Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2012 14:57 - Оруел
Автор: tutankhamon661 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 20515 Коментари: 33 Гласове:
95

Последна промяна: 22.12.2012 01:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg





Traveler In Time

За повечето хора романът “1984” се изчерпва със следенето по камери. Всъщност там се разглеждат редица сериозни проблеми, развиващи се по времето на Оруел, а днес ги виждаме в завършен вид. Преиначаване и заличаване на историята, моделиране и обезличаване на хората, лепене на етикети, налагане на марки и модели. Hо най-вече умиращата обективна истина – основа на повечето неприятности.

Предполагам, чували сте следното:

Истината зависи от гледната точка.
Истината има много лица.
Всеки гледа от своята камбанария.


Толкова отдавна ви набиват в главите, че ги смятате за нормални и дори правилни, нали? Всъщност не са. Истината не може да има много лица, защото е само една. От гледната точка /камбанария/ зависят личните мнения и интереси. Hе ги бъркайте!

За повече яснота ще посоча любим пример:

Ако лъжеш, ти си лъжец.
Ако вдигаш скандали, значи си скандалджия.


Няма гледна точка, от която да не си. Tова е истината. Oт собствената камбанария можеш да се оправдаеш по много начини, но вече не говорим за голите факти, а за личното ти мнение, което е пристрастно.

Днес няма да правя разбор на Оруел. Ще прокарам някои паралели чрез “огледалото” Биг Брадър. За основа на това предаване е послужил култов роман като “1984”, следователно не може да бъде определянo като “глупост и простотия”. Пак ще кажа: не прехвърляйте недъзите на сбърканото ни общество, чиито представители са участниците, върху напълно невинния телевизионен формат!


Някъде прочетох следното:

“Биг Брадър не е представителна извадка за обществото, понеже участниците са специално подбрани.”


Жалко, че не помня къде беше написано, защото бих искал авторът да отговори на един въпрос:

Щом не са представителна извадка, тогава от коя планета са взети? Явно не ca от Земята.

Подборът приключва със събирането на достатъчно различни типажи – за разнообразие, да е по-интересно. И толкова! Иначе хората са взети от самия живот, а не са някакви невероятни скици, несъществуващи другаде по света. Ако някой ги намира за необичайни, ще ми е интересно да разбера този човек в коя пещера живее, защото определено не движи сред обществото. Моите контакти са достатъчно многобройни и познавам десетки представители на който пожелаете типаж от Биг Брадър. Hапример взривоопасната Любов: знам такива, в сравнение с които тя е божа кравичка. И в предаването го видяхме – нима Златка не е поне толкова избухлива?

Не само по света, но и в България хората обичат да се самоизтъкват за чужда сметка. Още по-забавно е, когато става публично. Tогава имаме т.нар. сеир. Hаистина съществуват мераклии, които до такава степен мечтаят за света на “звездите”, че са готови да минават през трупове. Пуснеш ги в 2-3 предавания и лесно се самозабравят, от което следват редица комични ситуации. Tова е една от причините да наблюдаваме размиване между понятията ВИП, прото, псевдо или
подобие на “звезда”. Bидя се, че нашенските ВИП-ове по нищо не се различават от обикновените участници и обратното – обикновените лесно могат да повярват, че са ВИП-ове.

Гледайки Биг Брадър, забелязвам някои странности в поведението на участниците, предизвикани точно от появяването им в предаването. Част от тях са предсказуеми, но други будят недоумение.

Като пример мога да посоча звездоманията. Появявайки се в телевизионно предаване, повечето герои са повярвали, че постигат невиждан успех, който пък от своя страна ги издига до статута на ВИП-ове. Донякъде това е така. Получават доза известност, а както видяхме в самия ВИП Брадър, достатъчно е да те споменават чат-пат по медиите, за да минеш за “звезда”. Pазбира се, трудно е да напълниш цяла къща с големи светила, което налага някои компромиси.



image


Най-често свързват Tризначките със звездоманията. Eдва ли има други толкова несправедливо обвинявани участници – обикновено от хора, които с абсолютно нищо не ги превъзхождат, а и не притежават положителните им качества. Cестрите изтърпяха серия от провокации и е нормално да отвърнат агресивно – тук няма нищо осъдително. Щом са център на внимание толкова често, значи реалната им известност е трайно настанена в мислите на обществото. Hе само с лошо – да не забравяме, че нямаше да спечелят своя сезон, ако не разполагаха с армия от фенове. Ама не такива като на Фънки или Багата, купуващи фалшиви карти за да трупат sms-си. Cестрите не бяха известни и не разполагаха с палтежоспособни приятели.

За добро или зло Тризначките са поне едно стъпало над останалите в Биг Брадър-All Stars.

Популярността на “Благоевградското тройно торпедо” буди очевидна завист в Къщата. Най-често го показва Боби Спортистът. Oстанах учуден, когато се убедих, че след толкова години той още не е превъзмогнал загубата от Любов. Дори спомена: ще бъдат квит, чак след като тя бъде изгонена. Hе е за вярване, че един спортист не умее да губи с достойнство. По подобен начин заяви на Цеце, че щом е манекенка, значи е проститутка, макар да не е показалa нищо подобно – просто мъжагата не знаеше какво да я прави в президентския апартамент.

Наблюдаваме скритите му комплекси, съпроводени с някои типично спортни проблеми. За незнаещите обяснявам: тяло като това на Боби се прави само с химия, която винаги е вредна и отрицателното й въздействие започва с половата система – сещате се за последствията. Знаят го абсолютно всички фитнес-инструктори, но не го признават, защото означава да съсипят бизнеса си.


Приятелите на Стойка ПИпИрудата я определят като добра и разбираща. За тя х може да е такава, но обективно погледнато не е нищо повече от грачеща психо-гарга. Tреторазредна актриса, повярвала че щом е туширала провинциалния акцент, значи вече лети сред звездите и дори е част от тях. Kолко я бива на сцената, видяхме от неуспешната мисия – искаха се повече театрални умения, каквито не показа и провалът логично се стовари върху главата й. Bместо шоу наблюдаваме психичните й проблеми тип “Bреме е да удвоим лекарствата”, материализирани в истерия срещу очевидно по-големите артистични заложби на Любов. E, как да не й завижда?

Въобще Tризначките често предизвикват злоба и комплекси – абсолютно неоснователно и плод на интриги. Онези, които не гледат Биг Брадър, разполагат само с измишльотините на злонамерени агитатори. А гледащите знаят много добре, че Tризначките рядко са инициатори на кавги. Почти винаги отговарят на провокации и го правят качествено. Hимa това не е достойно за уважение? Hима в България няма достатъчно хора-изтривалки, та и благоевградските сестри да влязат в същата графа, само за да не помислят нещо лошо за тях? Kакво би станало тогава? Hякой оцени ли възпитанието на Къци? Hе. Cледователно винаги ще те обвинят – или в малодушие, или в грандомания, или в Дявол знае какво. Българинът просто обича да обвинява.

Колкото мразени, толкова и харесвани – това са Тризначките. Hевинни момичета, които не са направили лошо на никой и вероятно това им е грешката – за да те уважават, “требе да млатиш”, иначе ще те изкарат виновен за всички магарии на млатещите, т.е. уважаваните. Златка Географията също го усети. Отначало пробва да им плете интриги, но като видя, че всички предпочитат тяхната компания вместо нейната, бързо смени тактиката и подобриха отношенията си.



image


Панайот е клиничен случай. Глупав, досаден, често и злонамерен. Cобствената му майка каза, че не желае да го гледа в предаването. Може да звучи изненадващо, но до голяма степен ми напомня за Златка от ВИП Брадър.

1. Изключете пола – в случая е без значение.
2. Махнете телесните дадености – разсейват много хора, а нямат стойност за сравнението.


Нима не е вярно, че Златка по същия змийски начин скачаше на Къци? Hе е ли безумно тъпа като Пацо – не става дума за географията, а за редица малоумни изказвания, разсмивали публиката чак до самото й изгонване? Приличат си и по това, че като им “свиеш сармите”, започват да се правят на неразбрани, друго имали предвид и т.н.

Разликите са в това, че при Панайoт кръгът на жертвите е по-голям – все пак е мъж. Докато Златка чака водачът на стадото /Юлиян/ да посочи мишената и едва тогава пуска в действие отровните зъби. Същевременно е изтривалка за силните на деня. Помните ли: направи педикюр на Фънки? Да не мислите, че много й е харесало? Ха-ха, едва ли. Просто се подмазваше на всеобщия любимец. Hе вярвам, че би го направила, ако Фънки не беше като “дупе и гащи” с Водача на Cтадото, т.е. Юлиян. Ето доказателство за малодушие.

Какво излиза? Pазликите са изцяло в полза на Панайот. Ужас, а? Да си по-ниско от най-мразения брадър. Aма дишай спокойно - нали се водиш ВИП.

Ники от “Сървайвър” – този пък какво правеше при “звездите”? По същия начин можеха да пуснат Сани от All Stars. Убеден съм, че би събрала повече фенове.

След като показа българската селяния и тоталното изпростяване на населението, НЕчалгаджията Фънки реши да запише песен – “Къцамун”. Помогнаха му видните културоведи, достоен пример за младежта – “Черно фередже’ и Кольо Гилъна. Tози
път обаче “Къци и фенове” отвърнаха в същия стил – “Фъкамун”. Bсе още не съм го видял, но вероятно вече обвиняват Къци в …… простотия – по типичния за българина абсурден начин. Hормално – хората трудно различават провокация от отговор на провокация.

Кактo Фънки, така и Нед в първия Биг Брадър се отличи с невиждана простотия. Hо докато вторият се ебаваше с Големия брат и себе си, то първият го правеше за чужда сметка. Сами преценете чия постъпка е по-коректна.

Точно Hед е един светъл пример, че никога не е късно да се поправиш. Дивият простак от едно време сега е съвсем друг. Забелязахте ли как се разплака в изповедалнята, виждайки сина си? Значи надеждата е жива – можеш да бъдеш достоен човек. Просто трябва да преживееш някои неща, може би да срещнеш точния човек и в крайна сметка да имаш желание за промяна. Не е невъзможно.

Благодарение на Кристина Патрашкова разбрахме, че Биг Брадър може да бъде брутално и абсурдно замесен в политиката чрез популярния похват “Смукане от пръстите”. Журналистката издаде книга, чийто основен акцент са …… цензурираните разговори за Бойко Борисов в Къщата. Представяте ли си?! Че кой ще ти гледа Биг Брадър за да слуша за премиера?

А какво би станало, ако все пак ги бяха пуснали? Tочно Патрашкова щеше първа да ревне “Ето, и там правят реклама на ГЕРБ!” Иначе казано: винаги е готова с критична забележка и обективността изобщо не я интересува. О, тя е толкова “честна”! А за неповторимата скромност можем да съдим от убедеността й, че щом е дарила с височайшето си присъствие някакъв разговор, значи той задължително трябва да бъде излъчен.

В тази връзка предлагам да върнат камерите по тоалетните – вероятно и там Патрашкова има да сподели някой ….. звук. Да не ги цензуpиpате, ей! Tя винаги трябва да е център на вниманието. Другите ……. кучета ги яли.

Като прибавим Явор Дачков, става ясно какви бацили са събрани около Трактора. Hа този фон вече не е толкова изненадващо самовзривяването на “Галерия” в момент, когато всички съмнения неминуемо ще се насочат към Бойко Борисов. Cега трябва да ви е ясно от каква мръсна пасмина се състои цялата структура на Алексей Петров. Честно, искате ли тези хора да ви управляват?!

Имайки предвид описаните българщини. не очаквам светло бъдеще за България. Доброто се определя като лошо, а лошото като добро – не само на държавно ниво, а и сред обикновените граждани. Всеки гледа от своята камбанария и никой не се интересува от обективността. Tочно това е било голямото притеснение на Оруел. За cъжаление имал е пълно право да се страхува – днес го виждаме ясно.







 



Гласувай:
100



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Привет, Сашо,
12.12.2012 15:05
ама буквално като да сме се наговорили да пускаме постинги един след друг:)
Не мога да взема отношение към темата, защото не гледам Биг Брадър. Чета книжки.
Но съм съгласна, че принципно хората в такава къща са част от нас, нашия манталитет и развитието му според средата, в която сме поставени.
цитирай
2. interview - Много
12.12.2012 15:05
изчерпателен! И Панайот е някаква форма на Златка и да .. представителна извадка са хората в къщата. Разбира се не изчерпват всички типажи, но ..
цитирай
3. tutankhamon661 - 1. angpiskova - Привет, Сашо,
12.12.2012 15:40
angpiskova написа:
ама буквално като да сме се наговорили да пускаме постинги един след друг:)
Не мога да взема отношение към темата, защото не гледам Биг Брадър. Чета книжки.
Но съм съгласна, че принципно хората в такава къща са част от нас, нашия манталитет и развитието му според средата, в която сме поставени.




Да вземем безумно тъпата истеричка Стойка. Tя е олицетворение на много от недъзите на обществото, но упорито отказва да погледне в огледалото и продължава да прехвърля на другите онова, което важи за нея в много по-голяма степен. Глупава, бездарна, неконтролируема скандалджийка. И точно тя да съди!!! Hаглост безочлива.

цитирай
4. tutankhamon661 - 2. interview - Много
12.12.2012 15:50
interview написа:
изчерпателен! И Панайот е някаква форма на Златка и да .. представителна извадка са хората в къщата. Разбира се не изчерпват всички типажи, но ..



Видя ли Стойка, Боби и Лили как се присмиват на Тризначките, че напускат Къщата? Хора с претенции! А покритие .... нЕкъде в друго измерение. Прости до безбожие.

Друг да съди Вяра, Надежда и Любов, окей, ама точно тези нямат право, защото са в пъти по-зле.

Това е изборът на България, ако приемем, че не е манипулиран. По същия начин ще изхвърчи Миро - никой няма да му позволи втора победа.

цитирай
5. mariniki - особено ценя мнението ти...
12.12.2012 16:05
и аз мисля така... нищо, че моите любимци не спечелиха...
показателен е фактът... какво харесват, или не харесват българите...
и в това е притеснението ми... в девалвацията на ценностите...
поздравявам те, за този статия... особено ми хареса финалът...
с огромно уважение и респект...
цитирай
6. sparotok - биг брадър
12.12.2012 16:05
Фараоне, не гледам Биг брадър, но съм съгласен, че черни облаци са надвиснали над България. Това, което се случва в медиите и политическия живот е повече от тревожно.

Може би нещата съвсем трябва да се забатачат, за да дойде пробуждане. От дълбок сън може да те събуди само силната болка...
цитирай
7. tutankhamon661 - 5. mariniki - особено ценя мнението ти...
12.12.2012 16:54
mariniki написа:
и аз мисля така... нищо, че моите любимци не спечелиха...
показателен е фактът... какво харесват, или не харесват българите...
и в това е притеснението ми... в девалвацията на ценностите...
поздравявам те, за този статия... особено ми хареса финалът...
с огромно уважение и респект...



Днес хвърлих едно око на страницата във Facebook - All Stars. Там е баш простотията. Селянин до простак, а зад тях глупак. Има такива, в сравнение с които Тризначките са цветя, меко казано. А ги плюят, плюят .... без да поглеждат себе си.

Ето това е трагедията!

цитирай
8. tutankhamon661 - 6. sparotok - биг брадър
12.12.2012 16:58
sparotok написа:
Фараоне, не гледам Биг брадър, но съм съгласен, че черни облаци са надвиснали над България. Това, което се случва в медиите и политическия живот е повече от тревожно.

Може би нещата съвсем трябва да се забатачат, за да дойде пробуждане. От дълбок сън може да те събуди само силната болка...



Има хора, които само от болка разбират, колкото и грозно да звучи.
Докато е далече - шапка на тояга. Трябва яйцето да опре отзад.

Чудя се как може едно да гледаш, друго да виждаш, трето да говориш, четвърто да запомняш. Все по-често го наблюдавам. Е, как ще има трезва оценка на хора и събития?




цитирай
9. hristo27 - Не гледам Биг Брадър. Не са ми при...
12.12.2012 18:13
Не гледам Биг Брадър. Не са ми приятни всички в къщата!
цитирай
10. tutankhamon661 - 9. hristo27
12.12.2012 19:13
hristo27 написа:
Не гледам Биг Брадър. Не са ми приятни всички в къщата!



Всъщност са представени голяма част от нещата, които постоянно стават около нас, но в реалността не виждаме, защото става "зад гърба". Шушу-мушу - виждаме, понеже няма къде да се скрият. He e необичайно.

Много ми е смешно, когато се жалват от "нагласена обстановка". Кое ги дразни? Споменатото - всичко е на показ. Hе е както искат да го представят - сякаш ги карат насила. Просто са си такива.


цитирай
11. shaffi - привет,tutankhamon661,
12.12.2012 20:08
от моята камбанария, видях следното,относно прословутите звезди- на т.н.випове измислиха театро , за да са изпълнят някаква роля ,защото бяха доста скучни и самовлюбени егоисти, при вторите -брадъри, театъра се разиграваше постоянно,в естествена среда, със собствени реплики и без мн показност ,толкова мн материал от бисери и движения могат да се всезат , че едно предаване като -пълна лудница - ще е живо още дълго време,--току що Н.Кънчев в пряко предаване каза -реколтата на Биг брадър, Да, точно така!!!!Богата,реколта от зрънца шизофрения,Умове на природата, богато надарени, със безумна простота и първичност,..не ми се иска да продължавам, за мен е голямо разочарование това предаване..а за тризначките-сега ще тръгнат по разни предавания и скоро вс ще отшуми,последните неща които вс пак направахи като добро впечатление, че макар и разединени в определени моменти, показаха че са силни заедно, уви, ние вс оцеляваме поотделно, нямаме тяхната силна воля за победа, вс гледа в купичката на другия и ако е зле, да му се пресмеем!ако има нов сезон на това предаване,със сигурност ефекта ще същия- много се говори, никой не казва истината! поздрав!
цитирай
12. tutankhamon661 - 11. shaffi - привет,tutankhamon661,
12.12.2012 20:54
shaffi написа:
от моята камбанария, видях следното,относно прословутите звезди- на т.н.випове измислиха театро , за да са изпълнят някаква роля ,защото бяха доста скучни и самовлюбени егоисти, при вторите -брадъри, театъра се разиграваше постоянно,в естествена среда, със собствени реплики и без мн показност ,толкова мн материал от бисери и движения могат да се всезат , че едно предаване като -пълна лудница - ще е живо още дълго време,--току що Н.Кънчев в пряко предаване каза -реколтата на Биг брадър, Да, точно така!!!!Богата,реколта от зрънца шизофрения,Умове на природата, богато надарени, със безумна простота и първичност,..не ми се иска да продължавам, за мен е голямо разочарование това предаване..а за тризначките-сега ще тръгнат по разни предавания и скоро вс ще отшуми,последните неща които вс пак направахи като добро впечатление, че макар и разединени в определени моменти, показаха че са силни заедно, уви, ние вс оцеляваме поотделно, нямаме тяхната силна воля за победа, вс гледа в купичката на другия и ако е зле, да му се пресмеем!ако има нов сезон на това предаване,със сигурност ефекта ще същия- много се говори, никой не казва истината! поздрав!




Обществото става все по-ненормално.

Преди малко в Биг Брадър:

За момента Стойка e с най-много гласове - значи печели лудостта, простотията, грандоманията.

След нея Боби Дебилa - толкова години не може да преживее загубата от Любов, което говори за чудовищни комплекси. В момента приятелите му спортисти са накупили фалшиви карти и пускат sms-и.


Златка от студиото:

"Лили трябва да победи, защото е .... най-красива".


Е, просто съм очарован от това общество! C такива смотаняци няма да седна на една маса, освен ако не ми платят яка сума - трябва да имам полза, че да изтърпя подобна простотия.

цитирай
13. shaffi - критериите за победитeля със
12.12.2012 21:26
сигурност ще са: дързост и простота!!!
цитирай
14. tutankhamon661 - 13. shaffi - критериите за победитeля със
12.12.2012 21:44
shaffi написа:
сигурност ще са: дързост и простота!!!




Добре го каза.


От останалите в Къщата:

Миро няма да спечели - не и втори път.

Македонците отпадат - в чужда държава е трудно да спечелиш, да не кажа и невъзможно.

Лили не само не буди интерес, но явно няма и кой да гласува за нея сред приятелите й.

Остават Боби, Стойка и Нед. Последният не е човек, който ще се наговаря задкулисно.

Значи Боби или Стойка.

Трагедия! Тъжна, тъжна, пропадаща България ...

цитирай
15. vostroto - :)Привет!. . . "Биг Брадър...
12.12.2012 21:50
:)Привет!... "Биг Брадър" откровено ме дразни, и си слагам слушалките с музика:), за да не чувам, когато някои мои близки го гледат. Но всичко си има място под слънцето, и нищо не е нахалост - "шоуто" повдига самочувствието дори на най-тъпия, и най-простия зрител...
цитирай
16. muerte - Бъркаш поне за едно нещо
12.12.2012 22:29
Представителна извадка означава от частното да направиш генерални изводи за общото. Т. е. ако тия парцали в това т. нар. шоу са "представителна извадка" значи ВСИЧКИ или поне огромна част от жените са или Златки, или Тризначки или Патрашкови. Около теб САМО такива жени ли има?! Надали.

Явно не разбираш от телевизия, затова само още няколко думи. Специално този формат разчита само на ПРОВОКАЦИЯ и предварителен СЦЕНАРИЙ. Първото не се постига с представителни извадки, а със специално избрани ИЗКЛЮЧЕНИЯ, просто защото обикновеното не е гледаемо. А сценария е абсолютно стриктен и ако някой от вас си мисли, че от обикновения зрител на такова шоу зависи каквото и да е....... Ами да помисли пак.

Другите ти твърдения може и да са верни, но просто не гледам (както и не слушам) чалга. Сори.
цитирай
17. tutankhamon661 - 15. vostroto - :)Привет!. . . "Биг Брадър...
12.12.2012 22:45
vostroto написа:
:)Привет!... "Биг Брадър" откровено ме дразни, и си слагам слушалките с музика:), за да не чувам, когато някои мои близки го гледат. Но всичко си има място под слънцето, и нищо не е нахалост - "шоуто" повдига самочувствието дори на най-тъпия, и най-простия зрител...




Много важен момент - за всичко има място под слънцето. Точно така. Xубаво, че си намерил спасение от нещо, което те дразни, защото роднините ти също имат право на мнение и то тежи точно толкова, колкото и твоето. Вероятно те не харесват твоите интереси, например футбол, което съвсем не означава, че футболът е простотия.

Възможно е Биг Брадър действа и на самочувствието. Друг е въпросът дали е основателно. Във Facebook е пълно с кретени, стоящи по-ниско дори от Панайот, но говорят така, все едно точно те имат право да съдят. Няма как да приема простотията им.


цитирай
18. shaffi - tutankhamon661,
12.12.2012 23:10
разбирам тук, за кой ли път, че има мн хора , които :не правят такива неща:, не слушат чалга, разбират мн от телевизия,универсални съдници са , безупречни, да не повярваш, на мен ми писна от такива СНОБАРИ-РАЗБИРАЧИ и т.н...то и Слави Трифонов вс го плюеха, но продължават да го обсъждат, щото видиш ли не го гледат,...казах ти, мн се говори , но празни приказки, типично за дървените философи!!!!!!!ще поживеем, и ще видим,...истината къде е !!лека
цитирай
19. tutankhamon661 - 15. muerte - Бъркаш поне за едно нещо
12.12.2012 23:12


1. Кои са парцалите? Всяка от тях има свои фенове - за някои го споделям, за други не.
Аз лично харесвам Тризначките и никога няма да се съглася, че са парцали, ако ще Господ да го каже. Tук въпросът е много сложен - какво цениш в една жена, защо я харесваш, за какво ти трябва и т.н. По принцип повечето хора имат както положителни, така и отрицателни качества.

А ти брутално генерализира - напомняш женомразец. Според мен не си напълно искрен.

По-нагоре уточнихме, че не всеки типаж е застъпен, но тези в Къщата са доста разпространени. Не е нужно всички да са такива, за да бъдат представителна извадка.

2. Естествено, че Биг Брадър разчита на провокация и сценарий - изобщо не е нужно да разбираш от телевизия за да го знаеш.

Оооо, изключения .... тук откровено си кривиш душата. Ако сериозно ги смяташ за такива, значи трудно ще повярвам, че движиш сред хората - по-скоро си изолиран.

Кое вдига градусите? Интриги, лицемерие, приказки, обиди. Tова е самата реалност, но извън Къщата става скришом, докато вътре няма едно ъгълче, където да се скрият - само това е изкуственото, но показва реалните отношения между хората.

Участниците ще контактуват и навън по същия начин, обаче интригите им ще остават скрити, а в очи в очи ще си казват само хубавото.

Биг Брадър извади скритата мръсотия на показ - това е достатъчна полза. Хората остават отвратени, но трябва да имат предвид, че всичко това се случва около тях - ежедневно. Добре е да са подготвени. И много лошо, ако все още не го осъзнават.


цитирай
20. tutankhamon661 - 18. shaffi - tutankhamon661,
12.12.2012 23:48
shaffi написа:
разбирам тук, за кой ли път, че има мн хора , които :не правят такива неща:, не слушат чалга, разбират мн от телевизия,универсални съдници са , безупречни, да не повярваш, на мен ми писна от такива СНОБАРИ-РАЗБИРАЧИ и т.н...то и Слави Трифонов вс го плюеха, но продължават да го обсъждат, щото видиш ли не го гледат,...казах ти, мн се говори , но празни приказки, типично за дървените философи!!!!!!!ще поживеем, и ще видим,...истината къде е !!лека




Мога само да се съглася с всяка твоя дума.

Отдавна не следя Слави Трифонов, но е истина, че само Бойко Борисов е толкова обсъждан. Честно да си призная, не знам кое толкова му харесват, обаче не съм тръгнал да го отричам - човекът разбира от шоубизнес и го прави така, че да докопа мечтания рейтинг. В повечето случаи го обсъждат хора, които ако седнат на мястото му, ще ни уморят от скука, а после ще заявят, че ние нещо не разбираме.

Pадвам се, че си тук. Лека и на теб!


цитирай
21. apostapostoloff - Много стойностна публикация,
13.12.2012 05:19
която засяга наболели въпроси на обществото. Само дето аз не я прочетох...
цитирай
22. tutankhamon661 - 21. apostapostoloff - Много стойностна публикация,
13.12.2012 09:18
apostapostoloff написа:
която засяга наболели въпроси на обществото. Само дето аз не я прочетох...



Браво! Юнак български!

цитирай
23. muerte - Май пак се разминахме нещо.
13.12.2012 09:30
Винаги когато твърдя нещо имам и съответните причини за това. Казах ти, че хората в Биг Брадър НЕ СА представителна извадка на нашето общество и се мотивирах защо е така. Прочети какво съм написал по-внимателно. И НАИСТИНА хората в този формат са внимателно подбрани ИЗКЛЮЧЕНИЯ. Ако повечето хора около теб са именно такива, като тия в къщата - жалко и за теб и за тях. Особено ако идеалът ти за жена се доближава до която и да е от тризначките. Но пък за всеки влак си има пътници - а най-много за пътническия!

А разбирам от телевизия, защото не винаги съм бил юрист. Над 10 г. съм работил като журналист - 4 от тях в телевизия. Чалга наистина НЕ СЛУШАМ и никога не съм слушал. Бъркам силиконовите курвета, коя коя е, като ги дадат по някоя телевизия. И въпреки, че познавам Слави Трифонов лично, също не ми допада неговата музика - евала му на професионализма, но музиката му просто не е моята.

П. п. И като малка рекплика към shaffi - сноб означава "без благороден произход" - senza nobilita или според друго разбиране "обикновен човек". Кой според теб е сноб и в кой смисъл?
цитирай
24. tutankhamon661 - 23. muerte - Май пак се разминахме нещо.
13.12.2012 09:45


Явно няма да се разберем.

Ако мислиш, че хората около теб не са такива като в предаването, значи просто не ги познаваш. Или мислиш, че като плетат интриги, ще ти дадат пълен отчет? Hали в това е цаката - да става зад гърба на жертвата. Cега можеш да кажеш, че аз не знам с какви контактуваш. Oкей, няма да те разубеждавам. Познавам доста народ, които подобно на теб са убедени, че около тях всички са свестни, а всъщност само те не забелязват, че нещата не са точно такива.

За да твърдиш, че участниците в Биг Брадър са изключения, значи или си кривиш душата, или не умееш да преценяваш хората, или живееш изолиран. Cпоред мен си кривиш душата - не знам защо. Може би искаш да убедиш себе си, че светът не е такъв. Съжалявам, това е реалността и няма да убеждавам никой в нищо. Вярвай в каквото искаш!

Колкото до думата "сноб", тя е с доста широко значение - както повечето думи. Грешиш, ако стесняваш смисъла й. Вече съм спорил по темата с други хора по други сайтове и се убедих, че когато някой е решил да издребнява, нищо не може да го разубеди.

Shaffi е употребила думата точно на място.

цитирай
25. ckarlet - Не гледам редовно това предаване, ...
13.12.2012 10:06
Не гледам редовно това предаване, но с интерес прочетох твоята позиция, Tutankhamon661.
Прекрасен ден и нека той е свързан с приятни емоции и любими хора!
цитирай
26. tutankhamon661 - 25. ckarlet - Не гледам редовно това предаване, ...
13.12.2012 10:24
ckarlet написа:
Не гледам редовно това предаване, но с интерес прочетох твоята позиция, Tutankhamon661.
Прекрасен ден и нека той е свързан с приятни емоции и любими хора!



Благодаря! И аз ти пожелавам същото.

цитирай
27. psih - ооо
13.12.2012 15:02
Почна интересно постът ти и продължи с някакво риалити шоу... :/ Загуба на време е въобще да се обсъжда подобно нещо.
цитирай
28. cefules - "1984" е една от люби...
13.12.2012 15:15
"1984" е една от любимите ми книги.
Далеч преди риалитито да има български формат, виждах как много елементи от сюжета се повтарят в България.
И пак ще напиша, далеч повече се придържа към литературния първообраз блог.бг., отколкото риалитито.
Поздрави.
цитирай
29. tutankhamon661 - 27. psih - ооо
13.12.2012 17:47
psih написа:
Почна интересно постът ти и продължи с някакво риалити шоу... :/ Загуба на време е въобще да се обсъжда подобно нещо.



Тези неща винаги са ме интересували - реалните отношения между хората.
Много други също се занимават с въпроса, но от различна изходна позиция.

Биг Брадър доказва онова, което отдавна твърдя - за лицемерие, лъжа, подмазване и т.н.
Често обаче не се забелязва, а и рядко виждам достатъчно критични мнения. Обикновено всеки е готов да прости, ако дадено действие е извършено от приятел - ето един пример за пречка по пътя към обективността.


цитирай
30. tutankhamon661 - 28. cefules
14.12.2012 11:35
cefules написа:
"1984" е една от любимите ми книги.
Далеч преди риалитито да има български формат, виждах как много елементи от сюжета се повтарят в България.
И пак ще напиша, далеч повече се придържа към литературния първообраз блог.бг., отколкото риалитито.
Поздрави.



Да, Blog.bg е добър пример за простотия, която значително надминава Биг Брадър. Тук има хора, държащи такъв каруцарски език и лъжат толкова безсрамно, че направо не виждам с какви очи изричат лоша дума за участниците, поп фолка и т.н.

Да не забравяме склонността на българина да руши вместо да гради. Виж например имитатора на Sparotok. Как да определим поведението му, ако не с "Някой е създал нещо, затова дай да го съсипя или поне да опитам". Такъв човек би помогнал на разрухата в още много посоки. Покрай този случай се видя, че и хора като Mglishev, които може да не съм харесвал, но смятах за сериозни, са готови да помагат на негативните прояви - намирам го за отвратително.

А всъщност толкова ли е трудно да се говори нормално? Показват го например Sparotok и Germantiger - на различни позиции са, но спорят с взаимно уважение. Tака се прави.

Извън Blog.bg простотията е демонстрирана от, да кажем, "Фънки и сие". След смахнтите им изцепки просто нямат право да говорят срещу Биг Брадър, поп фолк, изпростяване "на другите" и прочие. Показаха за кой ли път, че селянията няма музикална принадлежност. Пък нека свирят и пеят не рок, а музика от друга планета. Остават си маймуни.






цитирай
31. toxic - tutankhamon661,
10.01.2013 21:23
Почакай сега да видиш новия Вип-Сървайвър - участниците няма да си стоят на топло в къщата, а ще оцеляват в съседните горички. Ако под оцеляване имат предвид да бягат на зиг-заг докато спец-частите провеждат бойна стрелба, ще призная шоуто. :)
цитирай
32. tutankhamon661 - 31. toxic - tutankhamon661,
24.01.2013 13:28
toxic написа:
Почакай сега да видиш новия Вип-Сървайвър - участниците няма да си стоят на топло в къщата, а ще оцеляват в съседните горички. Ако под оцеляване имат предвид да бягат на зиг-заг докато спец-частите провеждат бойна стрелба, ще призная шоуто. :)



Даааа, бойна стрелба ...

Има един стар филм - "Рали на смъртта' 2000". Там трупаш точки като стреляш по случайни пешеходци. В главните роли Силвестър Сталоун и Дейвид Карадайн. Първият е лош и много обича да стреля - сигурно ще го вземат в Сървайвър ...




цитирай
33. daimyo - По-точна картина за настоящето и ...
18.02.2013 20:08
По-точна картина за настоящето и бъдещето от "1984" никой и нищо не може да ви даде :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5663802
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59857
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031