Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2011 14:53 - Толкова ли са страшни специалните разузнавателни средства?
Автор: tutankhamon661 Категория: Политика   
Прочетен: 26298 Коментари: 63 Гласове:
61

Последна промяна: 22.01.2012 18:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg




imageimage                                image


Скоро четох материал на Анна Заркова, посветен на СРС-та, и отново се убедих, че тази жена не желае да бъде обективна, а просто търси конфликт. Някога я смятах за тежката артилерия на криминалната журналистика, но вече не е така. Преди време пуснах
статия, разказваща за предишния й гаф, който привлече вниманието ми. За съжаление сега отново трябва да го направя.

Ясно е, че никой не желае да го следят или подслушват под каквато и да е форма. По този въпрос не може да има спор, но важи само за случаите, когато го разглеждаме сам по себе си. А какво се получава, ако го направим от гледна точка на света, в който живеем?

Помним кървавата трагедия в Търговски център на Ню Йорк. Тогава целият свят разбра, че обичайните охранителни мерки не са достатъчни, защото врагът се подготвя тихо и подмолно, а после атакува изненадващо. Изпълнителите са тренирали години наред за една-единствена мисия. Всяка информация се е предавала буквално "на ушенце".

Как да спреш такъв обигран противник, ако не използваш специални разузнавателни средства?

На онази тъжна дата цяла Америка проумя, че в името на собствения си живот трябва да се откаже от някои права и удобства. Вече никой не роптае срещу внезапните проверки и засиления пропускателен режим.

В Израел отдавна са свикнали с тези неща. Там и децата знаят, че без железен контрол няма и лична безопасност. Достатъчно посегателства за преживели и вече не си правят илюзии, както става в нищо не видялата България.

При толкова възможности за комуникация престъпниците без никакъв проблем могат да организират и изпълнят всякакво пъклено дело, а след това да се измъкнат необезпокоявани.

Кой и как ще ги спре, ако полицията е с вързани ръце?

Забелязал съм, че точно по този въпрос обичат да се изказват хора, които изобщо не са наясно с дейността на органите, грижещи се за безопасността на държава и народ. Това е специализирана материя и не може всеки да я разисква в подробности.

Зигмунд Фройд е голямо име, но едва ли ще одобрите, ако точно той започне да преподава уроци на Айнщайн по математика и физика. По същия начин един журналист не може да се меси в работата на следовател и разузнавач. Всеки да си знае своята област – само там му е силата.

Всъщност как си представяте полицейската работа? 

По новините виждаме акция, бум, белезници. Понякога направо минават към кадрите от съдебната зала. Всичко това е крайния резултат, само че преди него е имало месеци, а понякога и години дейност на "тихия фронт".

За какво се сещате, когато чуете "превантивни мерки"? Според вас как се осъществяват?

Знаем, че дори доживотна присъда няма да върне жертвите от оня свят. Следователно най-добрият вариант е да не се стига до Наказателния кодекс.

Как мислите, възможно ли е да предотвратиш престъпление без да следиш и подслушваш? Обърнете внимание на практиката, а не на теорията, защото в случая има доста съществена разлика.

Вие допускате ли, че някой бандит ще излезе на мегдана, ще бие тъпана и ще вика "Слушай, народе! Утре ще направя това и това – пищака, банката, чувалчето с парите"? Аз не си го представям, а някои вече го развиха като тема в реномиран ежедневник. Остава и да си повярват.

Възхищаваме се от дейността на ФБР, ЦРУ, МОСАД и т.н. Знаете ли, че 90% от дейността им се състои в следене и подслушване? Просто това е единствения начин, по който може да бъде разкрито дадено престъпление.

В сферата работят само специалисти. Видели са 2 и 200 и не можеш да ги обвиняваш безотговорно, понеже си написал 50 постинга в някакъв форум и това те кара да се чувстваш велик. Истината е, че нямаш и бегла представа за какво иде реч.

image


В материала си Анна Заркова разглежда хипотетична ситуация, според която можело да са подслушани милиони хора. Не я притеснява очевидният факт, че това изобщо не се е случило и на практика е неизпълнимо.

Дума не обелва по въпроса, че никой няма интерес да диша във врата на случайните хора, към които е адресирана стряскащата й публикация.

Анна Заркова обяснява, че службите редактират информацията преди да я предадат на прокуратурата. Нарочно е използвала думата "редактират", за да внуши, че я преправят. А всъщност става дума за орязване на излишното – ето това не трябва да се разбере, защото би успокоило гражданите, че никой не се интересува от личните им разговори.

Нито веднъж не споменава, че специални разузнавателни средства не се искат за започване на разследване, а като добавка към вече събрани данни.

Хора, успокойте се! В полицията нямат навика да подслушват примерно две клюкарки как се уговарят да ходят на кафе. Щом слагат СРС, значи има защо - това се случва само на хора с престъпни занимания. Или най-малкото трябва да има обосновани съмнения. Някои разследвани са толкова обиграни, че само с подслушване могат да бъдат разкрити. В тези случаи не одобрявате ли използването на СРС? Добре си помислете, защото обратното означава да стискате палци за престъпника.

Тук се сещам за нещо друго. Едни и същи "спецове" вчера се присмиваха на световната конспирация, а днес я сочат като неоспорим довод. Как става това? Последно: вярваш или не вярваш в споменатата теория?

И преди съм казвал, че всеки оратор олеква, ако променя мнението си според ситуацията. Като твърдиш нещо, дръж си на него!




Гласувай:
63



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gita969 - Това е България
12.06.2011 15:03
и СРСтата се ползват и поръчват за всичко друго, но ме и за превенция.Да, за компромати, за икономически шпионаж, за правна статистика........ Та не е ли субективизъм точно коя част от СРСто р подадена на прокуратурата. Трай, бабо да не те гази мечка, че тогава няма да си така либерален.
цитирай
2. tutankhamon661 - 1. gita969 - Това е България
12.06.2011 15:18
gita969 написа:
и СРСтата се ползват и поръчват за всичко друго, но ме и за превенция.Да, за компромати, за икономически шпионаж, за правна статистика........ Та не е ли субективизъм точно коя част от СРСто р подадена на прокуратурата. Трай, бабо да не те гази мечка, че тогава няма да си така либерален.


Те се ползват за много неща, включително и изброените от теб. Има прекалено голям набор от начини, по които може да се предотврати дадено престъпление.
Може би се сещаш първо за дребната престъпност - при нея няма причина да се ползва СРС. Но я помисли за важните хора, които няма да срещнеш посред нощ, сами на някой паркинг. Говоря за наистина големи събития. Оставям настрана кокошкарите - при тях два шамара могат да свършат работа.
цитирай
3. blackpredator - Не е либерализъм
12.06.2011 15:24
Авторът има голям мерак, да се официализира БойкоЦецовото въжделение, като в оня виц, да си носиме въженцата.
И той да е сред тия, ритащи столчетата.
Също като в модерацията, да му ритнеш коментара...

Няма да стане тая, тия дето си носят въженцата, прогресивно намаляват...
цитирай
4. lisichka - Много обичам да ходя със СРС-то си до ...
12.06.2011 15:29
Много обичам да ходя със СРС-то си до тоалетната и да му пускам казанчето за приятно озвучаване.
цитирай
5. toxic - Твърдо не!
12.06.2011 15:31
Аз съм много против СРС-та да записват уговорки за пиене на кафе. Никога не се знае дали тази информация няма да попадне в ръцете на приятели или съпруги, а това води до битови престъпления и спадане на раждаемостта. На кого е нужно всичко това?
цитирай
6. tutankhamon661 - 3. blackpredator - Не е либерализъм
12.06.2011 15:43
blackpredator написа:
Авторът има голям мерак, да се официализира БойкоЦецовото въжделение, като в оня виц, да си носиме въженцата.
И той да е сред тия, ритащи столчетата.
Също като в модерацията, да му ритнеш коментара...
Няма да стане тая, тия дето си носят въженцата, прогресивно намаляват...


Модерацията е висша форма на демокрация. След като някои хора не могат сами да се контролират, значи друг трябва да го направи - от уважение към останалите коментиращи и въобще читатели.
Няма спор, че има реална опасност от злоупотреби, но като цяло смятам, че ще е по-добре. Винаги може да има орган, който да контролира. Той няма да отстрани всички нередности, но ще ги намали до минимум.
Може да не ти се вярва, но ако стане нещо като в Ню Йорк, хората сами ще поискат всякакви мерки, включително посочените в постинга. И ти ще го поискаш. Просто не си го преживял.
цитирай
7. ketcakuatl - ДОБРЕ
12.06.2011 15:44
Но не мислиш ли че престъпниците го знаят? Още преди повече от 20г. го имаше в шпионските романи. От тогава напредна само миниатюризацията и качеството на връзката. Не мисля че някой уважаващ и предпазващ себе си престъпник би говорил открито по телефона или споделял планове в нета. Тъпо е някак да се набутваш в нещо за което и децата знаят от филмите. Има нещо по-сложно със сигурност. Тази тема ми се струва отвличащ маньовър, толкова е предлагана и предъвкана, че няма начин СРС -тата да са толкова ефективни. Факт е че престъпниците са в крак с новите технологии, например нито една нова ключалка, каса, аларма, код и прочие не остават неразгадани дълго време за най-добрите. Престъпния ум е също толкова добър, а понякога и по остър! В тая връзка си спомням снимка на синия Костов преди 13г. Седнали на два стола, той и друга знакова фигура, навътре в плиткото море, по плувки! Когато се договарят тъмни сделки няма място за риск. СРС-то е по скоро пробутван блъф, или средство за манипулация, така мисля аз.
цитирай
8. tutankhamon661 - 4. lisichka - Много обичам да ходя със СРС-то си до ...
12.06.2011 16:04
lisichka написа:
Много обичам да ходя със СРС-то си до тоалетната и да му пускам казанчето за приятно озвучаване.

Това ми идва леко изненадващо, но щом казваш.
Няма ли да правиш прочутите си мекици? Освен Нова има и други крадливи телевизии.
цитирай
9. tutankhamon661 - 5. toxic - Твърдо не!
12.06.2011 16:19
toxic написа:
Аз съм много против СРС-та да записват уговорки за пиене на кафе. Никога не се знае дали тази информация няма да попадне в ръцете на приятели или съпруги, а това води до битови престъпления и спадане на раждаемостта. На кого е нужно всичко това?


Вярно, сериозна опасност.
Често си мисля по този въпрос - знаеш ли какви компромати се получават?
Всички телефони могат да записват разговор и после ...... ох, леле!
Затова внимавай с любовниците! Някои са доста коварни.
И съвет: по телефон не се казват компрометиращи неща. Ха-ха!
цитирай
10. sedrun - Проблема е в това,
12.06.2011 16:55
че колкото повече навлизат срс толкова ще се увеличава броя на злоупотребите. Според мен г-жа Заркова се притеснява именно от това. Възможно е да изникнат такива ситуации, че нещата съвсем да излязат от контрол.
цитирай
11. tutankhamon661 - 7. ketcakuatl - ДОБРЕ
12.06.2011 17:07
ketcakuatl написа:
Но не мислиш ли че престъпниците го знаят? Още преди повече от 20г. го имаше в шпионските романи. От тогава напредна само миниатюризацията и качеството на връзката. Не мисля че някой уважаващ и предпазващ себе си престъпник би говорил открито по телефона или споделял планове в нета. Тъпо е някак да се набутваш в нещо за което и децата знаят от филмите. Има нещо по-сложно със сигурност. Тази тема ми се струва отвличащ маньовър, толкова е предлагана и предъвкана, че няма начин СРС -тата да са толкова ефективни. Факт е че престъпниците са в крак с новите технологии, например нито една нова ключалка, каса, аларма, код и прочие не остават неразгадани дълго време за най-добрите. Престъпния ум е също толкова добър, а понякога и по остър! В тая връзка си спомням снимка на синия Костов преди 13г. Седнали на два стола, той и друга знакова фигура, навътре в плиткото море, по плувки! Когато се договарят тъмни сделки няма място за риск. СРС-то е по скоро пробутван блъф, или средство за манипулация, така мисля аз.


Да де, много ясно, че се избягват телефоните. Но никога не се знае откъде ще изскочи "зайчето". Може в бързината или поради обстоятелствата да изпадне ценна информация. Рядко става, но има такива случаи.
Ако това е единствения начин, би трябвало на него да наблегнат. В противен случай какво остава? Нищо. Съвсем не могат да влязат в дирите им.
Другият вариант е да говорят със символи, само че и те могат да бъдат разгадани или поне насочващи.
Въобще има камара ситуации. Много от нещата, които виждаме по филмите, съществуват и в действителност. На мен ми беше забавно да разбера, че някой се е маскирал като уличен музикант, но ми го каза самият човек. И сега ми звучи смешно, ама го има.
цитирай
12. despinida - Дали сме съгласни или не, никой не ни пита...
12.06.2011 17:22
информационно-технологичното общество, в което живеем, все повече изпитва нужда от тотален надзор над действията на индивидите...
В близко бъдеще, хората ще носят имплантирани чипчетата на GPS-ите си, както сега ходим с личните си карти...
За съжаление, това не е фантастика, а перспектива за човешката раса, чиято популация, и без това се развива безразборно напоследък...
цитирай
13. tutankhamon661 - 10. sedrun - Проблема е в това,
12.06.2011 17:48
sedrun написа:
че колкото повече навлизат срс толкова ще се увеличава броя на злоупотребите. Според мен г-жа Заркова се притеснява именно от това. Възможно е да изникнат такива ситуации, че нещата съвсем да излязат от контрол.


Риск винаги има, не само за СРС-та. Каквото и да правиш, опасността е налице. Мисълта ми е, че ако искаш повече сигурност, трябва да приемеш някои условия. Ние тук не сме видели атентати, затова лесно говорим. Съвсем друго ще мислиш, ако гръмне някое оживено място в България. Не случайно казват 'Не питай старило, а патило!"
цитирай
14. despinida - Тутане, аз съм крайно нетолерантна към т.н. демокрация...
12.06.2011 17:54
ако зависи от мен, това с чиповете и тоталното наблюдение на действията, отдавна да е въведено...а енергията на човечеството ще е насочена в правилната посока...:)))
цитирай
15. skalistmuj - Като говориш за атентати да не казваш, че имаш нещо против Бен Ладен?
12.06.2011 17:57
цитирай
16. tutankhamon661 - 12. despinida - Дали сме съгласни или не, никой не ни пита...
12.06.2011 18:12
despinida написа:
информационно-технологичното общество, в което живеем, все повече изпитва нужда от тотален надзор над действията на индивидите...
В близко бъдеще, хората ще носят имплантирани чипчетата на GPS-ите си, както сега ходим с личните си карти...
За съжаление, това не е фантастика, а перспектива за човешката раса, чиято популация, и без това се развива безразборно напоследък...


Точно натам сме тръгнали. На никой не му е приятно.
Наред с това методите на престъпниците също се развиват. В един момент криминалният контингент започва видимо да мачка полицията - сега е нищо. Хората не могат дори да излязат на улицита, без да се сетят, че може да ги удари примерно куршум.
В тази ситуация кой няма да се съгласи на всичко, само и само да се живее по-спокойно?
Онова за чипа на никой не се харесва. Дори депутатите ще трябва да ги носят.
Аз затова си мисля, че най-логичният завършек е анархията. Контрол, контрол, но в един момент тълпата избухва. Само не знам дали това е за предпочитане. Представи си само - на всеки ъгъл юмручна схватка! Как ти звучи?
цитирай
17. rustam - След този сериозен и аналитичен постинг,
12.06.2011 18:20
вярвам, всички честни хора ще си легнат спокойно таз вечер.
Кои са "спецовете", дето са се присмивали на конспирацията?
Ще споделиш ли накратко?
цитирай
18. tutankhamon661 - 14. despinida - Тутане, аз съм крайно нетолерантна към т.н. демокрация...
12.06.2011 18:32
despinida написа:
ако зависи от мен, това с чиповете и тоталното наблюдение на действията, отдавна да е въведено...а енергията на човечеството ще е насочена в правилната посока...:)))


Ха-ха! Знам, че си умница.
Представяш ли си какви секси разговори може да се чуят! Има някои хора почти се изчукват по телефона. То са "гълъбче, миличко, ако знаеш какво ти мисля" и т.н. Може да стане забавно.
цитирай
19. despinida - Ха, не искам да съм на мястото на тия, които ше прослушват водените разговори...:)
12.06.2011 18:41
tutankhamon661 написа:
despinida написа:
ако зависи от мен, това с чиповете и тоталното наблюдение на действията, отдавна да е въведено...а енергията на човечеството ще е насочена в правилната посока...:)))


Ха-ха! Знам, че си умница.
Представяш ли си какви секси разговори може да се чуят! Има някои хора почти се изчукват по телефона. То са "гълъбче, миличко, ако знаеш какво ти мисля" и т.н. Може да стане забавно.

по-забавно ще ми е да наблюдавам картата с мигащите червени точици на човечетата...как и на къде щъкат по цял ден...и тогава да видиш какъв смях би паднал...
цитирай
20. ivanna4ev - В сферата на сигурността, от доста ...
12.06.2011 18:46
В сферата на сигурността,от доста години насам,според мен,сме си чиста проба на "автопилот".По осигуряване на тази "сигурност,си я караме - Каквото стане и ако стане!Чиста идиотщина си остава разбиването на службите,под предтекст,че били "бивши".Струва ми се,че най-яростните привърженици на това разбиване са и най-яростни противници на т.н. СРС-та.И си го обяснявам някак :))
цитирай
21. termostat - Миналия път плю по Бербатов, а сега по Заркова. Кой е следващия?
12.06.2011 18:47
цитирай
22. tutankhamon661 - 15. skalistmuj - Като говориш за атентати да не казваш, че имаш нещо против Бен Ладен?
12.06.2011 19:00
skalistmuj написа:


Защо, ти да не си му фен?
цитирай
23. tutankhamon661 - 17. rustam - След този сериозен и аналитичен постинг,
12.06.2011 19:03
rustam написа:
вярвам, всички честни хора ще си легнат спокойно таз вечер.
Кои са "спецовете", дето са се присмивали на конспирацията?
Ще споделиш ли накратко?


Много добре знаеш, че повечето хора все още се присмиват и му викат "детски приказки". Постоянно го срещам - най-вече сред коментарите, защото онези, които го смятат за смехория, няма да го пишат като постинг.
цитирай
24. provincialist - Аз при никакви положения не искам да ...
12.06.2011 19:50
Аз при никакви положения не искам да ме подслушват. Не съм забелязъл полицията да върши кой знае колко качествена работа. По-скоро хората сами се грижат за собствената си безопасност. За това предпочитам да стоят далече от моя телефон и онези, с които говоря.
цитирай
25. penchoan - Постингът е жива реклама на поли...
12.06.2011 19:50
Постингът е жива реклама на полицейска държава. Сигурно авторът, при добро заплащане, пръв ще си имплантира чип за глобален контрол под кожата.
За журналистката Ана Заркова не можете да говорите за гаф, защото тя плати скъпо за правото си да говори истината.
Колкото за атентата в Световния търговски център в Ню Йорк, вече и децата знаят, че това е дело на тайните служби на САЩ и няма нищо общо със СРС.
цитирай
26. tutankhamon661 - Подкрепям автора. А Ани Заркова да ...
12.06.2011 19:52
анонимен написа:
Подкрепям автора.А Ани Заркова да попита баща си едно време как се е подслушвало.

цитирай
27. tutankhamon661 - 19. despinida - Ха, не искам да съм на мястото на тия, които ше прослушват водените разговори...:)
12.06.2011 19:55
despinida написа:
tutankhamon661 написа:
despinida написа:
ако зависи от мен, това с чиповете и тоталното наблюдение на действията, отдавна да е въведено...а енергията на човечеството ще е насочена в правилната посока...:)))

Ха-ха! Знам, че си умница.
Представяш ли си какви секси разговори може да се чуят! Има някои хора почти се изчукват по телефона. То са "гълъбче, миличко, ако знаеш какво ти мисля" и т.н. Може да стане забавно.

по-забавно ще ми е да наблюдавам картата с мигащите червени точици на човечетата...как и на къде щъкат по цял ден...и тогава да видиш какъв смях би паднал...


Да, най-добре е зад пулта, но не и червена точица на картата.
Матрицата разполага с много агенти Смит, обаче винаги се намира един Нео ....
цитирай
28. анонимен - Пич,
12.06.2011 20:06
извинявай, че се включвам малко аут ъф топик но ми се налага да поискам подкрепа при тебе заради двете ми триения:
http://rambo2.blog.bg/drugi/2011/06/12/quot-nejniia-quot-ezik-na-valsodar-do-moderatorite.763862
цитирай
29. tutankhamon661 - 20. ivanna4ev - В сферата на сигурността, от доста ...
12.06.2011 20:13
ivanna4ev написа:
В сферата на сигурността,от доста години насам,според мен,сме си чиста проба на "автопилот".По осигуряване на тази "сигурност,си я караме - Каквото стане и ако стане!Чиста идиотщина си остава разбиването на службите,под предтекст,че били "бивши".Струва ми се,че най-яростните привърженици на това разбиване са и най-яростни противници на т.н. СРС-та.И си го обяснявам някак :))


Аз не съм с леви убеждения, но знам, че имаше някои неща, които трябваше да се запазят. Наред с разчистването на боклука, изгърмяха и свестни хора точно на принципа "Щом е от онова време - под ножа!"
Осветиха се и агенти зад граница, за което цял свят ни се присмя - в днешно време нито една държава не може да функционира успешно без външно разузнаване.
Сами си разбихме цялата система, а продължаваме да говорим за въображаема полицейщина. Аз не я виждам.
цитирай
30. borisovgepi - 15. skalistmuj - Като говориш за атентати да не казваш, че имаш нещо против Бен Ладен?
12.06.2011 20:33
Почакай да видиш като започне да защитава терористите. Той и сега го прави, но най-тежките случаи сигурно е оставил за десерт.
цитирай
31. tutankhamon661 - 21. termostat - Миналия път плю по Бербатов, а сега по Заркова. Кой е следващия?
12.06.2011 20:38
termostat написа:


Думата "плю" стои нелепо. По-добре преразгледай коментара си. Ако трябва, ползвай речник за непознатите думи.
цитирай
32. godfatheraz - Всяка жаба да си знае гьола! Заркова ...
12.06.2011 20:45
Всяка жаба да си знае гьола! Заркова разви такава теория, че може филм да се направи. Чисто хипотетично опита да уплаши народа.
цитирай
33. sedrun - че колкото повече навлизат срс т...
12.06.2011 20:54
tutankhamon661 написа:
sedrun написа:
че колкото повече навлизат срс толкова ще се увеличава броя на злоупотребите. Според мен г-жа Заркова се притеснява именно от това. Възможно е да изникнат такива ситуации, че нещата съвсем да излязат от контрол.


Риск винаги има, не само за СРС-та. Каквото и да правиш, опасността е налице. Мисълта ми е, че ако искаш повече сигурност, трябва да приемеш някои условия. Ние тук не сме видели атентати, затова лесно говорим. Съвсем друго ще мислиш, ако гръмне някое оживено място в България. Не случайно казват 'Не питай старило, а патило!"

По-добре да не се случва. Достатъчни бяха престрелките едно време.
цитирай
34. babaelenica - Може ли да попитам? :)))
12.06.2011 21:00
Защо да ми пука, че ще ме подслушват?
Най-много да понаучат нещичко.)
Или всеки крие своите малки, мръсни тайни?
:)))
цитирай
35. tutankhamon661 - 24. provincialist - Аз при никакви положения не искам да ...
12.06.2011 21:01
provincialist написа:
Аз при никакви положения не искам да ме подслушват. Не съм забелязъл полицията да върши кой знае колко качествена работа. По-скоро хората сами се грижат за собствената си безопасност. За това предпочитам да стоят далече от моя телефон и онези, с които говоря.


Явно не си имал сериозни проблеми с престъпниците. Не ти го пожелавам, но ако се случи, повярвай, много ще се радваш, че полицията съществува.
Не мисли, че престъпният контингент се състои от момченца, продаващи трева, или техни връстници, които обират коли посред нощ. Има доста по-сериозни фигури, а срещу тях сам не можеш да излезеш.
цитирай
36. tutankhamon661 - 25. penchoan - Постингът е жива реклама на поли...
12.06.2011 21:27
penchoan написа:
Постингът е жива реклама на полицейска държава. Сигурно авторът, при добро заплащане, пръв ще си имплантира чип за глобален контрол под кожата.
За журналистката Ана Заркова не можете да говорите за гаф, защото тя плати скъпо за правото си да говори истината.
Колкото за атентата в Световния търговски център в Ню Йорк, вече и децата знаят, че това е дело на тайните служби на САЩ и няма нищо общо със СРС.


Рекламата би звучала по съвсем друг начин. Това е отчитане на реалната ситуация.
Ти всъщност не каза с кое не си съгласен. Терористите ли не са толкова обиграни? В Израел ли не са свикнали с постоянния контрол или може би не го приемат за задължителен?
Заркова пострада, никой не го отрича. Но това не й дава повече права от другите. Да кажем, че сега е искала да предупреди хората. А линка видя ли? Там откровено излъга за да създаде интрига. Съвсем умишлено! Ето за това няма оправдание.
За атентата има много хипотези, но това не са доказателства. Не вярвай прекалено на всичко, което четеш по форумите! Дадох го за пример, защото СРС-та имат всевъзможни приложения за цялостната охрана на населението. Колкото и да плашат, ползата от тях е неоспорима.
цитирай
37. tutankhamon661 - 37. анонимен - Само като ти видях ника и разбрах,че си комплексар.
12.06.2011 21:38
анонимен написа:
Ако цапа и мирише казват хората на децата.Ако нямаше комплексари жадни за власт и хората живееха без гаддната държава олицитворена от малоумници харчещи пари за безмислени вой ни и полицейщина щеше да е по доброто решение.Как обаче да го набиеш това в тъпа милиционерска тиква,че не е възможно един да бачка и да умира от глад ,а 100 милиционерски паразита да го вардят да не открадне произведеното със собствен труд?Опитай се да отговориш на този въпрос.


Доста невъзпитан тон. Винаги съм казвал, че такива хора не би трябвало да се изказват прекалено настоятелно, понеже негативните емоции ги подвеждат.
Ти може да не харесваш ника ми, но на него е човек, който завинаги е в световната история. А аз и ти къде сме?
Един бачка, а 100 милиционери го пазят! Къде е това чудо? Във всеки случай не е в България, защото тук има недостиг на полицаи.
цитирай
38. tutankhamon661 - 30. borisovgepi - 15. skalistmuj - Като говориш за атентати да не казваш, че имаш нещо против Бен Ладен?
12.06.2011 21:42
borisovgepi написа:
Почакай да видиш като започне да защитава терористите. Той и сега го прави, но най-тежките случаи сигурно е оставил за десерт.


Кои терористи съм защитавал? Чуваш ли се изобщо?
Дори лъжата трябва да има граници.
цитирай
39. skalistmuj - 30. borisovgepi - 15. skalistmuj - Като говориш за атентати да не казваш, че имаш нещо против Бен Ладен?
12.06.2011 22:00
borisovgepi написа:
Почакай да видиш като започне да защитава терористите. Той и сега го прави, но най-тежките случаи сигурно е оставил за десерт.

Може и Тутана да е терорист. Сигурно няма да пусне този коментар. Тогава ще знам, че крие нещо.
цитирай
40. tutankhamon661 - 32. godfatheraz - Всяка жаба да си знае гьола! Заркова ...
12.06.2011 22:06
godfatheraz написа:
Всяка жаба да си знае гьола! Заркова разви такава теория, че може филм да се направи. Чисто хипотетично опита да уплаши народа.


Някои журналисти точно това гонят - смут в обществото. Не знам дали точно Анна Заркова е получила пари за да пише подобни материали, но постъпката й не е никак коректна. На всичкото отгоре не й е за пръв път. Повторението навява някои съмнения.
цитирай
41. tutankhamon661 - 40. анонимен - Я пак си помисли?
12.06.2011 22:09
анонимен написа:
Да ти обясня световната парична система.До 1933 година всичко що годе е било наред защото вестниците които печатат са били от злато и сребро.
Държавата в лицето на шайка разбойници сега печата колкото си иска хартийки без покритие.с тях плаща на "държавните служители".Те от своя страна плащат на производителите(селяните ) за примерно храна.Паричната маса се натрупва у производителя и магазините остават празни.Сега е модерно да се прилага хипер инфлация или огганизирана престъпност от държавата за ограбване на натрупаното и цикъла започва отново .Ако "Пирамидата" е изградена правилно,тоест по малко паразитни държавни структори периода е на повече време.Така ,че отново си в дълбоко заблуждение.


Имаш известно право.
Но темата е съвсем друга. Не знам как не си го забелязал.
цитирай
42. marlyn - Да разбирам ли, че нямате нищо против
12.06.2011 22:39
внезапни набези по гестаповски, от полицията в дома ви?!? Защото в щатите това вече е законно!!! Ще ми кажете ли, че не знаете, че шайката малоумници която върти на пръста си същите тези щати, поръча събарянето на двете кули, за да използуват прокарването на изгодни тям закони, под благовидни маски като: сигурност, антитерористични мерки, и все подобни глупости?!?
Аз не искам да ми се случи това което се случи на един певец преди година, и на едно семейство само преди седмица. Ясно? НЕ ИСКАМ!!!, малоумници в униформи да ми нахлуват в къщата и да стресират трайно семейството ми! Ясно?!? НЕ ИСКАМ!!! Искам закона да ми позволява когато съм в къщи, да мога да се отбранявам адекватно, като за целта да имам право да пребия като куче, всеки който нахълта неканен в дома ми! Без да се притеснявам, че след като пречукам говедото, ще ме съдят като за човек. Защото същото това говедо, ако има възможността няма да ми прости, и ще ми свети маслото! И даже няма да го осъдят, защото ще си плати гаранцията. А още следващата вечер пак ще се самопокани някъде! За СРС-тата, айде нема нужда брачед!!! Няколко пъти съм присъствал лично на срещи, където всеки вади батериите на телефоните си! Защо ли? Дали точно тези неща ще ни опазят от терористите? Надали! който вярва в обратното - жив и здрав да е и да си живее в заблудата!
Айде със здраве всички! Горе изложеното е лично мое мнение, и не искам да ангажирам никого с него! Лека вечер!
цитирай
43. tutankhamon661 - 33. sedrun - че колкото повече навлизат срс т...
12.06.2011 22:59
sedrun написа:
tutankhamon661 написа:
sedrun написа:
че колкото повече навлизат срс толкова ще се увеличава броя на злоупотребите. Според мен г-жа Заркова се притеснява именно от това. Възможно е да изникнат такива ситуации, че нещата съвсем да излязат от контрол.

Риск винаги има, не само за СРС-та. Каквото и да правиш, опасността е налице. Мисълта ми е, че ако искаш повече сигурност, трябва да приемеш някои условия. Ние тук не сме видели атентати, затова лесно говорим. Съвсем друго ще мислиш, ако гръмне някое оживено място в България. Не случайно казват 'Не питай старило, а патило!"

По-добре да не се случва. Достатъчни бяха престрелките едно време.


Добре де, престрелките. Какво могат да направят полицаите, щом се опитват да им забранят всичко? Не може да подслушват, не може да посягат на човек, а в същото време чакат дейност. Как?
Ето го Чората. И той бил душица. И него го тормозели несправедливо. Оправдаха полицаите, но съм сигурен, че има хора, които са си казали "Как няма да ги оправдаят при тази полицейщина!"
После защо има престъпност. Ами ще има, като самият народ ги защитава без да го осъзнава.
Честно, аз не виждам как това ще се промени, след като всичко е забранено.
цитирай
44. анонимен - Защо ги четете тези платени публ...
12.06.2011 23:00
Защо ги четете тези платени публикации?!?!
цитирай
45. kalinata - Ama za6to men ne me pritesnqva da me ...
12.06.2011 23:56
Ama za6to men ne me pritesnqva da me podslu6vat???!!! Zadavam si vaprosa za6to togava nqkoi revat sre6tu SRS-ta...
цитирай
46. ran - за Заркова - не знам,
13.06.2011 00:52
но вие разсъждавате върху измислени казуси.
Фактите са:
- всеки ден се подписват по 7 СРС-та - не си представям толкова много оперативно интересни лица
- има закон за СРС, който не се спазва от правоприлагащите органи - заключение от парламентарен доклад
Извод:
СРС-тата не подобряват националната сигурност, не се ползват в съда и се ползват за нещо друго.

Каква стойност тогава имат разсъжденията ви свързани с морала или хипотетични ситуации?
цитирай
47. vmir - Нещата опират до личния опит и съпричастността от проблемите на околните.
13.06.2011 08:28
Ако лично нямаш проблеми с престъпността и не ти пука за онези, които са обект на престъпни посегателства, действията на полицията ще ти се струват като полицейщина и насилие. Ако обаче денонощно забелязнаш присъствието на престъпниците и се чувстваш наблюдаван, за да бъде разбит дома ти при излизането ти за работа, ще приемеш с радост и риска един пат да те опердашат погрешка полицаите, отколкото всеки ден да те заплашва фатална среща с бандитите.
Поздравления за постинга!
цитирай
48. tutankhamon661 - 48. анонимен - Еби га тая простотия....
13.06.2011 09:08
анонимен написа:
Пич, а 'що не се застъпваш за лично оръжие и правото да гръмнеш тъпия крадец?

цитирай
49. tutankhamon661 - 44. анонимен - Такава е системата
13.06.2011 09:08
анонимен написа:
До като има овце ще има и вълци.
В долината на Нил има много пирамиди.Те олицетворяват правилно държавно управление и за това според мен са малки и големи.
За да преуспее едно държавно управление благата от произведеното трябва да се разпределят правилно.Играта на стражари и апаши води до никъде след като се пречи всячески на можещите да произведат нещо.От милиционе на власт нищо добро не можеш да очакваш най малкото защото имат професионални изкривявания ,страдат от параноя и за тях всички ако не са милиционери са престъпници.За това е бил и замисъла за разделение на властите и самоконтрола помежду им.За съжаление тук това не се случи по простата причина,че ДС играеше ролята на отдел кадри.Те назначиха милионерите и ............всички виждат резултатите.

цитирай
50. tutankhamon661 - 34. babaelenica - Може ли да попитам? :)))
13.06.2011 09:32
babaelenica написа:
Защо да ми пука, че ще ме подслушват?
Най-много да понаучат нещичко.)
Или всеки крие своите малки, мръсни тайни?
:)))


Ха-ха! Нали! Всеки крие по нещо.
Така или иначе информационната система "Чекай да ти разправя какво е станало вчера при Петрови" действа на шест. Тя е толкова успешна, че спокойно може да замести СРС-та.
цитирай
51. tutankhamon661 - 39. skalistmuj - 30. borisovgepi - 15. skalistmuj - Като говориш за атентати да не казваш, че имаш нещо против Бен Ладен?
13.06.2011 09:35
skalistmuj написа:
borisovgepi написа:
Почакай да видиш като започне да защитава терористите. Той и сега го прави, но най-тежките случаи сигурно е оставил за десерт.

Може и Тутана да е терорист. Сигурно няма да пусне този коментар. Тогава ще знам, че крие нещо.


Е, хубаво, пуснах го. И?
Много ценен и съдържателен коментар. Достоен за образец.
цитирай
52. tutankhamon661 - 42. marlyn - Да разбирам ли, че нямате нищо против
13.06.2011 09:58
marlyn написа:
внезапни набези по гестаповски, от полицията в дома ви?!? Защото в щатите това вече е законно!!! Ще ми кажете ли, че не знаете, че шайката малоумници която върти на пръста си същите тези щати, поръча събарянето на двете кули, за да използуват прокарването на изгодни тям закони, под благовидни маски като: сигурност, антитерористични мерки, и все подобни глупости?!?
Аз не искам да ми се случи това което се случи на един певец преди година, и на едно семейство само преди седмица. Ясно? НЕ ИСКАМ!!!, малоумници в униформи да ми нахлуват в къщата и да стресират трайно семейството ми! Ясно?!? НЕ ИСКАМ!!! Искам закона да ми позволява когато съм в къщи, да мога да се отбранявам адекватно, като за целта да имам право да пребия като куче, всеки който нахълта неканен в дома ми! Без да се притеснявам, че след като пречукам говедото, ще ме съдят като за човек. Защото същото това говедо, ако има възможността няма да ми прости, и ще ми свети маслото! И даже няма да го осъдят, защото ще си плати гаранцията. А още следващата вечер пак ще се самопокани някъде! За СРС-тата, айде нема нужда брачед!!! Няколко пъти съм присъствал лично на срещи, където всеки вади батериите на телефоните си! Защо ли? Дали точно тези неща ще ни опазят от терористите? Надали! който вярва в обратното - жив и здрав да е и да си живее в заблудата!
Айде със здраве всички! Горе изложеното е лично мое мнение, и не искам да ангажирам никого с него! Лека вечер!


Глупости ли са? Тогава ще ти разкажа съвсем истинска история, при това от преди няколко месеца.
Един боклук се криеше години наред въпреки влязлата в сила присъда. Излизаше само колкото да извърши поредното си престъпление - кражби, рекет и прочие. Дори си е позволявал да заплашва разни хора за да не го издадат, защото подозираше, че това ще се случи в даден момент. Идвали са да го търсят, но жена му винаги лъжеше, че отдавна не го е виждала.
И знаеш ли какво стана? Точно това, което те притеснява. Посред бял ден полицията е нахлула и са го изкарали по долни гащи. Това го знам от жена му, която също са свалили на земята с насочен пистолет - много ясно, защото не знаят какво може да очакват от нея. Естествено, според нея полицаите са лоши хора, че са го прибрали, но тя и без това е яко изперкала.
Знаеш ли какво е мнението на целия блок? Все още говорят с възторг за работата на полицаите и ухилени до уши викат "Браво на момчетата!"
Точно за това говоря. Когато хората са били лишени от елементарно спокойствие, предпочитат всичко, но не и тормозът да продължи.
цитирай
53. tutankhamon661 - 45. kalinata - Ama za6to men ne me pritesnqva da me ...
13.06.2011 10:09
kalinata написа:
Ama za6to men ne me pritesnqva da me podslu6vat???!!! Zadavam si vaprosa za6to togava nqkoi revat sre6tu SRS-ta...


Никой не подслушва случайни хора. Просто няма смисъл. Това е истината.
цитирай
54. tutankhamon661 - 46. ran - за Заркова - не знам,
13.06.2011 10:20
ran написа:
но вие разсъждавате върху измислени казуси.
Фактите са:
- всеки ден се подписват по 7 СРС-та - не си представям толкова много оперативно интересни лица
- има закон за СРС, който не се спазва от правоприлагащите органи - заключение от парламентарен доклад
Извод:
СРС-тата не подобряват националната сигурност, не се ползват в съда и се ползват за нещо друго.
Каква стойност тогава имат разсъжденията ви свързани с морала или хипотетични ситуации?


Кой казва, че на ден се подписват 7 СРС-та?
Аз си представям доста повече оперативно интересни лица, но съм доста по-навътре в реалната обстановка, а не по форумите, където рядко се включват преки участници в каквото и да било.
Въпросното заключение пише ли го някъде или просто предлагаш твоето тълкуване? Ако е последното, често попадам на подобни и рядко се съгласявам, защото много хора тълкуват по начин, който аз не одобрявам.
Но дори да е точно, както казваш, не виждам по каква логика следва извода ти. И да е нарушена някоя формалност, това не означава, че няма да донесе добро за сигурността. Ще кажеш "Ама трябва да се спазват", а аз ще ти напомня, че много такива формалности са напълно излишни, защото само спъват работата - има ги навсякъде, но полза или смисъл няма от тях.
цитирай
55. tutankhamon661 - 47. vmir - Нещата опират до личния опит и съпричастността от проблемите на околните.
13.06.2011 10:39
vmir написа:
Ако лично нямаш проблеми с престъпността и не ти пука за онези, които са обект на престъпни посегателства, действията на полицията ще ти се струват като полицейщина и насилие. Ако обаче денонощно забелязнаш присъствието на престъпниците и се чувстваш наблюдаван, за да бъде разбит дома ти при излизането ти за работа, ще приемеш с радост и риска един пат да те опердашат погрешка полицаите, отколкото всеки ден да те заплашва фатална среща с бандитите.
Поздравления за постинга!


Излиза, че някои хора предпочитат да са наблюдавани от престъпници, но не и от полицията - по този начин градят негативните настроения.
Виж коментар 53 - отговора ми към Marlyn. Там разказвам истинска история, която е много показателна. В такива случаи хората не само викат "Браво", а и митинги ще вдигат.
Мечтаещите за анархия просто не знаят за какво става дума. Вероятно си представят неща, различни от онова, което всъщност представлява анархията. Все едно викат 'Върнете ни Дивия запад!" Тези хора не са ставали жертва на сериозни и чести набези, нито познават жертви на подобни. В противен случай друго щяха да говорят - вече достатъчно граждани промениха мнението си по въпроса. Ще има и още.
цитирай
56. tutankhamon661 - 51. nikstan - tutankhamon661- Как мислите, възможно ли е да предотвратиш престъпление без да следиш и подслушваш?
13.06.2011 11:17
nikstan написа:
Тук ,на този момент ми се струва ,трябва да се погледне от друг ъгъл.Няма да оспорвам ,че в днешният етап на технически постижения и двете страни , т. н. -"добри и лоши" се стремят да научат и приложат най-добрите технически и психологически техники и приоми .В тази "игра" няма рицарство, морал хуманност и т. н. . Въпросът е как и кой определя кой е "добър" и кой е "лош"??? Кой е изградил тази толкоз високо- технологична индустрия разузнаването ? С кой се бори? Май цели държави са престъпници. ???? Въпроси ,въпоси .


Разбира се, най-добре е да няма деление на "добри и лоши". Но това е прекалено идеализирано - не знам дали е възможно. Не случайно в постинга споменах "от гледна точка на света, в който живеем".
Ние можем да си говорим и мечтаем, някой ден дори да го осъществим, но към днешната ситуация аз апелирам за реализъм. В противен случай нищо хубаво не ни чака.
Глобално погледнато, цели държави са "виновни и лоши". Ясно е как става това - интересите винаги ще съществуват. По-важно е малкият човек какво може да спечели - нали в крайна сметка за него говорим.
Делението на "добри и лоши" ще съществува, докато има държави. Паднат ли границите, поне на национално ниво това ще изчезне. Не знам защо някои хора са против световното обединение. Нещо лошо ли има в това днешните държави да са нещо като провинции?
Престъпността винаги ще съществува. Не искам да плаша, но според мен все още нищо не сме видели. Ако го няма железният контрол, от който всички треперят, ще дойде време, когато и в собствения си до няма да си сигурен - при това съвсем реално, а не както сега - хипотетично. Наричам го хипотетично, защото повечето хора все още не са патили в дома си от престъпници - личи по форумите. Едно такова събитие променя коренно гледната точка.
цитирай
57. tutankhamon661 - 58. nikstan - Престъпността винаги ще съществува. Съгласен, както и болестите и т. н. т.
13.06.2011 12:18
nikstan написа:
(Но това е прекалено идеализирано - не знам дали е възможно. ) -Според мен това не е идеализирано . Нещата си имат един естествен защитен механизъм ,действие и противодействие .И двете страни дават жертви ,но това е неизбежно.Живота е оцелял и в по-големи трудности .Основната ми мисъл е че акцента се слага на технологично ниво и лични емоции , така се захранва мелницата на бърборенето.Няма лошо за хора без работа като нас. Но аз виждам ,че ми се отнема, "божественното животинско право да защитавам живота и честа си" както и на моите близки и държава. Там е тънката линия на нещата.


Такъв е светът, в който живеем - технологичен. Въпросът има различни измерения, не са само СРС-та. Няма начин да се развива избирателно.
Личните емоции, положителни или отрицателни, не виждам как могат да бъдат избегнати. Освен да се роботизираме.
Вярно, в повечето случаи става дума за бърборене, но понякога има полза. Аз самият чувам или виждам неща, които не са ми хрумвали, после се замислям върху тях и в крайна сметка извличам някаква реална изгода.
"Животинското право да защитиш" също има много измерения - не знам кое по-точно имаш предвид. Ако го приемем буквално - някои хора казват "Нека ми влезе в къщата, а аз ще го застрелям". Повярвай, не е толкова лесно! Такива думи изричат предимно хора, които не са изпадали в съответната реална ситуация. Всъщност малко граждани биха могли да се защитят сами, защото взломаджиите отиват подготвени за всякакви случаи. Да не говорим, че и изненадата е на тяхна страна.
Нещата не опират само до физическата сила, която също често липсва. Трябва и психика. Наивно е да се казва "Колко му е да дръпна спусъка!" Гарантирам, че малко хора биха стреляли срещу човек, дори ако го видят да ограбва дома им. Юмруците са нещо друго - оставят синини, но не отнемат живот.
цитирай
58. hamstera - Не ме е страх от тия мушици, бръбари и ...
13.06.2011 13:40
Не ме е страх от тия мушици, бръбари и разни подобни, нито ме дразнят. Това е така, защото нямам какво да крия. Пищят и реват тези, които имат. Това, че част от личният ти живот може да стане достояние на трети - еми ще погледа малко и ще се откаже хахахахаха - нищо ново под слънцето или луната.
Въпросът за разпространението им - ами зависи от държавата - на кого се позволява ползването им? Това е важен въпрос! Защото може да се случи така, че чрез монтажи да се обвинят невинни хорица.
цитирай
59. tutankhamon661 - 60. nikstan - /Такъв е светът, в който живеем - технологичен. / -И защо трябва да ме преобразува в робот?? Или -"кой съм аз , че да питам"?
13.06.2011 14:06
nikstan написа:
("Животинското право да защитиш" също има много измерения ) метафора за процес свързан с еволюционното развитие на имуната система в човешкия организъм .Усещам ,че въпросът се измества в посока технически постижения и какво ще правим без чужда помощ?? Щото казваш- /Всъщност малко граждани биха могли да се защитят / -Логичният отговор не е лицеприятен.Хипотетичен пример:Ситуацията предполага ,че повече от 50% се нуждаят отпомощ а останалите се борят за оцеляване? Какво става? Кой на кого ще помага ? Нали тогава трябва да се надяваме на онези вътрешни механизми -правото да защитавам живота .Не искам да ти давам примери , как аз съм процедирал в ситуации. Ще спомена ,че от малък съм по улиците и живея в съседни махали с турци ,гърчеещисе българи -лангиря /слаба ракия/ и сме взели физически и психологически превест над тези съсловия и нямаме проблеми тези поколения,защото не помним лошото а сме взели поуките Не сме оставили да ни се качат на главите с една дума....темата е обширна ..Винаги се стремя да има цивилизационо разрешение на нещата.Ама живота не винаги ти предоставя лабораторни условиа. И ако не си разкриеш вътрената съпротивителна функция ,не те чака добро.Не се акцентира върху профилактиката и центъра се измества върху противодействието , и от там и ответния удар ..това няма край.Аз на теб ти на мен? Както тук реплика след реплика ...нали нямаме работа и си я търсим:))) Твой ред е...


Вярвам ти, че можеш сам да се грижиш за себе си. Същото мисля и за мен, макар че оставям една "вратичка" за всеки случай - не се знае какво ми е подготвил животът.
Когато си живял в определена среда, ти се нагаждаш към нея. Браво, че си успял!
Има обаче и друг тип хора. Те имат определени способности и са живели в определена среда, която ги е накарала да наблегнат на други неща. Далеч не всички могат да се оправят сами в ситуации, изискващи груба сила или нещо от сорта. Не можем да ги обвиняваме, защото те са силни в други области. Съгласи се, че няма човек, който да може всичко.
Ще посоча и още един тип - онези, които могат да напердашат някои, ако се наложи, но предпочитат да хвърлят усилията си за нещо по-различно .Според мен е правилно да постъпят именно така, понеже никой не може да се бори на 1000 фронта еднакво успешно - никой не е Господ. Не знам дали ме разбираш. За да си достатъчно ефективен в една работа, други трябва да поемат останалото.
Разбира се, колкото повече области владееш, толкова по-добре. Никой не отрича, че човек трябва да се усъвършенства постоянно.
Трябва да ти напомня, че има и различни видове врагове. Говориш за малцинства. Добре, но те не са въоръжена армия или примерно 20 дрогирани мутри. Има разлика, нали? Това показва, че за някои неща определено трябва яка полиция. Не ми се говори за армия, че вече става наистина страшно.
цитирай
60. tutankhamon661 - 61. hamstera - Не ме е страх от тия мушици, бръбари и ...
13.06.2011 14:11
hamstera написа:
Не ме е страх от тия мушици, бръбари и разни подобни, нито ме дразнят. Това е така, защото нямам какво да крия. Пищят и реват тези, които имат. Това, че част от личният ти живот може да стане достояние на трети - еми ще погледа малко и ще се откаже хахахахаха - нищо ново под слънцето или луната.
Въпросът за разпространението им - ами зависи от държавата - на кого се позволява ползването им? Това е важен въпрос! Защото може да се случи така, че чрез монтажи да се обвинят невинни хорица.


Прав си. Така или иначе няма вариант всеки да подслушва всеки.
Ще добавя, че твоят личен живот е интересен за теб, но може ли да заинтригува човек, който не те познава? Не виждам как. Всеки има скрити мераци, любови и т.н. Това е банално.
цитирай
61. tutankhamon661 - 64. nikstan - / никой не може да се бори на 1000 фронта еднакво успешно - никой не е Господ./ Ама братче, говорим ,до някъде сме съгласни донякъде не.
13.06.2011 14:58
nikstan написа:
Нали ,идеята е социума, /социалното общество/ където отговорностите и задълженията се разпределят според възможностите и способностите на базата на взаимоуважението лоялноста и просперететана на общноста ит. н. и т. н. И ако част от това общество /група хора с по специални функции/ в случая полиция ,цру да не ги изброявам поче да дърпа чергата към себе си и щом другите реагират значи нещата не са наред ,нали никой не иска да му надзърта в банята и кенефа? За това говорим. Има голямо размиване на нещата .Тук говорим ,че не искам постоянно да ми надзъртат в кревата за да се уверят дали съм враг или послушко. Не желая да се ограничавам от свободата в рамките на допустимото и нормалното. Личното пространство си е мое. Ще го споделям с когото аз реша .За това става въпрос в темата . ................


Далече съм от мисълта, че трябва да живеем в Биг Брадър. Ще кажеш, че така се започва, но аз се надявам да не стигнем чак до тази изродена форма - надничане в кенефа.
Просто се опитах да успокоя хората, защото се наслагва мнението, че един нормален разговор ще се превърне в невъзможна мечта. Аз не желая това.
Вероятно ще признаеш, че в законите има куп вратички и всякакви формалности, които позволяват на престъпниците да се изплъзват. Тези неща не искам да спъват работата.
А иначе много ясно, нямам желание да ми надничат тук-там. Аз и затова не бих извършил престъпление - много внимавам по този въпрос, особено при юмручна свада.
цитирай
62. tutankhamon661 - 67. анонимен - Само да кажа на автора на това пис...
13.06.2011 16:06
анонимен написа:
Само да кажа на автора на това писание ,че СРС не означава само подслушване на телефони.Това като начало.Проблема не е дали трябва да се използват тия СРС-та,а кой и как определя срещу кого да се приложат.Защото след като според последните доклади лично министъро Цветанов е разпоредил 160 пъти прилагане на СРС-та позовавайки се на точката за заплаха на националната сигурност излиза ,че тук бъка от терористи.Истината обаче е ,че се подслушват и филмират който си искат.

цитирай
63. анонимен - EqLBeKhrvoPF
21.06.2011 13:51
And I thought I was the sneslibe one. Thanks for setting me straight.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5664155
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59857
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031