Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2013 11:07 - Държавна сигурност продължава да стиска енергетиката за яйц@т@.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4518 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 17.12.2013 11:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ще се позова на материал на известния журналист и безспорен капацитет по историята и архивите на Държавна сигурност (ДС) г-н Христо Христов, списващ сайта Държавнасигурност.com. Актуалния материал е със заглавие Кого и къде предстои да проверява комисията по досиетата. И започва така:

"Миналата седмица министър-председателят Пламен Орешарски заяви, че не следи внимателно дейността на комисията по досиетата, но е останал с впечатление, че тя е отворила почти всички досиета. "Какво повече да отваря? А ако не е, да побърза и да си свърши работата. След като си свърши работата, не виждам за какво трябва да съществува", коментира Орешарски.

Изявлението му е меко казано е манипулириемо, тъй като е основана на неговата некомпетентност по въпроса. Коментарът създава погрешното впечатление, че комисията по досиетата продължава да съществува безпричинно и да харчи държавни средства на гърба на българските данъкоплатци. Изявлението на премиера се вписа идеално в искането на бившите кадрови служители на ДС, поискали от парламента закриването на комисията.

Сайтът desebg.com представя подробна информация за областите, държавните длъжности и сектори в страната, които предстоят да бъдат проверени от комисията по досиетата. Именно това е причината, поради която през май 2012 г. мандатът на независимия държавен орган беше удължен с 5 години от 41-то Народно събрание, за което гласуваха не само ГЕРБ и Синята коалиция, но и БСП и ДПС.

Важно е да се знае, че в закона законодателят е приел две основни категории, по които комисията извършва проверки. На първо място това са „публични длъжности”, а на второ – „публични дейности”.

По двете категории в закона са разписани подробни позиции. За публичните длъжности те са общо 29 позиции, а за публичните дейности – 14."

image

Следва изброяване на позициите, които следва да бъдат проверени, но нас това особенно не ни вълнува и заради това ще го пропуснем. По-горе съм дал линк към статията, така че всеки желаещ може да се запознае.
По-най-по-важно за нас, обаче, е в самият завършек на материала, който гласи буквална следното:

"Големият отсъстващ - енергетиката

Големият отсъстващ в закона за досиетата е енергетиката. Изглежда енергийният сектор е табу поради тази причина българското общество няма да в скоро време да получи прозрачност по отношение на присъствието на сътрудниците на комунистическите тайни служби в енергетиката."

Казано иначе - ще се проверява куцо и сакато, НО не и държателите и пазителите на най-голямата и най-блага каца от меда. Има ли учудени?


image

В АЕЦ "Козлодуй" е бъкано с агенти и доносници на ДС и това едва ли е изненада за някого. Без съмнение същото се отнася и за цялата останала държавна, а и не само държавна, енергийна структура. Чудно ли е след това, че признаците за колапс на системата, а от там и на цялата икономика, са повече от очевадни? Но ДС няма никакво намерение да отпуска хватката.
Съвсем пресен пример, от тази сутрин.
Божидар Данев - секретен сътрудник на Държавна сигурност с псевдоним Генчев и настоящ Председателят на Българската стопанска камара, по "независимата" НОВА ТВ не спря да се хвали, че икономиката ни бележела небивал ръст през последните месеци, но в същото време трябвало да спасяваме сгромолясващата се енергетика чрез интензифициране на газификацията - разбирай увеличаване власта на поробителя. Колко прозрачен детайл, показващ жизненоста на ДС и истинската и същност - в служба на КГБ, преименувано във ФСБ (Федеральная служба безопасности), на подобие на нашата Д(АН)С.

И накрая, за десерт, нека се пак видим разкрит един истински доносник на ДС и бивш изпълнителен директора на АЕЦ "Козлодуй", разкрит пред малко повече от месец, но по линия на проверка на общински съветници, а не от енергетиката. Публикацията е на местен, Козлодуйски вестник.

Иван Иванов е бил агент на Държавна сигурност

image

"Бившият изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй” и бивш общински съветник Иван Иванов е бил секретен сътрудник агент на Държавна сигурност. Това обяви Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия след проверка, извършена на ръководните органи и общински съветници в Община Козлодуй след 1989 година.
Въпреки че така наречената Комисия по досиетата проверява всички кандидати при провеждане на различните видове политически избори от поне 10 години, името на Иван Иванов за първи път се обявява като част от репресивния комунистически апарат. Според данните, огласени от Комисията, бившият управник е бил вербуван на 29 октомври 1981 година от Нино Спасов, а месец по-късно е и регистриран в системата на ДС. Той е работил в областното управление на службата в МВР Враца като секретен сътрудник – агент с псевдоним Петров. Документите, от които е извлечена информацията, са Регистрационен дневник, три картона и Протокол с рег. № 46 от 4 април 1990 г. за унищожаване на лично и работно дело от архива на ДС. Иван Иванов е бил снет от отчет през 1987 г.
"

През 2006-та той беше сменен от пуделчето на тогавашния министър Р. Овч. Ив. Ген., който в момента е с нарушен пенсионен режим (върнат в АЕЦ-а, като директор), за да продължи делото на партията и истинската си родина. ДС продължава да стиска яйцата не само на енергетиката, а на цял един народ.

Г. К.




Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9832556
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031