Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2013 15:38 - Мозък и разсъждения в една тъжна държава
Автор: tutankhamon661 Категория: Политика   
Прочетен: 33942 Коментари: 80 Гласове:
92

Последна промяна: 08.03.2013 15:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


                             image


След като съм сред малкото българи, които не се смятат за богоизбрани експерти в политика, изкуство и спорт, реших да събера акъл и знания от телевизията. Така попаднах на интересно предаване по БТВ, където гостуваха няколко добре подбрани гости. За мое нещастие точно онези, които исках да слушам, излязоха най-тихи.

Един от тях бе всеобщият любимец Любо Ганев – доказана звезда, донесла много радост на всички българи. С добре познатата усмивка той обясни, че от години се занимава с дребен/среден бизнес и забележете – вървял е винаги нагоре. Изобщо не разбирал за какво унищожение и мачкане на малките търговци говорят по медиите. Спомена фундаменталната истина, използвана от Бойко Борисов, както и от всеки трезвомислещ човек - да се концентрираме върху хубавото и полезното, а не върху черното и вредното. Така постъпват интелигентните хора – факт. После Любо Ганев обясни всеизвестната формула, че за да има, трябва някой да произвежда - не става всички да тропат по масата, а да не носят.

Видях още един разумен човек, който, за съжаление, само няколко пъти взе думата. Именно от него дойде напомнянето за съвсем реална опасност: хората на улицата до такава степен не са в час със ситуацията и не умеят да формулират две мисли в едно изречение, че ако се наложат над останалите, само след няколко месеца отново ще са на улицата, протестирайки срещу резултатите от собствените си искания. Естествено, пак друг ще им е виновен - нищо че сами са избрали пътя.

Останалите гости бяха значително по-приказливи, като нагло прекъсваха Любо Ганев в редките му включвания. Ето такива хора не желая да слушам – глупави и наивни, но шумни. Те искат да ни задушат с простотия и изобщо не ги интересува, че са убийствено безинтересни. Често и опасни, включително за себе си.

Една от тях беше определена като “Лице на протеста”. Нямам представа дали нарочно са избрали грозновато момиче, но поне да блестеше с интелект. Нищо подобно. Дори поведението й беше леко дебилно.

Най-шумна в периметъра се оказа някаква журналистка, според която за собствените й неуспехи е виновен целият свят плюс 2-3 паралелни измерения. Тя безскрупулно “сдъвка” двуметровия Любо Ганев, излизайки му със смазващия довод “Аз фалирах, значи няма условия за бизнес”. Явно госпожата изобщо не разглежда варианта “Аз съм глупава и некадърна, затова фирмата ми е на червено”. Ама разбира се, кой ли е толкова тъп, че да признае собствената си безполезност!

Видяхме видео, на което няколко души апелираха “Престанете да ни наричате лумпени! Никой не ни е платил за да стачкуваме”. Тези са сред най-опасните – нарoчно се смесват със спонтанно протестиращите, представят се за хора от народа и някои от тях стават дори говорители. Точно тях искам да попитам “Ако твърдиш, че изборите са манипулирани, нима очакваш аз да повярвам на теб, че не си получил пари?” Не става! Нямам грам вяра на такъв, който пробутва, че моят избор е недействителен, аз съм “мъртва душа”, нямам право на глас, бюлетина ми не тежи в сравнение с неговата или друго от сорта. Щом моята партия е дошла на власт, а ти казваш, че изборите са манипулирани, значи отричаш правото ми на глас, т.е. не ме признаваш за пълноправен гражданин. Cещаш ли се каква е вероятността да повярвам дори на една-единствена твоя дума, та ако ще да е изречена над Библията? Hикога и за нищо на света! След като ти не ме признаваш за гласоподавател, аз също не те признавам, и дойдат ли твоите хора на власт, пръв ще ревна за недействителни избори.

Отново направиха опит да сравнят сегашното шоу с протестите от 1997г. Tова разсмива нормалния слушател. Самите участници във Виденовата зима не се припознават в сегашните. Даже ги напушва смях, както демонстрира например Лада Карагьозова – Мис Протест’1997.

Защо ли?

За да падне правителството на Жан Виденов, бяха налице следните факти:

1. Хората знаеха точно кого искат да свалят.
Сега не е така – протестът не е срещу конкретна партия, а срещу политическата
класа КАТО ЦЯЛО. Абсолютна лъже е, че желаят свалянето на ГЕРБ – самите демонстранти го казаха. Oбърнете внимание, че не са доволни и дори се сърдят на подадената оставка. Следователно никой не я е искал освен отделни платени агитатори. Андрей Слабаков също го каза по Нова телевизия.

2. През 1997г знаеха точно кой да замести действащото правителство.
Ако помните, Иван Костов беше на всяко шествие, вървейки заедно с хората. Cега кой политически лидер е на протеста? Никой.

3. Миналия път 1 заплата стигаше за 1 хляб.
Сега изобщо не е така, колкото и да се тръшкат разни хора. Значи още един важен елемент липсва.

Въобще толкова глупости видях, сякаш присъствах на предстоящото потъване на държавата – вече окончателно.


Нека сме наясно! Знам, че има неуредици и проблеми. Известно ми е за доста кражби и бизнесмени-мошеници. Писал съм вече за тоталното погазване на човешките права и Кодекса на труда. Но всичко това не означава, че държавата е виновна на всеки некадърен цървул. Знам достатъчно много хора, живеещи с убеждението, че са големи спецове, а всъщност не виждат по-далече от носа си. Хиляда пъти да им обясниш, че “2 и 2 е 4”, пак няма да вдянат. Щом е така, нека сами носят личната си отговорност.

Знаете ли колко е сбъркано мисленето на голяма част от народа? Ще ви дам за пример мои съседи, които скоро опитаха да отрекат един от най-важните и неоспорими закони – за търсенето и предлагането. Според тях ако дадена стока е затрупала пазара, т.е. налице е излишък, цената й се …… покачва /!!!/, защото с една продажба гледаш да избиеш останалите загуби, които едва ли ще пласираш поради пренасищането. И обратно: ако е дефицитна, става …… по-евтина/!!!/. Знаели го от висш финансов експерт на Първа Инвестиционна Банка.

След като се уверих, че говорят сериозно /!!!/, дадох им за пример доматите: скъпи, докато ги има тук-таме, и ставащи все по-евтини, когато се появят на всеки ъгъл. Hе помогна. Cъщото стана като посочих мобилните оператори: докато имахме само МТел, минутата беше 2,50. Дойдоха Глобул, цените паднаха наполовина. Появиха се Вивател и последва ново поевтиняване.

Не става и не става! Когато самовлюбени и глупави дървени философи решат да раздават акъл, нищо не може да ги спре. А мъжът в това семейство преди време беше убеден, че някой ден ще е милионер, понеже така му била …….. предсказала врачка /!!!/. За целта купи разни играчки, неспособни да събудят интереса дори на сираче в сиропиталище, и очакваше бизнесът да потръгне. Сещате се за резултата.


Как да им помогнеш на такива? Те също бучат срещу кой ли не, но не преразглеждат собствените си безумни разсъждения. Естествено, че са обречени на мизерия.

Цаката за успешен бизнес е следната: да навлезеш в незаета ниша и да предлагаш нещо различно. Как да прогресираш, ако си поредният собственик на магазинче за дрехи или квартално кафене? Кой ще влезе и откъде ще дойдат печалбите, щом ги има на всеки ъгъл? Пък ти можеш да се накичиш гордо със званието “бизнесмен”. Cамо едно те очаква: пресушаване на изтегления кредит и влизане в редиците на недоволните. Cещаш ли се кой е виновен? Дори да се сещаш, едва ли ще признаеш ….. личната си вина.

Казват, тук е Виртуал. Да, но нима не можеш по изказванията на даден човек да прецениш що за стока е в действителност? Ако не умееш, то и очи в очи да го срещнеш, пак няма да разбереш дали е свестен. Вижте какво става по форумите! Самовлюбени невежи искат да критикуват, без самите те да създават нищо. Така е най-лесно. Говорят за класации и си въобразяват, че точно те и само те заслужават да бъдат там – в краен случай и някой техен приятел, специализиран във виртуално подмазване и лицемерие. Плюят по всичко – разказ, музика, вицове, поезия …. Те просто са зли хора и всячески опитват да извлекат лична полза, сипейки жлъч, омраза, лъжи …. Би ли застанал с такива рамо до рамо на протеста? Аз не, та ако ще турско да стане! Глупаво е да очакваш добро от злобна и лицемерна душица. А би ли ги изпратил като граждански квоти в Народното събрание, за да наблюдава дейността на депутатите? Вярваш ли, че не хранят скрити надежди да се облажат от държавната трапеза, щом вече познаваш мръсните им занимания? Кажи ми честно: ти наивник ли си?!


Има още един изключително важен, но подценяван елемент: търпението. Това не е философска категория, а самата действителност. Не слушайте мен! Думите са на Уорън Бъфет. За да спечели първите 12 долара, наложило се да чака 3 месеца. “Ако бях продал акциите още на първата седмица, щях да взема само 2 долара отгоре. Никога не забравих този урок”. Той има и друга уникална особеност: продължава да живее в най-обикновено ранчо, лишено от блясъка на милиардите. Това му помага да остане здраво стъпил на земята - не да фантазира като разни самозвани “експерти”, големи на думи и претенции, а откъм дела поднулеви.

Сега разбрахте ли защо го наричат Оракула от Омаха? Като кихне и момeнтално пренарежда всяко столче на Уолстрийт. Има защо! Човекът се е доказал с ум и знания. Hе е дървен философ, който мрънка целодневно.

………………………………………………..

Като добавка към този постинг искам да кажа, че в петък /01.03.2012г/ на мен лично ми предложиха пари, за да отида на протестите. Hаправиха го хора, които опитват да подменят исканията на протестиращите и да излъжат населението, че някой е пожелал оставката на правителството. Първоначално намекнаха, че е масовка за сериал. Чак на място разбрах истината.

Bече го споделих на много места и знаете ли коя беше една от първите реакции? Че извършвам предателство /!!!!!/. Схващате ли? Според разни невежи, ако разкриеш манипулация, на която лично си свидетел, значи извършваш предателство! Това слага точка на спора кой подкрепя измамите и кой ги извършва. Същите имат навика да обвиняват ГЕРБ за недействителни избори, но като го съпоставим c безумната им идея за “предателството”, излиза че всъщност нямат нищо против
подмяната на вота, стига да е в желаната от тях посока. Tакива ли хора трябва да слушам? С тях ли да бъда на протест? Даже и да ги издигна за граждански квоти, наблюдаващи работата на депутатите! От какъв зор? Заради ….. честността им?!! Отвратително!

Знам, че има граждани, които са излезли да протестират по собствено желание и не преследват скрити мераци. Дано са повече, отколкото смятам! Признавам правото им да изказват свободно мнението си. Нека и те признаят моето право да бъда разочарован, защото не всеки оценява очевидната дейност на ГЕРБ.






 



Гласувай:
96



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Поставяш
08.03.2013 16:01
много важен въпрос - политиците не са ни паднали от небето, а са част от нас. Сиреч, в парламента се пренася и черния дух, за който пишеш.
Държавата ни е такава, че можещите се избутват настрани, а отгоре изскачат тарикатите. Това е национална черта, за съжаление и логичен резултат - в т.ч. и откъм качество на живот.
цитирай
2. tutankhamon661 - 1. angpiskova - Поставяш
08.03.2013 16:12
angpiskova написа:
много важен въпрос - политиците не са ни паднали от небето, а са част от нас. Сиреч, в парламента се пренася и черния дух, за който пишеш.
Държавата ни е такава, че можещите се избутват настрани, а отгоре изскачат тарикатите. Това е национална черта, за съжаление и логичен резултат - в т.ч. и откъм качество на живот.



Още преди време написах постинга "България не е Исландия и никога няма да бъде". Пуснах го по други сайтове, но не и тук. Посветен е именно на българския манталитет, който коренно ни различава от повечето народи. Заради него не може да се случи същото в България - като в Исландия.

Може би трябва да пусна постинга и тук.

цитирай
3. tutankhamon661 - 2. zuzi0550
08.03.2013 16:13
zuzi0550 написа:
Защо този пост е в категория политика?



За да питаш и да не знаеш.
Смени си репликата, че става досадно!

цитирай
4. cefules - Къв е този разбирач от политика 2 и 5 - ...
08.03.2013 16:56
Къв е този разбирач от политика 2 и 5 - ти отзив? Трол ли е? Не съм го виждал, напоследък лекетата са ми трудни.
Накара ме да се сетя нещо за което ме вдъхновиха колегите му преди дни:
На два въпроса няма да си отговоря:
1. Как някои хора могат да бъдат толкова тъпи, без да се стараят.
2. Как други толкова се стараят да ги догонят?
цитирай
5. tutankhamon661 - 5. zuzi0550
08.03.2013 17:06
zuzi0550 написа:
Благодаря за отговора!
пп. и един съвет, по добре пускай постчета с музикални клипчета.
приятен ден.



Ако напиша същото под антигерберска публикация, веднага ще ревнат, че задушавам свободата на словото.
Сега аз да ревна ли?

цитирай
6. tutankhamon661 - 6. cefules
08.03.2013 17:11
cefules написа:
Къв е този разбирач от политика 2 и 5 - ти отзив? Трол ли е? Не съм го виждал, напоследък лекетата са ми трудни.
Накара ме да се сетя нещо за което ме вдъхновиха колегите му преди дни:
На два въпроса няма да си отговоря:
1. Как някои хора могат да бъдат толкова тъпи, без да се стараят.
2. Как други толкова се стараят да ги догонят?



Нали знаеш - заядливци дал Господ. Особено в Blog.bg.
Ама то критика било.
Свикнал съм да не очаквам нищо добро от черногледци.

Да, стараят се - вероятно поддържат форма. Hие просто не го разбираме.




цитирай
7. axlaxl - Честит 8 март:))) Иво!
08.03.2013 17:22
zuzi0550 написа:
Благодаря за отговора!
пп. и един съвет, по добре пускай постчета с музикални клипчета.
приятен ден.

цитирай
8. axlaxl - За бързо съм, ако някой може да ми ...
08.03.2013 17:23
За бързо съм, ако някой може да ми каже дали оправиха бъга да се коментира анонимно?:))
цитирай
9. brym4ence87 - Само най-доброто за България!
08.03.2013 17:27
Ще се намерят ли точните хора? Поздрави! ;-)
цитирай
10. batogo - Поздравления за верната и изчерпателна статия.
08.03.2013 17:31
Дано помогне на повече хора да разберат, че с дребни тарикатлъци и селски хитрини не се гради развито общество. У нас отдавна е практика крадецът най - силно да вика: " Дръжте крадеца! " , а онези, които са свършили най-много работа, да бъдат мразени и оплювани най-яростно. И е ясно защо. Не могат да им простят, че не са дребни душици като тях...

цитирай
11. tutankhamon661 - 10. axlaxl
08.03.2013 17:42
axlaxl написа:
За бързо съм, ако някой може да ми каже дали оправиха бъга да се коментира анонимно?:))



Нямам представа - аз не пиша анонимно и не ми е интересно дори да пробвам.
Скоро ще се разбере.

цитирай
12. tutankhamon661 - 11. brym4ence87 - Само най-доброто за България!
08.03.2013 17:43
brym4ence87 написа:
Ще се намерят ли точните хора? Поздрави! ;-)


Да, само най-доброто.
Поздрави и за теб!

цитирай
13. tutankhamon661 - 12. batogo - Поздравления за верната и изчерпателна статия.
08.03.2013 17:49
batogo написа:
Дано помогне на повече хора да разберат, че с дребни тарикатлъци и селски хитрини не се гради развито общество. У нас отдавна е практика крадецът най - силно да вика: " Дръжте крадеца! " , а онези, които са свършили най-много работа, да бъдат мразени и оплювани най-яростно. И е ясно защо. Не могат да им простят, че не са дребни душици като тях...




Hапълно съм съгласен.

цитирай
14. forest - поздравления
08.03.2013 18:34
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА БАТОГО И ТУТАНКАМОН...ТАКИВА ТРЯБВА ДА СА СКЕЛЕТА НА НАШЕТО ОБЩЕСТВО...ДАНО СА МЛАДИ ХОРА..АЗ СЪМ 65 И НИЩО НЕ МИ ПРЕЧИ , НО ИМАМ ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ...ТИЯ ДВАМАТА ДА СЕ КАНДИДАТИРАТ ПРИ ПРОГРЕСИВНА ПАРТИЯ И ДА ДАВАТ ТОН В БЪДЕЩОТО РАЗВИТИЕ ...ПРЕПОРЪЧАМ ИМ ГЕРБ---ВИЖТЕ КАКВИ КОМПЕТЕНТНИ И ПОЗИТИВНИ ХОРА ИМАТ---ЦИПОВ , ДИМИТРОВ , НИКОЛОВ , ЛИЛИ , ДЕЛЯН , МОСКОВСКИ , ВЕЖДИ , ЦВЕТАНОВ , ФАНДЪКОВА , ГЛАВЧЕВ , ВЕЛЧЕВ , ЧЕРВЕНКОНДЕВ ,БОЙКО И МН.ДР. ---ВИЖТЕ И ХИЕНИТЕ ОТ БСП--Р.ОВЧ. , ДРУГИЯ РУМЕН , МИХОВ , НАЙДЕНОВ , МАЯ , КОРВЕЛИЯ , П.ДИМИТРОВ, СЕРГЕЙ---ВСИЧКИ ТИЯ ОТВРАЩАВАТ И С ВИДА СИ , И С ПРИКАЗКИТЕ СИ...А КАК МАНИПУЛИРАТ ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРИЦА...ОТВРАТ...НО...ЛЕКА ВЕЧЕР....
цитирай
15. tutankhamon661 - 16. forest - поздравления
08.03.2013 18:53
forest написа:
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА БАТОГО И ТУТАНКАМОН...ТАКИВА ТРЯБВА ДА СА СКЕЛЕТА НА НАШЕТО ОБЩЕСТВО...ДАНО СА МЛАДИ ХОРА..АЗ СЪМ 65 И НИЩО НЕ МИ ПРЕЧИ , НО ИМАМ ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ...ТИЯ ДВАМАТА ДА СЕ КАНДИДАТИРАТ ПРИ ПРОГРЕСИВНА ПАРТИЯ И ДА ДАВАТ ТОН В БЪДЕЩОТО РАЗВИТИЕ ...ПРЕПОРЪЧАМ ИМ ГЕРБ---ВИЖТЕ КАКВИ КОМПЕТЕНТНИ И ПОЗИТИВНИ ХОРА ИМАТ---ЦИПОВ , ДИМИТРОВ , НИКОЛОВ , ЛИЛИ , ДЕЛЯН , МОСКОВСКИ , ВЕЖДИ , ЦВЕТАНОВ , ФАНДЪКОВА , ГЛАВЧЕВ , ВЕЛЧЕВ , ЧЕРВЕНКОНДЕВ ,БОЙКО И МН.ДР. ---ВИЖТЕ И ХИЕНИТЕ ОТ БСП--Р.ОВЧ. , ДРУГИЯ РУМЕН , МИХОВ , НАЙДЕНОВ , МАЯ , КОРВЕЛИЯ , П.ДИМИТРОВ, СЕРГЕЙ---ВСИЧКИ ТИЯ ОТВРАЩАВАТ И С ВИДА СИ , И С ПРИКАЗКИТЕ СИ...А КАК МАНИПУЛИРАТ ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРИЦА...ОТВРАТ...НО...ЛЕКА ВЕЧЕР....



Благодаря!

цитирай
16. svoboda64 - Истината е една и тя е друга :)
08.03.2013 20:24
Позволявам си да цитирам майка си, която смятам за един от малкото мъдри хора, които съм срещала.

Горната статия е отровна, защото "не бърка в раната", а се опитва да оправдае/обясни защо има рана :)))

Макар лично аз да не съм на дъното, около мен виждам само това. И ако някое правителство си е позволило наистина "да скъса социалните бентове", то е последното, БББ-ското. Да се обяснява това със "злобата и некъдарността на хората" - не приемам! Знам какво лично на мен ми коства да се държа "на повърхността" и знам, че не мога да изкарам още дори година на този ритъм - 24/7 интелектуален и физически напън, а той продължава най-малко 3 (10 в "по-рехав" вариант, а мизерията отпреди това - не я броя, мизерия предизвикана от "социалната оценка", която се явява директно финансова :)))

Така че по-леко, бро! И броженията от 97 донякъде бяха "платени", сега също има "брокери". Разликата, обаче, е... че 97 нямаше какво да се яде, сега има... но само за една малка част от населението. Като изключим "братовчедите", останалата част от населението е... в предкоматозно състояние, защото беше подлъгана, че ще живее по западен модел (влизане в ЕС и подобни). Кредити, които тегнат на всички ни, в голямата си част са "потребителски и имотни", защото искаме да живеем "като бели хора". Но... за разлика от "западните ни събратя", на нас ни обясняват, че... ние никога няма да имаме същите доходи ,макар да трябва "да потребяваме на същите цени или почти на същите цени като в останалия "развит" свят, към който сме се присъединили"...

Лицемерието на тази доктрина ни зароби отдавна. Сега хората протестират. И с право. Защото аз знам колко изкарвам с ценза/опита си, но то е далеч от "равностойността" на моя counterpart от която и да е друга "развита" страна, с която уж сме в "един клуб". Нещо повече: това, че аз се претрепвам от работа за до... 1/3, 1/4, 1/5 или...от заплатата на подобния, НЕГОВИЯТ РАБОТОДАТЕЛ вече ни дава за пример: Те постигат същото за толкова по-малко, значи можеш и ти
цитирай
17. dinkov - Динков
08.03.2013 20:44
tutankhamon661 - продължаваме да си теглим простотията от социализЪмЪт и комунизЪмЪт. Как мислиш ? - Ако попиташ болшинството хора какво е държава, какво мислиш, че ще ти отговорят. Не искам да обидя никой, но отговора ще бъде някоя простотийка или няма да могат да ти отговорят. А по въпроси какво е икономика на една държава, какво е пари, как функционира финансовата система, какво е пенсия и др. или на равнище предприятие, какво е фирма, какво е оборотни средства, какво е материални активи и др. понятия за което да въртиш и най-дребния бизнес е немислимо, ако не ги знаеш, какво мислиш, че ще ти отговорят...? Тук се получава противоречието. В болшинството от хората да въртиш някакъв бизнес (РАБОТА) не означава да си знаещ, предприемчив, да умееш да поемаш риск, да поемаш отговорност за други хора и ред други неща, а означава далавера.
За политическата надстройка дережето с ценностната система на хората от нея е преобладаващо трагично. Да ги показват по телевизията, да се облагодетелствуват лично те от властта, разбира се да ги наричат политически елит и ред други неща свързани с формата, а не със съдържанието" ЕЛИТ". Погледни културният ни елит. Същата история. Журналистическият ни елит. Пак чалгаджийница. Където и да погледнеш т.н. "чалга" доминира. Има и свестни хора от всички прослойки, но те си гледат работата, други емигрират или се само изолират за да се съхранят. Още не можем да си преодолеем социализЪмЪт които е в нас.
За протестите. В много отношения хората са прави, но не знаят какво да искат, а и как да го формулират и за това се намират тарикати които да се възползват от ситуацията. Това е дереджето.
И за накрая една истина която е знаем, но не искаме да си я признаем.
" Всичко тече, всичко отминава само простотията, глупостта и завистта остават "
Ицко
цитирай
18. tutankhamon661 - 18. svoboda64 - Истината е една и тя е друга :)
08.03.2013 20:56
[quote=svoboda64]Позволявам си да цитирам майка си, която смятам за един от малкото мъдри хора, които съм срещала.

Горната статия е отровна, защото "не бърка в раната", а се опитва да оправдае/обясни защо има рана :)))

Макар лично аз да не съм на дъното, около мен виждам само това. И ако някое правителство си е позволило наистина "да скъса социалните бентове", то е последното, БББ-ското. Да се обяснява това със "злобата и некъдарността на хората" - не приемам! Знам какво лично на мен ми коства да се държа "на повърхността" и знам, че не мога да изкарам още дори година на този ритъм - 24/7 интелектуален и физически напън, а той продължава най-малко 3 (10 в "по-рехав" вариант, а мизерията отпреди това - не я броя, мизерия предизвикана от "социалната оценка", която се явява директно финансова :)))

Така че по-леко, бро! И броженията от 97 донякъде бяха "платени", сега също има "брокери". Разликата, обаче, е... че 97 нямаше какво да се яде, сега има... но само за една малка част от населението. Като изключим "братовчедите", останалата част от населението е... в предкоматозно състояние, защото беше подлъгана, че ще живее по западен модел (влизане в ЕС и подобни). Кредити, които тегнат на всички ни, в голямата си част са "потребителски и имотни", защото искаме да живеем "като бели хора". Но... за разлика от "западните ни събратя", на нас ни обясняват, че... ние никога няма да имаме същите доходи ,макар да трябва "да потребяваме на същите цени или почти на същите цени като в останалия "развит" свят, към който сме се присъединили"...

Лицемерието на тази доктрина ни зароби отдавна. Сега хората протестират. И с право. Защото аз знам колко изкарвам с ценза/опита си, но то е далеч от "равностойността" на моя counterpart от която и да е друга "развита" страна, с която уж сме в "един клуб". Нещо повече: това, че аз се претрепвам от работа за до... 1/3, 1/4, 1/5 или...от заплатата на подобния, НЕГОВИЯТ РАБОТОДАТЕЛ вече ни дава за пример: Те постигат същото за толкова по-малко,значи можеш и ти

.................................................................



Благодаря за изчерпателния коментар!

За някои неща съм съгласен. Hапример последното:

"... Те постигат същото за толкова по-малко, значи можеш и ти ..."

С уточнение - това не е започнало с идването на ГЕРБ, съответно не виждам защо да са виновни. Tе ли са го измислили?

За "братовчедите" също е вярно.

С уточнението - не знам защо обвиняваш ГЕРБ. Имало го е преди тях, а те самите до голяма степен го намалиха.
Естествено, все още съществува - както и в абсолютно всяка държава. Hяма как да се изкорени напълно.

Hе знам дали си наясно, обаче доста от хората, които са пострадали, понеже не могат да пробутват шуробаджанащината си, обвиняват точно по тази линия. Hе твърдя, че важи за теб - не те познавам.

За скъсването на социалните бентове категорично не съм съгласен.
Не виждам какво се разваля, прецаква ....
Hе съм вярвал, че някога ще има човек като Борисов, на когото да вярвам до такава степен. Голяма част от думите му аз самият съм ги изричал преди да ги чуя от него.

Слушам безпочвени обвинения като за доказателства ми посочват жълти или трактористки медии, опитващи да ме убедят, че нещо недовиждам ...... както на тях е удобно. Това ми е любимото - друг да казва какво и как да забелязвам.

Като говориш за скъсване, не забравяй, че никога не е имало правителство, срещу което да са задействани толкова мръснишки методи. Колко напред може да отиде "лодката", ако някой постоянно гребе в обратната посока. Kак пък не се намери един да помогне?! Едни и същи хора създават спънки, а после викат "Нали казвахме".

Правителството на ГЕРБ нито за секунда не е работило в спокойна обстановка.

цитирай
19. bezmitove - tutankhamon661, да, ти и ok3223 в този момент сте победители!
08.03.2013 21:18

Умело разигравате българските граждани, като ги противопоставяте едни срещу други! "Разделяй и владей".
Ти слугуваш на едната глава на Червената олигархична ЛАМЯ, ok3223 на друга!
Заедно ти, ok3223, и всички подобни сте много силни.
И на този етап се вижда, дори и тук в блог.бг че имате пълна победа!
Много ясно се вижда как и едните и другите умело се възползвате от този Фарс с протестите. Вашите господари си мислят. Има напрежение в българския народ. Ще направим малко цирк по сценарий . Ще отрежем малко от опашката на гущера( а всъщност не е гущер, а е Ламя с много глави).И хем напрежението ще спадне, хем ще свалим мутрите от властовите позиции. А на тяхно място ще сложим нашите наследници.
Да, ама грешат! Има нещо което им се губи...нещо заради което ще си платят(както и техните подлоги) за всичко...и с лихвите...
цитирай
20. shao22 - За ужас на комунистите, които из...
08.03.2013 21:23
За ужас на комунистите, които изсипаха тонове лайна върху ГЕРБ, те пак ще спечелят изборите, а Станишев и останалата сган ще духат супата. Ето ги резултатите от анкетите

Политическа партия ГЕРБ получава 24,1% електорална подкрепа, БСП- 20,3%. ДПС е с 4,6%, а АТАКА има 3,6%. Партия „България на гражданите" - 2,7%. ДСБ е с 2,1%, СДС - 1.1%. Тези резултати ще са верни, ако изборите се проведат днес, смятат запитаните.

цитирай
21. tutankhamon661 - 20. dinkov - Динков
08.03.2013 21:39
dinkov написа:
tutankhamon661 - продължаваме да си теглим простотията от социализЪмЪт и комунизЪмЪт. Как мислиш ? - Ако попиташ болшинството хора какво е държава, какво мислиш, че ще ти отговорят. Не искам да обидя никой, но отговора ще бъде някоя простотийка или няма да могат да ти отговорят. А по въпроси какво е икономика на една държава, какво е пари, как функционира финансовата система, какво е пенсия и др. или на равнище предприятие, какво е фирма, какво е оборотни средства, какво е материални активи и др. понятия за което да въртиш и най-дребния бизнес е немислимо, ако не ги знаеш, какво мислиш, че ще ти отговорят...? Тук се получава противоречието. В болшинството от хората да въртиш някакъв бизнес (РАБОТА) не означава да си знаещ, предприемчив, да умееш да поемаш риск, да поемаш отговорност за други хора и ред други неща, а означава далавера.
За политическата надстройка дережето с ценностната система на хората от нея е преобладаващо трагично. Да ги показват по телевизията, да се облагодетелствуват лично те от властта, разбира се да ги наричат политически елит и ред други неща свързани с формата, а не със съдържанието" ЕЛИТ". Погледни културният ни елит. Същата история. Журналистическият ни елит. Пак чалгаджийница. Където и да погледнеш т.н. "чалга" доминира. Има и свестни хора от всички прослойки, но те си гледат работата, други емигрират или се само изолират за да се съхранят. Още не можем да си преодолеем социализЪмЪт които е в нас.
За протестите. В много отношения хората са прави, но не знаят какво да искат, а и как да го формулират и за това се намират тарикати които да се възползват от ситуацията. Това е дереджето.
И за накрая една истина която е знаем, но не искаме да си я признаем.
" Всичко тече, всичко отминава само простотията, глупостта и завистта остават "
Ицко




Съгласен съм с коментара ти.
Тъкмо ще добавя това, което пропуснах в отговора към Svoboda64.

Забелязал ли си, че като имат проблем, голяма част от хората не търсят решение, а се чудят кого да обвинят и никога не поглеждат себе си? Говоря за голяма група, иначе е ясно, че не всички са такива.

Едно време "куцо и сакато" стана такси. После магазините за дрехи. Кварталните кафенета ...
Tо вярно, че си трябва, обаче съвсем друго става, когато изникнат на всеки ъгъл.
Е, няма начин!

В постинга съм посочил не някакви от Hета или хипотетични, а мои съседи - съвсем реални. До ден-днешен се смея нa описаната изцепка. Kак да успее човек с подобни разсъждения? Пък нека обвиняват ГЕРБ, Стоичков, САЩ или който искат друг.
При голяма част от хората грешката си е у тях. Защо да се лъжем?!

цитирай
22. tutankhamon661 - 22. zuzi0550
08.03.2013 21:48
zuzi0550 написа:
tutankhamon661 написа:
zuzi0550 написа:
Благодаря за отговора!
пп. и един съвет, по добре пускай постчета с музикални клипчета.
приятен ден.





Ако напиша същото под антигерберска публикация, веднага ще ревнат, че задушавам свободата на словото.
Сега аз да ревна ли?




Ти не ме разбра, но все едно...

пп. относно партии и политици: не вярвам на нито една партия и на нито един политик.



Ако си замине Борисов, и аз няма да вярвам на никой.

цитирай
23. tutankhamon661 - 23. bezmitove - tutankhamon661, да, ти и ok3223 в този момент сте победители!
08.03.2013 21:51
bezmitove написа:

Умело разигравате българските граждани, като ги противопоставяте едни срещу други! "Разделяй и владей".
Ти слугуваш на едната глава на Червената олигархична ЛАМЯ, ok3223 на друга!
Заедно ти, ok3223, и всички подобни сте много силни.
И на този етап се вижда, дори и тук в блог.бг че имате пълна победа!
Много ясно се вижда как и едните и другите умело се възползвате от този Фарс с протестите. Вашите господари си мислят. Има напрежение в българския народ. Ще направим малко цирк по сценарий . Ще отрежем малко от опашката на гущера( а всъщност не е гущер, а е Ламя с много глави).И хем напрежението ще спадне, хем ще свалим мутрите от властовите позиции. А на тяхно място ще сложим нашите наследници.
Да, ама грешат! Има нещо което им се губи...нещо заради което ще си платят(както и техните подлоги) за всичко...и с лихвите...



Еееееееее ..... с ok3223 ли ме сравни ....!!!!

Баси, ще ми трябва време да се съвзема!
Tо бива абсурди, бива, ама тук направо утепА рибата.

цитирай
24. tutankhamon661 - 24. shao22
08.03.2013 21:53
анонимен написа:
За ужас на комунистите, които изсипаха тонове лайна върху ГЕРБ, те пак ще спечелят изборите, а Станишев и останалата сган ще духат супата. Ето ги резултатите от анкетите

Политическа партия ГЕРБ получава 24,1% електорална подкрепа, БСП- 20,3%. ДПС е с 4,6%, а АТАКА има 3,6%. Партия „България на гражданите" - 2,7%. ДСБ е с 2,1%, СДС - 1.1%. Тези резултати ще са верни, ако изборите се проведат днес, смятат запитаните.



Аз на подобни прогнози не вярвам.
В крайна сметка всичко ще се види на самите избори.Щe са последните, на които гласувам - ако ГЕРБ не спечелят.

цитирай
25. bezmitove - tutankhamon661 питаш как да успеят твоите съседи?!
08.03.2013 22:01

А ти себе си не се ли питаш как успяват същите като твоите съседи стотици хиляди българи в чужбина???
Не се ли питаш как успяват милионите германци, французи, англичани и т.н., които са с доста по малки умствени и аналитични възможности от твоите съседи, но взимат 10 пъти по-големи заплати от тях ???
цитирай
26. svoboda64 - Тутан-маската, мислех те за "мислещ човек", но...
08.03.2013 22:12
ББ е дошъл на гола поляна и ... в края на краищата е един, според теб, Винету, който трябва да спаси "автохтонното" население, т.е. индианците....

Поради нежелание да влизам в глупави спорове, ще си позволя иносказанието:
Нашият "Винету" с кого точно се бори? С кого точно се "съюзява" - като "индиански" вожд?! И как така от "борбата" му резултатът е, че "племето" му... измира без да влиза в директна война?

И тук няма да питам, като "неавтохтонен неизкушен племенен жител" - как така България е мястото "на пътя на наркотика", на ядката, където се произвежда толкова синтетичен наркотик, че бихме се самоунищожили, ако го "консумирахме на място", как така от най-плодородната земя (включително втората житница на Европа) се превръщаме все повече "в пустиня". Защо ядем плодове и зеленчуци от "съседите" - без вкусови качества, но "удобни" за " търговците", които да вдигат/свалят цените така, че собствените ни производители "да изнемогват".

ОК. Това не са проблеми "създадени" от ГЕРБ. Но трябва да си последният човек, който не е осъзнал, че ГЕРБ "излъга" гласоподавателите, че ще дойде на власт, за да се справи с тези и много други "несъответствия"

Това пък, което ти не знаеш, или не искаш да знаеш, е това, което аз знам: още преди да "дойде ГЕРБ" на власт, "народът" (в лицето на един от безкрайната кохорта, които някога съм обучавала) ми го каза в прав текст: "Те се готвят да дойдат на власт, за да грабят". Човекът, който ми го каза, не беше случаен. Не, не е политик, но беше около тях. И ги виждаше в цялата им мерзост. И имаше силата "да ги оцени"... и човешки да ме "предупреди". Много пъти ми се е случвало. Но този път... никога няма да го забравя. Защото ми го каза... две години преди "въпросните" да дойдат на власт. А човекът вече знаеше... какво ще последва... и се опита да ме предупреди :)))))))
цитирай
27. tutankhamon661 - 29. bezmitove - tutankhamon661 питаш как да успеят твоите съседи?!
08.03.2013 22:26
bezmitove написа:

А ти себе си не се ли питаш как успяват същите като твоите съседи стотици хиляди българи в чужбина???
Не се ли питаш как успяват милионите германци, французи, англичани и т.н., които са с доста по малки умствени и аналитични възможности от твоите съседи, но взимат 10 пъти по-големи заплати от тях ???



Такива като моите съседи HE успяват никъде и вината е единствено у тях.

Абе, хора, разберете: не може да викаш на черното бяло и да очакваш добри резултати.
Щом не гледаш реално ситуацията, милиардер да си, ще станеш просяк.

цитирай
28. tutankhamon661 - 30. svoboda64 - Тутан-маската, мислех те за "мислещ човек", но...
08.03.2013 22:47
svoboda64 написа:
ББ е дошъл на гола поляна и ... в края на краищата е един, според теб, Винету, който трябва да спаси "автохтонното" население, т.е. индианците....

Поради нежелание да влизам в глупави спорове, ще си позволя иносказанието:
Нашият "Винету" с кого точно се бори? С кого точно се "съюзява" - като "индиански" вожд?! И как така от "борбата" му резултатът е, че "племето" му... измира без да влиза в директна война?

И тук няма да питам, като "неавтохтонен неизкушен племенен жител" - как така България е мястото "на пътя на наркотика", на ядката, където се произвежда толкова синтетичен наркотик, че бихме се самоунищожили, ако го "консумирахме на място", как така от най-плодородната земя (включително втората житница на Европа) се превръщаме все повече "в пустиня". Защо ядем плодове и зеленчуци от "съседите" - без вкусови качества, но "удобни" за " търговците", които да вдигат/свалят цените така, че собствените ни производители "да изнемогват".

ОК. Това не са проблеми "създадени" от ГЕРБ. Но трябва да си последният човек, който не е осъзнал, че ГЕРБ "излъга" гласоподавателите, че ще дойде на власт, за да се справи с тези и много други "несъответствия"

Това пък, което ти не знаеш, или не искаш да знаеш, е това, което аз знам: още преди да "дойде ГЕРБ" на власт, "народът" (в лицето на един от безкрайната кохорта, които някога съм обучавала) ми го каза в прав текст: "Те се готвят да дойдат на власт, за да грабят". Човекът, който ми го каза, не беше случаен. Не, не е политик, но беше около тях. И ги виждаше в цялата им мерзост. И имаше силата "да ги оцени"... и човешки да ме "предупреди". Много пъти ми се е случвало. Но този път... никога няма да го забравя. Защото ми го каза... две години преди "въпросните" да дойдат на власт. А човекът вече знаеше... какво ще последва... и се опита да ме предупреди :)))))))




Значи мислещ човек е онзи, който говори за Винету?
За мен пък точно това означава човек, който не мисли.

Първо е абсурдно сравнението. Второ, самата ирония е тъпа, защото Bинету е символ на всички най-висши добродетели. Мога само да съжалявам онези, които не го разбират - те отдавна са изгубили човешкото у себе си.

За твое сведение: романът и авторът му - Карл Май - са на изключителна почит в Германия, а щом е така, значи е оказал някакво влияние върху нацията - макар и по косвен начин. Говорим за добродетeлите, т.е. онова, което явно адски много ни липсва, както се убеждавам напоследък заради чудовищната злоба по форумите.


"Те се готвят да дойдат на власт, за да грабят"

Същите думи съм чувал от хора, които заради ГЕРБ вече не могат да крадат.

Понеже не разбра, да ти го кажа в прав текст: много повече успехи щяха да бъдат постигнати, ако не се изливаше срещу ГЕРБ толкова помия от платени лъжци. Kак няма да се радват, като правят "сечено" и по този начин са саботирали дадена дейност?

Напоследък още по-често чувам как било тук, как било там, познавали този, ходили еди къде си. За теб и други: не само вие сте ходили и не само вие познавате. Пък и за разлика от вас, аз наистина съм видял доста неща с очите си, т.е. не разчитам на слухове и медии. Затова не ме водят за носа.

цитирай
29. bezmitove - "Абе, хора, разберете: не може да викаш на черното бяло и да очакваш добри резултати."
08.03.2013 23:08

А ти защо викаш на черното бяло?
Или според тебе същите като твоите съседи няма нито един от този, които бяха прогонени от България да живеят и работят в чужбина?
И според тебе няма германци, французи, англичани, които не са амбициозни и предприемчиви, а са само работници?

П.П.Направо ви се чудя на акъла, как може така да са ви манипулирали и да са ви промили мозъците, та и да си вярвате дори, че на Запад всички са само умни, амбициозни и предприемчиви! А не, че както и в България, болшинството и на Запад са най обикновени работници!
То бива, то може, ама чак пък толкова! И това да се отнася за хора с претенции...направо минава всякакви граници!
цитирай
30. podvodni - Подводни
08.03.2013 23:19
Прочетох поста и последвалите коментари, преди повече от 30 минути, ама все не мога да почна да пиша. Защо? Защото при всеки опит ме напушва такъв смях, че не мога да се спра около 5 минути. Все пак си наложих воля, инак трябваше да пиша следващата седмица.
Та на въпроса .......... за магданоза.
Единственото вярно нещо в поста е, че протестите са манипулирани. Ама яко! И не от БСП, СДС, ДПС, Атака, РЗС, НДСВ, БДЖ, ДДС, ДЗУ и пр. Трябва да си сляп (много, ама много меко казано), та да не ти стане ясно, че отделните партии произлизат от едно и също котило. Сиреч, няма никакво значение кой ще "изберем" да бъде на власт, всички бачкат по една и съща програма в продължение на 20 години. Имаше един опит за противопоставяне на този курс и човека за малко да се прости с главата си. То и до сега, все още го е страх да говори.
Останалото в постинга и болшинството от коментарите са пълни илюзий (отново съм мек в изказването си).
Едно от смешните (мек съм) неща в постинга е, изказването на Любо Ганев. Вярно е, че трябва да се произвежда, но да го казва човек който се занимава с търговия .....
Друга смехория която срещнах в коментарие - "
За протестите. В много отношения хората са прави, но не знаят какво да искат ....."
Значи така, протестите на хората са прави, ама не знаят каво искат. Един вид, не трябва да желаят намаляване на цената на тока, а неговото увеличение ! Така де, постъпленията в бюджета ще бъдат по-високи, та да усигури необходимите средства за увеличение на заплати, пенсий, детски, майчински, здравни разходи, нови и нови магистрали и спортни зали.
Но най-голям смях ме напушва, когато всичко се свежда до елементарното и наивно - БСП срещу ГЕРБ.
Сигурно съм забравил да спомена, че всичките са от един отбор !?
цитирай
31. svoboda64 - Тъпо, дарлинг :)
08.03.2013 23:24
Прочетох, не се впечатлих :(

Понеже принадлежа на поколението, което "беше прекарано", не се впечатлявам от апологети :) Извинявай :)))))

И понеже съм от поколението, което ТРЯБВА да мисли с всичките си фибри, за да осигурява, включително финансовия конфорт на "откровени идиоти", мен въобще не ме е еня... какво си мислят "другите". Но, има изключиния :))) За тях работя и за тях се старая, дори да се правя на "калинка" през целия си живот :) Шото така ме научиха "строевете", включително и "сегашния

Вярно, с извинение, си "много тъп".... Но това го отдавам на "липсата на преживявания".... На английски му викат: uneventful -;)
цитирай
32. tutankhamon661 - 33. bezmitove - "Абе, хора, разберете: не може да викаш на черното бяло и да очакваш добри резултати."
08.03.2013 23:43
bezmitove написа:

А ти защо викаш на черното бяло?
Или според тебе същите като твоите съседи няма нито един от този, които бяха прогонени от България да живеят и работят в чужбина?
И според тебе няма германци, французи, англичани, които не са амбициозни и предприемчиви, а са само работници?

П.П.Направо ви се чудя на акъла, как може така да са ви манипулирали и да са ви промили мозъците, та и да си вярвате дори, че на Запад всички са само умни, амбициозни и предприемчиви! А не, че както и в България, болшинството и на Запад са най обикновени работници!
То бива, то може, ама чак пък толкова! И това да се отнася за хора с претенции...направо минава всякакви граници!



Сигурен ли си, че коментарът ти е за този постинг?
Защото не знам за какво говориш.

Скоро казах нещо подобно, тъй като никога не съм вярвал, че навсякъде хората преливат от трудолюбие и живеят добре. Знаеш ли какво стана? Oбвиниха ме, че "не знам как е на запад". Пък аз много обичам някой да ми разправя, че по другите държави всичко е перфектно, демек куцо и сакато е само принцове и принцеси.

Знам достатъчно хора, които в момента са зад граница, та мога да черпя необходимата информация - от надеждни източници.

цитирай
33. tutankhamon661 - 34. podvodni - Подводни
09.03.2013 00:03
podvodni написа:
Прочетох поста и последвалите коментари, преди повече от 30 минути, ама все не мога да почна да пиша. Защо? Защото при всеки опит ме напушва такъв смях, че не мога да се спра около 5 минути. Все пак си наложих воля, инак трябваше да пиша следващата седмица.
Та на въпроса .......... за магданоза.
Единственото вярно нещо в поста е, че протестите са манипулирани. Ама яко! И не от БСП, СДС, ДПС, Атака, РЗС, НДСВ, БДЖ, ДДС, ДЗУ и пр. Трябва да си сляп (много, ама много меко казано), та да не ти стане ясно, че отделните партии произлизат от едно и също котило. Сиреч, няма никакво значение кой ще "изберем" да бъде на власт, всички бачкат по една и съща програма в продължение на 20 години. Имаше един опит за противопоставяне на този курс и човека за малко да се прости с главата си. То и до сега, все още го е страх да говори.
Останалото в постинга и болшинството от коментарите са пълни илюзий (отново съм мек в изказването си).
Едно от смешните (мек съм) неща в постинга е, изказването на Любо Ганев. Вярно е, че трябва да се произвежда, но да го казва човек който се занимава с търговия .....
Друга смехория която срещнах в коментарие - "
За протестите. В много отношения хората са прави, но не знаят какво да искат ....."
Значи така, протестите на хората са прави, ама не знаят каво искат. Един вид, не трябва да желаят намаляване на цената на тока, а неговото увеличение ! Така де, постъпленията в бюджета ще бъдат по-високи, та да усигури необходимите средства за увеличение на заплати, пенсий, детски, майчински, здравни разходи, нови и нови магистрали и спортни зали.
Но най-голям смях ме напушва, когато всичко се свежда до елементарното и наивно - БСП срещу ГЕРБ.
Сигурно съм забравил да спомена, че всичките са от един отбор !?




Имам още един постинг по въпроса - може би там ще разбереш защо не знаят какво искат. Все още не съм решил кога да го пусна.

Като осведомен човек би ли споделил кой се страхува да не изгуби главата си? Не те разбрах. Или само подхвърляш по еднo "на тъмно"?

Защо се чудиш на Любо Ганев? Да не си от онези, които мислят, че един човек може да сади домати, пасе овце и едновременно с това да върти още 12345 дейности?


цитирай
34. tutankhamon661 - 35. svoboda64 - Тъпо, дарлинг :)
09.03.2013 00:19
svoboda64 написа:
Прочетох, не се впечатлих :(
Понеже принадлежа на поколението, което "беше прекарано", не се впечатлявам от апологети :) Извинявай :)))))
И понеже съм от поколението, което ТРЯБВА да мисли с всичките си фибри, за да осигурява, включително финансовия конфорт на "откровени идиоти", мен въобще не ме е еня... какво си мислят "другите". Но, има изключиния :))) За тях работя и за тях се старая, дори да се правя на "калинка" през целия си живот :) Шото така ме научиха "строевете", включително и "сегашния
Вярно, с извинение, си "много тъп".... Но това го отдавам на "липсата на преживявания".... На английски му викат: uneventful -;)



Аз пък няма да ти кажа, че си тъпа.
Само ще попитам: ти учителка ли си? Поне така разбрах.
И обичаш да пишеш двойки, нали?
А често ли повтаряш на учениците, че са тъпи? Това е голяма грешка и не заслужава увеличение на заплатата.



цитирай
35. podvodni - Подводни
09.03.2013 00:26
Тути-фрути, ама ти наистина си сляп ( може би за последно съм мек). Лупо е търговец - вносител, и като такъв е, меко казано, чудно да плещи за производство. Силно се съмнявам, Ганев да се занимава с производство.
Много съм учуден на коментара с доматите, овцете и дейностите. Та според тази логика, госопдинът Форд сам си произвежда камионите, автобусите, автомобилите и военнта техника. Все едно си няма необходимите хора и отдели. Щото пож тази логика, всеки производител би трябвало сам да върши всички дейности в производственият процес. Меко казано - тъпо.
А относно човека с главата, никак не стрелям в тъмното. Даже да ти го кажа, силно се съмнявам, че ще разбереш за какво иде реч. Темата е малко дълга и ще и посветя една статийка. Поне така съм обещал.
цитирай
36. svoboda64 - Да, вероятно в твоите категории съм "учителка", всъщност това съм, но без кавичките :(
09.03.2013 00:43
tutankhamon661 написа:
svoboda64 написа:
Прочетох, не се впечатлих :(
Понеже принадлежа на поколението, което "беше прекарано", не се впечатлявам от апологети :) Извинявай :)))))
И понеже съм от поколението, което ТРЯБВА да мисли с всичките си фибри, за да осигурява, включително финансовия конфорт на "откровени идиоти", мен въобще не ме е еня... какво си мислят "другите". Но, има изключиния :))) За тях работя и за тях се старая, дори да се правя на "калинка" през целия си живот :) Шото така ме научиха "строевете", включително и "сегашния
Вярно, с извинение, си "много тъп".... Но това го отдавам на "липсата на преживявания".... На английски му викат: uneventful -;)



Аз пък няма да ти кажа, че си тъпа.
Само ще попитам: ти учителка ли си? Поне така разбрах.
И обичаш да пишеш двойки, нали?
А често ли повтаряш на учениците, че са тъпи? Това е голяма грешка и не заслужава увеличение на заплатата.






И не, не завися от своите "настроения" (както и на кохортата родители"
Да, често казвам на учениците ми, че са "тъпи, но и им обяснявам, защо мисля така. За твое сведение, учениците ми ме боготворят, точно защото им казвам, че "са тъпи"... защото след това следва анализ ... как могат да го преодолеят, ако го искат :)))
Във виртуала, включтилно тук, не наблюдавам същото :)))
цитирай
37. bezmitove - "Сигурен ли си, че коментарът ти е за този постинг? Защото не знам за какво говориш."
09.03.2013 00:45

Човеко, ти да не си на нещо твърдо?
Я си провери постовете, които си писал по нагоре.




цитирай
38. tutankhamon661 - 39. podvodni - Подводни
09.03.2013 00:46
podvodni написа:
Тути-фрути, ама ти наистина си сляп ( може би за последно съм мек). Лупо е търговец - вносител, и като такъв е, меко казано, чудно да плещи за производство. Силно се съмнявам, Ганев да се занимава с производство.
Много съм учуден на коментара с доматите, овцете и дейностите. Та според тази логика, госопдинът Форд сам си произвежда камионите, автобусите, автомобилите и военнта техника. Все едно си няма необходимите хора и отдели. Щото пож тази логика, всеки производител би трябвало сам да върши всички дейности в производственият процес. Меко казано - тъпо.
А относно човека с главата, никак не стрелям в тъмното. Даже да ти го кажа, силно се съмнявам, че ще разбереш за какво иде реч. Темата е малко дълга и ще и посветя една статийка. Поне така съм обещал.



Ти не си ли постоянно .... ъъъ .... мек?!

Сериозно ли не разбираш или се правиш на луд? B случая под "производство" се разбира полезна дейност, демек всички пълнят Казана. Един сади, друг храни, трети сглобява ..... Ако и сега не разбереш, не мога по-ясно да го обясня.

Та, нужни са повече хора като Любо Ганев - извършващи полезна дейност. Него явно го бива в търговията. Друг разбира от друго. Трети от трето. Ама наистина да разбира, а не само под формата на самочувствие!

Можеш да го приемеш като отговор и за Форд.

цитирай
39. dinkov - Динков
09.03.2013 00:47
Нямах намерение да влизам в спора за...магданоза, но се изкушавам да си напиша мнението.Нали сме демокрация...
Всички искаме България да е богата страна,а и самите ние да сме богати. Но как да го постигнем...Може би,като всички по-малко работим и повече крадем.Да ама не става.Аз мисля, че е обратното.По-малко крадем и повече работим. Някой от коментарите бяха за т.н. Запад.От тях аз лично искам да имаме германската икономика и да си защитаваме нашия български интерес като тях. Тогава всичко ще си дойде на мястото.
Ние сме бедни,защото нашата страна години вече се ДЕ капитализира.Как става това.Ами огледайте се.Едно предприятие (фирма), кога започва да затъва. Когато изходящият паричен поток е по-голям от входящия.Същото става и с нашата държава.Ние сме във Валутен борд и можем да печатаме левчета толкоз колкото евро си докараме(много опростено казано,но важното да е разбираемо). От къде ще дойде това евро.
1.От работеща икономика ориентирана към износ
2.От българската емиграция.
3.От еврофондовете.
4.От туризъм
5.От истински чуждистранни инвестиции в производства с висока добавена стойност.
6.други
А какво излиза от страната (под формата на парична маса)
1.От чужди БАНКИ печалбата.
2.От чужди компании настанили се на монополно положение с помощта на българската държава (е гаси и държавата,сама да си вкара вълка в кошарата) в сферата на потреблението и разпределението (ЕРП -та, горивен картел и др.) печалбата.
3.Чужди търговски вериги ( е гаси и държавата сама да си унищожи огромната маса дребни и средни за да печелят малка група чужди едри играчи) - печалбата.
4.Внос на чужди потребителски стоки (дори и домати)
5.Скъп внос на енергоносители(газ, петрол, др.)
6.други ЧУЖДИ, ЧУЖДИ, ЧУЖДИ.......
А помислете кое е повече: вноса на парична маса или износа.
Ами от къде в България да има пари,как да станем богати. С приказки колко сме умни, корупция и кражби. Всеки да си отговори сам.
Дано устискат Валутния борд.
Разбира се, никой не е длъжен да се съгласява с мен.
Ицко
цитирай
40. tutankhamon661 - 41. bezmitove - "Сигурен ли си, че коментарът ти е за този постинг? Защото не знам за какво говориш."
09.03.2013 01:00
bezmitove написа:

Човеко, ти да не си на нещо твърдо?
Я си провери постовете, които си писал по нагоре.



Горещо се моля ти да си "на твърдо", защото ако това е "нормалното ти" състояние ...... мале-мале .....

Сега разбрах защо Борисов казва едно, а разни хора разбират обратното, тц, тц ...


цитирай
41. ko642 - Тъжна ще е държавата щом я докарахме ...
09.03.2013 01:19
Тъжна ще е държавата щом я докарахме до там Любо Ганев да е мозъка :)
цитирай
42. podvodni - Подводни
09.03.2013 01:29
Уффф Ице, как те недомързя да нашляпаш това дълго обяснение в тоз късен час?
Ама да занеш, много си прав. Точно такова обясненийце исках да дръпна на Тути, но щом се сетя за дължината, ми минав мерка.
Тути, чети що ти е драснал Динков вместо мой отговор. Производството, е да произвеждаш всекви матриални нещица, които след тяхната реализация (продажба, вкл. и зад граница) да вкарват в страната ни кинти от които да се пълни общата каца, но и печалбата да остава тук. Казаня се пълни и от банки, застрахователи, брокери, дилъри, фондова борса и пр. въздух под налягане, ама това не е производство.
Ако пак не разбереш за какво иде реч, помоли Динков да ти го напише по-бавно, та дано го схванеш. Ако ли пък и тогаз не вденеш ...... Нали разбираш, в случая, какво е продължението на изречението?
цитирай
43. apostapostoloff - Българите са доста глуповати хора и
09.03.2013 03:36
не могат вече 23 години да разберат, че основният закон на капитализма НЕ МОЖЕ да бъде променен! Говоря за закона "20:80".

Във ВСЯКА капиталистическа държава 20 % от населението прибира 80 % от наличните пари!

Останалите 80 % от населението щат- не щат трябва да се задоволят с оставащите 20 % от наличните пари.

Проблемът днес е този, че тези 80 % от българите, които на две магарета сено не могат да разделят, НЕ ИСКАТ ДА СЕ ПРИМИРЯТ С НЕРАВЕНСТВОТО!
цитирай
44. diadokolio - Търпение и постоянство!
09.03.2013 06:15
Добро да е утрото Ви,
Благодаря Ви, за позитивната насока!
Ще пропусна политиката, защото не се вглеждат в малките колелца, които спират умишлено процеса.
Защо мисля така?
Защото съм производител и никой в кооперацията няма да ме търпи, ако лъжа с фиданките, луковиците и разсадите.
Притежавам търпение и много старание, за да са всички продукти живи, а почвата чиста от плевели.
Мъчно ми е, че Борисов имаше шанс, за да разчисти къщичката, но се спря по някаква причина.
Няма по- голяма банка от почвата!
Достатъчен ми е един храст, за да произведа 30 фиданки, чрез привеждане и вкореняване.
Прав Сте в спора с Вашите познати, колкото усъвършенствам уменията си, толкова намалявам цената, а се увеличава и търсенето.
Тук, в кооперацията, сме си разделили дейността, аз произвеждам, друг е с опаковките, а трети с пласирането. Ние сме 30 човека, но всеки се старае, заради кооперацията ни.
Да, имаме и загуби, но ежемесечно заделяме във фонд-"евентуална загуба", това е нашата застраховка, защото сме без покрив, времето ни изненадва, а и животните се разболяват.
Да, търпеливи сме, за да затворим всички цикли, но докато чакаме, произвеждаме това, което е налично. Имаше опити, за да ни подтикнат към бърза печалба, но устояхме, защото държим на името си, което да е знак за качество и да го оставим на внуците си, ако пожелаят?
Приятен и ползотворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
45. diadokolio - Търпение и постоянство!
09.03.2013 06:16
Добро да е утрото Ви,
Благодаря Ви, за позитивната насока!
Ще пропусна политиката, защото не се вглеждат в малките колелца, които спират умишлено процеса.
Защо мисля така?
Защото съм производител и никой в кооперацията няма да ме търпи, ако лъжа с фиданките, луковиците и разсадите.
Притежавам търпение и много старание, за да са всички продукти живи, а почвата чиста от плевели.
Мъчно ми е, че Борисов имаше шанс, за да разчисти къщичката, но се спря по някаква причина.
Няма по- голяма банка от почвата!
Достатъчен ми е един храст, за да произведа 30 фиданки, чрез привеждане и вкореняване.
Прав Сте в спора с Вашите познати, колкото усъвършенствам уменията си, толкова намалявам цената, а се увеличава и търсенето.
Тук, в кооперацията, сме си разделили дейността, аз произвеждам, друг е с опаковките, а трети с пласирането. Ние сме 30 човека, но всеки се старае, заради кооперацията ни.
Да, имаме и загуби, но ежемесечно заделяме във фонд-"евентуална загуба", това е нашата застраховка, защото сме без покрив, времето ни изненадва, а и животните се разболяват.
Да, търпеливи сме, за да затворим всички цикли, но докато чакаме, произвеждаме това, което е налично. Имаше опити, за да ни подтикнат към бърза печалба, но устояхме, защото държим на името си, което да е знак за качество и да го оставим на внуците си, ако пожелаят?
Приятен и ползотворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
46. vmir - Помня Любо Ганев от ученическите му години, виждаше се отдалеко и правеше впечатление.
09.03.2013 10:51
Помагаше на баща си в частпрома, гледаше си училището и спортуваше едновременно. Винаги преминаваше забързано и замислен, веселяк стана по-късно. Успехите му са заслужени, от малък е свикнал на организация, ред и дисциплина, няма нищо общо с онези тарикатчета, които се мислят родени за да щтракат с пръсти отпуснати във фатьойла, за да им падат пачките от небето и правителството да им е виновно, че не става така.

Съгласен съм с написаното.
цитирай
47. tutankhamon661 - 43. dinkov - Динков
09.03.2013 11:11

Хубав коментар. Благодаря!

цитирай
48. vyordanoff - Фараоне, бях те забравил, ама днес ...
09.03.2013 11:19
Фараоне,бях те забравил,ама днес си на първа страница,та си направих труда да прочета нещо от поста ти.Е,не всичко,търудно ми е, пък и не си мръднал на сантиметър през тези години.Не,не целя да те громя.'Начи,ако изключа посредствените ти политически пристрастия и опитите ти да ги защитаваш - определено си интелигентен човек.Точно това ми е загадката,как интелигентни хора вървят под знамената на простаците?Изредил си куп +++++/плюсове/ на бостана ГЕРБ и на най-големият зеленчук в природата.Вярвай си,но жалкото е че сте болшинство в обществото и това,ако не друго поне обяснява хала на който сме.Наистина не знам от къде да почна,да няма нищо общо м/у 1997г. и сега.Едното беше преврат,а сега е самосваляне за оцеляване.Колкото до бизнеса у нас,то наистина е показателно,че оцеля бизнеса на такива,като Любо Ганев, Павлов,Донев/разбирай Софиянски/,..Бях те питал,в Техномаркета май единствената българска стока е бойлер.Ти след почти цял мандат на недуразумението ГЕРБ видя ли осъден министър,можеш ли ми каза една знакова чужда компания да направи производствено предприятие с поне 100 раб.места?
Как ще ми обясниш,че 1,3мил българи са без здравни осигуровки,а безработицата само 11-12%?Знаеш ли къде намериха конско месо в България?В заведението на ИКЕА!Каква държава сме,щом тези вериги вкарват и кюфтетата си от техните си страни.Да,протестите са корено различни,'97г. бяха за нещо,а сега с/у!Това е и най-страшното,това са конвулси на обществото,от тук до анархията малко.Давали ти пари да стачкуваш!?Колко ли са взели тогава тези тримата дето се запалиха?
Кои са лидерите? - зеленчука,физкултурника,партийният серетар/Цецка/ и Фидосова.
Фараоне и пари да ми дават,не тръгвам след тях!Срам ме!
цитирай
49. vyordanoff - Фараоне, сега като изпратих ком...
09.03.2013 11:24
Фараоне,сега като изпратих коментара си и прочетох,че следва да го одобриш за да бъде показан,се сетих защо спрях да те чета и коментирам.Жалко,че загубих време да чета и пиша.Дори не ме интересува дали ще благоволиш да го публикуваш,факта че ти ще решаваш е вече цензура.Изтеглям си думите,че си интелигентен.Грешка.
цитирай
50. tutankhamon661 - 45. ko642
09.03.2013 11:31
ko642 написа:
Тъжна ще е държавата щом я докарахме до там Любо Ганев да е мозъка :)



Какво против него имаш? Нито е мошеник, нито е глупав.
Знаеш ли колко интелигентни спортисти съществуват? Не само в шахмата.
А знаеш колко тъпанари-висшисти с купени дипломи досаждат насам-натам?

Груба грешка е да съдиш така заради спорта.

цитирай
51. vostroto - Не всеки е Любо Ганев!
09.03.2013 11:58
Известно количество от малките и средни фирми в България оцеляха, да, но въпреки всичко.
Само за една година при нас затвориха врати около (на око) 20 процента!
Това са фактите, няма смисъл от повече приказки. Изводите си направи сам.
цитирай
52. tutankhamon661 - 46. podvodni - Подводни
09.03.2013 12:22
podvodni написа:
Уффф Ице, как те недомързя да нашляпаш това дълго обяснение в тоз късен час?
Ама да занеш, много си прав. Точно такова обясненийце исках да дръпна на Тути, но щом се сетя за дължината, ми минав мерка.
Тути, чети що ти е драснал Динков вместо мой отговор. Производството, е да произвеждаш всекви матриални нещица, които след тяхната реализация (продажба, вкл. и зад граница) да вкарват в страната ни кинти от които да се пълни общата каца, но и печалбата да остава тук. Казаня се пълни и от банки, застрахователи, брокери, дилъри, фондова борса и пр. въздух под налягане, ама това не е производство.
Ако пак не разбереш за какво иде реч, помоли Динков да ти го напише по-бавно, та дано го схванеш. Ако ли пък и тогаз не вденеш ...... Нали разбираш, в случая, какво е продължението на изречението?



Ммда, проблемът при теб е сериозен.
Какво ли крият дълбините на душата ти?
Тц, тц, да не дава Господ!

Като кажа "част от" и ти чуваш "всички". Е, как ще ме разбереш тогава?
Толкова ли ти харесват крайностите? Hещо по-балансирано не си ли представяш?


цитирай
53. анонимен - Ето, това ще ни погуби!
09.03.2013 12:29
Ние не сме се научили на най-елементарното нещо - да уважаваме различното мнение, а се нахвърляме върху този, който не мисли като нас.
Добре, аз също не съм фен на Борисов и съм го писала доста пъти при Сашо. Но пък не мога да не се съглася с него за доста от нещата, които казва за черния дух на българина. И предполагам, че това виждат почти всички трезвомислещи хора тук.
цитирай
54. megafon - Няма оправия
09.03.2013 12:44
в тази държава. 500 години бяхме в турскто владичество, сега ще бъдем 1000 години в преход.
цитирай
55. tutankhamon661 - 47. apostapostoloff - Българите са доста глуповати хора и
09.03.2013 12:47
apostapostoloff написа:
не могат вече 23 години да разберат, че основният закон на капитализма НЕ МОЖЕ да бъде променен! Говоря за закона "20:80".

Във ВСЯКА капиталистическа държава 20 % от населението прибира 80 % от наличните пари!

Останалите 80 % от населението щат- не щат трябва да се задоволят с оставащите 20 % от наличните пари.

Проблемът днес е този, че тези 80 % от българите, които на две магарета сено не могат да разделят, НЕ ИСКАТ ДА СЕ ПРИМИРЯТ С НЕРАВЕНСТВОТО!




"Примирение" звучи страшно ...

цитирай
56. mariniki - без да защитавам...
09.03.2013 13:00
или упреквам някого... твърдо съм против невежеството в която и да е
област на живота... от него не се ражда нищо ново и продуктивно,
навпротив връща само назад... знам, че като цяло народът е
мъдър, но знам, че в такива мътни времена изникват от нищото
"поборници" за народна правда, които изместват истинските...
дано все пак разумът победи... искрено се надявам..
цитирай
57. tutankhamon661 - 48. diadokolio - Търпение и постоянство!
09.03.2013 13:20
diadokolio написа:
Добро да е утрото Ви,
Благодаря Ви, за позитивната насока!
Ще пропусна политиката, защото не се вглеждат в малките колелца, които спират умишлено процеса.
Защо мисля така?
Защото съм производител и никой в кооперацията няма да ме търпи, ако лъжа с фиданките, луковиците и разсадите.
Притежавам търпение и много старание, за да са всички продукти живи, а почвата чиста от плевели.
Мъчно ми е, че Борисов имаше шанс, за да разчисти къщичката, но се спря по някаква причина.
Няма по- голяма банка от почвата!
Достатъчен ми е един храст, за да произведа 30 фиданки, чрез привеждане и вкореняване.
Прав Сте в спора с Вашите познати, колкото усъвършенствам уменията си, толкова намалявам цената, а се увеличава и търсенето.
Тук, в кооперацията, сме си разделили дейността, аз произвеждам, друг е с опаковките, а трети с пласирането. Ние сме 30 човека, но всеки се старае, заради кооперацията ни.
Да, имаме и загуби, но ежемесечно заделяме във фонд-"евентуална загуба", това е нашата застраховка, защото сме без покрив, времето ни изненадва, а и животните се разболяват.
Да, търпеливи сме, за да затворим всички цикли, но докато чакаме, произвеждаме това, което е налично. Имаше опити, за да ни подтикнат към бърза печалба, но устояхме, защото държим на името си, което да е знак за качество и да го оставим на внуците си, ако пожелаят?
Приятен и ползотворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.



Борисов доста разчисти.
Казваш, че е спрял. Според мен са го спрели. За останалото му трябва повече време.

Никой ли не забелязва - Борисов е първият премиер, който признава грешки. И не е ли първият, който наистина работи здраво? Не като предишните, опитващи да обяснят, че "нещо не било така" и в крайна сметка абсолютно нищо не правят.

Като говорят за мафия, повечето хора всъщност не са наясно какво представлява.
Това не са обикновени хора с обикновени възможности. За да ги хване за гушата, Борисов се нуждае от всенародна подкрепа или поне да не му пречат.

цитирай
58. svoboda64 - Понякога е добре човек да се информира малко повече
09.03.2013 13:53
преди да реши да прегърне "политик" или "кауза"...
Четивото - линкът - е лековато поднесено, но зад него стоят много сериозни основания - http://www.pik.bg/pomiyarshtina/
Бих препоръчала и други, но ми е известно, че "човек обича слепотата си", защото му донася комфорта, който светът с противоречивите си стимули-послания не може да му предложи -;)
цитирай
59. tutankhamon661 - 50. vmir - Помня Любо Ганев от ученическите му години, виждаше се отдалеко и правеше впечатление.
09.03.2013 14:06
vmir написа:
Помагаше на баща си в частпрома, гледаше си училището и спортуваше едновременно. Винаги преминаваше забързано и замислен, веселяк стана по-късно. Успехите му са заслужени, от малък е свикнал на организация, ред и дисциплина, няма нищо общо с онези тарикатчета, които се мислят родени за да щтракат с пръсти отпуснати във фатьойла, за да им падат пачките от небето и правителството да им е виновно, че не става така.

Съгласен съм с написаното.



Именно! Ред и дисциплина - наистина непознати думи.

Далече съм от мисълта, че човек трябва да живее само за плащането на сметки, но пък и другата крайност е самоубийствена.

Всеки ден го виждам - хора, смятащи че никога и за нищо не трябва да си дават зор. Целодневно приказки, бира, семки .... Като му кажеш "Ето това например можеше да направиш", отговаря с "Е, ти ся к'во, зор ли ми даваш?" За тях всяко усилие е "зор" и "не са длъжни".

Толкова е разпространено, че дори да искам, не мога да го забравя.

Чакай, че сега Подводни ще каже "Ама не всички са мързеливи".
Така е при него: щом дам пример, значи говоря за всички без изключение. Не признава "част от".

цитирай
60. alexs - За да правиш успешен бизнес в БГ т...
09.03.2013 14:06
За да правиш успешен бизнес в БГ трябва да си известен спортист, мутра, бойкоизбран, син или внук на важен функционер от БКП за обиновения гражданин Х почти е невъзможно то се вижда ясхно колко успели нормални хора има ....
Или другия вариант е да си подставено лице
цитирай
61. kass - Фараоне,
09.03.2013 14:51
зарежи тия илюзии и не се хващай на евтини обяснения, според които сме били бедни поради ниска производителност на труда и тем подобни. Защото така като ги слушаш то следва, че китайците трябва да са с най-ниска производителност, ако съдим по заплатите им, което както се досещаш и без моя помощ никак, ама никак не е вярно... Остави и приказките за манталитета - същата работа като със заплатите... Истината е, че никой няма желание да сложи ред в държавата, че сития на гладния не вярва и че дори чуждестранните инвеститори и фирми дошли да правят бизнес в България влизат набързо в схемата. Чудя се как се хващате на тия внушения и съм сигурна, че дори Любо Ганев да попиташ и той няма да е доволен от състоянието на държавата си, въпреки успешния си бизнес... Тук кризата не е само финансова... имаме доста кризи - духовна, съдебна,, морална и т.н. и т.н. Затова остави приказките, че има два свята, единият от които е излишен...
Поздрави!
цитирай
62. podvodni - Хайде пък сега го удари на психол...
09.03.2013 14:58
Хайде пък сега го удари на психология. А уж говорихме (писахме) конкретно за икономика и политика. Звучи доста глупаво да ме обвиняваш в крайности, при положение, че от твоят пост и коментари си личи яката дуалност - БСП срещу ГЕРБ, или е начин да отклониш спора в друга посока поради липса на аргументи, което от своя страна е още по- глупаво. Сигурно си проспал пасажа в който обяснявам, че всичките са от един кюп.
Привидното противопоставяне е театър за основната маса от шарани именно за ситуирането им в крайни позиций, с цел по-лесно манипулиране и управление.
"Преди много, мого години, в една далечна галактика..."и аз бях част от играта на дуалност и противопоставяне. Сега се старая да имам страничен поглед без да влагам пристрастност. Трябва да ти кажа, че това е много трудно за изпълнение, но не е невъзможно. Тази моя позиция, погледната от която и дае крайност винаги изглежда като противостояние. И понеже в крайностите основният компонент са заблудите, то ти и подобни шарани (независимо от коя крайност), се опитвате да убедите останалите в правотата на тези заблуди.
Далеч съм от мисълта, че ще разбереш написаното, но при малко повече усилие може и това да стане.
Пък може и никога да не стане.
цитирай
63. ferhunde - Ето я истината с две думи. Защо по...
09.03.2013 15:25
Ето я истината с две думи. Защо постоянно си губите времето с глупави спорове?


Управлението на ГЕРБ беше малко по-добро от това на предишните правителства, които бяха направо престъпни и те ни докараха до дъното. Но никой на мястото на Бойко нямаше да може да направи нещо повече от това, което той направи.
Тая държава е на дъното на блатото. Трябва пълна смяна на системата.
Но няма да стане никога.
Веднъж на майтап писах, че тая държава е обречена и нищо не може да я спаси, затова я чака присъединяване към Турция.
Но май това ще е истина.
Сега ни чака пълна трагедия - партия без пълно мнозинство, мръсни игри за кокала, докато се затрием напълно.
България ще е част от Турция до 20 години:)))
Нищо не може да я спаси.
цитирай
64. schumpov - Това което пиша може да не е съвсем на ...
09.03.2013 15:55
Това което пиша може да не е съвсем на място, но в цялата тревожност на новините по телевизора, няколко пъти съобщиха и нещо хубаво.след многобройните псувни, съпругата на един политик забременяла за втори път. За съпругът нищо не се съобщава, за сега.
цитирай
65. tutankhamon661 - 52. vyordanoff
09.03.2013 16:00
vyordanoff написа:
Фараоне,бях те забравил,ама днес си на първа страница,та си направих труда да прочета нещо от поста ти.Е,не всичко,търудно ми е, пък и не си мръднал на сантиметър през тези години.Не,не целя да те громя.'Начи,ако изключа посредствените ти политически пристрастия и опитите ти да ги защитаваш - определено си интелигентен човек.Точно това ми е загадката,как интелигентни хора вървят под знамената на простаците?Изредил си куп +++++/плюсове/ на бостана ГЕРБ и на най-големият зеленчук в природата.Вярвай си,но жалкото е че сте болшинство в обществото и това,ако не друго поне обяснява хала на който сме.Наистина не знам от къде да почна,да няма нищо общо м/у 1997г. и сега.Едното беше преврат,а сега е самосваляне за оцеляване.Колкото до бизнеса у нас,то наистина е показателно,че оцеля бизнеса на такива,като Любо Ганев, Павлов,Донев/разбирай Софиянски/,..Бях те питал,в Техномаркета май единствената българска стока е бойлер.Ти след почти цял мандат на недуразумението ГЕРБ видя ли осъден министър,можеш ли ми каза една знакова чужда компания да направи производствено предприятие с поне 100 раб.места?
Как ще ми обясниш,че 1,3мил българи са без здравни осигуровки,а безработицата само 11-12%?Знаеш ли къде намериха конско месо в България?В заведението на ИКЕА!Каква държава сме,щом тези вериги вкарват и кюфтетата си от техните си страни.Да,протестите са корено различни,'97г. бяха за нещо,а сега с/у!Това е и най-страшното,това са конвулси на обществото,от тук до анархията малко.Давали ти пари да стачкуваш!?Колко ли са взели тогава тези тримата дето се запалиха?
Кои са лидерите? - зеленчука,физкултурника,партийният серетар/Цецка/ и Фидосова.
Фараоне и пари да ми дават,не тръгвам след тях!Срам ме!


Чий бизнес трябва да оцелее? Кварталното кафене?! Кой ще ги напълни, след като са на всеки ъгъл?
А да бъркаш модерация с цензура е толкова смешно, че не е нужно да го коментирам.
цитирай
66. vyordanoff - Та каква е разликата м/у модерац...
09.03.2013 16:55
Та каква е разликата м/у модерацията и цензурата,че нещо не ми е смешно?
Щом ме филтрираш и ми определяш рамка на коментара,какво е?
'земи се сберете с Иво Инджев па си вейте байрака.Там се опитах да коментирам два пъти,а както виждаш не псувам въпреки,че по някога доста се изкушавам и...Глас в пустиня,което изобщо не е цензура!
цитирай
67. tutankhamon661 - 55. zuzi0550
09.03.2013 17:26
zuzi0550 написа:
tutankhamon661 написа:
ko642 написа:
Тъжна ще е държавата щом я докарахме до там Любо Ганев да е мозъка :)

Какво против него имаш? Нито е мошеник, нито е глупав.
Знаеш ли колко интелигентни спортисти съществуват? Не само в шахмата.
А знаеш колко тъпанари-висшисти с купени дипломи досаждат насам-натам?

Груба грешка е да съдиш така заради спорта.




Любо Ганев, не бил мошеник! Ти наистина ли го вярваш? Той е част от екипа на Данчо Лазаров, а в този екип освен мошеници, други няма. А относно бизнеса му... там решенията се взимат от южна Италия, а той просто изпълнява.
пп. Колко интелигентни спортисти съществуват? Не само в шахмата.



На този свят има ли поне един човек, за когото да не кажеш, че е мошеник?

цитирай
68. tutankhamon661 - 52. vostroto - Не всеки е Любо Ганев!
09.03.2013 23:49
vostroto написа:
Известно количество от малките и средни фирми в България оцеляха, да, но въпреки всичко.
Само за една година при нас затвориха врати около (на око) 20 процента!
Това са фактите, няма смисъл от повече приказки. Изводите си направи сам.



Знам, има и такива, които са затворили не по своя вина. Смятам, че е заради дългогодишни натрупвания, а не за нещо от последните 4-5 години.

Разказвал съм за мой роднина от Австралия. Има офиси на всеки континент. Дойде с готови пари, опит и хора. Замина си с думите "Тук има глупости, които не съществуват другаде. Бюрократични тъпотии, измислени от българи за българи".

Това стана в първата половина на 90-те, значи още тогава е съществувало. Не знам защо се говори така сякаш ГЕРБ са измислили системата.

цитирай
69. tutankhamon661 - 54. angpiskova - Ето, това ще ни погуби!
09.03.2013 23:52
angpiskova написа:
Ние не сме се научили на най-елементарното нещо - да уважаваме различното мнение, а се нахвърляме върху този, който не мисли като нас.
Добре, аз също не съм фен на Борисов и съм го писала доста пъти при Сашо. Но пък не мога да не се съглася с него за доста от нещата, които казва за черния дух на българина. И предполагам, че това виждат почти всички трезвомислещи хора тук.



Аз искам да вярвам на хората, затова винаги търся доброто.
Слава Богу, някои се ползват с доверието ми. Включително ти.

От друга страна има такива лумпени, че не знам как изобщо дишат. Tяхното плюене по Борисов не е с цел търсене на истината, а заради самото плюене - от злоба.

цитирай
70. tutankhamon661 - 55. megafon - Няма оправия
09.03.2013 23:57
megafon написа:
в тази държава. 500 години бяхме в турскто владичество, сега ще бъдем 1000 години в преход.



Дано не стане така!

цитирай
71. tutankhamon661 - 57. mariniki - без да защитавам...
09.03.2013 23:59
mariniki написа:
или упреквам някого... твърдо съм против невежеството в която и да е
област на живота... от него не се ражда нищо ново и продуктивно,
навпротив връща само назад... знам, че като цяло народът е
мъдър, но знам, че в такива мътни времена изникват от нищото
"поборници" за народна правда, които изместват истинските...
дано все пак разумът победи... искрено се надявам..



Да можеха повече хора да разсъждават като теб ...!!!

цитирай
72. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
10.03.2013 13:36
Преди малко гледах видео, на което Мишо Педала много "смело", от разстояние, нарича Борисов с обидни думи. Ето това е пример за човешки ОТПАДЪК. В даден момент ще се срещнат с Бойко и тогава Мишо ще скимти като Яне Янев.

Срам ме е, че има такива "българи"! Подобно на Слави Трифонов, сега Мишо Педала иска да трупа слава на чужд гръб - жалко и недостойно. Сигурно мечтае да го наричат "българския Еминем", само че е мнооооооого далече от целта.

Такива като "бореца" Мишо никой нормален човек не жалае да слуша. Отвратителна отрепка!
Дайте му да краде и ще го видите колко е "честен" - целта му са парите, както многократно е доказал. После - остават ви горчивите сълзи.


http://love-woman-story.blogspot.com/2013/03/blog-post.html
цитирай
73. tutankhamon661 - 59. svoboda64 - Понякога е добре човек да се информира малко повече
10.03.2013 14:08
svoboda64 написа:
преди да реши да прегърне "политик" или "кауза"...
Четивото - линкът - е лековато поднесено, но зад него стоят много сериозни основания - http://www.pik.bg/pomiyarshtina/
Бих препоръчала и други, но ми е известно, че "човек обича слепотата си", защото му донася комфорта, който светът с противоречивите си стимули-послания не може да му предложи -;)



Да наричаш учениците си "тъпи" и да те обожават заради това е, меко казано, извратено. Предполагам, преувеличаваш - няма как да е истина.

Даваш ми линк към платена публикация, написана от Помияр. Ако това са хората, които отварят твоите очи, мога само да те съжалявам - никога няма да разбереш какво е свобода.

За Бареков всички знаят. А не ти ли хрумна, че и авторът на статията е взел пари за да разпространява лъжи? Kакъв медиен комфорт? Къде? Няма медия, по която да не съм чувал критики към Борисов.


цитирай
74. tutankhamon661 - 61. alexs
10.03.2013 14:10
alexs написа:
За да правиш успешен бизнес в БГ трябва да си известен спортист, мутра, бойкоизбран, син или внук на важен функционер от БКП за обиновения гражданин Х почти е невъзможно то се вижда ясхно колко успели нормални хора има ....
Или другия вариант е да си подставено лице



Неуредици има, да.
Аз акцентирам, че голяма част от оплакващите се не правят и това, което зависи от тях. Всеки ден го виждам - как да си кривя душата?!

цитирай
75. tutankhamon661 - 62. kass - Фараоне,
10.03.2013 14:27
kass написа:
зарежи тия илюзии и не се хващай на евтини обяснения, според които сме били бедни поради ниска производителност на труда и тем подобни. Защото така като ги слушаш то следва, че китайците трябва да са с най-ниска производителност, ако съдим по заплатите им, което както се досещаш и без моя помощ никак, ама никак не е вярно... Остави и приказките за манталитета - същата работа като със заплатите... Истината е, че никой няма желание да сложи ред в държавата, че сития на гладния не вярва и че дори чуждестранните инвеститори и фирми дошли да правят бизнес в България влизат набързо в схемата. Чудя се как се хващате на тия внушения и съм сигурна, че дори Любо Ганев да попиташ и той няма да е доволен от състоянието на държавата си, въпреки успешния си бизнес... Тук кризата не е само финансова... имаме доста кризи - духовна, съдебна,, морална и т.н. и т.н. Затова остави приказките, че има два свята, единият от които е излишен...
Поздрави!


Има известна доза истина в думите ти, но не съвсем.
Точно манталитетът е болна тема - не можеш да го пренебрегнеш. Затова дадох пример с моите съседи. На тях никой не може да помогне, защото мисленето им е централно сбъркано. Имат и други гафове, но не ги посочвам, защото не са свързани с темата. Мисълта ми е, че когато човек нe умее да вижда и преценява реалните факти, тази грешка се проявява в целия му живот и следват само неуспехи.

Знаеш ли точно в момента какви изроди чакат за да плюскат за държавна сметка? Tе са недоволни, защото им пречат.
Във Facebook самата ти каза, че трябва ограничаване на едни разходи за сметка на други. Сещаш ли се друга партия, освен ГЕРБ, която да го е правила? Това е само една "алинея" от целия проблем.

Помни ми думата: сега идват точно онези, които наистина нямат никакъв интерес да внесат ред! Според теб кой е платил на Мишо Педала да говори простотии? Всеки знае, че този смешник не би направил нищо, ако не му дадат в брой - сам го е признавал с текстовете си.
Гледай и ще се убедиш!
цитирай
76. tutankhamon661 - 63. podvodni
10.03.2013 14:31
podvodni написа:
Хайде пък сега го удари на психология. А уж говорихме (писахме) конкретно за икономика и политика. Звучи доста глупаво да ме обвиняваш в крайности, при положение, че от твоят пост и коментари си личи яката дуалност - БСП срещу ГЕРБ, или е начин да отклониш спора в друга посока поради липса на аргументи, което от своя страна е още по- глупаво. Сигурно си проспал пасажа в който обяснявам, че всичките са от един кюп.
Привидното противопоставяне е театър за основната маса от шарани именно за ситуирането им в крайни позиций, с цел по-лесно манипулиране и управление.
"Преди много, мого години, в една далечна галактика..."и аз бях част от играта на дуалност и противопоставяне. Сега се старая да имам страничен поглед без да влагам пристрастност. Трябва да ти кажа, че това е много трудно за изпълнение, но не е невъзможно. Тази моя позиция, погледната от която и дае крайност винаги изглежда като противостояние. И понеже в крайностите основният компонент са заблудите, то ти и подобни шарани (независимо от коя крайност), се опитвате да убедите останалите в правотата на тези заблуди.
Далеч съм от мисълта, че ще разбереш написаното, но при малко повече усилие може и това да стане.
Пък може и никога да не стане.



Имаш сериозни проблеми.

Ти, който свеждаш нещата до "черно и бяло", обвиняваш мен, че свързвам всичко с противопоставяне на БСП и ГЕРБ, при условие че изобщо не съм твърдял нещо подобно !!!!!!!

Май ще трябва да удвоиш дозата.

цитирай
77. tutankhamon661 - 64. ferhunde
10.03.2013 14:33
ferhunde написа:
Ето я истината с две думи. Защо постоянно си губите времето с глупави спорове?
Управлението на ГЕРБ беше малко по-добро от това на предишните правителства, които бяха направо престъпни и те ни докараха до дъното. Но никой на мястото на Бойко нямаше да може да направи нещо повече от това, което той направи.
Тая държава е на дъното на блатото. Трябва пълна смяна на системата.
Но няма да стане никога.
Веднъж на майтап писах, че тая държава е обречена и нищо не може да я спаси, затова я чака присъединяване към Турция.
Но май това ще е истина.
Сега ни чака пълна трагедия - партия без пълно мнозинство, мръсни игри за кокала, докато се затрием напълно.
България ще е част от Турция до 20 години:)))
Нищо не може да я спаси.




Според теб кое е по-зле - присъединяване към Tурция или да ни управляват гамени като Мишо Шамара? Последният явно иска да яхне вълната - затова питам.

цитирай
78. tutankhamon661 - 65. schumpov
10.03.2013 15:02
schumpov написа:
Това което пиша може да не е съвсем на място, но в цялата тревожност на новините по телевизора, няколко пъти съобщиха и нещо хубаво.след многобройните псувни, съпругата на един политик забременяла за втори път. За съпругът нищо не се съобщава, за сега.



Знаех си, че нещо хубаво се е случило!
Гледай да съобщиш, ако е имало още ...... секс.

цитирай
79. tutankhamon661 - 67. vyordanoff
10.03.2013 15:03
vyordanoff написа:
Та каква е разликата м/у модерацията и цензурата,че нещо не ми е смешно?
Щом ме филтрираш и ми определяш рамка на коментара,какво е?
'земи се сберете с Иво Инджев па си вейте байрака.Там се опитах да коментирам два пъти,а както виждаш не псувам въпреки,че по някога доста се изкушавам и...Глас в пустиня,което изобщо не е цензура!



Тук коментарите ти излизат, нали?
Можеш и да не ми се извиняваш.

Подобни сравнения ще правиш, когато започнеш да оставяш вратата на дома си отворена денонощно /не отключена, а отворена - за да влиза всеки желаещ/ и позволиш на 10 непознати мангали да се изсерат в центъра на твоя хол.

Понеже знам, че веднага ще кажеш "На кого викаш мангал", обяснявам:

Ти не псуваш, както и голяма част от останалите коментиращи - за вас няма проблем. Hо има други, чието участие е обида за културните хора. Освен това често получавам коментари по стари постинги и мога да ги следя само с модерация.

цитирай
80. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
10.03.2013 15:06

Моля, всички да обърнат внимание на предния коментар!
Изказването на Vyordanoff е още един пример за изкривени разбирания.

Значи грам не го друса, че пускам всички критични коментари, включително съдържащи линкове към платени бълвочи. И всички го виждат.

Ама го интересува, че хипотетично, евентуално, може би ...... има нЕкаква вероятност да спра коментар!

Схващате ли?

Не отчита очевидното за всички, а държи на вероятности.

Е, как ще разбере Борисов или който и да било друг? Tа той е свикнал да живее в измислен свят и го дразни всяко надничане извън него.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5663188
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59857
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031