Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2013 15:15 - Протести в България
Автор: tutankhamon661 Категория: Политика   
Прочетен: 31233 Коментари: 37 Гласове:
92

Последна промяна: 18.07.2013 15:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

       image


Напоследък нямам желание да пиша за политика, тъй като се убедих, че малко хора гледат обективно на фактите и почти винаги преследват свои лични интереси чрез всякакви непозволени средства, а аз имам непоносимост към мръсотията и интригите. Сега реших да нахвърлям няколко реда преди всичко за мен самия – да помня някои странности и удари под пояса. Стриктно спазвам един от най-важните уроци на Дон Корлеоне към Майкъл: всичко записвай точно и ясно – така винаги ще знаеш от кой какво да очакваш и на кого колко време да отделиш.

Най-гнусното са опитите да бъдат омаловажени протестите на хиляди хора по големите градове. Отначало медиите признаха, че такова множество не е имало от 1997г, но после явно са ги инструктирали да намалят бройката до има-няма 3000 души.

Гадост! Бях на няколко шествия. Hе мога да се ангажирам с конкретни цифри, обаче със сигуpност гарантирам: дори на 20-я ден хората бяха в пъти повече от 3000. Та няма да минат жалките лъжи на платени журналисти, блогови интриганти и даже полицията, която по комунистически пробута свое фалшиво проучване, внушаващо безсрамно намалена бройка на протестиращите.


Нека пак някой да каже, че полицията обслужва ГЕРБ! Ей сега ще повЕрвам! Писна ми да слушам шантави сценарии по темата “Плюят Борисов, ама то било по поръчка на Борисов”! Крайно време е лудите да бъдат затворени, където им е мястото. Това ще приключи, когато форумните интриганти започнат да плащат обезщетения. После да ги видя как ще пробутват розовите си сънища. Hе да искат съд за невинните Борисов и Цветанов, за чиито прегрешения няма нито едно доказателство, а в същото време техните лъжи са документирани по собствените им блогове и сайтове.

Паралелно с гнева на народа, комунистите организираха контрапротести. Да, точната дума е “организираха”, защото при тях няма нищо спонтанно. Всичко е дирижирано и трябва да си напълно сляп, за да не го видиш. Въпреки това успяха да съберат по 200-300 души из циганските махали и разни селца. Хайде да спомена и НДК, където възрастни хора, мечтаещи за времето преди 1989г, се обявиха против президента, тъй като …… уважава протестиращите/!!!!!!/. Знам, абсурдното е, но те самите го казаха. Явно докрая на живота си ще робуват на партийни цветове. Каквото им свалят от “Позитано”, докато стигне до тях, вече се е трансформирало в “личното им мнение”. Точно това са овцете, гледащи влюбено пастира и скачащи до небето, ако им сипят наготово в паничката. Много ясно, че ще подкрепят ограбването на чуждия труд – нали те самите не са полагали такъв.


Плевнелиев изнесе реч, която бе харесана от почти всички. Оставете моето мнение! Факт е, че я одобриха дори хора, изпитващи силна омраза към президента и ГЕРБ. Tова е достатъчно красноречиво и мен лично ме обнадеждава, че не всички са забравили да гледат обективно на фактите и не всички робуват на партийни цветове.
Да подкрепи народа си – нима не е това задачата на един президент?!

Естествено, някои пак казаха на черното бяло, но техните отделни подпръцвания не са равностойни на болшинството. Hе може двама-трима мързеливи и некадърни злобари да диктуват на останалите – няма кой да им го позволи.

Само да ви предупредя: гледайте кой си криви душата и намира нещо лошо в перфектната реч на Плевнелиев – това са онези, от които най-много трябва да се пазите. Имат един-единствен изтъркан номер – всички са лоши, дори доброто е зло … Hарочно създават “блато”, та в суматохата евентуално да докопат някой хонорар или дори топло и платено местенце, където дълго да лапат заплати без никакви заслуги или дейност. Тези изроди нямат партийна принадлежност. Tе са срещу всеки, който иска да спазват правилата, и биха подкрепили дори Джак Изкормвача, ако имат далавера от това. Пазете се от тях!


След първия тур на кметските избори във Варна комунистите се зарадваха, че ще спечели техният човек. На балотажа стана друго и веднага тръгнаха обвинения за манипулации. По този повод ще споделя: според мен е странно, че комунистите изобщо влизат в Парламента. Защо ли? Кой ще гласува за тях в държава, където почти във всяко семейство има репресирани?!!? Питам, но не можете да отговорите смислено. Ето защо съм убеден, че ако не са купените гласове, БСП дори да влезе в Народното събрание, никога няма да бъде първа или втора политическа сила. Фактът, че отново са на челно място, за мен сам по себе си доказва манипулациите им.

Не ги бъркайте с европейските леви, защото само в Pусия червените убийци за проляли повече кръв отколкото българските, т.е. в Европа е съвсем различно. За България обаче е абсурдно – тук да гласуваш с червената бюлетина е равносилно на подкрепа за кожодерството и кражбите. Има много хора с леви убеждения, които не харесват нашенския вариант на лявото, понеже съвестта не им позволява да забравят кървавата история на БСП. Hе виждам защо да я забравяме. Точно обратното – трябва да помним, за да не се повтаря.

Преди идването на ГЕРБ абсолютно всички правителства толерираха малцинствата. Подмазваха им се, даваха привилегии. Тези неща са очевидни и документирани. Дори няма нужда да ги хванат за раздаването на кебапчета. Едва при Бойко Борисов започна отчуждаването на имоти, населявани без основание, и се повдигнаха въпроси за раждаемостта, превърната от малцинствата в бизнес.


Е, след всичко изброено: кой разчита на цигански гласове? Не ми пробутвайте разни цифри – достатъчно лъжи видях. Говорете за всеизвестните очевадни неща и помнете: съвсем скоро пак ще се ядосвате, че едни са толерирани за сметка на други. Hе забравяйте кой пожела равнопоставеност между гражданите! Или искате малцинствата пак да ползват привилегии, непознати за останалите?

Ако все пак решиш да дрънкаш за кражби, тогава бъди готов с линк, където пише следното:


“Преведени – 1,5млн
За магистралата отидоха 1млн
В касата на ГЕРБ – 500хил”.


Ако пише каквото и да било друго, просто не си прави труда, защото личните ти тълкувания не ме интересуват – в България фантазьори и лъжци винаги е имало и ще има. Нямам време за тях. “Информираните”, говорещите с Извънземен Разум или Повелителят на Отвъдното, чуващите разни гласове от паралелни светове или друг вид абонати на психиатрията – не желая да знам кое точно ви възбужда. Говорете по секс-телефон, гледайте специализирани канали или просто си изпийте хапчетата – изборът е ваш. Но стойте далече от мен!

Последната глупост, забелязана от мен, демонстрираща за кой ли път двоен стандарт, е следната:


"Правителството е избрано за четири години. С какво право искате да го сваляте?"

Така ли стана?! Защо не разсъждавахте по същия начин, когато искахте да сваляте ГЕРБ? Особено след като това е партията с най-много привърженици, т.е. има най-голямо право да претендира, че представя народа. А сегашните какви са? Нито спечелиха изборите, нито се ползват с доверието на болшинството.

Убеждават ви, че поп фолкът е виновен за изпростяването на населението. А преди появяването му кое беше причината? Аха, загряхте ли: трябва да я търсите другаде! Нарочно посочват “Пайнер”, за да не видите прегрешенията на простаци като Мишо Шамара. Той отново обикаля телевизиите, използвайки максимално възможността да се представи като “много популярен”. Ако откажат да слушат брътвежите му, следва обвинение за цензура/!!!!!!/.

Толкова ли сте слепи, че не виждате как просто си върти бизнеса? Дори да не получава партийни пари, за нищожество като него настоящата ситуация е идеална и може би последна възможност да ви убеди, че “някой го харесва”. Пълни глупости! Свестните хора не понасят подобни простотии.

Одобрявате ли някакво миниатюрно човекоподобно същество да убеждава детето ви, че е нормално “да си боклукът от гангстерската махала, жените са проститутки, мъжете - наркотрафиканти и всички дружно трябва да се друсат, с каквито наркотици докопат”? Ако не одобрявате, значи не харесвате Биг Ша.


Да не каже някой “Говориш така, защото Мишо е от Варна, а ти си софиянец”, ще обясня, че го мисля и за “Ъпсурт”. Същите тиквеници. С Ицо Хазарта имаме общи познати, та го знам каква е отрепка. Само че за разлика от Мишо не е тръгнал по телевизиите да трупа популярност, каквато не заслужава.

И нека сме наясно: Мишо и Ицо, взети заедно и умножени по милион, не могат да стъпят на малкия пръст на една Камелия – нито като музика, нито като интелект. Пък вие слушайте лицемерните му глупости! От това най-много да спечелят Слави Бинев и Алексей Петров-Трактора – ако сте забравили, те му плащат да бъде толкова активен, а техните контакти с БСП и други далавераджии са дългогодишни.

След като смесих музика и политика, държа да отбележа: една от най-перверзните гледки, които съм виждал, е комунист да се прави на рокаджия. На кого, бе?! Забравихте ли, че именно другарите забраняваха рока? Е, моята памет не е толкова къса.

По форумите има хора, които говорят за едни от най-любимите ми – Accept, – ходят до Каварна, Камен бряг, посрещат Джулая … В същото време разпространяват гадни комунистически лъжи, т.е. цапат рока със самото му споменаване. В идеологията на хипарите Свободата заема централно място. Споменатите лицемери не разбират значението на тази дума и дори по-лошо: чрез лъжи и манипулации опитват да ограничат Свободата на Другите. Oтвратително е!

Остава само да се надявам, че ще надделее обективният поглед над фактите. Дано умните хора се окажат мнозинство!





 



Гласувай:
97



Следващ постинг
Предишен постинг

1. axlaxl - Както винаги добре написано. Пр...
18.07.2013 15:28
Както винаги добре написано. Просто не съм на политическа вълна. Чакат ме мъки: отпуска, релакс, разходки. пътувания...и все такива неща- мъчни:))
цитирай
2. tutankhamon661 - 1. axlaxl
18.07.2013 15:37
axlaxl написа:
Както винаги добре написано. Просто не съм на политическа вълна. Чакат ме мъки: отпуска, релакс, разходки. пътувания...и все такива неща- мъчни:))


И на мен напоследък не ми се говори за политика.
Този материал е готов отдавна, но даже го бях забравил.




цитирай
3. анонимен - Фараоне, привет,
18.07.2013 16:27
от началото на прехода няма случаен човек във властта. Нито сегашното правителство, нито Бойко Борисов. Помисли за това.
Поздрави:)
цитирай
4. tutankhamon661 - 3. angpiskova - Фараоне, привет,
18.07.2013 16:40
angpiskova написа:
от началото на прехода няма случаен човек във властта. Нито сегашното правителство, нито Бойко Борисов. Помисли за това.
Поздрави:)


Някъде по света изобщо имало ли е случайни хора във властта?



цитирай
5. анонимен - В нормалните страни
18.07.2013 17:28
има битка и то истинска. Във Франция, например, първо беше публична /и то жестока/ битка вътре в самата социалистическа партия за излъчването на кандидата й. После има още редица битки до най-голямата - публичния дебат между кандидата на социалистите и десницата преди изборите.
Тук да виждаш такова нещо? Защото аз чувам едни платени реклами, за които ОССЕ отдавна ни критикува и една формална, вяла битка, при това най-накрая.
цитирай
6. tutankhamon661 - 5. angpiskova - В нормалните страни
18.07.2013 17:57
angpiskova написа:
има битка и то истинска. Във Франция, например, първо беше публична /и то жестока/ битка вътре в самата социалистическа партия за излъчването на кандидата й. После има още редица битки до най-голямата - публичния дебат между кандидата на социалистите и десницата преди изборите.
Тук да виждаш такова нещо? Защото аз чувам едни платени реклами, за които ОССЕ отдавна ни критикува и една формална, вяла битка, при това най-накрая.



Това е твоето мнение.

Аз не вярвам, че някъде по света има случайни хора в политиката.

Може би за запълване на бройка, но не и на ръководен пост.

цитирай
7. анонимен - Сашо,
18.07.2013 18:20
тук не говорим за мнение, а за реалности. Наблюдавам отблизо две президентски кампании във Франция и виждам огромната разлика спрямо нашите кампании. И говоря за истинска борба - първо в рамките на самите партии, докато бъде излъчен кандидатът.
цитирай
8. larryone - Eyes of fire, heart of ice, Angel ...
18.07.2013 18:22

Eyes of fire, heart of ice,
Angel dreams, devil's vice
Set the spider to the fly
One more move and you will die
Hard and mean, cold desire

Поздрави!
цитирай
9. tutankhamon661 - 7. angpiskova - Сашо,
18.07.2013 18:36
angpiskova написа:
тук не говорим за мнение, а за реалности. Наблюдавам отблизо две президентски кампании във Франция и виждам огромната разлика спрямо нашите кампании. И говоря за истинска борба - първо в рамките на самите партии, докато бъде излъчен кандидатът.


Надявам се да не си се заблудила!
Нали знаеш - някои неща са така маскирани, че до тях да си, пак не ги виждаш.

Моето недоверие идва от това: накъдето се обърна, обикновено попадам на мръсотия, лицемерие, лъжи и интриги. В Интернет се вижда още по-ясно.



цитирай
10. анонимен - Политиката
18.07.2013 18:40
никъде не е чиста. Но пък и никъде няма такова чудо като нашето.
Поздрави:)
цитирай
11. tutankhamon661 - 8. larryone
18.07.2013 18:42
larryone написа:

Eyes of fire, heart of ice,
Angel dreams, devil's vice
Set the spider to the fly
One more move and you will die
Hard and mean, cold desire

Поздрави!



Добре дошъл! Май за пръв път коментираш в моя блог.


http://www.youtube.com/watch?v=_sMIQToKF8I


Поздрави и за теб!



цитирай
12. demograph - Точен си
18.07.2013 18:55
Поздрав.
цитирай
13. tutankhamon661 - 10. angpiskova - Политиката
18.07.2013 19:01
angpiskova написа:
никъде не е чиста. Но пък и никъде няма такова чудо като нашето.
Поздрави:)


Да, тук съм напълно съгласен.

Все пак ние сме уникални във всяко отношение. Шегичка!


цитирай
14. tutankhamon661 - 12. demograph - Точен си
18.07.2013 19:20
demograph написа:
Поздрав.


Благодаря!

цитирай
15. toxic - Няма баланс в тази страна
18.07.2013 20:12
ние ги сваляме, те ги връщат.

Освен това, изобщо не сме уникални, както казваш в коментара, Фараоне, защото рекорда на Гинес пронадлежи на либерийски президент. Той спечелил с 234 хиляди гласа, при имащи право да гласуват 15 000. Няма политици от неговата класа у нас.

Всъщност, доколкото знам, с най-голямо доверие в обществото се ползва един котарак-кмет. В малко американско градче с 900 души население. Бил избран с мнозинство, всички са доволни и никой не иска да прави нови кметски избори.
Това са си съвсем истински факти, btw.
цитирай
16. tutankhamon661 - 15. toxic - Няма баланс в тази страна
18.07.2013 20:30
toxic написа:
ние ги сваляме, те ги връщат.

Освен това, изобщо не сме уникални, както казваш в коментара, Фараоне, защото рекорда на Гинес пронадлежи на либерийски президент. Той спечелил с 234 хиляди гласа, при имащи право да гласуват 15 000. Няма политици от неговата класа у нас.

Всъщност, доколкото знам, с най-голямо доверие в обществото се ползва един котарак-кмет. В малко американско градче с 900 души население. Бил избран с мнозинство, всички са доволни и никой не иска да прави нови кметски избори.
Това са си съвсем истински факти, btw.



Оооо, либерийският президент определено е велик политик, ха-ха! Hе вярвам скоро и ние да имаме такъв. Пази, Бoже!

Добре са се сетили тези в американското градче. Ако знаеш словосъчетанието "малко американско градче" за колко филми ми напомня! И все хубави. С удоволствие бих живял на такова място.


цитирай
17. blackpredator - Голяма флегма е тоя Орешарски
18.07.2013 20:34
Докато се накани за оставка, Фидосова го изпревари.

Ще им пробутват Бойка Безуханова на протестиращите. Няма да се получи. Магарето й купено от Настрадин от Банкя.
цитирай
18. tutankhamon661 - 17. blackpredator - Голяма флегма е тоя Орешарски
18.07.2013 20:47
blackpredator написа:
Докато се накани за оставка, Фидосова го изпревари.

Ще им пробутват Бойка Безуханова на протестиращите. Няма да се получи. Магарето й купено от Настрадин от Банкя.



Честно казано, Орешарски като човек ми се струва свестен /може само да ми се струва - не го познавам лично/, но няма воля и е "кукла на конци". Като знам кои го управляват, направо ми се драйфа.

Комунистите дават властта само по един начин - с тояга. При тях "културните протести" не вървят. Cегашният е точно такъв, затова злоупотребяват.


цитирай
19. tutankhamon661 - 19. анонимен - ВВ1951 Пак си се развихрил Фараоне
18.07.2013 21:30
анонимен написа:
макар, че днес трябва да си тъжен драги защото политическото пространство без И Ф няма да е същото, а и поредния не помнещ нищо "гербер" е следствен. Та той си е записал -еди колко си лева за "да вдигнем хората"/на протест/ Това драги Сашо не са ЕЖК а, мотиви за задържането на господин шефа на агенция. Тоест агенцията за конфликт на иннереси превърната в банда ракетьори. Да "ударят", да "забавят", да "прекратят"... Това "фараоне" е мафиотски приом от най чист вид.
Ти естествено ще кажеш че Борисов нищо не е знаел, че някакви си там хорица де изнузват и извиват ръчици, правят си сересета, печатат си бюлетини за тапети...
По въпроса за бройката протестиращи пред НДК.
Ти наистина ли смяташ, че БСП и ДПС не са в състояние да изкарат на улицата внушитерен брой хора. Напротив Сашко в ППОтата дойде инструкция да не се правят организирани контрапротести защото има и отговорни хора в някои партийни централи. Сам ще видиш колко души ще се качат на Бузлуджа след 10ина дена. Съмтяваш ли се, че и ДПС е в състояние да мобилизила за отрицателно време много хиляди души.
Та "перфектният" президент видя "разделение на нацията" в събиране на подписи и какво ли би казал ако от Позитано или от централата на ДПС бяха "свирнали Сбор"
Целта на подписката е да се съберат до отпуската на депутатиет необходимия брой подписи за референдум. Какво правиме ако съберат и поискат референдум. Няма как да се откаже...Няма президент в случая, няма служебно правителстно...
Интересно ми е какво ще кажеш за подобна опция?

И сега да се посмеем:
Днес чух шарж към една култува песен:

" Батальонът се строява за пореден път
И Ф то уволняват
"интелегентните" ревът "



..............................................................................

Чакай да ти спася коментара, че упорито продължаваш да коментираш анонимно, въпреки изчезването на анонимните. Само Подводни е толкова твърдоглав.

.............................................................................


Разни тефтерчета не мога да коментирам, докато не проуча въпроса. Подаването на оставка изобщо не може да ме убеди, че е направила нещо нередно. Tова ви е любим номер: плюете на килограм, гонейки количество, и после "Ама той е компрометиран. По света подават оставка за такива неща".

Да, ама по света плащат и обезщетения, ако излъжеш - ето кое липсва тук. Ако го имаше в България, сега в Blog.bg няколко човека щяха да плачат.

Разбира се, че могат да мобилизират ...... платени провокатори.
Оооо, даже не искали! Затова си "поръчаха" гладуваща бабичка с душевно разстройство, която представи си, грам не я интересувала политиката, но пък лично Орешарски й се е обадил по телефона, та затова прекратила стачката. Тц, тц, само корейците са по-напред в шоуто!

Отговорни били! По кой покaзател? "Дръж кокала и не пускай, па ако ще гражданска война да има!" По този показател комунягите са всепризнати шампиони.

Разделението е факт и то по вина на БСП, но никога няма да признаеш правотата на човек, който не е "червен". Говориш само удобното за стратезите от "Позитано".

Замислял ли си се някога как би реагирал закоравялият комунист, ако от Централа обявят Хитлер за светец? Гарантирам ти: всички до един ще започнете да се кланяте на Фюрера. Знаеш ли защо? Понеже не гледате и не чувате какво ви се говори, a като зомбита отразявате спуснатото от "Позитано".

Не ми посочвай Бузлужда, защото е прекалено евтино! Може да е комунистически символ, но хората използват случая просто да се разходят със семействата си сред природата. Та не е само идеология. Ама вие, комунистите, разчитате точно на такива шашми. Един чичко-комунист като заведе жената и двете деца, хоп, бройката скача четворно. Снимки, видео, гледай колко хора, нали?! Знаем ги пинизите.

Абе, Bенци, не подценявайте толкова народа!


цитирай
20. stoineff - Винаги
18.07.2013 22:24
Съм ЗА - протестите.. като изключим крайности, като самозапалвания и гладни стачки. Те са доказателство, че в България все още има демокрация!
цитирай
21. stoineff - Относно ГЕРБ
18.07.2013 22:26
.. те не се ли разпаднаха?
цитирай
22. tutankhamon661 - stoineff
18.07.2013 22:49

Демокрация, обаче има опити да я унищожат.

Не знам ГЕРБ да са се разпаднали.

Но пък може да има гражданска война. Прекалено много мераци за власт, лъжи, интриги, робуване на цветове. Mалко хора се интересуват от истината и обективността.

цитирай
23. shaffi - кой беше този Шамара,...?!!! преди години го беше страх
18.07.2013 22:58
да стъпи в София, сега има гръб, както прави антирап, така му се иска и антипротест, да , с тези многогласни баби около него..удивително тъпо парче !!!!...май пак ще си подпали чергата....
Протестите си казват думата, както и да се опитват да ги отричат и обезличават, сори , но няма как да се случи това....
лека..
цитирай
24. injir - В началото протестът беше спонт...
18.07.2013 23:13
В началото протестът беше спонтанен. Беше спонтанен отговор на наглостта на новия премиер да предложи фигурата на Пеевски. Беше очевадно, че кукловодите са му продиктували името. Хайде,де! Сега е 2013 г. и сме в ЕС. Прозрачност! С нея занапред всеки трябва да се съобразява. Дори и да се появяват разни мушмороци на площада и да събират индулгенции, те не могат да променят основното настроение - че не вярваме вече на политиците. Мошеници са! :)
цитирай
25. vencivaleri1951 - ВВ1951 Ами мога да ти покажа указанията
18.07.2013 23:24
Ходих да си платя членски внос/няколко месеца не бях плащал/ и видях циркулярното писмо по факса. Казвам ти го сериозно. Дъщеря ми има приятели сред чегеварите. Тамън решили, че купонът им се отваря и ги порязали отцентралата. Казали им, че правят ли екшъни ще им "спрат кранчето" и си траят. Виж няколко дни ПСА в Борисовата е изрисуван и до вчера не беше изчистен. Кога е било това?
Нали си спомняш след Жан Виденов бяха сметнали, че социалистите са история вече. Дори не реагираха когато Бъки взриви мавзолея. Той каза, че ги е страх да излезнат. Няколко седмици след това над 100хиляди Първанов изведе срещу войната в Югославия. Къде е СДС сега? Същата съдба очаквай и за ГЕРБ. Аз не се заяждам Сашо. Старая се да бъда коректен с опонентите си. Да сме живи и здрави ще видим. Това е партия с дълга история. Аз съм на 60тодини, а съм четвърто поколение свързан с тази партия. Дъщеря, внуци също гледат в тази посока. Куртев го каза просташки искайки да е оргинален, но в същността е прав Като цяло партийната симпатия се предава и родово. Така , че тези баби и дядовци които обичате да сочите си имат и деца, и внуци. Разбира се има и отклонения от родовите сантименти, но говорим за повечето случаи, за тенденцията.
цитирай
26. tutankhamon661 - 24. shaffi - кой беше този Шамара,...?!!! преди години го беше страх
18.07.2013 23:41
shaffi написа:
да стъпи в София, сега има гръб, както прави антирап, така му се иска и антипротест, да , с тези многогласни баби около него..удивително тъпо парче !!!!...май пак ще си подпали чергата....
Протестите си казват думата, както и да се опитват да ги отричат и обезличават, сори , но няма как да се случи това....
лека..



Мишо е известен с това, че е известен, както има една приказка. Очевидно е, че изпълнява поръчки.

Всички го знаем. Човек, който мисли само за кинти и не го интересува абсолютно нищо друго. Страшно лицемерно и гнусно е точно той да се представя като ангажиран с която и да било кауза.

Всъщност Мишо е известен с всичко, което по принцип се приписва на чалгаджиите. C разликата, че е е агресивен, нападателен, вулгарен ... Може да не искаш да го слушаш, но той държи да ти се натрапва. Hещо повече: иска да забранява, което няма нищо общо с демокрацията.
цитирай
27. tutankhamon661 - 25. injir
18.07.2013 23:47
injir написа:
В началото протестът беше спонтанен. Беше спонтанен отговор на наглостта на новия премиер да предложи фигурата на Пеевски. Беше очевадно, че кукловодите са му продиктували името. Хайде,де! Сега е 2013 г. и сме в ЕС. Прозрачност! С нея занапред всеки трябва да се съобразява. Дори и да се появяват разни мушмороци на площада и да събират индулгенции, те не могат да променят основното настроение - че не вярваме вече на политиците. Мошеници са! :)



Да, поръчка - без никакво съмнение.

Kомунистите опитват да насочат вниманието в удобна за тях посока, но нека си зададем съвсем простия въпрос:

"Щом опитаха да нагласят човек като Пеевски за да коли и беси - близко до акъла, - тогава какво ли още щяха да опитат, ако народът не беше скочил?"

Те и сега го правят - сещам се например за дясната ръка на Галевите, - какво остава, ако никой не им се беше противопоставил?

Точно в момента мафията настъпва и завзема постове. Факт!
Много хора ще проплачат.


цитирай
28. tutankhamon661 - Ходих да си платя членски внос/н...
19.07.2013 00:02
vencivaleri1951 написа:
Ходих да си платя членски внос/няколко месеца не бях плащал/ и видях циркулярното писмо по факса. Казвам ти го сериозно. Дъщеря ми има приятели сред чегеварите. Тамън решили, че купонът им се отваря и ги порязали отцентралата. Казали им, че правят ли екшъни ще им "спрат кранчето" и си траят. Виж няколко дни ПСА в Борисовата е изрисуван и до вчера не беше изчистен. Кога е било това?
Нали си спомняш след Жан Виденов бяха сметнали, че социалистите са история вече. Дори не реагираха когато Бъки взриви мавзолея. Той каза, че ги е страх да излезнат. Няколко седмици след това над 100хиляди Първанов изведе срещу войната в Югославия. Къде е СДС сега? Същата съдба очаквай и за ГЕРБ. Аз не се заяждам Сашо. Старая се да бъда коректен с опонентите си. Да сме живи и здрави ще видим. Това е партия с дълга история. Аз съм на 60тодини, а съм четвърто поколение свързан с тази партия. Дъщеря, внуци също гледат в тази посока. Куртев го каза просташки искайки да е оргинален, но в същността е прав Като цяло партийната симпатия се предава и родово. Така , че тези баби и дядовци които обичате да сочите си имат и деца, и внуци. Разбира се има и отклонения от родовите сантименти, но говорим за повечето случаи, за тенденцията.




Заблудил си се като мислиш, че в повечето случаи се предава от поколение на поколение. Всъщност е точно обратното. В момента не мога да се сетя случай около мен, който да потвърждава думите ти, но се сещам много за обратното.

1. Преди време посочих едно семейство - бащата и майката бяха големи комунисти, а двете дъщери още преди 1989г избягаха - едната в Нигерия, другата в Колумбия. След падането на комунизма тази в Kолумбия писа писмо на родителите си: "Ако искате да живеем на три континента, гласувайте пак за червените!"

2. Чичо ми е финансов директор на холдинг. Представа си нямаш колко мрази БСП, въпреки че образованието и контактите си дължи на дядо ми - голям комунистически активист.

Това е най-често срещаното.

В постинга съм написал: само в Русия репресиите са били по-големи. Не е нормално изобщо да съществува комунистическа партия в България. Не можеш да го разбереш, защото нямаш репресирани в рода си и при теб всичко е книжки. Ама повярвай, съвсем друго е да си го видял с очите си.

БСП са убийци! По-лошо: вулгарни убийци. Доказателство:

Боков: Bината поемаме само с мезе.

Този човек е изрод.

Каква власт, какви пет лева, каква "социална" политика???!!!?




цитирай
29. neznayko - Кокошката или яйцето
19.07.2013 00:07
Още в самото начало казваш: "...тъй като се убедих, че малко хора гледат обективно на фактите...". Е да де! Точно там е проблема. Повечето хора не могат да осмислят фактите, тъй като няма независима медия, която да им ги поднесе във вид удобен за логаритмуване. Нататък е ясно...
цитирай
30. dinkov - Динков
19.07.2013 00:35
tutankhamon661 - относно братята комунисти ! При тях, ако няма разделение в обществото, ако няма враг те не могат да съществуват. Единствената ми шестица от първата ми висша квалификация бе по " История на БКП ", затова мога да твърдя, че при тях разделението между хората е заложена в идеологията им. Те нямат база за съществуване, ако няма разделение и враг. Леви партии е хубаво да съществуват за да има противовес на десните. По този начин винаги ще има баланс, ще се стига до съгласие в интерес на максимално голяма част от обществото, а при БКП ( БСП ) има антагонизъм, защото ако няма те няма да могат да се легитимират и да обосноват диктата на малцинството над мнозинството (разбира се този диктат винаги се представя като в полза на обществото, а истината е, че е в тяхна лична файда). Такъв им е генезисът.
За т.н. анти протестиращи. Най - тъпото е, че те не подкрепят Орешарски, защото въобще не му разбират политиката, а подкрепят тези които ги докараха до просешка тояга. БКП ( БСП ). А против кого протестират. Срещу младите, кадърните и можещи които им изкарват пенсиите и хрантутят некадърните с недостатъчен административен капацитет ( както елегантно се изразяват в Европата ) бюрократи, сестри и братовчеди наредили се да се облажат покрай Орешарски на държавната ясла. Добре през изминалите 23-4 години, комунистите (социалисти) останаха на власт под една или друга форма, обсебиха (откраднаха без пари) огромната социалистическа държавна собственост и станаха олигарси. В следствие на това си изгонихме около 2.5 млн. от най-кадърната част от народа си, можещите които се реализират в чужбина. Съотношението осигуряващи към пенсионери е катастрофалното 100 : 80 ( вместо 250-300 : 100 ).Станахме най-застаряващата нация на Европата. Ами същите тези т.н. анти протестиращи не се ли замислят, че тези които искат оставката на Орешарски, утре ще си вдигнат чукалата и ще ги изгоним и тях. Кой ще им плаща пенсиите, кой ще храни некадърниците на държавната ясла? Тъпа история.
Ицко
цитирай
31. vyordanoff - Фараоне, да не си писал поста преди ...
19.07.2013 08:42
Фараоне,да не си писал поста преди година,пък да го пускаш днес?Некак си не ми се връзва,най-малкото не си актуален.В момента не се тресе толкова власта,колкото ГЕРБ,лай*ата там извират,а и тепърва ще извират.Пич,ако не си почнал да строиш пирамидата си,вече е късно!
цитирай
32. tutankhamon661 - 30. neznayko - Кокошката или яйцето
19.07.2013 09:21
neznayko написа:
Още в самото начало казваш: "...тъй като се убедих, че малко хора гледат обективно на фактите...". Е да де! Точно там е проблема. Повечето хора не могат да осмислят фактите, тъй като няма независима медия, която да им ги поднесе във вид удобен за логаритмуване. Нататък е ясно...



Има неща, които хората виждат около себе си, но отказват да признаят.

Какво забелязвам аз без участието на медиите?

В моя блок среднощните купони с шумна музика /всякаква - не само поп фолк/ бяха постоянни - години наред. Спряха с идването на ГЕРБ. Когато разбраха, че полицията пристига до няколко минути, просто започнаха да се съобразяват, т.е. не бъркаха анархия с демокрация - всеки има права и трябва да уважава околните.

Точно полицията ги спря - благодарение на реда, внесен от Цветанов.

Имаме площадка пред блока. Стана развалина, още докато бях дете. ГЕРБ я превърнаха в увеселителен център, за който идват хора от целия квартал. Майките пушеха извън него. Вече нямаше семки, кофички и други подобни. Чистота, защото знаят, че ще има санкции. Благодарение на ГЕРБ!

След падането им от власт, майките започнаха да пушат на площадката - върнаха си забравения навик. Пак е мръсно - семки, кутии от бира по земята и т.н. Посред нощ се събират пияници и крещят до сутринта. Естествено, че ще го правят - вече няма работеща полиция, която да ги санкционира.

Ето какво виждам аз с очите си. Скоро ще изгубим и всички останали придобивки. Държавата отново ще бъде развалина. Защото ГЕРБ не са на власт и отново е анархия.

Факти!

цитирай
33. saadi - С много от нещата казани в постинга и коментарите съм съгласен .
19.07.2013 10:44
Дори снощи започнах да пиша и аз коментар , но ми спря нещо нета и после не ми се пишеше всичко отначало , а и повечето неща , които исках да кажа , вече са написани в различните коментари .
Основното е , че тия протести не са политически , а антиполитически - хората искат лицата от БСП и ДПС , които съсипаха страната през последните 20 години да си вървят завинаги . Не да изготвят програми , планове , кабинети ... Да се махат !
цитирай
34. tutankhamon661 - 31. dinkov - Динков
19.07.2013 11:23

Аз пропуснах тези предмети. Стигнах само до пионерче, когато отпаднаха. Hо от разни книги, публикации или изказвания още като дете ми направи впечатление, че комунистите вечно търсят "враг" и говорят за революция. Tолкова натрапващо, че се питах:

Задължително ли е винаги да има враг? Не може ли да е спокойно? Как така хем се пишат за носители на мир, хем вечно "на оръжие"? След като хората са толкова щастливи, защо се чудят как да избягат и защо се налага войници да дебнат за бегълци? Кой бяга от доброто?

Щом има дясно, нормално е да има и ляво. Cамо че в България нещата са мутирали. Kакто казах, никъде другаде не е проливана толкова кръв на невинни хора /освен в Русия/. В моя род има двама репресирани, та знам доста неща - не от книги.

Hормален човек не може да се примири с гадостите на българските комунисти.


цитирай
35. tutankhamon661 - 32. vyordanoff
19.07.2013 17:11
vyordanoff написа:
Фараоне,да не си писал поста преди година,пък да го пускаш днес?Некак си не ми се връзва,най-малкото не си актуален.В момента не се тресе толкова власта,колкото ГЕРБ,лай*ата там извират,а и тепърва ще извират.Пич,ако не си почнал да строиш пирамидата си,вече е късно!



Щом вярваш на голи приказки, окей.

Аз виждам само едно: мръсотията на комунисти и всякаква друга лъжлива паплач.

Крайно време е да разберете: няма да видя нещо, което не съществува!


цитирай
36. tutankhamon661 - 34. saadi - С много от нещата казани в постинга и коментарите съм съгласен .
19.07.2013 17:17
saadi написа:
Дори снощи започнах да пиша и аз коментар , но ми спря нещо нета и после не ми се пишеше всичко отначало , а и повечето неща , които исках да кажа , вече са написани в различните коментари .
Основното е , че тия протести не са политически , а антиполитически - хората искат лицата от БСП и ДПС , които съсипаха страната през последните 20 години да си вървят завинаги . Не да изготвят програми , планове , кабинети ... Да се махат !



Така, де! Ама виж го Станишев: едва ли не хората искали точно пък него. Местан има подобни претенции.

Не могат да ме убедят, че в държава с толкова много репресирани някой все още иска комунизъм. Не и колкото са им твърденията.

Ако все пак наистина броят на подкрепящите кожодерството /на чужд гръб и 100 тояги са малко/ е голям, то аз мога само да плюя на такива и да им пожелая дълго ровене в кофите за боклук.

Просто няма как да приема, че след толкова кръвопролития някой все още гласува с червената бюлетина!



цитирай
37. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
19.07.2013 17:25

Преди малко видях постинг на блогърка /поне за жена се представя/, която е публикувала снимка: нищо и никакви 5-6 човека били затворили Орлов мост/!!!!!!/.

Нейният довод:


"Сама съм направила снимката, значи не може никой да каже, че е манипулация."


Ха така! Защо да не може? Какво значение има кой е направил снимката, след като е лъжа?

Ето ти шантав довод! Това са хората с претенции.


1. Пет-шест човека не могат да затворят Орлов мост.
2. Hе става ясно изобщо по какъв повод се мяркат разни хора и дали снимката е правена сега или преди 10 години.


На блогърката пожелавам да намери още по-подходящ момент. Примерно някоя зимна нощ - тогава гарантирам, че няма да има нито един човек. И пак да каже "Ето, къде са стачкуващите?"


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5663183
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59857
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031