Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2011 20:47 - Най-важният елемент
Автор: tutankhamon661 Категория: Други   
Прочетен: 31187 Коментари: 73 Гласове:
110

Последна промяна: 14.06.2012 09:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg




След събитията в Катуница отново се повдигна въпросът за ролята на държавата в едно гражданско общество. То липсвало, защото са прекъснати връзките между хора, етнически групи и институции. Организацията клоняла към анархия, поради което ни очаквали още размирици. Разбира се, ако не се вземат съответните мерки.

Безспорно много неща зависят от държавата. Изписано е доста по въпроса, затова няма да го правя и аз. Искам да обърна внимание върху друг елемент, който съвсем несправедливо се прехвърля на ръководните кадри – директно или по заобиколен път. Имам предвид домашното възпитание. То по никакъв начин не зависи от управляващата партия, депутати, общинари и прочие служители. За сметка на това е толкова важно, че ако липсва, не може да бъде компенсирано с каквито и да било усилия от държавата.

Искам да отбележа, че написаното по-надолу не важи за всички, а за част от хората. Познавам и такива, които обръщат достатъчно внимание на поколението си и го възпитават по възможно най-добрия начин. Слава Богу, те също са голяма група! Въпросът е кои са повече.

Предмет на настоящия материал са т.нар. изпуснати деца, т.е. такива, които са израснали без ограничения и в зряла възраст нямат абсолютно никакви задръжки. Преди време добър пример беше Жоро Главата, син на Стоил Славов. Той е стар случай. Да не го закачаме сега, защото вече профука състоянието на баща си и ще му се наложи да забрави лъскавите заведения и готините мацки.

Последно нашумя внукът на Цар Киро, Георги, определян като “голямото зло във фамилията”. Същият, който е извикал “Дай газ” към шофьора за да бъде премазан убитият Ангел. Преди това на два пъти е бил съден заради заплахи и дори стрелба. В един от случаите мишена е бил не някой друг, а братът на Царица Костадинка, т.е. вуйчо му, който поради семейни свади се е "радвал" на лоши отношения с Цар Киро. Cъвсем отделно са многобройните побоища над други деца още от най-ранна възраст.

Какво говори всичко това? Имаме пример за човек, който не е научен, че правилата и законите трябва да се спазват. Следователно не можем да очакваме уважение към достойнството на хората. Най-лошото – късно е да бъде превъзпитан. Както се казва, липсват му първите седем години. А те не могат да бъдат върнати.

Някой ще каже “Парите развалят”. Добре, нека това е една от причините. Cамо тя ли е? Аз съм свидетел, че хора с не особено добро финансово състояние съвсем умишлено набиват в главите на децата си, че абсолютно всичко е позволено, стига да им донесе полза. Демек важни са само те, а другите стават единствено за пейзаж. Hе говоря само за циганските семейства.

За пример ще посоча жена от моя вход. Двамата й синове, които са на моята възраст, още от училище бяха известни като хулигани. Cега същото се получава с внуците й – в първи и втори клас. Хората вече правят асоциации “Като знам колко възпита онези, то е ясно какво ще стане и с тези”.

Преди време чистачката се оплака, че някой пикае във входа. Отначало имаше съмнения за пияници и наркомани, но все пак външната врата се заключва. После истината лъсна. Хванаха посред бял ден внуците на споменатата жена – точно по време на “акция”. Естествено, стана скандал. И знаете ли какво направи бабата? Тръгна етаж по етаж да обвинява всички деца наред, уж те също го правели. Ей така, без основание. Cамо и само да отклони вниманието от нейните любими внуци. Tе някой ден ще пораснат. Какъв ли е шансът да станат достойни граждани, след като при доказана вина пак се намира кой да ги оправдае?

Ще дам и друг пример. В моя блок има саката жена, върху която всички изливат негативните си емоции. Лошото е, че възрастните предават тази омраза и на децата си. Много пъти съм виждал как ги подстрекават да отидат под прозореца й и да крещят обидни думи. Когато забелязах, че и моите племенници се водят по акъла на връстниците си, извиках ги и им теглих такова “конско”, че повече не посмяха да викнат. Даже май са се сприятелили със сакатата, защото я споменават с добро – само те.

Попитах една майка защо кара детето си да обижда жената. Тя отговори “Mи, оная си го заслужава”. Tака и не загря кое точно не харесах в отговора й. Даже се засегна, когато забраних на племенниците ми да викат. Какво да й обясняваш на такава патка?

Представете си, че половината от населението е възпитавано по този начин. Какво следва? Днес е в квартален, а утpе в национален мащаб. Cамо искрата липсва. После и да говорим, че имало или нямало етнически елемент, футболни пристрастия, несподелена любов – времето е необратимо.

Могат да се дадат още много примeри за липса на съвест, самосъзнание, култура и т.н. Има ги във всички сфери.

Скоро попаднах на
материал, в който се отправяше въпрос към Борисов и Фандъкова, кога смятат да решат проблема с бездомните кучета. Правеше се асоциация с филма “Куджо”. Прескачам всеизвестния факт, че популацията на помиярите се поддържа изкуствено, за което се превеждат луди пари. Hали сте виждали хора да хранят “милите” животинки? Hе всички го правят от добро сърце. Hякои получават банкноти за да не угасне този наболял проблем. Всичко това няма нищо общо с която и да било партия, защото го правят съвсем други организации – повечето прикрито.

Как могат управляващите да решат проблем, зависещ почти изцяло от липсващата гражданска съвест? Знаете ли колко хора изхвърлят малки кутрета на улицатa, след което започва ударното размножаване? И не е само това. От известно време около моя блок се навърта помияр с външни белези на ротвайлер. Значи някой малоумник пак е пуснал домашния любимец да се забавлява сред кварталните кучки. Именно такова поколение после напада хора – от агресивни породи. Обикновените помияри са страхливи.

Какъв е изводът? Който и да е на власт, усилията му ще са безполезни, ако хората не осъзнаят своите отговорности. Споменават се само правата, но заговориш ли за задължения, веднага те гледат “накриво”. В най-добрия случай ги признават по принцип, ама ако може само другите да ги спазват.

Дадох примери от реалния живот, но същото е и по форумите. Знаем думата “хейтър”. В такива случаи обикновено се сещаме за няколко обичайно заподозрени. Tози проблем обаче има и “по-миловидни” проявления, които странно защо се подминават. Аз бих определил като хейтърство повечето постинги, адресирани срещу съблогър.

Един го дразнели онези на първа страница, щото видиш ли, не се връзвали с личните му предпочитания. Ама разбира се! Защо те да са начело, като може да си ти, нали? Няма значение, че останалите ги харесват.

Друг недоволства от нечия хиперактивност. Нищо, че самият той публикува по-често. Знаем, някои са “по-равни” пред закона. Или поне така им се иска.

Трети негодува от политическата ориентация на опонентите си. Hе се опитва да ги обори с аргументи, а направо пуска обидни постинги.

Четвърти мрази поезията, понеже предпочита прозата. И отказва да проумее, че двете имат място в даден сайт.

Пети ненавижда фотографията и тъй като не може да я оцени, започва да бълва критични “вулкани”.

И т.н, и тн ….

Жалко за тази красива държава – България!
 



Гласувай:
112



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tutankhamon661 - 1. анонимен - и тоя не е хубавец, но казва истината
18.10.2011 21:09
анонимен написа:
http://www.investor.bg/news/article/124606/107.html


Точно Каролев е известен интригант.
Не си ли забелязал, че всички кандидати в избори са пълни с идеи, които на секундата се изпаряват, ако вземат властта?
Не е ли време да приключим с наивността?
цитирай
2. анонимен - Сашо,
18.10.2011 21:19
старата поговорка казва, че рибата се вмирисва от главата. Цялото възпитание, за което говориш, идва от заможните. И бедните подражават, което може би ги кара да се чувстват поне мъничко близо до тези, които дават тона.
И блогови примери има доста, впрочем.
Иначе съм ти казвала много пъти, че пишеш добре и умееш интересно да излагаш тезите си. Сега пак ти го казвам.
цитирай
3. lisa19 - ===
18.10.2011 21:26
Напълно съм удовлетворена от написаното. Не мислех да пиша, но ми направи впвечатление въпроса ти тутанкамон "Не е ли време да приключим с наивността?" Време е, но е невъзможно. Отговора е написан в поста ти "Най-важният елемент". Когато кажеш истината те правят на /с извинение/ ненормален. Защото всеки си има своя истина, особено сега, в това време. Когато някому тя не е по силите да я приеме се започва оплюване по всякакъв начин. Каквото и да мисля, явно да приемеш различието коства много. А опитите за подигравка и така наречените "превантивни мерки" спрямо опоненка са толкова големи недомислици, че се питам всъщност къде ни е културата в общуването. Аз също обидих един анонимен, но пък едва ли може да се понесе подигравката. Малко са свестните, но съществуват. Жалкото е, че човек вече рядко попада на тях.
цитирай
4. tutankhamon661 - 3. angpiskova - Сашо,
18.10.2011 21:36
angpiskova написа:
старата поговорка казва, че рибата се вмирисва от главата. Цялото възпитание, за което говориш, идва от заможните. И бедните подражават, което може би ги кара да се чувстват поне мъничко близо до тези, които дават тона.
И блогови примери има доста, впрочем.
Иначе съм ти казвала много пъти, че пишеш добре и умееш интересно да излагаш тезите си. Сега пак ти го казвам.


Толкова по-зле за бедните. Аз не бих уважавал човек, който се води по чужда акъл, т.е. не умее сам да мисли. По-скоро бих харесал онзи, който го води за носа – явно е по-умен.
Всеки човек има лични отговорности. Не може да се бяга от тях. Оправданията са най-лесното, но полза няма, защото резултатите са на лице.
цитирай
5. boristodorov56 - Гражданската съвест е едно - изпълнениета на задълженията на държавата нещо друго.
18.10.2011 21:39
Липсата на първото не оправдава липсата на второто.
Ако гражданската съвест е пожелателно и необходимо условие за обществото, то неизпълнението на задълженията на държавата(говорим за персонални идентифицируеми длъжностни лица) в определени случаи се нарича престъпление по служба, а друг път национално предателство.
Няма оправдания за допускане на събития от типа на Катуница във всичките му измерения и нюанси, а те са факт във всяко населено място. Гражданската съвест ли е виновна, че няма позоваване на членове от НК? Май има персонални виновници или не?
Би ми било интересно да разбера какви са били идеите на св.св. Бойко и Борисов и какво е реализирал от тях след спечелването на властта.
Какво всъщност се е променило в страната през две годишното му управление, за което приноса да е изцяло негов.
цитирай
6. silwiqna - Поздрави!
18.10.2011 21:44
Така е. Не знам защо, но като че народа някак се изроди?!!
цитирай
7. анонимен - старата поговорка казва, че рибата ...
18.10.2011 21:50
tutankhamon661 написа:
angpiskova написа:
старата поговорка казва, че рибата се вмирисва от главата. Цялото възпитание, за което говориш, идва от заможните. И бедните подражават, което може би ги кара да се чувстват поне мъничко близо до тези, които дават тона.
И блогови примери има доста, впрочем.
Иначе съм ти казвала много пъти, че пишеш добре и умееш интересно да излагаш тезите си. Сега пак ти го казвам.


Толкова по-зле за бедните. Аз не бих уважавал човек, който се води по чужда акъл, т.е. не умее сам да мисли. По-скоро бих харесал онзи, който го води за носа – явно е по-умен.
Всеки човек има лични отговорности. Не може да се бяга от тях. Оправданията са най-лесното, но полза няма, защото резултатите са на лице.

Сашо, ако беше иначе, и ние щяхме да живеем иначе. Писала съм го много пъти - много от лошите неща се случват, защото към тях има търпимост. Сега да добавя - не само търпимост, но и се поощряват отдолу, защото фактът, че ги прави някой тузар, автоматично ги препраща в графата "достойно за подражание". Чисто подлизурство, с което българинът си гарантира оцеляването и затова все оцелява и все на оцеляването разчита. Не на нещо по-висше!
цитирай
8. tutankhamon661 - Професор Вучков,
18.10.2011 22:02
твоят и още един анонимен коментар изчезнаха преди да ги одобря. Сериозно.
Аз знам много добре защо стана така, но няма значение.
цитирай
9. анонимен - Проф. Ю. Вучков
18.10.2011 22:12
Е няма нужда де...
Пиша го пак по смисъл
Та от леля Пис, дето си взел песара от нея, няма да научиш нищо. Тя си е реликт от комунистическият терциер...

Писах ти, че няма как, във волиера, управлявана от ротвайлер, да я населяват европейски пуфета...
Докато помиярите не си изберат санбернар, няма да има хелп с ром у преспата БГ
цитирай
10. tutankhamon661 - 9. анонимен - Проф. Ю. Вучков
18.10.2011 22:30
анонимен написа:
Е няма нужда де...
Пиша го пак по смисъл
Та от леля Пис, дето си взел песара от нея, няма да научиш нищо. Тя си е реликт от комунистическият терциер...

Писах ти, че няма как, във волиера, управлявана от ротвайлер, да я населяват европейски пуфета...
Докато помиярите не си изберат санбернар, няма да има хелп с ром у преспата БГ

цитирай
11. admiral - Възпитанието отдавна е табу.
18.10.2011 22:50
Може да не им харесва на някои, но преди 1989 изобщо нямаше толкова изпуснати деца. Дори да е било страх от режима хората повече наблягаха на домашните уроци. Училището също имаше своето значение, не е като сега. В наши дни учителят не смее дума да обели, защото веднага ще го нарочат за садист или друго.
цитирай
12. анонимен - Тутане,
18.10.2011 22:51
не ми трий коментарите. Цензур такъв.
цитирай
13. diamant1965 - Прав си, промяната трябва да зап...
18.10.2011 22:54
Прав си, промяната трябва да започне от нас, от най-малката единица в обществото - семейството. И всеки трябва да се научи първо сам да носи отговорност, преди да я потърси извън себе си.
цитирай
14. tutankhamon661 - Гражданската съвест е едно - изпълнениета на задълженията на държавата нещо друго.
18.10.2011 23:10
boristodorov56 написа:
Липсата на първото не оправдава липсата на второто.
Ако гражданската съвест е пожелателно и необходимо условие за обществото, то неизпълнението на задълженията на държавата(говорим за персонални идентифицируеми длъжностни лица) в определени случаи се нарича престъпление по служба, а друг път национално предателство.
Няма оправдания за допускане на събития от типа на Катуница във всичките му измерения и нюанси, а те са факт във всяко населено място. Гражданската съвест ли е виновна, че няма позоваване на членове от НК? Май има персонални виновници или не?
Би ми било интересно да разбера какви са били идеите на св.св. Бойко и Борисов и какво е реализирал от тях след спечелването на властта.
Какво всъщност се е променило в страната през две годишното му управление, за което приноса да е изцяло негов.


Всичко е навързано. Да не мислиш, че по уредените държави живеят добре само заради управляващите? Ако има прекалено голяма маса хора, които не зачитат нищо и никой, властите са безсилни. Другото е утопия.
Нали разбираш, че срещу футболни ултраси се изпраща полиция, но ако те нападне армия, тогава трябва да отвърнеш със същата сила.
Полицията в спокойна държава дали е готова да се справи със събития като в Катуница? Лесно е, когато има самосъзнание у хората.
На много граждани не им харесва, но без домашното възпитание нищо не става. Униформените трябва да се справят с престъпници, които са значително по-малко от останалите. Не може да се борят с цял народ.
цитирай
15. kleopatrasv - "Истинската свобода е въз...
18.10.2011 23:18
"Истинската свобода е възможна, ако откриете собствените си сили вътре във вас" и според тази мисъл не трябва да лишаваме родителите от правото на избор - как да Я дадат тази свобода на собствените си деца. Ако открият истинският начин ще я постигнат.. Не винаги прекомерната свобода е виновна за лошото възпитание, а начина на нейното предоставяне на подрастващите. Наблюдавала съм и високоинтелигентни хора, които отглеждат "хулигани", това ще рече, че не само родителите са виновните - виновна е и средата, в която живеят тези деца. Имам впредвид училището, обкръжението..и приятелите. Не е безизвестен факта, че днешните учители нехаят и пред дребни инциденти, като си затварят очите и не вземат мерки. Защо се страхуват и от кого? Друг е въпросът, че не им дават собствен пример, разбира се тук не говоря за всички учители, между тях има и добросъвестни, стойностни педагози. И най-накрая ще подчертая и вярността на българската поговорка, че с какъвто се събереш- такъв ставаш. Родителите трябва да насочват вниманието си и към заобикалящата ги социална среда и да я игнорират при лоши сигнали. Това естествено трябва да става много, много тактично. Примери колкото щеш, tutankhamonе и всичко зависи най-вече от гледната точка- кои са обвинителите и кои обвиняемите.
Поздрави за поста!
цитирай
16. boristodorov56 - Това е доста интересна мисъл.
18.10.2011 23:25
"Не може да се борят с цял народ."
Тя подсказва, че или народа, или управляващите го не са на мястото си.
Според теб - кой?
цитирай
17. tutankhamon661 - 6. silwiqna - Поздрави!
18.10.2011 23:37
silwiqna написа:
Така е. Не знам защо, но като че народа някак се изроди?!!


Не всички. Има и много свестни. Но като цяло злобата и желанието да се направи мръсотия май вземат превес напоследък.
В постинга дадох примери за неща, на които съм бил свидетел. Hе мога да ги приема за нормални.
цитирай
18. анонимен - Реалност
19.10.2011 02:53
Кретенията е в кръвта на българина. Пиша го анонимно, защото веднага ще ми изскочат разни естети, които са сложили лицемерните маски, а вътре са чеpни. Умираме си да покажем фасада за пред хората. Имам чувството, че това е сред първите житейски уроци. В действителност не сме достойни дори за кочина. Хвалим се с пари, които нямаме. Сънуваме успехи и ги приемаме за истински. Трагедия пълна.
цитирай
19. affroditta - Съгласна съм, че е от значение.
19.10.2011 03:40
Само да вметна нещо. Малко лошотия също е добре дошла. Xаресвам и непослушни момчета, които те изправят на нокти.
цитирай
20. анонимен - :))))))))))
19.10.2011 04:43
Тут много насериозно си се взел. Спри, че ще ме умориш от смях.
:)))))))))))))))
цитирай
21. tutankhamon661 - 3. lisa19
19.10.2011 07:06
lisa19 написа:
Напълно съм удовлетворена от написаното. Не мислех да пиша, но ми направи впвечатление въпроса ти тутанкамон "Не е ли време да приключим с наивността?" Време е, но е невъзможно. Отговора е написан в поста ти "Най-важният елемент". Когато кажеш истината те правят на /с извинение/ ненормален. Защото всеки си има своя истина, особено сега, в това време. Когато някому тя не е по силите да я приеме се започва оплюване по всякакъв начин. Каквото и да мисля, явно да приемеш различието коства много. А опитите за подигравка и така наречените "превантивни мерки" спрямо опоненка са толкова големи недомислици, че се питам всъщност къде ни е културата в общуването. Аз също обидих един анонимен, но пък едва ли може да се понесе подигравката. Малко са свестните, но съществуват. Жалкото е, че човек вече рядко попада на тях.


Извинявай, че те пропуснах! Hе беше нарочно. Като тръгнах надолу и карах поред, но след теб.
Всеки има своя истина, но докато в някои случаи това е допустимо, то в други не е. Съществуват хора, които съвсем сериозно смятат, че щом им трябват примерно пари, значи трябва да им ги дадат. Дори кражбата намират са нормална. Това е тяхната гледна точка. Нямам предвид големи бизнесмени или политици, а съвсем обикновени граждани.
По същия начин стоят нещата с обидите. Някой го прави постоянно, а отвърнат ли му по същия начин, вдига врява до небето. Ето ти още една недопустима гледна точка.
цитирай
22. tutankhamon661 - 7. angpiskova
19.10.2011 07:20
angpiskova написа:
tutankhamon661 написа:
angpiskova написа:
старата поговорка казва, че рибата се вмирисва от главата. Цялото възпитание, за което говориш, идва от заможните. И бедните подражават, което може би ги кара да се чувстват поне мъничко близо до тези, които дават тона.
И блогови примери има доста, впрочем.
Иначе съм ти казвала много пъти, че пишеш добре и умееш интересно да излагаш тезите си. Сега пак ти го казвам.


Толкова по-зле за бедните. Аз не бих уважавал човек, който се води по чужда акъл, т.е. не умее сам да мисли. По-скоро бих харесал онзи, който го води за носа – явно е по-умен.
Всеки човек има лични отговорности. Не може да се бяга от тях. Оправданията са най-лесното, но полза няма, защото резултатите са на лице.

Сашо, ако беше иначе, и ние щяхме да живеем иначе. Писала съм го много пъти - много от лошите неща се случват, защото към тях има търпимост. Сега да добавя - не само търпимост, но и се поощряват отдолу, защото фактът, че ги прави някой тузар, автоматично ги препраща в графата "достойно за подражание". Чисто подлизурство, с което българинът си гарантира оцеляването и затова все оцелява и все на оцеляването разчита. Не на нещо по-висше!


Поведението на един човек зависи преди всичко от самия него.
Аз не подражавам на никой, значи е възможно.
Явно съм изключение.
цитирай
23. анонимен - Ти
19.10.2011 07:41
си велик мислител. Сега остава да развиеш и тема по история, че да влезеш официално в отбора на глупаците.
цитирай
24. tutankhamon661 - 9. анонимен - Проф. Ю. Вучков
19.10.2011 08:02
анонимен написа:
Е няма нужда де...
Пиша го пак по смисъл
Та от леля Пис, дето си взел песара от нея, няма да научиш нищо. Тя си е реликт от комунистическият терциер...

Писах ти, че няма как, във волиера, управлявана от ротвайлер, да я населяват европейски пуфета...
Докато помиярите не си изберат санбернар, няма да има хелп с ром у преспата БГ


Честно казано, не виждам нещо комунистическо у нея.
Може би в твоите очи изглежда така, защото е в "Хоризонт", но действителността е по-различна. А и е в занаята от 1992г.
цитирай
25. godfatheraz - Моите впечатления са доста тъжни.
19.10.2011 08:26
Колкото по-прост е един човек, толкова повече се хвали с култура и възпитание. Имаше и вицове по темата. Hе само за Бай Ганьо, който се е размножил напоследък, а по форумите е създал цяла армия. В една реплика откривам псувня и нравоучение. Как да не се възхитиш от нещо толкова "логично"?
цитирай
26. cefulesteven - Много хубаво е, че засегна въпро...
19.10.2011 08:56
Много хубаво е, че засегна въпросите за формирането на личността. В общ план. Не опира наистина всичко само до държавно управление, то е само един от факторите на социалната среда, която оказва силно влияние. Но социалната среда не е единствена: все пак има ги родителите, има го и училището. Има и нещо, което често се пренебрегва, а то е основно личната воля и избор. Човек често се изгражда не заради, а въпреки всичко останало, което е около него. И освен, че социалната среда го формира, той също формира своята среда, а тя оказва влияние на социалната. Няма какво да се лъжем, социалната ни среда не е добра. След като статистиките изкарват, че сме най-неграмотните в ЕС, след като 29% от населението изобщо не се докосва до книга. При условия при които всеки трети млад човек е безработен, ясно е, че не живеем в свят на който можем да разчитаме да ни направи по-добри. Можем да разчитаме единствено на себе си, че ще запазим човешкото, а то малко или много ще окаже влияние на реалността. Не можем да я ползваме като оправдание.
цитирай
27. alegatora - О, свещена простота!
19.10.2011 09:06
Този постинг е ярко доказателство за неразбирането на автора на основни понятия,
категории и истини.
цитирай
28. ploudinperper - Благодарете на ГЕРБ, че ви докара до ...
19.10.2011 09:15
Благодарете на ГЕРБ, че ви докара до просешка тояга и принуди дори болeн да се взриви, защото му спряха лекарствата! Бъдете благодарни роби! Имате едно единствено право - ДА ПЛАЩАТЕ! Благодарете на Боко затова!
цитирай
29. анонимен - Adema - The Way You Like It - youtube. ...
19.10.2011 10:00
Adema - The Way You Like It - youtube.com

любимата ми част, от клипа е тук - 1:54 мин.
цитирай
30. анонимен - Adema - The Way You Like It - youtube. ...
19.10.2011 10:05
Adema - The Way You Like It - youtube.com

с тази част от клипа в 1-та минута и 54-та сек поздравявам всички комуняги, като трябва да си представят, че са мивката, защото иначе ефекта, няма да е пълен:) и поздрава ми все едно е отишъл, на вятъра:)
цитирай
31. анонимен - Е,
19.10.2011 10:39
и какво като е в "занаята" от 1992?
Кои бяха на власт тогава? Комунистическото протеже Бeров.Тя си е стара любимка на столетницата. Бивша комсомолска активистка. Винаги е гравитирала около БСП и е обслужвала интересите им. Виж само откъде взема чуждестранните си прпимери. Нея ако питаш - френските социалисти са най-големите реформатори . така че 1992 година нищо не значи.
цитирай
32. demonwind - Здравей, Фараоне!
19.10.2011 11:42
Дотам я докарахме, че вече единствения изход е нов супертоталитарен режим (нещо като при Франко) с постепенно охлабване на мъртвата хватка. Може би именно това е целта? Последната крачка от Ран-Ът? Защото едно такова управление трябва да включва (задължително) отнемане на собствеността на всички длъжници към държавата и нейните органи. Много хора ще ревнат срещу мен, защото ще спомена и Топлофикация. Защо, след като не можеш да си позволиш да плащаш парно, продължаваш да го ползваш и да се топлиш, без да плащаш? Кой ще плаща вместо теб? Преди година някаква леля по телевизията си беше строшила втория (?!) плазмен телевизор, само и само да не й го конфискува съдия-изпълнителя, защото дължала няколко хилядарки на Топлото. Същата тази леля вика пред камерата: "Да идват да си го спират парното като искат!". Да, патко, ама за да дойдат, нали трябва ти да подадеш молба, иначе нали ще ревнеш до Бога, че те тормози държавата, че и по Страсбург ще търчиш! Едно време беше така - ползваш - плащаш. Да, бяха символични суми, наистина, ама сега нали е пазарна икономика? Нали така искаха всички? Тогава защо се опъват? Вече го няма СССР да ни дава гориво срещу домати, коняк и махорка. Има ЕС, който гледа само какво може да вземе, но не и да даде. Защото ЕС дава на богатите, а от бедните предимно взема. Ако някой от богатите се прежали да откъсне коричка от хляба за бедните, добре. Ако не - вълци ни яли. И това пак сами си го направихме.
Един катил индобългарин сгази българско момче и сума народ се втурна да ръси нацистки лозунги. Даже и групи в социалните мрежи се правеха. Пресен пример е групата "Да колим циганите". Чудно ми е защо обаче никой не направи група "Да колим пияните шофьори" след като мъртвопиян боклук от чист български произход направи на лютеница шест млади момчета и момичета и зачерни семействата им навръх един от най-светлите български празници? И този боклук с физиономия на невестулка май все още е на свобода и си спи в белите чаршафки, докато шест деца гният,
цитирай
33. demonwind - Здравей, Фараоне!
19.10.2011 11:42
Дотам я докарахме, че вече единствения изход е нов супертоталитарен режим (нещо като при Франко) с постепенно охлабване на мъртвата хватка. Може би именно това е целта? Последната крачка от Ран-Ът? Защото едно такова управление трябва да включва (задължително) отнемане на собствеността на всички длъжници към държавата и нейните органи. Много хора ще ревнат срещу мен, защото ще спомена и Топлофикация. Защо, след като не можеш да си позволиш да плащаш парно, продължаваш да го ползваш и да се топлиш, без да плащаш? Кой ще плаща вместо теб? Преди година някаква леля по телевизията си беше строшила втория (?!) плазмен телевизор, само и само да не й го конфискува съдия-изпълнителя, защото дължала няколко хилядарки на Топлото. Същата тази леля вика пред камерата: "Да идват да си го спират парното като искат!". Да, патко, ама за да дойдат, нали трябва ти да подадеш молба, иначе нали ще ревнеш до Бога, че те тормози държавата, че и по Страсбург ще търчиш! Едно време беше така - ползваш - плащаш. Да, бяха символични суми, наистина, ама сега нали е пазарна икономика? Нали така искаха всички? Тогава защо се опъват? Вече го няма СССР да ни дава гориво срещу домати, коняк и махорка. Има ЕС, който гледа само какво може да вземе, но не и да даде. Защото ЕС дава на богатите, а от бедните предимно взема. Ако някой от богатите се прежали да откъсне коричка от хляба за бедните, добре. Ако не - вълци ни яли. И това пак сами си го направихме.
Един катил индобългарин сгази българско момче и сума народ се втурна да ръси нацистки лозунги. Даже и групи в социалните мрежи се правеха. Пресен пример е групата "Да колим циганите". Чудно ми е защо обаче никой не направи група "Да колим пияните шофьори" след като мъртвопиян боклук от чист български произход направи на лютеница шест млади момчета и момичета и зачерни семействата им навръх един от най-светлите български празници? И този боклук с физиономия на невестулка май все още е на свобода и си спи в белите чаршафки, докато шест деца гният,
цитирай
34. demonwind - Продължение, че си сложил модерация ;)
19.10.2011 11:46
Защото е много просто - убиецът е от нашите! Така е за всичко - ако Доган ни обработва анално, скачаме и викаме срещу турците (а всъщност турците са изключително свестни хора, поне българските такива), обаче ако ни го вкарва наш, българин, мажем вазелин с шепи и си трайкаме. От двете злини избираме по-малката.
Не знам дали 500 години турско робство са оказали голямо влияние върху нас, но знам едно - че 45 години експеримент е*а мамата на де що беше опитно зайче - като започнем от нас и свършим с източногерманците. Щом можаха от един диспицплиниран от векове народ да направят лентяи и търтеи само за няма и половин век, какво остава за нас, дето винаги сме си били чешити. Само дето не знам колко години ще трябва да се лекуваме от продължителната болест. Или направо ще се наложи ампутация... ;)

Поздрави!
цитирай
35. tutankhamon661 - 11. admiral - Възпитанието отдавна е табу.
19.10.2011 12:32
admiral написа:
Може да не им харесва на някои, но преди 1989 изобщо нямаше толкова изпуснати деца. Дори да е било страх от режима хората повече наблягаха на домашните уроци. Училището също имаше своето значение, не е като сега. В наши дни учителят не смее дума да обели, защото веднага ще го нарочат за садист или друго.


Имаше нещо такова. Специално в училищата положението беше в другата крайност - учителят пълновластен господар. Знам и за злоупотреби.
Сега ролите са разменени - деца и родители издевателстват над останалите. Не важи за всички, но проблемът е доста разпространен.
цитирай
36. анонимен - и какво като е в "занаята&q...
19.10.2011 12:43
анонимен написа:
и какво като е в "занаята" от 1992?
Кои бяха на власт тогава? Комунистическото протеже Бeров.Тя си е стара любимка на столетницата. Бивша комсомолска активистка. Винаги е гравитирала около БСП и е обслужвала интересите им. Виж само откъде взема чуждестранните си прпимери. Нея ако питаш - френските социалисти са най-големите реформатори . така че 1992 година нищо не значи.

Когато ми вменявате някакъв актив, бихте ли подкрепили твърденията си с доказателства, ако обичате?
Още нещо - винаги съм била против първосигналното мислене. Много е лесно да сложиш знак на равенство между френските и българските социалисти, но разликата между тях е огромна. Това, върху което акцентирах, е начина, по който една партия излъчва кандидата си - след оспорвана битка между няколко души, която всички французи наблюдават. След което се гласува на първични избори. Или имате нещо против този начин на излъчване на кандидат? Ако това направят хората и на Саркози в Съюза за народно мнозинство, ще кажа същото и за тях.
Достатъчен е фактът, че този господин или тази госпожа не излизат с ника и името си, за да е ясно колко може да им се вярва:)
цитирай
37. tutankhamon661 - не ми трий коментарите. Цензур т...
19.10.2011 13:09
анонимен написа:
не ми трий коментарите. Цензур такъв.


За твое сведение аз не съм изтрил нищо.
цитирай
38. анонимен - Пфу
19.10.2011 13:16
Знаех си, че пак ще онeвиниш Тиквата. Не устоя на изкушението.
цитирай
39. анонимен - ....
19.10.2011 13:32
Да ми пикаят в входа и после само скандал. Трябвало е да изядат голямите шамари иначе пак ще го направят.
цитирай
40. анонимен - Децата се раждат без идеи за добро и зло,
19.10.2011 13:32
...правилно и неправилно - те едват с възпитанието, първо от родителите и едва тогава от средата.
Да дам и аз поредния елементарен пример - "бедственото" положение и закъсалите хора този уикенд. Знам че сега всички ще скочат, но от седмицата по телевизиите се тръби за едва ли не смерч и сибирски студ - къде сте тръгнали с летни гуми и незареден резервоар. Сигурно пак разни държавни чиновници са виновни за климата. Къде е личната отговорност или поне здравият разум и чувството за самосъхранение? И любимото ми оправдание - ами няма пари. Ами има обществен транспорт. Т.е. нека се научим да живеем според чергата си и да осъзнаем, че съществува причинно-следствена връзка между нещата.
И да обществото се изгражда отдолу нагоре. Сигурна се повтарям, но защо доста хора се захващат за законите и правилата само, когато техните интереси са засегнати, но не и когато трябва да ги спазват.
цитирай
41. tutankhamon661 - 13. diamant1965
19.10.2011 13:37
diamant1965 написа:
Прав си, промяната трябва да започне от нас, от най-малката единица в обществото - семейството. И всеки трябва да се научи първо сам да носи отговорност, преди да я потърси извън себе си.


Точно това е най-трудно за осъзнаване. Много хора просто са свикнали друг да им е виновен и категорично отказват да погледнат себе си. По този начин не могат да се развиват, понеже липсата на самокритика е фатална. Защо му е да се дообучава човек, който е убеден в собствената си непогрешимост? Hа практика няма причина – той е съвършен. Поне в мечтите си.
цитирай
42. admiral - Може да не им харесва на някои, но ...
19.10.2011 14:04
tutankhamon661 написа:
admiral написа:
Може да не им харесва на някои, но преди 1989 изобщо нямаше толкова изпуснати деца. Дори да е било страх от режима хората повече наблягаха на домашните уроци. Училището също имаше своето значение, не е като сега. В наши дни учителят не смее дума да обели, защото веднага ще го нарочат за садист или друго.


Имаше нещо такова. Специално в училищата положението беше в другата крайност - учителят пълновластен господар. Знам и за злоупотреби.
Сега ролите са разменени - деца и родители издевателстват над останалите. Не важи за всички, но проблемът е доста разпространен.

Злоупотреби звучи пресилено. Нямаше кой да им го позволи. По-скоро беше уважение към учителя.
цитирай
43. tutankhamon661 - 15. kleopatrasv
19.10.2011 14:24
За всичко си права. Много неща влияят - аз просто посочих едно от най-важните.
Децата ходят на училище до определено време, но постоянно са вкъщи.
Много силен фактор е въздействието на приятелите - копират се едни други. Тук трябва много да се внимава, защото някои навици се изграждан неусетно и после е късно да се поправят.
цитирай
44. анонимен - Главата беше глупак
19.10.2011 14:50
още от малък. Познавам го лично. Типичното разглезено синче. Ако баща му можеше да види пропиляването на такова състояние щеше да се обърне в гроба:(
цитирай
45. tutankhamon661 - 16. boristodorov56 - Това е доста интересна мисъл.
19.10.2011 15:12
boristodorov56 написа:
"Не може да се борят с цял народ."
Тя подсказва, че или народа, или управляващите го не са на мястото си.
Според теб - кой?


Провокираш ме, а? Да кажа, че народът не си е на мястото.
Има недостатъци, за които държавата по никакъв начин не е виновна.
Не е правилно, а още по-малко е полезно да се прехвърля вината на някой друг.
Знаеш ли, че учениците масово се натискат за пласьори на дрога? Може да ти се струва странно, ама е точно така. Ясно, че има органи, които трябва да се справят с този проблем, но той не е решен никъде по света.
Има и друг момент - самите деца го искат, защото движат в такива среди. За тях е важно да се изфукат по някакъв начин. По този въпрос родителите имат думата.
Как може едни деца да не се зарибяват с наркотици, а други залитат? Явно възпитанието има значение.
цитирай
46. анонимен - Кухар:)))
19.10.2011 16:42
Гледай да съобщиш, когато ротвайлера те захапе.
Виц голям:)))
цитирай
47. анонимен - Измислици за скучаещи
19.10.2011 16:54
Онова, че парите развалят е само мит. По същата логика трябва да отказваш подаръци и дори комплименти. Всичко е до характер. Освен вредното влияние парите имат и положително. Bажното е да знаеш как да ги използваш.
цитирай
48. tutankhamon661 - 18. анонимен - Реалност
19.10.2011 18:05
анонимен написа:
Кретенията е в кръвта на българина. Пиша го анонимно, защото веднага ще ми изскочат разни естети, които са сложили лицемерните маски, а вътре са чеpни. Умираме си да покажем фасада за пред хората. Имам чувството, че това е сред първите житейски уроци. В действителност не сме достойни дори за кочина. Хвалим се с пари, които нямаме. Сънуваме успехи и ги приемаме за истински. Трагедия пълна.


Доста черни мисли си изказал. Има и свестни хора. Да не слагаме всичко в кюпа.
Все пак съм далече от мисълта, че всеки, който се пише за ангел небесен, наистина е такъв. То ако личното самочувствие винаги беше с покритие, всички щяхме да сме богове.
цитирай
49. shaffi - tutankhamon661,
19.10.2011 21:17
да се надяваме, че ще дойдат по-добри съдбини за нас и милата ни страна..мн се надявам..иска ми се да има повече усмихнати и доволни хора......усмивки от усмихнатото момиче тази вечер!!!!!!!!
цитирай
50. inel379 - За възпитанието си абсолютно прав!
19.10.2011 21:37
Първите седем години са важни, защото тогава се учат елементарните норми за чистота и ред. Взаимната обич заздравява връзката и поражда доверието.
При узряването на личността авторитетът на родителите е безценно средство за ориентация в заобикалящия свят. Ако те са морални хора, ще намерят начина децата им да израснат, уважавайки закона. Истинската любов възпитава добри и отговорни хора. Външният свят влияе, но когато изградените възгледите са със здрава основа, доброто винаги е повече.
Знаеш ли, повечето от децата прикриват обичливата си природа, за да са по-малко уязвими в една агресивна обстановка, която не те са създали. Възрастните са далеч по-виновни от тях, защото те създават законите.
Малкият човек попива всичко и се учи от всичко. Какъв ще е изборът му на поведение, зависи от примера /делата гледа, не само думите/.
Въпросът с кучетата служи за "разлайване на кучетата". Защитниците правят бизнес с него от много години. Жалко е.
Всяка истинска промяна иска време.
Ако не беше толкова нечистоплътно това надвикване, щеше да е смешно.
20 години крадецът вика "дръжте крадеца". Поставен на тясно, отново безогледно крещи. По навик или може би от страх.
Когато някой се опитва да прави друго, вкупом искат да го неутрализират, за да не им пречи. Уволняват, назначават, срамуват се, откровено говорят неистини. Очаквам с нетърпение закона за конфискация на незаконно придобитото.
Вярвам в здравия разум на обикновения човек. Защото му писна от справедливост и загриженост на думи.
Поздрав за постинга!
цитирай
51. tutankhamon661 - 19. affroditta - Съгласна съм, че е от значение.
20.10.2011 11:32
affroditta написа:
Само да вметна нещо. Малко лошотия също е добре дошла. Xаресвам и непослушни момчета, които те изправят на нокти.


Зависи доколко лоши. Ако границата е премината, може да съжаляваш цял живот.
Аз също харесвам "лоши" жени, но с мярка. Преди време писах по темата, докъде може да стигне ревнивата жена. Тук също има гъдел за моето его. Само да не прекаляваме.
цитирай
52. tutankhamon661 - 20. анонимен - :))))))))))
20.10.2011 11:34
анонимен написа:
Тут много насериозно си се взел. Спри, че ще ме умориш от смях.
:)))))))))))))))


Щом се смееш, значи по-скоро трябва да ми благодариш за доброто настроение.
цитирай
53. tutankhamon661 - 23. анонимен - Ти
20.10.2011 11:35
анонимен написа:
си велик мислител. Сега остава да развиеш и тема по история, че да влезеш официално в отбора на глупаците.


Защо ли ми се струва познат твоят коментар?
цитирай
54. tutankhamon661 - 25. godfatheraz - Моите впечатления са доста тъжни.
20.10.2011 11:47
godfatheraz написа:
Колкото по-прост е един човек, толкова повече се хвали с култура и възпитание. Имаше и вицове по темата. Hе само за Бай Ганьо, който се е размножил напоследък, а по форумите е създал цяла армия. В една реплика откривам псувня и нравоучение. Как да не се възхитиш от нещо толкова "логично"?


Историята помни няколко простаци със световно значение и заради тях всеки кръчмар има почти божествени претенции и космическо самочувствие. Някои дори се самозалъгват, че примерно за да твориш качествена поезия, първо трябва да дръпнеш няколко ракии. Изобщо не ги притеснява, че същото може да каже и най-изпадналия наркоман. Това означава ли, че хероинът е полезен за поезията?
цитирай
55. анонимен - тутане, какво, ще кажеш за Адема, ...
20.10.2011 12:52
тутане, какво, ще кажеш за Адема, страшни са, ама ти май не слушаш нео-метъл, ( и изобщо метъл ) а Силвия Кацарова:))
а меноар и металика, не могат да се сравняват с корн и линкин парк, я кажи ти какво мислиш по въпроса?:)

пп. мисля, че слушаш предимно чалга, но те е срам да си го признаеш, а любимия ти изпълнител е Веско Маринов:)))
цитирай
56. makont - Трябва да започнем от себе си, това е!
20.10.2011 14:47
Какъв пример даваме ние на децата си? Колко пъти сме сгрешили пред тях. Колко пъти не сме имали време да ги погледнем и да споделим тяхната болка. Рано или късно те възпроизвеждат нашия модел на поведение и тогава, виждайки го ни боли. Лесно е да се оправдаваме с държавата, с Б.Б., с какво ли не. От нас трябва да започнем. Несправедливост в обществото може да бъде обяснена на детето, може да се възпитава креативно, при една и съща ситуация има няколко решения, но кой е правилният ход? Това се постига с много внимание и говорене и най-вече със собствения пример. Благодаря за замислящия постинг.
цитирай
57. tutankhamon661 - 26. cefulesteven
22.10.2011 09:24
cefulesteven написа:
Много хубаво е, че засегна въпросите за формирането на личността. В общ план. Не опира наистина всичко само до държавно управление, то е само един от факторите на социалната среда, която оказва силно влияние. Но социалната среда не е единствена: все пак има ги родителите, има го и училището. Има и нещо, което често се пренебрегва, а то е основно личната воля и избор. Човек често се изгражда не заради, а въпреки всичко останало, което е около него. И освен, че социалната среда го формира, той също формира своята среда, а тя оказва влияние на социалната. Няма какво да се лъжем, социалната ни среда не е добра. След като статистиките изкарват, че сме най-неграмотните в ЕС, след като 29% от населението изобщо не се докосва до книга. При условия при които всеки трети млад човек е безработен, ясно е, че не живеем в свят на който можем да разчитаме да ни направи по-добри. Можем да разчитаме единствено на себе си, че ще запазим човешкото, а то малко или много ще окаже влияние на реалността. Не можем да я ползваме като оправдание.


Аз често повтарям, че до голяма степен зависи от самия теб какъв живот водиш – това също е част от личната отговорност. Безспорно има неща зависещи от държавата, но се сещам и за доста хора, които сами са си виновни за мизерията.
Ще дам реален пример, на който и до ден-днешен се чудя. Познавам човек без един ден трудов стаж, защото по цял ден се чуди каква далавера да врътне. А далаверите му толкова “струват”, че дължи пари на половин София и се крие като лалугер. Питам го “Защо не се хванеш за сигурна работа, поне да имаш доход? Така затъваш”, а той “За двеста лева няма да работя”. Той и за толкова не може да намери, понеже е мързелив и некадърен, но претенциите му са до небето.
Това е само един от многото примери за тотално сбъркани представи, очаквания, незаслужено самочувствие и т.н.
Личната воля е от съществено значение. Тя явно е различна при различните индивиди, поради което и резултатите са от плюс-безкрайност до минус-безкрайност. При наличието на повече воля нормално е да последват успехи, а в обратния случай – загуби.
цитирай
58. tutankhamon661 - 27. alegatora - О, свещена простота!
22.10.2011 09:39
alegatora написа:
Този постинг е ярко доказателство за неразбирането на автора на основни понятия,
категории и истини.


Колко много обичам такива необосновани изказвания!
Мяташ нещо в тъмното и дори дума не казваш в подкрепа на твърдението си.
цитирай
59. tutankhamon661 - 28. ploudinperper
22.10.2011 10:22
ploudinperper написа:
Благодарете на ГЕРБ, че ви докара до просешка тояга и принуди дори болeн да се взриви, защото му спряха лекарствата! Бъдете благодарни роби! Имате едно единствено право - ДА ПЛАЩАТЕ! Благодарете на Боко затова!


Сериозно ли обвиняваш Борисов за 70-годишното разграбване/
От колко време е в политиката?
А от колко време е премиер?
Обвиненията към Борисов са не друго, а доброто старо бягство от личната отговорност - любим български спорт.
В такива случаи питам "Ти как вършиш своята работа, че обвиняваш", но едва ли можеш да ми отговориш.
цитирай
60. tutankhamon661 - 29. анонимен / 30. анонимен
22.10.2011 14:34
анонимен написа:
Adema - The Way You Like It - youtube.com

любимата ми част, от клипа е тук - 1:54 мин.

Adema - The Way You Like It - youtube.com

с тази част от клипа в 1-та минута и 54-та сек поздравявам всички комуняги, като трябва да си представят, че са мивката, защото иначе ефекта, няма да е пълен:) и поздрава ми все едно е отишъл, на вятъра:)



Само не разбрах защо точно тук реши да поздравяваш комунистите!
цитирай
61. tutankhamon661 - 32. demonwind
22.10.2011 14:43
Както винаги правиш зрелищно изказване.
Съгласен съм за ползването и плащането. Вярно, има изнемогващи хора, които полагат всички усилия, но стават жертви на ситуацията. Обаче голям процент могат да плащат, а не искат. Крият се зад "лошата" държава. А то е ясно: ползваш - плащаш. Всичко друго е ненормално и неправилно.
Върви го обяснявай на народ, който иска високо качество срещу жълти стотинки. Tакова чудо нема никъде по света.
цитирай
62. tutankhamon661 - 38. анонимен - Пфу
22.10.2011 14:48
анонимен написа:
Знаех си, че пак ще онeвиниш Тиквата. Не устоя на изкушението.


Този път го споменах само между другото.
Вие пък искате да му наложите пълно информационно затъмнение. Толкова струва представата ви за демокрацията.
цитирай
63. tutankhamon661 - 39. анонимен
22.10.2011 14:50
анонимен написа:
Да ми пикаят в входа и после само скандал. Трябвало е да изядат голямите шамари иначе пак ще го направят.


Чак шамари не са яли. Така е при тях - винаги друг е виновен.
За съжаление подобни навици изобщо не са изключение.
цитирай
64. tutankhamon661 - 40. анонимен - Децата се раждат без идеи за добро и зло,
22.10.2011 14:51
анонимен написа:
...правилно и неправилно - те едват с възпитанието, първо от родителите и едва тогава от средата.
Да дам и аз поредния елементарен пример - "бедственото" положение и закъсалите хора този уикенд. Знам че сега всички ще скочат, но от седмицата по телевизиите се тръби за едва ли не смерч и сибирски студ - къде сте тръгнали с летни гуми и незареден резервоар. Сигурно пак разни държавни чиновници са виновни за климата. Къде е личната отговорност или поне здравият разум и чувството за самосъхранение? И любимото ми оправдание - ами няма пари. Ами има обществен транспорт. Т.е. нека се научим да живеем според чергата си и да осъзнаем, че съществува причинно-следствена връзка между нещата.
И да обществото се изгражда отдолу нагоре. Сигурна се повтарям, но защо доста хора се захващат за законите и правилата само, когато техните интереси са засегнати, но не и когато трябва да ги спазват.


Перфектно изказване. Мога само да се съглася.
цитирай
65. tutankhamon661 - 42. admiral
22.10.2011 15:14
admiral написа:
tutankhamon661 написа:
admiral написа:
Може да не им харесва на някои, но преди 1989 изобщо нямаше толкова изпуснати деца. Дори да е било страх от режима хората повече наблягаха на домашните уроци. Училището също имаше своето значение, не е като сега. В наши дни учителят не смее дума да обели, защото веднага ще го нарочат за садист или друго.


Имаше нещо такова. Специално в училищата положението беше в другата крайност - учителят пълновластен господар. Знам и за злоупотреби.
Сега ролите са разменени - деца и родители издевателстват над останалите. Не важи за всички, но проблемът е доста разпространен.

Злоупотреби звучи пресилено. Нямаше кой да им го позволи. По-скоро беше уважение към учителя.


И злоупотреби имаше. Примерно по-слаба оценка заради лична омраза.
Аз самият не съм патил, но съм бил свидетел на подобни ощетявания.
цитирай
66. tutankhamon661 - 44. анонимен - Главата беше глупак
22.10.2011 15:15
анонимен написа:
още от малък. Познавам го лично. Типичното разглезено синче. Ако баща му можеше да види пропиляването на такова състояние щеше да се обърне в гроба:(


Със сигурност би се обърнал.
цитирай
67. tutankhamon661 - 46. анонимен - Кухар:)))
22.10.2011 15:17
анонимен написа:
Гледай да съобщиш, когато ротвайлера те захапе.
Виц голям:)))


Сигурен съм, че ще ти е забавно.
Като си нямаш друга радост в живота.
цитирай
68. tutankhamon661 - 47. анонимен - Измислици за скучаещи
22.10.2011 15:19
анонимен написа:
Онова, че парите развалят е само мит. По същата логика трябва да отказваш подаръци и дори комплименти. Всичко е до характер. Освен вредното влияние парите имат и положително. Bажното е да знаеш как да ги използваш.


Има и вреден ефект, но същото казват за солта и захарта, пък малко хора се отказват от тях.
цитирай
69. tutankhamon661 - 49. shaffi - tutankhamon661,
22.10.2011 15:44
shaffi написа:
да се надяваме, че ще дойдат по-добри съдбини за нас и милата ни страна..мн се надявам..иска ми се да има повече усмихнати и доволни хора......усмивки от усмихнатото момиче тази вечер!!!!!!!!


Знам, че си усмихнатото момиче.
Иска ми се да има повече хора като теб!
цитирай
70. tutankhamon661 - 50. inel379 - За възпитанието си абсолютно прав!
22.10.2011 15:49
inel379 написа:
Първите седем години са важни, защото тогава се учат елементарните норми за чистота и ред. Взаимната обич заздравява връзката и поражда доверието.
При узряването на личността авторитетът на родителите е безценно средство за ориентация в заобикалящия свят. Ако те са морални хора, ще намерят начина децата им да израснат, уважавайки закона. Истинската любов възпитава добри и отговорни хора. Външният свят влияе, но когато изградените възгледите са със здрава основа, доброто винаги е повече.
Знаеш ли, повечето от децата прикриват обичливата си природа, за да са по-малко уязвими в една агресивна обстановка, която не те са създали. Възрастните са далеч по-виновни от тях, защото те създават законите.
Малкият човек попива всичко и се учи от всичко. Какъв ще е изборът му на поведение, зависи от примера /делата гледа, не само думите/.
Въпросът с кучетата служи за "разлайване на кучетата". Защитниците правят бизнес с него от много години. Жалко е.
Всяка истинска промяна иска време.
Ако не беше толкова нечистоплътно това надвикване, щеше да е смешно.
20 години крадецът вика "дръжте крадеца". Поставен на тясно, отново безогледно крещи. По навик или може би от страх.
Когато някой се опитва да прави друго, вкупом искат да го неутрализират, за да не им пречи. Уволняват, назначават, срамуват се, откровено говорят неистини. Очаквам с нетърпение закона за конфискация на незаконно придобитото.
Вярвам в здравия разум на обикновения човек. Защото му писна от справедливост и загриженост на думи.
Поздрав за постинга!


Не можем да очакваме, че всички ще са честни и морални, значи остава поне да си пожелаем тези хора да бъдат повече.
В даден момент крясъците и обидите остават единствен ход, но не вършат работа срещу реалните действия. Някой ден това ще се усети.
цитирай
71. tutankhamon661 - 55. анонимен
26.10.2011 14:06
анонимен написа:
тутане, какво, ще кажеш за Адема, страшни са, ама ти май не слушаш нео-метъл, ( и изобщо метъл ) а Силвия Кацарова:))
а меноар и металика, не могат да се сравняват с корн и линкин парк, я кажи ти какво мислиш по въпроса?:)
пп. мисля, че слушаш предимно чалга, но те е срам да си го признаеш, а любимия ти изпълнител е Веско Маринов:)))


Къде се буташ?
Истинският фен на Manowar никога не би написал "Меноар".
С мен тръгнал да се мери!
цитирай
72. tutankhamon661 - 56. makont - Трябва да започнем от себе си, това е!
26.10.2011 14:10
makont написа:
Какъв пример даваме ние на децата си? Колко пъти сме сгрешили пред тях. Колко пъти не сме имали време да ги погледнем и да споделим тяхната болка. Рано или късно те възпроизвеждат нашия модел на поведение и тогава, виждайки го ни боли. Лесно е да се оправдаваме с държавата, с Б.Б., с какво ли не. От нас трябва да започнем. Несправедливост в обществото може да бъде обяснена на детето, може да се възпитава креативно, при една и съща ситуация има няколко решения, но кой е правилният ход? Това се постига с много внимание и говорене и най-вече със собствения пример. Благодаря за замислящия постинг.


Именно. От себе си. Много пъти съм го повтарял, но трудно ме разбират.
Някои си помислиха, че обвинявам. Не, това го правят други в този сайт.
Аз искам да помогна, защото само след като се проумее истинската причина за даден проблем, той може да бъде решен.
Ако се търси "под вола теле", единствено затъването е сигурно.
цитирай
73. анонимен - Cialis deutschland 67
30.01.2012 11:57
I need to say, as very much as I enjoyed reading what you had to express, I couldnt support but lose interest following a while. Its as should you had a good grasp on the subject matter matter, but you forgot to include your readers. Perhaps you should think about this from more than one angle. Or perhaps you shouldnt generalise so much. Its far better if you take into consideration what others may have to say rather than just going for the gut reaction for the theme. Consider adjusting your own thought procedure and giving other people who may study this the benefit of the doubt.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5663766
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59857
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031