Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2011 14:59 - Профил на българския политикан
Автор: tutankhamon661 Категория: Политика   
Прочетен: 24160 Коментари: 95 Гласове:
140


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg




Покрай записите на министерски разговори обиколих доста форуми, за да проуча общественото мнение. Успях да си изградя добра представа, както за преобладаващите мнения, така и за потребителите, които ги споделят. Резултатът изобщо не ме изненада, защото очаквах нещо подобно.
Първо да кажа, че заключенията ми важат за болшинството, но не и за всички. Винаги има изключения от двете страни на барикадата. Отбелязвам го, защото миналия път Boristodorov56 реши, че и него включвам сред магьосниците, а не е така. Той е културен човек и не влиза в профила, който смятам да опиша. Съветвам всички противници на ГЕРБ да вземат пример от него. Ако го сторят, дискусиите ще бъдат много по-качествени.
Най-напред искам да кажа няколко думи за възпитанието. Достатъчна е съвсем кратка разходка, за да стане ясно, че повечето фенове на ГЕРБ са изключително възпитани хора. Спорят, но не обиждат.
Противниците са на обратния полюс. Държат такъв език, че неволно си задаваш въпроса "Тези да не са в някаква долнопробна кръчма". Често стават вулгарни, което по никакъв начин не може да бъде оправдано. Може би гледат себе си, когато измислят лъжите, че премиерът обиждал.
Не, хора, нямате право да приписвате на Бойко Борисов собствените си навици. А и да го направите, никой нормален човек няма да ви обърне внимание. Нужен е ималко самоконтрол - важна съставка на истинската демокрация.
Много пъти съм казвал в коментари, а сега ще го направя и в постинг: премиерът ежедневно ме учудва с необяснимото си спокойствие. При толкова лъжи и всякакъв род нападки, аз щях да бъда далеч по-брутален.
Вие какво правите с нецензурните обиди в собствения си блог? Повечето не ги допускат. Е, аз ги оставям. Веднъж, втори път, но като ги копират в 5-6 коментара, започвам да трия. Нещо чудно ли има?
Моят блог не е място за избиване на комплекси. Който има проблеми с жена си или с магазинерката и не може да се сдържа, нека да отиде при лекар. Съжалявам, аз не съм Кашпировски, че да ви лекувам през монитора, разплитайки въображаема прежда.
Сега пак казвам: има определена граница, която ако бъде премината, ще ви изтрия. И това в никакъв случай не е цензура. Ако искате да разберете значението на тази дума, отидете в произволен блог на антигербер. С изключение на Boristodorov56 и Veselaj, всички останали трият като полудели. При това не говоря за обиди, а просто за неудобни мнения. Естествено, те винаги намират оправдание, което е много, ама много "основателно". Всъщност просто няма как  да опонират. Но това не им пречи да лъжат, че ГЕРБ налагат цензура.
За ваше сведение журналистическата етика забранява псувните - само това още не е изречено от медиите срещу Бойко Борисов. А думата "етика" можете да проверите в речника, защото аз нямам намерение да я разяснявам.
Не вярвах, че някъде има цензура на политическа основа, но сам се убедих в това. В един друг сайт пуснах напълно безобидния коментар "Според мен ГЕРБ ще спечелят и следващите избори". Почти веднага го изтриха. А в същото време враговете на Бойко Борисов дори псуваха, но нямаше кой да ги накаже.
След този случай нека някой ми разправя, че нямало цензура или кампания срещу Бойко Борисов. Ще му повярвам ли? Само че друг път.
В blog.bg подобно нещо не съществува, т.е. това е перфектната трибуна.
Така съвем еcтествено стигаме до едно от безбройните оплаквания на антигерберите - не излизали на първа cтраница, защото имало цензура срещу тях. Сто пъти да го повторите, пак няма да стане истина! За да изскочите начело, трябва да отговаряте на определени изисквания. По тази част могат да се похвалят само Boristodorov56, Veselaj и  Mamkamu. Чакам някой да отрече, че те са начело доста често! Има ли такъв наглец?
Мои постинги също не са излизали на първа, ако не съберат достатъчно прочитания, но не съм вечно недоволния комплексар, който ще тръгне да се оплаква от модераторите.
А какво да кажем за Marystaneva, най-активната защитничка на ГЕРБ? Тя никога не е излизала на първа страница. Сърди ли се? Не. С това печели уважението на абсолютно всички свестни хора.
Специално за някои блогъри да кажа: не очаквайте да излезете начело с вашето самовлюбено и обидно поведение. Научете се да уважавате останалите, иначе никой няма да влезе в блога ви.  Съответно ще бъдете забити в "девета глуха" и то по ваша лична вина. Сърдете се на себе си!
Някой забелязал ли е, че винаги цитирам номера и съответния коментар, на който отговарям? Само едното не е достатъчно, защото има блогъри, които изричат простотии, а после ги трият, за да кажат, че не са писали нищо подобно. При мен този номер отдавна не върви. Убедил съм се, че българинът не е от най-честните хора, а стане ли дума за политика, задръжките му напълно падат, в следствие на което си позволява всякакви удари под пояса. Ежеднeвно го виждам и почти винаги e насочено сpещу ГЕРБ.
Очаквате ли да забравя какво сте наговорили, само защото сте разислили или друг се е заял с вас? По-добре не си правете излишни илюзии, защото няма да стане. За да не изпадате в неловки cитуации, първо мислете, а после говорете. Аз така правя.
По форумите е доста популярна хватката "той каза" или "той призна". Направо умирам някой да ми пробутва личните си интерпретации за дадено изказване. Няма да се разберем така! Дай ми линк, за да преценя сам и да направя съответните заключения! Ако не можеш, тогава задължително добави "Според мен това имаше предвид". Защото може и да грешиш. В никакъв случай не го пускай из ефира като неоспорима истина - нарича се дезинформация.
За онези, които не разбраха горния абзац, напомням, че съвсем скоро имаше серия "изригвания" по напълно изфабрикуваната тема "Бойко забрани раждаемостта". Той не е казвал подобно нещо и всички нормални хора го разбраха. Но аз например се убедих, чак когато гледах клип от въпросното предаване. Така че доказващият линк е много важен.
 От известно време се върти проучване, според което има отлив на избиратели, подкрепяли ГЕРБ. Само че този въображаем отлив го имаше преди абсолютно всяка изборна победа на Бойко Борисов. Успяха ли да го спънат?
И децата знаят, че част от социолозите имат навика да прокарват неверни данни, защото добри хора са ги убедили с финансови доводи. Разбирам тази особеност на честния българин. Но не ми е ясно как някои блогъри, ако не им изнася, викат "Това проучване не е вярно", а после вярват на cъщите социолози, когато твърдят обратното. Ще се намерили кой да ми обясни въпросната стряскаща пpомяна в доверието?
Знам, че е трудно да се проумее, но предлагам на антигерберите списък с неща, които са длъжни да приемат, без значение дали им харесва. Ето го:
   1. Не вие, а модераторите оценяват постингите.
   2. Колкото и да се смятате за безгрешни богове, оставате си само хора, т.е. често се заблуждавате.
   3. Признавате само личното си мнение, но то не тежи повече от това на останалите - неоспорим факт.
   4. Може да си въобразявате, че сте виртуози на словото, но ако другите не го признаят, оставате си никои.
   5. Колкото и черен да ви изглежда Бойко Борисов, той е премиера, а не вие. Съответно се съобразявате с неговите решения, а не обратното.



Гласувай:
143



Следващ постинг
Предишен постинг

1. omirotvoritel - Реално погледнато не може да бъде по ...
23.01.2011 15:42
Реално погледнато не може да бъде по друг начин. Политиката буди агресията у хората. Повечето реални акции започват с обсъждането на даден проблем, а както знаем в днешно време това става най-вече по форумите. После се преминава към активни действия. Тук има и много журналисти, които пишат, а това доказва, че дискусиите в интернет имат своята стойност.
цитирай
2. анонимен - ???
23.01.2011 16:05
Как измисли това, че сте възпитани? Ти такъв ли си? Не стига, че сте прости като галош, ами си позволявате да оценявате другите.
цитирай
3. анонимен - По другите форуми
23.01.2011 16:17
каквото и да кажеш в подкрепа на ГЕРБ все ще се окаже, че си нарушил някое измислено правило. Само в блогбг всичко е честно и равнотойно. Тук можеш спокойно да водиш дискусия, защото никой не е толериран за сметка на останалите. Това е истинска трибуна.
цитирай
4. tutankhamon661 - 1. omirotvoritel
23.01.2011 16:27
omirotvoritel написа:
Реално погледнато не може да бъде по друг начин. Политиката буди агресията у хората. Повечето реални акции започват с обсъждането на даден проблем, а както знаем в днешно време това става най-вече по форумите. После се преминава към активни действия. Тук има и много журналисти, които пишат, а това доказва, че дискусиите в интернет имат своята стойност.

Никога не съм отричал, че много акции започват от форумите. Мисълта ми е за възпитанието и някои други неща. Що за дискусия се получава, ако държиш език като на стадиона?
цитирай
5. tutankhamon661 - 2. анонимен - ???
23.01.2011 16:38
анонимен написа:
Как измисли това, че сте възпитани? Ти такъв ли си? Не стига, че сте прости като галош, ами си позволявате да оценявате другите.

Да си чул някой от нас да обижда като хамалин? Всички ние водим смислени дискусии, но на някои хора не им изнасят фактите. В такъв случай нима очакваш да се съглася с тях? Или може би да им благодаря за псувните?
цитирай
6. hrizantemova - Аз никога не съм вярвала на социо...
23.01.2011 17:21
Аз никога не съм вярвала на социолозите. Техните данни са прекалено лесни за манипулиране. Как да ги вземеш на пред вид? Дори не знам дали социологията се води за наука, нищо че се изучава по университетите. Много ми напомня за астрологията, защото позволява всякакво изкривяване на фактите.
цитирай
7. vmir - Добри неща припомняш, но е жалко, че има нужда от напомняне.
23.01.2011 17:49
Ако повсеместната наивно тарикатееща глупост не галопираше необяздена във всички посоки, можехме да водим разговори с поне една-две идеи по-полезни и добри.
цитирай
8. анонимен - Фараоне,
23.01.2011 18:04
пак фантазираш. Станева и вмир ли са възпитаните гербери? Като гледам ти не мислиш какво говориш. Сигурно защото си същия идиот.
цитирай
9. tutankhamon661 - 3. анонимен - По другите форуми
23.01.2011 18:33
анонимен написа:
каквото и да кажеш в подкрепа на ГЕРБ все ще се окаже, че си нарушил някое измислено правило. Само в блогбг всичко е честно и равнотойно. Тук можеш спокойно да водиш дискусия, защото никой не е толериран за сметка на останалите. Това е истинска трибуна.

Винаги съм го казвал - blog.bg е точното място. Факт е, че на първа страница се редуват постинги с различно съдържание и политическа ориентация. Никой няма право да се оплаква.
цитирай
10. tutankhamon661 - 6. hrizantemova
23.01.2011 18:36
hrizantemova написа:
Аз никога не съм вярвала на социолозите. Техните данни са прекалено лесни за манипулиране. Как да ги вземеш на пред вид? Дори не знам дали социологията се води за наука, нищо че се изучава по университетите. Много ми напомня за астрологията, защото позволява всякакво изкривяване на фактите.

Социологията, подобно на историята, често обслужва политически интереси. В комбинация с лесно манипулируемите факти става много удобна за масово дезинформиране. Това ще продължи, докато съществува думата "политика" и най-вече реалното й измерение.
цитирай
11. imperator - Оплакване
23.01.2011 18:45
Аз също никога не съм излизал на първа страница. В момента обмислям писмените си оплаквания, защото не може да продължава така. Аз също съм човек. Искам да кажа блогър.
цитирай
12. анонимен - Не можеш да възпиташ човек, на ко...
23.01.2011 19:08
Не можеш да възпиташ човек, на когото липсват първите седем години. Щом родителите им не са ги възпитали друг няма да успее. Политиката наистина буди страстите, но има и други щекотливи теми, които не правят човека агресивен. Онези, които имат навика да обиждат просто забравят, че всеки има право на мнение. Всяко такова трябва да се уважава.
цитирай
13. borisovgepi - Неизбежно е!
23.01.2011 19:30
Точно 14% от избирателите на ГЕРБ вече промениха политическите си възгледи. Хората са възмутени от стaващото в страната. Вятъра на промяната отново ще задуха и това хич няма да се хареса на герберите.
цитирай
14. анонимен - прав си
23.01.2011 19:58
блогът ти не е особено интересен, само споделям какво ми е впечатлението

прекалено тенденциозен и натоварен с амбиции, не особено ясни, но звучи като че ли няма подплата за тези амбиции

не знам колко форума си изчел, но абсолютно не е е вярно умозаключението ти в частта "повечето фенове на ГЕРБ са изключително възпитани хора"... за съжаление като цяло възпитаните, респективно добре образованите и грамотни фенове са малцинство, да не кажа, че са пренебрежимо малко на брой... мога да цитирам, просто не смятам, че е тук мястото...

колкото до "За онези, които не разбраха горния абзац, напомням, че съвсем скоро имаше серия "изригвания" по напълно изфабрикуваната тема "Бойко забрани раждаемостта". " - пак тенденциозно, но слабоато :) припомням, тезата беше ,че не бива да се говори без да се мисли как би прозвучало отстрани... Бойко далече не е от категорията да може или не да забранява нещо, колкото и да му се иска :)

апропо, поредната изцепка - днес на чаена церемония, съпроводена с демонстрация на карате, при опит да покаже колко ги разбира нещата, предлага на кучкаря си да му покаже, не успява да го съборим но затова пък му къса копче на костюма... и всчико тва в Япония, на чаена церемония, пред очите на изумените японци... та политиканстването в тая връзка никога не е водело до нещо позитивно, имай го предвид... няма да влизам и да досаждам повече, не ми е интересно :)
цитирай
15. tutankhamon661 - 7. vmir - Добри неща припомняш, но е жалко, че има нужда от напомняне.
23.01.2011 20:17
vmir написа:
Ако повсеместната наивно тарикатееща глупост не галопираше необяздена във всички посоки, можехме да водим разговори с поне една-две идеи по-полезни и добри.

Да говорим де, но заяждането е по-важно според част от хората. Почакай да видиш какво ще стане точно преди изборите. Какафония!
цитирай
16. анонимен - Приятелче
23.01.2011 20:21
Г-н Тутанкамон съгласен с изложената теза , че българският политикан произлиза от лош материал. Тук ще направя едно отклонение като напомня , че този , който вкара тези думи в речника на Б.Борисов , без да ги е изричал , е прекрасно доказателство за темата. Сега по въпроса: Нека не разглеждаме само възпитанието , а посочим манталитета* на българина като основен фактор обуславящ стила му на комуникация. Можем да го сравним с този от преди стотина години , описан прекрасно от Иван Хаджийски. Благородството на нашите деди не зависи от тяхното материално или интелектуално равнище. Индивида е бил личност , защото е признавал за такава и другите около него. Израстването в многодетни семейства обезличава учението на Фройд , Юнг или Адлер ( дълбинната психология ) във вижданията за вторите деца. Освен с личното си ИМЕ човек се оприличава изцяло с РОДА си ( фамилията си). Предизвикателствата на живота за отделната личност ( аналогично-пирамидата на Маслоу ) са се преодолявали колективно - семейно , фамилно , цялото село и дори с ясна национална кауза. Представете си само как простака - идиота на селото е бил обгрижан със съчувствие от всички. Разликите от тези времена с днешният ден са неоспорими.
Но за да има хора с манталитет на простаци , основната причина е липсата на обгрижване от близките и обществото. Такива като коментари с № 2 и 8 ясно показват , липса на съпричастност към авторите и техните проблеми. Към тях трябва да проявяваме съчувствие , те не могат да осъзнаят , че която и политическа сила да е на власт промяна за тях няма да има , проблемите им са лични. Не трябва да се търси оправдание за простотията и в анонимността по форумите , защото те са същите и в реалния живот. Аз лично им прощавам , дано и БОГ им прости!
* Манталитет - начин на мислене, обусловен от степента на културното развитие на отделния човек
цитирай
17. tutankhamon661 - 8. анонимен - Фараоне,
23.01.2011 20:29
анонимен написа:
пак фантазираш. Станева и вмир ли са възпитаните гербери? Като гледам ти не мислиш какво говориш. Сигурно защото си същия идиот.

Предлагам да го кажеш от ника си. Самият факт, че говориш анонимно, показва колко си вярваш.
цитирай
18. tutankhamon661 - 11. imperator - Оплакване
23.01.2011 20:37
imperator написа:
Аз също никога не съм излизал на първа страница. В момента обмислям писмените си оплаквания, защото не може да продължава така. Аз също съм човек. Искам да кажа блогър.

Напиши "Уууу на Бойко" и обещавам, че много хора ще се изредят да ти кажат "браво". Пълно е с такива, които работят срещу собствения си интерес.
цитирай
19. анонимен - Това се отнася за теб
23.01.2011 20:37
1. Не вие, а модераторите оценяват постингите.
2. Колкото и да се смятате за безгрешни богове, оставате си само хора, т.е. често се заблуждавате.
3. Признавате само личното си мнение, но то не тежи повече от това на останалите - неоспорим факт.
4. Може да си въобразявате, че сте виртуози на словото, но ако другите не го признаят, оставате си никои.
5. Колкото и черен да ви изглежда Бойко Борисов, той е премиера, а не вие. Съответно се съобразявате с неговите решения, а не обратното.
цитирай
20. анонимен - mdaaaaaaaaa
23.01.2011 20:39
da,i az zabeljzah ne6to takova.no kakvo be6e moeto o4udvane kogato zabeljzah i 4e opliuvatelite na balgar6tinata i hristianstvoto mogat da darjat nai-gamenski ezik v forumite ,no moderatora gi ostavj.zapo4nah da se pitam ot4ajno: tova le e dempkraciata?za tova li mraznahme po pl6tadite i opavahme palatkovi lageri?da da moje miusulmani da mi objsnjvat,kakvi bokluci sme balgarite.za da mogat da se slovobludstvat s rodinata mii izkonnite hristianski cennosti.no uvi njma koi da gi spre ,moderatorite triat vsjko obektivno mnenie kogato se zasjga islamskata cennostn sistema,oba4e za balgarite hristiani hi4 ne gi e enj.triat nared.njma da kria 4e poddarjam gerb i g-n borisov.ejeminutnoto mu polivane s pomia e netarpimo.tezi hora kato 4e ne razbirat,4e borisov se opitva da iztegli darjavata s ogromni usilia,nezavisimo,4e j zavari obrana ,komprometirana i sasipana.BOG da mu pomaga i 4estni hora.
цитирай
21. tutankhamon661 - 12. анонимен
23.01.2011 20:42
анонимен написа:
Не можеш да възпиташ човек, на когото липсват първите седем години. Щом родителите им не са ги възпитали друг няма да успее. Политиката наистина буди страстите, но има и други щекотливи теми, които не правят човека агресивен. Онези, които имат навика да обиждат просто забравят, че всеки има право на мнение. Всяко такова трябва да се уважава.

Хубаво го каза, но в практиката е различно. Отиди при някой антигербер, за да видиш как бързо ще те изтрият. Една от най-болезнените им теми е приватизацията на Костов. Само да я споменеш и веднага трият. Познай защо?
цитирай
22. tutankhamon661 - 13. borisovgepi - Неизбежно е!
23.01.2011 20:52
borisovgepi написа:
Точно 14% от избирателите на ГЕРБ вече промениха политическите си възгледи. Хората са възмутени от стaващото в страната. Вятъра на промяната отново ще задуха и това хич няма да се хареса на герберите.

Подобни неща слушам преди всяка победа на Бойко Борисов, а после се чува "Ама то не било съвсем така". Ясно е, че това са опити за нанасяне на пробойни в машината, наречена ГЕРБ. Непосредствено преди изборите очаквам да се появят още много такива данни. Обещавам ти да не свършат никаква работа!
цитирай
23. tutankhamon661 - 14. анонимен
23.01.2011 21:05
Виждам противоречие. Никой не би написал такъв дълъг коментар в блог, който смята за безинтересен.
Именно, не може да забранява и точно затова се чудя как можаха да го обвинят. Не следиш ли форумите? По едно време само по този въпрос се говореше.
Какво толкова е станало в Япония? Те самите са го завели да се похвалят с бойните си изкуства. Защо да не се поразкърши и той?
цитирай
24. анонимен - Аман от блюдолизци (дупелиз..и)
23.01.2011 21:07
Писах ли ти веднъж , че си ултрахипермегапрост .Ами то само такива като тебе , тип чалгари и ектазьори възхваляват пожарникаря. Неграмотник хранещ се с думи . Добре ,че вече сте малцинство!
цитирай
25. tutankhamon661 - 16. анонимен - Приятелче
23.01.2011 21:14
Съгласен съм. Като че ли проблемът се задълбочава. Някои хора все повече изпростяват, както се вижда и от други коментари. А най-странното е, че такива си позволяват да критикуват. Това пък съвсем не мога да го разбера. Пълна липса на cамокритика.
цитирай
26. tutankhamon661 - 19. анонимен - Това се отнася за теб
23.01.2011 21:19
анонимен написа:
1. Не вие, а модераторите оценяват постингите.
2. Колкото и да се смятате за безгрешни богове, оставате си само хора, т.е. често се заблуждавате.
3. Признавате само личното си мнение, но то не тежи повече от това на останалите - неоспорим факт.
4. Може да си въобразявате, че сте виртуози на словото, но ако другите не го признаят, оставате си никои.
5. Колкото и черен да ви изглежда Бойко Борисов, той е премиера, а не вие. Съответно се съобразявате с неговите решения, а не обратното.

Поредното противоречие. Дори не можа да обясниш кое точно.
цитирай
27. katla - Умник
23.01.2011 21:28
За малко да ме няма и ти съвсем си минал към пoлитиката. Не ти ли е ясно, че изобщо не я разбираш? Стой мирен и се обаждай по-малко.
цитирай
28. анонимен - Лекар
23.01.2011 21:43
Tutko- сложи си ЕГН-то и ще имаш двойна полза-герб ще ти дадат службица,а психиатрията топла храна и легло.
цитирай
29. tutankhamon661 - 20. анонимен - mdaaaaaaaaa
23.01.2011 21:45
анонимен написа:
da,i az zabeljzah ne6to takova.no kakvo be6e moeto o4udvane kogato zabeljzah i 4e opliuvatelite na balgar6tinata i hristianstvoto mogat da darjat nai-gamenski ezik v forumite ,no moderatora gi ostavj.zapo4nah da se pitam ot4ajno: tova le e dempkraciata?za tova li mraznahme po pl6tadite i opavahme palatkovi lageri?da da moje miusulmani da mi objsnjvat,kakvi bokluci sme balgarite.za da mogat da se slovobludstvat s rodinata mii izkonnite hristianski cennosti.no uvi njma koi da gi spre ,moderatorite triat vsjko obektivno mnenie kogato se zasjga islamskata cennostn sistema,oba4e za balgarite hristiani hi4 ne gi e enj.triat nared.njma da kria 4e poddarjam gerb i g-n borisov.ejeminutnoto mu polivane s pomia e netarpimo.tezi hora kato 4e ne razbirat,4e borisov se opitva da iztegli darjavata s ogromni usilia,nezavisimo,4e j zavari obrana ,komprometirana i sasipana.BOG da mu pomaga i 4estni hora.

За мен са очевидни усилията на Борисов.Този човек почти не спи и се стреми лично да наблюдава колкото неща може. Дори това го превръщат в негов недостатък. Хванал се е да обяснява подробно по телевизията, защото знае, че народът точно това иска, но врaговете му го обявиха за медийна звезда - естествено, с подигравка. Каквото и да направи, все има недоволни. Не знам просто как да го коментирам.
цитирай
30. tutankhamon661 - 24. анонимен - Аман от блюдолизци (дупелиз..и)
23.01.2011 22:04
анонимен написа:
Писах ли ти веднъж , че си ултрахипермегапрост .Ами то само такива като тебе , тип чалгари и ектазьори възхваляват пожарникаря. Неграмотник хранещ се с думи . Добре ,че вече сте малцинство!

Коментарът ти е доказателство за правотата ми. Пълна липса на култура. За твое нещастие не можеш да го изтриеш и ще остане за потвърждение на тезата, застъпена в постинга.
цитирай
31. анонимен - Бойко си върши работата
23.01.2011 22:27
Това правителство е най-доброто от началото на демокрацията. През ноември още стана ясно, че се готви атака срещу правителството, за това нещата се развиват без изненади. Относно спадането на рейтинга - по цял свят почти няма политик, на който да му се качва рейтинга докато е на власт.
Освен това искам да кажа, че бече и в България има хора, които срещу заплащане пишат коментари из форуми и новинарски сайтове. Имайте гд в предвид!
цитирай
32. анонимен - Re Тезата
23.01.2011 22:30
tutankhamon661 написа:
анонимен написа:
Писах ли ти веднъж , че си ултрахипермегапрост .Ами то само такива като тебе , тип чалгари и ектазьори възхваляват пожарникаря. Неграмотник хранещ се с думи . Добре ,че вече сте малцинство!

Коментарът ти е доказателство за правотата ми. Пълна липса на култура. За твое нещастие не можеш да го изтриеш и ще остане за потвърждение на тезата, застъпена в постинга.

Тезата в постинга ти е ясна.Дано само по- бързо Вожда на лумпените Б.Б се разкара ,че да не умрем от глад... Иначе бладодаря, че ме увековечаваш като теб,чрез факта,че не ме изтриваш...
цитирай
33. анонимен - Писах ли ти веднъж, че си ултрахи...
23.01.2011 22:34
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:
анонимен написа:
Писах ли ти веднъж , че си ултрахипермегапрост .Ами то само такива като тебе , тип чалгари и ектазьори възхваляват пожарникаря. Неграмотник хранещ се с думи . Добре ,че вече сте малцинство!

Коментарът ти е доказателство за правотата ми. Пълна липса на култура. За твое нещастие не можеш да го изтриеш и ще остане за потвърждение на тезата, застъпена в постинга.

Тезата в постинга ти е ясна.Дано само по- бързо Вожда на лумпените Б.Б се разкара ,че да не умрем от глад... Иначе бладодаря, че ме увековечаваш като теб,чрез факта,че не ме изтриваш...

След препинапелен знак се слага интервал.
цитирай
34. tutankhamon661 - 27. katla
23.01.2011 22:40
katla написа:
За малко да ме няма и ти съвсем си минал към пoлитиката. Не ти ли е ясно, че изобщо не я разбираш? Стой мирен и се обаждай по-малко.

О, ти пак се появи! Да не си била на урок по политика? Ако е така, аз ще завърша обучението ти - много ги разбирам.
цитирай
35. анонимен - tutankhamon661
24.01.2011 01:25
типичен български политикан
цитирай
36. gadfly - Наблюдение
24.01.2011 01:45
Всеки си има мнение, но моето е, че именно ГЕРБ е еманацията на политиканстването - много приказки и малко действия, сапунени опери и пищяща некомпетентност, всичко това слепено с много популизъм. Не че предишните правителства не бяха на същия принцип, но при текущите той се налага агресивно. Всеки поддръжник на тази партия характеризира всеки неин опонент като "комунист" - халтаво понятие, менящо значението си според контекста на дадената ситуация. На другия полюс (естествено, че има полюс - в България двуполюсният модел на добри и зли хора още функционира) са "комунистите", каквото и да означава това. Напоследък се появи и една средна прослойка, която пък възприема ГЕРБ като "комунисти", но те навярно са само временно явление.

P.S. - особено много ме зарадваха последните няколко реда - "Може да си въобразявате, че сте виртуози на словото, но ако другите не го признаят, оставате си никои" или "Съответно се съобразявате с неговите решения, а не обратното". Звучи възпитателно-ултимативно, и при всички положения е доста развлекателно.
цитирай
37. анонимен - И Boristodorov56 трие
24.01.2011 04:55
да го еба
цитирай
38. vmir - За мен няма съмнение, че това правителство е най-подходящото от всички досега. Грешката му е, че го нямаше още в началото на демокрацията, но по-добре късно, от
24.01.2011 07:34
Това, че за мнозина действията на правителството са бутафорни и безрезултатни показва само от какво падение и лумпенизация на политическата култура щеше де ни избави такова правителство, ако беше се появило навреме. Не смятам за необходимо да доказвам промените, които настъпват при това управление, но и не смятам, че трябва да му бъде пречено да задълбочи и провежда промените, докато реши повечето от натрупаните десетилетни проблеми, защото това означава, че българина не желае да си променя начина на живот, а иска промяната да стане, без да му се промени нищо. Няма такъв филм, и ако бях бате Бойко, нямаше да го карам така благо, а щях да пусна в действие и малко кютек. Единствено благостта може да провали това правителство, защото у нас има доста нагли и престъпни типове, които разбират единствено от кютек.
цитирай
39. анонимен - Икономист
24.01.2011 07:34
Уважаеми дами и господа, не правете кеф на бедният автор.Не спорете с него.Ако в главата си имаше нещо или с ръцете си можеше да си вади хляба, нямаше денонощно да седи във форума и да блъска венцехвални глупости за провален икономически и морално балкански субект.Неговият плащач, в Япония ,нямаше време за храмове и културни институти, но отиде да се репчи при татамито и да прилага хватки на министъра си , пред учудените погледи на японците.
"Булгар,булгар" рече Ганя,удряйки с юмруци косматите си гърди".Нещо да ви напомня.А през това време се вдигат данъци и такси,увеличават се здравни и пенсионни осигуровки /които ние от бизнеса плащама и на такива като евтиния писач на славословия и дитирамби/,хвърчат нагоре акцизи,цени на стоки от първа необходимост, комунални услуги и всичко това помпа инфлация.
Но икономически неграмотният премиер, неговият финансист бюджетар и цялата кохорта ченгета,бивши комуняги,безгласни дупетати и присъдружения Волен/ако не е придъдружен,ще види парламент и привилегии през крив макарон/са се хванали за държавата,като дете майка си за циците и бозаят колко може.
Истината е една: "Икономиката, бе глупако".Не се докачай хлапе, това не ругатня.Провери кой на кого го е казал.Ако имаш толкова мозък!
цитирай
40. vmir - 39. анонимен - Икономист
24.01.2011 07:58
Ехей, че се се нарекъл "икономист" и повтаряи глупостите на Станишковите икономически корифеи, не те прави разбиращ от икономика, неведнъж съм ти срещал неграмотностите, но не съм искал да ти скършвам самочувствието.
цитирай
41. анонимен - Икономист до vmir
24.01.2011 08:18
Можеш да ми даваш оценки само ако си по богат и имаш по- успешен частен бизнес от мен или ако си ми работодател/ видно е, че ти си прост наемен рабодник и с 99% сигурност дребен държавен чиновник-всезнайко/.До като плащаме данъци с които хрантутиме безполезната прослойка на държавните лапачи,ще сме десетина касти над вас.
Но вие дерзайте.Въпреки,че толкоз си можете,някой ден ако водите здравословен живот и не се самоизядете от злоба и завист,може и да се....пенсионирате.
цитирай
42. анонимен - типичната наглост на новобогаташа
24.01.2011 08:20
добре ви раздрусах
истината боли
цитирай
43. boristodorov56 - Всекиму според достойнството
24.01.2011 09:08
анонимен написа:

И Boristodorov56 трие - да го еба


Да трия, когото трябва - да го еба!

Обикновено тритите са безлични анонимници(всъщност блогери от блог.бг, които се крият и срамуват от коментара си).
Никога не съм трил коментар на блогер с ясна самоличност.

Приятели, автора ме сочи за пример и ми е малко неудобно да правя коментар,
но искам да кажа, че аз също съм се държал гадно неудържайки емоцията си,
но после съм се срамувал от себе си. С нищо не помагаме на тези, които уж защитаваме, защото това което ще напишем няма да промени дадена добра или лоша позиция на някой политик.
Да се държим като на митинг тук издава лош вкус и по принцип не се харесва никому - все пак това е форум - не селски мегдан.
Лошото държание и неучтивите коментари се дължат на неразбирането на причината поради, която сме тук, а причината е, че няма да ставаме политици, писатели, публицисти,коментатори и т.н.
Тук сме да кажем какво мислим и чувстваме и не е необходимо да си създаваме допълнителни вражди поради факта, че някой не мисли като нас(не е длъжен), че не разбираме какво иска да каже(а трябва), че не ти харесват убежденията му(а те са негово право) и т.н. Ако не можем да оборим, чуждата теза - не е необходимо да обиждаме опонента си доказвайки безсилието и егоизма си.
Толерантността и търпимостта са необходимо условие за да става дискусия, а не дивашка кавга.

Накрая - харесва ми искреността на tutankhamon661 и убедеността му, с която защитава д-р Б. Борисов - това си е негово право.
На мен пък д-р Б. Борисов не ми допада, което си е мое право.
Нито един от тези факти не дава основание някому да ни обижда.
Излишно е.



цитирай
44. анонимен - напълно те подкрепям!В друг сайт ...
24.01.2011 09:50
напълно те подкрепям!В друг сайт направих коментар в подкрепа на ГЕРБ и след малко получих такъв отговор, че ме е срам да го постна......всъщност преобладаващите думи в отговора бяха псувни!Прав си за много неща)
цитирай
45. vmir - 41. анонимен - Икономист до vmir
24.01.2011 11:09
анонимен написа:
Можеш да ми даваш оценки само ако си по богат и имаш по- успешен частен бизнес от мен или ако си ми работодател/ видно е, че ти си прост наемен рабодник и с 99% сигурност дребен държавен чиновник-всезнайко/.До като плащаме данъци с които хрантутиме безполезната прослойка на държавните лапачи,ще сме десетина касти над вас.
Но вие дерзайте.Въпреки,че толкоз си можете,някой ден ако водите здравословен живот и не се самоизядете от злоба и завист,може и да се....пенсионирате.


Е, то нали от такива "полезни" "капиталисти" като теб и капитализма и бизнесът ни е такъв. Няма как да е другояче с подставени капиталисти. Направо ни разгонихте и фамилиите и държавата.
цитирай
46. tutankhamon661 - 28. анонимен
24.01.2011 12:56
анонимен написа:
Tutko- сложи си ЕГН-то и ще имаш двойна полза-герб ще ти дадат службица,а психиатрията топла храна и легло.

Не ме учудва, че изобщо не се обоснова - няма как. Сам се сещай кой е за психиатрията.
цитирай
47. tutankhamon661 - 31. анонимен - Бойко си върши работата
24.01.2011 13:06
анонимен написа:
Това правителство е най-доброто от началото на демокрацията. През ноември още стана ясно, че се готви атака срещу правителството, за това нещата се развиват без изненади. Относно спадането на рейтинга - по цял свят почти няма политик, на който да му се качва рейтинга докато е на власт.
Освен това искам да кажа, че бече и в България има хора, които срещу заплащане пишат коментари из форуми и новинарски сайтове. Имайте гд в предвид!

Не е възможно да се качва рейтингът, докато си на власт. Oсобено в държава, където вече всичко е откраднато и няма какво да се раздаде на народа. Хората все си мислят, че нещата се оправят за един миг - с магическа пръчка. Това е следствие от дългогодишното натрупване на комунистически щуротии в главата на българина.
цитирай
48. desozz - Един постинг стига
24.01.2011 13:19
Един постинг в който се вижда подкрепа за ББ стига за да се почне поствойна.
Вярно е,че блог.бг е трибуна и всеки може да си каже мнението.Когато то е подкрепено с име става бойно поле за тези с имена и анонимниците.
Забелязъл съм,а и то си е очеизвадно,че анонимките/коментатори/ се чувстват доста удобно и прекаляват с обидите и сърказма.Те точно те са политиканите в нета.
Няма лошо да подкрепяш един или друг политик.Въпрос на лична преценка.Как изразяваш тази подкрепа е въпрос на култура.С обидни епитети непоказваш,че си по голям разбирател в дадена област.
Ако имаш собствено мнение подкрепи го с името си. Ако се криеш зад анонимността значи си слаб и не мислиш сам ,а се потдаваш на манипулациите на онези анонимните дето дърпат конците.Просто си едно анонимно Йо-Йо на което те дърпат конеца както си желаят.
цитирай
49. анонимен - Тути, разбираш ги ти тези работи с ...
24.01.2011 13:31
Тути, разбираш ги ти тези работи с ударите под кръста от анонимни автори
цитирай
50. анонимен - До ГЕРБ-ерите
24.01.2011 13:50
Съгласен съм с автора за възпитанието и културата на част от присъстващите в блог пространството и по форумите знайни и не чак толкова.
Може би обаче обобщаването в границите на политическите вярвания е това, което наистина ме дразни в горния пост.
Като оставим настрана незнайната причина, поради която всеки журналист си мисли, че можейки да пише професионално,това значи, че мнението му е поне малко по-правилно от на ДРУГ обикновен човек и минем до там, че грубото и вулгарно отношение към всичко свързано с властта в моментното битие на държавата ни е поне не по-малко от веществено обусловено, то стигаме до извода, че ако това не е поръчка то е поне реклама, и то платена.
Радвам се, че въпреки кризата някой все пак намира начин да си изкара парите, но когато това става в публичното пространство и приомите са с усмиване трагичното положение в което се намират 85% от българите, то крайната и брутална реакция е неминуема.
Заради това като съвет: ако не искате да пишат, че сте "идиоти", "кретени" и други още по вулгарни неща... просто не бъдете.

Филип
цитирай
51. tutankhamon661 - 32. анонимен - Re Тезата
24.01.2011 13:52
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:
анонимен написа:
Писах ли ти веднъж , че си ултрахипермегапрост .Ами то само такива като тебе , тип чалгари и ектазьори възхваляват пожарникаря. Неграмотник хранещ се с думи . Добре ,че вече сте малцинство!

Коментарът ти е доказателство за правотата ми. Пълна липса на култура. За твое нещастие не можеш да го изтриеш и ще остане за потвърждение на тезата, застъпена в постинга.

Тезата в постинга ти е ясна.Дано само по- бързо Вожда на лумпените Б.Б се разкара ,че да не умрем от глад... Иначе бладодаря, че ме увековечаваш като теб,чрез факта,че не ме изтриваш...

Ама разбира се, че Бойко е виновен за всички беди. Още преди време предложих да се гласува закон с текст "Бойко е виновен за всичко". Само ми кажи от колко време управлява той? Преди хан Аспарух? Питам, защото го обвиняват за всички магарии на предишните управляващи. Е, няма как да стане!
цитирай
52. анонимен - създаването на типови профили п...
24.01.2011 14:21
създаването на типови профили предполага освен склонност към аналитизъм и специализирани знания, свързани с проучване на социални множества, категории или общности;
винаги е интересно да се видят изяви на любителство, но е несериозно да бъдат взимани на сериозно/иначе трябва да бъдат поканени в клуба на експертите - ако това се случва в общество, където професионализма е търсено качество/;
където любителството е преобладаващо, то и резултатите му са без сериозна стойност, включително са безплатни....
цитирай
53. tutankhamon661 - 35. анонимен - tutankhamon661
24.01.2011 14:40
анонимен написа:
типичен български политикан

Думи всеки може да подхвърля, но самият ти не знаеш какво имаш предвид. Не съм обидил никой, защото само отговарям. А и коментирам неща, които лично съм наблюдавал. Да не съм казал нещо, което не е истина? Няма такова.
цитирай
54. stomanata - Когато те нападнат по просташки ...
24.01.2011 15:40
Когато те нападнат по просташки начин, нормално е да отвърнеш със същото. Тогава анонимните контрират, че ти държиш като техния език. Не е правилна такава гледна точка. Важно е кой започва, останалото е следствие.
цитирай
55. анонимен - Тъп си фараоне. Скрий се.
24.01.2011 16:22
Тъп си фараоне. Скрий се.
цитирай
56. tutankhamon661 - 36. gadfly - Наблюдение
24.01.2011 16:56
gadfly написа:
Всеки си има мнение, но моето е, че именно ГЕРБ е еманацията на политиканстването - много приказки и малко действия, сапунени опери и пищяща некомпетентност, всичко това слепено с много популизъм. Не че предишните правителства не бяха на същия принцип, но при текущите той се налага агресивно. Всеки поддръжник на тази партия характеризира всеки неин опонент като "комунист" - халтаво понятие, менящо значението си според контекста на дадената ситуация. На другия полюс (естествено, че има полюс - в България двуполюсният модел на добри и зли хора още функционира) са "комунистите", каквото и да означава това. Напоследък се появи и една средна прослойка, която пък възприема ГЕРБ като "комунисти", но те навярно са само временно явление.

P.S. - особено много ме зарадваха последните няколко реда - "Може да си въобразявате, че сте виртуози на словото, но ако другите не го признаят, оставате си никои" или "Съответно се съобразявате с неговите решения, а не обратното". Звучи възпитателно-ултимативно, и при всички положения е доста развлекателно.

Това, че ГЕРБ са комунисти, е върха на майтапа. Чакам да видя какво още ще измислят. Във всеки случай фантазията им работи "на шест".
Може и като развлекателно да се приеме. Важна е поуката.
цитирай
57. tutankhamon661 - 37. анонимен - И Boristodorov56 трие
24.01.2011 17:06
анонимен написа:
да го еба

Не съм забелязал, но сигурно е било някоя псувня. Такива трябва да се трият, защото тук е пълно с хора, които по цял ден само това правят. Защо да оставят следи, че изобщо съществуват, след като не го заслужават?
цитирай
58. tutankhamon661 - 38. vmir - За мен няма съмнение, че това правителство е най-подходящото от всички досега. Грешката му е, че го нямаше още в началото на демокрацията, но по-добр
24.01.2011 17:18
vmir написа:
Това, че за мнозина действията на правителството са бутафорни и безрезултатни показва само от какво падение и лумпенизация на политическата култура щеше де ни избави такова правителство, ако беше се появило навреме. Не смятам за необходимо да доказвам промените, които настъпват при това управление, но и не смятам, че трябва да му бъде пречено да задълбочи и провежда промените, докато реши повечето от натрупаните десетилетни проблеми, защото това означава, че българина не желае да си променя начина на живот, а иска промяната да стане, без да му се промени нищо. Няма такъв филм, и ако бях бате Бойко, нямаше да го карам така благо, а щях да пусна в действие и малко кютек. Единствено благостта може да провали това правителство, защото у нас има доста нагли и престъпни типове, които разбират единствено от кютек.

Много си изчерпателен. Просто няма какво да се добави. Можем само да съжаляваме, че не се появиха по-рано. Е, все пак са тук, нали? А ако ги нямаше?
цитирай
59. tutankhamon661 - 39. анонимен - Икономист
24.01.2011 17:32
Да го беше казал от ника си. Анонимно доста олеква.
Самите японци са го завели да се похвалят с бойните си изкуства. Не одобряваш техните действия? В такъв случай не се учудвам, че имаш нещо против премиера.
Всички знаят, че Борисов е много вътре в бизнеса. Жена му също. А ти защо казваш "ние от бизнеса"? Тук всеки може да се представя за какъв ли не, но фактите не се променят.
цитирай
60. tutankhamon661 - 40. vmir - 39. анонимен - Икономист
24.01.2011 18:08
vmir написа:
Ехей, че се се нарекъл "икономист" и повтаряи глупостите на Станишковите икономически корифеи, не те прави разбиращ от икономика, неведнъж съм ти срещал неграмотностите, но не съм искал да ти скършвам самочувствието.

Това е удобството на анонимността - може да се представи, за какъвто си иска. Само пропуска много важен момент - Борисов също има икономисти.
цитирай
61. vyordanoff - А, на бас!
24.01.2011 18:45
Привет фараоне!
Жалко,че не съм оценен в поста ти.Що не се обърнеш назад в историята на блог-а си.Б.Б;Б.Б;............Б.Б.Мислех,че основно жените го харесват,ама свят шарен.Какво му харесваш не знам,това,че като дете е пасал свине!?Това,че искал да стане милиционер,ама комунистите му попречили,та изучил за пожарникар.Това,че искал да учи МИО,ама комунистите му попречили/нищо,че "знаел" няколко езика.Това,че има силно и чисто досие като СИК-аджия,добри съдружници,като Р.Николов-пашата,Маджо,Ал.Петров.Това,че Цв.Бориславова незнайно как/по погрешка/я гърмяха,купи си с незнам какви пари банката на Костов/Сл.Христов/.Харесва ти силния екип,който направи-Цв.Цв.,Дянков,Вежди,Найденов,Танов,Желева,Шкумбата,Калина,... Харесва ти,че може да цензурира покана на държ.глава до Първанов,да казва неща/вкл.и тези за които говориш/,които после никога не е казвал.Наистина пишеш културно/не отричам/,ама това ме нерви още повече.Как интелигентен човек,...Мария Станева-ами писах и толкова дълъг коментар/както и на теб/,ама кой да ти отговори.
Та да продължа,какво му харесваш.Безрезервно подкрепящият го Болен?
Не знам,как така обвиняваш медиите за Бойко?Освен Сашо Диков-КОЙ?СКАТ я завряха на кучето в ауспуха.В"Галерия",защо не се разпространява по бензиностанциите-да питам Валентин Златев?Цветанка Лизова ли?Росен Петров ли?Бареков ли?Оня с нежните ръчички от "Панорама"?Агент Гарелов?Вчера имаше информация за статия във вестник"Ди велт",че докато ЕС се бори да спасява еврото,България се оправлява от мутрата Борисов-някъде тази информация да я чу по ТВ.
Фараоне,Борисов е пътник и ако не го изхвърли бг.избирател,ще ни зашлеви Европа.Какво стана с Яне,май наистина го уплашиха-с какво ли?
Кефиш се на Бористодоров'56,знаеш ли защо той е толерантен?Всички нереализирани "демократи",понеже вече ни Костов, ни соросчето Мартин са фактор,са съгласни свинар да е ,ама да не са и комунистите.
Фараоне,ловя се на бас,че Тиквата,ще си замине преди да е изтекъл мандата на Гоце!
цитирай
62. veselaj - "5. Колкото и черен да ви из...
24.01.2011 18:48
"5. Колкото и черен да ви изглежда Бойко Борисов, той е премиера, а не вие. Съответно се съобразявате с неговите решения, а не обратното."

Ето това ви е основната грешка на вас, герберите. Не ние и вие трябва да се съобразяваме с премиера, а той с нас. Защото "министър" означава "слуга". И защото харчи нашите пари. Твърдението "трябва да се съобразявате с премиера" е типична проява на робско мислене. зная, че ще ти е трудно да го разбереш - няма как да обясниш цветовете на слепец по рождение.
Имаше такъв разказ някъде:
Опитвали се да обяснят на извънземно, лишено от слух какво е музиката. пускали му различни музикални произведения, водили го на концерти - нищо не се получила. накрая случайно видяло контрабас. Гледало, гледало и заключило: е, сега разбрах какво е музика.
Остани си със здраве.
цитирай
63. tutankhamon661 - 41. анонимен - Икономист до vmir
24.01.2011 19:22
анонимен написа:
Можеш да ми даваш оценки само ако си по богат и имаш по- успешен частен бизнес от мен или ако си ми работодател/ видно е, че ти си прост наемен рабодник и с 99% сигурност дребен държавен чиновник-всезнайко/.До като плащаме данъци с които хрантутиме безполезната прослойка на държавните лапачи,ще сме десетина касти над вас.
Но вие дерзайте.Въпреки,че толкоз си можете,някой ден ако водите здравословен живот и не се самоизядете от злоба и завист,може и да се....пенсионирате.

Аз ако кажа, че съм цар, ще ми повярваш ли? Всеки може да се пише за голямото добрутро, но си остава само на думи.
цитирай
64. tutankhamon661 - 42. анонимен - типичната наглост на новобогаташа
24.01.2011 19:23
анонимен написа:
добре ви раздрусах
истината боли

Боли много. Зависи коя истина.
цитирай
65. tutankhamon661 - И Boristodorov56 трие - да го е...
24.01.2011 19:26
boristodorov56 написа:
анонимен написа:

И Boristodorov56 трие - да го еба


Да трия, когото трябва - да го еба!

Обикновено тритите са безлични анонимници(всъщност блогери от блог.бг, които се крият и срамуват от коментара си).
Никога не съм трил коментар на блогер с ясна самоличност.

Приятели, автора ме сочи за пример и ми е малко неудобно да правя коментар,
но искам да кажа, че аз също съм се държал гадно неудържайки емоцията си,
но после съм се срамувал от себе си. С нищо не помагаме на тези, които уж защитаваме, защото това което ще напишем няма да промени дадена добра или лоша позиция на някой политик.
Да се държим като на митинг тук издава лош вкус и по принцип не се харесва никому - все пак това е форум - не селски мегдан.
Лошото държание и неучтивите коментари се дължат на неразбирането на причината поради, която сме тук, а причината е, че няма да ставаме политици, писатели, публицисти,коментатори и т.н.
Тук сме да кажем какво мислим и чувстваме и не е необходимо да си създаваме допълнителни вражди поради факта, че някой не мисли като нас(не е длъжен), че не разбираме какво иска да каже(а трябва), че не ти харесват убежденията му(а те са негово право) и т.н. Ако не можем да оборим, чуждата теза - не е необходимо да обиждаме опонента си доказвайки безсилието и егоизма си.
Толерантността и търпимостта са необходимо условие за да става дискусия, а не дивашка кавга.

Накрая - харесва ми искреността на tutankhamon661 и убедеността му, с която защитава д-р Б. Борисов - това си е негово право.
На мен пък д-р Б. Борисов не ми допада, което си е мое право.
Нито един от тези факти не дава основание някому да ни обижда.
Излишно е.

Същото исках да кажа. Само троловете псуват от ника си. При всички положения такива обиди трябва да бъдат изтрити - те никога не се връзват с дискусията.
цитирай
66. анонимен - Икономист
24.01.2011 19:54
Ако ти кажеш,че си цар,няма да ти повярвам по ред причини.Първата от тях е, че се слагаш като васал,втората е, че при царският двор вероятно можеш да бъдеш не повече от шут, а третоата е,че дори в царството на глупците, царят не е едновременно и глупец и аутист.
А е вярно,че всеки може да се представя за всякакъв, но аз не ти плащам за да ми вярваш, плащам на други за да работят за мен.Ти нямаш или поне до сега не си показал никакви качества с които да заинтересуваш моите HR специалисти.Така че мили, не се надценявай,струваш толкоз колкото дават за теб, а не толкоз на колкото се оценяваш.
цитирай
67. tutankhamon661 - 66. анонимен - Икономист
24.01.2011 19:58
анонимен написа:
Ако ти кажеш,че си цар,няма да ти повярвам по ред причини.Първата от тях е, че се слагаш като васал,втората е, че при царският двор вероятно можеш да бъдеш не повече от шут, а третоата е,че дори в царството на глупците, царят не е едновременно и глупец и аутист.
А е вярно,че всеки може да се представя за всякакъв, но аз не ти плащам за да ми вярваш, плащам на други за да работят за мен.Ти нямаш или поне до сега не си показал никакви качества с които да заинтересуваш моите HR специалисти.Така че мили, не се надценявай,струваш толкоз колкото дават за теб, а не толкоз на колкото се оценяваш.

Точно така. Аз не ти вярвам, че въртиш бизнес, защото не виждам да имаш необходимите качества - тук със сигурност съм по-прозорлив от теб, но няма време да обяснявам защо. Само ще ти кажа, че много хора се представят за какви ли не, някои даже от лъв нагоре, но само те си знаят каква е действителността. Не си първия, който ми говори така. Ако вярвам на всеки, ще излезе, че в blog.bg са се събрали всички бизнесмени от цялата държава.
цитирай
68. tutankhamon661 - 44. анонимен
24.01.2011 20:16
анонимен написа:
напълно те подкрепям!В друг сайт направих коментар в подкрепа на ГЕРБ и след малко получих такъв отговор, че ме е срам да го постна......всъщност преобладаващите думи в отговора бяха псувни!Прав си за много неща)

Значи разбираш защо уважавам тукашните модератори. Никъде модерацията не е на такова високо ниво, както тук.
цитирай
69. tutankhamon661 - 45. vmir - 41. анонимен - Икономист до vmir
24.01.2011 20:20
vmir написа:
анонимен написа:
Можеш да ми даваш оценки само ако си по богат и имаш по- успешен частен бизнес от мен или ако си ми работодател/ видно е, че ти си прост наемен рабодник и с 99% сигурност дребен държавен чиновник-всезнайко/.До като плащаме данъци с които хрантутиме безполезната прослойка на държавните лапачи,ще сме десетина касти над вас.
Но вие дерзайте.Въпреки,че толкоз си можете,някой ден ако водите здравословен живот и не се самоизядете от злоба и завист,може и да се....пенсионирате.


Е, то нали от такива "полезни" "капиталисти" като теб и капитализма и бизнесът ни е такъв. Няма как да е другояче с подставени капиталисти. Направо ни разгонихте и фамилиите и държавата.

Като атомна бомба действаш. И винаги право в десетката.
цитирай
70. tutankhamon661 - 48. desozz - Един постинг стига
24.01.2011 20:40
desozz написа:
Един постинг в който се вижда подкрепа за ББ стига за да се почне поствойна.
Вярно е,че блог.бг е трибуна и всеки може да си каже мнението.Когато то е подкрепено с име става бойно поле за тези с имена и анонимниците.
Забелязъл съм,а и то си е очеизвадно,че анонимките/коментатори/ се чувстват доста удобно и прекаляват с обидите и сърказма.Те точно те са политиканите в нета.
Няма лошо да подкрепяш един или друг политик.Въпрос на лична преценка.Как изразяваш тази подкрепа е въпрос на култура.С обидни епитети непоказваш,че си по голям разбирател в дадена област.
Ако имаш собствено мнение подкрепи го с името си. Ако се криеш зад анонимността значи си слаб и не мислиш сам ,а се потдаваш на манипулациите на онези анонимните дето дърпат конците.Просто си едно анонимно Йо-Йо на което те дърпат конеца както си желаят.

Анонимните имат много проблеми. Един от тях е, че нямат идея за публикации и смятат, че е по-добре да останат анонимни. Има и такива, които просто искат да се заяждат. Не знам къде е удоволствието в това занимание, но както се казва "Всеки луд с номера си".
цитирай
71. tutankhamon661 - 49. анонимен
24.01.2011 20:53
анонимен написа:
Тути, разбираш ги ти тези работи с ударите под кръста от анонимни автори

Точно така. Малко ли сте ме налазили? Жалки твари!
цитирай
72. tutankhamon661 - 50. анонимен - До ГЕРБ-ерите
24.01.2011 20:58
анонимен написа:
Съгласен съм с автора за възпитанието и културата на част от присъстващите в блог пространството и по форумите знайни и не чак толкова.
Може би обаче обобщаването в границите на политическите вярвания е това, което наистина ме дразни в горния пост.
Като оставим настрана незнайната причина, поради която всеки журналист си мисли, че можейки да пише професионално,това значи, че мнението му е поне малко по-правилно от на ДРУГ обикновен човек и минем до там, че грубото и вулгарно отношение към всичко свързано с властта в моментното битие на държавата ни е поне не по-малко от веществено обусловено, то стигаме до извода, че ако това не е поръчка то е поне реклама, и то платена.
Радвам се, че въпреки кризата някой все пак намира начин да си изкара парите, но когато това става в публичното пространство и приомите са с усмиване трагичното положение в което се намират 85% от българите, то крайната и брутална реакция е неминуема.
Заради това като съвет: ако не искате да пишат, че сте "идиоти", "кретени" и други още по вулгарни неща... просто не бъдете.
Филип

Нямам скрупули да си призная каквото и да било. Ето казвам, че много бих се радвал, ако пиша същото срещу заплащане. Но все още го правя безплатно.
Това, че някой използва обидни думи, не означава, че има основание, т.е. не мога да се съглася с последните ти думи.
цитирай
73. tutankhamon661 - 52. анонимен
24.01.2011 21:01
анонимен написа:
създаването на типови профили предполага освен склонност към аналитизъм и специализирани знания, свързани с проучване на социални множества, категории или общности;
винаги е интересно да се видят изяви на любителство, но е несериозно да бъдат взимани на сериозно/иначе трябва да бъдат поканени в клуба на експертите - ако това се случва в общество, където професионализма е търсено качество/;
където любителството е преобладаващо, то и резултатите му са без сериозна стойност, включително са безплатни....

Защо реши, че аз имам претенции за някакъв професионализъм? По твоята логика blog.bg трябва да се закрие, защото никой тук не е професионалист.
цитирай
74. shs1976 - 5. Колкото и черен да ви изглежда ...
24.01.2011 21:14
5. Колкото и черен да ви изглежда Бойко Борисов, той е премиера, а не вие. Съответно се съобразявате с неговите решения, а не обратното.
Това ми хареса :) :) :), както и всичко останало!!!
цитирай
75. cande - Колку е моя, мояата гледна точ...
24.01.2011 21:15

Колку е моя, мояата гледна точка?

цитирай
76. tutankhamon661 - 54. stomanata
24.01.2011 21:24
stomanata написа:
Когато те нападнат по просташки начин, нормално е да отвърнеш със същото. Тогава анонимните контрират, че ти държиш като техния език. Не е правилна такава гледна точка. Важно е кой започва, останалото е следствие.

Това е едно от нещата, които най-много ме дразнят. Значи те ще бълват простотии, а аз няма да им отговарям! Не става. Не съм привърженик на идеята "Подай и другата буза".
цитирай
77. tutankhamon661 - 55. анонимен
24.01.2011 21:25
анонимен написа:
Тъп си фараоне. Скрий се.

По-тъп от анонимен не мога да бъда, дори и да искам.
цитирай
78. looklikerain - Пропуснал си
24.01.2011 23:18
да споменеш мистер Трифонов. Слави Трифонов.
цитирай
79. анонимен - Икономист
25.01.2011 07:33
Не мисля да споря с теб по въпроса, що за просяк и клошар съм аз.разликата между нас е ,че аз съм свободен човек и когато нещо не ми харесва го казвам на висок глас,докато ти си явно финансово и социално зависим и те принуждават, като всеки ликтор да върви пред господаря си, да носи в ръце магистралите и детските му градини и да вика колко е велик.
От тази позиция на ликтор си на една крачка до позицията зад гърба на цезаря, с оплезен и кафяв език , естественно.Малка крачка назад.
А за качествата и твоята прозорливост - е всеки е наказан да изживява собственния си живот.Аз от моето наказание за сега съм доволен.И преди Бойко и след него пак ще съм така.Икономическите илитерати и недоразумения в политиката,могат нещо да ми пречат,да ми създават затруднения ,но не могат да свалят гарда и да ме бутнат.Но като гледам писанията ти - ти недоволстваш.Та кой сега е № 1?
цитирай
80. veselaj - Когато те нападнат по просташки ...
25.01.2011 09:00
tutankhamon661 написа:
stomanata написа:
Когато те нападнат по просташки начин, нормално е да отвърнеш със същото. Тогава анонимните контрират, че ти държиш като техния език. Не е правилна такава гледна точка. Важно е кой започва, останалото е следствие.

Това е едно от нещата, които най-много ме дразнят. Значи те ще бълват простотии, а аз няма да им отговарям! Не става. Не съм привърженик на идеята "Подай и другата буза".

Ти и на мен не си отговорил, макар че се държа възпитано :))). Впрочем, няма и нужда.
цитирай
81. tutankhamon661 - 61. vyordanoff
25.01.2011 14:16
Само не разбрах защо му се подиграваш? Малко ли хора спъваха тогава? И какво за свинете и овцете? Същото важи за доста софиянци.
Какво като е приятел с този или онзи? Аз също познавам някои такива, но това не ме прави мафиот. Е, нищо не ти пречи и мен да обявиш за такъв.
Пропусна да кажеш, че са го разследвали за убийство. Това достатъчно ли е за да го обявиш за убиец?
И децата знаят, че никой българин не си купува банка. Цветелина е подставено лице.
Какво е казал, което после отрича? Че е забранил раждаемостта? Не е казвал подобно нещо.
Следя Волен преди създаването на Aтака и мога да ти кажа, че е имал доста проблеми, борейки се срещу всякакви външни намеси в държавата. Тук бихте си паснали с него - така ми се струва. Спомняш ли си чернобелите реклами на Атака? Те доказват, че е започнал без могъщ спонсор. После обаче разбра, че без пари политика не се прави и му се наложи да прибегне до услугите на Слави Бинев, което настрои доста хора срещу него. Наричат го Болен, защото явно не е толкова издръжлив като Борисов и му дойде в повече постоянната атака срещу него и партията му.
Не знам какво и къде си чел, но аз пък съм слушал обратното - хвалби.
Кое да чуя? Остава и да го псуват. Не съм съгласен. Сериозно ли искаш да наричат премиера мутра? Аз обаче не желая и твърдя, че той не е такъв.
Това за Яне е абсолютния връх. Ти вярваш ли на този интригант? Аз дори не го слушам вече. Даже амбицията не е оправдание за пръскането на лъжи и непроверени данни. Кой беше основния информатор на "добронамерения" Яне? Същата Калина, която спомена по-нагоре. Изпадаш в противорeчие. Не може Калина да е лоша, а Яне не. Ако тя лъже, същото важи за него.
цитирай
82. tutankhamon661 - 62. veselaj
25.01.2011 14:28
veselaj написа:
"5. Колкото и черен да ви изглежда Бойко Борисов, той е премиера, а не вие. Съответно се съобразявате с неговите решения, а не обратното."

Ето това ви е основната грешка на вас, герберите. Не ние и вие трябва да се съобразяваме с премиера, а той с нас. Защото "министър" означава "слуга". И защото харчи нашите пари. Твърдението "трябва да се съобразявате с премиера" е типична проява на робско мислене. зная, че ще ти е трудно да го разбереш - няма как да обясниш цветовете на слепец по рождение.
Имаше такъв разказ някъде:
Опитвали се да обяснят на извънземно, лишено от слух какво е музиката. пускали му различни музикални произведения, водили го на концерти - нищо не се получила. накрая случайно видяло контрабас. Гледало, гледало и заключило: е, сега разбрах какво е музика.
Остани си със здраве.

"Слуга" звучи грубо и не е вярно. Слугата е раболепен. Ти такъв ли премиер искаш? Да не намекваш, че трябва да тича след всеки, който му подсвирне?
Да се съобразяваш с решениета на премиера не е робско мислене. Така е по цял свят.
Знаеш ли защо не можеш да го наричаш "слуга"? Защото слугата не носи никаква отговорност - той само изпълнява. Как си представяш да слуша всеки човек, който изказва мнението си? Не е възможно, понеже аз искам едно, а ти обратното. Как да угоди на двамата?
Никой премиер не може да си позволи това, което искаш, защото после той ще е виновен. По същия начин е и в живота - решава онзи, който носи отговорността.
цитирай
83. tutankhamon661 - 74. shs1976
25.01.2011 14:30
shs1976 написа:
5. Колкото и черен да ви изглежда Бойко Борисов, той е премиера, а не вие. Съответно се съобразявате с неговите решения, а не обратното.
Това ми хареса :) :) :), както и всичко останало!!!

Значи съм улучил право в десетката.
цитирай
84. tutankhamon661 - 75. cande
25.01.2011 14:31
cande написа:

Колку е моя, мояата гледна точка?

Това не го разбрах.
цитирай
85. tutankhamon661 - 78. neponosimost - tutankhamon661,
25.01.2011 14:36
neponosimost написа:
Пак са горяли страсти, но този път без крайности.
Това, че някой е с различно мнение (политическо убеждение в случая) , не трябва автоматично да го превръща в твой враг и да е причина за загубата на всякакъв човешки облик.Само дето се среща много често, а в политиката е с особена сила и ярост.Така ще е докато не се научим да уважаваме другите и да ги оставим да имат собствено виждане, т.е. започва си от човека и завършва пак с него - много добре е описано в коментар 16- Приятелче.
Относно спокойствието на Борисов, няма начин каратето да не е повлияло.Бойните спортове тренират не само физиката, но и психиката.
Много се смях на един от коментарите, в който даваш съвет за постинг със заглавие - "Уууу наБойко".Не знам защо си мисля, че ако се промени заглавието на - "Само Бойко" или "Да Живее Бойко" ще има много по-голям успех :)

Чудят му се, че показал някакви хватки. Тези хора не знаят ли какво значат бойните изкуства в Япония? Всичко започва и свършва с тях. Много правилно е постъпил, още повече самите те са го развели по залите за тренировки. Дори това обърнаха срещу него.
Не знам за "уууу" или "браво". Феновете му са повече в реалността, но по форумите като че ли силите са изравнени. Освен това противниците му са доста по-агресивни.
цитирай
86. tutankhamon661 - 79. looklikerain - Пропуснал си
25.01.2011 14:37
looklikerain написа:
да споменеш мистер Трифонов. Слави Трифонов.

В смисъл?
цитирай
87. tutankhamon661 - 80. анонимен - Икономист
25.01.2011 14:43
анонимен написа:
Не мисля да споря с теб по въпроса, що за просяк и клошар съм аз.разликата между нас е ,че аз съм свободен човек и когато нещо не ми харесва го казвам на висок глас,докато ти си явно финансово и социално зависим и те принуждават, като всеки ликтор да върви пред господаря си, да носи в ръце магистралите и детските му градини и да вика колко е велик.
От тази позиция на ликтор си на една крачка до позицията зад гърба на цезаря, с оплезен и кафяв език , естественно.Малка крачка назад.
А за качествата и твоята прозорливост - е всеки е наказан да изживява собственния си живот.Аз от моето наказание за сега съм доволен.И преди Бойко и след него пак ще съм така.Икономическите илитерати и недоразумения в политиката,могат нещо да ми пречат,да ми създават затруднения ,но не могат да свалят гарда и да ме бутнат.Но като гледам писанията ти - ти недоволстваш.Та кой сега е № 1?

Твоята анонимност не ме убеждава, че си свободен човек. По-скоро говори обратното.
Магистралите и детските градини са факт, колкото и да не ти харесва. Записани са в историята и срещу тях пише ГЕРБ.
Явно си от хората, които искат да правят "сечено" на останалите и не могат да проумеят обикновени неща като съгласие и солидарност.
Странно, как така реши, че аз съм недоволен, а при теб всичко е наред? Като гледам коментарите ни, точно обратното е.
Много добре знаеш кой е номер едно - Бате Бойко!
цитирай
88. tutankhamon661 - 81. veselaj
25.01.2011 14:46
veselaj написа:
tutankhamon661 написа:
stomanata написа:
Когато те нападнат по просташки начин, нормално е да отвърнеш със същото. Тогава анонимните контрират, че ти държиш като техния език. Не е правилна такава гледна точка. Важно е кой започва, останалото е следствие.

Това е едно от нещата, които най-много ме дразнят. Значи те ще бълват простотии, а аз няма да им отговарям! Не става. Не съм привърженик на идеята "Подай и другата буза".

Ти и на мен не си отговорил, макар че се държа възпитано :))). Впрочем, няма и нужда.

Съжалявам, но не вися по цял ден в blog.bg. Не бъди толкова докачлива. Други ме обвиняват, че отговарям на всеки - не било необходимо. Ето още един пример как хората искат взаимно изключващи се неща. Не му е лесно на премиера.
цитирай
89. veselaj - Аз просто се пошегувах, не съм се ...
25.01.2011 16:17
Аз просто се пошегувах, не съм се засегнала. Не зная защо мислиш, че в реалността феновете на бойко са повече. не знам как е в София, но аз от месеци не съм срещала човек, който да си признае, че е гласувал за Бойко. Пък и по форумите, тези, които го защитавате неанонимно не сте много. поне при мен от многото защитници на Бойко, 70% са анонимни.
цитирай
90. анонимен - Икономист
25.01.2011 18:57
Уважаеми г-не, днес без Ваше разрешение използувах,някои от Вашите писания в блога по темата с образователна и практически насочена цел.Показах избрани Ваши расъждения на част от служителите си.Оценкато на принципа на пет минутната мозъчна атака по темата "Що е то тутанкамон?" нито един не отговори - "египетски фараон".Както Вие определихте, те също нямат необходимите качества и за това стигнаха до единодушния извод:
По-добре глупав и мързелив служител,отколкото глупав но работлив.Препоръчвам експертното им мнение на Вашият работодател.Не,че ще го разбере, но това е първият и последен съвет, който даваме безплатно.
цитирай
91. анонимен - Ама много си прав!
29.01.2011 16:09
Овцете няма как да изберат овчаря си:))Цял един народ върви по пътя на червените атеисти,зверове заграбили власта с преврат и нарекли себе си-освободители.Не 45, а още два пъти по толкова да ви доят негодници и неверници.Ще си сменя вярата вече от наглоста на тоя червеномафиотски боклук, защо аз не свалям гащи за комат хляб и не се усмихвам мазно на бюрократа.Да ви изритат само за един ден в чужбина-ще ахнете,защото ще си намерите работа веднага и ще свалите от плещите си товара-к`во да ям и дали ще имам пари.Вие сте идиоти и с право сте подложени на унищожение!
цитирай
92. tutankhamon661 - 92. анонимен - Икономист
03.02.2011 09:24
анонимен написа:
Уважаеми г-не, днес без Ваше разрешение използувах,някои от Вашите писания в блога по темата с образователна и практически насочена цел.Показах избрани Ваши расъждения на част от служителите си.Оценкато на принципа на пет минутната мозъчна атака по темата "Що е то тутанкамон?" нито един не отговори - "египетски фараон".Както Вие определихте, те също нямат необходимите качества и за това стигнаха до единодушния извод:
По-добре глупав и мързелив служител,отколкото глупав но работлив.Препоръчвам експертното им мнение на Вашият работодател.Не,че ще го разбере, но това е първият и последен съвет, който даваме безплатно.

Едно разбрах: твоите сужители наистина са некадърни. Явно не те бива много в бизнеса, щом прибягваш до услугите на такива хора.
цитирай
93. tutankhamon661 - 93. анонимен - Ама много си прав!
03.02.2011 09:25
анонимен написа:
Овцете няма как да изберат овчаря си:))Цял един народ върви по пътя на червените атеисти,зверове заграбили власта с преврат и нарекли себе си-освободители.Не 45, а още два пъти по толкова да ви доят негодници и неверници.Ще си сменя вярата вече от наглоста на тоя червеномафиотски боклук, защо аз не свалям гащи за комат хляб и не се усмихвам мазно на бюрократа.Да ви изритат само за един ден в чужбина-ще ахнете,защото ще си намерите работа веднага и ще свалите от плещите си товара-к`во да ям и дали ще имам пари.Вие сте идиоти и с право сте подложени на унищожение!


И на запад трябва труд и мисъл. Без тях доста хора се върнаха разочаровани.
цитирай
94. tutankhamon661 - 91. neponosimost2 - За агресията на противниците му ми ...
03.02.2011 09:29
neponosimost2 написа:
За агресията на противниците му ми беше мисълта.
Да,така е! Къде другаде, освен в Япония да си покаже техниките по карате.Още повече, че си го може.Ако не се лъжа е 7 -ми дан, което си е сериозно постижение :)

Не мога да разбера защо толкова го подиграват. Самите японци му пратиха Калоян Махрянов, а с него най-вече за бойни изкуства може да говори. Ако японците разберат какви глупости се пишат тук за посещението на Борисов, сигурно ще се откажат да инвестират. Те са очаровани от премиера, но всичко ще отиде по дяволите, когато опoзнаят хората, копаещи срещу него.
цитирай
95. tutankhamon661 - 90. veselaj
03.02.2011 09:32
veselaj написа:
Аз просто се пошегувах, не съм се засегнала. Не зная защо мислиш, че в реалността феновете на бойко са повече. не знам как е в София, но аз от месеци не съм срещала човек, който да си признае, че е гласувал за Бойко. Пък и по форумите, тези, които го защитавате неанонимно не сте много. поне при мен от многото защитници на Бойко, 70% са анонимни.

А при мен са анонимни онези, които плюят по Бойко. В крайна сметка най-верния отговор ще дадат изборите. Убеден съм, че за всеобща "изненада" победител ще е онзи, който не познава вкуса на поражението.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5664360
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59857
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031