Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2010 14:11 - БЪЛГАРСКИ МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ - 3 ЧАСТ
Автор: tutankhamon661 Категория: Други   
Прочетен: 26632 Коментари: 63 Гласове:
96

Последна промяна: 08.03.2011 04:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



ПРОДЪЛЖЕНИЕ:
Как ли се е пръкнала идеята, че българинът е добряк? Разбирам да е малко встрани от иcтината, но това е точната противоположност на реалните факти.
Може би има по-зъл народ от българския, но точно в момента не мога да се сетя такъв. Чувал съм, че китайците си падали "леко" садисти, обаче нямам лични наблюдения, съответно не мога да го твърдя.
Тук си имаме приказката "Аз не сакам на мен да  е добре, а на Вуте да е зле!" Възможно ли е добър народ да измисли подобно нещо? Не ми се вярва.
Когато непознат човек падне на улицата, коя е първата реакция на някои хора? "Он падна, па смех, смех!" И други са го наблюдавали, не само аз. Дори са се чудели защо на мен не ми е забавно, а в същото време аз им правя забележка.
Преди няколко дни на "Плиска" една доста пълна баба поради многото си килограми не можа да се качи на автобуса. В първия момент реши да не се пробва повече, но на мен ми дожаля и като казах, че ще й помогна, тя размисли. Докато я подкрепях, забелязах няколко души да се подсмихват. Кретените много се забавляваха, че жената е срещнала трудности с нещо толкова елементарно като качването на автобус. Ако беше някоя супер мацка, сигурно отдавна да са се притекли на помощ, но не и за бабата, която не може да се похвали с километрични крака. Не става ей така, заради едната добрина.
Шофьор на автобус наблюдава как мъж тича насреща. Докато е още далече, вратата стои отворена - за да остави надеждата. Щом тичащият наближи, вратата се затваря под носа му и авобусът потегля. Шофьорът може да не даде външен израз на задоволството си, но това е доста разпространен начин за забавление в гилдията.
Същият шофьор е готов да направи задръстване на светофара, ако някоя мацка с къса поличка потропа на предната врата.  Значи първо трябва да изплакне очите, пък след това може и да стори добрината. Достойно поведение, няма-що!
Преди години, когато работех в Парк-хотел "Москва", една вечер съобщиха на рецепционистката, че баба й е починала. Последва взрив от сълзи, съпроводени с неистов вой, който ехтеше из цялото фоайе. Чак аз се стреснах.
В същото време колегата се беше скрил зад една колона, за да не видим, че се .....    тресе от смях. Воят на рецепционистката адски много го забавляваше. Казах му, че е идиот. Той опита да прикрие извратеното си задоволство, но доста неуспешно. А рецепционистката беше много свястно момиче и не заслужаваше подобен присмех.
Добри сме, бе, добри сме! Ама в омразата, подигравките и злорадството.
Често казваме, че славата ни на крадлив народ  се носи заради ромите, кръстосващи из цяла Европа. Точно като в думите на онзи англичанин "Ама, ти си много бял, бе! Аз мислех, че българите сте едни такива мургави."
Само ромите ли крадат?
Малко ли хора имат навика да правят разходи за сметка на фирмата? В такива случаи всеки става ларж.
Телефонните разговори са любимо занимание не само на секретарките. Не е нужно на теб лично да са дали телефон. Досатъчно е да си близък с колежка, разполагаща с тази екстра. "Слушай, муци! Дай да врътна една шайба, докато шефът го няма!" - това се случва не само в БТК. Нищо, че вече почти не се намират шайби - лафът действа "на шест".
Любопитното е, че почти никой не приема личните телефонни разговори като кражба от фирмата. Толкова често се случва, че дори не ни прави впечатление.
Сега е по-затегнато положението, но едно време всички големи предприятия "омайваха" с всевъзможни "оферти". Можеше да се изнася абсолютно всичко. Болтове, гайки, метли, химикалки - зависи до какво имаш достъп и с кого си близък. Никой не се замисляше  дали ще му трябва реално - важното е да го вземе.
Охраната в една фабрика изловила всички крадци от производството, но с един видяла зор. Дни наред му проверявали количката на портала, ала тя винаги била празна. Не издържали и го попитали:
   - Абе ясно, че и ти крадеш, но какво?
   - Слепи ли сте? Количките изнасям.
Е, това е виц. Но изнасянето заема важна част в житието на българина.
Най-сладко е, когато имаш достъп до строителни материали. Някои хора цели къщи вдигнаха за държавна сметка. Не говоря за депутати и директори, а за най-обикновени простосмъртни. Съвсем наскоро един пенсионер ми се хвалеше колко лесно било едно време да създадеш дом - цялата къща му излязла почти безплатно. Нали се сещате защо?
Истинска класика е да отидеш до детската площадка и да гребнеш от пясъчника. Я на котката ще потрябва, я ремонт ще напpавиш. И внимавай да не те видят cъседите - те правят същото, но пък обичат на другите да правят забележка! Като се изредят още няколко като теб и айдеее, без този елемент. На площадката пред моя блок толкова отдавна няма пясък, че вече не съм сигурен дали изобщо някога е имало - "изпари" се още докато бях малък. Да му мислят сегашните деца!

                                          КРАЙ 



Гласувай:
98



Следващ постинг
Предишен постинг

1. miaa - " Не прави на другите това, което не искаш на теб да ти се случи"!
30.12.2010 14:18
Поздрави и усмивки за актуалния постинг,Тutankhamon661:)
Щастлива и успешна,Нова 2011 година!
цитирай
2. tutankhamon661 - 1. miaa - " Не прави на другите това, което не искаш на теб да ти се случи"!
30.12.2010 14:44
miaa написа:
Поздрави и усмивки за актуалния постинг,Тutankhamon661:)
Щастлива и успешна,Нова 2011 година!

Много важен момент е да не правиш на другите онова, което не искаш на теб да ти направят. Всички го знаят, но често се забравя.
И на теб весело посрещане на Новата година!
цитирай
3. planetar - Преди всичко е необходимо възпи...
30.12.2010 14:55
Преди всичко е необходимо възпитание. Когато то липсва човек трудно може да развие останалите си качества. Дори по форумите много хора се държат като в кръчма, а уж не би трябвало да е така.
цитирай
4. анонимен - Грозно
30.12.2010 15:12
Постъпката на колегата ти е много грозна. Сигурна съм, че малко хора са толкова безчувствени. Повечето биха се ужасили, че някой е починал. Смъртта винаги ужасява. Аз не мога да си представя кое е забавното в едно плачещо момиче. Що за изрод би се хилил?
цитирай
5. karambol5 - И аз те поздравявам за постинга и не ...
30.12.2010 15:19
И аз те поздравявам за постинга и не ми е весело
И все пак ...дано 2011 да е по-добра ......поне годината .., а ако и ние станем малко по-добри ще е прекрасно !
цитирай
6. tutankhamon661 - 3. planetar
30.12.2010 15:30
planetar написа:
Преди всичко е необходимо възпитание. Когато то липсва човек трудно може да развие останалите си качества. Дори по форумите много хора се държат като в кръчма, а уж не би трябвало да е така.

Така е, но форумите ще се обезлюдят, ако обиждането не се толерира. Някои хора влизат в Мрежата с едничката цел да плюят. Това да творят, това да създават! Нема такъв филм. Те искат да съдят другите. По правило са комплексари, които вкъщи не смеят глас да надигнат, защото жена им ще ги халоса с тигана по главата.
цитирай
7. tutankhamon661 - 4. анонимен - Грозно
30.12.2010 15:35
анонимен написа:
Постъпката на колегата ти е много грозна. Сигурна съм, че малко хора са толкова безчувствени. Повечето биха се ужасили, че някой е починал. Смъртта винаги ужасява. Аз не мога да си представя кое е забавното в едно плачещо момиче. Що за изрод би се хилил?

По-скоро дебил. Нямаше достатъчно мозък, за да осъзнае постъпките си.
цитирай
8. katla - Неотложен въпрос!
30.12.2010 15:55
Още колко части има тъпото ти сказание? И с терора не е хубаво да се прекалява.
цитирай
9. tutankhamon661 - 5. karambol5
30.12.2010 15:58
karambol5 написа:
И аз те поздравявам за постинга и не ми е весело
И все пак ...дано 2011 да е по-добра ......поне годината .., а ако и ние станем малко по-добри ще е прекрасно !

Надеждата винаги съществува.
Весели празници и на теб!
цитирай
10. razkazvachka - Правилно! Изобщо не е добряк българинът - освен това е крадлив, заядлив, завистлив,
30.12.2010 15:59
дребнав, страхлив, непредвидлив, свидлив - - -
но понякога е добър, и почти винаги е добър като млад, после се спаружва и слиза до нивото на шмугавец, след това одъртява и започва да говори на "щях"...

И като кажеш, че си видял на дивото шосе лисичка, всичко те питат - "Сгази ли я?" - пробвах във фейсбука - ами шведите и американците реагират по същия начин...

Трябва да има някакъв ключ към хубавите страни на хората до нас... Сигурно не си говорим с другите достатъчно, нито пък те се осмеляват да говорят с нас...
цитирай
11. tutankhamon661 - 8. neponosimost - Много точно
30.12.2010 16:07
neponosimost написа:
си описал "добротата" на някои ( добре, че не всички са такива) хора.
Ставала съм свидетел на същите неща.За мен това са празни малки душици.

Доста е извратено да се смееш на чуждото нещастие. Може да имат някоя "развинтена гайка" в главата.
цитирай
12. tutankhamon661 - 9. katla - Неотложен въпрос!
30.12.2010 16:22
katla написа:
Още колко части има тъпото ти сказание? И с терора не е хубаво да се прекалява.

Не видя ли, че пише "край"? А и кой те кара да четеш?
цитирай
13. greatman - Хубаво е да развиеш въпроса какво ...
30.12.2010 16:30
Хубаво е да развиеш въпроса какво значи добър. Някои добре крадат. Други добре лъжат. Това също са умения макар и негативни. Може би чрез тях се е появила идеята, че сме добряци.
цитирай
14. анонимен - Добрината задължително включва ...
30.12.2010 16:47
Добрината задължително включва взаимопомощ. А такава липсва. Веднъж видях човек лежащ на тротоара и облян в кръв. Звъннах на бърза помощ. Но се учудих колко ли време е лежал така, а хората са го подминавали? Факт е, че никой друг не си беше направил труда да набере три цифри.
цитирай
15. анонимен - Италианците дори имат крилата фраза:
30.12.2010 16:58
"Грозен, тъп и зъл кто българин."
цитирай
16. mileidi46 - E te puk italianzite sa edni xubavzi i inteligentni..a da ne govorim kolko sa lizemerni...
30.12.2010 17:07
анонимен написа:
"Грозен, тъп и зъл кто българин."

Nali i az sum sred tqx..plutno!!:))))
Nie pone sme i xitri..a te sa glupavi kato zadnika na Berluskoni...
цитирай
17. анонимен - Предлагам обувки от крокодилска ...
30.12.2010 17:33
Предлагам обувки от крокодилска кожа. Някой желае ли?
цитирай
18. tutankhamon661 - 11. razkazvachka - Правилно! Изобщо не е добряк българинът - освен това е крадлив, заядлив, завистлив,
30.12.2010 17:56
razkazvachka написа:
дребнав, страхлив, непредвидлив, свидлив - - -
но понякога е добър, и почти винаги е добър като млад, после се спаружва и слиза до нивото на шмугавец, след това одъртява и започва да говори на "щях"...

И като кажеш, че си видял на дивото шосе лисичка, всичко те питат - "Сгази ли я?" - пробвах във фейсбука - ами шведите и американците реагират по същия начин...

Трябва да има някакъв ключ към хубавите страни на хората до нас... Сигурно не си говорим с другите достатъчно, нито пък те се осмеляват да говорят с нас...




Сигурно имаш право - чрез общуване се постигат много неща. Някои го правят, но в грешната посока. Имам предвид онези, които поддържат контакт с този или онзи, за да са в час с клюките.
Вярвам, че всеки има добри страни. Въпросът е дали и кога ще ги покаже. Ако не го направи, губещият ще е преди всичко той.
За други народи нямам обстойни наблюдения, но със сигурност и те не сa съвършени.
цитирай
19. анонимен - Не е вярно !!!!
30.12.2010 18:05
Не обобщавай! Описал си някои неприятни моменти, но не всички хора са такива. Аз мога да ти опиша точно толкова красиви постъпки на българи. Има и добри хора на тоя свят. Лошото е, че съвременността силно загрубя и в някои моменти ни е срам ,че някой може да разбере,че сме направили нещо добро.
цитирай
20. tutankhamon661 - 14. neponosimost - tutankhamon661
30.12.2010 18:12
neponosimost написа:
Като нищо са с някоя "хлабава гайка"!
Сигурна съм, че си осъзнават колко са пусти и компенсират с това си поведение.
Няма да забравя, когато една възрастна жена падна на улицата и не само, че никой не й помогна, но и доста минувачи го намериха за смешно.При това жената се удари лошо.Ужасно е!Направо нямам думи.Те животните се отнасят по-добре помежду си.

Някои може да го осъзнават, други не. Хората не обичат да са критични към самите себе си. Дори в даден момент да открият някаква своя грешка, обикновено я отхвърлят по най-бързия начин. Ако не успеят, идва ред на познатата реплика "Да не съм луд, че да си признавам!"
цитирай
21. tutankhamon661 - 15. greatman
30.12.2010 18:16
greatman написа:
Хубаво е да развиеш въпроса какво значи добър. Някои добре крадат. Други добре лъжат. Това също са умения макар и негативни. Може би чрез тях се е появила идеята, че сме добряци.

Възможно е. Особено като си помисля, че в някои среди е престижно да се похвалиш как си прецакал или излъгал някой. Парадoксално, но там също говорят за морал. Изкривените разбирания често водят куп проблеми със себе си.
цитирай
22. tutankhamon661 - 16. анонимен
30.12.2010 18:20
анонимен написа:
Добрината задължително включва взаимопомощ. А такава липсва. Веднъж видях човек лежащ на тротоара и облян в кръв. Звъннах на бърза помощ. Но се учудих колко ли време е лежал така, а хората са го подминавали? Факт е, че никой друг не си беше направил труда да набере три цифри.

Помощ ли? Само ако снимат телевизионни камери. Що да се морят, ако няма кой да види?
Абе, има тук-таме такива, които помагат. Ако изключим онези със задните мисли, безкористните остават съвсем малко. Съществуват, но са малцинство.
цитирай
23. futbolist - Съгласен съм!
30.12.2010 18:28
Човече, напомняш ми нещо до болка познато. Едно време беше нормално да обереш предприятието, където работиш. Маса суровини изчезнаха по този начин. Свикнали сме да говорим само за шофьорите, източващи служебно гориво, но не са само те.
цитирай
24. tutankhamon661 - 17. анонимен - Италианците дори имат крилата фраза:
30.12.2010 18:34
анонимен написа:
"Грозен, тъп и зъл кто българин."

Това за пръв път го чувам. Но пък винаги съм се учудвал какво толкова им харесват на италианците, след като с нищо не са по-различни. По някакъв начин им е излязла слава, но не мога да си я обясня.
цитирай
25. tutankhamon661 - 18. mileidi46 - E te puk italianzite sa edni xubavzi i inteligentni..a da ne govorim kolko sa lizemerni...
30.12.2010 18:44
mileidi46 написа:
анонимен написа:
"Грозен, тъп и зъл кто българин."

Nali i az sum sred tqx..plutno!!:))))
Nie pone sme i xitri..a te sa glupavi kato zadnika na Berluskoni...

Надуват се заради славата, която имат. Нали били не знам си какви любовници. Дрън-дрън! На това му викат вестникарски измислици. Верни са, колкото примерно това, че Аня Пенчева е секссимвол - повечето мъже изобщо не я харесват.
цитирай
26. kleopatrasv - Имаше една народна поговорка - &...
30.12.2010 18:53
Имаше една народна поговорка - " Лоша рана заздравява, но лоша дума не се забравя!" и затова колкото и добри неща да има около нас, те са някак си естествени, а лошите и груби обноски правят силно впечатление. Поне така е за мен, за останалите може да е различно. В днешното "време-разделно" хората са се озлобили до крайност и всеки гледа как да оцелее и търси ли търси начини....Има ги хубавите жестове от страна на едната категория хора, но да си признаем, че преобладават лошите страни в другата категория от тях, така че нека не се подхилкваме, а да реагираме адекватно при всякакви ситуации, защото може да се случат и на нас!
Поздравления за актуалните размисли в навечерието на Новата година. Нека бъдем по-добри, по-отзивчиви и по-състрадателни!
цитирай
27. tutankhamon661 - 19. анонимен
30.12.2010 18:53
анонимен написа:
Предлагам обувки от крокодилска кожа. Някой желае ли?

А крокодилски сълзи искаш ли?
цитирай
28. tutankhamon661 - 21. анонимен - Не е вярно !!!!
30.12.2010 19:10
анонимен написа:
Не обобщавай! Описал си някои неприятни моменти, но не всички хора са такива. Аз мога да ти опиша точно толкова красиви постъпки на българи. Има и добри хора на тоя свят. Лошото е, че съвременността силно загрубя и в някои моменти ни е срам ,че някой може да разбере,че сме направили нещо добро.

Това, че някой се срамува, какво посочва? Именно начина, по който се гледа на добрината.
Не съм казал, че няма и положителни неща - би било много лошо.
Животът е озлобил хората, но не и мен. Значи все пак си зависи от човека. Нищо не може да ме промени, освен аз самият.
цитирай
29. tutankhamon661 - 25. futbolist - Съгласен съм!
30.12.2010 19:21
futbolist написа:
Човече, напомняш ми нещо до болка познато. Едно време беше нормално да обереш предприятието, където работиш. Маса суровини изчезнаха по този начин. Свикнали сме да говорим само за шофьорите, източващи служебно гориво, но не са само те.

Е, как? Спомняш ли си "Да обичаш на инат"? Там пребиха Велко Кънев, защото отказа да играе с останалите. Представи си още колко кранчета имаше! Не че е решаващо и по-лошо от далаверите на политиците, но това също оказва влияние.
цитирай
30. tutankhamon661 - 28. kleopatrasv
30.12.2010 19:32
kleopatrasv написа:
Имаше една народна поговорка - " Лоша рана заздравява, но лоша дума не се забравя!" и затова колкото и добри неща да има около нас, те са някак си естествени, а лошите и груби обноски правят силно впечатление. Поне така е за мен, за останалите може да е различно. В днешното "време-разделно" хората са се озлобили до крайност и всеки гледа как да оцелее и търси ли търси начини....Има ги хубавите жестове от страна на едната категория хора, но да си признаем, че преобладават лошите страни в другата категория от тях, така че нека не се подхилкваме, а да реагираме адекватно при всякакви ситуации, защото може да се случат и на нас!
Поздравления за актуалните размисли в навечерието на Новата година. Нека бъдем по-добри, по-отзивчиви и по-състрадателни!

Вярно, че лошото повече прави впечатление.
Знаеш ли какви прости хора съм виждал? Вика "Чакай да ти разправям!" И се хвали как откраднал нещо. Ама така го разправя, все едно cам е победил цяла армия, спасявайки родината си. После се чуди защо не ми е забавно. Кое да ми е забавно? Неспособността му да осъзнае, че е постъпил глупаво?
цитирай
31. milenich - Оппааа!
30.12.2010 19:45
Да не забравяме този уникален метод за извинение. Той също е показателен:
Някой те изблъсква на улицата - "Опа!"
Съседката изпуска саксия на главата ти - "Опа!"
Блъскат ти колата - "Опа!" :)))

Поздрави и весели празници!
цитирай
32. tutankhamon661 - 33. milenich - Оппааа!
30.12.2010 20:05
milenich написа:
Да не забравяме този уникален метод за извинение. Той също е показателен:
Някой те изблъсква на улицата - "Опа!"
Съседката изпуска саксия на главата ти - "Опа!"
Блъскат ти колата - "Опа!" :)))

Поздрави и весели празници!



Ха-ха! Яко, нали? Остава самo да те обвинят, че си застанал под саксията.
Весели празници!
цитирай
33. mehmedbulgaristan - Фараоне добрите хора са повече....
30.12.2010 20:27
Ние сме народ пъстър ,има всякакви хора,но добрите са много повече.
цитирай
34. анонимен - Чифут от Египет.
30.12.2010 20:27
Чифут от Египет.
цитирай
35. dolsineq - Това лято паднах в една бетонирана ...
30.12.2010 20:30
Това лято паднах в една бетонирана яма. Две германки на секундата бяха готови да ми помогнат, а българите стояха отстрани и се подсмихваха...:(
цитирай
36. анонимен - БРАВО ,АВТОРЕ....
30.12.2010 20:42
ЧУДЕСНО НАПИСАНО...!
ИСТИНАТА ,..ЕДИНСТВЕНО ИСТИНАТА ,САМО ИСТНАТА......И ТО,..ЦЯЛАТА!!!

КОФТИ Е ,КОГАТО ПОЗНАЕШ ....СЕБЕ СИ!
ТОЧНО ЗА ТОВА ,..НЕ ХАРЕСВА НА НЯКОИ.....ХА,ХА,ХА,ААА...!!
цитирай
37. tutankhamon661 - 35. mehmedbulgaristan - Фараоне добрите хора са повече....
30.12.2010 20:52
mehmedbulgaristan написа:
Ние сме народ пъстър ,има всякакви хора,но добрите са много повече.

Може би има значение къде живееш. В моя блок толкова се мразят хората, че някой ден със сигурност ще има кръв. Да не говорим за всеобщата омраза към една саката жена, но това е цяла нова история.
цитирай
38. tutankhamon661 - 36. анонимен
30.12.2010 20:57
анонимен написа:
Чифут от Египет.

Така ли си известен в махалата?
цитирай
39. tutankhamon661 - 37. dolsineq - Това лято паднах в една бетонирана ...
30.12.2010 21:00
dolsineq написа:
Това лято паднах в една бетонирана яма. Две германки на секундата бяха готови да ми помогнат, а българите стояха отстрани и се подсмихваха...:(

Точно това обсъждаме. Оказа се, че повечето хора са го виждали, но има и такива, които не го вярват. Не знам как да коментирам вторите. В друга държава ли живеят, какво ли?
цитирай
40. tutankhamon661 - 38. neponosimost - Съгласна съм.
30.12.2010 21:12
neponosimost написа:
tutankhamon661 написа:
neponosimost написа:
Като нищо са с някоя "хлабава гайка"!
Сигурна съм, че си осъзнават колко са пусти и компенсират с това си поведение.
Няма да забравя, когато една възрастна жена падна на улицата и не само, че никой не й помогна, но и доста минувачи го намериха за смешно.При това жената се удари лошо.Ужасно е!Направо нямам думи.Те животните се отнасят по-добре помежду си.

Някои може да го осъзнават, други не. Хората не обичат да са критични към самите себе си. Дори в даден момент да открият някаква своя грешка, обикновено я отхвърлят по най-бързия начин. Ако не успеят, идва ред на познатата реплика "Да не съм луд, че да си признавам!"



За да се признае грешката се изисква сила.Хората(някои) не обичат да са самокритични, защото имат голямо его.Самокритичността е стъпка към самоусъвършенстването, а то води до развиване на качества като съпричастност, съвест, човечност.Ако човек притежава тези качества, едва ли ще си позволи да бъде груб, безучастен или жесток.

Сега е мой ред да се съглася. Остава повече хора да го прочетат или чуят.
цитирай
41. tutankhamon661 - 39. neponosimost - И такова чудо съм виждала.
30.12.2010 21:28
[/quote]Един кретен блъсна жена ( за радост съвсем леко), излезе от колата и взе да врещи, че не гледала къде върви и "лапала мухите".[/quote]

Много "мъжествена" постъпка! Оставаше и да я зарита, за да довърши делото си.
Който не смее на мъж да се озъби, го прави двойно повече на жени, че да компенсира.
цитирай
42. tutankhamon661 - 40. анонимен - БРАВО ,АВТОРЕ....
30.12.2010 21:37
анонимен написа:
ЧУДЕСНО НАПИСАНО...!
ИСТИНАТА ,..ЕДИНСТВЕНО ИСТИНАТА ,САМО ИСТНАТА......И ТО,..ЦЯЛАТА!!!

КОФТИ Е ,КОГАТО ПОЗНАЕШ ....СЕБЕ СИ!
ТОЧНО ЗА ТОВА ,..НЕ ХАРЕСВА НА НЯКОИ.....ХА,ХА,ХА,ААА...!!

Абе да ти кажа, повечето хора са съгласни. Тук-таме някой отказва да го приеме.
цитирай
43. tutankhamon661 - 47. neponosimost - Този път е мой ред да се съглася.
30.12.2010 21:44
neponosimost написа:
tutankhamon661 написа:
Един кретен блъсна жена ( за радост съвсем леко), излезе от колата и взе да врещи, че не гледала къде върви и "лапала мухите".


Много "мъжествена" постъпка! Оставаше и да я зарита, за да довърши делото си.
Който не смее на мъж да се озъби, го прави двойно повече на жени, че да компенсира.[/quote]

Това е абсолютно вярно!
Жалко, че нямам черен колан по карате, щеше да види тогава.Това в рамките на шегата :)
[/quote]

Може и без шега. То мъж ли е с такова поведение?
цитирай
44. tutankhamon661 - 49. neponosimost - Не е!
30.12.2010 21:58
neponosimost написа:
Това си е живо мекотело.

Весело посрещане на Новата година! И само хубави мисли да те занимават - сега е време за веселие!
цитирай
45. анонимен - Кое му е лошото да гребнеш от детския ...
30.12.2010 22:16
Кое му е лошото да гребнеш от детския пясъчник? Ако има организация пак ще го напълнят. Толкова ли си дребнав? Едно време имаше организация, но сега държавата е разграден двор. Би трябвало да се поучиме от социализъма, който толкова плюете. Хубавото не може да бъде отреченo.
цитирай
46. naidobriq - Внимателно прочетох постинга...
30.12.2010 22:34
Само ще кажа много точно,много вярно,актуално....
Поздрав от мен..
Ани...
цитирай
47. tutankhamon661 - 51. анонимен
30.12.2010 22:47
анонимен написа:
Кое му е лошото да гребнеш от детския пясъчник? Ако има организация пак ще го напълнят. Толкова ли си дребнав? Едно време имаше организация, но сега държавата е разграден двор. Би трябвало да се поучиме от социализъма, който толкова плюете. Хубавото не може да бъде отреченo.

Дай да не си спомняме опасния социализъм, защото още му берем "плодовете"!
Кое е нормалното на това да крадеш от децата? Тогава имаше едни градинки и нищо повече. Правилно ли е да отнемеш на малките единственото място, където можеха да играят?
Страшна логика! Ето това му е куриозното на социализма - ненормалното се приемаше за нормално.
цитирай
48. tutankhamon661 - 52. neponosimost - Благодаря!
30.12.2010 23:00
neponosimost написа:
Весело посрещане на Новата година и на теб.Все го повтарям, но пожелавам много, много усмивки.Усмивката придава невероятно хубаво и светло излъчване на човека.

Благодаря!
Радвам се, че мненията ни по този въпрос напълно съвпадат. Сигурно и по други теми ще се случи същото.
цитирай
49. анонимен - МИТКО - РАЗМИСЪЛ
31.12.2010 01:34
ПРЕДИ ВРЕМЕ МИ ПОПАДНА ЕДИН КЛИП ОТ НЯКАКЪВ РУСКИ САЙТ,КОЙТО ПРЕДСТАВЛЯВАШЕ ЗАПИС ОТ ОХРАНИТЕЛНА КАМЕРА,ЗАСНЕЛ КАТАСТРОФА НА НЯКАКВА УЛИЦА В НЯКАКЪВ РУСКИ ГРАД.... НА ЗАПИСА СЕ ВИЖДАШЕ КАК ДВА АВТОМОБИЛА СЕ БЛЪСКАТ ЕДИН В ДРУГ,КАЧВАТ СЕ НА ТРОТОАРА И УБИВАТ НА МЯСТО ДВЕ ПЕШЕХОДКИ.СЛЕД НЯКОЛКО МИГА НА СТЪПИСВАНЕ,ОСТАНАЛИТЕ МИНУВАЧИ СИ ПРОДЪЛЖИХА ПЪТЯ ПОКРАЙ ТРУПОВЕТЕ НА ДВЕТЕ ЖЕНИ,ВСЕ ЕДНО НИЩО НЕ СЕ БЕ СЛУЧИЛО..... Е,СЛЕД КЛИПА ИМАШЕ МНОГО МНЕНИЯ И КОМЕНТАРИ В СТИЛ "КАК Е ВЪЗМОЖНО?!?!?!?",РАЗБИРА СЕ.... ТА ОТТОГАВА ВСЕ СИ МИСЛЯ,ДАЛИ МНОГО ОТ ТЕЗИ "ЧЕРТИ" И НИЕ НЕ ГИ ПРИХВАНАХМЕ ОТ "БРАТСКИЯ" НАРОД И НЕГОВИТЕ НЕОБЯТНИ МАЩАБИ.... ДОКАТО ЗАЕДНО СТРОИХМЕ СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПОЛОВИН ВЕК......
НЕ СЪМ ЗАБРАВИЛ И ДРУГА СЛУЧКА,ПРЕДИ 25-26 ГОДИНИ, В ДАНИЯ.... КОЛАТА,В КОЯТО ПЪТУВАХМЕ С МОИ КОЛЕГИ ПО ЕДНА НОЩНА МАГИСТРАЛА,СПУКА ГУМА.ЗАЕХМЕ СЕ СЪС СМЯНАТА,КРИКОВЕ,СУЕТЕНЕ,ЗНАЕТЕ КАК Е.... В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА СЛЕДВАЩИЯ ПОЛОВИН ЧАС ВСИЧКИ КОЛИ (ДО ЕДНА!!!!!!!),МИНАВАЩИ ПОКРАЙ НАС,СПИРАХА И ШОФЬОРИТЕ ИМ СЛИЗАХА (В ТЪМНОТО!!!!!) ЗА ДА НИ ПОПИТАТ ИМАМЕ ЛИ НУЖДА ОТ ПОМОЩ.БЕЗ ДА ИМ МАХАМЕ И ДА ГИ МОЛИМ!! ИЗОБЩО,ПО ОНЕЗИ ЗЕМИ СЕ НАТЪКВАХ НА МНОГО ПОДОБНИ СЛУЧКИ,ДОСТА ВРЕМЕ СЛЕД ТОВА.....
ТА - ДЕТО СЕ ВИКА - НИЩО ЛИЧНО! НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ НЕЧИЙ -ФИЛ,ИЛИ -ФОБ... РАЗБИРАТЕ МЕ НАЛИ..... ПРОСТО ЛЕК ПАРАЛЕЛ.....
цитирай
50. stomanata - Силни чувства
31.12.2010 09:45
Само като чуя как попържат някои хора и ми става ясно, че добрината е основна българска черта. Тонове с помия се изливат заради едното плюене. Щом в интернет е така какви ли са тези хора в действителност. Сигурно са обект на всеобща омраза. Няма как да бъде по друг начин.
цитирай
51. sullltan - Нали нямаш нищо против да оставя ...
31.12.2010 10:08
Нали нямаш нищо против да оставя един линк за реклама? Нещо не ме забелязват хората.
цитирай
52. zelas - Колко съжалявам, че се отбих тук.
31.12.2010 13:04
Колко съжалявам, че се отбих тук.
цитирай
53. mednorog - Пенсионера, който споменаваш с...
31.12.2010 15:53
Пенсионера, който споменаваш сигурно е бивш военен. Те имаха достъп до много благинки и доста от тях действително построиха къщи. Може би те най-много правят впечатление, защото имаха навика да викат войници за да им помагат при строежа. При това положение изобщо не е за чудене, че повечето мъже се натискаха за армията. Сега обаче нещата се обърнаха и вече не е толкова доходоносно.
цитирай
54. termostat - Фараоне,
01.01.2011 03:38
дано се напиеш и да изядеш някъде боя. Да ти е сладко!
цитирай
55. tutankhamon661 - 53. naidobriq - Внимателно прочетох постинга...
01.01.2011 13:13
naidobriq написа:
Само ще кажа много точно,много вярно,актуално....
Поздрав от мен..
Ани...

Благодаря!
цитирай
56. tutankhamon661 - 56. анонимен - МИТКО - РАЗМИСЪЛ
01.01.2011 13:14
анонимен написа:
ПРЕДИ ВРЕМЕ МИ ПОПАДНА ЕДИН КЛИП ОТ НЯКАКЪВ РУСКИ САЙТ,КОЙТО ПРЕДСТАВЛЯВАШЕ ЗАПИС ОТ ОХРАНИТЕЛНА КАМЕРА,ЗАСНЕЛ КАТАСТРОФА НА НЯКАКВА УЛИЦА В НЯКАКЪВ РУСКИ ГРАД.... НА ЗАПИСА СЕ ВИЖДАШЕ КАК ДВА АВТОМОБИЛА СЕ БЛЪСКАТ ЕДИН В ДРУГ,КАЧВАТ СЕ НА ТРОТОАРА И УБИВАТ НА МЯСТО ДВЕ ПЕШЕХОДКИ.СЛЕД НЯКОЛКО МИГА НА СТЪПИСВАНЕ,ОСТАНАЛИТЕ МИНУВАЧИ СИ ПРОДЪЛЖИХА ПЪТЯ ПОКРАЙ ТРУПОВЕТЕ НА ДВЕТЕ ЖЕНИ,ВСЕ ЕДНО НИЩО НЕ СЕ БЕ СЛУЧИЛО..... Е,СЛЕД КЛИПА ИМАШЕ МНОГО МНЕНИЯ И КОМЕНТАРИ В СТИЛ "КАК Е ВЪЗМОЖНО?!?!?!?",РАЗБИРА СЕ.... ТА ОТТОГАВА ВСЕ СИ МИСЛЯ,ДАЛИ МНОГО ОТ ТЕЗИ "ЧЕРТИ" И НИЕ НЕ ГИ ПРИХВАНАХМЕ ОТ "БРАТСКИЯ" НАРОД И НЕГОВИТЕ НЕОБЯТНИ МАЩАБИ.... ДОКАТО ЗАЕДНО СТРОИХМЕ СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПОЛОВИН ВЕК......
НЕ СЪМ ЗАБРАВИЛ И ДРУГА СЛУЧКА,ПРЕДИ 25-26 ГОДИНИ, В ДАНИЯ.... КОЛАТА,В КОЯТО ПЪТУВАХМЕ С МОИ КОЛЕГИ ПО ЕДНА НОЩНА МАГИСТРАЛА,СПУКА ГУМА.ЗАЕХМЕ СЕ СЪС СМЯНАТА,КРИКОВЕ,СУЕТЕНЕ,ЗНАЕТЕ КАК Е.... В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА СЛЕДВАЩИЯ ПОЛОВИН ЧАС ВСИЧКИ КОЛИ (ДО ЕДНА!!!!!!!),МИНАВАЩИ ПОКРАЙ НАС,СПИРАХА И ШОФЬОРИТЕ ИМ СЛИЗАХА (В ТЪМНОТО!!!!!) ЗА ДА НИ ПОПИТАТ ИМАМЕ ЛИ НУЖДА ОТ ПОМОЩ.БЕЗ ДА ИМ МАХАМЕ И ДА ГИ МОЛИМ!! ИЗОБЩО,ПО ОНЕЗИ ЗЕМИ СЕ НАТЪКВАХ НА МНОГО ПОДОБНИ СЛУЧКИ,ДОСТА ВРЕМЕ СЛЕД ТОВА.....
ТА - ДЕТО СЕ ВИКА - НИЩО ЛИЧНО! НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ НЕЧИЙ -ФИЛ,ИЛИ -ФОБ... РАЗБИРАТЕ МЕ НАЛИ..... ПРОСТО ЛЕК ПАРАЛЕЛ.....

Когато два народа са толкова близки, няма как да не си влияят. Мнението ми за руснаците не е никак добро, но не знам дали точно те са виновни за тези нрави. Със сърбите имаме много общи привички, както и доста разлики. Там е работата, че все лошото прихващаме.
Сигурен съм, че и на запад не са перфектни.
Често си задавам въпроса "Защо сме все на опашката?" Отдавна е доказано, че размерът на държавата не е от решаващо значение.
цитирай
57. tutankhamon661 - 57. stomanata - Силни чувства
01.01.2011 13:17
stomanata написа:
Само като чуя как попържат някои хора и ми става ясно, че добрината е основна българска черта. Тонове с помия се изливат заради едното плюене. Щом в интернет е така какви ли са тези хора в действителност. Сигурно са обект на всеобща омраза. Няма как да бъде по друг начин.

Може да извличат някаква полза. Има жалки душици, които се подмазват именно на плюещите, а после си го изкарват на онези, които са добри към тях. Така е много по-лeсно и в много случаи - по-безопасно.
цитирай
58. tutankhamon661 - 58. sullltan
01.01.2011 13:18
sullltan написа:
Нали нямаш нищо против да оставя един линк за реклама? Нещо не ме забелязват хората.

Оставяй, от мен да мине!
цитирай
59. tutankhamon661 - 59. zelas
01.01.2011 13:19
zelas написа:
Колко съжалявам, че се отбих тук.

И аз съжалявам, че се отби тук!
цитирай
60. tutankhamon661 - 60. mednorog
01.01.2011 13:22
mednorog написа:
Пенсионера, който споменаваш сигурно е бивш военен. Те имаха достъп до много благинки и доста от тях действително построиха къщи. Може би те най-много правят впечатление, защото имаха навика да викат войници за да им помагат при строежа. При това положение изобщо не е за чудене, че повечето мъже се натискаха за армията. Сега обаче нещата се обърнаха и вече не е толкова доходоносно.

Военните определено бяха най-добре - хем пари, хем привилегии. И това по време на Студената война. Сега би трябвало да са по-добре платени, защото участват в реални мисии.
Знаеш ли, че военните взимат пенсии, за които пoвечето хора могат само да мечтаят - от порядъка на 800-1000лв? Щях да падна, когато говорих с един такъв. После питай защо плачат за "онова време"!
цитирай
61. tutankhamon661 - 61. termostat - Фараоне,
01.01.2011 13:24
termostat написа:
дано се напиеш и да изядеш някъде боя. Да ти е сладко!

Радвам се, че те разочаровах!
цитирай
62. анонимен - Когато другите се смеят трябва и ти ...
02.01.2011 13:16
Когато другите се смеят трябва и ти да правиш същото, иначе ставаш различен. Никой не обича различните. Много хора биха се присмяли на паднал човек, но и много биха го съжалили. За падналия няма значение кой ще му помогне. Важното е да се намери такъв.
цитирай
63. анонимен - Тутанчо не се ли натрови от долно...
02.01.2011 17:03
Тутанчо не се ли натрови от долнокачествена ракия?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5664310
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59857
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031