Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2011 17:37 - Сектите - 1 част
Автор: tutankhamon661 Категория: Други   
Прочетен: 11445 Коментари: 21 Гласове:
112

Последна промяна: 25.04.2011 17:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg




Темата за сектите е много неприятна, но в крайна сметка реших да се изкажа, тъй като напоследък все за това се говори. След мелето в Бургас чух какви ли не призиви в двете крайности, а истината, както винаги, е някъде по средата.
Няма спор, че подобни неща не трябва да се случват в 21-ви век. Истина е и това, че ВМРО използваха случая за да трупат дивиденти като най-големите родолюбци. Съгласен съм, че на ултрасите не им пука особено за дейността на някаква си църква, а гледат да организират "веселбата", както те я разбират.
Но не мога да приема и обратната гледна точка. Намесването на фашизъм, евреи, цигани, свобода на вероизповеданията, българския манталитет - всичко това е пресилено.
Евреите и циганите нямат нищо общо в случая, защото дори да не са по вкуса на определeни кръгове, те гледат своята паница, дом, бизнес. Не са дошли да ти тропат на вратата или да причакват детето ти. Не могат да се сравняват несъизмерими едно с друго неща.
Виж, ако група роми нападнат дъщеря ти пред блока и я отмъкнат против желанието й, защото са я харесали за булка, тогава щеше да има допирни точки.
Какво ще направиш при това положение? Готов ли си да чакаш десет години мудното ни правосъдие? А детето ти какво ще прави през това време? Как ще живее и ще живее ли изобщо?
Не ми казвай, че няма да грабнеш бухалката, а ще чакаш "дела и документи" в съдебната зала? Ако гледаш така на въпроса, смяташ ли, че заслужаваш да бъдеш родител?

Преди години моя позната преживя неприятна история. Една вечер просто не се прибрала. Родителите й пощурели и направили пътека до полицията. Открили я при някакъв циганин в софийския квартал "Ботунец". Странно, ама тя не искала да се прибира. Според униформените била дрогирана или най-малкото ошашавена, но нищо не можели да направят, понеже тя отказала да тръгне. После родителите ходили, но не ги открили - нарочно не отваряли или изобщо не били на адреса.
Наложи се аз и още трима души да прекараме цяла нощ в бандитския "Ботунец" за да ги сварим, когато се прибират. Хората избягват квартала дори през деня, а ние отидохме по никое време. На два пъти пред нас спираше патрулка, гледаха ни, че седим в колата, но изобщо не ни заговориха. Щом те не посмяха нищо да кажат, представете си за какво място става дума.
В крайна сметка ги дочакахме и върнахме момичето, но две седмици по-късно тя сама избяга в същата посока. Беше убедила майка си, че историята е приключила и чрез тази лъжа заслужи ключ към къщата, което й позволи да събере целия си багаж.
Имам наблюдения над това момиче и съм сигурен, че беше дрогирана с нещо - личеше по неадекватното поведение и хихикане. По-късно от нейна приятелка разбрах, че обработването е продължило дълго. Докато майката мислела, че дъщеря й ходи в техникума, момичето скитало с циганина, който я убедил, че няма нужда да учи, защото щял да й купи диплома. Такава, естествено, не видя. Обещаното чисто ново BMW също оcтана химера.
Разказах тази история, защото сектантите използват абсолютно същите похвати. А знаете ли още кой го прави? Наркодилърите. Скрито, подмолно, коварно. Зарибяването винаги остава в тайна от родителите, които го разбират фатално късно. После детето е готово на всичко, само и само да не се върне при мама и тате, защото те вече са най-черните на света.
"Купонът" обаче продължава. Дори да бъде разкрита религиозната акция, родителите ще се обърнат към полиция и съд, а това гарантира още години наред "смирени" проповеди, благодарение на които зарибеното дете още повече ще намрази семейството си - психиката на малчуганите не е укрепнала и лесно се поддава на внушение. Ако ли пък родителите се окажат хора на радикалните действия и хванат за гръцмуля онзи, който посяга на детето им, тогава винаги ще се намери тълпа, обвиняваща ги в нарушаване свободата на вероизповедание.
Оказва се, че всички ектри са в полза на сектантите. А горките родители искат само едно - НОРМАЛЕН ЖИВОТ ЗА ДЕТЕТО СИ. Но не всеки ги разбира.
Видях изказвания, според които не било вярно, че йеховистите използват наркотици и лъжливи обещания. Пишело го по разни сайтове. Същите, които са създадени именно за да дезинформират. Тях ми сочат. Представяте ли си?
Има достатъчно литература по въпроса, включително от хора, които са извадили луд късмет и са се измъкнали от лапите на "божите пратеници". Като пример мога да посоча "Една мормонка разказва". Авторката е написала книгата за да предпази непросветените и за противодействие на сектантските лъжи, обещаващи "спасение на порочната ти душа" срещу малка цена под формата на маловажните ти имоти. Пресъздала е собствения си мормонски живот, пълен с абсурдни самоизтезания. Помня, че я принуждавали да носи постоянно някакво специфично бельо, което не само било неудобно, а и пречело на личната хигиена.
Всъщност за каква свобода на вероизповеданията говорим, след като именно йеховистите са я нарушили? Ако бяха седели мирно и тихо в храма, всичко щеше да се размине. Но те знаят, че никой няма да отиде при тях доброволно. Затова причакват невинни деца, лъжат ги с всевъзможни обещания, разправят им, че е лошо да ходят на училище. Ако се наложи, може и да заплашват - разказа го едно дете в клиповете по темата. Успеят ли да привлекат жертвата, на самите сбирки влизат в действие и наркотиците. Не очаквайте обиск от полицията, защото това, видиш ли, нарушавало свободата на вероизповеданията. А сектантите много умеят да пискат, правейки се на онеправдани - видяхме го вече.
Обърнете внимание на горния абзац. Не описвам педофили, а сектанти. Само че приликите са очебийни. Не е тайна, че на някои сбирки се стига и до блудства. Опа, забравих, че йеховистите са костюмирани и напудрени - това вдигало класата им. Ако сложат и очила, вече са готови за съвсем "истински божи пратеници". Уж знаем, че външният вид лъже, а все го забравяме.
Според вас как трябва да се постъпи с човек, който нарушава чуждата свобода, но няма никакъв законов начин да бъде спрян? Ще чакате ли със скръстени ръце, вдигайки смирено рамене, когато детето ви се оплаква, че някакви чичковци го причакват навън? Ще гледате ли безучастно как ГУБИТЕ НАЙ-СВИДНОТО?
Някои твърдят, че нямало такива неща. Специално за тях казвам, че аз лично съм виждал как двама проповедници пречат на дете да влезе в училищния двор. Естествено, след моята намеса ученикът продължи по пътя си. Ония се оттърваха само с предупреждение, но питам: какво ще прави същото дете следващия път, когато няма кой да му помогне? Питам!!! Защото сектантите точно на това разчитат - ако не днес, утре ще стане.

СЛЕДВА ...
 



Гласувай:
114



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tutankhamon661 - За анонимния, чийто коментар изчезна
25.04.2011 20:46
По-добре говори от профил, защото анонимните изчезват - не по моя вина.
Да, познавам няколко сектанти и след като са "един дол дренки", значи всички са еднакви. Освен това с очите си съм виждал как дебнат край училищe. Повече не ми трябва. Достатъчно информиран съм и гарантирам, че няма да мине номерът "Мъ, ти просто не знаеш". Всички знаем и сме видели достатъчно.
цитирай
2. ravaneli - Горката България!
25.04.2011 21:11
Ни напред, ни назад. Вярно, че не трябва да толерираме насилието, защото лесно ще се превърнем в джунгла. От друга страна е трудно да се бориш законно с хора, които зарибяват подмолно. Май наистина остава само стискането на палци.
цитирай
3. tutankhamon661 - 2. ravaneli - Горката България!
25.04.2011 21:54
ravaneli написа:
Ни напред, ни назад. Вярно, че не трябва да толерираме насилието, защото лесно ще се превърнем в джунгла. От друга страна е трудно да се бориш законно с хора, които зарибяват подмолно. Май наистина остава само стискането на палци.


Именно това е проблема - скрито и подмолно. Жалват се, а в същото време продължават да обикалят.
Никой няма право да очаква от родителите да гледат безучастно. Какви родители са, ако не направят нищо?
цитирай
4. minzuhar - Не мога да приема насилието под н...
25.04.2011 22:21
Не мога да приема насилието под никаква форма. Не съм преживял трагедии, но си мисля, че са преувеличени оплакванията на бургазлии. Нали училищата имат охрана. Къде е тя? Не би ли се намесила, ако някой наистина тормози децата?
цитирай
5. tutankhamon661 - 5. анонимен - Тутка, за първи път да съм 100% съ...
25.04.2011 22:51
анонимен написа:
Тутка, за първи път да съм 100% съгласен с нещо, написано от тебе! Явно не си 100% куха лейка, имаш и попадения! Поздрав!


Нали знаеш, че анонимните изчезват. Нарочно го копирам, защото се разчувствах от това признание. Поздрав и за теб!
цитирай
6. анонимен - Под общото название " Секти"
25.04.2011 23:11
се включват напълно законни и утвърдени в цял свят църкви, най-общо наричани евангелски. Враждебното отношение към тях е необосновано. Протестанските църкви с нищо не са по-долни от православната и се грижат много повече за хората, при тях има чувство за общност, а православните са аморфна маса.
Не тези църкви са злото и не е нормално да се осъждат.
цитирай
7. jagger - Този свят
26.04.2011 06:50
е видял много революции, но сега е времето на цивилизованите методи. Това дава предимство на връзкарите, а знаем, че всички секти имат стабилни връзки по високите етажи на властта. По друг начин не мога си обясня допускането на еретични вероизповедания създадени да прибират имотите на хората.
цитирай
8. tutankhamon661 - 4. minzuhar
26.04.2011 09:03
minzuhar написа:
Не мога да приема насилието под никаква форма. Не съм преживял трагедии, но си мисля, че са преувеличени оплакванията на бургазлии. Нали училищата имат охрана. Къде е тя? Не би ли се намесила, ако някой наистина тормози децата?


Кой нормален приема насилието? Тук става дума за друго. Не само на бургазлии, а и на много други оплакванията никак не са преувеличени. Нямаш ли лични наблюдения? Сектите са плъзнали навсякъде и не вярвам да не си го видял.
Сериозно ли мислиш, че охраната по училищата върши някаква работа? Те знаят само да спят. Повечето са пенсионери, а възрастта е фатална, ако изникне истински проблем.
цитирай
9. tutankhamon661 - 6. poligor - Под общото название " Секти"
26.04.2011 09:46
poligor написа:
се включват напълно законни и утвърдени в цял свят църкви, най-общо наричани евангелски. Враждебното отношение към тях е необосновано. Протестанските църкви с нищо не са по-долни от православната и се грижат много повече за хората, при тях има чувство за общност, а православните са аморфна маса.
Не тези църкви са злото и не е нормално да се осъждат.


Аз говоря за онези, които причакват деца, а понякога и възрастни. Дори по домовете звънят. По този начин именно те нарушават свободата на вероизповедание.
Ако стоят мирно и не досаждат, никой няма да ги закача.
цитирай
10. tutankhamon661 - 7. jagger - Този свят
26.04.2011 09:50
jagger написа:
е видял много революции, но сега е времето на цивилизованите методи. Това дава предимство на връзкарите, а знаем, че всички секти имат стабилни връзки по високите етажи на властта. По друг начин не мога си обясня допускането на еретични вероизповедания създадени да прибират имотите на хората.


Вече и гълъбите знаят, че сектите всъщност са бизнес-дружества. В това отношение еталон е Сциентоложката църква, където членуват дори величия като Джон Траволта и Том Круз с жена си Кейт Холмс.
След зарибяването, първата им приказка е за дарения. Ама не едно и две, а безкрайни. В заключителната част ще ти вземат и апартамента. Това засилва влиянието им, защото жертвата вече няма къде да живее освен при тях. Кой ще избяга при това положение?
цитирай
11. jediknight - Видяхме го.
26.04.2011 10:05
Срещу този пост може да гласува само някой сектант. После ще отричат, че са плъзнали навсякъде. Няма кой да им повярва.
цитирай
12. varg1 - Съгласен съм
26.04.2011 11:35
с половината от написаното.
цитирай
13. admiral - Така мисля аз.
26.04.2011 11:51
Не са прави ВМРО, но е грозно да се използва такава трагедия за трупане на политически дивиденти. Те са гонели политически отзвук, но същевременно са помогнали на преките засегнати. Не ми се вярва скоро йеховистите пак да обикалят училищата.
цитирай
14. tutankhamon661 - 11. jediknight - Видяхме го.
26.04.2011 12:48
jediknight написа:
Срещу този пост може да гласува само някой сектант. После ще отричат, че са плъзнали навсякъде. Няма кой да им повярва.


Сектант или злобар. Тук е пълно с такива. Много са смешни.
цитирай
15. tutankhamon661 - 12. varg1 - Съгласен съм
26.04.2011 13:59
varg1 написа:
с половината от написаното.


Ще споделиш ли с кое не си съгласен?
цитирай
16. tutankhamon661 - 13. admiral - Така мисля аз.
26.04.2011 14:02
admiral написа:
Не са прави ВМРО, но е грозно да се използва такава трагедия за трупане на политически дивиденти. Те са гонели политически отзвук, но същевременно са помогнали на преките засегнати. Не ми се вярва скоро йеховистите пак да обикалят училищата.


Кой ги знае? При тях наглостта няма граници. Със сигурност ще се скъсат от оплакване - без никакво основание.
Знаеш как е в политиката. Всяка възможност се използва за вой по форумите. Не съм фен на ВМРО, но не ми се струва много почтено дни наред да се говори само за тях.
цитирай
17. lisichka - Това сито на коментарите за кво си го ...
26.04.2011 14:40
Това сито на коментарите за кво си го сложил да не те изложа ли?
цитирай
18. apostapostoloff - Аз пък друго разбрах-
26.04.2011 17:40
свидетелите млатили нашите с щанги.
цитирай
19. tutankhamon661 - 17. анонимен
26.04.2011 17:44
анонимен написа:
Това сито на коментарите за кво си го сложил да не те изложа ли?


Недей така! Cложил съм го за по-забавно.
цитирай
20. tutankhamon661 - 18. apostapostoloff - Аз пък друго разбрах-
26.04.2011 17:46
apostapostoloff написа:
свидетелите млатили нашите с щанги.


Подозирах, че има нещо такова. Радвам се, че съобщи тази важна информация.
Cвидетелите стават все по голям трън в очите ми.
Тиха вода, но дълбока.
цитирай
21. momchil - Здравей Тутанкамон. Напълно съм ...
27.04.2011 23:05
Здравей Тутанкамон. Напълно съм съгласен със всичко, което си написал. Искам да ти обърна внимание само върху твоя коментар №10. Та въпроса ми е дали и комунистите са секта след като ти взимат апартамента, земята, магазина, камиона струга и каквото се сетиш още с цел тотален контрол и зависимост. И защо хората проявяват такава търпимост към комунистите, които правят същото като сектантите.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5663168
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59857
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031