Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2013 18:17 - Сбогом, човечество!...
Автор: mt46 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 10320 Коментари: 21 Гласове:
55

Последна промяна: 19.11.2013 23:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
#
#
#

ООН ни се скара, че си пазим границата от нарушители BNews.bg

image

Върховният комисариат за бежанците на ООН разкритикува връщането на сирийски бежанци от страни от ЕС, като посочва поименно Гърция и България, предаде АФП.

Безпрецедентна намеса във вътрешен план и в политиката на национална сигурност на страната си позволиха от Върховния комисариат за бежанците към ООН.

Комисарите искат налагане на мораториум върху връщането на имигрантите от страни в ЕС.

От ресорната организация на ООН за бежанците ни се скараха всъщност за това, че си пазим границите и не допускаме имигранти. Според комисарите, очевидно трябва да отворим широко границите и всеки нарушител свободно да навлиза на наша територия.

Организацията към ООН проверява в момента допълнителна информация, че сме върнали през почивните дни 100 сирийски бежанци обратно, по-точно - не сме ги допуснали на наша територия от Турция. Също така се посочва с негативен нюанс фактът, че сме разположили 1200 полицаи по границата, които да я пазят и да пречат на бежанци да идват в България.

„Връщането или възпрепятстването на достъпа може да изложи кандидатите за убежище на повече рискове и да им нанесе допълнителни травми”, заявиха от Комисариата за бежанците.

По подобие на България, комисариатът изразява безпокойство за положението, в което се намира група от 150 сирийци, на които във вторник е било отказано да влязат в Гърция.

В същото време вътрешният министър Цветлин Йовчев бе на инспекция по границата край Елхово, където похвали граничните полицаи, че само за една седмица, откакто се подеха новите мерки на правителството за ограничаване на бежанския наплив, трикратно са намалели опитите за незаконно преминаване.

Вътрешният министър потвърди, че над 100 нарушители на границата са били върнати обратно тази нощ, а предишното денонощие са били над 150.

Днес пък една група от 20 души не беше допусната да влезе на територията на страната, допълни Йовчев.

До момента България е изхарчила 260 млн. за бежанците, които наброяват вече около 10 хил. души.

www.bnews.bg/article-91310#.UoacfOekJWc.facebook

                 
Обръщение към ООН    
Понеже доста българи
потънали са
в океан от отчаяние,
или се ровят из боклука
в Боклучария,
обърнах се
към ООН:
- Дали ви пука
за България?...
Отвърнаха:
- О-о, не!...
- Ами за кучетата
великобритански,
за американските свине,
за кравите швейцарски,
за германските коне...
дали ви пука,
дами, господа?...
- О-о, да! О-о, да!...

Марин Тачков
ноември 2013 г.






Гласувай:
60


Вълнообразно


1. mt46 - Ето един, сравнително "мек", коментар под статията:
17.11.2013 19:12

възмутена - 11:01, 16 ное

"Щом и ООН си позволява да ни извива ръцете, да се меси във вътрешните работи на суверенна страна и да се държи нагло и безцеремонно, смятайте в какъв упадък на държавността се намираме!!! На наш гръб си правят разни организацийки политиките, правят се на важни и напомнят за себе си, излизайки от нафталина на забравата!!! Значи не само са ни свалени гащите, ами сме и в поза партер...и не подбираме кой...Имаме си обслужваща, слугуваща, сервилна, комплексарска, подкупна, лишена от достойнство държавна и външна политика!!!"
Мнозина май още не са разбрали, че отдавна не сме суверенна, независима държава...
цитирай
2. valeska - Емигрантите гледат на България ...
17.11.2013 19:41
Емигрантите гледат на България като на вход за Европа. Наивно е да се очаква помощ от ЕС или другаде. Така че, действията на правителството са правилни. Страната ни не може да приема повече емигранти.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Целият сват е превърнат в тиктакаща бомба
17.11.2013 19:55
в резултат на несправедливите мирни "договори" след ПСВ. За премахването им започна Втората, но отново победи мафията и Европа не премахна лъжата, в която живееше след ПСВ. В целия свят днес берат горчивите плодове на несправедливостта в резултат на тази проклета война. Диктатурата бе стабилизиращ фактор за по-бавното проникване на тези разложителни процеси у нас, но след "демокрацията" те навлязоха у нас и ние, наивните в резултат на оградите и липсата на връзки със света станахме жертва на тях. Това, което се случва днес и което описваш в стихото си също е последствие от тези несправидливости, на които се крепи днешнотоо статукво на света. За тези неща ще пиша на 27. т. м, една от най-трагичните дати за нас.
цитирай
4. mt46 - За емигрантите е ясно...
17.11.2013 20:52
valeska написа:
Емигрантите гледат на България като на вход за Европа. Наивно е да се очаква помощ от ЕС или другаде. Така че, действията на правителството са правилни. Страната ни не може да приема повече емигранти.

Но ако ЕС не помага, защо съществува и защо сме там?... И защо чужденци се месят грубо във вътрешните ни работи? Това демокрация ли е, или диктат?...
цитирай
5. mt46 - Да, Коста, разбирам, че е следствие...
17.11.2013 21:02
planinitenabulgaria написа:
в резултат на несправедливите мирни "договори" след ПСВ. За премахването им започна Втората, но отново победи мафията и Европа не премахна лъжата, в която живееше след ПСВ. В целия свят днес берат горчивите плодове на несправедливостта в резултат на тази проклета война. Диктатурата бе стабилизиращ фактор за по-бавното проникване на тези разложителни процеси у нас, но след "демокрацията" те навлязоха у нас и ние, наивните в резултат на оградите и липсата на връзки със света станахме жертва на тях. Това, което се случва днес и което описваш в стихото си също е последствие от тези несправидливости, на които се крепи днешнотоо статукво на света. За тези неща ще пиша на 27. т. м, една от най-трагичните дати за нас.

А причината е прастара - алчността, хищническата жажда за власт, за заграбване на нови територии чрез поробване на по-малките народи...
цитирай
6. mt46 - http://www.burgasnovinite.bg/Djulieto-Kieza.html
17.11.2013 21:14
Интересно интервю е дал Джулието Киеза, бивш депутат в Европарламента и известен антиглобалист. Интервюто е за „Росбалт“. Кое е интересното в него?

В близките години светът е заплашен от война за ресурси. За да се избегне такава катастрофа, ние се нуждаем от основна смяна на потребителската етика. В този случай обаче финансовият елит вероятно ще иска да реши всички проблеми чрез сценария от 11 септември 2001 година.


Телевизията по 24 часа ни казва какво да купуваме, че нашата скала за ценности – е покупателната ни способност. Всъщност в съвременната телевизия истинската информация е не повече ота 8%. Всичко останало е реклама, както и забавление. А човекът го формират същите тези 92%.


За начало бих национализирал медиите. Преди 50 години човешката личност се формираше в семейството, в училище, а понякога – в църквата. Днес 90% от мисленето на младите хора, се формира от телевизията. TV се превърна в най-важната културна структура по целия свят, от САЩ до Индия и Китай.

Медийната система - е фундаментално право на хората, а то не може да бъде приватизирано. Те трябва да бъдат върнати на държавата и нацията. За състоянието на планетата не може да се разкаже на хората без участието на ТВ. Вместо това, телевизията се опитва да ни убеди да си купим друга кола.
По същия начин смятам, че ние трябва да национализираме всички банки, печатащи пари. Ние губим контрол върху парите.


-Ние- кои сме?

Държавите, гражданите на държавите. В средата на декември, „Ню Йорк Таймс“ публикуваха на първа страница статия – че всеки месец в един ресторант на „Уолстрийт се събират ръководителите на девет водещи банки“ Голдман Сакс „, UBS,“ Банка на Америка “ Deutsche Bank, и други подобни.


Всеки месец, тези девет души вземат решения за шестте милиарда хора: какво ще е равнището на безработица в света, колко хора да умрат от глад, колко правителства да бъдат свалени, колко много министри да бъдат купени и така нататък. Това са уважавани престъпници, но те са по-мощни, отколкото всеки световен лидер. Те имат реална власт – властта на парите.
цитирай
7. mt46 - http://obshtestvo.net/%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D0%BA-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%85%D1%83-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0
17.11.2013 21:27
БЪЛГАРИЯ ПОДЛОЖЕНА НА ДИСКРИМИНАЦИЯ

В България пристига на изненадваща кратка визита върховния комисар на ООН за бежанците Антонио Гутериш (22 ноември 2013, петък). Предвижда се среща в МВР между министър Цветлин Йовчев и г-н Гутериш. Очаква се единствената тема на срещата да е желанието на Комисариата да се продължи с приемането на бежанци на българска територия.

По рано този месец (6 ноември) комисарят по човешки права към Съвета на Европа Нил Муйжниекс обяви в интервю за БНТ, че идеята за затварянето на българската граница за бежанци не е добра. Той определи строежа на стена по границата с Турция като неефективен и скъп метод за предотвратяване влизането на бежанци. Муйжниекс се обяви и срещу затварянето на бежанците във временни центрове. Фактите със стената в Гърция обаче са красноречиви – тя подпомага граничния контрол и рязко намали нелегалният трафик към южната ни съседка, като същевременно го пренасочи към България.

Комисар Кристалина Георгиева още от края на лятото започна да убеждава общественото мнение, че заселването на бежанци е положително явление, ще оправи демографските проблеми на страната и трябва да продължи.

Глобалистки и мултикултурни лобита вътре в България пък, засилват медийния натиск върху управляващите за приемане на нелегалните емигранти като бежанци.

Да припомним, че Меркел, Саркози, Зеехофер, Камерън и редица други европейски политици обявиха през последните няколко години, че мултикултурализмът е напълно провален.

Винаги се атакува най-слабото място

Никой не притиска големите страни в ЕС и богатите арабски държави. Гърция си направи стена и връща нарушителите обратно в Турция. Въпреки, че евробюрократите притискаха гърците за твърдата им политика по отношение на нелегалната емиграция, те не допуснаха грубата намеса във вътрешните им работи. Сега целият натиск се концентрира върху малка, бедна и раздирана от проблеми България. Тя е най-удобна, за да могат многобройните международни организации да отчитат дейност, без да дразнят влиятелните държави, които са техни спонсори.

България е дискриминарана и все още не е обявила своя квота

Богатите арабски страни (Саудитска Арабия, Катар, Оман) не приемат бежанци. Големите страни в ЕС обявиха мизерни квоти за прием на сирийци (Франция – 500 човека, Австрия – 500, Германия – 5000, Норвегия – 1000…). България не само, че още не е обявила квота, но на всичко отгоре мълчи за продължаващия натиск, който е форма на дискриминация, която може да доведе до катрастрофални икономически и социални последствия за най-бедната държава в Европейския съюз.

Цветлин Йовчев е длъжен да удържи на натиска, да остави и засили живата охрана на границата, и да изгради планираните центрове от затворен тип. Оградата трябва да бъде завършена от край до край по цялата граница, а не само на 30 км. от общо 259.

Ако българските политици се огънат, историята ще ги съди жестоко!
цитирай
8. mt46 - http://lira.bg/?p=56002
17.11.2013 22:07
Известният испански писател Артуро Перес-Реверте, познат на българските читатели с романите си „Обсадата”, „Фламандският майстор”, „Чиста кръв” и др, се изказа остро срещу общоевропейските процеси в интервю за ДПА, цитирано от vesti.bg.

„Живеем в една все по-некултурна Европа. Виждали ли сте биографиите на неграмотниците в Брюксел? Европа е управлявана от група некултурни и неграмотни технократи, без никакво чувство за реалност. Светът не е научил нищо от икономическата криза. Западът създаде нещо като мехур на щастието, едно напълно измислено социално благоденствие, нереалистично, фалшиво. А действителността беше като айсбергът, пратил на дъното „Титаник“, който ни удари отново и ни показа, че живеем в нереален свят. Кризата трябваше да ни накара да си кажем, че е нужно да преосмислим социалните, човешките и културните структури, така че да се адаптират към реалността на света, но ние продължаваме да си мислим, че кризата е инцидент, а не ситуация и че ще се върнем към щастливите времена преди нея. Страхувам се, че нищо не научихме . В основата си човешкото същество е глупаво животно. Индивидуалността го спасява, но колективът го обрича. Почти нямам вяра в колективните решения, в колективното пробуждане.
Жените имат биологично предразположение да анализират света, те са родени да проявяват любопитство към света, те са с по-голяма интуиция, с по-голяма способност за анализ, за учене, за по-широка визия, докато мъжете живеят доста по-безотговорно”, казва Перес-Реверте.
цитирай
9. mt46 - http://web.barometar.net/61009/
18.11.2013 13:03
Ние сме това, което в Римската империя се е наричало „зона на конфедератите“. Сиреч, на варварските племена по границите на империята, с които тя трябва да се противопоставя на други варварски племена – това коментира соцологът Иво Христов в интервю за „Гласове“. Според него за големите играчи на световния политически терен България е изключително ценно място като територия, но не и като държава. В този смисъл тук отсъства външна геополитическа поръчка за силна държавност, силна субектност, силна икономика и образовано население

- „България отдавна не е държава, а територия“ – това са ваши думи от неотдавнашно телевизионно интервю. Доста силно казано…

- Не, не са силни думи. Не са продукт на моментно емоционално състояние, а са дълбоко премислени. България е изключително ценна като място като територия. И това предопределя сегашното й състояние. Както се казва в известната руска пословица, „светое место пустое не бывает“ (святото място не може да остане пусто – бел. ред.). Така че, аз не съм притеснен за населяването на територията и какви хора ще дойдат тук. Тази територия е изхранвала три империи и е люлка на огромно количество цивилизации, към които кой знае защо, се пришиваме и ние. За да бъдете държава, трябва да бъдете субект на собствената си съдба или това, което в правото се нарича „суверени на собствената си воля“. Нито едното, нито другото, е налице в България в момента. За тези двайсет и няколко години имаме стремително рухване на всякакви елементи на държавност. Не само в международните дела – тъй като много отдавна България не е актьор в международните отношения, а декор. България няма роля, тя е част от декора. А във вътрешен план страната ни се е превърнала в територия, тъй като огромна част от т. нар. публични институции също са с декоративни функции в добрия случай. Имаме цялостен цивилизационен срив. Всички останали елементи, за които се говори: икономика, институции, здравеопазване, образование – те са само закономерно следствие. България се превръща в периферия на периферията на развития свят, а това има и ще има изключително тежки последици за нашето бъдеще. Малко са обществата в Източна Европа, чието оцеляване е поставено на карта. Ние сме изправени пред точно такава много тежка дилема.

- Коментирайте външните геополитически фактори, които обясняват случващото се в България през последните няколко години. Доколко страната ни е елемент от този сложен пъзел?

- Допреди 23 години България беше част от така наречената „съветска империя“ или „съветска зона“. Разликата между това да бъдеш част от Съветската или Западната зона е кардинална. Метафорично казано, за нашия господар от Москва наличието тук на силна държавност, с действащи институции с относително развита икономика – е от първостепенно значение. Тоест, имперският интерес съвпадаше с нашия национален интерес – доколкото Москва се нуждаеше от силен сателит на Балканите. Нищо такова няма в новата геополитическа ситуация. В момента България е шеста или седма периферия на развития свят с център Брюксел, който пък от своя страна е сателит на Вашингтон. Поради тази причина, тук не могат да съществуват високи технологии, високо образование, да не говоря за висока култура… Ние сме по-скоро това, което в Римската империя се е наричало „зона на конфедератите“, сиреч – на варварските племена по границите на империята, с които тя трябва да се противопоставя на други варварски племена. В този смисъл тук отсъства външна геополитическа поръчка за силна държавност, силна субектност, силна икономика, образовано население. Разбира се, казаното може да служи като удобно извинение за това, че не сме си написали домашното, както би се изразил президентът. Факт е обаче, че външният геополитически фактор, който е много мощен, твърде често излиза извън контекста на нашите анализатори – повечето се опитват да обясняват всичко, случващо се в страната с фактори вътре в страната. А това е дълбоко невярно. Важно е да се каже, че интересите на късната комунистическа номенклатура, която неистово се стремеше да се трансформира от прослойка без собственост, в класа със собственост (тук цитирам един дълбокоуважаван от мен колега – Валентин Вацев), съвпаднаха с интересите на външните геополитически заявки. Те се изразяваха в следното: късната комунистическа номенклатура беше готова да продаде интересите на страната – отказ от всякаква национална субектност, от високо цивилизационно ниво на територията. Като срещу процент от рентата те бяха готови и са готови, и го правят в момента, да бъдат нещо повече освен колониални администратори на територията. Вижте къде са децата и парите им. Това е индикатор за техните интереси. Цялата късна посткомунистическа номенклатура, която в момента се възпроизвежда във формата на, пази Боже, „леви-десни“ елити е с общ генезис и общи интереси.

- Много се говори напоследък за Сирия, новините преливат от информации и коментари, но съм сигурна, че мнозина изобщо не са наясно какво всъщност се случва…

- Сирийският геополитически пъзел е част от по-широкия Близкоизточен пъзел. Той от своя страна е част от голямата стратегия за сблъсък между евроатлантическите елити, водени от САЩ, с опитите им за преконфигурация на света след Студената война – влизайки в пряк сблъсък с Китай и Русия. На терена, разбира се, на Близкия Изток… Докъм края на управлението на администрацията на Буш-младши стратегията на САЩ в региона беше да се инвестира в отделни местни режими – преди всичко, петролните монархии в арабския свят: Саудитска Арабия, Катар, Египет и други. По този начин Щатите се стремяха да прокарват своето влияние и интересите си, да защитават своята геополитическа стратегия. Това рязко се промени с първия, а след това и с втория мандат, на Барак Обама – тогава започна т. нар. „Арабска пролет“.

- Обаче причини за революции и бунтове не само в Близкия Изток, а и в целия свят, винаги е имало. Но от това не следват грамадните деструктивни процеси, на които сме свидетели – от Маракеш до китайски Туркестан…

- Така е. С „Арабската пролет“ беше променена геостратегията на САЩ, изразяваща се в ликвидация на всякакви режими на тази територия – независимо дали са светски или не; премахването на всякакъв вид субектност в Близкия Изток, Северна Африка и Средна и Централна Азия, и преконфигурирането на региона в зона на племена със знамена. Каквито те са били всъщност винаги… За тази цел, стратегическият интерес беше да се инвестира в различните фундаменталистки и ислямистки движения, които имат и обективна подкрепа на терена – да припомня, че т. нар. фундаменталистка организация „Братя мюсюлмани“ е създадена, координирана, асистирана, акуширана от британското разузнаване още през 1928 г. по време на колониалното управление на Египет от Великобритания. В този смисъл няма случайности. А опитите на светските режими и в Египет, и в Сирия, и на други места, да се справят с тази организация никак не са случайни – това е въпрос на собствено оценяване. Ако се опитаме да обобщим, случилото се през последните месеци е, че по пътя на гигантската деструктивност и елиминация на всякакъв вид държавност и субектност в Близкия Изток и Северна Африка, се изпълняват много взаимно покриващи се задачи – подобно на съветската матрьошка: във всяка се крие друга, друга и друга. Това е сложно ешалонирана стратегия. Изразява се в следното: Първо, елиминирането на влиянието на Китай, който намира своите източници на петрол и енергоресурси в целия африкански континент и в Близкия Изток, реализирайки сериозна икономическа експанзия. Всъщност, борбата в Близкия Изток представлява далечни авангардни боеве за обкръжаването на Китай като евентуална алтернатива на САЩ. Второ, по отношение на местните режими – чрез елиминирането на двата ключови режима Сирия и Египет, на практика Израел престава да има собствени военни противници. Това са двете единствени сили, които що-годе можеха да представляват алтернатива на израелското доминиране в района. Трето, опитите за вкарването на Турция в сирийската каша – уж под формата на разрешаване на разрешаване на хуманитарната криза там – означават поставяне на кръст върху амбициите на Турция да играе самостоятелна геополитическа роля в региона. Вкарването на Турция в близкоизточната каша означава, че турската армия ще бъде използвана като пушечно месо за сметка на турския просперитет и опитите на Турция да играе ролята на самостоятелен, алтернативен, цивилизационен център. Неслучайно Ердоган има толкова двойнствена позиция към случващото се в Близкия Изток. Това, което става в Сирия, е прелюдия към война с Иран. Знаем, че Сирия е стратегически съюзник на Иран и че дъгата „Северен Ливан – Сирия – Ирак – шиитските райони и Иран“ играят ролята на т. нар. „Шиитски полумесец“, срещу което се противопоставят саудитските монархии от Залива и Турция. Елиминирането на Сирия в този пъзел означава премахването на ключов елемент от този полумесец, а като следствие – притискането на Иран до стената. Барак Обама не можа да издържи на комбинирания натиск на различните видове произраелски и ционистки лобита, както и на своите опоненти вътре в Съединените щати – той беше вкаран в капан. Той каза „хоп“, обаче не скочи – заявявайки, че била премината червената линия за употребата на химическо оръжие. Което е залъгалка за малки деца… Това означава, че оттук нататък ще наблюдаваме началото на края на Обама. А, ако все пак „скочи“ в блатото на Сирия, това би означавало да защитава израелски и неамерикански интереси за сметка на американските. Ако пък не „скочи“, ще бъде обявен за слаб лидер, за слаб президент и политик. И това ще доведе до сриване на доверието към Америка от страна на нейните сателити в Близкия Изток и не само там. И на трето, много важно място: В момента Обама намери хитър начин да бави топката като въпросът бе прехвърлен в Конгреса на САЩ. Тоест, разигравайки една псевдодемократична процедура, неговите съветниците му се опитват да отложат или ако трябва, да елиминират възможността за влизане в Сирия. Защото в дългосрочен аспект администрацията на Обама започна продължителни подготвителни преговори за разрешаване на Близкоизточните взаимоотношения с Иран, което не се харесва особено на Тел Авив.

- Как тези сложни световни колизии ще се отразяват тепърва на България?

- Както казах в началото, България не е актьор в международните отношения. Тя няма собствена роля, няма собствени реплики. В този смисъл ние само ще бъдем пасивни инкасатори на удара. Както това се случи в Иран и в Афганистан. Разбира се – за нас е тревожна бежанската вълна. Но аз не мисля, че това е чак такава грамадна драма, както се преекспонира в медиите. Разбира се, ние нямаме никаква възможност да поемем такова голямо нашествие на бежанци. Но в подобен вид тя може да дойде само, и тогава, когато Турция реши. А Турция „изпуска“ сирийски бежанци, за да поддържа някак си напрежението в района.

- Наемате ли се да прогнозирате кой ще надделее на военния полигон „Сирия” – САЩ или Русия?

- Първо, няма да има военен сблъсък между Русия и САЩ. Второ, ген. Демпси, началникът на Обединените щабове на въоръжените сили на Съединените щати миналата седмица, на слушането в Конгреса, каза следното: „Русия е свръхдържава само благодарение на своите ядрени оръжия.“ Русия тепърва се изправя, образно казано, в областта на конвенционалните въоръжения и не може да бъде достоен съперник на САЩ. Давам само един пример. В момента руската групировка в Източното Средиземноморие наброява между 8 и 9 кораба. За сравнение – постоянната групировка на съветския флот там по времето на СССР беше 30 кораба. Постоянна армада, не само за кризисни периоди! Така, че това, което Русия и Китай целят в Сирия, е по-скоро да покажат воля. Това много добре го разбират и в Тел Авив, и във Вашингтон. И си правят съответните изводи.

- И все пак, САЩ и Русия не подценяват ли „азиатския тигър” – Китай, Индия, Южна Корея?

- Не бих казал. Според аналитични материали в сериозните американски източници се твърди, че някъде докъм 2025 – 2030 г. Китай вече ще бъде самостоятелен политически играч. Той все още не е такъв, дълбоко зависим е от американската финансова, търговска и всякаква друга помощ, както и от американските пазари. Китайското икономическо чудо се крепи на 2 фактора: евтина работна сила и разбира се, гарантирания американски пазар. И двете могат да приключат в рамките на много къс период. Тоест – дали има подценяване? Не, в момента е налице коалиция на интереси. Не забравяйте няколко знакови неща. Първо, първото посещение на новоизбрания китайски президент беше не къде да е, а в Русия. Второ, беше подписан голям пакет от съглашения между Русия и Китай в областта на енергетиката и не само. Трето, очевидно има индикации, че т. нар. „Евразийски съюз“ няма да има израженията и конфигурацията на някакво териториално обединение или възстановяване на бившата съветска империя. По-скоро той ще бъде гъвкаво обединение по интереси, които включват Пекин, Москва, а защо не, и Берлин в един момент…

- През 1982 г. Ванга прогнозира, че „България ше се опраи кат мине войната в Сирия”. Ангажирате ли се с коментар?

- Пропускам. Моята компетентност не се простира до такива висоти.

glasove.com

цитирай
10. vishnichka - Напоследък сетивата ти са много изострени,
18.11.2013 13:28
и гняв се усеща в стиховете ти...
цитирай
11. stela50 - Всички са на ясно, че пътят на бежанците към Европа
18.11.2013 13:50
минава през България, самите те си го признават...
но никой не се интерисува това преминаване какви
последствия ще има за страна като нашата,
ако не се постави строг контрол на границата...
Изненадва намесата на ООН, но може би има такива
клаузи в договорните отношения, които дават основание
за намеса. Какво ни остава на фона на всичко останало -
да се молим за приключване на войната в Сирия ?!!
Хубаво си го описал - сатирично, но не комично... тъжно.
Поздрави !
цитирай
12. kbalenciaga - Една от причините за днешните протести
18.11.2013 14:54

е да отклони вниманието от важните въпроси:

"Нелегалните емигранти, представяни за бежанци не могат да стигнат до България без знанието на турското разузнаване. Има няколко особености на тези хора, което ме кара да се съмнявам в истинската им мисия.

Първо, почти всички от тях са сунити. Не знам да има между тях бягащи християни, алуити, друзи или пък кюрди.

Второ, много от пристигащите са жени с деца, но без мъже. Въпросът е - къде са мъжете – за нас отговорът е много важен. Ако се окаже, че мъжете им са джихадисти и се бият сега в Сирия, какво ще стане, ако дадем статут и легализираме у нас престоя на семействата им, когато джихадистите се върнат? Това е огромен проблем. Жените, които съм виждал почти всичките са с хиджаби, с тази типична забрадка, която покрива цялата коса. Тя е характерна за жени, които са под влиянието на радикалния ислям. Това е знак, че са готови да се подчинят на ислямистите. В Сирия много жени не носят хиджаб, а идващи на такива у нас говори, че може да са от ислямистки фамилии, а това е важно да се знае.

За да се убедите, в това, което говоря идете около джамията в центъра на София и ще видите, че е пълно с чернокожи бежанци. В Сирия не живеят чернокожи, и ако се дава статут на такива съмнителни лица е опасно. Ако сега в Сирия има чернокожи, то те са джихадисти. Именно Турция разреши на такива елементи да преминат от над 30 държави през нейна територия. Трябва да сме много внимателни с тези хора и самият факт, че са ги пуснали да дойдат до самата столица на България е много рисков и опасен. Може би граничи и с национална провокация. Това е грешка на правителството на Орешарски, показват, че все едно няма държава."

Това е страшно, което следва, след като се настанят в България тези джихадисти.
Ама като има такива тъпаци като протестиращите участващи в тези Циркове, ръководени от Червените олигарси и техните господари, "белите" управляващи в ЕС, това следва.
цитирай
13. mt46 - Благодаря!...
18.11.2013 16:53
stela50 написа:
минава през България, самите те си го признават...
но никой не се интерисува това преминаване какви
последствия ще има за страна като нашата,
ако не се постави строг контрол на границата...
Изненадва намесата на ООН, но може би има такива
клаузи в договорните отношения, които дават основание
за намеса. Какво ни остава на фона на всичко останало -
да се молим за приключване на войната в Сирия ?!!
Хубаво си го описал - сатирично, но не комично... тъжно.
Поздрави !

Не може без контрол на границите... Нима САЩ, Германия, Холандия и т. н. не контролират границите си?...
цитирай
14. mt46 - Не е напоследък...
18.11.2013 16:56
vishnichka написа:
и гняв се усеща в стиховете ти...

От доста години пиша и на социална тематика...
цитирай
15. mt46 - Да, отклонява вниманието, не предлага алтернатива на статуквото...
18.11.2013 18:34
kbalenciaga написа:

е да отклони вниманието от важните въпроси:

"Нелегалните емигранти, представяни за бежанци не могат да стигнат до България без знанието на турското разузнаване. Има няколко особености на тези хора, което ме кара да се съмнявам в истинската им мисия.

Първо, почти всички от тях са сунити. Не знам да има между тях бягащи християни, алуити, друзи или пък кюрди.

Второ, много от пристигащите са жени с деца, но без мъже. Въпросът е - къде са мъжете – за нас отговорът е много важен. Ако се окаже, че мъжете им са джихадисти и се бият сега в Сирия, какво ще стане, ако дадем статут и легализираме у нас престоя на семействата им, когато джихадистите се върнат? Това е огромен проблем. Жените, които съм виждал почти всичките са с хиджаби, с тази типична забрадка, която покрива цялата коса. Тя е характерна за жени, които са под влиянието на радикалния ислям. Това е знак, че са готови да се подчинят на ислямистите. В Сирия много жени не носят хиджаб, а идващи на такива у нас говори, че може да са от ислямистки фамилии, а това е важно да се знае.

За да се убедите, в това, което говоря идете около джамията в центъра на София и ще видите, че е пълно с чернокожи бежанци. В Сирия не живеят чернокожи, и ако се дава статут на такива съмнителни лица е опасно. Ако сега в Сирия има чернокожи, то те са джихадисти. Именно Турция разреши на такива елементи да преминат от над 30 държави през нейна територия. Трябва да сме много внимателни с тези хора и самият факт, че са ги пуснали да дойдат до самата столица на България е много рисков и опасен. Може би граничи и с национална провокация. Това е грешка на правителството на Орешарски, показват, че все едно няма държава."

Това е страшно, което следва, след като се настанят в България тези джихадисти.
Ама като има такива тъпаци като протестиращите участващи в тези Циркове, ръководени от Червените олигарси и техните господари, "белите" управляващи в ЕС, това следва.

цитирай
16. ok3223 - Няма закон и сила, който
18.11.2013 19:26
да ни накарат да приемаме още бежанци, ако не искаме, защото сме с изчерпани възможности.
Никой не може да ни застави да приемаме такива. Нито ООН, нито ЕС, Никой. Защото няма такива международни закони, които да заставят независима държава(ако се чувстваме все още),които да ни накарат да го направим.
При войната в Босна, когато хиляди албанци побягаха да търсят убежище и се насочиха и към България. Иван Костов ги отряза, затвори границите и нито един албанец не влезе като бежанец у нас.
ООН настоява, ЕС, кой ли не ни се кара, Костов не се уплаши, и сега у нас албански терористи няма.
ТОВА ЕДИНСТВЕНОТО ГОЛЯМО И ХУБАВО НЕЩО, С КОЕТО СЪМ ЗАПОМНИЛ Костов.
Поучени от неговия пример, И СЕГА НИЩО НИ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НИ НАКАРА ДА НЕ ПОСЛЕДВАМЕ отново ТАЗИ НЕГОВА УМНА ПОСТЪПКА.
Ние все още сме с възможност, стига да имаме добри държавници, твърдо и категорично да откажем да приемаме повече бежанци.
На ООН,на ЕС не им дреме за нас. Всичките да ни се стоварят на главите, да помрем от беднотия ако ще всичките ние, само и само да са по далеч от техните граници и държави.
цитирай
17. alexs - Показва се двоен стандарт към Бъ...
18.11.2013 23:25
Показва се двоен стандарт към България! Ами да се учим от Гърция тя се справи с този проблем като издигна стена всяка страна има право и задължение да си пази границате и териториалната цялост!
цитирай
18. mt46 - Да... Защо ги търпим?... Писнало ми е чужденци да ни управляват!...
19.11.2013 13:10
alexs написа:
Показва се двоен стандарт към България! Ами да се учим от Гърция тя се справи с този проблем като издигна стена всяка страна има право и задължение да си пази границате и териториалната цялост!

цитирай
19. mt46 - Да, не бива да им отстъпваме...
19.11.2013 13:17
ok3223 написа:
да ни накарат да приемаме още бежанци, ако не искаме, защото сме с изчерпани възможности.
Никой не може да ни застави да приемаме такива. Нито ООН, нито ЕС, Никой. Защото няма такива международни закони, които да заставят независима държава(ако се чувстваме все още),които да ни накарат да го направим.
При войната в Босна, когато хиляди албанци побягаха да търсят убежище и се насочиха и към България. Иван Костов ги отряза, затвори границите и нито един албанец не влезе като бежанец у нас.
ООН настоява, ЕС, кой ли не ни се кара, Костов не се уплаши, и сега у нас албански терористи няма.
ТОВА ЕДИНСТВЕНОТО ГОЛЯМО И ХУБАВО НЕЩО, С КОЕТО СЪМ ЗАПОМНИЛ Костов.
Поучени от неговия пример, И СЕГА НИЩО НИ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НИ НАКАРА ДА НЕ ПОСЛЕДВАМЕ отново ТАЗИ НЕГОВА УМНА ПОСТЪПКА.
Ние все още сме с възможност, стига да имаме добри държавници, твърдо и категорично да откажем да приемаме повече бежанци.
На ООН,на ЕС не им дреме за нас. Всичките да ни се стоварят на главите, да помрем от беднотия ако ще всичките ние, само и само да са по далеч от техните граници и държави.

Колкото повече отстъпваме, толкова повече ни се качват на главите... А защо да ни им покажем среден пръст /пример - унгарският премиер Орбан/?...
цитирай
20. mt46 - http://www.novini.bg/news/166701-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%85%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%B9%D1%8
19.11.2013 20:26
"Турски военни застреляха трима сирийски граждани при опит да влязат незаконно в страната, съобщи ДХА. Официалната информация е, че това е станало на 16 ноември към 01.30 часа, когато трима сирийци са се опитали да преминат покрай минните заграждения по турско-сирийската граница в района на околия Нусайбин на провинция Мардин (Югоизточна Турция, населена с компактни маси кюрдско население). Засега версията е, че те не са се подчинили на разпореждания на турските граничари. Неоспорим факт е, че стрелбата по тях е извършена от бронирана военна машина. Труповете на застреляните са откарани в моргата на съдебна медицина в провинция Малатия (Централна Турция). Екипи на полицията и на жандармерията от Нусайбин са изпратени за разследване на мястото на инцидента сутринта на 17 ноември; сред тях има и екипи на полицейските части за специални операции. Според Валийството в Мардин, стрелбата срещу нарушителите на държавната граница е открита именно от полицейските части за специални операции."

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/166701-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%85%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8.html
цитирай
21. mt46 - http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1176106
19.11.2013 23:43
Най-малко 22 души, между които и иранският съветник по културните въпроси Ебрахим Ансари, бяха убити и близо 150 - ранени при два мощни взрива, проехтели край сградата на иранското посолство в предимно шиитския бейрутски квартал Бир Хасан, бастион на Хизбула".

Нападението беше извършено от двама атентатори самоубийци, съобщи ливанската осведомителна агенция Ен Ен Ей, цитирана от ДПА. Според ливанската агенция сред убитите има двама иранци.

На кадри, излъчени от ливански медии, се виждат убити и ранени, пламъци и издигащ се в небето черен дим. Районът на посолството се смята за бастион на ливанската шиитска партия Хизбула, посочва АФП.

Иран обвини Израел, че е отговорен за кървавия двоен атентат, предаде Франс прес. Този терористичен акт е "нечовешко и омразно престъпление, извършено от ционистите и техните наемници", заяви говорителят на външното министерство Марзие Афхам, цитиран от БТА. Той потвърди, че в атентата е загинал един ирански дипломат.

Сирийското правителство остро осъди двойния атентат срещу иранското посолство в Ливан и заяви, че извършителите му са враждебно настроените страни от Залива, съобщи сирийската държавна телевизия. Сирийският министър на информацията Омран Ахед аз Зуби заяви за телевизия "Ал Манар", че атентатът е "осъществен със саудитски петродолари", предаде ИТАР-ТАСС. "Всичко, което се случва сега в Сирия, Ирак и Ливан, е свързано", каза той и допълни, че в региона съществува съюз от сили, който иска да провали мирната конференция в Женева.

Междувременно ливанската джихадистка групировка Бригадите "Абдула Азам", за която се смята, че е с Ал Кайда, пое отговорността за двойния самоубийствен атентат, предадоха Франс прес и Ройтерс. "Звеното "Хусеин бин Али" от Бригадите "Абдула Азам" стои зад нападението над иранското посолство в Бейрут. Двама от нашите герои, ливански сунити, умряха като мъченици в тези нападения", писа в Туитър духовният водач на групировката шейх Сираджедин Зурайкат. Групировката заплаши с още нападения в Ливан, докато Иран не изтегли силите си от Сирия, а бойците на групировката не бъдат пуснати от ливанските затвори.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19154842
Постинги: 3686
Коментари: 45084
Гласове: 148910
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031