Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2010 17:13 - СЕМЕЙСТВО - 2 ЧАСТ
Автор: tutankhamon661 Категория: Други   
Прочетен: 18871 Коментари: 49 Гласове:
81


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



ПРОДЪЛЖЕНИЕ:
Повечето хора имат приятели или роднини, които смятат за истинско семейство - нещо като еталон. Опияняват се от мисълта, че знаят всичко за тях. Колкото и да им обясняваш, не могат да разберат, че това са илюзии. Никой не разкрива картите си напълно - винаги остава нещо в "задния джоб". Но фенът на това чудесно семейство отказва да го разбере, защото така ще разбие фантазиите си, че е по-специален. Напълно забравя,  че хората лъжат сами себе си, какво остава за някой друг.
Еталонът пак може да е добър - любов, грижи, уважение. Но никой не знае тайните им, а те винаги съществуват.
В подобни случаи се казва "Не си го преживял, затова не го знаеш." Не, просто гледам реално и определено съм по-щастлив от онези, които вярват във вечната и единствена любов.
Самото словосъчетание е абсурдно. Вечна любов! Колко столетия си живял, та реши, че е вечна? А престоящите векове и хилядолетия? Откъде знаеш какво е подготвило бъдещето? Според теб как се е родила приказката "Като гръм от ясно небе"? Ако ме разбираш!
Щастлива ли е жена, която всяка свободна секунда е на пейката пред блока и чака някой за компания, а настроението й видимо помръква, когато си дойде мъжът й? Трябва ли да я хванеш на калъп, за да разбереш, че тя със сигурност има любовник - най-вероятно съсед.
Или жена, която говори като експерт по семейно планиране, а само мъжът й не знае, че той е този, който я чука най-малко.
Какво ще кажете за сладострастница, която говори с патос за любов, а в същото време ръси бисери от сорта "Ще го пусна, ако ми напълни хладилника, иначе да хваща гората!" После изписва името на любовника си с молив по стените, щото много го обичала. Егати меркантилната любов!
Мъж се заглежда след непозната мацка със слушалка на ухото и замечтано прошепва "Искам да съм телефон в ръцете ти!" Десет минути по-късно същият обяснява на жена си, че с нетърпение я е чакал и даже се скарва със съсед, който му припомня, че понякога и той се заглежда по чуждо.
Братска любов: единият е в казармата, а през това време другият чука приятелката на войника. Още на първото свиждане се хвали с постижението си. Но тази история не пречи на двамата да разправят, че кръвта вода не ставала.
Жена зарязва работата си, за да пътува цял ден в буса на мъжа си, само и само да не се загледа по някоя засукана колежка. За кой е по-голям кошмар: за него, че благоверната постоянно му виси на главата, или за нея, че се тресе от нерви, които сама си създава? Но двамата се скъсват да говорят за голямото доверие помежду им и са пример за качествено семейство.
Всички тези абсурдни примери не са художествена измислица, а съвсем реални факти от българското семейно житие-битие - видял съм ги лично.  Сега разбирате ли какво имах предвид като казах, че има хора, които говорят за семейство, без да знаят същността на тази дума?
Преди няколко дни един нов колега ми разказваше за създателя на сатанизма. Последният работел в някаква църква и ежедневно наблюдавал похотливите погледи на семейни мъже, които лицемерно идвали на проповед с жените и децата си, а очите им през цялото време шарели по чуждите булки. Това го отвратило и той напълно се отказал от вярата си в Господ, след което създал сатанизма. Излиза, че една от причините за появяването на това учение е похотливата  човешка природа и прогнилите устои на т.нар. семейство.
Представяте ли си колко хора до ден-днешен ходят на църква с близките си? Попът пее, а бащата изобщо не го чува, защото с премрежен поглед съзерцава девойката, от която го дели пътеката с килимчето.
Мама също не остава назад. Е как, след като през два реда от нея стои зализан чичко, който скришом й намигва. Жената усеща зова на природата и съвсем забравя защо е отишла на църква.
Не, това не се случва само по американските филми. Същото става и тук не само на празнични литургии, но и на погребения, панахиди и т.н. Нищо чудно, че чудовищното лицемерие е родило движение като сатанизма.
Мога да предложа още "очарователни" щрихи, символ не само на българското семейство.
Представете си делба на наследство. На никой не му пука за умрелия, ако е оставил три къщи и два апартамента. Мъката се изпарява в секундата, когато отворят завещанието. Естествено, че никой не е доволен, защото всеки е с претенции за неповторимост. "Знаеш ли колко време се грижех за дядо?". А ти помниш ли кой плати престоя му в болницата?"
Някой да усеща тъга към починалия? Щото аз вижам само мъка по пропуснатите ползи. "Ех, да можех да намажа повече, ама дъртият мошенник ....."
Няма страдание по загубения роднина, но тепърва започват караниците. Малко ли братоубийства има?  Злато, пари, имоти - трите ключови думи, които правят кръвта на вода по-бързо, отколкото фурна топи масло.
Повечето хора са готови да се закълнат, че на тях това не може да им се случи. Лъжат себе си! Или  не са делили имоти, или крият неприятни спомени и чрез отричане опитват да ги забравят.
Представете си един-единствен случай на братоубийство. Нима мислите, че убитият е очаквал да го сполети такава беда? Естествено, че и той си е казвал "Точно на мен не може да се случи. Брат ми е все пак."
Моята лична философия е, че човек живее с приятели, а не с роднини. Последните винаги може да ти натресат проблеми като гореспоменатите. Докато с приятелите нямаш общи имоти за делене.
Иска ми се да кажа, че роднините винаги ще са ти роднини, но на практика се получава нещо по-различно - променят го подробностите.
Веднъж видях мъж и жена, може би брат и сестра или братовчеди, които вадеха документи за наследници. Жената явно беше дошла от друга държава, където е прекарала много време. Спореха тихо, но в един момент тя избухна "Знаех си, че не трябва да се връщам! Не мога да ви понасям! Добре ми беше без вас!" Явно визираше не само присъстващия, но и останалите си роднини. Поредният пример за силата на кръвната връзка. Тук обаче тя намираше отражение най-вече в омразата.
За собствено успокоение допускам, че има и изключения, иначе как ще се родят хубави приказки от сорта "Зет като мед, но до обед", съпроводено от "Син като пелин, но до амин".
Държа да отбележа, че това е моето лично мнение, с което не ангажирам никой. Не искам да разбивам ничии илюзии, а и не вярвам, че ми е по силите.
Съвсем искрено смятам, че дори нереалистичните фантазии са полезни, ако носят нещо добро. Не става дума колко са близо или далече от действителността. В крайна сметка важното е човек да намери кое го прави щастлив.

                                  КРАЙ 



Гласувай:
81



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dorichela - И въпреки всичко това, вярвам в с...
18.12.2010 17:24
И въпреки всичко това, вярвам в семейството :)
цитирай
2. tutankhamon661 - 1. dorichela
18.12.2010 17:34
dorichela написа:
И въпреки всичко това, вярвам в семейството :)

Точно заради това направих уточнението, че всеки трябва да открие кое го прави щастлив. Ако по този начин се чувстваш добре, много се радвам за теб.
цитирай
3. frina - A aз вярвам
18.12.2010 17:44
в разбирателството и доверието - нищо не тласка другия повече в противоположната посока от мърморенето, дебненето, ревността...Несигурният човек не се променя с брака, само става по-мотивиран да "пази" онова, което смята, че му принадлежи. А всъщност никой не притежава никого...
цитирай
4. verona - Самата вяра, че до себе си имаш любящ ...
18.12.2010 17:49
Самата вяра, че до себе си имаш любящ човек носи успокоение и приятно усещане. Това може да се постигне без брак. Важно е какви са хората.
цитирай
5. tutankhamon661 - 3. frina - A aз вярвам
18.12.2010 18:07
frina написа:
в разбирателството и доверието - нищо не тласка другия повече в противоположната посока от мърморенето, дебненето, ревността...Несигурният човек не се променя с брака, само става по-мотивиран да "пази" онова, което смята, че му принадлежи. А всъщност никой не притежава никого...

Точно така. Именно тази мотивация "да пазиш" в много случаи води до споменатото от теб мърморене. Познай какво следва? Страхотии! А това с компромиси трудно се поправя, защото човек лесно свиква и не е склонен да спре. Хората често говорят за разбиране, но някои очакват само да получават такова, не и да дават.
цитирай
6. tutankhamon661 - 4. verona
18.12.2010 18:23
verona написа:
Самата вяра, че до себе си имаш любящ човек носи успокоение и приятно усещане. Това може да се постигне без брак. Важно е какви са хората.

Много добре, ако я има тази вяра.
цитирай
7. анонимен - Само неверниците търсят извинение ...
18.12.2010 18:33
Само неверниците търсят извинение за изневерите си. В краен случай идва оправданието, че и те били хора. Добрия мъж си стои при семейството и не поглежда встрани.
цитирай
8. omirotvoritel - Делил съм имоти и потвърждавам, че в ...
18.12.2010 19:07
Делил съм имоти и потвърждавам, че в такива моменти става мазало. Може и до касапница да се стигне. Всеки дърпа към себе си и мисли как да намаже повече. Гледката е отблъскваща за околните, но когато си в играта, това не те интересува особено.
цитирай
9. анонимен - Какво му е лошото на сатанизма? М...
18.12.2010 19:16
Какво му е лошото на сатанизма? Много по-хубав е от другите глупости.
цитирай
10. tutankhamon661 - 7. анонимен
18.12.2010 19:24
анонимен написа:
Само неверниците търсят извинение за изневерите си. В краен случай идва оправданието, че и те били хора. Добрия мъж си стои при семейството и не поглежда встрани.

А има ли такъв? Още в първия ми постинг описах много "верен" мъж, който едно говори пред хората, после друго върши насаме. Забелязал съм, че най-приказливите обикновено имат най-много за криене. Говорят, защото са гузни.
цитирай
11. tutankhamon661 - 8. omirotvoritel
18.12.2010 19:39
omirotvoritel написа:
Делил съм имоти и потвърждавам, че в такива моменти става мазало. Може и до касапница да се стигне. Всеки дърпа към себе си и мисли как да намаже повече. Гледката е отблъскваща за околните, но когато си в играта, това не те интересува особено.

Грозна гледка. Такива неща рядко стават без сериозни проблеми. Но дори да се случи, всеки недоволства мислено. Очакванията винаги са излъгани.
цитирай
12. tutankhamon661 - 9. анонимен
18.12.2010 19:41
анонимен написа:
Какво му е лошото на сатанизма? Много по-хубав е от другите глупости.

Аз съм притивник на всякакви религиозни учения. На мен не ми носят нищо положително. Който иска, да си вярва.
цитирай
13. анонимен - Сатанизма всъщност е много хубаво ...
18.12.2010 19:53
Сатанизма всъщност е много хубаво учение. Малко са му мрачни тоновете, но важна е идеята. Дълбокия смисъл е, че човек не трябва да се кланя на идоли. По този въпрос нормалните хора биха се съгласили.
цитирай
14. rageagainst - Аз не се замислям над подобни неща. ...
18.12.2010 20:01
Аз не се замислям над подобни неща. Или поне не го правя често. Наблягам на приятните преживявания. Другите за какво са ми? Мрънкане, набиване в главата колко е гаден света. Тези неща само ме подтискат, но полза от тях няма.
цитирай
15. kikonark - Въпрос
18.12.2010 20:14
Вярно ли е онова за жената, която зарязала работата си за да следи мъжа си? Звучи много глупаво. Такива болни хора би трябвало да се лекуват.
цитирай
16. анонимен - Всички жени чакат да им напълниш ...
18.12.2010 20:19
Всички жени чакат да им напълниш хладилника. Не е само една. После ще те затрупат с още работа, а накрая с цялата си наглост ще поискат секс. Как да се справиш след като са те изцедили с безкрайни задължения?
цитирай
17. tutankhamon661 - 13. анонимен
18.12.2010 20:32
анонимен написа:
Сатанизма всъщност е много хубаво учение. Малко са му мрачни тоновете, но важна е идеята. Дълбокия смисъл е, че човек не трябва да се кланя на идоли. По този въпрос нормалните хора биха се съгласили.

Аз нямам идоли и не е нужно някой да ме учи, за да знам, че така е правилно.
цитирай
18. tutankhamon661 - 14. rageagainst
18.12.2010 20:33
rageagainst написа:
Аз не се замислям над подобни неща. Или поне не го правя често. Наблягам на приятните преживявания. Другите за какво са ми? Мрънкане, набиване в главата колко е гаден света. Тези неща само ме подтискат, но полза от тях няма.

Общо взето и аз така правя. Черните мисли съвсем реално скъсяват живота.
цитирай
19. tutankhamon661 - 15. kikonark
18.12.2010 20:41
kikonark написа:
Вярно ли е онова за жената, която зарязала работата си за да следи мъжа си? Звучи много глупаво. Такива болни хора би трябвало да се лекуват.

Съвсем вярно. Дори на този студ ходи с него. Видях ги сутринта, когато излизаха.
цитирай
20. tutankhamon661 - 16. анонимен
18.12.2010 20:42
анонимен написа:
Всички жени чакат да им напълниш хладилника. Не е само една. После ще те затрупат с още работа, а накрая с цялата си наглост ще поискат секс. Как да се справиш след като са те изцедили с безкрайни задължения?

Ха-ха! Не знам. Мисли му! "Виагра" ли ще ползваш, но "самолетът" трябва да литне.
цитирай
21. анонимен - Гудбайката нещо те избягва напо...
18.12.2010 21:04
Гудбайката нещо те избягва напоследък. Да не сте се скарали?
цитирай
22. katla - На църква в неделя ходят само в Ам...
18.12.2010 21:15
На църква в неделя ходят само в Америка. Да не се опитваш да ни подведеш? Номерцата ти може да са вървяли преди три хиляди години, но не и сега.
цитирай
23. анонимен - Ако не знаете нещо за половинката си ...
18.12.2010 21:20
Ако не знаете нещо за половинката си фараона ще ви го разкрие. Той е факир.

PR фараонски
цитирай
24. tutankhamon661 - 21. анонимен
18.12.2010 21:33
анонимен написа:
Гудбайката нещо те избягва напоследък. Да не сте се скарали?

Направи разследване и ще разбереш тайната?
цитирай
25. tutankhamon661 - 22. katla
18.12.2010 21:34
katla написа:
На църква в неделя ходят само в Америка. Да не се опитваш да ни подведеш? Номерцата ти може да са вървяли преди три хиляди години, но не и сега.

Верно, на 3000 години са, т.е. проверени и качествени.
цитирай
26. tutankhamon661 - 23. анонимен
18.12.2010 21:40
анонимен написа:
Ако не знаете нещо за половинката си фараона ще ви го разкрие. Той е факир.

PR фараонски

Мерси за рекламата все пак! Да не кажеш, че съм неблагодарен! Aнонимните се извъртат, както им е удобно.
цитирай
27. pikso - Това за момчето в казармата е много ...
18.12.2010 21:54
Това за момчето в казармата е много долно. Приятел да ти извърти такъв номер, не може да бъде оправдан, а какво остава за брат. Това е голямата мъка на войника.
цитирай
28. tutankhamon661 - 27. pikso
18.12.2010 22:15
pikso написа:
Това за момчето в казармата е много долно. Приятел да ти извърти такъв номер, не може да бъде оправдан, а какво остава за брат. Това е голямата мъка на войника.

Приятел или брат, все е мръсотия. С войника едно време бяхме съученици - на един чин седяхме. Аз отмъстих за него, като сложих рога на брат му. Ха-ха! Не че това е било водещото, но сега се сетих и за тази гледна точка.
цитирай
29. анонимен - По-реалистично ще можеш да гледаш ...
18.12.2010 22:39
По-реалистично ще можеш да гледаш на нещата когато излезнеш от ролята на любовник, задоволяващ нагона си с женени жени, за които всеки освен съпрузите им са съвършенството и усетиш вкуса на любовта... Може и да се случи и за теб, казват, че Коледа носела чудеса :)
цитирай
30. injir - Мъдростта идва обикновено от на...
18.12.2010 22:46
Мъдростта идва обикновено от наблюдавано и преживяно. Верни размисли за света, който е широк и различен. Наистина най-важно е човек да се чувства щастлив, като не губи своето човешко достойнство. Поздрави!
цитирай
31. tutankhamon661 - 29. анонимен
18.12.2010 22:57
анонимен написа:
По-реалистично ще можеш да гледаш на нещата когато излезнеш от ролята на любовник, задоволяващ нагона си с женени жени, за които всеки освен съпрузите им са съвършенството и усетиш вкуса на любовта... Може и да се случи и за теб, казват, че Коледа носела чудеса :)

Не знам как така ме определи като любовник, задоволяващ нагона си с омъжени /предполагам си се объркал с твоето "женени жени"/ жени. За последните се изказваш с пренебрежение, което е глупаво, защото не ги познаваш.
Не посочваш с кой от дадените примери не си съгласен?
Мога много точно да си обясня защо пусна този коментар, ако знам пола ти.
На всеки човек пожелавам това, което аз съм преживял, но малко имат този късмет.
цитирай
32. tutankhamon661 - 30. injir
18.12.2010 23:02
injir написа:
Мъдростта идва обикновено от наблюдавано и преживяно. Верни размисли за света, който е широк и различен. Наистина най-важно е човек да се чувства щастлив, като не губи своето човешко достойнство. Поздрави!

Именно, говоря само за неща, които съм видял. Те се случват навсякъде, но повечето хора не им обръщат внимание и може би са си повярвали, че не се случват.
Щастието преди всичко, но напоследък е дефицитна стока за повечето българи.
И на теб поздрави!
цитирай
33. shutupandsmile - семейство?
19.12.2010 00:02
Споровете за това има ли семейство и приятели са едни от най-често срещаните...
Би трябвало всички да са се убедили,че има хиляди гледни точки. За всеки е различно. Някой хора са крайно негативни,други позитивни, а трети,четвърти и пети също имат своите доводи...(а да не говорим за възрастта, има огромна разлика в представите на децата и на възрастните за това какво е семейство)
Почвам да се убеждавам колко хубаво е интернет пространството, в което можеш да си излееш душата,да поспориш и да намериш съмишленици.

цитирай
34. анонимен - ...
19.12.2010 13:57
Може ли един въпрос "извън" темата? Ти усещаш ли се вътрешно готов да станеш баща?
цитирай
35. анонимен - Може ли един въпрос "извън...
19.12.2010 19:13
goodbye написа:
Може ли един въпрос "извън" темата? Ти усещаш ли се вътрешно готов да станеш баща?

Кво се правиш бе? Нали живеете заедно и имате дете.
цитирай
36. анонимен - Може ли един въпрос "извън...
19.12.2010 19:20
анонимен написа:
goodbye написа:
Може ли един въпрос "извън" темата? Ти усещаш ли се вътрешно готов да станеш баща?

Кво се правиш бе? Нали живеете заедно и имате дете.


А ти комшията воаьорчето, ексхибиционистът ли си?
цитирай
37. tutankhamon661 - 33. shutupandsmile - семейство?
20.12.2010 12:56
shutupandsmile написа:
Споровете за това има ли семейство и приятели са едни от най-често срещаните...
Би трябвало всички да са се убедили,че има хиляди гледни точки. За всеки е различно. Някой хора са крайно негативни,други позитивни, а трети,четвърти и пети също имат своите доводи...(а да не говорим за възрастта, има огромна разлика в представите на децата и на възрастните за това какво е семейство)
Почвам да се убеждавам колко хубаво е интернет пространството, в което можеш да си излееш душата,да поспориш и да намериш съмишленици.


Всеки има право на гледна точка. Моята е продиктувана от това, което съм видял - не само от личен опит. Не мога да си затварям очите пред ежедневни абсурди, които виждам и чувам сред съседи, роднини, приятели, колеги.
Ако някъде има нещо по-различно, толкова по-добре.
цитирай
38. tutankhamon661 - 34. goodbye - ...
20.12.2010 12:58
goodbye написа:
Може ли един въпрос "извън" темата? Ти усещаш ли се вътрешно готов да станеш баща?

Този въпрос винаги ме е учудвал, защото никой не може да каже, че е готов или не.
Повечето хора са гледали съседски или роднински деца, но да имаш собствено е съвсем различно. Преди това просто няма как да знаеш дали си готов.
Много пъти съм чувал думите "Мислех, че знам нещо за децата, но чак след раждането разбрах, че изобщо не е така. Това го казват хора, които са били убедени, че са готови.
цитирай
39. tutankhamon661 - 36. goodbye
20.12.2010 13:02
goodbye написа:
анонимен написа:
goodbye написа:
Може ли един въпрос "извън" темата? Ти усещаш ли се вътрешно готов да станеш баща?

Кво се правиш бе? Нали живеете заедно и имате дете.


А ти комшията воаьорчето, ексхибиционистът ли си?

Едно е сигурно - лъска като обезумял.
цитирай
40. анонимен - Може ли един въпрос "извън...
20.12.2010 14:15
tutankhamon661 написа:
goodbye написа:
Може ли един въпрос "извън" темата? Ти усещаш ли се вътрешно готов да станеш баща?

Този въпрос винаги ме е учудвал, защото никой не може да каже, че е готов или не.
Повечето хора са гледали съседски или роднински деца, но да имаш собствено е съвсем различно. Преди това просто няма как да знаеш дали си готов.
Много пъти съм чувал думите "Мислех, че знам нещо за децата, но чак след раждането разбрах, че изобщо не е така. Това го казват хора, които са били убедени, че са готови.


Май трябваше да се изразя по друг начин. Мислиш ли, че можеш да поемеш отговорност за дете. Пиша го, защото постовете и коментарите отдолу не съдържат нищо относно деца, а пък аз мисля, че когато двама души се правят, че имат семейство от особена важност е как се отнасят с децата си. Не ме вълнуват личните им взаимоотношения основани на егоизъм, завладяване на територия, банализми и батализми за хвърлени чорапи, боклука, чиниите, любовници, изневери, не знам си кво... ако помниш още при първите ти постове за изневярата само споменах дете, но явно като разсъждаваше там, а и тук и като чета коментарите не знам замислят ли се върху това или всеки гледа себе си.

Дават пи пример. Имам приятел, който искаше да има дете, да става баща,то просто си му личеше, а и ми го е казвал. Не значи, че е бил подготвен или нещо такова, просто искаше. Затова попитах. Някакси като те чета и не ми се виждаш готов за такова нещо.

пс- относно едно семейство, за което бях споменала много отдавна и ти ми писа, че се лъжа, че между тях всичко е перфектно, защото те Мъжът и Жената се правят пред хората... а аз наивно им вярвам. Казах ти тогава, че им вярвам отвсякъде и не мисля, че се преструват. Изводите ми за тях са основани и на доста случки и събития, в които основно участват децата им. Просто така се познавам и с родителите им. Страхотни са всички и да ти кажа честно --- изглеждат щастливи заедно и най-важното е, че ме заразяват с това щастие.
цитирай
41. tutankhamon661 - 40. goodbye
20.12.2010 14:36
Много добре те разбрах, но именно срещу това съм - нещата рядко са такива, каквито изглеждат. Говоря по принцип, т.е. не визирам твоите приятели. Надявам се, че са такива, каквито ти ги описваш, а най-хубавото е, че теб те правят щастлива - последното не подлежи на съмнение, защото изцяло зависи от начина, по който ти гледаш на нещата. Няма значение дали наистина са такива.
Разбирам как изглеждам в твоите очи. Аз мисля същото за хора с подобни разсъждения. Сега не мога да задълбавам, защото обичам да давам примери, т.е. няма да ми стигнат и няколко коментара.
цитирай
42. gwendoline - Eстествено, че няма идеални семейства.
20.12.2010 23:06
В днешно време е истински късмет за едно дете да израсте в сравнително стабилно семейство с двама родители. Всичките тези примери за кръшкания и залитания за съжаление са абсолютно верни, но аз лично го отдавам най-вече на ниска духовна култура. Въпреки несъвършенствата на родителите, най-важно е те да обръщат достатъчно внимание на децата си, защото все още вярвам, че семейството е единствената защита срещу "изкушенията" на улицата и като цяло дава здравата основа на новата личност.
Относно тезата, че човек живее повече с приятелите си, отколкото с роднините, уви, аз също си мислех така, но съм била в голяма грешка. Особено в по-малките населени места, където родата винаги ти диша във врата. В големия град например е доста по-лесно да елиминираш този фактор, но не всеки има това удоволствие :))
цитирай
43. анонимен - Абе някой на мен да остави 3-4 апа...
23.12.2010 03:53
Абе някой на мен да остави 3-4 апартамента. Обещавам да не ламтя за пети.
цитирай
44. tutankhamon661 - 42. gwendoline - Eстествено, че няма идеални семейства.
23.12.2010 17:05
gwendoline написа:
В днешно време е истински късмет за едно дете да израсте в сравнително стабилно семейство с двама родители. Всичките тези примери за кръшкания и залитания за съжаление са абсолютно верни, но аз лично го отдавам най-вече на ниска духовна култура. Въпреки несъвършенствата на родителите, най-важно е те да обръщат достатъчно внимание на децата си, защото все още вярвам, че семейството е единствената защита срещу "изкушенията" на улицата и като цяло дава здравата основа на новата личност.
Относно тезата, че човек живее повече с приятелите си, отколкото с роднините, уви, аз също си мислех така, но съм била в голяма грешка. Особено в по-малките населени места, където родата винаги ти диша във врата. В големия град например е доста по-лесно да елиминираш този фактор, но не всеки има това удоволствие :))

В малките населени места е невъзможно, освен ако не си мазохист или някакъв друг любител на силни усещания. Аз винаги съм живял в София и това не ми е проблем.
цитирай
45. tutankhamon661 - 43. анонимен
23.12.2010 17:07
анонимен написа:
Абе някой на мен да остави 3-4 апартамента. Обещавам да не ламтя за пети.

А така, важното е да си останеш все така скромен!
цитирай
46. lisichka - Имам чувството че водиш хроники на ...
24.12.2010 00:19
Имам чувството че водиш хроники на хорските изневери.
Да не би да ходиш по сватби и погребения да киризиш кой на кого мята белтъци?
цитирай
47. tutankhamon661 - 46. lisichka
24.12.2010 16:05
lisichka написа:
Имам чувството че водиш хроники на хорските изневери.
Да не би да ходиш по сватби и погребения да киризиш кой на кого мята белтъци?

Да не мислиш, че полагам специални усилия? Не се налага, защото тези неща винаги са ми били интересни, а и се случват толкова често, че и на другата страна да се обърна, пак ще видя същото.
цитирай
48. анонимен - Основно занимание на жените в тази ...
25.12.2010 12:30
Основно занимание на жените в тази държава е да седят по комшийски на лаф мохабет. Повечето смятат, че това е нормалния ход на живота. Така им харесва и така искат да остане. Може да е за тяхно добро. Поне разходите им са малки. По-зле щеше да бъде, ако скитат по фризьорски салони и фитнес зали.
цитирай
49. lisichka - Имам чувството че водиш хроники на ...
26.12.2010 14:42
tutankhamon661 написа:
lisichka написа:
Имам чувството че водиш хроники на хорските изневери.
Да не би да ходиш по сватби и погребения да киризиш кой на кого мята белтъци?

Да не мислиш, че полагам специални усилия? Не се налага, защото тези неща винаги са ми били интересни, а и се случват толкова често, че и на другата страна да се обърна, пак ще видя същото.

Явно често си главният герой и говориш от опит, защото на мен не ми се случва да забелязвам хорските мераци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5664382
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59857
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031