Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2011 16:13 - Криво огледало
Автор: tutankhamon661 Категория: Други   
Прочетен: 16205 Коментари: 82 Гласове:
113

Последна промяна: 13.04.2011 16:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg




Често попадам на хора, които твърдят, че търсят забавление в Мрежата. Няма спор, това е едно от предназначенията й. Но не е единствено. Тук могат да се водят сериозни дискусии на всякакви теми, което също е хубаво. На съответните постинги няма място за шегаджии и е нормално да бъдат изтрити. Защо да разводняват темата? Те ако искат, нека се смеят и на погребения, но това не означава, че и другите трябва да са като тях. Ако някой не може да проумее нещо толкова просто, проблемът си е негов.
Трети са тук за да творят. Тяхно право е да сложат модерация, изчиствайки блога си от коментари, които не са по темата.
Четвърта група, наред с всичко останало, прави проучвания на характери и настроения. Именно за нея ще говоря този път.
Като начало ще взема за пример последната ми публикация -
"Перлата на Сливенхил Ийст Палас". Радвам се, че я оцениха абсолютно всички, които са запазили усета си към красивото и приказното. Именно тяхното мнение ме интересува - винаги съм харесвал и търсил контакт с този тип хора.
Светът отдавна е оценил подобни творения, т.е. мненията на отделни несъгласни нямат особена стойност, защото се губят в морето от одобрение.
Няколко думи за коментарите, които не пуснах. Един от тях беше на човек, избрал за свой ник известно име от света на модата. Същият преследва всички женcки аватари в Мрежата, явно търсейки гадже, каквото няма. Ако не му се отвори "парашута", започва да обижда по най-каруцарския начин. А уж чрез ника си прави внушение за цивилизованост и изисканост! Наред с това защитава дори най-варварските обичаи като например пребиването с камъни.
Луд ли е? Психопат? Във всеки случай изпитва трудности с ориентацията, а това автоматично го вади от групата на хората, които имат право да ме критикуват. Поне да беше възпитано изказването му, но и тук - ядец!
Друг коментар дойде от известен блогър, наказан в момента с бан. Можех да пусна коментара му, защото не беше обиден, но не го направих. Реших първо да погледна блога му и попаднах на
"Челна страница е в мензис - хигиенен полуден". Ако не сте се сетили, погледнете червения надпис - линк е.
Ами, човек, нима това е зряло? Присъствието на думата мензис прави ли го такова, само защото по принцип се употребява от възрастни хора? Много пъти съм казвал, че харесвам подобни публикации, но аз съм разкрепостен и по отношение на другите, а не само в моите лични публикации. Жалко, че си изгубил усета си към приказното. Имах други впечатления за теб.
И още нещо: след като най-известният блогър-учител е в твоите "любими", нима намираш, че разни вулгарни снимки с фунии принадлежат към авангардната публицистика? Сори, няма начин! А попита ли въпросния даскал дали е навършил 16 години? Съмнявам се. Това е поредния пример за двоен аршин.
Сега се сещам за един поет, известен с неприличните си cтихове. Веднъж самият той ми обясни колко е "истински" с това си поведение. За него културата е непознато или по-точно срамно явление.
Това ме накара да си спомня вицовете, според които истинският мъж вони на бира и пот, задължително е мръсен и неподдържан и можете да го намерите само в кръчмата или заспал някъде по пътя.
Другари, при това положение не се чудете, че половината българки мечтаят за чужденец! Прави са.
Като стана дума за поети, сещам се за един, който редовно топи Микаела на модераторите с гнусните си лъжи. Същевременно пуска вулгарни подигравки по неин адрес, именно заради наложения й бан. Вие можете ли да си представите по-долно същество? Левски и Ботев ще се обърнат в гроба, ако разберат, че има такива българи. А той нагъл - тръгнал да се прави на много честен или не знам си какъв друг. Отвратително!
После защо подиграват поетите. А не всички са такива. На мен лично са ми слабост
Kleopatrasv и Natalia77
. Те по никакъв начин не приличат на съществото, описано в горния абзац.
Веднъж споделих с моя блогова приятелка, че хората играят роли в Мрежата, но истинската им същност се вижда в реала. Тя отвърна: "Обратното е. Точно тук са истински, а в действителността наблягат на лицемерието".
Права е. Рядко съм допускал такива очевадни грешки, но за щастие имам приятели, които ме връщат на правилния път.
Добрите хора се откриват взаимно, ала това става по един-единствен начин - когато си честен и коректен към всички. В противен случай около теб ще се завъртят само лошите, а те не са подходяща компания дори за себе си.



Гласувай:
112



1. therainss - хм...
13.04.2011 16:33
Нещо си се поядосал... Но защо на някои споменаваш имената и даваш линкове, а на други - не! Ясно е, че ги описваш с намеци, но не всеки може да стопли...
цитирай
2. mafani - Тц, и тук играем роли.
13.04.2011 16:36
Първоначално може и да сме истински, но задълбаем ли някъде из нета, става като в реала- влизаш в ролята. Всичко е игра.
цитирай
3. tutankhamon661 - 1. therainss - хм...
13.04.2011 16:42
therainss написа:
Нещо си се поядосал... Но защо на някои споменаваш имената и даваш линкове, а на други - не! Ясно е, че ги описваш с намеци, но не всеки може да стопли...


"Изисканият естет" е Ferre. Много болен тип. Абсолютен каруцар. Напоследък навик ми стана да трия негови коментари.
А вулгарният поет е Poligor. Много известен по света.
цитирай
4. therainss - Чакай, мафани
13.04.2011 16:43
Истинският човек си е истински... Аз смея да кажа, че никога нито тук, нито в реала съм се правил на друг, а не на себе си...
цитирай
5. therainss - тутанкамон
13.04.2011 16:44
мерси за уточненията :)
цитирай
6. mafani - therainss, не ме разбра!
13.04.2011 16:47
Ролята не означава непременно, че игрееш, т.е. се правиш на нещо, което не си.
Всички имаме определена роля, на определено място, в определено време. И тук, в блог.бг-то ролите са разпределени също.
Ролята ти се дава често от другите....нещо от сорта на .... "като кажат, че сестра ти е к**ва, иди доказвай, че нямаш сестра". И ако си недоволен от нея, стремейки се да излезеш от образа, в който без да искаш са те поставили, влизаш в друг......
цитирай
7. tutankhamon661 - 2. mafani - Тц, и тук играем роли.
13.04.2011 16:48
mafani написа:
Първоначално може и да сме истински, но задълбаем ли някъде из нета, става като в реала- влизаш в ролята. Всичко е игра.


Ролите са неизбежни. Освен да творя, аз проучвам и характери - стара мания ми е. Май трябваше да уча психология. Но тогава вероятно щях да изгубя нюха си към хората - сега е безпогрешен.
Маските при мен не минават, но не съм глупак за да се издам. Предпочитам да се правя, че вярвам. Така ме подценяват и грешат повече. Особено в blog.bg е много важно да си дадеш "пас', когато трябва, и само да събираш информация.
цитирай
8. mafani - Хм, ако ти пука, обаче!
13.04.2011 16:55
"Особено в blog.bg е много важно да си дадеш "пас', когато трябва, и само да събираш информация."

А мен не ме вълнува кой какъв е, и защо е тук.
цитирай
9. despinida - Фараоне, поздравления !
13.04.2011 16:55
Аз също съм ЗА това, хората да са честни и добронамерени...
Лошото, обаче е, че те не само във виртуала са двулични, че даже многолични (не многолики)... хората са по-хамелеони от самите хамелеони...:))
цитирай
10. mirandolina - Всичко е добре казано !
13.04.2011 16:57
Като човек, който се занимава с театър ще кажа едно свое наблюдение. Като се движа и контактувам в реала с различни хора, си казвам :"Боже, Боже, защо ходя да играя в театъра, то какви актьори има около мен...!" В театъра се играе лесно, в живота е - трудно...но някои си го могат.
Аз съм доволна, че все още добрите хора се откриват взаимно ! Хубава вечер !
цитирай
11. culture - Тук злобата като че ли е повече, отколкото по другите сайтове.
13.04.2011 16:58
Виждала на други места отделни публикации, замърсени с неприлични коментари, но те са рядкост. Нямам обяснение защо в блогбг се получава така. Рядко съм била обект на нападки, защото рядко публикувам. Но виждам какво става по другите блогове.
цитирай
12. mikaela19 - Топ 10 на Злобарите ако изкараш те ...
13.04.2011 17:02
Топ 10 на Злобарите ако изкараш те признавам:)

Човек които пише стихове няма начин да има такава злоба---------значи не ги пише той!

Клео----тя да ти разкаже сама когато бше уличена в кражба на чижди стихове.Имаше очарователният навик да променя по някой дума от даден стих и да го представя за свой.Постингите със разобличаването и още могат да се намерят в блога.Писано беше дори до министереството.Така,че не ми Толерирай Плагиатка!!!

Валсадор---той си е сладур.И човек който няма маска и пише и казва това което мисли.
цитирай
13. tutankhamon661 - 4. therainss - Чакай, мафани
13.04.2011 17:16
therainss написа:
Истинският човек си е истински... Аз смея да кажа, че никога нито тук, нито в реала съм се правил на друг, а не на себе си...


Да знаеш, че си изключение.
цитирай
14. tutankhamon661 - 6. mafani - therainss, не ме разбра!
13.04.2011 17:23
mafani написа:
Ролята не означава непременно, че игрееш, т.е. се правиш на нещо, което не си.
Всички имаме определена роля, на определено място, в определено време. И тук, в блог.бг-то ролите са разпределени също.
Ролята ти се дава често от другите....нещо от сорта на .... "като кажат, че сестра ти е к**ва, иди доказвай, че нямаш сестра". И ако си недоволен от нея, стремейки се да излезеш от образа, в който без да искаш са те поставили, влизаш в друг......


Точно затова не трябва да ти пука кой какво мисли. Разчиташ ли на добронамереност, особено в blog.bg, охооо, закъсала си го. Това е непознато явление.
цитирай
15. dakasoteva - Предназначението на поезията е да ...
13.04.2011 17:38
Предназначението на поезията е да носи радост и красота. Щом не го прави значи въобще не е поезия. Не разбирам онези, които я смятат за някакво връзване на рими. Думите също за важни. Ако са псувни значи нямат място в категория поезия. Още съм нова и не познавам блогерите, за които говориш. Ако решат да коментират при мен, няма да пусна коментарите им. Псувните им няма да цапат блога ми.
цитирай
16. tutankhamon661 - 8. mafani - Хм, ако ти пука, обаче!
13.04.2011 17:45
mafani написа:
"Особено в blog.bg е много важно да си дадеш "пас', когато трябва, и само да събираш информация."
А мен не ме вълнува кой какъв е, и защо е тук.


Всеки има право на виждания и интереси. Просто дадох пример, а вариантите са много.
цитирай
17. tutankhamon661 - 9. despinida - Фараоне, поздравления !
13.04.2011 17:49
despinida написа:
Аз също съм ЗА това, хората да са честни и добронамерени...
Лошото, обаче е, че те не само във виртуала са двулични, че даже многолични (не многолики)... хората са по-хамелеони от самите хамелеони...:))


Толкова точно си се изразила, че нямам какво да добавя.
Да правят, каквото искат, но да не ми тежкареят, щото т'ва най-много ме дразни.
цитирай
18. tutankhamon661 - 17. анонимен - оф Тути, като прочета само израза ...
13.04.2011 17:54
анонимен написа:
оф Тути, като прочета само израза "гнусните лъжи" и веднага ми изниква асоциация с оня дето все го "Убиждат"...
тъжна случка си момче , хамелионщината ти е вродена


Нали знаеш, че анонимните ги трият? По-добре го кажи от ника си.
Не се притеснявай! Няма да те пляскам много.
цитирай
19. mikaela191 - Огледалотона РуСтАм дали е криво?
13.04.2011 18:01
Огледалотона РуСтАм дали е криво?
цитирай
20. tutankhamon661 - 10. mirandolina - Всичко е добре казано !
13.04.2011 18:01
mirandolina написа:
Като човек, който се занимава с театър ще кажа едно свое наблюдение. Като се движа и контактувам в реала с различни хора, си казвам :"Боже, Боже, защо ходя да играя в театъра, то какви актьори има около мен...!" В театъра се играе лесно, в живота е - трудно...но някои си го могат.
Аз съм доволна, че все още добрите хора се откриват взаимно ! Хубава вечер !


Тук, в реала или театъра - актьорството е дарба. Казват, че жените го владеят по-добре, но има и мъже-призьори. Всяка ситуация кара хората да задобряват. И следва "Оскар" за най-добрите.
цитирай
21. tutankhamon661 - 19. анонимен - Че го изтриеш по собствено Усмот...
13.04.2011 18:02
анонимен написа:
Че го изтриеш по собствено Усмотрение...не на мене тия...
Тути що си сложил модерация на Мафани имах мерак да се изсекна там :)))))))))


Това ми хареса и бързам да го цитирам - Mafani трябва да го види. Вероятно ще й стане много забавно.
цитирай
22. starachanta - Стегни се, момче!
13.04.2011 18:11
Имаш постове за любов. Напиши още някой такъв. Или някоя приказка като предишната. Дай да не говорим за блогерите, че не ми е интересно.
цитирай
23. silwiqna - :)
13.04.2011 18:30
Добрия човек е добър навсякъде.Добрите хора мисля, че и понякога са наивни, като смятат и другите такива и когато се сблъскат с нещо отрицателно - страдат - пак навсякъде - и в реала и в нета! Но в нета много хора избиват своите комплекси, чудя се какво постигат и с провокации, обиди, арогантност!?
цитирай
24. tutankhamon661 - 11. culture - Тук злобата като че ли е повече, отколкото по другите сайтове.
13.04.2011 18:32
culture написа:
Виждала на други места отделни публикации, замърсени с неприлични коментари, но те са рядкост. Нямам обяснение защо в блогбг се получава така. Рядко съм била обект на нападки, защото рядко публикувам. Но виждам какво става по другите блогове.


Честно казано, нямам нищо против разни игри, стига да не са вулгарни. Тук също може да се вложи майсторлък, макар че на пръв поглед звучи абсурдно.
Псувните са като захапка на немска овчарка - много, но повърностни.
А ако засегнеш човека, без да използваш обидни думи, това е като ухапване на питбул - веднъж, но може да е толкова дълбоко, че разкъсва вътрешни органи.
Не че го препоръчвам, но поне е по интересно. Иначе е каруцарско, т.е. тъпо.
цитирай
25. tutankhamon661 - 15. dakasoteva
13.04.2011 18:47
dakasoteva написа:
Предназначението на поезията е да носи радост и красота. Щом не го прави значи въобще не е поезия. Не разбирам онези, които я смятат за някакво връзване на рими. Думите също за важни. Ако са псувни значи нямат място в категория поезия. Още съм нова и не познавам блогерите, за които говориш. Ако решат да коментират при мен, няма да пусна коментарите им. Псувните им няма да цапат блога ми.


Знаеш ли, че във всяка кръчма има поне 1-2 поети? Римуват псувни и си въобразяват, че са велики, но недооценени. Съвсем сериозно се смятат за творци.
Tоку-що се сетих за вица, в който един се хвали какво голямо лайно е изсрал. По този начин иска да впечатли девойка. Дали е успял?
цитирай
26. mafani - Фараоне, ама и аз ли съм от жените ти?
13.04.2011 18:52
Или аз и ти сме едно?
цитирай
27. tutankhamon661 - 26. mafani - Фараоне, ама и аз ли съм от жените ти?
13.04.2011 18:59
mafani написа:
Или аз и ти сме едно?


Аз и ти сме едно. Демек ти си мой профил.
Това е най-изтъркания номер за посяване на съмнения и омраза. Ползват го онези, които не могат да завържат приятелства, и минава само при глупаците. Никой свестен не се хваща.
Любим номер е на другаря Рустам, само че той го говори предимно от ника си, а този е анонимен. Значи вероятно опитва само да внушава, че е Рустам.
Егати, защитих учителя! Не мога да повярвам.
цитирай
28. futbolist - Скучаещите никога не свършват.
13.04.2011 19:09
Спомням си няколко коментара, които по непонятни за мен причини целяха да ме обидят. Блогът ми е специализиран само за футбол. Наблягам основно на мачове, които са донесли много радост на целия народ. Въпреки това се намериха хора, които по доста неприличен начин спориха с мен. Отначало оставих коментарите им, после ги изтрих, защото смятам, че са обида за останалите коментиращи.
цитирай
29. tutankhamon661 - 19. mikaela191 - Огледалотона РуСтАм дали е криво?
13.04.2011 19:20
mikaela191 написа:
Огледалотона РуСтАм дали е криво?


Това е очевадно. Той целият е изкривен. Така се раждат карикатурите.
цитирай
30. tutankhamon661 - 22. starachanta - Стегни се, момче!
13.04.2011 19:30
starachanta написа:
Имаш постове за любов. Напиши още някой такъв. Или някоя приказка като предишната. Дай да не говорим за блогерите, че не ми е интересно.


Имай търпение! Сега събирам материал за следващата приказка.
цитирай
31. elinora - Ох, Фараоне, чудя ти се само как ти се занимава?
13.04.2011 19:37
Кучетата си лаят, керванът си върви! Никой и нищо няма да се промени тук. Хората са такива, каквито са си. Добри, лоши, конфликтни, миролюбиви, всякакви... И в това му е хубавото на това виртуално място, че можеш да общуваш с тези, които са на твоята емоционална, нравствена и т.н вълнА. Мен лично само лекичко ме дразни факта, че когато кажа някаква неудобна истина (в мой постинг или в коментар някъде) започват да ме слагат в разни категории и в компании и става - щом не си с нас, значи си против нас. Глупости на търкалета! :))
пп и въреки всичко добрите и качествените хора тук са повече от лошите!
цитирай
32. frina - Tутанкамон,
13.04.2011 20:05
постингът за перлата наистина е супер - едва днес можах да го разгледам по-подробно, тъй като времето ми е оскъдно. Креативно и добре написано с усет към детайлите, браво!:)

Ферре-то е пословично неграмотен и селянията и агресията му извират през ушите - струва ли си даже да го отбелязваш? А този постинг на Валсодар е от 2009 - там отдавна са загубени давността и поводите за написване...

Пиши приказка и дай повечко митични същества - дракони, елфи, такива неща.:))
цитирай
33. tutankhamon661 - 23. silwiqna - :)
13.04.2011 20:15
silwiqna написа:
Добрия човек е добър навсякъде.Добрите хора мисля, че и понякога са наивни, като смятат и другите такива и когато се сблъскат с нещо отрицателно - страдат - пак навсякъде - и в реала и в нета! Но в нета много хора избиват своите комплекси, чудя се какво постигат и с провокации, обиди, арогантност!?


Преди малко видях постинг на един учител, който за пореден път показа, че е дебил. Заради такива като него има и виртуална полиция. Рано или късно ще го докопат и тогава жална му майка. Добрите хора не трябва да страдат заради лошите.
цитирай
34. tutankhamon661 - 28. futbolist - Скучаещите никога не свършват.
13.04.2011 20:38
futbolist написа:
Спомням си няколко коментара, които по непонятни за мен причини целяха да ме обидят. Блогът ми е специализиран само за футбол. Наблягам основно на мачове, които са донесли много радост на целия народ. Въпреки това се намериха хора, които по доста неприличен начин спориха с мен. Отначало оставих коментарите им, после ги изтрих, защото смятам, че са обида за останалите коментиращи.


Защо се учудваш? По форумите е пълно с хора, които искат да се заяждат. В реала не смеят да мъцнат, затова го правят тук. Не ги интересува на каква тема са публикациите ти. Празен постинг да пуснеш, пак ще напишат "Много тъпо'. Въобразяват си, че са оригинални.
Ти можеш ли да си представиш по-тъпо нещо от ялов критикар, който нищо не умее?
цитирай
35. termostat - Смотан фараон,
13.04.2011 20:55
същия си като валсодар. Недоразвит недорасляк. Лика прилика сте си. Можеше да дадеш още линкове, както и твои. Така сам щеше да се убедиш, че сте еднакви.
цитирай
36. tutankhamon661 - 31. elinora - Ох, Фараоне, чудя ти се само как ти се занимава?
13.04.2011 21:19
elinora написа:
Кучетата си лаят, керванът си върви! Никой и нищо няма да се промени тук. Хората са такива, каквито са си. Добри, лоши, конфликтни, миролюбиви, всякакви... И в това му е хубавото на това виртуално място, че можеш да общуваш с тези, които са на твоята емоционална, нравствена и т.н вълнА. Мен лично само лекичко ме дразни факта, че когато кажа някаква неудобна истина (в мой постинг или в коментар някъде) започват да ме слагат в разни категории и в компании и става - щом не си с нас, значи си против нас. Глупости на търкалета! :))
пп и въреки всичко добрите и качествените хора тук са повече от лошите!


Споделям мнението ти, че разнообразието е хубаво нещо. Само не мога да одобря, когато опитват да ме замесват в техни игрички против моето желание. И сега видях куп анонимни коментари по други блогове, където ме споменават без никаква връзка с мен. Дори няма мой коментар.
После защо трия техните изказвания. Ами да кажат нещо умно или поне да не е изтъркано.
Много мразя групарството, а тук то е в огромни количества. Сръднята също. Е, аз не мога да ходя по акъла на всеки срещнат. Няма да стане. На никой не казвам къде да говори, но и на мен никой няма право да се цупи.
цитирай
37. tutankhamon661 - 32. shtrakalka - А бе, другарю,
13.04.2011 21:27
shtrakalka написа:
може ли с толкова много думи да кажеш толкова малко неща?
И нямаше ли да те разберем, ако не беше намесил Ботев и Левски?
Имената им не правят постинга ти по-смислен нито по-убедителен.
Ама и аз що ли се занимавам...


Тогава спри да се занимаваш! Аз няма да пусна образователни фунии и няма да се подигравам на родилки. Това го могат само умните.
цитирай
38. tutankhamon661 - 33. frina - Tутанкамон,
13.04.2011 21:46
frina написа:
постингът за перлата наистина е супер - едва днес можах да го разгледам по-подробно, тъй като времето ми е оскъдно. Креативно и добре написано с усет към детайлите, браво!:)
Ферре-то е пословично неграмотен и селянията и агресията му извират през ушите - струва ли си даже да го отбелязваш? А този постинг на Валсодар е от 2009 - там отдавна са загубени давността и поводите за написване...
Пиши приказка и дай повечко митични същества - дракони, елфи, такива неща.:))


По китайските зодии съм дракон, значи трябва да има дракони.
А Ферре-джето има голеееми уши. Извира ли, извира ....
цитирай
39. tili - Хората са почтени и донякъде
13.04.2011 22:36
откровени, когато се гледат очи в очи. Иначе - Нета е друго място. Нещо като стената на градския кенеф. На какви неща съм била свдетел - идея си нямаш! Забавлявай се. Пиши си за кеф и не излизай срещу дракона. Непобедим е!!!:)
цитирай
40. анонимен - Мен ме пребиха недоволни жени тази ...
13.04.2011 23:27
Мен ме пребиха недоволни жени тази вечер.Гледам ти оцеляваш..:)
Спокойна нощ на всички!
цитирай
41. hosekura - С изненада открих че
14.04.2011 09:29
Небхеперура Тутанкамон е цялото име на Тутанкамон. Още му казват и Тутанхамун.

Много интересно ;)
цитирай
42. nuk - Моите публикации отдавна са по д...
14.04.2011 09:59
Моите публикации отдавна са по други сайтове. Влизам тук само за да разгледам и дори рядко пускам коментари. Аз също съм за базиците, но ако правилата важат за всички. Не някои да го правят безнаказано, дори да излизат на първа страница, а други да получават бан за нещо съвсем невинно. Понякога дори без причина. Такива правила фалшименто не ме интересуват.
цитирай
43. dakasoteva - Предназначението на поезията е да ...
14.04.2011 10:43
tutankhamon661 написа:
dakasoteva написа:
Предназначението на поезията е да носи радост и красота. Щом не го прави значи въобще не е поезия. Не разбирам онези, които я смятат за някакво връзване на рими. Думите също за важни. Ако са псувни значи нямат място в категория поезия. Още съм нова и не познавам блогерите, за които говориш. Ако решат да коментират при мен, няма да пусна коментарите им. Псувните им няма да цапат блога ми.


Знаеш ли, че във всяка кръчма има поне 1-2 поети? Римуват псувни и си въобразяват, че са велики, но недооценени. Съвсем сериозно се смятат за творци.
Tоку-що се сетих за вица, в който един се хвали какво голямо лайно е изсрал. По този начин иска да впечатли девойка. Дали е успял?

Пияния поет е легенда, която сама по себе си е хубава. Но разни хора са я променили и наблягат на пиенето. От думите им ще намразиш и поезия и проза. Има неща, с които не трябва да се злоупотребява.
цитирай
44. toxic - hi, ppl
14.04.2011 12:05
вчера гледам някакъв форум на тема "здравословно ли е да се спират цигарите" . "Майкооо, тук ще се лее кръв и олово" - казах си и реших да надникна в коментарите. И о, ужас! 716 коментара и нито един обиден или циничен...
Всъщност имаше цинизми но по адрес на "мръсните, гадни цигари" от страна на отказващите тютюнопушенето нестабилни и раздразнителни субекти. 716 нормални и доброжелателни коментара! Още съм в шок...
цитирай
45. hamstera - Нов съм и го казвам сигурно за десети път, но си харесах някои блогове!
14.04.2011 12:07
Много рядко тия блогове са на първа и точнто това ме привлече! Истината в тях и техният талан да пишат! Всичко останало, просто не го чета!
Поздрави от един неудобен хамстер!
цитирай
46. valsodar - Винаги съм се чудил, как да тълкувам ...
14.04.2011 13:17
Винаги съм се чудил, как да тълкувам думата подлога, но с твоя помощ вече го разбрах :)
Момче, дай малко по-леко с нета, че е започнал да ти изкривява преценката за света около теб :)))
цитирай
47. tutankhamon661 - 36. termostat - Смотан фараон,
14.04.2011 13:52
termostat написа:
същия си като валсодар. Недоразвит недорасляк. Лика прилика сте си. Можеше да дадеш още линкове, както и твои. Така сам щеше да се убедиш, че сте еднакви.


За мое щастие нямаме нищо общо. Никаква прилика.
цитирай
48. tutankhamon661 - 37. gameman - Добрите хора действително се на...
14.04.2011 13:56
gameman написа:
Добрите хора действително се намират взаимно, а лошите само гравтират около тях, стремейки се да почерпят малко от енергията им, за да се заредят.
Споделям идеята, че във виртуала сме истинските, защото точно тук правим всичко онова, което не смеем да направим в реала.
В реала ако искаш да си нещо, което не е позволено, го подтискаш, съобразявайки се с общоприетите норми и правила на обществото.Ако не го направиш, рискуваш да те отхвърлят и това ти налага донякъде(дори доста повече) престорено поведение.
В интернет обаче няма кой да те спре.Можеш да бъдеш всичко, което искаш, държейки се по начина, по който винаги си искал. А обикновено искаш всичко онова, което си, но се опитваш да прикриеш в истинския си живот.Това си ти, онзи скрит, неподправен и истински ти, който си така или иначе, но който умело замаскираш с маската на лицемерието в действителността. :-)


Животът принуждава хората да се преструват и това малко или много важи за всички. Най-играещи са онези, които зад някаква злоба и фалшива непримиримост опитват да скрият слабостите си. Тяхната изкривена логика е: аз съм лош, значи съм истински. Това е повече от абсурдно.
цитирай
49. tutankhamon661 - 41. tili - Хората са почтени и донякъде
14.04.2011 13:59
tili написа:
откровени, когато се гледат очи в очи. Иначе - Нета е друго място. Нещо като стената на градския кенеф. На какви неща съм била свдетел - идея си нямаш! Забавлявай се. Пиши си за кеф и не излизай срещу дракона. Непобедим е!!!:)


Не знам дали е кенеф, но вероятно има още какво да се види.
Повечето хора умеят да се преструват доста добре, а на най-техничните не им пречи дори това, че ги гледаш в очите.
Ще видим за дракона.
цитирай
50. tutankhamon661 - 42. sevt9 - Мен ме пребиха недоволни жени тази ...
14.04.2011 14:05
sevt9 написа:
Мен ме пребиха недоволни жени тази вечер.Гледам ти оцеляваш..:)
Спокойна нощ на всички!


При мен има само една недоволна жена. Останалите са много добри и мили.
Може би твоите са имали лош ден и са си го изкарали на теб.
цитирай
51. tutankhamon661 - 43. zlika - Как е, Путанкамоне?
14.04.2011 14:06
zlika написа:
Да направим моя култов поздрав?
Ти ме хващаш за хуя, а аз теб за путката! :-D


Не очаквах от теб такова некултурно изказване. По принцип си възпитан човек.
цитирай
52. tutankhamon661 - 44. hosekura - С изненада открих че
14.04.2011 14:07
hosekura написа:
Небхеперура Тутанкамон е цялото име на Тутанкамон. Още му казват и Тутанхамун.
Много интересно ;)


Ако вземеш предвид и различните езици, на които се произнася, ще стане още по-интересно.
цитирай
53. tutankhamon661 - 45. nuk - Моите публикации отдавна са по д...
14.04.2011 14:11
nuk написа:
Моите публикации отдавна са по други сайтове. Влизам тук само за да разгледам и дори рядко пускам коментари. Аз също съм за базиците, но ако правилата важат за всички. Не някои да го правят безнаказано, дори да излизат на първа страница, а други да получават бан за нещо съвсем невинно. Понякога дори без причина. Такива правила фалшименто не ме интересуват.


Споко! Всички сме тръгнали към други сайтове. Напоследък и аз прекарвам по-малко време в blog.bg. Все още идвам, защото съм свикнал с това място. Но скоро може и да размисля, ако продължи тенденцията да банват любимите ми блогъри, а други да се кълчат на първа страница с публикации, каквито можеш да видиш само по порно сайтовете. Все пак и те си имат фенове - разни псевдоинтелектуалци, които си въобразяват, че са много зрели.
цитирай
54. tutankhamon661 - 46. dakasoteva - Предназначението на поезията е да ...
14.04.2011 14:20
dakasoteva написа:
tutankhamon661 написа:
dakasoteva написа:
Предназначението на поезията е да носи радост и красота. Щом не го прави значи въобще не е поезия. Не разбирам онези, които я смятат за някакво връзване на рими. Думите също за важни. Ако са псувни значи нямат място в категория поезия. Още съм нова и не познавам блогерите, за които говориш. Ако решат да коментират при мен, няма да пусна коментарите им. Псувните им няма да цапат блога ми.


Знаеш ли, че във всяка кръчма има поне 1-2 поети? Римуват псувни и си въобразяват, че са велики, но недооценени. Съвсем сериозно се смятат за творци.
Tоку-що се сетих за вица, в който един се хвали какво голямо лайно е изсрал. По този начин иска да впечатли девойка. Дали е успял?

Пияния поет е легенда, която сама по себе си е хубава. Но разни хора са я променили и наблягат на пиенето. От думите им ще намразиш и поезия и проза. Има неща, с които не трябва да се злоупотребява.


Така излиза лошо име на поетите. А не са само те. Може би са основна мишена, защото са прекалено много на брой и се набиват в очите.
Простотията е навсякъде и даже някои изкуфели типове я смятат за много възвишена. Но те си имат и други изкривени представи.
Тук и по останалите форуми, освен словото, основно оръжие е групарството. Викне ли тълпата, ти трябва да си с нея. Аз пък хич не харесвам този подход. Това е най-сигурния начин, по който човек се обезличава и се слива със стадото. Значи не е за мен.
цитирай
55. tutankhamon661 - 47. toxic - hi, ppl
14.04.2011 14:27
toxic написа:
вчера гледам някакъв форум на тема "здравословно ли е да се спират цигарите" . "Майкооо, тук ще се лее кръв и олово" - казах си и реших да надникна в коментарите. И о, ужас! 716 коментара и нито един обиден или циничен...
Всъщност имаше цинизми но по адрес на "мръсните, гадни цигари" от страна на отказващите тютюнопушенето нестабилни и раздразнителни субекти. 716 нормални и доброжелателни коментара! Още съм в шок...


Естествено, че може и културно. Но някои хора до такава степен са изперкали от висене в Нета или може би по рождение са такива, че дори не могат да си представят нормално общуване. Представяш ли си такъв да ти тежкарее? Малиии! Смях!
цитирай
56. tutankhamon661 - 48. hamstera - Нов съм и го казвам сигурно за десети път, но си харесах някои блогове!
14.04.2011 14:31
hamstera написа:
Много рядко тия блогове са на първа и точнто това ме привлече! Истината в тях и техният талан да пишат! Всичко останало, просто не го чета!
Поздрави от един неудобен хамстер!


И аз много пъти съм го казвал. Даже има хора, които съжалявам, че не мога да открия, защото не помня никовете им, а рядко публикуват и никога не излизат на първа страница.
Аз съм от онзи изчезващ вид, който цени конкуренцията и не си въобразява, че е единствен и неповторим.
цитирай
57. tutankhamon661 - 49. valsodar - Винаги съм се чудил, как да тълкувам ...
14.04.2011 14:35
valsodar написа:
Винаги съм се чудил, как да тълкувам думата подлога, но с твоя помощ вече го разбрах :)
Момче, дай малко по-леко с нета, че е започнал да ти изкривява преценката за света около теб :)))


Успя да ме изненадаш. Цели две изречения, лишени от смисъл. Не го очаквах от теб, но може да е защото не сме контактували и не те познавам достатъчно. Сега започна да ми се изяснява.
Първото изречение - аз съм последния човек, на който можеш да го кажеш. По-скоро ти помисли върху него.
Второто - подобно нещо не може да ми каже човек, който виси в Нета значително по-дълго от мен.
цитирай
58. valsodar - Прав си, не мога да се меря с теб - къде ...
14.04.2011 14:45
Прав си, не мога да се меря с теб - къде са две изречения лишени от смисъл в репликата ми, къде е цял постинг при теб?

За да ги разбереш, ще ти го рекна направо - Кажни на Жана да не ми се прави на ударена с мокър парцал и да използва други за посредници, а ако има нещо да си ми го рече в очите. По Великден знае къде да ме намери, ако нещо и е криво, да не ми прави циркове тук с дресираните си маймунки, а да ми се обади и да ми го каже.
Сега схвана ли или пак е лишено от смисъл за тебе?

Бая ще има да си патиш в живота, много лесно те манипулират а ти съвсем не се и усещаш.
цитирай
59. tutankhamon661 - Прав си, не мога да се меря с теб - къде ...
14.04.2011 14:52
valsodar написа:
Прав си, не мога да се меря с теб - къде са две изречения лишени от смисъл в репликата ми, къде е цял постинг при теб?
За да ги разбереш, ще ти го рекна направо - Кажни на Жана да не ми се прави на ударена с мокър парцал и да използва други за посредници, а ако има нещо да си ми го рече в очите. По Великден знае къде да ме намери, ако нещо и е криво, да не ми прави циркове тук с дресираните си маймунки, а да ми се обади и да ми го каже.
Сега схвана ли или пак е лишено от смисъл за тебе?
Бая ще има да си патиш в живота, много лесно те манипулират а ти съвсем не се и усещаш.


Ясно, сега видях смисъла. Значи според теб тя има нещо общо със споменаването ти? Грешиш. Не знам дали ще те успокоя, но за теб изобщо не сме говорили. Щом се е събудило подозрение, значи вероятно имате някакви по-специални отношения, за които аз не знам. Ако ми бяха известни, нямаше да те спомена. Гарантирам ти, че единствената причина да те намеся е онзи твой коментар в предишния ми постинг.
Със сигурност не се е родил човекът, който може да ме манипулира. Е, може би за жена е възможно, но само в реала. Не и в мрежата.
цитирай
60. valsodar - Вярвай си :)
14.04.2011 14:57
Вярвай си :)
цитирай
61. tutankhamon661 - 63. valsodar - Вярвай си :)
14.04.2011 15:01
valsodar написа:
Вярвай си :)


Както искаш.
За последно ще ти кажа, че не сме говорили нито за мои, нито за нейни приятели - аз предпочитам така. Нито ще й се меся на нея, нито ще й позволя да ми диктува. И тя е напълно съгласна с това.
цитирай
62. valsodar - Така - така, продължавай да ми се ...
14.04.2011 15:05
Така - така, продължавай да ми се оправдаваш. То което се вижда си стана ясно за всички. В предният постинг те питах на колко години си ( коментар, който не пусна) - питах за да мога да си отговоря на въпроса дали лигавщината се дължи на липса на житейски опит или на инфантилност при тебе. Вече почти съм си отговорил, няма нужда да спамим повече във великолепният ти постинг :)
цитирай
63. tutankhamon661 - 65. valsodar - Така - така, продължавай да ми се ...
14.04.2011 15:19
valsodar написа:
Така - така, продължавай да ми се оправдаваш. То което се вижда си стана ясно за всички. В предният постинг те питах на колко години си ( коментар, който не пусна) - питах за да мога да си отговоря на въпроса дали лигавщината се дължи на липса на житейски опит или на инфантилност при тебе. Вече почти съм си отговорил, няма нужда да спамим повече във великолепният ти постинг :)


Обиждаме, а? Винаги когато някой започне да говори така, то е от завист за нещо. Няма нужда да отричаш. За мен е важно, че са ме оценили хората, които аз смятам за интелигентни. А недоразвити злобари - колкото щеш. Не мога и не искам на всеки да обръщам внимание. Особено на черногледите, които не умеят да оценят красивото в живота.
Лигавщина! Това е най-дебилното изказване, което съм получавал. Гледай си блога и не чети какво пиша. Тъкмо няма да разклатиш здравето си.
цитирай
64. valsodar - Не лай по мой адрес и няма да си отн...
14.04.2011 15:28
Не лай по мой адрес и няма да си отнасяш ритници зад опашката - простичко е.

Ниска летва си за мен, не бой се няма да си губя повече времето с теб.
цитирай
65. tutankhamon661 - 67. valsodar - Не лай по мой адрес и няма да си отн...
14.04.2011 15:29
valsodar написа:
Не лай по мой адрес и няма да си отнасяш ритници зад опашката - простичко е.
Ниска летва си за мен, не бой се няма да си губя повече времето с теб.


Ритниците само аз ги раздавам. Бягай, докато е време!
цитирай
66. pisankaa - Примиера ли има момчета? На коя постановка?
14.04.2011 15:35
Кога ще е боя? Свирнете ми да гледам :))))))))
цитирай
67. tutankhamon661 - 69. pisankaa - Примиера ли има момчета? На коя постановка?
14.04.2011 15:38
pisankaa написа:
Кога ще е боя? Свирнете ми да гледам :))))))))


Ти пък откъде се взе?
Може да има, но може и да няма. Във всеки случай лентата се казва "Фараон безпощадно мачка Валсодар".:)))))))))))))))))))))))))))))))))
цитирай
68. pisankaa - От къде се взех?
14.04.2011 15:42
Ами сега е котешки сезон и гледам на фасадата два котарака нещо си ръмжат и наминах да си завъртя опашката....
цитирай
69. tutankhamon661 - 71. pisankaa - От къде се взех?
14.04.2011 15:47
pisankaa написа:
Ами сега е котешки сезон и гледам на фасадата два котарака нещо си ръмжат и наминах да си завъртя опашката....


Хубаво я въртиш, ама няма да има кеч. Оня го мъчат някакви проблеми, а в такива случаи аз подхождам с разбиране ...... и съжаление.
цитирай
70. pisankaa - Жалко
14.04.2011 15:50
tutankhamon661 написа:
pisankaa написа:
Ами сега е котешки сезон и гледам на фасадата два котарака нещо си ръмжат и наминах да си завъртя опашката....


Хубаво я въртиш, ама няма да има кеч. Оня го мъчат някакви проблеми, а в такива случаи аз подхождам с разбиране ...... и съжаление.

Ще си изпия кафето в следобедна скука.
цитирай
71. tutankhamon661 - 73. pisankaa - Жалко
14.04.2011 15:53
pisankaa написа:
tutankhamon661 написа:
pisankaa написа:
Ами сега е котешки сезон и гледам на фасадата два котарака нещо си ръмжат и наминах да си завъртя опашката....

Хубаво я въртиш, ама няма да има кеч. Оня го мъчат някакви проблеми, а в такива случаи аз подхождам с разбиране ...... и съжаление.

Ще си изпия кафето в следобедна скука.


Глей ся, дожаля ми. Да беше казала по-рано. Щях да ти обърна внимание. Една от моите мисии в този живот е да доставям удоволствие на жените. Ха-ха! Много ме бива. Ама да не се фукам.
цитирай
72. pisankaa - Офф като всеки мъжки котарак в разплоден сезон...
14.04.2011 15:58
Мен само ми се гледаха гладиаторски борби нещо като онези потни пехливани с по едната препаска много забавно...
цитирай
73. mikaela19 - Прав си, не мога да се меря с теб - къде ...
14.04.2011 17:26
valsodar написа:
Прав си, не мога да се меря с теб - къде са две изречения лишени от смисъл в репликата ми, къде е цял постинг при теб?

За да ги разбереш, ще ти го рекна направо - Кажни на Жана да не ми се прави на ударена с мокър парцал и да използва други за посредници, а ако има нещо да си ми го рече в очите. По Великден знае къде да ме намери, ако нещо и е криво, да не ми прави циркове тук с дресираните си маймунки, а да ми се обади и да ми го каже.
Сега схвана ли или пак е лишено от смисъл за тебе?

Бая ще има да си патиш в живота, много лесно те манипулират а ти съвсем не се и усещаш.

Радо ти не ми с еправи на ударен с мокър парцал и не ми намесвай името някъде във вашите неща.Ясно ли ти е?
Ако искам да ти кажа нещо,знам къде да те намеря.
Но по голяма простащина от това да ги пишеш за мен не съм очаквала.
Жалко,найстина жалко.
цитирай
74. kleopatrasv - 12. mikaela19 - Топ 10 на Злобарите
14.04.2011 20:46
В Министерството спореха за един стих, публикуван в чужда стихосбирка, но той се оказа наистина мой и ми се извиниха. Не разбирам защо те вълнува толкова това?
цитирай
75. tutankhamon661 - rustam
14.04.2011 22:21
Извинявай, но без да искам натиснах "изтрий"! Ще прощаваш, значи.
цитирай
76. shaffi - привет,
14.04.2011 22:52
с това криво огледало,мн некоректни и завистливи хора се разпознават тук,блог.бг не е място за тях...поздравявам те!
цитирай
77. kleopatrasv - tutankhamonе,
15.04.2011 00:55
Всички отдавна сме влезли в други сайтове, но отвреме навреме поглеждаме и тук.
Радвам се, че си ми фен! Поздрави!
цитирай
78. tutankhamon661 - 75. pisankaa - Офф като всеки мъжки котарак в разплоден сезон...
15.04.2011 10:49
pisankaa написа:
Мен само ми се гледаха гладиаторски борби нещо като онези потни пехливани с по едната препаска много забавно...


Не става, оня избяга с подвита опашка.
цитирай
79. tutankhamon661 - Прав си, не мога да се меря с теб - къде ...
15.04.2011 10:50
mikaela19 написа:
valsodar написа:
Прав си, не мога да се меря с теб - къде са две изречения лишени от смисъл в репликата ми, къде е цял постинг при теб?
За да ги разбереш, ще ти го рекна направо - Кажни на Жана да не ми се прави на ударена с мокър парцал и да използва други за посредници, а ако има нещо да си ми го рече в очите. По Великден знае къде да ме намери, ако нещо и е криво, да не ми прави циркове тук с дресираните си маймунки, а да ми се обади и да ми го каже.
Сега схвана ли или пак е лишено от смисъл за тебе?
Бая ще има да си патиш в живота, много лесно те манипулират а ти съвсем не се и усещаш.

Радо ти не ми с еправи на ударен с мокър парцал и не ми намесвай името някъде във вашите неща.Ясно ли ти е?
Ако искам да ти кажа нещо,знам къде да те намеря.
Но по голяма простащина от това да ги пишеш за мен не съм очаквала.
Жалко,найстина жалко.


Той по рождение е ударен с мокър парцал.
Не се притеснявай! Вкарах му шамарите и той избяга разплакан.
цитирай
80. tutankhamon661 - 80. shaffi - привет,
15.04.2011 10:55
shaffi написа:
с това криво огледало,мн некоректни и завистливи хора се разпознават тук,блог.бг не е място за тях...поздравявам те!


А всъщност нямах намерение да се заяждам с никой.
цитирай
81. tutankhamon661 - 81. kleopatrasv - tutankhamonе,
15.04.2011 10:57
kleopatrasv написа:
Всички отдавна сме влезли в други сайтове, но отвреме навреме поглеждаме и тук.
Радвам се, че си ми фен! Поздрави!


Това е нормалната практика. Колкото и хора да влизат, няма начин да се свържеш с всички. Ако се ограничаваш с един сайт, оставаш незабелязан за останалите, където също има интересни блогъри.
цитирай
82. lisichka - САШЕ ВИДЯ ЛИ МИ НОВОТО ШАБЛОНЧЕ НА ...
15.04.2011 11:48
САШЕ ВИДЯ ЛИ МИ НОВОТО ШАБЛОНЧЕ НА ДЕБЕЛАНКАТА?
ПАК ИЗВАДИХ ПО-ДОБЪР ИНТЕРФЕЙС ОТ ТЕБЕ ....
ЛЕКО ДА НЕ ТИ СЕ ПУКНЕ НЯКОЯ ВЕНА ОТ ЗАВИСТ ...:_________________
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5664058
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59857
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031