Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2013 19:26 - Разходка по форумите
Автор: tutankhamon661 Категория: Политика   
Прочетен: 47217 Коментари: 40 Гласове:
88

Последна промяна: 22.06.2013 12:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

        image


Blogspot
                                                                                                                      


Понякога замисляте ли се доколко реален е животът ви? Имам предвид като разсъждения, мнения и действия, които пряко влияят на събитията около вас. Според мен абсолютно всички хора се самозалъгват в някаква степен, по определени въпроси. Не е задължително да го правят с престъпни намерения, нито пък да го осъзнават. Обикновено става неволно – защото така им изнася, по-удобно е, по-лесно, понякога спестява неприятности и дори ги издига в очите на околните.

Направленията са безброй. Да вземем политиката.

1. Комунистите плачат за “едно време” – цените били ниски. Забравят, че тогавашните ниски цени плащаме и до днес. Удобно пропускат хилядите репресирани, което е повече от необяснимо. Пука ли ти за нЕк’ви сметки, след като още днес може да те приберат, защото примерно съседката е писала напълно измислен донос, продиктуван от ревността й че обръщаш повече внимание на друга съседка – знам такива случаи, та не ми викайте “Не е възможно”?


2. Костовистите говорят за идолопоклонничество, въпреки че точно те са символ на същото. Бива безгрешен Командир, бива, но все някога трябва да изразиш несъгласие. Виждали ли сте костовист да направи дори дребна, критична забележка по отношение на Иван Костов? Не, нали? Подобно на комунистите, забравят приватизацията, при която печеливши предприятия бяха раздадени на свои хора срещу жълти стотинки и днес са опустошени бараки. След като си прецакал всички възможни извори, откъде ще дойдат парите за хазната, т.е. за майчинство, пенсионери и т.н. Ама знаеш да искаш, нали?! Намираш за нормално твоите партийни другари да хвърлят луди пари за скъпи клипове, но смяташ, че е досадно да виждаш Борисов върху пакетчета захар, т.е. най-евтиното. Искаш ли пак да ми заговориш за сбъркано мислене?!

Много хора се излъгаха в Костов, включително аз. По-умните отчетоха гафовете му и го заклеймиха. Но по-тъпите до днес го възхваляват, отричайки всеизвестните нередности. На това викам идолопоклонничество – според речниковото значение.


От много страни обвиняват Цветан Цветанов –били пострадали хора. Най-отговорно твърдя, че няма невинен човек, който да е получил незаслужено наказание по нареждане лично от вътрешния министър. Ако трябва, пак прочетете предното изречение – буква по буква - за да го разберете и да няма недоразумения. Важно е да схванете точния смисъл, понеже възможните подробности са безброй. Обяснявам:

1. Вероятно има хора, пострадали от някой регионален герберски шеф. Това няма нищо общо с Цветанов. Абсурдно е да прехвърлят всяка въздишка върху неговия гръб. За пореден път напомням – няма човек, който да бъде едновременно на много места. Хората не знаят какво правят собствените им деца, следователно не е честно да го изискват от други.

Веднъж ми обясняваха: искали да направят еди какво си, но им намекнали да се въздържат. Значи имало “репресии”. Първо, намекване не означава забрана. Не са те хванали за гушата, нали? В крайна сметка ти решаваш. Второ, по каква абсурдна логика свързваш делата на някакво местно величие с премиер или министър? Сериозно и вярваш, че контролират всичко и на секундата? Че то ако беше възможно, никой нямаше да прави местни организации, нито да има списъци с кандидати за народни представители. Щяхме да гласуваме само за премиер-президент - една длъжност – и този човек щеше да живее в стая, пълна с телефони и компютри, контролирайки всеки стон и блян в държавата. Опитай да си го представиш и после пак кажи, че е възможно!

2. Почти всеки българин би заклеймил нередна постъпка, ако е извършена от враг, но направи ли я приятел, тогава са склонни да го оправдаят. Точно на това викат двоен стандарт. И никак не е честно, обективно, справедливо.


Да не говорим за пробутването на невярна информация, поради което лесно намираш заблудени съмишленици. “Аз това-онова, съвсем честно …… а те ми сложиха белезници”. И умишлено пропуска магариите, извършени от него. Знам такива хора – заслужават не 10, а 100 години затвор, обаче се правят на “жертви”. Cигурен съм, че и вие познавате този сорт тарикати. Те винаги имат по някой роднина и приятел, представящ ги за “много честни” /щото ми е роднина/ и плюещи по-лошата полиция, която безсрамно е свършила работата си, прибирайки ги напълно заслужено.

Този номер ще минава, докато съществува приказката “Приятел ми е все пак. Трябва да го защитя”. Може да ти е близък, но това не го прави честен човек. Знам как звучи, обаче нима е по-правилно да се самозалъгваш? Тази грешка е толкова разпространена, че не вярвам някога да бъде поправена. Помнете: дори най-долната отрепка в престъпния свят има роднини и приятели, които да обвинят полицията! Следователно това не може да е фактор.



  image


Помислете: от 1989г насам никой не е нагъвал знакови престъпници, както го направи Цветан Цветанов. Tакава дейност заслужава благодарност, а не обиди. Преди да искате съд за него, имайте предвид, че някой ден може да отвлекат вашето дете и тогава завинаги ще забравите думата “полицейщина”. Ще сте готови да целувате полицейски ръце и крака, дори за Държавна сигурност ще мечтаете ….. само и само детето да е отново до вас. Не подценявайте тaзи вероятност! Ако всеки гамен може да съди вътрешния министър заради мачкането на мафиотски глави, това ще е знак и дори стимул за организираната престъпност да прaви каквото поиска. Жертвите ще са неизброими. Hе го забравяйте и не чакайте вие лично да пострадате от мафията, за да го осъзнаете!

Факт ли е, че разбиха групата на Наглите? Да. Получиха ли поздравления и благодарност по форумите? Не. Даже заформиха фронт за защита на тези терористи. Cъщото се случи, когато отвлякоха детето на Брендо. Някой припомни ли, че е знакова фигура от подземния свят? Как бе, на кой ли му пука? Даже чух дивотии в обратната посока. Борисов и Цветанов искали да му затворят устата, затова отвлекли детето. Брендо бил казал така. Няма да питам на кого и кога го каза от италианския затвор, че ще стане много сложно за доразвиване на фантазиите. Достатъчно лудо е самото твърдение. Заради подобни гнусотии по нормалните държави водят дела за клевета и ги печелят без проблем. Hо не и в България. Tочно това ни прави страна от Третия свят и точно това е чалга в политиката.


Обвиняват Цветанов за подслушвания, но когато е подслушван гербер, тогава никой не говори за присъди. Само ръкопляскат. На всички такива задавам въпроса “Прости ми объркването, ама не разбрах: ти против или за подслушването си?” Май за двете, а? Зависи кой е жертвата. Айде, пък следващия път дано си научил значението на думи като обективност и принципи.

Имало доказателства за незаконни подслушвания. Къде са? Те сами били признали. Кой, бе!?

Гледахте ли прочутото гостуване на Мирослав Найденов в Нова телевизия? Аз го гледах и не видях нито едно доказателство. Думите му бяха “Шегувахме се, че ни подслушват. Понякога оставяхме телефоните в други помещения”. Останалите твърдят същото. Tова ли са доказателства? Tа те самите не са сигурни дали е било така! Просто съмнения, продиктувани от постоянните интриги в държавата. Cещате ли се каква стойност има това в съда? Никаква! И не може да бъде друго. Докъде ще стигнем, ако съмненията и сънищата на всеки параноик придобият формата на доказателства? Hаправо трябва да закрием държавата. Значи гранатомет не беше достатъчно доказателство, обаче нЕк’ви с нищо неподкрепени съмнения са направо “неразбиваеми”! Ама вие сериозно ли сте чак толкова луди?!


Кое би било доказателство за извършено подслушване? Hапример флашка. Опааа! Срещу кого са всички флашки, излезли досега? Точно така – срещу ГЕРБ. Значи техен противник го е правил. И какво още? Премиерът е бил подслушван без разрешението на вътрешния министър – това за онези, които смятат, че не е възможно без заповед от най-високо място. Е, явно е възможно, колкото и невероятно да звучи. Разполагаме с неопровержими доказателства – флашки. Ето за какво има реално основание да започне разследване и съответно дело. Защо не го искате? Толкова ли мразите фактите? Забравете партиите и потърсете само Чистата Истина – тя няма партийна украса! Във ваш интерес е.

Нали няма да кажете, че сами са наредили собственото си подслушване. Всъщност защо да не го кажете? И по-големи дивотии съм чувал.

Не е за вярване, че трябва да го обяснявам, но ето: всеки може да извърши подслушване, стига да има необходимите контакти. Запомнете: не го правят само специализираните служби! Hе знам откъде дойде тази наивност, че подслушванията задължително са свързани с МВР, оттам и с министъра. Та това е просто техника – с нея разполага и мафията. Има и компрометиращи записи, с които знакови престъпници се “държат” един друг. Същото важи за политици и бизнесмени. Как стигнахте до безумното заключение, че само МВР подслушва!?!! Все едно да твърдиш, че с оръжия разполагат само полицаи и военни. Има и използва всеки, който извади парите за да ги купи. Не мога да повярвам, че се налага да обяснявам чак толкова елементарни неща! Честно ви казвам, понякога се чудя в кой свят живеете.


Стряскащ пример за сбъркано мислене:

Преди време Бареков отишъл да снима купуването на гласове и хапнал пердах, поради което имаше серия одобрителни възгласи. Само че няма значение какъв е Бареков, на кого служи, колко често сменя политическата си ориентация. Основното е друго: пребит e човек, защото искал да снима манипулирането на вот. С одобрителните възгласи доказахте, че подкрепяте купуването на гласове, стига да е в желаната от вас посока. Също така дадохте сериозно рамо за мачкането на свободната българска журналистика. Едва ли го осъзнавате. Нещо за честността на българския форумен каубой?!! Е, да, щеше да лъсне истината: не ГЕРБ, а някой друг е купувал гласове – точно това не трябва да се разбере, за да продължат виртуалните лъжи за наивници.

Безброй са примерите за лъгане и самозалъгване. В предния ми постинг посочих още една – някакви хора са дописани и веднага хоп, били гласували за ГЕРБ. Ти пък откъде разбра за кого са гласували? Доказателства? Никакви. Истината не те ли интересува поне малко? Явно не. Зададе ли си “незначителното” въпросче: кой има сметка да пусне слух, че дописаните са гласували за ГЕРБ? Точно онзи, който ги е дописал и за когото са гласували, т.е. всеки друг, но не и ГЕРБ /няма да пуснат слух срещу себе си и то по най-горещата линия/. Е, сега знаеш кое наричат “замитане на следите”. Но не се замисляй в неудобна посока! Знам, че мисленето не ти отива – не се връзва с прическата ти.


Толкова ли е важно да напишеш жалка, манипулативна публикацийка? Не си ли чувал, че когато очевидната лъжа стане основен похват, това рефлектира върху всичко и всички? Не се ли чувстваш поне малко застрашен от собствените си постъпки? Защото последствия ще има – за всички! Ама споко, винаги ще намериш друг “виновен”! Hе се поглеждай в огледалото и не проумявай значението на думата “самокритика”!

Най-страшното е, че има хора, които наистина вярват – дори на най-очевадните лъжи. Често се замислям какво печелят от това. Най-вероятното заключение: не ги интересуват фактите, а само любимата им партия да е начело. Предварително са решили да я подкрепят с пълна липса на критика. Ще фантазират за положителни промени, а за негативните отговорността е на всички останали. Tе никога няма да разберат колко голяма е личната им вина за живота, който водят.

Единомислие няма да има по никой въпрос. Не вярвате? Тогава да припомня съвсем пресен случай без връзка с предстоящите избори - атентата в Бостън. Бомби гърмят, невинни хора умират, но пак се намериха изроди, викащи “Браво”. Не ги интересува, че жертвите не са изпратили никой в Ирак или Либия. За тях е важно да “страдат американците”. Hе ме интересува партийната принадлежност на такива ненормалници. От тях бих очаквал дори убийства, ако не се страхуваха от полиция и съд. Пак ли не вярвате? Дайте им неограничена възможност да правят, каквото пожелаят, и гледайте садизъм – вече съм писал по въпроса.



Разпространени примери за самозалъгване

1. Ще спретна фирмичка и после ще чакам държавата да ме финансира до безкрай. Ако не го прави, ще се бутна между група протестиращи и ще ревна с цяло гърло, че съм репресиран, държавата не се грижи за дребния бизнес и т.н.

Крайно време е българинът да проумее – не всеки бизнес заслужава да бъде финансиран. Само комунистите са наливали пари в губещи начинания, поради което до днес плащаме. Като говориш за бизнес, не означава че си с дясна политическа ориентация. Точно обратното излиза, ако искаш финансиране на дейност, която не носи печалби. В крайна сметка като не можеш сам да се издържаш, значи фирмата ти е безполезна и би трябвало да я закриеш. Не, не са репресии, лош климат, мачкане на дребния бизнес … Tова е проста пазарна логика – колкото и да не ти харесва.


2. Моят син 10 години не можа да намери работа, затова му е простено, че е пребил някакъв дядо за да вземе пенсията му.

Това не са хипотетични думи. Аз лично ги чух от майката на престъпник, която по често пробутваната “майчинска логика” напълно оправдава постъпката на детето си. Според нея полицаите са лоши и заслужават съд, че тормозят момчето й. Същият хрантутник не че не може, а просто не иска да работи. Цял ден пие бира, люпи семки и заглежда жените. Има и недоказано съмнение за изнасилване на момиче. Неговият син вече е на път да стане новият квартален гамен – и на него някой ден полицията ще му е “виновна”.

Със сигурност повечето хора няма да одобрят поведението на майката. Но какво биха направили, ако става дума за тяхното дете? Кажете: колко от вас ще обвинят собственото си дете, пък ако ще и убийство да е извършило? Точно това имах предвид по-нагоре: за чуждите е забранено и заслужава наказание, но за своите е позволено /!!!!!/.

Благодарение на Интернет куцо и сакато се изказва по въпроси от сорта “Tъмна Индия”. Грам не са им ясни, бъркат дори имена, но за експерти се пишат. Неграмотни до безбожие, ама говорят, че нЕк’ви други били неграмотни – явно не поглеждат собствените си коментари, пък и да го направят, не могат да видят грешките си, понеже често са отсъствали от часовете по български език. Такива като заговорят за дипломи, после цял ден им се смея. Какво образование бе, човек? Та ти си скаран със запетаите – оттук нататък всичко друго е без значение. Ясно, че си купил кухата си диплома за да се фукаш с “висше”. Освен баба си, друг няма да излъжеш.


Е, почувствахте ли се по-образовани? Ако е да, тогава знайте: успяхте да се самоизлъжете. Да са ви честити Фейсбук-а и клюкарските занимания! Същото някога са правили на мегдана, после на пейката пред блока, а днес е в Интернет.






Гласувай:
92



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tutankhamon661 - totkata
02.05.2013 19:42

Много си бърза с минусите.
Pадвам се, че не си прочела публикацията.

цитирай
2. анонимен - Здрасти, фараоне,
02.05.2013 20:06
споделям мнението ти за клюките от нета, които приписват качества на сестра ти, каквато нямаш, но за много от тезите ти можем да поспорим.
Ще го направя, но сега ми е особено напрегнато, нека минат изборите.
Поздрави!
цитирай
3. tutankhamon661 - 2. angpiskova - Здрасти, фараоне,
02.05.2013 20:22
angpiskova написа:
споделям мнението ти за клюките от нета, които приписват качества на сестра ти, каквато нямаш, но за много от тезите ти можем да поспорим.
Ще го направя, но сега ми е особено напрегнато, нека минат изборите.
Поздрави!



А ако знаеш в какви размери е селянията!
Tакива хора настояват да се изкажат, па и да ги слушат!
Трагедия!

Поздрави и за теб!

цитирай
4. axlaxl - Аз съм на друга вълна сега, но иначе ...
02.05.2013 23:30
Аз съм на друга вълна сега, но иначе признавам добре си го написал (както винаги):))
цитирай
5. tutankhamon661 - 4. axlaxl
03.05.2013 00:09
axlaxl написа:
Аз съм на друга вълна сега, но иначе признавам добре си го написал (както винаги):))


Благодаря! Радвам се, че го харесваш.

Ако си на вълната, за която се сещам ..... Наздраве!


цитирай
6. dinkov - Динков
03.05.2013 00:27
tutankhamon661 - за повечето от постинга си прав. Но за някой неща може би, дори и не подозираш, че ги има. Не бля-бля, а конкретен пример, по-точно въпрос.
Ако участваш в няколко ООД -та, в колко от тях трябва да се осигуряваш и защо ?
Оказа се, че този на пръв поглед елементарен въпрос, дори и данъчните нямат еднакъв отговор, а началника на данъчната администрация отговаря толкова замъглено, че дори високообразован човек не може да се ориентира. А какво остава за микро предприемачи, на които правото и ДОПК - не им е най-силната страна. А самото ДОПК дава възможност да се пускат указания, които през различно време са различни и могат буквално да съсипят дребен бизнес.
Това не е от Бойковото правителство, а манталитет от предишни времена за създаване на мъгляви закони, за да могат хората да бъдат винаги в крачка и по този начин да се контролират.
Поздрав.
Ицко
цитирай
7. tutankhamon661 - 6. dinkov - Динков
03.05.2013 00:48
dinkov написа:
tutankhamon661 - за повечето от постинга си прав. Но за някой неща може би, дори и не подозираш, че ги има. Не бля-бля, а конкретен пример, по-точно въпрос.
Ако участваш в няколко ООД -та, в колко от тях трябва да се осигуряваш и защо ?
Оказа се, че този на пръв поглед елементарен въпрос, дори и данъчните нямат еднакъв отговор, а началника на данъчната администрация отговаря толкова замъглено, че дори високообразован човек не може да се ориентира. А какво остава за микро предприемачи, на които правото и ДОПК - не им е най-силната страна. А самото ДОПК дава възможност да се пускат указания, които през различно време са различни и могат буквално да съсипят дребен бизнес.
Това не е от Бойковото правителство, а манталитет от предишни времена за създаване на мъгляви закони, за да могат хората да бъдат винаги в крачка и по този начин да се контролират.
Поздрав.
Ицко



Да, така е. Казвал съм преди за мой роднина от Австралия, който десетилетия наред върти бизнес по цял свят. Искаше и тук да започне, но подобни тъпотии го спряха и отсече "Tова cа глупости, измислени от българи за българи. Другаде ги няма".

Аз смятам, че ако Борисов не го поправи, няма кой друг. Преди него имало ли е човек, с когото би могъл да се разбереш, след като обясниш в детайли? Hе знам такъв.

Хората мислят, че той не желае да говори, надува се и т.н. Hе е вярно - не е надут, а много зает. Като прибавим ударите от всички страни, полезното време още повече намалява - казвал съм, че хората сами действат срещу собствения си интерес, без да го осъзнават. Затова повтарям отдавна "Оставете го да работи!" С него човек може да се разбере - за разлика от всичките му предшественици.

Поздрав!


цитирай
8. podvodni - Подводни
03.05.2013 01:00
Еййй, тези били ангели бе! Тюх мама му стара, колко сме били заблудени!
Та значи, евтините стоки от времето на соца и до днес изплащаме?
И изведнъж, о чудо - от небитието се пръкват печеливши предприятия които Костов бил продал за жълти стинки!
Алилуя! М-мйееее-а!
И още чудо! Цветанов бил нагъзил престъпността! Туй Наглите,........Наглите и ......Наглите, бяха натикани в миша дупка. Ама това, че половината от тях бяха оправдани, нема никво значение. Но сега.......
Сега можем да спим спокойно. Децата ни не са застрашени.
Но чудесата не свършват до тук! Неее, чудесата са на всеки сантиметър, щото километър е траде марк на комунетата.
Господ слезе сред хората, и Бареков стана независим журналист!
Ликуй народе пред благата вест!!! Амин!

Все пак трябва да напиша и малко по-инакви слова, защото и поста претендира за сериозност.
И така, първото от чудесата е вес още необяснимо и съм сигурен, че още 1300 години не ще бъде обяснено. Да преминем към Наглите, престъпността и подслушванията.
Случайно Египетски, да си спомниш кои бяха отвлечени от Наглите? Богати лЮде, нали така? Само, че тези лЮде бяха отвлечени не защото са богати и имат кинти, а за уреждане на малко сметки. Сиреч, оправяне на балансите. И след като туриха ред в системата дал-взел-върнал, ги хванаха. И как мислиш ги хванаха? Чрез разследване, както разказваше Амон-Ра Банкянски? Хехе, грешкааа.
Просто си ги знаеха кои са. Още от самото начало! След като свършиха работатаги хванаха и ги скриха. Не, не, осъдиха ги за такива като Ани Пискова, Бареков и Тутанкамон, а реално им запазиха живота. Знеа ли човек, може пак да потрябват някой ден.
Да преминем по-нататък - "братя" Галеви. Хванаха ги, пуснаха ги под гаранция и сега ги търсят чрез Интерпол да ги арестуват. Ще кажеш типично за нашата съдебна ситема, тук ГЕРБ, Борисов и Цветанов нямат нищо общо. Да да, Данчо и сватба!
Само ще ти кажа една малка подробност около тези "братя".
цитирай
9. tutankhamon661 - 8. podvodni
03.05.2013 01:35

Чудно каква е връзката между печелившите предприятия и онова, което все още плащаме? Едното не отрича другото ..... освен ако пак не си на нещо "твърдо".

За подобни случаи имам любим пример - АЕЦ-а. Според самия проект е трябвало още от началото да добавят на всяка сметка някакви стотинки - за бъдещото затваряне на реакторите. Само че другарите, за да излъжат, че имаме "евтин ток", нарочно не са добавяли стотинките. Ето защо сега ни идва нанагорно - по вина на управляващите преди 1989г. А на теб като не ти изнася, то е друг въпрос.

Много ти е забавно да подиграваш Цветанов, а? Не те притеснява, че докато яздиш дървения си кон из форумите, той е направил неща, които ти и в сънищата си не би посмял. Знаеш ли какво ще се случи, ако джип на Hаглите мине покрай теб? Моментално ще напълниш гащите. Та, иронията ти е неуместнa, особено по отношение на мъж, който определено е доста по-смел от теб.

Cпоко, не си единствен! Знам и други "юнаци" ...... виртуални. Ама това едва ли те успокоява.
цитирай
10. tutankhamon661 - Та не зная дали знаеш, но аз със си...
03.05.2013 01:58
анонимен написа:
Та не зная дали знаеш, но аз със сигурност знам, че преди да ги окошарят, "братята", концесионираха Порт Варна. Сега същият този Порт се концесионира от един отбор юнаци, но за да бъдем в крак с модата и европското ни амплоа ще го кажем - един ТИМ. Та същият този ТИМ с юнаци през последните 4 години взеха яко да се ширят в град Варна и околията. Но нали София е далеко от Варна, за това нито премиера, нито МВР министъра могат да видят и чуят какво става. Еййй, 400 километра са това, не е шега работа. Ако искаха да чуят и видят какво става във Варна и околията, то ще трябва да инсталират на Черни връх телескоп като "Хъбал" и такъв като в "Аресибо". А знаеш ли какви разходи са това? От где пари в тази криза?
Ама чакай да ти пиша и за една друга, по-интересна престъпност.
Дянков, идиотчето знаеш го нали, взе че накара магазинерите и всички които бачкат с касови апарати да си монтират радио-връзка за по-лесно отчитане в НАП. И отново стана чудо. Приходите в хазната рязко спаднаха и кнтрабандата се увелеча над 3 пъти. Бюджета трябваше да го прекрояват 2 години подред, всяка година се отчиташе ръст на икономиката, реформата (съкращенията) вървеше с пълна сила но административните разходи се увеличеха над 2 пъти! Този фокус никой не може да го обясни, защото патента му се държи от Короната, ФЕД,СБ и МВФ. Забравих - иДянков защото бе и е служител на СБ.
Но мисълта ми бе за онази контрабанда която в ден днешен възлиза на около 8 милиарда лв. Та знаеш ли къде отиват тези парици?
Правилно, в мафията!
Като стана на въпрос за мафията се сетих, че изказа предположение, че и мафията слуша. Слуша разбира се! Щото ако не слуша веднага ще и резнат шишарката. Само че, има една малка подробност - мафията е еменация на политиците, независимо дали са на власт или опозиция. А политиците са понки на едни други лЮде, които не се появават в сутрешните блокове на телевизиите или по жълтите вестници.
Знаеш ли......



Значи теб не те интересуват арестуваните, а точно ТИМ? Ако бяха започнали с тях, щеше да питаш защо не пипат примерно Галеви. Еее, то не става така!

ТИМ не са кокошкари или форумни каубои - не можеш от днес за утре да ги смачкаш. Преди тях имаше други. Какво стана като ги арестуваха? Вижда се от първия ти коментар - те всъщност играели на "стражари и апаши" - смях до козирката.

Вместо това трябваше да получат поощрение ..... и всеки по реда си.

Предварително мога да ти кажа, че работата ще върви от бавно по-бавно, докато такива като теб упорито отказват да признаят свършеното и даже го обръщат наопаки, като в същото време търсят все още несвършеното. Знаеш много добре, че не може всичко наведнъж. Дори ако няма съвсем открита подкрепа за престъпниците. А такaва има - да ти напомням ли, че Маргините и Галевите излязоха "жертви". А за Чората що вой имаше ... Отделно са съдийските гаври, съпроводени с нагло оплакване от "натиск"/!!!!/.

При това положение очакваш резултати? Как? Даже постигнатото е изненадващо. Ама ти и него не признаваш, та не виждам защо изобщо си чешем езиците.

цитирай
11. tutankhamon661 - 12. анонимен - Подводни
03.05.2013 02:24
анонимен написа:
Знаеш ли, къде се намира баш слушателският център? Под Банкя! Хихи, Борисов не си го е пренесъл там за да му бъде по-удобен. Просто там си от самата му направа през 70-те години. И под Банкя има и други едни много по-интересни комплекси, които все още си бачкат с пълна сила. За тях промени, преход и подобни али-бали не съществуват. Тук мафията, държавата и политиците не "пеят в хора", защото пляскат през ръцете много лошо.
Кой?
Едни много, много лоши чичковци. Същите онези които не позволяват да се прокара тунел под Шипка. Нали си спомняш колко народ плямпаше за този тунел? От Тато, та до Станишката- все лЮде с огромни протекции, даже и от татък "голямата локва".
Та същите тези лоши чичковци, слушат и записват всичко и всички които могат да запишат.
Хихихи, не вярваш?
Ами тагаз, би ли ми дал адреса на офиса на Туйтър и Фейсбук в България?
Не че ми трябва за нещо специално, но искам да разбера от къде мога да си изтегля доходността от акциите които съм закупил. Та когато го намериш, може да ми го предоставиш и на лични, но гледай да е в рамките на това столетие, щото може да ми писне да те чакам.
Даже може да поискаш помощ от някой независим джурналист. Ако намериш такъв, разбира се! А иконата на независимата журналистика Бареков е твърде зает да джитка по страната с импотентното си ......, опс пардом, имповизираното си студио в този напрегнат предизборен момент.
И малкце за онзи, дето чоплил семки по цял ден, пиел бира и се заглеждал по мандамите вместо да се хване да бачка.
Прав си човече, прав си. Нищо не става от днешната младеж, нищооо! И чеп за каца не става!
400 000 мързеливци това правят по цял ден и постоянно се оплакват.
Егати и наглеците, разбираш ли!
А най тревожното е, че от скука и мързел тези отрепки, ако мога така да ги нареча, висят ката ден по форумите и злорадстват над трагедията на невините хора пострадали от бомбите на маратона в Бостън.
Изроди!
Вместо да пишат - "Смърт .....


цитирай
12. tutankhamon661 - 13. анонимен
03.05.2013 02:36
анонимен написа:
Вместо да викат - "Смърт на чалмите", те тръгнали да се кефат на невинно пострадалите американци.
Та значи амерканиците, постардалите де, нямат изпратени роднини в Ирак или Афганистан?
Хехехе, а онези убити от американските войници над 1 милион Иракчани да не би случайно да са всичките роднини на Саддам? Да не би те, с кирки и лопати, сринаха СТЦ?


цитирай
13. apostapostoloff - Кои цени бяха ниски преди промените?
03.05.2013 04:55
Я ми припомнете, че аз нещо не си спомням цените на цветните телевизори Sony, цените на леките коли Opel и VW, не си спомням също така колко струваше почивката в Испания и Италия... Припомнете ми тези цени, моля ви!
цитирай
14. larryone - Уважавам интелигентните хора, ...
03.05.2013 05:55
Уважавам интелигентните хора,както и с акъл написаните неща - и двете се срещат все по-рядко.Постингът е много добър
цитирай
15. stoineff - За сега в Перник
03.05.2013 07:18
само то РЗС са ми предлагожили. Очаквам тези дни още предложения.. да му купуват :)
цитирай
16. vencivaleri1951 - Фараоне привет
03.05.2013 09:43
Чудя се откъде намираш време за подобно масирано присъствие в блога. Младо момче си, няма ли гаджета за теб,не спортуваш ли, не "джиткаш " /както се изразява внук ми/ из страната , из Европата...За работа не смея и да попитам. И жертваш толкова време и страсти в защита на една арогантна и безхаберна котерия. Не, че опонентите им са стока, но симпатиите ти са насочени към най-пошлото което роди този безумен "преход" Ти говориш за комунисти, за репресии и репресирани...Няма комунисти млади приятелю, няма никакви идеологеми в"бардака" наречен политическа класа у нас. Няма идеология и в тези за които агитираш. Има единствено егоистични интереси и много пошлост. В ГЕРБ в добавка и много простотия и бруталност . Тук не става въпрос само за подслушването и за безпомощността на службите да подсигурят "защитена територия" поне на премиера на страната. Концентрирай се само върху изказа на Борисов. Ще те попитам /с неудобство/ само какво мислиш за човек можещ да изрече последващите думи " Мое ли Джамбазов да си го е.е тоя..." /Цитирам по памет/ Става въпрос за водещ магистрат и се води престъпен разговор от всякъде. Тоест инкриминилани действия от всякъде с изказ на човек от преди Ренесанса. На тозичовек принадлежат и думите за "лошия матрЕял, за пържалките за Шаро, за многото пръстени на гладуващата жена от ВМЗ Сопот, за "началника Свише".Тозичовек разстреля с лека артилерия един паникьосал се и барикадирал се във вилата си човек. Има и присъдав Страсбург за това с посочен конкретен виновник. "Мо.е ли" един млад и интелегентен мъж да има за кумир подобен човек?
За Цветанов пишеш с подобно възхищение също. Ще ти цитирам Хегел " Куц ли си, мислиш като куц" Няма как да мисли освен фатмашки син на старшина и шофьор на шефа на ДС преди промените. Лошото е, когато подобно мислене е придружено от силно властово его. Ти говориш за репресии и си прав за това време. Не съм чел и чул обачеза хора-факли. Някога инквизицията е горяла за ерес, сега пората сами се палят от яхнала ти ерес!
цитирай
17. xloranphyl - Не мога да разбера колко нагъл и д...
03.05.2013 09:46
Не мога да разбера колко нагъл и дебелоок трябва да си, за да продължаваш да бълваш подобни пасквили!!! Нереален си, много добър в наглостирането!
Направо мъ кефиш!
Ха-ха-ха!!!
цитирай
18. tutankhamon661 - 16. анонимен - Подводни
03.05.2013 12:20
анонимен написа:
Тути, писах ясно, че "наглите" бяха скрити, но не писах, че основен пръст в това имат любимият ти Цветанов и Борисов. И знаеш лизащо ги скриха? Освен, че може да им потрябват в бъдеще, но и защото на един убит пич баща му се закле всичките да ги погребе живи. Пред мен се закле, и те уверявам, че ще го направи.
Мислиш, че ще се уплаша само ако мине джип на наглите до мен?
Ами готин, имал съм си "разговори" с Данчо Релето заради поведението на синът му. И вобще не ми е било страшно.
Въпреки всичко, на истина няма тази възможност като Цветанов .......... да придобия 6 (шест) апартамента.
Наистина, не ми е по силите.
Такааа, това което явно не си разбрал за ТИМ е, че по някаква случайност, "братята" им прехвърлят концесията след което са пуснати под гаранция и прилежно ескортирани (не официално де, и за уверение) до границата. Няколко дни след това, за да може Ани Пискова и Бареков да запълнят новинарските си емисии, ги пускат за международно издирване.
Искаш ли да ти кажа адресът им в Кейптаун? И от къде мислиш го имам?
Подсказка - Никога не съм бил част от "престъпният свят".
ТИМ са абсолютно същите боклуцикато всеки един от предишните. Могат да бъдат смачкани и ще бъдат смачкани когато си свършат работата за която са потдържани или по-рано при едни съвсем други обстоятелства.
И понеже сме на тема престъпност и "успехиге" на ЦВ., ще ти припомня случая с Златко Баретата. Кой мислиш го предупреди по този странен начин?
Само ще ти припомня, че Златко ВИНАГИ влизаше от страничната врата на СГС. При това бе ескортиран от полицейска охрана. Все пак е задържан под стража.
Но точно в този ден когато, чудно защо, влиза през главният вход, в отсрешната зграда се окзва и снайпериста ! Глей ти какъв късмет !? Ако си мислиш , че от стрелковата позиция се вижда старничният вход на зградата, трябва да те разочаровам - цъ, не се вижда. Отидох-видях! Греда, не става!
Да ти разправям ли за Брендо и отвличането на детето му?



Ако сам ги измисляше всички тези неща, щях да те посъветвам да отидеш в Холивуд - за сценарист. Или поне книга да издадеш. Като Георги Стоев - човекът, "участвал" в абсолютно всичко и разказващ ли, разказващ ... Прочетох една негова книга и през цялото време ми правеше впечатление, че "издиша" на много места, изпада в противоречия ...

Сетих се още нещо. Нали уж Борисов бил обикновен шофьор и просто подскачал около другите. Сега изведнъж се оказа бог. Само че нещата не са толкова прости.

Искам честно да те попитам: пробвал ли си да се погледнеш отстрани? Даваш ли си сметка колко приличаш на махленска клюкарка? Говориш, говориш и все легенди. Помисли пак! Не можеш да докажеш нищо. Собствената ти вяра във всичко това се крепи на желанието ти да вярваш. Защото ти харесва, а не защото има доказателства.


цитирай
19. podvodni - Хехехе Тути, май си пропуснал па...
03.05.2013 12:51
Хехехе Тути, май си пропуснал пасажа за лошите чичковци.
Знаеш ли, че има огромна разлика между неразумен самонадеян героизъм и съобразяване с обстоятелствата?
Искаш доказателства? Ами, раничко е за тях. За сега можеш да приемеш, че всичко е потвърдено обосновано предположение въз основа на конкретни доказателства.
цитирай
20. tutankhamon661 - 17. apostapostoloff - Кои цени бяха ниски преди промените?
03.05.2013 13:12
apostapostoloff написа:
Я ми припомнете, че аз нещо не си спомням цените на цветните телевизори Sony, цените на леките коли Opel и VW, не си спомням също така колко струваше почивката в Испания и Италия... Припомнете ми тези цени, моля ви!



Добър въпрос.

В подобни случаи се сещам за Югославия. Те не са имали забрана да пътуват и въобще са водели живот на бели хора. Затова винаги са били преди нас във всяко отношение. Уж братя, братя, ама като в "Близнаци" - като Арнолд Шварценегър и Дани де Вито.

цитирай
21. vmir - Pozdravi of prekrasna Florida, Faraone!
03.05.2013 14:43
Tuk e tolkova krasivo, podredeno i spokoino, che ne mi se prashtat snimki na tozi zemen rai, kato znam izvrateniyat nachin, po koito nyakoi prevrushtat Bulgariya v kochina, zashtoto mogat da vireyat edinstveno v kochina. Cheta edni razkazcheta ot Vonegut i proumyavam kak e napraven tozi rai - kato i nai - golemite protivnici priemat i izpulnyavat obshtite resheniya, vmesto da govoryat za sestrite na oponentite si. Prasetata u nas ne mogat da se primiryat, che shte tryabva da jiveyat v neshto razlichno ot cochina i zatova pravyat vsichko po silite si, Bulgariya da bude cochina.

Hubav posting!
цитирай
22. tutankhamon661 - 14. larryone
03.05.2013 15:05
larryone написа:
Уважавам интелигентните хора,както и с акъл написаните неща - и двете се срещат все по-рядко.Постингът е много добър



Благодаря!

цитирай
23. apostapostoloff - Югославия ли?
03.05.2013 16:04
Идете да видите на какъв хал са сега!...
цитирай
24. tutankhamon661 - 15. stoineff - За сега в Перник
03.05.2013 16:23
stoineff написа:
само то РЗС са ми предлагожили. Очаквам тези дни още предложения.. да му купуват :)


Тъй като ценя твоето мнение, ще те попитам:

Как си обясняваш, че уж Цветанов подслушвал, пък всички флашки, излезли досега, са все срещу него и Борисов?

Аз лично не го връзвам.

цитирай
25. tutankhamon661 - vencivaleri1951
04.05.2013 14:59

Странен човек си ти. На мен говориш за "масирано присъствие", въпреки че я пусна 2-3 постинга в месеца, я не пусна. Но не питаш същото онзи твой лъжлив и крадлив приятел, който публикува всеки ден, натискайки се за първа страница. Коментира денонощно, а в същото време дрънка за пътувания, все едно хората не могат да съберат 2 и 2 и да се досетят, че няма как да обикаля по света и в същото време да спами денонощно с тъпи и безсмислени реплики.

Пак същият селтак може само да се учи от Борисов на култура, ама ти и това не забелязваш.

Бруталност не съм видял. Точно обратното.

Говориш за интереси. Че кой ги няма? Защо не погледнеш БСП - в крайна сметка техните пипала са навсякъде?

Това за барикадиралия се човек по-добре го забрави, защото си е чиста проба подкрепа за престъпността. Айде стига вече! Ако те ограбят, кого ще обвиниш - извършителя или полицията, която го е заловила? Стига сте си кривили душата. Hе всичко са партийни цветове. Има и справедливост, обективност, честност ...

цитирай
26. tutankhamon661 - 17. xloranphyl
04.05.2013 15:04
xloranphyl написа:
Не мога да разбера колко нагъл и дебелоок трябва да си, за да продължаваш да бълваш подобни пасквили!!! Нереален си, много добър в наглостирането!
Направо мъ кефиш!
Ха-ха-ха!!!



Вместо да дрънкаш, по-добре пробвай да откраднеш още нещо, че скоро пак ще ти спрат кранчето.

цитирай
27. tutankhamon661 - 19. podvodni
04.05.2013 15:07
podvodni написа:
Хехехе Тути, май си пропуснал пасажа за лошите чичковци.
Знаеш ли, че има огромна разлика между неразумен самонадеян героизъм и съобразяване с обстоятелствата?
Искаш доказателства? Ами, раничко е за тях. За сега можеш да приемеш, че всичко е потвърдено обосновано предположение въз основа на конкретни доказателства.



Благодаря, че ме информираш предварително - макар и само с намеци.

Ама като знам какви "доказателства" обикалят из Нета, ще ми простиш обоснованото недоверие. Hадявам се!

цитирай
28. tutankhamon661 - 21. vmir - Pozdravi of prekrasna Florida, Faraone!
04.05.2013 15:11
vmir написа:
Tuk e tolkova krasivo, podredeno i spokoino, che ne mi se prashtat snimki na tozi zemen rai, kato znam izvrateniyat nachin, po koito nyakoi prevrushtat Bulgariya v kochina, zashtoto mogat da vireyat edinstveno v kochina. Cheta edni razkazcheta ot Vonegut i proumyavam kak e napraven tozi rai - kato i nai - golemite protivnici priemat i izpulnyavat obshtite resheniya, vmesto da govoryat za sestrite na oponentite si. Prasetata u nas ne mogat da se primiryat, che shte tryabva da jiveyat v neshto razlichno ot cochina i zatova pravyat vsichko po silite si, Bulgariya da bude cochina.

Hubav posting!



Аууч, направо ти завидях! Cигурен съм, че ще си изкараш добре.

Подредено, защото хората работят, творят, създават, т.е. занимават се с полезна дейност.

Не като в България - най-простите са най-гръмогласни и въпреки очевидното им малоумие, искат да наставляват другите.

цитирай
29. tutankhamon661 - 23. apostapostoloff - Югославия ли?
04.05.2013 15:12
apostapostoloff написа:
Идете да видите на какъв хал са сега!...


Можеш да разкажеш в постинг.

цитирай
30. vencivaleri1951 - Прощавай, но явно е съвпадение
04.05.2013 16:49
tutankhamon661 написа:

Странен човек си ти. На мен говориш за "масирано присъствие", въпреки че я пусна 2-3 постинга в месеца, я не пусна. Но не питаш същото онзи твой лъжлив и крадлив приятел, който публикува всеки ден, натискайки се за първа страница. Коментира денонощно, а в същото време дрънка за пътувания, все едно хората не могат да съберат 2 и 2 и да се досетят, че няма как да обикаля по света и в същото време да спами денонощно с тъпи и безсмислени реплики.

Пак същият селтак може само да се учи от Борисов на култура, ама ти и това не забелязваш.

Бруталност не съм видял. Точно обратното.

Говориш за интереси. Че кой ги няма? Защо не погледнеш БСП - в крайна сметка техните пипала са навсякъде?

Това за барикадиралия се човек по-добре го забрави, защото си е чиста проба подкрепа за престъпността. Айде стига вече! Ако те ограбят, кого ще обвиниш - извършителя или полицията, която го е заловила? Стига сте си кривили душата. Hе всичко са партийни цветове. Има и справедливост, обективност, честност ...



Напоследък съм рядко в нета зараздумка, и ямно попадам когато и ти си там. Не разбирам за кой приятел ми говориш. Ако е да "Икономист" грешиш. Той наистина много пътува и е реален . Съсед ми е, а и други от блога лично го познават. Прощавай, но какво да прави в хотела вечер когато е командировка или в кантората тук когато бизнесът се сви неимоверно. Ние с него сме вече на възраст и компа ни понякога е разбираемо забавление. За други млади дами и господа той е вреден-повярвай ми. Ще станеш на годините ми и ще псуваш загубеното пред компа време в "защита" на Борисов. Ако става въпрос за "Икономист" то разликата между него и Борисов е минимум вагон с книги , дипломи и сертификати от престижни университети и академии, езикова култура... Ти наистина ли не виждаш че си си избрал за кумир един първичен и арогантен човек, а и лъжлив и страхлив. Весели празници фараоне. Бъди здрав и късметлия.
цитирай
31. tutankhamon661 - vencivaleri1951
04.05.2013 17:08

Явно наистина не влизаш, щом говориш за "вечер в хотела".

Въпреки някои различия струваш ми се честен човек, та ще допусна, че просто си се заблудил по отношение на говедото, което споменаваш.

И аз имам такива съседи - въртят ли въртят пари, а в действителност трупат заеми от банки и познати. После се крият и правят на онеправдани. Kато им потърсят отговорност, започва един вой за "репресии" - не ти е работа.

В тази връзка да ти препоръчам - ако можеш, разшири кръга си от контакти. Cериозно! Ще останеш учуден какви нагли лъжи се пробутват между хората и дори за най-очевидните се намира кой да повярва. Kазвам ти го, понеже аз лично продължавам да се чудя на това как дрипльовци успяват да се представят за "заможни" и благодарение на това успяват да измъкнат поредния заем - щото уж не им е проблем да го върнат и незнаещите се хващат. Има такива, които са толкова нагли, че гледат в очите заемодателя и му казват 'Нищо не си ми дал. Hе помня."

Та, не мисли, че си видял всичко! Pешаващи са не годините, а преживяното. Знам хора на по 80 години, които са видели по-малко от 20-годишен младеж.
цитирай
32. megafon - Браво много добра тема.
04.05.2013 22:19
То тука си има хора, които по подразбиране си гласуват с минуси. Тези хора, които употребяват думата полицейщина изобщо не разбират понятието на думата. В България има свободия, съда е абдикирал. В България съда не работи и затова няма справедливост! Ако искате мутрите да се върнат в лицето на БСП, защото всеки помни кой ги създаде, гласувайте за БСП. Ако искате да се строй АЕЦ Белене и да бъде роби цял живот на Русия гласувайте. Ако искате да ви спират газа, помните кризата с Украйна, гласувайте за БСП. Ако искате българското земедиле да фалира, като спрят парите от ЕС, гласувайте за БСП. Ако искате да живеете в тази държава и децата ви да не станат имигранти няма да гласувате за БСП!
цитирай
33. mariniki - светли дни за всички ни...
05.05.2013 10:36
и с повече добронамереност... с по-малко разногласия...
с разума и сърцето си да вървим напред...
пожелавам от сърце...
цитирай
34. vmir - 28. tutankhamon661,
05.05.2013 15:55
tutankhamon661 написа:
vmir написа:
Tuk e tolkova krasivo, podredeno i spokoino, che ne mi se prashtat snimki na tozi zemen rai, kato znam izvrateniyat nachin, po koito nyakoi prevrushtat Bulgariya v kochina, zashtoto mogat da vireyat edinstveno v kochina. Cheta edni razkazcheta ot Vonegut i proumyavam kak e napraven tozi rai - kato i nai - golemite protivnici priemat i izpulnyavat obshtite resheniya, vmesto da govoryat za sestrite na oponentite si. Prasetata u nas ne mogat da se primiryat, che shte tryabva da jiveyat v neshto razlichno ot cochina i zatova pravyat vsichko po silite si, Bulgariya da bude cochina.

Hubav posting!



Аууч, направо ти завидях! Cигурен съм, че ще си изкараш добре.

Подредено, защото хората работят, творят, създават, т.е. занимават се с полезна дейност.

Не като в България - най-простите са най-гръмогласни и въпреки очевидното им малоумие, искат да наставляват другите.



Hristos voskrese, Faraone!

Tuk e neopisuemo hubavo i krasivo, a grijata za tezi hubosti i krasoti e navsyakude. Bulgaria se ubiva ot tipove, za koito nayma luja i kleveta, koito da ne kajat zaradi rubli. Taka e bilo oshte predi osvobojdenieto, tova produljava s nova sila sled osvobojdenieto, koeto ne e nikakvo osvobojdenie, a plan za rusificirane na Balkanite, likvidaciyata produljava s neotslabvashts sila i do dnes, razlikata e, che rublite sa mnogo po-izbiratelno nasocheni kum nai-mrazeshtite, lujlivi i kalpavi tipove u nas.

Pozdravi i Bog da ni e na pomosht sreshtu lujite, s koito Rusia unishtojava Bulgaria.
цитирай
35. tutankhamon661 - vencivaleri1951
08.05.2013 06:26
Тъй като ме е гнус да коментирам на постинга ти за помпането, отговарям тук.
Явно съм сгрешил като казах, че ми се струваш честен човек. Hе си такъв. Ето го доказателството:

Въпросният постинг излезе в момент, когато на първа страница се кипреха точно Ладо-Крадо и Лъжеикономиста – напомпани с фалшиви посещения и фалшиви коментари. Обаче ти за пореден път демонстрираш двоен стандарт – изобщо не споменаваш приятелите си, а говориш за други, понеже така ти изнася. Ако на това викаш “честност”, значи при теб напълно липсва ценностна система – също както при споменатите по-нагоре лайнари.

Точно този тип мръсотия съсипва не само България, а целия свят. Споменал съм го в постинга – за моите приятели всичко е позволено, а законите са за останалите. Драйфа ми се от такива хора! Тук не става дума за политика, а за най-обикновена обективност. Мръсното си е мръсно – то няма партийна украса.

Какъв Борисов, бе? От политика, едър бизнес, откъдето поискаш – не се сещам за по-долни хора. Маргини, Галеви, ТИМ … – те с нищо не са по-лоши от вас. Просто знаят как да направят онова, за което вие само мечтаете, но не умеете. Не че не искате! Нееее …… при ваc няма скрупули. Бучите не защото е открадното, а защото вие не сте участвали.

Че не знаете какво са скрупули, то е ясно, ама поне го напиши правилно, защото адски много се дразня да ме поучават неграмотни хора. Пише се безскрупУлни.

Като гледам, започнаха да ти коментират същите фалшиви профили, които помпат Лъжеикономиста с фалшиви коментари – за да изглеждате повече хора. И това не те притеснява, а? Не е ли помпане бе, тарикат?!

Направо се чудя как дишат такива като вас!

цитирай
36. vmir - 35. tutankhamon661,
09.05.2013 18:21
Privet, Faraone!

Solidaren sum s posledniya ti komentar. Hai - nepriyatnoto e, che tezi rubladjiiski leketa stovarvat samo v Bulgariya celiya ideoligiceski bokluk na bolnite ruski mozuci s lujite im za USA, capitalizma i pazara, a v Rusikite medii ne smeyat da guknat omraznite si kleveti, koito neprekusnato bulvat u nas, za da prevurnat Bulgariya v ruska kochina.

USA sa na stotici gadini pred Rusiya i rusnacite ne mogat da si pozvolyat da prenebregvat postijeniyata na amerikancite, kakto karat leketata si v Bulgariya da go pravyat, za da nyamat durjava bulgarite.

Pozdravi, vchera byah v Daitona v univzaersiteta po aeronavtica i kosmicheski izsledvaniya, pokazaha mi chudesa, snimah izvestniya computer ZEUS, koito se bori za nai-burs v sveta, vidyah mnogo po-izumitelni neshta. Tuk vsichko e napraveno za horata, a ne za urejdane na negodnici, koito da lujat ostanalite.

Pozdravi !
цитирай
37. tutankhamon661 - vmir
09.05.2013 23:45

Преди години втори братовчед на майка ми беше в Америка - веднага след 1989г. Като се върна, беше направо шашнат. На въпроса "Как е там" повтаряше едно изречение: "Друг свят".

Моя братовчедка на два пъти отиде да работи - за по една година. След второто й връщане от Америка пристигнаха пари - здравните осигуровки, които са й удържали, но не тъй като не е излизала в болничен, връщат й парите. Тя беше изненадана, а аз още повече.

Когато хората работят в правилната посока и си вършат съвестно работата, резултатите идват - като цяло за държавата.

А тук какво? Големият ми племенник е в трети клас и негова съученичка на два пъти му краде телефона, бъркайки в чантата му, докато няма никой в стаята. Първия път сама си признала, но после пак - явно не е хапнала задължителния в такива случаи бой. Даже по-лошо - вероятно родителите й са я научили. Ама не предвидили, че по класните стаи има записващи камери.

Помниш ли, че преди време разни бюрократи и прочие търтеи се оплакваха, че по нареждане на Борисов поставили камери - да ги записват? Ето затова плачат - да не се виждат магариите им.

За българина е нормално да крадеш, лъжеш и мързелуваш. Ама иначе циганите са такива!
цитирай
38. vmir - 37. tutankhamon661,
10.05.2013 04:58
Da, Faraone, tova tuk e naistina drug svyat. Tuk ima myasto za vseki i vsichko e napraveno s misul za prednaznzchednieto mu. Kakvoto i da kaja za hubostite i udobstvata tuk, shte e malko i nedostatuchno, a horata sa izklyuchitelno dobronamereni i pomagashti. Jalko, che tozi udivitelen svyat e oplyut i okleveten ot murzelivite zavistnici po sveta, za da se vuzpolzvat ot glupostta na neznaeshtite. Bez Amerika, svetut bi bil mnogo po-mrachno i zloveshto myasto.

Pozdravi!
цитирай
39. toxic - Така е,
13.05.2013 20:45
затова и Марк Зукърбърг беше решил да затрие целия фейсбук през Май: "Нещата излязоха извън контрол. Не беше замислено да бъде по този начин".
цитирай
40. tutankhamon661 - 39. toxic - Така е,
13.05.2013 21:56
toxic написа:
затова и Марк Зукърбърг беше решил да затрие целия фейсбук през Май: "Нещата излязоха извън контрол. Не беше замислено да бъде по този начин".


"Миш-маш" навсякъде ...

цитирай
41. batogo - !!!:)))
17.05.2013 10:02
Осъждат престъпник на смърт и го питат за последно желание. Той казва, че иска да целуне майка си. Когато я целува и отхапва езика и съдията го пита:
- Защо го направи?!
- Защото този език ме доведе до бесилката. - отвърнал бандитът - Този език ме хвалеше и оправдаваше глупостите, които вършех. Този език ме накара да повярвам, че всичко ми е простено...

У нас повечето деца се възпитават така. Другите са лоши, но нашите са добри и винаги са прави. Другите са виновни, но нашите - никога.
Точно този манталитет се толерира и ни е превърнал във вечно мрънкащи, оправдаващи се с другите, мразещи истината и почтеността, защитаващи, боготворящи и подражаващи на мафиотите и измамниците...
Поздрав за статията и позицията!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5664333
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59857
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031