Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2019 23:18 - Кой беше невидимият опонент на г-н Борисов в изборите за европейски парламент у нас
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 474 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Колеги, вече е десет часа и седемнадесет минути, тоест, троля трябваше да си е легнала още преди час, тъй като ще се събуди утре в четири часа, за да е на нивата с розите в пет и тридесет и да работи там до дванадесет на обяд, ако някой се интересува, заплащането тази година на розоберачите, ще бъде 1 лв., на розопроизводителите (собствениците на нивата) - 1, 60 лв. за килограм набрани рози, тойест, някой закърпи работата, ама не се знае докога, а ние берем добре, колеги, в чувалите няма листа, само цвят, малко пъпки, за да радваме баба Катя и дядо Илия (собствениците на нашата 30-декарова нива, 60 реда, берем я около 12 души, защото мнозина съграждани са решили да си насадят сами, или пък не искат да берат за левче, и май няма кой друг да мисли за розата, колеги, а тя иска бране, и да се мислят хубави неща, докато се бере, за да излязат качествени чувалите). 
Та се оказа, колеги, че изборите у нас, са като кампанията за розобера в Карлово, днес ние с майка ми се прибрахме към един часа, един и половина, едвам се придвижихме и погрижихме за всичко необходимо, но бяхме решили, да отидем да гласуваме на тия избори, знае се защо аз щях да отида да гласувам - за да защитя Конституцията, и го направих, колеги, бях една от всичките  тридесет процента гласували, които обезпокоиха опозицията у нас толкова много, а мен не, защото видях колко малко бяха имената в списъка, която защити Конституцията, не зная за другите.
Останалите колеги избиратели, осъществиха избора на я да си спомня, втория или третия набор  евродепутати, представящи официално политическите интереси на България пред ЕС. Сериозен ангажимент, колеги, изключително сериозен, място, където да покажем най-добрите черти на българската политическа действителност, ама не, наистина, в България има територии, които, според чутото от мен интервю по радио "Дарик" - не помня дали вчера около един часа на обяд, или днес около пет и половина сутринта, обаче някой нарече тия територии "Силиконовата долина на Балканите"))). Лично аз, нищо не чух за тия територии, покрай изборите, но ето, чух покрай интервю с представител на фирми, които търгували по интернет, и не можели да издават касови бележки, както искала от тях НАП или който е там, защото не били сладоледаджийници. (да, спомних си, интервюто го чух днес сутринта, докато ни караха по пътя за помпената станция до нивата; господинът заявяваше, че на тези фирми им било по-изгодно да преместят бизнеса си в други държави, което навярно е така)). 
Та, колеги, днес беше извършен изборът на депутатите, които ще представят България в парламента на Европейския съюз, въпреки некачествената предизборна кампания, тоталната липса на идеи, на политически мисли, на отговорност, въпреки почти пълния разпад на правителството, предизвикан от нечувани (в последните десет години) корупционни скандали, без да има никой осъден, при стълкновения между "маргиналните групи" (както ги нарича бъдещият евродепутат Ангел Джамбазки))) и "българите", "белите" или кой?... Стълкновения, при последното от които, ако не греша, жандармеристите свалиха каските си пред хората, опа, или беше предпоследното, преди повече от месец, свалиха си каските и черните уплътнения, аз лично мога да опиша тук лицето на едно от момчетата, снимано отблизо от някой фотограф - беше със светла брада и светла коса. 
На фона на всичко това, колеги, у нас бяха проведени, вероятно при редица изборни нарушения, с неучастие на над 60 процента от избирателите, с още проблеми, които тепърва ще изникват, поредните избори за депутати в европейския парламент. 
Водачът на листата на ПП ГЕРБ г-жа Мария Габриел дори изтъкна, (в статия на днес. бг) че българският народ имал време за една прошка тия дни, и я дал на колко бяха, седем депутати от тяхната партия ли, или повече, засега не се знае точно. Така е, колеги, точно това е направил вероятно народът, аз много се радвам лично, че народът даде тази прошка и на г-н Ангел Джамбазки, тъй като щеше да ми се налага на мен, тук, лично, в следващите си постинги, да му прощавам изявите в родния парламент))Бога ми, а при него има много неща за прощаване, за разлика от г-жа Габриел, която никой у нас не познава))
Велик народ имаме, колеги, който може толкова да прощава - това са колко души, според статията в дир. бг, за момента - седем мандата общо - шест за ГЕРБ и един за коалиционния му партньор, ВМРО (колегата Джамбазки, мислим, слава на математиката)), макар и само една трета от него, другите две трети явно не желаят да прощават, но това е тяхно право. 
Но мен, колеги, ме изненада, в качеството ми не само на розоберач, но и на бивш трол - полковник от публичното разузнаване у нас, изказването на г-жа Габриел, бивш комисар по електронните въпроси, или как беше там , тойест тя заяви, дето "на тези избори ГЕРБ са имали невидим опонент освен видимите и че това е "първата негова загуба и втора за неговия ментор"". Йок, колеги, кой друг може да бъде тоз невидим опонент, освен Троля, питам аз?? Иначе други невидими опоненти - това вятърът, бурята, градушката, мъртвите от "Властелинът на пръстените", призракът на Тодор Живков (и на Милко Балев), някои духове, които тропат по прозорците на хората в някои отдалечени села (не престъпниците, които ги колят, ами истинските духове, колеги, аз веднъж приех при мен в читалището в село Бусманци една много уплашена възрастна жена, която беше убедена, че духове си правели сватби в края на селото, до нейната къща, синът й дойде да си я прибере след около час). Та, колеги, тъй като смятам, че премиерът не говори за тия духове, явно става въпрос за менека, трол полковник от публичното разузнаванетенджур Елисавета Ненчева, на Република България, о. з. (да не се бърка с о.р., колеги, това са сериозни звания, троля е само о.з., поради нейната привързаност към запасите и пр., моля, икономистите да не се присмиват, троля е консервативен човек)
Начи, колеги, язе да си повдигна тирантите, оправяме гащите (ама да знаете, колеги, как ми падат панталоните на нивата, когато се намокрят целите крачоли, и станат все кал, оня ден, един приятел ми вика, че съм приличала на някакъв негов познат, багерист ли беше, бригадир ли, и аз му отвърнах, дето една жена от нашата бригада дойде по-миналата година със слаби обувки, а не с гумени ботуши на нивата, и в един пороен дъжд си ги изгуби в калта, затънаха, бра по чорапи, докато не й намериха някакви гуменки, много се смяхме, обаче тя се разболя от пневмония после). 
Толкоз, колеги, за невидимите и за прошките, мислим, дето всичко е видимо, и ясно, ами и утре е ден на нивата, вече е единадесет, на мен ми остават пет часа сън. 
Два поздрава за всички тролчета, тролоци и най-малките троли, и да не се чустват никога по-малко значими, като народ, от това, че тридесет процента от тях са дали прошка на седем души или осем, или на петнайсет или колкото са там всичките, които бяха избрани днес да представят България в парламента на ЕС. 
 На българския народ са му дали прошка толкова значими хора - като Васил Левски,(иначе как ще бъде търсен като  светец, или греша, колеги?))),  като Никола Вапцаров - "И в бурята ще бъдем пак със теб, народе мой, защото се обичахме", всичките мъртви и живи поети, учените на България, нейните изобретатели, великите й учители и лекари, забележителните политически водачи от миналото, а може би пък и от днес (кой знае)),които, в крайна сметка, са толкова достойни хора, че от тяхно име може да се прощава цял човешки живот, ако човек наистина повярва (а който вярва, колеги, пълни чувалите с рози, примерно)))
 Опа, песните. 
Те, г-н Премиер, ей го невидимият ви опонент). Да живей Конституцията! 


















Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1658935
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930