Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2011 15:12 - Пътеводител за начинаещи блогъри
Автор: tutankhamon661 Категория: Други   
Прочетен: 31661 Коментари: 94 Гласове:
137

Последна промяна: 28.05.2011 15:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg




Пиша настоящия постинг за да помогна на новите потребители, тъй като помня колко неориентиран бях аз в началото. Толкова, че днес сам се смея на някои мои тогавашни постъпки. Нормално е същото да се случва с всеки новопристигнал. В този ред на мисли реших, че ще е добре да има нещо като пътеводител. Естествено, не мога да засегна абсолютно всички ситуации, препятствия, възможности. Hо за начало не е необходимо - всеки сам трябва да открие търсеното.
Първо ще се сблъскате с обвинението, че сте профил на стар блогър. Сигурно и за мен са мислели така, макар да не съм го видял написано черно на бяло. С тази разлика, че преди първия ми постинг аз проведох кореспонденция на лични съобщения с една от най-популярните блогърки - Frina. Препоръчвам да й обърнете специално внимание. Има и други интересни места, но точно като нейния блог няма - той е сред малкото уникални.
Обвинението, че сте профил на някой идва от малка група неудачници, които поради злобата си не могат да завържат нормален контакт с никой друг. Липсата на приятели ги кара да мислят, че и с останалите е така. Сами не си вярват, но никога няма да го признаят.
Тук омразата е най-широко разпространения сърдечен трепет. Всеки има моменти, когато не може да я контролира, но тя е постоянно състояние на гореспоменатата банда. Не могат да измислят нищо умно и по изкривената си логика са решили, че някой друг им е виновен. Да, точно като в реалния живот - "Не мо"е я да съм причината. Некой друг требе да е".
Не ги разубеждавайте, защото и след сто години няма да проумеят, че с лошотия до никъде не се стига.
Няма значение на коя сфера ще посветите блога си. Хейтърите със сигурност ще дойдат, след което ще ви засипят с неоснователни обиди и обвинения. Не се опитвайте да им обяснявате каквото и да било, защото те ще ви опонират дори ако изложите собствените им мисли. Изобщо не подозират, че има и други начини за общуване, тъй като в голямата си част са порядъчно прости хора.
За да не търсите причината, поради която го правят, аз ще ви я кажа - те се изживяват като коректив на останалите. "Спецове" са по всички теми - политика, спорт, поезия, музика.
Но вие не си правете илюзии. Нито образование имат, нито усет. За обективност да не говорим, а някои не притежават дори елементарна култура.
Всичко това означава, че не сте длъжни да обръщате внимание на тяхното незначително мнение.
В началото бях противник на модерацията, но после преразгледах позицията си. Направо пускайте бариерата! Така ще излизат само коментарите, одобрени лично от вас. Останалите заминават там, където ще са сред свои - в кошчето.
Хейтърите веднага ще ви обвинят в налагането на цензура, с което само ще ви разсмеят. Вие не се интересувате от техния боклук, нали? Нека го пръскат в собствените си домове, но не и на ваша територия.
Да не забравя една важна особеност на същата групичка: те самите не се смятат за хейтъри. Не е за вярване, но е истина. Дори често говорят за някакви други злобари, вероятно измислени от тях. Нямам представа как са стигнали до това безумно мнение.
При наличието на океан от омраза сами можете да се досетите, че тук е пълно с обвинения и лъжи. Ако не искате да се удавите в интриги, най-добре не вярвайте на никое твърдение, докато не го проверите лично и многократно. Казвам го, защото има хора, които ще се опитат да ви подведат и настроят срещу някой, а ако върже, те най-много ще ви се смеят. Тук нещата рядко са такива, каквито изглеждат. Вярвайте само на собствената си преценка, за която обаче трябва да натрупате достатъчно впечатления - в началото е невъзможно.
Въпреки че аз често излизам на първа страница, трябва да ви кажа, че най-интересните неща обикновено не стигат до нея. По този начин любопитни блогове остават незабелязани, което често води до обявяването им за нечии профили. Съществува абсурдното схващане, че важни били само известните блогъри. Нямам представа какво ще рече това, след като от същото място идват и обвиненията към "Най-популярните" или "Най-четените". Излиза, че интригантите искат само техните приятели да се изказват. Да, но аз точно тях не ценя и не ме интересува какво ще кажат. Вие нали няма да позволите друг да ви казва с кой ще контактувате?
Ако си жена, трябва да се подготвиш за многократни атаки на лични съобщения. Тук е пълно със свалячи, които ще ти искат скайп, телефон и дори адрес. Щом получат твоя логичен отказ, веднага ще те обявят за мъж, педофил, профил на някой и всичко това ще бъде гарнирано със солидно количество нецензурни обиди. Не се притеснявай! Просто триеш и решаваш проблема. Ако някой действително те заинтригува, вероятно сама ще потърсиш контакт. Насила нищо не става.
Добре е да запомните, че голяма част от блогърите държат на гласуването. Това е един от начините, по които можете да привлечете нечие внимание. Особено важно е за непознати начинаещи, които поради малкия си стаж не могат да стигнат до първа страница, където ще ги забележат. Нали разбирате, че хората трябва да научат за вас. В противен случай и Мартин Карбовски да пропише в blog.bg, ще остане незабелязан.
Тук също има необясним абсурд. Злобарите по правило не гласуват и това им пречи да съберат достатъчно гласове, защото никой няма да го направи за тях, щом самите те го избягват. По този начин отново тръгват в грешна посока - решили са, че никой не е по-голям от "тяхно величество" и не може да събере по-голям брой гласове. Ако някъде това е факт, значи задължително има нещо нередно.
В същото време добронамерени блогъри винаги гласуват, при което събират в пъти повече гласове. Нормално е - щом ти си почтен към хората, те ще ти отвърнат със същото.
Част от потребителите смятат гласуването за срамно. Не важи за всички, но го има. Измислено достойнство ли пазят, какво ли? Нямам представа. Аз лично винаги връщам глас - намирам го израз на коректност към съблогърите.
Ако не се научите да гласувате, вероятността да ви забележат спада главоломно, защото се приема като отрицателен сигнал. Ясно е, че щом не ви познават, от първостепенно значение са най-повърхностните индикации. Чак след тях може да се стигне до задълбочено проучване на публикациите ви.
Тук е моментът да вмъкна няколко думи към Heruvim и Ledadobreva. Човече, спри да гласуваш за мен! Точно на тези твои профили няма да върна жеста, а и не изгарям от желание да разбера какво си натворил.
Дойде време за най-важната причина, поради която пиша настоящия постинг.
В този сайт има стотици интересни блогове, които никога не са излизали на първа страница, а и в категория стоят на опашката. После потъват в небитието и само с луд късмет може да ги откриете. Дори повечето стари потребители не са ги виждали, а и да ги забележат, вероятно ще решат, че са профили на някой и едва и ще им обърнат внимание. Собствениците на тези блогове се придържат към ограничени контакти и никога не участват в горещите дискусии. Те наистина не търсят главозамайваща популярност, нито полагат усилия да привлекат погледите. Някои от тях нарочно предпочитат да останат незабелязани, понеже знаят, че ще бъдат налазени от "всезнаещите" тролове, които успяха да изгонят доста хора с "добронамерената си и компетентна критика". Жалко е, защото постингите им са изключително добри - хем образователни, хем любопитни.
Видите ли непознат профил, задължително го проверявайте. Аз често попадам на такива - най-вече чрез случаен коментар в непопулярен блог.
Най-известните потребители винаги можете да откриете на първа страница - те често са там. Но какви съкровища крие архивът на blog.bg! Просто трябва да ги намерите.




Гласувай:
138



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Аз съм Херувим и Леда Добрева!
28.05.2011 15:19
Не го слушайте какво говори авторът на тази статия. Той е активен манафин и мъже го клецат в дирника.
цитирай
2. tutankhamon661 - 1. cekupata - Аз съм Херувим и Леда Добрева!
28.05.2011 15:21
cekupata написа:
Не го слушайте какво говори авторът на тази статия. Той е активен манафин и мъже го клецат в дирника.


Знаех си, че пак ще гласуваш за мен. Не те е срам! Ха-ха!
цитирай
3. tutankhamon661 - 3. shtrakalka - аз па съм
28.05.2011 15:35
shtrakalka написа:
lope написа:
анонимен написа:
shtrakalka e admin - мъж с инициали Н. Н. ot hulite




Сериозно ли?
Ще внимавам с теб за да не ми дърпаш ушите.
цитирай
4. анонимен - Що не вземеш да се гръмнеш?
28.05.2011 16:19
цитирай
5. thedarkangel1977 - интересно. . . самата аз не съм нв ...
28.05.2011 16:33
интересно...
самата аз не съм нв блогър тук, но тази тема ми дойде много добър урок и извлякох полезна информация
цитирай
6. thedarkangel1977 - това как е минало през бариерата ...
28.05.2011 16:34
анонимен написа:

това как е минало през бариерата ти?
цитирай
7. tutankhamon661 - thedarkangel1977
28.05.2011 16:39
Бариерата е сложена заради обиди към други блогъри. Мен не ме притеснява, когато се изказват неподготвени по мой адрес.
Радвам се, когато съм полезен.
Видях, че вчера си имала спор с Rustam, който е един от най-големите злобари тук. Значи си наясно за кои хейтъри говоря.
цитирай
8. apostapostoloff - Има неща, които все още не сте разбрал.
28.05.2011 17:01
Пишете с ПАРАГРАФИ, накъсайте го този компактен текст, защото той е НАПЪЛНО нечетивен. Овладейте езика на Мрежата!
цитирай
9. deinadina - Хубав пътеводител.
28.05.2011 17:02
Щеше да ми свърши работа, ако се задържах по-често тук. Но нямам чак толкова време и надничам за малко. Признавам, че оглеждам предимно публикациите на първа и втора страница. Не съм претенциозна. И без това щом съм опряла до блогбг значи търся нещо разтоварващо и само прехвърлям редовете или клиповете.
цитирай
10. tutankhamon661 - 9. apostapostoloff - Има неща, които все още не сте разбрал.
28.05.2011 17:13
apostapostoloff написа:
Пишете с ПАРАГРАФИ, накъсайте го този компактен текст, защото той е НАПЪЛНО нечетивен. Овладейте езика на Мрежата!


Добра идея. Ето това е позитивна критика.
Сещам се за един известен учител, който би трябвало да прочете коментара ти за да научи, че добрата критика не включва задължително обиди.
цитирай
11. анонимен - Това е моето мнение.
28.05.2011 17:29
Подкрепям номер едно. Да видим дали ще ми пуснеш коментара.
цитирай
12. stomanata - Забравил си да кажеш, че тук много ...
28.05.2011 17:52
Забравил си да кажеш, че тук много хора само си чешат езиците. Нямат какво да споделят, а и желанието липсва. Важното е да мачкат клавиатурата. По правило включванията им са агресивни. На мен лично омразата не ми пречи особено, а понякога ми е забавна. От реалния живот знам, че добрите отношения между хората са рядкост. За това не виждам смисъл да ги търся тук.
цитирай
13. thedarkangel1977 - Бариерата е сложена заради обиди ...
28.05.2011 18:04
tutankhamon661 написа:
Бариерата е сложена заради обиди към други блогъри. Мен не ме притеснява, когато се изказват неподготвени по мой адрес.
Радвам се, когато съм полезен.
Видях, че вчера си имала спор с Rustam, който е един от най-големите злобари тук. Значи си наясно за кои хейтъри говоря.

ооо,наясно съм... но да ти призная, отне ми цяла седмица доде ми прояснее... доде се светна кои са злобарите, какво е трол и т.н.
сега само седя и им гледам сеира...
нали знаеш приказката - кучетата лаят, кервана си върви...
та те ме лаят, а аз си вървя из дербите на блог.бг
разлайвам ги - хем да не скучая, а да се разсея с тях; хем да ги подсетя че трябва да лаят, че иначе забравят; хем и на тях да им правя хатъра, да не скучаят демек...
не знаеш колко е забавно да се седиш и да ги гледаш как се пенят като озверели песове
:)
цитирай
14. tutankhamon661 - 5. анонимен - Що не вземеш да се гръмнеш?
28.05.2011 18:13
Теб те забравих. Нали разбираш, нормалните хора са по-важни от теб. Та ще прощаваш.
Не мога да се гръмна, защото предпочитам да гърмя по другите.
цитирай
15. tutankhamon661 - 10. deinadina - Хубав пътеводител.
28.05.2011 18:18
deinadina написа:
Щеше да ми свърши работа, ако се задържах по-често тук. Но нямам чак толкова време и надничам за малко. Признавам, че оглеждам предимно публикациите на първа и втора страница. Не съм претенциозна. И без това щом съм опряла до блогбг значи търся нещо разтоварващо и само прехвърлям редовете или клиповете.


Забелязах, че не си публикувала скоро. Аз харесвам копипейст-блогове, защото почти винаги ме информират за нещо интересно. При всички положения са за предпочитане пред клипче с един ред текст. Последното е по вкуса на онези, които търсят бла-бла или просто искат да се отчетат с постинг. Не че съм против тях - все пак имам и такива приятели. Казвам го, защото често срещам обидни изказвания срещу копипейста, в което няма грам логика.
цитирай
16. анонимен - Тъпо парче си фараоне.
28.05.2011 18:33
Време е и ти да напуснеш като гробарчето. Пазители били. Смешници.
цитирай
17. yotovava - Дано го прочетат повече хора, защото след първите оплювки, много се отказват.
28.05.2011 18:33
А иначе аз минавам през почти всички постинги, които се публликуват, ако нещо ми закове вниманието - чета. Популярни или най-коментирани, както и последно прегледани естествено не са критерият... макар и аз чат-пат да попадам там. Трябва търпение, за да покажеш на другите, че не си идиот, само дето есвързано с вдреме.

поздрави

Валя
цитирай
18. katla - Смях до дупка
28.05.2011 18:44
Ти наистина си се взел насериозно. Но си се изложил. Като знам какви фермани пишеш цяло чудо е, че няма втора и трета част.
цитирай
19. tutankhamon661 - 12. анонимен - Това е моето мнение.
28.05.2011 19:01
анонимен написа:
Подкрепям номер едно. Да видим дали ще ми пуснеш коментара.


Аз номер едно пуснах, че теб ли ще спра?
Да не би случайно ти да си номер едно и засвидетелстваш подкрепа за самия себе си? Знам ви аз.
цитирай
20. greatman - Хейтърите
28.05.2011 19:11
са специална част от всеки сайт. Виждал съм много материали по темата, които общо взето звучат по един и същ начин. Ясно е, че това са неудовлетворени от живота хора. Такива са и в реала. Те няма да спрат, защото виждат, че има много блогери, които се връзват на номерата им. Болшинството не им обръща внимание, но жертви винаги ще се намерят. Те и затова са тук.
цитирай
21. dianav340 - Браво!
28.05.2011 19:18
До преди месец не знаех какво е блог. Ползвам само FB. Оказа се, че е голяма краста, защото намирам супер интересни материали за четене. Изглежда, че присъстват доста мислещи хора. Не съм се сблъсквала с хейтери, но те по принцип са навсякъде в живота и понякога имат нужда само от повече внимание.Благодаря за написаното от теб -много се смях на моменти заради рафинирания хумор.Лека вечер!
цитирай
22. tutankhamon661 - 13. stomanata
28.05.2011 19:28
stomanata написа:
Забравил си да кажеш, че тук много хора само си чешат езиците. Нямат какво да споделят, а и желанието липсва. Важното е да мачкат клавиатурата. По правило включванията им са агресивни. На мен лично омразата не ми пречи особено, а понякога ми е забавна. От реалния живот знам, че добрите отношения между хората са рядкост. За това не виждам смисъл да ги търся тук.


Аз приемам епизодични агресивни изказвания, но не и когато това е правило. Последното ме учудва и си задавам въпроса "Този защо изобщо е тук?"
В интерес на истината има празни профили, от които няма да чуеш обиди. Хората са ги създали само за да коментират, но нямат желание да публикуват. Просто не искат да са анонимни. Не че разликата е голяма, щом нищо не са публикували, но поне няма да изчезват коментарите им - до скоро това беше проблем.
цитирай
23. zanzibar - От известно време не беше публикувал.
28.05.2011 19:38
Кое те накара отново да тоpмозиш мирните блогери?
цитирай
24. tutankhamon661 - 14. thedarkangel1977
28.05.2011 19:50
thedarkangel1977 написа:
tutankhamon661 написа:
Бариерата е сложена заради обиди към други блогъри. Мен не ме притеснява, когато се изказват неподготвени по мой адрес.
Радвам се, когато съм полезен.
Видях, че вчера си имала спор с Rustam, който е един от най-големите злобари тук. Значи си наясно за кои хейтъри говоря.

ооо,наясно съм... но да ти призная, отне ми цяла седмица доде ми прояснее... доде се светна кои са злобарите, какво е трол и т.н.
сега само седя и им гледам сеира...
нали знаеш приказката - кучетата лаят, кервана си върви...
та те ме лаят, а аз си вървя из дербите на блог.бг
разлайвам ги - хем да не скучая, а да се разсея с тях; хем да ги подсетя че трябва да лаят, че иначе забравят; хем и на тях да им правя хатъра, да не скучаят демек...
не знаеш колко е забавно да се седиш и да ги гледаш как се пенят като озверели песове
:)


Много ми харесва как разсъждаваш. И аз понякога мисля за добруването на злобарите. В крайна сметка те са едни нещастни хора и аз от добрoта ще им дам материал, който да обсъждат. Така хем ми правят реклама, хем са доволни, че имат малко разнообразие в скучния си живот.
цитирай
25. tutankhamon661 - 17. анонимен - Тъпо парче си фараоне.
28.05.2011 19:59
анонимен написа:
Време е и ти да напуснеш като гробарчето. Пазители били. Смешници.


Нали не си забравил, че ти го изгони?
А може би мислиш, че няма да те разпозная?
цитирай
26. zaw12929 - Поздравявам ви за смелостта да застанете на катедрата! Много добре!
28.05.2011 20:01
Нещо злобничко се получи към някакви профили на профили... нямам такива констатации- защо ли този празен страх?! Ако се нуждаете вие от насърчение: карай смело, имате признание... на лошотията не обръщайте внимание!
Простотията не е болест, а същност! Не обръщайте внимание на простотиите!
цитирай
27. thedarkangel1977 - Бариерата е сложена заради обиди ...
28.05.2011 20:24
tutankhamon661 написа:
thedarkangel1977 написа:
tutankhamon661 написа:
Бариерата е сложена заради обиди към други блогъри. Мен не ме притеснява, когато се изказват неподготвени по мой адрес.
Радвам се, когато съм полезен.
Видях, че вчера си имала спор с Rustam, който е един от най-големите злобари тук. Значи си наясно за кои хейтъри говоря.

ооо,наясно съм... но да ти призная, отне ми цяла седмица доде ми прояснее... доде се светна кои са злобарите, какво е трол и т.н.
сега само седя и им гледам сеира...
нали знаеш приказката - кучетата лаят, кервана си върви...
та те ме лаят, а аз си вървя из дербите на блог.бг
разлайвам ги - хем да не скучая, а да се разсея с тях; хем да ги подсетя че трябва да лаят, че иначе забравят; хем и на тях да им правя хатъра, да не скучаят демек...
не знаеш колко е забавно да се седиш и да ги гледаш как се пенят като озверели песове
:)


Много ми харесва как разсъждаваш. И аз понякога мисля за добруването на злобарите. В крайна сметка те са едни нещастни хора и аз от добрoта ще им дам материал, който да обсъждат. Така хем ми правят реклама, хем са доволни, че имат малко разнообразие в скучния си живот.

да, в живота си са безлични човеци - търсещи внимание и хора с които да общуват... та тука са велики - всички общуват с тях, правят се на властни личности...
и така забравят какви плъхоци са в реалността.
:)
цитирай
28. tutankhamon661 - 18. yotovava - Дано го прочетат повече хора, защото след първите оплювки, много се отказват.
28.05.2011 20:25
yotovava написа:
А иначе аз минавам през почти всички постинги, които се публликуват, ако нещо ми закове вниманието - чета. Популярни или най-коментирани, както и последно прегледани естествено не са критерият... макар и аз чат-пат да попадам там. Трябва търпение, за да покажеш на другите, че не си идиот, само дето есвързано с вдреме.
поздрави
Валя


Това е целта на оплюващите - който не е на тяхна страна, да си заминава. Не знам дали го осъзнават, но се държат така все едно blog.bg е тяхна собственост. Аз продължавам да се чудя кое му е интересното все другите да гледат, вместо да напишат нещо интригуващо. Някои от тях са показали, че могат да се справят, но се случва прекалено рядко.
цитирай
29. tutankhamon661 - 19. katla - Смях до дупка
28.05.2011 20:36
katla написа:
Ти наистина си се взел насериозно. Но си се изложил. Като знам какви фермани пишеш цяло чудо е, че няма втора и трета част.


Да не намекваш, че искаш втора и трета част? Ако е така, мога да измисля нещо.
цитирай
30. affroditta - Няколко пъти съм попадала на инт...
28.05.2011 21:03
Няколко пъти съм попадала на интересни блогове, които никога не са излизали на първа. Част от тях може би и в категория не са били, ако се съди по малкото прочитания и гласове. Наистина са интересни. Ще трябва да ги отбелязвам веднага в любими, защото ако ги изгубя веднъж после не мога да ги намеря. Само ме притеснява дали не са профили на някой друг блогер.
цитирай
31. lisichka - Човекът пантев снощи каза че блогът е негова собственост.
28.05.2011 21:11
tutankhamon661 написа:
yotovava написа:
А иначе аз минавам през почти всички постинги, които се публликуват, ако нещо ми закове вниманието - чета. Популярни или най-коментирани, както и последно прегледани естествено не са критерият... макар и аз чат-пат да попадам там. Трябва търпение, за да покажеш на другите, че не си идиот, само дето есвързано с вдреме.
поздрави
Валя


Това е целта на оплюващите - който не е на тяхна страна, да си заминава. Не знам дали го осъзнават, но се държат така все едно blog.bg е тяхна собственост. Аз продължавам да се чудя кое му е интересното все другите да гледат, вместо да напишат нещо интригуващо. Някои от тях са показали, че могат да се справят, но се случва прекалено рядко.

Ако не си го прочел влез и го прочети.
Той решавал кой и за какво да пише тук и той се разпореждал с блоговете.
цитирай
32. tutankhamon661 - 21. greatman - Хейтърите
28.05.2011 21:12
greatman написа:
са специална част от всеки сайт. Виждал съм много материали по темата, които общо взето звучат по един и същ начин. Ясно е, че това са неудовлетворени от живота хора. Такива са и в реала. Те няма да спрат, защото виждат, че има много блогери, които се връзват на номерата им. Болшинството не им обръща внимание, но жертви винаги ще се намерят. Те и затова са тук.


По принцип темата за хейтърството е доста изтъркана. Аз я засегнах, понеже в един пътеводител за начинаещи това е първото, което трябва да присъства. Колкото и да е неприятно, а може би дори и странно, хейтърите са най-активните блогъри и просто няма начин да не попаднеш на тях. Много пъти съм се учудвал на постоянството им. Те наистина ли вярват, че ще засегнат някой с приказки в Интернет? Вероятно самите те не могат да отговорят.
цитирай
33. thedarkangel1977 - А иначе аз минавам през почти всички ...
28.05.2011 21:40
lisichka написа:
tutankhamon661 написа:
yotovava написа:
А иначе аз минавам през почти всички постинги, които се публликуват, ако нещо ми закове вниманието - чета. Популярни или най-коментирани, както и последно прегледани естествено не са критерият... макар и аз чат-пат да попадам там. Трябва търпение, за да покажеш на другите, че не си идиот, само дето есвързано с вдреме.
поздрави
Валя


Това е целта на оплюващите - който не е на тяхна страна, да си заминава. Не знам дали го осъзнават, но се държат така все едно blog.bg е тяхна собственост. Аз продължавам да се чудя кое му е интересното все другите да гледат, вместо да напишат нещо интригуващо. Някои от тях са показали, че могат да се справят, но се случва прекалено рядко.

Ако не си го прочел влез и го прочети.
Той решавал кой и за какво да пише тук и той се разпореждал с блоговете.

ха туй и аз го изпуснах...
ма имаше една гръмка заплаха, че койт не слушка в блог.бг, ше се сезира МВР-то... :)
цитирай
34. vania23 - Да,
28.05.2011 22:10
повечето неща са така, но си забравил най-важното, според мен. То е - пиши само това, което ти идва от сърце, никога не пиши с цел да се харесаш на някого, бъди себе си докрай. Когато попаднеш няколко пъти на първа и се вкараш неусетно в някаква сковаваща рамка - разкъсай я на всяка цена и остани пак себе си. Защото иначе напълно се обезсмисля писането на каквото и да е.
Да напишеш нещо искрено и лично твое и да докоснеш дори само един човек, ама наистина да го докоснеш, е напълно достатъчно. Пиши само когато имаш нещо да кажеш, никога за спорта.
Другото е прах по вятъра.
цитирай
35. tutankhamon661 - 22. dianav340 - Браво!
28.05.2011 22:27
dianav340 написа:
До преди месец не знаех какво е блог. Ползвам само FB. Оказа се, че е голяма краста, защото намирам супер интересни материали за четене. Изглежда, че присъстват доста мислещи хора. Не съм се сблъсквала с хейтери, но те по принцип са навсякъде в живота и понякога имат нужда само от повече внимание.Благодаря за написаното от теб -много се смях на моменти заради рафинирания хумор.Лека вечер!


Да, голяма краста е. Някои съвсем са се забравили и може би това е една от причините да злобеят - изгубили са представа за реалността.
Hе се притеснявай, хейтърите ще те намерят. Само се включи в повече дискусии и ще ти вдигнат мерника. Най-много се настървяват, когато излезеш на първа страница и се застоиш продължително. Тогава ще научиш за себе си неща, които и на Стивън Спилбърг няма да хрумнат, но тук има хора с по-развинтена фантазия. Чакай, че май прозвуча като комплимент към тях. Ха-ха!
цитирай
36. tutankhamon661 - 24. zanzibar - От известно време не беше публикувал.
28.05.2011 22:33
zanzibar написа:
Кое те накара отново да тоpмозиш мирните блогери?


За теб може да е мъчение, но за други не е.
Как мислиш, чие мнение ме интересува повече - твоето или на онези, които ме харесват?
цитирай
37. анонимен - Браво, Сашо!
28.05.2011 22:59
Все едно, че аз съм го писала - от личен опит на боксова круша в блога. Добре си се сетил да предупредиш новопристигналите - ако бях прочела нещо такова при идването си, бих си спестила много неща!
цитирай
38. lisichka - Ми кво нали го сезирах ? Нищо! Нали са от едни мъде паднали как да стане нещо...
28.05.2011 23:05
thedarkangel1977 написа:
lisichka написа:
tutankhamon661 написа:
yotovava написа:
А иначе аз минавам през почти всички постинги, които се публликуват, ако нещо ми закове вниманието - чета. Популярни или най-коментирани, както и последно прегледани естествено не са критерият... макар и аз чат-пат да попадам там. Трябва търпение, за да покажеш на другите, че не си идиот, само дето есвързано с вдреме.
поздрави
Валя


Това е целта на оплюващите - който не е на тяхна страна, да си заминава. Не знам дали го осъзнават, но се държат така все едно blog.bg е тяхна собственост. Аз продължавам да се чудя кое му е интересното все другите да гледат, вместо да напишат нещо интригуващо. Някои от тях са показали, че могат да се справят, но се случва прекалено рядко.

Ако не си го прочел влез и го прочети.
Той решавал кой и за какво да пише тук и той се разпореждал с блоговете.

ха туй и аз го изпуснах...
ма имаше една гръмка заплаха, че койт не слушка в блог.бг, ше се сезира МВР-то... :)

цитирай
39. thedarkangel1977 - До преди месец не знаех какво е блог. ...
28.05.2011 23:12
tutankhamon661 написа:
dianav340 написа:
До преди месец не знаех какво е блог. Ползвам само FB. Оказа се, че е голяма краста, защото намирам супер интересни материали за четене. Изглежда, че присъстват доста мислещи хора. Не съм се сблъсквала с хейтери, но те по принцип са навсякъде в живота и понякога имат нужда само от повече внимание.Благодаря за написаното от теб -много се смях на моменти заради рафинирания хумор.Лека вечер!


Да, голяма краста е. Някои съвсем са се забравили и може би това е една от причините да злобеят - изгубили са представа за реалността.
Hе се притеснявай, хейтърите ще те намерят. Само се включи в повече дискусии и ще ти вдигнат мерника. Най-много се настървяват, когато излезеш на първа страница и се застоиш продължително. Тогава ще научиш за себе си неща, които и на Стивън Спилбърг няма да хрумнат, но тук има хора с по-развинтена фантазия. Чакай, че май прозвуча като комплимент към тях. Ха-ха!

az tuj 4akam de - da mi vdignat mernika i namene, 4e da stane interesno...
az mnogo obi4am skandalite, tam se razvihrqm izcqlo...
edno vreme ima6e forum-manii, ta v forumite za mp3-ki, napravo gi dokarvah do ludost - tiq s mernika kam mene :)
цитирай
40. xloranphyl - Тутмус, бегай да хвалиш бойко, че ...
28.05.2011 23:15
Тутмус, бегай да хвалиш бойко, че нещо му паднаха акцийките.
Гледам, отделил си време да напишеш 4-5 екрана текст, що не вземеш да посадиш дръвче или да полееш градинката, а?
цитирай
41. xloranphyl - "Коментарът ви бе изпратен ...
28.05.2011 23:16
"Коментарът ви бе изпратен успешно.
За да бъде показан, трябва авторът на блога да го одобри."
Бря! Направо се очудих!
Хи-хи!
цитирай
42. rustam - " Дори и Мартин Карбовски....."
28.05.2011 23:21
Само този цитат стига да се прецени "нетното" тегло на този елементарен постинг, който пускаш за пореден път. :)
цитирай
43. babaelenica - За мен беше интересно.
28.05.2011 23:48
Понеже съм сравнително нова и вече пострадала. :)))

Да живеят задругите на блог.бегето! :)))

Мини- майстор
цитирай
44. blackpredator - Тутанкамоне,
29.05.2011 00:01
Тоя хибрид, между проф. Вучков и Дъглас Адамс, не ти се получава.
Забавен си с поантата на статията в края:
„Най-известните потребители...”
Как да ти обясня, че в комерсиален сайт, част от „първа”, е като реклама на „тоалетно пате”. Е има потребители, иначе, мръсни тоалетни...
Наивно е да се изживяваш като Ботев в сайта. Публицистиката при теб е цистит.
Че и модерация сложил, ха-ха...Хигиена, както вика Пискова. Тоалетно пате...

В писането са важни трите хитринки на Ежко, не многобройните на Лиса.
За да има смисъл приказката...
цитирай
45. lisichka - Аз ще напиша възхвала на Бойко Бо...
29.05.2011 00:15
Аз ще напиша възхвала на Бойко Борисов ама на тебе стиска ли ти да го прочетат всички?
цитирай
46. thedarkangel1977 - Само този цитат стига да се прецени ...
29.05.2011 00:18
rustam написа:
Само този цитат стига да се прецени "нетното" тегло на този елементарен постинг, който пускаш за пореден път. :)
напротвив, Карбовски е етикет, класна марка...
Борисов също...
пу, нищо не разбирате... а ви смятах за интелектуално развити....
щото само интелектуално развита личност може да схване кво й говори Марто и бате Бойко...
останалите като теб, се удивляват на Вучков и смятат че говори интелигентно...
цитирай
47. darityyy - "Тук омразата е най-широко ...
29.05.2011 00:29
"Тук омразата е най-широко разпространения сърдечен трепет. "... Блогът е УЖАСНО място! Не-е-е! Спомням си, че получих коментар на първия си пост "Добре дошла!" . Тогава си казах "Страхотно! Намерих място, на което мога да напиша каквото мисля и някой приветливо да отвърне "Добре дошла!" дори да не смята написаното от мен за шедьовър". Не искам да го виждам по начина, описан по горе. Признавам, не съм най-редовният блогър, но ми се иска да виждам blog.bg като мястото, на което са събрани хиляди мнения по хиляди въпросии това не е проблем за никого... Да, има поводи за дебат, та дори и за спор, но омраза...
цитирай
48. kleopatrasv - Добър пътеводител за новодомците в ...
29.05.2011 00:42
Добър пътеводител за новодомците в блог.бг е, tutankhamonе. Защо нямаше такъв, когато аз се регистрирах, а се наложи да мина през хиляди горещи води.
Споделям твърдото убеждение на Декарт, че “от самия себе си” човек винаги може да научи много повече, отколкото от другите. И според мен това е точно така, защото всички тук в блога сме минали през тези парадоксални ситуации.Сблъсквали сме се с лицемерия, двуличие, предателства и какви ли не интриги. И в края на краищата всеки изтърпява някакви дози последствия оет злобите на всезнаещите, които според мен знаят само да се противопоставят на чу пждото мнение. Нека ги разберем, те не са научени на друго, водени са от единствената си жажда да елиминират събеседника си или автора на поста. Приятели, не ги удостоявайте с това удоволствие.
Тук още от създаването на сайта стои една колона в ляво "нови потребители" и именно те са обект на нападките и жалкото третиране. И за съжаление по традиция се получава жалък завършек с престоя на тези хора. Да не изброявам какво следва и след това, неща като разбити нерви, отрицателни настроения, несигурност, недоверие, несподеленост и т.н. Апелирам да не се обръща внимание на жалките същества, които са кухи от вътре и които се представят едва ли не за олимпийски величия. Към новодошлите- не забравяйте, че тук има и добри хора и може да намерите стойностни приятели.
Поздравления за поста!
цитирай
49. kleopatrasv - И нека критерий за истината бъде ...
29.05.2011 00:45
И нека критерий за истината бъде само вашата интуиция, която ще ви води напред.
цитирай
50. tera - Просто се опитваш да привлечеш внимание :)
29.05.2011 00:47
Мястото не е чак толкова ужасно, не плаши новодошлите. Ти си тук от 2 години, аз съм от 4. Има готини хора и не чак толкова готини, както навсякъде. Не е по-различно от това навън, само е малко по-концентрирано, защото са по-малко хора все оак. :)
цитирай
51. injir - , , С лошотия до никъде не се стига., , ...
29.05.2011 01:05
,, С лошотия до никъде не се стига.,, Дано повечко блогери да го осмислят. Ако могат да мислят, разбира се.:)
цитирай
52. kleopatrasv - Понеже съм сравнително нова и вече ...
29.05.2011 01:07
babaelenica написа:
Понеже съм сравнително нова и вече пострадала. :)))

Да живеят задругите на блог.бегето! :)))

Мини- майстор

Интуитивният коректор се намесва, подбуждайки съмнение. Виновно за всичко е обстоятелството, че човек притежава свобода на словото си и може да доведе до неточности. Обясни на аудиторията, Еленице за какви задруги става дума, че да не се предизвика някоя нова бъркотия.
цитирай
53. babaelenica - kleopatrasv - Нали съм срамежлива)))
29.05.2011 01:46
Пък и дискретна - няма да излагам информацията с която съм се сдобила срещу солидна и доста солена сума, затова ще ти прошепна тихо на ушенце.)))
цитирай
54. bersek - Към автора на блога
29.05.2011 02:32
Не мисля, че това, което сте описал в поста си, е напълно вярно... или по друг начин казано - Дори това да е вашата истина, не е моята... може би защото в blog.bg не съм се сблъсквал с хейтъри, тролове и т.н.т. или пък може би не им разрешавам да се развихрят...
цитирай
55. анонимен - Ти още ли мърсиш блога, мумийо? П...
29.05.2011 04:24
Ти още ли мърсиш блога, мумийо? Полезен съвет е да не се четата мумясалите, мухлясали драсканици и съвети на луди и ненормални.
цитирай
56. tera - Намесвам се само по въпроса за гласуването
29.05.2011 09:02
Лично според мен това е пълна загуба на време - да "връщаш визити" и да гласуваш.
Тук съм гласувала само един месец, а съм от 4 години. Както виждаш не ми е повлияло особено на читаемостта, а за популярността не ми дреме особено. Въпреки това не мога да се оплача от липса на такава.

Пропуснал си да отбележиш, че най-голямата грешка тук е да вземеш това място на сериозно и да се пренесеш да живееш тука, както правят някои блогъри.
Това си е място за релакс, реалният живот е навън и там ще си остане.
цитирай
57. tutankhamon661 - 27. zaw12929 - Поздравявам ви за смелостта да застанете на катедрата! Много добре!
29.05.2011 09:43
zaw12929 написа:
Нещо злобничко се получи към някакви профили на профили... нямам такива констатации- защо ли този празен страх?! Ако се нуждаете вие от насърчение: карай смело, имате признание... на лошотията не обръщайте внимание!
Простотията не е болест, а същност! Не обръщайте внимание на простотиите!


Този материал е готов от цял месец - в последния момент само добавих някои неща. Причината за забавянето е както липса на време, така и наличието на много по-интересни теми.
Половината от постинга е посветена на хейтърите. Вече ми е писнало да говоря за тях, но са голям проблем тук и нямаше как да ги подмина.
Явно не са те налазили, затова нямаш такива наблюдения. Други обаче доста преживяха, без да са дали никакъв повод - те знаят за какво става дума.
Напоследък по-рядко обръщам внимание на простотията. Разбрах, че просто не си струва усилието. С интелигентни хора винаги можеш да се разбереш, но не и с такива, които cа приели хейтърството като начин на живот.
цитирай
58. tutankhamon661 - 28. thedarkangel1977
29.05.2011 10:12
Винаги се забавлявам, когато разни хора се правя на такива, каквито не са. В един момент говорят възвишени неща, дават съвети все едно за превзели света и знаят всичко най-добре. А след малко подхващат такъв каруцарски език, че се чудиш от коя кръчма всъщност се обаждат. Някои от тях съвсем сериозно смятат, че да си простак, значи да си истински. Дори са го казвали в прав текст. Странна логика Или по-точно - липса на такава.
цитирай
59. анонимен - Мястото на мумиите не е ли в гробниците?
29.05.2011 10:33
Кой ги е пуснал да се разхождат из нета? Голяма грешка е направил.
цитирай
60. tutankhamon661 - 31. affroditta
29.05.2011 11:00
affroditta написа:
Няколко пъти съм попадала на интересни блогове, които никога не са излизали на първа. Част от тях може би и в категория не са били, ако се съди по малкото прочитания и гласове. Наистина са интересни. Ще трябва да ги отбелязвам веднага в любими, защото ако ги изгубя веднъж после не мога да ги намеря. Само ме притеснява дали не са профили на някой друг блогер.


Част от тях са самостоятелни блогъри, но контактите им са само с хора, които познават лично или са им допаднали по някакъв начин.
Други със сигурност са нечии регистрации, но мен това не ме интересува. Нямам нищо против да чета хиляда профила на едини същ човек, стига да са интересни, отколкото десет различни блогъри, публикуващи по два реда и с това словоизлиянията им приключват. Последното трудно ще събуди интереса ми.
цитирай
61. lisichka - Това което искаш ТИ да четеш са си лично твои предпочитания
29.05.2011 11:08
tutankhamon661 написа:
affroditta написа:
Няколко пъти съм попадала на интересни блогове, които никога не са излизали на първа. Част от тях може би и в категория не са били, ако се съди по малкото прочитания и гласове. Наистина са интересни. Ще трябва да ги отбелязвам веднага в любими, защото ако ги изгубя веднъж после не мога да ги намеря. Само ме притеснява дали не са профили на някой друг блогер.

Нали не смяташ че всички трябва да четем това , което на теб ти се чете?
Нещо за естествен подбор чувал ли си?

Част от тях са самостоятелни блогъри, но контактите им са само с хора, които познават лично или са им допаднали по някакъв начин.
Други със сигурност са нечии регистрации, но мен това не ме интересува. Нямам нищо против да чета хиляда профила на едини същ човек, стига да са интересни, отколкото десет различни блогъри, публикуващи по два реда и с това словоизлиянията им приключват. Последното трудно ще събуди интереса ми.

цитирай
62. tutankhamon661 - 32. lisichka - Човекът пантев снощи каза че блогът е негова собственост.
29.05.2011 11:24
lisichka написа:
tutankhamon661 написа:
yotovava написа:
А иначе аз минавам през почти всички постинги, които се публликуват, ако нещо ми закове вниманието - чета. Популярни или най-коментирани, както и последно прегледани естествено не са критерият... макар и аз чат-пат да попадам там. Трябва търпение, за да покажеш на другите, че не си идиот, само дето есвързано с вдреме.
поздрави
Валя


Това е целта на оплюващите - който не е на тяхна страна, да си заминава. Не знам дали го осъзнават, но се държат така все едно blog.bg е тяхна собственост. Аз продължавам да се чудя кое му е интересното все другите да гледат, вместо да напишат нещо интригуващо. Някои от тях са показали, че могат да се справят, но се случва прекалено рядко.

Ако не си го прочел влез и го прочети.
Той решавал кой и за какво да пише тук и той се разпореждал с блоговете.


Така ли е казал? Значи скоро пак ще го слагам на мястото му. Горкият вече има страхова невроза от мен - доста пердах изяде.
цитирай
63. lisichka - Точното състояние ми е ОТТЕГЧЕНА
29.05.2011 11:34
Не ме е страх от тебе.
Подобни борби не са ми в характера. Смятам за чиста загуба на енергия да участвам в подобни конфронтации.
Ти продължавай да си внушаваш че си велик и че всички треперят от теб.
Кога ли си разсъждавал по-различно?
цитирай
64. katla - Ти наистина си се взел насериозно. ...
29.05.2011 11:59
tutankhamon661 написа:
katla написа:
Ти наистина си се взел насериозно. Но си се изложил. Като знам какви фермани пишеш цяло чудо е, че няма втора и трета част.


Да не намекваш, че искаш втора и трета част? Ако е така, мога да измисля нещо.

Няма нужда. С първата си направо инквизитор. Предпочитам да я деактивираш.
цитирай
65. damnation - Ахаахах, част от написаното ми х...
29.05.2011 12:01
Ахаахах, част от написаното ми хареса много :) Няма блог/форум/сайт без хейтъри. Пък и би било тъпо без тях, те внасят нужната доза пикантност :)
цитирай
66. tutankhamon661 - 34. thedarkangel1977 - А иначе аз минавам през почти всички ...
29.05.2011 12:22
thedarkangel1977 написа:
lisichka написа:
tutankhamon661 написа:
yotovava написа:
А иначе аз минавам през почти всички постинги, които се публликуват, ако нещо ми закове вниманието - чета. Популярни или най-коментирани, както и последно прегледани естествено не са критерият... макар и аз чат-пат да попадам там. Трябва търпение, за да покажеш на другите, че не си идиот, само дето есвързано с вдреме.
поздрави
Валя


Това е целта на оплюващите - който не е на тяхна страна, да си заминава. Не знам дали го осъзнават, но се държат така все едно blog.bg е тяхна собственост. Аз продължавам да се чудя кое му е интересното все другите да гледат, вместо да напишат нещо интригуващо. Някои от тях са показали, че могат да се справят, но се случва прекалено рядко.

Ако не си го прочел влез и го прочети.
Той решавал кой и за какво да пише тук и той се разпореждал с блоговете.

ха туй и аз го изпуснах...
ма имаше една гръмка заплаха, че койт не слушка в блог.бг, ше се сезира МВР-то... :)


Някои хора си позволиха да крадат чужди данни, снимки и т.н. Това е наказуемо от закона - съвсем реално.
Тук може да се караме, но има граница, която в никакъв случай не трябва да бъде преминавана. Само че някои често го забравят, но това не им пречи да имат големите претенции за собственото си "величие". Нямам представа как успяват да извъртят фактите по такъв перверзен, бих казал, начин.
цитирай
67. tutankhamon661 - 35. vania23 - Да,
29.05.2011 12:34
vania23 написа:
повечето неща са така, но си забравил най-важното, според мен. То е - пиши само това, което ти идва от сърце, никога не пиши с цел да се харесаш на някого, бъди себе си докрай. Когато попаднеш няколко пъти на първа и се вкараш неусетно в някаква сковаваща рамка - разкъсай я на всяка цена и остани пак себе си. Защото иначе напълно се обезсмисля писането на каквото и да е.
Да напишеш нещо искрено и лично твое и да докоснеш дори само един човек, ама наистина да го докоснеш, е напълно достатъчно. Пиши само когато имаш нещо да кажеш, никога за спорта.
Другото е прах по вятъра.


Напълно съм съгласен с теб.
Пиша само когато ми "ври и кипи" отвътре. Ако не ме е заинтригувала някоя тема, просто не ми е интересно да щракам по клавиатурата. В това отношение съм много особен човек - никога не правя нещо, което не ми доставя удоволствие. Може да изглежда различно, но това е само на пръв поглед, защото интересите ми са прекалено разностранни.
цитирай
68. despinida - Здравей Тутане,
29.05.2011 13:06
да си призная, до преди месец време, не подозирах, че е възможно да си непросветен в блогските манерви, дори и след близо две години престой тук...:)
Един подобен Пэтеводител, би трябвало да има , най-малкото, речник на синонимите...тоест, речник на популярните профили, с техните синоними...:)))
Всички останали съвети към новопоявилите се блогъри, бързо биха олекнали, ако не умееш да ходиш по въже.
Поздрави за добрата идея, която очаквам да доразвиещ и усъвършенстваш.
цитирай
69. tutankhamon661 - 38. angpiskova - Браво, Сашо!
29.05.2011 13:17
angpiskova написа:
Все едно, че аз съм го писала - от личен опит на боксова круша в блога. Добре си се сетил да предупредиш новопристигналите - ако бях прочела нещо такова при идването си, бих си спестила много неща!


Спомних си колко неща не знаех едно време, а после ми се изясниха.
В началото слушах какви ли не небивалици, но днес вече не могат да минат, защото разполагам с толкова информация, колкото малко хора ще имат някога. Това ми позволява да се забавлявам дори с най-солените нападки по мой адрес.
Например скоро се появи профил, който ме имитира, но ако неговият създател знаеше колко ме забавлява, особено с хитовата снимка, едва ли щеше да се мисли за много остроумен.
цитирай
70. tutankhamon661 - 40. thedarkangel1977 - До преди месец не знаех какво е блог. ...
29.05.2011 13:27
thedarkangel1977 написа:
tutankhamon661 написа:
dianav340 написа:
До преди месец не знаех какво е блог. Ползвам само FB. Оказа се, че е голяма краста, защото намирам супер интересни материали за четене. Изглежда, че присъстват доста мислещи хора. Не съм се сблъсквала с хейтери, но те по принцип са навсякъде в живота и понякога имат нужда само от повече внимание.Благодаря за написаното от теб -много се смях на моменти заради рафинирания хумор.Лека вечер!


Да, голяма краста е. Някои съвсем са се забравили и може би това е една от причините да злобеят - изгубили са представа за реалността.
Hе се притеснявай, хейтърите ще те намерят. Само се включи в повече дискусии и ще ти вдигнат мерника. Най-много се настървяват, когато излезеш на първа страница и се застоиш продължително. Тогава ще научиш за себе си неща, които и на Стивън Спилбърг няма да хрумнат, но тук има хора с по-развинтена фантазия. Чакай, че май прозвуча като комплимент към тях. Ха-ха!

az tuj 4akam de - da mi vdignat mernika i namene, 4e da stane interesno...
az mnogo obi4am skandalite, tam se razvihrqm izcqlo...
edno vreme ima6e forum-manii, ta v forumite za mp3-ki, napravo gi dokarvah do ludost - tiq s mernika kam mene :)


Значи да му мислят злобарите. Голяма беля ще си вземат с теб.
Така де, нали трябва някой да ги нарита. Аз вече нямам достатъчно време, за да им показвам къде зимуват раците.
цитирай
71. tralyalya - Харесах текста.
29.05.2011 14:41
Харесах текста. Наблюденията ти явно са изстрадани, а заключенията - изключително точни. Впрочем те не се отнасят само до този сайт. Хората си носят манталитета и умствения багаж из целия виртуал и из всички сайтове, където има коментари и възможност за общуване :) Проява на лична хигиена и добро възпитание е отвреме на време да се дистанцираш от тоя фалшив свят:) Но това е въпрос на личен избор. За много хора виртуала замества липсващия им реален живот. А това в повечето случаи не води до нищо добро.
цитирай
72. tutankhamon661 - 41. xloranphyl - Тутмус, бегай да хвалиш бойко, че ...
29.05.2011 15:09
xloranphyl написа:
Тутмус, бегай да хвалиш бойко, че нещо му паднаха акцийките.
Гледам, отделил си време да напишеш 4-5 екрана текст, що не вземеш да посадиш дръвче или да полееш градинката, а?


Само мислиш, че са му паднали акцийките. Не вярвай чак толкова на платени проучвания!
Около мен прекалено много хора садят - няма какво да им се пречкам.
Градинка нямам, а толкова бих искал ...
Вместо това "садя" в блоговото пространство.
цитирай
73. анонимен - Полезно и практично четиво.
29.05.2011 23:22
Полезно и практично четиво.
цитирай
74. анонимен - Присъединявам се към tralyalya
30.05.2011 11:45
tralyalya написа:
Харесах текста. Наблюденията ти явно са изстрадани, а заключенията - изключително точни. Впрочем те не се отнасят само до този сайт. Хората си носят манталитета и умствения багаж из целия виртуал и из всички сайтове, където има коментари и възможност за общуване :) Проява на лична хигиена и добро възпитание е отвреме на време да се дистанцираш от тоя фалшив свят:) Но това е въпрос на личен избор. За много хора виртуала замества липсващия им реален живот. А това в повечето случаи не води до нищо добро.


Наистина хората не могат да избягат от собственото АЗ, както и да се прикриват.
цитирай
75. tutankhamon661 - 42. xloranphyl - "Коментарът ви бе изпратен ...
31.05.2011 10:00
xloranphyl написа:
"Коментарът ви бе изпратен успешно.
За да бъде показан, трябва авторът на блога да го одобри."
Бря! Направо се очудих!
Хи-хи!


От какво се учуди? Модерацията е отдавна.
цитирай
76. tutankhamon661 - 43. rustam - " Дори и Мартин Карбовски....."
31.05.2011 10:04
rustam написа:
Само този цитат стига да се прецени "нетното" тегло на този елементарен постинг, който пускаш за пореден път. :)


Откъде да дойде нетното тегло? Нито съм сложил любопитна фуния, нито пък съм откраднал чужда снимка, с която съвсем честно и почтено да се гавря.
Учителю, тези ценни образователни похвати само ти ги владееш.
Както сам виждаш, няма кавички нито на "любопитна', нито на "честно и почтено", нито на "ценни, образователни". Ммда, преливам от искреност.
цитирай
77. tutankhamon661 - 44. babaelenica - За мен беше интересно.
31.05.2011 10:37
babaelenica написа:
Понеже съм сравнително нова и вече пострадала. :)))
Да живеят задругите на блог.бегето! :)))
Мини- майстор


Значи трябва да посочиш моите бъдещи жертви.
Щом някой е твой враг, значи е и мой. Ще отмъстя за теб.
Само кажи кой те ядоса?
цитирай
78. tutankhamon661 - 45. blackpredator - Тутанкамоне,
31.05.2011 10:55
blackpredator написа:
Тоя хибрид, между проф. Вучков и Дъглас Адамс, не ти се получава.
Забавен си с поантата на статията в края:
„Най-известните потребители...”
Как да ти обясня, че в комерсиален сайт, част от „първа”, е като реклама на „тоалетно пате”. Е има потребители, иначе, мръсни тоалетни...
Наивно е да се изживяваш като Ботев в сайта. Публицистиката при теб е цистит.
Че и модерация сложил, ха-ха...Хигиена, както вика Пискова. Тоалетно пате...
В писането са важни трите хитринки на Ежко, не многобройните на Лиса.
За да има смисъл приказката...


Благодаря за поредния положителен отзив!
Никога не бих се сравнил с Ботев, но щом смяташ, че мога да се меря с него, просто ще се съглася ..... скромно. Както знаем, ти си най-наясно с всички въпроси.
Какво да ми обясняваш за първа страница? Аз многократно предложих на нея да излизат само последните постинги, но няма кой да ме чуе.
Нали ми хакваха по 2-3 пъти минуси на един постинг, само и само да не съм на първа страница. Е, това промени ли читаемостта ми? Не. И от реклама нямам нужда, защото всички ме знаят най-малкото като ник, а и на прекалено много хора съм в "любими", за да ми влияе някаква си първа страница. Не вярвай на мен, а питай онези, на които вярваш - те ще ти кажат.
Сещам се за една-единствена полза от престоя ми начело - някой нов блогър по-лесно ще ме намери и евентуално ще влезе да види за кaкво става дума. Ако ли не, по-късно ще се намерим.
Това е положението.
цитирай
79. tutankhamon661 - 47. thedarkangel1977 - Само този цитат стига да се прецени ...
31.05.2011 11:11
thedarkangel1977 написа:
rustam написа:
Само този цитат стига да се прецени "нетното" тегло на този елементарен постинг, който пускаш за пореден път. :)
напротвив, Карбовски е етикет, класна марка...
Борисов също...
пу, нищо не разбирате... а ви смятах за интелектуално развити....
щото само интелектуално развита личност може да схване кво й говори Марто и бате Бойко...
останалите като теб, се удивляват на Вучков и смятат че говори интелигентно...


Много си точна.
Само ще добавя, че Blackpredator и Rustam не само се възхищават, а те самите са вучковци.
цитирай
80. tutankhamon661 - 48. darityyy - "Тук омразата е най-широко ...
31.05.2011 11:14
darityyy написа:
"Тук омразата е най-широко разпространения сърдечен трепет. "... Блогът е УЖАСНО място! Не-е-е! Спомням си, че получих коментар на първия си пост "Добре дошла!" . Тогава си казах "Страхотно! Намерих място, на което мога да напиша каквото мисля и някой приветливо да отвърне "Добре дошла!" дори да не смята написаното от мен за шедьовър". Не искам да го виждам по начина, описан по горе. Признавам, не съм най-редовният блогър, но ми се иска да виждам blog.bg като мястото, на което са събрани хиляди мнения по хиляди въпросии това не е проблем за никого... Да, има поводи за дебат, та дори и за спор, но омраза...


"Добре дошла" е казал някой от свестните хора - има доста такива и те не се интересуват от мнението на злобарите. Последните обаче ги оплюват постоянно. Както казва един мой любим герой "Мрази себе си, че се е родил".
Има и омраза. Дано не се сблъскаш с нея!
цитирай
81. tutankhamon661 - 49. kleopatrasv
31.05.2011 11:42
Точно затова написах материала.
Ако дойде някой свестен човек, бих искал да остане, а не да избяга. Към последното има кой да го предразположи. Аз пък ще им попреча.
На мен са ми известни похватите на злобната дружина и ще ги разкажа на новодошлите. Така по-трудно ще им минат номерцата.
Знам хора, на които тези неща са оказали въздействие и никога няма да го забравя.
цитирай
82. tutankhamon661 - 51. tera - Просто се опитваш да привлечеш внимание :)
31.05.2011 11:46
tera написа:
Мястото не е чак толкова ужасно, не плаши новодошлите. Ти си тук от 2 години, аз съм от 4. Има готини хора и не чак толкова готини, както навсякъде. Не е по-различно от това навън, само е малко по-концентрирано, защото са по-малко хора все оак. :)


Точно заради свестните хора пуснах този постинг. Вече достатъчно избягаха и се стремя да намаля процента им.
Само помисли какво въздействие могат да имат троловете върху някой новобранец! Напълно е възможно да не дойде повече, а това ще е жалко.
Прекараното време в blog.bg има значение, но не решаващо. По-важно е естеството на преживяното, както и контактите. Знам хора, които са тук повече от 4 години, но не знаят за сайта и 10% от моята информация. Да не говорим, че продължават да се хващат и на най-прозрачните тролски номера.
цитирай
83. tutankhamon661 - 52. injir - , , С лошотия до никъде не се стига., , ...
31.05.2011 11:59
injir написа:
,, С лошотия до никъде не се стига.,, Дано повечко блогери да го осмислят. Ако могат да мислят, разбира се.:)


Нали! И аз това викам.
цитирай
84. tutankhamon661 - 55. bersek - Към автора на блога
31.05.2011 12:03
bersek написа:
Не мисля, че това, което сте описал в поста си, е напълно вярно... или по друг начин казано - Дори това да е вашата истина, не е моята... може би защото в blog.bg не съм се сблъсквал с хейтъри, тролове и т.н.т. или пък може би не им разрешавам да се развихрят...


Това е истината за blog.bg, но както сам казваш, не си се сблъскал с тролове и прочие паплач.
Няма значение какво ще позволиш - те не се водят от истината, а от интригите. Знам достатъчно хора, които не са ги предизвикали по никакъв начин, а са станали обект на техните нападки.
Когато си решил да лъжеш като за световно, никой не може да ти попречи. То си е до възпитание.
цитирай
85. tutankhamon661 - 56. анонимен - Ти още ли мърсиш блога, мумийо? П...
31.05.2011 12:04
анонимен написа:
Ти още ли мърсиш блога, мумийо? Полезен съвет е да не се четата мумясалите, мухлясали драсканици и съвети на луди и ненормални.


Ха-ха! Веднага побърза да напомниш, че съм напълно прав.
цитирай
86. tutankhamon661 - 57. tera - Намесвам се само по въпроса за гласуването
31.05.2011 12:15
tera написа:
Лично според мен това е пълна загуба на време - да "връщаш визити" и да гласуваш.
Тук съм гласувала само един месец, а съм от 4 години. Както виждаш не ми е повлияло особено на читаемостта, а за популярността не ми дреме особено. Въпреки това не мога да се оплача от липса на такава.
Пропуснал си да отбележиш, че най-голямата грешка тук е да вземеш това място на сериозно и да се пренесеш да живееш тука, както правят някои блогъри.
Това си е място за релакс, реалният живот е навън и там ще си остане.


Само един месец не е достатъчен, за да направиш това сравнение. Ако беше гласувала през целите 4 години, читаемостта ти щеше да е по-висока. Но както казваш, тя не те интересува. Тогава не е нужно да го правиш.
Казано иначе: щом човек е по-активен, повече хора ще го забележат. И обратното: ако не прави нищо, тогава никой няма да го види. Има различни видове активност - повече постинги, повече коментари или пък гласуване. Всеки един от тях оказва влияние, за разлика от въздържанието.
И аз се чудя на онези, които живеят в Нета. Hямам толкова време, затова и се забавям с отговорите.
цитирай
87. tutankhamon661 - 64. lisichka - Точното състояние ми е ОТТЕГЧЕНА
31.05.2011 12:23
lisichka написа:
Не ме е страх от тебе.
Подобни борби не са ми в характера. Смятам за чиста загуба на енергия да участвам в подобни конфронтации.
Ти продължавай да си внушаваш че си велик и че всички треперят от теб.
Кога ли си разсъждавал по-различно?


И аз не мога да си спомня кога съм разсъждавал различно. Ха-ха!
цитирай
88. tutankhamon661 - 66. damnation - Ахаахах, част от написаното ми х...
31.05.2011 12:27
damnation написа:
Ахаахах, част от написаното ми хареса много :) Няма блог/форум/сайт без хейтъри. Пък и би било тъпо без тях, те внасят нужната доза пикантност :)


Само да не прекрачват границата. Използването на чужди данни и снимки е наказуемо и на никой не се харесва.
Знаеш ли, че някои тролове се включват и в политическите дискусии, плюейки полицията именно за да пречат на заслужените наказания? Те съвсем сериозно искат полицията да е слаба. Не подценявай влиянието на форумите върху общественото мнение! Аз обаче действам в обратната посока, защото така е правилно. Униформените са прекалено мекушави към някои престъпни елементи.
цитирай
89. tutankhamon661 - 69. despinida - Здравей Тутане,
31.05.2011 12:52
despinida написа:
да си призная, до преди месец време, не подозирах, че е възможно да си непросветен в блогските манерви, дори и след близо две години престой тук...:)
Един подобен Пэтеводител, би трябвало да има , най-малкото, речник на синонимите...тоест, речник на популярните профили, с техните синоними...:)))
Всички останали съвети към новопоявилите се блогъри, бързо биха олекнали, ако не умееш да ходиш по въже.
Поздрави за добрата идея, която очаквам да доразвиещ и усъвършенстваш.


Да, по-нагоре казах, че времето, прекарано тук, не е гаранция за нищо. Ако стоиш далече от тези работи и никой не те закача, може и след 100 години да не разбереш някои неща. Подозирам, че част от оплюваните изобщо не са го видели, понеже не влизат при определени хора. Защо дa го правят, след като веднъж са срещнали отрицателно отношение? После разни се сърдят, че еди кой си не коментирал при тях. Голееем проблем!
цитирай
90. thedarkangel1977 - ххахаха. . . кога съм превзела св...
03.06.2011 22:10
ххахаха...
кога съм превзела свят
и чии свят завоювах
да ми кажеш че не се сещам нещо?

и още нещо:
в мен живеят и 2 аз - едното е по-умно и от професор, и от завоевател
другото - е по-уникално и простодушно и от каруцаря в кв.Филиповци /туй е в София да знайш/
тъй че щеш не щеш - удивлявай се на 2те аз или ги презирай...
ма никой от тях не пита - харесваш ли го, харесвам ли го...
кат му щукне и почва да пише

шизофрения май се казваше туй?
цитирай
91. thedarkangel1977 - Само този цитат стига да се прецени ...
03.06.2011 22:12
tutankhamon661 написа:
thedarkangel1977 написа:
rustam написа:
Само този цитат стига да се прецени "нетното" тегло на този елементарен постинг, който пускаш за пореден път. :)
напротвив, Карбовски е етикет, класна марка...
Борисов също...
пу, нищо не разбирате... а ви смятах за интелектуално развити....
щото само интелектуално развита личност може да схване кво й говори Марто и бате Бойко...
останалите като теб, се удивляват на Вучков и смятат че говори интелигентно...


Много си точна.
Само ще добавя, че Blackpredator и Rustam не само се възхищават, а те самите са вучковци.

рустам е вучко-подобие?
ахахахха... веднага ше му стана "фен" :)
цитирай
92. thedarkangel1977 - да си призная, до преди месец време, ...
03.06.2011 22:15
despinida написа:
да си призная, до преди месец време, не подозирах, че е възможно да си непросветен в блогските манерви, дори и след близо две години престой тук...:)
Един подобен Пэтеводител, би трябвало да има , най-малкото, речник на синонимите...тоест, речник на популярните профили, с техните синоними...:)))
Всички останали съвети към новопоявилите се блогъри, бързо биха олекнали, ако не умееш да ходиш по въже.
Поздрави за добрата идея, която очаквам да доразвиещ и усъвършенстваш.

аз бях тъй преди месец... ма си пропилях седмица от реалността доде сфана какво става тук...
и да си призная доста усилия, четене и мислене ми костваше докато стигна светлината в тунела
цитирай
93. анонимен - cSaDedLTNCpoUdX
21.06.2011 19:57
Kewl you suhlod come up with that. Excellent!
цитирай
94. sofist - Интересно
08.10.2016 05:55
Браво
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5664143
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59857
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031