Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2010 13:40 - МУЗИКАЛНИ И ЖИТЕЙСКИ ФАКТИ 1 ЧАСТ
Автор: tutankhamon661 Категория: Други   
Прочетен: 10498 Коментари: 32 Гласове:
68

Последна промяна: 02.09.2010 03:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Направих си труда да напиша музикален постинг в три части, защото винаги съм смятал, че повечето интелигентни хора слушат рок. И сега мисля същото, но след получените коментари съотношението сериозно се промени. Очаквах по-голям брой блогъри да признаят ОЧЕВИДНИТЕ ФАКТИ, ала това направиха само отделни коментиращи. Болшинството действаше на принципа "едно си баба знае, едно си бае и все това, което й е най-удобно". Разочарованието беше огромно.
Далече съм от мисълта, че всички несъгласни са глупаци, но се сещам за цял куп отдавна доказани простаци, включително в blog.bg, които си позволяват да плюят чалгаджиите. Държат такъв език, че и в циганската махала ще се засрамят, но, видиш ли, тръгнали за другите да говорят. Специално на тях ще им напомня: погледнете първо СЕБЕ СИ! Знам, че клечка кибрит в чуждия двор винаги изглежда по-голяма от гредата в твоя собствен, но ОБЕКТИВНОСТТА си има правила, а твоето ЛИЧНО мнение не е закон Божи.
Никога не съм си затварял очите пред фактите. Сам съм се научил да избягвам САМОЗАЛЪГВАНЕТО, защото то пречи на трезвата преценка. Не е имало случай да се водя по акъла на тълпата, ако е в разрез с моите лични виждания. Отстояването на принципите винаги ме е отличавало, защото повечето хора го правят само НА ДУМИ, а аз го изпълнявам НА ПРАКТИКА. Това, разбира се, ми е създавало купища проблеми, особено в затворени общности като например казармата. Но сега съм горд, че съм запазил ДОСТОЙНСТВОТО СИ, което е абсолютно непозната дума за повечето хора.
Посочих тези подробности, за да стане ясно, че няма да плюя поп фолка, само защото някаква незначителна групичка си е позволила да ми налага мнението си и то в моя блог. Още по-трудно ще стане като се има предвид, че критикарите пропускат цяла планина факти, което аз никога не бих си позволил.
Не смятам да повтарям неща, които са споменати многократно. Няма смисъл - глухите пак ще ги пропуснат тактично.
Радвам се, че все пак имаше коментиращи като Lado и Vmir, които изразиха несъгласие, но се обосноваха доста добре. Така се води дискусия.
За последен път ще кажа, че музиката НЕ Е ВИНОВНА за нищо. Тя е създадена за ЗАБАВЛЕНИЕ, не за война. Ако ще предизвиква скандали, по-добре да я няма. Не, не говоря само за поп фолка, а за ВСИЧКИ видове музика. Наслаждавайте се на живота и не гледайте в чуждата паница. Под слънцето има място за всички. Никога не забравяйте, че колкото чалгаджиите "пречат" на вас, толкова и вие на тях.
Писна ми от ЩУРОТИЯТА, че поп фолк се чувал навсякъде. Ха! Само той ли кънти? Там, където живея, не съм имал проблеми с чалгаджии, но пък са ме вбесявали група наркомани, които слушаха оглушителен дет метъл посред нощ в апартамента под мен. О, не, определено не ползваха слушалки, щом стените се тресяха! В резултат аз им уредих среща с полицията, но преди това изядоха няколко тупалки, точно както си бяха ЗАСЛУЖИЛИ.
Култура, мале, култура! Племенниците ми бяха ококорили очички, защото не можеха да заспят от шума в 2 часа през нощта. А аз и зет ми вероятно не трябваше да се месим, понеже някои твърдят, че СЕЛЯНДУPИТЕ И НАРКОМАНИТЕ били само в редиците на поп фолка. Аре, нема нужда!
Получих коментар, който се възмущаваше /!!!/, че всички фолк певици били красиви, без физически недостатъци. Браво, бе! Ти намери какъв "кусур" да посочиш. При другите стилове не било така - там имало пъпчици, брадясали, космати и други подобни "убавинки".
Купон, батка! Дай да пуснем на сцената най-големите изроди и те да се похвалят колко са грозни. Който извади най-ужасяващ недъг, печели първо място по всички чартове. А ако е жена, направо излиза в "Плейбой".
Преди години в редакцията на споменатото списание получиха писмо от грозновата по собствената й преценка жена, която се чудеше как може да излезе на корицата/!!!/. Отговориха й подигравателно, че тя може би има други качества примерно в математика, химия, биология, но "Плейбой" е създаден специално за ФИЗИЧЕСКИ красиви жени. Не е за вярване, че такива елементарни неща трябва да се обясняват.
Самият Фънки каза в "Мюзик Айдъл": Една звезда е ДЛЪЖНА да бъде красива." И той ли е чалгаджия? Или може би не ги чатка, защото не му е това работата?
За всички, които не одобряват красивия външен вид, съответно силикона и пластичните операции, обяснявам думите на Фънки съвсем просто: звездите забавляват хората. Отишъл си при тях, за да ти е кеф и очакваш нещо с красив външен вид. Познай какво ще се случи с настроението ти, ако вместо това на сцената излезе някой нещастник с патерици и започне да проси?
Винаги съм се учудвал с каква лекота се плюе по голотиите в поп фолка, а се забравя, че го има във ВСИЧКИ останали стилове.
Madonna повече от 20 години афишира своята сексуалност. С изпълненията си Pussycat Dolls спокойно могат да присъстват в някоя еротична телевизия. В рока нещата винаги са били супер освободени. Да не забравяме голите задници, обезглавяването на живи петли, яко сексуалните текстове и разливането на кетчуп, имитирайки кръв - това го приемам като част от шоуто. Обаче хич не ми харесват наркоманските изстъпления на сцената, уринирането, както и споменаването на секс с животни. Факт е, че ги има тези неща и те плачат за полиция, съд, психиатър.

СЛЕДВА .....


Тагове:   Музикални,


Гласувай:
69


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Браво!
22.08.2010 13:58
Истината им казваш човече. Направо не ти завиждам с тези твои съседчета наркомани, добре си направил.
Аз съм го правил същото и то със съдети които слушат Фолк.
Няма фолк, няма метъл, няма рап- мине ли 22 часа и ако някой ми е надул музиката викам полицията!
Спокойствието преди всичко
цитирай
2. trolllpower - Мумийо, стига си говорил просто...
22.08.2010 14:01
Мумийо, стига си говорил простотии! Тъп си като гъза ми.
цитирай
3. анонимен - trolllpower
22.08.2010 14:04
Хей умнико, хайде да обориш тези "глупости" а? Не можеш нали? Глупак!
цитирай
4. анонимен - Кво стана
22.08.2010 14:06
с постинга ти за Лидис, че го не виждам тука
цитирай
5. tutankhamon661 - grobarq
22.08.2010 14:09
Знаеш ли, че има хора, които с другите се карат заради шума, но самите те изобщо не се съобразяват? Това е един от многото примери, че разни индивиди си въобразяват, че са по-важни от останалите. Техните права трябва да се пазят, но не и тези на другите.
цитирай
6. tutankhamon661 - trolllpower
22.08.2010 14:11
Троловете имат ли гъзове? Мислех, че сте тотално сбъркани. Сигурно и ти си такъв, ама лъжеш като разпран.
цитирай
7. tutankhamon661 - 3. grobarq
22.08.2010 14:12
Троловете не оборват, защото винаги са на грешната страна. Само се обаждат и бягат, за да не ги докопаме.
цитирай
8. tutankhamon661 - 4. анонимен
22.08.2010 14:23
След малкo ще разбереш.
цитирай
9. анонимен - Човече
22.08.2010 14:32
Знаеш че заклет чалгаджия, дори повече от Гробаря!
Поздравявам те, за първи път виждам човек който слуша и метъл и фолк без проблемно.
Толерантен си, но за жалост си от малкото останали! Гласувам положително
цитирай
10. tutankhamon661 - 4algaboy
22.08.2010 14:52
Не бих пропуснал хубавата музика. Но не съм чалгаджия - основните ми предпочитания са други.
цитирай
11. lovemaster - Аз лично съм за диското. Сандра ми е ...
22.08.2010 16:02
Аз лично съм за диското. Сандра ми е любимка.
цитирай
12. анонимен - от един меломан
22.08.2010 17:11
Аз съм меломан ОБИЧАМ ВСИЧКО . Ако парчето е хубаво си го слушам и толкоз друго не ми трябва . .Ако поне половината "певици' в жанрът " български" поп-фолк можеха да пеят на живо , да свирят на музикален инструмент и да композират със удоволствие бих ги слушал тогава .Уви ситуацията не е такава .
цитирай
13. rageagainst - tutankhamon661
22.08.2010 18:08
Изобщо не ме учудва, че някакви идиоти са вдигали врява посред нощ. Това е любим навик на разни тъпанари, които мислят само за собствения си кеф. Правят го всички. Музиката в случая няма значение.
цитирай
14. vmir - Важно е да се каже истината.
22.08.2010 18:58
Поне, защото винаги има хора, които без угризения се представят за каквито не са.
Поздравления за постинга.
цитирай
15. анонимен - Обичам музиката
22.08.2010 21:56
Обожавам рок баладите,но това не ми пречи да слушам дори и "чалга".Ако трябва да направя избор кое е за предпочитане "Феномено"/В.Карас/ и "Пуси"/Рамщайн/ ,определено Карас печели......не е важен жанра.....
цитирай
16. bassplayer - Хареса ми статията
22.08.2010 22:49
Особено момента с наркоманите дето са си изяли боя, дет метала не е за всеки да го слуша, а качественият дет метал може да се разбере само ако се слуша със слушалки. Наскоро имах допир с подобни индивиди, които ме предизвикаха и ако не бях със семейството и нямаше свидетели като нищо щях да ги вкарам в багажника. А защо поп фолка да е на ниско музикално ниво. Сашо Роман е много по добър вокалист от Брус Дикинсън например...
цитирай
17. анонимен - chart
22.08.2010 23:46
hubavata muzika si e hubava bez zna4enie,pop,folk,klasika ,rok.no.......muzika se slu6a s slu6alki.ne e dobre da navliza6 vzlomno v li4noto prostranstvo na drugite i bezapelacionno da im nalaga6 sobstvenite si vkusove.folk divite ni ne ujasjvat po dva paragrafa-umat vid na umureni,izhabeni magistralni trujeni4ki.pejt balkanska muzika i vinagi po zle ot originala.za tekstovete njma da govorim.njkoi sa potres.no otnovo da spomena.edno ot nai-nepriatnte ne6ta v na6ata mila rodina e nalaganeto na vkusove na drugite i to saprovodeno s pomiarsko djavkane i zabene.primeri;ne obi4a6 bezdomnite ku4eta-zna4i ne obi4a6 horata zna4i si fa6ist.primer;ne ponasj6 4algata-zna4i si roker narkoman.ne ponasj6 rapa-zna4i mrazi6 4ernite i si rasist.ne ponasj6 stani6ev i kompania-zna4i mrazi6 socialnata darjava i komunistite.takiva izkre6tjni izvodi 4esto sme 4uvali,a te sa priznak na agresia i lipsa na uravnovesenost harakterna za asocialni tipove.kogato se nau4im da se saobrazjvame s li4noto prostranstvo na drugite,togava 6te se nau4im da se obi4ame.za6toto isus e kazal;ako liubov njmate,ni6to njmate.
цитирай
18. tutankhamon661 - 11. lovemaster
23.08.2010 09:11
Сандра е легенда - не може да се отрече. Но повече харесвам C.C. Catch.
цитирай
19. tutankhamon661 - 12. анонимен
23.08.2010 09:17
Все пак да не забравяме, че живеем в епохата на електрониката. Машините до голяма степен заместват хората.
Би било хубаво, ако пoвече фолк певици могат да пеят, но тази музика винаги е наблягала на външния вид. Има текстове, които звучат по-добре, ако са поднесени от красавица, вместо от някой отблъскващ тип. Чалгаджийките имат известно утешение във факта, че повечето, да не кажа всички музиканти, са по-добри в студио, отколкото на сцена. Когато има публика, малко или много трябва да правиш шоу, а това отклонява вниманието от самия инструмент.
цитирай
20. tutankhamon661 - 13. rageagainst
23.08.2010 09:21
Да, наглеци има навсякъде.
цитирай
21. tutankhamon661 - 14. vmir
23.08.2010 09:22
Благодаря!
цитирай
22. tutankhamon661 - 15. анонимен
23.08.2010 09:23
Хубава музика има навсякъде. Просто трябва да я откриеш.
цитирай
23. tutankhamon661 - 16. bassplayer
23.08.2010 09:29
Дано не ти се случва! В днешно време има техника, с която може да разлюлеят жилището ти, а малките деца не приемат "Ами, к'во да правя сега?" Направо трябва да се действа. Същият ефект се получава от всяка музика, просто в случая беше дет метъл.
Правилно си се въздържал в онзи случай. Аз рядко се поддавам на провокации, но винаги след това ме е яд, че някакво влечуго е успяло да ме предизвика.
Интересно сравнение правиш между Брус Дикинсън и Сашо Роман. Понякога не са толкова важни гласовите данни, а атмосферата, която носи изпълнителят. Сашо Роман ми е пял "на ушенце" и мога да ти кажа, че този човек има cтрахотно присъствие.
цитирай
24. tutankhamon661 - 17. анонимен
23.08.2010 09:32
Точно това е най-важното - съобразяването с околните. Аз не бих обвинил никой, стига да не нахлува в личното ми пространство.
Ясно е, че няма музика, която да се харесва на всички. Важна е гледната точка, а тя винаги е различна. Затова всеки има лично мнение за музика, текст, външен вид на изпълнителя и т.н.
цитирай
25. gbfil2 - Нарушаването на общественият ред ...
23.08.2010 10:43
Нарушаването на общественият ред няма нищо общо с вида музика. За решаването на тези проблеми има полиция (саморазправата е противозаконна и непрепоръчителна). Иначе всеки е напълно свободен да слуша избраната от него музика. В музикалният свят има доста изключителни изпълнители, които не са първи красавци(не е нужно да изброявам) и мнението на Фънки не е от особенно значение по въпроса. Самият той е еднакъв и в трите измерения и е много далеч от привлекателен:). В този ред на мисли, факт е че в попфолка има стандарт във външният вид на изпълнителите. За съжаление много малко от музиката им се запомня, но продуктът се купува. А за една индустрия, това е най-важно.
цитирай
26. анонимен - Смърт за всички меломани Мразя в...
23.08.2010 10:55
Смърт за всички меломани Мразя всякаква музика Искам тишина
цитирай
27. tutankhamon661 - 25. gbfil2
23.08.2010 11:10
Да съм казвал че съм за саморазправата? Ти не би ли защитил малко дете, чиито права са нарушени по такъв брутален начин?
Фънки не е последна инстанция, но е човек, който определено ги разбира тези неща - това му е работата. Точно тогава той се подигра със самия себе си, признавайки че е много далече от "Мистър Олимпия". Това говори за трезва самопреценка, каквато малко хора правят на себе си.
На кое викаш "стандарт"? Не ми казвай, че всички са блондинки или брюнетки, защото не са. Изглеждат добре? Да, това е стремеж на ВСЯКА жена. Слагат силикон? Само те ли? А колко са го направили преди тях? Изобщо коя жена не иска да е красива?
цитирай
28. анонимен - Фараоне няма ли да се гръмнеш?
23.08.2010 12:09
Фараоне няма ли да се гръмнеш?
цитирай
29. gbfil2 - Не съм против попфолка..
23.08.2010 12:09
както и против която и да било музика, а и харесвам хубавите жени,но... Английският музикален идол преди няколко години беше спечелен от доста зле изглеждащо момиче (ама пееше та се късаше).... Аз казвам, че за музиката е важно да можеш да пееш, е ако и останалото е хубаво толкоз по-добре. Пеенето не е конкурс за красота и слава богу иначе нямаше да съществува доста добра музика. Иначе всеки е свободен да прави с тялото каквото си иска. Такова е мнението ми.
цитирай
30. tutankhamon661 - 29. gbfil2
23.08.2010 12:49
Е, аз не съм казал, че грозните не могат да пеят. Един от най-любимите ми изпълнители е Алис Купър ........ ако ме разбираш.
Общо взето, нямаме спор с теб.
цитирай
31. trolllpower - Престани да коментираш мумийо е...
24.08.2010 08:58
Престани да коментираш мумийо египетска. Остави хората да ти налеят малко акъл.
цитирай
32. tutankhamon661 - trolllpower
26.08.2010 13:11
Би ли дефинирал думата "акъл", че на теб очевидно ти липсва?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5664422
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59857
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031