Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2009 14:34 - Анти Господ
Автор: tutankhamon661 Категория: Други   
Прочетен: 86878 Коментари: 153 Гласове:
47

Последна промяна: 15.02.2011 06:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
По случай Коледа ми хрумна да напиша този постинг, но не за да развалям иначе хубавия празник.  Просто малко разсъждения над религиозните абсурди - прекалено много са, за да бъдат подминати с лека ръка.  Знам, че съм доста краен, но за мен е важно преди всичко да бъда реалист - мразя да ме връткат с  "Абе ти си вервай, к"во като не си го видел!"
Предварително се извинявам на тези, които  "вярват"   в една или друга степен.  Не ги обвинявам - не и тези, които по никакъв начин не се опитват да влияят на живота на другите.  Но ще пропусна извиненията към останалата пасмина - професорите, искащи на всяка цена да вкарат в  "правия път"  простите неверници.  На тях им подарявам един пръст, без да уточнявам кой точно.
Някой май остана с грешно впечатление.  Не, няма да се яви Господ.  По-скоро се явих аз  /не че разликата е голяма ..... майтапче/.
Да си дойдем на думата:  има ли нужда от религиите?  Прието е да се казва, че трябва вяра.  Но вяра в какво?  Ако е вяра в собствените сили, бих го приел.  Това е нещо реално, на което винаги можеш да разчиташ в труден момент.  Но тежко и горко на този, който чака някаква помощ свише - вече е време за опело.  Как може да разчиташ на нещо, което го няма?  В най-добрия случай тази вяра може да активизира твоите собствени сили, но не да ти донесе каквато и да било подкрепа.  Е, добре, щом някой има нужда от подобна помощ.  Аз пък нямам - никога не ми е било проблем сам да се активизирам.
Има една притча:  Господ показвал земния път на един човек.  "Ето това са твоите стъпки, а тези до тях са Моите - през целия ти живот Аз бях плътно до теб".  "А защо в най-тежките ми моменти съм сам - не виждам Твоите стъпки?",  попитал човекът.  "Това не са твоите, а Моите стъпки.  Когато ти беше най-тежко, Аз те носех на ръце",  завършил Господ.
Ама, че дивотия!  Хем му било тежко, хем трябва да благодари, че го носели на ръце.  Е, нема начин!  Какво ще се случи на човек, който вярва в подобна приказка?  Та то е очевидно - най-много да открие пътя към централните софийски гробища.
Добре, че в други случаи се казва:  помогни си сам, за да ти помогне и Господ.  Аз го разбирам така:  ти свърши черната работа, пък Господ ще дотича само колкото да обере овациите.  Къде е тук справедливостта?  Значи аз ще бъхтя, а друг ще се облажи?  Е, нема да стане!  Овации за моите собствени успехи приемам само аз и на никой не дължа благодарност.  Още по-малко на някой, който ни съм го чул, ни съм го видял.
Как са възникнали религиите?  Първоначално за да обяснят някои природни феномени.  Само че към днешна дата тези феномени отдавна са обяснени от науката,  т.е.  отпаднала е първопричината за възникването на религиите.
Втората причина е:  за контролиране на хората.  "Стой мирно, щото Бог ще те накаже!",  "Дай някой лев в Негово име!",  "Направи това и това или не го прави, щото Той така иска от тебе!".   Ама, че евтини номерца!  Но що пък не?  След като има прост народ, който да се хване.
Този похват е много удобен, за да накараш бедния човек да си трае и да не иска нормален живот.  Иначе защо някой ще измисли безумия от сорта, че се извисяваш духовно само чрез лишения и страдания?  "Абе, остави го оня, дето преяжда с луканка - той ще гори в Ада!  Ти си карай на хляб и сол, пък Господ ще го оцени!".  Ааа, нема да се разберем така!  Дай луканката - искам и аз в Ада!  Не че мразя постите, но пък никога не съм държал на тях.  Друго си е пържолата.  Пък който иска, нека си пости.  Ще има повече за мен.
Било срамно да се иска!  Някои хора прилагат този номер спрямо собствените си деца, уж за да ги научат на скромност - нали скромността краси човека.  Как ли пък не!  После цял живот тези деца са скромни спрямо някой тарикат, който ги ползва за изтривалка и нагло се възползва от грешното им възпитание.  А родителите им плачат ли плачат и си бият главата в стената, ама късно.
Нали Бог много ни обичал.  Защо тогава проповядва лишения и страдания, за да си добре приет в Рая?  Що за абсурдна любов е това?  Аз искам най-доброто за тези, които обичам - да имат и да правят всичко, което им душа пожелае.  Лишения и страдания бих пожелал само на враговете си, които мразя с цялата си душа.  Абе, Оня отгоре да не е нещо сбъркан, та все е наопаки?
Като стана дума за любов:  много ли са любящи тези, които проповядват Неговата вяра?  Да, бе, като знам някои от тях, как съскат по-лошо и от кобра - уф, дим да ме няма!  Ще ме хванат, ама не знам за кое!  Та те не признават дори за секунда правото ми на лично мнение.  Искат да тропнат по масата и аз мигом да се съглася.  Да, ама това с тропането никога не е минавало при мен.  Аз обаче съм олицетворение на интелигентността и поради тази причина винаги съм склонен към диалог.  Ето защо най-човешки искам поне да ми докажат, че Бог съществува, та да знам в какво всъщност ме карат да вярвам.  А насреща чувам: " Бог е недоказуем".  Демек, вярвай сляпо и не питай за обяснения.  Ех, че удобно!  Така и баба знае.  Говориш глупости на килограм, караш някой да ти вярва, а дори не е нужно да се обосновеш.  Я, марш оттук!  Горките хора, откъде можеха да знаят, че откакто се помня съм на най-железния принцип - око да види, ръка да пипне.
Някои обичат да казват:  няма значение, как го наричаш - Бог, Аллах, Буда, Шива - ставало дума за едно и също.  Е, хубава работа!  Как ще е едно и също, след като ги почитат по различен начин - явно става дума за различни същества.  Вярно, всички са божества, но различни.  Да не включвам древногръцката и древноримската митологии, че ще напиша нов постинг.  Футбол и баскетбол са два вида спорт.  За една и съща игра ли говорим, само защото и в двата случая има топка и два отбора?  Няма начин да е едно и също, след като правилата са различни.  Но това е най-безобидната дивотия.
Религията е най-често срещаната причина за предизвикване на война.  Погледнете световната история - почти всички войни са на религиозна основа.  А и в тези, които са станали поради други причини, пак присъства религиозен елемент, макар и косвено.  Представяте ли си колко много жертви има само за двете хилядолетия от новата ера?
Каквато и полза да има от религията, може ли тя да компенсира такава колосална вреда?  Някой ще каже, че то било поради грешна интерпретация.  Дори така да е, фактът си е факт - очевидно е, че в повечето случаи се интерпретира грешно.  Следователно пак стигаме до простичката истина, че вредата при всички положения е по-голяма от ползата  /ако приемем, че има такава/.
Въпросът за интерпретацията е доста любопитен.  Свикнали сме да мислим, че ислямът е военнолюбива религия.  Така е, защото повечето терористи принадлежат към това вероизповедание.  Факт е, че тези хора не се свенят да избиват напълно невинни и то на големи тълпи - метрото примерно.  Вярно е също, че мюсюлманите са доста мръсни хора, включително физически.  Но и сред тях има качествени индивиди.  Както и сред циганите, но те са друга тема.
А християнството?  То само изглежда миролюбиво в сравнение с ислямисткия тероризъм.  Иначе е станало причина за доста войни, не само в миналото.  Някой вярва ли сериозно, че САЩ нападнаха Ирак, само защото  С.Хюсеин бил опасност за целия свят и щял да пусне биологическото оръжие  /каквото в крайна сметка не беше намерено за срам на буш и блеър/?  О, там имаше и петрол, имаше и религия.
Ако щете вземете дори само омразата между Селтик и Глазгоу Рейнджърс - тя е изцяло на религиозна основа.  Католици срещу протестанти, а футболът е само удобна причина.  Фенове на единия отбор влизат В ДОМА на вражески играч, току-що подписал първия си професионален договор  /едва 17-годишен, още дете/   и ...... с горелка горят ходилата му, за да не играе повече.  И това става в мирно време!  Сори, ама тук ислямът няма нищо общо.
Ами Светата инквизиция?  Зверски изтезания и тонове човешка болка заради добрия Господ.  Векове наред садистите-мъчители са били почитани като светци.  Страх ме хваща като си помисля, колко много човеколюбие има в техните занимания, достойни за най-тъмните килии на най-добре пазената психиатрия!
Трудно е да се намери миролюбива религия.  Дори да проповядва само любов към ближния, все ще се намери някой грешно интерпретиращ, който ще оцапа пейзажа.
Не съм чел Стария завет, но съм чувал, че в него има повече кръв, отколкото в  "Злите мъртви" 1 и 2  /култов ужас/.  Мир, братя!
Ще ви пробутам и една откровено богохулна идея  /но пък е много вярна/.  Знаем, че Господ е Всевишен, т.е.  всичко става с Неговото знание, разрешение и одобрение.  Следователно действията на АБСОЛЮТНО ВСЕКИ човек са продиктувани от Него.  Ако приемем, че Хитлер е избил милион души, Сталин също милион, то Господ е по-голям ЗЛОДЕЙ от двамата взети заедно, тъй като е отговорен не само за техните престъпления, но и за безчинствата на ВСИЧКИ останали масови убийци.  Нещо повече:  всички тези световни изверги могат да бъдат напълно оневинени, защото са действали според Неговите инструкции  /съвсем реални, ако Господ наистина съществува/.  Те не са имали избор - че кой ще посмее да противоречи на Всевишния?  В този смисъл Джак Изкормвачът е истинско агънце със своите няма и 100 жертви.  Горкият - ние пък го мислехме за истински злодей.  Веднага някой да отиде да му се извини!  А Господ?   Ммм, тръпки ме побиха!   Дали пък няма да ме накаже за моето богохулство?   А на бас, че няма!  Просто не му стиска на тоя ..... Келеш.
А, щях да забравя.  За да изглежда Господ много добричък, някой се е сетил да измисли Дявола.  Последният е виновен за всички злини по света.  О, аз май прибързано обвиних добрия Господ?   Е, да, ама не.   И тук тезата издиша безобразно.  Нима Бог  ако чак пък толкова обича хората, не може да спре простотиите на Дявола?  Наистина ли не може?  Егати  Всемогъщият!  Че той к"во ли може тогава?
Религията подпомагала ценностната система, морала и т.н.   Тинтири-минтири!  Мой приятел обича да казва, че всичко, което не е знаел за секса, го е научил в семинарията.  Ами онази гнусна класика:  след неделната литургия попът вика момченце от хора и го оп"ва анално зад църквата.  Аха, няма такова нещо!   И монахини лесбийки, предполагам, няма?   О, сигурен бях!
Повечето хора се притесняват от повсеместното нахлуване на сектите.  Няма да отделям специално внимание на неоспоримия факт, че всички религии по абсолютно нищо не се различават от повечето секти.  Просто са официално признати и то само защото са се появили по-рано - няма други причини едни да са официални, а други не.
Някой замислял ли се е над скритата опасност, че всеки вярващ човек е потенциален сектант?  Защо при мен не минат номерцата на някой очилат мормон?  Защото не вярвам в Господ.  А колко лесни жертви са тези, които вярват и се впечатляват от църковните фрески.  Щом се кланяш на Него, значи си склонен да приемеш подобни вярвания,  т.е.  налице е благодатна почва.  Въпросът е дали ще се намери някой сладкодумец, който технично да те врътне, без дори да се усетиш.  Не, ти изобщо няма да разбереш, как ще припишеш имотите си  "на Него".   Ще го видят само близките ти, които отчаяно ще опитват да те събудят.  А ти ще ги гледаш с празен поглед и може би дори ще извикаш полиция, за да те пази от тези, които наистина са загрижени за теб.  Но ти вече имаш ново  "семейство"   -  братството.  В него ще потънеш ..... завинаги.  А всичко може да е по-различно - ако ги няма религиите, няма да ги има и сектите  /всички секти произлизат от официалните религии/.  Ама кой да се сети?
Широко е разпространено схващането, че религията ни е крепила 500 години и ни е опазила като нация.  Първия път, когато чух това, аз се съгласих.  Но после се замислих и стигнах до съвсем друго заключение.  Къде се пропуква стената?  От какво ни е спасила религията?   То се вижда - от друга религия.  Значи ако ги нямаше религиите, нямаше да има от какво да ни спасява.  За к"во ми е тогава?
Хубаво е поне, че религиозните празници дават възможност да прибегнем до любимото ни занимание - хапка-пийка.  Да си разменим по някой поздрав и пожелание.  В някои случаи се стига дори до романтика.
Ето, видяхте ли?  Не съм съвсем критичен.  Все пак открих и полза от религията. 
Да пребъде името Му!



Тагове:   Господ,


Гласувай:
47




Следващ постинг
Предишен постинг

1. frina - :)
27.12.2009 14:43
Хехе, моята антирелигиозна агностична природа е водила хиляди вербални битки с вярващите, за да установи, че това е задънена улица.:)) Нито аз ще убедя тях, нито те мен - това си казвах, докато си хапвахме месце семейно на Бъдни вечер и поливахме щедро.:))
цитирай
2. tutankhamon661 - frina
27.12.2009 14:48
ех, месце! защо не подаде малко - ама скришом? около мен винаги е имало хора, които се възмущават, ако не постя поне на Бъдни вечер.
цитирай
3. dorichela - За мен идеята на религията е да вя...
27.12.2009 14:49
За мен идеята на религията е да вярваш в нещо, извън границите на нормалното, което не може да се обясни, но чисто и просто му се доверяваш. Но не ми допада как бог искал от не-знам-си-кой да придаде детето си в жертвопринушение, само за да провери дали човека го обича /бог/ достатъчно... Е как пък няма да си убия детето, за да докажа обичта си към Бог.
Много хора наистина се възползват от вярата на хората, а аз се чудя дали тая силна вяра не е просто едно пласибо....
Та общо взето съм съгласна с твоите твърдения :)
Няма лошо да вярваш в бог, в който и да е, в каквото и да е..... стига да не станеш фанатик!
цитирай
4. basta - :))))
27.12.2009 14:52
много добре!
съглсна съм и аз с написаото тук. има само едно нещо, което ми е противоречие. наистина църквите (въобще религиите) съществуват с една основна цел: манипулация на хорските душици.
но това, че хората така са си избрали, и така са си сътворили света...изключва ли съществуването на господ? дали е възможно господ да съществува, но просто да няма нищо общо с нашите човешки представи за него?
така съм склонна да мисля. пък..някой ден ще разберем...рано или късно...като стигнем до гробищата...нали така!
ето танцът на моите цветя,
и нека има веселба
всяко зло вий забравете
танцувайте и щастливи бъдете


http://www.youtube.com/watch?v=CRje5NBTqCo
цитирай
5. frina - tutankhamon661,
27.12.2009 14:53
да се пости само на Бъдни вечер след като предната вечер си маал мръвки за световно, е върхът на лицемерието и ме разсмива много.:)) Възмущаващите се покрай мен първи посегнаха към пълненият свински бут, докато с другата ръка боцкаха постните чушки.:)) Досущ като свещениците - с едната ръка взимат, с другата благославят:)
цитирай
6. tutankhamon661 - dorichela
27.12.2009 15:01
много кръвопролития има по "свещените" писания. егати "свещените"? а уж проповядвали любов - по-скоро прилича на садо-мазо. на мен пък ми е трудно да вярвам в нещо, което ни съм видял, ни съм чул. нали прочете постинга - око да види, ръка да пипне.
фанатик ставаш без изобщо да се усетиш. добре, че не всички фанатици обикалят окичени с бомби!
цитирай
7. tutankhamon661 - basta
27.12.2009 15:11
и аз съм се замислял над този въпрос. други пък го филмираха - "матрицата". ами не знам. май наистина ще разберем чак в гробищата. искрено се надявам да има нещо след това - хич не ми харесва да се изпаря ей така в нищото /макар че едва ли ще ми пука точно тогава/.
за съжаление, според мен ..... надежда всяка оставете!
цитирай
8. basta - ми не знам. . . склонна съм да вярвам, ...
27.12.2009 15:16
ми не знам...склонна съм да вярвам, че господ е всичко онова, което човешкото сърце обича - всичко красиво, любящо, нежно...и че ако не сега, то след смъртта това ще ни се случи.
може да звучи глупаво. но така се надявам, и не ми се иска да оставя тази надежда.
аз минах през ада, докато се добера до нея, и сега не искам да я пусна :)
цитирай
9. tutankhamon661 - frina
27.12.2009 15:24
наистина е смешно. но пък знаем, че лицемерието заема ВАЖНО място в живота на човека.
това поне не съм го виждал до момента - хем да се възмущават, хем да блъскат от бута. явно има лицемери и по-лицемери. трябва малко техника, малко прах в очите. иначе кой ще повярва в тази "чиста" погопомазаност?
аз пък затова предпочитам 31-ви - яж и не мисли с какви очи те гледат. от малък съм фен на всички видове колбаси и се сещаш, колко против съм постите.
цитирай
10. frina - tutankhamon661,
27.12.2009 15:33
oooo, какво ли не съм видяла с религиозен знак.:)
Религиите апарентно се заиграват с човешкият страх от смъртта и предлагат лесна рецепта за вечно добруване. Ако не се страхуваш от смъртта и си приел, че времето на земята ти е ограничено и просто ще станеш част от земният кръговрат, превръщайки се отново в земя, няма да има нужда от подобни успокоения.
Ще си взема онова, което искам тук, после няма да ме има - и това е ОК всъщност...:)
цитирай
11. tutankhamon661 - basta
27.12.2009 15:36
признавам, тази вяра е много красива. радвам се, ако ти помага с нещо. още повече след като намекваш, че си преживяла нещо, за да стигнеш до надеждата.
някога и аз исках да вярвам в нещо подобно, но животът ме научи, че мога да разчитам само на себе си. а животът е най-големия учител.
цитирай
12. basta - прав си, аз също разчитам на себе си, ...
27.12.2009 15:47
прав си, аз също разчитам на себе си, за всичко, което е в моята власт, за собствения ми живот.
но така или иначе има неща, които не зависят от човека...ето например смъртта... (ако се окаже, че след смъртта има нов живот, във вечността, това определено не зависи от нас) там можем само да се надяваме...на доброто, евентуално на добрия господ, който би искал да ни даде любов и милост, а не да ни хвърли в ада, обричайки ни на мъчения, както твърдят повечето..."добросъвестни божии хора"...нещо такова си мисля :)
цитирай
13. tutankhamon661 - frina
27.12.2009 15:50
абе, хубаво е понякога да се мечтае, само да не объркаме реалността с фантазиите. но човекът е склонен да прави точно това и по този начин се получава блатодатна почва за някой муун или обикновен поп, който пришпорва наивността до невиждани размери. колко му е да се изгавриш с някой малък човек, който никога не е напускал родното си село и се пули на всеки знак от цивилизацията, както дивак се блещи на цветно стъкло.
след като не можеш да избегнеш смъртта, най-правилното е да се примириш. каква полза можеш да имаш от страха - ще ти помогне ли с нещо? май не.
цитирай
14. saia - ;))))))))))
27.12.2009 15:55
i az sam kraina ateistka ;)))))))
цитирай
15. tutankhamon661 - basta
27.12.2009 16:02
факт е, че в тежък момент повечето хора се обръщат именно към Господ - особено ако наблизо е смъртта. вярваш или не вярваш, готов си да се хванеш дори за най-нищожната сламка, само и само да се измъкнеш. аз самият съм се улавял да си мисля "е, сега ако има Господ, трябва да стане еди-какво си!", ама то не става. какво друго да си помисля, освен че никога няма и да стане? ето защо от години не са ми минавали подобни мисли.
цитирай
16. frina - tutankhamon661,
27.12.2009 16:05
разбира се, че е хубаво да се мечтае - разполагаме с насъщния живот, за да гоним мечти, цели и планове. Но човек обича да се мисли за специален и алчността му да се простре отвъд зримото и да предопредели хода на събитията, постилайки си за удобен живот в другото измерение, е толкова голяма, че не подлежи на дефиниране...
Защо трябва изобщо да има нещо оттатък - ако изоставим тази мисъл и се фокусираме върху изживяването на всичко, което животът ни поднася докато сме тук, ще ценим себе си, близките си и миговете много повече.
Но не, дядо Господ замества Дядо Коледа като пораснем - носи подаръци, ако си слушкал...:)
цитирай
17. tutankhamon661 - saia
27.12.2009 16:09
значи сигурно си харесала постинга?
цитирай
18. basta - ами да, много често нещата не стават ...
27.12.2009 16:10
ами да, много често нещата не стават така както ги искаме...така както си ги представяме, да, животът е сложно нещо....смъртта може да се окаже по-просто нещо от живота...;)
лека вечер и хубави празници!
цитирай
19. tutankhamon661 - frina
27.12.2009 16:23
някой успя ли да пренесе богатството си на оня свят? сещам се за един старец от правец, който много искаше, ама нема. сещам се и за други подобни, които са действали с по-голям размах ама .... нъц.
много е вероятно алчността да е в основата на тази вяра в задгробния живот. все пак едно време царете са налагали кое е вярно и кое не. такъв владетел, задоволен от всичко, за какво друго да мисли, освен за това как да пренесе властта и богатството си "от другата страна"?
е, хайде де, нека и за мен един подарък. едно ферари с цвят червен. но ако е много алчно ...... може и да не е червен!
цитирай
20. tutankhamon661 - basta
27.12.2009 16:24
и на теб хубави празници!
цитирай
21. frina - tutankhamon661,
27.12.2009 16:26
ъхъм, ковчегът джобове няма, нито е превозно средство към непознати светове.
Умираме и гнием, какво е толкова трудно за разбиране, че трябва да го усложняваме?
цитирай
22. dorichela - тутанкамонче,
27.12.2009 16:32
мда... тия са фанатици, луди камикадзета :):):)
цитирай
23. tutankhamon661 - frina
27.12.2009 16:34
знаеш ли, че в Библията има цели страници, изписани от хора, които уж били срещнали Господ. според някои учени това са доста точни описания на кацането на космически кораб. само си представи, как изглежда в очите на примитивен човек една такава огнена топка. колко му е да я оприличи на Господ?
цитирай
24. tutankhamon661 - dorichela
27.12.2009 16:44
аз викам да стоят по-далече от нас. че ни е рано да разберем що е Господ и има ли приложение някъде.
цитирай
25. frina - tutankhamon661,
27.12.2009 16:45
преди време водих един религиозен дебат и, ровейки се в библейските притчи, установих че някои са повече от странни и откровено безcмислени.
Сещам се за Зипора, жената на Мойсей, която обрязала сина си с един замах и хвърлила кожичката в краката на Мойсей - Глен Клоуз зайци да яде, нищо не струва пред това маце...
Или Исус, който прокълнал смокинята да изсъхне, защото трябвало да се фука пред учениците си, че може да накара дърво да ражда плодове през зимата? WTF???
Aми Господ, който казал на Мойсей, че ще му покаже задните си части???
Или Яков, който си боядисал добитъка в райе, за да му се РОДЯТ шарени теленца?? Аааа, това генетично чудо проработва, да знаете...
И поуките са..??????
цитирай
26. lubopitstvo - Кой както и колкото може.
27.12.2009 17:09
Има лицемерие - факт.
И при условие, че не съм постила от Архангеловден, то не виждам смисъл да постя на Бъдни вечер.
Не мисля, че Бог, ако го има, ще спре да ме обича заради едното ядене.
Темата за вярата е дълга и предълга. Свършва в задънената улица на човешкото объркване и безпомощност.
Ако те учи и те мотивира да си добър, дава ориентир в мъглата, е ок.
цитирай
27. tutankhamon661 - frina
27.12.2009 17:16
от всичко това следва, че тук е нужен не поп, а психиатър. тези хора май са открили тревата доста рано.
виждала ли си с какви коли се придвижват тарикатите на пимен? само мерцедеси и беемвета. дори максим, който със сигурност вече си говори "с Господ", преди време се беше ядосал, че мерцедесът му е стар. но ти да не помислиш, че тези хора гледат материалното? в грешка си, да знаеш. те са светци за пример. пфуй! после защо хората не искали да чуят за църква!
цитирай
28. kontrasti - 11
27.12.2009 17:29
колко хубаво се обосновахте, целта е постигната, вярата е във вас! С нея сте трудно поклатим. Не е важно кой облик ще и бъде предаден...
цитирай
29. tit - :))
27.12.2009 17:31
Има един принципен въпрос - ако не вярваш в Него, защо се замимаваш с него?:)))
Позрав!:)
цитирай
30. tutankhamon661 - lubopitstvo
27.12.2009 17:32
и аз все чакам да ме ориентира, но той ми е сърдит, защото богохулствам. сигурно щеше да ми е дал вече някакъв знак, но първо трябва да вляза в "правия път" - редовно да постя, никакви жени /добре, че не ме натиска за мъже/ и още куп изисквания. сори, не мога. прости ми, Господи! май съм изгубена кауза.
то е ясно, че темата е неизчерпаема, но поне дадохме начален тласък към ПРОГЛЕЖДАНЕТО. или по-точно поредния тласък. дано най-накрая машината да засили!
цитирай
31. tutankhamon661 - kontrasti
27.12.2009 17:44
хитро, но не е същото. вярата в собствените ми сили не изисква жертвоприношения и никой не може да я използва, за да манипулира масите.
цитирай
32. lubopitstvo - Аз пък си имам мой Бог.
27.12.2009 17:47
Тъпо е да има и Христос, и Мохамед, и Аллах, и Свети Дух, и Буда..., и всички да са ПО от другите.
Някак ...хм, хм. абе как да кажа - нещо в много ми идват, и аз трябва да си избера като в магазин с коледни намаления - в кой да повярвам.
Не, не се връзвам.
Имам си мой, а той е общ. Не се сърди, когато не постя, не се сърди, когато съм кръшнала, не се сърди, когато не изпиша с главна буква името му. Прощава, защото знае каква съм точно - грешна.
Но пък ми е дал съвест, която ме съди сама.
цитирай
33. tutankhamon661 - tit
27.12.2009 17:48
аз може и да не вярвам, но около мен е пълно с хора, които вярват. това влияе на моя личен живот - в повечето случаи отрицателно. така че не може да съм безразличен към темата.
цитирай
34. mileidi46 - gledaxte li Zeitgeist?
27.12.2009 17:59
ami ne razbirate li 4e svetat se sabujda...4e nqma nikakav bog...4e vsi4ko e vatre v nas..4e sme zombirani ,manupulirani...s edna edni4ka zel! Svetat 6te evoiulira i e mojebi v edin ot poslednite stadii,vsqka sistema e predre4ena na proval..kakto i tazi...
цитирай
35. tit - Аз не познавам лично много вярващи!
27.12.2009 18:10
Но с един - двама съм имала срещи през живота си...

Смятам, че чувството за безнаказаност при преследването на личния интерес е бича на съвремието ни!
Говорим за морал - оня на победителя!
На когото му изнася да няма Бог, и не се притеснява да го твърди!
Това ме стряска повече от изстъпленията на инквизицията и ислямския тероризъм, взети заедно!
Защото без причастност и смирение ще се самоунищожим. Помисли си - човечеството води началото си от малка група хора /това - според науката/. В резултат - всички сме някакви братовчеди...
Не мисля, че вярата /по същество - доверието между хората/ трябва да се налага! По какъвто и да е начин!
До нея се стига...
Понякога много трудно.
Пак те поздравявам за поста - подобни разговори са нужни!:))
цитирай
36. kontrasti - 31
27.12.2009 18:33
Фондаментално смесвате два крайно противоположни фактора. Доброто и Злото. Породеното шаманство, по късно религия е породено със цел разяснение на неразбираемото, отвъдното, което и до ден днешен съсществува. Злоопотребата е основно качество при нас хората, в този случай е маниполативното мислене добре дошло. Впечетлени и от силата на доброто винаги сме се стремили да го запазим и въздигнем. Вие сте зареден със интилигентнаната енергия на 21 век, и е естественно да се отнасяте с неразбирателство към старовремешното мислене и действие на църквите. С две думи нетрябва заради лошите деяния които са безспорни, да се отричат и добрите! Вишите цели на църквата и религията съществуват и днес, както и хора заредени негативно ползвайки късото си прибиваване не да ги подкрепят а разоблечат с една единственна цел, безпроблемно да се наложат те самите! Избора и поставяне на приоритети е във нас, не трябва да се търси другаде.

пс: Кой изисква жертвоприношения днес?
цитирай
37. evrazol - любимото ни занимание - хапка-пийка
27.12.2009 19:07
Що се тормозите бе хора? Със или без Господ, любимото Ви занимание произвежда тор. Иначе по въпроса са дали мнения много уважавани умове. Хубавото е че при уважаваните умове такава дилема /като тази в поста/ не съществува...
цитирай
38. mileidi46 - contrasti..Xubav vapros!
27.12.2009 19:11
Koi iziskva jertvoprino6eniq dnes?...te ne iziskvat...te vzexa v jertvoprino6enie zeliq svqt..PARITE!!! Tezi,koito izmislixa parite,pari4nata sistema..ni zarobixa...nie jiveem za da pravim pari za tex...za texnite korporaziii..AMERIKA!
No ...ako zarkvite,religiite,vqrvaxa tolkova mnogo v BOG--nqma6e da ubivat..vekove nared..Ako svetat ne se protivopostavi navreme..6te se pogubim...,,Amerika jili v predsarten ujas..mojebi''VAPZAROV''Koi ubiva ..osven Amerika?
ostava da se zapitame...za6to? Za6toto i puka za sveta,za xorata??
цитирай
39. kontrasti - Koi iziskva jertvoprino6eniq d...
27.12.2009 19:55
mileidi46 написа:
Koi iziskva jertvoprino6eniq dnes?...te ne iziskvat...te vzexa v jertvoprino6enie zeliq svqt..PARITE!!! Tezi,koito izmislixa parite,pari4nata sistema..ni zarobixa...nie jiveem za da pravim pari za tex...za texnite korporaziii..AMERIKA!
No ...ako zarkvite,religiite,vqrvaxa tolkova mnogo v BOG--nqma6e da ubivat..vekove nared..Ako svetat ne se protivopostavi navreme..6te se pogubim...,,Amerika jili v predsarten ujas..mojebi''VAPZAROV''Koi ubiva ..osven Amerika?
ostava da se zapitame...za6to? Za6toto i puka za sveta,za xorata??


Всеки от нас е получил това за което се е борил както трябва не повече и не по малко, има и които са загубили много, естественно за сметка на тези които имат повече! Въпроса не е във това кой колко има и от къде го има(пари). А в това кои сме, и кои качества ни характеризират и определят като мащабна единица. Америка ли? Тя е създадена много по късно от България. Защо е по напред ? Отговорете си сама.
цитирай
40. kontrasti - Що се тормозите бе хора? Със или без ...
27.12.2009 19:59
evrazol написа:
Що се тормозите бе хора? Със или без Господ, любимото Ви занимание произвежда тор. Иначе по въпроса са дали мнения много уважавани умове. Хубавото е че при уважаваните умове такава дилема /като тази в поста/ не съществува...


:–)))) за дилема неможе и въпрос да става, просто няма достатачно интерес за да се роди подобна.
цитирай
41. bogolubie - Виждал ли си прасе в кочина?
27.12.2009 20:11
Ако му подадеш дебела пачка с долари, ще ги преброи ли, ще ги оцени ли и ще ти благодари ли? Как би могло?! Те нито ще го нахранят, нито ще го напоят!!! Ще ги стъпче и ще ги увърти във вонящите си лайна.
Бог ни даде Библията - Словото Божие,за да се спасим, но за тези, които признават само това, което може да видят, пипнат и да си наситят стомасите, тя няма стойност, дори се подиграват с нея.
Все пак ти препоръчвам, когато изпаднеш в беда, защото без това няма да преминеш земния си живот, призови Господ Бог на помощ! Ако искаш, разбира се!
цитирай
42. mileidi46 - Bi trqbvalo da si zadavame drug vapros!
27.12.2009 20:55
kak taka edna mlada Amerika,komandva sveta..sazdava izkustveni inflazii,krizi,vodi voini,ubiva narodi,s kakva zel...za6toto e demok rati4na...obezpokoena e za tezi,koito jiveqt s po 1 &na den,a te upotrebqvat miliardi za sazdavane na orajia za otbrana...ot koi se otbranqva...sled kato samo tq napada...
a parite sa tova deto ni opredelqt saznanieto...
robi sme na parite,na bankite,...texnite banki..
цитирай
43. watchtowerman - Брат`чеда
27.12.2009 21:53
е нов потребител, а по съдържанието на словоблудствата му - че отскоро е пратен за платено обитаване из блог-а. Те - платените, по смисъла на словопроституирането си, са еднакви - плюят.
Те го те и тоя...Махмурлия от винени и свински угоявания и си изкарва свинщините от махмурлука и преяждянето върху клавиатурата. Няма сили за една чикия свястна, а се изчикиждисва върху клавиатурата, а оттам и върху нас. И защо?!
Защото трябва да заработи заплатата си - бройка е нужна в блог-а.
И защо се е заял?! Да не би да яде различна свинщина от нашата, и да пие различно - истинско, от нашите ментета отгрови?! Не!!!!
Същата свиня е като нас, защото изсипва в търбуха си същите отрови и свинщини, ферментиращи и отравящи го, ама за пустата плата... Не плещи срещу тези, които му осигуряват свинския живот, а срещу себеподобните си. Но с какво сме по-различни ние, че така е озлобен срещу ни? Ами ние поне знаем нещичко и искаме да излезем от кочината, от блатото, където са ни натирили. Ама брат,чеда е от тия, дето знаят, че няма отърване - да слугуват на господарите-свинари. Ние имаме надежда, но тия платените - нямат. Затова е из лобата им към нас - знаещите, превърнати от една система в свини, борещи се да бъдат човеци, и един ден да напуснат кочината, блатото... Докато за платените няма надежда за излизане. И затова тровят с бълвочите си където минат из Интернета. Бълвочи на Омраза, и на Безнадежност. Но това е Тяхната Омраза, и Тяхната Безнадежност...
цитирай
44. tutankhamon661 - lubopitstvo
27.12.2009 22:19
много хубаво се изрази. твоят Бог е такъв какъвто трябва да бъде. само внимавай със съвестта - да не вземеш все ти да се чувстваш виновна.
тези няколко ти идват много. а искаш ли да ти пусна древногръцката и древноримската митологии? цели пантеони, не е шега работа - фантазията е работила яко. моята любимка е афродита, богинята на любовта и женската красота - ето, в нея вярвам с цялото си сърце!
цитирай
45. tutankhamon661 - mileidi46
27.12.2009 22:36
стряскащо! вярно, някои твърдят, че краят идва, но и други са го казвали преди тях, пък то не е станало. аз предлагам да не им се даваме. даже съм измислил как. има едни същества, които ще оживеят и след ядрена война - радиацията не им влияе. наричат се хлебарки. просто трябва да вземем пример от тях.
цитирай
46. tutankhamon661 - tit
27.12.2009 23:03
всяко прекаляване е вредно. трябва да има от всичко по малко. не може да се мисли само за личния интерес, но пък и не може все да прибягваме до смирението. особено като се има предвид, колко тарикати дебнат в мрака - само чакат да им влезеш в обсега и с удоволствие ще се възползват от твоето смирение. спрямо тях има само един правилен ход - библейската фраза "не слово, а меч дойдох да донеса!" смятам, сама се сещаш, че тази част от Библията ми е особено любима.
цитирай
47. mileidi46 - Po golemi xlebarki ot nas nqma,
27.12.2009 23:10
za6toto jiveem ot troxite na tezi,koito vladeqt ..nqkoi se vosi v Bentli,a nie vav prababite na texnite tro6ki i mislime 4e smee golqma rabota..i edvam svarzvame stotinki za xlqba...a te pravqt bombardirovki ve4e i na lunata..Ami neka si zobeme troxite togava...i da ne se sardime na nikogo...dokato ne si vzememe xlqba....nikoi nqma da ni go dade!!Priqtna ve4er i zabavlenie...Liubuvai se na Afrodita...:)))))
цитирай
48. анонимен - така е, но /радерс/
27.12.2009 23:27
То си е така, що се отнася до религиите. Пълна олигофрения - няма две мнения.
Но все пак Бог, би трябвало да го има някъде, защото няма как да се обясни наличието на вселената, а тя съществува и е направена абсолютно точно /дори една милиардна разлика ако има в константата на Хъбъл май беше/ и вселената просто няма да я има. Но ти си прав, защото този, който е правил вселената с нейните милиарди галактики и звезди, сигурно изобщо не знае, че и ние съществуваме и хич не му пука за нас. Работата му е съвсем друга.
цитирай
49. tutankhamon661 - kontrasti
27.12.2009 23:46
много добре разбирам старовремските разбирания, но те наистина са престарели. може да са били някога полезни, но днес са смешни - в някои случаи дори вредни. допускам, че може и да има някакви "добри деяния", които не съм забелязал, но то е защото при всички положения са на регионално ниво. за световните /най-често пробутвани/ висши цели на църквата - вече обсъдихме ЛИЦЕМЕРИЕТО. как да вярваш във възвишените идеали на някой свещеник, който се вози в последен модел на мерцедес? дори максим се сърдеше, че не са му дали последния модел на "перлата на щутгарт".
е, не съм казал, че се принасят в жертва хора - ако това имаш предвид. но курбанът си е жертвоприношение, както и да го въртим. много ясно, че тази дума е променила смисъла си с времето и днес има по-цивилизован вид. но пък се правят какви ли не дарения. някои хора дават последните си стотинки, защото са крайно смирени. ще кажеш, че е пресилено, но това си е само един от многото начини да изцицат хората. според теб дали е морално да прибереш последните стотинки на някоя баба, възползвайки се от нейната вяра, и да изпиеш същите тези стотинки в най-близката кръчма?
цитирай
50. анонимен - Хаха
27.12.2009 23:48
интерсното е , че теб никой не те обвинява в "тотална заблуда" . Винаги щом напиша нещо подобно мен ме разпъват на кръст :-))
Сигурно щото модераторите имат кофти чувство за хумор или щот' програмата(дет' слага постингите в "Препоръчани") има извратено чувство за ирония ...
Понеже мен ме обвиняват , че получавам за постингите си пари от ЕС по някаква програма "Анти-Бог" , чудя се ...ти да не взимаш някакви пари ? Ако е така , моля те , пиши ми , за да се облажа и аз . Все пак постите свършиха :-))
цитирай
51. tutankhamon661 - evrazol
28.12.2009 00:27
къде пък видя дилема? аз си мислех, че съм заел възможно най-крайната позиция.
а уважаваните умове са прави, само ако са съгласни с мен....хи-хи!
цитирай
52. tutankhamon661 - watchtowerman
28.12.2009 01:20
миналия път подходих човешки към теб. мислех, че си го оценил. сега пак се появи със същия стил - догматично-чекиджийски. още ли практикуваш любимото си занимание - воайорството? поне помага ли да вдигнеш самолета ..... пардон, тротинетката? не се срамувай, всички обичаме да гледаме, но някои и практикуваме. какво, забравил си го вече? Боже, колко мъка има по този свят, Боже!
аз поне имам с кой да препия и преям. ами ти? как е зелевата салатка? можеш и само на водица да минеш - по-лесно влиза, пък и не се чувства липсата на отдавна изпопадалите старчески зъби. но ти обичаш да ти влиза лесно, нали? е, аз пък предпочитам да вкарвам.
това за "платените" нали знаеш къде да си го завреш ...... но първо извади ДРУГОТО! трябваше да изчакаш да понатрупам повече постинги и тогава да се ВЪЗБУДИШ от моя аватар. да обвиняваш, че гони бройка човек, който има само пет постинга, е леко ...... СМАХНАТО. прекалено лесно се издъни - НЕ СИ достоен противник!
айде, легай с порносписанието, че да си припомниш младините ....... тоооолкова отдавна бяха!
цитирай
53. jdeel - tutankhamon661, така е. Съгласен ...
28.12.2009 01:32
tutankhamon661, така е.
Съгласен съм с това, че религиите са един остарял неуспешен начин за постигане на световен мир. И много успешно извинение за причиняване на кръвопролития.
Не съм съгласен с това, че ако ги нямаше, всичко щеше да върви по мед и масло. Някъде другаде е причината в глупостта на човека.
цитирай
54. vasilan - все се чудя какъв е този господ
28.12.2009 02:17
бих искал света да е стъклен и да мятам камъни
цитирай
55. jdeel - Това пък защо?
28.12.2009 05:01
Това пък защо?
цитирай
56. анонимен - За вярата
28.12.2009 07:51
Повечето от нас не са виждали 1млн,но вярват,че има хора,които имат толкова пари.Не виждаме ефира,разменяме си съобщения по безжичен начин,използвайки свойствата на невидимата материя.Не се чудете какъв е този Господ,просто се възползвайте от съществуването му.
цитирай
57. rat - Типичен материалист. Това си ти ...
28.12.2009 10:31
Типичен материалист. Това си ти тутанкамоне. Материалист в мозъка на костите си.
Не бива да търсиш логика и да се опитваш да разбереш делата Божии. Ти си простосмъртен човек, няма как да разбереш свръхразум, независимо дали той съществува или не. Личи си, че си млад, колкото повече напредваш с годините ще разбереш, че в някои неща логика няма как да откриеш, изхождайки от нивото на човешкото съзнание. Хубавото поне е, че все пак вярваш в нещо, както ти сам се изрази "в собствените си сили". Най-страшно е когато човек не вярва в нищо. Не искам да те поучавам, с времето сам ще разбереш, че има неща, които не могат да бъдат обяснени с нито една материалистична теория.
цитирай
58. punkass - Няма Господ, няма свръхвисша сила. ...
28.12.2009 10:34
Няма Господ, няма свръхвисша сила. Всичко е фанатизъм и промиване на мозъци. Явно народът има нужда да бъде едно стадо, изповядвайки някаква религия. Аз съм на този принцип - ще повярвам, че има Бог, ако го видя или по някакъв начин ми докаже, че съществува... Дотогава... Не ми пука всъщност, на църква не ходя, и се чувствам окей... вие си се кръстете ;)
цитирай
59. rat - Няма Господ, няма свръхвисша сила. ...
28.12.2009 10:42
punkass написа:
Няма Господ, няма свръхвисша сила. Всичко е фанатизъм и промиване на мозъци. Явно народът има нужда да бъде едно стадо, изповядвайки някаква религия. Аз съм на този принцип - ще повярвам, че има Бог, ако го видя или по някакъв начин ми докаже, че съществува... Дотогава... Не ми пука всъщност, на църква не ходя, и се чувствам окей... вие си се кръстете ;)

Свободен си да правиш каквото искаш. Православното християнство, не чука по домовете и не насилва никой. Това е разликата между него и католицизма. Църквите винаги са отворени.
Знаеш ли, има случки в човешкия живот, които и най силните духом не могат сами да преживеят и тогава те търсят утеха някъде другаде.
Да вярваш само в неща, които виждаш и докосваш е твое право. На това му се казва материализъм.
цитирай
60. simkos55 - simkos55 - Поздравления !!!
28.12.2009 10:48
Господ е:
- виртуалното, митично плашило за простолюдието,
- опование за мързеливците, некадърниците и наивниците,
- опора за най-наглите безбожници - духовниците и пр.
Само един пример с мюсулманите. Известно е, че религията им се е зародила в топлите страни, където от особено значение е подмиването и е опасно за здравето консумирането на вино и мас. Как може да се разясни на простолюдието:
1.Че, ако не измива най-нежните /и най-замърсяваните/части на тялото човешкото тяло, ще се подсичат и ще разнасят зарази, освен да се внуши, че това е грях и Алах ще ги накаже ?
2.Че консумирането на вино и свинско води до повишаване на кръвното налягане и в комбинация с горещините се предизвикват инсулти и инфарти, освен да се внуши, че това са грехове, които Алах наказва ?
цитирай
61. анонимен - axaxaxaxax
28.12.2009 11:37
xahxuahaxuhaxuhaxuhaxuxahxauhxauhaxuaxhxuahxauxahxauxahauhxauxahuxahxauxahuxahxauxahuxahxauhxauaxhuaxhaxuhax :D a baba vanga we deca oi 4e prost narod, znam 4e se mrazite i neiskate da ima bog i da ima dobro no ima . sme6ni bulgari vinagi me razsmivate tova e hubavo. :D:D:D
цитирай
62. анонимен - На умиране
28.12.2009 12:03
Един съвет към атеистите: един ден когато усетите че си отивате от този свят обадете се на месаря да ви даде луканка, аз мисля когато дойде моят ред да помоля някой да ми прочете (Псалм 23)

1 Господ е Пастир мой; Няма да остана в нужда.
2 На зелени пасбища ме успокоява; При тихи води ме завежда.
3 Освежава душата ми; Води ме през прави пътеки заради името Си.
4 Да! и в долината на мрачната сянка ако ходя Няма да се уплаша от зло; Защото Ти си с мене; Твоят жезъл и Твоята тояга, те ме утешават.
5 Приготвяш пред мене трапеза в присъствието на неприятелите ми, Помазал си с миро главата ми; чашата ми се прелива.
6 Наистина благост и милост ще ме следват През всичките дни на живота ми; И аз ще живея за винаги в дома Господен.

цитирай
63. анонимен - О, наивни вярвящи !
28.12.2009 12:38
Докато ви има, охранените попове ще ви наричат серсеми и ще ви обясняват, че месото, което джвакат не е мазно ...
цитирай
64. jdeel - Тук да не се сформира някакъв &qu...
28.12.2009 13:36
Тук да не се сформира някакъв "Сблъсък" между 100% вярващи и 100% атеисти?
цитирай
65. punkass - Няма Господ, няма свръхвисша сила. ...
28.12.2009 13:41
rat написа:
punkass написа:
Няма Господ, няма свръхвисша сила. Всичко е фанатизъм и промиване на мозъци. Явно народът има нужда да бъде едно стадо, изповядвайки някаква религия. Аз съм на този принцип - ще повярвам, че има Бог, ако го видя или по някакъв начин ми докаже, че съществува... Дотогава... Не ми пука всъщност, на църква не ходя, и се чувствам окей... вие си се кръстете ;)

Свободен си да правиш каквото искаш. Православното християнство, не чука по домовете и не насилва никой. Това е разликата между него и католицизма. Църквите винаги са отворени.
Знаеш ли, има случки в човешкия живот, които и най силните духом не могат сами да преживеят и тогава те търсят утеха някъде другаде.
Да вярваш само в неща, които виждаш и докосваш е твое право. На това му се казва материализъм.



А на твоето му се вика фанатизъм.
цитирай
66. kontrasti - много добре разбирам староврем...
28.12.2009 13:48
tutankhamon661 написа:
много добре разбирам старовремските разбирания, но те наистина са престарели. може да са били някога полезни, но днес са смешни - в някои случаи дори вредни. допускам, че може и да има някакви "добри деяния", които не съм забелязал, но то е защото при всички положения са на регионално ниво. за световните /най-често пробутвани/ висши цели на църквата - вече обсъдихме ЛИЦЕМЕРИЕТО. как да вярваш във възвишените идеали на някой свещеник, който се вози в последен модел на мерцедес? дори максим се сърдеше, че не са му дали последния модел на "перлата на щутгарт".
е, не съм казал, че се принасят в жертва хора - ако това имаш предвид. но курбанът си е жертвоприношение, както и да го въртим. много ясно, че тази дума е променила смисъла си с времето и днес има по-цивилизован вид. но пък се правят какви ли не дарения. някои хора дават последните си стотинки, защото са крайно смирени. ще кажеш, че е пресилено, но това си е само един от многото начини да изцицат хората. според теб дали е морално да прибереш последните стотинки на някоя баба, възползвайки се от нейната вяра, и да изпиеш същите тези стотинки в най-близката кръчма?


Радва ме че сте забелязали нещо което много други не забелязват. Както вече се изразих, избора е във нас, какво сте направили и ще направите вие с определеното ви време е решителното. Какво ви спира да влезете във кръчмата и да обърнете дългобрадия Лицемер с главата надолу, да вземете изпадналите монети и да ги върнете на някоя си баба която в момента се нуждае, нетрябва да е същата. Ето това се опитвах да ви подскажа. Не ме интересува какво виждат хората а какво правят, все повече и повече хора преобразиха реалното с дигиталното и единственото което правят когато съзрат несполуките на някой е да пъхнат малко повече пуканки в устата си, или да предадът случелото се на някой друг. Във същия този момент съществува един друг белобрадец който увива пакети за Етиопия и кординира изпращането им. Какво се случва със тях ли, да знам те също се разпределят там от един лицемерен дългобрадец и един праведен белобрадец. Аз бих желал да ви спечеля от страната на праведното във нас, не само защото сте нужен, а защото виждам че забелязвате неправедното а това не е малко. И естественно не като жертвоприношение,,,, като жертва сте негоден (неизползваем)!...
цитирай
67. rat - Няма Господ, няма свръхвисша сила. ...
28.12.2009 14:04
punkass написа:
rat написа:
punkass написа:
Няма Господ, няма свръхвисша сила. Всичко е фанатизъм и промиване на мозъци. Явно народът има нужда да бъде едно стадо, изповядвайки някаква религия. Аз съм на този принцип - ще повярвам, че има Бог, ако го видя или по някакъв начин ми докаже, че съществува... Дотогава... Не ми пука всъщност, на църква не ходя, и се чувствам окей... вие си се кръстете ;)

Свободен си да правиш каквото искаш. Православното християнство, не чука по домовете и не насилва никой. Това е разликата между него и католицизма. Църквите винаги са отворени.
Знаеш ли, има случки в човешкия живот, които и най силните духом не могат сами да преживеят и тогава те търсят утеха някъде другаде.
Да вярваш само в неща, които виждаш и докосваш е твое право. На това му се казва материализъм.



А на твоето му се вика фанатизъм.


Аз приемам твоята позиция, нямам нищо общо с фанатизма.
Харектерно за фанатиците е следното:- фанатизиран, изстъплен, яростен, екзалтиран, маниак, пламенен, упорит, страстен, буен, надъхан, разпален, ревностен, запален, силно привързан.
Аз не се смятам за такъв.
В определението материалист няма нищо обидно.
Ще го пейстна и тук:
Апостол Павел предрича времена, в които хората масово ще се отричат от Бога, ще се отдават на голямо сребролюбие и ще вършат много злини. В това време, където ще цари жаждата за блага, хора с болен от сребролюбие ум ще твърдят, че водят хората към Бога, а всъщност ще повеждат хората към гибелта им. И понеже греховете на родителите ще се умножат и преумножат в греховете на децата, апостол Павел казва: "човеците ще станат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви, без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържни, свирепи, неприятели на доброто, предатели, буйни, надути, повече сластолюбиви, а не боголюбиви, имащи вид на благочестие, но отречени от силата му".
цитирай
68. mileidi46 - ttp://www.bibliotecapleyades.net/vatican/esp_vatican46.htm
28.12.2009 14:32
razgledaite snimkite i potarsete bog v tezi zarkvi...
цитирай
69. punkass - Леле майко, все едно съм в някаква ...
28.12.2009 15:05
Леле майко, все едно съм в някаква секта...
Изчезвам от тази тема, че много закоравяхте тука...
цитирай
70. анонимен - Религията е създадена с една цел - ...
28.12.2009 16:11
Религията е създадена с една цел - печелба, както и заблуждаване на този, който е решил да повярва. Религията е най-силното оръжие създавано някога от човека.
цитирай
71. анонимен - до милите безумци
28.12.2009 17:08
Като стигнах до великата и непобедима глупост изричана от толкова много богоборци -"ако е вяра в собствените сили, бих го приел. .." -спрях да чета ,за да не си товаря мозъка с глупости. Какви собствени сили бе - плюнка във Вселената - днес си тук - утре те няма - разболял се , умрял в катастрофа , изчезнал - няма те . Всеки кон или вол има повече сили от теб -но не и повече глупост . Когато не ти стига умствения капацитет за нещо повече от това да си биеш шапката от тавана от радост ,че си животно -създадено от сляпа случайност -то поне си мълчи . Да ,ама не глупоста никога не мълчи -знам го от опит.
цитирай
72. анонимен - Не се е намерило друго човешко съ...
28.12.2009 17:24
Не се е намерило друго човешко същество, което да ме убеди, да вярвам в това, в което вярва и то. Вярата в нещо и в някого трябва да мине през теб, да те завладее, да те разтърси, да те възроди, да те накара да прогледнеш, ако трябва. Имах случай, в който не се втрещих, ами направо загубих ума и дума. 30 градуса жега, отивам да обядвам, каня приятелите си. Те ми казват с отслабнали гласове и тъжни лица: "не можем, постим"! Понеже не бях запозната с религията им попитах. Оказа се, че от изгрев слънце, до залез слънце те не трябва да ядат и да пият нищо. Дори ВОДА! Въздъхнах, видях пребледнялото лице на момичето срещу мен и си казах: какъв фалш!
цитирай
73. tutankhamon661 - bogolubie
29.12.2009 00:36
съжалявам, но според мен Библията е написана от много, много напушени хора. подобни словоизлияния съм чувал от психично болни хора, но никъде другаде толкова много накуп. за мен няма никаква стойност. ако ще чета дебела книга, предпочитам да е "властелинът на пръстените".
вече съм имал достатъчно тежки моменти и съм призовавал Господ, но Него странно защо Го няма. може би защото съм неверник? ех, любимото оправдание!
да Му благодаря ли, че майка ми си отиде на 55, а баща ми на 57 години? нека ми дойде ...... да му вкарам шамарите!
цитирай
74. tutankhamon661 - mileidi46
29.12.2009 00:49
така е, но друг начин няма - силният си е силен. а ние сме малка държава и ще играем според чуждата тояга. с един автомат срещу танкове - това го има само в "рамбо" и никъде другаде.
и все пак по-добре американско робство, вместо руско.
цитирай
75. tutankhamon661 - mileidi46
29.12.2009 00:53
обичам афродита - тя е моята пътеводна светлина!
цитирай
76. tutankhamon661 - 48. анонимен
29.12.2009 00:57
да, това наистина е страхотен въпрос. но отговорът не се крие в Библията.
цитирай
77. tutankhamon661 - sartorium
29.12.2009 01:20
виж следващите коментари. все още ли мислиш, че никой в нищо не ме обвинява? разпъват ли те? а защо се оставяш? извади големия кол и прободи вампирите в сърцето!
един чекиджия вече спомена парите - watchtowerman. гонел съм бройка - с пет постинга за няколко месеца. явно брои всеки постинг за няколкостотин /дали не беше комплимент?!?/ остави го - той си има проблеми с ерекцията.
шшшт, някой да не чуе! южния парк, трета алея, четвърто дърво, шести клон, дясната хралупа - ей там едно врабче оставя пачките.
цитирай
78. tutankhamon661 - jdeel
29.12.2009 01:28
не съм казвал, че без религиите всичко щеше да е по мед и масло. просто много от проблемите нямаше да ги има - цели войни щяха да липсват.
видях постинга ти за "avatar". и други го похвалиха. вече ми е в списъка.
цитирай
79. tutankhamon661 - vasilan
29.12.2009 01:33
яка мечта си имаш !
цитирай
80. tutankhamon661 - 56. анонимен
29.12.2009 01:55
пропусна да споменеш и мозъка - никой не си го е виждал, но всеки знае, че го има в главата си.
само че говорим за различни неща. изброеното от теб е РЕАЛНО, създадено от природа или наука, и ако един не е, то други са го виждали. НЕ Е нещо, видяно само от хора с разклатени нерви, минали през какви ли не болници и гълтали всевъзможни опиати.
ако ми кажеш, как да се възползвам от съществуването на Господ, обещавам да те послушам!
цитирай
81. tutankhamon661 - rat
29.12.2009 02:08
да, материалист звучи гордо. ако беше прибавил финансист, щеше да е още по-добре.
ако съществува, няма как да Го разбера, но при условие, че не съществува, Той не е никакъв разум, още по-малко пък е свръх.
тук вече правиш груба грешка - АБСОЛЮТНО ВСИЧКО може да бъде обяснено с логика и материализъм. много неща, които днес знаем откъде идват, едно време са били смятани за чудеса. просто някои обяснения изискват повече време.
цитирай
82. tutankhamon661 - punkass
29.12.2009 02:18
точно така. ако не си забелязала, да ти обърна внимание, че има едно голямо, голямо стадо /предимно анонимни/, което се нуждае от пастир. даже си има приказка: "Бог е моя пастир". някой трябва да им даде направление към треволяка, да се напасат .....
цитирай
83. tutankhamon661 - rat
29.12.2009 02:28
прав си. на всеки му се е налагало да търси помощ. и аз съм имал моменти, в които съм се молел на моите богове - металика, аксепт, уасп и най-вече цска.
цитирай
84. tutankhamon661 - simkos55
29.12.2009 02:39
и те пак са си мръсни. май не им помага много религията.
цитирай
85. tutankhamon661 - 61. анонимен
29.12.2009 02:41
ти пък к'во зацикли?
цитирай
86. tutankhamon661 - 62. анонимен
29.12.2009 02:50
я, точно за Пастира споменах вече /коментар 82/.
наистина ли обичаш да пасеш?
мога и да ти накривя пътеките!
напротив, не съм с теб.
а искаш ли аз да ти дам една голяма тояга?
обичаш да ти мажат главата? извратеняк такъв!
губиш, няма да те пусна в моя дом!
цитирай
87. tutankhamon661 - 63. анонимен
29.12.2009 02:54
виждал ли си пиян поп на панахида? изръмжи два-три пъти и прибере мезето, уж за Бог да прости!
цитирай
88. tutankhamon661 - jdeel
29.12.2009 02:57
и ти ли го забеляза?
битката със злото е тежка и неравна, но ние ще победим! hail and kill /manowar/ !
цитирай
89. tutankhamon661 - kontrasti
29.12.2009 03:26
да, има хора, които помагат, но това НИКОГА не е безкористно. безкористни хора просто НЯМА. да си чак пък толкова честен е глупаво в свят като нашия - ще бъдеш смачкан. може би в някой друг свят..... това доказва, че идеите на религията са утопия - няма как да стане на практика.
искаш да кажеш, че е важно да се вярва - формата няма значение. аз казах същото, но формата ИМА значение. едно е да вярваш в нещо реално, съвсем друго в нещо, което просто го няма - тази вяра е доста неустойчива и лабилна, защото НЯМА реална основа. винаги може да се пропука. освен ако не си фанатик, а фанатиците са опасно нещо - спор няма.
не знам дали ще ме разбереш. да караш човек да се обляга на религията е бомба със закъснител. отначало може да изглежда обнадеждаващо, но не се знае кога ще му прищрака и ще мине границата. тогава вече се вижда колко са опасни утопиите.
цитирай
90. tutankhamon661 - rat
29.12.2009 03:37
абе, тоя павел /апостол нек'ъв/ много знае да предрича. аз лично съм "ЗА" себелюбив, сребролюбив и сластолюбив.
мога и да предсказвам. примерно: след около 5 билиона години слънцето ще угасне и ще се превърне в мъртва звезда. а да видим кой ще доживее за да провери!
цитирай
91. tutankhamon661 - 70. анонимен
29.12.2009 03:39
стреляш право в целта! /даяна/.
цитирай
92. tutankhamon661 - 71. анонимен
29.12.2009 04:23
уж не си го прочел, пък я виж какъв вонящ коментар пусна! май си го писал в тоалетната? а друго пусна ли там? или пак на пресекулки?
много знаеш да СЕРЕШ от анонимната си позиция. само дето анонимните не могат да бъдат съдници на вселената. така че пийни си хапчето и извикай санитарката да ти смени подлогата, че не се знае кога пак ще влезеш в blog.bg!
чекай да те зарадвам, преди ПАК да е замирисало около теб. има един светъл лъч. нали каза, че познаваш глупостта от личен опит. ммда, самокритиката е хубаво нещо. явно има надежда. ще кажа на лекуващия психиатър да го запише в картона ти /веднага след "диагноза: тежка шизофрения"/. може и да те посетя в клиниката. ще ти донеса бонбонки и книжки с приказки - знам, че ги обичаш. и помни: кумчо вълчо не може да излезе от книжката! да не се напишкаш като миналия път ......
цитирай
93. tutankhamon661 - gspot
29.12.2009 04:36
а после някой ще каже, че религиите не били опасни. една от причините за тази заблуда е, че всички са се концентрирали върху сектите - само те били лоши. муун например е най-обикновен сексманиак. кара подопечните си да пият спермата му и това го превъзбужда, а те сигурно са много щастливи - егати психото!
пак стигнахме до любовта Божия. мъчи се, мъчи се, мъчи се! не яж, не пий, не чукай! пък после защо всички "вярващи" мечтаят за отвъдното. ти им вземи най-елементарните радости, пък после чакай някой да иска да остане на този свят!
цитирай
94. tutankhamon661 - ДО ВСИЧКИ БОГОПОМАЗАНИ
29.12.2009 15:31
на някой прави ли му впечатление, че до началото на новата ера, а и малко след това чудеса стават на всяка крачка, но с напредването на НАУКАТА броят на чудесата РЯЗКО СПАДА ? защо ли е така? тя пък, науката, к'во ли разбира?!?
цитирай
95. анонимен - Много странно...
29.12.2009 17:42
Ми отговорът е прост и няма нищо общо нито с богоборците нито с богопомазаните:
Ако броят на "чудесата" не намаляваше ти и аз нямаше да летим с самолети...Науката няма връзка с богопомазаните и богоборците - апела ти е несъстоятелен !
цитирай
96. kontrasti - да, има хора, които помагат, но това ...
29.12.2009 21:43
tutankhamon661 написа:
да, има хора, които помагат, но това НИКОГА не е безкористно. безкористни хора просто НЯМА. да си чак пък толкова честен е глупаво в свят като нашия - ще бъдеш смачкан. може би в някой друг свят..... това доказва, че идеите на религията са утопия - няма как да стане на практика.
искаш да кажеш, че е важно да се вярва - формата няма значение. аз казах същото, но формата ИМА значение. едно е да вярваш в нещо реално, съвсем друго в нещо, което просто го няма - тази вяра е доста неустойчива и лабилна, защото НЯМА реална основа. винаги може да се пропука. освен ако не си фанатик, а фанатиците са опасно нещо - спор няма.
не знам дали ще ме разбереш. да караш човек да се обляга на религията е бомба със закъснител. отначало може да изглежда обнадеждаващо, но не се знае кога ще му прищрака и ще мине границата. тогава вече се вижда колко са опасни утопиите.


Разбирам те идиялно, едно нещо е утопично до момента в който не само го разясним и разберем а се научим и да го използваме за да стане то ефиктивно. Леонардо Давинчи един пример който мога да дам. Добър Католик, но в името на неговото бъдеще(ние) не се е двуомил да прави утопсий които по негово време бяха забранени! Подводниците днес утопия ли са? които той чертаеше. Само преди 180–200години знаеха само важните хора да четът и пишат, а днес? Колко много утопий са нормалитет днес немога да ти кажа, както и немога да те накарам да простиш греховете на църквата, съгласен съм с теб също че днес и религия не ти трябва. Но за едно добро бъдеще винаги си заслужава човек да се бори, с какъвто и статус той да е, и с каквото той най добре може!
Да служиш в името на доброто не е нужно да си религиозен( богопомазан), а твърд!

С добри пожелания за приятно посрещане на 2010г.
цитирай
97. tutankhamon661 - kontrasti
30.12.2009 09:37
оценявам, че с теб се получи добра дискусия. за разлика от други, които само плюят анонимни /явно не смеят с името да застанат зад думите си/, но избощо не се обосновават.
леонардо да винчи, макар и католик, за мен винаги е бил човек на науката. явно добре е лавирал между опасностите, защото други като него са изгорели на кладата. само като помислиш, колко такива има, веднага става ясно, че религията винаги е била срещу науката, т.е. спъвала я е. това е доста очевидна вреда. но науката винаги ще бъде номер едно, защото дава логично обяснение на всичко, а там, където все още не е - има време, ще го направи.
общо взето с теб говорим за едно и също. човек наистина трябва да е твърд и да се бори - винаги съм бил привърженик на тази идея. ако си забелязал сред анонимните се появиха слаби хора, които си мислят, че щом те нямат сили да се борят, значи другите също нямат. какво да се прави - има и такива, които отдавна са се примирили с ролята си на нищожества. за тях съм съгласен, че им трябва пастир - да им посочи треволяка, да се напасат.
и на теб весело посрещане на 2010г.
цитирай
98. tutankhamon661 - 95. анонимен
30.12.2009 09:59
следващия път чети по-внимателно и вероятно няма да се отклониш така безобразно от въпроса!
попитах "защо" и специално за теб обяснявам: защото науката е обяснила въпросните чудеса. преди това хората са били прости и необразовани, затова са минавали подобни номерца. за неукия човек самолетът е истинско чудо, но за теб и мен не е - БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАУКАТА. ти също можеш да си магьосник в очите на някой дивак, като му посочиш примерно телевизор /нали знаеш какво е телевизор?/.
не мога да повярвам, че се наложи да обяснявам допълнително - мислех, че въпросът е достатъчно ясен. правилно си се включил АНОНИМЕН. за теб е по-добре да не си пишеш името, защото собственото ти семейство ще се срамува от твоето неразбиране.
цитирай
99. ivelina1983 - От толкова много коментари ми се ...
30.12.2009 15:26
От толкова много коментари ми се счупи скролчето на мишката да въртя докато стигна до ''моето мнение'' :))))
И все пак - много интересен и истинен постинг... С много верни неща...
Ако сина ти е добър човек , но по кофти стечение на обстоятелствата е станал наркоман , пияница и в последствие е убил по неволя най- добрия си приятел в кръчмарски побой, какво ще направиш ? :
А) задаваш си въпроса защо точно на теб (по дяволите ) се е случило всекидневно докато тотално превъртиш (Ку-Ку)
Б) не си задаваш въпроси и приемаш станалото като лоши обстоятелства, мамка му , а и се пропиваш ...
В)Създаваш си сам причина - 'Бог'' , и си решаваш проблемите завинаги , щото с Бог нема шега - обяснения не ти трябват , щото - така е трябвало да стане... М дам..

:) ВИВА ЛА НАУКА !
цитирай
100. tutankhamon661 - ivelina1983 -
30.12.2009 16:35
лоша ситуация описваш. и коварна. случаи като този доказват по неопровержим начин, че ако изобщо има нещо като Господ, то в никакъв случай не е такова, каквото си го представят вярващите или пък е описано в Библията. безкрайната Му любов към хората .... к'ва любов, бе? то си е жива омраза!
цитирай
101. kontrasti - оценявам, че с теб се получи добра ...
30.12.2009 18:37
tutankhamon661 написа:
оценявам, че с теб се получи добра дискусия. за разлика от други, които само плюят анонимни /явно не смеят с името да застанат зад думите си/, но избощо не се обосновават.
леонардо да винчи, макар и католик, за мен винаги е бил човек на науката. явно добре е лавирал между опасностите, защото други като него са изгорели на кладата. само като помислиш, колко такива има, веднага става ясно, че религията винаги е била срещу науката, т.е. спъвала я е. това е доста очевидна вреда. но науката винаги ще бъде номер едно, защото дава логично обяснение на всичко, а там, където все още не е - има време, ще го направи.
общо взето с теб говорим за едно и също. човек наистина трябва да е твърд и да се бори - винаги съм бил привърженик на тази идея. ако си забелязал сред анонимните се появиха слаби хора, които си мислят, че щом те нямат сили да се борят, значи другите също нямат. какво да се прави - има и такива, които отдавна са се примирили с ролята си на нищожества. за тях съм съгласен, че им трябва пастир - да им посочи треволяка, да се напасат.
и на теб весело посрещане на 2010г.


Благодаря ти, удоволствието беше и от моя страна. За анонимните мога да ти кажа че не са за подценяване, ако се конценрираш малко ще забележиш колко глупави има и от тях. По правописните грешки, по стила на исзказване може да индитифицираш веднага поне двама трима. Случайности нямя! Навежда ме на теорията за официалното и неофициалното която е лежи в основния фондамент при инструментите на власта каквито са религията и политиката! Но това е друга тема.
Приятно посрещане ти пожелавам утре!
цитирай
102. анонимен - И на мен ме впечатлява...
30.12.2009 19:03
На мен ми прави впечатленише, че ти не си ме разбрал, за съжаление! Чети по-внимателно коментарите и тогава ги оценявай! Специално за теб ми се налага да обяснявам. Обърни внимание, че "чудесата" съм поставил в кавички. С това исках да кажа, че те не са чудеса, а обективни, реални открития и достижения на науката. Това означава, че увеличаването на броя им закономерно ще става все по-бавно и по-бавно във времето, приближавайки се асимптотично (нали знаеш какво е асимптота?) към безкрайно голямо число. Или казано по-просто: не само на богопомазаните, но и на богоборците ще им се струва, че броят на "чудесата" като че ли намалява. Апелът ти към богопомазаните в този смисъл е безсмислен. Ако чак толкова ти е мил, отправи го и към богоборците, за да придобие все пак някакъв смисъл от научна гледна точка, нали! И за да приключа, приеми от мен един добронамерен съвет: Аз също не съм религиозно вярващ, но никога не съм си позволявал да се гавря и подигравам с религиозните верски чувства на милионите вярващи в своя Бог, защото ти самият вярваш в своя си всемогъщ бог, наричан Материя.
Нарочно не коментирам твоя пост, защото съм изумен от твоята абсолютна нетактичнст и липса на каквато и да е толерантност, характерни за културния и образован човек. В поста има и верни неща, но ти прости ги замаза, изтри смисъла им, като се впусна в арогантни, безсмислени и най вече безполезни саркастични нападки срещу Бог и боговете изобщо. Позамислисе върху увода на своя постинг:

"по случай коледа ми хрумна да напиша този постинг, но не за да развалям иначе хубавия празник. просто малко разсъждения над религиозните абсурди - прекалено много са, за да бъдат подминати с лека ръка. знам, че съм доста краен, но за мен е важно преди всичко да бъда реалист - мразя да ме връткат с "абе ти си вервай, к'во като не си го видел!"
предварително се извинявам на тези, които "вярват" в една или друга степен. не ги обвинявам - не и тези, които по никакъв начин не се опитват да влияят на живота на другите. но ще пропусна извиненията към останалата пасмина - професорите, искащи на всяка цена да вкарат в "правия път" простите неверници. на тях им подарявам един пръст, без да уточнявам кой точно.
някой май остана с грешно впечатление. не, няма да се яви Господ. по-скоро се явих аз /не че разликата е голяма ..... майтапче/. " (край на цитата)

и сигурно ще разбереш, че той е абсолютен цинизъм, връх на безочието, наглостта и неуважението към твоите читатели преди всичко - ти вече им си развалил хубавият празник.
Сигурен съм, че този мой репликиращ коментар ще го изтриеш, ако нямаш капчица срам и самокритичност. Трябва обаче да те разочаровам. Целият ти пост и всички коментари вече съм ги пейстнал на хард диска, така че все пак ще може да се прочете, но вече в специално написан за теб постинг в моя блог.
Бъди здрав и си владей нервите, живота е още пред теб!

Theblack
цитирай
103. анонимен - no comment
31.12.2009 03:47
kontrasti - оценявам, че с теб се получи добра ...
30.12 18:37
tutankhamon661 написа:
оценявам, че с теб се получи добра дискусия. за разлика от други, които само плюят анонимни /явно не смеят с името да застанат зад думите си/, но избощо не се обосновават.
леонардо да винчи, макар и католик, за мен винаги е бил човек на науката. явно добре е лавирал между опасностите, защото други като него са изгорели на кладата. само като помислиш, колко такива има, веднага става ясно, че религията винаги е била срещу науката, т.е. спъвала я е. това е доста очевидна вреда. но науката винаги ще бъде номер едно, защото дава логично обяснение на всичко, а там, където все още не е - има време, ще го направи.
общо взето с теб говорим за едно и също. човек наистина трябва да е твърд и да се бори - винаги съм бил привърженик на тази идея. ако си забелязал сред анонимните се появиха слаби хора, които си мислят, че щом те нямат сили да се борят, значи другите също нямат. какво да се прави - има и такива, които отдавна са се примирили с ролята си на нищожества. за тях съм съгласен, че им трябва пастир - да им посочи треволяка, да се напасат.
и на теб весело посрещане на 2010г.


Благодаря ти, удоволствието беше и от моя страна. За анонимните мога да ти кажа че не са за подценяване, ако се конценрираш малко ще забележиш колко глупави има и от тях. По правописните грешки, по стила на исзказване може индитифицираш веднага поне двама трима. Случайности нямя! Навежда ме на теорията за официалното и неофициалното която е лежи в основния фондамент при инструментите на власта каквито са религията и политиката! Но това е друга тема.
Приятно посрещане ти пожелавам утре!
цитирай
104. анонимен - dido no comment
31.12.2009 03:55
vijdam 4e tyk vseki se predstavia s palnoto si ime , a sa6to taka zabeliazvam i pravilnata ypotreba na bulgarski ezik,.. da ne govorim za povarhnostniat posting..
цитирай
105. tutankhamon661 - 102. анонимен
31.12.2009 10:57
да те изтрия? НИКОГА! та ти ме ПОХВАЛИ публично. дори не съм се надявал на такъв комплимент. мамооо, виж ме, дават ме по телевизията! мамооо, вече ме преиздават /записват на хард диск/ и специални постинги ще пишат за мен! ммда, така се тръгва към световната слава. едва ли скоро пак ще получа такъв комплимент.
ако искаш аз да те презаписвам? не, мерси. имам си други, по-интересни занимания, отколкото да се комплексирам от някой, дето ми е БРЪКНАЛ някъде.
арогантен, нетолерантен! спри де, спри с КОМПЛИМЕНТИТЕ! никаква толерантност за религията! ако имах власт, щях да изравня със земята всички църкви, джамии, пагоди и други подобни свърталища на психично болни. от мен да мине - ще оставя няколко да ги показват учителите по история!
не бил вярващ! чшш, на кого, бе? знаеш ли, колко фанатици като теб познавам, които се крият зад всевъзможни маски и постоянно повтарят, че "не вярват"? лекичко пробутват идеята за толерантност, а ако случайно върже, почват по-хард: знаеш ли Господ колко те обича? един такъв вече яде шамари от мен, понеже опита да зарибява сестра ми.
много ли те обича Господ? абе, ти да не лъскаш над икона? едни предпочитат "плейбой", други "xxl", а ти - дева мария. светата майка! не те ли е срам? а по снимки на инвалиди падаш ли си? така си и мислех. ти си централно откачил!
за кавичките около "чудеса": не съм много сигурен, че ги имаше преди да си преправиш коментара. но айде, от мен да мине! това с нищо не променя ситуацията.
пак нещо не си разбрал. апелът си е точно на мястото. идеята е, че ако преди възникването на религиите хората са имали познанията, които днес имаме, тези религии НИКОГА нямаше да се появят. след като първопричините са се оказали неправилни, редно е и резултатът да бъде заличен. много е лесно да излъжеш цял свят от невежи диваци, които мислят, че дъждът има божествен произход. кой ще ти верва в нек'ъв дедо Господ, ако се знае, че ВСИЧКО има съвсем нормално, логично и МАТЕРИАЛНО обяснение?
няма ли да платиш някой лев, след като рекламираш блога си в моя блог /и това няма да изтрия - може пък и да платиш!/? нали не си изненадан, че усетих препратката "вече специално написан за теб постинг в моя блог"? но аз изобщо не съм те впечатлил, нали?!?
за читателите ми недей да говориш, че няма да ти стигне въздух - прекалено са ИНТЕЛИГЕНТНИ, за да се хванат на евтините ти опити да ги настройваш срещу мен. не забелязах на някой да съм развалил празника - това е невъзможно. но пък твоя празник май го прецаках? помни: на 31-ви срещу 1-ви, в 0часа първо ще се сетиш за мен, а чак след това ще кажеш "наздраве" на иконите си!
чакам постинга, посветен на мен! ще те разкова на твоя територия! бързо си сложи "сито", иначе жестоко ще съжаляваш - неоспоримите факти ще те изпепелят!
цитирай
106. tutankhamon661 - 103. анонимен
31.12.2009 11:03
някои онемяха пред смазващите факти. Боже, Боже, явно не си знам силата!
цитирай
107. tutankhamon661 - 104. анонимен
31.12.2009 11:09
радвам се, че и ти се обаждаш, АНОНИМНА Ентелигенцийо! ти също пишеш с НАЙ-БЪЛГАРСКИТЕ букви!
цитирай
108. andi2 - здрасти,
31.12.2009 14:46
"............ пък който иска, нека си пости............"
извинявай че го извадих от контекста
Но това изречение обобщава постинга ти
Всеки сам решава за себе си :)
и избира своя път в живота

Жив и здравб бъди
и сбъднати мечти
каквото си пожелеш ти ........
:)
цитирай
109. анонимен - 106
31.12.2009 15:17
1. ne sam onemial ot ploskite ti prozrenia(obe6tavam ti da ti izloja glednata si to4ka kogato nameria malko vreme, za da razbere6 4e naistina si plosak v razsajdeniata si) a prosto mi napravi vpe4atlenie palniat s pravopisni gre6ki post i na vsi4koto otgore naglostta da se so4i s prast kam anonimnite pri polojenie 4e ti samiat si anonimen.
2. kak pi6a i se izraziavam nadali e problem sled kato go 4ete6- vazpriemaneto i kyltyrnata diversia nadali ti e nai -silnata strana..
цитирай
110. kass - tutankhamon661
01.01.2010 17:37
Вярата в Бог е генетично заложена в човека. Вяра, надежда и любов са трите най-силни чувства, да отречем вярата е равностойно на това да отречем любовта. Има една история в която един баща решава да откъсне сина си от всякакви внушения за Богове и други свръх сили, на около седем години синът му започнал да се моли на слънцето. Като видял това бащата попитал сина си защо се моли на слънцето след като знае, че слънцето няма да го чуе, а синът му отговорил, че не знаел на кого другиго да се помоли. В общи линии няма как да отречем, че хората имат биологична необходимост да вярват, а тази вяра не е напразно закодирана в нас, поне според мен. Темата е много дълга и има много ъгли от които може да се погледне, но в едно със сигурност вярвам и това е в интелигентния дизайн на света, няма нищо случайно според мен...
Поздрави и честита нова година...
цитирай
111. tutankhamon661 - andi2
01.01.2010 17:55
абсолютно вярно - основен принцип на демокрацията. но има една добавка - "стига да не пречи на останалите". за съжаление, на практика точно това се получава - почти ежедневно го изпитвам на гърба си.
най-точното определение за демокрация, което съм чувал, е: всеки има свобода, но тя свършва там, където започва свободата на другите и никой няма право да преминава тази граница.
именно вярата в Господ е причината, поради която най-често е преминавана въпросната граница. историята помни толкова примери, че ако тръгна да ги изброявам, ще стана най-продуктивния блогър на biog.bg.
НИКОГА няма да позволя някой да се бърка в личната ми свобода!
цитирай
112. tutankhamon661 - 109. анонимен
01.01.2010 18:04
извинявай, не бях забелязал че 103 и 104 сте един и същи човек! може би защото в първия случай само си преписвал. плагиат, значи! хубаво е, че след това си извадил и някоя своя "мисъл", макар и не особено Ентелигентна.
виждам, че все още имаш проблем с БЪЛГАРСКИТЕ букви. при това положение няма да ти изнасям лекции по български ПРАВОПИС. мини през първи клас, а след това ще те уча на ВИСШ пилотаж - иначе просто няма как да разбереш!
цитирай
113. tutankhamon661 - kass
01.01.2010 18:15
и аз вярвам, но в собствените си сили. животът ме е научил, че мога да разчитам само и единствено на себе си - никой друг няма да ми помогне, когато имам нужда.
и аз смятам, че няма нищо случайно на този свят, но това не включва непременно участие на Господ.
днес се смеем на диваците, които са вярвали, че Бог праща примерно дъжда. по същия начин бъдните поколения ще се смеят на нас, че сме имали нещо, наречено "религия".
цитирай
114. ivelina1983 - лоша ситуация описваш. и коварна. ...
02.01.2010 17:05
tutankhamon661 написа:
лоша ситуация описваш. и коварна. случаи като този доказват по неопровержим начин, че ако изобщо има нещо като Господ, то в никакъв случай не е такова, каквото си го представят вярващите или пък е описано в Библията. безкрайната Му любов към хората .... к'ва любов, бе? то си е жива омраза!


Между другото това е истински случай. :)
Съгласна съм на 100% с теб !!!!
цитирай
115. sarcezlatna - "ако е вяра в собствените с...
02.01.2010 20:11
"ако е вяра в собствените сили", в какво ще вярваш, ако собствените ти сили те напуснат. няма как да ти обесня червено с думи,ако ти никога не си виждал този цвят. Същото е да взема сега да ти обяснявам за вярата и религията не в изкривения им вариант, като средство за власт или формалност на ред действия, като поста, който в никакъв случай не е диета и какво да ти кажа аз за вътрешната дисциплина и духовната практика, която човек избира за себе си, ако ти нямаш средства, с които да ме разбереш и си вече предубеден...
Всеки избира своята позиция, може да избере да не избира!:)))) Има нещо наречено толерантност и това в случая е да приема теб и ти да приемеш мен, макар да не изповядваш убежденията ми.
Но наскоро чух нещо, което ме впечатли силно, когато птицата е ранена - нейният вик е реакция на болката, докато викът на ранения човек, е вик адресиран към някого...към кого?!
ЧНГ!
цитирай
116. анонимен - 112
02.01.2010 23:03
niama kak da me y4i6 to4no ti na vis6 pilotaj pri polojenie 4e ima6 problem i s pynktyaciata kakto zabeliazvam.. a iavno si i kiorav, za da ne moje6 da vidi6 kakvo to4no imam predvid s komentarite si,.. a za da mi se zasiaga6 ot komentara iavno ima pri4ina ;)
цитирай
117. tutankhamon661 - 112. анонимен
03.01.2010 08:36
като гледам колко си в час с пунктоацията, точно АЗ съм този, който ще те учи на ВИСШ пилотаж. но само срещу заплащане и след като научиш БЪЛГАРСКИТЕ букви.
не се ОПИТВАЙ да мислиш, че хич не ти отива.
цитирай
118. tutankhamon661 - sarcezlatna
03.01.2010 09:06
по-добре без вяра, отколкото "фантазиите на вероника". ако ме напуснат силите, значи или няма Господ, или Той обича да прави мръсотии - в двата случая не е така, както го описваш.
не съм длъжен и не желая да разбирам нещо, което е донесло толкова ЗЛИНИ на този свят. имало е време, когато не съм бил предубеден, но сам съм елиминирал средствата за разбиране на подобни ПРИМИТИВНИ вярвания, тъй като отдавна не вярвам в дядо коледа.
не можеш да говориш за толерантност при условие, че на всеки ъгъл наднича по някой сектант, който е готов с патос да ме навива, че неговият Бог много ме обича и евентуално да даря някой лев заради въпросната любов. тези хора действат постоянно и някой ден може и да вземат властта, което ще е ПАГУБНО за нашия свят. но тогава ще е късно да им се противодейства. ето защо в случая толерантността е нещо много опасно.
викът е адресиран към всички ТРЕЗВОМИСЛЕЩИ хора. този свят е оцелял благодарение на науката и ВЪПРЕКИ религиите - смятам така да си остане завинаги.
много пъти задавах един въпрос, но никой не можа да ми даде удовлетворяващ отговор. ти можеш ли да ми обясниш, каква е разликата между християнството и която и да било секта?
цитирай
119. tutankhamon661 - ivelina1983
03.01.2010 10:03
много неприятно, че е истинска история. наркоман и пияница по стечение на обстоятелствата, да. но казваш и убийство на най-добрия приятел. звучи страховито! предполагам, вече е късно да се помага на човека от историята? можел ли е да промени с нещо обстоятелствата?
още като ученик забелязах, че имам доста тежка ръка. неслучайно всички момчета от класа се страхуваха от мен. до едно време това ме забавляваше. после обаче осъзнах, че не може да продължавам така. някой ден може би щях да осакатя човек или по-лошо - да го убия. точно такива притеснения имах. ето защо сам си наложих да се самообуча на спокойствие. това продължава и до ден-днешен. вече трудно някой може да ме изкара от релси. случва се от време на време, но само ако има сериозна причина, а това е рядкост. вярно, помага ми и това, че имам "хубаво пиянство". както са ми казвали - след няколко ракии съм ставал "много миличък". а знаеш, че алкохолът най-често буди агресия. за щастие при мен не е така - в този смисъл се чувствам облагодетелстван.
вече знаеш, защо попитах, дали човекът от историята е можел да промени обстоятелствата. но вероятно вече е късно.
ще приключвам коментара, защото ако въпросният човек ти е близък, едва ли ти харесва да се разисква чак толкова темата.
цитирай
120. sarcezlatna - нищо няма да ти обяснявам
03.01.2010 12:46
tutankhamon661 написа:
по-добре без вяра, отколкото "фантазиите на вероника". ако ме напуснат силите, значи или няма Господ, или Той обича да прави мръсотии - в двата случая не е така, както го описваш.
не съм длъжен и не желая да разбирам нещо, което е донесло толкова ЗЛИНИ на този свят. имало е време, когато не съм бил предубеден, но сам съм елиминирал средствата за разбиране на подобни ПРИМИТИВНИ вярвания, тъй като отдавна не вярвам в дядо коледа.
не можеш да говориш за толерантност при условие, че на всеки ъгъл наднича по някой сектант, който е готов с патос да ме навива, че неговият Бог много ме обича и евентуално да даря някой лев заради въпросната любов. тези хора действат постоянно и някой ден може и да вземат властта, което ще е ПАГУБНО за нашия свят. но тогава ще е късно да им се противодейства. ето защо в случая толерантността е нещо много опасно.
викът е адресиран към всички ТРЕЗВОМИСЛЕЩИ хора. този свят е оцелял благодарение на науката и ВЪПРЕКИ религиите - смятам така да си остане завинаги.
много пъти задавах един въпрос, но никой не можа да ми даде удовлетворяващ отговор. ти можеш ли да ми обясниш, каква е разликата между християнството и която и да било секта?

аз да ти обясня!?... с кого да разговарям с пуснатото радио, формулирай какво разбираш под секта и какво под християнство, защото аз лично незнам как да обясня разликите между неща,които може би схващаме по различен начин.
не смятам да обяснявам на теб с някакво нездраво желание да променям убежденията ти- имай си ги и живей с тях, щом това ти харесва.
Аз имам моите и ми е достатъчно да съм напълно убедена в тях. А за толерантността не си прав, тя не е слабост, а вид разбиране и приемане на границите на другия, няма как да съществува мир без признаването на чуждата автономия.
Злините не са донесени в света от никой вярващ и насочен към собстеното си изграждане човек, а от онези, които използват религията като инструмент за власт и разделение. Истински вярващият знае,че в този свят всичко е едно,че аз съм ти, и че законите не са дадени, за да търсим вратички в тях или за да ни ограничават, не! те са ред, който ни е нужен за да не губим най-съкровената връзка на Божественото в нас- любовта.
Защото каква е ползата да придобиеш целия свят, а да повредиш на душата си?
Викът е към Създателят ни, към Отца!
Трезвомислещите хора на този свят могат да бъдат и вярващи, не забравяй това!
Аз лично за себе си съм открила православието, като моя духовна практика и истина! Която споделям с немалък брой нормални хора, сред тях такива, които се занимават с изкуство, наука или бизнес.
цитирай
121. ivelina1983 - много неприятно, че е истинска и...
03.01.2010 17:22
tutankhamon661 написа:
много неприятно, че е истинска история. наркоман и пияница по стечение на обстоятелствата, да. но казваш и убийство на най-добрия приятел. звучи страховито! предполагам, вече е късно да се помага на човека от историята? можел ли е да промени с нещо обстоятелствата?
още като ученик забелязах, че имам доста тежка ръка. неслучайно всички момчета от класа се страхуваха от мен. до едно време това ме забавляваше. после обаче осъзнах, че не може да продължавам така. някой ден може би щях да осакатя човек или по-лошо - да го убия. точно такива притеснения имах. ето защо сам си наложих да се самообуча на спокойствие. това продължава и до ден-днешен. вече трудно някой може да ме изкара от релси. случва се от време на време, но само ако има сериозна причина, а това е рядкост. вярно, помага ми и това, че имам "хубаво пиянство". както са ми казвали - след няколко ракии съм ставал "много миличък". а знаеш, че алкохолът най-често буди агресия. за щастие при мен не е така - в този смисъл се чувствам облагодетелстван.
вече знаеш, защо попитах, дали човекът от историята е можел да промени обстоятелствата. но вероятно вече е късно.
ще приключвам коментара, защото ако въпросният човек ти е близък, едва ли ти харесва да се разисква чак толкова темата.


Близък на мой близък. И все пак , исках да отбележа, че никога не знаеш какво ще ти се случи и че всичко в живота е просто стечение на обстоятелството и за всичко си има обяснение. Всичко идва от генетично заложен в теб материал. ДНК. Химични реакции. NLP- neuro linguistic programming , начина по който реагираш в дадени ситуации, среда , минало и т.н .

:) Нищо божествено с други думи :)
цитирай
122. ivelina1983 - Оф, много ме кефи този постинг!
03.01.2010 17:24
Оф , много ме кефи този постинг!
цитирай
123. tutankhamon661 - ivelina1983
04.01.2010 08:25
благодаря! рядко може да се чуе толкова искрена похвала.
сещам се за няколко анонимни, които ще получат диария като прочетат тази отлична оценка!
цитирай
124. watchtowerman - днес се смеем на диваците,
04.01.2010 22:13
които са вярвали, че Бог праща примерно дъжда. по същия начин бъдните поколения ще се смеят на нас, че сме имали нещо, наречено "религия".

Много се съмнявам, че ще „се смеем на диваците”. По-скоро е предизвестено, че „научният свят” ще се измете след десетилетие или две от сцената на земната история, именно благодарение на своята „научност” – защото благодарение на „науката” климатичните промени прерастват в климатична катастрофа. И онези „диваци”, които ще имат шанса да оцелеят наистина ще има да се чудят и маят как може толкоз "научен" свят, а да допуснат да се затрият от онова що им е било известно и предизвестено.
Колкото до „чудесата” пък диваците ще има да се чудят над „чудото” – анти-господисти, мятащи гръмотевици и мълнии срещу „религията” като в същото време послушно спазват и почитат Господния почивен ден. Що бе гръмовержеци против Господа почивате в Господния ден, а не го анатемосахте и си изработите ВАШ ПОЧИВЕН ДЕН - Не-Господен!, за да покажете Анти-религиозността си и Анти-Господството си?! А изобщо защо и да почивате, само „омразната” ви религия е „измислила” и довела до историческа употреба „почивен” ден . Такъв „ден” не е бил известнен в историята до идването на религията на „диваците”.
И защо Анти-Господистите не Крадат?! Ако искат да бъдат открити Анти-Господисти би трябвало да не спазват този Божествен Закон – „Не кради!”. Или Анти-Господистите „Крадат”?!
И „Лъжат”?!
Абе, Анти-Господисти – вие Крадци, Мошеници и Лъжци ли сте? Ако СТЕ – значи сте „АНТИ-Господни”, но ако не сте, какви ги дрънкате – хем спазвате Божийте Предписания, хем сте Против Него?! Какво сте всъщност тогава?!
Божествено Предписание е и:Да почиташ майка си и баща си”. Извинявай, „Ту-камион, ту-не”, ти уважаваш ли родителите си?! Ако претендираш да си Анти-Господист би трябвало да ги мразиш, да ги ругаеш, ама – извинявай, ти имаш УВАЖЕНИЕ към тях. Какво тогава си ти – лукав или доблестен- гръмовержен Анти-господист?! Ти изобщо още не си наясно какво СИ. А когато един ден определиш мястото си, което искаш да заемаш в този свят бъди логичен и ясен в принципите си.
За накрая...

Зенон бил запитан веднъж от своите ученици:

- Учителю, защо се отнасяш със съмнение към нашето знание?

Философът очертал два различни по големина кръга върху пясъка и казал:

- Големият кръг представлява площта на моите знания, а малкият - на вашите. Извън кръговете е онова, което не знаем. Обиколката на голямата окръжност, т.е. моите знания, е по-голяма от вашата – тази - малката, следователно границата на моите знания с неизвестното е по-голяма от вашата. Затова, колкото повече имам знание, толкова повече се сблъсвам с неизвестното.

Затова още Сократ е формулирал това младежко поведение:

Колкото повече знам толкова повече знам, че нищо не знам.

И:

Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет.

А мнозина днес доразвиват мисълта на Сократ:

„Аз знам, че нищо не знам, но има такива, които и това ни знаят".

цитирай
125. ivelina1983 - благодаря! рядко може да се чуе т...
05.01.2010 01:24
tutankhamon661 написа:
благодаря! рядко може да се чуе толкова искрена похвала.
сещам се за няколко анонимни, които ще получат диария като прочетат тази отлична оценка!



Ще им дадем Стопиран :))))) Или по едно руло тоалетна хартия да си обършат гъзовете :))))
цитирай
126. tutankhamon661 - ivelina1983
05.01.2010 08:47
Господ е казал, че се издигаш духовно само чрез страдания и лишения. така че да не ги глезим с тоалетна хартия. по един вестник им стига, може и два, че МНОГО серат!
цитирай
127. tsvetankov - Да.!.
05.01.2010 23:02
Ще ви цитирам една теза:
Господи, прегърни ме и ме целуни!
цитирай
128. анонимен - незнам
06.01.2010 23:41
Аз знам че нищо не знам , ама има хора които и това не знаят.
Хора, първо почетете малко книжки по въпроса с религията или най добре Библията и тогава се изказвайте тека категорично, смешно е моля ви.
Георги Петков се казвам за тези които ги интересува.
цитирай
129. tutankhamon661 - 128. анонимен
07.01.2010 12:40
не'ам нерви за Библията - ако я прочета цялата, със сигурност ще перколясам и ще почна да я цитирам. пък и не ме интересуват халюцинациите на някой си йезикиил /или какъвто беше/, който видял извънземни и понеже не могъл да си го обясни, решил, че е Господ. на всичкото отгоре го описал в писмен вид. егати некадърните творчески опити! поне едно извънземно да беше сложил. аз пък предпочитам карл май.
не е нужно да чета каквото и да било. достатъчно съм слушал за Божията любов. всеки си интерпретира, както му е удобно, и има претенции, че е прав, а другите - криви. максим и пимен доказаха, че са покварени, а какво да говорим за по-долните слоеве. ако кажеш, че тези двамата не ги чаткат нещата, значи да отречеш цялата институция. ако те не ги разбират, кой тогава? излиза, че всеки си прави свободни съчинения. "наглите" си правят такива съчинения, само че над българските закони - те си имат свое виждане за реда и законността. най-общо тяхното виждане може да се опише така: пачките в нашия джоб. я, колко приличали на максим и пимен!
значи ти си георги петков, вратарят на левски. не е хубаво футболист да говори за книги. но айде, щом си решил!
все пак благодаря за коментара - стори ми се, че усетих добронамерена нотка, ако не се лъжа!
цитирай
130. tutankhamon661 - watchtowerman
07.01.2010 13:51
да, за затоплянето науката е виновна. и аз го признавам! но ако подходя с похватите на набожните хора, мога да кажа, че то е грешна интерпретация. но аз нямам намерение да изкривявам истината, както правят поклонниците на Библията. преди да се гони напредък в науката, първо трябва да се помисли за опазването на природата, а това все още не е направено - факт. доволен ли си? а разбра ли този УРОК ПО ОБЕКТИВНОСТ?
направих малко отклонение, но държа да отбележа, че не виждам с какво затоплянето бърка Господ. освен едно - че и Той НИЩО не е направил за опазването на природата. също неоспорим факт!!!
за "почивния ден", който споменаваш - такъв не съм имал от 7 ГОДИНИ. работя на две места, а преди няколко месеца бяха три.
но не е в това въпросът. да не искаш да кажеш, че щом Бог е казал нещо, аз пък ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да съм наопаки? мислиш ли, че бих Му позволил да ми забранява каквото и да било по този евтин начин? значи Той си заплюва нещо и хоп, аз нямам право да го правя? неее! АЗ САМ решавам, какво да правя и какво не.
изброяваш 10те заповеди, но аз предпочитам да цитираш законите на българия - те говорят същото. но пък сигурно копират 10те заповеди? о, да, сам си отговорих, нали? само че грешиш фатално! 10те заповеди са писани от ХОРА, съответно посочват най-честите прегрешения, които са известни на абсолютно всеки нормален човек. нищо, че някои се опитват да им придадат божествен произход.
говориш за уважение към родителите. то също ли е, защото Бог казал така? знаеш ли, че всички животни, въпреки че не са богопомазани, също изпитват уважение към родителите си - най-вече защото ги хранят. а като стана дума за храна - забелязал ли си, че като хвърлиш парче хляб на бездомно куче, то веднага тръгва след теб - това също е вид уважение и не се сещам тук къде ще видиш божественото присъствие.
как така реши, че не нарушавам Божиите заповеди? някои не съм, но за тях има време. обаче други вече съм ги "опаткал". най-обичам да нарушавам онази за прелюбодеянието. не пожелавай жената на ближния! Той пък ще ми каже! че тя да не е собственост на ближния? всеки индивид е самостоятелен и принадлежи само на СЕБЕ СИ. следователно думата "чужда" или "на ближния" е НЕДОРАЗУМЕНИЕ. ами ако е хубава? к'во, да си затворя очите? че нали твоят Бог ми ги е дал с тази цел - да гледам, а ръцете - да пипам. други неща ми е дал пък за друго. но айде да не кажеш, че съм некултурен.
достатъчно дървени философи има в българия, че да внасяме чужди. най-големите глупости на този свят са родени в главите на разни сократовци, зеноновци и други подобни КУХИ ЛЕЙКИ. всъщност грешка е да се казва "дървен философ", защото самата дума "философ" ЗАДЪЛЖИТЕЛНО включва "дървен". няма да забравя на моя учител по философия, как му потичаха лигите, щом видеше ученичка с къса поличка. забравяше всичките си възвишени идеали и гледаше с изцъклен поглед, сякаш е зайче, хипнотизирано от змия. точно тогава ставаше истински последовател на зигмунд фройд, който, знаем, е мислел САМО за секс. щом и новороденото изпитвало сексуално влечение към майка си, к'во повече да му отделяме внимание. дай му лекарствата и му изтръгни "певеца"!
цитирай
131. watchtowerman - Тута,
07.01.2010 19:34
по отношението ти към жените не виждам да си по-различен от мразения и ненавиждан от теб учител-"дървен"-философ. Сам не знаеш колко много си взаимствал от "философията" му.
И понеже си намразил "дървеното" познание на философите си взел, че си намразил Познанието изобщо. Иначе нямаше да се категоризираш като "прелюбодеец". Първо научи смисъла не само тази дума в лексиката си. Определението, което може да дадеш за себе си е, че си развратник. Виждам, че за теб това е МНОГО престижно постижение. Само че имаш ли смелостта да го изкажеш още при първата си среща с някоя жена, или ще хитруваш с нея като "целомъдрен", докато не те разкрие, че не само си "развратник", а и страхлив хитрец.
В света не съществува "развратник", който да обявява това си постижение на всеослушание - всички до един се спотайват, да не би да ги разкрият като такива, защото никой не ще хитреца-срахливец за приятел, ни за колега, ни за трайна връзка, освен онези, които са със същата тази страхлива, подличко мръсна душица. Представям си как Тута, бидейки на фирмен празник, на една маса с шефа си, жена му, а и с други свой колеги и съпругите им, вземе, че пожелае я шефската, я друга съпруга-хубавица и понеже е смелчага, се провикне”: Шефе, жена ти е хубава, и е недоразумение, че е твоя, и сега смятам да я „опаткам”. Едва, тогава Тута-та ще доказал, че смел „развратник”. Не направи ли това, значи си е класически пример на „развратник” – спотаена, хитро-страхлива, подла душица.
Ето, затова отговарям на подобни „постинги”, не защото не понасям "развратниците", а понеже ненавиждам страхливата им, подличко-мръсна душица. Такива развратни мерзавци считат за СВОЕ ПРАВО като „посягат” я на съпругата, я на някое от децата на мъжа. Тута, нали разбираш, че „мъжът” на тази съпруга, ако държи на "жена" си да е НЕГОВА, а не ТВОЯ, СЪЩО ИМА ПРАВО - на ЗАЩИТА, на ОТПОР?! И ако е „мъж” в истинския смисъл на тази дума, направо ти маха главата, а за да не се измъкваш с празнословие, ще ти ги махне и двете.
Затова съветът ми е братле – намери си някоя жена, заживей с нея, ползвайте се, както го е предопределило Сътворението, за да не „посягаш” на "Чуждото", че да налетиш, и да накърниш, и да погазиш ПРАВАТА на някой истински „мъж”...

цитирай
132. ledzeppelin - хаха...
08.01.2010 14:37
Пич,сори,че четох до средата,но просто..."как да вярваш в нещо,което го няма?" Вярата си е вяра.Ако ти вярваш в собствените си сили - добре.Други наричат вярата в собствените си сили - вяра в Бог.Когато някой, в най-разпространения смисъл на думата, набожен се моли,той всъщност разговаря със себе си.Така де,едва ли чува гласове.Хората са намерили нещо добро в религията - тя е принадлежност и още много други неща.Но вярата в живота,в доброто,в красивото,в братството ... това е вяра,с която всеки един човек би трябвало да живее и без да е християнин.Ако ме разбираш.Едно и също е! Само се втелясвате с това кой как го нарича.Плюс това,както казва моя стар познайник Тери Пратчет - хората бъркат посоката; не има нещо и ти вярваш в него,а вярваш в нещо и то започва да съществува.
цитирай
133. tutankhamon661 - watchtowerman
09.01.2010 06:29
чудесно описание си направил на САМИЯ СЕБЕ СИ.
аз си признавам, че се заглеждам по чужди жени, не само в блога, но и в живота, като изисквам същото и от жените, с които съм бил. не си първият, който ще се учуди - то трябва да се види, за да повярваш. много държа на искреността. какъв е смисълът да се отрича нещо, което го има при АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ хора? не виждам такъв.
а ти какво правиш? същото, което се опитваш да припишеш на мен в последния си коментар. правиш се на такъв, какъвто не си - точно като философа, който ми преподаваше. осъждаш "развратниците", а в същото време и на теб ти текат лигите. на кой мъж не му текат? а посочи ми ЕДИН такъв! това е заложено в природата на мъжа - да оцени жената. НЯМА НИЩО ЛОШО в този неоспорим факт.
я кажи сега кой е страхлив хитрец? аз, с моите САМОПРИЗНАНИЯ, или ти, с твоето ЛИЦЕМЕРИЕ?
ти какво предлагаш? още от първата среща да й кажа точно с коя смятам да й кръшна? как да стане, след като самият аз не знам дали изобщо ще се случи? винаги може да има изключения. ами ако попадна на жена, която успее да ме изненада и аз просто забравя, че има и други жени? това, че не ми се е случвало, не значи, че не е възможно - винаги допускам и най-невероятното, защото съм ОБЕКТИВЕН за разлика от други хора.
а ти когато предлагаше брак на жена ти, каза ли й, че и занапред смяташ да се заглеждаш по чужди жени? не ми разправяй, че не го правиш, щото мнооооого обичам някой да отрича ВСЕИЗВЕСТНОТО! други идеи имаш ли по темата "как да дразним жената още от първата секунда"? щото аз имам. можеш от самото начало да й натякваш примерно, че е грозна и тъпа гъска. грозна, защото след години със сигурност няма да е толкова красива, колкото сега, и тъпа, защото при всички положения ще откриеш нейни навици, които ще те вбесяват. е, да, всичко това ще го видиш след време, но ти нали държиш от самото начало да се почне с попържните? уж говорим за красивите мигове, а ти предлагаш да се конфронтираме още от първата секунда заради неща, които дори НЕ СА се случили. сериозно ли го казваш?
видях, че си преправил коментара си, за да добавиш "шефа". а ти казваш ли на твоя шеф това, което наистина мислиш за него - че е малоумен некадърник? охо, леко да не кажеш "да"! във всеки човек има и хубаво, и лошо. странно, че предлагаш да се набляга все на лошото и то да се натяква, натяква, натяква! аз пък предпочитам да говоря за красивите неща от живота - никога няма да бъда ЧЕРНОГЛЕД КАТО ТЕБ. но ти едва ли ще разбереш, защото всичко, което е в главата ти, идва от твоя Бог - нямаш НИТО ЕДНА собствена мисъл.
аз съм доста по в час с Познанието, отколкото ти с твоите фалшиви догми, отречени от НОРМАЛНИТЕ хора. няма да се кланям на разни философи, които до един са били ПСИХИЧНО БОЛНИ - това не е тайна. някои дори на разходка са ходели с придружител, защото до такава степен са били ИЗКУКАЛИ, че даже за себе си са били ОПАСНИ.
"прелюбодеец" и "развратник" не било едно и също? "плейбой" и "любовчия" пък са съвсем различни неща. тези думи изобщо не се употребяват в един и същи смисъл. да ти посоча ли и други "КОРЕННО РАЗЛИЧНИ" слова - секс, чукане, ебане, любене. и тук има "СЪЩЕСТВЕНА РАЗЛИКА". после кой имал проблеми с лексиката!
ей, аман от хора, които, избивайки комплекси, се мъчат да блеснат, пробутвайки някакви СУПЕР ИЗЧАНЧЕНИ идеи!
цитирай
134. tutankhamon661 - ledzeppelin
09.01.2010 06:57
говориш за по-съвременната представа за Господ. някои хора действително разсъждават като теб, макар че те самите не осъзнават, колко се разминават с религията именно заради съвременните си виждания. болшинството съвсем убедено си представят Господ като някакъв владетел, който седи на трон и мята гръмотевици. това е самата идея на религиите - по-висшият разум, който ни направлява. не е просто вяра. хората съвсем реално чакат помощ "от небето". те не се надяват на собствените си сили.
виж колко врачки се навъдиха! голяма част от вярващите съвсем сериозно мислят, че Бог говори именно чрез врачките и разните му там основатели на секти. по твоята логика муун е много полезен човек, защото носи вяра. според теб правилно ли е неговите последователи да го смятат за полубог? не забравяй, че в своята общност муун, също като Господ, носи някакви надежди и, предполагам, приятни преживявания - групов секс например /любимото на стивън тейлър/. къде виждаш общото между това и вярата в моите сили? аз мога и сам да се активизирам, а ако някой има нужда от помощ свише, не значи ли това, че е най-малкото по-глупав?
в постинга исках да наблегна на ВРЕДАТА от религията, която е МНОГО ПО-ГОЛЯМА от ползата. една фирма трябва ли да съществува, ако разходите значително надвишават приходите?
цитирай
135. ledzeppelin - ..
10.01.2010 15:03
Какво общо имат груповия секс и Тейлър /две много приятни неща/ не разбрах.
Хората си представяли дядка на трон,който хвърля гръмотевици...преди нашата ера сигурно са си го представяли.Но доста отдавна науката не е толкова назад,за да може все още някой да си мисли подобно нещо.Дори този някой да е живял преди сто години.Когато посевите изсъхват се носи вода от реката.Има много ритуали за дъжд и т.н.,но те са остатъчен фолклор,който бавно,но сигурно замира и фолклор,който не притежава функциите и силата на религията.

Колкото до ВРЕДАТА от религията.Мисля,че има мноооого други много по-вредни неща.
Това че религията в някои определени кръгове е средство за управление на масите,всеки го знае.Но не навсякъде и не винаги е така.

А това,което казваш за врачките е просто смешно! Те изобщо не са свързани с истински вярващите.Хората,които се връзват на такива тъпотии са възрастни,самотни,нещастни,изкукуригали от бедност и мизерия хора ... Или някои изключително необразовани(най-меко казано).А познавам страхотни личности,които са вярващи.
цитирай
136. tutankhamon661 - ledzeppelin
11.01.2010 10:23
сигурен съм, че познаваш и свестни хора. аз също. но това не изключва вероятността и те да си имат някакви "тъмни страни" - всеки крие някаква лудост.
преди време говорих с една колежка и в хода на разговора споменах, че българските военни като цяло са супер комплексирани ненормалници - знае го всеки, който е ходил в казарма. тя побесня и цял час се възмущаваше, как съм могъл да го кажа. много скоро разбрах причината - мъжът й бил военен и дори живеели в блок на военни. тя отказа да проумее, че "свестните" й съседи, щом прекрачат портала на поделението, от хрисими овчици се превръщат в истински зверове.
добре е да помним, че всеки човек пред едни е един, пред други е друг.
не се съгласяваш, че болшинството вярващи си представят Господ като владетел, мятащ гръмотевици. това явно не важи за теб, за други също. но болшинството наистина са такива, колкото и абсурдно да звучи. аз познавам хора, които уж минават за интелигентни, а съвсем сериозно вярват в това. ясно, колко са Ентелигентни. но такива изглеждат в очите на околните. очевидно е, че всеки си пречупва нещата през своята "призма".
обърни внимание, че Библията е пълна с разни герои, които уж съвсем РЕАЛНО били съществували. самият Божи син се бил родил, че даже и възкръснал /що ли му е трябвало?!?/ този или онзи ходил на разходка с Божията колесница, Господ пратил не знам си к'во. еди кой си се върнал от Рая и разказал, че това е съвсем реално място, но ние не го знаем, защото първо трябва да умрем. но не сами да си помогнем, понеже душите на самоубийците цяла вечност се лутали между СВЕТОВЕТЕ /кой свят - на "просто вярата" ли?!?/ и никога не намирали покой. нали знаеш, че всеки вярващ, който е бил в клинична смърт, после разправя, че се е разхождал из разни градини, поляни с цветя, и все някой го чакал там, понякога и самият Господ?
знаеш ли, че ако не направиш панахида, умрелият после ще ти се яви насън и ще ти каже "защо ме остави гладен?"
малко ли Божи чудеса има по света - плачещи статуи и други подобни. някои твърдят, че си говорят с дева мария, която се явила в ПЛЪТ И КРЪВ.
на други пък им се привижда дяволът. викаме им сатанисти. те вероятно са от грешно интерпретиращите. факт е, че сатанизмът почива върху религията. после някой ще каже, че нямало вреда.
изброих всичко това, за да обясня, че хората си представят Господ като нещо РЕАЛНО, не просто вяра. казваш, че това били болни мозъци, но пък точно те мислят обратното - че не са истински вярващи тези, които не осъзнават, че Бог РЕАЛНО съществува. кой ще прецени кои са прави и кои грешат? според мен тези, които Го приемат за "просто вяра", ДОСТА СЕ РАЗМИНАВАТ с общоприетата религия. имат си свои собствени виждания и говорим за СЪВСЕМ ДРУГО, не за религия. може би трябва да основат някакво собствено движение, институция, фондация. може и да не го правят, щом е "просто вяра". но е СЪВСЕМ ДРУГО, защото в Библията се говори за РЕАЛНО СЪЩЕСТВУВАЩ ГОСПОД, АНГЕЛИ И ОЩЕ ЦЯЛ КУП ЦАРЕДВОРЦИ.
ще кажеш, че е символика, но няма да е вярно. все пак говорим за цял куп ИСТИНСКИ истории, които РЕАЛНО се били случили и в никакъв случай НЕ са символични.
вече някои хора изказаха мнението, че религията е просто вяра /kontrasti/, а аз обърнах внимание, че тази вяра, лишена от каквато и да било РЕАЛНА основа, е бомба със закъснител - не се знае кога ще му прищрака на набожния. по-друг тип вяра трябва на стабилния човек, но всеки решава за себе си. само да не ми влияе на мен. обаче точно това се получава на практика и поради тази причина не мога да се съглася с прикзките за толерантност. няма само аз да бъда толерантен - вече не съм, ако все още не е станало ясно.
не знам защо не виждаш връзката с врачките, след като те играят именно на тази струна. при тях всичко идва от Господ. да ти кажа, играят доста убедително - виждал съм го с очите си. мен не преметнаха, но си представих колко достоверно изглежда този театър в очите на вярващия. уж изпада в транс, преправя си гласа и Господ почва да ГОВОРИ чрез нея - на мен хич не ми се струва символично.
и понеже пак ще кажеш, че този номер минава само при прости психари, да те попитам: какво мислиш за ванга? почти целият български народ ВЯРВА, че чрез нея е говорел Господ - съвсем НЕ символично. няма нужда да изброявам най-големите имена в изкуство, наука, шоубизнес и какво ли не - сигурен съм, че ги знаеш. всички тези хора ли са прости невежи? за мен ванга беше една от многото шарлатанки, но за болшинството не е.
твърдиш, че има по-големи вреди и опасности. има равностойни, но не и по-големи. може би НЕ ОСЪЗНАВАШ до каква степен религията се е вкоренила между хората и диктува поведението им. в постинга дадох примери за пагубни действия на религиозна основа. или може би не смяташ, че сащ нападнаха ирак и поради тази причина - не само заради несъществуващото биологично оръжие и петрол? коя мислиш, че е причината за световния тероризъм? СВЕЩЕНА ВОЙНА! стотици невинни измират, без да разберат с какво са заслужили да усетят рано-рано Божието дихание! възможно ли е да има по-голяма вреда, която на всичкото отгоре продължава да се повтаря?
щях да забравя! сега знам защо си хем ledzeppelin, хем тейлър е на снимката - поне на него ми прилича /опа, да не стана гаф?!?/. като прибавим и положителната ти оценка за груповия секс - да, бих те определил като свободен човек. трябва обаче да признаеш, че рокмузикантите, които винаги са били олицетворение на свободата, трудно могат да бъдат свързани с религията, пълна с догми, задължения и какви ли не абсурдни правила, ограничаващи свободата. при АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ рокаджии, окичени с разни кръстчета, религията е маска, колкото да се правят на интересни - нищо повече. нали не мислиш, че примерно алис купър има нещо общо с Божиите повели? нищо, че кръстчетата, с които ходи окичен, може да стигнат за зареждане на цял павилион за религиозни сувенири.
брей, да бях написал нов постинг в твоя чест! клавиатурата чак се измори!
цитирай
137. ledzeppelin - ох...
11.01.2010 11:09
...сега си пия кафето и ще ми е доста трудно на адекватен отговор,но искам само да драсна някои неща,че после трябва да чета всичко отново!

Не си мисля,че рокаджиите са набожни,нито пък слушам Алис Купър.Нито пък си мисля,че съм достигнала или още по-малко - притежавам,какъвто и да било вид свобода.За сметка на това навсякъде в България цари свободия,но това е друга тема. :)

Ок,съгласявам се с теб по въпроса с реалността на религията.Да,има ангели,царедворци,дяволи,крила,рога,всякакъв едър добитък.

Оо,да.И аз съм се питала това - доколко религията определя изборите ни?Знам,че е дълбоко вкоренена.Усещам го и направо се уплаших,когато мой приятел го каза ей така - на глас.Без да се замисля.Значи всички знаят.А на някого не му изнася?И какво следва от това?Ами нищо.На мен повече ми пречат олигофрените,които си хвърлят фасовете на земята.Или опаковката от нещо си.Ок,пичове,това ще се разгражда много по-дълго отколкото вие ще живеете.Направо го ЗАВЕЩАВАТЕ на децата си.Гадно.Но да не изместваме темата!
Какво ще кажа за Ванга? Не знам...какво да кажа.Просто не знам.Гледах предаванията направени от тая русата мастия x) ъъъ...Венета Райкова.Имало много хора,много президенти,много нещо,много чудо.Все тая.Ванга умря.
А колкото до достоверността на врачките.Айде стига,бе! Последния път по Канал 2001(моя отдавнашен любим комедиен канал) чух,че "единия тестис ще се превърне в яйчник и ще оплоди матката" - йеа!
Знаеш ли какво.Иска ми се да ти кажа нещо съвсем приятелски и се надявам да го приемеш така - важното е,ама наистина важното е,човек да обича и да се забавлява.И ако нещо е толкова замрежено и гнусно,че дори няма смисъл да се обсъжда,не трябва да го допускаме да достига до нас.И то независимо от това дали го приемаме с насмешка или не. :))
цитирай
138. eien - Еднопластово мислене
18.01.2010 04:16
Да вярваш е трудно, но да живееш без вяра е още по- трудно.
цитирай
139. zaw12929 - Определено, щом не вярвате, не се занимавайте с Бог!
27.01.2010 17:46
Нямате основа и не сте виновен. В такова време растяхме и такива идеи попихме, но, да ни изяснявате защо религията Ви връткала е не само глупаво а и опасно. Замислете се и на божиите дела не вредете.Затова българите сме най бедни, защото нямаме спирачка толерантност за нищо!
Трябва да четете и знаете по вече. Този постинг е най тъпото от Вашия блог! Изтрийте го- ...
цитирай
140. tutankhamon661 - eien
28.01.2010 08:01
съгласен съм. вече многократно казах, че вярвам, но в стойностните неща. най-вече в моите собствени сили - те никога не са ме предавали. и определено носят повече полза, отколкото вярата в някой на небето.
цитирай
141. tutankhamon661 - zaw12929
28.01.2010 08:26
виждам, че не си злонамерен - явно наистина вярваш, че ми мислиш доброто. затова и аз съвсем доброжелателно те съветвам да не четеш третата част, която е почти готова. повярвай, хич няма да ти хареса - още по-хард е от първите две.
никога нищо не трия - това е мой принцип, на който държа. презирам тези, които го правят. а в момента говорим в моя блог, където мога да пиша каквото ми душа поиска. нали няма да отречеш правото ми на мнение? ако го направиш, само ще потвърдиш, че вярващите наистина са супер НЕтолерантни, както вече многократно написах. и не само аз.
не мога да си затворя очите пред неоспоримия ФАКТ, че религиите връткат света по най-безскрупулен начин. достатъчно хора вече измряха - войни, атентати и т.н. не се опитвай да спреш гласа на РАЗУМА !
нагледал съм се на пияни попове, които ръмжат 2-3 минути на панахида, само и само да докопат мезето за ракията. веднъж един такъв препил чернодрешковец дори залитна и падна върху гроба на майка ми, в следствие на което юмрукът ми направи хирургична интервенция в неговия нос. така че се чувствам задължен да вредя на Божиите дела.
като смяташ, че греша, по-добре се замисли кое ме е направило такъв. аз не съм се родил предубеден към Господ. но пък съм човек, който вярва на ФАКТИТЕ и умее да си взема ПОУКА. щом съм събрал толкова негативизъм към религиите, явно си имам причина.
според мен е обратното - беден народ сме, защото прекалено много хора вярват в Господ, което ги кара да чакат помощ свише, вместо да запретнат ръкави и сами да си оправят живота. пък и нали Господ разправя, че бедният отива в рая, а богатият - в ада. значи ако си истински вярващ, по-скоро ще хвърлиш парите в кофа за боклук, отколкото да ги похарчиш за себе си или децата си. това, разбира се, е груба грешка, но аз го осъзнавам, защото съм атеист. Бог обаче съветва друго - все трябва да ти е гадно, за да се извисиш духовно.
цитирай
142. tutankhamon661 - zaw12929
28.01.2010 08:28
пък знам ли, религиите може наистина да обединяват. както е при юдеистите - един като лъже, останалите ДРУЖНО мажат. затова евреите са най-богатите хора на света и ни връткат, както им е удобно. особено КРЪВОЖАДНИТЕ ционисти.
цитирай
143. watchtowerman - Що черниш паметта на Левси бе, чедо египетско?!
28.01.2010 22:16
Не бе ли "дякон" бат` Васил бе, поплювковец?! Що храчиш върху "История славянабългарска", само защото е писана от "поп"-а отец Пайсий, чедо доганово, доганово, още агаряново?! Няма как, чедо, плюещо българската история, тази история да не е плод ХРИСТИЯНСКАТА Вяра?! И що ползваш "азбуката", дело на "поповете" Кирил и Методи, що си не драскаш египетските йерогрифи, пък ако щеш пиши и на агарянски?! Хитрец си ти, чедо, и жалко, и още - безкрайно дребно и малко. И приеми всичко, което охарактеризирах тук теб е твърде малко, твърде малко...

цитирай
144. tutankhamon661 - watchtowerman
29.01.2010 00:24
а ти, чадо йерусалимско, т.е. КРЪВОЖАДНО, що никът ти е на английски, като толкова цениш българското?
не споменавай левски, че заради такива като теб ще му се прииска повторно да го обесят.
чудна връзка си открил - история и религия. къде пък видя общото? споко, скоро ще ти обясня разликата. а също и ГОЛЯМОТО СМЕСВАНЕ, нагло използвано от лицемери като теб.
къде по-точно съм храчил върху "история славянобългарска"? и к'во като е писана от поп? едно време всичко е било НАСИЛА свързвано с църквата, така че хич не съм убеден във вярата на паисий, за когото някои казват, че бил заклет фен на манастирска гроздова.
ако братята не бяха написали азбука, някой друг щеше да го направи със СИГУРНОСТ. те изобщо нямаше да прогресират, ако не са се запопили. това е все едно по времето на комунизма да правиш кариера, без да си партиен член - абсолютно невъзможно.
ако аз съм дребен, ти си направо невидим. да, знам, че при теб всичко е малко, твърде малко, но ако пийнеш десетина виагри, може и да наедрее.
цитирай
145. jediknight - tutankhamon661
05.02.2010 08:49
ясно че не вярваш в господ. а в Силата вярваш ли?
цитирай
146. tutankhamon661 - jediknight
06.02.2010 02:06
естествено. та нали аз съм я създал!
цитирай
147. анонимен - tutankhamon661
18.02.2010 22:05
niama da gi vkara6 v pravia put. prazni kratuni sa
цитирай
148. анонимен - slu6ai narode! dnes gospod mi na...
26.02.2010 17:45
slu6ai narode! dnes gospod mi napravi svirka!
цитирай
149. анонимен - ako ima bog i az vqrvam v nego dobre no ...
10.03.2010 19:01
ako ima bog i az vqrvam v nego dobre no ako vqrvam v bog i nego go nqma kakvo gubq ?
цитирай
150. tutankhamon661 - 149. анонимен
11.03.2010 02:37
Можеш да влезеш с ника си и да пишеш на кирилица. Няма да те изтрия, само защото си ти. Просто внимавай да не минеш пак границата!
цитирай
151. isushristos - Точно заради подобни разсъждения ...
28.04.2010 01:56
Точно заради подобни разсъждения пропадаме. Господ ни е дал достатъчно знаци за същедтвуването си, въпреки че не е длъжен. Дори това наше желание изпълни, а някои пак търсят "теле под вола".
Слугите на дявола обикалят по земята. Не се оставяйте да ви подлъжат, защото всички ще съжаляваме.
цитирай
152. анонимен - Аре стига с тоя господ, че хората ...
21.07.2010 10:05
Аре стига с тоя господ, че хората съвсем психясаха. Кеф ти църква, кеф ти панахида. Всичко опира до плюскането и ракийката за вечно пияните попове.
цитирай
153. анонимен - Тутката е пълен ненормалник. Много ...
26.10.2010 10:00
Тутката е пълен ненормалник. Много обича да се изказва неподготвен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5664004
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59857
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031