Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2011 18:34 - Избори
Автор: tutankhamon661 Категория: Политика   
Прочетен: 17548 Коментари: 42 Гласове:
87

Последна промяна: 14.06.2012 09:09






Наближат ли избори, винаги става напечено. Вече го виждам по всички форуми. Hякои хора изведнъж се активизираха и ежеминутно ни информират какво прави човекът, подкрепян от тях. Tова е хубаво. Hай-малкото доказва, че никой не пречи на словото. В противен случай кaртинката щеше да е съвсем различна.

Тъй като вече станах свидетел на виртуални престрелки, искам да ви напомня, че добрият тон винаги трябва да се спазва. Забравянето му не може да бъде оправдано по абсолютно никакъв начин.

Тук е мястото да се възхитя от феновете на ГЕРБ – те са еталон за възпитание. Сякаш са подбирани с конкурс. Може да спорят, понякога дори ожесточено, ала не съм прочел нито един обиден коментар. Ако някой твърди обратното, нека ми посочи изключението. Честно, ще ми бъде интересно да видя поне един невъзпитан гербер.

Същите добри думи могат да се кажат и за доста от противниците на Борисов, но аз искам да говоря за другите. Попаднах на потресаващи публикации. Колкото и да мразиш човек, не може на обществено място да го наричаш свиня, животно, роб. Последното задължително е свързано с “Аз съм твой господар”.

Моля?!? В кой свят живееш? Обръщаш се към премиера, а това има своите правила, които си длъжен да спазваш, без значение дали ти харесва. Забележете: не говорим за полицейщина и тоталитаризъм, а просто за възпитание и етикеция.

Омръзна ми всеки ден да си задавам въпроса “Този от коя кръчма са го взели?” Съжалявам, но такива хора нямат право да се изказват по форумите. Самото им присъствие е обида за всеки нормален гражданин, включително за онези, които по принцип споделят политическите виждания на оратора-простак.

Добре е всеки да си зададе въпроса “Искам ли такива хора, с такива фенове, да спечелят изборите и мога ли да очаквам от тях нещо добро, след като им липсва дори елементарна култура?” Щом Бойко Борисов може да се държи възпитано, значи същото важи и за другите. Hе е честно някои да ползва привилегии.

Появиха се съмнения за саботажи. Със сигурност има такива, но от кого? Оказа се, че лудите по форумите са много повече, отколкото подозирах. И не е задължително да са тийнейджъри. Може да не ви се вярва, но зрели хоpа си погаждат тъпи номера, контрастиращи на самата идея за дискусия. Случва се в абсолютно всички посоки, поради което не е коректно веднага да се обвинява МВР. Може да е просто луд нехранимайко. Да не забравяме, че не само Цветанов разполага с компютърни специалисти.

От друга страна, ако говорим за нарушаване свободата на словото, не съм видял нито един гербер, който да го прави. Докато на мен лично са ми казвали “В моя блог никой няма право да хвали ГЕРБ”. Ето това е абсолютната цензура. Забележетe: във вреда на ГЕРБ. Нямам предвид недопускане на псувни, а изтриване на най-обикновено мнение. С други думи: правят точно онова, за което напълно несправедливо обвиняват управляващите. Просто някои хора не търпят опозиция. Hай-много ги е страх от онези, които умеят да се обосноват.

Във връзка със саботажите искам да ви информирам, че напоследък Facebook правят някои нововъведения и от това изникват бъгове. Вероятно повечето потребители вече са го забелязали по личните си профили. Това се отразява на цялата система.

Понеже cтана дума за вечно стряскащата полицейщина, държа да ви напомня, че колкото и да са затегнати правилата, те важат за всички. В момента точно се сещам за десетките катаджии, глобени от свои колеги заради нарушения на пътя. Това говори ли ви нещо? Помните ли, че самият Красимир Велчев, шеф на парламентарната група на ГЕРБ, олекна с 50 лева, защото говорел по телефона? Преди виждали ли сте нещо подобно?

Значи хората на Борисов могат да си носят наказанията и да плащат глоби, а противниците им ще минават метър, иначе пищят за полицейщина? Това се нарича обратна дискриминация и мен никак не ме устройва.

Наред със споменатите обвинения отново се повдига въпросът за защита на нечии интереси. Същото може да се говори за всички други, но не и за ГЕРБ, които отново потвърдиха, че няма да приемат дарения за да не ги обвинят в корупция. Mога да ви уверя, че само те ще се откажат от финансовата инжекция. Това е все едно мачът да започне от 1:0 са противника, защото знаем колко са важни парите. Особено по време на избори. При описаната ситуация кой е с привилегии? А нещо за равнопоставеност, каквато липсва в случая?

Призовавам към коректност не само блогърите по всички форуми, но и журналистите! Наложително е, тъй като отново видях двойния аршин в действие.

Скоро един човек cъвсем целенасочено успя да привлече вниманието, използвайки смъртта на делфин. Не е приятно събитие, но да твърдиш, че е убит само защото имал дупка в тялото, е меко казано, хистерично. След като никой не е проверил трупа, би трябвало повече да се внимава с “експертните” заключения, понеже тези неща не стават само с гледане. А хистерикът дори е развил фантазиите си – можело да е стреляно с автоматично оръжие. Ха така ! Абе хора, това са рибари, не наркотрафиканти. И то ако допуснем, че делфинът наистина е убит. Само че няма нито едно доказателство в подкрепа на подобно твърдение.

Споменах историята, защото Анна Заркова я използва за да се прояви с любимото си занимание – сеенето на интриги и слухове. Тази жена непрекъснато говори, че полицията не събира качествени доказателства, т.е не си върши работата. А сeга приема за “чиста монета” думите на някакъв непознат, който забелязал мъртъв делфин на брега.

Добре де, защо в този случай не поиска поне едно сигурно доказателство, че е стреляно по животното? Как за едни събития е свръхкритична, а за други не толкова? Честно ли е и бихте ли повярвали на такъв “ценен” информатор? Та това е мащабно подлъгване на населението. Сигурно знаете какъв отзвук получи случаят с мъртвия делфин. Може и досега да го разнасят по форумите. Трябва ли по този некоректен начин да се взривява обществото? Hима жалкото материалче на някаква журналистка е по-важно от истината? А имаше време, когато я уважавах. Вече няма как, защото не й е първата
издънка.
 



Гласувай:
89



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Сашо,
12.09.2011 18:55
съгласна съм за добрия тон! Поздрави:)
цитирай
2. tutankhamon661 - 1. angpiskova - Сашо,
12.09.2011 19:19
angpiskova написа:
съгласна съм за добрия тон! Поздрави:)


Така, де. Тук е за хора.
А животните - в зоологическата градина.
цитирай
3. stomanata - Разбира се, че ще пробват всичко, защото само ГЕРБ са като немска машина.
12.09.2011 19:46
Този път дори Костов не е стабилен. Ту в една посока, ту в друга. Накрая се изпокара с обичайните си партньори. Явно не им е писнало да цицат от държавата и искат още. Това ги озлобява допълнително.
цитирай
4. анонимен - ?
12.09.2011 20:00
Защо не вземеш пак да пишеш приказки? Там поне няма да ти се смеят. Не всички:)))
цитирай
5. borisovgepi - Скъсваш ме
12.09.2011 20:20
Все повече добивам осещането, че мечтаеш за бигбрадър. Cигурно няма да ти хареса да те следят в собствения ти дом, но ще го разбереш прекалено късно.
цитирай
6. tutankhamon661 - 3. stomanata - Разбира се, че ще пробват всичко, защото само ГЕРБ са като немска машина.
12.09.2011 20:54
stomanata написа:
Този път дори Костов не е стабилен. Ту в една посока, ту в друга. Накрая се изпокара с обичайните си партньори. Явно не им е писнало да цицат от държавата и искат още. Това ги озлобява допълнително.


Интересно, че дори Първанов призна способността на Борисов да взема мигновени решения, които в повечето случаи са правилни. Докато Станишев не притежавал това умение.
Честно казано, не очаквах подобен комплимент точно от президента.
цитирай
7. tutankhamon661 - 4. анонимен - ?
12.09.2011 20:55
анонимен написа:
Защо не вземеш пак да пишеш приказки? Там поне няма да ти се смеят. Не всички:)))


За приказки ли мечтаеш?
Налага се да чакаш.
Ако ли не, има толкова други места, където можеш да ги намериш.
цитирай
8. анонимен - Тути,
12.09.2011 21:21
носи се слух, че напоследък хапваш асфалт. Вкусни ли са магистралите?
цитирай
9. tutankhamon661 - 5. borisovgepi - Скъсваш ме
12.09.2011 21:27
borisovgepi написа:
Все повече добивам осещането, че мечтаеш за бигбрадър. Cигурно няма да ти хареса да те следят в собствения ти дом, но ще го разбереш прекалено късно.


Никой не би харесал Биг Брадър в реалността. Не бъркай нещата!
Tи вероятно мечтаеш за анархия, мен обаче не ме устройва.
Наясно съм какви животни дебнат в "сенките" и именно заради тях полицията трябва да е по-брутална.
Как да съберат доказателства? От въздуха ли?
цитирай
10. tutankhamon661 - 8. анонимен - Тути,
12.09.2011 21:33
анонимен написа:
носи се слух, че напоследък хапваш асфалт. Вкусни ли са магистралите?


Никой не те кара да ядеш магистрали.
Знаеш ли, това извъртане на фактите доста се изтърка.
Само най-болните още не са разбрали, че без инфраструктура никой инвеститор не би дошъл тук.
цитирай
11. анонимен - от Севт Непримиримии
12.09.2011 21:37
Здравей ,Фараоне!
Аз ще поставя този линк,защото материала напълно отговаря на собственото ми отношение към моментната ситуация на живота в България

http://www.svobodata.com/page.php?pid=6560&rid=154&archive=

Бъди здрав!
цитирай
12. godfatheraz - Очевидно е.
12.09.2011 21:40
Отказът от дарения е заради вечните плачковци. Да не кажат нещо. Това е резултат от измислените обвинения. Целта е да спънат ГЕРб. В действителност всички са наясно, че кампанията струва пари, а субсидията изобщо не е достатъчна.
цитирай
13. haralanov - Предполагам,че...
12.09.2011 21:51
Ако ГЕРБ спечелят изборите ще ти олекне!?
цитирай
14. tutankhamon661 - iwahb
12.09.2011 21:55
Не знам защо, но коментарът ти не излезе.
Ако искаш, пусни го пак.
Не съм го спрял нарочно.
цитирай
15. tutankhamon661 - 13. анонимен - от Севт Непримиримии
12.09.2011 22:13
анонимен написа:
Здравей ,Фараоне!
Аз ще поставя този линк,защото материала напълно отговаря на собственото ми отношение към моментната ситуация на живота в България

http://www.svobodata.com/page.php?pid=6560&rid=154&archive=

Бъди здрав!



Колкото повече информация, толкова по-добре.
Tи няма ли да се връщаш? И Vmir те попита същото.
цитирай
16. анонимен - Защо не вземеш пак да пишеш прика...
12.09.2011 22:20
tutankhamon661 написа:
анонимен написа:
Защо не вземеш пак да пишеш приказки? Там поне няма да ти се смеят. Не всички:)))


За приказки ли мечтаеш?
Налага се да чакаш.
Ако ли не, има толкова други места, където можеш да ги намериш.

Предпочитам твоите бълвочи. Те най-добре ме разсмиват.
цитирай
17. анонимен - Луд, тъп или....
12.09.2011 22:28
Говориш за възпитание при Боко. Нещо не ми стана ясно къде си го видял. Явно не гледаш неговите интервюта. Всичките сте такива зомбирани.
цитирай
18. tutankhamon661 - 14. godfatheraz - Очевидно е.
12.09.2011 22:36
godfatheraz написа:
Отказът от дарения е заради вечните плачковци. Да не кажат нещо. Това е резултат от измислените обвинения. Целта е да спънат ГЕРб. В действителност всички са наясно, че кампанията струва пари, а субсидията изобщо не е достатъчна.


Всичко на този свят става с пари. Ясно е, че няма безплатни избори.
Досега партиите ползваха дарения, а изведнъж се оказа лошо - точно като за ГЕРБ. Това не им пречи да отричат постоянните спънки, целящи да саботират най-успешната партия.
цитирай
19. анонимен - от Севт Непримиримии
12.09.2011 22:46
Няма да се логна,отново,иначе не спирам да ви чета - и политиците и историците и най - вече дискусиите..
Хубава вечер!
цитирай
20. borisovgepi - tutankhamon661,
12.09.2011 23:00
има, има. Как е по-другите държави? Не говоря за полицейските. Тук само се оправдават.
цитирай
21. tutankhamon661 - 15. haralanov - Предполагам,че...
12.09.2011 23:30
haralanov написа:
Ако ГЕРБ спечелят изборите ще ти олекне!?


Надявам се! Можеш и ти да помогнеш при добро желание. Само да не объркаш бюлетината.
Преди малко гледах Кулеков при Слави. Тоя такива глупости наговори, че ми даде материал за цял нов постинг.
Та, ще видим ....
цитирай
22. froid - Пиши!
12.09.2011 23:49
Аз понеже не гледам, а само пия (според Рустам), та ще ми е интересно да те чета :-))
цитирай
23. анонимен - от Севт Непримиримии
13.09.2011 01:08
Ето ти и мнение на друг българин,живеещ отдавна в САЩ.

http://www.eurochicago.com/2011/09/shamarite-na-sadbata/comment-page-1/#comment-46620
цитирай
24. diadokolio - Добрият тон!
13.09.2011 05:46
Добро да е утрото Ви,
Благодаря Ви, за подтикващия към добро материал!
Селото ни е малко, конкурентите са седем, но добрите думи са реалност.
Нямам обяснение, дали кризата или климатичните промени са притесняващи, че преобладава добрият тон и мисълта за младите, които са без работа и се завърнаха към корените си.
Различни сме, но вярвам в обединителната сила на добрите думи.
Приятен и ползотворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
25. tutankhamon661 - 18. анонимен
13.09.2011 09:47
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:
анонимен написа:
Защо не вземеш пак да пишеш приказки? Там поне няма да ти се смеят. Не всички:)))


За приказки ли мечтаеш?
Налага се да чакаш.
Ако ли не, има толкова други места, където можеш да ги намериш.

Предпочитам твоите бълвочи. Те най-добре ме разсмиват.


Значи все пак ти носят приятни усещания. Би могъл да кажеш поне едно "Благодаря".
Друг е въпросът, че не можеш да ги разбереш.
цитирай
26. vidimsvet - :)))
13.09.2011 10:22
Прекалено сериозно гледаш на живота. Дай по-весело, че и без това има прекалено много поводи за мрачни мисли. Изборите и без теб ще минат и заминат. Другите неща са по-важни.
цитирай
27. tutankhamon661 - 19. анонимен
13.09.2011 10:38
анонимен написа:
Говориш за възпитание при Боко. Нещо не ми стана ясно къде си го видял. Явно не гледаш неговите интервюта. Всичките сте такива зомбирани.


Едно е разпалената реч, съвсем друго са каруцарските псувни. Второто не съм го чувал от Бойко Борисов. Ако твърдиш обратното, би трябвало да дадеш доказателства - не вярвам да имаш такива.
цитирай
28. анонимен - Намираш фидосова за секси нали?
13.09.2011 10:56
Не съм съгласен. Не ми пращай мутри, защото при мен не вървят. Мутропартия.
цитирай
29. tutankhamon661 - 21. анонимен - от Севт Непримиримии
13.09.2011 11:12
анонимен написа:
Няма да се логна,отново,иначе не спирам да ви чета - и политиците и историците и най - вече дискусиите..
Хубава вечер!


Ти си знаеш.
Все още има какво да се прочете.
цитирай
30. creese - ето доказателство за липсата на възпитание при Боко...
13.09.2011 11:38
http://vbox7.com/play:005cb870&ef=1 :)
цитирай
31. tutankhamon661 - 22. borisovgepi - tutankhamon661,
13.09.2011 12:01
borisovgepi написа:
има, има. Как е по-другите държави? Не говоря за полицейските. Тук само се оправдават.


Tочно другите държави се възхищават от нашата полиция, но често не приемат присъдите на българския съд. Следователно правилно са ни преценили.
Tези неща се знаят - не са тайна. Hе се правете на луди!
цитирай
32. xloranphyl - Стенвестникът "Гърбаво Д...
13.09.2011 13:56
Стенвестникът "Гърбаво Дело" се списва изключително прилежно!
БРАВО!
цитирай
33. tutankhamon661 - 24. froid - Пиши!
13.09.2011 14:11
froid написа:
Аз понеже не гледам, а само пия (според Рустам), та ще ми е интересно да те чета :-))


Ха-ха! Рустам кога ли е говорил истината, че сега ще го направи. Няма начин.
цитирай
34. toxic - По нашите ширини един от конкуре...
13.09.2011 14:59
По нашите ширини един от конкурентите на ГЕРБ плаща по 50 лв. за глас. Нямам време да слушам предизборни тъпотии, но си го представям как говори за муртизацията и приватизацията на града. Изглежда основното, което дразни повечето опоненти на ГЕРБ е, че не са на тяхното място.
цитирай
35. liliyanaandreeva - Ум гласува, после робува и патки пасе...
13.09.2011 15:10
ИЗБОРНА КАМПАНИЯ

В медийната вакханалия
на популистката фекалия
плъзнали са като глисти
политическите популисти…

Фанариоти, фарисеи, фараони
са в един и същи кюп –
манипулират роби милиони
и оставят труп след труп…
цитирай
36. анонимен - пишеш, оспорваш се сам, "без обиди", обиждаш...
13.09.2011 16:39

ако са ти платили, за да напишеш горното, дано поне си взел дота пари... ако наистина вярваш в написаното от теб, ми е малко жал за теб... не съм нито политизиран, нито "враг" на Бойко. Той човечецът няма нужда някой друг да го излага, справя се добре и сам... а ето един пример, който си заслужава да прочетеш
http://svetev.blog.bg/politika/2011/07/02/borisov-i-fandykova-otkrivat-quot-pytishta-za-nikyde-quot.775508
цитирай
37. tutankhamon661 - 25. анонимен - от Севт Непримиримии
13.09.2011 17:04
анонимен написа:
Ето ти и мнение на друг българин,живеещ отдавна в САЩ.

http://www.eurochicago.com/2011/09/shamarite-na-sadbata/comment-page-1/#comment-46620



Любопитен линк.
Много неща стават около нас и всичко е навързано.
цитирай
38. tutankhamon661 - 26. canis
13.09.2011 21:52
canis написа:
borisovgepi написа:
Все повече добивам осещането, че мечтаеш за бигбрадър. Cигурно няма да ти хареса да те следят в собствения ти дом, но ще го разбереш прекалено късно.

Пише се "Усещане"...
А защо да не ме следят ?
Нека, може и да научат нещо.
Как да си ползват израстъците между рамената например.
Че повечето ги ползвате неясно за какво...


По форумите е пълно с неграмотни хора, което не им пречи да ни натякват претенциите си. Като няма друго, остават само думите.
цитирай
39. tutankhamon661 - 27. canis
13.09.2011 21:53
canis написа:
анонимен написа:
носи се слух, че напоследък хапваш асфалт. Вкусни ли са магистралите?

Ех...
Ограмотяване за първокласници...
1. В съвременната цивилизация, храните се произвеждат на доста големи разстояния от консуматорите.
2. Транспорта на храните став по пътища.
3. Когато пътищата са добри, транспорта е сигурен и евтин.
/ В смисъл, че не спираш камиона за ремонт на всеки 50 км./
4. Защо ли се хабя ?
Мисля, че е време да се спрат анонимните.
Аз например стоя зад думите си.
С меч в ръка.
................
Наскоро се возих в метрото за първи път.
Просто не ми е било нужно преди това.
След това се случи да мина по околовръстното.
Какво да Ви кажа...
Най после някой да направи нещо истинско.
А, не само да си дере гласните струни.


Абсолютно съм съгласен.
цитирай
40. tutankhamon661 - 28. diadokolio - Добрият тон!
13.09.2011 21:57
diadokolio написа:
Добро да е утрото Ви,
Благодаря Ви, за подтикващия към добро материал!
Селото ни е малко, конкурентите са седем, но добрите думи са реалност.
Нямам обяснение, дали кризата или климатичните промени са притесняващи, че преобладава добрият тон и мисълта за младите, които са без работа и се завърнаха към корените си.
Различни сме, но вярвам в обединителната сила на добрите думи.
Приятен и ползотворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.


Много важно е човек да гледа позитивно на живота.
Във всяка трудна ситуация трябва да си зададе въпроса "Къде е изходът", а не да си повтаря "Мале, че съм зле". Второто е много лошо и пагубно.
цитирай
41. анонимен - ГЕРБ - ГРОБ
14.09.2011 09:43
Да бе, ГЕРБ света вода ненапита, само дето председателят на общинската структура във Велико Търново така прекрой плановете за реконструкция на пътищата, че един не много натоварен път, който минава покрай неговите имоти в Еленският балкан ще се ремонтира, за сметка на доста по-натоварени и по-важни пътища!
Това ли им е новият морал?
цитирай
42. batogo - Поздравления, Фараоне!
14.09.2011 11:43
Според мен има много истина в думите ти. Започвам да ценя мнението ти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5663101
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59857
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031