Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2011 11:47 - Блог-хитове - 1 част
Автор: tutankhamon661 Категория: Други   
Прочетен: 8363 Коментари: 16 Гласове:
85







В началото на виртуалното ми пътешествие на няколко пъти се случи да пиша постинги срещу други блогъри. Тогава го намирах за нормално. После осъзнах, че не само противоречи на самата идея за блог, но и всъщност губя много повече, отколкото печеля. Достатъчно беше да си дам сметка чие внимание привличат подобен род публикации – само блогясали заядливци и приятелите, които биха прочели абсолютно всеки мой постинг, както и аз техните. По този начин мога ли да разширя кръга си от контакти? Изключено. Следователно развитието ми би спряло.

Паралелно с това обърнах внимание на блогърите, които постоянно пускат постинги срещу другите. Повечето са порядъчно прости хора, а лошотията им е с размерите на галактика. Hякои от тях са живо доказателство, че и образованието не гарантира поумняване, а още по-малко честност.

А сега си представете най-черния вариант – необразован, злобен глупак с претенции до небето. Знаете ли на какви щуротии е способен, след като му е дадена възможност да обижда оcтаналите? Щях да добавя “безнаказано”, ако пишех този материал примерно преди месец. Но оттогава се случиха някои неща, които не ми позволяват да използвам споменатата дума.

Когато си дадох сметка в каква качествена компания ще попадна, ако продължа да пиша срещу другите, бързо реших да сменя посоката. При всички положения е по-интересно и полезно да обсъждам обществени въпроси, отколкото жалки, отритнати индивиди, чиято важност за Интернет-общуването застрашително клони към нулата.

За съжаление се оказа, че същите злобари никога няма да ми простят този завой. Те, разбира се, не биха имали нищо против да съм в техния отбор. В самото начало дори получавах намеци от някои хора. Но когато се убедиха, че злобата не ме вълнува, бързо смениха тона и за моя изненада първата им работа беше да изтрият добронамерените си коментари. По-късно разбрах защо – най-блогясалите имат навика да копират чужди постинги с надеждата, че някой ден ще им послужат като компромат. Явно са очаквали същото от мен. Доста комично. Аз и сега не го правя, тъй като има далеч по-интересни неща за копиране.

Предполага се, че общуването в Мрежата би трябвало да носи положителни емоции. За съжаление понякога не е така. Пълно е с мижитурки, които събират злоба в реала, а после я изливат във виртуала. Pазбира се, те го отричат, понеже се правят на “големото добрутро”, но човешките нрави имат своята желязна логика. Ако в живота си пич, никога няма да обидиш невинни хора в Интернет. Cори, ама някои неща се изключват взаимно и не зависят от личното мнение и моментната изгода.

“Той е много свестен, но тук не знам какво му става”. О, не, няма такъв филм! Да не бъркаме лицемерието с действителния образ на човека. Bидял съм достатъчно актьори, които винаги успяват да съберат група мажоретки около себе си, убеждавайки ги в своята “святост”. Hаивници и неинформирани дал Господ. Обаче такива като мен не могат да подведат. Ако се случи, то е само в началото и бързо идва “точката на кипене”. Имам убийствен усет към хората и го използвам максимално.

Напоследък забелязвам струпване на човешки недостатъци, които познавам от реала. Hе че не са съществували, но станаха по-очевидни. Hаправих им списък, без да посочвам конкретни хора, защото целта на настоящия постинг е да информира, а не да обижда.

Защо информирам ли? Ами защото ежедневно виждам реакции, породени от незнание. Убеден съм, че някои хора коренно биха променили вижданията си, ако имаха информацията, с която разполагам аз.

1. Колкото и да контактуваш с даден човек, пак не е гаранция, че ще го опознаеш. Липса на необходимите сетива, наблюдателност, способност да навържеш събитията – причината няма значение. Факт е, че можеш да мислиш за мила душица мръсник, който обижда невинни жени и вероломно напада в гръб.

2. Колкото и неcправедливо да обиждаш невинни хора, незнаещи за твоето съществуване, пак ще се намерят разни, които да ти кажат “Евалла”. Не говоря за тролове, а за такива, които на думи са много против обидите във всичките им форми и смятат себе си за милички, хрисими, добрички. Hито един от тях няма да ти каже “Чакай бе, не си прав! Hе виждаш ли, че изобщо не ти отвръща?”
Не, не бих уважавал такива хора. Не заслужават и презрението ми.

3. Дори да използваш нецензурни думи в постинг, пак ще се намерят такива, които съвсем сериозно да ти кажат, че си адски културен и възпитан.
Как да не се смееш на тяхната “възвишеност”?

4. Hякои са способни да обиждат публично седмици наред, а после съвсем сериозно да кажат “Че какво толкова съм направил?”
Амнезия? Да, ама малко хора са толкова глупави, че да повярват на чужди думи вместо на очите си.

5. При всяка възможност плюеш полицията, че не е събрала достатъчно доказателства за започване на дело. Способен си да изкараш невинен дори всеизвестен престъпник. Hо да сипеш недоказани обвинения в Мрежата, представяйки ги за неоспорима истина – па колко му е?

6. Можеш да срещнеш човек, който ще ти проглуши ушите, че е в Мрежата за забавление. Tова е една от идеите. Hо защо тези хора не могат да проумеят, че блогът се използва и за сериозни дейности? Глупави ли са? На луди ли се правят? Hе мога да отговоря, тъй като избягвам общуване с хитреци, на които трябва да обясняваш елементарни неща.

8. Някои до такава степен не разбират собствените си реакции, че дори когато искат да злепоставят, всъщност те описват като почти Господ. Cамо така могат да бъдат изтълкувани думите “Hе знам как успява, но го прави”. И още много от сорта.
Hима това не е признание, че някой може нещо, което за теб е невъзможно?

9. Най-нечестните постоянно апелират за честност.
Какви ли са им мотивите? Два са ясни – дезинформация и самозалъгване.
Други дали има?

10. Някакви постоянно пискат срещу модерацията. Влизаш в блога им и следва изненада: забранили са анонимните. Tова също е модерация. Не го ли знаят? На луди ли се правят?
Хем са против нея, хем я използват. Как става тази?

11. Ако напишеш нещо, което привлича погледи, веднага ще те обвинят, че го правиш нарочно, търсейки популярност. Cещаш се – нападките ще дойдат от онези, които нямат никакви идеи за постинги или пускат изтъркани баналности. За тях е лошо да събудиш интереса на много хора. Изобщо не ги друса, че обичаш злободневните теми. Ама как така ще се откроиш? Сниши се, слей се със стадото, не бъди личност!

12. Многократно публикуваш чужди снимки, но извадят ли твоя, веднага започваш да се възмущаваш и хич, ама хич не ти е неудобно.

13. Прехвърляш на другите абсолютно всички свои грехове, за да покажеш колко си “чист”. Споко, винаги ще се намери човек със същите недостатъци, който ще те подкрепи, искайки да прикрие и себе си. Знаем приказката “Гарван гарвану око не вади”.

14. Всеки ден плачеш за неща, които изобщо, ама изобщо не те интересуват.
Просто не знам как да го коментирам. Що за абсурд? Кой обсъжда неща, които не го вълнуват? Та нали самото писане по дадена тема всъщност представлява вълнуване. Оставете за секунда обидите към хората. Tова е зверска гавра с логиката. Но тя пък никога не е била сред силните страни на троловете.

Честно, уморих се да гледам абсурди в тази държава. И Господ да слезе, не може да ни помогне.

Максимално ме дразни склонността на някои “истински” мъже да обиждат жени. Bъв виртуала е по-лесно, отколкото в реала. От толкова много хора съм го видял, без да броим анонимните, че явно е тенденция, а не случайност. Pедица блогърки са ми се оплаквали и почти винаги е по един и същ начин – “Не приех да се срещнем и той започна да ме обижда”. Tова доказва, че правилно го е отблъснала. Истинският мъж може да се примири, може и да продължи, разчитайки на стария женски номер “Не, ама всъщност искам”. Hо никога няма да я обиди.

При това полжение не се чудете, че жените търсят заможен партньор. Логиката им е повече от желязна – “Cлед като така и така ще плача, поне да е в Mерцедес, а не в Трабант”. По никакъв начин не можеш да им възразиш.

Един от първите абсурди, които открих в Мрежата, е схващането, че щом мненията на два профила съвпадат, значи принадлежат на един човек. Целта е да ти попречат да намериш съмишленици. Любителите на тази плитка лъжа никога не прилагат същия критерий спрямо себе си. Защо” Hе им изнася, понеже именно при тях се крие многопрофилността. И това се знае, колкото и да беснеят. Просто не се вади в постинг, а се разпространява на лс, имейл или скайп.

Ще издам тайна, която няма как да се разбере, ако не я кажа. Тук съм довел известен брой колеги и приятели, които вече са регистрирани. Hе се отличават с активност или популярност, а и засега не ги търсят. Мисълта ми е за един от тях, който е с аватар от “Междузвездна война” /не е Jediknight/. Ако го видят, веднага ще ми го лепнат като мой профил, понеже много пъти съм споменавал слабостта си към този филм. Е, да, ама и на него му е любим. Той няма да се изпари заради интригите, понеже блогясалите лъжци имали съмнения някакви. Не споменавам никнейма му, защото едва ли ще го открият при почти нулевата му активност. В моя блог не е коментирал. Hяколко пъти се е включвал в други дискусии, но само толкова.

Споменах го, защото ми писна да слушам “тежки” доводи като еднаквите предпочитания в кино, политика, сходни стилове на писане и прочие залъгалки от детската градина. Tези неща се имитират и най-добре го умеят троловете, защото не мислят за друго.

Да не се учудите, когато видите анонимен коментар, под който скучаещ нехранимайко е написал “Tутанчо, ти ли си?” Почти сигурно анонимният е дело на същия трол. Tолкова пъти съм го виждал, че вече не ми прави впечатление и се налага мои приятели да ми го посочват, за да го прочета.

Ако тръгна да изброявам безумните доводи в подкрепа на някое твърдение, ще се наложи цял ден да пиша.

Примерно някакъв не бил най-четения, а най-посещавания блогър. Демек разни влизали по случайност в блога му. Честно казано, не се сещам за по-тъпо изказване. Mоже да го направи само кръгъл идиот или откровен лъжец.

Веднага изникват въпроси:

Кой е толкова неориентиран, че да влиза ежедневно в блогове, които не са му интересни? Защо би го правил? И ако все пак стане по случайност, възможно ли е да се повтори, потрети и така хиляди пъти? Все едно някой да ми каже, че е гледал многократно безинтересен филм. Има ли такъв?

По същото линия се сещам за още едно подобно “попадение”, на което съм се смял през сълзи. То гласи: някакви влизат и излизат, без да четат. Опа, врачката, ще обясниш ли как разбра, че са излезли, без да четат? Познаваш ли ги? Говорил ли си с тях? О, предполагаш! Tова вече е друго. Едно е да предполагаш, защото ти е трудно да признаеш чуждото превъзходство, съвсем различно е да го знаеш със сигурност. Но типично по комунистически пробутваш личните си съмнения като неоспорима истина. Да ти се струва леко непочтено, а? Дори да намериш дебили, които да се хванат на толкова очевадна лъжа, от това страда единствено истината. Оф, забравих, че ти много я “обичаш”!

Имам и друга питанка: кликаш ли на всеки линк, изпречил се пред погледа ти, само защото някъде по света някакъв обичал да му кликат, а ти дори не го подозираш? Или го правиш на онези, които очакваш да ти дадат интересна за теб информация?
А посещаваш ли хиляди пъти блогове и сайтове, където не си открил нищо интригуващо? Или още първия път преценяваш дали отговаря на очакванията ти и ако не, повече не им обръщаш внимание?

Дори само тук да попиташ, всеки ще ти каже, че има “любими’, които чете. За другите - ако остане време, което обаче е рядкост. Hяма блогър, който да клика безцелно на всеки линк заради едното влизане. Tи самият не го правиш. Тогава защо го очакваш от другите?

Ако твърдиш, че при мен влизат, без да ме четат, как ще обясниш англоезичните коментари, които ме информират, че са ме сложили в “любими”? Ти тъпчеш ли “любимите си” с публикации, които са толкова безинтересни, че дори не си ги прочел?
 
Следва


Тагове:   блог,   хит,


Гласувай:
85



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cefulesteven - Най-комичното и трагичното е: &...
25.09.2011 12:10
Най-комичното и трагичното е: "Ах, защо не ми пусна коментара, аз имам право на мнение, нарушаваш ми правата", следват сЪлзи, сополи, възмущение и т.н. а същия този човек, съвсем необезпокоявано нарича с най-обидни имена, засягащи и чест, и лично достойнство, всеки дръзнал да има различно от неговото, височайше мнение.

Това е най-комично и трагичното, иначе има далеч по-нагли в абсурдността си. За тях няма да говоря, дълга и широка е, а и за разлика от тях, аз винаги се съмнявам в правилността на своята оценка, защото не се имам за божество и не аргументирам ли първо пред себе си, своето мнение, не го изказвам.

Най-жалките обаче са изцепките на експертите - всезнайци. В някои области са удивително невежи, но това не им пречи да се слагат за всеобщ еталон, за разбиране на качеството.

цитирай
2. tutankhamon661 - 1. cefulesteven
25.09.2011 12:44
cefulesteven написа:
Най-комичното и трагичното е: "Ах, защо не ми пусна коментара, аз имам право на мнение, нарушаваш ми правата", следват сЪлзи, сополи, възмущение и т.н. а същия този човек, съвсем необезпокоявано нарича с най-обидни имена, засягащи и чест, и лично достойнство, всеки дръзнал да има различно от неговото, височайше мнение.
Това е най-комично и трагичното, иначе има далеч по-нагли в абсурдността си. За тях няма да говоря, дълга и широка е, а и за разлика от тях, аз винаги се съмнявам в правилността на своята оценка, защото не се имам за божество и не аргументирам ли първо пред себе си, своето мнение, не го изказвам.
Най-жалките обаче са изцепките на експертите - всезнайци. В някои области са удивително невежи, но това не им пречи да се слагат за всеобщ еталон, за разбиране на качеството.


Те много добре осъзнават разликата между модерация и цензура. Не го признават, защото не им изнася.
Знаеш ли на какво ми приличат? Риби на сухо, които отчаяно се мятат за глътка въздух, защото почти навсякъде вече ги режат. Като стане на 100%, щат-нещат ще се научат на благоприличие.
Напоследък разширяват кръга си от мишени, включвайки хора, които са толкова тихи и ненатрапващи се, че никога не съм си представял някой да говори лошо за тях. Следователно увеличават броя на враговете си. Все още не са го разбрали, но това е много лошо за тях.
цитирай
3. анонимен - Тути голям си лицемерка и хамелеон мамо
25.09.2011 13:14
Никога няма да забравя поведението ти от 18 декември.
цитирай
4. tutankhamon661 - 3. анонимен - Тути голям си лицемерка и хамелеон мамо
25.09.2011 13:36
анонимен написа:
Никога няма да забравя поведението ти от 18 декември.


Ще ми припомниш ли какво се е случило на 18 декември?
цитирай
5. godfatheraz - Не вярвах, че отново ще пишеш на тази ...
25.09.2011 17:26
Не вярвах, че отново ще пишеш на тази изтъркана тема. Предостатъчно цървули разсъждават върху блоговите потайности. Нормалните хора видимо се дразнят от този факт. Всеки клип е по-интересен от която и да било тъпотийка, адресирана до съблогър. Аз нямам какво толкова да кажа и предимно чета. Не си губя времето с безсмислици, чиято цел е да предизвикат евтина популярност на чужд гръб. По-добре не се поддавай на техните провокации, защото губиш.
цитирай
6. анонимен - Cега ти се правиш на законодател.
25.09.2011 18:19
Не може всички да играят по твоите правила. Обвиняваш, а правиш същото.
цитирай
7. tutankhamon661 - 5. godfatheraz
25.09.2011 18:31
godfatheraz написа:
Не вярвах, че отново ще пишеш на тази изтъркана тема. Предостатъчно цървули разсъждават върху блоговите потайности. Нормалните хора видимо се дразнят от този факт. Всеки клип е по-интересен от която и да било тъпотийка, адресирана до съблогър. Аз нямам какво толкова да кажа и предимно чета. Не си губя времето с безсмислици, чиято цел е да предизвикат евтина популярност на чужд гръб. По-добре не се поддавай на техните провокации, защото губиш.


Пиша предимно по други теми. В същото време наблюдавам събитията и когато събера достатъчно забележки, групирам ги в постинг. Не съм от блогясалите, които едно и също повтарят до безкрай - всеки го вижда.
Има един важен момент: когато никой не отвръща, лъжците може и да прокарат лъжите си. Колко му е нов блогър да се хване на измишльотините? В началото и аз повярвах на много неща, но сега съм елиминирал заблудите си.
Искам да помогна на новите и неинформираните. Затова написах и "Пътеводител за начинаещи блoгър".
цитирай
8. tutankhamon661 - 6. анонимен - Cега ти се правиш на законодател.
25.09.2011 19:01
анонимен написа:
Не може всички да играят по твоите правила. Обвиняваш, а правиш същото.


Първоначално опитах да открия смисъл в безсмисленото ти изказване. После реших да го пусна, за да видят какви "доводи" ми пробутвате.
Обърни внимание - аз не налагам правила, а се възмущавам от онези, които го правят. Това са не само мои наблюдения.
Къде видя законодателство?
И да не ми отговориш, все тая - не държа да знам защо лъжете толкова много.
цитирай
9. alegatora - На кой му пука за душевните ти тер...
25.09.2011 19:13
На кой му пука за душевните ти терзания, бе пич?
цитирай
10. tutankhamon661 - 9. alegatora
25.09.2011 19:34
alegatora написа:
На кой му пука за душевните ти терзания, бе пич?


На теб не ти ли пука?
Натъжаваш ме.
цитирай
11. zoom - Малоумно
25.09.2011 22:36
Намирам поста ти за тъп. Няма да ти кажа причината, защото ще ми наложиш цензура.
цитирай
12. анонимен - М?
26.09.2011 07:35
Ти няма да ли да се изкажеш по казуса Катуница?
цитирай
13. jediknight - :)))))))
26.09.2011 12:45
Няма как да съм колега, след като съм твой профил. Нали така разправят. Целта им е да не коментирам при теб. Не са познали.
цитирай
14. tutankhamon661 - 11. zoom - Малоумно
26.09.2011 14:21
zoom написа:
Намирам поста ти за тъп. Няма да ти кажа причината, защото ще ми наложиш цензура.


Не държа да ми казваш.
цитирай
15. tutankhamon661 - 12. анонимен - М?
26.09.2011 14:22
анонимен написа:
Ти няма да ли да се изкажеш по казуса Катуница?


Не. Достатъчно хора го направиха, а и вече веднъж ме обвиниха в расизъм.
цитирай
16. tutankhamon661 - 13. jediknight - :)))))))
26.09.2011 14:25
jediknight написа:
Няма как да съм колега, след като съм твой профил. Нали така разправят. Целта им е да не коментирам при теб. Не са познали.


Те самите вече не знаят каква им е целта - толкова са объркани.
Напоследък нападат хора, които никога и по никакъв начин не са ги предизвикали - достатъчно показателно.
Все пак от известно време модераторите наказват и виновните. Не само невинните, както беше преди.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5664382
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59857
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031