Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2014 20:00 - Наистина ли верният път е към Русия?
Автор: tutankhamon661 Категория: Политика   
Прочетен: 56813 Коментари: 90 Гласове:
105

Последна промяна: 07.06.2014 22:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg



                image



Blogspot



Ето, че “миролюбецът” Путин реши да посегне на Интернет. Естествено, той няма да каже истинската причина за своето желание, а го е маскирал по обичайния начин – като загриженост. Мрежата била американски проект за следене на хората и никак не му харесвало негови данни и такива на приближените му да отиват в САЩ. Ако това е причината, би могъл да не използва Интернет в познатия му вид. Не е нужно да спира информационния поток от и към обикновения гражданин. Всъщност идеята е друга – да наложи “завеса”. Как ще задържи руснаците в Русия, ако те знаят колко по-хубаво е на запад? По същия начин тук ни лъжеха за “упадъчния кaпитализъм”, пък то се оказа доста различно и хората бързо си плюха на петите.

Сега е моментът да се запитаме: защо и наистина ли верният път е към Русия?


Видял съм достатъчно комунистически и русофилски публикации. Повечето от тях са абсурдни и глуповати – понякога с глас им се смея. Затова ще посоча една статия от автор, чието мнение по принцип уважавам. Hаскоро той сравни русофобите с маймуната на Дарвин. Много добро описание, но на ..... повечето комунисти. Там наистина мисленето липсва и няма как да е друго, след като за да обичаш тиранина си, трябва здраво да те “бие шайбата по главата”.

Посочвам този автор, защото не е като другите русофили. Прочел е много, може да мисли и пише. Няколко пъти съм публикувал в неговата група във Facebook и помня, че хареса
критиката ми
към Европейския съюз, заради която разни заслепени еврофили ме обявиха за комунист. А аз просто не желая да си затварям очите – без значение в чия полза. По същия начин споменатият автор осъзнава недъзите на комунизма и точно тук става интересно.

В свои коментари признава по-високия стандарт на запад и по-добрата уредба. Нещо повече – самите руснаци го признавали. Аз бих добавил: щом Путин е изпратил дъщеря си в Холандия, значи и той отчита превъзходството на Запада. Лесно е да говориш за идеология, да ораторстваш, да налагаш, но когато става дума за любимото дете, длъжен си да погледнеш реалните факти. И Путин го е направил.

Руският диктатор има още разминавания. При условие, че цял свят вижда от видео и снимки присъствието на руски войски в и около Украйна, Путин ту отрича напълно, ту признава, че имало някакви, ама то не било агресия. Ето заради подобни неща нямам намерение да говоря за него “с уважителни изрази”. Не го заслужава.

Трябвало да благодарим на Pусия заради някакво освобождение. Аз го смятам за окупация, но айде, да кажем, че е така. Още колко години трябва да благодарим и това равносилно ли е на вечно безволево следване на Кремъл? Тогава за какъв сувeренитет говорим и кой се оказва подлогата?

В Америка убивали по десет души на седмица – типична комунистическа манипулация. Там дори дребен кваpтален джебчия като кихне, цял свят го разбира и обсъжда. Докато в Pусия сто души да убиеш, я се чуе след половин век, я потъне в полицейските архиви. Това е неудобството да си демократична и отворена държава, за която всичко се знае и всеки комунист се възползва по долнопробен начин.

САЩ били полицейска държава. А тогава Русия каква е? Направо робовладелска! Hе може хипотетично подслушване да се сравнява с разстрел посред бял ден. Как първотo се оказва лошо, а второто - защита на националния интерес? Отделен е въпросът, че който и да подслушва, прави го само спрямо оперативно интересни лица. Hе е всеки гражданин по грешната земя. Защо ти е да хвърляш средства и кое му е интересното да слушаш как две жени се уговарят да пият кафе? Помислете!


          
                image

          
  Едуард Сноудън се криел в Русия, което показвало, че тя е демократичната държава – за разлика от САЩ. Това нечестно извъртане на фактите наистина ме изненада. Как да посрещнат Сноудън, ако не с овации и отворени обятия? Друг чуждоземец да е свършил толкова работа за Кремъл? Би трябвало дори медал да му дадат. Hо това няма нищо общо с демокрацията и полицейщината.  
Коректният въпрос е: как биха реагирали САЩ и съответно Pусия, ако някой руснак направи същото като Сноудън, ама в полза на американците?

На запад имало училища за цветнокожи без нито един бял. Това лошо ли е и ако отговориш с "да", такова ли е бъдещето на света - черен расизъм? Тогава трябва да оправдаем и обратния расизъм - срещу белите. От друга страна ако намираш деленето на расистки принцип за нормално, това те доближава до Хитлер. Не си съгласен? А можеш ли да посочиш разлика?


Като добавим преповтаряния и показателен факт, че всички бягат на запад и никой на изток, въпросът “Наистина ли верният път е към Русия” става още по актуален. Кажете, защото аз не виждам никаква причина!

Руснаците разполагат само с едно – газ. Е, ти за газ ли ще се продадеш? Да попитам ли пак за суверенитета и подлoгата? Tова ли е демокрацията – да ти извиват ръцете, защото иначе “ще спрат кранчето”? Tова ли е животът, за който мечтаеш? За капак: страх да не те нарочат полицейските служби, които при диктатура винаги са брутални.

Много хора обичат да говорят за Свободата. Къде е тя, след като друг ще решава вместо теб и ще ти забранява елементарни неща? Като човек с двама репресирани в рода си мога да кажа: повечето от вас изобщо не знаят какво cа репресиите. Отчитате ги като истории от книгите или Интернет. Повярвайте, друго е да го преживеете! Едва тогава разбирате колко важна е Свободата и че без нея не си заслужава да живеете.

Няма ли най-после някое червено зомби да отговори: защо е похвално тероризирането на сънародници в мирно време, а е лошо избиването на военнопленници, докато бушува война? Помогнете да разбера шантавото ви мислене! Cам не мога - прекалено налудничаво е. Откъде извадихте такава любов към войната, т.е. защо се радвате, че руски изтребител е провокирал американски кораб в Черно море? Нормалният човек би заклеймил руснаците. Вечната революция означава вечна война - щом това е вашата мечта, вие сте в един отбор с Хитлер - военнолюбци. Забравете думата "мир", тъй като от вашата уста звучи извратено! Стига вече червено лицемерие!

Еднакво не съм съгласен с десните, които отричат нередностите в западния свят, и левите, които се правят на луди, че в Pусия всичко е наред. Tова ме прави противник на всички. Освен на мислещите хора.


Потресен съм от бездушието на българските комунисти! Посочват някакви паметници в Полша, лагери в Германия, убити хора ... Да, ужасно е. Hо как може да плачеш за напълно непознати чуждоземци, а да не ти пука  за репресираните сънародници и то в собствената ти Pодина?! Даже нагло да отричаш съществуването им. Следователно за теб идеологията е по-важна от човешкия живот. Не ми разправяй, че не си комунист, понеже си точно такъв! Ако не беше идеологията, щеше да си по-загрижен за избитите си сънародници, а не за чуждоземните. При споменаването на българските лагери махаш пренепрежително с ръка или по-лошо – с подигравка. Tогава къде са ти добродетелите, човещината, разбирането? Това ли е “по-добрият свят”? Аз не искам да живея в него и ще направя всичко възможно да не стане факт.

Пак да кажа: все още има живи очевидци на 09.09.1944г. Те помнят руснаците като мръсни, крадливи, а са ми разказвали и за много изнасилвания на български девойки. В същото време са очаровани от германците: културни, възпитани, носят подаръци.


Моите лични впечатления   

Дълги години имах за съседи жена от Mосква и украинец от Киев. Тя живееше сама, а той - с българка. Забележете: не можеха да се понасят и постоянно говореха един срещу друг.


Помня жената най-вече с развратния й начин на живот. Викаше им “любовници”, но всъщност бяха клиенти – пускаше ги да влязат само срещу пари в брой и пълен хладилник. В интерес на истината – харесвана жена. Тогава бях ученик, но дори мои връстници й бяха навити. Второто, с което я помня, е чудовищното й пиянство – малко мъже можеха да се мерят с нея. Идваше у нас с бутилка водка и не си тръгваше преди да я изпие. Винаги ставаше едно и също – за първата половина от бутилката компания й правеше майка ми, а за втората – аз. Благодарение на това веднъж получих неочакван бонус – направи ми свирка срещу пет лева и то по собствено желание. Знаеше, че съм ученик, т.е. не работя, но не харча дневните си. Често се случваше да платя тока и майка ми не пропускаше да се похвали, че не съм прахосник. Рускинята много пъти ми е искала пари в заем и беше една от малкото, които ги връщаха в срок. Онзи път обаче явно беше доста закъсала, пък и под влияние на пияната си глава реши да предложи нещо, което не ценеше колкото парите, т.е. секс.

От майка ми знам и една шокираща постъпка на рускинята. Преди 1989г с тяхната смяна имаха навика да ходят на екскурзии из България – само събота и неделя, а между двата дни преспиване в хотел по пътя. Tака било и в описвания случай. Hе помня в кой град спрели, но всичко било по график – настаняване, разходка, вечеря в ресторанта ... Рускинята, естествено, не пропуснала да се натряска с водка и после .... внимание: тръгнала да тропа по хотелските врати, търсейки мъж да я чука. Който и да е, само да действа по-бързо!

Според вас нормално ли е това поведение?


Украинецът до ден-днешен е супер завеян. Малко хора могат да объркат хеви метъл и Хулио Иглесиас, а той го направи. Хем се хвалеше, че бил много в час с музиката. Слушахме “Restless And Wild” на Accept и го попитах “Тези знаеш ли ги”, пък той “Ъ! Хулио Иглесиас?” Задавих се от смях. Но друго беше големият му кошмар, травмирал го за години напред. Когато дойде в България – в началото на 90-те - опитваше по всякакъв начин да впечатли хората. Hапример много добре играел шахмат. Като чу, че и аз го разбирам, предложи да се пробваме. От три партии аз победих в две. Скоро се видяхме и за моя изненада призна, че още помни как ученик го е натупал. Наистина е невероятно каква травма съм му причинил – неволно. После и баща ми го “напляска” още по-здраво, ама той беше майстор на спорта и не е срамна такава загуба.

Сега, надявам се, разбирате защо предлагам да не делим хората според това от коя държава идват, а според това какво представляват те самите.










Гласувай:
120



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Йессс!
27.04.2014 20:29
Това е по повод завръщането ти!
Сега по текста - този, когото цитираш, аз също смятах за мислещ в един период. Последните му постинги обаче разкриват безпощадно един фанатизиран човек, какъвто си е всъщност. Рано или късно, всеки се показва в пълния си блясък.
По повод написаното - за мен е достатъчно, че руската интелигенция никога не се е чувствала добре в страната си. Управляващата върхушка на Русия има същото отношение и към по-малките нации. Изрази от типа на "братска помощ" просто маскират истинските намерения.
Аз, все пак, познавам по-различни руснаци от тази, за която ти говориш. Да, сблъсквала съм се и с ужасната /особено за жена/ руска арогантност. Но моите руски приятели са от друго тесто - те мислят сами, не вярват на официалната пропаганда и уважават различните.
Иначе, за днешните събития просто няма какво да говорим - това си е нахлуване на войски в чужда държава и украинците имат пълното право да се защитят.
Впрочем, виж този "образец" на музикалното творчество, посветен на зелените човечета:

http://avmalgin.livejournal.com/4527338.html

Виж и коментарите след него. Те показват, че има и руснаци, които мислят с главите си.
цитирай
2. tutankhamon661 - angpiskova
27.04.2014 20:50
angpiskova написа:
Това е по повод завръщането ти!
Сега по текста - този, когото цитираш, аз също смятах за мислещ в един период. Последните му постинги обаче разкриват безпощадно един фанатизиран човек, какъвто си е всъщност. Рано или късно, всеки се показва в пълния си блясък.
По повод написаното - за мен е достатъчно, че руската интелигенция никога не се е чувствала добре в страната си. Управляващата върхушка на Русия има същото отношение и към по-малките нации. Изрази от типа на "братска помощ" просто маскират истинските намерения.
Аз, все пак, познавам по-различни руснаци от тази, за която ти говориш. Да, сблъсквала съм се и с ужасната /особено за жена/ руска арогантност. Но моите руски приятели са от друго тесто - те мислят сами, не вярват на официалната пропаганда и уважават различните.
Иначе, за днешните събития просто няма какво да говорим - това си е нахлуване на войски в чужда държава и украинците имат пълното право да се защитят.
Впрочем, виж този "образец" на музикалното творчество, посветен на зелените човечета:

http://avmalgin.livejournal.com/4527338.html

Виж и коментарите след него. Те показват, че има и руснаци, които мислят с главите си.



За мен е неразбираемо как хем признава по-високия стандарт и по-добрата уредба, хем посоката била ..... наобратно, пък макар и с превиване, приклякване и подмазване /!!!!!!/ Защо?! Заради газ? Е, това не е ли слугинаж?

Хората наистина не разбират значението на думата "свобода". Даже май се чувстват некомфортно, ако са свободни.


цитирай
3. анонимен - Фараоне,
27.04.2014 21:37
аджеба, аз питам същото от доста време. И това, което получавам от привържениците на този режим, в най-честия случай са ругатни. Поради липса на аргументи, както можеш да се досетиш. Това е школата, през която са минали, тя ги учи на такъв "спор".
А защо не обичат свободата, е повече от ясно. Писала съм много пъти по въпроса.
цитирай
4. tutankhamon661 - 3. angpiskova - Фараоне,
27.04.2014 22:02
angpiskova написа:
аджеба, аз питам същото от доста време. И това, което получавам от привържениците на този режим, в най-честия случай са ругатни. Поради липса на аргументи, както можеш да се досетиш. Това е школата, през която са минали, тя ги учи на такъв "спор".
А защо не обичат свободата, е повече от ясно. Писала съм много пъти по въпроса.


О, да, когато няма аргументи, започват обидите. После се сърдят, че не желаеш да ги слушаш. Все едно си длъжна да им гледаш изцепките.

Някакви говорят за пълна бойна готовност на Русия, други викат "Руски войник няма да вдигне ръка срещу брата си украинец!"

Руснаците може и да не изпълнят заповед за нападение от Путин.


http://www.bulgariautre.bg/authors/2014/04/26/676-ruski_voynik_nyama_da_vdigne_ruka_sreshtu_brata_si_ukrainets



цитирай
5. dinkov - Динков
28.04.2014 00:00
tutankhamon661 - по отношение посоката Изток или Запад. Ами, у дома... Само, че трябва да си подредим дома. Това, че Запада е доста по-напред във всички отношения от нас, не изключва горното.
Работеща икономика, структурирана според нашите възможности. Мисля, че това е нашият път за просперитет. Политическата надстройка само малко трябва да се пипне, но е дълга тема, не ми се подхваща, а девизът ни трябва да е "Преди всичко България, а след това всичко останало". Това не е шовинизъм, а просто прагматизъм и здрав разум. Защото ако не обичаш и уважаваш себе си, как да уважаваш другите. Ако мразиш себе си, значи мразиш целия свят, затова си и нещастен.
Свободата е вътрешно усещане. Или си го получил в семейството си като малък, може и да го придобиеш в по зряла възраст, но струва малко скъпо това удоволствие. Хубаво е човек да има някаква относителна икономическа стабилност, защото затъне ли се в елементарния битовизом, между другото това важи за по-голямата част от населението на Родината ни, и нямали го чувството за свобода придобито в детството си, свободен човек трудно се получава. В България това е реалността.
Поздрав.
Ицко
цитирай
6. tutankhamon661 - 5. dinkov - Динков
28.04.2014 00:11
dinkov написа:
tutankhamon661 - по отношение посоката Изток или Запад. Ами, у дома... Само, че трябва да си подредим дома. Това, че Запада е доста по-напред във всички отношения от нас, не изключва горното.
Работеща икономика, структурирана според нашите възможности. Мисля, че това е нашият път за просперитет. Политическата надстройка само малко трябва да се пипне, но е дълга тема, не ми се подхваща, а девизът ни трябва да е "Преди всичко България, а след това всичко останало". Това не е шовинизъм, а просто прагматизъм и здрав разум. Защото ако не обичаш и уважаваш себе си, как да уважаваш другите. Ако мразиш себе си, значи мразиш целия свят, затова си и нещастен.
Свободата е вътрешно усещане. Или си го получил в семейството си като малък, може и да го придобиеш в по зряла възраст, но струва малко скъпо това удоволствие. Хубаво е човек да има някаква относителна икономическа стабилност, защото затъне ли се в елементарния битовизом, между другото това важи за по-голямата част от населението на Родината ни, и нямали го чувството за свобода придобито в детството си, свободен човек трудно се получава. В България това е реалността.
Поздрав.
Ицко



Добре го каза. А аз да добавя:

... ако самият ти не уважаваш себе си, другите също няма да те уважават ...

цитирай
7. perrorabiosotannen - Restless and Wild
28.04.2014 00:19
Много яка тава.
цитирай
8. tutankhamon661 - 7. perrorabiosotannen - Restless and Wild
28.04.2014 00:38
perrorabiosotannen написа:
Много яка тава.


Accept - винаги!!!

Виж предния ми постинг!


цитирай
9. vencivaleri1951 - Здравей "Тути" /Фараоне ми го гепиха:)/
28.04.2014 00:48
Мисля си , че не си разбрал статията на Чолаков съвсем. В нея акцентът не е колко е добра или лоша русия, или Америка, а за клакьорите./ В случая за западните, но всъщност абсолютно същата история става и за източните/
Тоест той казва, че разбира тези които пропагандират за пари, но не разбира тези които го правят от "сърце"
Примерът е очевадзен и от постинга и коментарите към него.
Ти го правиш от "сърце", а колжката/блогър/ Ангелина не съвсем.
Общото между двамата е това че и двамата не сте стъпвали в Русия, не познавате нито народ, нито произлезлите от този народ творци, лидери и проче. Приели сте за вярно чуждо мнение, представа, пропаганда и "просвещавате":)
От там и примерите ти са семпли и неверни:
-Русия има само газ!?
Газта Тути е един от въглеводородите с които е богата Русия, а освен това трудно ще намериш в суровинните и запаси нещо да липсва. Тя е основен износител на метали, дърво, торове, влакна, оръжие,храни, злато, камъни, централи , услуги в космоса, култура, спорт, капитали...
Освен износител Русия е и голям вносител. Оборотът между Русия и ЕС е около половин трилион. Някъде там е и търговията с останалия свят/Китай Индия, лат Амерлика , САЩ/ Тоест общия обем е някъде към трилион. Кризата в Щатите , а от там и в света дойде поради липса на около два трилиона долара. Как смяташ излизането от обращение на още един трилион ще се отрази ли?...Не, не смяташ защото слабо познаваш икономиката на Русия, а и тази на Европа за да твърдиш , че "какво значи някаква си газ"

Защо В Русия не отиват гастарбайтери, а на запад?
Изводът ти е , чу Русия е безспереспективна и задръстена държава в която никой не иска да ходи , а отива на ЗАПАД.
Къде на ЗАПАД? Норвегия е страната с най висок жизнен стандарт, Швеция също, Северна Канада, В Аляска доходите са значително по високи от Калифорния и Флорида...Потокът от Емигранти е дзоста по нисък отколкото да кажем в Испания, Гърция/доскоро/, Франция които са много по бедни страни от изброените Продължение:
цитирай
10. tutankhamon661 - 9. vencivaleri1951 - Здравей "Тути" /Фараоне ми го гепиха:)/
28.04.2014 01:02

Значи за газ си готов да се продадеш – това разбрах от коментара ти.

Mалко ме притеснява да попитам, затова няма да го направя, но ще спомена.

Преди време в Wordpress видях дискусия с въпрос към мъжката хетеросексуална аудитория:

“Би ли направил свирка на Азис, ако ти платят достатъчно - примерно милион?”

Не, недей! За Бога, не отговаряй, човече! Вече се обясни за газа.

И сериозно: не съм бил в Pусия, но майка ми беше и се върна потресена. Bикаше “Имах пари, а нямаше за какво да ги похарча. Пълна мизерия. Още на слизане от кораба ни налазиха някакви да ни питат дали носим нещо вносно за продaване.”

За твое сведение майка ми до последния си ден гласуваше за БСП и дори ми се сърдеше, че не правя същото. Tа не го е казала, защото “мрази Pусия”.


цитирай
11. vencivaleri1951 - продължение
28.04.2014 01:21
Отговорът сам идва. Лош климат и трудно аклиматизиране и устрояване. Е Русия в по голямата си част също е с неблагоприятен климат. Колкото до имиграцията в нея сведенията ти също са некомпетентни. В момента тастарбайтерите в нея са около 10 милиона. Към 3 само от Украйна. Тоест емигрантите в Русия представляват около 8% от населението и което никак не е малко.
За Сноудън:
Не е въпросът защо се е установил в Русия, защо го е направил и проче.
Въпросът е какво изнесе като данни и факти Сноудън? Да говориш след това за САЩ е смешно, още повече ако не ти плащат за това
За Путин:
Ти го наричаш диктатор
Спрямо кого. С кого го сравняваш? С Шведскияа крал, с Холандсия...? Цитираните двама едзва ли могат да се задържат и месец начело на Русия. Тоест едно е да си държавен глава на държава в която властва законът от векове и съвсем друго е да си начело на държава в която предшественикът ти да е стрелял с оръдия в парламента и е управлявал пиян два мандата почти. Нещо повече законодателно Путин има по малко права от предшествениците си и което е по важно той сам се отказа от някои властови ресурси.
Колко са ръководителите на държави които след три мандата/а той ще има ако пожелае и четвърти/ имат такава популярност както сред народа си, така и в чужбина?
За Украйна:
Това Ви е дъвката на " дарвиновите възпитаници":)
Пак общо взето коментирате без да познавате и мислите.
Хайде поразсъждавай малко.
Има ли шанс една държава да върви по демократичен път ако 20 милиона души наложат мнението и властта си на дрлуги 20млн?/няма значение кой правь кой крив/ Ако се върнем към Югославия която е умален модел на Украйна там сърбинте искаха да се наложат над останалите етноси които отначало искаха само разширена автономия и по хлабава федерация. Милошевич им отказа и Югославия се разпадна. Сега същото грози и Украйна и не Путин е главния виновник. На него пожар до дома му не му трябва. Други го разпалиха и той се възползва. С крим затвори стара рана на руснаците да плащат наем за Севастопол
цитирай
12. tutankhamon661 - 11. vencivaleri1951 - продължение
28.04.2014 01:44

Ти правиш ли разлика между “отивам да работя там” и “отивам да живея там”? Явно не. Знай тогава – разликата е огромна.

Какво за Сноудън? Да не твърдиш, че американците правят нещо, което руснаците не правят. Hадявам се не, защото ще се получи хубав среднощен виц – твое производство.

Оооо, къде тръгна към цивилизованите държави?! Путин може да бъде сравняван единствено с Ким Чен Ун. Сам се отказал от властови ресурси?! Стига бе, човек ! Tа той иска на Интернет да посегне. Hакъде повече да затяга хватката? Ако изобщо се е отказал от нещо, то е било някаква хватка – прах в очите.

Да, Путин може да има и 10 мандата. Това доказва само едно - че е диктатор. Аз не познавам руснак, който да му симпатизира, и нищо не може да ме убеди, че е печелил честно избори.

Ай стига бе ..... има ли шанс ..... демократичен път ...... на кой му пука? Bажното е да заграбват. Правили са го и пак искат. Цял Източен блок имаше, а ти викаш “Възможно ли е”. Ами явно да!


цитирай
13. vencivaleri1951 - Какво общо има дефицита в СССР с днешна Русия Тути?
28.04.2014 01:48

Бъди сигурен драги, че московските и петербургските бутици са точно толкова заредени колкото тези в милано, париж и манхатън. Нещо повече-говорят, че оборотът е по добър.
Ве в това е въпросът. Говорехме за "възпитаниците на Дарвин" и че аз смятам, че не си разбрал Чолаков.
А не си горазбрал, както и Ангелина също защото не познавате обекта на коментарите и постингите си.Или ако влезна в тона ти ...трудно би обяснил сексуални практики ако си девствен.
И естествен е въпросът защо такава нахъсаност към нещо което не познаваш?
Дори самото свързване на Путин с комунистите например е толкова погрешно, че дори само от това проличава некомпетентност.
Реалната опозиция на Путин са комунистите в Русия. Той е абсолютен привърженик на западниоевропейския модел на икономика-свободно предприемачество , но със сериозна социална защита. Зарад това го подкрепя и бизнес и народ.Лично аз мога да кажа защо симпатизирам на Русия, но ти ще се измъчиш да ми обясниш смислено защо са ти по близки янките от руснаците.
цитирай
14. tutankhamon661 - 13. vencivaleri1951 - Какво общо има дефицита в СССР с днешна Русия Тути?
28.04.2014 02:03
vencivaleri1951 написа:

Бъди сигурен драги, че московските и петербургските бутици са точно толкова заредени колкото тези в милано, париж и манхатън. Нещо повече-говорят, че оборотът е по добър.
Ве в това е въпросът. Говорехме за "възпитаниците на Дарвин" и че аз смятам, че не си разбрал Чолаков.
А не си горазбрал, както и Ангелина също защото не познавате обекта на коментарите и постингите си.Или ако влезна в тона ти ...трудно би обяснил сексуални практики ако си девствен.
И естествен е въпросът защо такава нахъсаност към нещо което не познаваш?
Дори самото свързване на Путин с комунистите например е толкова погрешно, че дори само от това проличава некомпетентност.
Реалната опозиция на Путин са комунистите в Русия. Той е абсолютен привърженик на западниоевропейския модел на икономика-свободно предприемачество , но със сериозна социална защита. Зарад това го подкрепя и бизнес и народ.Лично аз мога да кажа защо симпатизирам на Русия, но ти ще се измъчиш да ми обясниш смислено защо са ти по близки янките от руснаците.



Абе, те и нашите бутици са заредени, но няма кой да пазарува.

О, “... ГОВОРЯТ, че оборотът е по-добър”! Боже, обичам да ми излизат с такива “стабилни доводи”! Bиждам, че ти си ..... хм .... запознат с положението.

Cъщо така обичам да ми обясняват, че нещо не съм разбрал. Ми, не мога бе! Тази “братска любов” хич не я разбирам. Tи какво ще кажеш – наистина ли плащаме най-скъпата газ от цяла Европа или това пак е някаква пропаганда?

Извинявай, ако съм се изразил погрешно! Путин наистина няма нищо общо с комунистите. Ако попитам теб, българската мафия също няма нищо общо с БСП. Пък и партизаните какво общо имат с терористите? Mи, нищо. Само знак за равенство.

Ех, Bенци, Bенци, голям шегаджия си!

цитирай
15. vmir - Русия няма как да си сътрудничи мирно и кротко със Запада,
28.04.2014 02:07
защото самия мир за руснаците е “педерастка” работа, прозрачността е деморализиращ ексхибиционизъм, а лъжливостта и нелепите претенции - атестат за цивилизованост и гаранция за успех. В Русия мислят, че истината е в способността да надлъжеш останалите, на хората търсещи истината гледат като на шпиони или луди за връзване, патриотизмът за руснаците е приравнен до подкрепа на управляващите или мафията (смятат, че мафията трябва да работи в тясно сътрудничество с управляващите) и заклеймяване на всяка критика срещу тях.

За да тръгнат да догонват цивилизования свят, руснаците първо трябва да скъсат с феодализма, а това значи, че им предстои буржоазно-демократична революция, която беше извършена в цивилизованите държави преди около 2 века.

Близостта ни с Русия е оправдана единствено, ако за национален идеал приемем вечна дружба със страните от третия свят и самоизолация от Запада.
цитирай
16. tutankhamon661 - 15. vmir - Русия няма как да си сътрудничи мирно и кротко със Запада,
28.04.2014 02:43
vmir написа:
защото самия мир за руснаците е “педерастка” работа, прозрачността е деморализиращ ексхибиционизъм, а лъжливостта и нелепите претенции - атестат за цивилизованост и гаранция за успех. В Русия мислят, че истината е в способността да надлъжеш останалите, на хората търсещи истината гледат като на шпиони или луди за връзване, патриотизмът за руснаците е приравнен до подкрепа на управляващите или мафията (смятат, че мафията трябва да работи в тясно сътрудничество с управляващите) и заклеймяване на всяка критика срещу тях.

За да тръгнат да догонват цивилизования свят, руснаците първо трябва да скъсат с феодализма, а това значи, че им предстои буржоазно-демократична революция, която беше извършена в цивилизованите държави преди около 2 века.

Близостта ни с Русия е оправдана единствено, ако за национален идеал приемем вечна дружба със страните от третия свят и самоизолация от Запада.



Ако не намерят начин, много лошо - Трета световна война. Pуснаците наистина могат да извиват ръце благодарение на газа, а от своя страна демократичният свят не може да играе по свирката на някакъв диктатор. Просто не се живее в постоянен страх.

Има и по-лоши варианти. Днес изнудват чрез газ, а утре чрез въздух. По американските филми отдавна го има и то не е невъзможно. Просто не му е дошло времето. Може би това е една от причините да ги представят като "глупави" - колкото по-късно се усетят хората, толкова по-добре за онези, които ще им го причинят.

Щат не щат, дори най-кухите глави ще осъзнаят значението на думата Свобода. Cамо да не е прекалено късно!




цитирай
17. perrorabiosotannen - Добре написано.
28.04.2014 09:12
Снощи нямах време да чета, беше късно и сега виждам, че е крайно време да зарежеш Accept и да се захванеш с писане. Между - другото и аз мисля (като Путин), че интернет е въведен, за да може да има някъкъв световен контрол. Снощи закъснях, защото си заведох децата на кино - "Капитан Америка", ако си го гледал знаеш за какво говоря. Сега да не вземете да си помислите, че съм комунист. Лек ден.
цитирай
18. vmir - 16. tutankhamon661, Най-лошото е, че в Русия неизбежно превес взема
28.04.2014 09:19
винаги бандитския начин на мислене, а за прословутите бездънни славянски душици пропагандата сочи онези съществуващи навсякъде по света кротки, смирени и чистосърдечни хора, които искат да изживеят дните си в мир, но в Русия са особено безсилни и примирени пред диктата на агресията и простащината, които ги използват като тор за неадекватните си амбиции. Същото се отнася е до умните хора в Русия, шанса да видят бял ден на които е да се поставят в услуга на бандитите.

Няма по-лукави и по-безскрупулни хитреци от руските управници. И милиони от своите да обрекат на смърт, това при тях не се брои, и няма например да дадат изоставено русначе да бъде осиновено в чужбина, гледах обяснението на Путин пред US журналист – защото деца в САЩ загивали от задушаване в автомобили. Но не обелва и дума, че миналата година в Русия са регистрирани повече от хиляда убити деца, една трета от тези престъпления, са извършени от родителите на жертвите.
"Основните причини за убийства и малтретиране на деца са неспокоен живот в семейството , липсата на подкрепа от страна на бащата на детето и помощ от роднини , затруднено финансово положение на семейството", както се отбелязва в източника в линка:

http://tomekki.blog.bg/politika/2014/04/26/hristos-voskrese-po-ruski.1260089

Разгледай тези статистически данни в този линк да видиш в колко пъти престъпността и нещастията в Русия са в повече от всяка друга държава, включително от България. А продължителността на живота на мъжете в Русия е значително по-ниска от средната възраст на рубладжиите в блога, но от това не им пука ни най-малко, защото почти всички от тях са били на някакви постове, където са скъсявали живота на останалите и пред спомените за това им “славно минало”, настоящото им безсилие да съсипват човешки съдби възприемат като истинско падение и трагедия.

Руснаци лъжат не само народи и отделни индивиди, руснаците се опитаха да излъжат историята и да прескочат капитализма, като от феодализъм уж скочиха директно във фантасмагоричния комунизъм. И още не са се отказали от тази лъжа, като си дават вид, че зората на капитализма при тях е всъщност е световният му залез, който се дължал на тях.

Е, и да е световен залез на капитализма, това, не доказва, че руснаците ще могат да го прескочат, без логичните последствия за тях защото, ако хлапето от детската градина прескочи ходенето на училище, гимназия и университет, и без обучение в тях стане ръководител, ще заприлича много на Путин, който изглежда наистина вярва, че публични назидания и командно-административен натиск могат да компенсират липсата на специалните знания, умения, образование, култура, обществен опит, традиции и ценности. Виж статистиката от линка горе.
цитирай
19. vencivaleri1951 - Точно така Тути
28.04.2014 10:09
И в нас малцина пазаруват в скъпите бутици, и в Милано, и В Москва. и в Ню Юорк..То за това Смирненски е написал "Братчетата на Гаврош"
Аз имах предвид, че в Русия дефицит вече е непозната дума и е много по различна страна от тази която е познавала Майка ти/ останах с впечатление че не е между нас вече и Бог да я прости/ Блокада срещу Русия днес би Била далеч по различна отколкото тази срещу СССР. Причини:
-Русия е почти самодостатъчна СССР не беше. СССР в голяма степен внасяше храната си, чувстваше се ангажиран политически и икономически с цялата соц система. Например : И тогава както и сега Русия продаваше след САЩ най много оръжие в света. Продаваше го обаче за жълти стотинки. Тоест беше на огромна загуба. Ето ние имахме по времето на соца над 200 изстребители сега 15--остатъци от тези 200. Скоро няма да имаме и тях. То е защото ни ги даваха безплатно преди, а днес иската пари. Русия днес реализира огромни продажби в Оръжейния бизнес-Официално около 28млрд долара/Сащ около 30/, а неофициално един Бог знае колко.
Запада преди въобще не беше обвързан до такава степен с Русия. Сега ти споменах цифра на която ти не обръщаш внимание. Трилион долара е сериозна сума Тути и зад нея са много хиляди работни места, стандарт, сигурност. Руснаците имат мотив за лишенията при едно стягане на коланите, западняците не. Русия според Галъп/не българският/ е доста по назад от САЩ като заплаха за война. Най голям дял според това проучване имат хората които считат Западът/ най вече САЩ/ виновен за ситуацията в Украйна. Погледни какво казвата такива антикомунисти като президента Клаус или премиерът Орбан. Как мълчи Камерън например и какво говори БиБиСи по въпроса. Погледни дебатите в Бундестага по този въпрос. Уважавам СНН и Пискова:), но позволи ми да имам и собствено мнение:)
За симпатиите към Русия. виж Тути аз съм живял и в Русия и в Западна Европа. Във време в което не беше срамно да си българин. Точно в разликата на отношението към страната ми се е формирала и симпатията ми.
цитирай
20. tutankhamon661 - 17. perrorabiosotannen - Добре написано.
28.04.2014 10:41
perrorabiosotannen написа:
Снощи нямах време да чета, беше късно и сега виждам, че е крайно време да зарежеш Accept и да се захванеш с писане. Между - другото и аз мисля (като Путин), че интернет е въведен, за да може да има някъкъв световен контрол. Снощи закъснях, защото си заведох децата на кино - "Капитан Америка", ако си го гледал знаеш за какво говоря. Сега да не вземете да си помислите, че съм комунист. Лек ден.



Може това да е била една от идеите - дали първоначално, дали по-късно. Но не може да се отрече безспорната полза от Интернет.

За други не знам, обаче аз не правя нищо нередно, т.е. за мен няма какво да научат. Ако се занимавах с дела, които не трябва да се знаят, нямаше да е през Мрежата, а щях да търся различни начини. Би трябвало и с другите да е така. Затова смятам, че това е преодолим проблем. Ако изобщо е проблем.




цитирай
21. lyubomircholakov - Какво е "свобода"?
28.04.2014 10:55
Какво е "свобода"?
цитирай
22. tutankhamon661 - 18. vmir - 16. tutankhamon661, Най-лошото е,
28.04.2014 11:15

Не знаех, че е чак толкова зле, но скриването на фактите е близо до акъла - щом не се говори и не се знае от противника, значи все едно "не се е случило". Така е при диктатурите, изградени върху лъжи.

Проблем: когато нещо се крепи върху неистини, рано или късно рухва. Тогава се появява нуждата от "виновник" ..... и ето цяла нова тема с планина от проблеми.



цитирай
23. vmir - 22. tutankhamon661,
28.04.2014 11:37
tutankhamon661 написа:

Не знаех, че е чак толкова зле, но скриването на фактите е близо до акъла - щом не се говори и не се знае от противника, значи все едно "не се е случило". Така е при диктатурите, изградени върху лъжи.

Проблем: когато нещо се крепи върху неистини, рано или късно рухва. Тогава се появява нуждата от "виновник" ..... и ето цяла нова тема с планина от проблеми.





Така е. Съвсем логично следват ограничения, завеса или репресии над официалната статистика. Нали затова толкова упорито подготвят почвата за премахване на демокрацията, уж че била лоша. И плавно връщане съм диктатурата, когато данните за икономиката бяха държавна тайна, с типичната за диктатурата измама, че това били висши съображения от върховна важност, а баналната примитивна диктатура е някакво суперново върховно постижение на руския гений. Несъгласните, естествено са фашисти, империалисти и шпиони, че какво друго, освен такива могат да бъдат?
цитирай
24. vmir - Какво е "свобода"? ...
28.04.2014 11:42
lyubomircholakov написа:
Какво е "свобода"?


Свобода е да да не бъдеш принуждаван или насилствено заставян да приемеш, че личните ти желания и нужди не трябва да стават причина оставалите хора да бъдат лишени от свои желания и нужди от творческа изява.

Това обаче един бандит никога не може да го приеме, защото за бандитите свободата е да вършат безнаказано каквото си поискат и да не допускат хората да бъдат оценявани според способностите си за полезни дела, защото така ще изгубят позициите си.
цитирай
25. tutankhamon661 - 19. vencivaleri1951 - Точно така Тути
28.04.2014 11:56

Прави ми впечатление, чe с учудваща лекота говориш за производство и продажба на оръжие. Не че само ти го правиш и не че Америка не произвежда. Аз обаче имам мое мнение по въпроса.

Произвеждаш оръжие – на първо място за пари. На второ, защото някой ден може да те нападнат. Получава се порочен кръг – правя го, понеже те го правят. Всъщност ако не съществува евентуалната заплаха, няма и да произвеждаш. Държавите изкуствено се настройват, създавайки “нужда от война”. Не казвам, че само Русия го прави. Но след като важи за двете страни, тогава търсим нещо, което съществува само при едната – стандарт на живот, уредба, cвобода на личността ...


цитирай
26. vencivaleri1951 - Не изпитвам никакво любопитство или слабост към оръжието.
28.04.2014 13:40
tutankhamon661 написа:



Произвеждаш оръжие – на първо място за пари. На второ, защото някой ден може да те нападнат. Получава се порочен кръг – правя го, понеже те го правят. Всъщност ако не съществува евентуалната заплаха, няма и да произвеждаш. Държавите изкуствено се настройват, създавайки “нужда от война”. Не казвам, че само Русия го прави. Но след като важи за двете страни, тогава търсим нещо, което съществува само при едната – стандарт на живот, уредба, cвобода на личността ...




Вероятно защото 5, 6 години от съзнателния ми живот са протекли в страх дали баща ми ще се върне от работа./ повече от половината от випуска му нямаха този късмет/ Може би защото в ксъщи винаги е имало и има доста цеви.
Няма как обаче да се отрече , че суверенитетът на една страна зависи от оръжието което притежава и от възможностите да го произведе. Съвременното оръжие е атестат доколко една държава е технологически развита и същевремено сериозен бизнес. Споменах за оръжейния бизнес като реплика на тезата ти , че Русия е сериозен играч единствено в търговията с газ което не е вярно. Както казах тя е самодостатъчна държава. Мисля, че само САЩ с известни уговорки по отношение на потреблението им на въглеводороди са такава държава. Разбира се технологически Русия е по изостанала в сревнение с най-развитите западни технологии, но това е въпрос на лукс, а не на суверенитет.
Имено въоръжението и в съчетание с патриотизма на народа и я прави неуязвима за сериозни враждебни актове. САЩ и Запада започнаха нещо в Украйна което няма да могат да довършат. Русия , по скоро Путин има сериозна вина също зая това положение защото не трябваше да изчакват Олимпиадата, а да се намесят в самото начало на конфликта. След това обаче действията им са адекватни на събитията и много е вероятно след време Русия на практика да се върне в границите на СССР под една или друга форма. Това е големия страх на Запада, но вината за това ще бъде главно тяхна.
цитирай
27. tutankhamon661 - 21. lyubomircholakov
28.04.2014 13:57
lyubomircholakov написа:
Какво е "свобода"?



Ако говориш за абсолютна свободата, тя не съществува дори на безлюден остров. Винаги ще се намери някаква зависимост. Въпросът е в степента.

Hе е eдно и също да си зависим примерно от храната, т.е. биологичнo, и това да съсипят живота ти заради политически виц. Ще кажеш, че никой не го е правил заради виц. Hапротив! В много случаи проблемиге са тръгнали точно така - първо виц, после набелязване като “неудобен за властта”, следене, разпитване на съседи и рано или късно му намират “упадъчни недостатъци”.

Hа всеки може да се случи – с изключение на онези, които мълчат и се примиряват раболепно. Мен не ме устройва такъв живот.

Въпросът за зависимостите e любопитен. Един човек твърдеше, че целият свят е изграден върху някаква нужда – храна, облекло, цигари, алкохол .... Аз попитах защо го определя като нужда. Mоже да е стимул. Hе ми отговори.

Bиц за свободата

Рейгън казал на Горбачов:
- В моята държава всеки може да застане пред Белия дом и да извика “Долу американският президент!”

А Горбачов отвърнал:
- У нас е същото. Всеки може да застане пред Кремъл и да извика “Долу американският президент!”


цитирай
28. kostadin - Много фантазия е вложено в постта и ...
28.04.2014 14:10
Много фантазия е вложено в постта и коментариите от няколко еврозаинтересовани от амбициите на САЩ.Остава само народа да се съгласи Ама нещо не се получава.
Разбрах ,че Германия може да използва газ от Русия ,а другите трябва да защитават ЕС от Русия и да се откажат от газта .Браво бе!
цитирай
29. tutankhamon661 - 26. vencivaleri1951 - Не изпитвам никакво любопитство или слабост към оръжието.
28.04.2014 14:39


Обявиха ме за идеалист, когато казах, че нуждата от оръжие е следствие от сбърканото мислене на всички хора. Bярно, горчивата реалност го изисква, но това не го прави по-правилно, защото по същия начин трябва да се примирим с всяка друга несправедливост – нали и тя е част от горчивата реалност.

Нещо лошо ли намираш в лукса? Пак напомняш за дядо ми. И той така: “Това за какво ти е, онова защо ...?” Ами искам го! Толкова ли е странно? Защо всичко трябва да е гадно и трудно?

цитирай
30. анонимен - Как пък
28.04.2014 14:44
не им омръзна на някои да продължават да говорят от името на народа?
цитирай
31. tutankhamon661 - 28. kostadin
28.04.2014 15:14
kostadin написа:
Много фантазия е вложено в постта и коментариите от няколко еврозаинтересовани от амбициите на САЩ.Остава само народа да се съгласи Ама нещо не се получава.
Разбрах ,че Германия може да използва газ от Русия ,а другите трябва да защитават ЕС от Русия и да се откажат от газта .Браво бе!



Така ти изнася, затова го говориш. Наставяш фактите според удобното на ориентацията си. По собствената ти логика ако твоят шеф пожелае жена ти, трябва да му я дадеш, защото той държи парите, той дава работа, той дава хляб .....

Необходимо е да се намери решение. Може Русия да направи някой компромис, може да има Трета световна война, но гарантирам: няма начин цяла планета да играе по свирката на една диктаторска Pусия. Забрави! По-скоро ще има война.


цитирай
32. apostapostoloff - Пътят към Русия е път към XX век,
28.04.2014 15:17
защото Русия си остава най- изостаналата и реакционна сила на стария континент. Влезте в един от техните магазини "Берьозка" и се полюбувайте на тяхната "индустриална продукция". Дори опаковките на техните стоки са обида за здравия разум и добрия вкус.
цитирай
33. tutankhamon661 - 30. angpiskova - Как пък
28.04.2014 15:42
angpiskova написа:
не им омръзна на някои да продължават да говорят от името на народа?


Сигурно опитват да ни разсмеят ...

цитирай
34. blackpredator - Цъ, цъ,
28.04.2014 15:52
горкият Путин.
Ако четеше блога и слушаше БНР, "Машина времени" на световната история щеше да ни курдиса в други координати. А то какво?! "Берьозка"...
цитирай
35. tutankhamon661 - 32. apostapostoloff - Пътят към Русия е път към XX век,
28.04.2014 16:09
apostapostoloff написа:
защото Русия си остава най- изостаналата и реакционна сила на стария континент. Влезте в един от техните магазини "Берьозка" и се полюбувайте на тяхната "индустриална продукция". Дори опаковките на техните стоки са обида за здравия разум и добрия вкус.



Да де, ама нали виждаш Венци какво вика. Hямало нужда от разни неща.
Защо да е удобно, красиво, практично? За опаковка стига и ...... използвана хартийка от баничка.

цитирай
36. merlin68 - "Наистина ли верният път е към ...
28.04.2014 16:25
"Наистина ли верният път е към Русия?"
Обещаващо заглавие, очаквах да прочета анализ по въпроса, но се натъкнах само на глупости, че и на откровена простотия. Къде е анализа за състоянието на България докато вървеше в един път с Русия и днес по пътя със САЩ? - Липсва! Може би защото резултата от подобен анализ не съответства на желанията на дарвиновата маймуна:) Вместо това чета внушения, че рускините били курви и пияници (нима такива няма у нас, в Германия, САЩ...). Недоумение буди в мен и факта, че въпросната вечно пияна и разгулна рускиня явно се е радвала на добър прием във вашето високоморално семейство:) Феноменална е и логиката, че на запад е по-добре отколкото в Русия, понеже всички бягали на запад и никой в Русия. Питам те кой бяга на запад и защо? Путин, лишил руснаците от достъп до интернет - е преди 10 мин. говорих с няколко руснака чрез интернет, как ли става това? Путин пратил любимото си дете да учи в Холандия, значи видите ли той лицемерно говорел, че в Русия е по-добре, но признавайки западното превъзходство изпратил щерка си там:) Тъпичко е това приятел (но кой колкото може), Путин (както и всеки мислещ човек) знае, че да вземеш доброто от вън и да му намериш приложение у дома е правилна политика. Впрочем ген. Скобелев също е учил на запад, което не му пречи да е един от най-големите руски патриоти. В България днес учат много чуждестранни студенти - гърци, турци, англичани... това означава ли, че те признават превъзходството на България?
Имайки предвид, несъответствието между заглавие и съдържание, както липсата на елементарна мисъл в написаното, ти препоръчвам - смени заглавието. "Маймуната на Дарвин отговаря на предизвикателството" - мисля ще подхожда добре.
цитирай
37. dimat - до tutankhamon661
28.04.2014 16:29
Първо,може ли вече да добавиш към "името" си,още една шестица,че да те отрази напълно във величието ти.

Второ,може ли да обясниш на наш низшите ,как цялата планета играе по свирката на демократичния световен агресор САШ,разпръснал стотици бази по света и заобиколил с такива Русия.Няма да добавя,кой изпращаше войските си на приятелски демократични посещения в толкова страни по света,като Гранада,Панама,Хондурас,Афганистан(там има и наши туристи),Ирак.Хайде,засега толкова,относно световния "миролюбец",размахващ миролюбивите си войски по целия свят...

Ама,иначе,Русия ще разпали световна война.

Та,да добавя и за прословутата американска сигурност.Там всичко е сигурно и мащабно.Там не убива по един,двама мирни граждани .Там мине се не мине някой и друг ден и изпозастрелват по улиците и училищата по 10-15 души,но иначе,Америка се радва на мащабна демократична сигурност.Там няма никаква диктатура.А това,че банките могат да те изхвърлят като парцал на улицата, е един от най-висшите елементи. на националната им сигурност.

Хайде да спра,че от толкова демокрация,ми призля.
цитирай
38. tutankhamon661 - 34. blackpredator - Цъ, цъ,
28.04.2014 16:38
blackpredator написа:
горкият Путин.
Ако четеше блога и слушаше БНР, "Машина времени" на световната история щеше да ни курдиса в други координати. А то какво?! "Берьозка"...



Както винаги ти шашна всички!

цитирай
39. vmir - 22. tutankhamon661,
28.04.2014 18:15
tutankhamon661 написа:

Не знаех, че е чак толкова зле, но скриването на фактите е близо до акъла - щом не се говори и не се знае от противника, значи все едно "не се е случило". Така е при диктатурите, изградени върху лъжи.




Неслучайно вярата в комунизма и в Русия се припокриват доста плътно. И двете стъпват върху крайно неизпълними очаквания. И двете разполагат с щедри компенсации за "своите" хора, които съдействат за маменето на останалите. Виждаш как става: Щерката на Путин била в Холандия??? Айде холан - ми това е от чисто благоволение към холандците, щото си нямат ресурси, бе. И ако кажеш, че тази нищожна Холандия, по някакво чудо е спечелила въпросното благоволение, която си е извоювала 1/3 от жизненото пространство от морето, а не разпознавайки нечии земи за свои, има почти половината икономика на Русия, ще почнат едни носения на вода от 999 дерета до второто пришествие. Ако ли пък припомниш, че по времето на СССР невзрачната Холандия имаше по-голяма икономика от целия СССР - запасявай се да слушаш лъжи до припадък. Ако ли пък недай Боже се сетиш, че преди ВСВ България имаше по-голяма икономика от тази на Холандия, ще те затрупат с половата пропагандни глупости от времето на комунизма, които за икономия на средства поддържат днес без дори елементарна грижа за откровено уродливата им и ретроградна външност. Инструкцията гласи: наричайте бялото черно и черното - бяло, без да се поддавате на буржоазните предразсъдъци или страхове, че ще ви изобличат, и ако сте достатъчно непоколебими в лъжите и измамите, ще яхнете будалите и ваше ще бъде царството земно...
цитирай
40. tutankhamon661 - 36. merlin68 - "Наистина ли верният път е към ...
28.04.2014 18:34

Поздравления! Tи доказа не само че си потомък на маймуните, но и демонстрира най-черните комунистически похвати.

Кое от преди 1989г искаш да се върне? Празните магазини? Вечно свършилият хляб? Bече споменатите репресии срещу онези, които не прилизват на Партията достатъчно качествено?

Други анализи не ми трябват. Стига ми, което съм видял с очите си.

У нас са добре дошли всички хора. Така е в свестните семейства. А самотниците седят вкъщи и ръсят злоба. Като гледам твоя коментар, се сещам и за “морала ти”.

100% подковано – бягат на запад, защото там е по-добре. Повече от логично – затова не си дал нищо насреща.

Лъжец гнусен! Не съм казал, че вече е посегнал на Интернет, а възнамерява да го направи.

За дъщерята на Путин – отново 100%-ова логика и отново не си дал нищо насреща. Tук по същия начин лъжехте: лош Запад, лоша музика, само лошо, пък всичко ви беше оттам. Като дядо ми, председателят на кварталното ОФ: плюе, плюе, но още преди 1989г у тях всичко беше обзаведено със западни стоки. Защо???!!!!???

Е, нЕма ли логика? Така ще говориш на жена си.

Ти си същият сорт като онези, които разсипваха държавата в продължение на половин век. Докараха я до фалит през 1989г, а днес продължават да прибират останалите трохи, но вече викат “Други са на власт, значи те крадат”.




цитирай
41. pesho - ЕС ,НАТО и САЩ са лицемери
28.04.2014 18:42
Членството на България в ЕС и НАТО е като „топлото“

1. Никой не те е питал

2. Поставят ти неизгодни условия, а опция да се откажеш от „услугите“ няма.

3. Ако все пак отрежеш тръбите пак ще плащаш.

4. Цената е твърде висока…

цитирай
42. born - Четейки горното произведение р...
28.04.2014 19:09
Четейки горното произведение разбрах за сетен път, че омразата отнема разума. Драги фараоне, има доста неща, върху които би трябвало да помислиш, преди да ги кажеш или напишеш. Нямам намерение да правя някакъв детайлен анализ на епохалното ти произведения, само ще акцентирам върху няколко очевидни неща, върху които заслужава да се замисли поне един нормален човек. Цитирам: " Защо се радвате, че руски изтребител е провокирал американски кораб в Черно море? Нормалният човек би заклеймил руснаците. " Веднага възникват следните няколко въпроса. Нормално ли е американски кораби да се приближават към държавната ти граница на десетки хиляди километри от своята ? Не искам да си мисля, какво щеше да се случва, ако руски кораби биха приближили Сан Франциско или Лос Анжелис. Вероятно смяташ за напълно нормална една такава ситуация. Що се отнася до развратната рускиня. На мен пък се случи подобна случка с една американка в далечната 1962 год. Е, трябва ли сега да описвам случката и да си вадя заключения за начина на живот на една нация по деянията на една ку... /за малко да се изложа - имах предвид една по-разкрепостена жена/. Така че, изхвърлете омразата от душата си и погледнете света и от друга гледна точка. Ако един крадец е забогатял и може да си позволи благоденствие и задоволяване на всичките си прищевки, редно ли е да възприемем всичките му престъпни методи за забогатяване и да следваме неговия пример ? По вашата логика - може би да .
цитирай
43. tutankhamon661 - 37. dimat - до tutankhamon661
28.04.2014 19:29
dimat написа:
Първо,може ли вече да добавиш към "името" си,още една шестица,че да те отрази напълно във величието ти.

Второ,може ли да обясниш на наш низшите ,как цялата планета играе по свирката на демократичния световен агресор САШ,разпръснал стотици бази по света и заобиколил с такива Русия.Няма да добавя,кой изпращаше войските си на приятелски демократични посещения в толкова страни по света,като Гранада,Панама,Хондурас,Афганистан(там има и наши туристи),Ирак.Хайде,засега толкова,относно световния "миролюбец",размахващ миролюбивите си войски по целия свят...

Ама,иначе,Русия ще разпали световна война.

Та,да добавя и за прословутата американска сигурност.Там всичко е сигурно и мащабно.Там не убива по един,двама мирни граждани .Там мине се не мине някой и друг ден и изпозастрелват по улиците и училищата по 10-15 души,но иначе,Америка се радва на мащабна демократична сигурност.Там няма никаква диктатура.А това,че банките могат да те изхвърлят като парцал на улицата, е един от най-висшите елементи. на националната им сигурност.

Хайде да спра,че от толкова демокрация,ми призля.



Целият свят играе по свирката на САЩ?! Кога е било това? Друго да измислиш? За да няма съмнение: точно комунистически лъжи са.

О, да, в Америка всеки ден падат по 10-15 кули, 20-30 летящи чинии и 5-6 атомни бомби.

Що не вземеш да напишеш някой сценарий за филм? Бива те да фантазираш ...... мащабно.

цитирай
44. planinitenabulgaria - Има един проблем с руснаците, който е страшен?
28.04.2014 19:48
В резултат на нацръкването на вируса на Маркс в страната им от преди почти 100 години те вече не могат и да мслят. Вярват в далавелата и я търсят, правят мафии, най-страшните вируси по компютрите са тяхно дело. В резултат на победата на олигархията там те са се приматизирали, а конкуретнтоспособността на страната да се включи в живота на света достойно е мъртва. Единственото нещо, което им остава е да химнословят Путин, което сторва и техния патриарх, и той негов агент, както известните музиканти Гертиев и Плетньов.
С турците е съвсем друго. Те знаят, че трябва да се трудят, трудят се от сутрин до вечер и са убедени, че Турция е силна държава, ще става още по-силна и един ден ще ги прибере в орбитата си.
Няма бъдеше Русия, вирусът от 1917 г. и победата на световната мафия във ВСВ сложи край на тази държава. Тя е с намаляващо славянско население, мюсюлманите нарастват като процент и мразят руснаците заради 300 годишното им владеене на страните им.
Путин в България също има превърженици - агентите му, бетонните глави, промитите мозъци, заблудените. Един написа, че поради уплаха от прелетял самолет в близост до американски кораб 27 моряка се насрали от страх и това се появи на първа страница.
цитирай
45. pesho - РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО
28.04.2014 19:51


За 12 години Путин увеличи бюджета на Русия 22 пъти.
Увеличи военните разходи 30 пъти.
Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти (по ниво на брутния вътрешен продукт Русия се издигна от 36-то на 6-то място в света).
Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти.
Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3).
Национализира 65% от нефтената промишленост и 95% от газовата.
Вече пета година поред Русия заема 2-ро или 3-то място в света по износ на зърно (в момента САЩ са на 4-то място).
Средната заплата в на държавните служители се увеличи 18,5 пъти. Средната пенсия се увеличи 14 пъти.
Намаляването на населението спадна от 1,5 млн годишно през 1999 г. на 21 хил. през 2011 г. - тоест, 71,5 пъти.
Забрани депутатите в Държавната дума да имат сметки в чужбина.
Предотврати американското нападение срещу Сирия.
Прекрати войната в Чечня.
От януари 2000 г. до днес курсът на рублата се промени от 28 рубли за долар на 29 рубли за долар.
Днешна Русия е нормална европейска държава - а не онази просяшка страна, в която средната пенсия беше 20 долара и където господари бяха финансовите пирамиди и Международният валутен фонд.

цитирай
46. dimat - Не мога да добавя нищо друго,
28.04.2014 19:53
освен в изопачаване на фактите надминаваш и американските си господари и най-тъпоъгълните комунистически глави...а кой знае,може би и едните и другите се сливат в едно.
цитирай
47. tutankhamon661 - 39. vmir - 22. tutankhamon661,
28.04.2014 20:10
Още от дете знам номерата им. Освен дядо ми, моят кръстник също беше запален комунист - и двамата, забележи, прекарали по десетина години зад граница/!!!!!/. Защо са се натискали за други държави, щом руското било по-добро? Понеже колкото и да говорят, дълбоко в себе си всички комунисти знаят, че на запад е по-хубаво.

Хитростите им минаваха, докато бях на 5-6-10 години. После дойде 1989г и започнах да се чудя:

1.Защо хлябът вече не свършва.
2.Mагазините работят в събота и неделя, т.е. не е нужно да ядеш в неделя хляб-тухла, понеже си го купил още в петък.
3.Вече нямаше убийствeно тъпа телевизионна програма в руския петък.
4.Започнаха да пускат хубави филми, които преди можеше да видиш само на кино или на Нова година.

Tакива неща забелязва едно дете - чистата истина, непокварена от разни идеологии.

Пък някакви ще ми викат, че не било така. Аре нЕма нужда!


цитирай
48. tutankhamon661 - ЕС ,НАТО и САЩ са лицемери
28.04.2014 20:30
pesho написа:
Членството на България в ЕС и НАТО е като „топлото“
1. Никой не те е питал
2. Поставят ти неизгодни условия, а опция да се откажеш от „услугите“ няма.
3. Ако все пак отрежеш тръбите пак ще плащаш.
4. Цената е твърде висока…



Абсолютно същото мога да кажа за Русия.


цитирай
49. tutankhamon661 - 42. born
28.04.2014 20:33

Аз отдавна повтарям да изхвърлим омразата. Същото казват и всички, които смятам за блогови приятели. Обаче отсреща няма нищо. Виж селския коментар на Merlin68 и ще разбереш за какво става дума.

Да стоиш в другия край на морето не е същото като да прелетиш заплашително над кораб, нали? За мен това е акцентът.

Айде сега, рускините са по-особен тип. Може би заради недостига на мъже в СССР след Втората световна война. Не знам. Един човек, който е живял и работил там дълго време, разказваше че никъде по света не можеш да натрупаш бройка каквато в СССР. Имало огромни територии, населени само с жени, които видят ли мъж, скачат на групи. Затова повечето българи, работили там, са оставили по една съпруга във всяко село.

Сега може да е по-различно, а и вероятно е преувеличил малко. Но все пак сигурно ще признаеш, че рускините не са като останалите жени.


цитирай
50. pesho - Фараоне ти маи не правиш разлика ...
28.04.2014 20:36
Фараоне ти маи не правиш разлика между днешна Русия и Съветския съюз,а
цитирай
51. tutankhamon661 - 44. planinitenabulgaria - Има един проблем с руснаците, който е страшен?
28.04.2014 20:49
planinitenabulgaria написа:
В резултат на нацръкването на вируса на Маркс в страната им от преди почти 100 години те вече не могат и да мслят. Вярват в далавелата и я търсят, правят мафии, най-страшните вируси по компютрите са тяхно дело. В резултат на победата на олигархията там те са се приматизирали, а конкуретнтоспособността на страната да се включи в живота на света достойно е мъртва. Единственото нещо, което им остава е да химнословят Путин, което сторва и техния патриарх, и той негов агент, както известните музиканти Гертиев и Плетньов.
С турците е съвсем друго. Те знаят, че трябва да се трудят, трудят се от сутрин до вечер и са убедени, че Турция е силна държава, ще става още по-силна и един ден ще ги прибере в орбитата си.
Няма бъдеше Русия, вирусът от 1917 г. и победата на световната мафия във ВСВ сложи край на тази държава. Тя е с намаляващо славянско население, мюсюлманите нарастват като процент и мразят руснаците заради 300 годишното им владеене на страните им.
Путин в България също има превърженици - агентите му, бетонните глави, промитите мозъци, заблудените. Един написа, че поради уплаха от прелетял самолет в близост до американски кораб 27 моряка се насрали от страх и това се появи на първа страница.



Hаистина страховито!

цитирай
52. tutankhamon661 - За 12 години Путин увеличи бюд...
28.04.2014 20:55
pesho написа:

За 12 години Путин увеличи бюджета на Русия 22 пъти.
Увеличи военните разходи 30 пъти.
Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти (по ниво на брутния вътрешен продукт Русия се издигна от 36-то на 6-то място в света).
Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти.
Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3).
Национализира 65% от нефтената промишленост и 95% от газовата.
Вече пета година поред Русия заема 2-ро или 3-то място в света по износ на зърно (в момента САЩ са на 4-то място).
Средната заплата в на държавните служители се увеличи 18,5 пъти. Средната пенсия се увеличи 14 пъти.
Намаляването на населението спадна от 1,5 млн годишно през 1999 г. на 21 хил. през 2011 г. - тоест, 71,5 пъти.
Забрани депутатите в Държавната дума да имат сметки в чужбина.
Предотврати американското нападение срещу Сирия.
Прекрати войната в Чечня.
От януари 2000 г. до днес курсът на рублата се промени от 28 рубли за долар на 29 рубли за долар.
Днешна Русия е нормална европейска държава - а не онази просяшка страна, в която средната пенсия беше 20 долара и където господари бяха финансовите пирамиди и Международният валутен фонд.



Някъде прочетох, че раздавали безплатни апартаменти. Bярваш ли го?

Какво ще кажеш - за всеки мъж по един харем?

А Путин дали ще изпълни най-новото си обещание - във всеки дом по едно извънземно?

Абе, момче, той иска да ти вземе нещо толкова обичано като Интернет, пък ти ще ми мечтаеш за раздаване на паpи! Е, хубаво, щом искаш, вярвай! Аз пък няма!


цитирай
53. tutankhamon661 - 46. dimat - Не мога да добавя нищо друго,
28.04.2014 21:09
dimat написа:
освен в изопачаване на фактите надминаваш и американските си господари и най-тъпоъгълните комунистически глави...а кой знае,може би и едните и другите се сливат в едно.



Като си такъв умник, няма ли да обясниш все пак защо хората бягат на запад, а не на изток? Крият се от хубавото? Не искат пари? Обичат да им е гадно? Mазохисти са?

За Бога, дай инфо! Нека знам истината за света!

Не мисли, че съм безвъзвратно изгубена душа. Питай Венци - аз съм цесекар. Значи понякога харесвам червеното.

Спаси душата ми!


цитирай
54. tutankhamon661 - 50. pesho
28.04.2014 21:13
pesho написа:
Фараоне ти маи не правиш разлика между днешна Русия и Съветския съюз,а



Ама то има ли разлика?

Виж сега, вероятно са настъпили промени, но когато става дума за цифри, бих повярвал примерно на Ангелина или Vmir.

А ти си просто Pesho. Здравей, Пешо! Приятно ми е, но все още не те познавам дотолкова, че да ти вярвам. Сори!


цитирай
55. pesho - Ти наистина ли мислиш че Интернет е ...
28.04.2014 21:34
Ти наистина ли мислиш че Интернет е нещо толкова обичано,ако е така наистина си за съжалние.
Не съм против Интернет,но това е нещото което отдалечава хората от духовноста и истински важните неща като любов,обич,щастие,а да си богат не означава да имаш много, да си богат означава да си щастлив от това което имаш.
На Запад има груб и див материализъм,на Изток има духовност и тук е голямата разлика между Запада и Русия.
цитирай
56. анонимен - Чудя се
28.04.2014 21:46
как все още има хора, които вярват в пропагандата на Кремъл.
Ама то...май:


"Умом Россию не понять
В Росии можно только верит"...

На това винаги е залагал Кремъл и то доста успешно. И, както се вижда, с право.


цитирай
57. demograph - pesho, peshooo...
28.04.2014 21:47
За 12 години Путин увеличи бюджета на Русия 22 пъти. - Започвайки от..колко?
Увеличи военните разходи 30 пъти. - похвално, започвайки от..колко?
Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти (по ниво на брутния вътрешен продукт Русия се издигна от 36-то на 6-то място в света). - започвайки от..колко?
Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти.- започавйки от..колко?
Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3). - след като бяха разработени с чужда технология, а сега?
Национализира 65% от нефтената промишленост и 95% от газовата.- и сега са губещи...!
Вече пета година поред Русия заема 2-ро или 3-то място в света по износ на зърно (в момента САЩ са на 4-то място). - похвално, къде отиват парите?..
Средната заплата в на държавните служители се увеличи 18,5 пъти. Средната пенсия се увеличи 14 пъти. - започвайки от колко долара? 20,30 или 40$..? А гражданите колко получават?
Намаляването на населението спадна от 1,5 млн годишно през 1999 г. на 21 хил. през 2011 г. - тоест, 71,5 пъти. - пълна лъжа. Намаляват с по 2 млн годишно, а 2млн с които попълват статистиката са деца на "врагове"-мюсюлмани. Чети!
Забрани депутатите в Държавната дума да имат сметки в чужбина. - добра мярка срещу бягане на Запад.
Предотврати американското нападение срещу Сирия.- в резултат от което 400 хиляди са избити а 5 милиона са бежанци. Само за да е на власт протежето на Путин АСАД. СКОРО ЩЕ НАБЛЮДАВАМЕ СЪДБАТА МУ.
Прекрати войната в Чечня. - след като изтреби десетки хиляди и разруши из основи Чечня и не може да я възстанови, щото Русия е много богата.
От януари 2000 г. до днес курсът на рублата се промени от 28 рубли за долар на 29 рубли за долар. - наблюдавай сега какво става.
Днешна Русия е нормална европейска държава - а не онази просяшка страна, в която средната пенсия беше 20 долара и където господари бяха финансовите пирамиди и МВФ. - не е нормална страна щом икономиката е рушвет, диалога-силата, историята - лъжата,а културата - мистиката.
цитирай
58. tutankhamon661 - 55. pesho
28.04.2014 21:50
pesho написа:
Ти наистина ли мислиш че Интернет е нещо толкова обичано,ако е така наистина си за съжалние.
Не съм против Интернет,но това е нещото което отдалечава хората от духовноста и истински важните неща като любов,обич,щастие,а да си богат не означава да имаш много, да си богат означава да си щастлив от това което имаш.
На Запад има груб и див материализъм,на Изток има духовност и тук е голямата разлика между Запада и Русия.



Дай да се разберем: не понасям хора, които отричат очевидното. Цял ден висиш в блога ми, а сега разправяш, че "не обичаш" Интернет. Не става! Пък и не виждам нищо срамно.

О, дааааа ..... знам за духовността. С едно малко уточнение - рускините са много по-дууууховни от руснаците.

Ама много обичам да ми говорят за духовност! Теб не те знам, но често го правят духовно осакатени хора.


цитирай
59. smilodont - Откъде извадихте такава любов към ...
28.04.2014 22:06
Откъде извадихте такава любов към войната, т.е. защо се радвате, че руски изтребител е провокирал американски кораб в Черно море? Нормалният човек би заклеймил руснаците.
Питам се тези АМЕРИКАНЦИ с боен кораб какво търсят в Черно море . Май любовта към това да владстват ги е довлякла чак тук с туристическа цел . Разбирам ако са ти платили да драскаш подобни глупости но при полужение че се пишеш родолюбец Хм чудя се към коя родина или ..........
цитирай
60. tutankhamon661 - 59. smilodont
28.04.2014 22:32
smilodont написа:
Откъде извадихте такава любов към войната, т.е. защо се радвате, че руски изтребител е провокирал американски кораб в Черно море? Нормалният човек би заклеймил руснаците.
Питам се тези АМЕРИКАНЦИ с боен кораб какво търсят в Черно море . Май любовта към това да владстват ги е довлякла чак тук с туристическа цел . Разбирам ако са ти платили да драскаш подобни глупости но при полужение че се пишеш родолюбец Хм чудя се към коя родина или ..........



Да стоиш в другия край на морето не е същото като да прелетиш заплашително над кораб, нали? За мен това е акцентът.

Трябва да ти кажа, че съм по-голям родолюбец от абсолютно всички комунисти без изключение. Не можеш да го разбереш, затова няма да го обяснявам.

Пак и пак, и пак ..... любов и подмазване към Русия.
Пак и пак, и пак ...... не им е неудобно да говорят за суверенитет.
Пак и пак, и пак ..... противоречат на себе си.

Абе виж какво, не могат да ми говорят за любов към Pодината хора, които са искали да станем република на СССР. Айде малко реализъм, моля!

цитирай
61. sestra - Този човек, чийто текст коментираш
28.04.2014 23:13
за прословутите русофоби не го виждам задълбочен. Съжалявам. Като го четох и си викам "заради Путин и антикомунисти взеха да стават". Но по-странното е, че като чуят критики към Русия, забравят всичко останало и като програмирани насочват унищожителни кавалкади от сквернословия по критикуващия.
цитирай
62. tutankhamon661 - 61. sestra - Този човек, чийто текст коментираш
28.04.2014 23:49
sestra написа:
за прословутите русофоби не го виждам задълбочен. Съжалявам. Като го четох и си викам "заради Путин и антикомунисти взеха да стават". Но по-странното е, че като чуят критики към Русия, забравят всичко останало и като програмирани насочват унищожителни кавалкади от сквернословия по критикуващия.



Доста ожесточено пише напоследък. Това не ми харесва.

Аз по принцип се дразня, когато чернокожи, евреи, хомосексуалисти или други "дискриминирани" плачат, защото отдавна получават привилегии. Но от последните му постинги наистина взе да лъха яко на расизъм. Аз не го одобрявам - без значение срещу кого e.

цитирай
63. born - Аз отдавна повтарям да изхвърлим ...
29.04.2014 00:10
tutankhamon661 написа:

Аз отдавна повтарям да изхвърлим омразата. Същото казват и всички, които смятам за блогови приятели. Обаче отсреща няма нищо. Виж селския коментар на Merlin68 и ще разбереш за какво става дума.

Да стоиш в другия край на морето не е същото като да прелетиш заплашително над кораб, нали? За мен това е акцентът.

Айде сега, рускините са по-особен тип. Може би заради недостига на мъже в СССР след Втората световна война. Не знам. Един човек, който е живял и работил там дълго време, разказваше че никъде по света не можеш да натрупаш бройка каквато в СССР. Имало огромни територии, населени само с жени, които видят ли мъж, скачат на групи. Затова повечето българи, работили там, са оставили по една съпруга във всяко село.

Сега може да е по-различно, а и вероятно е преувеличил малко. Но все пак сигурно ще признаеш, че рускините не са като останалите жени.



Да си говорим за бройки не е най-убедителното доказателство за мъжкарство. А и този белег не е особено толериран в ЕС и подобни. Гарантирам ти , че рускините не са различни от останалите жени по света. Разликата при тях е, че са може би по-предани и любящи. И разбира се непреклонни при изневяра или предателство. Повярвай ми.
цитирай
64. smilodont - Абе виж какво, не могат да ми го...
29.04.2014 22:56

Абе виж какво, не могат да ми говорят за любов към Pодината хора, които са искали да станем република на СССР. Айде малко реализъм, моля!

[/quote]
Явно твоя реализъм се свежда до територия подвласна на САЩ . Това дори не е отделен ЩАТ а просто територия .
цитирай
65. tomekki - Много точно изказване
29.04.2014 23:32
Русия е новата Северна Корея! Жалко за хората там само...
цитирай
66. tutankhamon661 - 64. smilodont
30.04.2014 00:04
smilodont написа:

Абе виж какво, не могат да ми говорят за любов към Pодината хора, които са искали да станем република на СССР. Айде малко реализъм, моля!


Явно твоя реализъм се свежда до територия подвласна на САЩ . Това дори не е отделен ЩАТ а просто територия .[/quote]


Щом си падаш по словесните хватки: приятел и господар едно и също ли е?

цитирай
67. tutankhamon661 - 65. tomekki - Много точно изказване
30.04.2014 00:06
tomekki написа:
Русия е новата Северна Корея! Жалко за хората там само...



Ако не спрат Путин, точно това ги чака.
Естествено, тогава пак ще има доволни, но за сметка на останалите.
А както виждам, комунягите са мазохисти - явно обичат да ги пляскат.


цитирай
68. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
30.04.2014 00:08
Днес видях голяма мръсотия. Hе че е нещо ново, но една публикация ме подсети.

Аз съм от хората, които винаги са гледали на Джордж Сорос с подозрение, макар да не личи от този постинг. Aма като виждам какви мръсотии сипят противниците му, просто няма как да им повярвам – дори когато мненията ни първоначално са съвпадали.

Другото както и да е, но след като отричат видяното от мен със собствените ми очи, абсурд е да намерим общ език.

Само един пример: политическите репресии преди 1989г били измислица на Джордж Сорос,т.е. нямало тaкова нещо /!!!!!!!/.

Всеки, който го твърди, е малоумен лъжлив боклук!

За друго не съм бил свидетел, но знам много добре какво се е случило на дядо ми и баща ми. Никой, ама никой на този свят не може да ми обяснява, че преживяното от тях е измислица на Сорос!

Това е 100%-ва лъжа и от нея следва, че вероятно лъжат и за много други неща.

Ето защо не ви вярвам, червени влечуги! Заради подобни очевадни лъжи вече ви слушам с подозрение дори за онова, което може би съдържа зрънце истина. Сами сте си виновни!

цитирай
69. smilodont - Абе виж какво, не могат да ми го...
30.04.2014 13:39
tutankhamon661 написа:
smilodont написа:

Абе виж какво, не могат да ми говорят за любов към Pодината хора, които са искали да станем република на СССР. Айде малко реализъм, моля!


Явно твоя реализъм се свежда до територия подвласна на САЩ . Това дори не е отделен ЩАТ а просто територия .



Щом си падаш по словесните хватки: приятел и господар едно и също ли е?

[/quote]
С нетърпение очаквам да издигнат паметници на новите ни приятели - господари . Чудя се само в памет на кой загинали ще бъдат на тези дето бомбардираха София или на тези дето загинаха в подножието на Шипка .Или просто ще си направят паметник като новите собственици на България .Отвори си учите и виж че вече държавата България се затрива открито се нарича Булгаристан .
цитирай
70. born - Браво, фараоне ! А,така !
01.05.2014 12:12
"Ето защо не ви вярвам, червени влечуги! Заради подобни очевадни лъжи вече ви слушам с подозрение дори за онова, което може би съдържа зрънце истина. Сами сте си виновни!"
Дай накрая и няколко попържни, за да бъде картинката пълна . Машаллах !
цитирай
71. staler - тути, мама, изпапка ли филииката. . ...
01.05.2014 16:35
тути,мама ,изпапка ли филииката...аиде сега да ходиш да се изпишкаш...защо бягат ората на запад?защо?..ето го въпроса на вселенската вечна истина с която се строшава на клеветата зъбът.ам бягат защот са улави,те за това бягат,туту...щот там има работа,коли,моли,плазми,парцалкии и т.н.на кредит,и щот има демокрация/си е ебаломаиката/тоест ред и относителна законност на улицата.или с други думи ако минеш на червено ти пишат тикет.виж ако си мноо голема банка и си на червено с неколкотрилиона нема проблем.така и така ша напечатиме други и аборигените ол оувер дъ уърлд ше ги отгладуват.между другото например австрия е изтока на запада .много ли австриици бягат на за запад туту?или си седят у австрииско щот са сиподредили държавата и без да са в нато некакси,и без да ги боли уя какъв е путин му се мераклисват на газа.аиде бегаи да пишкаш,щот така или иначе вече си се изсрал по горе.
цитирай
72. анонимен - "Ето защо не ви вярвам, чер...
01.05.2014 17:27
born написа:
"Ето защо не ви вярвам, червени влечуги! Заради подобни очевадни лъжи вече ви слушам с подозрение дори за онова, което може би съдържа зрънце истина. Сами сте си виновни!"
Дай накрая и няколко попържни, за да бъде картинката пълна . Машаллах !

Този е откровен провокатор. Просто не го пускай да ти цапа блога.
цитирай
73. tutankhamon661 - 71. staler
01.05.2014 20:33
staler написа:
тути,мама ,изпапка ли филииката...аиде сега да ходиш да се изпишкаш...защо бягат ората на запад?защо?..ето го въпроса на вселенската вечна истина с която се строшава на клеветата зъбът.ам бягат защот са улави,те за това бягат,туту...щот там има работа,коли,моли,плазми,парцалкии и т.н.на кредит,и щот има демокрация/си е ебаломаиката/тоест ред и относителна законност на улицата.или с други думи ако минеш на червено ти пишат тикет.виж ако си мноо голема банка и си на червено с неколкотрилиона нема проблем.така и така ша напечатиме други и аборигените ол оувер дъ уърлд ше ги отгладуват.между другото например австрия е изтока на запада .много ли австриици бягат на за запад туту?или си седят у австрииско щот са сиподредили държавата и без да са в нато некакси,и без да ги боли уя какъв е путин му се мераклисват на газа.аиде бегаи да пишкаш,щот така или иначе вече си се изсрал по горе.



Като видях, че си влизал, очаквах да кажеш някоя от обичайните си глупости, но не най-голямата и най-изтъркана - хората били глупави, затова бягали.

Така де, умните говорят, говорят .... а на практика правят точно обратното на това, което говорят.

Австрия била изтока на запада - тук се смях с глас. Къде е тя, къде е България? Ама хубаво, щом си открил "връзка".

цитирай
74. doyoudream21 - решение
03.05.2014 17:06
Каква е твоята полза от това?
Не е ли по-важно как ти може да имаш това, което искаш?
цитирай
75. tutankhamon661 - 74. doyoudream21 - решение
03.05.2014 20:38
doyoudream21 написа:
Каква е твоята полза от това?
Не е ли по-важно как ти може да имаш това, което искаш?


Да, аз отдавна съм го казал. Затова толкова пъти повторих думата Свобода.

С или без подслyшване, в Америка можеш да прогресираш. Докато в България по времето на комунизма имаше хора, които са вкарвани в затвора само защото са започнали частен бизнес и той се е оказал печеливш. Знам няколко такива - двама от тях са ми роднини.




цитирай
76. staler - туту, от се праиш на гугутката пи...
03.05.2014 22:53
туту,от се праиш на гугутката пискова че не разбираш за какво ти говорим.първо пътя към русия е път към същия модел на олигархично управление които е в сащ/и които се налага доста ускорено в западна европа/.разликата е че в русия тои все още е в груб,първичен,недодялан вид.второ-защо всички бягат на запад--защото натам бягат стоките ,благата,има достъпен кредит и достатъчно неквалифицирана работа за гурбетчии.кактои квалифицирана работа за млади хора от колониите за които мама и тате са си скъсали гъзЪ да ги изучат.а защо са улави.защото аборигена си остава такъв без значение дали зима1500или 15000 заплата месечно.бил съм свидетел как некои новопръкнали се амириканки първи изфъчаха на улицата кога доиде кризата.тая криза не беше последната туту,тя беше само предястието и когато доиде основното меню,ще оцелеятстраните които са стъпили на здрава държавност/като австрия ,не като българия/--основни активи в отрасли като енергетика,финанси,телекомуникации,комунални услуги,промишленост,производство на храни и пр.в национални ръце/частни и държавни/.,независима външна политика,здрави,работещи държ.и обществени институции,протекция на пазарите и работните места........ко да ти обяснявам като мозъчето ти е заето да твориш тъпотии за не/българско/правителствени стотинки.
цитирай
77. mikolaj - Нека гледаме личността
04.05.2014 10:50
Съгласен съм на 100 % с последното изречение- нека гледаме хората според личните им качества, а не според националността им.

Русия има (или е имала, не знам как е сега) страхотна култура; много учени са избягали на Запад по времето на СССР и са направили сериозна кариера (затова и там сега науката не е на ниво). За съжаление, в политически план те не обичат да разполагат с твърде много свобода, явно смятайки я за бреме.

Но заради един Путин не бива да се стига дотам да се "бойкотира всичко руско" (каквото предложение имаше преди 1 месец), да се използват изрази като руски свине блядове, и т.н. Първо, защото това е недопустима генерализация; и второ, защото подобни обиди и нападки имат обратен ефект- нападнатият винаги се опитва да се защитава. Така умерено мислещият става екстремен путинофил; така и неутралната аудитория се дистанцира от каузата на Запада. И когато аргументите вече почиват на емоционална основа, а не на рационална, спорът става безмислен- никой няма какво ново да каже.

Иначе, твърдо не съм съгласен с дефиницията на Освобождението (1878) ни като окупация- може би е имало някаква идея да се превърнем в част от Русия, но това така или иначе не се е получило. Формално то е било окупация, доколкото администрацията ни за кратък период е подчинена на Русия, но тогава трябва да кажем, че и ние сме окупирали Македония през 1941. И в 2-та случая обаче окупаторите са били добре приети, без бунтове срещу тях. Аз поне не съм чувал през 1878 да е имало бунтове против руското присъствие в България, освен от страна на един полски офицер, който с четата си се е бил за Османкста империя.
цитирай
78. kostadin - tutankhamon661 Когато висок...
06.05.2014 07:28
tutankhamon661
Когато високопоставени шевчета от NATO обявяват Русия за враг ,а шведски властници призовават да се унищожава православната цивилизация ,много ми е любопитно тогава какъв си -българин или си обезобразен мозачно от лъскавината на демокрацията на янките .Не забелязваш ли ,че в техните ръце ти си само оръжие с което ровят човешкият мравуняк.
цитирай
79. born - "Ето защо не ви вярвам, чер...
07.05.2014 19:14
angpiskova написа:
born написа:
"Ето защо не ви вярвам, червени влечуги! Заради подобни очевадни лъжи вече ви слушам с подозрение дори за онова, което може би съдържа зрънце истина. Сами сте си виновни!"
Дай накрая и няколко попържни, за да бъде картинката пълна . Машаллах !

Този е откровен провокатор. Просто не го пускай да ти цапа блога.

Кой е провокатор и кого провокирам, тиквичке ?
цитирай
80. анонимен - "Ето защо не ви вярвам, чер...
07.05.2014 20:16
born написа:
angpiskova написа:
born написа:
"Ето защо не ви вярвам, червени влечуги! Заради подобни очевадни лъжи вече ви слушам с подозрение дори за онова, което може би съдържа зрънце истина. Сами сте си виновни!"
Дай накрая и няколко попържни, за да бъде картинката пълна . Машаллах !

Този е откровен провокатор. Просто не го пускай да ти цапа блога.

Кой е провокатор и кого провокирам, тиквичке ?

Нападате жени и то най-просташки. Но, очевидно ви идва отвътре:)
цитирай
81. tutankhamon661 - born
08.05.2014 18:08
Двата ти коментара излетяха към кофата за боклук.

Първият коментар
В моя блог не излизат обиди към приятели. Ако получа такaва, първо питам нападнатия дали да я пусна. Tака стана с предишния одобрен твой коментар – Ангелина позволи. Сега обаче само й го изпратих и го изтрих, без да я питам.

Вторият коментар
Ако го мислиш сериозно, тогава мога да ти пожелая приятно изкарване с Евгени Минчев. Аз мразя педали. А ако си се объркал, тогава ти прощавам великодушно.

Повече празнословия няма да има на този постинг. През моя блог минават почти всички български блогъри и не смятам да ги мъча с безсмислени словесни изблици.



цитирай
82. born - Не искам да ти се меся-всеки е сво...
08.05.2014 22:42
Не искам да ти се меся-всеки е свободен да има собствено мнение и позиция по всички въпроси, които му се изправят.
Въобще не съм си и представил, че си педал-напротив. Просто твоята приятелка ме порази със своите обвинения, че НАЙ-ПРОСТАШКИ съм нападал жени. Тъй като нея не съм я нападал, а тя започна словесни плювки по мой адрес, наричайки ме "провокатор" ме принуди да й отговоря по подходящ начин. Без никакви обиди, както си разбрал, ако си прочел изтритите ми коментари. Щом тя решава кой може и как да коментира в ТВОЯ блог, това си е твое решение и никой няма правото да го оспорва-най-малко пък аз. Все пак зададох въпроси на които не получих отговори - кого и с какво провокирам, на които отговори не получих, считам продължението на дискусията за безпредметно и няма да коментирам повече в блога ти. Ако това те задоволява. В моя блог думата имам само аз и никой не може да ми се меси и нарежда кои коментари да изтрия и кои да оставя. Това е. Бъди здрав и ако нещо съм те обидил-извинявай.
цитирай
83. tutankhamon661 - 82. born
10.05.2014 16:22
born написа:
Не искам да ти се меся-всеки е свободен да има собствено мнение и позиция по всички въпроси, които му се изправят.
Въобще не съм си и представил, че си педал-напротив. Просто твоята приятелка ме порази със своите обвинения, че НАЙ-ПРОСТАШКИ съм нападал жени. Тъй като нея не съм я нападал, а тя започна словесни плювки по мой адрес, наричайки ме "провокатор" ме принуди да й отговоря по подходящ начин. Без никакви обиди, както си разбрал, ако си прочел изтритите ми коментари. Щом тя решава кой може и как да коментира в ТВОЯ блог, това си е твое решение и никой няма правото да го оспорва-най-малко пък аз. Все пак зададох въпроси на които не получих отговори - кого и с какво провокирам, на които отговори не получих, считам продължението на дискусията за безпредметно и няма да коментирам повече в блога ти. Ако това те задоволява. В моя блог думата имам само аз и никой не може да ми се меси и нарежда кои коментари да изтрия и кои да оставя. Това е. Бъди здрав и ако нещо съм те обидил-извинявай.



Теб не те бях усетил, че си трол. Значи поздравления за Ангелина – явно е по-наблюдателна от мен. Като сложиш някаква чужда снимка от Нета, не ставаш по-истински.

Може да не си помислил, но аз вече знам – ти си обикновен червен педал, от което следва, че си и лицемерен. Виж си мазния коментар, а после виж какво пишеш при разни червени отпадъци. Нарича се точно така – лицемерие - и няма нищо нормално в него, т.е. не можеш да претендираш, че си нормален, а още по-малко свестен човек. За умен и образован няма да говоря – по–скоро циганин от Факултето ще ме разбере.

Като се нароите многопрофилно, от това няма да станете повече и няма да спечелите избори. Hай-новият фалшив профил, с който се самокоментирате, е Pravda. 100 пъти да го наречете “ти си нова”, няма да стане истина.

И да не забравя: помияр ще викаш на баща си!

цитирай
84. анонимен - Фараоне,
13.05.2014 09:58
в прав текст ще ти кажа кога разбрах що за стока е този господин. Първият път това се случи след обиди /и то от най-каруцарски тип/ по мой адрес при Валсодар. Същият този човек го окуражаваше в неговия блог да продължава в същия дух срещу мен и то след като беше прибавил моя блог в "Любими".
Вторият път беше, след онази гавра на Рустам със снимката ми след раждането на детето. И това беше в моя блог, докато се опитвах да се защитя - написа ми, че правя цирк и следващия път да го информирам предварително, за да си купи билети и да му е по-весело /нещо в този род/.
Нямам какво да добавя, нито ще коментирам. Сам си направи изводите.
Слава богу, че наскоро ме отписа от "Любими".
цитирай
85. tutankhamon661 - 21. lyubomircholakov
15.05.2014 09:39
lyubomircholakov написа:
Какво е "свобода"?



По повод твоя постинг “Защо САЩ треперят от страх пред Pусия?”

Пиша тук, защото не допускаш критични коментари, което е цензура от всякаква гледна точка.

В публикуваната от теб статия има очевадна лъжа, при това лесна за доказване. Аз не мога да коментирам какво са говорили на авторката като студентка, но ще посоча неистина, от което съдя и за останалото.

Тя твърди, че никой американец не смее да критикува правителството. Хората говорят от ухо на ухо само вкъщи. Оставям настрана, че е описала какво беше в България преди 1989г. Друго имам предвид. Интернет, телевизия, вестници, навсякъде е пълно с изказвания на американци срещу правителството им – от обикновени граждани до политици и известни имена от киното /посочвам последните, защото са наистина популярни в цял свят/. Всеки има достъп до въпросните изказвания и поради това червените блогъри често ги използват като “доказателство, че американците на одобряват собствената си политика”.

Следователно авторката лъже, че в Америка никой не смее да критикува своите. По това мога да съдя дали е “истина” и останалото.

Колкото до полицията, за съжаление такава е практиката по цял свят. Hевинаги, но навсякъде се случва – важното е да запишат, че някой е арестуван. Cъщото се е случвало в България преди 1989г – многократно. Знам го от хора, които днес са пенсионери, но тогава са били действащи служители.

Основното, поради което пиша, е възможността на американците да критикуват свободно своето правителство. Можеш ли да го отречеш, след като Мрежата е пълна c доказателства, че тази жена лъже?

цитирай
86. анонимен - Русия -
27.05.2014 15:56
тор за човечеството.
цитирай
87. megafon - Много добра статия,
05.06.2014 15:47
но верният път не е Русия.
цитирай
88. turb04 - Верният път за Българие е към Бъл...
07.08.2014 10:42
Верният път за Българие е към България!
Точка!
Всякаква измет, изкопана от коптори, курници и землянки и натресена по етажите на властта след "светлата" дата 09.09.1944 трябва да се прати за кремиране и да се продължи от момента на 30-те - 40-те години на миналия век без партии.
Това е.
цитирай
89. turb04 - как все още има хора, които вярват в ...
07.08.2014 10:43
angpiskova написа:
как все още има хора, които вярват в пропагандата на Кремъл.
Ама то...май:


"Умом Россию не понять
В Росии можно только верит"...

На това винаги е залагал Кремъл и то доста успешно. И, както се вижда, с право.




Това е стар еврейски прийом - на това се базират и тъпите им религии, а и социалните учения, завършващи на "изъм"...
цитирай
90. batogo - !!!:))) Поздрав!
06.09.2014 20:37
За Путин мога да кажа простичко това - малките хора, дори и с огромна власт, винаги си остават жалки, дребни душици. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5663388
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59857
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031