Постинг
30.07.2010 12:45 -
Как да си приготвим калмари на скара
Продукти:
1 кг калмари
2 скилидки чесън
4-5 с л зехтин
1 ч л сладък червен пипер
8-10 стръка мащерка
щипка морска сол Приготвяне:
• Чесънът се пресова и се добавя към зехтина.
• Прибавя се сладкият пипер, мащерката, солта и се разбърква добре.
• Почистените, измитите и подсушени калмари се нарязват на парчета.
• С остър нож се правят плитки разрези на всеки калмар по дължина и ширина (калмарите ще изглеждат "карирани").
• Мариноват се в купа заедно със зехтина за 30 минути.
• Пекат се в сгорещен грил-тиган за 1-2 минути от всяка страна.
• Сервират се поръсени с лимонов сок.
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 348
Блогрол