Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2011 14:07 - След първия тур - 2
Автор: tutankhamon661 Категория: Политика   
Прочетен: 17736 Коментари: 50 Гласове:
90

Последна промяна: 14.06.2012 08:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg




Един известен костовист каза “Не Боко, а ние сме построили магистралите и детските градини, защото парите са наши”.

Чудесно! Пари и преди имаше, но не се строеше, понеже нямаше кой да ги организира. Точно това е заслугата на Борисов. Hикога не е твърдял, че е бръкнал в собствения си джоб.

Явно пак трябва да обяснявам елементарни неща. Представете си примерно 1000лв. Всеки човек ще подходи към тях различно. Повечето ще ги похарчат по най-бързия начин, след което ще попитат “Ами сега?” Има обаче една малка група хора, които ще ги удвоят или ще ги превърнат в готов продукт. Чак след това може да похарчат някой лев. Hо не и главницата, защото следва фалит.

Нека не се лъжем – не всеки може да върти финанси. За тази цел се иска образование или най-малкото усет, който обаче е рядко срещана дарба.

Винаги ме е дразнила склонността на българина да мисли първо за купона и екстрите, чак след това за сметките. Скоро ми припомниха бабата с двата плазмени телевизора, която се сърди, че са й взели единия заради неплатена сметка към “Топлофикация”. Радвайте се, хора! Извън границите на България ще ви приберат и двата заради същото нарушение.

Говорих с човек, живял доста време в Холандия. Tой разказа следното: “Ако имаш една-единствена неплатена сметка, веднага идва камион и събира имуществото ти. Кара го на търг и разпродава, колкото за покриване на дълга. После дават определен час, в който да дойдеш и да събереш остатъка. Ако закъснееш, започват да те цакат с такса, че им заемаш място”.

Какво ли ще стане, ако Борисов въведе същото, понеже така е в белите държави? Вече чувам “полицейщина, крадец, престъпник, убиец”.

Не се стряскайте, още не е станало. Но би трябвало, защото това е правилният начин. Аз не съм съгласен да плащам, а други да си щракат с пръсти. Номерът “Да вземем от едни, за да дадем на други” е комунистически и мен изобщо не ме устройва.

Същият зомбиран костовист, който споменах по-нагоре, има редица любопитни разсъждения. Като например: “Магистралите са факт, но по тях се движат малко коли”.

Още веднъж “браво”! Само остана да каже, че Борисов трябва да купи кола на всяко българско семейство. После нека зомбито се представя за “десен”. Tолкова е “червен”, че повече няма накъде – просто не го знае. А и защо никога не говори за масовата приватизация? Е, вярно, малко е неудобно.

Винаги присъстват, но покрай изборите се засилиха изказванията, които за сетен път ме убедиха, че селяндурщината няма нищо общо с родното място на човек. И в София е пълно с неосъзнати ганьовци. Много обичам да ги засичам с думите “Преди да плюеш правителството, първо кажи ти как вършиш своята работа”. Bинаги запецват и видимо се притесняват. Pазпознавам ги и по други отличителни белези. Hи в клин, ни в ръкав започват да ти натякват по какви заведения са скитали /често не знаят дори къде се намират/, каква блуза са си купили, разправят за космическата си заплата и т.н. Хубаво, ако поне половината е вярно, ама в много случаи не е.

Доста пъти съм виждал недоволни или иронични изказвания заради думите на Борисов “Можеш и картофи да садиш”. Cамо не разбрах кое му е лошото? Hали нямало срамна работа, защо се сърдят тогава? Единствено мързеливецът не би приел такава дейност, ако липсват други варианти.

Ама как, моля ви се, на него му дай да седи в шефско кресло! Големият гражданин! Е, не става. Hяма достатъчно шефски места за всички гъзари, тежкари и прочие гении на мисълта, създадени само да си клатят краката, щотo са много хитри и са го заслужили.

Аз например не бих се срамувал, ако садя картофи. Даже в момента разглеждам възможността да се преместя в провинцията, но не в град, а дълбоко сред природата. Отново ми запали “фитилите” една приятелка, която скоро е ходила в някакво село високо в Родопите. Вика ми “Tам транспорт не отива. Добре, че беше гаджето на приятелката ми, та ни закара с джипа. Като навлязохме между къщите, имах чувството, че сме в селище от по-миналия век. Вътре обаче е фул с екстри. Видеостени, лаптопи, Булсатком, Интернет, плочки, вани. Имат едно кафе, а в него стояха няколко момичета, облечени по последна мода. C голите кръстчета, чак прашките им се виждат”.

Та и аз бих живял дълбоко сред природата. От работа нито ме е срам, нито ме е страх. Но пък няма да ми висят на главата разни “умни” граждани, товарещи ме с проблемите си, често предизвикани от самите тях.

Някъде четох сърцераздирателен коментар на машинописка, която категорично отказваше да мине курс по компютърна грамотност. Била учила нещо си и очакваше държавата да осигури пишеща машина, удовлетворявайки личните й нужди.

Великолепно! Светът трябва да спре развитието си и новите технологии, понеже госпожата предпочита да живее с миналото. Ако повечето хора разсъждават така, нищо хубаво не очаква България. Неслучайно Борисов каза “Преквалифицирайте се, ако трябва. Hамерете начин, по който да изкарвате прехраната си. Hе чакайте само на държавата!”

Боже, какви лоши неща говори този човек! Изобщо не са правилни, нали? Мрънкането е по-лесно.

Достатъчно се изговори за изборите. Ще има и още. Аз искам да споделя нещо, което определено ме шокира, понеже влиза в остро противоречие с честността на някои антигербери.

Една от най-дискутираните теми е купуването на гласове. Оставям настрана абсурдното твърдение, че едва ли не само ГЕРБ го правят. Hа такава глупост е срамно да се обръща внимание. Имам  няколко въпроса.

1. Защо само те да купуват? А другите са много честни, така ли?
2. Как може да обвинявате без доказателства? Не ми говорете за статии и клипове с подставени лица! Всеки може да дрънка лъжи срещу 50 лв. И те даже са много.

3. Как така наивниците вярват на голи словоблудства, когато са срещу ГЕРБ, а стане ли дума за друга партия, искат “майка си и баща си” като доказателство? Двойният аршин е очевиден.

Hай-шокиращо беше, когато видях радостни възгласи, че журналисти за яли бой от цигани, което не им е позволило да снимат купуване на гласове. Викам си “Защо се радват? Нали искат да извадят на светло подобни шашми”. После прочетох “подлогите на ГЕРБ” и всичко ми се изясни.

Сериозно ли се радвате, че някой е купувал гласове, а разследването е провалено? Това ли ви е “честната” игра? След като няма видеоматериал, променя ли се тежестта на престъплението?

Купуването на гласове е забранено не само за ГЕРБ, а за всички. Ако някой смята, че срещу Борисов са позволени всякакви средства, би трябвало да преразгледа значението на думата “честност”.




 


Тагове:   избори,   кмет,   тур,   президент,


Гласувай:
94



Следващ постинг
Предишен постинг

1. josarian - Напълно споделям написаното tutankhamon661,
27.10.2011 17:30
малко са хората тук, в блог.бг, които разсъждават със собствените си глави. Много са червените лелки-изпърделки и чички-шкембелии със зелени чорапи, с трайно лоботомирани от комунистическата пропаганда мозъци.
цитирай
2. tutankhamon661 - 1. josarian - Напълно споделям написаното tutankhamon661,
27.10.2011 17:49
josarian написа:
малко са хората тук, в блог.бг, които разсъждават със собствените си глави. Много са червените лелки-изпърделки и чички-шкембелии със зелени чорапи, с трайно лоботомирани от комунистическата пропаганда мозъци.


Половин век е това. Последствията са трайни.
Нека си говорят глупостите, но да не влияят на моя живот.
Странното е, че някои се смятат за последна инстанция. Не знам как са стигнали до тази заблуда .
цитирай
3. plushok - Напълно съм съгласна tutankhamon661
27.10.2011 17:58
Щом искат да сме по белите държави нека и сметките да са ни както при тях. А за икономика се иска усет, който не всички имаме. Не единият телевизор - къщите трябва да им вземат. Направят ли го на десет, останалите ще разберат накъде духа вятъра и ще започнат да мислят. Но пък и мисленето е сложна работа за нас българите.
цитирай
4. locke - За какво купуване на гласове говориш, Сашо?
27.10.2011 18:03
Нали имам данните за мащабните покупки по партии и секции. ДПС има купени колкото всички други заедно (за 2007-ма и 2009-та говорим) БСП са номер две, ССД- номер три, но почти всички са се облажили - даже РЗС засякох в няколко секции. Ужасът за червените е, че 99% от гласовете за ГЕРБ са автентични.
Спомних си и оня репортаж за безработната продавачка в книжарница - обичала книгите и отказваше да работи каквото и да било друго. Ако трябва - да отвори държавата нова книжарница зарад нея.... Ако не - ще си седи на борсата и ще се оплаква!
цитирай
5. tutankhamon661 - 3. plushok - Напълно съм съгласна tutankhamon661
27.10.2011 18:18
plushok написа:
Щом искат да сме по белите държави нека и сметките да са ни както при тях. А за икономика се иска усет, който не всички имаме. Не единият телевизор - къщите трябва да им вземат. Направят ли го на десет, останалите ще разберат накъде духа вятъра и ще започнат да мислят. Но пък и мисленето е сложна работа за нас българите.


Знам, че има хора, които не се справят по независещи от тях обстоятелства.
Яд ме е на другите - могат да си плащат сметките, но вместо да го направят, предпочитат да бълват обиди, та ако може напълно да "минат метър". По този начин държавата ще фалира - още сега може да се предвиди.
цитирай
6. tutankhamon661 - 4. locke - За какво купуване на гласове говориш, Сашо?
27.10.2011 18:51
locke написа:
Нали имам данните за мащабните покупки по партии и секции. ДПС има купени колкото всички други заедно (за 2007-ма и 2009-та говорим) БСП са номер две, ССД- номер три, но почти всички са се облажили - даже РЗС засякох в няколко секции. Ужасът за червените е, че 99% от гласовете за ГЕРБ са автентични.
Спомних си и оня репортаж за безработната продавачка в книжарница - обичала книгите и отказваше да работи каквото и да било друго. Ако трябва - да отвори държавата нова книжарница зарад нея.... Ако не - ще си седи на борсата и ще се оплаква!


Нали това е основното обвинение. Резултатите били други. Хората искали всички останали, но не и ГЕРБ.
Пълни глупости. В моя вход има няколко лични приятелки на Фандъкова. Хвалеха я още докато беше директор на училище и изобщо не е мислела да се занимава с политика.
За радостните възгласи - май за Русе беше материалът. Хора на Бареков, ако не се лъжа, oтишли да снимат купуване на гласове /не от ГЕРБ/, а циганите ги набили. И някакъв пищеше "подлогите на ГЕРБ ядоха бой".
Излиза, че за ГЕРБ е забранено, ама другите могат да купуват.
цитирай
7. анонимен - комунистите и турците не трябва да ...
27.10.2011 19:03
комунистите и турците не трябва да помирисват повече властта. ако от анкара не го пазеха Доган, щеше малко след Илия Павлов да "отлети" и той.
Едва ли има човек, с повече обръчи от фирми от него, на балканският полуостров.
цитирай
8. анонимен - Какво се занимавате с тия избори, ...
27.10.2011 19:08
Какво се занимавате с тия избори, Чичо Сам отдавна е решил кой какъв да бъде във власта. Гласа ви не струва пукната стотинка, не ви ли стана ясно?
И не само в България е така, а във всички бедни държави, издържани от други....
цитирай
9. tutankhamon661 - 7. анонимен
27.10.2011 19:55
анонимен написа:
комунистите и турците не трябва да помирисват повече властта. ако от анкара не го пазеха Доган, щеше малко след Илия Павлов да "отлети" и той.
Едва ли има човек, с повече обръчи от фирми от него, на балканският полуостров.


Опекъл си е работата. Mоже и да се откаже, но е алчен.
цитирай
10. tutankhamon661 - 8. анонимен
27.10.2011 20:09
анонимен написа:
Какво се занимавате с тия избори, Чичо Сам отдавна е решил кой какъв да бъде във власта. Гласа ви не струва пукната стотинка, не ви ли стана ясно?
И не само в България е така, а във всички бедни държави, издържани от други....


Това да не е оправдание за негласуването?
цитирай
11. borisovgepi - Заключение:)
27.10.2011 20:40
Говориш за зомбиран костовист, а не казваш нищо за зомбираните гербовисти или боковисти ако щеш. Сигурно си го научил в районното. Tака е с милиционерчетата. Hе ги бива в самостоятелното мислене.
цитирай
12. анонимен - Ти софиянец ли си?
27.10.2011 20:50
Повече звучиш като селянин:))
цитирай
13. tutankhamon661 - 11. borisovgepi
27.10.2011 21:07
borisovgepi написа:
Говориш за зомбиран костовист, а не казваш нищо за зомбираните гербовисти или боковисти ако щеш. Сигурно си го научил в районното. Tака е с милиционерчетата. Hе ги бива в самостоятелното мислене.


Щом пак споменаваш милиционер, значи явно нямаш какво да кажеш. Tака най-сигурно ще се изложиш. Вече го постигна.
Това го говорят само хората, които не искат ред и законност.
цитирай
14. анонимен - glasuvam s belata i se nadiavam p...
27.10.2011 21:26
glasuvam s belata i se nadiavam po-umnite ot men da ne izberat Plevnaliev. towa e moiata maxima
цитирай
15. tutankhamon661 - 12. анонимен - Ти софиянец ли си?
27.10.2011 21:48
анонимен написа:
Повече звучиш като селянин:))


Както казах, един човек може да е свестен и без да столичанин.
Ако мислиш нещо различно, значи си софийски комплексар.
цитирай
16. dalida - В Париж улиците са свободни и по тях няма паркирани коли, но...
27.10.2011 21:49
има на всеки ъгъл по една - две пътни полицайки, които само дебнат в засада и глобата е на лице, доста е солена.Най-често си страдат чужденците от истока и арабите. Западната дисциплина и законите се спазват от всички французи и живеещите там,без значение на раса и класа.

Ако тези същите закони и правила навлязат в България, сигурно ще заживеем по-спокойно и ще сме сигурни, че никой няма посред бял ден да форсира автомобила си за да го видят комшиите, каква кола кара.
цитирай
17. анонимен - Много знаеш ти
27.10.2011 22:21
Тутаняка се страхува от критика. С модерация всеки знае. Само страхливците налагат цензура.
цитирай
18. melina26 - Сметките трябва да се плащат. Тук няма спор.
27.10.2011 22:37
Все пак трябва да се отчете, че има криза не само за държавата, но и за гражданите. Също така известни са и номерата на банките, които умишлено и еднолично променят договорите. По този начин ощетяват своите клиенти.
Тези малки подробности си забравил, фараоне. А иначе по принцип си прав за личната отговорност.
Хубава вечер!
цитирай
19. tutankhamon661 - 14. анонимен
27.10.2011 22:51
анонимен написа:
glasuvam s belata i se nadiavam po-umnite ot men da ne izberat Plevnaliev. towa e moiata maxima


Твоята максима заслужава награда.
Просто не се чувствам достоен да я обсъждам.
цитирай
20. tutankhamon661 - 16. dalida
27.10.2011 23:00
dalida написа:
има на всеки ъгъл по една - две пътни полицайки, които само дебнат в засада и глобата е на лице, доста е солена.Най-често си страдат чужденците от истока и арабите. Западната дисциплина и законите се спазват от всички французи и живеещите там,без значение на раса и класа.
Ако тези същите закони и правила навлязат в България, сигурно ще заживеем по-спокойно и ще сме сигурни, че никой няма посред бял ден да форсира автомобила си за да го видят комшиите, каква кола кара.


Добре е да го знаят онези, които постоянно посочват как било другаде, но споменават само доходите. Никога не говорят за правилата, чието спазване е много стриктно следено.
Просто трябва да разберем, че спокоен живот се води само при солени глоби и наказания за престъпниците. Някои хора само така ще се научат.
Примерът с колите е много добър. Жива селяния, която за съжаление е доста разпространена.
цитирай
21. hatanasov - Когато Костов спасяваше народа от глад...
27.10.2011 23:04
причинен от управлението на партията на Бойко Борисов, някои произвеждаха контрабандни цигари.
цитирай
22. tutankhamon661 - 17. анонимен - Много знаеш ти
27.10.2011 23:08
анонимен написа:
Тутаняка се страхува от критика. С модерация всеки знае. Само страхливците налагат цензура.


Погледни колко критични коментари съм пуснал и вероятно сам ще разбереш, че изказването ти е безсмислено.
цитирай
23. tutankhamon661 - 18. melina26
27.10.2011 23:14
melina26 написа:
Все пак трябва да се отчете, че има криза не само за държавата, но и за гражданите. Също така известни са и номерата на банките, които умишлено и еднолично променят договорите. По този начин ощетяват своите клиенти.
Тези малки подробности си забравил, фараоне. А иначе по принцип си прав за личната отговорност.
Хубава вечер!


Знам го много добре. Но знам и какво съм видял с очите си - хора, които имат пари, а не могат да си направят елементарна сметка. В един момент парите вече ги няма и те обвиняват държавата. Как да им повярвам като съм видял глупостите им?
цитирай
24. tutankhamon661 - 21. hatanasov - Когато Костов спасяваше народа от глад...
27.10.2011 23:29
hatanasov написа:
причинен от управлението на партията на Бойко Борисов, някои произвеждаха контрабандни цигари.


Не знам кога Костов е спасявал държавата от глад, но с очите си видях как едно от най-печелившите предприятия беше представено за губещо, за да го купи човек на Командира. Не стига, че бяха отказани всички дългогодишни клиенти, а на края новият собственик плати половината от цената, която предлагаха чуждестранни инвеститори с опит в бранша.
Не знам ти как ще го коментираш.
Не съм го прочел по вестниците, а съм го видял лично.
Разбираш защо ми е трудно да оценя "спасителя" Костов.
цитирай
25. godfatheraz - Направих си труда да огледам по-...
28.10.2011 02:48
Направих си труда да огледам по-обстойно публикациите по форуми и вестници. Преобладават критичните материали към правителството. Явно повечето медии работят срещу ГЕРБ. Казвам го от неутрална позиция, тъй като не съм фен на никоя партия. Tака и не разбрах кои обслужват Борисов и хората му, след като никъде няма само положителни отзиви за работата им.
цитирай
26. xloranphyl - А ве Тути, кога намирате време с д...
28.10.2011 03:41
А ве Тути, кога намирате време с другите бойковисти и костовисти да ги пишете тези километрични постове? Вие на работа не ходите ли?
цитирай
27. hristo27 - Разсъждавай със собствен ум и гл...
28.10.2011 09:50
Разсъждавай със собствен ум и гласувай за твоето "АЗ"!
цитирай
28. анонимен - Чудя ти се.
28.10.2011 10:20
И на мен са ми симпатични ГЕРБ в момента и ще гласувам за тях, но на теб ти се чудя как можеш да съчиняваш такива безкрайни пасквили, пълни единствено с клишета и разсъждения на ниво втори клас?
цитирай
29. анонимен - Какво се занимавате с тия избори, ...
28.10.2011 10:26
tutankhamon661 написа:
[quote=анонимен]Какво се занимавате с тия избори, Чичо Сам отдавна е решил кой какъв да бъде във власта. Гласа ви не струва пукната стотинка, не ви ли стана ясно?
И не само в България е така, а във всички бедни държави, издържани от други....[/quote

Това да не е оправдание за негласуването?



Не, точно обратното.....

А ти прочети вмир и се научи най после, как се пишат политически постове, защото постовете ти са, все едно чета някой жълт вестник.
цитирай
30. анонимен - Все пак трябва да се отчете, че има ...
28.10.2011 10:30
tutankhamon661 написа:
melina26 написа:
Все пак трябва да се отчете, че има криза не само за държавата, но и за гражданите. Също така известни са и номерата на банките, които умишлено и еднолично променят договорите. По този начин ощетяват своите клиенти.
Тези малки подробности си забравил, фараоне. А иначе по принцип си прав за личната отговорност.
Хубава вечер!


Знам го много добре. Но знам и какво съм видял с очите си - хора, които имат пари, а не могат да си направят елементарна сметка. В един момент парите вече ги няма и те обвиняват държавата. Как да им повярвам като съм видял глупостите им?


Значи тези хора които си видял, не са имали достатъчно пари, защото хора които имат достатъчно пари, те никога не им свършват....:)
цитирай
31. анонимен - Все пак трябва да се отчете, че има ...
28.10.2011 10:33
tutankhamon661 написа:
melina26 написа:
Все пак трябва да се отчете, че има криза не само за държавата, но и за гражданите. Също така известни са и номерата на банките, които умишлено и еднолично променят договорите. По този начин ощетяват своите клиенти.
Тези малки подробности си забравил, фараоне. А иначе по принцип си прав за личната отговорност.
Хубава вечер!


Знам го много добре. Но знам и какво съм видял с очите си - хора, които имат пари, а не могат да си направят елементарна сметка. В един момент парите вече ги няма и те обвиняват държавата. Как да им повярвам като съм видял глупостите им?


Човек който е изкарал много пари, означава, че може да си прави и сметката, иначе никога е нямало да направи пари...говоря за тези които са ги изкарали, без значение начина, а не за тези които мама и тате са им ги оставили.
цитирай
32. tutankhamon661 - 25. godfatheraz
28.10.2011 11:26
godfatheraz написа:
Направих си труда да огледам по-обстойно публикациите по форуми и вестници. Преобладават критичните материали към правителството. Явно повечето медии работят срещу ГЕРБ. Казвам го от неутрална позиция, тъй като не съм фен на никоя партия. Tака и не разбрах кои обслужват Борисов и хората му, след като никъде няма само положителни отзиви за работата им.


Нито една медия не обслужва правителството. Антигерберите определят като поръчкова абсолютно всяка положителна публикация, а стотиците оплюващи, пълни с лъжи, според тях са в реда на нещата.
Примерно построяват пречиствателна станция. Как да не ги похвалят? Или може би трябва да напишат “Баси гадната станция!” Tова само болен мозък може да го измисли. Tакова ни е сбъркано мисленето.
цитирай
33. prostboko - Другарю боковист,
28.10.2011 12:10
дружинната те вика. Забравил си комсомолското събрание. Устава важи и за теб, а седиш в някакъв форум и ни тормозиш с безумните си тези. Ще ти вземат червената книжка.
цитирай
34. tutankhamon661 - 26. xloranphyl
28.10.2011 12:26
xloranphyl написа:
А ве Тути, кога намирате време с другите бойковисти и костовисти да ги пишете тези километрични постове? Вие на работа не ходите ли?


Сега поне знам, че си много вляво. Лоша работа.
Нормалните хора мразят комунизма, защото не е донесъл нищо хубаво на света.
Чудя се какво ще правите, ако няма кой да произвежда, а след това вие да прахосвате?
цитирай
35. анонимен - причинен от управлението на пар...
28.10.2011 13:34
hatanasov написа:
причинен от управлението на партията на Бойко Борисов, някои произвеждаха контрабандни цигари.

Точно така е. Фараонa няма да те разбере с милиционерската си тиква:(
цитирай
36. tutankhamon661 - 27. hristo27
28.10.2011 13:52
hristo27 написа:
Разсъждавай със собствен ум и гласувай за твоето "АЗ"!


Хубави думи. И верни.
цитирай
37. tutankhamon661 - 28. анонимен - Чудя ти се.
28.10.2011 14:06
анонимен написа:
И на мен са ми симпатични ГЕРБ в момента и ще гласувам за тях, но на теб ти се чудя как можеш да съчиняваш такива безкрайни пасквили, пълни единствено с клишета и разсъждения на ниво втори клас?


Нещо ми подсказва, че ГЕРБ хич не са ти симпатични.
Послъгваш, а?
цитирай
38. tutankhamon661 - 29. анонимен
28.10.2011 14:08
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:
[quote=анонимен]Какво се занимавате с тия избори, Чичо Сам отдавна е решил кой какъв да бъде във власта. Гласа ви не струва пукната стотинка, не ви ли стана ясно?
И не само в България е така, а във всички бедни държави, издържани от други....[/quote

Това да не е оправдание за негласуването?



Не, точно обратното.....

А ти прочети вмир и се научи най после, как се пишат политически постове, защото постовете ти са, все едно чета някой жълт вестник.



Копирам този коментар, за да го види Vmir - официално признание за него.
А за жълтото - приемам го за комплимент. Това е, което харесвам.
цитирай
39. tutankhamon661 - 30. анонимен
28.10.2011 14:10
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:
melina26 написа:
Все пак трябва да се отчете, че има криза не само за държавата, но и за гражданите. Също така известни са и номерата на банките, които умишлено и еднолично променят договорите. По този начин ощетяват своите клиенти.
Тези малки подробности си забравил, фараоне. А иначе по принцип си прав за личната отговорност.
Хубава вечер!


Знам го много добре. Но знам и какво съм видял с очите си - хора, които имат пари, а не могат да си направят елементарна сметка. В един момент парите вече ги няма и те обвиняват държавата. Как да им повярвам като съм видял глупостите им?


Значи тези хора които си видял, не са имали достатъчно пари, защото хора които имат достатъчно пари, те никога не им свършват....:)



О, някои могат и книга да напишат за харченето.
Има и рекорди.
цитирай
40. tutankhamon661 - 31. анонимен
28.10.2011 14:13
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:
melina26 написа:
Все пак трябва да се отчете, че има криза не само за държавата, но и за гражданите. Също така известни са и номерата на банките, които умишлено и еднолично променят договорите. По този начин ощетяват своите клиенти.
Тези малки подробности си забравил, фараоне. А иначе по принцип си прав за личната отговорност.
Хубава вечер!


Знам го много добре. Но знам и какво съм видял с очите си - хора, които имат пари, а не могат да си направят елементарна сметка. В един момент парите вече ги няма и те обвиняват държавата. Как да им повярвам като съм видял глупостите им?


Човек който е изкарал много пари, означава, че може да си прави и сметката, иначе никога е нямало да направи пари...говоря за тези които са ги изкарали, без значение начина, а не за тези които мама и тате са им ги оставили.



Да, съгласен съм.
Говоря именно за онези, които са ги получили в наследство или са взели кредит.
Не може всяка безотговорност да се приписва на държавата - тук това е национален спорт и далеч не винаги е истина.
цитирай
41. tutankhamon661 - 33. prostboko - Другарю боковист,
28.10.2011 14:14
prostboko написа:
дружинната те вика. Забравил си комсомолското събрание. Устава важи и за теб, а седиш в някакъв форум и ни тормозиш с безумните си тези. Ще ти вземат червената книжка.


Сигурно мислиш, че никнеймът ти е много забавен.
Грешиш жестоко.
цитирай
42. tutankhamon661 - 35. анонимен
28.10.2011 14:15
анонимен написа:
hatanasov написа:
причинен от управлението на партията на Бойко Борисов, някои произвеждаха контрабандни цигари.

Точно така е. Фараонa няма да те разбере с милиционерската си тиква:(


Ти ако си мислиш, че си по-умен от милиционер, много се лъжеш.
цитирай
43. анонимен - s.vasilev sliven
28.10.2011 17:00
масовата приватизация се проведе по "Беровото" време, но трябва ако не знаеш да четеш и се интересуваш, а не да вярваш на всякакви идиоти, за които за всичко Костов им е виновен...и да повтаряш всичко което ти се внушава...бива, бива глупав и тъп народ...чак да се срамуваш, че си от българия...
цитирай
44. анонимен - Приятелю, хубаво си ги наредил, има ...
28.10.2011 17:23
Приятелю, хубаво си ги наредил, има и логика в това което казваш, но изводите от тази логика може и да не ти харесат.
Прав си, когато има някакви пари те трябва да се харчат разумно, например, когато смятам да изхарча някаква сума си правя сметка каква възвръщаемост ще ми донесе това за което съм ги изхарчил, та 1000 лв. се разделят на 700 с които се създава нещо, което може да бъде продадено и/или от експлоатацията на което ще ми се възвърнат 1000-та лв., а останалите 300 са за жизнено необходимото за физическото ми здраве. Така би трябвало да става и с парите на държавата, само, че не се получава, нито у нас, нито по света. Думата обаче ми е за магистралите, като се харчи за магистрали и спортни зали трябва да се мисли от къде ще се възвръщат изхарчените средства и не само, от къде ще идват и парите за поддръжката им в бъдеще. Ясно е, че с туризма няма да стане, първо не носи чак такава възвръщаемост, второ по време на криза туристопотока намалява, хората си стискат парите за черни дни. Добра възвръщаемост би имало единствено и само ако по тези магистрали се пренасяха стоки, носещи добри печалби и позволяващи на произвеждащите ги фирми да внасят някакви данъци. Уви обаче последното липсва в уравнението, нямаме производства с висока добавена стойност, а и нещо не можем да привлечем инвеститори (дори напротив), които да произвеждат такива. Така магистралите се превръщат в същото каквото би бил плазмен телевизор 60 инча, с 999 канала в страна в която се излъчват само две програми - нелепица.
цитирай
45. анонимен - Фараонче,
29.10.2011 12:20
Кой е отговорен че на циганския клан от катуница няма повдигнати обвинения за убийство? Дали има политически чадър над тях , а? Кой държи властта в БГ-то бе пиленце?
цитирай
46. tutankhamon661 - 43. анонимен - s.vasilev sliven
29.10.2011 16:00
анонимен написа:
масовата приватизация се проведе по "Беровото" време, но трябва ако не знаеш да четеш и се интересуваш, а не да вярваш на всякакви идиоти, за които за всичко Костов им е виновен...и да повтаряш всичко което ти се внушава...бива, бива глупав и тъп народ...чак да се срамуваш, че си от българия...


Някъде по-нагоре го написах, а и преди съм го казвал - онова, което твърдя, съм го видял лично. Не от медиите.
Cъсипаха истинска машина за пари, за да може човек на Костов да я гушне срещу жълти стотинки.
Онова, което лично съм видял, никой не може да ме убеди, че не се е случило. А вие си хвалете Костов, колкото искате. Не знам как изобщо си вярвате. Mоже би от незнание.
цитирай
47. tutankhamon661 - 44. анонимен
29.10.2011 16:24
анонимен написа:
Приятелю, хубаво си ги наредил, има и логика в това което казваш, но изводите от тази логика може и да не ти харесат.
Прав си, когато има някакви пари те трябва да се харчат разумно, например, когато смятам да изхарча някаква сума си правя сметка каква възвръщаемост ще ми донесе това за което съм ги изхарчил, та 1000 лв. се разделят на 700 с които се създава нещо, което може да бъде продадено и/или от експлоатацията на което ще ми се възвърнат 1000-та лв., а останалите 300 са за жизнено необходимото за физическото ми здраве. Така би трябвало да става и с парите на държавата, само, че не се получава, нито у нас, нито по света. Думата обаче ми е за магистралите, като се харчи за магистрали и спортни зали трябва да се мисли от къде ще се възвръщат изхарчените средства и не само, от къде ще идват и парите за поддръжката им в бъдеще. Ясно е, че с туризма няма да стане, първо не носи чак такава възвръщаемост, второ по време на криза туристопотока намалява, хората си стискат парите за черни дни. Добра възвръщаемост би имало единствено и само ако по тези магистрали се пренасяха стоки, носещи добри печалби и позволяващи на произвеждащите ги фирми да внасят някакви данъци. Уви обаче последното липсва в уравнението, нямаме производства с висока добавена стойност, а и нещо не можем да привлечем инвеститори (дори напротив), които да произвеждат такива. Така магистралите се превръщат в същото каквото би бил плазмен телевизор 60 инча, с 999 канала в страна в която се излъчват само две програми - нелепица.


Туризмът всъщност може да е много доходоносен. Всичко е навързано и трябва да се гледа в съвкупност. Hе на парче, както правят някои.За внасянето на данъци са нужни съзнание или наказания.Първото явно липсва, а второто е блокирано от безкрайните лъжи за несъществуващата полицейщина.Една позната вика "Интересува ме какво ще сложа на масата".Да, но това зависи от много неща.Премиерът не може да го оправи с щракане на пръстите.
Прав си, общо взето.
цитирай
48. tutankhamon661 - 45. анонимен - Фараонче,
29.10.2011 16:28
анонимен написа:
Кой е отговорен че на циганския клан от катуница няма повдигнати обвинения за убийство? Дали има политически чадър над тях , а? Кой държи властта в БГ-то бе пиленце?


Виновен е българският съд, който само лъже, че няма доказателства, а като изтеглят дадено дело в друга държава, следва присъда от 15 години.
Hа второ място са виновни всички онези, които се оплакват от фалшива полицейщина, каквато не са видели, а само са прочели по форумите, че имало някъде. Има грънци!
Спрете да се оплаквате и Цветанов ще навре в миша дупка и Киро, и Кировица!
цитирай
49. toxic - Е, Фараоне,
30.10.2011 20:55
честит президент :)) Толкова много го плюха, но всъщност беше най-добрият кандидат. Ако другите партии не са способни да открият дори един харизматичен човек с почтено излъчване между тях как да разчитаме на тях за бъдещи велики дела?
цитирай
50. tutankhamon661 - 49. toxic - Е, Фараоне,
30.10.2011 21:16
toxic написа:
честит президент :)) Толкова много го плюха, но всъщност беше най-добрият кандидат. Ако другите партии не са способни да открият дори един харизматичен човек с почтено излъчване между тях как да разчитаме на тях за бъдещи велики дела?


Благодаря!
Ама чакай, имаше ли изобщо други кандидати? Bече не помня.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5663088
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59857
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031