Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2011 17:39 - Професори по всичко
Автор: tutankhamon661 Категория: Други   
Прочетен: 21635 Коментари: 77 Гласове:
-35

Последна промяна: 24.03.2012 09:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


image





Винаги съм бил предубеден към хората. Още от малък разбрах, че човешката природа е пълна с недостатъци и това едва ли ще се промени някога. Вече забравих времето, когато и аз страдах от разни самозаблуди, тъй като не ми изнасяше да ги призная. Бързо се убедих, че най-сигурният начин да стоя здраво стъпил на земята е като критикувам преди всичко себе си. Не е задължително това да става публично, макар че съм го правил понякога.
Оказа се, че малко хора разсъждават като мен. Явно склонността да надничаш винаги в чуждата паница е основна движеща сила за малките душици с големи претенции. Състоянието е описано в книгите по психология и дори са посочени причините за него. Наричат се "комплекси".
В Интернет е пълно с "професори" по всички въпроси. Тук можеш да получиш компетентно мнение и лек за всяка болежка, легнала на непросветената ти душа.
Преди време един виртуален коцкар, който си въобразява, че игричките му са останали скрити, ме посъветва да проуча значението на думата "комплекси". Ясно, че той е фрашкан с такива и точно това го е подразнило, иначе нямаше да говори глупости. Със сигурност е наясно какви проблеми го мъчат, но никак не му изнася да си признае. Не е нужно, защото ние ги виждаме достатъчно добре. А той нека вярва, че светът се изчерпва с "фермата Мессе".
Не ми пука, че любимия ти актьор е Жан Габен, защото аз съм фен на Арнолд Шварценегер. И не ме интересува какво мислиш за американските екшъни, понеже аз мисля същото за френските бози. Въздържай се да ми пробутваш твоите незначителни предпочитания!
Това да беше, пак е достатъчно. Ама не е. Оказва се, че по същия начин стоят нещата при музика, поезия, политика и т.н.
Откъде се взеха толкова "разбирачи", които не могат да проумеят, че личното им мнение няма тежестта на универсална истина?
Някои намесват и роднините си. Жена му била завършила не знам си какво и потвърдила, че текстът е добър. Сега остава да включиш тъща, тъст, бaба и дядо, за да стане пейзажът стряскащо пълен.
Не се притеснявай от маловажната подробност, че умението да пишеш е нещо, което не се придобива, а трябва да го имаш по рождение. Не е моя мисъл, а на човек, който хем го има в сърцето, хем го е учил. Но той пък какво ще се изказва? Важното е жена ти да одобри.
Тръгнал някакъв да ми обяснява коя музика е стойностна. Чекай, чекай малко! Първо кажи каква пачка си направил в тази сфера, къде си изнасял концерти, по кои държави са те оценили.
А, нема такива неща? Хайде тогава да се въздържиш от крайни мнения и обиди към инакомислещите! Уважавай личните си предпочитания, но не ги налагай на околните, защото те пък имат правото да не се съгласят с теб. Повярвай, това не ги прави глупаци, простаци или неразбиращи. Умението да пускаш CD не те прави спец по музикалните въпроси.
В политиката е още по-страшно. Като чета "неподражаемите виртуални мислители", направо се питам "Тук дали не се навърта някой бъдещ премиер?"
Ама много ги чаткат тези хора! Да се чудиш защо не виждаме никой от тях в Народното cъбрание. Не бе, те проcто не искат. Изкушавали са ги с топли и добре платени длъжности, ама съвестта е заговорила навреме. Изобщо не ламтят за чуждото и по собствено желание са отказали несметните богатства, генерирани от политиката.
Леле, толкова приличате на Исус!
Вервам ви, хора, вервам ви.
Какво значи изкуство? Кой си позволява да определя, вместо всеки да го направи за себе си?
Докато в математиката две и две винаги е четири, то в изкуството много неща зависят от личната гледна точка. Достатъчно показателно е, че много от величията са станали такива чак след смъртта си, а преди това изобщо не са съществували за аудиторията. Следователно имат значение и разни неща, които по никакъв начин не са свързани със самия творчески процес. Натежават "показатели" като например тежкият живот на твореца, дуелите, в които е участвал, шумният съдебен процес, подпалването на ателието, отрязаното му ухо и още много подобни. Но от всичко най-важно е да те похвали някой известен ценител, чиято дума се чува в обществото. Какво правим обаче, ако по невероятна случайност се разминете? Ставаш ли по-малко творец, ако не са ти казали "браво"?
Както за много други неща, така и в изкуството всичко е относително, а това означава, че е глупаво да се дават крайни оценки. Няма смисъл да се спори с хора, които биха казали, че две и две е равно на десет, само и само да си намерят събеседник за утешаване на скучното им ежедневие.
Безспорният връх е поезията. Няма друга подобна война. То са "експертни" мнения, то са обвинения в плагиатство. Личните предпочитания придобиват стойността на вечна и неопровержима истина.
Рече и отсече: ти ставаш, а он - не! Що така? Ми, не пасва на ракийката.
Ако не знаете: добрата поезия върви ръка за ръка с цироза на черния дроб - велика мисъл на виден блогов "герой" с претенции до небето.
Само в сблъсък между римуващи деятели можеш да видиш изказвания от сорта "Почти изрекъл е плагиатство".
Бива гениалност, но това надхвърля всички представи.
Пишеш "синьо море" и някой веднага ще ти припомни, че в друго произведение вече присъства да кажем "бистра вода".
Ехе, па тя приликата е очевидна! Как бе, не виждаш ли, че думите са подменени?
За копиране можем да говорим, ако имаме ДОСТАТЪЧНО ДЪЛЪГ текст, преписан ЕДНО КЪМ ЕДНО - без промени.
Достатъчно дълъг, защото при два-три реда е напълно възможно да има повторение - случва се постоянно и на всеки.
Едно към едно, а не "почти изрекъл". Ако някой не разбира разликата, няма да си губя времето с обяснения на елементарни нещо. Това, че на даден човек му навява разни асоциации за познати автори, не означава, че е на лице плагиатство. При толкова много поезия в Интернет би било странно, ако новото не прилича на нещо старо.
Видял съм достатъчно лъжливи обвинения в плагиатство и ми е ясна картинката. Моя приятелка спря да влиза в blog.bg, защото стана обект на такива нападки. Тя многократно писа съобщения и коментари, искайки линк към произведението, което уж е откраднала. Беше й любопитно да види нещо подобно на уникалната си авторска творба.
Естествено, срещна гузно мълчание. В такива случаи е важно да посееш съмнението. Викат му удар под пояса и го правят само жалките влечуги.
Да си призная, обърквам се вече. Искам да попитам кой поет струва, но при толкова много експерти се затруднявам с избора. Ще послушам един, но друг ще каже "Грешиш". Това ще ме убие. Много се интересувам от чужди мнения и всяко такова променя моето собствено. Ако ли пък ме критикуват за някоя творба, направо се побърквам. Особено неприятно е, кoгато обвиненията идват от напълно непознати във виртуала. Е тогава, честно ви казвам, сън не ме хваща.
Не съм чел Чудовището, защото по принцип не заглеждам поезията, но определено ми дожаля за този човек. Четох обвинения, четох, а не видях нито едно, което да не важи за самите критикари. Защо не поглеждат първо себе си? Отдавна съм намерил отговора и не се нуждая от техните обяснения.
Без да познавам творчеството му, Чудовището се издигна в моите очи. Стана така, защото 99% от враговете му са се изказвали против онова, което аз самият харесвам. По тази логика предположих, че явно поезията му е добра, макар да не я разбирам, тъй като предпочитам прозата.
Не ме интересуват никакви групировки, приятели и войни. Важни са само истината и справедливостта. Аз винаги съм бил на тяхна страна.
 



Гласувай:
140



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Чудесен
11.05.2011 18:15
текст!
Сега...да кажа отново - разни хора - разни вкусове. Нормално е един да харесва Чудовището, друг - не, на трети да е безразличен.
Проблемът е в това, което наричаме "толерантност" и онези, които много сполучливо описваш - гледащите в чуждата паница или по-точно "комплексарите".
Добре, тези стихове не ти харесват - подмини ги! Има толкова други. Какво си се захванал да плюеш като изоглав? Уважавай поне малко тези, които пък искат да ги четат!
Толкова е просто!
цитирай
2. gita969 - Не обияам моят коментар да е първи
11.05.2011 18:20
ама толкова точно си го казал, че ми е хем тъжно, хем смешно.
Професори по всичколкогия, дало блогбегето тук.
Господ си знае работата. Ако някои от тук присъстващите имаха малко повече власт щеше да избухне трета световна. Стой та гледай. Реваншизъм във всички категории.
Есесовци, сталинисти, поети, демократи, то не са за изброяване. Но много хубаво си го казал; От кое и колко пари изкара с дърдоренето. Практика, стига теории и постолати. Кое от изписаното тук е проложимо и позитивно? Поздрав!
цитирай
3. tutankhamon661 - 1. angpiskova - Чудесен
11.05.2011 18:25
angpiskova написа:
текст!
Сега...да кажа отново - разни хора - разни вкусове. Нормално е един да харесва Чудовището, друг - не, на трети да е безразличен.
Проблемът е в това, което наричаме "толерантност" и онези, които много сполучливо описваш - гледащите в чуждата паница или по-точно "комплексарите".
Добре, тези стихове не ти харесват - подмини ги! Има толкова други. Какво си се захванал да плюеш като изоглав? Уважавай поне малко тези, които пък искат да ги четат!
Толкова е просто!


Абсолютно същото съм казвал много пъти. Аз самият когато не харесвам нещо, дори не намирам смисъл да го оценявам. Защо да си правя това усилие? Какво ще спечеля?
Хиляда пъти попитах в постинги и коментари "Защо влизаш, щом не го харесваш?"
Оказва се, че за някои хора не е просто, а даже е много сложно. Те няма какво да напишат, ако не се заядат. Нулева креативност, никаква мисъл. Пускат постинг от две думи и надолу следват пълни безсмислици. На това му викат блог. Как да не им се смея?
цитирай
4. elinora - Фараоне, добре построена теза.
11.05.2011 18:28
Като изключим финала, който се явява някаква антитеза обаче! Хем се дразниш от "професорите" и желаеш свобода за светоусещането и възприятията си, пък неусетно искаш да повлияш на моите поетични пристрастия :))))
пп ако обаче постинга ти цели точно финалните поучения - извинявай, аз не желая да участвувам...
цитирай
5. tutankhamon661 - 2. gita969 - Не обияам моят коментар да е първи
11.05.2011 18:41
gita969 написа:
ама толкова точно си го казал, че ми е хем тъжно, хем смешно.
Професори по всичколкогия, дало блогбегето тук.
Господ си знае работата. Ако някои от тук присъстващите имаха малко повече власт щеше да избухне трета световна. Стой та гледай. Реваншизъм във всички категории.
Есесовци, сталинисти, поети, демократи, то не са за изброяване. Но много хубаво си го казал; От кое и колко пари изкара с дърдоренето. Практика, стига теории и постолати. Кое от изписаното тук е проложимо и позитивно? Поздрав!


Това ми е любимото - професори. Като започнат да се изказват, направо бесните ме хващат. Питам "Защо не си се доказал в тази област?" И хоп, обиждат се. Защото им напомням, че ако ги разбираха чак толкова, нямаше да наблягат на приказките, а на делата. На такива им викат "въздух под налягане". За съжаление се сещам за доста хора, отговарящи на определението.
цитирай
6. iliada - Хич не си се объркал , а доста добре си изложил своето виждане,та чак ти завидях!:))))
11.05.2011 18:51
Хубава вечер ,tutankhamon661!
Поздрави!
цитирай
7. tutankhamon661 - 4. elinora - Фараоне, добре построена теза.
11.05.2011 18:52
elinora написа:
Като изключим финала, който се явява някаква антитеза обаче! Хем се дразниш от "професорите" и желаеш свобода за светоусещането и възприятията си, пък неусетно искаш да повлияш на моите поетични пристрастия :))))
пп ако обаче постинга ти цели точно финалните поучения - извинявай, аз не желая да участвувам...


Казах "99% от враговете му". Другият 1% се състои от двама души - ти и Frina.
Знаеш много добре, че никога не сме спорили.
Не виждам антитеза. На кого искам да налагам? Има едно нещо, наречено "етика", и теоритично би трябвало да се спазва, но тук границите отдавна са прехвърлени.
Други пишат само по този въпрос поради липса на идеи, а аз пуснах този постинг като съвкупност от много впечатления. Нали забеляза, че не говоря само за поезия? Явно това не е единствената ми идея.
цитирай
8. tutankhamon661 - 6. iliada - Хич не си се объркал , а доста добре си изложил своето виждане,та чак ти завидях!:))))
11.05.2011 19:00
iliada написа:
Хубава вечер ,tutankhamon661!
Поздрави!


Благодаря! Драснах няколко реда и ето, че се получи постинг. Викам си "Дай да го пусна, пък може някой да го хареса".
Хубава вечер и на теб!
цитирай
9. анонимен - Много хора
11.05.2011 19:04
при мен влизат така агресивно и с такива безпочвени обвинения, че в един момент, ако им се вържа, трябва да обяснявам, че не съм камила. Защо да си насочвам усилията там?
Писала съм го и друг път - сигурно доста добре живеем, щом пилеем енергия за такива глупости:)
цитирай
10. flintul - Дай нещо за спорт!
11.05.2011 19:21
Не ти отива да се включваш в глупави препирни. Остави ги за други.
цитирай
11. joro2kamiona - Ти си скрит фен на Чу. Знам аз.
11.05.2011 19:34
цитирай
12. анонимен - Не ти отива да се включваш в глупави ...
11.05.2011 19:50
flintul написа:
Не ти отива да се включваш в глупави препирни. Остави ги за други.

Не че не си прав, но пък понякога и някои си просят шамарите:)
цитирай
13. hristo27 - Фараоне, в България всички разб...
11.05.2011 19:51
Фараоне, в България всички разбират от поолитика и футбол! И от какво ли не...
цитирай
14. vania23 - Постингът ми хареса.
11.05.2011 19:52
Наистина - добре написано и казва много истини.
цитирай
15. stomanata - А според мен войната в политиката е най-голяма.
11.05.2011 20:02
Пълно е с всякакви образи. Агенти на ДС, провокатори, агитатори и най-обикновени злобари. Чешат си езиците, защото скучаят. Интересно е да се види отсрещното мнение, но за тази цел трябва добре развита тема. Не можеш да пуснеш два реда псувни срещу ГЕРБ и да се самовъзхваляваш като велик оратор.
цитирай
16. termostat - flintul,
11.05.2011 20:08
той и спорта толкова разбира.
цитирай
17. tutankhamon661 - 9. angpiskova - Много хора
11.05.2011 20:13
angpiskova написа:
при мен влизат така агресивно и с такива безпочвени обвинения, че в един момент, ако им се вържа, трябва да обяснявам, че не съм камила. Защо да си насочвам усилията там?
Писала съм го и друг път - сигурно доста добре живеем, щом пилеем енергия за такива глупости:)


Много пъти съм се учудвал кое кара хората да правят безсмислени неща. Така и не намерих отговор. При мен всичко е изчистено от излишни действия. Да се занимаваш с празнословия е загуба на време и усилия. Аз не виждам смисъл в това.
цитирай
18. tutankhamon661 - 10. flintul - Дай нещо за спорт!
11.05.2011 20:18
flintul написа:
Не ти отива да се включваш в глупави препирни. Остави ги за други.


Глупави са и затова дълго време се ограничавах само с коментари. Надявах се да спрат, ама нъц! Една от най-парещите причини е войната за първа страница. Разни идиотчета постоянно разправят, че не им пука за нея, а все това бистрят. Следователно адски много ги интересува престоят там. Елементарно, Уотсън!
цитирай
19. tutankhamon661 - 11. joro2kamiona - Ти си скрит фен на Чу. Знам аз.
11.05.2011 20:36
Ти не си знаеш и номера на обувките.
цитирай
20. tutankhamon661 - 12. angpiskova - Не ти отива да се включваш в глупави ...
11.05.2011 20:37
angpiskova написа:
flintul написа:
Не ти отива да се включваш в глупави препирни. Остави ги за други.

Не че не си прав, но пък понякога и някои си просят шамарите:)


Нали! Понякога се появява Отмъстителят. Ха-ха! И те плачат ли плачат.
цитирай
21. blackpredator - хахахах, Тутанкамоне,
11.05.2011 20:43
Това „виртуален коцкар” ми прави левитация!
Да сравняваш Шварценегер с Жан Габен, е все едно да сравняваш фермата на Ръсти Кравата с музеят Орсе.:))
Sapientia prima stultitia caruisse - Начало на мъдростта е липсата на глупост.
Дали ти предстои това начало!?
Преди време ти дадох и друг съвет. Като Гробаря да вземеш да поучиш малко.
Ако беше послушал, щеше да имаш вече кръг на познание, не тая виртуална точка, граничеща само с интелекта на Пискова.
И за теб съвет като за нея:
Ще поумнеете, ако по-често контактувате с умни мъже.:)))
цитирай
22. tutankhamon661 - 22. blackpredator - хахахах, Тутанкамоне,
11.05.2011 20:47
blackpredator написа:
Това „виртуален коцкар” ми прави левитация!
Да сравняваш Шварценегер с Жан Габен, е все едно да сравняваш фермата на Ръсти Кравата с музеят Орсе.:))
Sapientia prima stultitia caruisse - Начало на мъдростта е липсата на глупост.
Дали ти предстои това начало!?
Преди време ти дадох и друг съвет. Като Гробаря да вземеш да поучиш малко.
Ако беше послушал, щеше да имаш вече кръг на познание, не тая виртуална точка, граничеща само с интелекта на Пискова.
И за теб съвет като за нея:
Ще поумнеете, ако по-често контактувате с умни мъже.:)))



Това вече си го казвал. Нали се сещаш?!?!

"Ще поумнеете, ако по-често контактувате с умни мъже."
цитирай
23. tutankhamon661 - 13. hristo27 - Фараоне, в България всички разб...
11.05.2011 20:51
hristo27 написа:
Фараоне, в България всички разбират от поолитика и футбол! И от какво ли не...


Половината от това "разбиране" да беше истина, щяхме да сме в първата световна десетка. Но на практика имаме "Колкото е по-зле в делата, толкова повече говори".
А десетката е привлекателна ....
цитирай
24. tutankhamon661 - 14. vania23 - Постингът ми хареса.
11.05.2011 21:01
vania23 написа:
Наистина - добре написано и казва много истини.


Ти ме шашна - този път в обратната посока. Може би съм сгрешил за теб, а в подобни случаи се извинявам. Все пак ще изчакам да не ме захапеш пак по някоя тема.
цитирай
25. анонимен - Това „виртуален коцкар” ми прави ...
11.05.2011 21:01
tutankhamon661 написа:
blackpredator написа:
Това „виртуален коцкар” ми прави левитация!
Да сравняваш Шварценегер с Жан Габен, е все едно да сравняваш фермата на Ръсти Кравата с музеят Орсе.:))
Sapientia prima stultitia caruisse - Начало на мъдростта е липсата на глупост.
Дали ти предстои това начало!?
Преди време ти дадох и друг съвет. Като Гробаря да вземеш да поучиш малко.
Ако беше послушал, щеше да имаш вече кръг на познание, не тая виртуална точка, граничеща само с интелекта на Пискова.
И за теб съвет като за нея:
Ще поумнеете, ако по-често контактувате с умни мъже.:)))



Това вече си го казвал. Нали се сещаш?!?!

"Ще поумнеете, ако по-често контактувате с умни мъже."


И аз му казах на този господин, че е разпознат, макар и в другия му ник - Бексловер:)
цитирай
26. dangerousmeet - Отначало ми се видя интересно да ...
11.05.2011 21:08
Отначало ми се видя интересно да пусна пост, но желанието бързо отмина. Може би трябва да развия способност да споря. Лошото е, че нямам никакво желание. Знам, че любимата ми музика не е за всяко ухо и нямам намерение да я натрапвам. Когато не харесвам нещо аз го подминавам. Очаквам същото и от другите.
цитирай
27. elinora - blackpredator,
11.05.2011 21:16
:-)

пп сърцеспиращ си!
цитирай
28. tutankhamon661 - 15. stomanata - А според мен войната в политиката е най-голяма.
11.05.2011 21:22
stomanata написа:
Пълно е с всякакви образи. Агенти на ДС, провокатори, агитатори и най-обикновени злобари. Чешат си езиците, защото скучаят. Интересно е да се види отсрещното мнение, но за тази цел трябва добре развита тема. Не можеш да пуснеш два реда псувни срещу ГЕРБ и да се самовъзхваляваш като велик оратор.


Значи имаш сериозен проблем, защото тук са само велики оратори. Честно, приличат на Исус. Толкова са светли и добронамерени.
Виж го Блекота. Самата белота е!
цитирай
29. admiral - Обстановката в блогбг
11.05.2011 21:51
може да отврати всеки нормален човек. За това спрях да публикувам. Понякога влизам и само чета. В повечето случаи анонимно, защото профила рядко използвам. Като гледам тенденциите явно повечето хора са решили да се местят. Намирам го за нормално, понеже се вижда, че тук скандалите са на особена почит.
цитирай
30. toxic - Инфарктно заглавие
11.05.2011 22:10
за секунда помислих, че сънувам и блогърът Рустам е акредитиран за професор. Кошмар.
Фараоне, имам само едно обяснение защо ти е жал за Чу. Не си чел автентични негови коментари в проза. Изпълнени са със скромност, уважение и любов към ближния, особено ако е дама, която по някакви причини не смята, че поезията му е уникална. Тогава любовта се лее като река, а Чу я връзва в снопове.
цитирай
31. tutankhamon661 - 16. termostat
11.05.2011 22:17
termostat написа:
той и спорта толкова разбира.


Нали се сещаш, че е време да се разкараш!
цитирай
32. flintul - Не ти отива да се включваш в глупави ...
11.05.2011 22:37
tutankhamon661 написа:
flintul написа:
Не ти отива да се включваш в глупави препирни. Остави ги за други.


Глупави са и затова дълго време се ограничавах само с коментари. Надявах се да спрат, ама нъц! Една от най-парещите причини е войната за първа страница. Разни идиотчета постоянно разправят, че не им пука за нея, а все това бистрят. Следователно адски много ги интересува престоят там. Елементарно, Уотсън!

Още ли го отричат? Не съм се заглеждал, защото чета само определени хора. Вече имам представа къде какво да очаквам и не ми е интересно да гледам оценките на разни злобари или публикации от едно изречение. Копи-пейста е за предпочитане.
цитирай
33. tutankhamon661 - 22. blackpredator - хахахах, Тутанкамоне,
11.05.2011 22:56
blackpredator написа:
Това „виртуален коцкар” ми прави левитация!
Да сравняваш Шварценегер с Жан Габен, е все едно да сравняваш фермата на Ръсти Кравата с музеят Орсе.:))
Sapientia prima stultitia caruisse - Начало на мъдростта е липсата на глупост.
Дали ти предстои това начало!?
Преди време ти дадох и друг съвет. Като Гробаря да вземеш да поучиш малко.
Ако беше послушал, щеше да имаш вече кръг на познание, не тая виртуална точка, граничеща само с интелекта на Пискова.
И за теб съвет като за нея:
Ще поумнеете, ако по-често контактувате с умни мъже.:)))


Нищо не казваш за приходите от съответните филми. Не е нужно - те са достатъчно красноречиви. Разликата е в стотици пъти, ако не и повече.
Ти ли си умния човек? Ха-ха! Чакай, че се задавих от смях. А и скромно го раздаваш.
Към Габен прибави Бурвил и ще станеш двойно по-умен. Може и нещо италиано ...... за повече гънки.
цитирай
34. tutankhamon661 - 27. dangerousmeet
11.05.2011 23:08
dangerousmeet написа:
Отначало ми се видя интересно да пусна пост, но желанието бързо отмина. Може би трябва да развия способност да споря. Лошото е, че нямам никакво желание. Знам, че любимата ми музика не е за всяко ухо и нямам намерение да я натрапвам. Когато не харесвам нещо аз го подминавам. Очаквам същото и от другите.


Тук музиката е основна тема за препирни. В момента е изместена от поезията, но скоро пак ще се върне на челна позиция. За мен този спор не е просто досаден, а направо дразнещ. Всичко си има граница.
цитирай
35. анонимен - може да отврати всеки нормален ч...
11.05.2011 23:33
admiral написа:
може да отврати всеки нормален човек. За това спрях да публикувам. Понякога влизам и само чета. В повечето случаи анонимно, защото профила рядко използвам. Като гледам тенденциите явно повечето хора са решили да се местят. Намирам го за нормално, понеже се вижда, че тук скандалите са на особена почит.

Подкрепям разбиращо. Ами...да помислим конструктивно какво може да се направи:)
цитирай
36. gothic - Който разбира от истинска поезия, ...
11.05.2011 23:34
Който разбира от истинска поезия, ще да е наясно, че г-н Станков е един от малкото наистина доказали се поети тук. Другото е пънения на самодостатъчни си онлайн драскачи, опитваще се да докажат най-вече на себе си колко са велики. А пезията? Ами остава на заден план, разбира се. Тя е само инструмент за себедоказване. На комплексари. А иначе тя е велико изкуство. Рилке, Хайям, Шекспир, Превер, Наги, Хайне, Ботев, Брюсов....малка част от големите, доказващи това. И тотално непознати на "поетите"....
цитирай
37. vmir - Много ми хареса постинга.
12.05.2011 01:47
Подозирам, че професорите - всезнайковци изобщо няма да схванат какво искаш да им кажеш. Ако можеха, нямаше да дават акъл за щяло и нещяло, сякаш за тях няма тайни на този свят. Нали е казано, че проблемът с тъпите копелета идва от това, че няма как да схванат колко са тъпи.
Поздравления!
цитирай
38. kleopatrasv - Поздравявам те за написаното. Д...
12.05.2011 01:47
Поздравявам те за написаното. Достатъчно дълбоко анализиращо и обстойно описващо днешното състояние в сайта. Всеки, който го чете, намира"ама" веднага за себе си това, което иска да види. Като гледам първите впуснали се коментари ми е ясно какво ги е заболяло, даже съм сигурна, че са прескочили някои от пасажите, но само и само да ръгнат болната тема. Аз благодаря за някои точни твои думи и фрази. За предубежденията ти към хората, за посочените комплекси на професорите, за онзи коцкар, за личната гледна точка, за нападките и борбите в поетичните кръгове, за умишлените обиди от специалисти, за експертните мнения, за почти изреклите, които са винаги едни и същи и за личната преценка.
Цитирам:"А, нема такива неща? Хайде тогава да се въздържиш от крайни мнения и обиди към инакомислещите! Уважавай личните си предпочитания, но не ги налагай на околните, защото те пък имат правото да не се съгласят с теб. Повярвай, това не ги прави глупаци, простаци или неразбиращи..."и след тази твоя мисъл ще отбележа, че уважавам свободното аргументирано мислене, но не и грубото умишлено щавене с неоснователни брътвежи. И относно пасажа :"Натежават "показатели" като например тежкият жтаивот на твореца, дуелите, в които е участвал, шумният съдебен процес, подпалването на ателието, отрязаното му ухо и още много подобни. Но от всичко най-важно е да те похвали някой известен ценител, чиято дума се чува в обществото. Какво правим обаче, ако по невероятна случайност се разминете? ." Наистина си е цяло щастие да ОЦЕЛЕЕШ тук. Не ми се говори за пожарите, опитите за убийства, за предизвиканите катастрофи, за умишлените разкатавания причинени все от едни и същи защитници на легендите. Искам само да ви кажа - Хора, не се доверявайте на никого. Този, който ви се пише приятел, може да се окаже в един момент най-големия ви враг. Времето ще докаже истините, а дотогава търпение и кураж!
Извинявай, че доста се задълбочих с коментара си. Нека всеки сам си прецени и си отговори на наболелите въпроси!
цитирай
39. loran - Imenno tezi nedostatatsi praviat ...
12.05.2011 08:30
Imenno tezi nedostatatsi praviat sveta interesen i pastar:) Usmivki i slanchev den Faraonche!
цитирай
40. vania23 - Хората не бива да се възприемат като черно-бели.
12.05.2011 08:49
tutankhamon661 написа:
vania23 написа:
Наистина - добре написано и казва много истини.


Ти ме шашна - този път в обратната посока. Може би съм сгрешил за теб, а в подобни случаи се извинявам. Все пак ще изчакам да не ме захапеш пак по някоя тема.


Това е наивистично и задължително погрешно. В постингът се усеща искреност и си засегнал неща, които възприемам по същия начин.
Преди години имах блог тук, по едно време беше доста популярен и каквото и да напишех, се озоваваше на първа. Това ми се строи отвартително. От една страна, тази популярност те вкарва в рамките на представите на другите за теб, с които се чувстваш длъжен да се съобразяваш. Това подрязва крилете, защото човек е страшно многопластов - да се съобразява, значи да не е истински, което пък обезсмисля писането.
От друга, отнесох и злоба, и обиди, неусетно се оказах омърсена от всичко тук. Това ме натоварваше, а ежедневието достатъчно ме товари и без това. И изчезнах за години. Сега ще я карам кротичко, в периферията. С основно изискване към мен самата - пълна искреност. И никаква първа - това е прокрятие направо. Според мен, разбира се.
цитирай
41. boristodorov56 - Ами Ангелинче, човек плюе нищо по същата причина поради, която ти я хвалиш. Това не е ли разбираемо?
12.05.2011 09:02
angpiskova написа:
текст!
Сега...да кажа отново - разни хора - разни вкусове. Нормално е един да харесва Чудовището, друг - не, на трети да е безразличен.
Проблемът е в това, което наричаме "толерантност" и онези, които много сполучливо описваш - гледащите в чуждата паница или по-точно "комплексарите".
Добре, тези стихове не ти харесват - подмини ги! Има толкова други. Какво си се захванал да плюеш като изоглав? Уважавай поне малко тези, които пък искат да ги четат!
Толкова е просто!



По твоята логика готини хора са само онези, които имат твоят вкус?
Верно ли постоянно ще демонстрираш ограничената си представа за света?

Антгелинче - брой до 20 преди да напишеш глупост.
цитирай
42. men - 38. gothic
12.05.2011 09:11
Готин - посмали малко - не се връзва твърдението ти с изредените имена на класици.
Тоя Станков, ако не бях се регистрирал тук едва ли бих го чул, а и аз твърдя да познавам донякъде съвременната българска поезия.
цитирай
43. gwendoline - Нищо не разбирам от поезия! :)))))
12.05.2011 09:20
...
Хареса ми, всичко е точно така ! Добре би било писачите професори да се въздържат повечко и да остаавят малко въздух и за обикновените люде с техните неинтересни интереси и въжделения :))
Поздрав!
цитирай
44. kass - Фараоне,
12.05.2011 09:59
малкият принц беше написал един разказ за това дали трябва да разбираме от всичко и дали е нужно да имаме мнение по всички въпроси. Лично аз си признавам, че нямам мнение по доста теми, например не ме интересува световната мода, питай ме кой модел или дизайнер е представил колекцията си, спечелил награда и прочие и няма да мога да ти кажа нищо, но пък с интерес бих слушала да ми разказват. С времето съм разбрала, че за някои неща знам повече, за други почти нищо, че ако ме питаш дали ми харесва ще знам отговора, но ако трябва да се анализира нещо няма да имам нужната компетенция. В този ред на мисли можем да кажем, че всеки си има вкус и мнение, но не при всички то се основава на познания, затова не е лошо освен да си изграждаме мнение произхождащо от собствените ни чувства и светоусещане да се научим и да слушаме, да вникваме, да пресяваме, да се обогатяваме и т.н.... Разбира се чиждото мнение не значи че е по-правилно и че не бива да бъде подложено на проверка или отсято, но при всички положения ще отвори мислите ни, ще ни накара да се замислим, да се позаинтересува от други мнения, да разберем и да преразгледаме собствената си позиция... ако ги игнорираме рискуваме да се превърнем в същите всезнайковци приели, че нашата истина си е наша и това означава абсолютна, ако не за други то поне за нас самите...
Поздрави и не се дразни, а се радвай на споровете, макар и малко винаги ще научиш нещо дори и да е за самият човек, темперамента му, начина му на мислене, грешките му и т.н. с което ще можеш да се обогатиш и самоусъвършенстваш...
цитирай
45. gothic - Готин - посмали малко - не се връзва ...
12.05.2011 11:18
men написа:
Готин - посмали малко - не се връзва твърдението ти с изредените имена на класици.
Тоя Станков, ако не бях се регистрирал тук едва ли бих го чул, а и аз твърдя да познавам донякъде съвременната българска поезия.



Хм, за да напиша това, означава че съм абсолютно убеден в него. А дали се вързва и ли не - въпрос е на индивидуална преценка. Поздрави!
цитирай
46. tutankhamon661 - 30. admiral - Обстановката в блогбг
12.05.2011 11:28
admiral написа:
може да отврати всеки нормален човек. За това спрях да публикувам. Понякога влизам и само чета. В повечето случаи анонимно, защото профила рядко използвам. Като гледам тенденциите явно повечето хора са решили да се местят. Намирам го за нормално, понеже се вижда, че тук скандалите са на особена почит.


Тук има блогъри, които контактуват само помежду си и изобщо не се интересуват от останалите. Ако следваме логиката на Рустам и подобните му, щом не коментира при тях, значи е профил на някой. А всъщност това са съвсем реални хора. Имат ли стимул да покажат интерес към друг? Абсолютно никакъв. Причината е, че веднага ги оприличават на някой. Твърдя, че това са доста интересни блогъри, за чието съществуване в повечето случаи научавам случайно, защото никога не излизат по класации.
цитирай
47. tutankhamon661 - 31. toxic - Инфарктно заглавие
12.05.2011 11:41
toxic написа:
за секунда помислих, че сънувам и блогърът Рустам е акредитиран за професор. Кошмар.
Фараоне, имам само едно обяснение защо ти е жал за Чу. Не си чел автентични негови коментари в проза. Изпълнени са със скромност, уважение и любов към ближния, особено ако е дама, която по някакви причини не смята, че поезията му е уникална. Тогава любовта се лее като река, а Чу я връзва в снопове.


В случая Чудовището е добавка към общия замисъл. Споменах и музика, и политика.
Понякога стават интересни дискусии, но винаги се появява заядливец, който държи всички да знаят, че примерно се е скарал с жена си и тя го е подбрала с точилката. Да, ама другите може и да са в съвсем различно настроение.
Освен това е адски странно, че разни блогъри са се посветили само на критиките спрямо други, а те самите не създават нищо. Не е правилно да се гледа само в чуждата паница. Който е такъв спец, нека твори повече за да научи незнаещите.
цитирай
48. kontrasti - Здравейте,
12.05.2011 11:46
на това му казвам ясен текст, аз съм на мнение че напоследък обществото се нуждае все повече и повече от такива. Голяма част от вината за заблудата на самознайковците носят концерните исползвайки глобалните маркетинг стратегий които са безпощадно целунасочени, и за съжаление успешни срещу личностите с колеблив, слаб характер, а и до части с всички останали!
(:–€)
ПС: този постинг требва да се реактулизира редовно. (като молба)
цитирай
49. tutankhamon661 - 34. flintul
12.05.2011 11:58
flintul написа:
tutankhamon661 написа:
flintul написа:
Не ти отива да се включваш в глупави препирни. Остави ги за други.

Глупави са и затова дълго време се ограничавах само с коментари. Надявах се да спрат, ама нъц! Една от най-парещите причини е войната за първа страница. Разни идиотчета постоянно разправят, че не им пука за нея, а все това бистрят. Следователно адски много ги интересува престоят там. Елементарно, Уотсън!

Още ли го отричат? Не съм се заглеждал, защото чета само определени хора. Вече имам представа къде какво да очаквам и не ми е интересно да гледам оценките на разни злобари или публикации от едно изречение. Копи-пейста е за предпочитане.


Естествено, че копипейстът е за предпочитане. Поне можеш да научиш нещо. Винаги ме напушва смях, когато някой пишман-блогър публикува постинг с една дума. Разбирам да е случайно и в някакъв контекст, но при някои е постоянно явление. И същите ще плюят по копиращите! Абсурдно е. По-добре копипейст, но интересна и образователна статия, отколкото едно безсмислено изречение.
цитирай
50. анонимен - текст! Сега. . . да кажа отново - ...
12.05.2011 12:10
boristodorov56 написа:
angpiskova написа:
текст!
Сега...да кажа отново - разни хора - разни вкусове. Нормално е един да харесва Чудовището, друг - не, на трети да е безразличен.
Проблемът е в това, което наричаме "толерантност" и онези, които много сполучливо описваш - гледащите в чуждата паница или по-точно "комплексарите".
Добре, тези стихове не ти харесват - подмини ги! Има толкова други. Какво си се захванал да плюеш като изоглав? Уважавай поне малко тези, които пък искат да ги четат!
Толкова е просто!



По твоята логика готини хора са само онези, които имат твоят вкус?
Верно ли постоянно ще демонстрираш ограничената си представа за света?

Антгелинче - брой до 20 преди да напишеш глупост.

Тодоров, ако искаш наистина да ми привлечеш вниманието, опитай се да направиш нещо умно. Засега не виждам такива постижения при теб, затъваш в собствените си....
Впрочем, това беше и последната ми реплика към теб!
цитирай
51. tutankhamon661 - 38. gothic
12.05.2011 12:47
gothic написа:
Който разбира от истинска поезия, ще да е наясно, че г-н Станков е един от малкото наистина доказали се поети тук. Другото е пънения на самодостатъчни си онлайн драскачи, опитваще се да докажат най-вече на себе си колко са велики. А пезията? Ами остава на заден план, разбира се. Тя е само инструмент за себедоказване. На комплексари. А иначе тя е велико изкуство. Рилке, Хайям, Шекспир, Превер, Наги, Хайне, Ботев, Брюсов....малка част от големите, доказващи това. И тотално непознати на "поетите"....


Аз не се интересувам от поезия и затова не изпадам в подробности. Повече забелязвам принципите на общуване.
Нали е поезия? Нека "воюват" със стихове и неутралните да преценяват. Какви се тези забележки в проза? Някои дори за забележки не могат да минат, защото са прекалено елементарни.
Добре, веднъж изказване, втори път. Още колко пъти? Да посветиш блога си на една тема, значи явно я харесваш. Никой не говори за неща, които са му безинтересни.
цитирай
52. boristodorov56 - 53. angpiskova - Скъпа Антгелинче,
12.05.2011 12:53
наистина ли си мислиш, че преливам от мерак да привличам вниманието ти?
Не ме къфиш, скъпа!
Напротив, искам да привличам вниманието на другите върху инфантилните ти писаници.
Ще го правя с удоволствие, докато осъзнаеш, че тук - в нета - информацията тече многопосочно и мненията, които не са в тон с твоето не са нито неприемливи, нито лоши, нито комплексарски, както се опитваш да внушаваш скривайки собствената си
ограниченост яхвайки една или друга вълна. Докато не престанеш да даваш определения за хората, които не се изразяват и ни мислят като теб и най-вече онези, които не ти ръкопляскат, а са критични към "великите" ти виртуали дела.
Ще се постарая да бъда като трън в петата на ограничеността ти.
И все пак за да поддържам граматическата си и пунктуална грамотност поне на поносимо равнище следвайки дребнавите ти критерии на провинциална начална даскалица.

Скъпа, ние слагаме точки, а живота - запитайки!


цитирай
53. lisichka - ей Сашко, разстройството ти упо...
12.05.2011 13:03
ей Сашко , разстройството ти упорито излезе , още те мъчи
:))))))))))))))
цитирай
54. borjanmljakov - Ебаси готиния постинг!
12.05.2011 13:14
Да не си го копнал отнякъде?
цитирай
55. tutankhamon661 - 39. neponosimost2 - .
12.05.2011 13:28
neponosimost2 написа:
"Още тогава казах, че не трябва да ти пука. Това са обичайни сплетни. Не знам и аз какво точно делят и каква е тази омраза.
"Почти изрекъл" било плагиатство, представяш ли си? Ще дойде ден, когато и за буквите ще се карат. На каква азбука да пишем тогава? "
Най – добре си ми пукна тогава. Изпука ми като гръм с премного трясък от ясно небе :)))))
Тези обичайни сплетни ми се струват твърде необичайни.И изобщо всички караници, дърпаници, препирни, словесни удари и изтезания за несъществени неща.Това ли е най-важното?
И да, стига да има желание, повод за кавга винаги може да се намери.Освен за буквите се сещам за още един.Например как някой си е позволил да използва същия темплейт за блога си като друг?!! Сега ти представяш ли си? Струва ми се подходящо за започване на свада. :)
"Почти изрекъл" - ха-ха, почти умрял.
П.п. За момент си представих как влизам един ден в блог.бг и навсякъде едни положителни постинги с още по-положителни слова в тях.Навред се сипят само добри, обнадеждаващи и напоени с обич думи - към всекиго и към всичко.Малииии


Почти изрекъл, почти умрял, все още мърдащ. Преди години един руснак използва подобен израз за току-що уловенaта риба. Ето ти пак плагиатство! Изобщо не ме интересува, че дори не познаваш човека. Ми, това на нищо не прилича!
Виж borjanmljakov как ме хвана. Но няма да си призная.
Остави темплейта! По-страшно е, ако забранят използването на даден цвят. К'во ще правим тогава? Аз харесвам черното. Нали се сещаш, че и много други го харесват. Кой пръв го е използвал, а?
Послеписът ти е шокиращ. Моле те, не фантазирай!
цитирай
56. анонимен - Да поясня,
12.05.2011 13:40
че анонимният отговор до Тодоров не е от мен. Аз вече казах, че повече няма да отговарям на репликите му.
Сега към теб, Сашо - тук се обаждат разумни хора, които по една доста позната причина или са си тръгнали от блога, или пишат много рядко или са на път да си тръгнат. И тази позната причина се нарича лош микроклимат.
Може би наистина адът е до печеливш от рая за стопаните му. Но..до време, както много често съм казвала. Защото в един момент и адът, и раят отиват на кино:)
цитирай
57. tutankhamon661 - 40. vmir - Много ми хареса постинга.
12.05.2011 13:45
vmir написа:
Подозирам, че професорите - всезнайковци изобщо няма да схванат какво искаш да им кажеш. Ако можеха, нямаше да дават акъл за щяло и нещяло, сякаш за тях няма тайни на този свят. Нали е казано, че проблемът с тъпите копелета идва от това, че няма как да схванат колко са тъпи.
Поздравления!


Но могат да се похвалят със самочувствие до небето.
Разбирам онези, които притежават някакви способности и са ги демонстрирали, т.е. има свидетели, а не е само личното им мнение.
А какво да кажем за "виртуозите", които съвсем нищичко не са показали? Тяхната самовлюбеност откъде идва?
В подобни случаи много обичам да напомням - на гол тумбак, чифте пищови.
цитирай
58. lisichka - Саше, че от вашите дюмбелийски задници можем ли да излезем напред бе?
12.05.2011 14:04
tutankhamon661 написа:
vmir написа:
Подозирам, че професорите - всезнайковци изобщо няма да схванат какво искаш да им кажеш. Ако можеха, нямаше да дават акъл за щяло и нещяло, сякаш за тях няма тайни на този свят. Нали е казано, че проблемът с тъпите копелета идва от това, че няма как да схванат колко са тъпи.
Поздравления!

Не виждам ли аз как сте минирали първи ред и не допускате никой да си покаже човката над лайното...
Отговаряй за собственото си самочувствие и не се прави на велик да определяш хората как да се чувстват..
А сега ако обичаш си помести задника , за да изляза с едни гърoи пред теб...:)))))
Но могат да се похвалят със самочувствие до небето.
Разбирам онези, които притежават някакви способности и са ги демонстрирали, т.е. има свидетели, а не е само личното им мнение.
А какво да кажем за "виртуозите", които съвсем нищичко не са показали? Тяхната самовлюбеност откъде идва?
В подобни случаи много обичам да напомням - на гол тумбак, чифте пищови.

цитирай
59. lisichka - Саше, че от вашите дюмбелийски задници можем ли да излезем напред бе?
12.05.2011 14:07
Не виждам ли аз как сте минирали първи ред и не допускате никой да си покаже човката над лайното...
Отговаряй за собственото си самочувствие и не се прави на велик да определяш хората как да се чувстват..
цитирай
60. tutankhamon661 - 41. kleopatrasv
12.05.2011 14:08
Интересно дали ще продължат препирните, ако "Най-популярни" и "Най-коментирани" бъдат заменени с "Последни" - на първа страница да излизат само току-що публикуваните?
Според мен това е много добър вариант.
Останалото нека си съществува като категория. По този начин скандалите няма да досаждат на нормалните блогъри, защото ще ги четат само онези, които ги търсят.
цитирай
61. lisichka - споко ве
12.05.2011 14:15
tutankhamon661 написа:
Интересно дали ще продължат препирните, ако "Най-популярни" и "Най-коментирани" бъдат заменени с "Последни" - на първа страница да излизат само току-що публикуваните?
Според мен това е много добър вариант.
Останалото нека си съществува като категория. По този начин скандалите няма да досаждат на нормалните блогъри, защото ще ги четат само онези, които ги търсят.

осатвям те да си обсъждаш проблемите които те вълнуват. въобще нямам намерение да се анпъвам да публикувам при теб повече. квот има до сега това е . идва лято а с лятото и много красиви емоции в реала. чак на есен ще си завъртя опашката преди изборите
цитирай
62. tutankhamon661 - 42. loran -
12.05.2011 14:24
loran написа:
Imenno tezi nedostatatsi praviat sveta interesen i pastar:) Usmivki i slanchev den Faraonche!


Вярно, нямаше да е интересно, ако всичко беше подредено като в аптека.
И за теб много усмивки и слънчеви дни!
цитирай
63. tutankhamon661 - 43. vania23 - Хората не бива да се възприемат като черно-бели.
12.05.2011 14:48
vania23 написа:
tutankhamon661 написа:
vania23 написа:
Наистина - добре написано и казва много истини.

Ти ме шашна - този път в обратната посока. Може би съм сгрешил за теб, а в подобни случаи се извинявам. Все пак ще изчакам да не ме захапеш пак по някоя тема.

Това е наивистично и задължително погрешно. В постингът се усеща искреност и си засегнал неща, които възприемам по същия начин.
Преди години имах блог тук, по едно време беше доста популярен и каквото и да напишех, се озоваваше на първа. Това ми се строи отвартително. От една страна, тази популярност те вкарва в рамките на представите на другите за теб, с които се чувстваш длъжен да се съобразяваш. Това подрязва крилете, защото човек е страшно многопластов - да се съобразява, значи да не е истински, което пък обезсмисля писането.
От друга, отнесох и злоба, и обиди, неусетно се оказах омърсена от всичко тук. Това ме натоварваше, а ежедневието достатъчно ме товари и без това. И изчезнах за години. Сега ще я карам кротичко, в периферията. С основно изискване към мен самата - пълна искреност. И никаква първа - това е прокрятие направо. Според мен, разбира се.


Наистина първа страница се оказва нещо като проклятие. Присъствието на нея само по себе си не е някакво постижение или удоволствие. Друг е въпросът, ако имаш странични цели, както е при мен. Тук се свързах с много и качествени хора, с които имаме общи планове - броят им се увеличава всеки ден. От тази гледна точка присъствието ми в blog.bg е полезно.
Не бих стоял само заради общите приказки - вижда ми се безкрайно безинтересно. Освен това съм свикнал всяко мое действие да гони определен ефект - никога не правя нещо заради спорта.
цитирай
64. tutankhamon661 - 46. gwendoline - Нищо не разбирам от поезия! :)))))
12.05.2011 15:07
gwendoline написа:
...
Хареса ми, всичко е точно така ! Добре би било писачите професори да се въздържат повечко и да остаавят малко въздух и за обикновените люде с техните неинтересни интереси и възжделения :))
Поздрав!


Точно. Искам си правото на мнение! Кой ще ми го вземе?
Преди много се връзвах и участвах в скандали, а сега се придържам към добронамерените коментари. Определено има положителен ефект върху контактите ми с интересни блогъри.
цитирай
65. анонимен - Имам малко време
12.05.2011 15:39
и преди отново да ме завърти шайбата, да кажа още нещо:
Не разбирам тази ревност за първата страница. Аз лично един-единствен път поисках това от модераторите и то като право на отговор. И точно тогава не го получих. Иначе това няма значение - който иска да те прочете, ще те намери. И това е по-важно от първата и минусите и плюсовете.
Съгласна съм за тактиката с коментарите - аз също се придържам към добронамерените, останалите не ме интересуват. Искаш ли да постигнеш нещо, вслушваш се в този, който ти помага. Другите нямат значение:)
цитирай
66. vmir - 61. lisichka - Саше, че от вашите дюмбелийски задници можем ли да излезем напред бе?
12.05.2011 15:49
lisichka написа:
tutankhamon661 написа:
vmir написа:
Подозирам, че професорите - всезнайковци изобщо няма да схванат какво искаш да им кажеш. Ако можеха, нямаше да дават акъл за щяло и нещяло, сякаш за тях няма тайни на този свят. Нали е казано, че проблемът с тъпите копелета идва от това, че няма как да схванат колко са тъпи.
Поздравления!


Но могат да се похвалят със самочувствие до небето.
Разбирам онези, които притежават някакви способности и са ги демонстрирали, т.е. има свидетели, а не е само личното им мнение.
А какво да кажем за "виртуозите", които съвсем нищичко не са показали? Тяхната самовлюбеност откъде идва?
В подобни случаи много обичам да напомням - на гол тумбак, чифте пищови.

Не виждам ли аз как сте минирали първи ред и не допускате никой да си покаже човката над лайното...
Отговаряй за собственото си самочувствие и не се прави на велик да определяш хората как да се чувстват..
А сега ако обичаш си помести задника , за да изляза с едни гърoи пред теб...:)))))


Че научи се първо да цитираш правилно де, ето това си искала, нали?
цитирай
67. tutankhamon661 - 47. kass - Фараоне,
12.05.2011 15:51
kass написа:
малкият принц беше написал един разказ за това дали трябва да разбираме от всичко и дали е нужно да имаме мнение по всички въпроси. Лично аз си признавам, че нямам мнение по доста теми, например не ме интересува световната мода, питай ме кой модел или дизайнер е представил колекцията си, спечелил награда и прочие и няма да мога да ти кажа нищо, но пък с интерес бих слушала да ми разказват. С времето съм разбрала, че за някои неща знам повече, за други почти нищо, че ако ме питаш дали ми харесва ще знам отговора, но ако трябва да се анализира нещо няма да имам нужната компетенция. В този ред на мисли можем да кажем, че всеки си има вкус и мнение, но не при всички то се основава на познания, затова не е лошо освен да си изграждаме мнение произхождащо от собствените ни чувства и светоусещане да се научим и да слушаме, да вникваме, да пресяваме, да се обогатяваме и т.н.... Разбира се чиждото мнение не значи че е по-правилно и че не бива да бъде подложено на проверка или отсято, но при всички положения ще отвори мислите ни, ще ни накара да се замислим, да се позаинтересува от други мнения, да разберем и да преразгледаме собствената си позиция... ако ги игнорираме рискуваме да се превърнем в същите всезнайковци приели, че нашата истина си е наша и това означава абсолютна, ако не за други то поне за нас самите...
Поздрави и не се дразни, а се радвай на споровете, макар и малко винаги ще научиш нещо дори и да е за самият човек, темперамента му, начина му на мислене, грешките му и т.н. с което ще можеш да се обогатиш и самоусъвършенстваш...


О, аз обичам да споря. Само да е без вулгарности, че все пак е публична трибуна. Хайде, мислено може. Ха-ха!
Няколко пъти прочетох коментара ти и съм съгласен с всичко. Точно аз съм човек, който винаги е готов да преразгледа позицията си, ако имам достатъчно основания за това. Случвало се е да го направя.
Винаги ме е интересувало чуждото мнение, включително когато не съвпада с моето. Но държа да е аргументирано. За съжаление прекалено често попадам на претенциозни празнословия. Да не ти разправям колко мразя такива неща. Добре де, умерено ги ..... мразя.
Помня постинга на Принца. И на мен ми хареса.
Ето например аз не разбирам от поезия и я споменах между другото - за по-пълна картина. Не бих си позволил да казвам кой струва и кой не. Има и други теми, които не са ми ясни и никога няма да ги засегна.
цитирай
68. tutankhamon661 - 51. kontrasti - Здравейте,
12.05.2011 16:16
kontrasti написа:
на това му казвам ясен текст, аз съм на мнение че напоследък обществото се нуждае все повече и повече от такива. Голяма част от вината за заблудата на самознайковците носят концерните исползвайки глобалните маркетинг стратегий които са безпощадно целунасочени, и за съжаление успешни срещу личностите с колеблив, слаб характер, а и до части с всички останали!
(:–€)
ПС: този постинг требва да се реактулизира редовно. (като молба)


Знаех си, че ще го оцениш.
"Пази, Боже, сляпо да прогледне!"
Нали се сещаш какво става с колеблив човек, който в даден момент, поради някакви обстоятелства си е повярвал, че е велик и може да поучава другите, включително когато те не го желаят?
Стивън Кинг е писал доста по въпроса.
цитирай
69. kleopatrasv - Интересно дали ще продължат пре...
12.05.2011 16:51
tutankhamon661 написа:
Интересно дали ще продължат препирните, ако "Най-популярни" и "Най-коментирани" бъдат заменени с "Последни" - на първа страница да излизат само току-що публикуваните?
Според мен това е много добър вариант.
Останалото нека си съществува като категория. По този начин скандалите няма да досаждат на нормалните блогъри, защото ще ги четат само онези, които ги търсят.

Естественно, че ще се намалят шибащите камшици, защото няма да им се обръща толкова голямо внимание, пък и те няма да се хабят да пишат, ако не ги удостояват с прочит много хора.
tutankhamonе, това наистина е идея и дано да премахнат и оценяванията или поне се въведе опция "изключи оценяването". Самослагащите си ги да ги видим тогава.
На мен ми е достатъчно да ме четат приятели.
цитирай
70. tutankhamon661 - 57. borjanmljakov - Ебаси готиния постинг!
12.05.2011 17:21
borjanmljakov написа:
Да не си го копнал отнякъде?


Брех, че си наблюдателен! Може ли да говориш такива неща?
цитирай
71. tutankhamon661 - 59. angpiskova - Да поясня,
12.05.2011 17:41
angpiskova написа:
че анонимният отговор до Тодоров не е от мен. Аз вече казах, че повече няма да отговарям на репликите му.
Сега към теб, Сашо - тук се обаждат разумни хора, които по една доста позната причина или са си тръгнали от блога, или пишат много рядко или са на път да си тръгнат. И тази позната причина се нарича лош микроклимат.
Може би наистина адът е до печеливш от рая за стопаните му. Но..до време, както много често съм казвала. Защото в един момент и адът, и раят отиват на кино:)


Известно ми е широко разпространеното мнение, че тук се търсят скандали за по-голяма посещаемост, но според мен обратното е по-печелившо. Тук може да стане като галерия от качествени творби във всички области. А и блогърите ще свикнат трайно със сайта, не като сега - идва, поглежда и бяга. Това не може да продължава вечно, защото в даден момент конкуренцията ще прибере всички потребители.
цитирай
72. tutankhamon661 - 61. lisichka - Саше, че от вашите дюмбелийски задници можем ли да излезем напред бе?
12.05.2011 18:37
lisichka написа:
tutankhamon661 написа:
vmir написа:
Подозирам, че професорите - всезнайковци изобщо няма да схванат какво искаш да им кажеш. Ако можеха, нямаше да дават акъл за щяло и нещяло, сякаш за тях няма тайни на този свят. Нали е казано, че проблемът с тъпите копелета идва от това, че няма как да схванат колко са тъпи.
Поздравления!

Не виждам ли аз как сте минирали първи ред и не допускате никой да си покаже човката над лайното...
Отговаряй за собственото си самочувствие и не се прави на велик да определяш хората как да се чувстват..
А сега ако обичаш си помести задника , за да изляза с едни гърoи пред теб...:)))))
Но могат да се похвалят със самочувствие до небето.
Разбирам онези, които притежават някакви способности и са ги демонстрирали, т.е. има свидетели, а не е само личното им мнение.
А какво да кажем за "виртуозите", които съвсем нищичко не са показали? Тяхната самовлюбеност откъде идва?
В подобни случаи много обичам да напомням - на гол тумбак, чифте пищови.



Пробвай с по-добронамерени коментари. Хапливите може да са между другото, но не и като основни изразни средства. Ако често прибягваш до заяждане, ще контактуваш само с няколко души, а може и толкова да няма. Само с добро ще намериш качествени контакти.
цитирай
73. анонимен - че анонимният отговор до Тодоров не ...
12.05.2011 19:51
tutankhamon661 написа:
angpiskova написа:
че анонимният отговор до Тодоров не е от мен. Аз вече казах, че повече няма да отговарям на репликите му.
Сега към теб, Сашо - тук се обаждат разумни хора, които по една доста позната причина или са си тръгнали от блога, или пишат много рядко или са на път да си тръгнат. И тази позната причина се нарича лош микроклимат.
Може би наистина адът е до печеливш от рая за стопаните му. Но..до време, както много често съм казвала. Защото в един момент и адът, и раят отиват на кино:)


Известно ми е широко разпространеното мнение, че тук се търсят скандали за по-голяма посещаемост, но според мен обратното е по-печелившо. Тук може да стане като галерия от качествени творби във всички области. А и блогърите ще свикнат трайно със сайта, не като сега - идва, поглежда и бяга. Това не може да продължава вечно, защото в даден момент конкуренцията ще прибере всички потребители.

Знаеш ли откога повтарям това? Откога пиша постинги до модераторите и откога призовавам всички, които се втурват да гласуват в блога ми след тях, да се покажат и да кажат открито позицията си. Обаче повечето от тях спират дотук.
Явно че не сме узрели, за да пазим къщичката си уютна /защото явно че скандалите се подклаждат от собствениците на сайта/ и в един миг ще се случи това, за което говориш.
А иначе комплексарите ги знаем всички, както и тези, които се нахвърлят върху хора, които с нищо не са ги предизвикали:)
цитирай
74. milamam - Явно се е развила голяма дискусия по ...
12.05.2011 23:18
Явно се е развила голяма дискусия по въпроса, защото трудно стигнах до ...вашето мнение...
Знаеш ли, за пръв път от две години, чета нещо, за което мога да кажа, че съм напълно съгласна с него, все едно аз "съм го написала", за съжаление не мога, не ми стига твоето дар-слово.
Но благодаря ти, защото въздъхнах...явно тук не е толкова кофти, колкто вече си мисля, че е. И един човек стига понкога, да се обърнат нещата.
Все го бях отписала това мясо и...ти ще си "виновен" за това, че ще остана още тук.
Явно, все още не съм "дорасла" да попадна на подходящите хора.
Мисля, че намерих един.
Хубава вечер от мен!
цитирай
75. tutankhamon661 - 68. angpiskova - Имам малко време
20.05.2011 21:38
angpiskova написа:
и преди отново да ме завърти шайбата, да кажа още нещо:
Не разбирам тази ревност за първата страница. Аз лично един-единствен път поисках това от модераторите и то като право на отговор. И точно тогава не го получих. Иначе това няма значение - който иска да те прочете, ще те намери. И това е по-важно от първата и минусите и плюсовете.
Съгласна съм за тактиката с коментарите - аз също се придържам към добронамерените, останалите не ме интересуват. Искаш ли да постигнеш нещо, вслушваш се в този, който ти помага. Другите нямат значение:)


Аз не виждам нищо лошо в това някой да се бори за първа страница, но не приемам онези, които хем твърдят, че едва ли не бягат от нея, хем половината постинги са посветили именно на присъстващите там. Има доста такива.
Когато аз не се интересувам от нещо, просто не пиша за него или го споменавам епизодично. Някои обаче са посветили блога си на тази маловажна цел.
цитирай
76. tutankhamon661 - 72. kleopatrasv - Интересно дали ще продължат пре...
20.05.2011 21:42
kleopatrasv написа:
tutankhamon661 написа:
Интересно дали ще продължат препирните, ако "Най-популярни" и "Най-коментирани" бъдат заменени с "Последни" - на първа страница да излизат само току-що публикуваните?
Според мен това е много добър вариант.
Останалото нека си съществува като категория. По този начин скандалите няма да досаждат на нормалните блогъри, защото ще ги четат само онези, които ги търсят.

Естественно, че ще се намалят шибащите камшици, защото няма да им се обръща толкова голямо внимание, пък и те няма да се хабят да пишат, ако не ги удостояват с прочит много хора.
tutankhamonе, това наистина е идея и дано да премахнат и оценяванията или поне се въведе опция "изключи оценяването". Самослагащите си ги да ги видим тогава.
На мен ми е достатъчно да ме четат приятели.


Значи чакаме да стане.
Какво ли ще правят онези, които все в чуждата паница гледат? Май ще трябва да закриват блоговете си, защото друго не могат да измислят.
цитирай
77. batogo - Хареса ми отношението ти към нещ...
14.09.2011 11:22
Хареса ми отношението ти към нещата, които съпътстват живота ни понякога с дразнеща настойчивост. Поздравления!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5663588
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59857
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031