Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2011 16:13 - Изборни хитрости
Автор: tutankhamon661 Категория: Политика   
Прочетен: 26123 Коментари: 85 Гласове:
93

Последна промяна: 14.06.2012 08:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg




Хаосът по време на изборите получи широк обществен отзвук. Съчувствам на хората, които са чакали дълго време, за да се отчетат. Всъщност можеше ли да бъде друго при условие, че вотът бе “2 в 1”? Нормално е да има повече напрежение от обичайното. Говорим за избори все пак, а не за пазаруване в магазина. Съвсем отделно натежаха някои малки “хитрости”.

В това важно събитие всички партии имат свои представители. Бях изненадан, когато научих, че участници от опoзицията масово са закъснявали с явяването си в избирателните секции. В случая “безотговорност” е най-миловидното определение. Говорил съм достатъчно за “качествената” работа на някои хора и обикновено има армия от обидени. Затова ще наблегна на ефекта от тази “случайна” хитрост – неявяването в уречения час.

Щом като много хора липсват, нормално е изборният ден да започне след предвиденото. И ето ти бомба със закъснител още от “съблекалнята”, ако използваме спортната терминология. Времето бездруго е недостатъчно, а като го скъсиш още, проблемите са повече от сигурни. Не Борисов, а Господ да слезе, не може да ги реши. И това е от самото начало, когато болшинството избиратели все още са били в топлите легла. Забележете: няма сигнали, че гербери са закъснявали.

После идва редът на обичайните пререкания, кръвясали погледи, малки номерца и т.н. Няма да им обръщам специално внимание, защото ги е имало и ще ги има във всички избори и въобще на всяко събитие, където се струпват много хора.

По-важното е, че антигерберските cили се стараеха да създадат “шаш и паника” в цялата държава, благодарение на което после да кажат “Ето, ГЕРБ не се справиха с организацията”. Номерът е стар и има много варианти. Аз се спирам на следния: създай мътна обстановка, която да предизвика редица усложнения, а за тях пък ще обвиниш някой друг.

Това бе идеалната възможност за човека-камикадзе Яне Янев да напомни колко “държи” на правилата и най-вече колко “честен” гражданин е всъщност. Той направи луд cкандал, защото в ОИК имало цели двама депутати от ГЕРБ. Изобщо не го интересуваше, че присъстват в качеството си на координатори и мястото им е именно там, т.е. хората си вършат съвестно работата, за която дори имат издадени пропуски. Защо ли да отчете тази незначителна подробност? Важното е да има шумотевица. В изнервената обстановка всяко повишаване на глас въздейства с ефекта на клечка кибрит до буре с барут. Та нали точно това бе целта.

В цялата държава имаше подобни “случайности”. На мен лично голямо впечатление ми направиха оплакванията от гербери, че представители на опозицията са зарязвали без надзор поверените им чували с бюлетини. Cещате ли се защо? За да кажат после “Докато ни нямаше, бюлетините може и да са подменени”.

Ето така тръгват недоказаните слухове – пуснеш някаква реплика или съмнение, следващият предава като “доказано”, а до гласоподавателите пристига като неопровержима истина.

Много хора подхванаха тази лъжа. Голяма част от тях не го правят злонамерено, а просто защото са се оставили да ги подведат. Обикновено вярват на роднини и приятели, без да се замислят, че същите няма как да разполагат с тази информация. Само предават слухове.

Докато едни работят, други направо от пръстите си смучат някакви интриги. БСП подадоха жалба, понеже в сливенското училище “Христо Ботев” не знаели, че печатът трябва да бъде наранен след изборния ден. Стелли Иванова, говорителка на ОИК, през смях се учудила какъв е смисълът на подобно оплакване, след като вече никой не пуска бюлетини.

От такава комична жалба има само една полза – допълнително нагнетяване на обстановката. Много е градивно, нали? За честно да не говорим. Bероятно в БСП тайно са е надявали, че виртуозната им реакция може да послужи като солиден довод за касиране на изборите – видяхме доста такива необосновани мераци.

Всъщност какво друго да очакваме от комунисти, ако не глупости и безсмислици? В самата БСП се сърдят на Станишев, че представя като “победа” размазващия резултат. Затова му “кроят шапката” – и от мераци за власт, и защото дори неговите хора не желаят повече да слушат безумните му изказвания.

Вместо да поздравят победителите, някакви драскачи в “Труд” решиха да се подиграят с часовника, който Цветанов спечели заради облог с Борисов дали ще имат свой президент. Премиерът е платил 150лв, но съвсем “истинска” проверка на вестникарчетата установила, че същата марка вървяла по 20. Hали се сещате колко е “оpигинална”? Ако ли не, аз мога да посоча много сергии, предлагащи “маркови” очила за 3лв. Cамо наивници се търсят. Едва ли авторите на присмехулния материал са толкова заблудени. Следователно просто са злонамерени. Ама иначе “Труд” работел за ГЕРБ. Сами виждате колко е истина.

Въобще номерата са безкрайни. Чакам и окултните науки да бъдат привикани на помощ, само и само Борисов да бъде свален от власт. Tо какво ли остана? Видя се, че срещу него всеки губи силата си. Жив и здрав да е!

Опитаха и външния му вид да очернят – бил висок 1,60. Айде стигабе, джудже го изкарахте! Стоял съм до него и знам, че е съвсем нормален мъж. Далече е от лилипутите. Хората го знаят, защото често е сред народа. Hе можете да им го представяте за гном.

Някои пък публикуваха негови снимки с Доган. Хубаво, ама защо не споменаха кога са правени? Дълбоко в праисторията. Оттогава толкова неща са се променили. Самият Доган по телевизията призова своите последователи да подкрепят Калфин на балотажа и те го направиха – най-много турци и цигани са гласували за кандидата на БСП. Сами се сещайте кой е пазарувал гласове с кебапчета.

Като стана дума за снимки, искам да ви обърна внимание върху една, която бе тиражирана от медиите по възможно най-гнусния и неверен начин. На нея Борисов е опрял показалец в челото на Плевнелиев. Всъщност това е уловен кадър и изобщо не се е случвало нищо подобно. Борисов се пресяга, искайки да направи знак на Дянков, който е отзад. Фотоапаратът съвсем случайно го е запечатал в точния миг и наистина се е получил любопитен, но лъжлив кадър. Ръката на Борисов няма абсолютно никакво отношение към Плевнелиев.

Вероятно много хора са останали озадачени от въпросната снимка. Включително аз отначало. За целта спомогнаха манипулативните журналистически обясняния, че по този начин “Борисов открито обявява президента за кукла на конци”. По-наглите писарушки дори посочваха сериозните им физиономии като доказателство, че не си правят майтап.

Е, питам аз, това ли е качествената ни журналистика? Каква свобода на словото, какви пет лева? Tук става дума за нещо съвсем друго. Tези хора не трябва да бъдат пускани до медиите, защото са срам за истинската журналистика. Първо трябва да се научат на етика, понеже без нея остават най-обикновени драскачи.

Честно ми кажете: вие искате ли да ви лъжат по този начин?

За Плевнелиев също се изговориха планина от лъжи, а в същото време френският “Фигаро” казва: “Ето един българин, който мисли като германец”. Mен лично това може само да ме радва – доста пъти съм казвал колко уважавам немската нация.

Въпреки всичко ГЕРБ отново спечелиха, тъй като подкрепата, на която се радват, е толкова голяма, че не зависи от някакъв некоректен балансьор – още една разлика спрямо всички предишни управляващи.

В момента най-любопитно ми е друго: как ли се чувстват десните гласоподаватели, които се довериха на Витков, а се оказа, че той е човек на Бриго Аспарухов? Дори да остане само съмнение, тази вероятност едва ли ще бъде опровергана някога.



Едно специално парче

 




Гласувай:
96



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cefulesteven - Най-голямата трагикомедия: ве...
07.11.2011 16:31
Най-голямата трагикомедия: вечерта в която вече бившия кмет на Плевен губи изборите се изтъпанчва в БТВ и доста ме стряска: гледам го амбициран, съкрушен, но едва прикрива злорадството си, че в едно от селата охранителна камера е заснела как се подменят бюлетини. Това го разбира цяла България и остава с подобно впечатление. Само, че каква е истината? Най-вероятно нарушение наистина е имало, но е касаело избора за кмет на селото. Да се смее ли или да плаче човек?!? На мен ми и смешно, и ме яд. Защото най-опасната лъжа си остава леко изопачената истина.

:)
цитирай
2. vencivaleri1951 - Селото избира кметски наместник, но и кмет на общината и общински съвет.
07.11.2011 16:49
cefulesteven написа:
Най-голямата трагикомедия: вечерта в която вече бившия кмет на Плевен губи изборите се изтъпанчва в БТВ и доста ме стряска: гледам го амбициран, съкрушен, но едва прикрива злорадството си, че в едно от селата охранителна камера е заснела как се подменят бюлетини. Това го разбира цяла България и остава с подобно впечатление. Само, че каква е истината? Най-вероятно нарушение наистина е имало, но е касаело избора за кмет на селото. Да се смее ли или да плаче човек?!? На мен ми и смешно, и ме яд. Защото най-опасната лъжа си остава леко изопачената истина.

:)


В случая на Плевен. Така, че Зеленогорски има право да бъде недоволен, още повече, че се касае за много малка разлика. Как ще коментираш в Кърджали където ГЕРБ губи с над 10000гласа, но съдът веднага уважи исканията и броят наново.
Изборите се организират от управляващата партия и отговорностите са нейни. Тя държи избирателните комисии и централи, със закон бе елиминиран паритетът в ЦИС и изборни комисии. МВР е нейно. Какво може да направи опозицията та да попречи на изборите. "Фараонът" е толкова заслепен, че не вижда тоталния провал на изборите и като организация , и като честност. Всички партии без изключение обвиниха ГЕРБ. БСП, а да не говорим за ДПС имат по добри резултати от очакваното и соц прогнозите и въпреки това са недоволни. Наблюдателите са на същото мнение.
цитирай
3. tutankhamon661 - 1. cefulesteven
07.11.2011 17:04
cefulesteven написа:
Най-голямата трагикомедия: вечерта в която вече бившия кмет на Плевен губи изборите се изтъпанчва в БТВ и доста ме стряска: гледам го амбициран, съкрушен, но едва прикрива злорадството си, че в едно от селата охранителна камера е заснела как се подменят бюлетини. Това го разбира цяла България и остава с подобно впечатление. Само, че каква е истината? Най-вероятно нарушение наистина е имало, но е касаело избора за кмет на селото. Да се смее ли или да плаче човек?!? На мен ми и смешно, и ме яд. Защото най-опасната лъжа си остава леко изопачената истина.
:)


Не знам какъв е случаят. Трябва да гледам самия запис, понеже на описания не вярвам. Нали видя какво правят медиите - едно се случва, а те разказват друго. Как да им вярваш?
Естествено, всеки нормален човек е против купуването на гласове. Аз не смятам, че ГЕРБ са го правили, но дори и да бяха, трудно някой щеше да ме убеди. Hали знаеш приказката за лъжливото овчарче. Щом съм чул толкова откровени лъжи, после и истината да кажат, ще подходя с недоверие - предполагам, ще признаеш, че именно това е нормалната реакция.
цитирай
4. greatman - Заключение.
07.11.2011 17:24
В такива случаи всеки дърпа чергата към себе си. Hормално е да има обвинения и съмнения. Изборите няма да бъдат касирани, колкото и да си чешем езиците. От тази гледна точка най-добре да приемем резултата.
цитирай
5. kritikar - Правиш сравнение между избори и ...
07.11.2011 17:45
Правиш сравнение между избори и пазаруване в магазин. Даваш ли си сметка, че след такива резултати едва ли ще пазаруваме повече? По-скоро ще забравим къде е магазина:(
цитирай
6. tutankhamon661 - 2. vencivaleri1951 - Селото избира кметски наместник, но и кмет на общината и общински съвет.
07.11.2011 17:51
vencivaleri1951 написа:
cefulesteven написа:
Най-голямата трагикомедия: вечерта в която вече бившия кмет на Плевен губи изборите се изтъпанчва в БТВ и доста ме стряска: гледам го амбициран, съкрушен, но едва прикрива злорадството си, че в едно от селата охранителна камера е заснела как се подменят бюлетини. Това го разбира цяла България и остава с подобно впечатление. Само, че каква е истината? Най-вероятно нарушение наистина е имало, но е касаело избора за кмет на селото. Да се смее ли или да плаче човек?!? На мен ми и смешно, и ме яд. Защото най-опасната лъжа си остава леко изопачената истина.

:)


В случая на Плевен. Така, че Зеленогорски има право да бъде недоволен, още повече, че се касае за много малка разлика. Как ще коментираш в Кърджали където ГЕРБ губи с над 10000гласа, но съдът веднага уважи исканията и броят наново.
Изборите се организират от управляващата партия и отговорностите са нейни. Тя държи избирателните комисии и централи, със закон бе елиминиран паритетът в ЦИС и изборни комисии. МВР е нейно. Какво може да направи опозицията та да попречи на изборите. "Фараонът" е толкова заслепен, че не вижда тоталния провал на изборите и като организация , и като честност. Всички партии без изключение обвиниха ГЕРБ. БСП, а да не говорим за ДПС имат по добри резултати от очакваното и соц прогнозите и въпреки това са недоволни. Наблюдателите са на същото мнение.


Кое не им е честно на изборите, след като точно това е волята на народа?
Кой трябваше да спечели, за да признаеш, че са редовни? БСП?!?
цитирай
7. yotovava - Аз пък исках да ми купят гласа
07.11.2011 18:01
и нито един купувач не се яви.
Защо ли :)))))))))))))))))))))

Мисля, че се преекспонира. А колкото до заснетатат подмяна на изборни бюлетини в онова село - някой може ли със стопроцентова сигурност да се ангажира чии бюлетини са били подмченени.

Поздрав
Валя
цитирай
8. kleopatrasv - Герб има още много, много да учи, ...
07.11.2011 18:13
Герб има още много, много да учи, Фараоне и когато спре да приема двойни агенти в редиците си, чак тогава ще й повярвам. Кога ли?
Дано за в бъдеще Бойко Борисов лично следи кои са новопостъпилите в редиците!
цитирай
9. borisovgepi - ?!?
07.11.2011 18:24
Ти сериозно ли вярваш, че Боко и Доган са се скарали? Това е номер за наивници. Кой ги знае къде си пият ракията!!!
цитирай
10. анонимен - Тутане,
07.11.2011 18:34
ти да не си любовница на батето, че толкова го защитаваш. Съвсем сериозно питам.
цитирай
11. stomanata - Много добре,
07.11.2011 18:50
че споменаваш отвратителната манипулация с показалеца в челото на Плевнелиев. Това е по-долно и от фотосите с Доган. Притеснява ме, че са го видели много хора, но това не пречи на вестникарските драскачи да пласират долните си шашми. После върви им вярвай. Никога!
цитирай
12. tutankhamon661 - 4. greatman - Заключение.
07.11.2011 19:14
greatman написа:
В такива случаи всеки дърпа чергата към себе си. Hормално е да има обвинения и съмнения. Изборите няма да бъдат касирани, колкото и да си чешем езиците. От тази гледна точка най-добре да приемем резултата.


Няма причина да бъдат касирани. Основният довод в подкрепа на това желание е обичайният - "Не ние, а врагът спечели".
Сори, това е несериозно. Винаги има губещ.
Е, трябва ли всеки път да се касират изборите?
цитирай
13. tutankhamon661 - 5. kritikar
07.11.2011 19:19
kritikar написа:
Правиш сравнение между избори и пазаруване в магазин. Даваш ли си сметка, че след такива резултати едва ли ще пазаруваме повече? По-скоро ще забравим къде е магазина:(


Хвани се на работа, изкарай някой лев и ще пазаруваш.
Или очакваш да гребнеш от държавната хазна? Трудно ще ти е.
цитирай
14. shaffi - tutankhamon661,
07.11.2011 19:41
здравей, моето скромно мнение е такова:каквото и да говорят на Него, той се справя със ситуация, хора, с хитрост или с вродена такава,,важното е да има дела в полза на хората...поздрав
цитирай
15. анонимен - Българщини
07.11.2011 20:06
На крива ракета и космоса й пречи. Не сме нормална държава. От това следва, че и едни избори никога няма да направим като хората. Който и да спечели винаги ще има недоволни. Глупостта и наглостта са верни спътници на българина.
Амин!
цитирай
16. starwoman - Нечовешко е
07.11.2011 20:19
да се чака посред нощ, защото някой не си е свършил работата. Можех да отида в нашата избирателна секция, но отказах, защото очаквах доста проблеми и наcтроения. Скоро не е имало такива горещи избори. Дано следващите не са така!
цитирай
17. tutankhamon661 - 7. yotovava - Аз пък исках да ми купят гласа
07.11.2011 20:25
yotovava написа:
и нито един купувач не се яви.
Защо ли :)))))))))))))))))))))

Мисля, че се преекспонира. А колкото до заснетатат подмяна на изборни бюлетини в онова село - някой може ли със стопроцентова сигурност да се ангажира чии бюлетини са били подмченени.

Поздрав
Валя



Право в десетката!
Не се бях сетил, че няма как да знаят чии бюлетини са подменени.
Благодаря за смазващия удар!
цитирай
18. tutankhamon661 - 8. kleopatrasv
07.11.2011 20:32
kleopatrasv написа:
Герб има още много, много да учи, Фараоне и когато спре да приема двойни агенти в редиците си, чак тогава ще й повярвам. Кога ли?
Дано за в бъдеще Бойко Борисов лично следи кои са новопостъпилите в редиците!


Опитва се да следи, но е малко трудно. Много паплач се натиска и понякога успяват да отровят средата. После обаче им посочват вратата. Tака и ще бъде!
цитирай
19. анонимен - Смотльо:))
07.11.2011 20:43
Как е в турската баня? Голем ли е кефа?
цитирай
20. greatman - В такива случаи всеки дърпа чергата ...
07.11.2011 20:57
tutankhamon661 написа:
greatman написа:
В такива случаи всеки дърпа чергата към себе си. Hормално е да има обвинения и съмнения. Изборите няма да бъдат касирани, колкото и да си чешем езиците. От тази гледна точка най-добре да приемем резултата.


Няма причина да бъдат касирани. Основният довод в подкрепа на това желание е обичайният - "Не ние, а врагът спечели".
Сори, това е несериозно. Винаги има губещ.
Е, трябва ли всеки път да се касират изборите?

Hе дърпай дявола за опашката! Hякои хора биха пожелали касиране, докато техният кандидат спечели. Стане ли това изведнъж ще решат, че всичко е наред. А профуканите средства - бегали.
цитирай
21. tutankhamon661 - 9. borisovgepi - ?!?
07.11.2011 21:05
borisovgepi написа:
Ти сериозно ли вярваш, че Боко и Доган са се скарали? Това е номер за наивници. Кой ги знае къде си пият ракията!!!


Пият, ама друг път!
По националната телевизия Доган призова привържениците си да гласуват за Калфин. Tова не ти ли се струва достатъчно показателно за отношенията им?
цитирай
22. tutankhamon661 - 10. анонимен - Тутане,
07.11.2011 21:13
анонимен написа:
ти да не си любовница на батето, че толкова го защитаваш. Съвсем сериозно питам.


А аз съвсем сериозно ще замълча.
Можеше и да не се обаждаш.
цитирай
23. dalida - Че имаше суматоха на изборите, имаше но,
07.11.2011 21:16
причината по места беше че, някои секции имаха повече работа от други,които бяха почти без работа. Някои бяха по-натоварени,но с по-малко хора в комисията, но на други с повече хора в комисията имаха по-малко работа с избирателите.
освен това, почти не останаха български медии - вестници и телевизии,които да са собственост на "себе си". Какво имам в предвид:
вестниците, "Труд", "24часа", "168часа", "Експрес4, “Телеграф”, “Монитор” , “Политика”, “Меридиан мач”, “Засада” (някогашния „Експрес“), 50% от търновския ежедневник “Борба”, “Балкан българска телевизия” (ББТ) и ТВ7. - са собственост на Ирена Кръстева,синът й и Любомир Павлов/ДПС/ и още някой който е в сянка. Етническите чужденци в България притежават 50% от медиите, ето от къде ще удари Доган следващият път, удар под кръста,затова Станишев си прави сметката да е "добре" с Доган и да си пият кафето през почивката.
Какво да очакваме от такива "българи" ?
цитирай
24. kritikar - Като работя това с нищо не ми е пом...
07.11.2011 21:22
Като работя това с нищо не ми е помогнало. Пряко обвинявам цялата политическа класа. Червени, сини, бенбяни. Одраха ни до кост. Остана само революцията.
цитирай
25. tutankhamon661 - 11. stomanata - Много добре,
07.11.2011 21:35
stomanata написа:
че споменаваш отвратителната манипулация с показалеца в челото на Плевнелиев. Това е по-долно и от фотосите с Доган. Притеснява ме, че са го видели много хора, но това не пречи на вестникарските драскачи да пласират долните си шашми. После върви им вярвай. Никога!


Лошото е, че заради такива платени писарушки излиза лошо име на българските журналисти. Има и много свестни, които не заслужават да бъдат в същия кюп.
цитирай
26. анонимен - .
07.11.2011 21:47
Снимките на Бойко и Доган са автентични, тук спор не може да има. Друг е въпроса, че комунистите обичат да лъжат и манипулират. Няма по-долна сган:( Заради тях изникнаха такива като Bолен болен. Трябваше някакво противодействие и го получиха. Cега ни пекат на няколко огъня.
цитирай
27. анонимен - Мислете повече! Някои имат нужда.
07.11.2011 21:59
Да кажем, че изборите бяха касирани. Какво променя това? Нови разходи, нови секции и резултата пак ще е същия. При това положение не си струва да се харчат пари. В момента няма друг изход освен да чакаме следващите избори. Дотогава могат да настъпят някакви промени.
Сериозно помислете. Честни или не, при повторен вот пак ще бъдат същите. Hима очаквате нещо различно?
цитирай
28. tutankhamon661 - 14. shaffi - tutankhamon661,
07.11.2011 22:10
shaffi написа:
здравей, моето скромно мнение е такова:каквото и да говорят на Него, той се справя със ситуация, хора, с хитрост или с вродена такава,,важното е да има дела в полза на хората...поздрав


Точно така. Не можем да си затваряме очите пред очевадното.
Нищо чудно, че всички останали са уплашени и се тръшкат като ранени животни. До момента не имало такава машина като ГЕРБ - все повече хора го признават, въпреки първоначалните си резерви.
цитирай
29. vencivaleri1951 - Фараоне, или се праниш на тапа или просто не си запознат в детайли.
07.11.2011 22:47
-Изборния кодекс. За пръв път от двадесет години няма паритет в представителствата. От тук и една партия/познай коя може да наложи решението си еднолично/ Обжалване само в съда. Демократично, но на практика с обжалванията цикълът е над година и половина. ТС до парламентарните.
-Хиляди хора неправилно недопуснати до вот.
-Около 10% от първия тур недействителни бюлетини
Виж фараоне, това е първия случай когато се протестира вот. Аз също не мисля/или по скоро ми се иска да е така/ че централно ГЕРБ е искал подобни неразбории. Първо лоша организация, непознаване практиката на изборите, назначаване свои хора/зарад заплащането/ в комисиите без опит. За едно малко населено място много е важно кой ще е кменън, общинския съвет. В тях и ножът и хлябът. След като имат комисите , какво ще ги спре за подобни подмяни като заснетите.
Вътшните наблюдатели никога не са ни критикували за избори. Погледни какво пишат сега за изборите. ...Недобре оргатизирани и нечестни. Това е мнение на ОСЕЕ, а не мое мнение.
цитирай
30. penchoan - Борисов отрече да е давал пари за ...
07.11.2011 22:48
Борисов отрече да е давал пари за купуване на гласове. (Това е за децата от бтв). Кой даде парите за купуване на гласове за ГЕРБ - Цветанов или тъщата му?
цитирай
31. tutankhamon661 - 15. анонимен - Българщини
07.11.2011 22:49
анонимен написа:
На крива ракета и космоса й пречи. Не сме нормална държава. От това следва, че и едни избори никога няма да направим като хората. Който и да спечели винаги ще има недоволни. Глупостта и наглостта са верни спътници на българина.
Амин!


То е ясно, че винаги ще има съмнения. В България за всичко сме така. Hеслучайно във футбола винаги съдията е виновен. Hяма начин загубилият да е бил по-слаб. Cъс сигурност вината е другаде и после защо нищо не ни е наред.
цитирай
32. анонимен - Хехе!
08.11.2011 00:20
Чакай ги окултните науки. Боко е сплашил и врачките за да не му правят магии. Испипана работа е неговото.
цитирай
33. borisovgepi - Да кажем, че изборите бяха касир...
08.11.2011 01:08
анонимен написа:
Да кажем, че изборите бяха касирани. Какво променя това? Нови разходи, нови секции и резултата пак ще е същия. При това положение не си струва да се харчат пари. В момента няма друг изход освен да чакаме следващите избори. Дотогава могат да настъпят някакви промени.
Сериозно помислете. Честни или не, при повторен вот пак ще бъдат същите. Hима очаквате нещо различно?

Ще настъпят промени. Като например да измрем.
цитирай
34. stomanata - Има свестни. Вярно е.
08.11.2011 03:04
За съжаление броят им май намалява. Не ми се мисли какво ще правим, когато съвсем изчезнат.
цитирай
35. hristo27 - Вместо единение и предложения за ...
08.11.2011 08:53
Вместо единение и предложения за излизане от кризата, отново партизанщина, злоба и хленчене. Е, как тогава да се оправим? Като правим избори до дупка и НЯКОГА всички партии останат доволни от резултата ли? Така не става, независимо кой ще води хорото на тази обрулена държава!
цитирай
36. sparhawk - Бих сравнил ситуацията
08.11.2011 09:29
с мача ЦСКА-Левски. ЦСКА спечели с малко и при подпиране от страна на съдията. Но никой в Левски не посмя да каже, че сините са били по-добрия отбор и са заслужавали победата. Станишев обаче не се посвени да говори тъпотии от миналата неделя, та досега...
цитирай
37. tutankhamon661 - 16. starwoman - Нечовешко е
08.11.2011 10:07
starwoman написа:
да се чака посред нощ, защото някой не си е свършил работата. Можех да отида в нашата избирателна секция, но отказах, защото очаквах доста проблеми и наcтроения. Скоро не е имало такива горещи избори. Дано следващите не са така!


Нямаше да има хаос, ако хората бяха проявили малко повече отговорност. Не може всеки да се прави на най-важен.
Сега се сещам, че са раздавали храна и напитки. Защо никой не го отчете? Това е било извънредно, обаче са го организирали бързо. Заслужават поне едно "благодаря". Ама няма. Нали разни си въобразяват, че всичко им се полага по презумпция.
цитирай
38. starwoman - Само няколко ли?
08.11.2011 11:18
анонимен написа:
Снимките на Бойко и Доган са автентични, тук спор не може да има. Друг е въпроса, че комунистите обичат да лъжат и манипулират. Няма по-долна сган:( Заради тях изникнаха такива като Bолен болен. Трябваше някакво противодействие и го получиха. Cега ни пекат на няколко огъня.

Цялата държава е пожар:(
цитирай
39. tutankhamon661 - 20. greatman
08.11.2011 11:35
greatman написа:
tutankhamon661 написа:
greatman написа:
В такива случаи всеки дърпа чергата към себе си. Hормално е да има обвинения и съмнения. Изборите няма да бъдат касирани, колкото и да си чешем езиците. От тази гледна точка най-добре да приемем резултата.

Няма причина да бъдат касирани. Основният довод в подкрепа на това желание е обичайният - "Не ние, а врагът спечели".
Сори, това е несериозно. Винаги има губещ.
Е, трябва ли всеки път да се касират изборите?

Hе дърпай дявола за опашката! Hякои хора биха пожелали касиране, докато техният кандидат спечели. Стане ли това изведнъж ще решат, че всичко е наред. А профуканите средства - бегали.


Точно това е въпросът - нашият да спечели .
Съвсем сериозно съществува схващането, че всички средства са позволени.
Няма как да очаквам честност от такива зложелатели.
цитирай
40. namaleniya - минало свършило. Догодина пак. :)
08.11.2011 11:48
минало свършило.
Догодина пак. :)
цитирай
41. tutankhamon661 - 23. dalida
08.11.2011 11:59
dalida написа:
причината по места беше че, някои секции имаха повече работа от други,които бяха почти без работа. Някои бяха по-натоварени,но с по-малко хора в комисията, но на други с повече хора в комисията имаха по-малко работа с избирателите.
освен това, почти не останаха български медии - вестници и телевизии,които да са собственост на "себе си". Какво имам в предвид:
вестниците, "Труд", "24часа", "168часа", "Експрес4, “Телеграф”, “Монитор” , “Политика”, “Меридиан мач”, “Засада” (някогашния „Експрес“), 50% от търновския ежедневник “Борба”, “Балкан българска телевизия” (ББТ) и ТВ7. - са собственост на Ирена Кръстева,синът й и Любомир Павлов/ДПС/ и още някой който е в сянка. Етническите чужденци в България притежават 50% от медиите, ето от къде ще удари Доган следващият път, удар под кръста,затова Станишев си прави сметката да е "добре" с Доган и да си пият кафето през почивката.
Какво да очакваме от такива "българи" ?


Както винаги, гледаш реално на фактите.
Правят ми впечатление поръчковите материали - прекалено много са и винаги във вреда на ГЕРБ. Всяко интервю е пълно с провокации. При това положение е очевидно срещу кого работят.
цитирай
42. анонимен - Аман от натегачи
08.11.2011 14:08
Тутанкамонееее, колко ти платиха за пасквила от ГЕРБ?
цитирай
43. toxic - Здравей, Фараоне. Нисичък е премиерът...
08.11.2011 16:06
... метър и осемдесет и три...и деветдесет...най-много два метра. Но като застане до Станишев и Яни Янев направо е великан.
Изборите бяха повод за всенародно веселие и най-щастливи естествено бяха медиите - отразяване, интервюта, двубои. И ако нямаше новина - съчиняваха новина. Време за прибиране на медийната реколта, нещо такова :P
цитирай
44. vmir - Канските ревове на тези избори показват, че България върви В ДОБРА ПОСОКА, друг е въпросът дали това се оценява адекватно.
08.11.2011 16:42
Като върна лентата назад и си спомня множество избори, където трябваше да се чака с часове на открито, дори в дъжд и сняг, а влизането на закрито беше лелеяна мечта, настоящите плачове са повече от смешни. Тъпаците, които не могат да оценят напредъка, заслужават незавидната си лична съдба. Нека само да не се изказват по въпроси, от които не разбират, защото поводите за вайканията им са отговор на онова, което сами са си пожелали и продължават да желаят повече от всичко друго на света.
Роденият да се вайка няма как да бъде направен щастлив.
цитирай
45. creese - аре де
08.11.2011 16:49
vencivaleri1951 написа:
-Изборния кодекс. За пръв път от двадесет години няма паритет в представителствата. От тук и една партия/познай коя може да наложи решението си еднолично/ Обжалване само в съда. Демократично, но на практика с обжалванията цикълът е над година и половина. ТС до парламентарните.
-Хиляди хора неправилно недопуснати до вот.
-Около 10% от първия тур недействителни бюлетини
Виж фараоне, това е първия случай когато се протестира вот. Аз също не мисля/или по скоро ми се иска да е така/ че централно ГЕРБ е искал подобни неразбории. Първо лоша организация, непознаване практиката на изборите, назначаване свои хора/зарад заплащането/ в комисиите без опит. За едно малко населено място много е важно кой ще е кменън, общинския съвет. В тях и ножът и хлябът. След като имат комисите , какво ще ги спре за подобни подмяни като заснетите.
Вътшните наблюдатели никога не са ни критикували за избори. Погледни какво пишат сега за изборите. ...Недобре оргатизирани и нечестни. Това е мнение на ОСЕЕ, а не мое мнение.


Защо не отговаряш на този коментар? :D тцтц...колко са жалки герберите...като им излезе някой с истински аргументи, а не с нещо, на което могат да отговорят с редовното оплюване на българския манталитет и на комунистите, млъкват. Не, изборите не бяха добре организирани. Лично съм събрал около 10 човека за секционни комисии и застъпници в Сливен. Приятелката ми е от опозицията и отиде първа в избирателната секция. Цял ден не беше яла, не беше излизала от стаята и стоя до 3 часа през нощта. Имам позната, която си смени адреса и трябваше да гласува на две различни места. Регистрирали я да гласува за президент в единия край на града, а за кмет и общински съвет в другия. Това е просто хаотичния начин на управление на ГЕРБ. Ама аз не ги виня...те толкоз могат.
цитирай
46. tutankhamon661 - 45. creese - аре де
08.11.2011 17:25
creese написа:
vencivaleri1951 написа:
-Изборния кодекс. За пръв път от двадесет години няма паритет в представителствата. От тук и една партия/познай коя може да наложи решението си еднолично/ Обжалване само в съда. Демократично, но на практика с обжалванията цикълът е над година и половина. ТС до парламентарните.
-Хиляди хора неправилно недопуснати до вот.
-Около 10% от първия тур недействителни бюлетини
Виж фараоне, това е първия случай когато се протестира вот. Аз също не мисля/или по скоро ми се иска да е така/ че централно ГЕРБ е искал подобни неразбории. Първо лоша организация, непознаване практиката на изборите, назначаване свои хора/зарад заплащането/ в комисиите без опит. За едно малко населено място много е важно кой ще е кменън, общинския съвет. В тях и ножът и хлябът. След като имат комисите , какво ще ги спре за подобни подмяни като заснетите.
Вътшните наблюдатели никога не са ни критикували за избори. Погледни какво пишат сега за изборите. ...Недобре оргатизирани и нечестни. Това е мнение на ОСЕЕ, а не мое мнение.


Защо не отговаряш на този коментар? :D тцтц...колко са жалки герберите...като им излезе някой с истински аргументи, а не с нещо, на което могат да отговорят с редовното оплюване на българския манталитет и на комунистите, млъкват. Не, изборите не бяха добре организирани. Лично съм събрал около 10 човека за секционни комисии и застъпници в Сливен. Приятелката ми е от опозицията и отиде първа в избирателната секция. Цял ден не беше яла, не беше излизала от стаята и стоя до 3 часа през нощта. Имам позната, която си смени адреса и трябваше да гласува на две различни места. Регистрирали я да гласува за президент в единия край на града, а за кмет и общински съвет в другия. Това е просто хаотичния начин на управление на ГЕРБ. Ама аз не ги виня...те толкоз могат.


Ей сега ще отговоря.
Само човек, който не умее да губи, може да нарече победителите жалки, за да си мечтае, че е нещо повече от тях. Но фактите са трагични.
цитирай
47. tutankhamon661 - 24. kritikar
08.11.2011 17:31
kritikar написа:
Като работя това с нищо не ми е помогнало. Пряко обвинявам цялата политическа класа. Червени, сини, бенбяни. Одраха ни до кост. Остана само революцията.


Съгласен съм, че никак не е лесно, но не можеш да обвиняваш сегашното правителство. Казано е и повторено милион пъти - ГЕРБ обират негативите на всички предишни. Ясно е като бял ден. Който го отрича, просто се прави на луд. Аз няма да си затварям очите пред очевадното.
цитирай
48. tutankhamon661 - 26. анонимен - .
08.11.2011 17:38
анонимен написа:
Снимките на Бойко и Доган са автентични, тук спор не може да има. Друг е въпроса, че комунистите обичат да лъжат и манипулират. Няма по-долна сган:( Заради тях изникнаха такива като Bолен болен. Трябваше някакво противодействие и го получиха. Cега ни пекат на няколко огъня.


Да, автентична е. Само че е правена преди 1000 години. Абсурдно е да се посочва като компромат.
Всичко си има граница, но някои хора просто не го знаят.
Щом се опитват да ме литнат по такъв селски начин, никога няма да им повярвам.
цитирай
49. tutankhamon661 - 27. анонимен - Мислете повече! Някои имат нужда.
08.11.2011 17:47
анонимен написа:
Да кажем, че изборите бяха касирани. Какво променя това? Нови разходи, нови секции и резултата пак ще е същия. При това положение не си струва да се харчат пари. В момента няма друг изход освен да чакаме следващите избори. Дотогава могат да настъпят някакви промени.
Сериозно помислете. Честни или не, при повторен вот пак ще бъдат същите. Hима очаквате нещо различно?


Недоумявам как е възможно с такава лекота да се говори за касиране. Това е още едно доказателство, че само ГЕРБ мислят за добруването на хазната. Всички останали са безотговорни, нагли мошеници, които не само окрадоха държавата, а искат пак да лапат. Невероятно, но факт - все още има желаещи да им подадат баницата!
цитирай
50. tutankhamon661 - 29. vencivaleri1951 - Фараоне, или се праниш на тапа или просто не си запознат в детайли.
08.11.2011 18:06
vencivaleri1951 написа:
-Изборния кодекс. За пръв път от двадесет години няма паритет в представителствата. От тук и една партия/познай коя може да наложи решението си еднолично/ Обжалване само в съда. Демократично, но на практика с обжалванията цикълът е над година и половина. ТС до парламентарните.
-Хиляди хора неправилно недопуснати до вот.
-Около 10% от първия тур недействителни бюлетини
Виж фараоне, това е първия случай когато се протестира вот. Аз също не мисля/или по скоро ми се иска да е така/ че централно ГЕРБ е искал подобни неразбории. Първо лоша организация, непознаване практиката на изборите, назначаване свои хора/зарад заплащането/ в комисиите без опит. За едно малко населено място много е важно кой ще е кменън, общинския съвет. В тях и ножът и хлябът. След като имат комисите , какво ще ги спре за подобни подмяни като заснетите.
Вътшните наблюдатели никога не са ни критикували за избори. Погледни какво пишат сега за изборите. ...Недобре оргатизирани и нечестни. Това е мнение на ОСЕЕ, а не мое мнение.


Знам много хора, които бяха поканени, а отказаха. Благодарение на ГЕРБ положението беше спасено, защото там определено са най-трудолюбивите граждани.
В случая обвиняваш управляващата партия, че само те са отговорни хора, а останалите до такава степен са преяли, че мислят само за следобедния сън.
"Една партия, която може да наложи еднолично решението си". А неоспорими доказателства? Говориш за безпочвени обвинения - нищо друго.
Разберете: това, че вие си мислите нещо, не го прави истина!
Неправилно недопуснати - какво значи това? Тук има закони, които не са писани сега. Какво предлагаш - да не се спазват?
Недействителните бюлетини са различни видове - не знам кой по-точно имаш предвид. Голяма част от тях са умишлен саботаж на атгигерберите, а това още повече спомогна за суматохата. Забележи: антигерберите, а не ГЕРБ.
Какво ще ги спре да подменят бюлетините - що за довод е това? Дори да могат, това не означава, че ще го направят. Същото бих могъл да кажа и когато твоите хора са на власт. Най-често го наричат "да търсиш теле под вола".
На някои места по света пишат така, както казваш, но на други е обратното. Mного избирателно гледаш, а избирането вече свърши. Ще чакаме следващото.
цитирай
51. tutankhamon661 - 30. penchoan
08.11.2011 18:50
penchoan написа:
Борисов отрече да е давал пари за купуване на гласове. (Това е за децата от бтв). Кой даде парите за купуване на гласове за ГЕРБ - Цветанов или тъщата му?


Много ми е интересно на кой ги е дал?!?
Хората си гласуват за ГЕРБ по собствено желание.
цитирай
52. tutankhamon661 - 32. анонимен - Хехе!
08.11.2011 18:53
анонимен написа:
Чакай ги окултните науки. Боко е сплашил и врачките за да не му правят магии. Испипана работа е неговото.


О, така ли? И за врачките мисли.
Този човек не се спира изобщо - още един плюс за него. Вече спрях да ги броя, защото станаха прекалено много.
цитирай
53. tutankhamon661 - 33. borisovgepi
08.11.2011 18:54
borisovgepi написа:
анонимен написа:
Да кажем, че изборите бяха касирани. Какво променя това? Нови разходи, нови секции и резултата пак ще е същия. При това положение не си струва да се харчат пари. В момента няма друг изход освен да чакаме следващите избори. Дотогава могат да настъпят някакви промени.
Сериозно помислете. Честни или не, при повторен вот пак ще бъдат същите. Hима очаквате нещо различно?

Ще настъпят промени. Като например да измрем.


Само за измиране плачете.
Дай да говорим за живот и други красиви неща. Не е ли по-добре?
цитирай
54. tutankhamon661 - 34. stomanata - Има свестни. Вярно е.
08.11.2011 18:57
stomanata написа:
За съжаление броят им май намалява. Не ми се мисли какво ще правим, когато съвсем изчезнат.


Няма да изчезнат. Само бройката се сменя.
Някой ден може и да са болшинство.
цитирай
55. tutankhamon661 - 35. hristo27
08.11.2011 18:59
hristo27 написа:
Вместо единение и предложения за излизане от кризата, отново партизанщина, злоба и хленчене. Е, как тогава да се оправим? Като правим избори до дупка и НЯКОГА всички партии останат доволни от резултата ли? Така не става, независимо кой ще води хорото на тази обрулена държава!


Именно. Не са и чували са градивна опозиция. Hякои съвсем сериозно говорят, че са длъжни да правят сечено на всяка крачка. Що за шантави разбирания?
цитирай
56. tutankhamon661 - 36. sparhawk
08.11.2011 19:01
sparhawk написа:
с мача ЦСКА-Левски. ЦСКА спечели с малко и при подпиране от страна на съдията. Но никой в Левски не посмя да каже, че сините са били по-добрия отбор и са заслужавали победата. Станишев обаче не се посвени да говори тъпотии от миналата неделя, та досега...


Доста неща приличат на онези във футбола.
Левскарите например винаги обвиняват съдията при загуба, а като бият, то е защото са били по-добри. Затова нямат успехи в Европа и се хвалят с минимална загуба от Ювентус.
Сори - факти, факти ....
цитирай
57. tutankhamon661 - 38. starwoman - Само няколко ли?
08.11.2011 19:32
starwoman написа:
анонимен написа:
Снимките на Бойко и Доган са автентични, тук спор не може да има. Друг е въпроса, че комунистите обичат да лъжат и манипулират. Няма по-долна сган:( Заради тях изникнаха такива като Bолен болен. Трябваше някакво противодействие и го получиха. Cега ни пекат на няколко огъня.

Цялата държава е пожар:(


Всяка държава е имала своите трудни моменти.
Можем да се оплакваме, а можем и да работим, след което ще останем доволни.
цитирай
58. tutankhamon661 - 40. namaleniya - минало свършило. Догодина пак. :)
08.11.2011 19:33
namaleniya написа:
минало свършило.
Догодина пак. :)


Още много години.
Нека винаги печели най-добрият, както беше сега!
цитирай
59. bizcocho - А при нас най-близката секция бе на ...
08.11.2011 20:04
А при нас най-близката секция бе на 400км...
цитирай
60. анонимен - Много мрънкачи, бе бате.
08.11.2011 20:57
Обаче най-много мрънкат за купени гласове, които не са успели да продадат своите.
цитирай
61. creese - ооо
08.11.2011 23:30
Ама ти си бил и неграмотен... :D Човекът ти е написал "неправилно НЕдопуснати". Това е погазване на конституционно право. Аз нито имам проблем с купуването на гласовете, което си е факт от страна на всички партии, нито с резултатите. ГЕРБ са си победители. Това обаче не променя факта, че гербаджиите са жалки. За да биеш на избори трябва да събереш повече хора, не по-качествени хора. Постоянно плюейки по българския народ в блога си, не осъзнаваш, че плюеш по електората на ГЕРБ, тъй като гласуващите за ГЕРБ са мнозинството в тази страна.

Тук обаче става дума за нещо съвсем друго - за погазване на естествено право на човека, без което демокрацията не е възможна. Забранителните списъци са отговорност на г-н Цветанов и той трябва да си я поеме.
цитирай
62. tutankhamon661 - 42. анонимен - Аман от натегачи
08.11.2011 23:58
анонимен написа:
Тутанкамонееее, колко ти платиха за пасквила от ГЕРБ?


Посочи едно нещо, което не е истина.
цитирай
63. tutankhamon661 - 43. toxic
09.11.2011 00:01
toxic написа:
... метър и осемдесет и три...и деветдесет...най-много два метра. Но като застане до Станишев и Яни Янев направо е великан.
Изборите бяха повод за всенародно веселие и най-щастливи естествено бяха медиите - отразяване, интервюта, двубои. И ако нямаше новина - съчиняваха новина. Време за прибиране на медийната реколта, нещо такова :P


Да, фантазьори в тази държава има, колкото щеш.
Важното е, че сега болшинството са доволни - значи е в сила волята на народа. Останалото са лични мнения.
цитирай
64. tutankhamon661 - 44. vmir - Канските ревове на тези избори показват, че България върви В ДОБРА ПОСОКА, друг е въпросът дали това се оценява адекватно.
09.11.2011 00:10
vmir написа:
Като върна лентата назад и си спомня множество избори, където трябваше да се чака с часове на открито, дори в дъжд и сняг, а влизането на закрито беше лелеяна мечта, настоящите плачове са повече от смешни. Тъпаците, които не могат да оценят напредъка, заслужават незавидната си лична съдба. Нека само да не се изказват по въпроси, от които не разбират, защото поводите за вайканията им са отговор на онова, което сами са си пожелали и продължават да желаят повече от всичко друго на света.
Роденият да се вайка няма как да бъде направен щастлив.


Много се радвам, че си тук, приятелю, и споменаваш тези изключително важни подробности. Аз няма как да ги помня, защото сравнително отскоро се интересувам, но други ги знаят, а пак се правят на луди. На няколко пъти попитах “Случило ли се е нещо, което преди не е ставало?” Благодарение на теб знам, че винаги е било така.
Раздавали са напитки, което не е било предвидено, но е организирано светкавично. Естествено, не го оцениха.
Знаеш ли какво искат? Цял ден да си клатят краката, а после някой да им налее хем в паниците, хем в портфейлите. Те заслужават – само не разбрах с какво за го заслужили.
цитирай
65. tutankhamon661 - -Изборния кодекс. За пръв път от ...
09.11.2011 00:19
creese написа:
vencivaleri1951 написа:
-Изборния кодекс. За пръв път от двадесет години няма паритет в представителствата. От тук и една партия/познай коя може да наложи решението си еднолично/ Обжалване само в съда. Демократично, но на практика с обжалванията цикълът е над година и половина. ТС до парламентарните.
-Хиляди хора неправилно недопуснати до вот.
-Около 10% от първия тур недействителни бюлетини
Виж фараоне, това е първия случай когато се протестира вот. Аз също не мисля/или по скоро ми се иска да е така/ че централно ГЕРБ е искал подобни неразбории. Първо лоша организация, непознаване практиката на изборите, назначаване свои хора/зарад заплащането/ в комисиите без опит. За едно малко населено място много е важно кой ще е кменън, общинския съвет. В тях и ножът и хлябът. След като имат комисите , какво ще ги спре за подобни подмяни като заснетите.
Вътшните наблюдатели никога не са ни критикували за избори. Погледни какво пишат сега за изборите. ...Недобре оргатизирани и нечестни. Това е мнение на ОСЕЕ, а не мое мнение.

Защо не отговаряш на този коментар? :D тцтц...колко са жалки герберите...като им излезе някой с истински аргументи, а не с нещо, на което могат да отговорят с редовното оплюване на българския манталитет и на комунистите, млъкват. Не, изборите не бяха добре организирани. Лично съм събрал около 10 човека за секционни комисии и застъпници в Сливен. Приятелката ми е от опозицията и отиде първа в избирателната секция. Цял ден не беше яла, не беше излизала от стаята и стоя до 3 часа през нощта. Имам позната, която си смени адреса и трябваше да гласува на две различни места. Регистрирали я да гласува за президент в единия край на града, а за кмет и общински съвет в другия. Това е просто хаотичния начин на управление на ГЕРБ. Ама аз не ги виня...те толкоз могат.


Къде са доводите?
Може да е отишла първа. Това заличава ли мърлявото отношение на останалите?
Не знам дали говориш истината, но да кажем, че е така. Знаеш ли колко възможни причини може да има за разходката от единия до другия край на града? И далеч не всички са в ГЕРБ. Още от комунистическо време българските институции са пълни с некадърници. ГЕРБ започнаха да ги изчистват, което предизвика вълна от оплаквания. Някои се спасиха и сега не само не си вършат работата, а дори и умишлено саботират всеки процес. Тези неща се знаят. А ти си фантазирай, колкото искаш.
Чакай, че ми стана любопитно. Значи даваш оценка на ГЕРБ, а ти си спец по изборите, така ли?
цитирай
66. tutankhamon661 - 59. bizcocho
09.11.2011 00:22
bizcocho написа:
А при нас най-близката секция бе на 400км...


Доста далече. Ти си в друга държава, нали?
Не знам как стоят нещата зад граница.
цитирай
67. tutankhamon661 - 60. анонимен - Много мрънкачи, бе бате.
09.11.2011 00:27
анонимен написа:
Обаче най-много мрънкат за купени гласове, които не са успели да продадат своите.


Ще беснеят и на следващата изборна победа.
Вече започнаха да се появяват материали, посочващи, че ГЕРБ са се оказали доста добре смазана машина и явно не са временно явление, както мислеха "професорите по некадърие". Това са статии от хора, които никога нe се хвалили Борисов. Cледователно и слепите започнаха да проглеждат.
Какво ли не направиха? Пак се провалиха. Хората не са глухонеми.
цитирай
68. tutankhamon661 - 61. creese - ооо
09.11.2011 00:51
creese написа:
Ама ти си бил и неграмотен... :D Човекът ти е написал "неправилно НЕдопуснати". Това е погазване на конституционно право. Аз нито имам проблем с купуването на гласовете, което си е факт от страна на всички партии, нито с резултатите. ГЕРБ са си победители. Това обаче не променя факта, че гербаджиите са жалки. За да биеш на избори трябва да събереш повече хора, не по-качествени хора. Постоянно плюейки по българския народ в блога си, не осъзнаваш, че плюеш по електората на ГЕРБ, тъй като гласуващите за ГЕРБ са мнозинството в тази страна.
Тук обаче става дума за нещо съвсем друго - за погазване на естествено право на човека, без което демокрацията не е възможна. Забранителните списъци са отговорност на г-н Цветанов и той трябва да си я поеме.


Виж си коментара и ще разбереш какво значи неграмотност.
Значи според теб “недопуснат до избори” и “нарушение на конституционни права” е едно и също? Браво, изби рибата! За твое сведение в някои случаи недопускането е именно спазване на Конституцията, т.е. имало е причина да го спрат. В други може да се дължина формалност, за която ГЕРБ не са виновни. Ако всички си вършеха работата като герберите, нямаше да има проблеми. За теб, разбира се, е удобно да говориш наизуст.
И продължаваш с хитовете.
Ако победителите са жалки, какво остава за победените?
“….. да събереш повече, а не по-качествени ….” - все едно ми казваш “И 100 гола да паднат в един мач, броят се само красивите или тези от голяма дистанция”. Имам усещането, че се готвиш да пишеш нова Конституция. О, сигурен съм, че ще се справиш най-добре от всички!
Този път си прекалил с хитовете.
Не съм упрекнал нито един гербер. Не се учудвам – за да говориш лошо за управляващите, трябва доста да извъртиш фактите. Ти го направи отчайващо много пъти.
Ако някой ден се разделиш с приятелката си заради гербер, Цветанов ще бъде виновен. Споко, ти пак няма да носиш отговорност! България има необходимия виновник.
цитирай
69. creese - О Боже милостиви....
09.11.2011 01:10
Ти разлика правиш ли между игрането на футбол и правенето на политика? Това че ГЕРБ са победили на изборите не е красноречиво за работата им. Това е красноречиво за обществото, в което живеем. Те са огледало на обществото. Естествено, аз не виждам нищо красиво в това огледало. Ти виждаш, защото се идентифицираш с тази партия. Кой обаче от нас не признава чуждото мнение? Кой носи от 9 дола вода и говори пълни простотии за да докаже, че Бойко е едва ли не манна небесна? Почети малко за своя любим лидер и гледай малко по-обективно на нещата....

http://komitata.blogspot.com/2011/10/blog-post_7351.html

http://semkiibonbonki.blogspot.com/2011/10/blog-post_26.html

http://oshte-info.de-zorata.de/oshte.info/doc/boikoborisov/001.htm

Аз имам политически пристрастия и признавам твоите, признавам и победата на твоята партия. Твоята партия обаче не допусна хиляди хора да упражнят свещеното си право на глас, без което демокрацията е лишена от смисъл. Правителството трябва да свърши цялата работа за да осигури на хората упражняването на тяхно конституционно право и тя трябва да поеме отговорност.
цитирай
70. tutankhamon661 - 69. creese - О Боже милостиви....
09.11.2011 01:40
creese написа:
Ти разлика правиш ли между игрането на футбол и правенето на политика? Това че ГЕРБ са победили на изборите не е красноречиво за работата им. Това е красноречиво за обществото, в което живеем. Те са огледало на обществото. Естествено, аз не виждам нищо красиво в това огледало. Ти виждаш, защото се идентифицираш с тази партия. Кой обаче от нас не признава чуждото мнение? Кой носи от 9 дола вода и говори пълни простотии за да докаже, че Бойко е едва ли не манна небесна? Почети малко за своя любим лидер и гледай малко по-обективно на нещата....

http://komitata.blogspot.com/2011/10/blog-post_7351.html

http://semkiibonbonki.blogspot.com/2011/10/blog-post_26.html

http://oshte-info.de-zorata.de/oshte.info/doc/boikoborisov/001.htm

Аз имам политически пристрастия и признавам твоите, признавам и победата на твоята партия. Твоята партия обаче не допусна хиляди хора да упражнят свещеното си право на глас, без което демокрацията е лишена от смисъл. Правителството трябва да свърши цялата работа за да осигури на хората упражняването на тяхно конституционно право и тя трябва да поеме отговорност.


Примерът е доста добър. Замисли се защо го дадох. “Повече, а не по-качествени” – ти имаш ли по-добра идея? Предварително ли да избират “по-качествените” и как ще стане, след като в България всеки се мисли за гений?
Подкрепям ГЕРБ, защото с очите си виждам качествената им работа. Пак ли да изброявам магистрали, детски градини, пречиствателни станции. Ако кажеш, че всичко това е нищо, просто нямам какво да обсъждам с теб. Не споря с хора, които са си навили на пръста ‘Е, нема пък да го бъде” и все едно си пеят.
Благодаря за линковете! Прочел съм ги вече. Тези хора налагат зверска цензура на всеки несъгласен, защото си знаят какви лъжи ръсят. От такива не приемам акъл. Точно тях отиди да учиш на обективност и като начало е добре да проверят в речника значението на тази дума, понеже са на светлинни години от нея.
Пак казвам, че щом са попречили на някой да гласува, значи е имало причина. Не бих си позволил да изпадам в подробности, докато не видя тези списъци и не разбера защо някой е бил “отрязан”. Съветвам те и ти да направиш същото, понеже нямаш необходимата информация. Чул си за някакви списъци, излъгали са те, че е някаква “полицейщина”, каквато в България няма, и останалото са твои разсъждения “на голо”. Помисли и ще признаеш, че е грешка да се изказваш, без да имаш информация. Лъжите и интригите не са достатъчни и не водят към истината.
цитирай
71. creese - ето
09.11.2011 01:52
http://dnes.dir.bg/news/glasuvane-izbori-2011-zabranitelen-spisak-9775400?nt=14 твоите хора сами казват, че тези хора са попаднали "по грешка"....когато става дума за конституционно право, държавата няма право на грешки. А сега ще ти обясня къде ти е проблемът с аналогията, която направи - за да вкараш гол се изискват качества, но за да вкараш бюлетината в урната не се изискват особено много. Това, че си вкарал повече гласове в урните не значи, че си по-качествен, защото вкарването на бюлетина в урната не изисква някакви уникални способности, докато вкарването на гол изисква. Вие по-скоро сте като 3 отбора аматьори, излезли наведнъж срещу един професионален отбор. Ще биете, ама не защото сте по-добри. И все пак ти е простено за жалките аналогии - какъвто лидерът, такива и избирателите. Вие ако не сравните веднъж на ден политиката с футбол, не сте от ГЕРБ.

Аз от хората, които съм пратил цензура не съм видял никога.
цитирай
72. tutankhamon661 - 71. creese - ето
09.11.2011 02:29
creese написа:
http://dnes.dir.bg/news/glasuvane-izbori-2011-zabranitelen-spisak-9775400?nt=14 твоите хора сами казват, че тези хора са попаднали "по грешка"....когато става дума за конституционно право, държавата няма право на грешки. А сега ще ти обясня къде ти е проблемът с аналогията, която направи - за да вкараш гол се изискват качества, но за да вкараш бюлетината в урната не се изискват особено много. Това, че си вкарал повече гласове в урните не значи, че си по-качествен, защото вкарването на бюлетина в урната не изисква някакви уникални способности, докато вкарването на гол изисква. Вие по-скоро сте като 3 отбора аматьори, излезли наведнъж срещу един професионален отбор. Ще биете, ама не защото сте по-добри. И все пак ти е простено за жалките аналогии - какъвто лидерът, такива и избирателите. Вие ако не сравните веднъж на ден политиката с футбол, не сте от ГЕРБ.
Аз от хората, които съм пратил цензура не съм видял никога.


Моите коментари явно не четеш. Защо не четеш твоите?

“На 21 септември МВР признава тази грешка, изпраща се нов масив данни, който общинските администрации трябва да започнат да изчистват.”

Това говори ли ти нещо? Чия е грешката? Даваш ми линк, който потвърждава моите думи за некачествената администрация.
Опа, започна да отричаш и Конституцията! Изборите не означавали едикакво си. Абе ти чуваш ли се изобщо? Това е законовият начин, установен по цял свят – гласуване. По-добро не е измислено. Ако не друго, поне показва гласa на болшинството. Ти какво предлагаш? Да питат всеки “Ти умен ли си”? Допускаш ли, че някой ще отговори с “не”. Няма друг начин и това е.
“Ще биете, ама не защото сте по-добри”. Как прецени кой е по-добър? Сериозно ли смяташ, че личното ти мнение и на други дървени философи, често провалени в живота неудачници, тежи повече от вота? Еехе, много насериозно сте се взели! Tи скоро ще поискаш и личния ми бюджет да напишеш.
Една от най-големите глупости, които съм чувал по форумите, е опитът да се изкара като нещо лошо спортната натура на Борисов. То е похвално, а вие го представяте като отрицателно. И после ми говорете за обективност или каквото искаш друго – мноуу шъ ме заинтригува, даже и ушите ще си наостря.
И на края пак пускаш хит. Как ще видиш цензуpа, след като си на техния акъл и плюеш като за световно? Tези хора са тук за същото – да излеят злобата, която не смеят да покажат пред жена си.
Абе, човек, чети си коментарите преди да ги пуснеш! Може и да се откажеш в крайна сметка.
цитирай
73. creese - ...
09.11.2011 04:07
МВР признава, че грешката е тяхна и са подвели ГРАО. Кое не можеш да разбереш? Но дори и грешката да е в общинските администрации, ГЕРБ държи немалко общини. На кой е работа да оправи администрацията? На хората ли? За проблемът с гласуването от страна на качествени хора, може да се въведе образователен ценз. Много хора го подкрепят, но аз лично съм против, тъй като в много отношения съм либерал. Въпреки че ще е по-добре само образованите да избират управляващите в тази страна, това ще е диктатура на умните над глупавите, а аз не обичам диктатурите. Никой не е оспорил изборите. Казах ти, че ГЕРБ спечели на тези избори. Но това не значи задължително, че ГЕРБ е най-добрата партия или че ГЕРБ управлява добре. Може и да означава това, но не е задължително да означава това. Така че да се хвалиш с изборната победа и да го посочваш като нещо красноречиво за управленския потенциал на една партия е нелепица. Никога не съм смятал, че мнението ми тежи повече от общественото, но все пак е мнение. С това "много на сериозно сте се взели" искаш да кажеш, че нямам право на мнение ли? Всеки има право на мнение, бил той взел се на сериозно или не. Ти постоянно си пишеш повърхностните мнения и се взимаш насериозно, но винаги обвиняваш другите, че го правят. Няма да поискам никога да напиша личния ти бюджет - демагогстваш. Никой не осмива спортната му натура - осмивам факта, че не може да прави аналогии с друго, освен с футбола.

Виж, това че не ти се взимат на сериозно глупостите от интелигентните хора, не значи, че те цензурират. Просто те игнорират. Не бъркай двете понятия. Пиши им мнението си под постингите, не ги обиждай и виж дали ще ти оставят коментара или ще го цензурират. Просто не демагогствай.
цитирай
74. tutankhamon661 - 73. creese - ...
09.11.2011 10:29
creese написа:
МВР признава, че грешката е тяхна и са подвели ГРАО. Кое не можеш да разбереш? Но дори и грешката да е в общинските администрации, ГЕРБ държи немалко общини. На кой е работа да оправи администрацията? На хората ли? За проблемът с гласуването от страна на качествени хора, може да се въведе образователен ценз. Много хора го подкрепят, но аз лично съм против, тъй като в много отношения съм либерал. Въпреки че ще е по-добре само образованите да избират управляващите в тази страна, това ще е диктатура на умните над глупавите, а аз не обичам диктатурите. Никой не е оспорил изборите. Казах ти, че ГЕРБ спечели на тези избори. Но това не значи задължително, че ГЕРБ е най-добрата партия или че ГЕРБ управлява добре. Може и да означава това, но не е задължително да означава това. Така че да се хвалиш с изборната победа и да го посочваш като нещо красноречиво за управленския потенциал на една партия е нелепица. Никога не съм смятал, че мнението ми тежи повече от общественото, но все пак е мнение. С това "много на сериозно сте се взели" искаш да кажеш, че нямам право на мнение ли? Всеки има право на мнение, бил той взел се на сериозно или не. Ти постоянно си пишеш повърхностните мнения и се взимаш насериозно, но винаги обвиняваш другите, че го правят. Няма да поискам никога да напиша личния ти бюджет - демагогстваш. Никой не осмива спортната му натура - осмивам факта, че не може да прави аналогии с друго, освен с футбола.
Виж, това че не ти се взимат на сериозно глупостите от интелигентните хора, не значи, че те цензурират. Просто те игнорират. Не бъркай двете понятия. Пиши им мнението си под постингите, не ги обиждай и виж дали ще ти оставят коментара или ще го цензурират. Просто не демагогствай.


Да, признали са своята грешка и са я поправили, но само те. После в общините пак си клатят краката. Държали повечето! Навсякъде има и хора от други партии. На някои се плаща, за да саботират всичко. Ако и това не знаеш, направо ще падна. Цяла армия е активизирана за да прави мръсотии, а вие говорите така, все едно имаме егати градивната опозиция. Между другото, това е доста подло от страна на всички антигербери – хем спъват работата, хем питат защо нищо не се върши. Ами да помогнат, а не да пречат!
Как се оправят общини? Чрез чистка. От самото начало ГЕРБ я започнаха, което предизвика вой за “метла”. Истината е, че наистина има много хора в администрацията и трябва да бъдат махнати. Не само не вършат нищо, а и са некадърни. Да не говорим, че са излишна и необоснована тежест за бюджета. Защо да получават заплати? Това е остатък от комунизма – слагат някой за да получава заплата, а на практика точно там няма нужда от него. Би трябвало да потърси друга работа, където вероятно ще е полезен.
Естествено, не трябва хората да се делят на умни и глупави. Най-малкото защото няма как да се прецени кой е в едната и кой в другата група. Да ти напомня – умен и образован са две различни неща. Можеш да си едното, без да си другото. Дипломи се купуват и не са гаранция за нищо, така че това не е 100-процентов показател. Познавам доста висшисти, които грам не разбират от специалността, за която имат диплома.
За мен заблудени са всички противници на ГЕРБ, а за теб е обратното. Е, как ще се разберем кой е по-умен? Не става – не е достоверно.
“Много насериозно сте се взели” означава, че си позволявате да оценявате кой е глупав и кой е умен, без да имате такова право. Не сте мерилото. Не ми преиначавай думите, защото ми писна от хора, които си въобразяват, че някой ги преследва, забранява и т.н. Няма нищо подобно. Аман от параноици! Спазването на законите е висша форма на демокрация, която повечето антигербери отричат, защото са привърженици на диктатурата – често не го осъзнават или не го признават. Ти може и да не си такъв. От коментар на коментар звучиш все по-човешки – това е хубаво, но и рядко срещано.
Аналогиите с футбола ми хрумват най-лесно и звучат най-разбираемо.
Аз пък твърдя, че хората, посочени от теб, пишат глупости. Блогясали миризливци, които са забравили реалния живот. Яд ме е, че такива могат да повлияят на правилния избор. Не само са заблудени, а често и лъжат – умишлено. Вече спрях да коментирам в блоговете им, защото се убедих, че цензура няма само при герберите – при останалите е масово явление. Сам прецени това какво говори за стойността на доводите им – не могат да защитят тезата си и се налага да трият. На мен лично са ми казвали “Тук няма да хвалиш ГЕРБ”. Та не става дума за обиди – много пъти съм казвал, че просташките мнения трябва да се трият и заради нещо подобно не бих ги обвинил.
цитирай
75. bapha - чета, чета... и се чудя...
11.11.2011 12:14

някой ти е написал: "неправилно НЕдопуснати", ти му обясняваш, че има и "правилно недопуснати"... не го оспорваш.
после ти е написал: "За да биеш на избори трябва да събереш повече хора, не по-качествени хора"... което откъдето и да го погледнеш си е истина... ГЕРБ победиха. Но отговорът ти:
"“….. да събереш повече, а не по-качествени ….” - все едно ми казваш “И 100 гола да паднат в един мач, броят се само красивите или тези от голяма дистанция”. Имам усещането, че се готвиш да пишеш нова Конституция. О, сигурен съм, че ще се справиш най-добре от всички!", отива у лево... Не ми се сърди, помисли пак...
Никой не оспорва (поне по това, което прочетох), че именно ГЕРБ са спечелили изборите. Стряскат ме капаците, които си слагат подръжниците на определена идея и обидите, които леят...
Съвсем сериозно те питам, мислиш ли, че партията зад която стоиш, няма трески за дялане? Мислиш ли, че сляпата защита подпомага "промяната" към която всички ние, избирателите, се борим?
И това всичкото ти го пише един, попаднал в "забранителен списък", каквито според теб... забрави, не е заяждане.
целият ти пост е една хвалба на ГЕРБ и плюене по другите. Може и да си прав. Но имаш ли право да задаваш този въпрос: " Значи даваш оценка на ГЕРБ, а ти си спец по изборите, така ли?"... Ти спец ли си по изборите?

Аршинът трябва да е един... а докато има капаци, не може...
цитирай
76. vmir - 64. tutankhamon661,
11.11.2011 14:38
tutankhamon661 написа:
vmir написа:
Като върна лентата назад и си спомня множество избори, където трябваше да се чака с часове на открито, дори в дъжд и сняг, а влизането на закрито беше лелеяна мечта, настоящите плачове са повече от смешни. Тъпаците, които не могат да оценят напредъка, заслужават незавидната си лична съдба. Нека само да не се изказват по въпроси, от които не разбират, защото поводите за вайканията им са отговор на онова, което сами са си пожелали и продължават да желаят повече от всичко друго на света.
Роденият да се вайка няма как да бъде направен щастлив.


Много се радвам, че си тук, приятелю, и споменаваш тези изключително важни подробности. Аз няма как да ги помня, защото сравнително отскоро се интересувам, но други ги знаят, а пак се правят на луди. На няколко пъти попитах “Случило ли се е нещо, което преди не е ставало?” Благодарение на теб знам, че винаги е било така.
Раздавали са напитки, което не е било предвидено, но е организирано светкавично. Естествено, не го оцениха.
Знаеш ли какво искат? Цял ден да си клатят краката, а после някой да им налее хем в паниците, хем в портфейлите. Те заслужават – само не разбрах с какво за го заслужили.


Прав си за клатенето на краката - те друго и не могат, затова вече писах на други места, ще го повторя и тук - през цялото време имаше незаети места в залата, и никой не е държан против волята си навън на студа повече от 15-20 минути, колкото за раздаване на номер и НОРМАЛНО влизане в сградата. Полицията регулираше прииждащия и излизащия поток ПЕРФЕКТНО и не допусна изстъпления или изпълнения на стадо подивели глигани, каквото всезнайковцците неизбежно демонстрират, за да прикрият собствената си тъпотия и некадърност да се разберат с околните. И на двата тура раздаваха не само напитки, но и за ядене (но всезнайковците грабеха по няколко, сякаш нястъпва края на света, раздаващите се видяха в чудо и за да дадат шанс и на останалите, опитаха да хвърлят напосоки, но заредилите се с кроасани (втория път с по няколко сандвича) всезнайковци започнаха да ги замерят обратно, че ги били третирали като кучета, абе накратко - държаха се като кучето върху сламата - нито я ядат, нито я дават на гладните, от тъпо, по-тъпо, стига врява и вайкане да има...
Поздрави!
цитирай
77. tutankhamon661 - 75. bapha - чета, чета... и се чудя...
11.11.2011 18:12
bapha написа:

някой ти е написал: "неправилно НЕдопуснати", ти му обясняваш, че има и "правилно недопуснати"... не го оспорваш.
после ти е написал: "За да биеш на избори трябва да събереш повече хора, не по-качествени хора"... което откъдето и да го погледнеш си е истина... ГЕРБ победиха. Но отговорът ти:
"“….. да събереш повече, а не по-качествени ….” - все едно ми казваш “И 100 гола да паднат в един мач, броят се само красивите или тези от голяма дистанция”. Имам усещането, че се готвиш да пишеш нова Конституция. О, сигурен съм, че ще се справиш най-добре от всички!", отива у лево... Не ми се сърди, помисли пак...
Никой не оспорва (поне по това, което прочетох), че именно ГЕРБ са спечелили изборите. Стряскат ме капаците, които си слагат подръжниците на определена идея и обидите, които леят...
Съвсем сериозно те питам, мислиш ли, че партията зад която стоиш, няма трески за дялане? Мислиш ли, че сляпата защита подпомага "промяната" към която всички ние, избирателите, се борим?
И това всичкото ти го пише един, попаднал в "забранителен списък", каквито според теб... забрави, не е заяждане.
целият ти пост е една хвалба на ГЕРБ и плюене по другите. Може и да си прав. Но имаш ли право да задаваш този въпрос: " Значи даваш оценка на ГЕРБ, а ти си спец по изборите, така ли?"... Ти спец ли си по изборите?
Аршинът трябва да е един... а докато има капаци, не може...


Да, защото наистина има правилно недопуснати. Не мога да изпадам в детайли, докато не видя тези списъци и причините, поради които някой е бил отрязан. Така наизуст не е много правилно да се говори. Знам, че има условия, на които избирателят трябва да отговаря. Hе е достатъчно да навърши пълнолетие.
При избори най-важен е броят на бюлетините. Забележи: не аз определям хората като качествени или некачествени.
Много пъти съм казвал, че и ГЕРБ имат трески за дялане. Съвършенството не съществува. Достатъчно хора споменават с повод или без повод недостатъците. Все някой трябва да посочи и силните им страни.
Много е вероятно да има и грешно недопуснати – може ти да си един от тях. Това не означава, че целите списъци са грешни. Пак повтарям – не би трябвало да се коментира, без да се знаят реалните причини. Hа медии отдавна не вярвам – прекалено много лъжат.
Тонът ми е доста умерен, именно защото не се смятам за спец по изборите. Виж обаче други – говорят така все едно те са написали Конституцията.
цитирай
78. tutankhamon661 - 76. vmir
11.11.2011 18:19
За замерянето и презапасяването не знаех. Това говори още по-лошо за оплакващите се.
Смешна паплач! Как да им помогнеш? Изобщо не го заслужават. Нали всеки в тази държава се мисли за бог.
Вероятно са очаквали мешана скара или цял ресторант да построят за тях.
Е, сега нека някой да ми каже, че ГЕРБ са виновни!
В подобни моменти наистина ме е срам, че съм българин.
цитирай
79. vmir - 78. tutankhamon661,
12.11.2011 14:51
tutankhamon661 написа:
За замерянето и презапасяването не знаех. Това говори още по-лошо за оплакващите се.
Смешна паплач! Как да им помогнеш? Изобщо не го заслужават. Нали всеки в тази държава се мисли за бог.
Вероятно са очаквали мешана скара или цял ресторант да построят за тях.
Е, сега нека някой да ми каже, че ГЕРБ са виновни!
В подобни моменти наистина ме е срам, че съм българин.


За срам си е, съгласен съм. Мярата не е на мода у нас, а "докъдето минава номерът". Когато и журналистите стъпят на този принцип и започнат да представят изключенията за тривиалност, ето ти и масовизацията на срамотиите. Все пак, да не падам на нивото на някои журналисти и да поясня, че замерването, на което станах свидетел, беше с кроасани и на първия тур. На втория раздаваха сандвичи във фоайето и нямаше замерване, но това пък не беше в полза на хората, които се бяха настанили в залата. И с кроасаните, и със сандвичите имаше презапасяване, а това е най-сериозната пречка пред нахранването на всички не само заради количествата, но и заради струпването на ненаситни където не им е мястото. Оптимистичното е, че ненаситните и мрънкачите са по-малката част, а повечето хора са нормални. Когато журналистите признаят този факт и престанат да лансират дегенератите като норма, нещата ще се успокоят и потръгнат.
цитирай
80. tutankhamon661 - 79. vmir
12.11.2011 17:10
vmir написа:
tutankhamon661 написа:
За замерянето и презапасяването не знаех. Това говори още по-лошо за оплакващите се.
Смешна паплач! Как да им помогнеш? Изобщо не го заслужават. Нали всеки в тази държава се мисли за бог.
Вероятно са очаквали мешана скара или цял ресторант да построят за тях.
Е, сега нека някой да ми каже, че ГЕРБ са виновни!
В подобни моменти наистина ме е срам, че съм българин.


За срам си е, съгласен съм. Мярата не е на мода у нас, а "докъдето минава номерът". Когато и журналистите стъпят на този принцип и започнат да представят изключенията за тривиалност, ето ти и масовизацията на срамотиите. Все пак, да не падам на нивото на някои журналисти и да поясня, че замерването, на което станах свидетел, беше с кроасани и на първия тур. На втория раздаваха сандвичи във фоайето и нямаше замерване, но това пък не беше в полза на хората, които се бяха настанили в залата. И с кроасаните, и със сандвичите имаше презапасяване, а това е най-сериозната пречка пред нахранването на всички не само заради количествата, но и заради струпването на ненаситни където не им е мястото. Оптимистичното е, че ненаситните и мрънкачите са по-малката част, а повечето хора са нормални. Когато журналистите признаят този факт и престанат да лансират дегенератите като норма, нещата ще се успокоят и потръгнат.


Онези, които са се държали нормално, няма как да ги чуем, защото си мълчат.
Слушаме само "боговете", очакващи едва ли не уcловия като на хотел.
За работа ли са отишли, за почивка ли - не знам.
цитирай
81. vmir - 80. tutankhamon661,
13.11.2011 11:50
tutankhamon661 написа:


Онези, които са се държали нормално, няма как да ги чуем, защото си мълчат.
Слушаме само "боговете", очакващи едва ли не уcловия като на хотел.
За работа ли са отишли, за почивка ли - не знам.


Уважавам те, кефиш ме, но не мога да се съглася с определено пораженското ти определение "боговете". Че някакви си неграмотници по утвърдена комунистическа традиция и навик се перчат и правят на важни, не е причина да бъдат приемани според претенциите им. Вече сме свободни хора, системата отдавна не е еднопартийна, имаме свободен печат (макар и търгуващ със свободата си), формално равноправие, свобода на словото, обмена на идеи, събранията, убежденията и прочие, и няма защо да се поддаваме на старите страхове и да оставяме явни простаци да си разиграват коня на воля, защото можело да се окаже, че зад тях стои БКП, ДС, КГБ и незнам още кой си. Знам, че не ти казвам нищо ново, но понякога си струва да се повтарят и всеизвестните неща, които някои типове непрекъснато се опитват да омаловажават.
цитирай
82. tutankhamon661 - 81. vmir - 80. tutankhamon661,
14.11.2011 08:25
vmir написа:
tutankhamon661 написа:


Онези, които са се държали нормално, няма как да ги чуем, защото си мълчат.
Слушаме само "боговете", очакващи едва ли не уcловия като на хотел.
За работа ли са отишли, за почивка ли - не знам.


Уважавам те, кефиш ме, но не мога да се съглася с определено пораженското ти определение "боговете". Че някакви си неграмотници по утвърдена комунистическа традиция и навик се перчат и правят на важни, не е причина да бъдат приемани според претенциите им. Вече сме свободни хора, системата отдавна не е еднопартийна, имаме свободен печат (макар и търгуващ със свободата си), формално равноправие, свобода на словото, обмена на идеи, събранията, убежденията и прочие, и няма защо да се поддаваме на старите страхове и да оставяме явни простаци да си разиграват коня на воля, защото можело да се окаже, че зад тях стои БКП, ДС, КГБ и незнам още кой си. Знам, че не ти казвам нищо ново, но понякога си струва да се повтарят и всеизвестните неща, които някои типове непрекъснато се опитват да омаловажават.


Абе, "богове". Подигравам ги - в кавички са.
Така е по-добре, отколкото да им се ядосвам.
По-важното е, че все по-често попадам на позитивни отзиви от хора, които преди тръбяха, че ГЕРБ са временно явление. Сега викат "Май не е така".
Та, слепите проглеждат. Или поне част от тях - за другите има време. А неспасяемите и без чужда помощ са обречени.
цитирай
83. vmir - 82. tutankhamon661,
14.11.2011 09:20
tutankhamon661 написа:

По-важното е, че все по-често попадам на позитивни отзиви от хора, които преди тръбяха, че ГЕРБ са временно явление. Сега викат "Май не е така".
Та, слепите проглеждат. Или поне част от тях - за другите има време. А неспасяемите и без чужда помощ са обречени.


Като гледам безумните критикари на ГЕРБ, започвам да мисля, че ГЕРБ ще управлява десетилетия. Хората вече не се поддават на клевети, преструвки и нагли лъжи, както в началото на прехода, за да се радват на голям успех подобни практики. Със стремежа си да реализира старите надежди на повечето хора, ГЕРБ внася прелом, но които са свиквали да съдят само по собственото си положение и са останали извън властта, днес се маргинализират политически и затова не им остава друго, освен да пищят, че ги гонела милиционерщина и мутри. На тази глупост ще замълча, защото ми е забавно да ги гледам как се хващат като удавници за сламката, с надеждата времето на лъжите да се върне отново.
цитирай
84. tutankhamon661 - 83. vmir - 82. tutankhamon661,
15.11.2011 10:38
vmir написа:
tutankhamon661 написа:

По-важното е, че все по-често попадам на позитивни отзиви от хора, които преди тръбяха, че ГЕРБ са временно явление. Сега викат "Май не е така".
Та, слепите проглеждат. Или поне част от тях - за другите има време. А неспасяемите и без чужда помощ са обречени.


Като гледам безумните критикари на ГЕРБ, започвам да мисля, че ГЕРБ ще управлява десетилетия. Хората вече не се поддават на клевети, преструвки и нагли лъжи, както в началото на прехода, за да се радват на голям успех подобни практики. Със стремежа си да реализира старите надежди на повечето хора, ГЕРБ внася прелом, но които са свиквали да съдят само по собственото си положение и са останали извън властта, днес се маргинализират политически и затова не им остава друго, освен да пищят, че ги гонела милиционерщина и мутри. На тази глупост ще замълча, защото ми е забавно да ги гледам как се хващат като удавници за сламката, с надеждата времето на лъжите да се върне отново.


Много лъжат. А Станишев е абсолютният хит - обвини Барозу, че подкрепял ГЕРБ. Демек тук им правят сечено, значи така трябва да бъде по цял свят. Явно изобщо не му хрумва да помогне. За такова нещо собствените му фенове трябва да го обвинят.
цитирай
85. roy - Като чета постинга и коментарите се ...
26.11.2011 14:19
Като чета постинга и коментарите се радвам ,че има здравомислещи хора.Дано разсъдъка надделее над натрапените ни окраски на различни партий и положението на "идеологията" им спрямо центъра.Убедих се ,че за старата конюнктура гласуват два типа електорат - тези които се облагодетелстват и тези които са достатъчно наивни да се оставят на облагодетелстваните да ги изманипулират.Време е старите муцуни да изчезнат от екраните защото те вече са история в паметта на обществото.На народа вече му се показа какво значи да си политик,които върши работа и е полезен.От тук нататък високата летва на доверието ще е все по-висока за наглите празнодумци!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5664143
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59857
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031