Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2010 08:26 - ЗАЩИТА НА ПОП ФОЛКА
Автор: tutankhamon661 Категория: Музика   
Прочетен: 57607 Коментари: 205 Гласове:
3

Последна промяна: 26.03.2012 10:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg





        image






               ЗАЩИТА НА ПОП ФОЛКА


                               ринг свободен
                          кумите - фул контакт



Мислех да пиша нещо съвсем друго, но пак се налага да го отложа, защото забелязах поредната НЕСПРАВЕДЛИВОСТ. За съжаление, този път тя е масова.
Осъзнавам, че с този постинг вероятно ще се скарам с хора, които до момента са ми били приятели, но ако трябва и това ще стане, за да бъде защитена СПРАВЕДЛИВОСТТА. Тъкмо ще разбера кои уважават свободата по принцип и кои признават само личната си свобода, но не и тази на другите. Сами си отговорете, как постъпва ИСТИНСКИ ИНТЕЛИГЕНТНИЯТ ЧОВЕК!
Ще стане дума за музика и НАЙ-ЕЛЕМЕНТАРНИ ЧОВЕШКИ ПРАВА.
Всички, с които съм говорил по темата, знаят, че аз слушам всякаква музика, но наблягам основно на метъла. Никога не съм бил кон с капаци, ограничаващ се само с един стил, и не мога да разбера хората, които го правят. Не се и опитвам да ги разбера, но няма и да ги съдя. Всеки има право на предпочитания.
В blog.bg съм се нагледал на постинги с абсолютно всякаква музика и никой не роптае. Но появи ли се поп фолк, цяла армия от "разбирачи" почва да плюе.
До момента всичко е наред. Всеки има право да се изкаже. Но се оказва, че голяма част от "професорите по музика" като най-долнопробни влечуги почват да сигнализират на админите че ......... имало постинг с поп фолк.
Бати глупостта! Това е все едно някой фолкаджия да ме обвини, че съм пуснал клипове на CCCatch или Nightwish. Не е ли БЕЗУМИЕ?
Всъщност това е големия проблем. Не че някой плюл и обиждал - всеки има право да го стори. Все пак нали дискутираме, обсъждаме, чуват се различни мнения.
Проблемът е в оплакването до администраторите. Това, дами и господа, се нарича ГРУБО ПОГАЗВАНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА.
Щом някой има право да пусне примерно клип на АС/DC, значи всеки фолкаджия има право да пусне Преслава. Това се нарича СВОБОДА И РАВНОПОСТАВЕНОСТ.
Какво ще рече: може да се пуска моята музика, но твоята не може, щото аз прецених вместо теб, че слушаш селски ритми и не струваш? Нарича се ГРАНДОМАНИЯ И ДИКТАТУРА.  Някой би ли харесал, ако така се отнасят към него?
И като се почнат едни: поп фолкът бил музика за прости хора, турци, не знам си какви, символ на изпростяването и т.н.
Егати глупостите! Аз познавам много свестни чалгаджии, но и много боклуци сред феновете на другите стилове. Някой ще отрече ли този НЕОСПОРИМ ФАКТ? В кой стил няма говнари? И кой е този, който ще каже ГНУСНАТА ЛЪЖА, че сред чалгаджиите няма нито един свестен?
Истината е, че в поп фолка има точно толкова боклуци и простаци, колкото и във ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СТИЛОВЕ. Просто някои се САМОЗАЛЪГВАТ, че са егати "тежките пичове" като мразят чалгата.  Музиката не е гаранция, че някой е еди какъв си по характер. Всичко си е до човека.
Преди поп фолкът да обере негативите на "интелектуалната" реч, кой беше най-оплюваният стил? Да, точно така - нашата любима рок музика. Някой спомня ли си, че всеки почитател на Бийтълс беше заклеймяван публично като пропаднал, гамен, простак, глупак? Опа, да не чухме познати думи? Да не би да са същите слова, които днес се употребяват по адрес на чалгаджиите? Същите са и още как.
Прави ли бяха другарите от партията, които уж плюеха рокаджиите, а тайно носеха от чужбина албуми на Бийтълс и Стоунс? Защо трябва да повтаряме  техните НАГЛИ постъпки?
Много хора са убедени, че всеки металист е наркоман, а знаем, че не е така. Как да ги убедим, че грешат? Няма начин.  Навили са си го на пръста и ще си вярват до гроб - точно както противниците на поп фолка.
Спомням си случай, в който един човек обясняваше на полицията, как някакъв вероятен наркоман е разбил дома му и го е ограбил.  По време на разказа човекът на няколко пъти нарече наркомана "металист", т.е. според него тези думи са синоними.
Да напомням ли колко хора мразят металистите и ги смятат за пропаднали, точно както металистите от своя страна мразят чалгаджиите?
Преди време една позната - страхотна пичка - ми обясняваше, че всички металисти били мръсни, нечистоплътни, прости и, разбира се, наркомани. Минути по-късно остана потресена като разбра, че аз самият слушам основно метъл.
Така че омразата между стиловете е двустранна или по-точно многостранна. Е, с чие мнение трябва да се съобразим и кое да забраним?
Ако неутрален човек трябва да избира по-малкото "зло", на кое ще се спре - метъл или поп фолк? На мен не ми изнася, защото предпочитам метъла, но признавам, че 99% от неутралните биха избрали поп фолка - най-малкото е по-нежен като звучене. Режещите китарни рифове са убийствени за нетренираното ухо. Какво, ще отричаме ли? Аз няма да си кривя душата.
Тук изобщо не става дума дали даден стил струва или не - това е изцяло въпрос на ЛИЧНО МНЕНИЕ. Говоря за правото на всеки да слуша КАКВОТО ПОЖЕЛАЕ. После може да има всякакви изказвания, дискусии, упреци, дори обиди. Но не и да се забранява.  Никой няма право да решава вместо другите.
Искам да попитам рокаджиите: ще ви бъде ли приятно, ако някой ден чалгаджии решават какво трябва да слуша обществото и забранят нашата любима музика? Едва ли ще ви хареса. Защо тогава вие се опитвате да забраните поп фолка?
Никой не ви кара да го слушате. Просто подминете.
Най-отговорно питам: този сайт blog.bg ли се казва или zabranenozachalga.bg? Кой си позволява да присвоява сайта за свои лични нужди?
Никой не те кара да слушаш поп фолк.  Но ти пък нямаш право да натрапваш на другите твоята любима музика. Ти какъв си?  Господ ли си, та ще дирижираш поведението на останалите?
Сещам се за доста блогъри, които слушат основно друга музика, но понякога прибягват до поп фолка - сами са ми го признавали. В това не виждам нищо лошо. Няма да ги споменавам, защото може и да не желаят да се включат. Ако ли пък искат, те сами ще се обадят.
Точно на 3ти март попаднах на някакъв постинг, който защитаваше поп фолка. Не си спомням името на блогъра, но в случая това няма значение. Мисълта ми е, че сред коментарите прочетох БЕЗУМНИ обвинения, че било грях да се пуска поп фолк точно на 3ти март. Колко ЛУД трябва да е един човек, за да открие някаква връзка между музиката и датата? Това е поредния пример, как по въпроса се изказват тотално неподготвени хора.
Всички знаят, че продукцията на "Пайнер" е основно от преработки на сръбски песни. Турските и гръцките са значително по-малко. Е, сега какво? Да се скараме с братята сърби ли? Много хляб има да изядем, докато ги стигнем. Не ставаме и за бълхи в сравнение с тях.  Това го казвам с пълното съзнание, че съм българин.
И аз се издразних, когато разбрах, че се правят опити да се организира концерт на Таркан точно на Шипка или Бузлуджа - не си спомням точно.  И то на 2ри март, ако не се лъжа. Но това е едно, а слушането на музика в домашна обстановка е съвсем друго. Някой ще каже, че blog.bg не е домашна обстановка. Сайтът не, но блогът на съответния блогър  е НЕГОВО ЛИЧНО ПРОСТРАНСТВО. В него може да пуска, каквато музика пожелае.
Има ли чалгаджия, който е принуждавал рокаджия да пуска чалга от неговия рок блог? Няма такъв. Обратното обаче съществува. Мен лично адски много ме е  СРАМ заради такива братя по музика.
Категорично не мога да се примиря с масовите опити да се забрани поп фолка в blog.bg! Такава груба диктатура и незачитане на човешките права е недопустима за всеки нормален човек. Който мисли обратното, е НЕНОРМАЛЕН, САМОВЛЮБЕН ГРАНДОМАН!
Едно е да критикуваш някой, съвсем друго е да му забраняваш и диктуваш. А пък НАЙ-ДОЛНОТО е да искаш изтриването на даден блог, само защото неговият домакин не споделя твоите музикални предпочитания. На такова ВЛЕЧУГО не бих се изплюл дори. Само ще го стъпча с ботуш в калта, където му е мястото.
БЕЗУМНИТЕ упреци са "обогатени" и от дивотията, че всичко в поп фолка е пошло, щото имало голотии. На такива псевдопуритани аз им викам нарицателно "Христо Бонев".  Не знаете историята?
Настоящата жена на Зума някога била манекенка на "Верила". Снимали я за реклама, но Христо Бонев обрал възмутено снимките, защото на тях жена му била  .......  по къс ръкав. Това е истинска история.
Ей, Българийооооооо, какви си пуритани раждала!
Забелязах и друг абсурд.  Някои хора твърдят, че разголването на Madonna е изискано, а това на фолк дивите не е. Стига бе, верно ли? И къде е разликата? Нещо по въпроса, че цяла Америка подиграва Madonna, точно както правим тук с фолк певиците? Па кво ти пука? Ние сме втори по интелигентност след евреите и сме много в чат, разбираш ли!
Споменах, че слушам всякаква музика, но пропуснах да уточня, че харесвам и поп фолк.  Повтарям, да не си помисли някой, че съм се объркал: АЗ СЛУШАМ И ПОП ФОЛК!
Къде е НАГЛЕЦЪТ, който ще си позволи да ми забранява, който и да било стил? Кой е този КРАДЕЦ, който иска да присвои blog.bg за свои лични нужди и да го направи според СВОЯ ЛИЧЕН ВКУС, без да се съобразява с предпочитанията на останалите?
Знам, че има хора, които наистина изпитват органична непоносимост към поп фолка, но същото може да се каже за АБСОЛЮТНО ВСЕКИ СТИЛ. Няма музика, която да е любима на всички.
Какво ще стане, ако всеки си въобрази, че е законодател и започне да сигнализира срещу останалите? Не е ли безсмислена загуба на време, което може да бъде използвано за някой любопитен постинг?
Факт е, че с такива работи се занимават само ЯЛОВИТЕ откъм идеи за писане. Ако един човек има нещо интересно да разкаже, никога няма да си губи времето да следи останалите.
Нещата са дори по-зле. Дебнещите в засада нямат идея даже за смислен коментар и поради тази причина сипят единствено каруцарски псувни. Ха сега да видим кой е ИЗПРОСТЕЛИЯТ НЕВЕЖА?!?!
За тези, които все още не са ме разбрали, ще обясня образно:
Гледаш монитора. Виждаш аватари на блогъри, които се сменят. В един момент забелязваш мацка, която е пуснала песен на Преслава.  Ако НЕ кликнеш на нея, няма да чуеш НИТО ЗВУК от омразната ти музика. Така че .....

                      ........ ЗА БОГА НЕ КЛИКАЙ НА ЧАЛГАДЖИЙСКИ АВАТАРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

                      ........ и изобщо няма да разбереш, че в blog.bg има постинги с поп фолк. Ако не знаеш, че съществуват, няма да те нервират.  Нали, уравновесени човече?


И понеже съм пускал вече други стилове, сега ще пусна едно поп фолк парче, което ми е особено ЛЮБИМО - някои мои приятелки звънят на телефона ми с тази песен.
 




Тагове:   фолк,


Гласувай:
67


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. rageagainst - Удар в десетката! Много хора имат ...
15.03.2010 08:38
Удар в десетката! Много хора имат належаща нужда от преливане на толерантност.
цитирай
2. affroditta - Страхотно! Една от любимите ми п...
15.03.2010 08:45
Страхотно! Една от любимите ми песни.
цитирай
3. анонимен - Скрийте се бе, чалгари! Задници ...
15.03.2010 08:50
Скрийте се бе, чалгари! Задници прости!
цитирай
4. lovemaster - Вярно е, че за никой друг стил не п...
15.03.2010 08:58
Вярно е, че за никой друг стил не пискат, а поп фолка им е черен.
Още не мога да си го обясня.
цитирай
5. tutankhamon661 - rageagainst
15.03.2010 09:05
Належаща, но няма начин да го проумеят. Нали вече споменах кой какво си е навил на пръста.
цитирай
6. tutankhamon661 - affroditta
15.03.2010 09:05
Радвам се, че ти харесва!
цитирай
7. tutankhamon661 - 3. анонимен
15.03.2010 09:06
Предлагам да напуснеш блога ми!
С добро или с лошо?
цитирай
8. tutankhamon661 - lovemaster
15.03.2010 09:08
То е ясно - егоисти, подкрепящи тоталитаризма. Убедени са, че само те имат предпочитания и се опитват да ги налагат на другите.
цитирай
9. defender - Знаеш, че по принцип и аз наблягам на ...
15.03.2010 09:19
Знаеш, че по принцип и аз наблягам на метъла, но никога няма да налагам този стил на когото и да било.
В днешно време думата "толерантност" се приема за мръсна.
цитирай
10. анонимен - чалгата вън!
15.03.2010 09:24
чалгата вън!
цитирай
11. godfatheraz - Ти ми даде идея. Аз също ще пусна н...
15.03.2010 09:31
Ти ми даде идея. Аз също ще пусна някой поп фолк в моя блог. Ще трябва доста да преслушам, докато нещо ми хареса, но нали разбираш, в знак на толерантност към теб.
цитирай
12. sexmania - знаех си че и ти харесваш поп фолк. ...
15.03.2010 09:38
знаех си че и ти харесваш поп фолк. свестните хора се разпознаваме бързо.
цитирай
13. tutankhamon661 - defender
15.03.2010 09:56
Така е, за съжаление. Всъщност изобщо не съм сигурен дали някой ще ми разбере мисълта.
Ако за една музика не можем да се разберем, какво остава за големите проблеми?
цитирай
14. tutankhamon661 - 10. анонимен
15.03.2010 09:57
По-скоро ти вън!
цитирай
15. blackpredator - rofl
15.03.2010 09:57
И що се отказа от операция „Тролпод”? lovemaster, captain, loran, sherif, isushristos, sharon, defender, teslata, кирката и бел /не Джулия/ ще бъдат разочаровани.
Вместо да се справиш с дрогата на мисленето, сега си против абстиненция от чалгата и против „...най-долнопробни влечуги почват да сигнализират на админите че ......... имало постинг с поп фолк.” Как ти го казаха? Аха, стоплих, на „Тутанвестор БГ... “

Треперете „НЕНОРМАЛеНИ, САМОВЛЮБЕНИ ГРАНДОМАНИ и ИЗПРОСТЕЛИ НЕВЕЖИ”
цитирай
16. tutankhamon661 - godfatheraz
15.03.2010 09:58
После като ти се нахвърлят, да не кажеш, че аз съм виновен?
цитирай
17. tutankhamon661 - 15. blackpredator
15.03.2010 10:02
Кога потребителят blog.bg влиза в твоя сайт и то няколко пъти?
Знам хора, на които им се е случвало.
Ти какво би си помислил на тяхно място?
цитирай
18. tutankhamon661 - sexmania
15.03.2010 10:03
Не само поп фолк, скъпа. Харесвам всички стилове.
цитирай
19. 0rth0d0x - Хубава защита на чалгата
15.03.2010 10:05
Само не съм съгласен, че всички метъли мразим поп фолка.
Аз не го мразя, просто не ми дреме за него.
Израснал съм в софийско гето, където освен сръбско на времето почти нямаше друга музика.
Брат ми (отявлен чалга фен) често ме е водил на некви купони, където дънят яки кючеци, кахърни фолк балади и прочие и ме пита след това:
-Е,как е-издържаш ли?
Викам му:
-Аз на ваш'та музика мога да издържа без проблем, но вие на моята-no way!:)
А да, и да си призная-понякога си пускам канала на Планета без звук, хи хи хи:)))
цитирай
20. tutankhamon661 - 0rth0d0x
15.03.2010 10:15
Харесва ми гледната ти точка. Ако няма симпатии, поне да няма омраза.
Сигурно добре се разбирате с брат ти за музиката. Точно така бяхме едно време аз и сестра ми. Понякога тя искаше музика от мен - най-вече Alice Cooper и Doro. Но по принцип си наблягаше на сръбското.
Планета наистина адски много разчитат на външния вид - трудно се пробива без тези неща. Пък и цял свят го прави - такива са правилата.
цитирай
21. rageagainst - Според мен в blog. bg чалгаджиите ...
15.03.2010 10:19
Според мен в blog.bg чалгаджиите сме повече от останалите, но голяма част от нас са тихи хора и си траят. В същото време десетина души вдигат врява до небето, създавайки впечатление, че има някаква измислена непоносимост към поп фолка.
цитирай
22. lovemaster - Тук става дума за добрите стари б...
15.03.2010 10:33
Тук става дума за добрите стари български комплекси. Има хора, които се срамуват от произхода си и всячески опитват да го прикрият. Правят се на големите западняци и първото, за което се хващат, е музиката.
цитирай
23. анонимен - zzz
15.03.2010 10:39
анонимен написа:
Скрийте се бе, чалгари! Задници прости!

!!!!!!
цитирай
24. cefulesteven - Определено избягвам/когато е в...
15.03.2010 10:49
Определено избягвам/когато е възможно/места в които рискувам да се подложа на слушане на поп-фолк. Просто много съм натоварен от този стил. Но не мога да проумея какъв е проблема някой да си пусне в блога, в своят собствен блог, щом това му харесва. И на какво основание, някой умник, ще досажда на администрацията, алармирайки, че някой използвал личното си право и пуснал това, което му харесва.
Досадно и мъчително ми е, когато някой шофьор пусне в автобуса, от който няма как да сляза. Набиват ми се натрапчиви рими.
Досадно ми е, когато и някой силно пусне музика и дори да съм на своя територия няма как да не я слушам и в такива моменти отговора ми е, като надуя от своя страна онова което пък аз слушам.
Но когато някой без да натрапва вкуса си го споделя, независимо дали съвпада с моя или не, той си е достоен за уважение.

Така, че за поста съм ти. Приемам го по-скоро като защита на правото и толерантността, отколкото конкретно към поп-фолка.
цитирай
25. 0rth0d0x - Ми така де
15.03.2010 10:53
Обидно краткото време, което ще прекараме живи на тази планета не бива да се пропилява с глупави и излишни прахосвания на нерви (били те собствените или чужди), особено заради начина по-който се забавлява някой.
Мейк Фън дет се вика и поздрав за всички ( единствено с чувство за хумор):)))
http://www.vbox7.com/play:01815005
цитирай
26. tutankhamon661 - cefulesteven
15.03.2010 11:03
Именно, право и толерантност, а поп фолкът е просто един от многобройните аспекти на темата.
Трудно е да се намери място, където не се слуша тази музика. Не ми се мисли, как щях да пътувам в автобус, ако не можех да я понасям.
Напоследък обаче ми прави впечатление, че по софийската автобусна линия 74 почти винаги шофьорът е пуснал метъл и то от моя най-любим - Accept, Helloween, WASP. Не знам дали е тенденция или просто попадам често на един и същи шофьор.
Ако някой съсед се опита да ме принуждава да слушам неговата музика, моят отговор е същия като твоя. Не знам за теб, но аз имам достатъчно мощна техника, за да го накарам да си затвори прозореца и да съжали, че не се е съобразил с останалите.
цитирай
27. dorichela - Зачекнал си тема :) Аз вече съм ка...
15.03.2010 11:07
Зачекнал си тема :) Аз вече съм калена към поп-фолка.. Повечето ми приятели слушат такова и като сме по купони, се съобразявам. но когато мога да избирам - кръчма с жива музика и после бар, просто не отивам с тях, защото не мога да пия толкова, че да не ми пука, какво слушам :):):):)
цитирай
28. allbi - музикално прасе съм
15.03.2010 11:10
но напоследък по ме кефи инглиш псувнята :)))

пък нали съм го казвала много пъти
всеки си е башка луд и да си слуша квото го кефи ...
цитирай
29. tutankhamon661 - 0rth0d0x
15.03.2010 11:14
Яки джуджета си открил. И какво интересно занимание си имат .....
Нервите трябва да се пазят, но понякога е невъзможно.
цитирай
30. mikino - БРАВО! НАЙ-СЕТНЕ НЕЩО УМНО!
15.03.2010 11:16
Един път да прочета нещо по този повод!
Аз също не мога да разбера защо, почитателине на определени стилове биват "заклймявани" с разни епитети и думи, които в повечето случаи са преувеличени.
Аз също слушам рок /израстнала съм с музиката на Пинк Флойд, Лед Цепелин и т.н/, но това не ми пречи да си купувам дискове на Джако, да се радвам на някои български ар-ен-би изпълнители /особено на тексответе/, да релаксирам с Чайковски и като се напия, да скачам на кючеци НАЛИ?
Човек не трябва да бъде тесногръд. Трябва да приемаме новостите и нещата, които се харесват от останалите. В крайна сметка, щом толкова много хора харесват чалгата, значи все пак има някаква стоийност. Макар, според слушащите други стилове, тя да се изразява само в извивки и ритъм.
"25. 0rth0d0x - Ми така де
10:53
Обидно краткото време, което ще прекараме живи на тази планета не бива да се пропилява с глупави и излишни прахосвания на нерви (били те собствените или чужди), особено заради начина по-който се забавлява някой.
Мейк Фън дет се вика и поздрав за всички ( единствено с чувство за хумор):)))
http://www.vbox7.com/play:01815005" - тази приказка най ми допада!
Нека бъдем толерантни!
цитирай
31. tutankhamon661 - dorichela
15.03.2010 11:19
Понякога човек не може да избяга от предпочитанията на болшинството. Но нали знаеш, каквато и музика да се пусне, винаги ще има някой недоволен. Универсален стил няма.
цитирай
32. tutankhamon661 - allbi
15.03.2010 11:23
Ей това е приказка! Луд, не луд, всеки си знае себе си и сам си преценява.
цитирай
33. tutankhamon661 - mikino
15.03.2010 11:33
Необясними са тези епитети особено от хора, които имат претенции, че са по-интелигентни от останалите.
Точно това е цаката - да можеш да се веселиш на всякаква музика. По този начин винаги ще ти е добре и купонът никога няма да свършва.
Разбира се, че щом е толкова слушан, поп фолкът определено има стойност. Обаче противниците на тази идея обичат да излизат с номера, че болшинството били овце и не знам си какво още. Аз пък винаги съм бил против това някой "професор" да прави "експертни" оценки вместо останалите - няма значение за какво става дума.
цитирай
34. befana - Леле, човече tutankhamon661! За ...
15.03.2010 11:34
Леле, човече tutankhamon661! За първи път попадам в блога ти, и съм много приятно изненадана - нито една грешчица в текста ти, мисълта се следи с лекота. Не искам да обиждам останалите, но толкова рядко се срещат напоследък писания без грешчица! "Облеклото" на мислите ни са думи - изречени или писани, и когато искаме мислите ни да бъдат добре представени и да имат по-голяма тежест, хубаво е да им подсигурим добро "облекло" - точно както е и с телата ни. А ти, tutankhamon661, много добре си усвоил това - браво! И аз се съгласявам с изказаните ти мисли - всеки има глава на раменете си, и сам решава какви звукови вълни да влизат в нея.
цитирай
35. tutankhamon661 - 23. анонимен
15.03.2010 11:34
?????????????????????????????
цитирай
36. анонимен - vestitsa do 24-cefulesteven
15.03.2010 11:43
Винаги съм мислила,че си 8849.Аз съм от тези,които имат "органична непоносимост" към чалгата и ми е адски трудно в обществения транспорт,но хората си я харесват.Малко ми е трудно да повярвам,че един "металист" слуша и поп фолк, но явно наистина има нужда някой да напише това.Ще трябва и аз да спра с плюнето,че току виж съм се обезводнила.Знаеш ли кое ми направи впечатление един ден-тази музика така натрапчиво ти се набива в главата,че ти трябва цяла нощ за лечение.След едно такова "парче" цял ден слушах любимите си арии,концерти и предкласика и в момента,в който се приготвих да се прибирам ме залива една нежна и прочувствена любов,а уж не съм такъв човек,уж и аз слушам всичко.Да са живи и здрави всички почитатели на чалгата!Те са най-щастливите хора!
цитирай
37. tutankhamon661 - befana
15.03.2010 11:45
Благодаря! И аз съм приятно изненадан от този комплимент.
В blog.bg отзивите обикновено са в обратната посока. Понякога имам чувството, че половината блогъри са учители по български език и литература, но само когато става дума за критика към други. "Даскалите" никога не поглеждат собствените си текстове - може би ги е страх ........ да не се засрамят!
цитирай
38. dorichela - Тутанкамонче,
15.03.2010 11:45
така е, универсално няма. Затова се съобразявам, когато сме много хора, но когато мога да избирам, е друго :):):) Има случаи в които не се слуша чалга и тогава другите се съобразяват и така :)
Обаче си прав... аз повече ги бъзикам на тема чалга, отколкото те мен на някакъв друг стил музика :) Ама всичко е в кръга на шегата, защото като млада чайка слушах и аз чалга и редовно ми го припомнят, хаха :)
цитирай
39. анонимен - харесващ
15.03.2010 11:47
Хареса ми и позицията и текста, леко завиждам че немога да пиша толко добре иначе и аз бих се 'блогнал' :) ама толкова за неграмотен програмист.
Не е зле да влезе в нечеий глави идеята че музиканите вкусове не описват изцяло човека, но то да е влязло ако е могло ! Уви !
Ако си помислиш, че ако не харесваш модернистичното изкуство ти лепнат етикет че си 'някакъв' та взематат и кажат точно какъв, лично аз ще им тегля една бота и сочна :) дето не си пазят мнението си за себе си.
Преди да завърша, мисля да споделя, не си падам по чалга или поп-фолк.
Случвало се да изпадна в див смях от някоя фолк песен и да искам да ми я пускат по пет пъти и да се хиля като тиква на идиотския текст.
А се случвало и да искам да стисна това гърло дето ги пее тези простотии.
По-често се случва да сменям канала или мястото :)

Така че да си харесваме нашото и да ценим другите а не музиката дето слушат.

Run F5
цитирай
40. tutankhamon661 - 36. анонимен
15.03.2010 11:51
Аз самият не се определям като металист, а като ЦЕНИТЕЛ. Именно заради това мога да слушам всякаква музика и то с удоволствие.
цитирай
41. анонимен - Всичко сръбско и гръцко за мен е с...
15.03.2010 11:51
Всичко сръбско и гръцко за мен е синоним на битов алкохолизъм, побои и чупене на чаши и чинии, а чалгата е негово продължение.

Айде наздраве!
цитирай
42. ledzeppelin - оф,
15.03.2010 11:52
как не ви писна да измисляте глупости.
цитирай
43. tutankhamon661 - dorichela
15.03.2010 12:14
Нищо чудно, че си калена, щом си слушала някога поп фолк.
Знаеш, че ние с теб като цяло си пасваме за музикалните предпочитания. Нали си спомняш - двамата едновременно Nightwish? Е, аз леко залитам и по чалгата, но това е то разностранният вкус.
цитирай
44. tutankhamon661 - 39. анонимен
15.03.2010 12:17
Та както казах, няма универсален стил. Всеки сам си решава. Важното е да не пречим на другите.
цитирай
45. tutankhamon661 - 41. анонимен
15.03.2010 12:20
А има ли стил в музиката, който изключва изброените от теб негативни явления?
Ха, наздравичко!
цитирай
46. tutankhamon661 - ledzeppelin
15.03.2010 12:21
Много си строга!
Ако искаш, предложи нещо умно!
цитирай
47. анонимен - Чалгата в музиката и в живота е отвратително
15.03.2010 12:24
нещо,пошло,нецивилизовано,небългарско,неромантично,некрасиво,неистинско изкуствено създадено изчадие.
цитирай
48. loran - ;)
15.03.2010 12:25
Kakvo da kaja az sega kato protivnik na chalgata . Shte si priznaia ima edno parche ,mai se kazvashe "Nishto neznaes " - Na niakoi si Krum i ....edikoia si ;) HARESVA MI
цитирай
49. demoniceye - Да си слушат каквото си искат
15.03.2010 12:34
И да не ме тормозят да го слушам и аз. :) Толкова.
цитирай
50. анонимен - Най много ме кефи, когато кажат &...
15.03.2010 12:39
Най много ме кефи, когато кажат "Ръцете горе!"
"Стил", "изящество", "красота".
цитирай
51. allbi - сетих се и нещо друго
15.03.2010 12:40
като си запушваме ушите за да не чуем това дето не искаме
често пропускаме и онези звуци дето са чисти и истински
например птички пеят, щурчета, гугутки :)))
ха ха
най-важно е да ни кефи ...
цитирай
52. shaffi - tutankhamon661,
15.03.2010 12:42
здравей..музика е зареждаща и въздействаща сила бих моглада я нарека.., в определини моменти и настроения на мен ми въздейства различната музика, затова напълно те подкрепям тук, с темата за чалгата..аз слушам всякаква музика,определено мога да се нарека- добър слушател съм на народната музика,от музикален род съм, обичам мн QEEN, Aerosmith и т.н...само едно искам да отбележа- в дискотеките буквално"промиха" мозъка младото поколение с чалга музиката -нека си го признаем -доста от текстовете звучат доста "образоветелно " на тема -любов, раздяла......защо допуснахме чалгата да определя ценностите на младите хора точно с този тип музика?!!! , това вече не ми харесва..поздрав сърдечен!!/нямам против чалгата!!!
цитирай
53. tutankhamon661 - 47. анонимен
15.03.2010 12:43
И ти имаш право на мнение. Макар че според мен си прекалил с думичката "не" и нито веднъж не си я споменал на точното място.
И аз имам право на мнение, нали?
цитирай
54. анонимен - Браво приятелю
15.03.2010 12:44
Някой най накрая да защити фолка, и аз забелязмъм че масово в блога се пуска метъл, не че нямам нищо против, имам много приятели метъли, даже с тях се разбирам по добре от чалгарите, но все пак е редно да има и толерантност и към другите стилове.
Най добрата защита, а парчето на Алисия е супер!
цитирай
55. tutankhamon661 - loran
15.03.2010 12:45
Има какво да ти хареса в това парче. Убиец направо!
цитирай
56. анонимен - Искам да вметна
15.03.2010 12:47
че не съм върл привърженик на чалгата, слушам 90 процента чалга, а останалите десет са за останалата музика- без тежкия метъл.
И също така метълите не ми пречат, стига да не ходят по улиците вечно некъпани, с кобинки и блузки на Мерилин Менсън.
Не искам никой да обидя от метълите, но има такива случаи и определено не е приятно за околните!
цитирай
57. tutankhamon661 - demoniceye
15.03.2010 12:51
Перфектна позиция! Както винаги.
цитирай
58. tutankhamon661 - 50. анонимен
15.03.2010 12:53
Радвам се, че си открил кое те кефи! Важното е всички да бъдат доволни, доколкото може.
цитирай
59. tutankhamon661 - 51. allbi
15.03.2010 12:55
И тези звуци не са за изпускане, нали? Понякога човек има нужда и от нещо, което не е произведено от музикален инструмент.
цитирай
60. mikino - ееее хайде сега пък....
15.03.2010 12:55
grobarq написа:
че не съм върл привърженик на чалгата, слушам 90 процента чалга, а останалите десет са за останалата музика- без тежкия метъл.
И също така метълите не ми пречат, стига да не ходят по улиците вечно некъпани, с кобинки и блузки на Мерилин Менсън.
Не искам никой да обидя от метълите, но има такива случаи и определено не е приятно за околните!

Дай да пропуснем тия неща, защото съществуват образи слушащи чалга с анцунг, обувки и бял потник, от които се разнася много естествена вон, пък и жени съм срещала, едни такива направенки ама както казваше един познат: "мъжга на кънрти" /предварително се извинявам за просташкия израз, но друг по-точен не намерих/. Да не говорим, че и сред тях има наркомани и какви ли не още.
Та във всяко стадо има черни овце.
цитирай
61. ledzeppelin - 46
15.03.2010 12:55
не съм по умностите.
затова ще си пусна Бийтълс. :)
цитирай
62. анонимен - mikino
15.03.2010 12:57
E да, хора всякакви- няма спор!

Хайде лек ден на всички!
цитирай
63. stix - В скоро време никой няма да слуша ...
15.03.2010 12:57
В скоро време никой няма да слуша Nightwish и QEEN.
цитирай
64. анонимен - Планета без звук е добре ;)
15.03.2010 12:58
От Д-р Менгеле
А да, и да си призная-понякога си пускам канала на Планета без звук, хи хи хи:)))[/quote]

Много обичам "She`s Got The Jack " като фон на некоя простиП_тка докато се чепи и обарва по Планета на "Sexy-Cool " клипа си откопиран от американските църни чалгари, или RnB.
Нашите поне са хубави като актриси от"Spice Platinum" , а не черни гудзили с мазни пърдели и тлъсти баджаци и тресът,тресът...Малиййй
цитирай
65. mikino - А не!
15.03.2010 13:03
stix написа:
В скоро време никой няма да слуша Nightwish и QEEN.

Грешиш! Лично аз ще се постарая за това, а предполагам, че нямада съм само аз и ти и всички, които ги обичат!
цитирай
66. tutankhamon661 - shaffi
15.03.2010 13:07
"Промиването" може да дойде от много страни. Едно време същото се говореше за Бийтълс и Стоунс, а знаем, че малко имена могат да се мерят с тях и то на световно равнище. Всяко популярно влияние има и противници.
И аз съм така - музиката според настроението. Напълно те разбирам.
цитирай
67. tutankhamon661 - grobarq
15.03.2010 13:11
Песен с послание ..... обещаващо послание!
цитирай
68. allbi - брей
15.03.2010 13:12
днеска само AC/DC !!!

като ударени от гръм :)))
цитирай
69. tutankhamon661 - 56. grobarq
15.03.2010 13:13
Кой колко е чистоплътен, не зависи от музиката. Има ги всякакви и навсякъде.
цитирай
70. 0rth0d0x - Пич, аре да правиме разлика малко
15.03.2010 13:21
grobarq написа:
че не съм върл привърженик на чалгата, слушам 90 процента чалга, а останалите десет са за останалата музика- без тежкия метъл.
И също така метълите не ми пречат, стига да не ходят по улиците вечно некъпани, с кобинки и блузки на Мерилин Менсън.
Не искам никой да обидя от метълите, но има такива случаи и определено не е приятно за околните!


между метълите и клошарите, а?
Не искам и никога не съм целял да провокирам човек заради музикалните му вкусове, но имам десетки примери за тотална простотия и селско поведение от хора, които..хммм...не слушат метъл а така наречените "топли музики".:)))
Колкото до "кобинките" - все по-рядко се срещат.
Лично аз предпочитам ботушите на New Rock (както казват-Не съм толкова богат, че да си купувам евтини неща).
Музиката еволюира, особено в метъла.
За съжаление "блузки на Мерилин Менсън" се намират все още, но не бих нарекъл метъли тия, дето ги носят.
Имиджа на наркомани и боклуци го насадиха навремето някои хевита, които наистина донесоха лоша слава на феновете на тази музика.
И за да не стана банален - нека не забравяме, че част от личната свобода на всеки е правото му да слуша каквото и когато иска, стига да не го натрапва на останалите.
Има място за всички под слънцето - все още...:))) 2012 наближава, ха ха ха
цитирай
71. tutankhamon661 - 61. ledzeppelin
15.03.2010 13:27
Ето, че каза нещо умно и възнамеряваш да го изпълниш на практика.
Знаех си, че може да се разчита на теб!
цитирай
72. tutankhamon661 - stix
15.03.2010 13:29
Не губи надежда! Тази музика не може да умре.
цитирай
73. анонимен - До автора
15.03.2010 13:29
Много добре написано. Никой няма правото да забранява на когото и да било да слуша определен стил музика. Във всеки стил има съответните почитатели, определен процент от които са талаш. И не е грях, ако почитател на хеви метъла понякога слуша поп-фолк. Тук обаче има едно много важно НО...
Ще си позволя да се обърна към теб на "ти", тъй като виждам, че сме от една "кръвна група". Та ти, който си написал този пост, би ли оценил музика като Irfan, българите от Юланджело, Vangelis, Enya, латвийците от Skyforger, веселяците от Dubliners и Pogues? Според мен определено би ги оценил. Това биха направили и огромен процент от хората, слушащи метъл. Защото простаците сред тях са сведени до минимум и биват отхвърляни от самите интелигентни хора. Докато при хората, слушащи поп-фолк или т.нар. чалга, процентът на изродената сган е обратен на гореспоменатия. Тук не става въпрос само за фенове на метъла - хората, слушащи дискомузика, техно, че дори естрада, също в болшинството си са интелигенция. Правиш аналог с Бийтълс и Стоунс - да, но тях някога ги слушаха умни и будни хора, които ОСЪЗНАВАХА какво става около тях и така изразяваха бунта си и справедливото си недоволство. Лично мен са ме били скапани угоени ченгета, защото на ученическата ми чанта пишеше Destruction. А бях само пети клас. Сега огромната маса от хора, слушащи поп-фолк, киснат в собствената си помия и дори не осъзнават на какво мирише тя. А когато се решат, притиснати от мизерията, да потърсят късмета си навън, се сдушват именно със себеподобни, защото повече от носа си и чалга не са виждали през живота си (и най-вероятно няма да видят никога). И е много важно да се определи що е то поп-фолк. Има ОГРОМНА разлика между старите песни на Мустафа Чаушев (тук някои "разбирачи" ще ме сръфат заради името), по текстове на Надежда Захариева и "Ватмане, ватмане" или "Татооо, стървах прасьето", които са си откровена простащина и определението им като поп-фолк просто оправдава добития неотдавна цигански имидж на Родината ни.
цитирай
74. demonwind - До автора
15.03.2010 13:30
Много добре написано. Никой няма правото да забранява на когото и да било да слуша определен стил музика. Във всеки стил има съответните почитатели, определен процент от които са талаш. И не е грях, ако почитател на хеви метъла понякога слуша поп-фолк. Тук обаче има едно много важно НО...
Ще си позволя да се обърна към теб на "ти", тъй като виждам, че сме от една "кръвна група". Та ти, който си написал този пост, би ли оценил музика като Irfan, българите от Юланджело, Vangelis, Enya, латвийците от Skyforger, веселяците от Dubliners и Pogues? Според мен определено би ги оценил. Това биха направили и огромен процент от хората, слушащи метъл. Защото простаците сред тях са сведени до минимум и биват отхвърляни от самите интелигентни хора. Докато при хората, слушащи поп-фолк или т.нар. чалга, процентът на изродената сган е обратен на гореспоменатия. Тук не става въпрос само за фенове на метъла - хората, слушащи дискомузика, техно, че дори естрада, също в болшинството си са интелигенция. Правиш аналог с Бийтълс и Стоунс - да, но тях някога ги слушаха умни и будни хора, които ОСЪЗНАВАХА какво става около тях и така изразяваха бунта си и справедливото си недоволство. Лично мен са ме били скапани угоени ченгета, защото на ученическата ми чанта пишеше Destruction. А бях само пети клас. Сега огромната маса от хора, слушащи поп-фолк, киснат в собствената си помия и дори не осъзнават на какво мирише тя. А когато се решат, притиснати от мизерията, да потърсят късмета си навън, се сдушват именно със себеподобни, защото повече от носа си и чалга не са виждали през живота си (и най-вероятно няма да видят никога). И е много важно да се определи що е то поп-фолк. Има ОГРОМНА разлика между старите песни на Мустафа Чаушев (тук някои "разбирачи" ще ме сръфат заради името), по текстове на Надежда Захариева и "Ватмане, ватмане" или "Татооо, стървах прасьето", които са си откровена простащина и определението им като поп-фолк просто оправдава добития неотдавна цигански имидж на Родината ни.
цитирай
75. tutankhamon661 - 64. анонимен
15.03.2010 13:31
Ей, това е! Хубави са си нашите момичета, спор няма. Но често забравяме да го оценим.
цитирай
76. анонимен - hammer_god
15.03.2010 13:33
Както ти сам каза всеки има право да слуша музика която го кефи, но и всеки има право да избира как да изглежда ! Мен лично ме дразнят момичета на пръв поглед красиви а всъщност с 2 см грим по лицата както и някой метъл стилове хубаво момиче пък облечено като вдовица!!! Аз лично съм привърженик на тежкият стил музика и не мога да разбера защо има толкова заблудени хора - не е важно дали слушаш Преслава или Димму Боргир а дали пазиш имената и текстовете на песните с които са израснали хиляди поколения Българи, а именно нашият фолклор!!! Защото съм сигурен че много малка част могат да кажат някоя стара народна песен (освен тези изпяти от чалга диви), ако има браво и се надявам да не забравят от къде са тръгнали от народа и няма заначени какъв си чалгар или метълист важното е да не парадираж, защото съм сигурен, че всеки има доста добри приятели от обратната страна на музикалният стил, а който няма мога да кажа само едно "Кон с капаци"
цитирай
77. demonwind - До Гробаря
15.03.2010 13:42
grobarq написа:
че не съм върл привърженик на чалгата, слушам 90 процента чалга, а останалите десет са за останалата музика- без тежкия метъл.
И също така метълите не ми пречат, стига да не ходят по улиците вечно некъпани, с кобинки и блузки на Мерилин Менсън.
Не искам никой да обидя от метълите, но има такива случаи и определено не е приятно за околните!

Тези, за които пишеш, са единици и са отритнати дори от самите хора, слушащи метъл. Лично аз в свободното си време ходя с фланелки на банди, поръчани от специални магазини, като се старая да са уникати. Къпя се по веднъж на ден (минимум), така че вонята също отпада като опция ;) Приятелите ми (от тези, които слушат метъл, иначе имам приятели, слушащи всякаква музика) споделят същия начин на живот и са взели "хляба в ръцете си", както се казва. Жена ми например слуша рап и диско и там имаме някои търкания от време на време. Като джентълмен аз отстъпвам и вкъщи се слуша това, което иска тя (и чалга да беше, пак щеше да е така). В Туарега (когато карам сам) се слуша основно жица, а в X5-цата - нейната музика. Е това е толерантност ;)
цитирай
78. tutankhamon661 - 68. allbi
15.03.2010 13:43
Гръмовна група все пак. Много яки! Без тях не може нито една колекция - все едно да липсват Judas или Iron Maiden.
цитирай
79. tutankhamon661 - 70. 0rth0d0x
15.03.2010 13:46
Мисля да преодолеем 2012 ......
цитирай
80. tutankhamon661 - demonwind
15.03.2010 14:03
И аз съм свикнал да мисля, че най-интелигентните хора слушат рок музика. Такива са впечатленията ми.
Съгласен съм, че предимно стойностни хора слушаха и продължават да слушат Бийтълс и Стоунс - поне в по-голямата си част. Мисълта ми беше, че тогава те олицетворяваха същото, което днес чалгата - изпростяване, морално пропадане и изобщо всичко най-лошо. А знаем, че това не е истина. Като се нарочи някой стил или група и хайдееее - всички в един кюп.
Наистина има огромна разлика между текстовете. Просто исках да напомня, че някои са отлични попадения - действително ги има.
цитирай
81. анонимен - животът е поп фолк
15.03.2010 14:07
хубава статия,много демократично. но, на мен ми се струва, че да се толерира чалгата, е като да се интегрират 'ромите',т.е. дава се път на простотията за сметка на по-смислени неща. освен това българската чалга няма нищо общо с 'поп' или 'фолк'. също така почти липсват авторски парчета,краде се на поразия откъде ли не.няма и някакви изявени таланти които да те 'грабват' с изпълненията си,и т.н. и т.н. та затова на хората им писва от чалга продуктите и си искат островчето/макар и виртуално/, свободно от дъх на мазни манджи и виене на кахърни моми с кравешки поглед.
цитирай
82. анонимен - Mi togava moga da si opuna gashtite na stulbishteto vuv vhoda, shtoto suseda si ostavya koleloto tam i imame ednakvi prava
15.03.2010 14:19
80% ot chalgadjiite sa mangusti i mutri t.e. bez kakvoto i da e obrazovanie. E, ajde ubedi me, che intelektualnoto nivo na pochitatelite na folka e kato pri drugite stilove. Pochti ne poznavam muzikant, koito da smyata folka za muzika. Osven tova i tekstovete malko se razlichavat mai. Ti kavo predpochitash da slusha dushterya ti, "Ela me fani" na kaka Pena s golemite cici ili koi da e drug stil? Shtoto i decata mi imat grajdanskoto pravo da ne popivat prostotia i poshlost otvsyakude.
цитирай
83. tutankhamon661 - 81. анонимен
15.03.2010 14:23
Явно гледаме по различен начин.
Според мен в последните години продукцията на "Пайнер" доста напредна и повечето песни спокойно могат да влязат примерно в MTV - и като текст, и като музика, и като клипове. Друг е въпросът, доколко точно MTV е мерило за стойност.
Мазните манджи и кравешкият поглед зависят изключително от личната гледна точка. Аз никога не съм споделял това мнение - поне за повечето случаи. Да, има и такива, но не всички.
Честно казано, не откривам нищо общо между Камелия и циганска сватба. Тези неща отдавна са разграничени.
цитирай
84. анонимен - браво колега и аз се опитвам да науча ...
15.03.2010 14:26
браво колега и аз се опитвам да науча околните че чалгата не е нищо лошо... Просто някои хора са толкова плиткоумни и като са им втълпили че чалгата е "лоша" си го повтарят като развален грамофон... Интелекта няма нищо общо с предпочитанията в музиката...
цитирай
85. анонимен - do 82
15.03.2010 14:28
v momenta 90% ot mlade6ta na Bulgaria slu6a 4alga taka 4e nqma da se u4udq ako i tvoite deza slu6at!
цитирай
86. анонимен - 0rth0d0x
15.03.2010 14:29
Да прав си- има разлика, но най вече си зависи от човека. Няма да спорим, както казах познавам много метъли, но и такива каквито казах по горе. Но нека да обобщим че няма значение каква музика слушаш, зависи какъв е човека!
А 2012 всички ще умрем, то е ясно:)
Майтапя се, само ни плашат, хахах
цитирай
87. анонимен - demonwind
15.03.2010 14:32
Нее те са отритнати не само от слушашите хора, а изобщо. Наистина такива хора мърсят метъла и даже преиграват.
По скоро не ме кефи маниата метъл, да изпъкваш с това- това е дразнещо.
В блога преди имаше една върла метълка която написа на рождения си ден "Тъжен помен" и усилено изпъкваше с това.
Но както казах,хора всякакви. Всеки сам си решава какъв да бъде, какво да слуша, само да не изпъква единствено с това.
Но познавам и хора които изобщо не приличат на метъли, а са!
Никой не искам да обидя или засегна.
цитирай
88. blackpredator - ?
15.03.2010 14:32
Сипеш обвинения към някого, без да конкретизираш. Това влиза в колизия с мнението на всички, които не са съгласни с теб. Не може просто така да пишеш-цитирам:” А пък НАЙ-ДОЛНОТО е да искаш изтриването на даден блог, само защото неговият домакин не споделя твоите музикални предпочитания. На такова ВЛЕЧУГО не бих се изплюл дори. Само ще го стъпча с ботуш в калта, където му е мястото.”

Доколкото помня, само djgator реши да пише по темата в:
http://djgator.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/12/19/sweet-chalga-in-taim-18.457690
http://djgator.blog.bg/drugi/2009/12/16/chalgarskiiat-kon-prevzemaneto-na-absurdistan.455820
и в още един постинг преди това.
Него ли визираш в твоят постинг? Без да адвокатствам, не го определям като „...НЕНОРМАЛЕН, САМОВЛЮБЕН ГРАНДОМАН!”?
Не ми излизай само със селският пиниз, че това не се отнася за него и тттт...
След като си казал А, кажи и Б. Или се аргументирай както трябва, или просто се изтрий.
Другото си е чалга в писането, но без мелодия...

цитирай
89. tutankhamon661 - 82. анонимен
15.03.2010 14:33
Ми не знам - ако те влече точно там да си проснеш гащите! Направиш ли го, не знам защо съседът да е виновен или някой друг. Но пък може да му хареса гледката.
80 от 97% - леле, това означава, че повече от половината българи са мутри. Следователно единият от нас двамата, а може би и двамата, сме точно такива.
И аз мисля същото за интелектуалното ниво, но никога не забравям, че тук нещата са прекалено относителни.
Децата имат право да избират - точно заради това не трябва да съществуват забрани. Иначе се нарушава свободният избор.
цитирай
90. анонимен - Чалгата е жалко подобие на музика за елементарни, прости и първосигнални хора
15.03.2010 14:45
За каква толерантност говорите, осъзнайте се. Чалга се лее на всякъде около нас. Прости, селски, изрусени курви натъпкани със силикон пеят елементарни и дебилни текстове на фона на зурни и други турско-сръбско-гръцко-цигански мотиви. Имаме прекрасна народна музика, която уви само чужденци оценяват. Защо не слушате българска народна музика??? Не съм чул някой в Сърбия, Гърция или Турция да слуша българска фолклорна музика. Заради ей такива "толерантни" хора като вас в тази държава обикновения нормален човек е с по-малко права от гейове, педали, фолкпевици, курви, цигани и всякаква друга паплач. Гледате турски сериали, слушате кючеци и маанета и възпитавате децата си така. Бойко Борисов ви го каза - ЛОШ МАТЕРИАЛ. Хората пищят срещу чалгата защото ни я натрапвате отвсякъде и по всякакъв начин - в автобуси, маршрутки, заведения, радиа, телевизии т.н. Това не е просто музика, най-лошото е, че това се превръща в субкултура и начин на мислене, възпитава хора с нисък морал и без ценностна система. Всеки има право да слуша каквато музика иска. Въпрос на личен избор е, но никой няма право да натрапва определен музикален стил на околните. Затова другия път като говорите за толерантност се замислете, колко от вас са били принудени насила да слушат класическа или оперна музика в автобуса или маршрутката, или по радиото и телевизията ;)
цитирай
91. анонимен - blackpredator
15.03.2010 14:46
Пич защо намесваш Гатора. Тутанкамон нищо не е казал за него? Вие троловете си мечтаете да ни скарате с гатора. Е няма да стане. Плюс това онзи постинг на гатора се говореше за стил на поведение на чалгарите по кръчмите, а не за музиката. Много добре знам че Гатора слуша всякаква музика и няма нищо против музикалния стил. Явно не четеш, и опитът ти да направиш конфликт между Тутана и гатора ще пожъне голям неуспех.
Мисли преди да пишеш човече, вие троловете веднага се хвърляте да обиждате и да създавате интриги, влагайте мисъл? Или викаш не вие присъща!
цитирай
92. tutankhamon661 - blackpredator
15.03.2010 14:47
Започвам да си мисля, че точно ти си сигнализирал на админите. Нещо много навътре го взе. Опитваш се да сееш раздори, но не вярвам да успееш.
100 пъти повторих, че всеки има право на мнение. Следователно няма начин да визирам точно Гатора. Още повече не вярвам той да е сигнализирал за изтриване.
Знам, че и Гатора е фен на Accept, а аз ги слушам от 20 години. Така че с него ще се разберем. Не можеш да го подведеш!!!
цитирай
93. анонимен - 90. анонимен
15.03.2010 14:48
Само не ми давай пример какво е казал Бойко Брисов! Именно този човек се растапя на чалга, ако щеш ми вярвай! Познавам хора които са го виждали на живо, спортували са с него,говорили са, и не ми се вярва премиерството да е променило вкусовете му.
Иначе да- поп фолка може и да развращава, но само ако си вманиачен в стила на поведение!
Така е и с всеки друг стил!
цитирай
94. tutankhamon661 - 84. анонимен
15.03.2010 14:51
И аз не виждам нищо лошо в чалгата. Други са проблемите на тази държава.
цитирай
95. tutankhamon661 - 85. анонимен - do 82
15.03.2010 14:52
Право, куме, в очи!
цитирай
96. vmir - За съжаление, с непремерените си нападки сам дискредитираш някои иначе верни твърдения, като това за сбободана на избора.
15.03.2010 14:56
Би ми било доста неприятно, ако дъщеря ми поздравява харесваните от нея мъже с любимата ти чалга песен. Защото, намирам за пошло жена да показва отношението си чрез гръмогласните призиви "съблечи ме, съблечи ме". Намирам за проблем, че чалгата е носител на подобен модел на общуване. Не намирам никаква искреност в повтарянето на призивите за събличане, всеки желаещ може да го каже само на този, който иска да го съблече, или да намери по-интелигентен, приятен или елегантен начин да си го поиска, вместо да го крещи през устата на силиконова пишман-гърла; Това си е провокация в няколко посоки, и ако главния обект на провокацията харесва този начин на обшуване, логично и обяснимо е привържениците на друг вид отношения да се чувстват засегнати от подобна "разкрепостеност", граничеща най-близко с простотията, недодялаността и неумението да комуникираш или обясниш със свои думи, че искаш да те съблече еди кой си.
цитирай
97. tutankhamon661 - 90. анонимен
15.03.2010 14:59
Описваш някаква музика, която отдавна не съм чувал. Странно, може би живееш с десетина години назад.
Свободата трябва да се признава, дори когато не ти харесва. И баба знае да си толерантен към ....... тези, които така или иначе са на твоето мнение. По-важно е какво мислиш за останалите.
Е, ти вече си призна, че цениш само своето мнение.
цитирай
98. mikino - ???
15.03.2010 15:01
blackpredator написа:
Сипеш обвинения към някого, без да конкретизираш. Това влиза в колизия с мнението на всички, които не са съгласни с теб. Не може просто така да пишеш-цитирам:” А пък НАЙ-ДОЛНОТО е да искаш изтриването на даден блог, само защото неговият домакин не споделя твоите музикални предпочитания. На такова ВЛЕЧУГО не бих се изплюл дори. Само ще го стъпча с ботуш в калта, където му е мястото.”

Доколкото помня, само djgator реши да пише по темата в:
http://djgator.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/12/19/sweet-chalga-in-taim-18.457690
http://djgator.blog.bg/drugi/2009/12/16/chalgarskiiat-kon-prevzemaneto-na-absurdistan.455820
и в още един постинг преди това.
Него ли визираш в твоят постинг? Без да адвокатствам, не го определям като „...НЕНОРМАЛЕН, САМОВЛЮБЕН ГРАНДОМАН!”?
Не ми излизай само със селският пиниз, че това не се отнася за него и тттт...
След като си казал А, кажи и Б. Или се аргументирай както трябва, или просто се изтрий.
Другото си е чалга в писането, но без мелодия...


Колега, аз не виждам никъде обвинение, човека си казва каквото мисли и имам една молба, хайде личните Ви разправии да бъдат в Лични съобщения, защото никой няма намерение да влиза в спроровете ви, кой кого и как нарекъл!
Светът е за всички, всеки има право на мнение, и за да запазим добрия тон -
нека бъдем толерантни един към друг!
цитирай
99. blackpredator - ?
15.03.2010 15:04
След като не знаеш КОЙ, недей да пишеш глупости, най-малко да генерализираш. Тъй не разбрах съгласен ли си с Гатора или не? И как, след като пледираш за толерантност, си позволяваш квалификации!? Тутанорантност става за майтап, но не за мислене, което слага ник на младите, като на приятелят ти, оГробване на ценности и поведение.

По-добре юнаци, прочетете 10 пъти ан90. В няколко изречения, колко много вярно!
Грамотността е и в четенето. Зависи от главата...
цитирай
100. анонимен - Чалгата не е само музика, тя е дег...
15.03.2010 15:06
Чалгата не е само музика, тя е деградация на личноста.
цитирай
101. blackpredator - mikino,
15.03.2010 15:10
И аз не обичам да спамя, но това е коментар все пак, а не гушкане за ЛС:))
Та за да кажеш, че някой е настоявал пред модераторите, че искал да изтрие постинг, си е обвинение, а не комплимент. Сори, различни са ни дефинициите за някои категории...
цитирай
102. анонимен - RE: Само не ми давай пример какво е казал Бойко Брисов!
15.03.2010 15:11
Не дадох за пример Бойко Борисов, а фразата. И както казах не е проблема в чалгата като музика, а в това че става начин на живот и мислене. Вижте 14-15 годишните момичета - с издухани коси, по едно кило грим, циците отвън, прашките отвън, готови да си легнат с първия дебил с мерцедес, който ги почерпи. Тези момичета нямат морал и задръжки, защото са израснали и са възпитани с Планета ТВ. Лошо влияние има чалга-културата. Не възпитава добродетели в подрастващите, а точно обратното. Създава им една илюзорна представа за реалността, където най-богатите са лошите момчета-мутри, а най-успелите жени са тези, които имат най-много грим и силикон по себе си. В България всичко е с главата надолу - най-простите хора са най-богати, а най-образованите, интелигентни и можещи хора кретат на елементарни заплати. И тук е лошата роля на чалга-културата защото тя прокламира, че това е нормално!! Защото утре когато това подрастсващо поколение стане мнозинство в държавата ще стане страшно. Не искат да учат, не искат да се образоват, не искат да работят, защото са възпитани в духа на чалга културата, където всичко се постига лесно само със едно отваряне на краката, или с одебеляване на врата ;) Пак казвам - всеки да си слуша каквато иска музика, нямам нищо против музикалните предпочитания на хората, стига да не ги натрапват навсякъде. Но когато пошлостта и простотията заливат държавата и се превръщат в среда на развитие на младите хора нещата почват да стават страшни.
цитирай
103. tutankhamon661 - vmir
15.03.2010 15:12
Не знам на кое викаш "непремерени нападки". Всеки има право да се изразява, както си поиска. Нали няма да кажеш, че враговете на чалгата винаги са много културни и възпитани в изказванията си?
Според мен песента на Алисия е закачлива и носи настроение. На мен лично ми харесва посланието. Просто не виждам кое е пошлото.
Когато аз се чувствам засегнат, отвръщам, но не забранявам.
Щом се споменава "събличане", значи е простотия? СТРАННО ! А "целувка" поне може ли да се спомене или и това е неморално?
Наистина ме учудваш с гледната си точка, но я уважавам.
цитирай
104. анонимен - тутанкамон, ти си един долен пед...
15.03.2010 15:14
тутанкамон, ти си един долен педераст.
цитирай
105. анонимен - батка, за да защитаваш чалгата и ...
15.03.2010 15:17
батка, за да защитаваш чалгата и чалгаджиите трябва да си много зле в главата или да си същия мръсен лайнар и селянин като пеещите и слушащите въпросната "музика".
цитирай
106. tutankhamon661 - 99. blackpredator
15.03.2010 15:18
Мдаа, явно ти си сигнализирал. Имам чувството, че си получил сърцебиене.
Не е хубаво, а още по-малко честно, да преиначаваш чуждите думи.
Такива като теб 45 години налагат цензура, без да им пука за чуждото мнение.
Е, хубаво, на мен пък не ми пука за ТВОЕТО мнение!
цитирай
107. tutankhamon661 - blackpredator /104. анонимен /105. анонимен
15.03.2010 15:21
Момчета, по-добре цял живот сред "най-долнопробните" чалгари, отколкото една секунда с такива като вас !!!
цитирай
108. tutankhamon661 - blackpredator
15.03.2010 15:27
Ти май сериозно мислиш, че имам някаква информация от администраторите? Като гледам - сериозно си се притеснил.
Споко, с имена не разполагам - няма кой да ми ги даде. Просто знам, че се е случвало - вече казах, колко е лесно да се досетиш. Пък и не ми трябват имена. По-важно е някой да разбере какво исках да кажа. Повечето хора вече ме разбраха - достатъчно ми е.
цитирай
109. blackpredator - !
15.03.2010 15:29
Кефя ти се от сърце! И на децата, които ще възпиташ. Такива трябват. И ще станат. Е малко кофти, че са много, но все пак гърбове за...Моите са ездачи... Чао...
цитирай
110. tutankhamon661 - 100. анонимен
15.03.2010 15:29
Познавам хора, които твърдят същото за абсолютно всеки стил. Трябва ли някой да се налага?
цитирай
111. анонимен - абе на този педал няма ли кой да му ...
15.03.2010 15:31
абе на този педал няма ли кой да му запуши устата
цитирай
112. tutankhamon661 - 109. blackpredator
15.03.2010 15:34
Пак добре, призна си, че ми се кефиш!
"Аз пък няма да ти дам, ще се обработиш сам!" /Хиподил/ !
Вярвай си за ездачите! А дали е истина? ...... Бъдещето ще покаже.
цитирай
113. tutankhamon661 - 111. анонимен
15.03.2010 15:35
Радва ме твоята толерантност. Всяка твоя дума още повече доказва правотата на постинга!
цитирай
114. godfatheraz - Учудващо е колко много хора си по...
15.03.2010 15:41
Учудващо е колко много хора си позволяват да налагат своето лично мнение. Не говоря само за музиката, а по принцип. Едно е да го изказваш, съвсем друго е да принуждаваш останалите да разсъждават според твоя вкус.
А уж мразехме комунизма! Та нали той правеше абсолютно същото!
цитирай
115. defender - Някои хора могат да заместят цял ...
15.03.2010 15:45
Някои хора могат да заместят цял стадион.
Непоносимост към чалгата има, но тя е точно толкова, колкото към всеки друг стил.
цитирай
116. demonwind - Нее те са отритнати не само от слу...
15.03.2010 15:48
grobarq написа:
Нее те са отритнати не само от слушашите хора, а изобщо. Наистина такива хора мърсят метъла и даже преиграват.
По скоро не ме кефи маниата метъл, да изпъкваш с това- това е дразнещо.
В блога преди имаше една върла метълка която написа на рождения си ден "Тъжен помен" и усилено изпъкваше с това.
Но както казах,хора всякакви. Всеки сам си решава какъв да бъде, какво да слуша, само да не изпъква единствено с това.
Но познавам и хора които изобщо не приличат на метъли, а са!
Никой не искам да обидя или засегна.

Абе това за метълката дето си е написала некролог за рождения ден не мога да го коментирам, въпреки че е пълна простотия, обаче още помня как навремето Канибала, Петреза и Чанкайшито от Обеля написаха жалейка за Кондьо и я разлепиха из цяла София... Горкия Кондьо - а изглежда добродушен и наивен мангуст ;)
цитирай
117. анонимен - WTF?
15.03.2010 15:56
Само едно нещо ще кажа: Rock'n'Roll save my soul... :D
цитирай
118. demonwind - Поздрав за всички фенове:
15.03.2010 15:56
http://www.youtube.com/watch?v=F3Ex8NAD5S0

:)
цитирай
119. kass - tutankhamon661
15.03.2010 16:55
харесвам етно музиката, но не понасям чалгарщината, мога да кажа че дори съм развила алергия срещу нея. Като казвам чалгарщина имам предвид онази част от този стил, която има лошо послание, която възпява парите, евтините жени, далаверите и всички най-пошли и грозни неща в човешката природа. Никога няма да вляза в защита на този стил, макар че също не смятам че се слуша само от недостойни хора, затова и не ме засяга кой какво слуша и не съдя хората по музикалните им предпочитания, лъхне ли ми някой на чалгарщина обаче (парадиращи с вещи мъже, парадиращи с меркантилност жени и т.н.) няма начин да намерим ощ език.
цитирай
120. jediknight - Поп-фолкът издига любовта в култ. ...
15.03.2010 16:56
Поп-фолкът издига любовта в култ. Как е възможно да не харесаш тази музика?
Аз слушам и други стилове, но най-много ми допадат тези, които предлагат прочувствени песни.
цитирай
121. sharon - тоя народ така и не се научи да раз...
15.03.2010 17:08
тоя народ така и не се научи да разбира от истинска музика. човека им говори най-приятелски, а те пак го обиждат.
хей, тук сме на балканите, а не в европата!
цитирай
122. isushristos - Аз лично съм против всички съвре...
15.03.2010 17:21
Аз лично съм против всички съвременни стилове. Много пошлост има навсякъде. Не е само чалгата.
Светът масово е тръгнал към покварата. Според мен най-долни са рапърите и рокерите. Само за пари и секс мислят. За коли също.
цитирай
123. анонимен - ne iskam da 4uvam pove4e za 4alga. ...
15.03.2010 17:29
ne iskam da 4uvam pove4e za 4alga. mlaknete! basi prostotiata!
tolkova li haresvate silikon? napudreni kukli. goliama rabota!
цитирай
124. affroditta - Много професори имало тук. Направо ...
15.03.2010 17:41
Много професори имало тук. Направо ми падна шапката! Всичко знаят. Другите само трябва да мълчат и да слушат.
цитирай
125. анонимен - Dolu 4algata, mrazq q, ujasna e!
15.03.2010 17:53
Dolu 4algata,mrazq q ,ujasna e!
цитирай
126. kontrasti - Здравей, интересна тема, е чак пък да се скараме:–))))
15.03.2010 18:28
Културата на един народ, към която съответно принадлежи и музиката, е прозорец към света.
През който надниква всеки който поради една или друга причина се интерисува за нас българите!
През последните 600 години, разбрахме колко е трудно тя да бъде съхранена за поколенията на нашето бъдеще!...
За това че никой не е във състояние да убеди дори и неколцина граждани във нашата добра съседка Турция, че така наречената музика (български попфолк:–)),,, не е турска,
говори самия ритъм, който от своя страна пък завладявал сърцето! Ето защо не им трябват на турците подводници пълни със страшни войници! Те имат баклава и кючек.
Естественно (Ние) трябва да имаме повече! Просто една Мисъл къпиталистическа ето така за разведряване!...
Е като сме тръгнали така, по пътя на демокрацията която неможем да си позволим по простата причина че неможем финансово да я обслужим, да вземем да наложим пак фесовете, че за коя свобода става тук въпрос,,,,, Уважаеми Дами и Господа?...

Фацит,,,
време е,,, българския индититет да застане зад нещо което всички единодушно в съгласие ни сплотява и мотивира!
Предадено от българи за българи!...
Кой няма интерес българите да са сплотени, и защо?
Би трябвало да бъде тук дилемата!

ПС: Че си е купон, купон сие, но обаче на каква цена!...
цитирай
127. demonwind - Исусе
15.03.2010 21:51
Чувал ли си за Юланджело?
цитирай
128. therainss - вижте сега
15.03.2010 23:13
Самите поп-фолк фенове също обичат да плюят другите стилове музика, най-вече метъла и рока. А когато Вероника направи песен в защита на чалгата, то тя беше по мелодията на "Ще ви разтърсим" на КУИН...
цитирай
129. spasunger - Няма нищо лошо в чалгата
15.03.2010 23:55
Всеки влак си има пътници, всяка музика - слушатели. Проблема започва, когато започнат почти насила да ти я тикат под носа отвсякъде. Независимо кой е стила.
цитирай
130. анонимен - Здравей путанкамон,
16.03.2010 00:15
ти чалгарче ли си? Само селско чалгарче не съм пуцал у гъзеца :D:D:D
цитирай
131. анонимен - Поздравявам те за достойната и и...
16.03.2010 01:32
Поздравявам те за достойната и искрена позиция за това, което ти харесва и ти носи радост! Изкуството, във всичките му превъплащения се създава да дари човека с наслада и да удовлетвори духа на човека! Хората имат всякакви периоди в живота! Мен, в един труден период в живота ми тези песни ми даваха много, когато всички любими хора ме захвърлиха! Така, че не е важно какво казал някой си за нещо си! Важното е как се чувстваш ти когато слушаш тази музика! Аз с тази музика се чувствам по добре, и изобщо не ме интересува кой какво си мисли за мене! Обичам песните от поп фолка точно колкото обичам и другите изкуства! Това не ме кара да се чувствам по малка когато слушам поп фолк!... Това не ме прави нито повече, нито по малко човек!!!
цитирай
132. анонимен - ти чалгарче ли си? Само селско ча...
16.03.2010 01:38
анонимен написа:
ти чалгарче ли си? Само селско чалгарче не съм пуцал у гъзеца :D:D:D

КАКВА ПОСРЕДСТВЕНОСТ В ИЗКАЗА!!!
цитирай
133. fareq - :)
16.03.2010 02:22
Евалата това е истината ;) Музикален пумяр или естет както щеш го наречи за мен това е човек който слуша всякаква музика и е способен да отсее най-доброто от всеки стил сам за себе си :)
цитирай
134. анонимен - Ако можеш, изкажи се по-добре
16.03.2010 05:31
анонимен написа:
анонимен написа:
ти чалгарче ли си? Само селско чалгарче не съм пуцал у гъзеца :D:D:D

КАКВА ПОСРЕДСТВЕНОСТ В ИЗКАЗА!!!


ще ти дам две кюфтета в замяна! :D
цитирай
135. tutankhamon661 - 117. анонимен
16.03.2010 08:31
И така може да се каже.
цитирай
136. tutankhamon661 - 118. demonwind
16.03.2010 08:32
Яко!
цитирай
137. tutankhamon661 - kass
16.03.2010 08:39
Поздрави, kass! Точно такава позиция очаквах от теб. Ако беше казала нещо различно, щях да остана доста изненадан.
Всички мразим това, което наричаш "чалгарщина". Мразят го и голяма част от феновете на поп фолка, защото, както самата ти каза - не всички са недостойни хора.
цитирай
138. tutankhamon661 - jediknight
16.03.2010 08:44
Всички стилове издигат в култ любовта.
Но по-добре не засягай темата, защото ще се намери някой да ти пробута бльоч за изразните средства.
цитирай
139. teslata - Много се спекулира с това, че чал...
16.03.2010 09:21
Много се спекулира с това, че чалгата била циганска музика. А някой дава ли си сметка, че именно циганите са родени музиканти? Повечето от тях са слухари - чуят нещо и са готови да го възпроизведат. Музикалните им способности са от бога, а не като много други, които са учили за да свирят.
цитирай
140. tutankhamon661 - sharon
16.03.2010 09:31
Нали! Струва ми се, че някои не оцениха приятелския ми тон.
цитирай
141. tutankhamon661 - affroditta
16.03.2010 09:35
К'во да се прави, някои са родени за диктатори. Но само грандоманията им е до небето!
цитирай
142. tutankhamon661 - 125. анонимен
16.03.2010 09:37
Според мен е ужасно да си анонимен, но всеки с проблемите си .....
цитирай
143. tutankhamon661 - kontrasti
16.03.2010 10:32
Културата е важно нещо, но малко хора я разбират. Пък и тези, които го правят, гледат строго от личната си гледна точка.
Не мога да се съглася, че поп фолкът е турски. Първо, защото оригиналите са предимно сръбски, и второ, защото не бих казал, че има голяма разлика между Планета и MTV.
Всички държави на Балканите си влияят взаимно и то от векове. Това е неизбежно.
Държа да отбележа, че Турция отдавна не е толкова примитивна, колкото си мислим. Това не значи, че мечтая за нови 500 години. Малко хора мразят колкото мен тази част от историята ни.
Не всичко е религия. А фанатици има навсякъде - не само при мюсюлманите.
Ако нещо се харесва на хората, не виждам защо трябва да мислим какъв му е произходът. Не ми казвай, че имаш нещо против баклавата, само защото е турска! Аз я обожавам и нищо не е в състояние да промени този факт. Тук няма политика и религия, а просто "егати вкусотията".
Абсолютна свобода няма. Дори най-големите държави малко или много се съобразяват с някой.
Ако поп фолкът ще ни принуди да наложим фесовете, то останалите стилове ще ни наложат друго. Щом разсъждаваме така, би трябвало да забраним всички видове музика. Но без нея животът ще е ужасен.
Това беше една от идеите ми: музиката не трябва да разделя, а да сплотява. За тази цел трябва да забравим всякакъв род взаимни нападки.
цитирай
144. tutankhamon661 - therainss
16.03.2010 10:43
Никой не отрича, че омразата е взаимна. Въпросът е за ударите под пояса специално в blog.bg.
Това, че поп фолкът взаимства от всички стилове, донякъде обяснява защо е толкова харесван - музика за всеки вкус, както се казва.
Изглежда само ти забеляза, че в репертоара на "Пайнер" има откровени РОК песни. Нима това не е хубаво? Няма значение кой пее - стилът си е същия. Не знам защо никой не го отчита.
цитирай
145. tutankhamon661 - spasunger
16.03.2010 10:50
На мен лично не ми пречи, но те разбирам. За повечето хора наистина е проблем. Обаче това важи за обществените места, където е неизбежно да минеш - автобусите например. Докато в blog.bg съществува опцията "изход", с която напускаш нежелания блог и си решаваш проблема.
цитирай
146. tutankhamon661 - 130. анонимен
16.03.2010 10:53
Здравей, ануснимен! Как е по обществените тоалетни - срещал ли си скоро Джордж Майкъл или и той ти би дузпата?
Не знаех, че съм събудил еротични видения в кухата ти тиквица. Аз пък няма да ти пусна!
цитирай
147. tutankhamon661 - 131. анонимен
16.03.2010 10:56
Все едно си прочела моите мисли. Просто нямам какво да добавя.
цитирай
148. tutankhamon661 - 132. анонимен
16.03.2010 11:00
О, този същият е голям Ентелигент. Често се включва с "възвишени" мисли.
Виж как откровено признава за сексуалните си наклонности. Нека поне искреността да му признаем!
цитирай
149. tutankhamon661 - fareq
16.03.2010 11:04
Във всеки стил има по нещо хубаво. Грешка е да го изпускаме. Всеки, който го отрича, просто си криви душата.
цитирай
150. tutankhamon661 - 134. анонимен
16.03.2010 11:06
Ти май предлагаше кебапчета? Да не се смалиха до НЕВИДИМОСТ ?!?!
цитирай
151. demonwind - tutankhamon661
16.03.2010 11:37
Изтегли целия албум, казва се Гуляй мужик, ебати яката банда! Кефиш ли се на Dubliners?
цитирай
152. demonwind - Here is it!
16.03.2010 11:48
http://www.youtube.com/watch?v=gvIgPl5YE9A
http://www.youtube.com/watch?v=6K3zMupWtmM&feature=related - R.I.P Ronnie Drew
http://www.youtube.com/watch?v=VqzQPaySC3I&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=jxBKgOyMzSc
Бил съм им на концерт и са убийствени!
цитирай
153. pikso - teslata
16.03.2010 12:36
Абсолютно съм съгласен. При толкова недостатъци циганите имат едно качество - музикалните им способности. А някои дори това им отрекоха.
цитирай
154. анонимен - Тези от Обеля не ги знам
16.03.2010 13:01
demonwind написа:
grobarq написа:
Нее те са отритнати не само от слушашите хора, а изобщо. Наистина такива хора мърсят метъла и даже преиграват.
По скоро не ме кефи маниата метъл, да изпъкваш с това- това е дразнещо.
В блога преди имаше една върла метълка която написа на рождения си ден "Тъжен помен" и усилено изпъкваше с това.
Но както казах,хора всякакви. Всеки сам си решава какъв да бъде, какво да слуша, само да не изпъква единствено с това.
Но познавам и хора които изобщо не приличат на метъли, а са!
Никой не искам да обидя или засегна.

Абе това за метълката дето си е написала некролог за рождения ден не мога да го коментирам, въпреки че е пълна простотия, обаче още помня как навремето Канибала, Петреза и Чанкайшито от Обеля написаха жалейка за Кондьо и я разлепиха из цяла София... Горкия Кондьо - а изглежда добродушен и наивен мангуст ;)


Аз съм момче расло и пасло в Люлин- точно до Обеля .
Иначе никога не съм харесвал Кондьо, е има два три хита де, ама не ме кефи.
Помня времето когато почти цяла България се кефеша през 97 на Радка Пиратка, Ретро Фолка и до днес се помни. И не само Радка Пиратка, всеки си пускаше я тайно, я явно хитове като- Шопската салата на Шишарката, Дай си сърцето на Хисарския поп- ей това е класика и ще остане.
Надутите фолкаджийки развалиха поп фолкът като стил!
цитирай
155. greatman - Според мен няма лоша музика. Щом има ...
16.03.2010 13:38
Според мен няма лоша музика. Щом има хора, на които носи наслада, значи трябва да се уважава.
Истинските ценители на музиката са отворени за всяко течение.
цитирай
156. blueskies - да си призная и аз :)))) ползвам чалгата да осмивам форумисти и политици
16.03.2010 14:55
форумни и политически кючеци :))))
цитирай
157. omirotvoritel - Целият ни живот е чалга.
16.03.2010 15:50
Целият ни живот е чалга.
цитирай
158. анонимен - И да не струва песента, важното е, че ...
16.03.2010 16:22
И да не струва песента, важното е, че певицата е страхотна.
цитирай
159. therainss - omirotvoritel
16.03.2010 18:32
би ли обяснил какво искаш да кажеш с това "целият ни живот е чалга", много ми е интересно... Не се заяждам или нещо такова, просто такива неаргументирани писания не изглеждат добре, според мен.
цитирай
160. therainss - Последният анонимен
16.03.2010 20:01
написа:"И да не струва песента, важното е, че певицата е страхотна".
Абе, тъпак нещастен, музиката е преди всичко слух, а не визия! И затова един Данчо Караджов или един Ози Озбърн са велики музиканти, независимо, че не са най-добре визуално изглеждащите хора на света (макар и това да е въпрос на субективна преценка). Твоят коментар подкрепя тезата, че поп-фолка не е музика, тъй като този стил се гледа, а не се слуша!!! Съжалявам, че изригнах, но към подобни тъпи коментари не мога да съм толерантен!!!
цитирай
161. анонимен - Разбира се!
16.03.2010 20:16
tutankhamon661 написа:
Ти май предлагаше кебапчета? Да не се смалиха до НЕВИДИМОСТ ?!?!


да не съм единствения глупак в БГ, който ще плаща повече от "невидимост" :-D
цитирай
162. анонимен - Тази песен на Алисия свързвам с един ...
17.03.2010 02:39
Тази песен на Алисия свързвам с един мач на Манчестър Сити, на който ходих с един приятел. Влиза Божинов на терена и аз почвам "съблечи ме, съблечи ме...", а онзи до мен умира от смях като ме гледа. Хубаво беше.
Последният ми по-ярък спомен от този тип музика беше в някъв клуб, в който поне три пъти се пусна песен, която чувах за пръв път и в главата ми отекваше само едно "шест, шест, шест"... Викам си, абе тея тактично, на подсъзнателно ниво те поканват да обърнеш шест питиета ли... То като стигнеш до шестото едва ли ще можеш да ги бройш вече, ама...

А иначе - нищо против, но поне да могат да пеят. Символът на чалгата в България за мен ще си остане Сашо Роман и Азис. Всеки е герой и явление за своето време и върху тях може много да се разсъждава. Тези двамата пеят. Култово. От жените се сещам за Софи Маринова. Жестоки песни направиха с Устата. Качествената чалга в България са качествените в певческо отношение (а и на акъл) роми. Поне за мен е така. За попфолк астероидките силиконски прейбековски не ми се ще да казвам и дума.
цитирай
163. tutankhamon661 - gspot
17.03.2010 09:07
Песента на Алисия говори сама за себе си - послание-трепач.
Значи ходиш по мачове? Браво, продължаваш да се издигаш в очите ми!
Това "шест, шест" сякаш е създадено да възпее красотата на българката. А тук има доста за възпяване.
Да, съгласен съм за тези, които изброяваш. Макар че за Азис имам някои резерви. Но пък дуетът му с Малина ми навява убийствени спомени, особено "Черните очи". Така че да е жив и здрав!
За Нелина, Еми Стамболова, Десислава също се знае, че пеят. Но пък и други неща имат значение. Слави Трифонов казва: "Аз нямам глас, но пея с чувство и ми личи." Това също е важно.
Визията не можем да я изключим. Виждал съм такива, които не отговарят на това условие и са обект на масови подигравки. Прав беше Фънки като каза: "И аз искам да участвам в "Мистър Олимпия", ама к'во да правя, като нямам данните!"
цитирай
164. tutankhamon661 - demonwind
17.03.2010 09:17
За Dubliners сега чувам. Носят настроение. Започваш да ми напомняш за мой приятел, с който се познаваме от деца. Той ми говореше за такива групи. В същото време мина през всички възможни течения в музиката. Последно слушаше родопски хора и се въодушевяваше по същия начин, по който преди това го правеше примерно на Sepultura.
Когато имам повече време, ще преслушам това което препоръчваш и ще се свържа с теб. Явно имаме какво да си кажем.
цитирай
165. tutankhamon661 - blueskies
17.03.2010 09:21
Ето, че си намерила приложение. Някои песни са доста подходящи за това, което споменаваш.
цитирай
166. tutankhamon661 - 161. анонимен
17.03.2010 09:25
Вече си го закъсал толкова, че си плащаш за ...... някои неща? Боже, Боже!
Повече няма да ти се присмивам. Само ще те съжалявам!
цитирай
167. demonwind - 164. tutankhamon661
17.03.2010 10:06
Ще се радвам, можеш направо на личния :) А Dubliners определено си струват (само че за по-доброто им възприемане е добре да се комбинират с Jameson или Bushmills ;).
цитирай
168. анонимен - 160. therainss -
17.03.2010 14:44
Да не твърдиш, че визията няма значение?
цитирай
169. therainss - ne
17.03.2010 17:17
Не че няма, но говорим за МУЗИКА, и там визията не е главното. Да твърдиш, че песента може да е скапана, щом певицата изглежда добре, е адски тъпо!!!
цитирай
170. анонимен - ~
17.03.2010 17:28
Боже колко мъка има в тази държава. Чета ви коментарите и не мога да повярвам в какво се е превърнал българският народ. Вие хора сте тотално повредени. Чалгата е най-висше проявление на морална деградация. Толкова пошла и евтина музика и толкова първосигнални текстове... Това е процес на съзнателно лумпенизиране на нацията, с цел да се превърнем в слуги - сервитьорки, бармани, шофьори, шивачки и прочие нископлатени и нискообразовани хора, които се управляват и манипулират лесно на стадния принцип. Къде останаха българският фолклор и народната музика, които са просъществували неопетнени в продължение на 5 века робство? Само за 20 години чалгата ги обезобрази по най-грозния начин. Вие българи ли сте? Или сърби, турци, цигани, гърци? С какво се самоопределяте като българи? С хвърляне на салфетки или фалшиви долари по чалгаджийниците?? Елементарни сте! Жалко че не го осъзнавате.
цитирай
171. affroditta - 170. анонимен
17.03.2010 21:41
Май забравяш, че музиката няма народност. Хубавата мелодия е интернационална. Глупаво е да ги наричаш сръбски, турски и тн.
Все пак нали пеят на български!
цитирай
172. isushristos - demonwind
17.03.2010 23:40
Аз чувам само гласа на бога. Друга музика не ми е нужна.
цитирай
173. demonwind - 172. isushristos - значи си шизофреник
17.03.2010 23:53
Чбе, колега, чуй това, май не сне идиоти и дв амата???
А ко0йто каже, че е чалга, за него си е
цитирай
174. demonwind - За всички хейтъри
17.03.2010 23:55
Метълът не отрича другите стил;ове, да ви е..а Господа.. некръстен
цитирай
175. demonwind - Забравих
17.03.2010 23:56
http://www.youtube.com/watch?v=IichNKrU3yM
цитирай
176. анонимен - Да не съм чула повече за чалга! Мл...
18.03.2010 10:28
Да не съм чула повече за чалга! Млък!
Никаква толерантност!
цитирай
177. анонимен - Да не съм чула повече за чалга! Мл...
18.03.2010 10:29
Да не съм чула повече за чалга! Млък!
Никаква толерантност!
цитирай
178. анонимен - Вижте какво
18.03.2010 11:11
стига сте спорили- всеки си решава каква музика за слуша, как да се облича и т.н. Щом има толкова много хора слушащи чалга значи музиката се харесва- това е!
цитирай
179. tutankhamon661 - grobarq
19.03.2010 02:24
Прав си, приятелю, спорът приключи. Всеки сам да му мисли.
цитирай
180. анонимен - a koito ne moje sam da misli?
19.03.2010 10:49
a koito ne moje sam da misli?
цитирай
181. defender - 180. анонимен
19.03.2010 12:48
Споко, ние ще мислим вместо теб!
цитирай
182. анонимен - defender
19.03.2010 14:56
mnogo si otvoren be, skapaniak!
цитирай
183. анонимен - анонимен 182
19.03.2010 15:21
Какъв ти е проблема с defender а?!? Той е мой човек и внимавай в картинката отворко.
Ей писна ми от анонимни комплексари!!!
Какво ще ни биеш ли? Много ни е страх!
цитирай
184. defender - grobarq
19.03.2010 16:05
Няма да се обади повече, защото му разкрих какво значи "десен прав".
цитирай
185. анонимен - defender
19.03.2010 17:35
Точно така приятел, а аз го довърших с адски надгробен камък. Разби си кухата чутора в земята :) ;)
цитирай
186. jediknight - Според мен всички разбраха за какво ...
19.03.2010 18:02
Според мен всички разбраха за какво става дума. В крайна сметка нищо не пречи различните стилове да съществуват едновременно. И без това си влияят взаимно, така че трудно може да се говори за строго определен стил.
цитирай
187. rageagainst - Всъщност какво му е лошо на кючекът? ...
20.03.2010 12:48
Всъщност какво му е лошо на кючекът? С какво другите танци го превъзхождат? Според мен с нищо. Истински вулкан от еротика и красота!
цитирай
188. анонимен - 187. rageagainst
20.03.2010 17:51
Внимавай че тия, които се пишат за експерти по музика, обикновено се мислят и за спецове по танците. Нищо че може да са по-дървени и от дърво. Важното е да си вярват.
цитирай
189. анонимен - na men nikoi ne moje da mi kazva kakva ...
21.03.2010 09:28
na men nikoi ne moje da mi kazva kakva muzika da slu6am.
цитирай
190. анонимен - Много странно. Някои уж държат на ...
21.03.2010 14:52
Много странно. Някои уж държат на българското а все говорят против попфолка. Връзката му с фолклора е очевидна.
цитирай
191. rageagainst - 190. анонимен
21.03.2010 17:38
Е, това е, най-после някой да каже истината! Но на слепия никой не може да му помогне.
цитирай
192. анонимен - rageagainst
22.03.2010 09:06
ne samo slepi, no i gluhi
цитирай
193. анонимен - pobeda za pop-folka. drugite da ne ...
23.03.2010 15:07
pobeda za pop-folka.
drugite da ne se obajdat nepodgotveni.
цитирай
194. demonwind - 193. анонимен
23.03.2010 15:15
Върви да гледаш Биг Брадър, келеш недоносен! Там е пълно с тебеподобни - нещастници, курви и недоносляци!
цитирай
195. godfatheraz - И аз не харесвам поп-фолка, но не бих ...
03.04.2010 22:20
И аз не харесвам поп-фолка, но не бих си позволил да забранявам на другите да слушат това, което им допада.
цитирай
196. elina71 - Всеки има право
07.04.2010 17:24
да избира стила ,който предпочита.Лично аз не слушам фолк и то от онова време когато фолка беше чалга.Вярно е ,че сега вече има качествени песни ,но не мога да се сетя за друга тема в тях освен любов,изоставени ,изневяра,сълзи.В БГ поп музиката има текстове ,които ако ги слушаш можеш да влезеш в живота без уроци,в метъла също, в баладите /не фолк/пак е така.Все пак не може куцо и сакато да прави музика с техника и като излезе на сцената да мучи и ада се дере а покрай него да има пет поддържащи певци.
Свободата е свобода нека всеки си избере музиката ,която му промива ушичките!
Усмихнете се на света и си пуснете любимата песен сега!!!
цитирай
197. rageagainst - elina71
08.04.2010 03:24
А колко от металистите могат наистина да пеят? Според мен на тях повече им отива думата "дере". Особено някои са направо като диви зверове. Не знам дори как го приемат за музика.
цитирай
198. tutankhamon661 - rageagainst
23.04.2010 17:47
Все пак по-леко с метъла, че той си остава номер 1 !
цитирай
199. анонимен - Този пост е направо трепач. Жалко, ...
10.06.2010 21:58
Този пост е направо трепач. Жалко, че не го видях навреме. Проблемът с музиката винаги ще е актуален, защото в тази държава всеки смята себе си за експерт.
цитирай
200. анонимен - За поста
17.06.2010 04:22
Не е правилно от ваша страна да защитавате чалгата с някакви аргументи и да се опитвате да си ги изкарате през пръстите. Може да защитавате човешките права по някакъв начин, но да говорите за чалгата и чалгаджиите като "проблем на обществото" и нещо, което се нуждае от публично обсъждане и дебат, това е просто глупаво. Не може да седнете да разделите хората на "металисти" и "чалгаджии" и да кажете и от едните има готини и тъпи и обратното. Със самото лепване на етикета вие пораждате един вид предубеждение. Аз лично никога не се интересувам кой какъв е, но повярвайте ми от думите на един човек много лесно може да се разбере какъв е стилът музика, който предпочита човека и какво представлява в живота като цяло.

Хората, които перманентно слушат чалга, гледат телевизия Планета, следят за новите парчета на Преслава и Гергана, не функционират по напълно нормален начин. Не говоря, че чалгаджииството им е следствие от това, че не функционират нормално, а точно обратното. Ще поясня точно в какво се състои това - техният емоционален свят е объркан и е объркан точно в такъв смисъл, че той е повърхностен. Те не влагат смисъл в думите си. Ако рокът възхваляваше любовта и я показваше като някакъв висш идеал, то чалгата погуби идеята за любовта - идеята, че това е нещо трудно достижимо и точно заради това съвършено. Искам да кажа просто какво забелязвам. Много често чалгаджии употребяват думите "обичам те", "обичам го", "обичам я" съвсем съвсем лекомислено. Това оставане на повърхността, съчетано единствено с тази тематика на текстовете (плюс съществува възхваляване на грехове - "Изневерявам ти", "Дяволът ме кара" и др.) дава един много лош модел на поведение за по-младите поколения.

Относно тези, които се противопоставят на нея просто, защото слушат друг стил - те са абсолютно същите позьори, но вие също разберете, че чалгата няма нужда от защита. Тя се ползва с протекциите на много по-висшестоящи от вас :)
цитирай
201. анонимен - Защо някои се възмущават, че фолк ...
22.06.2010 07:36
Защо някои се възмущават, че фолк изпълнителките пеят за любов? Поезията също възхвалява това чувство, но на нея никой не се сърди. Няма логика.
цитирай
202. tutankhamon661 - 200. анонимен
23.06.2010 02:47
В коментара ти видях обичайните ЗАБЛУДИ, чието съществуване е повече от необяснимо. Всичко, което казваш, аз съм го чувал за рока.
Знаеш ли, че и на Бийтълс са се подигравали заради текстовете? С какво си по-различен от другарите, които едно време твърдяха, че рокът е упадъчен, слушат го само морално пропаднали и прости хора /"функциониращи ненормално"/?
Текстовете на фолк песните могат да спечелят всички възможни награди, стига да ги изпее Майкъл Болтън примерно. Тогава мнението ти ще се обърне на 180 градуса. Всъщност къде е разликата между думите на Майкъл Болтън и примерно Алисия?
С кои аргументи не си съгласен?
Точно противниците на чалгата я смятат за проблем на обществото. Мен пък ме дразни тоталното отричане. Самият ти признаваш, че това е ПОЗЬОРСТВО.
Защо да не мога да ги разделя на такива и такива, както и да напомня, че има добри и лоши? Тук наистина ме учудваш.
Как ще познаеш каква музика слуша само по думите? Същото може да каже някой, според когото най-простите слушат рок. Понякога НАЛУЧКВАШ, но това не е познаване. Също толкова са случаите, когато се изненадваш от предпочитаната музика на събеседника си.
Това, че чалгаджиите не функционирали нормално, е повече от АБСУРДНО. Въз основа на какво го твърдиш? Малко ли са психарите в рока, рапа и прочие? Защо го казваш точно за чалгата?
Аз съм имал най-хубавите си преживявания именно с чалгаджийки, в смисъл НАЙ-ИСТИНСКИТЕ. Кое му е лекомисленото?
Милиони хора твърдят, че рокът е опорочил любовта. Някакви аргументи срещу тях?
Кой употребява думата "любов" лекомислено? Въз основа на какво го твърдиш? Мога да ти посоча планина от световни величия, които пеят за любов, само защото така по-лесно ще впечатлят мадамите, обект на техните желания. Иначе едва ли влагат някакъв възвишен смисъл.
цитирай
203. tutankhamon661 - Защо някои се възмущават, че фолк ...
23.06.2010 02:48
анонимен написа:
Защо някои се възмущават, че фолк изпълнителките пеят за любов? Поезията също възхвалява това чувство, но на нея никой не се сърди. Няма логика.

Абсолютно никаква логика.
цитирай
204. анонимен - 202
10.07.2010 10:02
На запад нещата стоят много по-различно с отношението към групите. За това подиграване на текстовете, не знам кой искаш да кажеш, че се е подигравал на текстовете на Бийтълс. Може да е имало критици и това е редовна практита при всички тях, но обясни ми около тази поп-фолк култура може ли да се оформи някакъв кръг от интелигенти, които да са критици. До сега не съм чул за критици на чалгата. Там има само хитове и не-дотолкова-хитове. Тези постоянни омаловажавания на рока са пълна простотия. Не се оправдавайте с това, че сте най-запознат с тази музика и историята й и за това можете да я съдите колкото си искате. Лично аз не съм чувал повърхностна песен на Pink Floyd, Led Zeppelin, Queen, The Doors. Това са светила в рока и по тяхно време музиката е правена с цел - целта е била бунт срещу системата и това е осмисляло музиката. Сега смисъла на музиката е да държи народа глупав и повърхностен за да може да гласува за бат Бойко и да се кефи, че премиерът му говорел "на неговия език". Няма място за толериране на чалгата. На тези, които я слушат навсякъде и по много трябва да се помогне и то не с омраза. Мисълта ми е, че не трябва да съдим чалгарите, че са чалгари, а чалгата, че е чалга. Благодаря.

Поздрави.
цитирай
205. tutankhamon661 - 204. анонимен
31.08.2010 15:49
Не виждаш ли колко приличаш на другарите, които преди 1989-та заклеймяваха Бийтълс? Все едно коментарът ти е писан от тях.
Твърдиш, че тези или онези нямали повърхностни текстове. Така гледаш ти на нещата, но друг може да ги определи дори като глупави. Думите са ЕДНИ И СЪЩИ. Излишно е да се търси под вола теле.
Сочиш кусурите на чалгаджиите, забравяйки че всеки твой опонент може да ти отвърне същото. Джим Морисън, Джанис Джоплин и Джими Хендрикс са само малка част от рокаджиите, починали от прекомерна употреба на наркотици. А са били идоли за времето си, макар и заклеймявани като упадъчни. Защо го забравяш? По тази линия може да те удари всеки чалгаджия и ти НИЩИЧКО не можеш да отвърнеш, тъй като знаеш, че е САМАТА ИСТИНА.
Защо е толкова трудно да се признае, че всяка музика има добра, но и лоша страна? Не само чалгата е начин на живот.
Като споменаваш Бойко Борисов, да те питам: коя партия е по-добра от ГЕРБ и кой политик е по-качествен от премиера? Какво лошо откриваш в това, че говори на народен език? Точно така трябва да бъде. Нали няма да ми припомняш приказката "Защо да е просто, като може да е сложно?" Това е типично български недостатък, в който не намирам нищо правилно.
Не може ли просто да се веселим на музиката, след като е създадена именно за забавление?
Ако те интересува позицията ми за Бойко Борисов, можеш да видиш това:

http://tutankhamon661.blog.bg/politika/2009/12/21/stani-mirno.458754

А също и продължението на Защитите:

http://tutankhamon661.blog.bg/drugi/2010/08/02/zashtita-na-pop-folka2-1-chast.585512

http://tutankhamon661.blog.bg/drugi/2010/08/02/zashtita-na-pop-folka2-2-chast.585546

http://tutankhamon661.blog.bg/drugi/2010/08/02/zashtita-na-pop-folka2-3-chast.585584

http://tutankhamon661.blog.bg/drugi/2010/08/22/muzikalni-i-jiteiski-fakti-1-chast.594490

http://tutankhamon661.blog.bg/drugi/2010/08/22/muzikalni-i-jiteiski-fakti-2-chast.594522

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5663286
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59857
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031