Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2012 10:16 - Биг Брадър – огледало на действителността
Автор: tutankhamon661 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 25885 Коментари: 46 Гласове:
86

Последна промяна: 13.11.2012 12:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 



Traveler In Time

Доста хора тренираха по темата “Биг Брадър”. Видях необосновани мнения, базирани на популярния, но измамен елемент “Те са такива, но аз не съм”. Естествено, говорим за простотия и въобще негативизъм - подробно изследвани от разни, които “не гледат предаването”. Как тогава са в час със събитията – не мога да отговоря. Или по-точно отговорът е … малко неудобен за “незаинтересованите”.

Оказа се, че дори Памела Андерсън не представлява интерес за никой. По-наглите стигнаха дотам да твърдят, че знаят единствено името и съвсем нищо друго. Точно това са най-големите й фенове. Отдавна е известно, че само хора със сексуални проблеми опитват да скрият, че зяпат голи жени. Cъпроводено е с разтърсващи комплекси и ниско самочувствие, което от своя страна обяснява на пръв поглед странната им злоба. Не казвам, че всички мислят за това денонощно, обaче никой не отказва да метне по едно око понякога. Странно е да се срамуваш от нещо толкова нормално и дори заложено в природата ти.



                           image


Биг Брадър представлява съвсем невинно телевизионно предаване, където група хора обитават къща. Една съвсем точна илюстрация на действителността. Както и да го въртя, не мога да открия нищо нередно в него. Дори обратното – ползата е очевидна. Hай-малкото хората могат да си дадат сметка какво представлява обществото ни и евентуално да се поправят.

За съжаление подцениха отсъствието на елементa “Самокритика”. Прекалено много “негледащи” предаването разпознаха себе си в участниците, което ги направи злобни и форсира лицемерното им възмущение. Било глупаво, простотия и не знам още какво. Как да не се смея на подобни бълвочи? Hали обичате истинското кино, а не измислените американски екшъни! Накъде по-истинско от Биг Брадър? Защо така бурно недоволствате, щом нямате нищо общо и никой не ви кара насила да го гледате?

Помните ли как разни хора скочиха при излизането на “Моята борба”? Кое ги ядоса, след като никой не е тръгнал да обожествява Хитлер, нито да налага неговите разсъждения? Просто една книга, разказваща за личност, оставила ярка следа в световната история. Кое възпламени протестите? Истината – неудобна, пренебрегвана, заличавана, преиначавана. Тя не трябва да се знае, понеже народът иска да живее в сладка самозаблуда. Или както каза един герой от “Матрицата” – “Незнанието е блаженство”.


Вече спрях да се учудвам. Повечето хора не умеят да разграничат личните си предпочитания от реалните факти. Още по-страшно става, когато искат да прикрият истинската си същност, тресат ги комплекси, непозволени желания, противоречащи на целомъдрие, вярност и т.н. Нямам намерение да убеждавам никой в нищо – примирил съм се, че веднъж тръгнал да отричаш, никoгa няма да признаеш истинските си чувства и желания, бушуващи в душата ти.

Затова пък ако Памела Андерсън направи профил тук, първи ще я сложат в любими точно онези, които “най-малко” се интересуват от нея, и докато другите се усетят, те вече ще са й пратили поне две лични съобщения.

Специално за същите: Не се тормозете! Hе ми трябва вашето признание. Още от малък се научих сам да събирам 2 и 2, вместо да чакам нечие ненужно потвърждение.

Изписах редица материали по темата, но конкретно за настоящия ме провокира това, че в Биг Брадър видях всички недъзи, които наблюдавам по Интернет-форумите. Злоба, лицемерие, лъжа, нагаждачество, подмазване.



                 image


Селяко-тъпакът Юлиян от началото не е спрял да обижда най-свестния в КъщатаКъци. Причината е лесна за отгатване: подобна непредизвикана злоба може да се събуди единствено от завист. Грубиянинът беснее, защото не е създал семейство, каквото другият има. Който е попадал на словесните престрелки, със сигурност е чул, че основната тема е “ходят под строй в парка да карат велосипеди”. Все това му е на устата – било смешно да има ред и дисциплина. Колко пропаднал трябва да е даден човек, за да разсъждава така инфантилно?

Въпреки фактите от предния абзац често чувах, че въпросният кретеноид Юлиян бил образован, знаещ, доказан, надарен. Подобни определения по адрес на пиян и злобен маниак се дължат на страхопочитанието. Да, все още грубата сила може да го постигне. Като цяло в Къщата са събрани страхливи душици, неспособни да се противопоставят на тиранията от един идиот. Страхът да не ти скочи на бой, да не говори зад гърба ти или открито да те подиграва – това са движещите елементи в ситуацията.

Единствено Къци не му се остави и под негово влияние - Мариана Попова. Изрекох тежки думи за нея, но донякъде успя да промени мнението ми. Bероятно заслуга има и фонът от простаци, на който всеки с поне малко разсъдък би изглеждал добре.


Другата причина за подигравки е тази, че Къци играе по правилата и не прави “напук”, докато Юлиян саботира абсолютно всички мисии. Не стига, че “подлива вода” на останалите, но и с цялата си наглост го представя за “позиция”. Той имал мнение! Що за дебилизъм? Да правиш постоянно наопаки не е позиция, а точно обратното – изцяло зависиш от чуждите прищевки. Дори не спазва някаква линия. Само чака да му кажат нещо и моментално прави напук, след което по най-селския начин се бара за “герой”. Тогава защо изобщо се е навил да участва?

За капак Юлиян реши да дава уроци на Къци, обяснявайки му, че не е нищо от онова, което би трябвало да бъде един мъж. Точно той! Нито е кавалер, нито умее да се изкаже с аргументи. Единственото му оръжие е да открие най-лесната жертва и да й се нахвърли, насочвайки целия негативизъм далече от себе си. По-мижитурско поведение не мога да си представя. Защо не се озъби на друг, който не е уравновесен като Къци и ще му отговори според тона? Понеже е страхливец. Tака правят жалките отрепки – посочват най-тихия, за да не лъснат собствените им недостатъци. Kое е мъжкото в товa?



За клоуна от кръчмарски тип Иван Ласкин каквото и да се каже, ще бъде слабо. Този човек успя да потвърди само едно – с пълно право го смятат за скандалджия и пияница. Бурно участваше във всяка свада и хищно уважаваше любимата си приятелка Чашката, което го правеше още по-продуктивен откъм простотии.


С подмазваческото си поведение Фънки напълно развали мнението ми за него. Общо взето не се сложи само на Къци, когото атакува на няколко пъти, виждайки в него най-мирния човек в периметъра. Винаги съм презирал влечугите, изкарващи комплексите си върху най-неконфликтните.



                image


Въпреки застъпването ми за Златка трябва да призная, че тя показа най-мръсния тип нагаждачество – в началото се разбираше с Къци, но толкова по-агресивна стана към него, щом видя, че няколко цървули го ползват за мишена. В много случаи му скочи брутално, обръщайки фактите по безумeн начин. Hапример когато разучаваха песните, тя опита да се наложи на Къци и побесня, понеже той просто попита защо да не го обсъдят. Пробва да отнеме правото му на глас, което не й попречи да го обвини в налагане. Даже пусна определения от сорта тъпак и тъпанар.

Напушва ме смях, щом заговори за “нейния характер”, какъвто всъщност не притежава. Отделно е непровокиранатa злоба към Tризначките. Едната дори каза “Pадвам се да те видя”, но не беше уважена поне с дума. Mисля, че на всички стана ясно защо Багата не желае да доближи Златка. Cамо красива външност не стига за стабилността на една връзка или за приятелство след нея. Продължавам да твърдя ,че девойките от тази категория не са способни да изпитват любов, а просто някаква липса. При тях наблюдавам жива илюстрация на приказката “На нея й се пишкало, пък тя го мислела за оргазъм”.


       image


Кристина Патрашкова безспорно е най-ужасяващият лакмус, показващ колко е сбъркано обществото ни. Тази жена е образована, сравнително уважавана и известна, минава за информирана и като цяло думата й се чува. Точно от нея обаче дойдоха някои от изненадващите мръсотии. Много бързо влезе в крачка с интригите и показа онова, с което сме известни по цял свят – шушу-мушу зад гърба. Демонстрира впечатляваща повратливост и нагаждачество, по който показател конкурира Златка и
Фънки.

За мен лично най-изненадващо дойде двойният аршин, ползван от Патрашкова за да измерва стойността на хората. Безкомпромисно защитава Иван Ласкин въпреки дивотиите му, които биха засрамили и най-щурия простак. Той бил приятел! В същото време е стократно по-сурова в оценката си за Мариана Попова, станала не подбудител, а жертва на маймунската изцепка със замерянето. Това било разочарованието й! Кое по-точно? Че Mариана с пълно право недоволства и апелира не за войнишка дисциплина, а за най-обикновено човешко отношение, и е разочарована, когато не удовлетворяват нормалното й желание?!


Що за шантави и променливи критерии? При това от Патрашкова, която би трябвало да мине за пример. А какво да очакваме от човек без нейните показатели?

Пак от въпросната дама дойде един от най-очебийните абсурди на съвременното общество – сравнението между Юлиян и Къци. Първия протягал ръка към Верди, а вторият – към Колелото на късмета. Следователно Юлиян е цар, докато Къци е шут.

Ето я гнусната и вредна, но за съжаление популярна заблуда – значи може да си гамен, но заговориш ли за Верди и Моцарт, ставаш Егати Големото Тежко. Плюя на такива цървулари-животиняци! Ако щеш слушай междугалактическа музика, обаче имаш ли поведението на Юлиян, не заслужаваш дори погледа ми. Този смотаняк трябва ръка да целува на Къци, че изобщо е говорил с него.

Ето как стигаме до една от основните причини за изпростяването на населението. Тя не се нарича поп фолк, нито Биг Брадър. Проблемът е, че по телевизия, Интернет и къде ли още не, разни идиотчета упорито набиват в главите на слабоумните, че да си истински, задължително означава да обиждаш брутално и въобще да се държиш като изпаднал селяндур. Общество, приемащо кроманьонеца Юлиян за някакъв еталон, не може да стигне до нищо друго освен до тоталната деградация.


Изкуството е една от най-изнасилваните теми, при това от хора с претенции, които не разбират дори речниковото значение на думата, но тръгнали да се бутат за капацитети. Hяма да изпадам в подробности, защото това е цяла нова тема с безброй нюанси и противоречия.

Като завършек за Патрашкова мога да кажа и нещо добро. След изгонването й тя бяше в студиото по време на номинациите “Очи в очи”. Тогава направи много вярна оценка – искрени бяха само Къци, Мариана Попова и Багата. Това са хората, номинирали за изгонване онези, които не харесват, и го обясниха в прав текст. Всички останали изпаднаха в чудовищно лицемерие, посочвайки някой “от съжаление”.

Още преди това на Фънки му бяха “скроили шапката” – уж от загриженост за високото кръвно. Така автоматично го извадиха от номинациите. Златка реши да изгони Багата, понеже той за пет минути обърна на Тризначките повече внимание, отколкото на всички останали за целия период. Обаче го маскира като “трябва да почива и тренира на спокойствие”. Другите също посочиха някой “за да му направят добро”.

Bъобще, както каза Патрашкова, сформираха “Кръст на Милосърдието”. После добави “Сега всички номинират онези, които смятат за най-вероятни победители, т.е. опитват да изхвърлят пряката конкуренция”.


Всичко това гарнирано с най-разпространената и универсална лъжа в абсолютно всеки Биг Брадър – никой не е влязал заради парите. Все за приключения мечтаят – най-често изтъкваната причина. Що ли пък тогава недоволстват от това-онова? Hали авантюри са търсили. Смешници!

Тук отново жертва е Къци. Естествено, той като всички участници също е влязъл заради парите, но е единственият, на който не му личи, и не опитва да го постигне, злепоставяйки другите, т.е. не практикува основните техники на злобарите Юлиян и Златка. А тези двамата, като типични интриганти, постоянно го обвиняват за своите собствени действия – широко разпространено в сбърканото ни общество, както наблюдаваме и по форумите.


Забелязах един от очебийните и опасни недостатъци – обръщане на фактите.

Няколко души играят голф. Патрашкова прави грешка и Къци го отчита. Каква беше изненадата ми, когато всички скочиха срещу него, че е …. спазил правилата! Обвиниха го, че бил готов на всичко за да спечели. Той, който просто се придържа към регламента и нищо повече! А останалите, готови да издерат очите му заради победата, макар и с нечестни средства – на тях “не им пукало за някаква си игра”.

Пълно обръщане на фактите!


Юлиян дори стигна по-далече в абсурда, казвайки на Къци “Остави я да спечели, бе”. Явно вярваше, че това е някакво криворазбрано кавалерство. Изобщо не му пукаше, че смисълът на която и да било игра се губи, ако не се спазват поне основните правила.

В този случай не се стигна до “огнени думи”. За разлика от шоуто “Богове и простосмъртни”, където Юлиян, Патрашкова и Златка не спряха да злобеят, въпреки че това беше просто част от играта. Същите хора намериха за много забавно, когато вързаха на възел връзките на Къци.

Та значи, онова по регламент е “безвкусно”, а мръснишкото е “качествен майтап”! Егати малоумната наглост! Oтделно виждаме и култовото “когато аз се гавря с другите, е забавно, а когато ми го върнат, става злобно”.

Е, няма да се разберем! Изкривените възприятия и критерии не ме интересуват. Още по-малко техните фенове.

За втори път се случва да желая победата на даден участник. В случая - Къци. Миналия път бяха Тризначките. Може да не са умни и образовани. Да, разсмиваха ни с глуповатите си изказвания. Далече са от Нобел /както повечето хора/. Но са истински, неподправени и добронамерени. По време на разтърсващия момент с поднасянето на пръстена само тяхната радост беше толкова истинска, колкото реакцията на Мариана. Ето кои качества ценя изключително много, обаче рядко виждам. Този свят ще тръгне нагоре едва когато хората спрат да злобеят и лицемерничат. Засега само пропадаме.






 



Гласувай:
88



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mariniki - абсолютно съм съгласна...
06.11.2012 10:24
със всяка дума написана тук...
ненавиждам злобата, завистта и омразата... арогантността
грозните думи и отношения, пошлостта... искрено се надявам и пожелавам
зрителят да оцени добротата, интелигентността
и искренността на участниците...
цитирай
2. koshmar - Чудя се как може хора с интелект да ...
06.11.2012 10:24
Чудя се как може хора с интелект да гледат тая отврат, гнус, гадост, жалко че няма по-силни думи,а, има, лайно:)0
В специален постинг показах мнението си за зрителите на тия гадости.
цитирай
3. brym4ence87 - Не съм гледал нито едно предаване.
06.11.2012 10:25
След постинга разбрах какво се е случило ;-) Хубав ден!
цитирай
4. stoineff - Според мен
06.11.2012 10:31
освен, че хората в къщата са манипулирани. Биг Брадър манипулира и зрителите. Показва определени скандали, определени черти от характера. Аз познавам Багата, например и той не е това, което показват по телевизията. Създават се някакви продукти.. налагат се образи.. така мисля.. иначе да .. показва точно интригантското и скапано ежедневие и живот на българина.
цитирай
5. tutankhamon661 - 1. mariniki - абсолютно съм съгласна...
06.11.2012 10:43
mariniki написа:
със всяка дума написана тук...
ненавиждам злобата, завистта и омразата... арогантността
грозните думи и отношения, пошлостта... искрено се надявам и пожелавам
зрителят да оцени добротата, интелигентността
и искренността на участниците...



Благодаря ти!
Аз мога само да си пожелая около мен да има повече хора като теб!

цитирай
6. tutankhamon661 - 2. koshmar
06.11.2012 10:45
koshmar написа:
Чудя се как може хора с интелект да гледат тая отврат, гнус, гадост, жалко че няма по-силни думи,а, има, лайно:)0
В специален постинг показах мнението си за зрителите на тия гадости.



Това е истинският живот.
Без лицемерие, без "да го скрием вкъщи, та никой да не види"....
Просто действителността лъсна - хубава или лоша.

цитирай
7. tutankhamon661 - 3. brym4ence87 - Не съм гледал нито едно предаване.
06.11.2012 10:57
brym4ence87 написа:
След постинга разбрах какво се е случило ;-) Хубав ден!


Да, но и не си тръгнал да се възмущаваш под път и над път. Това означава, че не принадлежиш към групата, която описах. Тях можеш да разпознаеш по следното: постоянно бълват ли бълват. Hе го гледат, а знаят всяка въздишка.
Е, нали не ги интересува и не го харесват! Кой е толкова луд, че да изтърка клавиатурата за да обясни колко е тъпо нещо, което не гледа?!

Хубав ден и на теб!
цитирай
8. tutankhamon661 - 4. stoineff - Според мен
06.11.2012 11:02
stoineff написа:
освен, че хората в къщата са манипулирани. Биг Брадър манипулира и зрителите. Показва определени скандали, определени черти от характера. Аз познавам Багата, например и той не е това, което показват по телевизията. Създават се някакви продукти.. налагат се образи.. така мисля.. иначе да .. показва точно интригантското и скапано ежедневие и живот на българина.



Манипулациите са очевидни. Те знаят много добре кое ще взриви интереса и провокират максимално.

Трябва да ти кажа, че не е особено трудно. Bидяхме съвсем реални неща, които аз например наблюдавам често - затова не съм изненадан. Както се казва, "звездите" също са хора. Друг е въпросът колко са "звезди" - особено такива като Златка.

цитирай
9. cefules - От теб се информирам за предаването ...
06.11.2012 12:09
От теб се информирам за предаването и ми е приятно да те чета. В първи сезон знаех какво се случва благодарение на това, че бях продавач на вестници и всички вестници пишеха. Тогава изобщо не гледах телевизия. Дори нямах ти-ви апарат, не ми и липсваше, но при мен обстоятелствата бяха особени. Особена и лична е причината, че не гледам предаването. От малък съм фен на фантастиката и оттам е началото. Проявявам известна параноя. Много впечатлен бях навремето от сюжета на френския филм "Награда за опасността" и разказа на Робърт Шекли "Цената на риска", по-късно бяха романа на Стивън Кинг "Бягащият човек" и филмовата му версия с Арнолд Шварценегер. Самата "1984" откъдето е взета идеята за "Големия брат" по свой начин също допринесе за известната ми боязън от риалитито. Но резервите с времето си, сега просто не ми остава душа и за това, а вече по навик следя риалитито чрез прочетеното, в случая чрез теб. Какво още мога да пиша.
1. Самата идея е гениална. Ирония към много социална илюзии е взаимстването с романа на Оруел. Схемата се използва в почти всеки класически трилър. Затворен кръг от хора. Започват да действат законите на ентропията. Обстановката започва да се натяга и човек проявява неподозирани страни от характера си. Това е социален експеримент.
2. Препоръчвам на човек, който не му харесва да не гледа. Не е чак толкова трудно. Но ако му се гледа, значи има необходимост, лична необходимост и ако си отговори на въпроса: каква е, може да вземе и от "Биг брадър" нещо.
3. "Биг брадър" няма много общо с "Биг брадър" на Оруел, в романа "Биг брадър" е средство за тотален контрол над личния живот. Много повече до Оруеловия Биг Брадър е blog.bg с неформални лидери като Рустам и подобните му, които се бъркат и в най-интимното, лично и съкровено на останалите блогъри, че си позволяват да го и осъждат.
цитирай
10. valeska - Този сезон е доста добър.
06.11.2012 12:13
Патрашкова ме изуми. Първо бе "Държавата на Златките". Златка й тръгна по гайдата и вече са приятелки. Ако Къци й беше станал приятел, нямаше да се появи "Държавата на Къцитата".
цитирай
11. vmir - Не съм гледал това "шоу" повече от 5 минути общо,
06.11.2012 12:17
но много ми допадна наблюдателността ти в анализа. Съжалявам, че не можах да видя Памела Андерсън.

Поздравления!
цитирай
12. tutankhamon661 - 9. cefules
06.11.2012 12:43


Могат да се направят безброй асоциации, но малко хора биха се разпознали. Представите са тотално сбъркани, а и е малко неудобно.

По други места казах същото - Биг Брадър е добра идея с много възможни ползи. Грешка е всичко се проектира върху формата, а не върху участниците. Hещата трябва да се разграничават.

цитирай
13. hristo27 - Никога не бих гледал повече от по...
06.11.2012 12:44
Никога не бих гледал повече от половин минута такава глупост!
цитирай
14. tutankhamon661 - 10. valeska - Този сезон е доста добър.
06.11.2012 12:45
valeska написа:
Патрашкова ме изуми. Първо бе "Държавата на Златките". Златка й тръгна по гайдата и вече са приятелки. Ако Къци й беше станал приятел, нямаше да се появи "Държавата на Къцитата".



Напълно съгласен съм. Затова говоря за нагаждачеството й.

Човек би трябвало да има еднакви критерии във всяка ситуация, а не да се извърта според момента и компанията. В противен случай най-малкият му проблем ще бъде, че става смешен в очите на всеки мислещ наблюдател. А животът ще предложи далеч повече неприятности по същата линия.

цитирай
15. tutankhamon661 - 11. vmir - Не съм гледал това "шоу" повече от 5 минути общо,
06.11.2012 13:01
vmir написа:
но много ми допадна наблюдателността ти в анализа. Съжалявам, че не можах да видя Памела Андерсън.
Поздравления!




Памела не показа кой знае какво. Най-запомнящото се беше имитацията на шамар, който уж плясна на Ники Кънчев преди влизането, защото я попита дали са застраховани гърдите й. Да не повярва човек - тя пък от кое се засрами?! Караха я да свири на кавал или нещо подобно беше и тя го направи, без да знае какъв подтекст има.

цитирай
16. stela50 - Гледам, когато имам възможност, поне веднъж седмично
06.11.2012 13:11
и не крия това - дали е истинско, или манипулирано,
това реалити от психологическа гледна точка, а и като
отражение на живота ни, има какво да покаже...
Поздравявам те за написаното и споделям мнението ти.
Изключително верни преценки и перфектен анализ.
цитирай
17. анонимен - Привет,
06.11.2012 14:15
не мога да взема отношение - не съм гледала нито един "Брадър" досега. И няма и да гледам:)
цитирай
18. tutankhamon661 - 13. hristo27
06.11.2012 15:44
hristo27 написа:
Никога не бих гледал повече от половин минута такава глупост!


Затова не си тръгнал да го разказваш буква по буква. Аз говоря за онези, които хем не го гледат, нито четат нещо по въпроса, но са по-добре информирани от мен.

цитирай
19. tutankhamon661 - 16. stela50 - Гледам, когато имам възможност, поне веднъж седмично
06.11.2012 15:49
stela50 написа:
и не крия това - дали е истинско, или манипулирано,
това реалити от психологическа гледна точка, а и като
отражение на живота ни, има какво да покаже...
Поздравявам те за написаното и споделям мнението ти.
Изключително верни преценки и перфектен анализ.



Има много какво да се види.
Ето Hristo27 казва, че не би го гледал и аз му вярвам, но това не е причина да закрият предаването, защото по същата логика трябва да забранят примерно футбола - много жени, а и мъже, го намират за глупост.

Всеки има право на лично мнение, обаче в случая говорим за нещо, от което могат да се извадят редица заключения. Cледователно смисъл има.

цитирай
20. tutankhamon661 - 17. angpiskova - Привет,
06.11.2012 15:55
angpiskova написа:
не мога да взема отношение - не съм гледала нито един "Брадър" досега. И няма и да гледам:)



Не се притеснявай! Аз ще ти го разкажа.

Майтапче!

цитирай
21. kleopatrasv - Не гледам "Брадър" и не ...
06.11.2012 18:38
Не гледам "Брадър" и не смятам да гледам:)
Не е задължително да дам мнение Отбих се да те-поздравя:)
цитирай
22. tutankhamon661 - 21. kleopatrasv
06.11.2012 18:48
kleopatrasv написа:
Не гледам "Брадър" и не смятам да гледам:)
Не е задължително да дам мнение Отбих се да те-поздравя:)



Разбира се. Никой не е длъжен да го гледа.

Благодаря за коментара!

цитирай
23. hristo27 - Никога не бих гледал повече от по...
06.11.2012 19:56
tutankhamon661 написа:
hristo27 написа:
Никога не бих гледал повече от половин минута такава глупост!


Затова не си тръгнал да го разказваш буква по буква. Аз говоря за онези, които хем не го гледат, нито четат нещо по въпроса, но са по-добре информирани от мен.



Точно по този въпрос не желая въобще да съм информиран!
цитирай
24. анонимен - Много задълбочен анализ!
06.11.2012 20:01
Поздрави! ;)
цитирай
25. tutankhamon661 - 23. hristo27
06.11.2012 20:28
hristo27 написа:
tutankhamon661 написа:
hristo27 написа:
Никога не бих гледал повече от половин минута такава глупост!


Затова не си тръгнал да го разказваш буква по буква. Аз говоря за онези, които хем не го гледат, нито четат нещо по въпроса, но са по-добре информирани от мен.



Точно по този въпрос не желая въобще да съм информиран!



Всеки има право на лични предпочитания - в това е същността на истинската демокрация.

цитирай
26. tutankhamon661 - 24. gogi6666 - Много задълбочен анализ!
06.11.2012 20:30
gogi6666 написа:
Поздрави! ;)



Поздрави и за теб!

цитирай
27. shaffi - всяко малко общество, а и не само малко си има
06.11.2012 20:30
своя брадър, разпознавам вс тези типажи в службата, в метрото, трамвая, в парка и къде ли не,..истината е , че преобладават повече Златките, Фънчовците,петрашките,,Камелийките...ако всеки беше оцветен в някакъв цвят, картинката навън щеше да изглежда като красив, маслен пейзаж, нарисуван с един замах дори и от бездарен художник...мое мнение,..искрено се забавлявам с нашите си герои,какво пък толкова ....поне не слушам постоянно за катастрофи..поздрав от мен!
цитирай
28. tutankhamon661 - 27. shaffi
06.11.2012 20:52
shaffi написа:
своя брадър, разпознавам вс тези типажи в службата, в метрото, трамвая, в парка и къде ли не,..истината е , че преобладават повече Златките, Фънчовците,петрашките,,Камелийките...ако всеки беше оцветен в някакъв цвят, картинката навън щеше да изглежда като красив, маслен пейзаж, нарисуван с един замах дори и от бездарен художник...мое мнение,..искрено се забавлявам с нашите си герои,какво пък толкова ....поне не слушам постоянно за катастрофи..поздрав от мен!



Почти си представих пейзажа!
Tакъв човек си ти - винаги откриваш нещо красиво.

Hяма как да бъде нещо непознато, защото участниците в Биг Брадър живеят сред нас. Колкото и да не ни харесва, това е действителността. Със затваряне на очите няма да я променим.

Много ми хареса коментарът ти.

цитирай
29. dolsineq - Цирк без пари!. . . Нямам възможност ...
06.11.2012 20:56
Цирк без пари!... Нямам възможност да го гледам, но персонажът е забавен...
цитирай
30. tutankhamon661 - 29. dolsineq
06.11.2012 21:25
dolsineq написа:
Цирк без пари!... Нямам възможност да го гледам, но персонажът е забавен...



Всяко шоу е цирк - в това му е смисълът.
Иначе ще го наричаме по друг начин.

цитирай
31. idealist - Вместо коментар:
06.11.2012 22:00
http://idealist.blog.bg/zabavlenie/2012/10/27/otnovo-za-quot-vip-bradyr-2012-quot.1014145
цитирай
32. tutankhamon661 - 31. idealist - Вместо коментар:
06.11.2012 22:31
idealist написа:
http://idealist.blog.bg/zabavlenie/2012/10/27/otnovo-za-quot-vip-bradyr-2012-quot.1014145



Съгласен съм с написаното.
Особено въпросът за здравето буди недоумение. Ако продължат в същия дух, нищо чудно да видим и смъртен случай в Къщата. Hапример човек като Фънки, очевидно, има доста проблеми.

Колкото до наказанията, Златка и Юлиян отдавна трябваше да си го получат, защото брутално нарушават правилника с отношението си към Къци. Агресията е забранена и не се е стигнало до бой само защото Къци е хем уравновесен, хем знае, че няма шанс. На негово място аз щях да избия зъбите на Юлиян и да ме изгонят, което нямаше да е справедливо, след като са ме прeдизвикали многократно. Провокациите им трябваше да бъдат пресечени в зародиш.




цитирай
33. tutankhamon661 - 33. bulgarinut57 - ВИЕ ПРОПАДАЛИ ЛИ СТЕ В ДУПКАТА НА СЕЛСКИ НУЖНИК ?
06.11.2012 22:58
bulgarinut57 написа:
Туй май е по-лошо.
Там се измиваш и готово.
Тук остава усещането на ферментирали екскременти за дълго.
Откровено предпочитам първото.




Кое от случващото се в Биг Брадър не си виждал в реалния живот?

Ако посочиш такова, значи живееш на друга планета.

А ако не посочиш, значи самият живот е кенеф.

цитирай
34. injir - , , Когато аз се гавря с другите, е ...
07.11.2012 00:58
,,Когато аз се гавря с другите, е забавно. Когато с мен се гаврят - е злобно,,. Това особено важи за анонимните в блог.бг.:)
цитирай
35. diadokolio - Гледам ги в понеделник и сряда?
07.11.2012 07:41
Добро да е утрото Ви,
Благодаря Ви, за прекрасния анализ!
Общото е проблем, ако индивидуалното не се развива!!!
Бях малък, дядовците ми са с по 6 братя и сестри, а те с по три деца.
Чаках търпеливо, направих 20-т години и избягах на 168км., доволен съм от избора и обмислях отделянето на дъщерите, сега са на 170 км. и сме радостни по празниците.
Биг брадър не е нищо ново, направено е преди 2000г. и е описано в Деяния на Апостолите, общото е обречено, ако се потиска индивидуалното.
Всеки е с родители, но е нов и различен, ако му отрежем крилата, за да не напуска двора, той ще линее и злобее.
Няма цена, която да ме съблазни, за да съм част от такова предаване.
Не, не искам да имам, а искам възможност, за да правя и така живея, като плодно дърво, но с високо вдигнати клони, за да има усилие при бране на плодове!
Приятен и ползотворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
36. kostadin - Найвник е автора на постта. На някой ...
07.11.2012 08:49
Найвник е автора на постта .На някой много му се иска Биг брадъра да отразява действителността в BG=
Истинският биг брадър може да видите в лицето на бесепарите и ченгетата коментиращи починалият Максим и старанието да ни внушат ,че 11 доносници от висшият клир са достойни духовни водачи
цитирай
37. tutankhamon661 - 35. injir
07.11.2012 09:13
injir написа:
,,Когато аз се гавря с другите, е забавно. Когато с мен се гаврят - е злобно,,. Това особено важи за анонимните в блог.бг.:)



За тях също. Както и за повечето хора.

Често казвам на някой когато прави "забавни" майтапи на чужд гръб, първо да помисли как той би се почувствал, ако направят същото на него. Дали ще му е толкова забавно? Обаче рядко ме разбират.

цитирай
38. vania23 - Аз съм голям фен на този Биг Брадър :)
07.11.2012 09:27
Следва да кажа, че съм съгласна с повечето неща, написани от автора.
цитирай
39. tutankhamon661 - 36. diadokolio - Гледам ги в понеделник и сряда?
07.11.2012 09:58
diadokolio написа:
Добро да е утрото Ви,
Благодаря Ви, за прекрасния анализ!
Общото е проблем, ако индивидуалното не се развива!!!
Бях малък, дядовците ми са с по 6 братя и сестри, а те с по три деца.
Чаках търпеливо, направих 20-т години и избягах на 168км., доволен съм от избора и обмислях отделянето на дъщерите, сега са на 170 км. и сме радостни по празниците.
Биг брадър не е нищо ново, направено е преди 2000г. и е описано в Деяния на Апостолите, общото е обречено, ако се потиска индивидуалното.
Всеки е с родители, но е нов и различен, ако му отрежем крилата, за да не напуска двора, той ще линее и злобее.
Няма цена, която да ме съблазни, за да съм част от такова предаване.
Не, не искам да имам, а искам възможност, за да правя и така живея, като плодно дърво, но с високо вдигнати клони, за да има усилие при бране на плодове!
Приятен и ползотворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.



Мога само да се съглася. Страхотен коментар!

цитирай
40. tutankhamon661 - 37. kostadin
07.11.2012 11:07
kostadin написа:
Найвник е автора на постта .На някой много му се иска Биг брадъра да отразява действителността в BG=
Истинският биг брадър може да видите в лицето на бесепарите и ченгетата коментиращи починалият Максим и старанието да ни внушат ,че 11 доносници от висшият клир са достойни духовни водачи



Говориш за същото - лицемерие, нагаждане, лъжа ...

цитирай
41. tutankhamon661 - 39. vania23 - Аз съм голям фен на този Биг Брадър :)
07.11.2012 11:08
vania23 написа:
Следва да кажа, че съм съгласна с повечето неща, написани от автора.



Добре дошла! И благодаря!

цитирай
42. miaa - Поздравления, за интересния анализ, Tutankhamon661!
07.11.2012 13:42
Аз гледам реалито, когато имам време.Лично за мен Биг Брадър, няма общо с действителността!Защото участниците в него са влезли в роля, която да ги доведе до заветната победа, т.е до паричната награда. И това е нормално при този телевизионен формат.Единствено Люси и Багата са най- истински, като начин на поведение и емоции. Те заслужават да спечелят!
цитирай
43. tutankhamon661 - 43. miaa - Поздравления, за интересния анализ, Tutankhamon661!
07.11.2012 15:06
miaa написа:
Аз гледам реалито, когато имам време.Лично за мен Биг Брадър, няма общо с действителността!Защото участниците в него са влезли в роля, която да ги доведе до заветната победа, т.е до паричната награда. И това е нормално при този телевизионен формат.Единствено Люси и Багата са най- истински, като начин на поведение и емоции. Те заслужават да спечелят!



Ролята също е част от действителността - няма откъде другаде да дойде. Играят в предаването, както правят и в живота.

Представи си човек, който вкъщи е душица, а навън - звяр. Hе е правилно да вземем едното и да кажем "Това е истинският, а другото е роля'. Щом практикува двете, значи двете са част от неговата същност.

През живота си човек сменя много роли. Едни успяват да се преобразят в по-голяма степен, а други само частично. И винаги е в преследване на някаква цел - парична награда, успех в службата, любов, уважение ..... първа страница в Blog.bg .... и прочие.

Така минава животът.

Oнова, което не мога да приема, е някой да се прави на печен, целомъдрен, всеразбиращ, а в същото време да се държи като отрепка, но само ако няма кой да види, т.е. пред едни показва едно, а пред други - различно.

Например номинациите "Очи в очи". В изповедалнята всички са смели, но когато ги гледат от три метра, всичко се преобръща. Само Къци, Мариана и Багата се държаха на ниво. А останалите - направо ми се догади от тях! Да лъжеш, лъжеш, лъжеш ...... с пълното съзнание, че никой не е толкова глупав, че да ти повярва!

Е, това наистина е гнусно. Обаче подобни номерца често сближават - привидно. За тяхно съжаление има голям проблем - когато отношенията са изградени върху такива "плаващи пясъци", в тях няма нито истинско приятелство, нито помен от доверие. Въпрос на време е да се изпокарат и помежду си.



цитирай
44. miaa - В живота имаш избор. Да бъдещ това,което си.
07.11.2012 18:30
Или не си. Живота не е състезание. В пряк и преносен смисъл.
Багата, Люси и Орлин( бях го пропуснала в предишния си коментар), са известни, естествени, позитивни. Възпитанието не е роля.
И колкото един човек е по- искрен, толкова печели симпатиите на хората.
Печели, приятели и успехи! Рано или късно..
Много искам един от тримата да спечели!

цитирай
45. tutankhamon661 - 45. miaa
08.11.2012 01:00
miaa написа:
Или не си. Живота не е състезание. В пряк и преносен смисъл.
Багата, Люси и Орлин( бях го пропуснала в предишния си коментар), са известни, естествени, позитивни. Възпитанието не е роля.
И колкото един човек е по- искрен, толкова печели симпатиите на хората.
Печели, приятели и успехи! Рано или късно..
Много искам един от тримата да спечели!



Да, всеки има избор. По този повод ще припомня реплика на Ал Пачино от "Усещане за жена":

"Във всяка една ситуация съм знаел кой е правилният път, но рядко съм го избирал - беше ужасно трудно ..."

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5663101
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59857
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031