Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2011 19:00 - Сектите - 2 част
Автор: tutankhamon661 Категория: Други   
Прочетен: 24476 Коментари: 98 Гласове:
-77

Последна промяна: 02.05.2012 14:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



image





ПРОДЪЛЖЕНИЕ:
Сектантите са плъзнали навсякъде и предполагам, повечето хора са натрупали някакви впечатления. За съжаление съществува и коварното "Щом на мен не се е случило, значи не е голям проблем". Видях коментари, според които други неща били по-важни. Груба грешка! Повярвай, изобщо няма да ти пука за политика или цени на бензин, ако точно твоето дете е под ударите на някоя "мила" религиозна дружина. Представяш ли си какви неща могат да се случат на дъщеря ти, докато чакаш полиция и магистрати да се наприказват?
Събуди се, човече! Говорим за ДЕТЕТО ТИ.
Този апел е към родителите. А онези, които нямат поколение, не могат да схванат мисълта ми и затова се изказват неподготвени. Все едно бездетна жена, пък била тя и педагог, да обяснява как се възпитават деца. Тя самата не е създала потомство, а тръгнала другите да поучава.
Познавам няколко сектанти и всички, без изключение, са чалнати. Един от тях, в самото начало на свободните вероизповедания, беше хвърлил око на моя приятелка. До такава степен успял да се присламчи, че дори отишъл у тях на гости. Пуснал някаква музика и важно обяснил "Това е божи рок". После замърморил "смирени литургии".
За негов ужас точно тогава се прибрал по-големият брат на момичето и чул "просветителската реч". Мале, какъв бой му хвърлил! После оня не смееше и "здрасти" да й каже, че братът може пак да изскочи отнякъде.
Представяш ли си? В собствената ти къща да баламосват сестра ти или дъщеря ти. Ще останеш ли безучастен? Не вярвам.
Между другото, същият сектант по едно време се навърташе около моята сестра, но тя го подлагаше на такъв убийствен присмех, че едва ли му е хрумвало да се пробва с "божия рок".

Сега ще разкажа още една истинска история. Не са замесени секти, но с нея ще опитам да опиша състоянието, в което изпада човек, загубил най-свидното.
Първо искам да уточня, че има съществена разлика в психиката според начина, по който е станала трагедията. Едно е да загубиш детето си заради неизлечима болест, друго е поради лекарска грешка и съвсем различно, когато причината е чужда, умишлена и с нищо непредизвикана намеса.
Едно време майка ми имаше колежка на име Емилия. Тя често идваше у нас, водейки трите си внучета. Най-голямото отдавна не е на този свят.
Калоян имал проблем, за който, типично по детски, не разказал вкъщи. Двама ученици от горните класове всеки ден го преджобвали за пари и той просто им ги давал. Това му тежало, но не можел нищо да направи. До деня, когато хулиганите предложили да "заработи" собствените си джобни. Поставили му условие да увисне от някакъв прозорец на третия етаж. Той се навил, но первазът поддал и ..... край.
Ицо, бащата на Калоян, беше голям дивак. Още по Татово време въртеше далавери, а знаем, че случайни хора не се занимават с подобни неща. Аз го видях чак на погребението, когато този мъж-канара се тресеш от сълзи. Но какви неща съм слушал от Емилия! Земята изровил за да открие двамата хулигани. Заканвал се, че посред бял ден ще ги удуши със собствените си ръце. Не ми е известно как и дали са ги опазили. Знам само, че дълго не са ходили на училище. После съвсем изгубих връзката, защото Емилия се премести да живее в Бяла Слатина.
Мисълта ми е за болката. Има неща, които разбираш, чак след като ги преживееш. Преди това е невъзможно. Тук е общото с мелето в Бургас. На клиповете не са само ултраси и ВМРО. Видяхме и хора, които всеки ден треперят за децата си, защото някакви изперкали типове стоят извън закона и правят недопустими неща. Нито полиция, нито съд, нито политици могат да помогнат, защото тези неща трудно се доказват. Видяхме какво стана с единствените свидетелства - разкази от тормозени деца. Някои побързаха да ги обявят за фантазьори.
При това положение има ли изход? Само един законен - пълна забрана в България на йеховисти и други подобни. Но тогава следват дела в Страсбург и, естествено, порицание. Нали по цял свят е пълно с политици, борещи се за всеки глас. Вече го виждаме - сега е моментът да се трупат дивиденти за сметка на ВМРО.
Обиколих всички форуми. Навсякъде се изказват юристи, възмутени от погрома. На много места попитах тези хора какво ще посъветват родителите, които всеки ден виждат напудрени сектанти, задяващи децата им. За да ги предразположа, дори ги изчетках, че много книги за прочели и са спецове по всички въпроси. След като на този свят не съществува друго, освен законите, нека те да обяснят как се действа в подобни случаи.
Нито един от възмутените не отговори. Защото няма какво. Лесно е да се изказваш, когато болката е на чужда глава.
Попаднах на блогърка, която се хвалеше, че е поискала по-строги наказания за погроми на религиозна или расистка основа. Пуснах подигравателния коментар "Съгласен съм. За йеховистите трябват по-тежки санкции." Тя ме изтри. И друг път е показвала, че не търпи различни мнения в своите "честни и свободни" дискусии.
Какво се оказва? Законите, създадени да обслужват човешките права, към днешна дата работят точно в обратната посока. Не ме интересува защо. Това просто трябва да се промени.
Не е нормално да си чист пред закона, щом действаш скрито и подмолно, а когато настъпят шумните последствия, това вече да е престъпление. Кой би искал да живее в такава "законосъобразна" държава?
Никъде по света сектантите не си позволяват да причакват деца покрай училищата. Случи ли се подобно нещо, вместо ултраси, ще отиде направо полиция. Тогава точно инициаторът, т.е. истинският виновник, ще е на подсъдимата скамейка. Тук обаче не може да стане, защото разни ще се разпискат заради въображаема расова ненавист, липса на толерантност към различните вероизповедания и, разбира се, полицейщина.
Какво остава за обикновения човек? Само да се моли, че точно неговото дете няма да бъде зарибено. Стискай палци и мълчи, понеже нямаш право да защитиш семейството си!
Законите трябва да се спазват. Но какво правим, ако са поставени на кантар, а от другата страна е вашето собствено дете? Кое избирате?
Не се замисляте по този въпрос, защото за вас е като филм - клипове и статии в Интернет. Струва ви се прекалено далечно. Други обаче са го преживели на гърба си и вече са направили своя избор - същият, който вие бихте избрали на тяхно място.
Замислете се и ще признаете, че няма родител, който би предпочел калпавия закон, щом животът на детето му е в непосредствена опасност. Обърнете внимание: не говоря за малолетните престъпници и техните нечисти желания. Имам предвид съвсем нормални деца, искащи просто да отидат до училището, без да се притесняват, че някой ще ги пресрещне.
Нима нямат това право? Маловажни ли са техните страдания, следствие от недопустимо, престъпно посегателство?
 



Гласувай:
149



1. silwiqna - До голяма
25.04.2011 19:13
степен всичко зависи от семейната среда, казвам до голяма, защото ние не знаем на улицата какво става с децата ни, могат да ги примамят с какво ли не. Но се питам, когато се знае, че една секта може да влияе зле, защо закона трябва да я защитава. Това не е нормално.
цитирай
2. tutankhamon661 - 1. silwiqna
25.04.2011 19:25
silwiqna написа:
степен всичко зависи от семейната среда, казвам до голяма, защото ние не знаем на улицата какво става с децата ни, могат да ги примамят с какво ли не. Но се питам, когато се знае, че една секта може да влияе зле, защо закона трябва да я защитава. Това не е нормално.


Нищо нормално няма в сектите, но айде, да кажем, че имали право да решават за себе си. Добре, нека си стоят в храма. Тогава никой няма да ги закача. Но те са плъзнали навсякъде, а сега се вайкат. С какво право? Защо те да са по-важни от останалите хора?
Никои твърдят, че не било така по други държави. Кое не е така? Там не смеят да си го позволят, защото цели провинции ще им скочат. Ама ние тук нищо не сме чули у наше село. Нито за Германия знаем, нито за Франция - там хората доброволно се оставят да ги мачкат и нищичко не казват.
цитирай
3. boristodorov56 - Религиозните секти у нас пречат само на атеисти, комунисти и идиоти.
25.04.2011 19:29
Свободната воля е един от най-важните принципи при общуването в съвременния свят.

При липса на каквато и да е религиозност у хората и адекватност на БПЦ към миряните у нас - няма как различни религиозни секти да не намират почва тук.

Не знам защо се сатанизират определени религиозни възгледи, при положение, че се атакуват от атеистична гледна точка. Атеистите нямат право да съдят неща, които са далеч от тях както като светоглед, така и като обществени отношения.

И тук не става въпрос за неспазване на законите,
а за една истинска разкрепостяваща свобода.

Децата имат родители, които са отговорни за възпитанието и учението на децата си и не някакви си секти имат вина, че не са възпитани правилно - именно от родителите си.

Проблема се преескпонира излишно и тенденциозно и бих бил съпричастен, ако в тази страна има истински религиозни люде, а не сбирщина от езичници, за които
великден е печено агне + хубава бира, боядисани яйца и козунак.

Нека не се заблуждаваме - пътя към вярата в Бог преминава през семейството и не сектите са причината за духовната нищета удавила нацията в юродивство.

От тази гледна точка в определени случаи религиозните секти могат да спасят много страдащи хора и изгубени души, защото казано е: Неведоми са пътищата Божии!


Всичко останало е от дявола и комунистите!


цитирай
4. silwiqna - Нито
25.04.2011 19:44
съм теолог, нито съм вътре в нещата, знам само. че има и секти които помагат на наркомани, на страдащи , но всеки е чувал и знае и за такива, които промиват мозъци.
цитирай
5. tutankhamon661 - 3. boristodorov56 - Религиозните секти у нас пречат само на атеисти, комунисти и идиоти.
25.04.2011 20:08
Говорим за малки деца, а не за изброените от теб. Те най-лесно се хващат на номера и е нормално да са основната цел на нечистивите хора.
Именно сектантите отнемат свободата на другите. Казваш им "Не желая да те слушам", а те продължават. Кое му е свободното на това? Възрастен в един момент като нищо ще поддаде, какво остава за дете.
Може да има и разочарование от официалната религия, но и прекалената религиозност е предпоставка за еретични залитания.
Много добре, ако говорим само за свободата, но знаеш много добре, че и тук се набляга на политика и закони - все това им е в устата на някои.
Изобщо не си прав, че семейството е виновно. Виж пак клиповете! Тези деца не споделят, а се оплакват. Никое от тях не иска да ходи в храма и затова търсят помощ. Като не я получат, колкото и да са възпитани, в един момент ще се предадат. Йеховистите разчитат именно на това. Доброволно биха отишли само деца от сиропиталище, но точно те не представляват интерес за "богоугодните", защото нямат родители, от които да наследят имоти и банкови сметки.
цитирай
6. tutankhamon661 - 4. silwiqna - Нито
25.04.2011 20:21
silwiqna написа:
съм теолог, нито съм вътре в нещата, знам само. че има и секти които помагат на наркомани, на страдащи , но всеки е чувал и знае и за такива, които промиват мозъци.


Някои помагат, но не съм сигурен дали "секта" е точната дума за тях.
Някои отрекоха промиването на мозъци. Било от незнание и пропаганда на официалната църква. Само че доста хора вече са го виждали с очите и не им минава номерът за "незнанието".
цитирай
7. silwiqna - tutankhamon661, може
25.04.2011 20:40
и така да е, но знам, че никоя религия, каквато и да е тя не проповядва насилие. Но в днешно време има толкова фанатизъм, че чак се плаша.
цитирай
8. zoom - тутане,
25.04.2011 21:19
защо ми се струва, че малко ти хлопа дъската?
цитирай
9. blackpredator - Твърде наивна аргументация.
25.04.2011 21:20
Обсъждаш явлението, през твоите мисловни очила, без да разгледаш и част от причините, водещи до него.
Първо, за циганската булка. Ти казваш ТВОЕТО мнение, не нейното. Защо смяташ, че нейните родители са прави? За много, да живееш с циганин, е много ПО, отколкото с „циганите”, които са те създали.
За сектите. Аз също съм против, но не защото „някой казал”. Защото има причини да съществуват.
Първо, от духовна гледна точка, БПЦ създава дупка, която съвсем нормално се запълва, от ерзац пълнители. И докато клирът си е попщината, то думата „духовенство”, ще бъде „дух” в по-емоционалните глави.
Второ, държавата е секта. Тя не възпитава нормални еноарши. Примери много, да не изброявам.
Ти сам си апологет на сектата ГЕРБ. За нейната религия и нейният Лойола, и да ти обяснявам, няма да разбереш. Ти и подобните, стоят в колата и чакат да се върнат, за да ги върнат. Далеч, далеч назад...
При циганията...
цитирай
10. tutankhamon661 - 7. silwiqna - tutankhamon661, може
25.04.2011 21:46
silwiqna написа:
и така да е, но знам, че никоя религия, каквато и да е тя не проповядва насилие. Но в днешно време има толкова фанатизъм, че чак се плаша.


Така е прието да се казва. Но съществуват и неща като Свещената война. А самата дума "война" изобщо не я връзвам с безкрайната Божия любов. Той не може ли да я заличи? Нали е Всемогъщ.
Но ако някой има полза от религията, нека си вярва - няма да му се бъркам. Само да не тропа на моята врата, че се изнервям.
цитирай
11. tutankhamon661 - 8. zoom - тутане,
25.04.2011 21:55
zoom написа:
защо ми се струва, че малко ти хлопа дъската?


Ти кажи! Да не си прекалил с некачествения алкохол?
цитирай
12. tutankhamon661 - 9. blackpredator - Твърде наивна аргументация.
25.04.2011 22:07
blackpredator написа:
Обсъждаш явлението, през твоите мисловни очила, без да разгледаш и част от причините, водещи до него.
Първо, за циганската булка. Ти казваш ТВОЕТО мнение, не нейното. Защо смяташ, че нейните родители са прави? За много, да живееш с циганин, е много ПО, отколкото с „циганите”, които са те създали.
За сектите. Аз също съм против, но не защото „някой казал”. Защото има причини да съществуват.
Първо, от духовна гледна точка, БПЦ създава дупка, която съвсем нормално се запълва, от ерзац пълнители. И докато клирът си е попщината, то думата „духовенство”, ще бъде „дух” в по-емоционалните глави.
Второ, държавата е секта. Тя не възпитава нормални еноарши. Примери много, да не изброявам.
Ти сам си апологет на сектата ГЕРБ. За нейната религия и нейният Лойола, и да ти обяснявам, няма да разбереш. Ти и подобните, стоят в колата и чакат да се върнат, за да ги върнат. Далеч, далеч назад...
При циганията...


Този път доста си се изложил. Не за пръв път, но никога чак толкова.
Да те дрогират и лъжат, не е проява на лично желание. Неадекватните не могат сами да вземат решения. Освен това има подробности, които нарочно спестих, но ти вероятно и тях ще пренебрегнеш. Най-малкото не можеш да гледаш с добро око на човек, който отмъква дъщеря ти скришом. Свестен кандидат-жених ще си каже "Чакай да ги информирам, че ще полудеят." Всичко, различно от това, е достатъчен повод за обратна реакция. Включително брутална.
А за циганията - по-добре да не описвам подробностите, защото може и да повърнеш. Мръсното си е мръсно, включително от хигиенна гледна точка.
И на теб ще кажа - нека запълват дупките, но не и да привикват със заплахи. Толкова ли ви е трудно да разберете, че повечето сектанти са станали такива насилствено или след продължително обработване с лъжи?
ГЕРБ и секта? Тук няма нищо за разбиране. Със същата сила можеш да кажеш, че "Алиса в страната на чудесата" е примерно трета глава на Стария завет. Нали знаеш колко обичам такива сравнения.
цитирай
13. silwiqna - tutankhamon661,
25.04.2011 22:07
Напълно си прав!
цитирай
14. tutankhamon661 - 14. анонимен
25.04.2011 22:29
анонимен написа:
boristodorov56 ти си наистина кухо парче, майна. За кой от всички безброй богове говориш ти, непросветено и нещастно насекомо? Дали за тия богове на които се кланя милиардна Индия? Или за тия на които се кланят многомилионните Корея и Япония? Или за тия, които почитат в милиардния Китай? Или може би за бога на многомилионна Индонезия и тъй нататък и прочия? За кой от всичките над 18 000 000 богове на човечеството дрънкаш ти, скапано кречетало?


Анонимните коментари изчезват. По-добре го кажи от профил.
Копирам го, защото ми е любопитно какво ще отговори Борис. Ако си направи труда.
Хм! Доста е населено на небето.
цитирай
15. xloranphyl - Сектите - 3 част ГЕРБ Край на 3 ...
25.04.2011 22:47
Сектите - 3 част
ГЕРБ
Край на 3 част.
цитирай
16. xloranphyl - Истинският БОГ!!!
25.04.2011 22:47
Драги кристияни, вашият бог е измамен и лъжлив, покайте се, дорде е време!
Единствения Бог е Летящото Спагетено Чудовище!
То е невидимо, защото само с вяра може да се почуства!
ВАШИЯТ бог Е ЛЪЖОВЕН!
ПОКАЙТЕ СЕ ДОРДЕ Е ВРЕМЕ И СТОМАСИТЕ ВИ ЩЕ БЪДАТ СПАСЕНИ, СТОМАСИТЕ ОЩЕ ЧЕРНИТЕ ДЖИГЕРИ!
Viva la Pasta!
цитирай
17. xloranphyl - Който не се покае и не приеме Правата ...
25.04.2011 22:54
Който не се покае и не приеме Правата Вяра на Пресветото Свещено Летящо Спагетено Чудовище, ще бъде покосен от страшните Стомашни Киселини на злия демон Макодонал, известен на невежите като МакДоналдс!
Тогава ще попаднете в Истинския Ад - по ваше желание ще бъдете разпределен или на Бирения Вулкан на Ледената Бира или в ужасния Стиптийз Бар с Консумация! И за да ви стане още по-гадно ще можете да ходите до Бирения Вулкан или до Бара когато си пожелаете!
ПОКАЙТЕ СЕ, ГРЕШНИЦИ!
Viva La Pasta!
цитирай
18. tutankhamon661 - 18. анонимен - user108
25.04.2011 22:58
анонимен написа:
Ти се оплакваш, че ти изтрили поста, ама и ти триеш, което не ти изнася.
На въпроса за децата. Едно общество се определя като успешно, когато децата му възприемат идеала на предците си. Днешното общество като цяло няма идеал и върви на никъде. Так че нищо чудно, че децата избират какви ли не пътища само защото родителите им са неудачници- пияници, пушачи, прелюбодейци, чревоугодници, разведени, безцелни деграданти.
Сектите нападали децата. Абе, пич, не знам на какво лошо ще ти научат детето в някоя "секта", но като ми спестиш глупостите за дрогата, самоубийствата и не знам си още кво, големият проблем остава, че "не са като другите". Че не са деградета и че избягват да се събират с такива. Защо не напишеш една статия за това как децата ти ги промиват всеки ден, на където и да се обърнат със секс, алкохол, цигари , месо и хазарт? Отиват на училище, до там вече са видели 5-6 билборда с някоя гола жена. Или някой "герой" с цигара в устата и чашка Пещерска. "Ей го бате ,бе." Ама за това няма проблем! Важното е да не ми дрънкат в къщи :"Бог туй, Бог онуй!"
И за това колко бога имало. Бог е един- но е най-добре да разединявате хората като им кажете,ч е са много, та дано се избият, мръсните религиозни фанатици. И тогава ще си живеете щастливо. Какво ли ще измислят децата ви за да ви покажат, че не ги кефи да живеят като кучета или еднодневки?!


Абе човек, говори от профил! Не разбра ли, че анонимните изчезват.
Като оплакване ли изглежда? Защото само го споменах. Всъщност не ми пука.
Как така прецени, че родителите са неудачници, след като не ги познаваш? Освен това децата нищо не избират, а ги принуждават. Виж пак клиповете!
Дрогата и самоубийствата са глупости? Браво, бе! Ти към коя секта си? Сега вече със сигурност няма да се включиш от профил.
Има много групи хора, които влизат в графа "не са като другите', но тях никой не ги напада. Защо, след като това е проблема? Май пропускаш най-важното - всичко онова, на което викаш "глупости".
цитирай
19. tutankhamon661 - 20. анонимен - user108
25.04.2011 23:14
анонимен написа:
Не съм блосър и нямам профил, попаднах случайно на тебе.
Да, изглежда като оплакване.
Ти не познаваш сектите, как заключи, че са опасни? 60% процента от браковете в светските държави завършват с развод. само 13% от българите не употребяват алкохол. 67% от българите са пушачи. И още веднъж какъв е нациналният идеал, или дори не само българския, светската парадигма и цел на съществуването на обществото? Без цел живеят животните.
Дрогата и самоубийствата са пълни глупости, бил съм къде ли не и никой нито ме е надрусал, нито ме е карал да се самоубия. Ако беше се запознал по-добре щеше да знаеш, че всички алтернативни религии както у нас, така и на запад се обявяват за семейството и против самоубийството. Имат си пронципи и част от тях е неупотребата на интоксиканти. И това с принуждаването са ГЛУПОСТИ!!!!!!
Дали никой не напада тези които са различни?! Нима не биха гейове?
Проблемът е, че просто не искате никой да ви говори за Бог, а камо ли да ти е в къщата.....


Прости ми невежеството, но след като случайно си попаднал на мен, откъде знаеш какво трия и какво не?
Ако продължаваш да лъжеш за самоубийствата и принудата - ВСЕИЗВЕСТНИ ФАКТИ - наистина ще трия. Честно ти казвам, звучиш като сектант. Ето, сам каза, че си бил по такива сбирки. Щом продължаваш да ходиш, значи или са те облъчили, или си от онези, които имат полза от зарибяването.
Какво семейство при сектантите? Нормална жена не би го издържала. Е, за мъжете има известна полза, щом съпругата им е изтривалка. Но към това ли се стреми съвременният свят? Колко нормални жени ще се навият?
Какво е общото със секса? Дават го по телевизията примерно, ама никой не ги кара насила. А сектантите направо препречват пътя на децата, т.е. физически ги спират да ходят на училище.
цитирай
20. tutankhamon661 - 23. анонимен - user108
25.04.2011 23:49
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:
Анонимните коментари изчезват. По-добре го кажи от профил.

мога да чета.
да лъжа?! хаха! няма факти. аз за първи път като отидох при едни такива хора и се учвствах все едно отивам на заколение. Очаквах да ме упоят, не ядох, не пих. Да ме хвърлят в някой склад с оръжия и да ме мъчат докато не приема тяхната вяра. Но с учудване оцелях.
"Фактите" са измислици на страхливи хора, които не смеят да отодат да видят аджиба с какво се занимават "онея странните". Щото видиш ли нещо ще им се случи. Страх! Очите на страха са големи.
Имаше един Дейвид Кореш, Муун и един Георги Бакалов (Слово за живот) в България през 1991. Да, тези хора може да са били такива каквито вярваш, че са всички сектанти. Но това е презумпция, а не факти.
И за семейството, още веднъж-неподготвен. Няма да говоря за Амишите, защото ги няма тука. Но прочети, има още какви самоилюзии да си разсееш....
Знаеше ли, че разводите в светсвкото общество са около 100 пъти повече отколкот сред религиозните общности; или че самоубийствата в светското общество са над 1000 пъти повече (съотнесени към броя на членовете на двете групи). Статистиката не е на някоя секта, а на Световната здравна организация и УНИЦЕФ.


Ама ти съвсем сериозно си агитираш! Време е да им прехвърлиш имотите си, че ако не го направиш, ще станат лоши.
Чакай някой да отиде! Нормален човек няма да го направи дори за проба, защото зарибяването става неусетно - точно чрез внушението, че правиш нещо добро. Ако не си сектант, значи още си в ранен стадии и затова не са те погнали. А може и да не си достатъчно заможен според техните представи. Съoтветно са те отписали като жертва.
Това за разводите можеш да си го спестиш. Много жени живеят по принуда с някой - важи не само за сектантите. Така че бракът не е показател за абсолютно нищо.
Цитирай, цитирай статистика! Аз пък колко им вервам.
Ти не си ли същият, който ме убеждаваше, че сайтовете за залагания са много честни?
цитирай
21. xloranphyl - Анонимните коментари изчезват. ...
25.04.2011 23:50
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:
Анонимните коментари изчезват. По-добре го кажи от профил.

мога да чета.
да лъжа?! хаха! няма факти. аз за първи път като отидох при едни такива хора и се учвствах все едно отивам на заколение. Очаквах да ме упоят, не ядох, не пих. Да ме хвърлят в някой склад с оръжия и да ме мъчат докато не приема тяхната вяра. Но с учудване оцелях.
"Фактите" са измислици на страхливи хора, които не смеят да отодат да видят аджиба с какво се занимават "онея странните". Щото видиш ли нещо ще им се случи. Страх! Очите на страха са големи.
Имаше един Дейвид Кореш, Муун и един Георги Бакалов (Слово за живот) в България през 1991. Да, тези хора може да са били такива каквито вярваш, че са всички сектанти. Но това е презумпция, а не факти.
И за семейството, още веднъж-неподготвен. Няма да говоря за Амишите, защото ги няма тука. Но прочети, има още какви самоилюзии да си разсееш....
Знаеше ли, че разводите в светсвкото общество са около 100 пъти повече отколкот сред религиозните общности; или че самоубийствата в светското общество са над 1000 пъти повече (съотнесени към броя на членовете на двете групи). Статистиката не е на някоя секта, а на Световната здравна организация и УНИЦЕФ.

Kaк да се разведе овецът, след като ще му откъснат топките? Ще трае клетникът, ще трае и проклета жена, и тъща-стравница... И нали е религиозно общество (комуна, кибуц) ще живее в колиба и няма да може да се хвърли от висика сграда! Няма къде въжето да закачи! Сънотворни няма, та да ги изгълта! Кво да прай? На чепа на пръча ли да се надене?
Пак ви казвам, заблудени!
Елате в Църквата на Летящото Спагетено Чудовище и ще си спасите душите!
цитирай
22. pontis - разбрахме
26.04.2011 07:39
дай част трета, че тая, която се нарича втора, нещо е много кратка. Пиши повече.
цитирай
23. crawler - Твоя пост ми напомни да препрочета ...
26.04.2011 07:53
Твоя пост ми напомни да препрочета книгата на бившата мормонка. Чел съм я, но много отдавна. От нея знам, че мормонството донякъде напомня исляма. Жената е принизена до статута на предмет. Пълно противоречие със съвременните схващания за равенство.
цитирай
24. pontis - друго какво прочете, освен уикипедия?
26.04.2011 08:19
crawler написа:
Твоя пост ми напомни да препрочета книгата на бившата мормонка. Чел съм я, но много отдавна. От нея знам, че мормонството донякъде напомня исляма. Жената е принизена до статута на предмет. Пълно противоречие със съвременните схващания за равенство.


съвременните схващания за равенство кои са?
цитирай
25. crawler - pontis,
26.04.2011 08:31
жената е равна на мъжа. В някои отношения го задминава. А при мормоните жените са по-зле отколкото при мюсюлманите. Позволено им е само да дишат.
цитирай
26. gwendoline - Стискай палци и мълчи, понеже нямаш право да защитиш семейството си!
26.04.2011 08:46
Така излиза. И аз треперя как ще опазя децата си. Най-напред това става вкъщи, трябва много говорене, слушане, разбиране. Престане ли да споделя вкъщи детето, става страшно. Оттам тръгва всичко, виждала съм го около мен, пълна трагедия. Поздрави за постинга!
цитирай
27. tutankhamon661 - 15. gameman
26.04.2011 08:57
gameman написа:
Oпределени религиозни възгледи наречени "Свидетелите на Йехова" се сатанизират по една единствена причина - опасни са.Не случайно са забранени в редица държави.


Знаем методите, а някои се опитват да лъжат, че не било така. Достатъчно е да видиш сектант и вече ти е ясен. Ако си в добро настроение, можеш и да се скъсаш от смях. За други обаче е тъжно.
цитирай
28. tutankhamon661 - 16. xloranphyl - Сектите - 3 част ГЕРБ Край на 3 ...
26.04.2011 09:36
xloranphyl написа:
Сектите - 3 част
ГЕРБ
Край на 3 част.


По-скоро "Сектите - БСП".
цитирай
29. tutankhamon661 - 17. xloranphyl - Истинският БОГ!!!
26.04.2011 09:41
xloranphyl написа:
Драги кристияни, вашият бог е измамен и лъжлив, покайте се, дорде е време!
Единствения Бог е Летящото Спагетено Чудовище!
То е невидимо, защото само с вяра може да се почуства!
ВАШИЯТ бог Е ЛЪЖОВЕН!
ПОКАЙТЕ СЕ ДОРДЕ Е ВРЕМЕ И СТОМАСИТЕ ВИ ЩЕ БЪДАТ СПАСЕНИ, СТОМАСИТЕ ОЩЕ ЧЕРНИТЕ ДЖИГЕРИ!
Viva la Pasta!


Ама това Чудовище съществува ли? От години го търся, но не съм го намерил.
Ти знаеш ли къде е?
цитирай
30. tutankhamon661 - 18. xloranphyl
26.04.2011 09:54
xloranphyl написа:
Който не се покае и не приеме Правата Вяра на Пресветото Свещено Летящо Спагетено Чудовище, ще бъде покосен от страшните Стомашни Киселини на злия демон Макодонал, известен на невежите като МакДоналдс!
Тогава ще попаднете в Истинския Ад - по ваше желание ще бъдете разпределен или на Бирения Вулкан на Ледената Бира или в ужасния Стиптийз Бар с Консумация! И за да ви стане още по-гадно ще можете да ходите до Бирения Вулкан или до Бара когато си пожелаете!
ПОКАЙТЕ СЕ, ГРЕШНИЦИ!
Viva La Pasta!


До ужасния Стриптийз Бар? Къде е, къде е?!? Искам да се включа.
И бира има, викаш.
Обичам "упадъчните" неща!
цитирай
31. pepikomentatora - Възмутен съм
26.04.2011 10:08
от йеховистите и вмро. Повече няма какво да кажа. При всички положения ситуацията е много неприятна.
цитирай
32. grobarq - Здравей Фараоне
26.04.2011 10:14
Аз лично нямам нищо против сектите стига да не закачат и обеждават което правилно и кое не.
Християнин съм, вярвам в Бог, но не приемам хората за които това е мания, начин на обличане дори и стил на живот.
Самият Бог е казал: Не споменавайте името ми на празно!
А повечето сектанти това правят. Някои дори не разбират нищо от религиозност, но го правят защото е модерно.
Но има и секти които наистина помагат на хората, но тези които си умират защото не искат да им се прелее кръв или присади нов орган - за мен не са нормални.
цитирай
33. tutankhamon661 - 22. xloranphyl
26.04.2011 10:38
Трябва търпимост. Единият под чехъл, другият мачка.
Е, не може всичко да е наред, но важното е да няма изневери и разводи. Търпиш и стискаш зъби!
цитирай
34. tutankhamon661 - 23. анонимен - ei
26.04.2011 10:41
анонимен написа:
ako iskash da se samoubiesh ne ti triabva visoka sgrada.ako razbirash smisula na jivota i dariavash proshka i lubov ako i da ne sii religiozen si jiveesh po bojiite mirolubivi zakoni i si dovolen ot jivota i razbirash kak vsiaka nova tehnologia te zarobva i otdalechava ot normalnia za telata nashi jivot.vseki koito iska pari za slijene a Bog ne e Boji slujitel.Bog ne iska pari Bog iska lubov


Да, ама сектантите не се интересуват от твоята любов, а от имотите ти. Като се изкачиш по-нагоре в йерархията, ти също ще намажеш. Но до тогава има време и мноооого мъки. Нали знаеш, самоизтезанията пречиствали. Аз обаче не искам да се пречиствам.
цитирай
35. tutankhamon661 - 24. анонимен - BUSH
26.04.2011 10:45
анонимен написа:
Ако може някой да изгони американците от българските военни обекти,то той ще има шанс да изгони и сектите.Педерастията,наркоманията,престъпността,продажните политици,разрухата ,чуждите военни бази,"правата" на престъпниците,сектите и всички подобни явления са внесени в България от едно и също място.Няма сила в България,която да може да се противопостави! Наивници са тези,които мислят,че с протести или с каквото и да било ще могат да се изправят срещу което и да е от тези зарази.Когато си прост и ограничен и искаш "демокрация",ще трябва да приемеш всичката тази изродщина.Хората на Запад отдавна са се примирили!


Не може за всичко да се обвинява Америка. Престъпност има навсякъде - самото общество създава предпоставки за възникването й.
цитирай
36. tutankhamon661 - 25. pontis - разбрахме
26.04.2011 10:46
pontis написа:
дай част трета, че тая, която се нарича втора, нещо е много кратка. Пиши повече.


После да не отречеш, че сам си го пожелал!
цитирай
37. affroditta - :(
26.04.2011 10:55
Боже, това се случва в нашите цивилизовани времена! Йеховисти причакват деца, а после вандали ги бият. Двете са срамни. Не може да се гледа по друг начин на тази драма. Дано не се повтаря!
цитирай
38. pontis - пожелал съм те
26.04.2011 11:22
tutankhamon661 написа:
pontis написа:
дай част трета, че тая, която се нарича втора, нещо е много кратка. Пиши повече.


После да не отречеш, че сам си го пожелал!

цитирай
39. termostat - мумийо,
26.04.2011 11:25
видях те на един от клиповете. Само не разбрах сектант ли си или побойник. Като се замисля няма значение. В двата случая си еднакво смешен.
цитирай
40. pontis - смешен. любима дума.
26.04.2011 11:27
termostat написа:
видях те на един от клиповете. Само не разбрах сектант ли си или побойник. Като се замисля няма значение. В двата случая си еднакво смешен.

цитирай
41. therainss - Йеховистите...
26.04.2011 11:27
...изобщо не ми е жал за тях. М алко им беше. свобода на вероизповеданията - да. Но агресивно налагане на твоята вяра, пропаганда по всякакви подмолни начини, както го правят те - ТОЯГА!!!
цитирай
42. pontis - пропускаш букви
26.04.2011 11:46
therainss написа:
...изобщо не ми е жал за тях. М алко им беше. свобода на вероизповеданията - да. Но агресивно налагане на твоята вяра, пропаганда по всякакви подмолни начини, както го правят те - ТОЯГА!!!

цитирай
43. pontis - виждам, че си почти американец. от един малък град до Бургас
26.04.2011 11:55
анонимен написа:
5. анонимен - Тутанкамоне, няма какво да обяс...
11:49 Тутанкамоне, няма какво да обясняваш на тъпаците... тук в България този проблем още не е стигнал своя връх, в америка са пропищели от тези секти, но това е друга тема.
Трябва да ги криминализират тези общества, както са криминализирани бандите в америка или примерно обществото Арийски братя. Колкото по рано разбереме проблема от тези секти, толкова по добре за всички, особено за онези в по малките села и градове, където пък хич, не са запознати...както се видя в първия ти пост по темата, коментара на полигор. По тези места, наистина не са запознати и подлежат на манипулиране. Сектите са много кофти нещо и трябва да ги забранят, защото се възползуват от наивноста на хората и гледат да изкопчат от тях каквото могат, дори и живота им понякога.
Аз попринцип твоите постове, не ги чета или избягвам да го правя, защото понякога пишеш глупости, но този път си прав и не мога да го отрека.
лек де

цитирай
44. pontis - смешен, твоя дума, паразитна, като муха
26.04.2011 12:00
анонимен написа:
pontis написа:
termostat написа:
видях те на един от клиповете. Само не разбрах сектант ли си или побойник. Като се замисля няма значение. В двата случая си еднакво смешен.



не знам той дали е смешен, но се виж ти грознико комплексиран, плешива маймуно с очила, от там ти идват комплексите, защото знаеш колко си грозен...
я кажи, освен виртуална жена, друга имал ли си, а? а секс истински правил ли си? едва ли, защото ако бях жена и 100 пут..и да имах, една нямаше да ти дам на теб понтис, грозно, комлексирано, плешиво и цайсато човече

цитирай
45. tutankhamon661 - 26. crawler
26.04.2011 12:02
crawler написа:
Твоя пост ми напомни да препрочета книгата на бившата мормонка. Чел съм я, но много отдавна. От нея знам, че мормонството донякъде напомня исляма. Жената е принизена до статута на предмет. Пълно противоречие със съвременните схващания за равенство.

жената е равна на мъжа. В някои отношения го задминава. А при мормоните жените са по-зле отколкото при мюсюлманите. Позволено им е само да дишат.



Много по-зле са. При мюсюлманите жената няма права, но мъжът е длъжен да я храни, а при мормоните и това не го карат да прави.
Помня, че мормонката разправяше за първото им чукане. Двамата девствени, но той я обвинил, че не се е отракала. Авторката се чудеше как би могла да се отрака, след като я искат девствена. И така, и онака, все виновна. Истински "Рай" на земята.
цитирай
46. pontis - направи си ник, докато си оформяш мисълта
26.04.2011 12:03
анонимен написа:
pontis написа:
termostat написа:
видях те на един от клиповете. Само не разбрах сектант ли си или побойник. Като се замисля няма значение. В двата случая си еднакво смешен.



не знам той дали е смешен, но се виж ти грознико комплексиран, плешива маймуно с очила, от там ти идват комплексите, защото знаеш колко си грозен...
я кажи, освен виртуална жена, друга имал ли си, а? а секс истински правил ли си? едва ли, защото ако бях жена и 100 пут..и да имах, една нямаше да ти дам на теб понтис, грозно, комлексирано, плешиво и цайсато човече

цитирай
47. dalida - Понякога
26.04.2011 12:04
скандалите ги правят хора, специално обучени да предизвикват стълпновения и безредици, така както същите тези хора предизвикаха пожара на партийния дом в София, спомняте ли си? Имаше и филм за този "спектакъл", а и клиповете все още се въртят в ютуб. Кой знае, може би в Бургас скандалът и побоят да е предизвикан от такива "платени" борци за свобода.
цитирай
48. tutankhamon661 - pontis
26.04.2011 12:06
Струваш ми се превъзбуден тази сутрин. Или греша?
цитирай
49. pontis - направи си ник, докато си оформяш мисълта
26.04.2011 12:08
анонимен написа:
pontis написа:
termostat написа:
видях те на един от клиповете. Само не разбрах сектант ли си или побойник. Като се замисля няма значение. В двата случая си еднакво смешен.



не знам той дали е смешен, но се виж ти грознико комплексиран, плешива маймуно с очила, от там ти идват комплексите, защото знаеш колко си грозен...
я кажи, освен виртуална жена, друга имал ли си, а? а секс истински правил ли си? едва ли, защото ако бях жена и 100 пут..и да имах, една нямаше да ти дам на теб понтис, грозно, комлексирано, плешиво и цайсато човече

цитирай
50. pontis - ела, ще те сложа да си легнеш
26.04.2011 12:10
анонимен написа:
анонимен написа:
pontis написа:
анонимен написа:
pontis написа:
termostat написа:
видях те на един от клиповете. Само не разбрах сектант ли си или побойник. Като се замисля няма значение. В двата случая си еднакво смешен.



не знам той дали е смешен, но се виж ти грознико комплексиран, плешива маймуно с очила, от там ти идват комплексите, защото знаеш колко си грозен...
я кажи, освен виртуална жена, друга имал ли си, а? а секс истински правил ли си? едва ли, защото ако бях жена и 100 пут..и да имах, една нямаше да ти дам на теб понтис, грозно, комлексирано, плешиво и цайсато човече



след малко, ще си направя профил и, ще ти драсна нещо в блога на твоята любима адърлайз или както е там, сещаш се, онази пУтесата, айде до после, влизай там от време на време и, ще прочетеш какво мисля за теб глупако изветрял....


по добре там да спамя отколкото на тутанкамон блога.
чакай ме там женчо все, ще дойда по някое време, да те оправя:)

цитирай
51. pontis - или го искаш?
26.04.2011 12:12
tutankhamon661 написа:
Струваш ми се превъзбуден тази сутрин. Или греша?

цитирай
52. tutankhamon661 - 27. gwendoline - Стискай палци и мълчи, понеже нямаш право да защитиш семейството си!
26.04.2011 12:13
gwendoline написа:
Така излиза. И аз треперя как ще опазя децата си. Най-напред това става вкъщи, трябва много говорене, слушане, разбиране. Престане ли да споделя вкъщи детето, става страшно. Оттам тръгва всичко, виждала съм го около мен, пълна трагедия. Поздрави за постинга!


Това е идеята - да се говори на децата. Но когато имат нужда от помощ, защото някой ги причаква, трябва да се откликне. Колкото и да се дърпа детето, ако няма подкрепа, в един момент ще се върже, а после отказването е трудно - има шантаж, заплахи и т.н.
цитирай
53. pontis - нещо пропускаш
26.04.2011 12:14
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:
Струваш ми се превъзбуден тази сутрин. Или греша?


Той винаги е в такова състояние, предполагам се сещаш защо...) тоя виртуален секс не е като реалния, но понтис едва ли знае как е виртуалния, след малко, ще му обясня в един друг блог, да не пиша глупости тук в твоя

цитирай
54. tutankhamon661 - 60. pontis - или го искаш?
26.04.2011 12:14
pontis написа:
tutankhamon661 написа:
Струваш ми се превъзбуден тази сутрин. Или греша?



Тази сутрин не си напускал блога ми. В такъв случай кой си го търси?
цитирай
55. pontis - прозявам се, в "блога" ти
26.04.2011 12:17
tutankhamon661 написа:
pontis написа:
tutankhamon661 написа:
Струваш ми се превъзбуден тази сутрин. Или греша?



Тази сутрин не си напускал блога ми. В такъв случай кой си го търси?

цитирай
56. pontis - технически ли е проблема?
26.04.2011 12:18
анонимен написа:
плешив понтис, е сега си правя един профил за една минута и те почвам, няма да ме чакаш дълго с вдигнати крака, няма да те изморявам рано, рано, после трябва да те карам, да ме довършваш с уста.)

цитирай
57. pontis - кво става, нещо се бавиш/
26.04.2011 12:26
tutankhamon661 написа:
pontis написа:
tutankhamon661 написа:
Струваш ми се превъзбуден тази сутрин. Или греша?



Тази сутрин не си напускал блога ми. В такъв случай кой си го търси?

цитирай
58. tutankhamon661 - 65. pontis - прозявам се, в блога ти
26.04.2011 12:27
pontis написа:
tutankhamon661 написа:
pontis написа:
tutankhamon661 написа:
Струваш ми се превъзбуден тази сутрин. Или греша?


Тази сутрин не си напускал блога ми. В такъв случай кой си го търси?



Значи харесваш моя блог повече от твоя "блог".
цитирай
59. pontis - познаваше.... нещо.... и не разбираш от поезия, но много искаш, а те е срам
26.04.2011 12:28
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:
gwendoline написа:
Така излиза. И аз треперя как ще опазя децата си. Най-напред това става вкъщи, трябва много говорене, слушане, разбиране. Престане ли да споделя вкъщи детето, става страшно. Оттам тръгва всичко, виждала съм го около мен, пълна трагедия. Поздрави за постинга!


Това е идеята - да се говори на децата. Но когато имат нужда от помощ, защото някой ги причаква, трябва да се откликне. Колкото и да се дърпа детето, ако няма подкрепа, в един момент ще се върже, а после отказването е трудно - има шантаж, заплахи и т.н.


тутанкамоне, сектите наистина са опасно нещо, познавах едно семейство, на което им взеха апартамента, дълга история. Трябва да им забранят, да ходят и да чукат от врата на врата, поне това могат да направят..каква е тази наглост, ще ми чукат някакви не познати на вратата...и това се случва доста често, на всичкото от горе..
а за понтис нямам думи, за поезията му да не говоря, аз не разбирам от поезия, ама неговата пък хич не я вдявам, не знам защо, но на други хора я разбирам и харесвам, а неговата ми се струва, като едно безкрайно каканижене на думи без всякакъв смисъл, все едно пикая...значи и аз съм поет докато пикая, имам предвид, че докато пикая от оная ми работа излиза стих и то точно толкова добър, колкото този на понтис, даже и по добър.
малко се отклоних от темата, извинявам се за което.
Хайде чао и лек ден.

цитирай
60. tutankhamon661 - 68. pontis - кво става, нещо се бавиш/
26.04.2011 12:28
pontis написа:
tutankhamon661 написа:
pontis написа:
tutankhamon661 написа:
Струваш ми се превъзбуден тази сутрин. Или греша?


Тази сутрин не си напускал блога ми. В такъв случай кой си го търси?



За разлика от теб, аз контактувам и с други хора.
А ти нещо стана нетърпелив. Чувстваш се пренебрегнат, значи!
цитирай
61. pontis - не. харесва ми да стоя
26.04.2011 12:29
tutankhamon661 написа:
pontis написа:
tutankhamon661 написа:
pontis написа:
tutankhamon661 написа:
Струваш ми се превъзбуден тази сутрин. Или греша?


Тази сутрин не си напускал блога ми. В такъв случай кой си го търси?



Значи харесваш моя блог повече от твоя "блог".

цитирай
62. pontis - с кои хора?
26.04.2011 12:30
tutankhamon661 написа:
pontis написа:
tutankhamon661 написа:
pontis написа:
tutankhamon661 написа:
Струваш ми се превъзбуден тази сутрин. Или греша?


Тази сутрин не си напускал блога ми. В такъв случай кой си го търси?



За разлика от теб, аз контактувам и с други хора.
А ти нещо стана нетърпелив. Чувстваш се пренебрегнат, значи!

цитирай
63. pontis - добре
26.04.2011 12:34
анонимен написа:
pontis написа:
tutankhamon661 написа:
pontis написа:
tutankhamon661 написа:
Струваш ми се превъзбуден тази сутрин. Или греша?



Тази сутрин не си напускал блога ми. В такъв случай кой си го търси?



понтис много си зле, какви са тези неадекватни коментари, направо ме шашкаш, я бързо потърси помощ, при някой психиатър. Не психолог, а психиатър, защото той може да ти изписва лекарства, докато психолога не може, предполагам знаеш разликата между двете професии.

цитирай
64. pontis - записвам си нещо
26.04.2011 12:36
анонимен написа:
pontis написа:
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:
gwendoline написа:
Така излиза. И аз треперя как ще опазя децата си. Най-напред това става вкъщи, трябва много говорене, слушане, разбиране. Престане ли да споделя вкъщи детето, става страшно. Оттам тръгва всичко, виждала съм го около мен, пълна трагедия. Поздрави за постинга!


Това е идеята - да се говори на децата. Но когато имат нужда от помощ, защото някой ги причаква, трябва да се откликне. Колкото и да се дърпа детето, ако няма подкрепа, в един момент ще се върже, а после отказването е трудно - има шантаж, заплахи и т.н.


тутанкамоне, сектите наистина са опасно нещо, познавах едно семейство, на което им взеха апартамента, дълга история. Трябва да им забранят, да ходят и да чукат от врата на врата, поне това могат да направят..каква е тази наглост, ще ми чукат някакви не познати на вратата...и това се случва доста често, на всичкото от горе..
а за понтис нямам думи, за поезията му да не говоря, аз не разбирам от поезия, ама неговата пък хич не я вдявам, не знам защо, но на други хора я разбирам и харесвам, а неговата ми се струва, като едно безкрайно каканижене на думи без всякакъв смисъл, все едно пикая...значи и аз съм поет докато пикая, имам предвид, че докато пикая от оная ми работа излиза стих и то точно толкова добър, колкото този на понтис, даже и по добър.
малко се отклоних от темата, извинявам се за което.
Хайде чао и лек ден.



пак неадекватен коментар, чичка отиди на психиатър ти казвам, имаш нужда, повече безплатни съвети от мен, не чакай, до тук бях. а това за блога на онази адър...не знам си коя остава, ъговорката имам предвид. лек ден за сега, женчо очилат:)

цитирай
65. tutankhamon661 - 73. pontis - с кои хора?
26.04.2011 12:36
pontis написа:
tutankhamon661 написа:
pontis написа:
tutankhamon661 написа:
pontis написа:
tutankhamon661 написа:
Струваш ми се превъзбуден тази сутрин. Или греша?


Тази сутрин не си напускал блога ми. В такъв случай кой си го търси?


За разлика от теб, аз контактувам и с други хора.
А ти нещо стана нетърпелив. Чувстваш се пренебрегнат, значи!



Ето това ти никога няма да разбереш. Не започвай да разпитваш, защото ще те трия. И без това стана досаден.
Нали не си забравил, че тук аз коля и беся? Ха-ха!
цитирай
66. pontis - няма какво да те питам
26.04.2011 12:39
tutankhamon661 написа:
pontis написа:
tutankhamon661 написа:
pontis написа:
tutankhamon661 написа:
pontis написа:
tutankhamon661 написа:
Струваш ми се превъзбуден тази сутрин. Или греша?


Тази сутрин не си напускал блога ми. В такъв случай кой си го търси?


За разлика от теб, аз контактувам и с други хора.
А ти нещо стана нетърпелив. Чувстваш се пренебрегнат, значи!



Ето това ти никога няма да разбереш. Не започвай да разпитваш, защото ще те трия. И без това стана досаден.
Нали не си забравил, че тук аз коля и беся? Ха-ха!

цитирай
67. tutankhamon661 - 79. pontis - няма какво да те питам
26.04.2011 12:40
Правилно.
цитирай
68. tutankhamon661 - 81. анонимен - Струваш ми се превъзбуден тази с...
26.04.2011 12:50
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:
Струваш ми се превъзбуден тази сутрин. Или греша?

понтис лекичко ми е променил един коментар, ако не е той, значи тук си имат хакери на заплатка..
става дума за коментар 49, отнася се за понтис в отговор на един негов коментар, малко по нагоре от промененият ми, но няма значение, той разбра каква цайсата мишка е....) а и го доказва с всяка дума, която напише...


Тук стават всякакви неща.
Понтис вече избяга. Той си е страхливец по природа.
цитирай
69. tutankhamon661 - 87. анонимен
26.04.2011 13:10
анонимен написа:
пп- но мразя такива като него, да обиждат мой приятели в чужди блогове, той много обича да го прави...типичен страхливец, който като го вкараш на тясно ( където му е мястото ) веднага гледа да се спасява...страхлив плъх е и нищо повече, гадна мижитурка.
Айде лек ден и спирам да пиша глупости тук, но нямаше как да го хвана, в неговия блог не ми пускаше коментарите, както и да е...


Всички знаем що за стока е Понтис. Понякога му гърмят бушоните и перколясва. Отнасям се снизходително към него, за да не плаче много. Жалостив човек съм.
По-добре си направи профил, защото анонимните изчезват. Тук е пълно с хора, които не публикуват, но имат празен профил за да коментират.
цитирай
70. toxic - Опасно е
26.04.2011 14:35
да се ходи на училище. На предния вход дебнат сектантите, на задния - сводниците, страничния е запазен за дилърите. За капак може да случиш и на учител, който има блог. Страх.
цитирай
71. tutankhamon661 - 72. анонимен
26.04.2011 14:55
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:
анонимен написа:
пп- но мразя такива като него, да обиждат мой приятели в чужди блогове, той много обича да го прави...типичен страхливец, който като го вкараш на тясно ( където му е мястото ) веднага гледа да се спасява...страхлив плъх е и нищо повече, гадна мижитурка.
Айде лек ден и спирам да пиша глупости тук, но нямаше как да го хвана, в неговия блог не ми пускаше коментарите, както и да е...


Всички знаем що за стока е Понтис. Понякога му гърмят бушоните и перколясва. Отнасям се снизходително към него, за да не плаче много. Жалостив човек съм.
По-добре си направи профил, защото анонимните изчезват. Тук е пълно с хора, които не публикуват, но имат празен профил за да коментират.


Най накрая, понтис си е сложил хубав аватар, то това си му е истинския де....) сега ако си поправи и професията, защото е изпуснал една дума, думата Неуспял, е изпуснал да напише преди Юрист, за да стане професията му Неуспял юрист, какъвто всъщност е. Веднага се поправи понтис, за аватара ти казвам браво, сега оправи и професията и цена няма да имаш и не забравяй да отидеш на психиатър, защото това е най важното, което трябва да свършиш във възможно най кратък срок, не го отлагай, колкото повече го отлагаш, толкова по зле за теб, но твоя си работа...поправи професията си на всяка цена, неуспели юристе.
Лек ден и успех при лекаря ти желая...


Понтис е бита карта. Повече няма да има негови коментари тук, защото много знае да лъже.
цитирай
72. tutankhamon661 - 73. анонимен
26.04.2011 15:17
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:
анонимен написа:
пп- но мразя такива като него, да обиждат мой приятели в чужди блогове, той много обича да го прави...типичен страхливец, който като го вкараш на тясно ( където му е мястото ) веднага гледа да се спасява...страхлив плъх е и нищо повече, гадна мижитурка.
Айде лек ден и спирам да пиша глупости тук, но нямаше как да го хвана, в неговия блог не ми пускаше коментарите, както и да е...


Всички знаем що за стока е Понтис. Понякога му гърмят бушоните и перколясва. Отнасям се снизходително към него, за да не плаче много. Жалостив човек съм.
По-добре си направи профил, защото анонимните изчезват. Тук е пълно с хора, които не публикуват, но имат празен профил за да коментират.


Най накрая, понтис си е сложил хубав аватар, то това си му е истинския де....) сега ако си поправи и професията, защото е изпуснал една дума, думата Неуспял, е изпуснал да напише преди Юрист, за да стане професията му Неуспял юрист, какъвто всъщност е. Веднага се поправи понтис, за аватара ти казвам браво, сега оправи и професията и цена няма да имаш и не забравяй да отидеш на психиатър, защото това е най важното, което трябва да свършиш във възможно най кратък срок, не го отлагай, колкото повече го отлагаш, толкова по зле за теб, но твоя си работа...поправи професията си на всяка цена, неуспели юристе.
Лек ден и успех при лекаря ти желая...


Понтис е бита карта. Повече няма да има негови коментари тук, защото много знае да лъже.


Не само лъже, ами се мисли за нещо повече от другите блогери, все едно другите са втора ръка хора...
А коментарите му са хмм меко казано, несвързани, но както и да е...не си струва човек да му отделя толкова внимание, а аз му отделих повече от колкото трябваше и мисля, че е достатъчно.
Тутанкамоне, мерси за терена...)
Лек ден ти желая отново.


Повече не го споменавай, че дори името му цапа блога ми. Лек ден!
цитирай
73. mikino - Не ми се четат всички коментари, но
26.04.2011 15:20
Ако човек има силна вяра никоя секта не може да го заблуди! Той върви по пътя, показан му от Бог и ако се придържа към Неговите напъствия, няма да се подведе!
цитирай
74. otherwise - Тутанкамоне,
26.04.2011 15:21
лошото е, че и думата секта би могла да означава и включва много неща. Да се изкривява както падне на тълкувателя.

Според православната църква протестанството е вид секта. Схващаш ли. В този смисъл - аз съм пълна сектантка. Само че протестантите са много повече от православните и освен това се придържат много по-стриктно към Библията.

Та, уточни за кои секти говориш. В чий смисъл?

Иначе съм напълно съгласна, че всяка крайност, всеки фанатизъм - са опасни. Всяко манипулативно промиване на мозъка. Включително и ЗАДЪЛЖЕНИЕТО да боядисваш яйца преди изгрева на слънцето през 2 дни от една седмица в годината, да мажеш с първото яйце челата на домашните си, да колиш агне и куп други странни, точно от християнска гледна точка, обичаи.
Да не пропускаме факта, как това се случва часове преди да седнеш на софрата и да полееш обилно обяда си с индивидуално количество алкохол, докато сменяш каналите по телевизията от Фолк-нещо си към Mad и пр. и псуваш колко е скапан живота...

Хубав ден!

ПП: Понтис е прекалил, това е вярно, но пък други, при това анонимни) са се ... оляли. С извинение за израза.
Мисля, че напрежението е напълно излишно. Както и категоризациите на хора, които не познавате!
цитирай
75. tutankhamon661 - 75. otherwise - Тутанкамоне,
26.04.2011 15:37
Понтис идва тук и напада невинен човек, т.е. мен, при условие, че дори една дума не сме разменяли. На мен това ми говори много. Но няма да го обсъждам. Трия бъдещите му коментари и да говори така някъде другаде.
Радвам се, че си толкова добронамерена. Дано някой ден повечето хора са такива! Сега и сам виждам, че не е така.
цитирай
76. elinora - otherwise,
26.04.2011 15:40
аз не съм много наясно със сектанството, но искам да те попитам за руския Висарион и неговият "Град на Слънцето"? Гледах едни клипове и се чудя това каква секта е? Имало и много българи там. Май е в Сибир.
цитирай
77. tutankhamon661 - 32. pepikomentatora - Възмутен съм
26.04.2011 15:51
pepikomentatora написа:
от йеховистите и вмро. Повече няма какво да кажа. При всички положения ситуацията е много неприятна.


Има и по-неприятно - йеховистите да тръгнат по домовете. Тогава може да има и застреляни. Сега са само отделни случаи, но може и да зачестят.
цитирай
78. tutankhamon661 - 33. grobarq - Здравей Фараоне
26.04.2011 15:54
grobarq написа:
Аз лично нямам нищо против сектите стига да не закачат и обеждават което правилно и кое не.
Християнин съм, вярвам в Бог, но не приемам хората за които това е мания, начин на обличане дори и стил на живот.
Самият Бог е казал: Не споменавайте името ми на празно!
А повечето сектанти това правят. Някои дори не разбират нищо от религиозност, но го правят защото е модерно.
Но има и секти които наистина помагат на хората, но тези които си умират защото не искат да им се прелее кръв или присади нов орган - за мен не са нормални.


Някои от действията им са опасни дори за собствения им живот. Нали казват, че със страдание се пречистваш. Ама страдат само редовите вярващи. Ръководителите им са пословични с разгулния си живот. Само да не се види.
цитирай
79. tutankhamon661 - 38. affroditta - :(
26.04.2011 15:57
affroditta написа:
Боже, това се случва в нашите цивилизовани времена! Йеховисти причакват деца, а после вандали ги бият. Двете са срамни. Не може да се гледа по друг начин на тази драма. Дано не се повтаря!


"Цивилизовани" е силно казано. Претенциите значително надвишават реалните факти.
Много ясно, че e по-добре да не се случва, но шило в торба не стои.
На йеховистите е позволено да ползват храма, но не и да обикалят училищата. Те са надвишили правата си. Не знам защо не се обръща достатъчно внимание на този факт.
цитирай
80. otherwise - Ели,
26.04.2011 16:03
доколкото изобщо съм запозната си е чиста секта :))

Шантав свят, не отричам. Трябва да се пазим, особено простодушните, наивните, чистите - те първи стават жертви.

Човекът е способен да изроди и най-светлата идея...
:***
цитирай
81. tutankhamon661 - 40. termostat
26.04.2011 16:06
termostat написа:
видях те на един от клиповете. Само не разбрах сектант ли си или побойник. Като се замисля няма значение. В двата случая си еднакво смешен.


Аз съм този, който ще те научи на хватката "черепно-мозъчно фиксиране между очите".
цитирай
82. tutankhamon661 - 42. therainss - Йеховистите...
26.04.2011 16:13
therainss написа:
...изобщо не ми е жал за тях. М алко им беше. свобода на вероизповеданията - да. Но агресивно налагане на твоята вяра, пропаганда по всякакви подмолни начини, както го правят те - ТОЯГА!!!


Точно така. Същото би решил всеки човек, чието дете учи в училище до йеховистки храм. Разни го отричат, но сами не си вярват.
цитирай
83. tutankhamon661 - 48. dalida - Понякога
26.04.2011 16:31
dalida написа:
скандалите ги правят хора, специално обучени да предизвикват стълпновения и безредици, така както същите тези хора предизвикаха пожара на партийния дом в София, спомняте ли си? Имаше и филм за този "спектакъл", а и клиповете все още се въртят в ютуб. Кой знае, може би в Бургас скандалът и побоят да е предизвикан от такива "платени" борци за свобода.


Аз също съм виждал как спират деца - споменах го в постинга. Когато бях малък, веднъж дори на вратата звъняха. Повечето хора са го виждали лично. При такова събрано напрежение лесно може да лумне пожар.
Най-точното определение за демокрация е: всеки има права, които свършват там, където започват правата на другите.
Никой не е поискал сектантите да правят дарения или да изпълняват определени ритуали. Докато те искат обратното.
В един от клиповете дете се оплака, че са го заплашвали с обесване, ако не се присъедини.
Няма начин да има толкова омраза, ако са хрисими, за каквито се пишат.
цитирай
84. tutankhamon661 - 71. toxic - Опасно е
26.04.2011 16:38
toxic написа:
да се ходи на училище. На предния вход дебнат сектантите, на задния - сводниците, страничния е запазен за дилърите. За капак може да случиш и на учител, който има блог. Страх.


Не казваш кое е най-голямата беля. Не мен ми е трудно да преценя.
Поне чистачката на училището да е точна, че без нея нито едно занятие не върви.
цитирай
85. creatura - Темата ти е много интересна!Детето ...
26.04.2011 17:18
Темата ти е много интересна!Детето ми е моя живот и ако ми се случи такова нещо ще полудея.Човек трябва да действа, в такава ситуация, бързо и адекватно.Всяка минута е важна и въобще не може да се говори за полиция или пък съд.Жална им майка на копелетата.Малко съм крайна,но това е една тема,която ме изкарва извън контрол.Тук не става въпрос за Господ,защото никой не може да бъде принуждаван да се отказва от живота в името на каквото и да било,най - малкото Господ.Той умира,за да живеем ние.Не съм силно вярваща,но винаги първо разчитам на себе си,след това на нещо друго.
Един зрял човек прави избор,но става ли въпрос за дете,за мен е възползване.Дано възпитам дъщеря си така,че да споделя такива неща,преди да стане късно.
цитирай
86. ckarlet - Много актуална тема, Tutankham...
26.04.2011 18:05
Много актуална тема, Tutankhamon661!
Аз съм била свидетел на подобна на разказаното от теб история, и трябва да призная, че изтръпнах от прочетеното. Не мога да си представя какъв може да бъде човек, който да не потръпне от подобна случка... И всеки от нас би си казал, дано не се случва на нашите деца, но нали и другите дечица са наши...

цитирай
87. tutankhamon661 - 74. mikino - Не ми се четат всички коментари, но
26.04.2011 18:19
mikino написа:
Ако човек има силна вяра никоя секта не може да го заблуди! Той върви по пътя, показан му от Бог и ако се придържа към Неговите напъствия, няма да се подведе!


Да, ако е възрастен човек. Но ония в Бургас налитат на деца. Гледай клиповете и ще се убедиш. Там едно дете разказва, че са го заплашвали с обесване, ако не се присъедини.
Разчита се на лъжи и заплахи, иначе никой няма да отиде при тях.
Под една публикация видях коментар на жена, която каза "Аз живея точно до храма и всеки ден виждам как спират деца". Явно е истина, щом се е стигнало до погром. Подобни неща не се организират само на база-измислици.
цитирай
88. tutankhamon661 - 75. otherwise - Тутанкамоне,
26.04.2011 18:36
Ти си от онези, които обръщат внимание само на красивото в религията. Така и трябва. Ако всички разсъждаваха така, нямаше да стават погроми.
Говоря специално за онези, които разпространяват агресивно "божията любов". Нямат право да спират деца и насила да им проповядват. В предния постинг е посочено много ясно - родителите определят религията на детето. Когато стане пълнолетно, чак тогава може да избира. Тук се вижда, че йеховистите брутално нарушават действащия закон. Нито един не е отишъл при родителите за разрешение, защото знаят какво ще им отговорят.
Срещу тези хора съм. А иначе всеки да си вярва в каквото иска. Аз за себе си съм взел решение.
цитирай
89. balgarski7vinarki - vsichki veche znaem za sektite
26.04.2011 18:39
...no kakvo ot tova?
ima razlika mejdu balgarite i drugite - napr. v Srbia se kazva za chlenkite na nai-omrasnata sekta u nas, poslovichno izvestnata, ta v Srbsko -"te, chlenkite znaiat kavo gi praviat tam.."
цитирай
90. tutankhamon661 - 86. creatura
26.04.2011 19:07
creatura написа:
Темата ти е много интересна!Детето ми е моя живот и ако ми се случи такова нещо ще полудея.Човек трябва да действа, в такава ситуация, бързо и адекватно.Всяка минута е важна и въобще не може да се говори за полиция или пък съд.Жална им майка на копелетата.Малко съм крайна,но това е една тема,която ме изкарва извън контрол.Тук не става въпрос за Господ,защото никой не може да бъде принуждаван да се отказва от живота в името на каквото и да било,най - малкото Господ.Той умира,за да живеем ние.Не съм силно вярваща,но винаги първо разчитам на себе си,след това на нещо друго.
Един зрял човек прави избор,но става ли въпрос за дете,за мен е възползване.Дано възпитам дъщеря си така,че да споделя такива неща,преди да стане късно.


Точно това исках да обясня на някои хора, които явно нямат деца и не могат да си представят гледната точка на родител. За тях е много лесно да говорят. Знаят само закона, та закона. Да, ама никой не иска закон, който прецаква хората. Ето това не можаха да проумеят.
Много точно се изрази и изобщо не си крайна, а просто реалистка.
цитирай
91. tutankhamon661 - 87. ckarlet
26.04.2011 19:23
ckarlet написа:
Много актуална тема, Tutankhamon661!
Аз съм била свидетел на подобна на разказаното от теб история, и трябва да призная, че изтръпнах от прочетеното. Не мога да си представя какъв може да бъде човек, който да не потръпне от подобна случка... И всеки от нас би си казал, дано не се случва на нашите деца, но нали и другите дечица са наши...


Нормално е да изтръпнеш. Чудя се на онези, които реагират по обратния начин или с безразличие. За тях сякаш такива неща не се случват. Митове, легенди, далечни истории, които не ги засягат. Затова и обвиниха децата от клиповете, че фантазират. Нямало такова нещо. Докато не им се случи на тях.
цитирай
92. tutankhamon661 - 90. balgarski7vinarki - vsichki veche znaem za sektite
26.04.2011 19:27
balgarski7vinarki написа:
...no kakvo ot tova?
ima razlika mejdu balgarite i drugite - napr. v Srbia se kazva za chlenkite na nai-omrasnata sekta u nas, poslovichno izvestnata, ta v Srbsko -"te, chlenkite znaiat kavo gi praviat tam.."


Може и да има резултат. Ясно е, че болшинството българи не желаят сeктантски блокади на всяка улица или до всяко училище. Ако съвсем никой не надигне глас, ония ще се разпространят като зараза. Днес в Бургас, утре някъде другаде. Това не трябва да става.
цитирай
93. kass - Фараоне,
27.04.2011 14:37
навлязал си в деликатна тема. Никой няма право да съди другите, включително и ти. Свободата на вероизповеданието е неприкосновенна! Нима можем да наричаме сигагогите, джамиите или католическите храмове "секти" защото са различни от официалната за страната религия??? Католическата църква се разлчава от православната по това, че хората се изповядват и че се молят повече на Дева Мария. Алтернативните църкви, наречени "секти" подобно се различават по различните тълкувания на библейските текстове, например съботяните - да не работят в събота...Повечето не палят свещи и нямат икони смятайки това за идолопоклонничество, тъй като Бог е навсякъде...
Сега по темата. Като всяко нещо и при сектите има отклонения и извращения, но добре запознати, децата ще могат лесно да се ориентират, но за това се иска информираност... Забраните няма да ги спрат, както не могат да спрат наркотиците. Единствено липсата на информация е в основата на това да се повлияеш и попаднеш на неправилното място...
цитирай
94. tutankhamon661 - kass
27.04.2011 16:41
Именно. По-нагоре казах, че признавам правото на всеки да вярва в каквото си поиска. Нека се разбират помежду си кой е по-праведен. Дори няма да ги следя, защото не ми е интересно. Нали помниш какво ми е отношението към религиите по принцип.
Дразни ме друго - причакването на малки деца. Много хора са го видели, а в един от клиповете едно дете разказваше, че дори са го заплашвали с обесване, ако не отиде при тях. Обявиха го за фантазьор, само че аз му вярвам, защото знам колко са чалнати сектантите. Виждал съм ги, говорил съм с тях. Честно ти казвам, предпочитам да говоря с току-що дрогиран наркоман - по-адекватен е.
В предния постинг има цитат, от който става ясно, че родителите определят религиозната ориентация на децата си. Някой от йеховистите да ги е питал за разрешение? Как така непознати чичковци ще зарибяват чужди деца? Това е толкова долно - от морална и законова гледна точка.
Точно срещу подмолните манипулатори съм. Някой трябва да защити децата.
Другите нека си вярват. Няма да им се бъркам.
цитирай
95. therainss - Тутане, ще си позволя този линк, защото знам, че няма проблем. Просто искам да тя да се завърне здрава, а не в ковчег...
29.04.2011 22:03
http://therainss.blog.bg/drugi/2011/04/29/speshno-naistina-speshno.738168
цитирай
96. rosy - Секти
05.05.2011 09:06
Всяка неофициална религия се счита за секта! Из улиците на Бургас е пълно с мормони и какви ли не!!!Промиват мозъците на децата! Немога да разбера защо не ги забранят със закон всички секти!!!
цитирай
97. andri - Сектите
06.05.2011 11:56
май и тук в този сайт ги има тези секти - с отрицателния вот.
Вече оставих един коментар за тези, които мразят другите.
Изхвърляйки отровните си стрели към тези които не обичат, тези лоши хора доказват, че не обичат и себе си. Затова са нещастни и нещастието ще ги следва където и да отидат, с когото и да говорят, където и да работят и където и да живеят - нещастието ще ги следва.
Силните характери ще се справят и с такива негативи.
Весели празници, Тутанкамон!
цитирай
98. traika - Уф...
07.05.2011 10:48
Страшничко е това със сектите.Аз лично го изпитах .Един ден почиствах стаята на дъщеря си и хоп-някаква книжка от братята.Може да си представите как се почуствах...А ся де,10000000 въпроса в главата ми-как се е отзовала там,да не би да ми убягнало нещо ,а уж си споделяме всичко...веднага се филмирах...как изобщо да реагирам...Разгледах я и попрочетох на диагонал ,да видя какво пише-общо взето мнооооооооого хубави съвети какво да правят децата ,как да държат на семейството,бля,бля и накрая ,ама много накрая "ако все пак има проблеми във вашето семейство-елате един си къде".Втресе ме!Реших директно да подходя по въпроса-просто да попитам.Оказа се,че гадовете минавали и звъняли по вратите и раздвали ей така просто тези книжки.До някъде ми беше успокоително това,че книжката беше захвърлена ей така небрежно ,а не скрита примерно или завряна някъде...Забележете,минавали са през деня ,когато обичайно са на работа родителите.
Обаче ,ОБАЧЕ хоп след няколко дни една сутрин /във време когато трябваше да съм на работа/се звънка на вратата-една дама и един господин и търсят дъщеря ми!!!Втрещих се -непознати хора!Направих физиономия "кобра" и може да си представите нататък какво се случи...Слава Богу повече не съм ги видяла !
Но всъщност доволна съм,че примерно с мойто дете имаме някакво доверие,говорили сме на тези теми ,но колко ли родители са "изгоряли"...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5663655
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59857
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031