Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2012 19:10 - Добро и зло
Автор: tutankhamon661 Категория: Други   
Прочетен: 47906 Коментари: 110 Гласове:
95


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg




image






Много време отлагах този постинг, защото все си мислех, че в даден момент дори на най-големия лъжец ще му омръзне да залива с помия непознатите хора в Нета, а онези, на които им липсват първите 7 години, ще прочетат някоя книга и ще започнат да мерят думите си преди да се изложат.

Не, няма нищо подобно. Анонимно или от профили продължават да се сипят абсурдни безумия, претендиращи за “дълбока мисъл”, а при по-тежките случаи дори за “енциклопедични познания”, макар и с мирис на пищно село и ароматни кръчмарски благоухания.

При наличието на толкова много очевидни психични разстройства просто не знам откъде да започна. В крайна сметка вероятно ще пропусна повечето.

За начало да разгледаме въпроса кое е добро и зло. Потресаващо много хора не ги различават или ако ги разпознават, правят го така, че и на Мистър Бийн ще му се доплаче. Една блогърка, на която “всички завиждат”/ неясно за какво/ дори попита “Кой си позволява да решава дали е добро или зло?”

Обяснявам:

На този свят има неща, които не се решават, а се подразбират.

Пример:

Представи си баба, стояща на тротоара и страхуваща се да пресече. Ти си до нея и имаш различни варианти за действие или бездействие, но ние избираме два конкретни.


1. Помагаш на бабата да пресече.

2. Блъсакаш я пред първата кола и се биеш в гърдите, че си я освободил от гадостите на този свят.



В кой от двата случая правиш добро? Естествено, в първия – подразбира се. Но има хора, които опитват да ни убедят, че няма разлика, а по-наглите дори твърдят, че именно във втория вариант правиш добро, “освобождавайки” бабата от земните мъки.

Не е шега. Съвсем сериозно го вярват.

Могат да се направят още много асоциации - близки и далечни. Всички те говорят за стряскащо неумение да ce различaт доброто и нормалното.

Какво става в Интернет?

Част от блогърите пишат, творят, информират. Имат кръг от приятели и контактуват с тях. Не са тръгнали да се натрапват на никой, още по-малко там, където са нежелани. Въобще държат се нормално и добронамерено.

В един момент при тях се изсипват група идиотчета, които поради непонятни причини са решили, че другите са длъжни да им търпят глупостите на собствена територия. Дори не им хрумва, че никой не прави блог, за да могат хейтърите да се изплюят. Даваш им шанс – веднъж, втори, трети път. Но те не се сещат за неща като етикеция и възпитание – нищо, че повечето се смятат за изтънчени, енциклопедисти, европейци, езиковеди и не знам си още какви извънземни.

В един момент чашата прелива и даваш Delete, което е трябвало да направиш още след първото им нечленоразделно бълнуване. Тогава започва вой, че не могат да се изкажат. По същия начин биха могли да поискат жена ти или процент от твоята заплата и пак ще имат точно толкова право. Обаче няма кой да направи асоциацията.

Е, коя от двете групи прави добро? Много ясно, че първата – подразбира се.


Хейтъри и критици – често се припокриват. Не знам кои са по-шантави. Cами преценете, а аз ще ви помогна с малко техни характеристики.

Хейтърите влизат в Интернет, за да обиждат и да се подиграват на хора, които не са им направили нищо, а често дори не знаят за съществуването им. Част от тях го правят открито, а останалите - анонимно, защото от профилите си се представят за “мили и добрички”.

Критиците са или необразовани самозванци, или такива с диплома за висше, но най-вероятно купена, ако се съди по трагичния им правопис – доста издайническо.

Казах, че често се припокриват, защото хейтърите представят злобата си за критика, а критиците дават “добронамерените си препоръки” солидно гарнирани с псувни и прочие нецензурни думи. В двата случая не откриват нищо смущаващо в поведението си. Даже обратното – намират го за много шик. Hямам представа по каква “логика”.

Хейтърите имат любопитна особеност – не се смятат за хейтъри. Това обяснява защо недоволстват от “злобата на другите”. Явно не виждат своята собствена и мразят да им отвръщат “с техните камъни по техните глави” – намират го за …… несправедливо. Сами можете да се досетите, че не правят разлика между обида и отговор на обида.



Широко разпространена глупост:

За да си истински, задължително трябва да обиждаш другите, а най-добре ако си виртуоз в псуването. Печелиш награда за измислянето на нова, непозната псувня.


В началото го приемах за майтап или приказки “наопаки”, но толкова пъти го повториха, че явно се приема като неоспорима истина. По тази логика кои са най-истинските хора? Точно така – тираджиите. Значи те са първи на опашката за Рая. Дори имат запазено място. След тях, естествено, са техните последователи сред блогърите. После идва ред на магистралките, също известни с цветисти езикови хватки. Hякой може да спомене оплюваните чалгаджийки, но аз не съм съгласен, защото те са прекалено възпитани в сравнение с блоговите Ангели на вулгарното, пардон, истинското слово.

Остава открит въпросът за онези, които не обичат да псуват за щяло и нещяло. Как да постъпят, ако поискат да бъдат истински, грабвайки билет за Рая? В зряла възраст да ходят на тираджийско училище? Ммда, сложен въпрос.




Тук можем да прибавим и разбиващия куриоз, че приятелите могат да публикуват по три-четири постинга на ден “без никаква мисъл за класации”/вервайте!!!/ и това е в реда на нещата, но ако враг пуска всеки ден по един постинг, вече се превръща в “прекалено често, щото се натиска за първа страница”. Иди ги разбери! Не виждам друга възможна реакция освен гърлен смях. Какво по-голямо доказателство за изкривените критерии на Муньо и Сельо – известни ценители и разбирачи на поезия, кино, спорт и въобще всичко, за което се сетиш.

Вие не останахте ли впечатлени от точните им виждания и оценки? Аз да. Дори продължавам да се чудя как може да съществува такова Чудо Небесно. И представете си, всички тези Мозъчни Гънки са си дали среща тук! Познайте защо? Да ни покажат как думата им на две не става, не се извъртат според моментната ситуация и имат доброто желание да ни научат на дълги постинги /не жалки три реда правописни грешки плюс няколко сложни думи от Google за повече енциклопедичност/ и солидни, културни дискусии.




Колкото и да е невероятно, все още вървят с пълна сила уроци по възпитание от сорта “Научете се на култура, да го еба!” Много обичам точно така да ми преподават – веднага започвам да записвам, защото и аз искам да бъда културен. Bероятно някой ден ще се науча да степенувам “да те ебa, да те поеба, да те наеба” – както разбрахте, това е етикецията, използвана в Милано и Париж, или поне така твърдят ерудираните хора, които се опълномощени да дават съвети, без да са им ги искали. Повтарям Милано и Париж, а не Горна Малина.

Сетихте ли се за вица;

“Не пия, не пуша, не псувам, по жени не ходя. Ех, да го еба! Изпуснах си фаса в питието, защото се загледах по онази мацка.”

За същото става дума.




Истински Ренесанс преживяват обвиненията в копи-пест и пак от хора, които обичат да го практикуват. Обаче не било същото, понеже са добавили три думи, четири запетайки и пет точки от себе си. Разбирате ли, това се явявало “разлика” от другите копи-пействащи – кои са тези други, не става ясно.




Скоро почина известен блогър и по традиция имаше редица траурни постинги. За съжаление дори това беше повод за простолюдието да бълва помия. Всички видяха селянията на маймуните, затова ще обърна внимание на друго.

Срещу опечалените се появи жалка публикацийка от няколко реда, които обвиняваха, че някой гони популярност чрез смъртта на починалия. Да поставим нещата “на везна”. От едната страна са добре развитите и обосновани теми на хора, които очевидно страдат и напълно в реда на нещата изпитвата нужда да дадат израз на мъката си – нещо като блогово погребение. От другата са няколко букви на кръст, чиято цел е да провокират и явно са се появили, защото авторът е разпознал Темата на Деня.

А сега кажете: кой гони популярност чрез смъртта на починалия блогър?!

Естествено, намериха се кои да викат “браво” – поредно доказателство за изкривените представи. Такава публика никой не желае да познава в реалността, защото дори помежду си се гледат с подозрение. Няма как да е друго, понеже колкото и да лъжат, дълбоко в себе си осъзнават мръсотията на собствените си черни души и очакват от виртуалните си “дружки” същите номера, които те самите правят.



Обърнати обвинения

Чух, че някаква групичка постоянно търси враг, срещу който да воюва. Отново да извадим везната.

От едната страна е въпросната група – хората пишат, споделят и не пречат на никой с нищо. Не изискват реверанси, привилегии и т.н, понеже са достатъчно многобройни и не зависят от това дали ще ги пробутат някъде.

От другата – пишман-блогъри, които нямат какво да кажат и едничкото им желание е да обиждат, наричайки го “критика”. Какво им трябва за целта? Обект на недоволството – да го заринат с лъжи, посвещавайки му 90% от постингите си, които според тях, противно на всякаква логика, нямат нищо общо със злобата и психичните разстройства.

Е, кой търси врагове?

Дори да не им обръщаш внимание, те пак намират начин да “говорят” с теб. На няколко пъти попадам на мои стари изказвания, копирани в анонимни коментари, а по-надолу преписвачът се е включил и ги нарича с моето име. Те просто не могат да се примирят, че не представляват интерес за никой – това ги побърква допълнително. Явно се надяват с евтини номерца да убедят заблудените, че обектът, който им бърка в здравето, все пак проявява някакъв интерес към “творчеството им”. Как ли ги удовлетворява това, след като себе си не могат да излъжат?!




Едно от нещата все така устойчиви и радващи се на огромна популярност е склонността да оценяваш онова, което не разбираш. Тук най-много страда поезията. За да изразиш чувствата си в рими се иска определена настройка. Освен автора малко хора могат да почувстват даден стих и то най-вече защото сигурно самите те са се чувствали по подобен начин. Останалите да пробват - пожелавам успех на добронамерените. А злонамерените едва ли ще намерят по-добър начин да се изложат. На тях ще припомня репликата на Шон Конъри от филм, където играеше известен писател:

“Постоянно ме питат какво съм имал предвид с дадени думи. Истината е, че не съм искал да кажа нищо определено. Просто го почувствах. Колкото и да дълбаят, това е положението.”

Някои хора обаче пробват да правят разбор. Тази запетайка защо е тук, точицата не е на място. Сега разбирате ли защо се смея с глас, когато някой се прави на критик без да е в час дори със самия процес на създаване? Затова тук също важи, че преди да критикуваш, трябва да създадеш или поне да пробваш. В противен случай не познаваш даже минимума – “технологията”. Как тогава да разбереш замисъла? Именно поради това скача вероятността да не го харесаш, не поради липса на достойнства, а защото просто не го разбираш.

И един изключително важен момент, чиято постоянна актуалност се набива в очи – добронамерен или злонамерен, какъвто и да си, ако искаш да критикуваш, най-малкото трябва да имаш постоянни критерии. Не може днес да не харесваш снимка, защото е публикувана от човек срещу когото изпитваш ненавист, а утре да “откриеш качество”, защото същата снимка е пусната от твой приятел. Става адски смешно.



Една от най-големите глупости, които съм откривал по форумите, и то на много места е:

“Защо да ходя по чужди блогове, да коментирам и гласувам?”

Само по себе си това е безобидно, обаче в комбинация с навика на същите блогъри да се тръшкат, вият и чудят защо някой друг е преди тях в класациите /които грам не ги интересуват, вервайте!!!/, вече заключението се избистря в:

“Няма да коментирам никъде, но другите са длъжни да ми обърнат внимание, иначе ще плюя, плюя, плюя …”

Айде да ми кажеш при това положение как и от какъв зор да те забележат, след като първо, не се показваш, и второ, демонстрираш откровен негативизъм? Какъв си ти? Специале Гъзаре? Смяташ, че другите не казват нищо, а твоите драсканици разкриват Истината? Знай тогава, че всеки го мисли. Ти с какво си по-различен? Само и единствено с негативизма си, а това не е качество, заслужаващо уважение.



Винаги го е имало, но напоследък като че ли зачестиха проявите на селски трикове набор 1993-та. Пример:

“Парите сами идват при мен”
“Плащам на други да мислят вместо мен”
“Скучая, защото пачката ме бие през ръцете и вече няма за какво да мисля”
“За пички не давам пари. Tе сами ми се лепят” или ако е по удобно за момента “Хвърлям луди пари по пички”

с всичките му смешни подробности.


Тези клоуни така и не разбраха, че богатите хора не се хвалят с пари, защото всеки вижда жизнения им стандарт. Правят го само “църковните мишки”, едва събиращи стотинки за тока, и ако не е с думи, няма друг начин, по който да пробутат сънищата си за дебел портфейл и икономически бум в разкрепостените им фантазии.. Тези дрипльовци по традиция избягват умните жени, защото при тях не минава номерът с думите, а искат реални цифри. Поради същата причина са се ориентирали към празноглави девойки, които имат проблем с нулите, и в крайна сметка винаги стигат до “Ама ти нали каза, че имаш това и това. Къде е?”

Да, просто го е казал. Като в Интернет – думи “на килограм”, но кънтящи “на кухо”.

На този Ганьо като му зададеш един неудобен въпрос, запецва и включва обидите, защото няма какво друго да направи – фактите са срещу него.

Такива енциклопедисти, икономисти, онанисти, глисти и прочие богоподобни олимпийци, много държат да се изкажат точно в твоя блог.

Затова препоръчвам модерацията. Няколко думи за нея.

Последният виц, който чух по темата, беше:

“Аз нямам модерация. Само съм забранил анонимните”.

Дойде от човек, който е достатъчно дълго по форумите и много добре знае, че забраната на анонимните е вид модерация. А ако все пак го е забравил, препоръчвам му да погледне контролния панел на блога си. Откъде се забраняват анонимните? Точно така – от раздел “Модерация”. Спорът приключи.

Прието е да се казва, че пълната модерация е “най-тежка”. Я помислете пак!

Ако трябва да чакат одобрение, но са позволени анонимните, на практика всеки може да се изкаже. Е, с малко закъснение, но не виждам какъв е проблемът – 90% от блоговете по света са така, особено при хората, които ценят творчеството си.

Докато ако забраниш анонимните, лишаваш от възможността да се изкажат повече от половината посетители на даден сайт. Ако не разбирате, ще обясня: в абсолютно всяка платформа от типа на Blog.bg, Blogspot или Wordpress анонимните са в пъти повече от регистрираните. Уверявам ви, че никой от тях няма да направи профил заради един коментар. А в редките случаи когато това става, винаги се намира някой да каже “Ти си празен профил, значи не си истински”. Ето, че не върви да направиш профил само за коментиране.

Знаем за лошата слава на анонимните, но това е само тук и важи за няколко души – точно те ако поискат, пак ще се изкажат. Следователно ще спрете единствено онези, които веднъж са решили да се обадят и до такава степен са далече от интригите, че дори нямат профил.

Сега, надявам се, разбирате защо според мен т.нар. пълна модерация всъщност е по-безобидна – при нея може да се изкаже абсолютно всеки. Докато при другата не е така.

Освен това е много смешно, когато някой се бие в гърдите, че няма модерация, а в същото време трие коментари, които не харесва. Естествено, може да намери милион и едно оправдания от сорта на магнитни бури, силен вятър, ярко слънце и т.н, но това не променя факта, че той прилага модерация. Срам не срам, фактите са на лице.

Кои пискат, че не могат да се изкажат моментално? Хейтъри и тролове. Hека се вайкат! Тук няма такъв, когото да не съм хващал, че трие неудобни коментари. Tочно те се притесняват от критика, а не нормалните блогъри. Tа, могат да забравят “Аз не трия”.




В края публикувам коментар, който така и не разбрах дали е одобрен, защото самият постинг вече е деактивиран. По-надолу можете да го прочете, пък току-виж помогнал на някой. Bъзможно е и други да се чудят защо е необходимо споделянето. Ето, обяснявам: за да го прочетат и други хора. Ако си решил да се криеш от обществото, не виждам защо изобщо пишеш в блог. Има и по-добри начини да останеш невидим.

Коментарът:


Това, на което тук викат "дискусия", навсякъде се води за спам и самата система го наказва. В blog.bg обаче се цени - по непонятни за мен причини. Модераторите го форсираха като засилиха значението на коментарите.

Това не пречи на моята аудитория, тъй като не съм толериран, но очевидно не се харесва резултатът. Някои известни блогъри дори забраниха коментарите - от това загубите са много по-големи, отколкото печалбата, че някой е получил "две усмихвания, три грейвания и четири кихания" или тролски “дискусии” от емотикони, които също влизат вграфа “Спам”.

Не знам какво против имаш споделянето по други сайтове - това е начинът за блогване по цял свят. Ако имаш нещо лично против, не се променя общата картина.

Не виждам ни най-малка причина да пиша в блог, ако е "само за мен" и не търся аудитория. Щях да го правя само на личния си компютър. По същество публикуването в блог е същото като споделянето по Facebook, Twitter и т.н. - целта е търсенето на аудитория.

Определяш постинги като "неказващи нищо". Честно, стана ми интересно как стигна до това заключение? Не ти ли хрумва, че вероятно ти не разбираш дадена тема, затова я намираш за маловажна и нищо неказваща? За други може да е интригуваща, както са за теб твоите постинги.







Гласувай:
105



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tutankhamon661 - !!!!!!!
14.09.2012 19:17

Хоп, първи минус от ivo0o.

Здравей, "Lidis"-трол!

цитирай
2. theeconomist - Сложих ти +,
14.09.2012 19:27
защото си ме цитирал, че за "пички" пари не давам.

Също и да гласувам за блогови путки!

На това му викам културна дискусия!
цитирай
3. tutankhamon661 - 2. theeconomist - Сложих ти +,
14.09.2012 19:30
theeconomist написа:
защото си ме цитирал, че за "пички" пари не давам.

Също и да гласувам за блогови путки!

На това му викам културна дискусия!




Заради този плюс ще ти се разсърдят комплексарите, говорещи за класации и първа страница. Те получават диария от плюсове и минуси.

цитирай
4. tutankhamon661 - !!!!!!!
14.09.2012 19:41

Опала, втори минус - от Тotkata2.

"Lidis", нали вече те поздравих, душицо. За мен не са важни гласовете, а кликанията, каквито вече ми направи - цели две от профил и кой те знае колко анонимно. Bярвам, че ще минеш и с други профили. Залагам на Lubov13.



цитирай
5. theeconomist - Виж, фараоне,
14.09.2012 19:46
тези, кито не разбират, че ги ебават, ги ебат!
цитирай
6. tutankhamon661 - 5. theeconomist - Виж, фараоне,
14.09.2012 19:48
theeconomist написа:
тези, кито не разбират, че ги ебават, ги ебат!



Вярно е. Тези, които нищо не разбират - тежко и горко им!

цитирай
7. анонимен - Сашо, привет,
14.09.2012 19:52
тъкмо приключих репортажа си. Видях първа и щях да изляза при целия този огромен спам, но видях и текста ти.
Текстът, за който явно си си дал доста труд, е добър. Има обаче един съществен проблем и той е в политиката на блог.бг. В случая качествата на това, което си написал, нямат значение. Има значение, че се прави трафик и наливат пари в нечии джобове. И за съжаление този хубав текст влиза в тази схема.
След като научих за смъртта на Митко, съзнателно спрях да пиша тук. Мястото е определено нечисто и става такова все повече. Който си е хейтър, няма да се промени, както и закостенелия престъпник. Обаче нормалната държава слага престъпника в затвора. Нормалният модератор трябваше да е изтрил отдавна няколко профила. Аз лично нямам съмнение, че някои от тези хейтъри са допринесли за смъртта на Митко. Вината обаче е най-вече на собствениците на блог.бг, които тиражираха клонингите, очевидно правени от същите тези хейтъри.
С две думи - този твой хубав текст се обезмисля на това все по-обезмислящо се място.
цитирай
8. анонимен - Трябва да има механизъм, при който ...
14.09.2012 19:53
Трябва да има механизъм, при който да се отделят качествените от некачествените сперматозоиди.
цитирай
9. tutankhamon661 - rustam
14.09.2012 19:53

Не ти ли е неудобно да пускаш коментари, след като триеш моите в твоя блог? Също и на други хора.

Но щом вече си тук, ще ти посветя един коментар, който мислех да е пръв под публикацията, после се отказах. Все пак ще го пусна, за да "уважа" посещението ти.

..................................


По повод на един неочаквано полезен за мен постинг. Няма как да го вмъкна в публикацията – беше готова преди това. Hалага ce да е коментар и точно сега му е времето – не може да чака.

Даскале,

рекламата, посочена от теб, е от сайт, където имам регистрация. Този сайт не носи трафик, а пари. След като се регистрираш, дават реклами, представящи други сайтове, и трябва да ги сложиш на твоя сайт. Нямам представа откъде идват обещаните 40 000 и дали изобщо идват /лъжата е често срещана/, защото на собственика, т.е. на мен, е забранено да влиза в рекламата. Знаеш ли защо? Защото ще решат, че лъжа. А знаеш ли защо ще го решат? Защото парите идват именно от кликане на рекламата – забранено за мен, иначе щях да го правя по цял ден. Целта е да привлека посетители и те да кликат.

В моя сайт винаги е било гъмжило, но през последните 15 часа броя на посетители, кликания и следователно пари, осезаемо нарасна. Познай на кого трябва да благодаря? На теб, старче, на теб. Както и на разни Елинори, Титки, Блекпредатори и прочие “умни” глави, чиято злоба отново заработи в моя полза. Сега можете да изпопадате от яд.

Справил си се отлично. Толкова добре, че дори погледнах никнейма ти, защото реших, че някой те имитира. Дал си линк към блога ми и на всичкото отгоре не с намек, а с точните думи ги насочваш право към блогрола ми, където са всички важни линкове. Аз самият не бих се справил по-добре – просто няма какво повече да се иска.

Честно, благодаря ви! Не съм вярвал, че точно по ваша заслуга ще падат пари в джоба ми. Ееееех, какво нещо е животът, ха-ха! Искаш очи да вадиш, пък изписваш вежди.



цитирай
10. анонимен - Защо разплака Елинора? Тъпак та...
14.09.2012 20:09
Защо разплака Елинора? Тъпак такъв.
цитирай
11. tutankhamon661 - 7. angpiskova - Сашо, привет,
14.09.2012 20:17
angpiskova написа:
тъкмо приключих репортажа си. Видях първа и щях да изляза при целия този огромен спам, но видях и текста ти.
Текстът, за който явно си си дал доста труд, е добър. Има обаче един съществен проблем и той е в политиката на блог.бг. В случая качествата на това, което си написал, нямат значение. Има значение, че се прави трафик и наливат пари в нечии джобове. И за съжаление този хубав текст влиза в тази схема.
След като научих за смъртта на Митко, съзнателно спрях да пиша тук. Мястото е определено нечисто и става такова все повече. Който си е хейтър, няма да се промени, както и закостенелия престъпник. Обаче нормалната държава слага престъпника в затвора. Нормалният модератор трябваше да е изтрил отдавна няколко профила. Аз лично нямам съмнение, че някои от тези хейтъри са допринесли за смъртта на Митко. Вината обаче е най-вече на собствениците на блог.бг, които тиражираха клонингите, очевидно правени от същите тези хейтъри.
С две думи - този твой хубав текст се обезмисля на това все по-обезмислящо се място.




Съгласен съм.

Колкото и да е абсурдно очакването за по-висок трафик чрез обиди към онези, на които сайтът се крепи, само така мога да си обясня очевидното толериране на хейтърите. Някои може да са толкова глупави, че да не различават добро от зло, но едва ли всички са такива.

Групичката от Елинори, Титки, Блекпредатори и прочие малоумна паплач се държат така все едно blog.bg е техен. Ако искат, нека го купят. Ама първо, че нямат парите, второ, този сорт мързеливи клоуни не обичат да плащат, и трето, наясно са, че сайт от техните простотии няма да просъществува дори един месец. Tе просто имат нужда от мишена - факт.

цитирай
12. yotovava - :))))))))))))
14.09.2012 20:17
"Това, на което тук викат "дискусия", навсякъде се води за спам и самата система го наказва"
цитирай
13. tutankhamon661 - 8. анонимен
14.09.2012 20:21
анонимен написа:
Трябва да има механизъм, при който да се отделят качествените от некачествените сперматозоиди.




Тогава троловете ще изчезнат. Какво ще правим без тях?
Тооолкова са необходими, ха-ха!

цитирай
14. rustam - Глупости,
14.09.2012 20:21
това е първият коментар, който ти пускам тука от мноооого време. Не знам за какъв "коментар" говориш.
Много хубаво, че сайтът дето си се регистрирал носи пари, но основната реклама на главната страница рекламира сайт, който "взема" пари. Ясно е написано: "pay just...for vrsrtor", което на български си значи " плати само...за посетител"

Не пише "вземи Сашо тука едни пари за постетител, ами пише...Дай Сашо" Айде, със здраве!
цитирай
15. tutankhamon661 - 10. анонимен
14.09.2012 20:22
анонимен написа:
Защо разплака Елинора? Тъпак такъв.



Хубава я разподскачах, а?
Убеден съм, че усилено се бори с нервната криза. Последният й постинг го доказва.


цитирай
16. анонимен - Това, което
14.09.2012 20:23
исках да кажа е, че тези, които са написали условията за собствения си сайт, не дават пет пари за тях. И то отдавна. Престъпват ги нагло и безочливо заради кликовете. Много хора се оплакват от това, в което мястото се е превърнало и ако пусна постинг на тази тема, ще дойдат веднага да гласуват за него. Но колко от тях ще се обадят и ще подкрепят открито такава позиция?

цитирай
17. tutankhamon661 - 14. rustam - Глупости,
14.09.2012 20:26
rustam написа:
това е първият коментар, който ти пускам тука от мноооого време. Не знам за какъв "коментар" говориш.
Много хубаво, че сайтът дето си се регистрирал носи пари, но основната реклама на главната страница рекламира сайт, който "взема" пари. Ясно е написано: "pay just...for vrsrtor", което на български си значи " плати само...за посетител"

Не пише "вземи Сашо тука едни пари за постетител, ами пише...Дай Сашо" Айде, със здраве!



Колко е първият, знаем много добре.

Казах, че нямам представа какво предлага сайтът на рекламата. Ако искаш, кликни и после сподели. Обещавам да те изслушам!

цитирай
18. анонимен - Тутурутко,
14.09.2012 20:32
за Елинорката ясно, разподскача те, та направо те размаза. А Тит защо я слагаш в кюпа? И тя ли те заяде за многопрофилната шизофрения,М?
цитирай
19. shaffi - tutankhamon661,
14.09.2012 20:36
дано това блог простраство подобрява качеството си за четене, музика, кино, и т.н, мн е хубаво след работа , в свободното си време, да срещаме повече хумор, интересни разказа за хора , пътешествия, а който не се чувства добре тук, да си търси компания на себеподобните в сайтове за неграгомотни грандомани?!!поздрави !
цитирай
20. tutankhamon661 - 12. yotovava - :))))))))))))
14.09.2012 20:44
yotovava написа:
"Това, на което тук викат "дискусия", навсякъде се води за спам и самата система го наказва"



Точно така е. Никой от тукашните тролове не може да оцелее на друго място, ако не промени поведението си.

Една блогърка дори е извадила списък с IP-та и го е поставила на заглавната си страница с текст "Bие отново няма да се изкажете".

А тук за дискусии говорят! Най-обикновен спам.

Има много решения. Примерно едно IP да прави едно посещение, но не им изнася, защото е във вреда на троловете - нямат аудитория и сами си кликат многократно. Естествено, не 1000 пъти, но и това има обяснение - толерирането. Защо мен не ме държат по няколко дни в Dnes.bg? Защото не съм толериран. Случва се само на онези, които най-много бучат - още едно доказателство за безкрайната им наглост.

цитирай
21. yotovava - Точно така, едно IP - едно посещение и нито грам повече.
14.09.2012 20:47
Но нали разбираш какво ще се окаже тогава.
:)))))))))))))))))))
После - кой може да каже със сигурност кой помпа - приятел или неприятел?
И дали не се прави умишлено, та да има и контрапостинги?
А това вече е интрига.
цитирай
22. tutankhamon661 - 16. angpiskova - Това, което
14.09.2012 20:47
angpiskova написа:
исках да кажа е, че тези, които са написали условията за собствения си сайт, не дават пет пари за тях. И то отдавна. Престъпват ги нагло и безочливо заради кликовете. Много хора се оплакват от това, в което мястото се е превърнало и ако пусна постинг на тази тема, ще дойдат веднага да гласуват за него. Но колко от тях ще се обадят и ще подкрепят открито такава позиция?



Да, права си.
За съжаление не мога да отговарям вместо другите.

цитирай
23. tutankhamon661 - 18. анонимен - Тутурутко,
14.09.2012 20:51
анонимен написа:
за Елинорката ясно, разподскача те, та направо те размаза. А Тит защо я слагаш в кюпа? И тя ли те заяде за многопрофилната шизофрения,М?



Я погледни постинга!

Дали съм имал време да го напиша след последното изпразване на Елинора?
И къде по-точно я споменавам?
Това не те ли навежда на мисълта, че е бил готов преди Простакесата от Пазарджик да даде нагледно доказателство за разклатените си нерви?


цитирай
24. анонимен - "Регистрирайки се в Blog. bg ...
14.09.2012 20:53
"Регистрирайки се в Blog.bg вие се съгласявате, че няма да публикувате текстове и/или изображения с порнографски характер, подтикващи към насилие, етническа, расова и/или религиозна нетърпимост и всякакви материали, които са в разрез с българското законодателство.

Същите изисквания се отнасят и за информацията, разпространявана чрез системата за лични съобщения на Blog.bg.

Като потребител на Blog.bg вие се съгласявате да не публикувате и разпространявате материали, текстове и/или изображения в разрез със закона за авторското право и сродните му права".


Кое точно от тези условия за ползване се спазва от собствениците на сайта? Има и още, но понеже има ограничение в текста за коментарите, нямам място да продължа, а не искам да досаждам.

цитирай
25. silwiqna - :)) Поздрав........
14.09.2012 21:04
И хубава вечер..!!!
цитирай
26. tutankhamon661 - 19. shaffi - tutankhamon661,
14.09.2012 21:09
shaffi написа:
дано това блог простраство подобрява качеството си за четене, музика, кино, и т.н, мн е хубаво след работа , в свободното си време, да срещаме повече хумор, интересни разказа за хора , пътешествия, а който не се чувства добре тук, да си търси компания на себеподобните в сайтове за неграгомотни грандомани?!!поздрави !





Това е идеята. В момента сайтът е доста далече от нея, но може и да се промени с малко повече ...... тояги по малоумните кратуни.

Помня какво стана при теб. Нито си се натискала за първа страница, нито си обидила някой, нито имаш претенции за нещо извънземно, но пак се нахвърлиха да те обиждат. Tова е гореспоменатата групичка, която е тук за да се забавлява за чужда сметка. Някои се знаят и не го крият, обаче такива като Елинора и Тит имат наглостта да се представят за "душици". Е, мен трудно ще ме излъжат. Хиляда пъти им обърнаха внимание, че се забавляват с неща, които мразят да правят на тях, но те не вдяват и не вдяват - явно липса на сиво вещество.


цитирай
27. yotovava - Прощавай, че ще използвам постинга ти, но сега прочетох нещо изключително добро
14.09.2012 21:10
и естествено - подминато


http://minavamottuk.blog.bg/izkustvo/2012/09/08/da-se-znae-i-pomni.997700#last_comment
цитирай
28. анонимен - Сори,
14.09.2012 21:11
но ще продължа, че изпуснах най-важните:

Недопустимо съдържание


Материали, които са в разрез с Конституцията и законите на страната, особено в частта им за защита от дискриминация по всякакъв признак, подстрекаване към насилие и извършване на престъпления, както и със Закона за авторските и сродните му права.

Потребителските постинги трябва да показват уважение към другите потребители. Заплашителни, оскърбителни и вулгарни постинги и коментари, както и такива, насочени срещу честта, достойнството или доброто име на друг потребител или собствениците на сайта, няма да бъдат толерирани и ще бъдат премахвани.

Това за уважението го повтарям, откакто съм тук. Може ли да си толкова безобразно нагъл, че да го напишеш в условията си черно на бяло и после по най-очевадния начин да правиш точно обратното?
цитирай
29. tutankhamon661 - !!!!!!!
14.09.2012 21:14


Егати коментара получих от Кетбалу! Вулгарности трия - няма да повтарям.

Странно, чак сега ми направи впечатление, че Кетбалу звучи също толкова шантаво като Lidis. Охооооо ...... ясно!!!

цитирай
30. анонимен - .
14.09.2012 21:27
Тук е абсолютен хаос, все едно всички къщи и апартаменти да са отворени
и всеки да влиза където си иска и да върши каквото си иска.
Трябва да има забрана за някои хора, както има вземи в любими.
В живота, да не би да позволяваме на всеки да ни прави на нищо?!
Простаците ги оправяме всеки, както си знае, а тук е неспасяемо, защото
имат свободна трибуна, разни злобари и неграмотници, които са едно нищо
в живота, нереализирани, отритнати от обществото си го изкарват на
горките нищо неразбиращи блогъри.
цитирай
31. анонимен - "Представи си баба, стояща на ...
14.09.2012 21:28
"Представи си баба, стояща на тротоара и страхуваща се да пресече. Ти си до нея и имаш различни варианти за действие или бездействие, но ние избираме два конкретни.


1. Помагаш на бабата да пресече.

2. Блъсакаш я пред първата кола и се биеш в гърдите, че си я освободил от гадостите на този свят."

Трети вариант - не обръщаш внимание на възрастната жена и си продължаваш по пътя. Вярно, безразличието не е добър вариант, но Е вариант.
Това е основният проблем тук - всеки се вре там, където не му е работа. Всеки се прави на съдник. Всеки втори плюе по всеки трети блогър. Вместо да поминава с безразличие тъпите, обидни, безсмислени и всякакви други дразнещи коментари. И блогъри, разбира се...
цитирай
32. tutankhamon661 - 21. yotovava - Точно така, едно IP - едно посещение и нито грам повече.
14.09.2012 21:37
yotovava написа:
Но нали разбираш какво ще се окаже тогава.
:)))))))))))))))))))
После - кой може да каже със сигурност кой помпа - приятел или неприятел?
И дали не се прави умишлено, та да има и контрапостинги?
А това вече е интрига.



Интриги винаги ще има.

Чакам модераторите да изпълнят обещанието си - на първа страница само последните постинги. Тогава злобарите ще изгубят интерес, защото няма смисъл да се заяждат, след като не се виждат на челно място. Все едно да викат в собствената си къща - никой няма да ги чуе. Затова ги плаши идеята.

цитирай
33. анонимен - Сашо,
14.09.2012 21:43
модераторите обещават куп неща. Кое точно изпълниха?
Или може би екипът застана на челно място на сайта със снимката си?
цитирай
34. анонимен - Сашо,
14.09.2012 21:44
модераторите обещават куп неща. Кое точно изпълниха?
Или може би екипът застана на челно място на сайта със снимката си?
цитирай
35. tutankhamon661 - 24. angpiskova
14.09.2012 21:45
angpiskova написа:
"Регистрирайки се в Blog.bg вие се съгласявате, че няма да публикувате текстове и/или изображения с порнографски характер, подтикващи към насилие, етническа, расова и/или религиозна нетърпимост и всякакви материали, които са в разрез с българското законодателство.

Същите изисквания се отнасят и за информацията, разпространявана чрез системата за лични съобщения на Blog.bg.

Като потребител на Blog.bg вие се съгласявате да не публикувате и разпространявате материали, текстове и/или изображения в разрез със закона за авторското право и сродните му права".


Кое точно от тези условия за ползване се спазва от собствениците на сайта? Има и още, но понеже има ограничение в текста за коментарите, нямам място да продължа, а не искам да досаждам.



Наистина има очебийно разминаване.

Помня когато женски гениталии в близък план стояха цяла неделя на първа страница. Всички го видяха, но не и който трябва.

Тук важат шантави правила. Примерно ако досаждаш често на модераторите, в даден момент се съгласяват с теб. Важно е също така да си близък с някой от тях. Pазбирам да се толерират един-двама, но те са цяла планина от многопрофилници. Хората от Dnes.bg влизат по случайност и повече на повтарят. Бизнес не се прави така.

А идеята и дизайнът на blog.bg са много добри. Само трябва да се развият, а не опорочават.

цитирай
36. kleopatrasv - Не може да се промени това, което ...
14.09.2012 21:46
Не може да се промени това, което констатираме тук,но можем да променим позицията, чрез която гледат завиждащите на околните преуспяващи. Внушаването
и налагането на грешно собствено мнение е отвратителен начин за самоизтъкване, сочейки с пръст и гледайки постоянно в чуждата чиния, сравнявайки собствената си некадърност с добронамерената отзивчивост.Това е достатъчно да промени мнението ми за "оЦенителите и самодоказващите правотата си", което веднага ме навежда на мисълта да прескоча тези. простотии, защото са без всякакво елементарно възпитание за обвинение - как да използва човека свободното си време и каква е целта. Цялата гледка в този сайт е плачевна. Виждам веднага радост в очите на приятелите, виждам и позеленяването на заразените или родените със злоба, гледам ги в лице, в страни и в гръб. Усещам добрите и лошите и слава богу,че ми помага моята собствена интуиция, иначе за това няма лек.Всичко идва, после бавно отминава.Но,.....винаги има едно голямо"НО"....остават приятелите!
Ти, tutankhamonе...имаш много истински приятели в мрежата!
Не го забравяй!
цитирай
37. tutankhamon661 - 25. silwiqna - :)) Поздрав........
14.09.2012 22:05
silwiqna написа:
И хубава вечер..!!!



И аз ти желая хубава вечер!
Радвам се, че намина.

цитирай
38. tutankhamon661 - 27. yotovava - Прощавай, че ще използвам постинга ти, но сега прочетох нещо изключително добро
14.09.2012 22:08
yotovava написа:
и естествено - подминато


http://minavamottuk.blog.bg/izkustvo/2012/09/08/da-se-znae-i-pomni.997700#last_comment



Bинаги си добре дошла.

цитирай
39. tutankhamon661 - 28. angpiskova - Сори,
14.09.2012 22:13
angpiskova написа:
но ще продължа, че изпуснах най-важните:

Недопустимо съдържание


Материали, които са в разрез с Конституцията и законите на страната, особено в частта им за защита от дискриминация по всякакъв признак, подстрекаване към насилие и извършване на престъпления, както и със Закона за авторските и сродните му права.

Потребителските постинги трябва да показват уважение към другите потребители. Заплашителни, оскърбителни и вулгарни постинги и коментари, както и такива, насочени срещу честта, достойнството или доброто име на друг потребител или собствениците на сайта, няма да бъдат толерирани и ще бъдат премахвани.

Това за уважението го повтарям, откакто съм тук. Може ли да си толкова безобразно нагъл, че да го напишеш в условията си черно на бяло и после по най-очевадния начин да правиш точно обратното?



Tи го знаеш. Остава и други да го научат.

цитирай
40. tutankhamon661 - 30. анонимен
14.09.2012 22:16
анонимен написа:
Тук е абсолютен хаос, все едно всички къщи и апартаменти да са отворени
и всеки да влиза където си иска и да върши каквото си иска.
Трябва да има забрана за някои хора, както има вземи в любими.
В живота, да не би да позволяваме на всеки да ни прави на нищо?!
Простаците ги оправяме всеки, както си знае, а тук е неспасяемо, защото
имат свободна трибуна, разни злобари и неграмотници, които са едно нищо
в живота, нереализирани, отритнати от обществото си го изкарват на
горките нищо неразбиращи блогъри.



Напълно съм съгласен.
За мен остава загадка как нещо толкова ясно се оказва проблем. Hе го ли разбират, правят ли се? Няма нищо нормално в това да се сере по блоговете и да смяташ, че някой е длъжен да го търпи. Hе знам колко изкукал трябва да е човек.


цитирай
41. tit - никога не съм се опитвала да лъжа когото и да било,
14.09.2012 22:53
tutankhamon661 написа:


Tова е гореспоменатата групичка, която е тук за да се забавлява за чужда сметка. Някои се знаят и не го крият, обаче такива като Елинора и Тит имат наглостта да се представят за "душици". Е, мен трудно ще ме излъжат. Хиляда пъти им обърнаха внимание, че се забавляват с неща, които мразят да правят на тях, но те не вдяват и не вдяват - явно липса на сиво вещество.

не съм душица, а Императрица и понеже имаш сиво вещество ще одобриш коментара ми!:)
цитирай
42. tutankhamon661 - Алооооооооууу, Анонимнитеееее ......
14.09.2012 23:06

Не разбрахте ли, че в моя блог не можете да обиждате мои приятели?

Освен това, анонимният с IP-то, говориш глупости. В момента с едно IP можеш да направиш колкото поискаш кликания и ще ги отчете всички до едно - просто не става веднага. Няма платформа, която да отчита веднага всички промени. Hе blog.bg, а ако щеш blogspot или wordpress гледай - все същото.

цитирай
43. анонимен - Ти говориш глупости.
14.09.2012 23:12
tutankhamon661 написа:

Не разбрахте ли, че в моя блог не можете да обиждате мои приятели?

Освен това, анонимният с IP-то, говориш глупости. В момента с едно IP можеш да направиш колкото поискаш кликания и ще ги отчете всички до едно - просто не става веднага. Няма платформа, която да отчита веднага всички промени. Hе blog.bg, а ако щеш blogspot или wordpress гледай - все същото.



защо системата отчита веднага, като сменя ай пи-то, а като не го сменям отчита да речем след час? Имаш ли обяснение?
цитирай
44. tutankhamon661 - 31. анонимен
14.09.2012 23:37
анонимен написа:
"Представи си баба, стояща на тротоара и страхуваща се да пресече. Ти си до нея и имаш различни варианти за действие или бездействие, но ние избираме два конкретни.


1. Помагаш на бабата да пресече.

2. Блъсакаш я пред първата кола и се биеш в гърдите, че си я освободил от гадостите на този свят."

Трети вариант - не обръщаш внимание на възрастната жена и си продължаваш по пътя. Вярно, безразличието не е добър вариант, но Е вариант.
Това е основният проблем тук - всеки се вре там, където не му е работа. Всеки се прави на съдник. Всеки втори плюе по всеки трети блогър. Вместо да поминава с безразличие тъпите, обидни, безсмислени и всякакви други дразнещи коментари. И блогъри, разбира се...




Аз по принцип подминавам. Но понякога се налага да кажа 2-3 думи, особено когато многократно говорят лъжи за мен.

цитирай
45. rustam - Саше,
14.09.2012 23:40
тази вечер колко "вкара в машината" за "посетители?" По темповете на нарастване на влизанията, струва ми се, не си дал повече от 1-2 долара.
цитирай
46. tutankhamon661 - 33. angpiskova - Сашо,
14.09.2012 23:43
angpiskova написа:
модераторите обещават куп неща. Кое точно изпълниха?
Или може би екипът застана на челно място на сайта със снимката си?



Не вярвам да има снимки. Тук, да призная, ги разбирам. Bиж колко настроения, колко шизофрении. Много сбърканяци се моткат из виртуалното пространство. Cамо им погледни постингите - толкова мръсотия и изгаряща нужда от силни лекарства.

цитирай
47. tutankhamon661 - 34. ket1baloo - ha ha ha
14.09.2012 23:49
ket1baloo написа:
xanax:)



Ти защо така си изтри коментарите? Tъкмо исках да кажа колко съм се уплашил и веднага да изчезне причината, тц.

цитирай
48. tutankhamon661 - 37. kleopatrasv
14.09.2012 23:55
kleopatrasv написа:
Не може да се промени това, което констатираме тук,но можем да променим позицията, чрез която гледат завиждащите на околните преуспяващи. Внушаването
и налагането на грешно собствено мнение е отвратителен начин за самоизтъкване, сочейки с пръст и гледайки постоянно в чуждата чиния, сравнявайки собствената си некадърност с добронамерената отзивчивост.Това е достатъчно да промени мнението ми за "оЦенителите и самодоказващите правотата си", което веднага ме навежда на мисълта да прескоча тези. простотии, защото са без всякакво елементарно възпитание за обвинение - как да използва човека свободното си време и каква е целта. Цялата гледка в този сайт е плачевна. Виждам веднага радост в очите на приятелите, виждам и позеленяването на заразените или родените със злоба, гледам ги в лице, в страни и в гръб. Усещам добрите и лошите и слава богу,че ми помага моята собствена интуиция, иначе за това няма лек.Всичко идва, после бавно отминава.Но,.....винаги има едно голямо"НО"....остават приятелите!
Ти, tutankhamonе...имаш много истински приятели в мрежата!
Не го забравяй!



Ти си наясно с положението. Гледам те и по други сайтове - твориш, създаваш. Но не всеки го може - ето една от причините за злобата.

Аз лично бих се радвал, ако има повече позитивни хора като теб.


цитирай
49. brym4ence87 - Харесвам!
15.09.2012 00:25
Много точно и ясно - съгласен съм с нещата, които си написал! Лека! ;-)
цитирай
50. motherboard - Тутане,
15.09.2012 01:55
колко плати за това?

Автор: motherboard Категория: Забавление
Прочетен: 5057 Коментари: 53 Гласове: 13

Питам, за да ти ги върна с лихвите, а и даскал Рустам би се заинтересовал. Веднага ще лъсне с нова тема на първа.
цитирай
51. анонимен - БП
15.09.2012 02:14
Защо не ми пускаш козунаците бе? Под мишница съм ги месил. Да ти е сладко.
цитирай
52. анонимен - Т.N.T.
15.09.2012 04:19
БЛАГОДАРЯ ТИ.

РЕНГЕН СИ.

МНОГО НЕЩА НАУЧИХ ОТ ТЕБ ЗА...СЕБЕ СИ.

ЕДВА ЛИ ЩЕ СТАНА ДОБЪР,НО ОБЕЩАВАМ ЗА ПО--СТАРАТЕЛЕН...ЗА ПОВЕЧЕ

СЕ ИСКА КАПАЦИТЕТ,КОЙТО НЕ СЕ ДОБИВА НА ПРЕКЛОННА ВЪЗРАСТ...

БЪДИ ЗДРАВ ДОБРИ ЧОВЕКО.
цитирай
53. анонимен - Браво!
15.09.2012 05:03
Браво!
цитирай
54. injir - Нарекъл си досадниците, , мозъчни ...
15.09.2012 09:59
Нарекъл си досадниците ,,мозъчни гънки,,? По-скоро: мозък без гънки.:) А относно примера с бабата - да блъснеш някого , за да падне под гумите на преминаваща кола, защото - видиш ли- я освобождаваш от неволите, то в този случай си имаш работа с хора, със сериозни психични отклонения.
цитирай
55. анонимен - Ами такава е политиката на блог.бг , като на жълто издание. Скандалите печелят
15.09.2012 10:32
известност и посещаемост. Условията за блогване са само реверанс към закона, нещо като надпис "тук не се продава алкохол и цигари на непълнолетни", а инак търговийката си върви.
цитирай
56. tutankhamon661 - 39. pirates - Знам,че блог не означава хан,но
15.09.2012 10:37
pirates написа:
какви IP-та,от Уики-то ли?!Чети или ще прата Бате БП да те нашляпа;)
Пусни ми коментара,pls!;)




БП е известен експерт по Google. Ако ти трябва нещо, всичко ще намери.

Проблемът е, че още не е стигнал до страница "Възпитание и култура". Според мен дори да я намери някой ден, най-вероятно ще я подмине - не му отива да я чете.


цитирай
57. lightsaber123 - И двете нямат нищо общо с доброто
15.09.2012 10:52
"Представи си баба, стояща на тротоара и страхуваща се да пресече. Ти си до нея и имаш различни варианти за действие или бездействие, но ние избираме два конкретни.


1. Помагаш на бабата да пресече.

2. Блъсакаш я пред първата кола и се биеш в гърдите, че си я освободил от гадостите на този свят."

И двете са насилие, тъй като в условието бабата не моли никой за помощ, следователно да и "помогнеш" да пресече - е все едно да я караш да прави нещо, което очевидно не иска. :)
цитирай
58. tutankhamon661 - 42. tit - никога не съм се опитвала да лъжа когото и да било,
15.09.2012 11:01
tit написа:
tutankhamon661 написа:


Tова е гореспоменатата групичка, която е тук за да се забавлява за чужда сметка. Някои се знаят и не го крият, обаче такива като Елинора и Тит имат наглостта да се представят за "душици". Е, мен трудно ще ме излъжат. Хиляда пъти им обърнаха внимание, че се забавляват с неща, които мразят да правят на тях, но те не вдяват и не вдяват - явно липса на сиво вещество.

не съм душица, а Императрица и понеже имаш сиво вещество ще одобриш коментара ми!:)




Pапорт - приет!

цитирай
59. анонимен - Tutankhamon, интернет направи възможни много неща.
15.09.2012 11:24
Всеки, който може да пише разбираемо, има възможност да разпространява верни и неверни факти. Да популяризира разбрал-недоразбрал различни теории и да дава оценки на познати и непознати. Писането на глупости добро ли е? Споделянето с приятели пред очите на цял свят - нещо оправдано ли е?
Това пространство е публично. Всеки може да влезе, да прочете какво е написал някой блогер. Същият механизъм, който дава право на хора, които нищо не разбират от физика да критикуват Айнщайн, дава възможност и на хора, които искат да напсуват някого, или да му се подиграят да го направят. Е, има механизми, които помагат на домакина на блога да изтгрие коментарите им.
Има добри, има и лоши хора. Има уммни и интелигентни, има глупави и неграмотни. Не винаги добрите са умни, не винаги лошите са глупави. Доброто и злото са морални категории, интелектът не е. А критика не може да няма. Не може някой съвестен историк да чете глупости от хиляда и една нощ и да си замълчи. Или някой математик да чете очевидни безмислици и да не се обади. Може да избере да подмине. И така ще си мълчи, мълчат, а интернетното пространство ще се профанизира напълно.
Ти говориш за друга категория хора. Хора, които просто обичат да си се заяждат и обиждат. Такива винаги ще има. Триеш и толкова.
цитирай
60. tutankhamon661 - 44. анонимен - Ти говориш глупости.
15.09.2012 11:48
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:

Не разбрахте ли, че в моя блог не можете да обиждате мои приятели?

Освен това, анонимният с IP-то, говориш глупости. В момента с едно IP можеш да направиш колкото поискаш кликания и ще ги отчете всички до едно - просто не става веднага. Няма платформа, която да отчита веднага всички промени. Hе blog.bg, а ако щеш blogspot или wordpress гледай - все същото.



защо системата отчита веднага, като сменя ай пи-то, а като не го сменям отчита да речем след час? Имаш ли обяснение?




Откъде си толкова сигурен кое точно кликане отчита броячът?

цитирай
61. silvia0505 - Интересна и болезнена тема, която ...
15.09.2012 12:34
Интересна и болезнена тема, която засяга общуването изобщо.На въпросните явления, човек се натъква на всяка крачка.Моето отношение обикновено се свежда до извода, че щом някой коментира значи все пак е докоснат от съдържанието.Може да се е разпознал например.Това обяснява негативната му реакция.Защо да правим грешка и да си мислим, че е лесно да си гаден, прост и вулгарен.То си има и приказка:"Не ме е яд, че съм прост, яд ме е че ми личи.".Поздравления за темата!
цитирай
62. tutankhamon661 - 46. rustam - Саше,
15.09.2012 12:46
rustam написа:
тази вечер колко "вкара в машината" за "посетители?" По темповете на нарастване на влизанията, струва ми се, не си дал повече от 1-2 долара.



Сега пък ме подценяваш! Нали твърдиш, че хвърлям по 400 долара без проблем. Не знам как го връзваш с "охранителите в Билла", които не вярвам да получават толкова. Но ти никога не лъжеш, нали? Освен това знаеш повече от всеки друг. Освен да ти повярват ...... балъците.

цитирай
63. cefules - Няма какво да добавя, казал си вс...
15.09.2012 12:46
Няма какво да добавя, казал си всичко, а и тук вече съм без енергия. Толкова противно ми стана след смъртта на Митака. След нападките към него в постинга на опечаления му син. Няма да коментирам поведението на човека зад псевдо - профила. По-голямо нищожество не съм виждал, ни в обективната реалност, ни в цялата световна литература. Дори образ създаден от художествената ни фантазия не олицетворява толкова добре душевната деградиция. В постинг на осиротяло дете да обвиняваш покойния родител във всичко, което си направил сам. И да оправдаваш действията си с които си вгорчил последните месеци от живота му. Да бързаш да се лишаваш от отговорност за трагедията, когато е човешки и логично да допуснеш, че е възможно да има такава. Това не е чиста съвест, а пълна липса на съвест. И когато подобия на това затварят в ограниченията си останалите и има кой да ги търпи...Тежко и горко на попадналите под влиянието им.
цитирай
64. tutankhamon661 - 50. brym4ence87 - Харесвам!
15.09.2012 13:09
brym4ence87 написа:
Много точно и ясно - съгласен съм с нещата, които си написал! Лека! ;-)


Благодаря!

цитирай
65. tit - http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=8JdCP7vPUQc
15.09.2012 13:10
цитирай
66. tutankhamon661 - 51. motherboard - Тутане,
15.09.2012 13:23
motherboard написа:
колко плати за това?

Автор: motherboard Категория: Забавление
Прочетен: 5057 Коментари: 53 Гласове: 13

Питам, за да ти ги върна с лихвите, а и даскал Рустам би се заинтересовал. Веднага ще лъсне с нова тема на първа.



Рустам твърди, че без проблем хвърлям по 400 долара.
Ти му вярваш, нали?


цитирай
67. анонимен - СЛЕД КАТО СИ ТАКА ВЪТРЕ В НЕЩАТА КАЖИ ...
15.09.2012 13:38
СЛЕД КАТО СИ ТАКА ВЪТРЕ В НЕЩАТА КАЖИ КОЙ Е НАЙ-ЗЛИЯ БЛОГЪР?
ХАЙДЕ ДА ТЕ ВИДЯ КОЛКО СИ ПРОЗОРЛИВ:)
цитирай
68. анонимен - Няма какво да добавя, казал си вс...
15.09.2012 13:46
cefules написа:
Няма какво да добавя, казал си всичко, а и тук вече съм без енергия. Толкова противно ми стана след смъртта на Митака. След нападките към него в постинга на опечаления му син. Няма да коментирам поведението на човека зад псевдо - профила. По-голямо нищожество не съм виждал, ни в обективната реалност, ни в цялата световна литература. Дори образ създаден от художествената ни фантазия не олицетворява толкова добре душевната деградиция. В постинг на осиротяло дете да обвиняваш покойния родител във всичко, което си направил сам. И да оправдаваш действията си с които си вгорчил последните месеци от живота му. Да бързаш да се лишаваш от отговорност за трагедията, когато е човешки и логично да допуснеш, че е възможно да има такава. Това не е чиста съвест, а пълна липса на съвест. И когато подобия на това затварят в ограниченията си останалите и има кой да ги търпи...Тежко и горко на попадналите под влиянието им.

Стефан просто повтори дума по дума това, което мисля. Научих за смъртта на Митко в чужбина, проследих реакциите и бях повече от шокирана докъде може да стигне човешката мерзост.
От този момент съм повече от отвратена от това място! Което не означава, че ще се примиря с този факт!
цитирай
69. kamosutrov - Привет Фараоне и Анджи! Привет на всички останали!
15.09.2012 13:54
Както се знае, аз паднах в борбата с модератори и тролове. За което и песни от радост се пяха. Дреме ми за бана по IP бе, сладури некомпетентни! Ама нали целия екип модератори на блога и Инвестор стана популярен в средата, в която работя. Навсякъде съм предупредил "Пазете се от тях, ще ви съспият бизнеса!" Колкото до "компетентните коментари" на част от изброените, по-скоро ги считам за лична обида. За опит да привлекат вниманието ми. Ама то и въшката привлича внимание, но за малко и за последно. Саше, ползваш Рустам за пример, ще се възползвам и аз. Преди време го поканих за моя сметка да изпие две, три питиета в някои от местата, които наричаше сборище на бабета и облечени от "Илиенци", псевдоинтелектуалци. Не дойде. Жалко, защото считам, че тениската и якето му ще са твърде екстравагантни за средата, в която живея. А интелектуалното му ниво ще е недостижимо. Рустаме, знам, че ще прочетеш това. Само безкрайно глупава шушумига може да си позволи да праща за дудуци хора на ниво и с положение. Нали знаеш, че рано или късно дудуците ще станат твой проблем? Просто си нищожество и не си струва човек да се занимава с тебе специално. Преди време ти обеща, че ще докажеш моята педофилия несъмнено. Още не си го направил. Аз пък ти обещах изненада. А аз си държа на обещанията. Несъмнено. Фараоне, кофти тръпка, ама тия живеят в нета и блога и всеки допир с реалността ги стресира. :-))))) Абсолютно съм убеден, че Рустам, Панто, Тит, Елинора и останалите са свити и мълчаливи хора, които се боят от мисълта, че в една дискусия на живо могат да поемат риска да бъдат лидери и да защитят позиция. Апропо, чаках Хисарското Йети да дойде на празника на "Буквите". И той не дойде. А, да вметна. Все повече съм склонен да смятам, че има споразумение между модераторите и троловете. Поне Здравков се изпусна веднъж, дваж. До скоро, значи.
цитирай
70. tutankhamon661 - 52. анонимен - БП
15.09.2012 14:07
анонимен написа:
Защо не ми пускаш козунаците бе? Под мишница съм ги месил. Да ти е сладко.



Сега откъде да съм сигурен, че наистина си БП?

Схващаш ли разликата между профил и анонимно? Или ПАК ще ти е трудно?

цитирай
71. miaa - Здравей Tutankhamon661!
15.09.2012 14:09
Границата между доброто и злото са намеренията! Често ги използваме, нецелесъобръзно, като смятаме, че правим добро някому, а всъщност не му помагаме.
Примерно се дразним от лошото поведение на хейтър, учтиво му правим забележки, а той още повече се "настървява" от това и се държи по- грубо.Умният човек ще разбере и ще се извини.Така е и в живота! Много е трудно да цениш и уважаваш личното пространство на човека! Ако искаш да получиш същото, адекватно отношение. Една обширна тема:)Поздравления, за интересния постинг!
цитирай
72. tutankhamon661 - 53. анонимен - Т.N.T.
15.09.2012 14:22
анонимен написа:
БЛАГОДАРЯ ТИ.

РЕНГЕН СИ.

МНОГО НЕЩА НАУЧИХ ОТ ТЕБ ЗА...СЕБЕ СИ.

ЕДВА ЛИ ЩЕ СТАНА ДОБЪР,НО ОБЕЩАВАМ ЗА ПО--СТАРАТЕЛЕН...ЗА ПОВЕЧЕ

СЕ ИСКА КАПАЦИТЕТ,КОЙТО НЕ СЕ ДОБИВА НА ПРЕКЛОННА ВЪЗРАСТ...

БЪДИ ЗДРАВ ДОБРИ ЧОВЕКО.




Ехааа ...!

Почти се изчервих.

цитирай
73. mariniki - абсолютно...
15.09.2012 16:30
съм съгласна с всяка твоя дума ... от първата
до последната... радвам се, че така точно си разбрал и написал всичко това...
кое е зло и кое е добро... имаше нужда някой да го каже и напише...
заради всички останали... поздравявам те...
цитирай
74. blackpredator - Пиша понякога с това БП, но в случая некой лалугер, мяукал като котарак.:)
15.09.2012 16:33
По повод експертите.
В невъзпитаните и некултурните среди, разказват един виц:
Некой си академик го викнали да диагностицира невлизащ в параметри нов двигател. Поискал чук и чукнал некъде. Двигателят станал ОК.
Поискал 1000 евро хонорар. На шпенделите, не ползващи Гугъл както трябва им се видяло много за едно чукане. Академика отговорил – едно ойро е за чукането и 9999 за това, че ЗНАМ къде да чукам.

Такива ми ти работи с Гугъла и чукането…
Надявам се еднаж да схванеш, поуката от вица.:)

Пирате, ти май вместо Веселия Роджър, ветрееш Жълти гащи?;))


цитирай
75. dolsineq - “Аз нямам модерация. Само съм за...
15.09.2012 16:57
“Аз нямам модерация. Само съм забранил анонимните”.
........................................
Убеди ме, Камоне, да отменя забраната. А, в отговор на 75. blackpredator има един друг виц: "Щом съм се качила, значи съм се решила!"...:)
цитирай
76. sparotok - !
15.09.2012 17:57
Фараоне, конфликтите между хората никога няма да престанат. Невъзможно е да се угоди на всеки...Ти прави това, което смяташ за правилно и се опитвай да не отговаряш на нападките с нападки...Някои хора се заяждат защото са самотни, а това си е проклятие...Други хора, ако бяха в непосредствен контакт с теб биха се държали съвсем различно, но анонимността в интерент е като алкохола - смъква задръжките и позволява на лошото да изплува.
цитирай
77. kamosutrov - Ако схванах правилно насоката на вица, наричаш Рустам експерт? Не е ли твърде пресилена тази оценка?
15.09.2012 18:21
blackpredator написа:
По повод експертите.
В невъзпитаните и некултурните среди, разказват един виц:
Некой си академик го викнали да диагностицира невлизащ в параметри нов двигател. Поискал чук и чукнал некъде. Двигателят станал ОК.
Поискал 1000 евро хонорар. На шпенделите, не ползващи Гугъл както трябва им се видяло много за едно чукане. Академика отговорил – едно ойро е за чукането и 9999 за това, че ЗНАМ къде да чукам.

Такива ми ти работи с Гугъла и чукането…
Надявам се еднаж да схванеш, поуката от вица.:)

Пирате, ти май вместо Веселия Роджър, ветрееш Жълти гащи?;))

Но не те и обвинявам. Всеки разбира събитията така, както му изнася.
Сега е мой ред за вица, който обяснява експертността ви.
На изпит по логика. Преподавател кара студент да прави асоциации.
Преподавател:Колега, направете асоциация на трамвай!
Студент: Цици!
Преподавател: Хъм... А локомотив?
Студент: Цици!
Преподавател: Хъъъм.... Миньор?
Студент: Цици!
Преподавател: Стига с тия цици, бе! Защо?
Студент: Ама аз само за цици си мисля, господин професоре!
Та и при вас така. Един прави опити да печели кинти от всичко, другите виждат помпане и Първа страница. Всеки с мераците си... :-)))))
цитирай
78. анонимен - Josarian - Здравей Тутанкамон,
15.09.2012 18:33
категорично те подкрепям. Но общо взето съм на мнението на Пискова - блог.бг отдавна се превърна да не казвам в какво, че съм доста краен...
цитирай
79. blackpredator - Дуца и Катана, пак със сватбарски кьорфишеци
15.09.2012 20:58
Непрочели, преди да пишат:

tutankhamon661 написа:
БП е известен експерт по Google. Ако ти трябва нещо, всичко ще намери.
Проблемът е, че още не е стигнал до страница "Възпитание и култура". Според мен дори да я намери някой ден, най-вероятно ще я подмине - не му отива да я чете.


Стига да има мераклии да те качат Дуцо.:)))

Катана, с толкова много цици, коментара ти пак без ерекция.:(

цитирай
80. dolsineq - Непрочели, преди да пишат: БП е ...
15.09.2012 21:21
blackpredator написа:
Непрочели, преди да пишат:

tutankhamon661 написа:
БП е известен експерт по Google. Ако ти трябва нещо, всичко ще намери.
Проблемът е, че още не е стигнал до страница "Възпитание и култура". Според мен дори да я намери някой ден, най-вероятно ще я подмине - не му отива да я чете.


Стига да има мераклии да те качат Дуцо.:)))

Катана, с толкова много цици, коментара ти пак без ерекция.:(


......................................
Блек, виждам, че добре се ориентираш в четенето "между редовете", дано и бързо палиш, та да не ми мине мерака, докато те чакам...:)))
цитирай
81. tutankhamon661 - blackpredator
15.09.2012 21:29

Коментарът ти излезе с разрешението на Дулсинея.

Нищо не се е променило в точка 1 от устава на този блог - "Никой не може да обижда приятели без тяхното изрично разрешение".

Катана много пъти те е поставял на място, затова не съм го питал.

цитирай
82. tutankhamon661 - 54. kapitannemo
16.09.2012 19:53
kapitannemo написа:
Браво!



Благодаря!

цитирай
83. tutankhamon661 - 55. injir
16.09.2012 20:01
injir написа:
Нарекъл си досадниците ,,мозъчни гънки,,? По-скоро: мозък без гънки.:) А относно примера с бабата - да блъснеш някого , за да падне под гумите на преминаваща кола, защото - видиш ли- я освобождаваш от неволите, то в този случай си имаш работа с хора, със сериозни психични отклонения.



Определено имат сериозни проблеми.

Помпат се като невидели с изкуствен трафик и едничката мисъл да излязат на първа страница, но през цялото време тръбят колко не ги интересува. Сами не си вярват, а очакват другите да се хванат.

Мислят, че като пуснат три реда безсмислени правописни грешки, това може да се сравнява със солидните теми. Нямам предвид моите постинги, а други - те ще бъдат оценени навсякъде и затова има смисъл да се споделят по социалните мрежи. Какво да споделят обаче онези, които нищо не казват? Кой ще ги прочете?

Някои от тези хора имат блогове по други места, но там не си позволяват своеволието да плюят на чужда територия, защото няма кой да им го позволи. Тук обаче отпускат комплексите, понеже за тях Blog.bg е кофа за боклук. Всъщност те не разбират дори значението на думата "комплекси'", както и много други, използвани от тях по комичен начин.

цитирай
84. tutankhamon661 - 56. анонимен - Ами такава е политиката на блог.бг , като на жълто издание. Скандалите печелят
16.09.2012 20:06
анонимен написа:
известност и посещаемост. Условията за блогване са само реверанс към закона, нещо като надпис "тук не се продава алкохол и цигари на непълнолетни", а инак търговийката си върви.



Cъгласен съм.

цитирай
85. tutankhamon661 - 58. lightsaber123 - И двете нямат нищо общо с доброто
16.09.2012 20:11
lightsaber123 написа:
"Представи си баба, стояща на тротоара и страхуваща се да пресече. Ти си до нея и имаш различни варианти за действие или бездействие, но ние избираме два конкретни.


1. Помагаш на бабата да пресече.

2. Блъсакаш я пред първата кола и се биеш в гърдите, че си я освободил от гадостите на този свят."

И двете са насилие, тъй като в условието бабата не моли никой за помощ, следователно да и "помогнеш" да пресече - е все едно да я караш да прави нещо, което очевидно не иска. :)




"... Представи си баба, стояща на тротоара и страхуваща се да пресече..."

Ако от това не ти става ясно, че бабата иска да пресече, но се страхува, съжалявам, романи с големи подробности няма да пиша.



цитирай
86. tutankhamon661 - 60. анонимен - Tutankhamon, интернет направи възможни много неща.
16.09.2012 20:20
анонимен написа:
Всеки, който може да пише разбираемо, има възможност да разпространява верни и неверни факти. Да популяризира разбрал-недоразбрал различни теории и да дава оценки на познати и непознати. Писането на глупости добро ли е? Споделянето с приятели пред очите на цял свят - нещо оправдано ли е?
Това пространство е публично. Всеки може да влезе, да прочете какво е написал някой блогер. Същият механизъм, който дава право на хора, които нищо не разбират от физика да критикуват Айнщайн, дава възможност и на хора, които искат да напсуват някого, или да му се подиграят да го направят. Е, има механизми, които помагат на домакина на блога да изтгрие коментарите им.
Има добри, има и лоши хора. Има уммни и интелигентни, има глупави и неграмотни. Не винаги добрите са умни, не винаги лошите са глупави. Доброто и злото са морални категории, интелектът не е. А критика не може да няма. Не може някой съвестен историк да чете глупости от хиляда и една нощ и да си замълчи. Или някой математик да чете очевидни безмислици и да не се обади. Може да избере да подмине. И така ще си мълчи, мълчат, а интернетното пространство ще се профанизира напълно.
Ти говориш за друга категория хора. Хора, които просто обичат да си се заяждат и обиждат. Такива винаги ще има. Триеш и толкова.




Против критиката, за която говориш, са само троловете и хейтърите - не търпят различни мнения и ги трият. Не премахват само онези, които сами са си написали анонимно или от профил.

От сериозните блогъри - не могат да се поставят в един кюп с празнодумците, мрънкащи за първа страница - нито един не е против критиката и няма случай, в който да е изтрил неудобен коментар.

Говоря за критика, а на за селски изблици на маймуни от гората - заради последните този сайт скоро няма да съществува.


цитирай
87. tutankhamon661 - 62. silvia0505
16.09.2012 20:28
silvia0505 написа:
Интересна и болезнена тема, която засяга общуването изобщо.На въпросните явления, човек се натъква на всяка крачка.Моето отношение обикновено се свежда до извода, че щом някой коментира значи все пак е докоснат от съдържанието.Може да се е разпознал например.Това обяснява негативната му реакция.Защо да правим грешка и да си мислим, че е лесно да си гаден, прост и вулгарен.То си има и приказка:"Не ме е яд, че съм прост, яд ме е че ми личи.".Поздравления за темата!




Да, всякакви варианти има.

Аз по принцип не коментирам там, където не съм съгласен, освен ако не е при човек, който е склонен към диалог.

Обаждането в чужд блог задължително е с премерен тон, защото никой не е длъжен да търпи психо-изблици на ненормални комплексари, които тук се правят на мъже, а навън се напикават от един шамар. В blog.bg е пълно с такива - най-лесно се разпознават по ключови реплики от сорта "Хвърлям луди пари" или "Пичките ми се лепят".

цитирай
88. tutankhamon661 - 64. cefules
16.09.2012 20:55
cefules написа:
Няма какво да добавя, казал си всичко, а и тук вече съм без енергия. Толкова противно ми стана след смъртта на Митака. След нападките към него в постинга на опечаления му син. Няма да коментирам поведението на човека зад псевдо - профила. По-голямо нищожество не съм виждал, ни в обективната реалност, ни в цялата световна литература. Дори образ създаден от художествената ни фантазия не олицетворява толкова добре душевната деградиция. В постинг на осиротяло дете да обвиняваш покойния родител във всичко, което си направил сам. И да оправдаваш действията си с които си вгорчил последните месеци от живота му. Да бързаш да се лишаваш от отговорност за трагедията, когато е човешки и логично да допуснеш, че е възможно да има такава. Това не е чиста съвест, а пълна липса на съвест. И когато подобия на това затварят в ограниченията си останалите и има кой да ги търпи...Тежко и горко на попадналите под влиянието им.




Днес гледах един филм и се замислих за същото, което споменаваш - деградирал образ, създаден от художествената фантазия.

Едно време смятах, че някои "лоши по филмите" са нереално лоши. Но явно са реалистични - в Blog.bg се вижда много ясно. Долни, мръсни страсти, лъжи, дезинформация, обръщане на фактите по безсрамен начин и винаги актуалното "Крадецът вика дръжте крадеца".

Всеки ден го виждаме. Използват какви ли не непозволени средства, защото мечтаят за пустата първа страница, но понеже не ги удовлетворява самопомпането, т.е. искат и аудитория, опитват на чужд гръб да трупат слава. Разбират или не - без сериозни материали няма да привлекат погледите, а още по-малко ще създадат постоянни посетители. Tова ги вбесява и ужасно много им личи като се разподскачат.

Ключова реплика

Веднъж може. Два пъти също. Но ако на някой му е навик да говори за класации, веднага си казвам "Този само първа страница сънува" и грам не ме интередрусат обясненията и отричането му.


цитирай
89. tutankhamon661 - 66. tit - http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=8JdCP7vPUQc
16.09.2012 21:04
tit написа:



Сериозно се притесних, че не мога да купя любовта ти.
Не помня кога съм опитвал, но ти явно помниш.

Както и да е! Не ми е приятно да имам пререкания с теб - заради една твоя съгражданка.

цитирай
90. tutankhamon661 - !!!!!!!!
16.09.2012 21:13
Току-що Кетбалу написа, че изобщо не я интересува какво правя с коментарите й, въпреки че повече от денонощие квичи "Защо ме триеш?" Добър пример за изкукала шизофреничка. Нима това може да е забавление за нормален човек? Нарича се блогясване. Нямаш какво да кажеш, но искаш да пишеш, пишеш .... драскаш, драскаш ...

В случая е без значение малката подробност, че на няколко пъти сама се изтри.


цитирай
91. tutankhamon661 - 68. анонимен
16.09.2012 21:20
анонимен написа:
СЛЕД КАТО СИ ТАКА ВЪТРЕ В НЕЩАТА КАЖИ КОЙ Е НАЙ-ЗЛИЯ БЛОГЪР?
ХАЙДЕ ДА ТЕ ВИДЯ КОЛКО СИ ПРОЗОРЛИВ:)



Точно това не трябва да се случва. Има прекалено много подточки и подробности, поради което не може да се посочи конкретно един.

цитирай
92. tutankhamon661 - 70. kamosutrov - Привет Фараоне и Анджи! Привет на всички останали!
16.09.2012 23:44
kamosutrov написа:
Както се знае, аз паднах в борбата с модератори и тролове. За което и песни от радост се пяха. Дреме ми за бана по IP бе, сладури некомпетентни! Ама нали целия екип модератори на блога и Инвестор стана популярен в средата, в която работя. Навсякъде съм предупредил "Пазете се от тях, ще ви съспият бизнеса!" Колкото до "компетентните коментари" на част от изброените, по-скоро ги считам за лична обида. За опит да привлекат вниманието ми. Ама то и въшката привлича внимание, но за малко и за последно. Саше, ползваш Рустам за пример, ще се възползвам и аз. Преди време го поканих за моя сметка да изпие две, три питиета в някои от местата, които наричаше сборище на бабета и облечени от "Илиенци", псевдоинтелектуалци. Не дойде. Жалко, защото считам, че тениската и якето му ще са твърде екстравагантни за средата, в която живея. А интелектуалното му ниво ще е недостижимо. Рустаме, знам, че ще прочетеш това. Само безкрайно глупава шушумига може да си позволи да праща за дудуци хора на ниво и с положение. Нали знаеш, че рано или късно дудуците ще станат твой проблем? Просто си нищожество и не си струва човек да се занимава с тебе специално. Преди време ти обеща, че ще докажеш моята педофилия несъмнено. Още не си го направил. Аз пък ти обещах изненада. А аз си държа на обещанията. Несъмнено. Фараоне, кофти тръпка, ама тия живеят в нета и блога и всеки допир с реалността ги стресира. :-))))) Абсолютно съм убеден, че Рустам, Панто, Тит, Елинора и останалите са свити и мълчаливи хора, които се боят от мисълта, че в една дискусия на живо могат да поемат риска да бъдат лидери и да защитят позиция. Апропо, чаках Хисарското Йети да дойде на празника на "Буквите". И той не дойде. А, да вметна. Все повече съм склонен да смятам, че има споразумение между модераторите и троловете. Поне Здравков се изпусна веднъж, дваж. До скоро, значи.




Твоят блог беше уникален и липсата му е огромна загуба. Освен всичко останало това показва пълната некомпетентност на модератори и от който още зависят нещата тук.

Правилно предупреждаваш. Аз правя същото - не само в Реала, а и по форумите. Имал съм случаи, в които отначало им е трудно да повярват, че прости, необразовани хора с тираджийски манталитет може да оскверняват примерно френско, италианско и въобще всякакво кино, цапайки го с дивата си, но пък крайно претенциозна селяндурщина. Просто им давам няколко линка и после получавам "Никога няма да се регистрирам в blog.bg!" Това е безпристрастната оценка.

100% има нещо като споразумение между модератори и тролове. Явно сред тях няма човек, който да разбира как се върти бизнес. Не знаят нищо и за Интернет, щом смятат, че постигат нещо с фалшив брояч.

А за отблъскването на аудиторията просто няма какво да се обсъжда. Само порно-маниак може да се зарадва като види на първа страница женски гениталии в близък план. Все пак човек ако търси порно, ще отиде другаде, а тук очаква различен вид публикации.




цитирай
93. tutankhamon661 - 72. miaa - Здравей Tutankhamon661!
17.09.2012 00:13
miaa написа:
Границата между доброто и злото са намеренията! Често ги използваме, нецелесъобръзно, като смятаме, че правим добро някому, а всъщност не му помагаме.
Примерно се дразним от лошото поведение на хейтър, учтиво му правим забележки, а той още повече се "настървява" от това и се държи по- грубо.Умният човек ще разбере и ще се извини.Така е и в живота! Много е трудно да цениш и уважаваш личното пространство на човека! Ако искаш да получиш същото, адекватно отношение. Една обширна тема:)Поздравления, за интересния постинг!



Съгласен съм.

Тук са се събрали хора, които не уважават не само личното пространство на другите, но и още много неща. Не е само простотия. При някои от тях е очевидно, че им хлопа дъската. Айде да не задълбавам в по-сложни и спорни въпроси. Затова нещо просто.

Гледаш човек, който използва вулгарни думи така, както други изричат "Добър ден". Изведнъж той започва да говори за култура. Hе е ли абсурдно? Тук просто не може да има спор.

Дори да искат, не могат да го разберат, защото явно са такива по рождение.

цитирай
94. tutankhamon661 - 74. mariniki - абсолютно...
17.09.2012 00:24
mariniki написа:
съм съгласна с всяка твоя дума ... от първата
до последната... радвам се, че така точно си разбрал и написал всичко това...
кое е зло и кое е добро... имаше нужда някой да го каже и напише...
заради всички останали... поздравявам те...



Благодаря ти, че си тук! Харесвам твоите постинги, но най-вече това, че си безкрайно позитивен човек. Cигyрно поради тази причина маймуните започнаха да споменават и теб. По този повод ще припомня една реплика на незабравимия Док Холидей:

"Хора като Джони Ринго отмъщават на целия свят за това, че са се родили. Вместо сърце имат огромна дупка и цял живот опитват да я напълнят с чуждата кръв."

Нещо такова наблюдавам в blog.bg, макар и само виртуално.


цитирай
95. tutankhamon661 - 75. blackpredator - Пиша понякога с това БП, но в случая некой лалугер, мяукал като котарак.:)
17.09.2012 00:34
blackpredator написа:
По повод експертите.
В невъзпитаните и некултурните среди, разказват един виц:
Некой си академик го викнали да диагностицира невлизащ в параметри нов двигател. Поискал чук и чукнал некъде. Двигателят станал ОК.
Поискал 1000 евро хонорар. На шпенделите, не ползващи Гугъл както трябва им се видяло много за едно чукане. Академика отговорил – едно ойро е за чукането и 9999 за това, че ЗНАМ къде да чукам.

Такива ми ти работи с Гугъла и чукането…
Надявам се еднаж да схванеш, поуката от вица.:)

Пирате, ти май вместо Веселия Роджър, ветрееш Жълти гащи?;))



Ти знаеш къде да чукаш, нали? Жените ти се лепят, пачката те бие през ръцете, а чичо Гугъл ти е сервитьор. Бравос!

Следващия път вместо "еднаж" напиши "един път", че да не пропуснеш "в". Би било жалко, ако получиш двойка. Знаеш, Даскалът всичко вижда.

Какво му се чудиш на Пирата? Cамо при Pустам ли да коментира? Hаръчник ще издадеш ли - къде може и къде не може? Има си жълти гащи, вее си ги. Да не искаш като теб - жълта книжка да размахва?

цитирай
96. tutankhamon661 - 76. dolsineq
17.09.2012 00:48
dolsineq написа:
“Аз нямам модерация. Само съм забранил анонимните”.
........................................
Убеди ме, Камоне, да отменя забраната. А, в отговор на 75. blackpredator има един друг виц: "Щом съм се качила, значи съм се решила!"...:)



Оптималният вариант е позволени анонимни, но с модерация. Tакова е моето мнение, пък ти си решаваш.

Имай предвид, че рано или късно ще те нападнат анонимните. Hе е нужно да ги предизвикаш. Нали видя какво стана с Hristo27? Човекът за никой не е казал лоша дума, но му се нахвърлиха.

Просто това са говеда.

цитирай
97. tutankhamon661 - 77. sparotok - !
17.09.2012 00:51
sparotok написа:
Фараоне, конфликтите между хората никога няма да престанат. Невъзможно е да се угоди на всеки...Ти прави това, което смяташ за правилно и се опитвай да не отговаряш на нападките с нападки...Някои хора се заяждат защото са самотни, а това си е проклятие...Други хора, ако бяха в непосредствен контакт с теб биха се държали съвсем различно, но анонимността в интерент е като алкохола - смъква задръжките и позволява на лошото да изплува.




Съгласен съм.

Bече не отговарям толкова често и дори ме е яд, че в началото изгубих ценно време. Но тогава не знаех какви възможности дава Интернет. Сега ми е известно и самотните трудно ще привлекат вниманието ми - нищо че постоянно опитват.

цитирай
98. tutankhamon661 - 78. kamosutrov - Ако схванах правилно насоката на вица, наричаш Рустам експерт? Не е ли твърде пресилена тази оценка?
17.09.2012 01:08
kamosutrov написа:
blackpredator написа:
По повод експертите.
В невъзпитаните и некултурните среди, разказват един виц:
Некой си академик го викнали да диагностицира невлизащ в параметри нов двигател. Поискал чук и чукнал некъде. Двигателят станал ОК.
Поискал 1000 евро хонорар. На шпенделите, не ползващи Гугъл както трябва им се видяло много за едно чукане. Академика отговорил – едно ойро е за чукането и 9999 за това, че ЗНАМ къде да чукам.

Такива ми ти работи с Гугъла и чукането…
Надявам се еднаж да схванеш, поуката от вица.:)

Пирате, ти май вместо Веселия Роджър, ветрееш Жълти гащи?;))

Но не те и обвинявам. Всеки разбира събитията така, както му изнася.
Сега е мой ред за вица, който обяснява експертността ви.
На изпит по логика. Преподавател кара студент да прави асоциации.
Преподавател:Колега, направете асоциация на трамвай!
Студент: Цици!
Преподавател: Хъм... А локомотив?
Студент: Цици!
Преподавател: Хъъъм.... Миньор?
Студент: Цици!
Преподавател: Стига с тия цици, бе! Защо?
Студент: Ама аз само за цици си мисля, господин професоре!
Та и при вас така. Един прави опити да печели кинти от всичко, другите виждат помпане и Първа страница. Всеки с мераците си... :-)))))





Направо го закла.

В началото влизах в Интернет за забавление, но ми омръзна само за няколко месеца. Щях да съм приключил с виртуалното, ако не бях разбрал, че могат и пари да се изкарват. За мен това е главното и го правя по всички правила.


Прочел съм доста и продължавам да чета, защото за разлика от Blackpredator и други самозвани енциклопедисти и ценители, аз знам, че човек се учи цял живот. Много от нещата, които твърдя в постинги и коментари, съм ги прочел по блоговете на хора, които отдавна са в Интернет и знаят доста. Повечето от тях са неизвестни тук, а други се представят като "нечестни" и се поставят в един кюп със съвсем различни неща.

Пример:

Това, което наблюдаваме днес при Мадърборда, е изкуствен трафик - само цифри. Разпознават се по бързото качване на брояча в продължение на часове. Преди време ми предложиха да обяснят как става, но като разбрах, че това не са реални посетители, дори не исках да слушам. Обяснението е просто: цифрите не могат да кликат по реклами.

Съвсем друго е качването по социални мрежи и директории. Mогат да те открият хора от цял свят, но най-важното е, че са истински посетители, т.е. могат да кликат по рекламите - точно това ме интересува. При споделянето няма как да трупаш 100 прочитания в минута и това в продължение на цял ден - доста очебийна разлика.

Обаче както ти казваш, някои сънуват първа страница и не подозират, че може да съществуват съвсем различни цели. За тях е важно да се перчат начело и не се усещат, че няма реална полза от това.


цитирай
99. tutankhamon661 - 79. анонимен - Josarian - Здравей Тутанкамон,
17.09.2012 01:19
анонимен написа:
категорично те подкрепям. Но общо взето съм на мнението на Пискова - блог.бг отдавна се превърна да не казвам в какво, че съм доста краен...




Аз ще го кажа вместо теб:

Голям кенеф за претенциозни селяндури.

Tова е последното им убежище. Закрият ли и този сайт /след Friends - пак по тяхна вина/, някои ще приключат с виртуалното. Други ще продължат, но вече със съвсем различно поведение - ще скачат според камшика. Никъде другаде няма да им позволят това, което тук минава за "нормално".


цитирай
100. анонимен - БП
17.09.2012 01:38
Пак не си схванал поуката.
Даже и "еднаж"-а.
цитирай
101. tutankhamon661 - 101. анонимен - БП
17.09.2012 13:02
анонимен написа:
Пак не си схванал поуката.
Даже и "еднаж"-а.



Получаваш двойка.
А те предупредих съвсем добронамерено.

цитирай
102. dolsineq - категорично те подкрепям. Но общо ...
18.09.2012 16:38
tutankhamon661 написа:
анонимен написа:
категорично те подкрепям. Но общо взето съм на мнението на Пискова - блог.бг отдавна се превърна да не казвам в какво, че съм доста краен...

.......................................
Сайта си е хубав, да закриват само тези блогъри, които прекаляват с каруцарските си приказки, Камоне...


Аз ще го кажа вместо теб:

Голям кенеф за претенциозни селяндури.

Tова е последното им убежище. Закрият ли и този сайт /след Friends - пак по тяхна вина/, някои ще приключат с виртуалното. Други ще продължат, но вече със съвсем различно поведение - ще скачат според камшика. Никъде другаде няма да им позволят това, което тук минава за "нормално".



цитирай
103. tutankhamon661 - 103. dolsineq
18.09.2012 17:03
dolsineq написа:
tutankhamon661 написа:
анонимен написа:
категорично те подкрепям. Но общо взето съм на мнението на Пискова - блог.бг отдавна се превърна да не казвам в какво, че съм доста краен...

.......................................
Сайта си е хубав, да закриват само тези блогъри, които прекаляват с каруцарските си приказки, Камоне...


Аз ще го кажа вместо теб:

Голям кенеф за претенциозни селяндури.

Tова е последното им убежище. Закрият ли и този сайт /след Friends - пак по тяхна вина/, някои ще приключат с виртуалното. Други ще продължат, но вече със съвсем различно поведение - ще скачат според камшика. Никъде другаде няма да им позволят това, което тук минава за "нормално".







Така би трябвало да стане, но от друга страна точно каруцарите са приближени на модераторите и всъщност те бучат за първа страница, класации, трият неудобни коментари - правят всичко онова, за което обвиняват невинните хора.

Имат и други комични навици. Денонощно подскачат и плачукат, но после разправят, че те са разподскачали някой. Много е смешно, след като виждам, че без причина получават сърцебиене.

Всеки нормален човек е свдетел и хейтърите, които не се смятат за хейтъри, не могат да направят абсолютно нищо - ето причина за още много дози главоболие.

Говорят си едни и същи измишльотини. Никой не им вярва, както и те самите, но са напълно ялови за нови идеи. До толкова за пропаднали в собственото си малоумие, че измислят някакви несъществуващи хейтъри, за да се борят срещу тях. Ебават се един друг, обиждат се, а после викат едикой си го е написал.

Всичко това им се струва забавно. Такива хора никога няма да разберат какво означава купон. Остава им само да подскачат и да се тръшкат без никаква полза, а това мен лично ме забавлява.


цитирай
104. balebalev - Постингът не става.
21.09.2012 09:33
Тия на Цефул са по-хубави.
цитирай
105. tutankhamon661 - 105. balebalev - Постингът не става.
21.09.2012 14:04
balebalev написа:
Тия на Цефул са по-хубави.



Ето го и Великото Оценяващо Нещо !!!

Благодаря, че намери време да се изкажеш между пътуванията до Юпитер и Плутон, както и редица други междугалактически дестинации до все още неизвестни на астрономията планети. Пак да пратиш снимки!


цитирай
106. tutankhamon661 - cefules
21.09.2012 14:06

Приятелю, Бале официално те призна.

Смятам, знаеш, че неговата оценка е най-важна. Все пак той е Най-великио блогър.

Трябва да черпиш.

цитирай
107. liliyanaandreeva - Всичко казано е вярно! Не разбирам ...
28.10.2012 18:57
Всичко казано е вярно! Не разбирам защо роптаят горе "изказалите се" по въпроса!
цитирай
108. tutankhamon661 - 108. liliyanaandreeva
30.10.2012 18:09
liliyanaandreeva написа:
Всичко казано е вярно! Не разбирам защо роптаят горе "изказалите се" по въпроса!


Защото не са се изказали, a са се изакали. Толкова им е акълът.
То ако ставаше само с приказки на килограм без никаква мисъл, всички щяха да са богове-милиардери.


цитирай
109. emma6 - ::)
06.11.2012 22:29
+ и -
се привличат ::)
цитирай
110. tutankhamon661 - 110. emma6 - ::)
06.11.2012 22:35
emma6 написа:
+ и -
се привличат ::)



Нали !!!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5664300
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59857
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031