Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2011 13:06 - Равни ли са всички народи?
Автор: tutankhamon661 Категория: Други   
Прочетен: 46444 Коментари: 142 Гласове:
113


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg




Спомням си, че преди време цял свят остана потресен от желанието на някакви азиатски фанатици да екзекутират прелюбодейка. Ей така, с лека ръка тези варвари искаха да убият човешко същество и то по най-безскрупулния начин - с камъни. Световноизвестни имена, между които и Карла Бруни, се застъпиха за жертвата, защото в 21-ви век никъде не трябва да се случват подобни неща. Отговорът бе повече от шокиращ: "Карла Бруни е проститутка и защитава себеподобна".
Скоро и Frina пусна клип с подобна екзекуция, при това на двама души, та реших да се изкажа по въпроса, защото той засяга теми като цивилизация, култура, възпитание, образование.
Невероятно е, че има хора, които защитават подобни привички. Естествено, това се дължи на ориенталския им манталитет и задължитeлните психични отклонения, понеже нормален човек не може да разсъждава така безумно. Тези изостанали типове в никакъв случай не могат да минат за цивилизовани, а най-странното е, че някои от тях си позволяват да говорят за култура. Какво разбират от нея, щом развитието им е приключило някъде преди Новата ера?
Видях абсурдно сравнение между електрическия стол и убиването с камъни. Само че първото се прилага за рецедивисти, а второто е наказание за любовта. Смятам, разликата е очевидна за всеки мислещ човек.
Във връзка c всичко това си припомних стария спор дали всички раси са равни. Едно е cигурно: някои са доста изостанали и това е неоспорим факт. Знаем, че има държави, където хората живеят в схлупени, сламени къщурки и дори не подозират какво е това чудо, наречено телевизор. Гледал съм документални кадри от днешен Афганистан, които ме накараха да си задам въпроса "Преди колко века е снимано?"
Е, правилно ли е да твърдим, че афганистанците са равни на англичаните примерно?
И децата знаят, че най-бързо се е развило европейското население, след което е тръгнало да завладява други континенти. Стъпили в Америка, пришълците са подмамвали туземците с най-обикновени лъскави топченца и прочие непотребни вещи, които в Европа трудно биха събудили интереса дори на малко дете. Как тогава да определим диваците, избиващи се помежду си за разни блестящи "магии"? Недоразвити? Изостанали?
Както и да ги наречем, те си остават много зад европеидната раса. Бледоликите са научили туземците на почти всичко, което днес е достояние на целия свят.
Малко са били развитите общества като в Китай и Япония. На повечето места са били на ниво "Ядем, каквото природата даде. Може и сурово".
Някои говорят за маи, ацтеки, инки, египтяни. Е, да, те са построили красиви  неща. Знаем величествени произведения, които винаги ще будят възхищение. А някой създал ли е най-обикновена печка? Ами компютър?
Имали развити математика, астрономия, разни други науки. Колко са били напреднали, щом не са намерили прaктическо приложение? Каква полза, че са броили звезди, след като не са създали най-обикновен самолет, да не говорим за ракета?
Всъщност били ли са развити изобщо? Това заключение е наложено чрез разни откъслечни рисунки, йероглифи и прочие фрагменти, които са свързани на чисто хипотетичен принцип и е разсъждавано върху тях с огромна доза "ако" и най-вече късмет.
Според мен това е доста ненадежден поход.
На същия принцип разни хитреци не само са пробутали, но и са наложили Нострадамус като икона на астрологията. Непросветените хора са убедени, че е познал Бог знае какви събития  и е предрекъл раждането на разни личности със световно значение.
Истината е, че Ностадамус не е споменал нито едно име. Представа си е нямал нито за Хитлер, нито за Сталин или който и да било друг.  Говорил е само съc символи. Примерно "Червеният ще завладее територията на Западното слънце". Някои твърдят, че е имал предвид Сталин, но аз съвсем убедено ще кажа, че става дума за "Цесекарите, които ще завладеят Подуене". Някой да има други идеи? Всичко се приема, но спазвайте най-основното правило: пробутвайте тълкуванията си след случването на дадено събитие и то само ако се е потвърдило. Да не избързате, че почти сигурно ще ви обвинят в шарлтанство .......    и ще бъдат напълно прави.
Как са наложили Ностpадамус? Разни "светила" на мисълта са се самоизтъквали като големите откриватели и са пробутали своите недоказани хипотези като нeоспорими истини.
Не казвам, че е сигурно, но все пак съществува вероятността по същия начин да стои въпроса с календара на маите. Дали изобщо е имало такъв или е плод на нечии гениални разсъждения и съпоставяния, е трудно да се каже. Но фактът, че историята "свършва"  през 2012 година, кара много хора да се чувстват като пред Страшния съд.
Спокойно! Нострадамус беше казал 1999, а още сме си тук. Не, не идва краят на света. Просто летописецът на маите се е уморил и му е писнало да драска.
Почти всички открития на науката са извършени от представители на европеидната раса. Това, че Америка е велика сила, не е благодарение на индианците, а на белите заселници. Европейците са взимали африканци за роби, защото са били по-силни. Не казвам, че е правилно да се възползват по такъв начин. Просто напомням на чия страна са били технологиите - тогава една пушка е била напредничаво творение.
Всички са имали еднакъв старт, но някои са се организирали по-бързо и това е дало необходимия резултат.
Пак се връщам на тъжния факт, че в съвремения свят съществува такова варварство като убийство с камъни. Това е много показателно за нивото на развитие, до което е стигнал даден народ.
Цял свят се бори за равенство, но някои недоразвити общности създават спънки, позовавайки се на своите национални традиции.  Това е добър пример, че общоприето или традиция не значи правилно.  Още по-малко трябва да се запази, само защото съществува от векове или хилядолетия.
Подобни примери могат да се посочат и за някои африкански държави. Там все още съществува женското обрязване, което е чудовищен акт. На него се дължи високата смъртност при новородените момичета. Има жени, които са избягали от Африка и идвайки в цивилизования свят, усилено търсят помощ от хора и институции, за да забранят прилаганeто на този ритуал. Борбата все още продължава.
Народ, позволяващ тотално незачитане на човешките права, не може да се смята за равен на  такъв, при който всичко е законово регламентирано. Не че се спазва на 100%, но все пак няма ритуaлни кръвопролития. Нали не сте виждали тълпа да убива с камъни прелюбодейка примерно на Руски паметник и това да става с активното одобрение на властите?



Гласувай:
121



Следващ постинг
Предишен постинг

1. boristodorov56 - Не съм фен на наказанията с камъни - за уточнение ще допълня
31.01.2011 13:52
че там, където го правят - то става по закона на Шериата и е официанализирано от държавата.

Става въпрос за разликата в културите.

Не знам кое е по-нецивилизовано - да храниш прасета с човешки трупове(както са го правили у нас пред комунистическия режим), да изпълняваш смъртни присъди чрез убиване с камъни(както е в ислямските държави), да пържиш нещастник на ел.стол или чрез линч(като е по хамерикански мурафет), с изстрел в тила на коленичил смъртник(кагебейски способ) или както и да е?

Да убиваш някого чрез закона си е също толкова нечовешко, както и да се върши незаконно.

Нито един от начините не влиза в Плана на Бог за нас -
това е повече от сигурно.
цитирай
2. анонимен - В интерес на истината
31.01.2011 13:58
по земите, където практикуват убиването с камъни още в древността е имало развита цивилизация. Александър и Филип Македонски са воювали най-вече с персите. Египтяните също са били високоразвити. Има много доказателства за тези неща. А в същото време европейците не са знаели на кой свят са. Чак по-късно е станала смяна на месата, както има една приказка.
цитирай
3. анонимен - У НАС МУТРИТЕ ТЕ ЗАЛИВАТ С КИСЕЛИНА И ...
31.01.2011 14:01
У НАС МУТРИТЕ ТЕ ЗАЛИВАТ С КИСЕЛИНА И ТИ РЕЖАТ ПРЪСТИТЕ И УШИТЕ А В ЧЕЧНЯ НАПРАВО ГЛАВИТЕ
цитирай
4. анонимен - не е задълбал автора много... май
31.01.2011 14:23
от всичко написано горе, единственото, което за малко да ми извади очите е, че европидите, така наречени сега "западноевропейци" са били и си остават по-напред само по алчност, злоба и желание да изтребват, всички,които по техни разбирания не са прозряли тяхната истина. много напредничаво... няма що. и да не забравяме, че пушките са изобретени благодарение на барута, който глупавите китайци не са искали да ползват за убийство на себеподобни. а компютрите стават възможни заради математическите основи положени във времето ,когато същите "развити" умове не са знаели, че до тях има други хора ,които са имали дори бани.
цитирай
5. tutankhamon661 - 1. boristodorov56 - Не съм фен на наказанията с камъни - за уточнение ще допълня
31.01.2011 14:27
boristodorov56 написа:
че там, където го правят - то става по закона на Шериата и е официанализирано от държавата.

Става въпрос за разликата в културите.

Не знам кое е по-нецивилизовано - да храниш прасата с човешки трупов(както са го правили у нас пред комунистическия режим), да изпълняваш смъртни присъди чрез убиване с камъни(както е в ислямските държави), да пържиш нещастник на ел.стол или чрез линч(като е по хамерикански мурафет), с изтрел в тила на коленичил смъртник(кагебейски способ) или както и да е?

Да убиваш някого чрез закона си е също толкова нечовешко, както и да се върши незаконно.

Нито един от начините не влиза в Плана на Бог за нас -
това е повече от сигурно.


Говориш за неща, които се правят на рецидивисти или по време на война. Никое от варварствата, които посочваш, не се прилага, защото двама души се обичат. Тук е основната разлика. Останалото може да бъде свързано по някакъв начин. Но да наказваш любовта?!? Няма оправдание.
Яд ме е, че и в България има доста хора с турски разбирания - жена му е негова собственост и трябва да иска разрешение. Малко жени ще се примирят с подобно нещо, а и при тях е от непознаване на цивилизацията.
цитирай
6. tutankhamon661 - 2. анонимен - В интерес на истината
31.01.2011 14:40
анонимен написа:
по земите, където практикуват убиването с камъни още в древността е имало развита цивилизация. Александър и Филип Македонски са воювали най-вече с персите. Египтяните също са били високоразвити. Има много доказателства за тези неща. А в същото време европейците не са знаели на кой свят са. Чак по-късно е станала смяна на месата, както има една приказка.

Били са развити, но са спрели до определено ниво. Сега са по-скоро животни, отколкото хора. Не си ли виждал какво удовоствие им доставя да убиват по този начин? Това няма как да мине за цивилизовано, а такава "култура" има право да остане само в книгите на Стивън Кинг. Както споменах в постинга, тук забелязвам и масови психични отклонения.
цитирай
7. demonwind - Здравей, Фараоне :)
31.01.2011 14:47
Прочете ли ми един от последните постинги? Там много добре се споменава за "безполезните лапачи". Тук няма да коментирам, предполагам знаеш становището ми относно низшите раси ;)))
цитирай
8. анонимен - За азиатците е известно, че са из...
31.01.2011 14:58
За азиатците е известно, че са изроди. Забелязал ли си в колко филми злодеят е именно азиатец? Цивилизовоният свят отдавна е проумял психологията и манталитета на тези диваци и никой не си прави излишни илюзии. Ние знаем само богинята Кали, но кой знае още колко такива божества се почитат из разни подземия, с каквито е осеян материка?
цитирай
9. policaimaniac - Винаги са ми били забавни щуротиите за разни предсказания.
31.01.2011 15:08
В това отношение Нострадамус се е оказал абсолютния лидер и всепризнат майстор на лъжата. Всичките му така наречени предсказания са били опровергани, но странно, че все още го четат. Аз нямам обяснение за тази устойчива вяра.
цитирай
10. vidimsvet - Когато гледах една от версиите на ...
31.01.2011 15:28
Когато гледах една от версиите на филма за Нострадамус, доста се смях. Там главния герой на сън произнасяше името Хитлер, а после през деня се чудеше какво значи. Приех това като недопустимо преиначаванена фактите, защото той наистина говори само със символи. Прочел съм доста книги за него, но никъде няма споменати имена. Те присъстват само в тълкуванията, а там лесно може да заиграе фантазията. Дезинформирането остава за наивния читател.
цитирай
11. анонимен - ....
31.01.2011 15:39
Азиатците са големи ненормалници. Едно време смятах, че намбър уан са африканците, но те се оказаха овчици. А азиатците са много свирепи. Най-силно са ме впечатлявали индийските туги. Винаги на тъмно и когато най-малко очакваш затягат примката. Може да има подобни ненормалници и в Африка, но не съм чувала.
цитирай
12. tutankhamon661 - 3. анонимен
31.01.2011 15:52
анонимен написа:
У НАС МУТРИТЕ ТЕ ЗАЛИВАТ С КИСЕЛИНА И ТИ РЕЖАТ ПРЪСТИТЕ И УШИТЕ А В ЧЕЧНЯ НАПРАВО ГЛАВИТЕ

Но не го правят, защото двама души се обичат, нали? И не е заради комплексиран съпруг, който е толкова бездарен, че не знае как да задържи благоверната освен с насилие. Никоя жена не е длъжна да бъде доктор по лекуване на мъжки комплекси.
цитирай
13. tutankhamon661 - 4. marley
31.01.2011 16:03
marley написа:
В миналото народите когато се скарат,правят войни и се избиват един-друг.
В днешно време хората събрали цялата злоба на човечеството от преди хиляди години,трепат тоз който им пречи и плюят всеки,който не им е угоден.
Нищо ново под небето. Злобата подхранва илюзията,че човек е това,което не е,а му се иска да бъде.
Поздрави за хубавата тема! Дава хляб за размисъл.


Препоръчвам ти да видиш такъв клип. На много места се вижда, че садистите изпитват удоволствие от това варварство. Подобни неща плачат за психиатър. И в България има много хора с турко мислене, а тук чалгата няма нищо общо - то си е до съзнание, възпитание, култура, образование.
цитирай
14. tutankhamon661 - 5. анонимен - не е задълбал автора много... май
31.01.2011 16:19
анонимен написа:
от всичко написано горе, единственото, което за малко да ми извади очите е, че европидите, така наречени сега "западноевропейци" са били и си остават по-напред само по алчност, злоба и желание да изтребват, всички,които по техни разбирания не са прозряли тяхната истина. много напредничаво... няма що. и да не забравяме, че пушките са изобретени благодарение на барута, който глупавите китайци не са искали да ползват за убийство на себеподобни. а компютрите стават възможни заради математическите основи положени във времето ,когато същите "развити" умове не са знаели, че до тях има други хора ,които са имали дори бани.

Много легенди има, но повечето от тях стават само за филмиране. Аз не вярвам, че китайците, които изтезават себе си, няма да посегнат на друг - невъзможно е.
Историята е наука, която позволява всякакви тълкувания и вмъкването на всевъзможни легенди. Само помисли колко хора твърдят противоположни неща за един и същ период. Не може всички да са прави. Тук непотвърдените хипотези са прекалено много.
Едно е неоспоримо - днешната ситуация. Тук вече европеидната раса няма конкуренция. Не можеш да сравняваш цивилизовани народи с изроди, които трепят жена, понеже била изневерила. Ами ще изневерява като мъжът й е некадърен. Права е.
цитирай
15. razkazvachka - Зверство е. Но цивилизацията има други начини - по-съвършени и по-масови....
31.01.2011 16:25
Не са равни, за съжаление, но не бива да изолираме сегашните постижения от цялостното развитие на човечеството - всяка стъпка има значение.

Преди време бе нашумял случаят с младата жена с отрязан нос и уши... Не единствена.
И все пак - човечеството се впечатлява повече от външното обезобразяване, отколкото от вътрешното - а хиляди изроди ходят из западните общества...
Но аз не съм оптимист по отношение на милиардите човешки съдби - те биват жертвани всяка минута заради великите цели на човечеството - и това е вид екстремизъм.
А, и да не забравяме как и защо бе убита Даяна, принцесата на Уелс.
цитирай
16. анонимен - аз пък съм чувала за мъж с отрязан ...
31.01.2011 16:33
аз пък съм чувала за мъж с отрязан член. как ли е пикал после ми е много интересно
цитирай
17. анонимен - Тутане ти си ми враг номер 1 защо и...
31.01.2011 16:34
Тутане ти си ми враг номер 1 защо изтри написаното.
цитирай
18. анонимен - РАЗБРАХ ЧЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ТЪПУНГЕРИ ...
31.01.2011 16:40
РАЗБРАХ ЧЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ТЪПУНГЕРИ И СВИНАРИ, НАРИЧАТ КРАСИВИТЕ ЖЕНИ КУРВИ САМО ЗАЩОТО СА ИМ НЕДОСТИЖИМ БЛЯН.
ВИНАГИ СЪМ СЕ СТРАХУВАЛА УЖАСНО МНОГО ОТ КОМПЛЕКСАРИТЕ. ТОВА СА СЛАБИ ХОРА ИЗПЪЛНЕНИ С ПОРОЦИ И НЕДОСТАТЪЦИ. ЖЕРТВИ ИМ СТАВАТ КРАСИВИТЕ ЖЕНИ КОИТО НИКОГА НЯМА ДА ГИ ПОГЛЕДНАТ. ЗА ТОВА И ТОЛКОВА ЗЛОБА ИМА СРЕЩУ ЗЛАТКИ ПАТКИ И ПРОЧИЕ ХУБАВЕЛКИ ЗАЩОТО НЕ СА ИМ ПО ДЖОБА ОТ ТАМ ИДВА И ГОЛЯМОТО ИМ ОЗЛОБЛЕНИЕ ИЗРАЗЕНО В СЛОВЕСНА И ФИЗИЧЕСКА АГРЕСИЯ.
цитирай
19. ketidoseva - Все пак не можеш да отречеш, че ис...
31.01.2011 16:41
Все пак не можеш да отречеш, че историите за предсказания са интересни за четене. Най-малкото звучат като приказка. Аз не съм от най-вярващите, но астрологията винаги ме е привличала. Дори врачките създават интересна обстановка и умеят да говорят увлекателно. Отделен е въпросa колко познават. Аз никого не карам насила да вярва.
цитирай
20. tutankhamon661 - 8. demonwind - Здравей, Фараоне :)
31.01.2011 16:54
demonwind написа:
Прочете ли ми един от последните постинги? Там много добре се споменава за "безполезните лапачи". Тук няма да коментирам, предполагам знаеш становището ми относно низшите раси ;)))

Прочетох го. Знам какво мислиш.
А знаеш ли, че има човек, който хем твърди, че чалгата правела българите турци, хем защитава убиването на жени с камъни? Представяш ли си? И изобщо не разбира в какво противоречие изпада. На такъв никой не може да му отвори очите.
цитирай
21. tutankhamon661 - 9. анонимен
31.01.2011 17:05
анонимен написа:
За азиатците е известно, че са изроди. Забелязал ли си в колко филми злодеят е именно азиатец? Цивилизовоният свят отдавна е проумял психологията и манталитета на тези диваци и никой не си прави излишни илюзии. Ние знаем само богинята Кали, но кой знае още колко такива божества се почитат из разни подземия, с каквито е осеян материка?

Всички азиатски народи са корави и трудно се поддават на превъзпитание. Там все още има нечовешки обичаи, които се спазват неотклонно. Някои даже са регламентирани от закона. Дори напредничава нация като японците все още спазва кървави ритуали, но не ги изнася на показ. Трябва да се разходиш из специализираните места, а там обстановката е като преди векове. Изобщо континентът Азия крие много кървави тайни.
цитирай
22. tutankhamon661 - 10. policaimaniac - Винаги са ми били забавни щуротиите за разни предсказания.
31.01.2011 17:13
policaimaniac написа:
В това отношение Нострадамус се е оказал абсолютния лидер и всепризнат майстор на лъжата. Всичките му така наречени предсказания са били опровергани, но странно, че все още го четат. Аз нямам обяснение за тази устойчива вяра.

Ностадамус е лидера на шарлатаните. Едва ли щеше да добие известност, но някой е решил да му направи PR, за което, разбира се, е прибрал солидна сума пари. И ето ти легена. Неговите бълнувания са се превърнали в имена и хората са повярвали.
цитирай
23. tutankhamon661 - 11. vidimsvet
31.01.2011 17:25
vidimsvet написа:
Когато гледах една от версиите на филма за Нострадамус, доста се смях. Там главния герой на сън произнасяше името Хитлер, а после през деня се чудеше какво значи. Приех това като недопустимо преиначаванена фактите, защото той наистина говори само със символи. Прочел съм доста книги за него, но никъде няма споменати имена. Те присъстват само в тълкуванията, а там лесно може да заиграе фантазията. Дезинформирането остава за наивния читател.

Общо взето виденията на всички шарлатани идват по време на сън или докато са болни. Само онези от телевизия "2001" са се специализирали и бълнуват в будно състояние. Не знам дали да ги поздравя или съжаля. Но определено съчувствам на вярващите.
цитирай
24. demonwind - Нека си живеят както искат които искат,
31.01.2011 17:38
но да са си в техните страни. В Бяла Европа работа нямат - стигат ни и циганите. Имам предвид паразитите, а тези, които искат да работят съвестно и да допринасят за благото на всички, нека са добре дошли, независимо от цвета на кожата и религията (стига да не я налагат силово).

Ето какво правят хората, а ние сал една Атака си имаме...

Landser (Ландзер - в превод пехотинец (жаргонно)) първият им албум се казва: „Райхът ще дойде отново“ („Das Reich kommt wieder“). Други албуми на Ландзер като например „Хвани Врага“ („Ran an den Feind“), където основната песен е пънк-рок кавър на Германския Военен марш от 1940 — „Бомбардирайте Англия“ (Bomben auf England) призовава за Бомбардиране на Израел (Bomben Auf Israel). Други мелодии прославят Адолф Хитлер и Рудолф Хес. В песента „Дядо беше Щурмфюрер“ („Opa war Sturmfuhrer“) се пее за един дядо, който е бил щурмфюрер (капитан) от СС (да не се бърка с щурмбанфюрер - майор).

През август 1999 седем неонацисти пребиват двама виетнамци, докато си пеят „Виетнамци, виетнамци, приятен път“ („Fidschi, Fidschi, Gute Reise“). Музиката на Ландзер е насочена срещу черни: „Песен за Африка“ („Afrika-Lied“), поляци („Polackentango“), турци: „Няма гол за Туркиеспор — берлински футболен клуб с турски играчи („Wiedermal kein Tor Turkiyemspor“), комунисти - „10 малки комунистически свинчета“ („10 kleine Kommi Schweine“). В тези песни те призовават за тероризиране, арестуване и изгонване на чужденци — особено на черни, руснаци (нео-болшевики или комунистически симпатизанти), поляци (мърши контрабандисти и алкохолици), виетнамци, турци и евреи.
цитирай
25. tutankhamon661 - 12. анонимен - ....
31.01.2011 17:45
анонимен написа:
Азиатците са големи ненормалници. Едно време смятах, че намбър уан са африканците, но те се оказаха овчици. А азиатците са много свирепи. Най-силно са ме впечатлявали индийските туги. Винаги на тъмно и когато най-малко очакваш затягат примката. Може да има подобни ненормалници и в Африка, но не съм чувала.

Тугите са коварни убийци. Съвсем доскоро са всявали ужас, а може и сега да е така, но по-рядко. Абе, какво да ти кажа за държава, където се смята за нормално присъствието на крави по големите булеварди. То да бяха само те, но към тях вървят и едни "ароматни" неща, които също на никой не правят впечатление. Освен, разбира се, на туристите, защото само те разбират, че това не е нормално.
цитирай
26. zelas - Почти всички открития на науката са ...
31.01.2011 17:46
Почти всички открития на науката са извършени от представители на европеидната раса. Това, че Америка е велика сила, не е благодарение на индианците, а на белите заселници.


Пълни глупости и расизъм.

Генетически ВСИЧКИ хора са 99% подобни. Това говори ли нещо?
цитирай
27. анонимен - Не съм военнолюбец
31.01.2011 17:56
и твърдо вярвам в неприкосновения суверенитет на всяка държава, но специално такива като Ирак и Афганистан се радвам, че понесоха военни удари. Бих посочил и Иран, защото там съществуват идентични обичаи. Бих определил района като най-варварския на цялата планета.
цитирай
28. narayana777 - xxl
31.01.2011 18:00
mnogo si prav.o6te darwin e poso4il v trudovete si razlikite mejdu rasite.a politkorektnata amerika me ubejdava 4e 4ernite sa na edno nivo s nas.da,ama ne.s jaltite polojenieto e po dobro i te ako i da njmat njkakvi trahotni ideikakvoto pobarat kato idej go dorazvivat do savar6enstvo.i do tuk svar6va civilizovania svjt.teoriata za ravenstvoto e bull sheet.evoliuciata e stapalovidna i njkoi sa o6te v podnojieto na stalbata.
цитирай
29. tutankhamon661 - 16. razkazvachka - Зверство е. Но цивилизацията има други начини - по-съвършени и по-масови....
31.01.2011 18:04
razkazvachka написа:
Не са равни, за съжаление, но не бива да изолираме сегашните постижения от цялостното развитие на човечеството - всяка стъпка има значение.

Преди време бе нашумял случаят с младата жена с отрязан нос и уши... Не единствена.
И все пак - човечеството се впечатлява повече от външното обезобразяване, отколкото от вътрешното - а хиляди изроди ходят из западните общества...
Но аз не съм оптимист по отношение на милиардите човешки съдби - те биват жертвани всяка минута заради великите цели на човечеството - и това е вид екстремизъм.
А, и да не забравяме как и защо бе убита Даяна, принцесата на Уелс.

Има много начини за масово изтребление, но никой от тях не се прилага за наказание на влюбени. Да не говорим за сaдистичната радост на варварите, хвърлящи камъни.
Убийството под никаква форма не е приемливо, но чак и удоволствие да изпитваш. В клипа при Frina в близък план дават някакъв дебил. Виж му ухилената физиономия. Малко хора са толкова жестоки, а там е масово и се подкрепя от закона.
Намирам за напълно нормално външна сила да помогне на тези невинни жени, защото нито една от тях не е съгласна с този обичаи. Трябва ли да чакаме, защото такива им били традициите? Кой ще помогне на жените? Всяка, която е избягала оттам, зове за помощ. Каква култура тогава? Дай да не закачаме и циганите с техните обичаи да не покриват разходите си. Ще им плащаме тока и ще си траем.
цитирай
30. vadialopata - Намерил си кой да дадеш за пример.
31.01.2011 18:15
Грозната Карла Бруни за нищо не става. Поне да беше хубава.
цитирай
31. tutankhamon661 - 17. анонимен
31.01.2011 18:18
анонимен написа:
аз пък съм чувала за мъж с отрязан член. как ли е пикал после ми е много интересно

И аз знам един такъв случай, но не е по темата.
цитирай
32. demonwind - 27. zelas
31.01.2011 18:20
Е в този 1 % именно е разликата. А както знаем, и малките камъчета обръщат колата ;)
цитирай
33. tutankhamon661 - 33. demonwind - 27. zelas
31.01.2011 18:22
demonwind написа:
Е в този 1 % именно е разликата. А както знаем, и малките камъчета обръщат колата ;)

Как ли ще разсъждава Zelas, ако пребият него с камъни, защото е изневерил на жена си? Нека тогава да оправдава варварството.
цитирай
34. анонимен - тИ НА ОНАЗИ ТАТАРКА КАРЛА БРУНИ ЛИ И ВИКАШ :)))))))))))))))0
31.01.2011 18:28
vadialopata написа:
Грозната Карла Бруни за нищо не става. Поне да беше хубава.

цитирай
35. demonwind - 34. tutankhamon661
31.01.2011 18:28
Няма да има време да разсъждава - също като нашите две шофьорчета, дето им резнаха главите изродите. Само че защо резаците намират почва за виреене в България - не ни ли стигат циганите, та си вкарваме и допълнително бодли в гащите? Виж братята германци какво правят! (Между другото сълзи ми потекоха от смях като си представих как банда дойче скинове (а те са доста якички) налагат двама песояди и си тананикат "Виетнамци, виетнамци, вървете си" :))))))
цитирай
36. анонимен - МЪЛЧИ МОЛЯ ТИ СЕ ЧЕ ОЩЕ МЕ ЛЮЛЕЕ ГЛАВАТА
31.01.2011 18:29
tutankhamon661 написа:
demonwind написа:
Е в този 1 % именно е разликата. А както знаем, и малките камъчета обръщат колата ;)

Как ли ще разсъждава Zelas, ако пребият него с камъни, защото е изневерил на жена си? Нека тогава да оправдава варварството.

цитирай
37. анонимен - Чорбарче си значи. Не го бях забе...
31.01.2011 18:30
Чорбарче си значи. Не го бях забелязал. Хвалиш чорбата, но те може да не съществуват докато чакаш да завладеят Подуяне. Доста са го закъсали твоите хора. Разни дучета, кучета, или са некадърни, или мълзеливи. Дори агитката не могат да озаптят. То пък една агитка.
цитирай
38. анонимен - ТЕ И НАШИТЕ ЮНАЦИ РЕЖАТ ГЛАВИ В АФГАНИСТАН САМО ЧЕ НИКОЙ НЕ НИ РАЗКАЗВА ЗА ТОВА
31.01.2011 18:31
demonwind написа:
Няма да има време да разсъждава - също като нашите две шофьорчета, дето им резнаха главите изродите. Само че защо резаците намират почва за виреене в България - не ни ли стигат циганите, та си вкарваме и допълнително бодли в гащите? Виж братята германци какво правят! (Между другото сълзи ми потекоха от смях като си представих как банда дойче скинове (а те са доста якички) налагат двама песояди и си тананикат "Виетнамци, виетнамци, вървете си" :))))))

цитирай
39. tutankhamon661 - 18. анонимен
31.01.2011 18:34
анонимен написа:
Тутане ти си ми враг номер 1 защо изтри написаното.

Не те знам кой си. Включи се от ника си и тогава ще говорим.
цитирай
40. анонимен - д-р Иванов
31.01.2011 18:36
Пий си редовно хапчетата
цитирай
41. анонимен - тутанкамон е получен от кръвосм...
31.01.2011 18:38
тутанкамон е получен от кръвосмешение и е от тези 1 процент с генетични болести.
цитирай
42. tutankhamon661 - 19. анонимен
31.01.2011 18:41
анонимен написа:
РАЗБРАХ ЧЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ТЪПУНГЕРИ И СВИНАРИ, НАРИЧАТ КРАСИВИТЕ ЖЕНИ КУРВИ САМО ЗАЩОТО СА ИМ НЕДОСТИЖИМ БЛЯН.
ВИНАГИ СЪМ СЕ СТРАХУВАЛА УЖАСНО МНОГО ОТ КОМПЛЕКСАРИТЕ. ТОВА СА СЛАБИ ХОРА ИЗПЪЛНЕНИ С ПОРОЦИ И НЕДОСТАТЪЦИ. ЖЕРТВИ ИМ СТАВАТ КРАСИВИТЕ ЖЕНИ КОИТО НИКОГА НЯМА ДА ГИ ПОГЛЕДНАТ. ЗА ТОВА И ТОЛКОВА ЗЛОБА ИМА СРЕЩУ ЗЛАТКИ ПАТКИ И ПРОЧИЕ ХУБАВЕЛКИ ЗАЩОТО НЕ СА ИМ ПО ДЖОБА ОТ ТАМ ИДВА И ГОЛЯМОТО ИМ ОЗЛОБЛЕНИЕ ИЗРАЗЕНО В СЛОВЕСНА И ФИЗИЧЕСКА АГРЕСИЯ.

Мога само да се съглася.
Ако подкрепяш убийството с камъни, това задължително е свързано и с проблеми с жените. Коя ли ще изтърпи такъв турчин? Във всеки случай не и уважаваща себе си жена.
цитирай
43. анонимен - Иран издирва мумията!
31.01.2011 18:43
Иран издирва мумията!
цитирай
44. анонимен - predaj se na iranskite vlasti, 6te ...
31.01.2011 18:48
predaj se na iranskite vlasti, 6te te sygqt spravedlivo za obida na islqmskata republika
цитирай
45. tutankhamon661 - 20. ketidoseva
31.01.2011 18:49
ketidoseva написа:
Все пак не можеш да отречеш, че историите за предсказания са интересни за четене. Най-малкото звучат като приказка. Аз не съм от най-вярващите, но астрологията винаги ме е привличала. Дори врачките създават интересна обстановка и умеят да говорят увлекателно. Отделен е въпросa колко познават. Аз никого не карам насила да вярва.

Добре, щом харесваш врачките. На мен са ми досадни и дори не бих ги изслушал. Колкото до астрологията, няма начин да я харесам, защото освен измислените хороскопи, тя опитва да си присвои открития, които дължим изцяло на астрономията. Не знам дали правиш разлика. Астрономията е сериозна наука, изучаваща космическите тела, и до голяма степен е преплетена с математика, химия,физика, биология. Докато астрологията е псевдонаука, която краде чужди лаври и пълни главите на хората с глупости.
цитирай
46. анонимен - Ей авторе стана за смях на всички. Не ...
31.01.2011 18:49
Ей авторе стана за смях на всички.Не те ли е малко срам?Ако твоята жена се ебе с всеки,поне не искай от другите и те да са такива педалчета като тебе,безсрамник.Такива като тебе не трябва да съществуват в тоя свят.Д-р Иванов ти каза да си пиеш хапчетата,послушай го.Много си зле.Незнам как може да има такива педалчета като тебе.Нали знаеш,че на времето Хитлер е мразел Еврейте...Накрая и той се е оказал Евреин.Та да не се окажеш и ти Турчин накрая.А Асане???
цитирай
47. анонимен - Би трябвало да знаеш за точността, с ...
31.01.2011 18:52
Би трябвало да знаеш за точността,с която са строени пирамидите в южна америка и рисунките в наска,което говори за невероятни математически познания.За астрономическите да не говорим.И след като никът ти е тутанкамон,би трябвало да не подценяваш особено египетската цивилизация.Но съм съгласен-не всички народи са еднакви.Маймуните с по 20 деца в Индия,Арабия и прочие(вкл.нашите маймуни) ако ги нямаше белите,от които да крадат и които да им пращат хуманитарни помощи сега щяха да си ядат децата
цитирай
48. анонимен - оффф
31.01.2011 18:56
Въпроса не е ,че някой го убиват с камъни!Хората се убиваме с какво ли не!Въпроса е,защо го убиват с камъни!И когато си отговориш,ще престанеш с надуването на бузи по еврИпейски!:)
цитирай
49. liliyanaandreeva - Браво на автора!
31.01.2011 18:56
Браво и на Борис Тодоров!
Вие сте истински мъже защото сте човечни!

Българският мислител и дисидент Петър Увалиев беше казал:
" На човечеството му липсва човещина!"

Аз съм последователка на Петър Увалиев, а не на Дънов!
цитирай
50. анонимен - тъп си
31.01.2011 18:57
Тутанкомоне-Мноооо си ТЪП бе.
цитирай
51. tutankhamon661 - 25. demonwind - Нека си живеят както искат които искат,
31.01.2011 18:57
Това, което става в Афганистан, е много по-варварско от всичко друго. Хитлер също не е цвете и е действал по-мащабно, но едва ли се е радвал като онзи, който пoдмяташе камъни, ухилен до уши.
Нали виждаш анонимните дебили? Такива не могат да задържат никоя жена и цял живот си остават самотни. Забеляза ли, че нито един от тях не казва дали е съгласен да го пребият с камъни, защото е изневерил на жена си? Ще се съгласят, ама друг път. Това, разбираш ли, важи само за жените. На такива катили им викат турци.
цитирай
52. анонимен - Равни ли са всички народи?
31.01.2011 18:58
Расите немогата и дори небива да се сравняват! Един тъмен и един бял атлет са с различни показатели! А иначе бялата раса вдига най много шум около себе си и е безкрайно арогантна по отношение на останалите! Да не забравяме за колонизациите на Кралството по света преди около век, за преоткриването и възползването /под друг ъгъл/ на известни истини за древните народи !
цитирай
53. анонимен - лудото яне и лудия тутанкамон
31.01.2011 18:58
лудото яне и лудия тутанкамон
цитирай
54. анонимен - Абе Тутанкамоне, докарай жена ти да ...
31.01.2011 19:01
Абе Тутанкамоне,докарай жена ти да е опънем всички :) нали за теб не е проблем и без това.Ако искаш може да й правим мръсно.Ние ще ти се цепим в устата,ти ще е плюеш.Така ще е задържиш повече до себе си.Добре ,че има такива ''мъжленца'' като теб та да им чукаме жените и на тях да не им пука.
цитирай
55. tutankhamon661 - 55. анонимен
31.01.2011 19:04
анонимен написа:
Абе Тутанкамоне,докарай жена ти да е опънем всички :) нали за теб не е проблем и без това.Ако искаш може да й правим мръсно.Ние ще ти се цепим в устата,ти ще е плюеш.Така ще е задържиш повече до себе си.Добре ,че има такива ''мъжленца'' като теб та да им чукаме жените и на тях да не им пука.

Всички разбраха, че не си виждал жена през живота си. Няма и да видиш. Гаранция! Никоя не би останала при турчин като теб. Да ти е честита вечната самота!
цитирай
56. ferre - Мале мале, какво става тука? Ей о...
31.01.2011 19:11
Мале мале,какво става тука? Ей оставете го намира бе.Какво сте го погнали всички? Ще вземе да получи някой инфаркт човека и после няма да има на какво да се смеем.Ей шматка :) казах ти ,че с глупостите си ще си навлечеш народния гняв,ама кой да слуша.Ай аз излизам на коктейлче,а ти дерзай .И по малко го плюйте ей :)
цитирай
57. tutankhamon661 - 27. zelas - Почти всички открития на науката са ...
31.01.2011 19:12
zelas написа:
Почти всички открития на науката са извършени от представители на европеидната раса. Това, че Америка е велика сила, не е благодарение на индианците, а на белите заселници.

Пълни глупости и расизъм.
Генетически ВСИЧКИ хора са 99% подобни. Това говори ли нещо?

Генетически, да. Но нищо не казваш за варварските им обичаи. На теб ще ти бъде ли добре да те пребият с камъни, защото си изневерил на жена си? Хайде, поне ти отговори!
цитирай
58. tutankhamon661 - 57. ferre - Мале мале, какво става тука? Ей о...
31.01.2011 19:15
ferre написа:
Мале мале,какво става тука? Ей оставете го намира бе.Какво сте го погнали всички? Ще вземе да получи някой инфаркт човека и после няма да има на какво да се смеем.Ей шматка :) казах ти ,че с глупостите си ще си навлечеш народния гняв,ама кой да слуша.Ай аз излизам на коктейлче,а ти дерзай .И по малко го плюйте ей :)

Не трябваше да се включваш от ника си. Анонимен говориш точно както на село, откъдето си родом. И пак няма да видиш жена през живота си. За какво коктейлче говориш като не излизаш от blog.bg? Самотник!
цитирай
59. tutankhamon661 - 28. анонимен - Не съм военнолюбец
31.01.2011 19:19
анонимен написа:
и твърдо вярвам в неприкосновения суверенитет на всяка държава, но специално такива като Ирак и Афганистан се радвам, че понесоха военни удари. Бих посочил и Иран, защото там съществуват идентични обичаи. Бих определил района като най-варварския на цялата планета.

Достатъчно е да споменеш думата "талибан" и веднага разбираш за каква цивилизация говорим. По-странното е, че и в България има талибани, които смятат, че могат да заповядват на жените си. Ако някой от тях по случайност излъже жена и сключат брак, тя неминуемо го зарязва в даден момент и животът му преминава в оплакване по пейки и кръчми. Такова е заслужил, такова е получил. Справедливо до безбожие!
цитирай
60. tutankhamon661 - 29. narayana777 - xxl
31.01.2011 19:28
narayana777 написа:
mnogo si prav.o6te darwin e poso4il v trudovete si razlikite mejdu rasite.a politkorektnata amerika me ubejdava 4e 4ernite sa na edno nivo s nas.da,ama ne.s jaltite polojenieto e po dobro i te ako i da njmat njkakvi trahotni ideikakvoto pobarat kato idej go dorazvivat do savar6enstvo.i do tuk svar6va civilizovania svjt.teoriata za ravenstvoto e bull sheet.evoliuciata e stapalovidna i njkoi sa o6te v podnojieto na stalbata.

Както и да го въртим, такова нещо не може да мине за нормално. Абсурдно е да се говори за традиции, обичаи, а културата изобщо няма място тук. Да вземем тогава да оправдаем и Джак Изкромвача - той също е имал свои нужди и виждания.
Никой няма право да нарушава чуждите права. Щом някой го прави, значи сам се отказва от своите и няма морално право да се сърди, че друг го е принудил да зачита околните.
цитирай
61. tutankhamon661 - 31. vadialopata - Намерил си кой да дадеш за пример.
31.01.2011 19:35
vadialopata написа:
Грозната Карла Бруни за нищо не става. Поне да беше хубава.

Аз също не харесвам Карла Бруни, но именно тя се застъпи за прелюбодейката, която, видиш ли, страшно много е съгрешила, че не желае да търпи комплексите на некадърния си мъж. Все едно трябва да му ги лекува - така разсъждават нищожествата, които никоя нормална жена не може да изтърпи и изобщо не е длъжна да го прави.
цитирай
62. tutankhamon661 - 33. demonwind - 27. zelas
31.01.2011 19:42
demonwind написа:
Е в този 1 % именно е разликата. А както знаем, и малките камъчета обръщат колата ;)

Говорят си някакви и изобщо не се чуват. Важното е на тях да им е удобно, а жените кучета ги яли. И после ще говорят за изкуство. Ха-ха! Животните не разбират от изкуство.
цитирай
63. tutankhamon661 - 38. анонимен
31.01.2011 19:52
анонимен написа:
Чорбарче си значи. Не го бях забелязал. Хвалиш чорбата, но те може да не съществуват докато чакаш да завладеят Подуяне. Доста са го закъсали твоите хора. Разни дучета, кучета, или са некадърни, или мълзеливи. Дори агитката не могат да озаптят. То пък една агитка.

Това всъщност не е по темата, но щом си рекъл, да те питам: има ли по-велика агитка? Не се сещам за такава. А Подуене трябва малко да се цивилизова, защото простотията е взела невиждани размери.
цитирай
64. mamkamu - Не така! Първо прочети малко ист...
31.01.2011 20:05
Не така! Първо прочети малко исторически извори и ще разбереш, че докато белите европейци са живеели в пещерите, в Шумер и Египет са живеели в къщи и са имали стопанство и търговия. Направата на къща е също един вид технология. Да не говорим за икономиката и търговията. Когато смуглите финикийци са кръстосвали Средиземно море, гърците са духали примитивната супа :) За западно европейците въобще не говоря, щото те присъстват на тогавашната историческата карта само със скални рисунки :)

Или, че до към средата на 17 век, времето, когато европейците присъстват почти навсякъде по света Китай е изпреварвал Европа и в технологично, икономическо, та даже и в духовно измерение.

А пък ако трябва да сравнявам, кое е допринесло повече за развитието на света до тук, колелото измислено от древните месопотамци определено утепва компютъра в земята.

Опитваш се да сравниш човешките раси в един определен исторически момент (днес и последните 200 години), а това винаги води до непълни и инцидентни изводи. Обхвани ако можеш цялата писана история и ще видиш, че ту едни ту други народи и раси са имали предимство. А пък началото на залезът на Запада май вече е започнал.

Айде със здраве!
цитирай
65. tutankhamon661 - 39. анонимен - ТЕ И НАШИТЕ ЮНАЦИ РЕЖАТ ГЛАВИ В АФГАНИСТАН САМО ЧЕ НИКОЙ НЕ НИ РАЗКАЗВА ЗА ТОВА
31.01.2011 20:13
За кои юнаци говориш? По време на военна операция е друго. За кой ли път казвам: само мюсюлманите наказват любовта по този начин. Има разлика.
цитирай
66. tutankhamon661 - 41. анонимен - д-р Иванов
31.01.2011 20:25
анонимен написа:
Пий си редовно хапчетата

Доктор или професор, няма значение. Важното е, че те открих в регистрите на Карлуково. Вече уредих да си там да края на дните си.
цитирай
67. tutankhamon661 - 47. анонимен
31.01.2011 20:29
анонимен написа:
Ей авторе стана за смях на всички.Не те ли е малко срам?Ако твоята жена се ебе с всеки,поне не искай от другите и те да са такива педалчета като тебе,безсрамник.Такива като тебе не трябва да съществуват в тоя свят.Д-р Иванов ти каза да си пиеш хапчетата,послушай го.Много си зле.Незнам как може да има такива педалчета като тебе.Нали знаеш,че на времето Хитлер е мразел Еврейте...Накрая и той се е оказал Евреин.Та да не се окажеш и ти Турчин накрая.А Асане???

Продължавай да пишеш анонимно! Нали разбра, че знам кой си? И пак няма да видиш ни жена, ни пари в джоба си. А колко ти е образованието, всички разбраха по правописните ти грешки. За култура дори няма да говорим - съвсем ще се объркаш. Пий си долнокачествeната ракия и не се обаждай!
цитирай
68. анонимен - TUTANKAMON E FEMINISTKA OT TURSKI ...
31.01.2011 20:30
TUTANKAMON E FEMINISTKA OT TURSKI PROIZHOD. TOVA E JENA KOQTO E IZOSTAVENA OT MAJA SI PREDI MNOGO VREME.NE ME TRII PROSTA4KE NEKA VSI4KI TE RAZBERAT
цитирай
69. tutankhamon661 - 48. анонимен
31.01.2011 20:37
анонимен написа:
Би трябвало да знаеш за точността,с която са строени пирамидите в южна америка и рисунките в наска,което говори за невероятни математически познания.За астрономическите да не говорим.И след като никът ти е тутанкамон,би трябвало да не подценяваш особено египетската цивилизация.Но съм съгласен-не всички народи са еднакви.Маймуните с по 20 деца в Индия,Арабия и прочие(вкл.нашите маймуни) ако ги нямаше белите,от които да крадат и които да им пращат хуманитарни помощи сега щяха да си ядат децата

За същото говоря и аз. Едно време е било друго, но сега те разчитат на нас.
Точно пирамидите са загадка до ден-днешен и се допускат какви ли не варианти, включително намеса на извънземни. Щом не е отговорено как са построени, нищо чудно наистина да е имало помощ, каквато и да е тя.
цитирай
70. tutankhamon661 - 49. анонимен - оффф
31.01.2011 20:48
анонимен написа:
Въпроса не е ,че някой го убиват с камъни!Хората се убиваме с какво ли не!Въпроса е,защо го убиват с камъни!И когато си отговориш,ще престанеш с надуването на бузи по еврИпейски!:)

Не ми казвай, че откриваш начин как да ги оправдаеш! Да не би да е онова, че мъжът бил по-човек от жената? Ако разсъждаваш така, явно си от Афганистан.
цитирай
71. анонимен - Проф. Вучков
31.01.2011 20:51
Юбилей! Станах на 75!

Всяко убийство е Убийство. Дали с камъни, или с неутронна бомба.
Та в тоя смисъл сме еднакви
цитирай
72. thegreatestpost - Отдавна съм отписал азиатците, ...
31.01.2011 20:57
Отдавна съм отписал азиатците, защото имат куп садистични и мазохистични обичаи. Малко ли сме гледали по филмите на какви нечовешки мъчения се подлагат? Смятат, че така се извисяват духовно, което е много тъпо. Представете си човек, който подлага себе си на мъчения, какво би направил на другите. Тези неща са достойни за филм на ужасите.
цитирай
73. tutankhamon661 - 50. liliyanaandreeva - Браво на автора!
31.01.2011 21:06
liliyanaandreeva написа:
Браво и на Борис Тодоров!
Вие сте истински мъже защото сте човечни!

Българският мислител и дисидент Петър Увалиев беше казал:
" На човечеството му липсва човещина!"
Аз съм последователка на Петър Увалиев, а не на Дънов!


Благодаря! Все още ни има, но сме на изчезване. Броят на онези с турски манталитет расте много бързо.
цитирай
74. tutankhamon661 - 53. анонимен - Равни ли са всички народи?
31.01.2011 21:14
анонимен написа:
Расите немогата и дори небива да се сравняват! Един тъмен и един бял атлет са с различни показатели! А иначе бялата раса вдига най много шум около себе си и е безкрайно арогантна по отношение на останалите! Да не забравяме за колонизациите на Кралството по света преди около век, за преоткриването и възползването /под друг ъгъл/ на известни истини за древните народи !

Някой древен народ да е създал компютър?
цитирай
75. tutankhamon661 - 65. mamkamu
31.01.2011 21:31
mamkamu написа:
Не така! Първо прочети малко исторически извори и ще разбереш, че докато белите европейци са живеели в пещерите, в Шумер и Египет са живеели в къщи и са имали стопанство и търговия. Направата на къща е също един вид технология. Да не говорим за икономиката и търговията. Когато смуглите финикийци са кръстосвали Средиземно море, гърците са духали примитивната супа :) За западно европейците въобще не говоря, щото те присъстват на тогавашната историческата карта само със скални рисунки :)

Или, че до към средата на 17 век, времето, когато европейците присъстват почти навсякъде по света Китай е изпреварвал Европа и в технологично, икономическо, та даже и в духовно измерение.

А пък ако трябва да сравнявам, кое е допринесло повече за развитието на света до тук, колелото измислено от древните месопотамци определено утепва компютъра в земята.

Опитваш се да сравниш човешките раси в един определен исторически момент (днес и последните 200 години), а това винаги води до непълни и инцидентни изводи. Обхвани ако можеш цялата писана история и ще видиш, че ту едни ту други народи и раси са имали предимство. А пък началото на залезът на Запада май вече е започнал.
Айде със здраве!

Точно де, в постинга казах, че едно време е било обратното. Сега обаче ние сме първа писта.
За компютъра и колелото не мога да се съглася. И двете са важни, но ако си забелязал, днес всичко започва и свършва с компютъра, а това не може да се каже за колелото.
Вярно е, че ту едни, ту други са били напред, но нас ни интересува сегашното положение, защото е краен резултат към днешна дата. Това ме отвежда до "началото на край" - според мен важи за цялата цивилизация, а не само за Запада.
Сега недоволстват от американската намеса в политиката, но повярвай, много повече ще са недоволните, ако някой китаец "бръкне в кацата".
цитирай
76. tutankhamon661 - 69. анонимен
31.01.2011 21:41
анонимен написа:
TUTANKAMON E FEMINISTKA OT TURSKI PROIZHOD. TOVA E JENA KOQTO E IZOSTAVENA OT MAJA SI PREDI MNOGO VREME.NE ME TRII PROSTA4KE NEKA VSI4KI TE RAZBERAT

Няма да те изтрия, за да се вижда до каква степен съм те комплексирал. Марш при Евгени Минчев! Такива като теб винаги лазят пред такива като мен. А ти си още по-зле - дори в Интернет коментираш анонимно от дупката си. За повече не ти стига кураж.
цитирай
77. tutankhamon661 - 72. анонимен - Проф. Вучков
31.01.2011 22:14
анонимен написа:
Юбилей! Станах на 75!

Всяко убийство е Убийство. Дали с камъни, или с неутронна бомба.
Та в тоя смисъл сме еднакви

В този смисъл са еднакви, но аз говоря за другия. Никой ли не разбра, че става дума за любов? Знаеш ли колко са ми "любими" комплексираните български мъжленца, които плюят жените, защото не могат да ги задържат? Това си е техен проблем. Пълно е със самотници, които с две ръце гласуват за камъните, понеже нямат друг изход. Понеже са жалки твари!
Жените искат истински мъж. Това значи не само да се грижи за нея, но и да я зачита като човек. Никой няма право да ги третира като вещи. Сто пъти попитах разни анонимни путьовци "Ще ти хареса ли да те пребиятс камъни, защото си изневерил?" Погледни нагоре! Никой не отговори и това е достатъчно показателно.
Истинският мъж задържа съпругата си с поведение. Познай кои имат нужда от сила?
цитирай
78. анонимен - Д-Р ИВАНОВ
31.01.2011 22:25
ТИ ПЪК ЗА ГОЛЯМ МЪЖ ЛИ СЕ ИМАШ БЕ КАПУТ?НЕЩО МНОГО НА СЕРИОЗНЕ СЕ ВЗЕ МАЙ?ЧОВЕК ЩЕ КАЖЕ,ЧЕ СИ ЕДВА ЛИ НЕ НЯКЪВ ДОН ЖУАН.АРЕ ТЕГЛИ КАРУЦАТА И СИ ПИЙ ХАПЧЕТАТА.
цитирай
79. tutankhamon661 - 79. анонимен - Д-Р ИВАНОВ
31.01.2011 22:34
анонимен написа:
ТИ ПЪК ЗА ГОЛЯМ МЪЖ ЛИ СЕ ИМАШ БЕ КАПУТ?НЕЩО МНОГО НА СЕРИОЗНЕ СЕ ВЗЕ МАЙ?ЧОВЕК ЩЕ КАЖЕ,ЧЕ СИ ЕДВА ЛИ НЕ НЯКЪВ ДОН ЖУАН.АРЕ ТЕГЛИ КАРУЦАТА И СИ ПИЙ ХАПЧЕТАТА.

Що се отнася дo убитаци като теб, аз съм и Пътя, и Истината. Няма да ти стигне въздух само името ми да изречеш. В сравнение с неудачник като теб, аз съм Брад Пит и Джони Деп накуп.
Пропусна да кажеш от кое село си. А и си грамотен, което значи образован. Като прибавим, че нямаш две стотинки в джоба, ставаш най-добрата партия ..... у кръчмето.
цитирай
80. shs1976 - Не може да ме учуди вече нищо,
31.01.2011 22:36
вчера попаднах на един клип в пост, в който се защитаваше правото на мъжа в арабския свят да "поотупа прахта от жена си" ако откаже да изпълни съпружеските си задължения!!!
Не съм привърженик на тезата, че "боя изгражда а не разгражда", но тук става въпрос за безчовечност, за убийство на човешки същества и съм ЗА това да се намери форма за урегулиране на тези изтъпления в арабския свят :(
цитирай
81. анонимен - Д-Р ИВАНОВ
31.01.2011 22:42

Що се отнася дo убитаци като теб, аз съм и Пътя, и Истината. Няма да ти стигне въздух само името ми да изречеш. В сравнение с неудачник като теб, аз съм Брад Пит и Джони Деп накуп.
БРАД ПИТ СИ А? И ДЖОНИ ДЕП? ИСТИНАТА И ЖИВОТА СИ?
ПРЕПОРЪЧВАМ ТИ( СЕРОПРАМ И РОВОТРИЛ)
3 ПЪТИ ДНЕВНО СЛЕД ХРАНА В ПРОДЪЛЖЕНИЕ МИНИМУМ НА 6 МЕСЕЦА.АКО НЕ ПОДЕЙСТВАТ И ТОГАВА,ЩЕ ТИ ПРЕПОРЪЧАМ ШОКОВА ТЕРАПИЯ ЗА ЛЕКУВАНЕ ГЛАВНО НА ВЪТРЕШНОСТА НА МОЗЪКА.МНОГО ЛОШО,МИСЛЕХ СИ,ЧЕ ПРОБЛЕМА ПРИ ТЕБ Е ПО МАЛЪК,УВИ МНОГО СИ ЗЛЕ ПСИХИЧЕСКИ.ДИАГНОЗАТА ТИ Е ПСИХИЧЕСКО ОТЛОНЕНИЕ ОТ ЛИЧНОСТА СЪС ОСТРА МЕНТАЛНА КРИЗА
цитирай
82. анонимен - Различни култури
31.01.2011 22:52
Културите просто са различни. Това, което ти считаш за абсолютно неприемливо, за други народи е нормално. И обратното: това, което ти считаш за нормално, за други народи е неприемливо. Няма универсална истина. Нещата са субективни, колкото и силно едната или другата страна вярва във тях.
цитирай
83. анонимен - Какво правите тук вие, бре марципанчета? :)))
31.01.2011 22:57
Я кака да даде нещо хем по темата хем образователно, ако сте го пропуснали

Презервативът - БТВ Репортерите, 4 декември 2010

http://vbox7.com/play:0d81be39

....
За болести на психична основа харчетата само не помагат. трябва психотерапия. така каза един мъдър господин днес по радиото. Не знам обаче кой се нуждае от този съвет тук... аз наблягам на терапията, ама ....не психо. :))))
цитирай
84. sestra - Не приемам разделението по раси и други показатели.
31.01.2011 23:01
Мога само донякъде да проявя разбиране от гледна точка на нагласи и модели от миналото и то само ако не накърнява правото на съществуване на когото и да било. Календарът на маите не е брътвеж в никакъв случай. Препоръчвам да отделиш малко време за фактите около него. Има информация.
цитирай
85. tutankhamon661 - 81. shs1976 - Не може да ме учуди вече нищо,
31.01.2011 23:19
shs1976 написа:
вчера попаднах на един клип в пост, в който се защитаваше правото на мъжа в арабския свят да "поотупа прахта от жена си" ако откаже да изпълни съпружеските си задължения!!!
Не съм привърженик на тезата, че "боя изгражда а не разгражда", но тук става въпрос за безчовечност, за убийство на човешки същества и съм ЗА това да се намери форма за урегулиране на тези изтъпления в арабския свят :(

Тук някои xора излязоха с номера за различната култура, което говори за неразбиране на проблема. Това е културата на мъжката част от арабите, а женската изобщо не е съгласна. Всяка, която е избягала, после иска помощ за да се спрат тези неща. Светът е длъжен да се намеси. Да се подкрепят традиците в случая е все едно да защитаваш многократно доказан мафиот за сметка на невинната жертва. Липсата на логика е очевидна.
Самите жени в арабския свят молят за помощ - това е достатъчно за външна намеса.
цитирай
86. анонимен - ...и българи.
31.01.2011 23:36
demonwind написа:
но да са си в техните страни. В Бяла Европа работа нямат - стигат ни и циганите. Имам предвид паразитите, а тези, които искат да работят съвестно и да допринасят за благото на всички, нека са добре дошли, независимо от цвета на кожата и религията (стига да не я налагат силово).

Ето какво правят хората, а ние сал една Атака си имаме...

Landser (Ландзер - в превод пехотинец (жаргонно)) първият им албум се казва: „Райхът ще дойде отново“ („Das Reich kommt wieder“). Други албуми на Ландзер като например „Хвани Врага“ („Ran an den Feind“), където основната песен е пънк-рок кавър на Германския Военен марш от 1940 — „Бомбардирайте Англия“ (Bomben auf England) призовава за Бомбардиране на Израел (Bomben Auf Israel). Други мелодии прославят Адолф Хитлер и Рудолф Хес. В песента „Дядо беше Щурмфюрер“ („Opa war Sturmfuhrer“) се пее за един дядо, който е бил щурмфюрер (капитан) от СС (да не се бърка с щурмбанфюрер - майор).

През август 1999 седем неонацисти пребиват двама виетнамци, докато си пеят „Виетнамци, виетнамци, приятен път“ („Fidschi, Fidschi, Gute Reise“). Музиката на Ландзер е насочена срещу черни: „Песен за Африка“ („Afrika-Lied“), поляци („Polackentango“), турци: „Няма гол за Туркиеспор — берлински футболен клуб с турски играчи („Wiedermal kein Tor Turkiyemspor“), комунисти - „10 малки комунистически свинчета“ („10 kleine Kommi Schweine“). В тези песни те призовават за тероризиране, арестуване и изгонване на чужденци — особено на черни, руснаци (нео-болшевики или комунистически симпатизанти), поляци (мърши контрабандисти и алкохолици), виетнамци, турци и евреи.

demonwind, не припарвай в Германия! Докато им обясниш, че не си Kommi Schwein, а си им фен ще те наритат с военните обувки :-)
цитирай
87. анонимен - браво, браво, всичко ти е ясно:))))))))))))))
31.01.2011 23:44
"Самите жени в арабския свят молят за помощ - това е достатъчно за външна намеса."

Тути, ти да не би да си рогоносец??? Ако мислиш че не си, добре е да проверишшшшшшш.
Истинския мъж изобщо не дискутира такава тема. той просто прави каквото трябва.

Каква предлагаш да е външната намеса? Да им пуснем бомба, да ги кастрираме или да ги убием с камъни мъжете им. Ами тези пък дето така си им харесва кво да ги правим и как да ги различаваме преди да се намесим.

Боже, сега е момента да идеш в Египет и да им станеш Гуру. Хептен ще си на място. Буоххх
цитирай
88. анонимен - Това е черешката на сладоледа:
01.02.2011 00:12
"Имали развити математика, астрономия, разни други науки. Колко са били напреднали, щом не са намерили прaктическо приложение? Каква полза, че са броили звезди, след като не са създали най-обикновен самолет, да не говорим за ракета"
Този постинг може да го предложиш на някой хумористичен вестник. Голямо кикотене ще падне!
цитирай
89. анонимен - А как е при висшата раса, САЩ?
01.02.2011 00:16
tutankhamon661 написа:
анонимен написа:
Юбилей! Станах на 75!

Всяко убийство е Убийство. Дали с камъни, или с неутронна бомба.
Та в тоя смисъл сме еднакви

В този смисъл са еднакви, но аз говоря за другия. Никой ли не разбра, че става дума за любов? Знаеш ли колко са ми "любими" комплексираните български мъжленца, които плюят жените, защото не могат да ги задържат? Това си е техен проблем. Пълно е със самотници, които с две ръце гласуват за камъните, понеже нямат друг изход. Понеже са жалки твари!
Жените искат истински мъж. Това значи не само да се грижи за нея, но и да я зачита като човек. Никой няма право да ги третира като вещи. Сто пъти попитах разни анонимни путьовци "Ще ти хареса ли да те пребиятс камъни, защото си изневерил?" Погледни нагоре! Никой не отговори и това е достатъчно показателно.
Истинският мъж задържа съпругата си с поведение. Познай кои имат нужда от сила?

Цитирам:
In the United States, laws vary from state to state. In those states where adultery is still on the statute book (although rarely prosecuted), penalties vary from life sentence (Michigan),[54] to a fine of $10 (Maryland), to a Class I felony (Wisconsin).[55] In the U.S. Military, adultery is a potential court-martial offense.[16] The enforceability of adultery laws in the United States is unclear following Supreme Court decisions since 1965 relating to privacy and sexual intimacy of consenting adults.[56] However, occasional prosecutions do occur.[57]
и превеждам за незнаещите английски:
"В САЩ законите варират в различните щати. В щатите, където все още е в закона (въпреки, че рядко се повдига обвинение) наказанията варират от ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР (Мичиган), до глоба от $10 (Мериленд), до криминално престъпление от Клас И (Уисконсин). В Армията на САЩ изневярата може да доведе до ВОЕНЕН СЪД. Прилагането на законите за изневяра е все още неясно следвайки решението на Върховния Съд отнасящ я към частния живот на извършителите, но отвреме-навреме обвинения се повдигат. Е?
цитирай
90. gzahariev - Хм...
01.02.2011 00:37
Обществата трябва да бъдат разглеждани сами по себе си. Не може да наречеш едно общество недоразвито, защото не е измислило печка. Това, че различните култури не вървят по един и същ път не значи, че едните са по-добри от другите. По тази тема има толкова много фактори, които не отчиташ. Не е правилно да налагаш европейското историческо развитие, върху тайванското (примерно). И може би ще те учуди, но ние сме доста недоразвити като общност, защото в нашето общество липсва многофункционалност на инструментариума, доколкото в едно първобитно общество, което няма печка (например) с един предмет хората могат да живеят с години.

Също така ценностите в различните общества са различни и ние нямаме право да съдим другите от нашата гледна точка. Трябва да погледнем от тяхната и така да разберем това, което не ни е ясно.

И за това дали народите са равни, не знам, но знам, че народите имат равното право да се развиват по своя път, без да бъдат осъждани, като "правилни" и "неправилни".
цитирай
91. gita969 - Ръка за рака
01.02.2011 01:09
Всички народи преминават през едни и същи фази на развитие. Разликата е във разстоянието от така наречената цивилизация. Врвмена,хора и нрави. Или иначе казано религия,политика,икономика.И понеже най-хуманната религия е християнството затова и след Мария Магдалена никой вече не е хвърлил камък.Та в началото само пожеланието в Стария завет е било смъртен грях, а днес се борят за еднополови бракове. И това, че прелюбодеянието някъде се наказва със смърт е толкова реално колкото и факта ,че докато англичаните са копаели метро ние сме били под турско робство. И докато у народите на запад от нас се е развивало арт изкуството то ние си говорим за запазване на народност и оцеляване на самобитен фолклор,а хората вече са имали университети.Така, че за какво говорим? А това с камъните в 21 век в века на технологиите си е някакъв етнически и психологически експеримент без катализатора на цивилизацията. Най вече им липсва мироглед или атлас ,а може и да нямат така наречените "консумативи", за да стигнат до нормалното човечество.
Добре, че живота ни обича и не сме там. Ако бях "там" щях да поискам политическо убежище и от България преди да влезе в Евросъюза. Ха ха.
цитирай
92. patilan4o - вчера попаднах на един клип в пост, в ...
01.02.2011 01:50
tutankhamon661 написа:
shs1976 написа:
вчера попаднах на един клип в пост, в който се защитаваше правото на мъжа в арабския свят да "поотупа прахта от жена си" ако откаже да изпълни съпружеските си задължения!!!
Не съм привърженик на тезата, че "боя изгражда а не разгражда", но тук става въпрос за безчовечност, за убийство на човешки същества и съм ЗА това да се намери форма за урегулиране на тези изтъпления в арабския свят :(

Тук някои xора излязоха с номера за различната култура, което говори за неразбиране на проблема. Това е културата на мъжката част от арабите, а женската изобщо не е съгласна. Всяка, която е избягала, после иска помощ за да се спрат тези неща. Светът е длъжен да се намеси. Да се подкрепят традиците в случая е все едно да защитаваш многократно доказан мафиот за сметка на невинната жертва. Липсата на логика е очевидна.
Самите жени в арабския свят молят за помощ - това е достатъчно за външна намеса.

Ако намериш нещо из интернет по въпроса, ще видиш, че повечето от тези, които хвърлят камъни са жени. Случайно видях такова нещо по телевизията в Дубай преди 10-на години - показаха събралата се тълпа с камъни в ръцете, преди изпълнението. 2/3 бяха жени. И те ли искат да бъдат спасени? Не мисля. Много американски филми гледате. Там супер-героят-президент спасява света. А когато наистина трябваше да се спасят - супер-героят-президент гледаше като н...н. А "пилотите", които "кацнаха" на Близнаците заслужават пребиване с камъни.
В различните страни има различни обичаи и закони. Както е отбелязано в един коментар по-горе, в САЩ също имат наказания за изневяра, вкл. доживотен затвор в някои щати. И все още налагат наказания. В Саудитска Арабия и за хомосексуализъм също наказанието е пребиване с камъни. Докато в преобладаващо мюсюлманска Индонезия (както и като цяло в Югоизточна Азия), са изключително толерантни към хомосексуалисти и травеститите.
Трябва да се научим (Европа и САЩ) да не се бъркаме в неща, които не разбираме и не ни пречат.
цитирай
93. анонимен - Ne se izlagai,be Tutane!
01.02.2011 08:42
"Всъщност били ли са развити изобщо? Това заключение е наложено чрез разни откъслечни рисунки, йероглифи и прочие фрагменти, които са свързани на чисто хипотетичен принцип и е разсъждавано върху тях с огромна доза "ако" и най-вече късмет.
Според мен това е доста ненадежден поход.
На същия принцип разни хитреци не само са пробутали, но и са наложили Нострадамус като икона на астрологията. Непросветените хора са убедени, че е познал Бог знае какви събития и е предрекъл раждането на разни личности със световно значение."
цитирай
94. анонимен - Опит да изкажа мнението си спокойно, макар че съм шокирана от видяното.
01.02.2011 09:48
Когато става дума за убийство не може да се говори за култура или културни особености.
Варварщина е да развалиш магията на любовта създадена от ГОСПОД, като хвърляш камъни за да убиеш всичко човешко в себе си и тези, които с нищо не са те наранили. Вярно... може би има наранен съпруг, но той може да се оттегли с достоинство, присъщо само за благородниците (благородните души имах предвид).
цитирай
95. mitternacht - ....
01.02.2011 11:27
http://mitternacht.blog.bg/drugi/2011/02/01/uvi-ne-sa-ravni-vsichki-narodi-d.677437

Много коментари и не ми се четат всичките. Нищо лично :D

ps. мислех да пиша и за комунизма, още едно от произведенията на развития и цивилизован свят и как никога няма да се научи истинския брой на жертвите му, а мене ме съмнява че са повече от дадените през ВСВ за всяка страна поотделно.

Също и за... нещо нормално за развитите държави като едно изнасилване на момиче, нощем от някой келеш наркоман. Или припадане от алкохолно натравяне на 15 години.
Мхм мхм. Развити сме, спор няма.
цитирай
96. tutankhamon661 - 73. thegreatestpost
01.02.2011 11:58
thegreatestpost написа:
Отдавна съм отписал азиатците, защото имат куп садистични и мазохистични обичаи. Малко ли сме гледали по филмите на какви нечовешки мъчения се подлагат? Смятат, че така се извисяват духовно, което е много тъпо. Представете си човек, който подлага себе си на мъчения, какво би направил на другите. Тези неща са достойни за филм на ужасите.

Предполагам, имаш предвид бойните изкуства. При тях наистина има духовно извисяване, но не и в съвременния свят, където са придобили по-друго значение. Сега се обръща внимание само на бойната част, а духовната е оставена за азиатските монаси.
цитирай
97. tutankhamon661 - 83. анонимен - Различни култури
01.02.2011 12:08
анонимен написа:
Културите просто са различни. Това, което ти считаш за абсолютно неприемливо, за други народи е нормално. И обратното: това, което ти считаш за нормално, за други народи е неприемливо. Няма универсална истина. Нещата са субективни, колкото и силно едната или другата страна вярва във тях.

За друго може да е така, но не и когато става дума за нарушаване на човешки права. Това е културата на мъжете в арабския свят, но не и на жените. На тях трябва да им се помогне.
Защо не попиташ жертвите дали одобряват подобни кървави обичаи?
цитирай
98. tutankhamon661 - 84. goodbye - Какво правите тук вие, бре марципанчета? :)))
01.02.2011 12:16
goodbye написа:
Я кака да даде нещо хем по темата хем образователно, ако сте го пропуснали

Презервативът - БТВ Репортерите, 4 декември 2010

http://vbox7.com/play:0d81be39

....
За болести на психична основа харчетата само не помагат. трябва психотерапия. така каза един мъдър господин днес по радиото. Не знам обаче кой се нуждае от този съвет тук... аз наблягам на терапията, ама ....не психо. :))))

Анонимните постоянно са на преглед в психиатрията, а ние тук помагаме с каквото можем. Но състоянието им е тежко. Да подходим с повече разбиране и съжаление.
цитирай
99. tutankhamon661 - 85. sestra - Не приемам разделението по раси и други показатели.
01.02.2011 12:33
sestra написа:
Мога само донякъде да проявя разбиране от гледна точка на нагласи и модели от миналото и то само ако не накърнява правото на съществуване на когото и да било. Календарът на маите не е брътвеж в никакъв случай. Препоръчвам да отделиш малко време за фактите около него. Има информация.

Само допуснах, че календарът на маите може и да не е това, за което го представят - не мога да твърдя със сигурност. Казах го, защото няма гаранция, че не е измислен от някой хитрец и до наши дни е стигнал само крайният резултат от неговия труд. Има го и този момент в науките за събития, случили се преди много векове.
цитирай
100. tutankhamon661 - 88. анонимен - браво, браво, всичко ти е ясно:))))))))))))))
01.02.2011 12:58
анонимен написа:
"Самите жени в арабския свят молят за помощ - това е достатъчно за външна намеса."

Тути, ти да не би да си рогоносец??? Ако мислиш че не си, добре е да проверишшшшшшш.
Истинския мъж изобщо не дискутира такава тема. той просто прави каквото трябва.

Каква предлагаш да е външната намеса? Да им пуснем бомба, да ги кастрираме или да ги убием с камъни мъжете им. Ами тези пък дето така си им харесва кво да ги правим и как да ги различаваме преди да се намесим.

Боже, сега е момента да идеш в Египет и да им станеш Гуру. Хептен ще си на място. Буоххх

Точно такива като мен никога не стават рогоносци, защото повечето жени ценят свободата, която им се дава, а и важни са други изпълнения. Докато онези с турски разбирания последни разбират колко баджанаци имат. Аз лично съм слагал рога на много "мъжаги", които тероризират жените си и така сами си печелят трофеите на празната си главата.
цитирай
101. tutankhamon661 - 89. анонимен - Това е черешката на сладоледа:
01.02.2011 13:18
анонимен написа:
"Имали развити математика, астрономия, разни други науки. Колко са били напреднали, щом не са намерили прaктическо приложение? Каква полза, че са броили звезди, след като не са създали най-обикновен самолет, да не говорим за ракета"
Този постинг може да го предложиш на някой хумористичен вестник. Голямо кикотене ще падне!

И баба знае да върви по общия акъл, но някои можем и да мислим. А ти приемай всичко без никакви съмнения - така се водят за носа масите.
цитирай
102. kostadin - Преди да критикуваш цивилизацията ...
01.02.2011 13:23
Преди да критикуваш сламката в окото на цивилизацията в някой региони е по добре да видиш гредата в очите на нашата цивилизация.
Та нали американците избиха 60000000 индианци!-това е нашата цивилизация.Палестина ?Ами Ирак ,ами Авганистан?...
Геноцида над българите?
Къде къде сме по цивилизовани-при нас избиват с хиляди и милиони в името на демокрацията ,комунизма и т. н.
цитирай
103. tutankhamon661 - 90. анонимен - А как е при висшата раса, САЩ?
01.02.2011 13:33
Е, какво? Луд ли си или само се правиш? В Америка е пълно със закони, които съществуват само на хартия, но никога не се прилагат, т.е. само фасада са.
Какво ще кажеш за закона "Домашният любимец може да се изпикае на третото дръвче от алеята, но е абсолютно забранено да го направи на първото или второто"? Не е майтап - наистина имат такива закони.
Всеки втори изневерява и ако се прилагаше това, което цитираш, половин Америка щеше да е в затвора.
Е?
цитирай
104. demonwind - 87. анонимен
01.02.2011 13:49
... и румънци..., но не и сърби... ;)))
цитирай
105. tutankhamon661 - 91. gzahariev - Хм...
01.02.2011 13:55
gzahariev написа:
Обществата трябва да бъдат разглеждани сами по себе си. Не може да наречеш едно общество недоразвито, защото не е измислило печка. Това, че различните култури не вървят по един и същ път не значи, че едните са по-добри от другите. По тази тема има толкова много фактори, които не отчиташ. Не е правилно да налагаш европейското историческо развитие, върху тайванското (примерно). И може би ще те учуди, но ние сме доста недоразвити като общност, защото в нашето общество липсва многофункционалност на инструментариума, доколкото в едно първобитно общество, което няма печка (например) с един предмет хората могат да живеят с години.
Също така ценностите в различните общества са различни и ние нямаме право да съдим другите от нашата гледна точка. Трябва да погледнем от тяхната и така да разберем това, което не ни е ясно.
И за това дали народите са равни, не знам, но знам, че народите имат равното право да се развиват по своя път, без да бъдат осъждани, като "правилни" и "неправилни".

Едните дори не забелязват печката, а другите се радват на разни огледалца - сериозно ли твърдиш, че са еднакво развити?
Не мога да приема, че да използваш един предмет за много действия е положителен показател. Според мен е по-скоро обратното.
Нека си имат ценности, но в случая се нарушават човешки права и това изобщо не става със съгласието на жертвите - тук е ключовият момент. Тези жени не споделят тези обичаи и имат право да се преселят в друга държава примерно, но не и да бъдат убивани по този начин. Варварско е, както и да го въртим.
За останалото нека се развиват, както намерят за добре.
цитирай
106. trolllpower - Тутане,
01.02.2011 14:07
нищо не казваш за египетската култура и има ли тя приложение в съвременния свят. Нещо да не те притеснява?
цитирай
107. kostadin - Абе Бушчо, кои човешки права спази ...
01.02.2011 14:12
Абе Бушчо, кои човешки права спази при нападението над Ирак?Ами Израел при нападенията си над палестинците?Ай холан ,защо ставаш проводник на тезата ,че семейството не е основен елемент на всяко общество.Ти съгласен ли си да гледаш чужди деца ,заченати от жена ти и любовниците й ?
цитирай
108. анонимен - Мнение - Кир Спитама
01.02.2011 14:14
Примитивният, нискоинтелигентен, озлобен, с нисък стандарт - на границите на физическото оцеляване, необразован, религиозно подкован човек...или може би човекоподен убива с камъни жена.... Варварско, неоправдано по никакъв начин и по никакви причини !...
Високоинтелигентни, гении в своите области на научно познание, боравещи с най-модерни технологии, възпитани, учили и преподаващи в най-престижните университети по света, задоволени и материално и "духовно"...може би ? Та те пращат „Енола Гей“ да пусне „Little Boy“ , „Малчуган“-а ! Това не е варварско, това е свръхцинично, античовешко, долно, мръснишко ....
Все пак е хубаво, че изобщо разсъждаваш по проблема. Огромна част от "цивилизованите" отдавна не си задават....
цитирай
109. анонимен - КАТО ГЛЕДАМ НЯКОИ КОМЕНТАРИ ВЕД...
01.02.2011 14:20
КАТО ГЛЕДАМ НЯКОИ КОМЕНТАРИ ВЕДНАГА РАЗБИРАМ, ЧЕ БЪЛГАРИН ЗНАЧИ ТУРЧИН. ЯВНО РАЗНИ ХОРА ВСЕ ОЩЕ ОДОБРЯВАТ ПОСЕГАТЕЛСТВОТО ВЪРХУ ПРАВАТА НА ЧОВЕКА. 500 ГОДИНИ СА ОКАЗАЛИ СВОЕТО ВЪЗДЕЙСТВИЕ И ТОВА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ. И В ДРУГА ДЪРЖАВА ДА ОТИДЕ, БЪЛГАРИНА СИ ОСТАВА ТУРЧИН ПО ДУША. А ЕДНО ВРЕМЕ АЛЕКО СЕ Е ЧУДЕЛ ЗАЩО НИ БЪРКАТ С ОСМАНЛИИТЕ. ОЧЕВИДНО ИМА ЗАЩО.
цитирай
110. tutankhamon661 - 92. gita969
01.02.2011 14:37
gita969 написа:
Всички народи преминават през едни и същи фази на развитие. Разликата е във разстоянието от така наречената цивилизация. Врвмена,хора и нрави. Или иначе казано религия,политика,икономика.И понеже най-хуманната религия е християнството затова и след Мария Магдалена никой вече не е хвърлил камък.Та в началото само пожеланието в Стария завет е било смъртен грях, а днес се борят за еднополови бракове. И това, че прелюбодеянието някъде се наказва със смърт е толкова реално колкото и факта ,че докато англичаните са копаели метро ние сме били под турско робство. И докато у народите на запад от нас се е развивало арт изкуството то ние си говорим за запазване на народност и оцеляване на самобитен фолклор,а хората вече са имали университети.Така, че за какво говорим? А това с камъните в 21 век в века на технологиите си е някакъв етнически и психологически експеримент без катализатора на цивилизацията. Най вече им липсва мироглед или атлас ,а може и да нямат така наречените "консумативи", за да стигнат до нормалното човечество.
Добре, че живота ни обича и не сме там. Ако бях "там" щях да поискам политическо убежище и от България преди да влезе в Евросъюза. Ха ха.

Никоя жена не би искала да живее там, ако има избор.
Има една книга - "Не без дъщеря ми". Написана е от американка, която лично е усетила "чувствата" на варварите. Нормален човек не може да остане безучастен, а още по-малко да защитава тази диващина.
цитирай
111. tutankhamon661 - 93. patilan4o
01.02.2011 14:45
Моите наблюдения са, че 99% от мятащите са мъже, но хайде, нека има и жени. Защо мислиш, че не са принудени от мъжете си? Ако не участват, знаеш ли какъв пердах ги чака? Да не говорим, че са предимно баби, чийто живот така или иначе е минал напразно и сега им остава само да злобеят срещу младите и свободолюбивите.
И на теб ще препоръчам "Не без дъщеря ми" - филм и книга. Това е неманипулирана информация от първа ръка. А за президенти можем да cи говорим после.
Има закони, но само на хартия и никога не са прилагани. Абе хора, говорите за Америка, където всеки втори изневерява. За какви наказания мислите?
Да не се бъркаме, така ли? Значи да не ни пука за чуждото нещастие. Не мога да приема такава гледна точка.
цитирай
112. tutankhamon661 - 94. анонимен - Ne se izlagai,be Tutane!
01.02.2011 14:46
анонимен написа:
"Всъщност били ли са развити изобщо? Това заключение е наложено чрез разни откъслечни рисунки, йероглифи и прочие фрагменти, които са свързани на чисто хипотетичен принцип и е разсъждавано върху тях с огромна доза "ако" и най-вече късмет.
Според мен това е доста ненадежден поход.
На същия принцип разни хитреци не само са пробутали, но и са наложили Нострадамус като икона на астрологията. Непросветените хора са убедени, че е познал Бог знае какви събития и е предрекъл раждането на разни личности със световно значение."

Само не разбрах кое тук не е истина?
цитирай
113. tutankhamon661 - 95. анонимен - Опит да изкажа мнението си спокойно, макар че съм шокирана от видяното.
01.02.2011 14:51
анонимен написа:
Когато става дума за убийство не може да се говори за култура или културни особености.
Варварщина е да развалиш магията на любовта създадена от ГОСПОД, като хвърляш камъни за да убиеш всичко човешко в себе си и тези, които с нищо не са те наранили. Вярно... може би има наранен съпруг, но той може да се оттегли с достоинство, присъщо само за благородниците (благородните души имах предвид).

Удряш право в десетката!
Знаеш ли, че в България има много подобия на мъже с турски манталитет, които с удоволствие биха мятали камъни по някоя жена и нямат нищо против да я задържат със страх от наказание? Защо ли? Защото не ги бива по друг начин. Това са разсъждения на "мъже", които тотално са се провалили с нежния пол. Аз никога няма да го кажа, понеже имам само хубави спомени и ще трупам още многo. Aко трябва и слагайки рога на някой некадърник, който знае само да мучи и плачука.
цитирай
114. tutankhamon661 - 96. mitternacht - ....
01.02.2011 15:05
mitternacht написа:
http://mitternacht.blog.bg/drugi/2011/02/01/uvi-ne-sa-ravni-vsichki-narodi-d.677437
Много коментари и не ми се четат всичките. Нищо лично :D
ps. мислех да пиша и за комунизма, още едно от произведенията на развития и цивилизован свят и как никога няма да се научи истинския брой на жертвите му, а мене ме съмнява че са повече от дадените през ВСВ за всяка страна поотделно.
Също и за... нещо нормално за развитите държави като едно изнасилване на момиче, нощем от някой келеш наркоман. Или припадане от алкохолно натравяне на 15 години.
Мхм мхм. Развити сме, спор няма.



1.Масово.
2.Регламентирано от закона.
3.Наказание за любовта.
4.Умишлено насърчаване на последователи, включително със заплахи.
5.Използвано за да се държи половината население в положение на робиня, естествено, против волята й.

Кой от твоите примери отговаря на всички тези условия?
цитирай
115. tutankhamon661 - 103. kostadin
01.02.2011 15:08
kostadin написа:
Преди да критикуваш сламката в окото на цивилизацията в някой региони е по добре да видиш гредата в очите на нашата цивилизация.
Та нали американците избиха 60000000 индианци!-това е нашата цивилизация.Палестина ?Ами Ирак ,ами Авганистан?...
Геноцида над българите?
Къде къде сме по цивилизовани-при нас избиват с хиляди и милиони в името на демокрацията ,комунизма и т. н.

Говориш за война. Има огромна разлика. При убиването с камъни мащабите са по-малки, защото, слава Богу, има кой да спре терористите. Но почакай, някой ден може да дойдат на власт. Внимавай тогава да не се родиш жена, че съвсем друго ще говориш!
цитирай
116. tutankhamon661 - 107. trolllpower - Тутане,
01.02.2011 15:10
trolllpower написа:
нищо не казваш за египетската култура и има ли тя приложение в съвременния свят. Нещо да не те притеснява?

Отдавна напуснах Египет. Преселих се в blog.bg.
цитирай
117. tutankhamon661 - 108. kostadin - Абе Бушчо, кои човешки права спази ...
01.02.2011 15:12
kostadin написа:
Абе Бушчо, кои човешки права спази при нападението над Ирак?Ами Израел при нападенията си над палестинците?Ай холан ,защо ставаш проводник на тезата ,че семейството не е основен елемент на всяко общество.Ти съгласен ли си да гледаш чужди деца ,заченати от жена ти и любовниците й ?

Представи си, че си жена, която системно е пребивана от мъжа си за щяло и нещяло. Тогава ще мислиш ли как да си запазиш семейството или ще търсиш човек, който те брои за живо същество?
цитирай
118. tutankhamon661 - 109. анонимен - Мнение - Кир Спитама
01.02.2011 15:16
анонимен написа:
Примитивният, нискоинтелигентен, озлобен, с нисък стандарт - на границите на физическото оцеляване, необразован, религиозно подкован човек...или може би човекоподен убива с камъни жена.... Варварско, неоправдано по никакъв начин и по никакви причини !...
Високоинтелигентни, гении в своите области на научно познание, боравещи с най-модерни технологии, възпитани, учили и преподаващи в най-престижните университети по света, задоволени и материално и "духовно"...може би ? Та те пращат „Енола Гей“ да пусне „Little Boy“ , „Малчуган“-а ! Това не е варварско, това е свръхцинично, античовешко, долно, мръснишко ....
Все пак е хубаво, че изобщо разсъждаваш по проблема. Огромна част от "цивилизованите" отдавна не си задават....

Не съм твърдял, че оправдавам убийството.
Би трябвало да се даде на жените избор. Ако останеш, съобразяваш се с нашите порядки. Aко ли не, заминавай, където искаш. Бас ловя, че нито една млада жена няма да остане при мъже-садисти.
Проблемът е, че никой не им дава този избор. Съвсем скоро и българка беше убита по същия начин, а е искала да се върне в България. С какво право някакъв туземец ще й го забранява?
цитирай
119. tutankhamon661 - 110. анонимен
01.02.2011 15:18
анонимен написа:
КАТО ГЛЕДАМ НЯКОИ КОМЕНТАРИ ВЕДНАГА РАЗБИРАМ, ЧЕ БЪЛГАРИН ЗНАЧИ ТУРЧИН. ЯВНО РАЗНИ ХОРА ВСЕ ОЩЕ ОДОБРЯВАТ ПОСЕГАТЕЛСТВОТО ВЪРХУ ПРАВАТА НА ЧОВЕКА. 500 ГОДИНИ СА ОКАЗАЛИ СВОЕТО ВЪЗДЕЙСТВИЕ И ТОВА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ. И В ДРУГА ДЪРЖАВА ДА ОТИДЕ, БЪЛГАРИНА СИ ОСТАВА ТУРЧИН ПО ДУША. А ЕДНО ВРЕМЕ АЛЕКО СЕ Е ЧУДЕЛ ЗАЩО НИ БЪРКАТ С ОСМАНЛИИТЕ. ОЧЕВИДНО ИМА ЗАЩО.

Би трябвало да го кажеш с по-силни, ако трябва и обидни думи. Доста съм изписал за недостатъците на българина, а имам още много да добавя. Прекалено турско е съзнанието на някои хора. Не случайно нито един не каза как би постъпил, ако е в положението на жена с чувал на главата.
цитирай
120. saury - А това на какво прилича:
01.02.2011 15:43
В някои части на Индия, ако в семейството умре първо мъжът, жената е задължена да изплати парична сума, като обезщетение на роднините на мъжа... Ако това е извън възможностите на жената, пак в употреба влизат камъните. И цивилизацията гледа отстрани...
цитирай
121. tutankhamon661 - 121. saury - А това на какво прилича:
01.02.2011 15:59
saury написа:
В някои части на Индия, ако в семейството умре първо мъжът, жената е задължена да изплати парична сума, като обезщетение на роднините на мъжа... Ако това е извън възможностите на жената, пак в употреба влизат камъните. И цивилизацията гледа отстрани...

Отличен пример! И никой не пита жената дали е съгласна. Така де, тя нали е неодушевен предмет. Какви права за нея?
На чужд гръб и сто тояги са малко. И ще ми говорят за култура! Тази дума няма никакво място тук - не и в подкрепа на варварството.
цитирай
122. narayana777 - xxl
01.02.2011 21:38
stiga s tozi seksizm.mislete globalno,deistvaite lokalno.da si homo e lesno.da si homosapiens trjbva da se dokazva6 vseki den.ako 4uvstvate mozaka si erekriral,zna4i ne go tarsite na pravilnoto mjsto.
цитирай
123. tutankhamon661 - 123. neponosimost2 - Какъв парадокс!Убит в името на Бог, ...
01.02.2011 22:31
Именно затова говорим за развитие, цивилизация. Необходимото едно време, сега е излишно и опасно.
Дори да има изневяра, кои са онези, та ще я съдят? С какво право? Би трябвало да й оставят избор - поне да напусне държавата. Но за тях е важно да я изтезават, лекувайки най-долните си страсти. С други думи вече не мислят за наказанието, а за собствения си садистичен кеф.
цитирай
124. tutankhamon661 - 124. narayana777 - xxl
01.02.2011 22:34
narayana777 написа:
stiga s tozi seksizm.mislete globalno,deistvaite lokalno.da si homo e lesno.da si homosapiens trjbva da se dokazva6 vseki den.ako 4uvstvate mozaka si erekriral,zna4i ne go tarsite na pravilnoto mjsto.

Има хора, които не желаят да гледат глобално. Векове наред жената е третирана като предмет и на комплексираните мъже това адски много им изнася. Има да патят, защото процесът по изравнавянето на половете е необратим.
цитирай
125. анонимен - Бах мама му
02.02.2011 00:17
ти или си най-амбициозния и трудолюбив трол на тази земя или си просто тъп до безнадежност.

Дано да си трол
цитирай
126. tutankhamon661 - 127. анонимен - Бах мама му
02.02.2011 01:07
анонимен написа:
ти или си най-амбициозния и трудолюбив трол на тази земя или си просто тъп до безнадежност.
Дано да си трол

Аз съм всичко, което можеш да си представиш, плюс някои неща, които и на Господ не могат да хрумнат.
цитирай
127. gita969 - БЕТИ МАХМУДИ
02.02.2011 13:37
Тази книга,ако не се лъжа има продължение,което се казва "От любов към дъщеря ми" И пак,ако не се лъжа писателката е и героинята в романите. Американка, която се омъжва за арабин.ражда му дъщеря и по повод покана на семейството на мъжа й отива на " гости" в Иран и после няма връщане назад за дъщеря й. И като се й бе учил в американски университет. Предполага се,че погледа му към света е претърпял някакъв катарзис. А има и една книга на български писател " Една помакиня разказва" Скандална и горчива.Арабския свят поне издържа жените си,а помакинята работеше като вол, търпеше лишения и гнусната тирания на мъжа си. Та и днес в провинцията има такива очевадни примери на пълна деспотия към жената. Такива примери мога да посоча в качеството си на наблюдател,че ....Но там по-скоро битието определя житието.на такива "взаимоотношения" съм се нагледала в гр. Копривщица,че не бихте повярвали. То добитък,то дърва,то отглеждане на картифи даже боядисване на къща-всичко това е задължение на жената в едно с поносимостта към битовия алкохолизъм на "петела" в къщи. Така че има голяма доза манталитет в отношението към нежния пол. Имам убеждението,че мъжете са много "възприемчиви" в това отношение. Заведи ги да поживеят в арабския свят току виж станали по-големи араби от арабите.

цитирай
128. affroditta - Слава богу, че не живея в арабския свят!
02.02.2011 14:36
И добре, че все още има истински мъже, които разбират, че жената не е техен придатък. А останалите все по-трудно ще намират коя да им обърне внимание. Изтривалките вече са на привършване. Примирявайте се!
цитирай
129. toxic - Нее, не са равни. Черните например ...
02.02.2011 19:38
Нее, не са равни. Черните, например, бягат по-добре от белите, скачат по-добре, пеят и танцуват по-добре. Тоест създадени са за забавление на белите.
цитирай
130. silencemurmur - убийство с камъни... е много показателно за нивото на развитие, до което е стигнал даден народ.
02.02.2011 23:31
Един народ се развива, но религията или политиката
го държи закован за себе си докато и тези окови
се разбият преди да се сложат (почти със сигурност) нови.

В името на секса! днес се убива с шамари, а не с камъни.
Кой мъж по света иска да му се покажи, че е петел без гребен?

А да ти е сладко редуването.


цитирай
131. анонимен - малко уточнение
03.02.2011 01:13
китайците са изобретили барута,а арабите-арабските цифри
цитирай
132. danjelly - ...
03.02.2011 05:53
След всички простотии които се изписаха на всички ви препоръчвам един филм - "Stoning Of Soraya M"..Това е истината..Хората там живеят като животни..Тъжно, но факт...
Но да си кажем истината в очите - тези хора са възпитавани така от деца за тях това е нещо нормално..
цитирай
133. tutankhamon661 - 129. gita969 - БЕТИ МАХМУДИ
03.02.2011 09:04
gita969 написа:
Тази книга,ако не се лъжа има продължение,което се казва "От любов към дъщеря ми" И пак,ако не се лъжа писателката е и героинята в романите. Американка, която се омъжва за арабин.ражда му дъщеря и по повод покана на семейството на мъжа й отива на " гости" в Иран и после няма връщане назад за дъщеря й. И като се й бе учил в американски университет. Предполага се,че погледа му към света е претърпял някакъв катарзис. А има и една книга на български писател " Една помакиня разказва" Скандална и горчива.Арабския свят поне издържа жените си,а помакинята работеше като вол, търпеше лишения и гнусната тирания на мъжа си. Та и днес в провинцията има такива очевадни примери на пълна деспотия към жената. Такива примери мога да посоча в качеството си на наблюдател,че ....Но там по-скоро битието определя житието.на такива "взаимоотношения" съм се нагледала в гр. Копривщица,че не бихте повярвали. То добитък,то дърва,то отглеждане на картифи даже боядисване на къща-всичко това е задължение на жената в едно с поносимостта към битовия алкохолизъм на "петела" в къщи. Така че има голяма доза манталитет в отношението към нежния пол. Имам убеждението,че мъжете са много "възприемчиви" в това отношение. Заведи ги да поживеят в арабския свят току виж станали по-големи араби от арабите.

Да, героинята остава подлъгана от американското му образование. Не знам дали ти е известно, но скоро една българка беше убита с камъни. Нейният мъж е учил тук и по същия начин като авторката на "Не без дъщеря ми" е повярвала в неговото цивилизованост. Вече я няма. Затова подобни истории трябва да получават гласност - може би ще помогнат на някоя бъдещa жертва да избегне варварството на изостаналите народи.
Чел съм "Една помакиня разказва". Помня особено гнусна сцена, която показва, че жените не са само черноработници, но и сексуални робини. И има хора, които го одобряват! Не е истина просто! Всъщност за мъжете е разбираемо - така им изнася.
цитирай
134. tutankhamon661 - 130. affroditta - Слава богу, че не живея в арабския свят!
03.02.2011 09:08
affroditta написа:
И добре, че все още има истински мъже, които разбират, че жената не е техен придатък. А останалите все по-трудно ще намират коя да им обърне внимание. Изтривалките вече са на привършване. Примирявайте се!

Други обаче не са имали този късмет, а и мюсюлманите са много коварни. Лъжат, мажат, убеждават горката жена, че те самите не са такива. Като я заклещят между четири стени, едва тогава показват истинското си лице. След профилактичен пердах жертвата вече е примирена и за околните изглежда "одобряваща". Ако се наложи, тя също ще мята камъни, иначе я чакат черни дни. По-нагоре някой съвсем убедено каза, че жените също "уважават" тези порядки. Само че на кукуво лято!
цитирай
135. tutankhamon661 - 131. toxic
03.02.2011 09:10
toxic написа:
Нее, не са равни. Черните, например, бягат по-добре от белите, скачат по-добре, пеят и танцуват по-добре. Тоест създадени са за забавление на белите.

Ето, видя ли? Точно за тази гледна точка не се бях сетил. За кой ли път доказваш, че мога да разчитам на теб.
цитирай
136. tutankhamon661 - 132. silencemurmur - убийство с камъни... е много показателно за нивото на развитие, до което е стигнал даден народ.
03.02.2011 09:16
silencemurmur написа:
Един народ се развива, но религията или политиката
го държи закован за себе си докато и тези окови
се разбият преди да се сложат (почти със сигурност) нови.
В името на секса! днес се убива с шамари, а не с камъни.
Кой мъж по света иска да му се покажи, че е петел без гребен?
А да ти е сладко редуването.

Само комплексарите, неспособни да задържат жена, подкрепят тези порядки. То е ясно, че никоя жена няма да се примири с ролята си на изтривалка. Мъжът е длъжен да се съобрази с нейнте желания и потребности, иначе не може да очаква същото от нея. Подобна ситуация няма начин да се поддържа с добро и тук влизат в действие шамарите, прикрити зад вековни традиции. Само че тези традиции трябва дабъдат изкоренени, защото обслужват само мъжката част, а и са остарели. Не можеш да се развиваш, ако не си готов за промени.
цитирай
137. tutankhamon661 - 133. анонимен - малко уточнение
03.02.2011 09:18
анонимен написа:
китайците са изобретили барута,а арабите-арабските цифри

И в постинга казах, че имат някои постижения. Но защо са спрели развитието си?
цитирай
138. tutankhamon661 - 134. danjelly - ...
03.02.2011 09:22
danjelly написа:
След всички простотии които се изписаха на всички ви препоръчвам един филм - "Stoning Of Soraya M"..Това е истината..Хората там живеят като животни..Тъжно, но факт...
Но да си кажем истината в очите - тези хора са възпитавани така от деца за тях това е нещо нормално..

Даже прекалено строго ги възпитават, за да не прогледнат. Тук прилагаха същия номер - повечето хора съвсем сериозно вярваха, че Западът е "лош" и трябва банкет да вдигаме, че сме имали егати щастието да се родим в единствената "свободна" държава.
Знаеш ли, че има избягали жени, които правят всичко въможно да разгласят варварските обичаи в родината си? Явно възпитанието не е успяло да замъгли погледа им към реалните факти.
цитирай
139. danjelly - ...
04.02.2011 01:41
проблемът е, че тези хора не се променят дори и когато живеят в чужда страна...Много се шумеше около един случай в Германия преди няколко години ...за един брат убил 23 годишно момиче, " "излагала" семейната чест като се гримирала, носила косите си разпуснати и отказала да носи забрадка и започнала да дружи все повече с германски момичета."...цялата статия http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:YCI8-MEZTEYJ:www.monitor.bg/article%3Fid%3D77444+%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE+%D0%B2+%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F+%D0%BD%D0%B0+%D0%BC%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%B5&cd=3&hl=en&ct=clnk&gl=us&source=www.google.com
цитирай
140. анонимен - Редовният бълвоч на "избраните" на БЛОг.БГ
05.02.2011 22:44
Отново бла, бла, бла. Отново расизъм, ксенофобия.... Някакви супер напреднали европейци, които не убиват с камъни на улицата, но пък за това са се научили да убиват по по-префинен начин, или по много начини и без причина...
Общо взето глупости на търкалета, за да може да "прогледнем", че ето на, най-сетне трябва да намразим турците и шерията и да тръгнем на кръстоносен поход, който отново няма да е воден от Тутанкамон... А от другото му аз, или 661 - да справка Синайския кодекс...
цитирай
141. анонимен - Зно
06.02.2011 16:37
tutankhamon661 написа:
анонимен написа:
ти или си най-амбициозния и трудолюбив трол на тази земя или си просто тъп до безнадежност.
Дано да си трол

Аз съм всичко, което можеш да си представиш, плюс някои неща, които и на Господ не могат да хрумнат.

цитирай
142. squash - китайците са изобретили барута, а ...
08.02.2011 19:54
tutankhamon661 написа:
анонимен написа:
китайците са изобретили барута,а арабите-арабските цифри

И в постинга казах, че имат някои постижения. Но защо са спрели развитието си?
Всъщност арабските цифри са индийски, арабите са ги разнесли. Същото се е случило и с компаса и с алхимията и с други открития на народи от Азия. Развитието си напредналите народи спират най-често, за да отделят време за защита от по-слабо развити, но за сметка на това "по-лошо гледащи" общества. :) Това в историята е константен кръговрат. Случило се е на много общества. Примери - Етруските(идват ранните римляни и ги пукат от бой), Източната Римска империя/ Византия ( арабите столетия наред си пробват късмета) и мн. други.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5664377
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59857
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031