Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2010 11:00 - КУЧЕТА 1
Автор: tutankhamon661 Категория: Други   
Прочетен: 30708 Коментари: 106 Гласове:
55


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Бездомните кучета се превръщат във все по-голям проблем за градовете. Събират се на глутници, а така стават по-смели и нагли.
Веднъж видях една такава глутница, която спря/!!!/ движението на столичен булевард, а после принуди чакащите на спирката да се разбягат във всички посоки. За кой ли път си зададох въпроса "София чия е - на хората или на кучетата?"
Крайно време е разните му "добродушковци" да спрат да ги хранят, защото популацията им прекалено много се разрастна. Знам, че и те са "живинки", но все пак този град е строен от хора за хора, а не за кучета.
Държа да отбележа, че проблемът се поддържа съвсем ИЗКУСТВЕНО. Има тарикати, които получават пари от Европа, за да го решат, но точно те нямат НИКАКЪВ интерес да си свършат работата. Тъкмо обратното - стремят се да го поддържат, за да не спре финансовият поток.
Разказвали са ми за коли, които обикалят всички столични квартали и хранят всяко срещнато куче. За околните това изглежда сякаш добър човек се грижи за горките животинки. Всъщност целта е друга - поддържане на популацията.
Това е малкия проблем. Големият е как се ИЗОСТРЯ ситуацията.
По природа бездомните кучета са страхливи. Джафкат се помежду си, но не налитат на хора.  Първо, защото доста са патили, и второ, защото чат-пат именно хората ги хранят и са свикнали да се надяват на тях.
Защо тогава има случаи, в които бездомни кучета нападат граждани? Този факт си има обяснение.
За да се изостри проблемът, сред бездомните кучета абсолютно УМИШЛЕНО се пускат АГРЕСИВНИ породи, които се чифтосват. Полученото поколение съвсем естествено не е безобидно. Именно на това се дължат споменатите нападения.
Подобни действия изглеждат абсурдни за болшинството граждани, но явно има и такива, които в името на парите са готови на всичко. Изобщо не се замислят, че по този начин могат да застрашат и своите близки, тъй като озверелите глутници не подбират нападнатите хора.
Популацията на бездомните кучета много лесно може да бъде преборена.
Преди време някакъв филм нашумя. Показваше жестоко избиване на помияри. Всички природозащитници веднага надигнаха вой. Явно никой от тях не е патил от бездомните кучета, иначе друго щяха да пеят.  Много е лесно да говориш, щом не си страдал. Но да не забравяме, че и природозащитниците получават маса пари, за да отчитат някаква дейност.
Съгласен съм, че има и по-хуманни начини, но защо и те не се изпълняват? Кастрация, инжекция - напълно изпълними неща, които се знаят на думи, а на практика сякаш са табу. Всичко това още веднъж доказва, че някой има интерес да се поддържа проблема.
Добре е да помним, че кучето е животно и НИЩО не може да промени този факт. Казвам го най-вече за собствениците на домашни любимци, които често гледат на питомеца като на човек и изобщо не си усещат ГРЕШКАТА.
Спомням си, когато бях малък баща ми реши да ни води мен и сестра ми на кино. По пътя спряхме на един павилион да ни купи семки. Последна на опашката беше жена с голямо куче. Баща ми просто се нареди зад нея, но един Господ знае какво си помисли кучето, та захапа баща ми за крака, разкъсвайки не само панталона, но и бедрото.
Няма да се спирам на проваленото кино или светкавичната ваксинация. Мисълта ми е за реакцията на НЕНОРМАЛНАТА УБИТАЧКА, която дори не срита помияра си. Не само, че не каза "извинявай", но даже направи забележка /!!!!???/ на баща ми, че прекалено рязко се е приближил към нея и то горкото помислило, че я напада. Разбираш ли, трябвало да предвиди какво се върти из кратуната на някакво НЕЗНАЧИТЕЛНО животно, вместо примерно да мисли с какво да направи разходката на децата си по-приятна!!!
Тази ТЪПА, МАЛОУМНА ГЪСКА имаше късмет, че тогава бях прекалено малък и нищо не можех да направя. Ако днес видя нещо подобно, не само кучето й ще яде яки ритници, но и тя самата.
Това е причината, поради която адски много ме дразнят разни ИЗКУКАЛИ, говорещи на домашните си любимци неща от сорта "Мама сега ще ти купи ...."   К"ва майка си му ти, ма?!? Егати ненормалниците!

                                СЛЕДВА







Гласувай:
59



Следващ постинг
Предишен постинг

1. neutralen - .
10.05.2010 11:08
трябва да се направи нещо по върпоса със кучетата,нещо което да е ОК с природозащитните организации,защото пак ще почнат да реват.Гадното е ,че на никой не му пука когато дете или възрастен човек е изпохапан до смърт от глутница песове.Това не може да се търпи повече.
цитирай
2. tutankhamon661 - neutralen
10.05.2010 11:26
Природозащитниците винаги ще бъдат недоволни като всички, които получават пари за да има някакъв проблем. Къде им е интересът всичко да приключи? Ще трябва да търсят нова кауза, за която да се борят.
Ще им запука, но чак когато бъде нахапано тяхното дете. Откъде да им знам БОЛНИТЕ мозъци? Може и тогава да не се осъзнаят.
цитирай
3. omirotvoritel - И аз съм забелязал, че някои собс...
10.05.2010 11:43
И аз съм забелязал, че някои собственици на домашни любимци им говорят като на хора. Винаги ми е било смешно да го наблюдавам. То бива изперкали хора, ама чак толкова!
цитирай
4. sexmania - tutankhamon661
10.05.2010 11:56
когато бях малка всичките ми приятелки имаха кучета, а аз не. никога не съм искала куче. защо ми е? има ли полза от него освен да цапа?
цитирай
5. defender - Най-страшното е, че питбули кръ...
10.05.2010 12:07
Най-страшното е, че питбули кръстосват по детските площадки. Не само при теб е така, а навсякъде. Това не мога да одобря по никакъв начин.
цитирай
6. анонимен - ФАРАОНЕ
10.05.2010 12:10
По принцип обичам животните, но мразя когато нападат хора!!! ПРОБЛЕМЪТ с кучетата май ще е вечен, никой нищо не прави.
А и антифризът в купичка не е решение според мен.
Ето миналата година едни отровиха едно куче с антифриз в моя квартал защото много лаело, а сега на негово място има пет.
цитирай
7. анонимен - Най-страшното е, че питбули кръ...
10.05.2010 12:13
defender написа:
Най-страшното е, че питбули кръстосват по детските площадки. Не само при теб е така, а навсякъде. Това не мога да одобря по никакъв начин.


Питбулите са убийци, в моя квартал преди време имаше един си пускаше двата питбула на детската прощадка и един път нападнаха бездомните кучета. Стана страшен скандал, наскочиха кучкарите които хранят бездомните кучета и бяха твърде решили да убият и питбулите и стопанина им.
От тогава, вече 5 години тоя си разхожда едно по едно кучетата вързани в едни храсталаци където няма бездомни кучета.
В моя случай този си взе поука, но има боклуци като онзи с ротвайлера дето нахапа 10 месечно бебе, който твърди че кучето му е добро.
Ей в такива случаи викам- Смърт за кучето и стопанина!!!
цитирай
8. tutankhamon661 - omirotvoritel
10.05.2010 12:24
Явно като съжителстваш с домашен любимец, в един момент започваш да го приемаш като член на семейството. Той може да е такъв, но НЕ Е ЧОВЕК.
цитирай
9. tutankhamon661 - sexmania
10.05.2010 12:25
Аз като бях малък, исках куче, но родителите ми не разрешаваха. Сега от мен зависи, обаче вече не искам. Странна работа!
цитирай
10. tutankhamon661 - defender
10.05.2010 12:27
Някои хора и от тоягата не разбират, к'во остава от човешка приказка!
цитирай
11. tutankhamon661 - grobarq
10.05.2010 12:33
Сещам се и за друго разрешение. Една нощ слушах кучешки вой. Естествено, не съм слушал само аз, а целият квартал. По някое време отекнаха два гърмежа и .... тишина. Това е за предпочитане пред нахапаните деца, пък нека някой МАЛОУМЕН природозащитник да се разбучи!
цитирай
12. koker74 - Защо е това озлобление срещу куч...
10.05.2010 12:57
Защо е това озлобление срещу кучетата? Аз имам и съм много доволен. Щом е възпитано не виждам какъв е проблема.
цитирай
13. анонимен - sexmania
10.05.2010 13:29
Защо ти е куче? Не ти ли стига "котенцето" ти?
цитирай
14. анонимен - скапаняци
10.05.2010 13:43
Моето мнение е, че онези, които имат проблеми с хората, се влюбват в животни. Кучетата стават проблем, когато са бездомни и още по-голям проблем, когато хора-нещастници ги хранят в близост до детски площадки, градинки, игрища, жилищни блокове, училища и пр. Късно вечер и рано сутрин навсякъде скитат настървени глутници кучета. И още ухапани ще има, дано да няма и жертви. Няма друг начин, освен да се избият поголовно бездомните псета.
цитирай
15. tutankhamon661 - koker74
10.05.2010 13:55
А дали наистина е възпитано или на теб само така ти се струва? Нормално е да не напада стопанина си, но това не важи за останалите хора.
цитирай
16. tutankhamon661 - 14. анонимен
10.05.2010 14:20
О, да, прекалено често хората прехвърлят любовта си върху животни.
Близо до моя блок преди време имаше къщичка, в която "добри" хора гледаха кучета. Помиярите налитаха на всеки минувач, но тези, които ги хранеха, се караха/!!!/ с нападнатите, щото, видиш ли, не обичали "добрите" животинки!
цитирай
17. rat - Браво за този постинг тутанкамоне. ...
10.05.2010 14:39
Браво за този постинг тутанкамоне. Ден след ден, седмица след седмица израстваш пред очите ми.:))))))))))))))))))))))))))
Успех!!!!!!!!!!!!
цитирай
18. venercheto - то преди като нямаше природозащ...
10.05.2010 14:51
то преди като нямаше природозащитници все едно нямаше същите тълпи помияри- айде сега. не са те виновни- сами сме си виновни, че допускаме такова състояние на обществото ни. във варна проблемът одавна се реши с кастрация и ваксинации- тоя Бойко вместо да зее като развален вратник срещу миналото правителство, не може ли поне това да направи? или- не може ли да го принудим ПОНЕ кучешкия проблем да реши, ако не друго? Поне това?
цитирай
19. tutankhamon661 - rat
10.05.2010 14:55
Абе, усещах аз, че ставам все по-велик, но явно вече е започнало да ми личи.
Мерси, мерси!
цитирай
20. tutankhamon661 - venercheto
10.05.2010 15:02
Виновните са прекалено много, но между тях определено са и природозащитниците. Най-малкото, защото пречат за решаването на проблема. Тук се играе на тънката струна за човещината, хуманността и т.н, което по принцип е хубаво, но в случая носи страхотни нещастия.
За Бойко Борисов вече съм написал постинг, а в момента подготвям нов за ГЕРБ. Там ще си кажа мнението по много въпроси, защото тук няма да ми стигне мястото - падам си по подробностите.
цитирай
21. blondstyle - Аз евтаназирах моето кученце след ...
10.05.2010 15:17
Аз евтаназирах моето кученце след като ухапа хамстера. Беше мини йоркширски териер и го погребахме с панделките, милото...
цитирай
22. анонимен - Трябва да се изпозастрелят,
10.05.2010 15:27
спор няма!
цитирай
23. анонимен - мдааа и на мен ми писна от лудите р...
10.05.2010 16:02
мдааа и на мен ми писна от лудите разхайнети кучкари и подопечните домашни и бездомни любимци.
цитирай
24. анонимен - Занаятите не са от вчера.
10.05.2010 16:03
Спомняте ли си филма''Хлапето"?То чупеше прозорци,а след него баща му,стъкларят (Чарли Чаплин) си предлагаше услугите да ги поправя.Та и с кучетата-първо вземат пари да ги развъждат,а после пак вземат пари да ги кастрират.Според мен ,трябва да се забрани отглеждането на кучета и котки в апартаменти със закон.От хигиенна гледна точка,а и за да не се мъчат животните на тези балкони.
цитирай
25. анонимен - СТИГА НЕКА ИМА ДЕЦА, А НЕ КУЧЕТА
10.05.2010 16:24
Моето мнение е,че трябва да се вземат кардинални мерки като кмета на Букурещ за една нощ всички псета под ножа и няма проблем. Стига с тази защита на помярите никои ли не мисли за децата на България, че и без друго градинките са малко пак и те са осрани от помярите, и това е най-малкото, защото аз всеки път се страхувам като излиза жена ми с детето.
Да не говорим, за уж добросъвестните стопани дето си разхождат кучетата някои от които доста големи без каишка и наморник - ще кажете а ма то било добро и не хапело, е да де ама е достатъчно детето да се уплаши за това никои не мисли, а от уплаха може да има доста по страшни последици.
ТАКА, ЧЕ АЗ МИСЛЯ СТИГА МИЛОСТ ЗА БЕЗДОМНИТ КУЧЕТА И ПО СТРОГИ НАКАЗАНИЯ ЗА ЛОШИТЕ СТОПАНИ НА КУЧЕТА!!!!!!
цитирай
26. анонимен - Бездомните и домашни кучета
10.05.2010 16:55
Този, който е написал горната "статия", е болен мозък. Май тебе трябва да те кастрират, за да се успокоиш малко!!!
цитирай
27. tutankhamon661 - Ооооопсаа, анонимни убитаци! М...
10.05.2010 17:08
Ооооопсаа, анонимни убитаци! Мислехте, че ме няма, нали? Груууба грешка, кифладжии!
Сега ще РАЗДАМ СПРАВЕДЛИВОСТ !
цитирай
28. tutankhamon661 - 23. анонимен
10.05.2010 17:10
Виждаш ли това черното? Нарича се дуло на "Калашник" - последното нещо, което ще запомниш от този свят!
цитирай
29. tutankhamon661 - 24. анонимен
10.05.2010 17:11
И на мен, и на мен!
цитирай
30. tutankhamon661 - 25. анонимен
10.05.2010 17:14
Абсолютно правилно, но се сещам и за такива, които гледат кон в апартамента. Вярно, от малцинствата са и преди това бяха запалили огън в центъра на хола, но конят си остава доста едро животно.
цитирай
31. tutankhamon661 - 26. анонимен
10.05.2010 17:16
Законите си ги има, но няма кой да ги спазва. Вярно, че е жестоко да се избиват по улиците, но иначе помиярите са жестоки към децата. Кое е за предпочитане?
цитирай
32. tutankhamon661 - 27. анонимен
10.05.2010 17:18
Забрави да кажеш "едно, две, три". Ела тук НА БЕГОМ за да се поправиш, войнико!
цитирай
33. tutankhamon661 - 28. анонимен
10.05.2010 17:20
Теб вече са те кастрирали, нали? Виж как познах, импотентно човече! Стой на страна от истинските мъжкари като МЕН !
цитирай
34. pin777 - В цивилизованите държави хората отдавна са намерили решение.
10.05.2010 17:32
Куче на улицата - НЕ, само с придружител. Имат си специални 'приюти', хранят ги до определено време. Не се ли намери 'купувач' - ефтаназия и толкова. В края на краищата живеем в света на хората не в света на животните. Достатъчно случки с фатални последствия се случиха, НУЖНО ЛИ Е ОЩЕ ??! Който си иска домашен любимец да си гледа, НО И ДА МУ НОСИ ОТГОВОРНОСТА ! И като казвам да си го гледа, не само да го гледа като ходи да сере по площадките и училищата и къде ли още не. А за другото пък, да скача да хапе - ЗАТВОР ЗА КУЧЕТО И СТОПАНИНА... НЯМА ДА СТАВАМЕ ОПИТНИ ЗАЙЧЕТА НА ВСЯКАКВИ ЛЮБИТЕЛИ И КОМПЛЕКСАРИ !
цитирай
35. анонимен - Ти
10.05.2010 17:32
май съвсем си изкрейзил
цитирай
36. tutankhamon661 - pin777
10.05.2010 17:46
Когато човек гледа куче, при всички положения се получава изкривяване на отношението към него. Задължително започва да гледа на животното като на човек. Въпросът е в каква степен? Има хора, при които почти не се забелязва, но те също правят грешката да забравят предпазните мерки. Колкото и да им обяснсяваш, те не могат да проумеят, че питомецът им не е чак толкова умен и дресиран, колкото те си въобразяват. От тази гледна точка солените глоби са неизбежни.
цитирай
37. tutankhamon661 - 37. анонимен
10.05.2010 17:48
Не повече от теб!
цитирай
38. pin777 - 38. tutankhamon661
10.05.2010 17:58
Офф понякока май найстина се изразявам доста остро. Сега разбира се, че ' негатива' ми е насочен към точно определена част от 'животновъдите' , един вид кучкарите, които не спазват даже общоприетите човешки норми. Пак подчертавам, не слагам под общ знаменател всички, за да няма незаслужено обидени. Има си хора държащи се 'подобаващо' , осъзнали отговорноста която носят за животното.
цитирай
39. pin777 - Явно хората са станали толкова апатични към всичко
10.05.2010 18:04
случващо се, че трябва нещо пряко да ги засегне та да вземат някакво отношение. Само за пример - бях пуснал подобна тема, да стане ясно какво е отношението по въпроса: http://pin777.blog.bg/drugi/2009/06/14/za-kuchetata-i.348948
цитирай
40. tutankhamon661 - pin777
10.05.2010 18:23
Благодаря за линка!
цитирай
41. kakotako - Аз не съм съгласен. Моето куче е м...
10.05.2010 18:28
Аз не съм съгласен. Моето куче е много добре дресирано и никога не е нападало хора. Защо да го тормозя?
цитирай
42. анонимен - @
10.05.2010 18:31
Първо, проблем с изхранването няма никакъв. Повечето породи кучета се хранят практически с всичко и имат природната даденост да носят на глад при големи терпературни девиации, влажност на въздуха и т.н. Имат доста по-приспособена физиология от човека. Но така всъщност е с почти всеки хищник.

Второ, кучатата не са по природа страхливи или смели - те стават такива в определени моменти, свързани с възпроизводствения им процес. Много отдавна популацията на кучетата в градовете не е хищническа. Не се изхранва от лов на живи същества, а от мърша и боклуци от немесен произход. Разбира се, когато станат много на брой и има страхлив човек пред тях, те стават по-смели или поне по-шумни. Припомнят си позабравените ловните навици!

ТРЕТО, основният проблем за мен е човек-човек. Преди много години имах подобен на Вашия проблем в Борисовата градина в София. Сравнително младо куче подгони чуждо дете на поляната, аз бях най-близо и подгоних кучето. Естествено кучето веднага се спря. Това е друга основна характеристика на хищниците - те гонят, а не някой тях. В момента в който куче види, че е само на двама души, то бяга, независимо от тренинга му. Лае, заема защитна поза, но не напада или поне не хапе, а само защитава близка до тялото му територия. Дори и специално обучавано едро куче от "опасни„ породи побягва от двама агресивни нападатели, особено ако единият е в гръб на кучето. Не така обаче стои проблемът със стопанина му. И така да продължа разказа си... Дойде един малко по-едър от мен чичко и ме погна. Бързата намеса на родителите на детето и виенето на собственика че НИЩО НЕ БИЛО СТАНАЛО (детето не е ухапано) направи така, щото боят да се избегне.

В случай на нараняване обаче отговорността трябва да е на собственика на кучето и на никой друг.

Що се отнася до безпризорните кучета, то там наистина играят доста пари и демагогия. Отговорността обаче е в общината. А не както бе последният трагичен екшън - безпризорни кучета убиха дете, а общината погна регистрираните!?
цитирай
43. kapricia - ...
10.05.2010 18:33
Що се отнася до домашните любимци, всичко опира до чувството за отговорност на стопанина. Ако той позволява на животинчето да прави каквото си иска и не му изгради елементарни навици, то се превръща в проблем и заплаха.
Друг въпрос е този за уличните кучета и не знам там какво трябва да е решението. От една страна обичам животните, но от друга ми е ясно, че в желанието си да ги защитават някои природолюбители стигат до ненормални крайности и се оказва, че кучетата имат повече защитници от хората в един момент. Приютите са някакъв вариант, но не и за България все още. Почти всяка вечер гледам на Анимал Планет сериалите за зоополицаите и понякога ми е чудно колко усилия, енергия и пари се хвърлят там за бездомните животни. Но си личи, че за там това решение е не само сполучливо, но и е приемливо за всички страни.
Така че цялата работа е пак на везни.
цитирай
44. анонимен - @kakotako
10.05.2010 18:36
kakotako написа:
Аз не съм съгласен. Моето куче е много добре дресирано и никога не е нападало хора. Защо да го тормозя?


Съгласен съм, kakotako. А ти съгласяваш ли се смен?

В случай на нараняване обаче отговорността трябва да е на собственика на кучето и на никой друг!
Пълна наказателна отговорност по силата на НПК с утежняващи вината обстоятелства при дете, възрастен или болен човек!
цитирай
45. tutankhamon661 - kakotako
10.05.2010 18:49
Примерно защото не се знае кога ще нападне. Вярно, че не е сигурно, но всички знаем, че цаката е в превантивните мерки. Иначе "след дъжд - качулка"..... нали разбираш!
цитирай
46. tutankhamon661 - 44. анонимен
10.05.2010 18:59
Никой не казва, че са хищници, но имат здрави зъби, които нанасят поражения.
Никога не бягам от куче - знам какво ще последва. Но пък съм нащрек във всеки един момент да го "запозная" с върха на обувката ми.
Стопанинът наистина трябва да носи отговорност - няма кой друг да е виновен.
Не знам за кой точно случай с нахапано дете говориш и не мога да го коментирам. Всъщност на детето едва ли му пука дали кучето е регистрирано. Да не забравяме, че много домашни кучета се разхождат без стопанин. Такъв ни манталитетът - "К'во пък толкова, то си знае, умно е!"
цитирай
47. silverlining - И аз мисля: "Нека има деца, не кучета"
10.05.2010 20:33
анонимен написа:
Моето мнение е,че трябва да се вземат кардинални мерки като кмета на Букурещ за една нощ всички псета под ножа и няма проблем. Стига с тази защита на помярите никои ли не мисли за децата на България, че и без друго градинките са малко пак и те са осрани от помярите, и това е най-малкото, защото аз всеки път се страхувам като излиза жена ми с детето.
Да не говорим, за уж добросъвестните стопани дето си разхождат кучетата някои от които доста големи без каишка и наморник - ще кажете а ма то било добро и не хапело, е да де ама е достатъчно детето да се уплаши за това никои не мисли, а от уплаха може да има доста по страшни последици.
ТАКА, ЧЕ АЗ МИСЛЯ СТИГА МИЛОСТ ЗА БЕЗДОМНИТ КУЧЕТА И ПО СТРОГИ НАКАЗАНИЯ ЗА ЛОШИТЕ СТОПАНИ НА КУЧЕТА!!!!!!

Абе добро.. естествено ще каже, че е добро... Тук в квартала имаме едно такова "добро". Има си стопанка, само дето то налита на хора, а нея никаква я няма наоколо и отгоре на всичко казва, че не можела да го стигне. Ами да го държи на каишка! Иначе пред нас детска площадка вече няма, защото там си извеждат кучетата, пък и катерушките ги махнаха наскоро. Но пък детска градина има и точно хората като си водят и като си взимат децата разни огромни кучета се мятат насам натам без да има и помен от стопанин. Засега, слава богу не съм чула някой да е пострадал от тях, но то е защото майките като ги видят отдалече, едва ли не обикалят квартала с дечицата, за да се опитат да ги избегнат. Иначе едно такова си е страшно и ако рече да се хвърли дори да се радва на двегодишно дете например...
цитирай
48. анонимен - @48
10.05.2010 21:58
tutankhamon661 написа:
Не знам за кой точно случай с нахапано дете говориш и не мога да го коментирам. Всъщност на детето едва ли му пука дали кучето е регистрирано. Да не забравяме, че много домашни кучета се разхождат без стопанин. Такъв ни манталитетът - "К'во пък толкова, то си знае, умно е!"


Пиша за скорошния случай, при който подгонено от кучета дете в бягството си е било прегазено от минаващ микробус (Мир на праха му - Арон Ишлимов на 14 години от София). Има обстойна статия във вестник 24 часа от преди седмица. Пиша, разбира се, конкретно за кучетата, а не за родителите на загиналия, за него лично или пък за това, че водачът на микробуса не е спрял и оказал помощ на жертвата си, а МВР все още не го е задържало.

Просто това може да се случи посред бял ден на всеки, дори и на възрастен. И на мен ми се е случвало да ме гонят към платното кучета в големите номера на булевард "Сливница" в София.

"...то си знае, умно е!" :))))

ОК, казвам аз на такива собственици. Но нали и те знаят, че е бестопанствено. Само каишка и други атрибути, дори GSM за връзка със стопанина не върши работа. Кучето е безстопанствено, безпризорно - прибира се в кучкарника.

А за кучкарниците в столицата отговаря Столична община!

Арон Ишлимов е бил подгонен от бестопанствени кучета в града. Няколко дни след трагедията трябваше да се направят акции по прибирането на такива кучета, а не да се правят масирани проверки на имунизационните паспорти на кучетата със стопани по градинките и ако не са изрядни да се налагат глоби. Това за мен беше подмяна на проблема. Опит за медийна демагогия. Това влияе много, много слабо в посака на решаването на проблема (увеличаване отговорността на собствениците). А има къде-къде по-адекватни мерки на конкретния случай.
цитирай
49. tutankhamon661 - silverlining
10.05.2010 22:24
Ето за това става дума - обикалят квартала. Стигнали сме дотам, че вместо кучетата да се съобразяват с нас, получава се обратното. Остава да им отстъпим апартаментите си, пък дано любителите на животни най-накрай да са доволни.
Не можела да настигне кучето си? К'во ме боли мен за нейните проблеми? Не само каиш трябва. Имам съсед, който води далматинеца си с намордник. А знаем, че тази порода не е агресивна. Но има хора и хора, както се казва.
цитирай
50. thedarkangel1977 - С ГЛАВНИ БУКВИ ЗА ДА ВИ СЕ НАБИЕ В ОЧИТЕ:
10.05.2010 22:35
НАРОЧНО ШЕ ГО НАПИША С ГЛАВНИ БУКВИ, ЧЕ ДА ВИ СЕ НАБИЕ В ОЧИТЕ:

1. ДЪРЖА ДА ОТБЕЛЕЖА, ЧЕ АЗ СЪМ ОТ ТИЯ ПРИРОДОЗАщИТНИЦИ, ДЕТО ХЕМ НЕ ЧЛЕНУВАТ ПРИРОДОЗАщИТНИЧЕСКИ ОРГАНИЗАЦИИ, ХЕМ Е ПОМОГНАЛО НА 5 КУ4ЕТА ДА ЖИВЕЯТ щАСТЛИВО СВОЙ ВТОРИ ЖИВОТ, С ДОМ И ЛАСКИ...
ДЪРЖА ДА ОТБЕЛЕЖА, ЧЕ НЕ СЪМ ВЗЕЛА НИТО ЛЕВ ОТ ОРГАНИЗАЦИЯ, ИЛИ ДЪРЖАВАТА - ЛИЧНО С МОИ РАЗНОСКИ СЪМ ИЗКАРАЛА ЕДНО КУЧЕ ОТ ЖИВА СМЪРТ. ЛИЧНО С МОИ РАЗНОСКИ И ТЕЗИ НА ПРИЯТЕЛКАТА МИ СМЕ ИЗКАРАлИ ОТ КУЧКАРНИКА В СЕСЛАВЦИ КУЧЕТА...

2. щЕ ОТБЕЛЕЖА ЗА НЕЗАПОЗНАТИТЕ, ЗАщО КУЧЕТАТА СЕ ДВИЖАТ НА ГЛУДНИЦИ - ЗАщОТО ПО ЕДИНИЧНО СА БЕЗЗАщИТНИ И ЛЕСНО УЯЗВИМИ
щЕ ОТБЕЛЕЖА СЪщО ЗАщО СА АГРЕСИВНИ КЪМ ХОРАТА - ЗАщОТО ИМЕННО ХОРАТА СА ГИ ОЗЛОБИЛИ - ОТ ГЛАДУВАНЕ, ОТ ИЗТЕЗАНИЯ С КАМЪНИ И ДРУГИ МЪЧЕНИЯ...
цитирай
51. tutankhamon661 - kapricia
10.05.2010 22:37
Тук няма пари за хората, а какво остава за животните. За момента няма как да стане това с приютите. Тъжно, но факт.
Понякога се чудя дали му пука на някой за опасностите, които крие залавянето на едно куче. Нали видя в клипа какъв риск има? Тук се натъкваме пак на стария проблем - едни решават, други изпълняват. Лесно е да се говори, щом други ще вършат мръсната работа. В този смисъл бих приел всякакви мерки, дори и някой да крещи, че не било хуманно.
цитирай
52. thedarkangel1977 - ТОВА, КОЕТО ПРОЧЕТОХ МИ СЕ СТОРИ ...
10.05.2010 22:38
ТОВА, КОЕТО ПРОЧЕТОХ МИ СЕ СТОРИ СУПЕР ГЛУПАВО И СМЕШНО - ВИДИШ ЛИ НИКОЙ НЕ ИСКАЛ ДА ПОМОГНЕ НА ЖИВОТИНКИТЕ, ЗАщОТО ИМАТ НУЖДА ОТ ТОВА, А ЗАщОТО НЯКОЙ СИ МУ БИЛ ПЛАщАЛ...
АБЕ ХЕЙ - ПОЗНАВАМ ХОРА ОТ ДОГ.БГ ?ТУЙ Е САЙТ ДЕТО СЕ ЗАНИМАВА С ПРОБЛЕМИТЕ НА БЕЗДОМНИТЕ ТВАРИ И НА ДРУГИ ОСТАНАЛИ БЕЗ ДОМ ПО ЕДНА ИЛИ ДРУГА ПРИЧИНА - НЕ СЪМ ВИДЯЛА ДА СА ЗАБОГАТЯЛИ СЛЕД ТОЛКОВА ГОДИНИ... ЯВНО НЕ ИМ ПЛАщАТ ДОСТАТЪЧНО ДОБРЕ...
цитирай
53. tutankhamon661 - 50. анонимен
10.05.2010 22:44
Мога само да се съглася с теб. В България винаги сме наопаки.
Все пак е добре и регистрираните да се държат изкъсо, защото някои нападения стават именно от такива. Няма смисъл да чакаме - проблемът ще стане още по-голям, от което ще има още повече разплакани хора.
цитирай
54. tutankhamon661 - thedarkangel1977
10.05.2010 23:05
Време е да се включиш към някоя природозащитническа организация - така официално ще работиш СРЕЩУ ХОРАТА.
Това, че някои не са забогатели, не означава че не се плаща. Големите пари отиват в няколко джоба, а останалите просто си заработват заплатите. ИЗКУСТВЕНОТО поддържане на проблема е ФАКТ и нищо не е в състояние да го промени. Ти явно си седиш вкъщи с кучетата и затова не го знаеш. Други обаче направиха ПАЧКА от същото. Бизнес нюх, к'во да се прави!
Значи ти си от хората, които съжаляват животните, но не се впечатляват от просяк. Сори, но аз бих помогнал на бездомен човек, вместо на помияр. Никога не забравям кой е най-висшето същество на тази планета. Добре е и ти да си го припомниш, а не само да викаш на пуфенцето "Сега мама ще ти купи ...!"
Ама разбира се, че хората са виновни! Как ще са кучетата? Те, горките, са света вода ненапита!
Аз не съм мъчил животно по какъвто и да е начин и изобщо не ме друса, че някой го е озлобил. Тръгне ли да ме хапе, ще получи такъв ритник, че ще направи задно салто. То ще се съобразява с мен, а не аз с него.
цитирай
55. pin777 - Сега проумявам защо таквизи хора като горепосочените защитници
10.05.2010 23:16
на животните избират да помогнат на животното вместо на хората. Ще го напиша с големи букви за да го видят.

ЗАЩОТО ИМАТ ПРОБЛЕМ, ПРОБЛЕМИ ПРИ ОБЩУВАНЕТО СЪС СЕБЕПОДОБНИТЕ.
КРАТКО И ЯСНО. АКО ИМАТ НУЖДА ОТ ПОЯСНЕНИЯ, МОГА ДА ВЛЯЗА В РОЛЯТА НА ПСИХОЛОГ.
цитирай
56. kakotako - 46. анонимен
10.05.2010 23:24
Съгласен съм, но това на мен никога няма да ми се случил.
цитирай
57. tutankhamon661 - pin777
10.05.2010 23:45
Определено имат проблем с общуването. Но дори да са го нямали, ако контактуват 24 часа основно с кучета, малко или много се приравняват с тях.
цитирай
58. godfatheraz - Чувал съм, че някои хора пускат дого ...
11.05.2010 00:07
Чувал съм, че някои хора пускат дого аргентино сред бездомните помияри. Ако е вярно, работата е много сериозна.
цитирай
59. verona - tutankhamon661
11.05.2010 00:25
Когато разхождам моя любимец, винаги му слагам намордник. Имам му 99% доверие, но не искам да рискувам.
цитирай
60. isushristos - Кучетата също са живи същества. ...
11.05.2010 01:04
Кучетата също са живи същества. Добрите хора се грижат за тях. Не можем да ги смятаме за някакви изчадия.
цитирай
61. tutankhamon661 - captain
11.05.2010 01:32
Когато си безкомпромисен, винаги се намират умници, които те обвиняват, че си жесток, нехуманен и т.н.
цитирай
62. tutankhamon661 - godfatheraz
11.05.2010 02:16
За тази порода и за доберман съм чувал. В двата случая е безумие.
цитирай
63. tutankhamon661 - verona
11.05.2010 02:18
Имай си едно на ум за всеки случай. Животното винаги ще си остане животно - не може да му вярваш.
цитирай
64. tutankhamon661 - isushristos
11.05.2010 02:20
Щом има желаещи, нека се грижат, но това не трябва да пречи на останалите. АБСУРДНО е да се ограничават хората, за да им е добре на кучетата.
В някои случаи помиярите наистина са изчадия.
цитирай
65. nikita6864 - стигнах до тук :
11.05.2010 09:45
"Крайно време е разните му "добродушковци" да спрат да ги хранят, защото популацията им прекалено много се разрастна."
След това^ изказване се чудя как изобщо някой е коментирал профанската "статия"?!
цитирай
66. nikita6864 - уау
11.05.2010 09:54
pin777 написа:
Сега проумявам защо таквизи хора като горепосочените защитници на животните избират да помогнат на животното вместо на хората. Ще го напиша с големи букви за да го видят.

ЗАЩОТО ИМАТ ПРОБЛЕМ, ПРОБЛЕМИ ПРИ ОБЩУВАНЕТО СЪС СЕБЕПОДОБНИТЕ.
КРАТКО И ЯСНО. АКО ИМАТ НУЖДА ОТ ПОЯСНЕНИЯ, МОГА ДА ВЛЯЗА В РОЛЯТА НА ПСИХОЛОГ.


и това с големите букви го е написал човека в чийто блогрол виси САЙТ за запознанства?!
цитирай
67. анонимен - В Бургас
11.05.2010 10:03
проблема с бездомните кучета е решен от близо две години. Всички кучета се кастрират и пускат наново на свобода. В центъра на Бургас - куче не можеш да видиш - само в някои крайни квартали и промишлените зони- но както казах всичките са кастрирани и маркирани.
Единственият проблем от кастрацията на кучетата е, че се увеличи популацията на котки :)) Ама досега не съм видяла глудница котки да нападат хора
Колкото до домашните кучета - там са виновни ХОРАТА - кучето е животно, то ще реагира така както си го обучил. Докато не се въведат солени глоби за кучкарите , които разкарват големите кучета без надморници - ще има нахапани хора дори и от домашни кучета.
цитирай
68. misbis - ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРИ ЗА КУЧКАРНИЦИ
11.05.2010 10:34
КОИТО ДА ФУНКЦИОНИРАТ ЦЕЛОГОДИШНО ОТДАВНА СА В БАНКОВИТЕ СМЕТКИ НА НЯКОГО. ТОЛКОВА ЛИ Е ТРУДНО ДА СЕ ОТКРИЕ КОИ Е ПОЛУЧИЛ ПАРИТЕ ЗА КУЧЕТАТА И ДА СЕ НАСВИЕ С ГРАЖДАНСКА БЛОКАДА НА ДОМЪТ МУ.
цитирай
69. tutankhamon661 - 67. nikita6864
11.05.2010 12:10
Очевидно нямаш НИКАКВИ възражения, иначе щеше да ги посочиш. Нормално, в статията пише само ИСТИНИ. Драснала си няколко реда, колкото да се включиш.
цитирай
70. tutankhamon661 - 68. nikita6864
11.05.2010 12:13
Точно такива хора хранят помиярите. Сама изпадна в противоречие със себе си.
цитирай
71. tutankhamon661 - 69. darling
11.05.2010 12:17
Имаш ли идея как да се обясни на тези собственици, че хората са по-важни от кучетата? Нещо все им пречи да проумеят тази НЕОСПОРИМА ИСТИНА. Сред коментиращите се намериха такива, които биха нахранили бездомен помияр, вместо просяк, а това е АБСУРДНО, както и да го въртим!
цитирай
72. tutankhamon661 - 70. misbis
11.05.2010 12:18
Много неща могат да се разкрият, стига да има желание. Надявам се, че някой ден ще дойде и този момент.
цитирай
73. анонимен - Имаш ли идея как да се обясни на тези ...
11.05.2010 12:22
tutankhamon661 написа:
Имаш ли идея как да се обясни на тези собственици, че хората са по-важни от кучетата? Нещо все им пречи да проумеят тази НЕОСПОРИМА ИСТИНА. Сред коментиращите се намериха такива, които биха нахранили бездомен помияр, вместо просяк, а това е АБСУРДНО, както и да го въртим!

За нещастие нямам.
Всичко опира до възпитанието на собственика на кучето. Сестра ми има куче - голям пес - кръстоска м/у лабрадор и голдън ретривър и въпреки, че е добродушен колкото малко коте, никога не го изкарва без надморник, маха му го когато отидат в специалното място опеделено от общината за кучета - оградено е с ограда и не се допускат деца вътре.
Колкото до храненето и аз съм подхвърляха храна на кучето което се върти около нашата база, но то е кастрирано.
Човека е милостив, но аз пих предпочела да нахраня просяка, отколкото песа .
цитирай
74. tutankhamon661 - darling
11.05.2010 12:28
Ако всички бяха като сестра ти, нямаше да има нахапани от домашни кучета. Но болшинството смятат, че не е кой знае какво кучето им да си тренира зъбите върху непознат, вместо на килима вкъщи. Може би дори тайно го предпочитат - все пак за тях килима е е по-важен, нали си е техен. Пък непознатите кучета ги яли ... буквално.
цитирай
75. nikita6864 - ПРОФАНЕ,
11.05.2010 12:38
tutankhamon661 написа:
Очевидно нямаш НИКАКВИ възражения, иначе щеше да ги посочиш. Нормално, в статията пише само ИСТИНИ. Драснала си няколко реда, колкото да се включиш.


просто ти казах, че ТИ СИ една НЕВЕЖА. не съм дошла да водя диалог с теб просто, защото ТИ СИ НИСКО ИНТЕЛИГЕНТЕН.
цитирай
76. tutankhamon661 - nikita6864
11.05.2010 12:44
От теб звучи като комплимент, защото отдавна си доказала, че преценките ти са фундаментално сбъркани. За добрите мислиш лошо, а за лошите - добро.
Остана само да ти благодаря за КОМПЛИМЕНТА !!!
цитирай
77. nikita6864 - НЕВЕЖА!
11.05.2010 12:52
цитирай
78. tutankhamon661 - nikita6864
11.05.2010 13:03
..... СИ ТИ !!! Виждам, че започна да онемяваш. Скоро съвсем ще млъкнеш! Все пак се радвай, че се отнасям към теб кавалерски. Въпреки че ще имам подозрение с кой всъщност говоря. Щом си разменяте с него флуиди, какво остава за някакви си пароли!
цитирай
79. nikita6864 - ПРОФАНЕ,
11.05.2010 13:19
хич не ме интересуваш. аз ти казах каквото имах да ти казвам, а и обясненията ти не ме интересуват.
а'е бастааа!
цитирай
80. tutankhamon661 - nikita6864
11.05.2010 13:24
Спри да ми се НАТИСКАШ, че ми писна от теб! Явно са прави ония, които твърдят, че се предлагаш на всеки срещнат. Аз не го вярвах, но очевидно съм грешал!
цитирай
81. silverlining - Да ги кастрират - ама не само на думи
11.05.2010 13:53
Абе то уж и за София приказваха така по едно време, че ще ги кастрират и ще ги пускат, ама проблемът си съществува. Подозирам, че просто не ги кастрират, а отделно, че има хора, които като им писне да си гледат домашния любимец, го пускат на улицата, да не говорим пък като им се родят кученца... И така нищо чудно, че на болни мозъци може да им хрумне да пускат опасни породи сред помиярите. Ако помиярите наистина се кастрираха, съответните болни мозъци щяха да имат едно забавление по-малко.
darling написа:
проблема с бездомните кучета е решен от близо две години. Всички кучета се кастрират и пускат наново на свобода. В центъра на Бургас - куче не можеш да видиш - само в някои крайни квартали и промишлените зони- но както казах всичките са кастрирани и маркирани.
Единственият проблем от кастрацията на кучетата е, че се увеличи популацията на котки :)) Ама досега не съм видяла глудница котки да нападат хора
Колкото до домашните кучета - там са виновни ХОРАТА - кучето е животно, то ще реагира така както си го обучил. Докато не се въведат солени глоби за кучкарите , които разкарват големите кучета без надморници - ще има нахапани хора дори и от домашни кучета.

цитирай
82. tutankhamon661 - silverlining
11.05.2010 14:09
Голяма част от бездомните кучета са били домашни - потвърдено е отдавна. На много хора не им пука за законите и последствията. Те си знаят, че животните трябва да са на свобода и друго не ги интересува. Никога не се замислят за свободата на останалите хора, която малко или много нарушават по този начин.
цитирай
83. omirotvoritel - А колко домашни любимци са взети от ...
11.05.2010 16:40
А колко домашни любимци са взети от улицата? Нали знаеш породата "улична подобрена"? Някои луди прибират дори болни кучета и докато ги излекуват, заразата пламва.
цитирай
84. defender - Собствениците на кучета, които са ...
11.05.2010 17:59
Собствениците на кучета, които са наранили някой, публично си покриват главата с пепел, но всъщност изобщо не се чувстват виновни.
цитирай
85. sexmania - има далеч по-интересни занимания ...
11.05.2010 20:28
има далеч по-интересни занимания от това да чистиш на някакво животно. не мога да ги разбера такива хора.
цитирай
86. анонимен - 61. verona
11.05.2010 22:00
verona написа:
Когато разхождам моя любимец, винаги му слагам намордник. Имам му 99% доверие, но не искам да рискувам.

А мен ще разходиш ли на каиш?
цитирай
87. tutankhamon661 - omirotvoritel
11.05.2010 22:47
Проблемът със заразите е много сериозен, но все още доста хора го подценяват. А тези кучета обикалят НАВСЯКЪДЕ. Нали видя, че има профани и профанеси, които предпочитат да нахранят помияр, вместо просяк?!?
цитирай
88. tutankhamon661 - defender
11.05.2010 22:49
Нали прочете в постинга случая с баща ми? Какво повече да кажа? Понякога собственикът заслужава повече пердах от помияра. Но и това някои не го проумяват. Простият си е прост за цял живот!
цитирай
89. tutankhamon661 - sexmania
11.05.2010 22:50
Съгласен съм, но други явно са на обратното мнение.
цитирай
90. admiral - По-добре да дадем храна на бедните ...
12.05.2010 09:13
По-добре да дадем храна на бедните хора, отколкото на бездомните кучета.
цитирай
91. анонимен - Като изключим някои неандерталци, ...
12.05.2010 18:52
Като изключим някои неандерталци, хората явно разбират, че проблема е сериозен. Това дава надежди, че ще се намери решение. Но преди всичко трябва съвест, иначе все ще се намери някой да оцапа пейзажа.
цитирай
92. verona - 88. анонимен
13.05.2010 00:23
Дай каишката! Хубаво ще те разходя. Обещаваш ли да бъдеш послушен?
цитирай
93. tutankhamon661 - По-добре да дадем храна на бедните ...
13.05.2010 02:30
admiral написа:
По-добре да дадем храна на бедните хора, отколкото на бездомните кучета.

Прав си, но някои викат "По-добре да нахраня горката животинка, отколкото оня пияница!" Забравят, че не всеки просяк е такъв.
цитирай
94. tutankhamon661 - 93. анонимен
13.05.2010 02:33
Болшинството в крайна сметка трябва да се наложи. Мен лично грам не ме друса мнението на простите хора - нека си гледат пуфетата. Заради тяхната глупост няма да страдат всички!
цитирай
95. futbolist - Някои хора се прехранват цял живот ...
13.05.2010 08:36
Някои хора се прехранват цял живот като получават пари за решаването на проблем, който самите те поддържат. Не са само тия, които хранят помиярите. На същия принцип се поддържа и проблема с малцинствата. Можеше да е решен отдавна, но за някои е доходоносно да ни настройват едни срещу други.
цитирай
96. анонимен - Децата от квартала яздят моя питбул ...
13.05.2010 12:35
Децата от квартала яздят моя питбул като кон и той не ги напада. Нещо да кажете по този въпрос, а? Нали сте професори!
цитирай
97. godfatheraz - 98. анонимен
13.05.2010 13:34
А каква ти е гаранцията, че в даден момент питбула няма да използва зъбите си? Трябва да се мисли навреме!
цитирай
98. анонимен - А каква ти е гаранцията, че в даден ...
13.05.2010 19:50
godfatheraz написа:
А каква ти е гаранцията, че в даден момент питбула няма да използва зъбите си? Трябва да се мисли навреме!

Не мога да се занимавам с неясни предположения.
цитирай
99. tutankhamon661 - 97. futbolist
13.05.2010 23:41
Това е всеизвестно. Тук много ПОДЛО се играе на струната за толерантност към малцинствата. Стигнали сме дотам, че в собствената си държава трябва да молим за разбиране. Това от само себе си генерира проблем, защото е ясно, че не можем да бъдем хем мачкани, хем толерантни. И вулканът от проблеми добива застрашителни размери.
цитирай
100. tutankhamon661 - 98/100. анонимен
13.05.2010 23:43
А кога предположенията ще се изяснят? Когато пострада поредното дете ли? Значи си фен на "след дъжд - качулка"!
цитирай
101. oposin21 - ами 100 анонимен знаеш ли че в нор...
14.05.2010 01:13
ами 100 анонимен знаеш ли че в нормалните дьржави ако куче ухапе дете се умьрвява а стопанина отнася глоба в Бьлгария не е така но ти си този с кучето нали
цитирай
102. tutankhamon661 - oposin21
14.05.2010 01:23
На този и на някои други много здраво им хлопа дъската. Имат си не'кви проблеми хората и се чудят на кой да ги натоварят!
цитирай
103. анонимен - tutankhamon661
14.05.2010 11:29
Филма, за който говориш наистина беше варварски. Насред улицата убиваха кучета по най-безскрупулен начин. Не мога да го одобря.
цитирай
104. admiral - А някои правят даже парти за рожд...
14.05.2010 12:10
А някои правят даже парти за рождения ден на домашния си любимец.
цитирай
105. isushristos - Някои жертви и ограничения са до...
14.05.2010 13:51
Някои жертви и ограничения са допустими. Света е за всички живи същества. Никой няма право да си го присвоява.
цитирай
106. thedarkangel1977 - Време е да се включиш към някоя пр...
30.07.2010 18:14
tutankhamon661 написа:
Време е да се включиш към някоя природозащитническа организация - така официално ще работиш СРЕЩУ ХОРАТА.
Това, че някои не са забогатели, не означава че не се плаща. Големите пари отиват в няколко джоба, а останалите просто си заработват заплатите. ИЗКУСТВЕНОТО поддържане на проблема е ФАКТ и нищо не е в състояние да го промени. Ти явно си седиш вкъщи с кучетата и затова не го знаеш. Други обаче направиха ПАЧКА от същото. Бизнес нюх, к'во да се прави!
Значи ти си от хората, които съжаляват животните, но не се впечатляват от просяк. Сори, но аз бих помогнал на бездомен човек, вместо на помияр. Никога не забравям кой е най-висшето същество на тази планета. Добре е и ти да си го припомниш, а не само да викаш на пуфенцето "Сега мама ще ти купи ...!"
Ама разбира се, че хората са виновни! Как ще са кучетата? Те, горките, са света вода ненапита!
Аз не съм мъчил животно по какъвто и да е начин и изобщо не ме друса, че някой го е озлобил. Тръгне ли да ме хапе, ще получи такъв ритник, че ще направи задно салто. То ще се съобразява с мен, а не аз с него.

1-во - искренно се надявам да доживея, да се завърна след години в България, и ако дотогава не сте изтрепали бедните душици... да създам верига от при'ти, вече има един такъв в София...
2-ро - преди време бях в ница - там просяците не седят в инвалидни колички или с патерици, а седят на улицата, а бездомни кучета лежат до тях кротко на одеалце или килимче... така просят тамошните французи... разчитат на милостинята на хората не към тях, а към животните.
когато вървях по центъра на Ница се чудех кога ли ще доживея да видя това в центъра на голям областен град в България?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5664143
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59857
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031