Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2011 17:30 - Гледна точка
Автор: tutankhamon661 Категория: Други   
Прочетен: 22037 Коментари: 50 Гласове:
115

Последна промяна: 14.06.2012 09:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg




В blog.bg винаги е имало препирни, скандали и обиди. Голяма част от тях са следствие от неувяхващата мания на някои хора да оценяват останалите. Нито образование имат за тази цел, нито са искали разрешение от нас. Не сме ги назначили на длъжност "критик" и съответно не би трябвало да си позволяват подобни своеволия. Но те го правят, защото им липсват акъл и възпитание.

Повод за настоящия постинг ми даде изтриването на Bahur. Този профил пускаше разнообразни неща, но явно някои безделници са забелязали само еротичните публикации - факт, който недвусмислено показва скритите страсти на изявените "пуритани". Последните надигнаха вой, изговаряйки една камара недоказани твърдения и откровени обиди. Защо?

Да си зададем въпроса "Кое им пречеше чак пък толкова?" Някой насила ли ги караше да четат? Не. Тогава?
Виждам две възможности - най-вероятно и двете са верни.

1. Прословутата борба за първа страница, която уж никой не интересувала. "Ама как оная ще бъде начело? Искам аз да съм там, въпреки че не ми пука" - така са си помислили критиците. А ние понеже сме "тъпи", ей сегичка ще им поверваме.

2. Тази тема даде възможност нa яловите блогъри още веднъж да се изкажат. Нямаха и най-малка идея как да го направят, понеже "резервоарът с идеи" отдавна е пресъхнал. Но ето, че отново се изявиха. Благодарение на някой друг. Не говоря за онези, които просто нямат желание да публикуват, а за другите, отчаяно мечтаещи да се покажат, но не го умеят.

Основният удар на критикарите беше по въпроса "Чий профил е Bahur?" Стар блогър ли е, нов ли е?
А аз искам да помислите кой и защо би разсъждавал над подобен, безсмислен във виртуала въпрос?

Ако си в blog.bg за да четеш публикации, на практика няма значение с кой говориш - мъж ли е, жена ли е, а още по-малко на колко години е. Просто разменяте мнения и току-виж научиш нещо ново. Обаче ако си тук за да преследваш мадами, нещата отиват в съвсем друга плоскост.

Ахаа, да си дойдем на думата! Значи искаш да я сваляш, затова е толкова важно да знаеш със сигурност дали е жена. Интересува те също хубава ли е, алчна ли е, т.е. ще ти струва ли скъпо да я опънеш. Еее, така кажи бе, друже!
Все "важни" въпроси, на които обаче тя изобщо не е длъжна да отговаря, само защото ти си се натопорчил.

Бомбардираш я със съобщения, искаш среща или поне скайп, но тя категорично те отблъсква. В един момент започваш да трепериш, че може да се разприказва. Какво правиш тогава? Заплашваш я на лични да мълчи, а публично я обявяваш за мъж, педофил, профил на някой или в най-добрия случай за лъжкиня и фантазьорка.

Нема спор, ти си "мъж от класа"! Ей сега всички блогърки ще те поздравят. Нали схващаш, точно като в реала - най-лесно е да обидиш жена. Точно по "кавалерски".

Не мога да говоря със сигурност, но в интерес на обективността сме длъжни поне да допуснем, че Bahur е била жена и е разказвала свои истински преживявания. Ако някой твърди обратното, трябва да предложи доказателства. Само че такива няма. Грам не ми пука за нечии голи разсъждения - те не струват пукната пара, особено ако са от хора, които ценя колкото прахта под обувките ми.

Да разгледаме и най-нормалния и универсален вариант, приложим към абсолютно всички профили в blog.bg.
Има ли значение дали Bahur е стар или нов блогър? Вече казах - този въпрос е безсмислен, ако те интересуват само публикациите и не криеш задни мисли за запознанства, свалки, Фейсбук и т.н. Четеш или не четеш - изборът е твой. Никой не те кара да гласуваш или коментираш. Ако не харесаш, просто подминаваш и точка. Това е нормалната реакция. Останалото са комплекси и лицемерие. Не отричай - вече е описано в книгите по психология! Ако не си се разпознал, проблемът е твой - има специализирани заведения, където можеш да го излекуваш.

Категорично отказвам комплексарите да диктуват теми, препоръчани, стойностни и прочие публикации! За себе си аз решавам еднолично и не ми пука за ничие неодобрение. На който не му изнася, нека се сърди - прав му път! Няма да сменям критериите и предпочитанията си заради чуждо мнение - не е било, няма и да бъде! Това ме е опазило като личност.

Харесвам профили като
Sexmania, Ddiaries и Bahur, които говорят за нещата от живота по първичен начин, без излишно мазненене и угодничество, т.е. представят ги такива, каквито са и каквито всички ги знаем. Не ме интересува и завистта на хората, направили грешката да чукат само два пъти в живота си, колкото да създадат две деца, и сега ги е яд за пропуснатите ползи. Да са мислили, когато му е било времето!

Един от най-безумните доводи, които съм чувал срещу някоя блогърка, е следният: щом не я познавам лично от реала, значи не е истинска. Следователно всички трябва да изпият поне по едно кафе с теб. Браво, бе! Че това си е покана за среща към абсолютно всички жени в blog.bg. Доста на едро действаш. Онези, които откажат, то е защото не съществуват. Даваш ли си сметка колко милиарда реални хора никога няма да ти бъдат приятели? Те са мираж, нали? Брей! Мислех, че тази планета е яко населена. А всъщност имало няколко души - ти и твоите дружки, сам-самички на света. Знаеш ли каква убийствена клоунада са виртуозните ти разсъждения? Но ти  си наясно с това, нали? Целта ти е да шантажираш жените, които не желаят да се срещнете. Познай какво - номерът няма да мине! Говорил съм с доста блогърки и ми е известно мнението им за прекалено наглите натегачи. По-добре да не го научиш, защото ще ти се доплаче.

Следва 2 част 



Гласувай:
117



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Няма по-големи идиоти
07.08.2011 17:41
от ровещите в никовете същества, маниакално търсещи кой кой е, изобщо не забелязващи написаното, а взиращи се в автора му. Толкова са жалки, че не си струва да ги удостоявам с никовете им. А ти също си обект на подобно внимание - според някои имаш 20 ника. И да имаш, това не е беда - с гордост заявявам, че с всичките си профили съм бил на първа страница, значи е важно какво пиша, а не кой го пише.
цитирай
2. yotovava - Точни наблюдения,
07.08.2011 17:42
има още един аспект обаче - доколко човек е настроен да извади всичко от килера на душата си на показ във виртуала.
И в повече от случаите дали вместо разбиране, няма да срещне оплюване и подигравки.
Въпрос с повишена трудност и разноцветни отговори.

Валя
цитирай
3. tutankhamon661 - 1. poligor - Няма по-големи идиоти
07.08.2011 17:50
poligor написа:
от ровещите в никовете същества, маниакално търсещи кой кой е, изобщо не забелязващи написаното, а взиращи се в автора му. Толкова са жалки, че не си струва да ги удостоявам с никовете им. А ти също си обект на подобно внимание - според някои имаш 20 ника. И да имаш, това не е беда - с гордост заявявам, че с всичките си профили съм бил на първа страница, значи е важно какво пиша, а не кой го пише.


Най-после да сме на едно мнение!
Много пъти съм казвал, че предпочитам да чета 1000 профила на един-единствен човек, стига да отговарят на личните ми предпочитания, отколкото 1000 различни блогъри, които не харесвам. Тук няма никакво значение кой го е писал. Важното е да е по вкуса на повече хора.
цитирай
4. tutankhamon661 - 2. yotovava - Точни наблюдения,
07.08.2011 17:54
yotovava написа:
има още един аспект обаче - доколко човек е настроен да извади всичко от килера на душата си на показ във виртуала.
И в повече от случаите дали вместо разбиране, няма да срещне оплюване и подигравки.
Въпрос с повишена трудност и разноцветни отговори.

Валя


Колко ще извади е въпрос на личен избор - тук норми няма.
Точно очакването за разбиране или неодобрение е един от определящите фактори. Повечето хора предвиждат реакциите и това ги притеснява. По-този начин е трудно да бъдат максимално откровени. Да не забравяме и колко гадини чакат в засада, с едничката мисъл да се гаврят.
цитирай
5. plushok - Точен изказ имаш
07.08.2011 18:19
И продължавам да се чудя защо толкова се впрягате? Ако "вадехме от килера" /много точно казано от Валя/ защо всеки ще се крие за никнейм? По традиция? И каква е другата мания: кой стои зад даден ник? Какво му пука и на кой му пука?
Един пост е важен за мен когато ми носи нещо ново за научаване, обогатява душата с красота си или ме развеселява и никак не ми пука кой седи зад написаното ако то е качествено и стойностно.
И ... каква ви е тази първа страница и ... колко нарциско важно е да си видиш там ника и .... това изобщо има ли значение кой си във виртуалния свят - ако си никой в реалния свят ...???
цитирай
6. boristodorov56 - С изненада научавам, че задкулисно врят и страсти, които не се изразязат публично.
07.08.2011 18:22
Възможно е премахването на един или друг профил да е проблем за някого или тема за размисъл за други, но да си призная - мен не ме вълнува и не ме привлича. Просто защото, които и да е пострадал веднага би могъл на часа да възстанови щетите си с чисто нов профил.
Не съм забелязвал с нищо специално в профила - Bahur, както и останалите, които се цитират в постинга, което не е верика трагедия нито за тях, нито за мен. Навярно разсъждават по същия начин, както аз го правя, защото пътищата ни никъде не се пресякоха за да усетим нуждата от взаимно си внимание. Също липсва на причина за трагедия.
Мотивацията тук, за активно присъствие и творческа активност, е различна и това си е напълно естествено.
Следователно еднаквата или различната мотивация е може би една от важните причини за да се отдаваме на взаимно внимание, наред със сходни или противоположни по дух: манталитет, идеи, принципи и начин на изява. И не на последно място -не е без значение нуждата от присъствие, което да бъде забелязано, разбрано и оценено подобаващо.
Хората са хем различни, хем еднакви. Чувствата и мислите подтикнали конкретни и неизвестни индивиди да
доносничат на админите на блог.бг спрямо заличения профил не са нещо различно от подтика тласнал всеки блогер да демонстрира личното си отношение от писаниците на кой да е от другите постващи заедно с нас. Човешки страсти, различно възпитание и противостоящи възгледи за света съчетани с неподходящи представи за тяхното афиширане в анонимното поле на нета. Това са факторите, които ни пречат и трябва да овладяваме и най-вече правилно да модерираме, за да не бъдем злоядно непоносими , вулгарно забележими и премерено агресивни. Като например тъпотията да обявиш, че ще колиш фашагите; ще разгонваш немислещите като теб и ще остракираш с апломб различните по дух и аромат, както и да ги характеризираш по недопустим за добрите нрави начин, което издава комплексната ни комплексираност.
Да, това са си страстите човешки, които ни правят реални и живи хора.
цитирай
7. tutankhamon661 - 5. plushok - Точен изказ имаш
07.08.2011 18:50
plushok написа:
И продължавам да се чудя защо толкова се впрягате? Ако "вадехме от килера" /много точно казано от Валя/ защо всеки ще се крие за никнейм? По традиция? И каква е другата мания: кой стои зад даден ник? Какво му пука и на кой му пука?
Един пост е важен за мен когато ми носи нещо ново за научаване, обогатява душата с красота си или ме развеселява и никак не ми пука кой седи зад написаното ако то е качествено и стойностно.
И ... каква ви е тази първа страница и ... колко нарциско важно е да си видиш там ника и .... това изобщо има ли значение кой си във виртуалния свят - ако си никой в реалния свят ...???



В постинга обяснявам защо е тази мания. Някои търсят любовници. Не знам защо го правят тук, след като има специализирани сайтове.
И аз викам същото - важен е постингът. Тук вече всичко е въпрос на предпочитания. Аз не съм тръгнал на никой да позволявам и забранявам, така че няма да позволя на сульо и пульо да го правят спрямо мен.
Първа страница е мания за комплексираните индивиди. Нямам предвид онези, които често са там - много ясно, че няма нарочно да се дърпат. Визирам дребните душици, постоянно недоволстващи, че някой друг е там - ето това са комплексарите. Мога само да ги презирам - толкова са заслужили.
цитирай
8. ddiaries - Tutane
07.08.2011 18:51
Много мило, че си ми обърнал внимание в постинга си.
Аз за сега се чувствам добре в блог.бг- срещала съм досадници, но като цяло общувам с няколко готини и качествени хора..и дори само за това, че съм ги намерила- за мен блог.бг си струва.
Където видя интриги- просто не се замесвам и си живея моя живот и си споделям моите мисли!
Мисля, че когато блогът се изпълни повече с хора, които да гледат себе си, което съветваш и ти...всичко ще върви по- добре!
цитирай
9. tutankhamon661 - Възможно е премахването на един или ...
07.08.2011 19:23
boristodorov56 написа:
Възможно е премахването на един или друг профил да е проблем за някого или тема за размисъл за други, но да си призная - мен не ме вълнува и не ме привлича. Просто защото, които и да е пострадал веднага би могъл на часа да възстанови щетите си с чисто нов профил.
Не съм забелязвал с нищо специално в профила - Bahur, както и останалите, които се цитират в постинга, което не е верика трагедия нито за тях, нито за мен. Навярно разсъждават по същия начин, както аз го правя, защото пътищата ни никъде не се пресякоха за да усетим нуждата от взаимно си внимание. Също липсва на причина за трагедия.
Мотивацията тук, за активно присъствие и творческа активност, е различна и това си е напълно естествено.
Следователно еднаквата или различната мотивация е може би една от важните причини за да се отдаваме на взаимно внимание, наред със сходни или противоположни по дух: манталитет, идеи, принципи и начин на изява. И не на последно място -не е без значение нуждата от присъствие, което да бъде забелязано, разбрано и оценено подобаващо.
Хората са хем различни, хем еднакви. Чувствата и мислите подтикнали конкретни и неизвестни индивиди да
доносничат на админите на блог.бг спрямо заличения профил не са нещо различно от подтика тласнал всеки блогер да демонстрира личното си отношение от писаниците на кой да е от другите постващи заедно с нас. Човешки страсти, различно възпитание и противостоящи възгледи за света съчетани с неподходящи представи за тяхното афиширане в анонимното поле на нета. Това са факторите, които ни пречат и трябва да овладяваме и най-вече правилно да модерираме, за да не бъдем злоядно непоносими , вулгарно забележими и премерено агресивни. Като например тъпотията да обявиш, че ще колиш фашагите; ще разгонваш немислещите като теб и ще остракираш с апломб различните по дух и аромат, както и да ги характеризираш по недопустим за добрите нрави начин, което издава комплексната ни комплексираност.
Да, това са си страстите човешки, които ни правят реални и живи хора.


Колкото хора, толкова и предпочитания. Едни държат на едно, а други на друго. Това е положението.
Наслушах се на тъпи блогови истории за профили и просто нямам намерение да ги коментирам повече. Даже и настоящия постинг се чудех дали да пускам, но все някой трябва да отговори, макар и не толкова често, колкото се предъвкват тролските тъпотии.
Аман от обвинения на ялови бездарници! Вероятно знаеш за сръднята, че ти и някои други пускате прекалено често постинги. Какво значи "прекалено често"? Ти си го решаваш и никой няма право да ти мъцне. Не можело толкова често. Хайде бе, те ще го решават! Знаеш, че аз сравнително рядко публикувам, но никога няма да обвиня онези, които са на обратния полюс.
цитирай
10. futbolist - Играта "ти си този, ти си он...
07.08.2011 19:39
Играта "ти си този, ти си онзи" е много глупава. Тя е любима точно на хората, които се представят за такива каквито не са. Понеже те са лицемери, мислят че същото е и при другите. Видя ли някой да обвинява на тази основа, веднага отива в графа незначителни злобари. Никога не бих влязъл в блога на такъв човек, понеже знам, че няма да прочета нищо интересно.
цитирай
11. анонимен - Напълно съм съгласна, че няма зн...
07.08.2011 19:56
Напълно съм съгласна, че няма значение кой стои зад даден профил. В крайна сметка всичко е въпрос на избор. Щом не ти харесва просто не влизаш повече. Друг е въпроса, ако те е страх от конкуренцията. Това би обяснило защо опитваш да злепоставиш някой. Ти, фараоне не споменаваш нито едно име на злобар, но ние много добре знаем кой имаш предвид. Няколко души са и се радват на всеобща ненавист. Можеш да си сигурен, че никой не им обръща внимание.


цитирай
12. tutankhamon661 - 8. ddiaries - Tutane
07.08.2011 20:02
ddiaries написа:
Много мило, че си ми обърнал внимание в постинга си.
Аз за сега се чувствам добре в блог.бг- срещала съм досадници, но като цяло общувам с няколко готини и качествени хора..и дори само за това, че съм ги намерила- за мен блог.бг си струва.
Където видя интриги- просто не се замесвам и си живея моя живот и си споделям моите мисли!
Мисля, че когато блогът се изпълни повече с хора, които да гледат себе си, което съветваш и ти...всичко ще върви по- добре!


Нали ти казах - най-важното е да не решиш, че е лично срещу теб. Това е любим и съответно най-изтъркан номер на скучаещите неудачници. Просто не могат друго освен да налитат на жени и да обиждат, ако не им се отвори парашутът. Последното се случва ежедневно - сещаш се колко са озлобени.
цитирай
13. godfatheraz - Пропуск.
07.08.2011 20:11
Жалко, че съм пропуснал тази Бахур. Щом чак си й посветил постинг, значи си е струвала. Ще те помоля да ми пратиш по имейла текстовете, които си копирал.
цитирай
14. анонимен - Каквото и да говориш всичко е за в...
07.08.2011 20:16
Каквото и да говориш всичко е за власт, интереси и пари...дори и твоите разсъждения.
цитирай
15. tutankhamon661 - 10. futbolist
07.08.2011 20:23
futbolist написа:
Играта "ти си този, ти си онзи" е много глупава. Тя е любима точно на хората, които се представят за такива каквито не са. Понеже те са лицемери, мислят че същото е и при другите. Видя ли някой да обвинява на тази основа, веднага отива в графа незначителни злобари. Никога не бих влязъл в блога на такъв човек, понеже знам, че няма да прочета нищо интересно.


Така е и в реалния живот. Когато знаеш, че имаш осъдителен недостатък, постоянно опитваш да го прехвърлиш на другите. Цаката е да върже тук-таме. Трима да излъжеш, пак си доволен. Така разсъждават хейтърите. Изобщо не им пука, че болшинството харесва онези, по които плюят. От това следва, че гледат на сайта като на своя лична собственост. Аз викам да им набием в "канчето", че не само те обитават blog.bg и мнението им не тежи повече от това на всички останали!
цитирай
16. анонимен - Няма да кажа коя съм, надявам се да ме ...
07.08.2011 20:50
Няма да кажа коя съм, надявам се да ме разберете. Включвам се, защото спрях да публикувам именно заради подобни приказки по мой адрес. Получих и редица лични съобщения. Някои бяха добронамерени. Мисълта ми е за другите. Точно както ти го описваш. Първо бяха покани за срещи, а след моя отказ започнаха обиди и заплахи. Няма да споменавам имена, защото знам, че тези хора отблизо следят блога ти и веднага ще ми се нахвърлят. Не желая да влизам в пререкания. Заради идиотчетата в блогбг деактивирах профила си и повече няма да публикувам. Който иска нека си стои тук.
цитирай
17. tutankhamon661 - 11. анонимен
07.08.2011 20:58
анонимен написа:
Напълно съм съгласна, че няма значение кой стои зад даден профил. В крайна сметка всичко е въпрос на избор. Щом не ти харесва просто не влизаш повече. Друг е въпроса, ако те е страх от конкуренцията. Това би обяснило защо опитваш да злепоставиш някой. Ти, фараоне не споменаваш нито едно име на злобар, но ние много добре знаем кой имаш предвид. Няколко души са и се радват на всеобща ненавист. Можеш да си сигурен, че никой не им обръща внимание.


Ако не влизат в мразените от тях блогове, ще им се наложи да забравят за този сайт. Какво да четат? Те нямат собствена продукция, затова само гледат и коментират другите. Случи ли се някой от тях да пусне жалко подобие на постинг, това се отчита като велика сензация, съизмерима само с Големия взрив, при който е възникнала Вселената. То е ясно, че и в реала са неудачници, иначе щяха да покажат някаква креативност. Ама нема такава, защото са лузъри.
цитирай
18. jediknight - Какво чудно има?
07.08.2011 21:06
Дали ще става дума за секс, политика или музика, няма никакво значение. Hавсякъде едно и също. Лъжи и обвинения. Нали един даскал ми пращаше съобщения като ме наричаше с името на друг блогър. После се оплака, че са го подвели. Той сам си е направил грешни заключения, а нагло обвинява друг. Някой трябва ли да носи отговорност за всяка негова шантава фантазия? Нека сам да си сърба попарата.
цитирай
19. kleopatrasv - Точка и запетайка в скоби имаме ...
07.08.2011 21:09
Точка и запетайка
в скоби имаме въпросителна-незнайка
увод и заключение
крият нечие проявление....

tutankhamonе, не ти ли е минавало през ума, че този профил е един от профилите на някой блогър? След като е забелязал, че не може да си гласува сам / от собствените си други профили / е възможно да се е самоизтрил? Системата позволява един глас от един ай пи адрес. И да ти напомня, че много блогъри/мъже/ имат и женски профили в блог.бг, само и само да се доберат до нужната си информация със цел впоследствие- "разнищване".
Загадките са много, аз самата съм свидетел как един журналист от Дарик радио се хвалеше на купон-кои са неговите профили. Новината ме шашна и естественно не повярвах, но след време се уверих!
цитирай
20. total - Честно да ти кажа посмях се от сърце. ...
07.08.2011 21:24
Честно да ти кажа посмях се от сърце.:)
цитирай
21. tutankhamon661 - 13. godfatheraz - Пропуск.
07.08.2011 21:24
godfatheraz написа:
Жалко, че съм пропуснал тази Бахур. Щом чак си й посветил постинг, значи си е струвала. Ще те помоля да ми пратиш по имейла текстовете, които си копирал.


Ще ти ги пратя. Имаше някои много добри попадения. В последния момент се сетих да ги копирам. После я изтриха.
цитирай
22. sartorium - Съгласен съм с написаното в постинга .
07.08.2011 21:25
Хората все по-малко четат , а още по-малко се опитват да мислят . Иначе за интриги и глупости винаги се намира време .
Поздрави за поста !

пп: Лека поправка към коментара на kleopatrasv : "Системата позволява един глас от един ай пи адрес." Не е вярно . Системата позволява един глас не от едно ай пи , а от един е-мейл , използван за регистрация на профил . Тоест , ако сте си регистрирали два профила от едно ай пи , но от различни е-мейли , ще можете да си гласувате два пъти за постинга - веднъж от единия профил и веднъж от другия .
цитирай
23. 4aiotgluhar4e - "Хвалу и клевету приемли р...
07.08.2011 21:31
"Хвалу и клевету приемли равнодушно
И не оспаривай глупца."
А. С. Пушкин
цитирай
24. tutankhamon661 - 14. анонимен
07.08.2011 21:32
анонимен написа:
Каквото и да говориш всичко е за власт, интереси и пари...дори и твоите разсъждения.


Така да бъде!
Само кажи от кой да поискам хонорара за моите разсъждения?
цитирай
25. анонимен - от Севт Непримиримии
07.08.2011 21:38
Здравей Фараоне!
Като чета написаното от теб,а и коментарите ,все повече се убеждавам в правотата на решението си,да си гръмна блога.
Питам се,абе тия у ред ли са ?Нямат ли си работа и семейства или поне РЕАЛНИ приятели,та са затънали до гуша в шлякатавицата на нета?Колко ли трябва да е грозен и смотан някой,че да тръгне да сваля в нета?Ами,като дойде часът на истината и отсреща се окаже "баба яга" или "торбалан",какво правим?
Аз ако съм,ще отида да повърна от отвращение от себе си.
Поздрави и извинения за откровеността!
цитирай
26. анонимен - Мноооого
07.08.2011 21:44
точен постинг. Браво, Сашо!
цитирай
27. tutankhamon661 - 16. анонимен
07.08.2011 21:47
анонимен написа:
Няма да кажа коя съм, надявам се да ме разберете. Включвам се, защото спрях да публикувам именно заради подобни приказки по мой адрес. Получих и редица лични съобщения. Някои бяха добронамерени. Мисълта ми е за другите. Точно както ти го описваш. Първо бяха покани за срещи, а след моя отказ започнаха обиди и заплахи. Няма да споменавам имена, защото знам, че тези хора отблизо следят блога ти и веднага ще ми се нахвърлят. Не желая да влизам в пререкания. Заради идиотчетата в блогбг деактивирах профила си и повече няма да публикувам. Който иска нека си стои тук.


Която и да си, жалко за решението ти! Със сигурност 99% от блогърите биха предпочели да контактуват с теб вместо с онези, които са те сваляли. Това е голям проблем тук. Зад лицемерно целомъдрие в blog.bg се вихри цяла армия от натегачи, които много внимават да не се разкрие двойната им игра. Мислят, че никой не подозира какво пишат до засукани блогърки и евентуално помежду си. Само че и ние знаем да пращаме лс-та и постоянно обменяме информация. Но не сме толкова глупави, че да я изтипосаме в постинг с имена. Повече полза имаме от тайното наблюдение. А ония продължават да вярват, че са дълбоко законспирирани. Точно това е фаталната им слабост, благодарение на която ще лъсват всичките им гафове.
Примерно съвсем скоро един известен трол направи такава чудовищна издънка, каквато не съм очаквал от него. Получих ценна информация, но по никакъв начин не се издадох. Няма и да го направя.
цитирай
28. tutankhamon661 - 18. jediknight - Какво чудно има?
07.08.2011 22:03
jediknight написа:
Дали ще става дума за секс, политика или музика, няма никакво значение. Hавсякъде едно и също. Лъжи и обвинения. Нали един даскал ми пращаше съобщения като ме наричаше с името на друг блогър. После се оплака, че са го подвели. Той сам си е направил грешни заключения, а нагло обвинява друг. Някой трябва ли да носи отговорност за всяка негова шантава фантазия? Нека сам да си сърба попарата.


Приятелю, казваш сам да сърба попарата, но това е мръсно предложение за повечето българи. Тук най-важно е друг да бъде виновен.
Ето, споменаваш Рустам и налудничавите му сънища. Той ежедневно вижда този или онзи в поредния профил. Някои от неговите съмнения наистина са ме шокирали и от това вадя заключение, че възприятията му определено са се изкривили. Не вярвам да е бил чак толкова луд при идването си в blog.bg. Наистина беше комично, когато започна да обвинява друг за собствената си грешка. Пак добре, че я е осъзнал, макар и да не се е извинил на онзи човек. А можеше все още да те мисли за него. Сега страда от нова заблуда, но вероятно някой ден ще проумее и тази своя поредна грешка.
цитирай
29. tutankhamon661 - 19. kleopatrasv - Точка и запетайка в скоби имаме ...
07.08.2011 22:17
kleopatrasv написа:
Точка и запетайка
в скоби имаме въпросителна-незнайка
увод и заключение
крият нечие проявление....
tutankhamonе, не ти ли е минавало през ума, че този профил е един от профилите на някой блогър? След като е забелязал, че не може да си гласува сам / от собствените си други профили / е възможно да се е самоизтрил? Системата позволява един глас от един ай пи адрес. И да ти напомня, че много блогъри/мъже/ имат и женски профили в блог.бг, само и само да се доберат до нужната си информация със цел впоследствие- "разнищване".
Загадките са много, аз самата съм свидетел как един журналист от Дарик радио се хвалеше на купон-кои са неговите профили. Новината ме шашна и естественно не повярвах, но след време се уверих!


В постинга обяснявам, че за мен няма никакво значение чий е този профил. Разгледах различните варианти, включително и този, че е на мъж. Това ни най-малко не ме интересува.
Отдавна съм наясно, че в този сайт няма човек към когото да не са отправени някакви обвинения и съмнения. Дори го обяснявам на новопристигналите - да забравят, че всичко ще бъде "по мед и масло".
Придъpжам се към онова, което аз пиша, и не гледам останалите - това е моето виждане.
цитирай
30. tutankhamon661 - 22. sartorium - Съгласен съм с написаното в постинга .
07.08.2011 22:31
sartorium написа:
Хората все по-малко четат , а още по-малко се опитват да мислят . Иначе за интриги и глупости винаги се намира време .
Поздрави за поста !
пп: Лека поправка към коментара на kleopatrasv : "Системата позволява един глас от един ай пи адрес." Не е вярно . Системата позволява един глас не от едно ай пи , а от един е-мейл , използван за регистрация на профил . Тоест , ако сте си регистрирали два профила от едно ай пи , но от различни е-мейли , ще можете да си гласувате два пъти за постинга - веднъж от единия профил и веднъж от другия .


С повече мислене доста проблеми се решават - не само тук, а и в реала.
Но трябва да се прилага, а не само да се мечтае, както е при някои.
цитирай
31. анонимен - Няма ли да махнеш модерацията?
07.08.2011 22:51
цитирай
32. tutankhamon661 - 23. 4aiotgluhar4e - "Хвалу и клевету приемли р...
07.08.2011 22:58
4aiotgluhar4e написа:
"Хвалу и клевету приемли равнодушно
И не оспаривай глупца."
А. С. Пушкин


Мъдър човек е бил Пушкин.
цитирай
33. анонимен - Тутчо,
07.08.2011 23:59
няма ли да драснеш още някоя глупост за гаргата? Ще вземе да ти се обиди.
цитирай
34. valsodar - Веднъж влязох в изтритият блог. ...
08.08.2011 06:31
Веднъж влязох в изтритият блог.
Видях, че всичките постинги са пълни глупости писани изцяло с провокативна цел.
Не съм влизал повече, простотията не ме влече и честно казано, ако не се бе разревал в негова защита, нямаше и да разбера, че е изтрит.
Дали е изтрит или е деактивиран от авторът му?
Има разлика между двете, като крайният ефект е един и същ.

Според мен, това да се трият блогове е прекалено рестриктивна мярка - има си далеч по-добри начини за поддържане на хигиена и ред в сайтовете.
цитирай
35. tutankhamon661 - 25. анонимен - от Севт Непримиримии
08.08.2011 09:04
анонимен написа:
Здравей Фараоне!
Като чета написаното от теб,а и коментарите ,все повече се убеждавам в правотата на решението си,да си гръмна блога.
Питам се,абе тия у ред ли са ?Нямат ли си работа и семейства или поне РЕАЛНИ приятели,та са затънали до гуша в шлякатавицата на нета?Колко ли трябва да е грозен и смотан някой,че да тръгне да сваля в нета?Ами,като дойде часът на истината и отсреща се окаже "баба яга" или "торбалан",какво правим?
Аз ако съм,ще отида да повърна от отвращение от себе си.
Поздрави и извинения за откровеността!


Не мога да си го обясня. На толкова места видях въпроса "Ама ти наистина ли си такава", че се убедих - за някои това е основно занимание.
Когато се регистрирах тук и разбрах за блогърските срещи, отначало ми беше интересно и съвсем сериозно мислех да отида на някоя такава. Пропуснах ги, защото винаги ставаха в неудобен за мен момент.
После започнаха да валят отзиви. Разбрах, че някои са доста разочаровани от запознанството си в реала. Научих и за постоянно менящите се настроения - Х не харесвал У, обаче Z много си падал по тях двамата. Едни такива "въртележки". Tози държи сметка на онзи заради трети и т.н.
Казах си "Охо, без мен! Такива истории - само в Нета. Не ми трябват и в реала".
цитирай
36. tutankhamon661 - 26. angpiskova - Мноооого
08.08.2011 09:29
angpiskova написа:
точен постинг. Браво, Сашо!


Благодаря!
цитирай
37. mirandolina - Вярна гледна точка !
08.08.2011 09:35
Отдавна не обръщам внимание на "плюещите се" и обиждащите се в блога.:)
Ха, някой да се опита да ме "свали оттук" / хи-хи !!! /, то в реала голям зор ще види, та тук да се поддам на свалки.:)))
Хубав ден ! С поздрав !
цитирай
38. анонимен - Earl devais
08.08.2011 09:37
Толкова си елементарен, че чак дрънкаш!
Личи си, че не си изкарваш хляба с интелект. По-добре за теб, защото щеше да умреш от глад!
Разсъжденията ти не надминават нивото от 3 клас в началното училище. Добре, че и масовото ниво тук е такова, за да има кой да те чете. Влязох от любопитство да видя каква нова тъпотия си снесъл и не се излъгах - поради пълна липса на интереси, ако не броим Бойко, пак се занимаваш с блога. Иди се разходи малко навън, че съвсем си слънчасал с този блог.
цитирай
39. tutankhamon661 - 31. анонимен - Няма ли да махнеш модерацията?
08.08.2011 09:54
анонимен написа:

Дори не ми хрумва.
Така повече харесвам блога.
цитирай
40. tutankhamon661 - 33. анонимен - Тутчо,
08.08.2011 10:18
анонимен написа:
няма ли да драснеш още някоя глупост за гаргата? Ще вземе да ти се обиди.


Това опит за нова каша ли е?
А колко от вас не правят онова, за което обвинявате Gargoo?
цитирай
41. анонимен - Рустам скоро не е коментирал при ...
08.08.2011 10:51
Рустам скоро не е коментирал при теб. Той си е страхлива душица по природа.
цитирай
42. tutankhamon661 - 34. valsodar - Веднъж влязох в изтритият блог. ...
08.08.2011 11:09
valsodar написа:
Веднъж влязох в изтритият блог.
Видях, че всичките постинги са пълни глупости писани изцяло с провокативна цел.
Не съм влизал повече, простотията не ме влече и честно казано, ако не се бе разревал в негова защита, нямаше и да разбера, че е изтрит.
Дали е изтрит или е деактивиран от авторът му?
Има разлика между двете, като крайният ефект е един и същ.
Според мен, това да се трият блогове е прекалено рестриктивна мярка - има си далеч по-добри начини за поддържане на хигиена и ред в сайтовете.



Понеже за пръв път се включваш без заяждане, ще ти отговоря по същия начин.
За теб постингите на Bahur са простотия, но за други не са - забелязал съм, че трудно го разбираш, даже никак. Както ти имаш право на мнение, същото важи и за другите - ако го проумееш, по-лесно ще си обясниш някои неща.
Какво значи "провокативна цел"? Аз винаги съм харесвал пиперливи теми и трябва да ти кажа, че същото важи за повечето хора. Ако ти не ги харесваш, значи си малцинство. Просто има теми, които винаги предизвикват вълна от реакции и аз не виждам нищо лошо в това. Има значение за класирането, но ти казваш, че не те интересува, нали? Що за реакция тогава?
Какво значи "хигиена"? Аз не ти преча да четеш, каквото пожелаеш, нали? Не ти се вярва и не ти харесва, но на мен не са ми интересни твоите любими автори. Е, да буча срещу тях ли? Когато някой е положил някакъв труд, той трябва да бъде уважаван и това не зависи от харесването или нехаресването.

цитирай
43. анонимен - Имам револвер.
08.08.2011 11:23
Мога да ти услужа, ако искаш да се гръмнеш.
цитирай
44. melina26 - Благодаря за предупреждението!
08.08.2011 12:19
Все още нямам проблеми с предложения и се надявам така да си остане. Ще го имам предвид.
цитирай
45. tutankhamon661 - 37. mirandolina - Вярна гледна точка !
08.08.2011 12:35
mirandolina написа:
Отдавна не обръщам внимание на "плюещите се" и обиждащите се в блога.:)
Ха, някой да се опита да ме "свали оттук" / хи-хи !!! /, то в реала голям зор ще види, та тук да се поддам на свалки.:)))
Хубав ден ! С поздрав !


Хареса ми безкомпромисният ти тон. Надявам се повече жени да реагират така.
Поздрави и за теб!
цитирай
46. tutankhamon661 - 38. анонимен - Earl devais
08.08.2011 13:28
анонимен написа:
Толкова си елементарен, че чак дрънкаш!
Личи си, че не си изкарваш хляба с интелект. По-добре за теб, защото щеше да умреш от глад!
Разсъжденията ти не надминават нивото от 3 клас в началното училище. Добре, че и масовото ниво тук е такова, за да има кой да те чете. Влязох от любопитство да видя каква нова тъпотия си снесъл и не се излъгах - поради пълна липса на интереси, ако не броим Бойко, пак се занимаваш с блога. Иди се разходи малко навън, че съвсем си слънчасал с този блог.


Хем анонимен, хем не предлага нищо срещу моите доводи. Направо се шашнах колко стабилно звучиш.
Много ги обичам онези, които викат "Влязох само да ...." Това е един от сигурните признаци, по които разпознавам блогясалите тролове, живеещи в blog.bg.
Ти си говори. Не ми пречиш. Само ще те подритвам с презрение.
цитирай
47. hristo27 - Колко е лесно и същевременно колко е ...
08.08.2011 17:38
Колко е лесно и същевременно колко е долно и гадно да правиш мръсно на другите!
Изглежда на някои много им се отдава?!?
цитирай
48. tutankhamon661 - 41. анонимен - Рустам скоро не е коментирал при ...
09.08.2011 11:53
анонимен написа:
Рустам скоро не е коментирал при теб. Той си е страхлива душица по природа.


Не ми цапай блога с името му. Той е известен именно с това, че преследва и заплашва на лични, а като не му върже, започва с обвиненията - по това разпознавам на кои жени се е натискал. Разбирам да се държи културно, ама никоя жена не одобрява обидите.
цитирай
49. tutankhamon661 - 43. анонимен - Имам револвер.
09.08.2011 11:54
анонимен написа:
Мога да ти услужа, ако искаш да се гръмнеш.


Първо го изпробвай върху себе си и после ще разказваш.
Бъди услужлив докрай!
цитирай
50. bls - и letopisec си го
14.08.2011 17:20
бива, как добре ги набива...обеснява, разяснява, коментира и навреме реагира.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5664861
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59857
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031