Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2011 13:32 - ПРОСЛОВУТИТЕ ДУМИ НА БОЙКО БОРИСОВ
Автор: tutankhamon661 Категория: Други   
Прочетен: 51673 Коментари: 153 Гласове:
121


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg




С малко закъснение пускам този постинг, но първо трябваше да довърша "Български митове и легенди".
Сега темата са прословутите думи на Бойко Борисов, че човек трябва добре да си прави сметка на живота, децата, парите, кариерата. Видях всичко познато: лични мнения, интерпретации, предпочитания, както и откровени лъжи, тласкащи дискусията в съвсем различна посока.
Бързам да кажа, че двете страни са еднакво прави и грешни. По този въпрос не може да бъде друго и по-надолу съм обяснил защо.
Така и не видях къде и кога Бойко Борисов е забранил децата. Подобно преиначаване да думите му е изключително грозно. Дори се учудих как изобщо някой го е изтълкувал така. Радвам се, че гледах клип от предаването, защото, признавам, в първия момент се стъписах.  Ако той бе казал това, което се твърдеше в редица подвеждащи публикации, аз щях да се отрека от него.  Сега съм доволен, че тези публикации се оказаха обичайната дезинформация по адрес на премиера.
Всеки човек трябва да има план за живота си. Някои неща не могат да бъдат предвидени, но все пак говорим за обща представа, без която действаш "на тъмно" и вероятността да се прецакаш е огромна. При това по своя лична вина. Не може за всичко да чакаш на държавата. Комунизмът си отиде и нищо не е в състояние да промени този факт. Днес всеки разчита на себе си, както трябва да бъде. Знаем го на теория, а на практика вcе го забравяме.
За да изискваш и недоволстваш, първо трябва да изпълниш cобствените си задължения. В противен случай нямаш право дори на мнение.
Написах горния абзац специално за хората, които прекарват деня си с бутилка бира в ръка, люпейки семки на някоя пейка. За работа и заплата не са чували. Живеят от заеми, които не връщат и  обвиняват държавата за неспособността си да се издължат. С какво право? Господа, вие дори не работите, т.е. не изпълнявате абсолютния минимум от задълженията си. Не ви ли е срам да обвинявате и изисквате? Поне започнете да се трудите!
Веднъж получих коментар, че такива хора нямало в България. Авторът явно живее в друга държава, защото тук това е обичайно явление - всеки го е виждал.
Бойко Борисов имаше предвид точно този тип "граждани", които по СВОЯ ЛИЧНА ВИНА не могат да си позволят потомство.
Вие не сте ли съгласни? Имат ли право да се размножават хора, които не желаят да хранят  собствените си деца? Не ви ли е жал за малчуганите, че ще живеят от cоциални помощи? А те ще дойдат откъде? От моята и твоята заплата. Намираш ли го за справедливо? Аз не. Предпочитам удръжките ми да отидат за нещо полезно, а не да финансират нечий мързел.
Изкарах осем години на две работни места. Почивах само по време на отпуските, а разни тарикати през това време лентяйстваха. Категорично заявявам, че не съм съгласен парите ми да пълнят гушата на някой пияница, който не се труди, защото бил "над тези неща"! Естествено, че такъв трябва да остане без деца. Кой му е виновен, че самият той не желае да се грижи за тях? Те са не само радост, но и отговорност. Или я поема, или забравя за потомство. Някой вижда ли капчица несправедливост в тази ситуация?

Онези, които недоволстват, също имат право. На тяхна страна е свещеният закон на природата, който гласи: ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ПОТОМСТВО. Ето това стои над всички правителства, президенти, премиери, депутати и т.н. То определено е по-важно.
Разбира се, изключвам мързеливците, желаещи да живеят на чужд гръб - те нарушават природния закон, съответно нямат право да се позовават на него.
Аз говоря за трудещите се, които изпълняват своя дълг, но тежката ситуация в държавата не им позволява да имат деца. Нека бъдем честни! Те с право недоволстват.
Ако някой не е съгласен, бих го попитал "С какво са виновни днешните младежи, че комунизмът е върлувал тук половин век?" Те не носят никаква вина за сегашната cитуация в държавата, следователно остават без потомство по независещи от тях обстоятелства. При това положение не е справедливо да им се натяква, че трябва да си правят сметка на живот, деца, пари, кариера. Те го знаят много добре, но са в безизходица. Напомням го не заради премиера, който нищо не е натяквал, даже го каза културно и с разбиране. А за онези, които тропат по масата и заповядват "Трябва да се съобразиш!" Да, ама по принуда, но не и по задължение. Никой не може да обвини онези, които предпочетоха да избягат зад граница. Защото хората на моята възраст са били деца по времето на самоубийствения комунизъм, а други дори не са били родени. Да не забравяме, че те също имат право на избор. Нима някой ще си позволи да им го отнема?
Ако имаш всичко на всичко пет лева, колкото и да ги броиш, няма да станат 5000. И това по никакъв начин не зависи от теб.
В подобни случаи се казва "Намери си добреплатена работа!" А колко такива места има? Дали ще стигнат за всеки човек или поне за един от семейство? Не, няма достатъчно. Значи по-голямата част от народа е принуена да разчита на мизерна заплата. Тогава? Да се хване на втора работа? Пак не стигат. Да не говорим, че на две места в никакъв случай не можеш да си пълоценен. Така стигаме до старата приказка "Ти го лъжеш, че работиш, той те лъже, че ти плаща." Да, ама от подобни разсъждения комунизмът фалира, т.е. доказана е вредата им.



Гласувай:
122



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kass - tutankhamon661
03.01.2011 13:54
Вече спорих по въпроса с вмир относно думите на премиера и там изразих позицията си, ще я изразя и тук. Като човек чиято работа е свързана с дребния и среден бизнес съм свидетел на много обрати в личен план на хора изключително активни и предприемчиви, само с една наредба на управниците и бизнеса ти заминава за нула време или поне претърпява огромни загуби и застой в развитието си. От тук следва, че ГОЛЕМИЯТ ПЛАН на живота ти съвсем не зависи единствено и само от твоите способности, трудолюбивост и прочие. Децата оаче се гледат за 18 години през които ти трябва да си в абсолютна форма и способност да ги издържаш, изучиш и прочие. Следва въпросът на една обикновена жена за не необикновеното явление да се отгледат две, да две, а не три, пет или повече деца с минимална работна заплата от 240 лева и дразнещото в отговора на премиера е именно това, че прехвърля вината върху родителите, а не върху трудния преход изправил ги пред невъзможност да си изхранват децата, с думите едва ли не "да сте си правили смеката"... А иначе за логиката или вложеното от него "помислете" всички разбрахме... Просто един премиер не бива да говори така...
Поздрави!
цитирай
2. bigbrother2 - Това не са думи на премиер!
03.01.2011 13:58
"Бих казал на тази госпожа и когато ги съдавате тези деца и когато учите и когато си правите професионалната кариера ще я съобразявате с това което изкарвате толкова да харчите..."
Верно е, преди да ражда госпожата да си е правила сметката, че ББ ще стане премиер..
цитирай
3. tutankhamon661 - 1. kass - tutankhamon661
03.01.2011 14:16
За всичко си права, няма спор. Само ще кажа, че не откривам чак такъв отрицателен нюанс в думите му - единствено тук се разминаваме с теб. Тонът му беше човечен и разбиращ. Бих казал, че имаше и голяма доза съчувствие.
Предполагам, той самият осъзнава как са прозвучали думите му, но не се сещам за друг начин, по който би могъл да отговори на зададения въпрос. Ти имаш ли някаква идея?
Не забравяй и това, че Бойко Бориcов ежедневно отговаря на необосновани нападки, а в подобни случаи "експлозията" обикновено става в най-неподходящия момент. Макар че той не е избухнал. Никой не е застрахован от моментни изказвания или съcтояния, които да не се харесат на обществото. Факт е, че на него му се случва рядко. Аз дори се възхищавам от почти постоянното му спокойствие.
цитирай
4. tutankhamon661 - 2. bigbrother2 - Това не са думи на премиер!
03.01.2011 14:19
bigbrother2 написа:
"Бих казал на тази госпожа и когато ги съдавате тези деца и когато учите и когато си правите професионалната кариера ще я съобразявате с това което изкарвате толкова да харчите..."
Верно е, преди да ражда госпожата да си е правила сметката, че ББ ще стане премиер..

Според теб как би се изказал добър премиер? Честно питам. От това по-културно, разбиращо и състрадателно не виждам накъде.
цитирай
5. bigbrother2 - Деца не се правят за ден или два или за ...
03.01.2011 14:30
Деца не се правят за ден или два или за година, че да си правиш сметката. Меко казано глупави думи.
цитирай
6. анонимен - Тутан
03.01.2011 14:32
Няма ли най-после да спреш да защитаваш този престъпник? Само ти не разбра, че Боко е най-обикновенна мутра. Различава се от останалите само по това, че е успял да стане премиер. Други разлики няма.
цитирай
7. katla - Забраван и това си е. Поклони се на твоя бог като хората.
03.01.2011 14:41
Пак си забравил да сложиш Алелуя. Защо ме караш да пиша нов пост?
цитирай
8. kass - tutankhamon661
03.01.2011 14:41
Можеше да отговори, че времената са трудни и че вероятно трудно се гледат деца, но ако родителите са активни, преквалифицират се и търсят начини за себереализация, а не разчитат на мин. работна запплата то вероятно ще намерят начин, тъй като не сме във война или бедствие... Възможности за отговор много, дипломатични и приемливи и също съдържащи смисъла който иска да вложи, но разбира се ако премиера беше по-деликатен по натура, защото въпроса е особено болезнен за много семейства...
цитирай
9. gwendoline - Не знам как са другите,
03.01.2011 14:45
но аз лично наистина си имах нещо като план, айде нека е цел. Не исках деца и не ги направих преди да мога да им осигуря нормален дом и средства за издръжка. И да ви кажа, отне ми доста време .... Не бих понесла мисълта да народя деца и да се чудя кое по напред да осигуря, памперсите, храната ли, тока ли да си платя. Обаче повечето не мислят така. Може и да са прави, всеки си знае най-добре.
цитирай
10. djgator - tutankhamon661
03.01.2011 15:02
Не съм гледал интервюто и нямам намерение да се ровя в архивите. Това, което ме дразни е, че има цяла клика от хора, които следят със затаен дъх всяка изява на премиера, четат всички новини и чакат с нескрито злорадство да получат удобен случай да критикарстват! Каквото и да стане - Бойко им е виновен, ако сняг завали - пак той, ако не им "стане" вечерта - пак на герб ще се дължи :))) Някои от тях стигат и до крайности, когато 2-3 дни нямат повод да леят жлъч по правителството - сами си го създават, чудиш се как - ще ти кажа. Превръщат се в политически гадатели и синоптици " скоро ще стане еди какво си" и започват да сипят хули, после се окаже, че няма да стане така - няма да чуеш извинения от тях, веднага пускат нови слухове!
цитирай
11. tutankhamon661 - 5. bigbrother2 - Деца не се правят за ден или два или за ...
03.01.2011 15:09
bigbrother2 написа:
Деца не се правят за ден или два или за година, че да си правиш сметката. Меко казано глупави думи.

Не знам защо ги наричаш глупави, след като посочват самата истина, която всички знаем. Друг е въпросът, че за много хора прозвучаха заплашително предвид мизерията в държавата. Той дори не е натяквал или тропал по масата. Просто го напомни.
цитирай
12. анонимен - Сигурно мен визираш в поста. Аз н...
03.01.2011 15:21
Сигурно мен визираш в поста. Аз написах преди време, че в България няма хора, които отказват да работят. И продължавам да го твърдя. По градинките седят само инвалиди и такива, които не могат да намерят работа. Не мога да си представя как някой ще гладува вместо да се труди. Проблема е, че никъде не набират, а само съкращават персонал. Това е истината. Странно, че не го знаеш.
цитирай
13. tutankhamon661 - 6. анонимен - Тутан
03.01.2011 15:26
анонимен написа:
Няма ли най-после да спреш да защитаваш този престъпник? Само ти не разбра, че Боко е най-обикновенна мутра. Различава се от останалите само по това, че е успял да стане премиер. Други разлики няма.

Мутра, ама друг път. Като не си запознат с този тип хора, по-добре не се обаждай. Не мога на всеки поотделно да обяснявам. Писал съм достатъчно.
Някои твърдят, че бил и убиец. Прекалено е вече!
цитирай
14. tutankhamon661 - 8. kass - tutankhamon661
03.01.2011 15:38
kass написа:
Можеше да отговори, че времената са трудни и че вероятно трудно се гледат деца, но ако родителите са активни, преквалифицират се и търсят начини за себереализация, а не разчитат на мин. работна запплата то вероятно ще намерят начин, тъй като не сме във война или бедствие... Възможности за отговор много, дипломатични и приемливи и също съдържащи смисъла който иска да вложи, но разбира се ако премиера беше по-деликатен по натура, защото въпроса е особено болезнен за много семейства...

Аз точно така разбрах думите му. Ако имаше повече време, именно по този начин щеше да отговори. Убеден съм!
В една от публикациите на Vmir нали ти казах: ако разполага с цял свободен ден, със сигурност ще ти отговори така, че да останеш доволна. Но просто няма начин, а в телевизионно предаване още по-малко. Нали знаеш, че там се броят и секундите?
цитирай
15. анонимен - Това е платена публикация целяща да ...
03.01.2011 15:43
Това е платена публикация целяща да управдае мутрата премиер. Думите му бяха изречени публично и всички ги чухме. Друго не ме интересува.
цитирай
16. ketidoseva - Раждаемост
03.01.2011 15:51
Ако искат да има раждаемост би трябвало да увеличат майчинството. Не знам как разпределят бюджета, но това е на първо място. Не се ли раждат деца всичко друго ще бъде съсипано.
цитирай
17. tutankhamon661 - 9. gwendoline - Не знам как са другите,
03.01.2011 15:57
gwendoline написа:
но аз лично наистина си имах нещо като план, айде нека е цел. Не исках деца и не ги направих преди да мога да им осигуря нормален дом и средства за издръжка. И да ви кажа, отне ми доста време .... Не бих понесла мисълта да народя деца и да се чудя кое по напред да осигуря, памперсите, храната ли, тока ли да си платя. Обаче повечето не мислят така. Може и да са прави, всеки си знае най-добре.

Всеки решава за себе си и после носи отговорността. Но и държавата в момента е нещо като мащеха, затова съм раздвоен - и в двете тези има много истина.
Убеден съм, че Бойко Борисов не би обвинил човек, който прави всичко по силите си. Ако имаше време, щеше да го уточни, но е невъзможно в кратко телевизионно предаване. Ако отговори подробно, но само на един въпрос, пак ще има недоволни, че не са им обърнали внимание примерно. Не е лесно да cи премиер.
цитирай
18. анонимен - Мумий,
03.01.2011 16:03
ето, че откри грешка у твоя бог. Следващата стъпка към проглеждането е да признаеш, че е мутра. Така може и да спасиш покварената си душа.
цитирай
19. анонимен - БОКЛУК!
03.01.2011 16:16
БОКЛУК!
цитирай
20. tutankhamon661 - 10. djgator - tutankhamon661
03.01.2011 16:22
djgator написа:
Не съм гледал интервюто и нямам намерение да се ровя в архивите. Това, което ме дразни е, че има цяла клика от хора, които следят със затаен дъх всяка изява на премиера, четат всички новини и чакат с нескрито злорадство да получат удобен случай да критикарстват! Каквото и да стане - Бойко им е виновен, ако сняг завали - пак той, ако не им "стане" вечерта - пак на герб ще се дължи :))) Някои от тях стигат и до крайности, когато 2-3 дни нямат повод да леят жлъч по правителството - сами си го създават, чудиш се как - ще ти кажа. Превръщат се в политически гадатели и синоптици " скоро ще стане еди какво си" и започват да сипят хули, после се окаже, че няма да стане така - няма да чуеш извинения от тях, веднага пускат нови слухове!

Някои дори получават пари за тази цел, но точно те питат "Колко плащат ГЕРБ?" - за да отклонят вниманието от себе си. Като изрекат сто лъжи, почти сигурно все някой ще се хване.
Вземи за пример първоначалната ми реакция по този случай. Преди да гледам клипа от предаването, попаднах на редица публикации, които надаваха такъв вой, че си викам "Сигурно е станала голяма беля." Когато обаче видях изказването, не можех да повярвам, че някой до такава степен е изкривил думите му. Но много хора биха се хванали.
цитирай
21. stomanata - Разбирам, че има природни закони, ...
03.01.2011 16:33
Разбирам, че има природни закони, но в цивилизацията има едни други, които са по-важни. Никой не казва, че е справедливо хората да остават без деца, но в крайна сметка всеки трябва да се съобразява с настоящата ситуация. Не може все за дивото да мислим. Нали сме по-различни от животните.
цитирай
22. tutankhamon661 - 12. анонимен
03.01.2011 16:41
анонимен написа:
Сигурно мен визираш в поста. Аз написах преди време, че в България няма хора, които отказват да работят. И продължавам да го твърдя. По градинките седят само инвалиди и такива, които не могат да намерят работа. Не мога да си представя как някой ще гладува вместо да се труди. Проблема е, че никъде не набират, а само съкращават персонал. Това е истината. Странно, че не го знаеш.

Защо да не го знам? Така е, но пак казвам - някои не правят дори минимума. Познавам хора, които търсят работа като от един виц: лека, добреплатена и в същото време не изисква образование или умения. Има ли такава работа? Никъде по света не съществува подобно чудо. Как да му помогнеш на този претенциозен тип? Той знае само да обвинява, но никога не се поглежда в огледалото.
цитирай
23. omirotvoritel - Малко повече точност е нужна.
03.01.2011 16:53
В интерес на истината думите на Борисов прозвучаха доста многозначително. Могат да се тълкуват по всякакъв начин и всеки го обръща, както му е удобно. В случая не защитавам никаква теза, но съм забелязал, че именно подобни изказвания се използват най-много за агитации.
цитирай
24. анонимен - ERROTEW
03.01.2011 16:56
Какво ни занимавате с тоя?
цитирай
25. tutankhamon661 - 15. анонимен
03.01.2011 17:02
анонимен написа:
Това е платена публикация целяща да управдае мутрата премиер. Думите му бяха изречени публично и всички ги чухме. Друго не ме интересува.

Кои думи имаш предвид? Че човек трябва да планира живота си? Къде тук е забраната да имаш деца?
цитирай
26. tutankhamon661 - 16. ketidoseva - Раждаемост
03.01.2011 17:11
ketidoseva написа:
Ако искат да има раждаемост би трябвало да увеличат майчинството. Не знам как разпределят бюджета, но това е на първо място. Не се ли раждат деца всичко друго ще бъде съсипано.

Майчинството е от първостепенно значение - не може да има спор. Вече казах мнението си за децата.
цитирай
27. анонимен - Няма работа, ако ще и на челна стойка да застана!
03.01.2011 17:20
Аз съм безработен и имам навика да седя на пейката пред блока. Какво да правя? Не е ли същото като да седя вкъщи? Работа така или иначе няма. Търся, но никой не дава. Не съм съгласен да бъда зачисляван към пияниците.
цитирай
28. tutankhamon661 - 18. анонимен
03.01.2011 17:26
анонимен написа:
ето, че откри грешка у твоя бог. Следващата стъпка към проглеждането е да признаеш, че е мутра. Така може и да спасиш покварената си душа.

Не признавам такива лъжи. По-добре не се надявай!
цитирай
29. tutankhamon661 - 19. анонимен
03.01.2011 17:31
анонимен написа:
БОКЛУК!

Ех па култура, бе! И такива като теб ще съдят другите? Нема да стане!
цитирай
30. tutankhamon661 - 21. stomanata
03.01.2011 17:36
stomanata написа:
Разбирам, че има природни закони, но в цивилизацията има едни други, които са по-важни. Никой не казва, че е справедливо хората да остават без деца, но в крайна сметка всеки трябва да се съобразява с настоящата ситуация. Не може все за дивото да мислим. Нали сме по-различни от животните.

Не знам дали разбираш, но така сравняваш децата с някаква стока. Не е правилно. Освен това младите не са виновни за прегрешенията на комунизма. По принуда ще се съобразят с настоящата ситуация, но това не им отнема правото да недоволстват. Могат да го правят, колкото си искат.
цитирай
31. tutankhamon661 - 23. omirotvoritel - Малко повече точност е нужна.
03.01.2011 17:42
omirotvoritel написа:
В интерес на истината думите на Борисов прозвучаха доста многозначително. Могат да се тълкуват по всякакъв начин и всеки го обръща, както му е удобно. В случая не защитавам никаква теза, но съм забелязал, че именно подобни изказвания се използват най-много за агитации.

Да, това използват платените агитатори. Странно е, че и голяма част от обикновените хора видяха "забрана". Все още се чудя къде е тя? Не виждам нищо справедливо или обективно в подобно тълкуване.
цитирай
32. анонимен - съдържанието и смисъла е скандален, по отношение на това дали да се раждат деца, ако не си си направил сметката как ще е след 10-15 г. - никой няма как да си я
03.01.2011 17:43
tutankhamon661 написа:
bigbrother2 написа:
"Бих казал на тази госпожа и когато ги съдавате тези деца и когато учите и когато си правите професионалната кариера ще я съобразявате с това което изкарвате толкова да харчите..."
Верно е, преди да ражда госпожата да си е правила сметката, че ББ ще стане премиер..

Според теб как би се изказал добър премиер? Честно питам. От това по-културно, разбиращо и състрадателно не виждам накъде.


на фона на демографската криза, това си е изказване, граничещо с призив за геницид, не раждайте, ако не сте си направили сметката... нищо че всяко слмедеащо правителство ти е обърква тотално, дори и да си си я направил преди 10-15 г. с резервите... не че им пука де...има ли закон в момента, който да не е прекрояван в последната година поне 2 пъти ? а иди че си прави слетката, цинично е изказването даже в тоя смисъл
цитирай
33. raders - Тази тема беше предъвквана и се о...
03.01.2011 17:43
Тази тема беше предъвквана и се оказа, че всички са прави. Чудя се защо се появява отново
цитирай
34. vmir - Най-важното за един политически водач е да мобилизира възможностите на хората за трудностите, които им предстоят и да ги информира за начините за справяне.
03.01.2011 17:44
Известни са думите на Чърчил към сънародниците, които току-що са го избрали: "Обещавам ви само кръв, пот и сълзи!", Ататюрк спасява Турция, след като войниците му се жалват отвсякъде, че не могат да се бият повече, защото са останали без муници, храна и дрехи. Казва им "Аз не искам да се биете, а да умрете за Турция", след което те не само устояват, но и печелят решаващата битка. Помнят се много подобни думи, например на Кенеди (дано не ме лъже паметта): Не питайте какво държавата ще направи за вас, а кажете какво вие ще направите за държавата.

У нас повечето "герои" не са повече от баби, които нямат търпение да се наоплакват и затова се избират политици, които се възползват от бабешкия нрав на гласоподавателя, който мре да го мотаят и лъжат, че ще стане чудото, само да го изберат.
цитирай
35. termostat - Решение
03.01.2011 17:50
Дайте ми една картечница, пуснете ме в народното събрание и ще реша всичките ви проблеми.
цитирай
36. vmir - 35. termostat - Решение
03.01.2011 17:52
termostat написа:
Дайте ми една картечница, пуснете ме в народното събрание и ще реша всичките ви проблеми.


Дрисльо, ако беше торкова ербап, нямаше да чакаш да ти носят картечницата.
цитирай
37. tutankhamon661 - 24. анонимен - ERROTEW
03.01.2011 17:54
анонимен написа:
Какво ни занимавате с тоя?

Не си ли чувал за него? Доста е популярен в България.
цитирай
38. tutankhamon661 - 27. анонимен - Няма работа, ако ще и на челна стойка да застана!
03.01.2011 18:03
анонимен написа:
Аз съм безработен и имам навика да седя на пейката пред блока. Какво да правя? Не е ли същото като да седя вкъщи? Работа така или иначе няма. Търся, но никой не дава. Не съм съгласен да бъда зачисляван към пияниците.

Не ми стана ясно как точно търсиш работа, след като седиш на пейката пред блока? Очакваш да дойдат на крака и да те викнат? Едва ли ще стане.
цитирай
39. анонимен - BOKLUCI
03.01.2011 18:06
POREDNIQ 4ERVEN BEZRODNIK NI PRIZOVAVA DA NE RAJDAME PONEJE SI PRAVIME PO 2/3 DECA MALKO SA NO GI IMA I 4ERVENITE BEZRODNICI UMIRAT OT QD V SU6TOTO VREME OTNOVO PODHRAIHA RAJDAEMOSTA NA VIRUSITE PO GETATA
цитирай
40. анонимен - Проф. Вучков, с чаша уиски в ръка.
03.01.2011 18:07
Не осъждай бирата и хората дето я пият. Бирата е транспортна магистрала/almost Тракия/, дето сперматозоидите се хлъзгат докато стигнат яйцетО.
Но твоят премиер стерилизира държавата. Няма овулация Тутане. Няма и да има дълго време.
Само мъдЕ за всички ни. И за теб включително.
Докато не заменим мъдЕте на раменете си с глави.
Като те чета, това е в мечтите на Нострадамус.
Твърде далече е и малко фикция, Тутанкамонус да еволюира до Адамус.
цитирай
41. анонимен - GOR4IVATA ISTINA
03.01.2011 18:08
GOSPODIN BEHIR BOIKO .... ZNA4I NIE NE SI PRAVIM SMETKATA TAKA LI 6TOTO DAVATE NA MANGOVCITE NA6ITE PARI ZA DA PRAVQT TE DECA A NIE NE SME SI NAPRAVILI SMETKTA LI ... SAMO KAT SE 4UE6 KO PRIKAZVA6 I KO PRAI6 SE VIJDA 4E I TI SI SU6TIQ 4ERVEN OLIGARH KATO DRUGITE ........ SMUUUUUUUUUURT OMRAAAAAAAAZA ... BIV6 KOMUNIST PALA4 NA NARODA I UBIEC NQMA
цитирай
42. tutankhamon661 - 32. анонимен - съдържанието и смисъла е скандален, по отношение на това дали да се раждат деца, ако не си си направил сметката как ще е след 10-15 г. - никой ня
03.01.2011 18:12
Еее, сега и геноцид! Този човек го изкарахте по-черен и от Дявола.
Какво толкова е казал? Неща, които всеки човек знае, но един преиначи думите му и всички надуха гайдата. Щом такова културно изказване предизвика катаклизми, какво ли ще стане, ако някой ден наистина каже нещо цинично?
цитирай
43. tutankhamon661 - 33. raders
03.01.2011 18:24
raders написа:
Тази тема беше предъвквана и се оказа, че всички са прави. Чудя се защо се появява отново

Виж коментарите по-нагоре и ще се убедиш, че не всички са съгласни.
цитирай
44. анонимен - Човеко
03.01.2011 18:27
смятам, че вие сте психопат!
цитирай
45. анонимен - роу
03.01.2011 18:30
нещо не разбираш за проблемите на обществото и се опитваш да защитаваш кликата и каузата на Б.Б. но той е обречен защото не защитава интересите на нацията,а на капитала.ТАКА ЧЕ НЕ ПИШИ ПОВЕЧЕ ГЛУПОСТИ ТАКА Е НАПРАВЕНО, ЧЕ НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ ТРУДОЛЮБИЕТО И ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ЧОВЕКА.ГРЕШНА Е СИСТЕМАТА.
цитирай
46. affroditta - Не знам какво искаше да каже прем...
03.01.2011 18:36
Не знам какво искаше да каже премиера, но прозвуча наистина грозно. Нямам впечатления да е лош човек. Дано постигне намеренията си, защото взе да става страшно за народа.
цитирай
47. creatura - Уважавам две неща в хората. Първо да ...
03.01.2011 18:37
Уважавам две неща в хората.Първо да заставаш зад действията си и второ, когато се налага да говориш за това,а не да се скриваш зад хора или политически извъртания.Бойко Борисов притежава и двете.Директен е и е жалко,че хората не виждат положителните стъпки на България от началото на неговото управление.Въпреки,че уж имаше смяна на комунистически режим с демокрация,за мен реалната такава настъпи от избирането на Борисов.Иначе постоянно виждах в правителството същите червени главанари,които въртяха гъз към всяка друга политическа сила,само и само да останат да папат от народа.Или пък постоянно образуваха нови и нови партии.....същите уж сини,жълти,зелени или независими.
Има обаче и една друга страна на медала.Това правителство завари България в много тежко положение и хората с право се оплакват.Няма работа,младите хора са по чужбина,в България е пълно с пенсионери,циганите не искам и да ги споменавам.Но нещата бавно си идват на мястото.Та за прословутите думи на премиера....да правим сметка за живот,деца,кариера,семейство.Това е нещо съвсем естествено.ХОРАТА са го казали "Софрата според парата".ТОЧКА.
цитирай
48. tutankhamon661 - 34. vmir - Най-важното за един политически водач е да мобилизира възможностите на хората за трудностите, които им предстоят и да ги информира за начините за спр
03.01.2011 18:39
vmir написа:
Известни са думите на Чърчил към сънародниците, които току-що са го избрали: "Обещавам ви само кръв, пот и сълзи!", Ататюрк спасява Турция, след като войниците му се жалват отвсякъде, че не могат да се бият повече, защото са останали без муници, храна и дрехи. Казва им "Аз не искам да се биете, а да умрете за Турция", след което те не само устояват, но и печелят решаващата битка. Помнят се много подобни думи, например на Кенеди (дано не ме лъже паметта): Не питайте какво държавата ще направи за вас, а кажете какво вие ще направите за държавата.

У нас повечето "герои" не са повече от баби, които нямат търпение да се наоплакват и затова се избират политици, които се възползват от бабешкия нрав на гласоподавателя, който мре да го мотаят и лъжат, че ще стане чудото, само да го изберат.

Думите на Кенеди са ми любими.
Да бе, чудя се откъде го измислиха това, че Бойко Борисов бил обещавал като комунист само за да го изберат? Странно как съм го пропуснал. Като няма за какво да се хванат, започват да измислят.
цитирай
49. tutankhamon661 - 35. termostat - Решение
03.01.2011 18:44
termostat написа:
Дайте ми една картечница, пуснете ме в народното събрание и ще реша всичките ви проблеми.

Знаеш ли колко хора имат такава мечта?
цитирай
50. tutankhamon661 - 36. vmir - 35. termostat - Решение
03.01.2011 18:48
vmir написа:
termostat написа:
Дайте ми една картечница, пуснете ме в народното събрание и ще реша всичките ви проблеми.


Дрисльо, ако беше торкова ербап, нямаше да чакаш да ти носят картечницата.

Само си говори, иначе е "гола вода".
цитирай
51. swan16 - Да кажа сега и аз какво мисля по те...
03.01.2011 18:52
Да кажа сега и аз какво мисля по темата понеже има много страни на защитаваната от автора тема. Да вземем за пример младо семество в средата на 30-те например. Добре платена работа, деца, дом, кола, плащат си осигуровки, данъци, живеят добре, влог и спестявания. Но някой от семейството се разболява и са нужни много пари. Много повече отколкото има семейството дори след продажба на дома си. И какво правим със сметките тогава? Защото хората са планирали, събирали, работят, но....съдбата ги изненадва. Неприятно при това. И какво се случва в този случай? Не могат да разчитат на държавата защото тя просто не съществува. Както каза самия автор е мащеха. Познавам точно такова семейство. думите на премиера им звучат доста цинично повярвайте ми.
Аз също съм на тези години. Чакала съм със създаването на семейство и деца точно по тази причина- да бъда добре осигурена, а съответно и те. Но се оказва в един момент, че на 35 се забременява и разжда доста по-трудно отколкото на 25. Факт. И сега какво? Тук идва дилемата- здраво и износено дете, но без добре планирано бъдеще, или инвитро, ходене по мъките, спонтанен аборт, кувиози, увреждания, но пък малко по-добре осигурвно Уж бъдеще. Казвам Уж защото човек предполага, но Господ разполага. Много е вярна тази поговорка. Колкото и да планираме има неща, които не зависят от нас.
Баща ми преди година се пенсионира, с максималната пенсия, беше си направил страхотни планове за пенсионерските години, а доживя с тази пенсия само 2 месеца, на третия го погребахме с нея- беше си направил сметките без рака, който го уби.
Та искам да попитам премиера като дава такива изказвания знае ли той, може ли той да си направи сметката винаги и за всичко? Защото ако той може збачи е Бог, а ние уви сме съвсем прости и обикновенни хора и не знаем какво ще ни се случи в следващия момент.
цитирай
52. tutankhamon661 - 39. анонимен
03.01.2011 18:53
анонимен написа:
POREDNIQ 4ERVEN BEZRODNIK NI PRIZOVAVA DA NE RAJDAME PONEJE SI PRAVIME PO 2/3 DECA MALKO SA NO GI IMA I 4ERVENITE BEZRODNICI UMIRAT OT QD V SU6TOTO VREME OTNOVO PODHRAIHA RAJDAEMOSTA NA VIRUSITE PO GETATA

Изказването ти е смущаващо. Не разбрах кой е "червен боклук"?
цитирай
53. tutankhamon661 - 40. анонимен - Проф. Вучков, с чаша уиски в ръка.
03.01.2011 19:01
анонимен написа:
Не осъждай бирата и хората дето я пият. Бирата е транспортна магистрала/almost Тракия/, дето сперматозоидите се хлъзгат докато стигнат яйцетО.
Но твоят премиер стерилизира държавата. Няма овулация Тутане. Няма и да има дълго време.
Само мъдЕ за всички ни. И за теб включително.
Докато не заменим мъдЕте на раменете си с глави.
Като те чета, това е в мечтите на Нострадамус.
Твърде далече е и малко фикция, Тутанкамонус да еволюира до Адамус.

"Професоре", за какво уиски говориш? Ти си на долнокачествена ракия. Може би заради това дрънкаш само глупости.
Да кажеш нещо за Черниос Хищникос Глупавикос? Ха-ха! Ти най-добре познаваш този биологичен вид.
цитирай
54. анонимен - koe te smu6tava mekerence darto - ot koko na 16
03.01.2011 19:02
GOSPODIN BEHIR BOIKO .... ZNA4I NIE NE SI PRAVIM SMETKATA TAKA LI 6TOTO DAVATE NA MANGOVCITE NA6ITE PARI ZA DA PRAVQT TE DECA A NIE NE SME SI NAPRAVILI SMETKTA LI ... SAMO KAT SE 4UE6 KO PRIKAZVA6 I KO PRAI6 SE VIJDA 4E I TI SI SU6TIQ 4ERVEN OLIGARH KATO DRUGITE ........ SMUUUUUUUUUURT OMRAAAAAAAAZA ... BIV6 KOMUNIST PALA4 NA NARODA I UBIEC NQMA
цитирай
55. анонимен - ot mitkotoy
03.01.2011 19:04
tutankamon e predatel....... sarca 4erveeeniiiii 4erveni hamelioniii ... 6te gi poznaete ne po kostiumite te sa razli4ni na cvqt no vinagi sa s 4erveno belio
цитирай
56. анонимен - I PO VAPROSA 4E MALKITE NE 6TAT DA U4AT
03.01.2011 19:07
4ERVENATA 4UMA RODI 4ALGATA I PROSTOTIQTA I 6TE BUDE POMETENA OT NEQ DO 10/15 GODINI
цитирай
57. анонимен - абв
03.01.2011 19:13
а за да напиша своето мнение, че това са недопустими думи( ми да сте си привили сметката.....) на един политик, и още повече Министър Председател на България.Повечето от нас, които са ходили в чужбина или поживели малко там или имат приятели там-знаят че има едни минимум от средства ,които държавата гарантира.ако по някакви причини изпаднеш в състояние да не можеш да си го осигуриш.За различните държави той е различен като средства гарантирани от Държавата и по този начин тя показва че се грижи за своя народ.Даже и за тази които се имигранти там! Той много добре го знае това и просто дали ще дочакаме времето , в което и пи нас ще стане реалност.!
цитирай
58. анонимен - Автора и друг път е писал подобни ...
03.01.2011 19:20
Автора и друг път е писал подобни глупости.
цитирай
59. анонимен - PLENIUM NA BKP 88 GODINA
03.01.2011 19:21
- NIE 6TE DAVAME POMO6T I 6TE PODKREPQME CIGANITE ZA6TOTO SLED PROMENITE BYLGARITE NIKOGA POVE4E NQMA DA GLASUVAT ZA NA6ITE PARTII
цитирай
60. анонимен - ...
03.01.2011 19:25
az puk ne pu6a ne piq s dohod 1000 lv ob6to sme s jenata skromno no uspqvame da imame 3 .... kolko ot vas bratq bylgari pu6at i piqt a ne si pravqt vtoro ili treto dete ... zna4i za cigari i alkohol ima puk za deca ne .... nikoi ne e vinoven na tez det ne iskat da imat deca prosto da ne se zanimavat s horata deto gi pravqt
цитирай
61. vmir - Достатъчният средностатистически минимум, който у нас е мизерен, ще нарастне,
03.01.2011 19:28
когато мрънкачите престанат да мрънкат и сами разкрият неоснователно мрънкащите, за да остане и за истински изпадналите в беда, които се борят толкова напрегнато, че нямат време и възможност да мръкнат или изпъшкат.

Всички останали мрънкат, ЕДИНСТВЕНО за да получат повече с мининум усилия, или защото са чули, че мрънкането помага да измъкнеш онова, което би трябва ло да отиде в помощ на истински нуждаещите се. Хайде мрънкачи, писна ни да ви слушаме, направете нещо полезно, а ако правите, помогнете на по-нуждаещите се от вас, вместо да посягате на тяхното.
цитирай
62. анонимен - EI BOIKO MN SI PROST
03.01.2011 19:28
SPIRAI POMO6TITE NA VSI4KI BE ! kvO E TUI NE6TO - BEZRABOTEN V TRUDOSPOSOBNA VYZRAST .... DA HODQT DA BA4KAT HORATA DAVAT RABOTA IMA ... OBA4E NIKOI NE 6TE ZA 500 ... VSEKI ISKA 800 ... EMI BOKO TIKVO DAI IM PO 800 .... I OT TAM NATATAK KOITO NE BA4KA DA UMIRA GLADEN ( VAJI I ZA CIGANITE )
цитирай
63. анонимен - do vmir
03.01.2011 19:32
sujelqvam pi4 no sam s 500 smetkite mi sa 450 ... nqma nakade da pomagam pove4e na cigani i komuneta iz instituciite krai falirah iskam revan6 sega ednite da mi davat pari iskam a drugite da ba4kat vmesto men iskam prava kato na ciganin komunist nastoq6t biznesmen mutra
цитирай
64. oposin21 - опа на разбирачите
03.01.2011 19:38
Хайде да си обещаем за тази година да имаме по +1 или 2 че и повече деца!
Хайде де нали сте "отворенгяс" без да му мислим дали ще ги храним , обличаме, не дай си боже лекуваме , хайде бе отворковци имаме време 9 месеца са не 13 до края,сега 1 дай боже 2 догодина още толкова без да си правим сметка дали можем да се грижим за тях който може БРАВО давай ти си, другите -тури мъка на душа и юруш на маслините хайде да ви видя а аз съм пас не мога повече от това и съм съгласен с премиера простирам си краката според чергата Хайде живи и здрави
цитирай
65. tutankhamon661 - 41. анонимен
03.01.2011 19:41
анонимен написа:
GOSPODIN BEHIR BOIKO .... ZNA4I NIE NE SI PRAVIM SMETKATA TAKA LI 6TOTO DAVATE NA MANGOVCITE NA6ITE PARI ZA DA PRAVQT TE DECA A NIE NE SME SI NAPRAVILI SMETKTA LI ... SAMO KAT SE 4UE6 KO PRIKAZVA6 I KO PRAI6 SE VIJDA 4E I TI SI SU6TIQ 4ERVEN OLIGARH KATO DRUGITE ........ SMUUUUUUUUUURT OMRAAAAAAAAZA ... BIV6 KOMUNIST PALA4 NA NARODA I UBIEC NQMA

Бойко Борисов имаше предвид точно такива като циганите, които правят деца, за да докопат помощи, а не защото ги искат. Но нямаше време да го обясни подробно.
цитирай
66. анонимен - TOVA E POPULIZAM EFTIN DOLEN POPULIZAM NA TOZI 4ERVEN HAMELION
03.01.2011 19:43
DA GOVORI6 TAKA 4E TIQ DET NE BA4KAT NE TRQ DA IMAT DECA A V SU6TOTO VREME DA IM VDIGA6 O6TE POMO6TITE .... S EDIN UDAR DVA ZAEKA ... NAIVNIQ BYLGARIN IZLAGAN A MANGALA DOVOLEN I PAK GLASUVA .... HEM AGNETO CQLO HEM VALKA SIT
цитирай
67. tutankhamon661 - 44. анонимен - Човеко
03.01.2011 19:46
анонимен написа:
смятам, че вие сте психопат!

Странно защо не се обоснова? Може би няма как?
цитирай
68. анонимен - ss
03.01.2011 19:53
da ima6 deca e pravilegia.trjbva dobre da se podgotvi6 za zrelia si jivot.da u4i6 i naistina da nau4i6 mnogo i za profesiata si i za ob6ta kultura.da sazdade6 tolko deca kolkoto moje6 da otgleda6 i izu4i6.drugoto e ciganska rabota.po 15-16 deca koito jivejt v bednos i mizeria,neobrazovani poludivi sa6testva bez kulturna i moralna cennostna sistema,bade6t kriminalen kontingent.tova trjbva da bade prekrateno vednaj i zavinagi.ima tendencia dumite na b.borisov da badat preina4avani zloumi6leno.razbiram zlobata na biv6ite upravnici koito naroda spravedlivo othvarli,no te sa6to sa 4ast ot nas i im e vreme da vljzat v krak a ne da prodaljvat da sazdavat raznoboi zaradi drebniote im kelepirdjiiski interesi.
цитирай
69. oposin21 - аноноимен 44 страхлива грешка на ...
03.01.2011 19:54
аноноимен 44 страхлива грешка на природата защо си анонимен?
цитирай
70. tutankhamon661 - 45. анонимен - роу
03.01.2011 19:56
анонимен написа:
нещо не разбираш за проблемите на обществото и се опитваш да защитаваш кликата и каузата на Б.Б. но той е обречен защото не защитава интересите на нацията,а на капитала.ТАКА ЧЕ НЕ ПИШИ ПОВЕЧЕ ГЛУПОСТИ ТАКА Е НАПРАВЕНО, ЧЕ НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ ТРУДОЛЮБИЕТО И ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ЧОВЕКА.ГРЕШНА Е СИСТЕМАТА.

Разсъжденията ти показват, че не си постигнал някакви значими успехи в живота си. Знам много такива - всички обвиняват Системата, но нито един не открива грешка в себе си. Намирам го за абсурдно. Ако искаш да постигнеш някакъв успех, задължително трябва да си "на ти" със самокритиката. Очевидно не го знаеш.
цитирай
71. tutankhamon661 - 46. affroditta
03.01.2011 20:03
affroditta написа:
Не знам какво искаше да каже премиера, но прозвуча наистина грозно. Нямам впечатления да е лош човек. Дано постигне намеренията си, защото взе да става страшно за народа.

В никакъв случай не може да бъде определен като "лош". Разправят се разни мутренски легенди и се представят като доказани, дори документирани, но изобщо няма такова нещо. Най-гнусната лъжа, която съм чувал, е, че на неговата съвест тежали убийства. Говорят си, а доказателства не дават. Истината е, че в началото е започнал с прохождащите мутри, но много бързо се е отделил, защото не е искал да стане престъпник.
цитирай
72. kass - vmir
03.01.2011 20:11
Бях се отказала да нищя темата с теб обаче не мога да те оставя, защото вътрешното ми чувство ми подсказва, че ще се разберем :)...

Значи излиза, че ако работим за 240 кинта трябва да търсим и намираме начин за допълнителни доходи за да отглеждаме децата си, нищо чудно че има корупция тогава нали??? Ако обаче искаме да сме честни, но не достигат средствата и изискваме политика от която да последва всеобщо подобряване на живота в България излиза, че сме мрънкалници, нали така? Или както те разбирам би трябвало да стъснем зъби и да умрем геройски понасяйки саможертвено прехода??? Сега преди да кажеш, че не съм те разбрала ще ти разкажа как стоят нещата. В 4-те дни от седмицата синът ми е на училище до 15,30 след обед, а в петък до 12 без десет на обяд. Ще те призная ако разпределиш времето ми за работа така, че да го водя на училище сутрин в 8,30 часа и да свършвам работа в 15,30 след обяд, като разбира се в петък трябва да почивам и имам поне осем часов работен ден. Не се мъчи няма да можеш... За допълнителна работа и дума не може да става, бабите работят и какво следва - работа в удобно време, за колко пари - за минималната, това за едно дете, за две не знам, че там търчането е повече. Слава Богу съм си сама работодател, та си излизам от работа посред работния ден, което не значи, че не ми се отразява, но все пак бива. Така, че когато човек пита нещо и някой му отговаря че трябва да си прави сметката, то първо трябва да осигури възможности, защото ако системата беше такава, че да се съобразява с работното време на родителите и въобще с необходимостта им да работят, то майчинството щеше да е по 6 месеца и пак хората щяха да раждат, както е и по света. Другото е, че всеки човек има изконно право от въздух, вода и храна, което означава, че всяка социална помощ, детски, пенсии, майчинство или мин. раб. заплата трябва да е изчислена така, че да може да осигури тези нужди, всичко над това е лукс за който хората трябва да си правят сметката като учат или търсят работа
цитирай
73. vmir - 63. анонимен,
03.01.2011 20:11
анонимен написа:
sujelqvam pi4 no sam s 500 smetkite mi sa 450 ... nqma nakade da pomagam pove4e na cigani i komuneta iz instituciite krai falirah iskam revan6 sega ednite da mi davat pari iskam a drugite da ba4kat vmesto men iskam prava kato na ciganin komunist nastoq6t biznesmen mutra


И аз съжалявам, но твърде много станаха присъединилите се към комунистите и циганите, и затова затъваме в цигания и червена демагогия, по - добре не се присъединявай към тях, а помогни някои от присъединилите се да ги напуснат, каквото и да ти струва това сега, за да имаме шансове да се отдалечим от сегашното положение поне в бъдеще.
цитирай
74. анонимен - do 68
03.01.2011 20:13
ne mi kazvai kolko deca i kak da gi pravq piklio na 29 sum i imam ve4e 3 ! a mangalite koi 6te im pla6ta za decata ? koi koi koi kogato nie ot 6 miliona se stopim na 4.5 a te ot 500 hilqdi stanat 2 miliona koi koi koi ???? sled 30-40 godinki koi koi koi ????
цитирай
75. tutankhamon661 - 47. creatura
03.01.2011 20:18
creatura написа:
Уважавам две неща в хората.Първо да заставаш зад действията си и второ, когато се налага да говориш за това,а не да се скриваш зад хора или политически извъртания.Бойко Борисов притежава и двете.Директен е и е жалко,че хората не виждат положителните стъпки на България от началото на неговото управление.Въпреки,че уж имаше смяна на комунистически режим с демокрация,за мен реалната такава настъпи от избирането на Борисов.Иначе постоянно виждах в правителството същите червени главанари,които въртяха гъз към всяка друга политическа сила,само и само да останат да папат от народа.Или пък постоянно образуваха нови и нови партии.....същите уж сини,жълти,зелени или независими.
Има обаче и една друга страна на медала.Това правителство завари България в много тежко положение и хората с право се оплакват.Няма работа,младите хора са по чужбина,в България е пълно с пенсионери,циганите не искам и да ги споменавам.Но нещата бавно си идват на мястото.Та за прословутите думи на премиера....да правим сметка за живот,деца,кариера,семейство.Това е нещо съвсем естествено.ХОРАТА са го казали "Софрата според парата".ТОЧКА.

Именно онези, които разграбиха държавата, сега пръскат лъжи за Бойко Борисов. Лошото е, че много хора им вярват, което е срещу собствения им интерес.
Премиерът посреща голяма част от нападките със снизходителна усмивка, но аз на негово място едва ли щях да съм толкова спокоен. Повечето хора щяха да реагират доста агресивно, а той не го прави, но и това няма кой да оцени. Даже лъжат за обратното - бил простак, побойник, неуравновесен и т.н. Къде ги сънуват тези неща? Това са само част от многобройните лъжи по негов адрес.
цитирай
76. kass - свършиха ми символите
03.01.2011 20:20
Та както писах някъде, че когато родителството се превърне в проблем, не само финансов, то нищо чудно че хората не раждат, затова и на мен лично ми се стори циничен отговора на премиера, тъй като той дори не си направи труда да разпредели 240 лв. какъвто беше и въпроса, а някак с усмивка отбеляза, че ако сте хора работещи за минималната, то толкова ли не ви дойде на ума, че трудно ще отгледате деца, че пък и две...
цитирай
77. анонимен - Re
03.01.2011 20:23
Авторе? - Ти, лош генетичен материал ли си?
цитирай
78. vmir - 72. kass,
03.01.2011 20:24
Приятелко, нали се сещаш, че "трябва" се разпростира в един период от време. А въпросът към ББ е какво да се прави в този период, през който "трябва" съществува. И той отговаря. Ти как ще отговориш на този въпрос? Нима ти правиш нещо различно от това, което ББ отговаря, за да искаш нещо различно от това, което самата ти правиш?
цитирай
79. tutankhamon661 - 51. swan16
03.01.2011 20:39
Съгласен съм с теб. Точно затова съм раздвоен и уточних, че не всичко може да се предвиди. Пълно е с хора, които негодуват съвсем справедливо.
Искам да ти разкажа за другия тип "граждани". Още от рано те са решили, че имат право да купонясват, а в същото време някой друг да им плаща сметките. Знаеш ли какви карикатури са?
В моя вход има мъж на 36 години, който още лежи на гърба на майка си. Представяш ли си? Но пък вече е направил дете, което му е последната грижа. Преди него са цигарите и пиенето. Ето за такива хора говореше Бойко Борисов.
цитирай
80. vmir - 79. анонимен - GOR4IVATA ISTINA
03.01.2011 20:40
Абе, пуберче, ти чувало ли си, че в правова даържава, каквото искаме да бъдем, няма как да се въведе разграничение на етнически признак, а възмущението ти от ниските социални придобивки ще облагодетелства най-вече циганите, срещу които вдигаш пара? Поогледай се малко, ориентирай се в тематиката, пък тогава приказвай врели-некипели.
цитирай
81. анонимен - do putkakamon LAINARI
03.01.2011 20:43
MN INTERESEN SI TI OBA4E ... QD TE E 4E EDIN BYLGARIN E NAPRAIL EDNO LAPE .... I 4E NQKOI MU PLA6TA .... ABE KAK EDIN PUT NE KAZA 4E CIGANITE OTNOVO IM UVELI4AVAT POMO6TITE ... 4E NIKOI NE IM GI NAMALQ 4E TQHNOTO PARAZITQSVANE OTNOVO SE PODKREPQ !! PREDPO4ITAM DA PLA6TAM DANAK ZA 1 BYLGAR4E DAJE ZA 20 NO ZA NITO EDNO 4AVE .... 6TOTO NIKOGA TAKA ILI INA4E NQMA DA BA4KA QSNO LI TI E PRODAJNIKO
цитирай
82. анонимен - DO VMIR
03.01.2011 20:46
S TEB NE 6TA IZOB6TO DA GOVORQ PREDATELIU BEZRODEN EDNO 4AVE STRUVA 100 KINTA NA MESEC 6TOTO MAIKA MU VZEMA PO 55 USLOVIQ PO 10/10/30 LV ... 10 4AVETA SA 1000 LV NA MESEC TO4ENI OT HAZNATA A TE NIIIIIIIIIIKOGA NQMA DA NAPRAQT NI6TO ZA TAZI STRANA I DARJAVA ZA VAS TAPI POLITICI TQH NQMA DA MOJE DA DOITE ZAMISLQTE LI SE NAD TOVA ....
цитирай
83. tutankhamon661 - 55. анонимен - ot mitkotoy
03.01.2011 20:47
анонимен написа:
tutankamon e predatel....... sarca 4erveeeniiiii 4erveni hamelioniii ... 6te gi poznaete ne po kostiumite te sa razli4ni na cvqt no vinagi sa s 4erveno belio

Защо не вземеш да го напишеш на български? Нали ти не си предател. Защо не използваш нашите букви? Е, бих те разбрал, ако имаш уклон към чуждоземното, но тогава не се прави на големия родолюбец!
цитирай
84. анонимен - GOSPODIN BEHIR BOKO
03.01.2011 20:48
BEHIR4O .... NIKOI NE VI VQRVA TAPI 4ERVENI HAMELIONI SMENIHTE SI KOSTIUMITE NO VSI4KI OSTANAHTE S 4ERVENO BELIO PRODALJAVATE EDINSTVENATA POLITIKA - PODKREPQNE NA CIGANITE .. NAMALQNE NA ZAPLATITE UVELI4ENIE NA CENI DANACI I TAKSI ... VSI4KO SI VARVI PO 20 GODI6NIQ PLAN .... ABE BOIKO DRISLIO Q VZEMI PARITE DET GI DARPAHA 20 GODINI DET GI KRADQHA OT TAM GI VZEMI NIE POVE4E NQMAME NE RAZBIRA6 LI BE BOKLUK
цитирай
85. анонимен - NEGRAMOTEN SUM ZARADI TAPATA VI U4ILI6TA SISTEMA 4ERVENI DIREKTORI NA DASKALATA
03.01.2011 20:49
NEGRAMOTEN SUM NO SUM OTRAKAN I VSI4KO MI E QSNO PI4 ....
цитирай
86. vmir - 77. анонимен - Re
03.01.2011 20:50
анонимен написа:
Авторе? - Ти, лош генетичен материал ли си?


Прилагателното "лош" беше добавено от накакъв тъпак и подето от мнажество тъпаци, ЕДИНСТВЕНО, за да оправдаят собствената си тъпотия, но в оригиналния текст го има толкова, колкото я има и "забраната" на ББ да се правят деца. И понеже явно трябва да се обяснява на тъпаци, като за тъпаци ще го кажа, за да няма безрезултатно прегряване на тъпашки мозъци, че прилагателното "лош" пред съществителното "материал" не е казвано ИЗОБЩО от ББ, но понеже ми е ясно, че обяснявам като за тъпаци, няма да настоявам за линк, понеже тъпаците не знаят какво е това и за какво служи.
цитирай
87. анонимен - do vmir
03.01.2011 20:51
S TEB NE 6TA IZOB6TO DA GOVORQ PREDATELIU BEZRODEN EDNO 4AVE STRUVA 100 KINTA NA MESEC 6TOTO MAIKA MU VZEMA PO 55 USLOVIQ PO 10/10/30 LV ... 10 4AVETA SA 1000 LV NA MESEC TO4ENI OT HAZNATA A TE NIIIIIIIIIIKOGA NQMA DA NAPRAQT NI6TO ZA TAZI STRANA I DARJAVA ZA VAS TAPI POLITICI TQH NQMA DA MOJE DA DOITE ZAMISLQTE LI SE NAD TOVA ....
цитирай
88. kass - vmir
03.01.2011 20:51
С две думи vmir, преди да се роди сина ми работих по средно 12 часа, не страдах от липса на средства, но и нямах време. Когато обаче майчинският инстинкт ме притисна достатъчно реших да си родя дете и имах всичко необходимо. Та още тогава разбрах една максима "човек или има пари и няма време, или има време, но няма пари"... по силата на тази максима се запитах как успяват хората по света и като разпитах разбрах, че едното никак не пречи на другото, защото родителите не учат с децата си вкъщи, не излизат от работа за да ги водят по уроци или други допълнителни и важни за децата занимания. Децата имат свой свят и живот пригоден за тях, а родителите всички възможности за професионална изява. Тук обаче цялата рода се ангажира с отглеждането на едно дете, правят се графици и прочие, като най страшният вариант е децата да останат на самотек. Аз закъснях с един час да взема сина си от училище и той го прекарал на раздумка при директорката, някак нередно ми прозвучаха думите й "благодарете се, че е само едно. Не знаете за какво търчане става дума ако са две..." При обсъждането на часовете на свършване на чуилище ми бе обяснено, че учителите трябва да работят определени часове и допълнителните часове занималня изискват допълнителен персонал и съответно заплащане, което държавата не може да си позволи. Тъй, че става дума за омагьосан кръг. От тук следва и отговорът ми по въпроса с трябването. Щом "трябва" за определен период, значи "трябва" за всеки, както за родителите, така и за учителите или правителството да си подреди приоритетите. Когато се започне от това да се облекчат хората за да могат да работят и се развиват, тогава ББ ще бъде разбран от мен, но когато всичко е наопаки и държавата не ти служи, а затормозява няма да го разбера...
П.П. Ако само ти разкажа как протича една обикновена ревизия в момента и за какъв абсурд става въпрос ще ме разбереш напълно...
цитирай
89. tutankhamon661 - Неграмотен, но отракан! Ей това ми е ...
03.01.2011 20:52
Неграмотен, но отракан! Ей това ми е любимото - той е малък /никой, незначителен/, но вече знае.
Няма да се оправим скоро. Прекалено много са "знаещите".
цитирай
90. tutankhamon661 - Анонимен, какво си мислиш, че по...
03.01.2011 20:55
Анонимен, какво си мислиш, че постигаш като копираш едни и същи коментари? Нали ги оставих по веднъж. Защо ги пускаш пак?
цитирай
91. tutankhamon661 - 56. анонимен - I PO VAPROSA 4E MALKITE NE 6TAT DA U4AT
03.01.2011 20:58
анонимен написа:
4ERVENATA 4UMA RODI 4ALGATA I PROSTOTIQTA I 6TE BUDE POMETENA OT NEQ DO 10/15 GODINI

Чалгата няма нищо общо.
цитирай
92. анонимен - На 50 произволнни думи 10 са производни на тъпак и тъпаци.
03.01.2011 21:02
vmir написа:
анонимен написа:
Авторе? - Ти, лош генетичен материал ли си?


Прилагателното "лош" беше добавено от накакъв тъпак и подето от мнажество тъпаци, ЕДИНСТВЕНО, за да оправдаят собствената си тъпотия, но в оригиналния текст го има толкова, колкото я има и "забраната" на ББ да се правят деца. И понеже явно трябва да се обяснява на тъпаци, като за тъпаци ще го кажа, за да няма безрезултатно прегряване на тъпашки мозъци, че прилагателното "лош" пред съществителното "материал" не е казвано ИЗОБЩО от ББ, но понеже ми е ясно, че обяснявам като за тъпаци, няма да настоявам за линк, понеже тъпаците не знаят какво е това и за какво служи.

Обидите на са аргумент за да защитиш тезата си!Поздарави!
цитирай
93. vmir - 88. kass,
03.01.2011 21:07
Нали си чувала, че на всяко действие си има противодействие. Няма как милиони да искат да надлъжат държавата, а държавата да им уйдиса на всички, защото това е ликвидация и надпревара по разграбване. Излишно е да се повтарям, че не смятам всички за лъжци и мошеници, обратното - че заради такива страдат и коректните, защото няка как да научиш хората бързо да разграничават мошеници от честни, а това предполага определен общ мининум от проверки или норми, но щом по презумпция не искаш да го разбереш, излишно е да се мъча да ти го обяснявам.
цитирай
94. swan16 - Да, съгласна съм, че човек трябва да ...
03.01.2011 21:09
Да, съгласна съм, че човек трябва да си прави сметката. Съгласна съм, и че човек трябва да работи, да си плаща данъците и да може да се грижи сам за себе си.Съгласна съм, и че има хора, които на другите. Но смятам, че вместо премиера да дава такива крайни оценки да направи така, че ромите да не злоупотребяват с детски и майчинство, а тези пари да се разпределят между майките, които са работили и са си плащали осигуровките. Да промени регламента за прием в детските градини и да спре корупцията за прием там.
Какво получавам аз след като трето поколение в моето семейство нямаме забавена сметка за плащане или пък данък и осигуровка?
Ето за пример- преди година сестра ми и зет ми имаха много добра работа- получаваха доста над средните за София заплати,а а в растояние на седмица ги съкратиха и двамата. Това е от нещата, които човек не може да предвиди също.
Аз искам след като съм съвестен данъкоплатец и добър гражданин на тази държава то и тя да има някакви задължения към мен, а не само аз към нея. Защото иначе е малко еднопосочно- не мислиш ли? Само за ромите всичко, а за обикновения гражданини не.
Съгласна съм с премиера, че човек трябв ада си прави сметката, но не съм съгласна с крайното му изказване. Защото можеше просто да отговори на жената например, че сегашното правителство прави всичко възможно за да подобри това положение- не съм ли права? Тогава хем нямаше да е така крайно, хем нямаше да има толкова засегнати, хем щеше да го покаже в по-човечна светлина. Защото хората - обикновенните хора това искат- да видят политиците си в чисто човешка светлина.
цитирай
95. vmir - 92. анонимен - На 50 произволнни думи 10 са производни на тъпак и тъпаци.
03.01.2011 21:13
анонимен написа:
vmir написа:
анонимен написа:
Авторе? - Ти, лош генетичен материал ли си?


Прилагателното "лош" беше добавено от накакъв тъпак и подето от мнажество тъпаци, ЕДИНСТВЕНО, за да оправдаят собствената си тъпотия, но в оригиналния текст го има толкова, колкото я има и "забраната" на ББ да се правят деца. И понеже явно трябва да се обяснява на тъпаци, като за тъпаци ще го кажа, за да няма безрезултатно прегряване на тъпашки мозъци, че прилагателното "лош" пред съществителното "материал" не е казвано ИЗОБЩО от ББ, но понеже ми е ясно, че обяснявам като за тъпаци, няма да настоявам за линк, понеже тъпаците не знаят какво е това и за какво служи.

Обидите на са аргумент за да защитиш тезата си!Поздарави!


Мисля, че ясно обясних значението на думата "тъпак" и "тъпаци" в случая.
Ако мислиш, че некадърността да откриеш една лъжа и безкрайното й преповтаряне е нещо различно от тъпотия, моля назови онази по-подходяща или галеща слуха дума за хора ЯВНО служещи си с КЛЕВЕТА, за да ни научиш на спор с подобни персони, които в правова държава щяха да си плащат като попове за лукса да клеветят.

След като ми посягат на правото да живея в правова държава, нека имат поне доблестта да си отнесат определението "тъпаци", вместо да търсят под вола теле.
цитирай
96. tutankhamon661 - 57. анонимен - абв
03.01.2011 21:19
анонимен написа:
а за да напиша своето мнение, че това са недопустими думи( ми да сте си привили сметката.....) на един политик, и още повече Министър Председател на България.Повечето от нас, които са ходили в чужбина или поживели малко там или имат приятели там-знаят че има едни минимум от средства ,които държавата гарантира.ако по някакви причини изпаднеш в състояние да не можеш да си го осигуриш.За различните държави той е различен като средства гарантирани от Държавата и по този начин тя показва че се грижи за своя народ.Даже и за тази които се имигранти там! Той много добре го знае това и просто дали ще дочакаме времето , в което и пи нас ще стане реалност.!

В момента не е възможно да се направи това, защото парите ги няма. Бойко Борисов го каза милион пъти, но вместо да го разберат, рaзни го обвиниха, че се повтарял. Ще повтаря, много ясно, като това е главната причина.
В самото предаване премиерът каза нещо много важно: "Дори да имам парите, дори да ви ги дам, това ще значат санкции за България от Европа." Някои държави вече го усетиха. Нали се сещаш, че ако се стигне дотам, пак Борисов ще виновен, че сме наказани. Как да удовлетвори толкова мераци, някои от които са взаимно отричащи се?
цитирай
97. анонимен - auuu sankcii ama za tui 4e advat po 3 ...
03.01.2011 21:22
auuu sankcii ama za tui 4e advat po 3 miliada na godina za cigani koito nikoga nqma da ba4kat za tiq politici hahaha za tqh nqma li sankcii be putkakamon ... mn si platen !!!!
цитирай
98. tutankhamon661 - 58. анонимен
03.01.2011 21:26
анонимен написа:
Автора и друг път е писал подобни глупости.

Нали се сещаш, че анонимен не може да ме критикува. Покажи ти какво си написал и тогава се сравнявай с мен.
цитирай
99. анонимен - Напротив
03.01.2011 21:29
vmir написа:
анонимен написа:
vmir написа:
анонимен написа:
Авторе? - Ти, лош генетичен материал ли си?


Прилагателното "лош" беше добавено от накакъв тъпак и подето от мнажество тъпаци, ЕДИНСТВЕНО, за да оправдаят собствената си тъпотия, но в оригиналния текст го има толкова, колкото я има и "забраната" на ББ да се правят деца. И понеже явно трябва да се обяснява на тъпаци, като за тъпаци ще го кажа, за да няма безрезултатно прегряване на тъпашки мозъци, че прилагателното "лош" пред съществителното "материал" не е казвано ИЗОБЩО от ББ, но понеже ми е ясно, че обяснявам като за тъпаци, няма да настоявам за линк, понеже тъпаците не знаят какво е това и за какво служи.

Обидите на са аргумент за да защитиш тезата си!Поздарави!


Мисля, че ясно обясних значението на думата "тъпак" и "тъпаци" в случая.
Ако мислиш, че некадърността да откриеш една лъжа и безкрайното й преповтаряне е нещо различно от тъпотия, моля назови онази по-подходяща или галеща слуха дума за хора ЯВНО служещи си с КЛЕВЕТА, за да ни научиш на спор с подобни персони, които в правова държава щяха да си плащат като попове за лукса да клеветят.

След като ми посягат на правото да живея в правова държава, нека имат поне доблестта да си отнесат определението "тъпаци", вместо да търсят под вола теле.

Изобщо не си обяснил значението на думите "тъпак" и "тъпаци", освен прозрачната наивност при защитата на горепосочената теза чрез употребата стимуланти.Пий по малко количество Red Bul, преди да влизаш в дискусия!Чао и Лека Продължителна Нова година
цитирай
100. tutankhamon661 - 59. анонимен - PLENIUM NA BKP 88 GODINA
03.01.2011 21:30
анонимен написа:
- NIE 6TE DAVAME POMO6T I 6TE PODKREPQME CIGANITE ZA6TOTO SLED PROMENITE BYLGARITE NIKOGA POVE4E NQMA DA GLASUVAT ZA NA6ITE PARTII

Доста назад мяткаш. Нали не мислиш сериозно, че Бойко Борисов обича циганите?
цитирай
101. анонимен - putka kamoun e platen bokluk za 20 lv prodava naroda si
03.01.2011 21:31
putkakamoun otri4a vsi4ki realni fakti i samo maje okolo p4elata maika boko qvno sa mu platili dobre ... - otri4ane na problema 4e boko uveli4i ciganskite pomo6ti a na nas ni vika da ne praim deca ... obra horata o6te s danaci taksi a posle vika 4e nqma pari ... ne napravi ni6to ama ni6toi4ko daje i na polovinata ot banditite det ni kradqha predi nego !!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
102. анонимен - do putkakamon pro4eti post 101 i kaji konkretno selq4e o6te li vqrva6 4e ima biv6 KOMUNIST
03.01.2011 21:34
...............................................
цитирай
103. tutankhamon661 - 60. анонимен - ...
03.01.2011 21:37
анонимен написа:
az puk ne pu6a ne piq s dohod 1000 lv ob6to sme s jenata skromno no uspqvame da imame 3 .... kolko ot vas bratq bylgari pu6at i piqt a ne si pravqt vtoro ili treto dete ... zna4i za cigari i alkohol ima puk za deca ne .... nikoi ne e vinoven na tez det ne iskat da imat deca prosto da ne se zanimavat s horata deto gi pravqt

Ето, че имало начин. Много хора обаче не са готови да се лишават, ако се наложи. Те искат само да получават. Да, ама не може всички да сме принцове и принцеси, осигурени до живот.
цитирай
104. анонимен - do TUTANKAMON
03.01.2011 21:42
DA NO PRIQTEL HORA KATO TOQ DET SA VOLOVE GI E IMALO PREZ VAZROJDENIETO SEGA EDVA 20 % SA TAKIVA ... OSTANALITE PROSTO NQMA DA MOGAT DA IZDARJAT ... INA4E ZNAEM 4E PRINCOVE I PRINCESI SA SAMO CIGANITE TE CQQQQQQQQQQQL JIVOT SAMO CUCAT I NE DAVAT NI6TO NA POLITICITE AMA NI6TI4NO I NIKOGA NQMA DA BA4KAT ZA TQH AMA NIKOGA !!!
цитирай
105. анонимен - TUTAN
03.01.2011 21:44
ZA6TO NE PRO4ETE 101 I DA KAJE6 REALNO ZA6TO OTNOVO UVELI4IHA CIGANSKITE POMO6TI NA NAS NI SE KAZVA 4E NE TR QIMAME DECA PUK ZA SMETKA NA TOVA ... SKUSAHA NI OT DANACI TAKSI DAJE ZAPLATITE NAMALIHA NO UJ NQMALO PARI VYPREKI 4E HAZNATA UJ BILA PO PALNA OT PREDI ... I KAK MOJE PONE POLOVINATA BANDITI PREDI BOKO DA NE SA V ZATVORA SLED KATO UJ E PROTIV TQH PARITE MILIARDITE TO4ENI S GODINI SA U TQH ZA6TO NE GI VZEME OT TAM A TORMOZI O6TE POVE4E NARODA .... TOVA MI GOVORI SAMO 4E POREDNATA MASONO ILUMINATSKA SVINIA RABOTE6TA SRE6TU BYLGARIA
цитирай
106. tutankhamon661 - 61. vmir - Достатъчният средностатистически минимум, който у нас е мизерен, ще нарастне,
03.01.2011 21:52
vmir написа:
когато мрънкачите престанат да мрънкат и сами разкрият неоснователно мрънкащите, за да остане и за истински изпадналите в беда, които се борят толкова напрегнато, че нямат време и възможност да мръкнат или изпъшкат.

Всички останали мрънкат, ЕДИНСТВЕНО за да получат повече с мининум усилия, или защото са чули, че мрънкането помага да измъкнеш онова, което би трябва ло да отиде в помощ на истински нуждаещите се. Хайде мрънкачи, писна ни да ви слушаме, направете нещо полезно, а ако правите, помогнете на по-нуждаещите се от вас, вместо да посягате на тяхното.

Този твой коментар ми напомня за мои познати - свекърва и снаха. Последната все плаче, че майчинството е малко, а в същото време свекървата работи без договор и взима помощи като безработна. А колко още има като нея? Много. Не че само това е причината, но оттук малко, оттам малко и бюджетът се източва. В крайна сметка няма за увеличение на майчинството.
цитирай
107. анонимен - ZABLEELO MI E AGANCE
03.01.2011 22:11
TUKA OTNOVO SE NADAHVAT RAZLI4NI KASTI ME NARODA MESTO DA OBARBAT VNIMANIE NA OSNOVNITE PROBLEMI HAHAHA VZEHA DA OBVINQVAT SEMEISTVATA NA BYLGARITE SNAHI SVEKARVI HAHAHA EMI NALI VIE ISKATE DA VI BA4AT HORATA DO GROB .... AIDE POSLEDNO SQ DA BA4KAME LI ILI DA SME KATO CIGANITE .. DA NE BA4KAME ILI KAK I VIE NE ZNAETE OSNOVNIQ PROBLEM NA TOZI SPECIALNO E 4E 80 % OT PARITE OTIVAT ZA EDNA 4AST OT NASELENIETO KOQTO NIKOGA NQMA DA RABOTI ZA TAZI STRANA I ZA VAS POLITICI TQH NQMA DA GI DOITE NIKOGA !!! VAPROSA E TAM 4E CELTA E DRUGA UNI6TOJENIE NA NARODA ... PLANA RANUT ILI NE6TO PODOBNO NIE SME DLAJNICI NA CELIQ SVQT OT VEK I VEKOV ! .... SEGA PREDLAGAT DA BA4KAME SAMO ZA TQH .... EDIN NAROD VARVI KAM KLANICATA I BLEE LI BLEE
цитирай
108. tutankhamon661 - 62. анонимен - EI BOIKO MN SI PROST
03.01.2011 22:17
анонимен написа:
SPIRAI POMO6TITE NA VSI4KI BE ! kvO E TUI NE6TO - BEZRABOTEN V TRUDOSPOSOBNA VYZRAST .... DA HODQT DA BA4KAT HORATA DAVAT RABOTA IMA ... OBA4E NIKOI NE 6TE ZA 500 ... VSEKI ISKA 800 ... EMI BOKO TIKVO DAI IM PO 800 .... I OT TAM NATATAK KOITO NE BA4KA DA UMIRA GLADEN ( VAJI I ZA CIGANITE )

Защо мислиш, че ще са доволни на 800? Колко му е да поискат 1000? И защо казваш "Боко, дай им"? Да не зависи само от него?
цитирай
109. tutankhamon661 - 63. анонимен
03.01.2011 22:22
анонимен написа:
sujelqvam pi4 no sam s 500 smetkite mi sa 450 ... nqma nakade da pomagam pove4e na cigani i komuneta iz instituciite krai falirah iskam revan6 sega ednite da mi davat pari iskam a drugite da ba4kat vmesto men iskam prava kato na ciganin komunist nastoq6t biznesmen mutra

Да не мислиш, че на някой му е приятна тази ситуация? Бойко Борисов също не я харесва.
Да кажем, че реши да действа брутално спрямо циганите. Какво ще последва? Мислиш ли, че противниците му ще го подкрепят, след като и те ще имат полза? Абсурд. Ще използват циганското недоволство, за да го свалят, от което и те самите ще изгубят. Но на тях им е фикc-идея той да слезе от премиерския пост. Друго не ги интересува.
цитирай
110. анонимен - каза каквото мисли, там е проблема
03.01.2011 22:25
tutankhamon661 написа:
Еее, сега и геноцид! Този човек го изкарахте по-черен и от Дявола.
Какво толкова е казал? Неща, които всеки човек знае, но един преиначи думите му и всички надуха гайдата. Щом такова културно изказване предизвика катаклизми, какво ли ще стане, ако някой ден наистина каже нещо цинично?


политиката на кабинета му го показва, попитай младите майки колко стаж им трябва за да получават майчински, попитай ги колко редовно и след какво време си получават болничните за децата, попитай ги какви са критериите за да им вземат децат ана ясли или градина, и още много, много въпроси... недай си боже някой да има пък болничко дете и да му се наложи да ходи по етажите тук там из министерствата за да си оформи документите на детето, я за животоспасяваща операция или от тоя сорт нещо... после си помисли кои са облагодетелствани от всички тези промени в законите и не е ли цинично все пак да кажеш: ми да сте си правили сметката като сте раждали, след като орязваш системнои правата на майките и децата им ти самия ?
цитирай
111. gbfil2 - Некомпетентност и арогантност!
03.01.2011 22:28
Пиша от позицията на човек, на когото от години битието не зависи от безумията, които се случват в родината му. Изключителна некомпетентност и арогантност олицетворява управлението на родината ни през последните години. Бойко Борисов и сие въобще не правят изключение, ама никак. Но в едно е прав, не трябва да има българчета, така няма да съществува проблем с детските градини.
цитирай
112. анонимен - FUNDAMENTALNO
03.01.2011 22:43
UVAJAVAM DALBOKO GOSPODATA EVREI NE ZARADI METODITE 4REZ KOITO SA SE DOBRALI DO SVETOVNATA VLAST A S TOVA 4E SA IZKLJU4ITELNO MADRI HORA .... 6TE IM KAJA EDNO .... TE ZNAQT VSI4KO ... I ZNAQT 4E AKO EDIN OT TEZI DVA NARODA IZ4EZNE PODA ILI ANTIPODA .... TUK SI4KO 6TE SPRE NA EDNO NIVO ... NQMA DA IMA RAZVITIE ZABELQZVATE LI 4E KOLKOTO SA PO MALKO BYLGARITE PO SVETA I KOLKOTO PO OBEZVERENI I NI6I STAVAT TOLKOVA PO KUM RAZRUHA OTIVA TOI DRUGOTO SA OPITI ZA SISTEMI I BQGANE OT REALNOSTA ... GOSPODA AZ SUM NI6TOJESTVO PRED VAS NO MOLQ VI PRIEMETE TOVA KOETO E FAKT VSE PAK BOGOVETE SA NI DALI NE6TO NA KOETO DA SE OSNOVAAVA CQLOTO NI RAZVITIE ... PRENEBREGVANETO NA TOVA 6TE PREDIZVIKA NAMESATA IM ! :)
цитирай
113. анонимен - KRAI
03.01.2011 22:46
OTUK NATATUK SPIRAM DA SE BYRKAM V RAZVITIETO NA TOZI SVQT ! NO I VIE NQMA DA IMATE POSLEDNATA DUMA ... ZABRAVQTE 4E NAD VAS E NEBETO !
цитирай
114. анонимен - Избор
03.01.2011 23:35
Всеки има право на избор. Една жена, ако наистина иска да отгледа децата си няма да работи за минимална работна заплата, ако трябва ще потърси работа в чужбина. Щом едни могат и други могат. В края на краищата никой на никого не е казал че трябва да гледа децата си с минималната работна заплата
През 96 година баща ми започна и допълнителна работа, за да уча в Пловдив, защото беше непосилно за семейството ни. Никой не ни питаше с колко пари трябваше да живеем, аз все гледах да спестя по нещичко, защото знаех, че за да ми пратят в Пловдив пари, те лишават себе си и брат ми от много нужни неща..
Но това беше техният избор. Те имат право на него и всеки има избор кое как да направи вече.. Щом тогава хората са имали избор, а бяха по-гладни години, сега имат повече възможности да не останат с минималната работна заплата.. А премиерът не е длъжен да го прави вместо тях..
цитирай
115. анонимен - 8773
03.01.2011 23:54
a zashto nqkoi koito nishto ne prai cel jivot tochi haznata i se mnoji kato virus boiko ako ne se spravi s toz poblem za nikaf hui ne eabe izobshto pone edin problem da oprai ne samo da davat ppo televiziqta amerikanska ninja ili puk latino seriali
цитирай
116. анонимен - istinata
03.01.2011 23:59
za6to trq bqgame navanka za da mojem da imame deca vypreki 4e im ba4kame a drugi bez da izlizat i bez da ba4kat imat po 6
цитирай
117. therainss - Приятелю автор
04.01.2011 01:19
Отново се убедих - нито един политик не заслужава уважение!!! Всичките трябва да се натикат в гъза си и празнично да се разстрелят, мамицата им долна!!!
цитирай
118. silencemurmur - за хората, които прекарват деня си с бутилка бира в ръка, люпейки семки на някоя пейка.
04.01.2011 02:17
Такива граждани надали биха си използували правото за потомство.
Който има грижи за всекидневната бира и семки,
няма сила нито пък интерес да носи отговорност за деца.
Малцинствата са многплодни...., а не тези по пейките.
цитирай
119. анонимен - bez komentar
04.01.2011 07:12
88 млн. лв. повече за заплати на чиновниците ...... az ko vi kazah samo za cigani i komunisti ima mangizi tui e
цитирай
120. ok3223 - Това знае баба, това бае
04.01.2011 07:29
Клипчето е подстригане Туткамончо, а това става лесно. В ТВ предаване думаите звучеха" да си си правила сметката ". Дете се гледа за около 18 гад. Кой е могъл да предвиди, че менте полицай и пожарникар ще стане м-р председател на Булгаристан? Такъв прецедент в нашата, а и в Европ. История няма. А за 18 год у нас се смениха 10-на правителства съставени от какъв ли не айдук-министри, всичките днес богати хора. И бб не е преспал прехода и е много богат и дава съвети от позициите на такъв. Не с 240, а и с 540лв заплата е много трудно посрещнеш разходите по отглеждането на 1, камо ли на 2 деца. Парно, ток, вода, дрехи, учебници, храна , за Инт. и други работи май нищо не остава. Затова болшинството имат по 1 и рядко 2 деца. А заради кризата на почти всички работещи бяха намалени заплатите на много места наполовина.
Преди сакралната 1989 год. с 240 лв заплата да отгледаш 2 деца не беше проблем; хляба беше стотинки, сиренето и месото 1-2 левчета килото и тн. млекото също, парното на апартамента 10-на лв, тока 5-6лв.
Днес, ппри мутродемокрацията цените са 10-ки пъти по-високи. Трамваен билет беше 4ст., сега е лев. А заплатите, каквито бяха преди 1989 год. В ТОВА Е ПРОБЛЕМЪТ НА БЪЛГ. НАРОД.
НЕ е ПРОБЛЕМ ЗА БИВШИТЕ МИНИСТРИ И 400 ДНЕШНИ МИЛИОНЕРА, КОИТО СЕ РАЗВЪДИХА С ЧЕСТЕН ТРУД У НАС.
Проблемът на ББ е, че говори много, малко мисли. Дефицит на КИ, на култура , и обоикновена човещина.
цитирай
121. vmir - 118. silencemurmur - за хората, които прекарват деня си с бутилка бира в ръка, люпейки семки на някоя пейка.
04.01.2011 07:57
silencemurmur написа:
Такива граждани надали биха си използували правото за потомство.
Който има грижи за всекидневната бира и семки,
няма сила нито пък интерес да носи отговорност за деца.
Малцинствата са многплодни...., а не тези по пейките.


Много вярна консттация!!!
Години наред, бирата ми е била недопустим лукс дори за празници, защото по-важни са били разходите, без които децата ми не биха си изпълнявали спокойно задълженията в училище или биха срещали определени трудности, решаването на които искат пари. Никога не съм бил безработен (не го казвам да се хваля, защото това не винаги зависи от нас), нито съпругата ми, а дори и семките са ни изглеждали дълго време като лукс. Самият аз отказах цигарите след много години мъчителни усилия, и какво съм срещал - армии от хора, готови на всичко за да имат всеки ден неща, които аз си позволявам само по празници, просяци, които просят за луксозни цигари и посещаване на заведения, а после се тръшкат, че държавата не им давала шанс за децата, на които самите те не са дали шанс много преди държавата да ги ограничи в каквото и да било...

България е станала държава на безочливото вайкане и подлото оплюване до степен, че негодяите могат да бъдат лесно разпознати по вайкането и плюенето. Истински нуждаещите се просто нямат сили да се обадят, камо ли да надвикат вайкащите се и плювачите.
цитирай
122. vyordanoff - Ако думите бяха на Станишев?Пак ли?
04.01.2011 08:44
Фараоне ЧНГ!
След два прочита на поста ти не съм съвсем убеден какво точно ни казваш-обясняваш ни и ни убеждаваш в правотата на бойко,т.е. адвокатстваш или искаш да убедиш сам себе си и търсиш форум,който да мисли същото?Май е първото,но дано е второто-това би значило,че се съмняваш,а стигайки до истината,чрез съмнение е гаранция за търсене на обективност.Колкото и да се стараеш да омаловажиш,какво точно е казал и какво е искал да каже-извинявай, но все пак го казва Премиер,а не Юлиан Вучков!Не съм човек люпеш семки на пейка с бира в ръка.От Господ ли,от природата ли,но от най низшия организъм-до човека,ние сме на този свят за да се възпроизведем и да отстъпим отивайки си на следващите след нас.Не случайно в България има една житейска максима,че в живота си човек трябва да остави син,да построи къща,да посади дърво,а в Родопите казват и да съгради чешма!Фараоне,ако тези думи/пък и другите-лошия човешки м-л,шибания народ/бяха казани от Първанов,Станишев или Доган,дали щеше да си с това мнение?От какво бяха провокирани думите на пожарникаря?От една почти отчаяна жена гледаща двете си деца с минимална заплата.А тя изключение ли е?Каква алтернатива и предложи бойко-човек да планира живота си и да прецени може ли да гледа деца? Цинизъм!
Тутане,днес се терзаеш,щото ти е разклатена вярата-Утре,утре ще се срамуваш,както аз,че гласувах за Болен!
цитирай
123. tutankhamon661 - 64. oposin21 - опа на разбирачите
04.01.2011 09:40
oposin21 написа:
Хайде да си обещаем за тази година да имаме по +1 или 2 че и повече деца!
Хайде де нали сте "отворенгяс" без да му мислим дали ще ги храним , обличаме, не дай си боже лекуваме , хайде бе отворковци имаме време 9 месеца са не 13 до края,сега 1 дай боже 2 догодина още толкова без да си правим сметка дали можем да се грижим за тях който може БРАВО давай ти си, другите -тури мъка на душа и юруш на маслините хайде да ви видя а аз съм пас не мога повече от това и съм съгласен с премиера простирам си краката според чергата Хайде живи и здрави

Нали видя, че някои изтълкуваха постинга дори като призив да не се работи? Всякa дума се разбира по сто различни начина. Ако си премиер, става още по-страшно, особено като се има предвид, че разни хора търсят само лошото и заяждането. В телевизионно предаване трудно можеш да угодиш на всички мераци. Само помисли колко хора са се обидили и на Росен Петров, че изобщо не е прочел въпроса им, а е избрал друг. Абе причини да се сърдиш винаги ще се намерят.
цитирай
124. tutankhamon661 - 66. анонимен - TOVA E POPULIZAM EFTIN DOLEN POPULIZAM NA TOZI 4ERVEN HAMELION
04.01.2011 09:46
анонимен написа:
DA GOVORI6 TAKA 4E TIQ DET NE BA4KAT NE TRQ DA IMAT DECA A V SU6TOTO VREME DA IM VDIGA6 O6TE POMO6TITE .... S EDIN UDAR DVA ZAEKA ... NAIVNIQ BYLGARIN IZLAGAN A MANGALA DOVOLEN I PAK GLASUVA .... HEM AGNETO CQLO HEM VALKA SIT

Защо говориш само за циганите? Как да се справи с тях като е принуден да отвръща на нападки от милион други места?
цитирай
125. tutankhamon661 - 68. анонимен - ss
04.01.2011 09:52
анонимен написа:
da ima6 deca e pravilegia.trjbva dobre da se podgotvi6 za zrelia si jivot.da u4i6 i naistina da nau4i6 mnogo i za profesiata si i za ob6ta kultura.da sazdade6 tolko deca kolkoto moje6 da otgleda6 i izu4i6.drugoto e ciganska rabota.po 15-16 deca koito jivejt v bednos i mizeria,neobrazovani poludivi sa6testva bez kulturna i moralna cennostna sistema,bade6t kriminalen kontingent.tova trjbva da bade prekrateno vednaj i zavinagi.ima tendencia dumite na b.borisov da badat preina4avani zloumi6leno.razbiram zlobata na biv6ite upravnici koito naroda spravedlivo othvarli,no te sa6to sa 4ast ot nas i im e vreme da vljzat v krak a ne da prodaljvat da sazdavat raznoboi zaradi drebniote im kelepirdjiiski interesi.

Повечето хора обичат децата. Сега се сърдят, че едно не могат да си позволят, но ако можеха, като нищо щяха да недоволстват, че не могат да имат примерно пет.
Не са само циганите. Техните грехове са всеизвистни, но много хора се крият зад тях, а правят абсолютно същото. Не случайно съществува приказката "циганска работа", която се използва не само за малцинствата.
цитирай
126. tutankhamon661 - 69. oposin21
04.01.2011 10:03
oposin21 написа:
аноноимен 44 страхлива грешка на природата защо си анонимен?

Тук е пълно с тарикати, но анонимни. Дори по форумите са жалки, страхливи душици.
цитирай
127. tutankhamon661 - 72. kass
04.01.2011 10:30
За всичко си права. Само ще ти напомня, че по същия начин стои въпросът с празната каса: как да покриеш всички разходи от раз, след като парите просто ги няма? Знаем го добре, но все се намира някой да каже "Еее, все с това се оправдава!" Как иначе, след като това е основния проблем?
цитирай
128. tutankhamon661 - 74. анонимен
04.01.2011 10:37
анонимен написа:
ne mi kazvai kolko deca i kak da gi pravq piklio na 29 sum i imam ve4e 3 ! a mangalite koi 6te im pla6ta za decata ? koi koi koi kogato nie ot 6 miliona se stopim na 4.5 a te ot 500 hilqdi stanat 2 miliona koi koi koi ???? sled 30-40 godinki koi koi koi ????

За циганите знаем. Кажи какво да правим с българите, които имат cъщото поведение?
цитирай
129. tutankhamon661 - 77. анонимен
04.01.2011 10:52
анонимен написа:
Авторе? - Ти, лош генетичен материал ли си?

Както и да ти отговоря, ще имаш възможност да го извъртиш според нуждите си. Затова ще се въздържа. Но ако искаш, ти можеш да ми отговориш на въпроса "Циганите лош генетичен матариал ли са?" Питам, защото един анонимен все за тях говори, т.е. явно ги смята са втора ръка хора. При това положение няма право да се сърди, ако някой нарече него по същия начин.
цитирай
130. tutankhamon661 - 80. vmir - 79. анонимен - GOR4IVATA ISTINA
04.01.2011 11:06
vmir написа:
Абе, пуберче, ти чувало ли си, че в правова даържава, каквото искаме да бъдем, няма как да се въведе разграничение на етнически признак, а възмущението ти от ниските социални придобивки ще облагодетелства най-вече циганите, срещу които вдигаш пара? Поогледай се малко, ориентирай се в тематиката, пък тогава приказвай врели-некипели.

Да бе, странно. Този само за цигани говори. Да не живее в циганската махала? Или е патил от мургави?
цитирай
131. tutankhamon661 - 81. анонимен
04.01.2011 11:08
анонимен написа:
MN INTERESEN SI TI OBA4E ... QD TE E 4E EDIN BYLGARIN E NAPRAIL EDNO LAPE .... I 4E NQKOI MU PLA6TA .... ABE KAK EDIN PUT NE KAZA 4E CIGANITE OTNOVO IM UVELI4AVAT POMO6TITE ... 4E NIKOI NE IM GI NAMALQ 4E TQHNOTO PARAZITQSVANE OTNOVO SE PODKREPQ !! PREDPO4ITAM DA PLA6TAM DANAK ZA 1 BYLGAR4E DAJE ZA 20 NO ZA NITO EDNO 4AVE .... 6TOTO NIKOGA TAKA ILI INA4E NQMA DA BA4KA QSNO LI TI E PRODAJNIKO

Как никой не е казал? Циганите са основна тема по всички форуми. Друг е въпросът, че ти само тях виждаш. Да, ама не може само това да дъвчем.
цитирай
132. tutankhamon661 - 94. swan16
04.01.2011 11:31
Според мен точно това искаше да каже Бойко Борисов. Дори много пъти го е правил. Всичко, което посочваш, е вярно. Проблемът е, че няма пари за нищо.
Не знам дали си обърнала внимание, че премиерът каза "Дори да имам парите, дори да ви ги дам, това ще значи санкции за България от Европейския съюз." Не всичко зависи от него.
цитирай
133. tutankhamon661 - 101. анонимен
04.01.2011 11:34
анонимен написа:
putkakamoun otri4a vsi4ki realni fakti i samo maje okolo p4elata maika boko qvno sa mu platili dobre ... - otri4ane na problema 4e boko uveli4i ciganskite pomo6ti a na nas ni vika da ne praim deca ... obra horata o6te s danaci taksi a posle vika 4e nqma pari ... ne napravi ni6to ama ni6toi4ko daje i na polovinata ot banditite det ni kradqha predi nego !!!!!!!!!!!!!!!

Да твърдиш, че ГЕРБ не са направили нищо, е абсурдно. Меко казано.
цитирай
134. tutankhamon661 - 107. анонимен
04.01.2011 11:47
анонимен написа:
TUKA OTNOVO SE NADAHVAT RAZLI4NI KASTI ME NARODA MESTO DA OBARBAT VNIMANIE NA OSNOVNITE PROBLEMI HAHAHA VZEHA DA OBVINQVAT SEMEISTVATA NA BYLGARITE SNAHI SVEKARVI HAHAHA EMI NALI VIE ISKATE DA VI BA4AT HORATA DO GROB .... AIDE POSLEDNO SQ DA BA4KAME LI ILI DA SME KATO CIGANITE .. DA NE BA4KAME ILI KAK I VIE NE ZNAETE OSNOVNIQ PROBLEM NA TOZI SPECIALNO E 4E 80 % OT PARITE OTIVAT ZA EDNA 4AST OT NASELENIETO KOQTO NIKOGA NQMA DA RABOTI ZA TAZI STRANA I ZA VAS POLITICI TQH NQMA DA GI DOITE NIKOGA !!! VAPROSA E TAM 4E CELTA E DRUGA UNI6TOJENIE NA NARODA ... PLANA RANUT ILI NE6TO PODOBNO NIE SME DLAJNICI NA CELIQ SVQT OT VEK I VEKOV ! .... SEGA PREDLAGAT DA BA4KAME SAMO ZA TQH .... EDIN NAROD VARVI KAM KLANICATA I BLEE LI BLEE

Защо преиначаваш думите ми? Всъщност направо ги подменяш. Кой и кога е казал, че не трябва да се работи?
цитирай
135. tutankhamon661 - 110. анонимен - каза каквото мисли, там е проблема
04.01.2011 11:50
анонимен написа:
tutankhamon661 написа:
Еее, сега и геноцид! Този човек го изкарахте по-черен и от Дявола.
Какво толкова е казал? Неща, които всеки човек знае, но един преиначи думите му и всички надуха гайдата. Щом такова културно изказване предизвика катаклизми, какво ли ще стане, ако някой ден наистина каже нещо цинично?


политиката на кабинета му го показва, попитай младите майки колко стаж им трябва за да получават майчински, попитай ги колко редовно и след какво време си получават болничните за децата, попитай ги какви са критериите за да им вземат децат ана ясли или градина, и още много, много въпроси... недай си боже някой да има пък болничко дете и да му се наложи да ходи по етажите тук там из министерствата за да си оформи документите на детето, я за животоспасяваща операция или от тоя сорт нещо... после си помисли кои са облагодетелствани от всички тези промени в законите и не е ли цинично все пак да кажеш: ми да сте си правили сметката като сте раждали, след като орязваш системнои правата на майките и децата им ти самия ?

Тези проблеми не са нови. Не знам защо обвиняваш сегашното правителство. Получава се същото като с протеста на учениците - все едно Бойко Борисов е измислил нещо новo и айде, той е виновен.
Ти поне ще кажеш ли откъде да вземат пари за празната каса?
цитирай
136. tutankhamon661 - 111. gbfil2
04.01.2011 12:58
gbfil2 написа:
Пиша от позицията на човек, на когото от години битието не зависи от безумията, които се случват в родината му. Изключителна некомпетентност и арогантност олицетворява управлението на родината ни през последните години. Бойко Борисов и сие въобще не правят изключение, ама никак. Но в едно е прав, не трябва да има българчета, така няма да съществува проблем с детските градини.

Нали знаеш колко детски градини откри Бойко Борисов? Всеки път се чуди защо предишното правителство е отчело с милиони повече, отколкото е необходимо за построяването на тези заведения. Ммда, кражби са, но не на ГЕРБ. Това обяснява защо толкова хора се опитват да изкарат Борисов лъжец. Не е приятно да им разкрият "спатиите".
цитирай
137. tutankhamon661 - 112. анонимен - FUNDAMENTALNO
04.01.2011 13:11
анонимен написа:
UVAJAVAM DALBOKO GOSPODATA EVREI NE ZARADI METODITE 4REZ KOITO SA SE DOBRALI DO SVETOVNATA VLAST A S TOVA 4E SA IZKLJU4ITELNO MADRI HORA .... 6TE IM KAJA EDNO .... TE ZNAQT VSI4KO ... I ZNAQT 4E AKO EDIN OT TEZI DVA NARODA IZ4EZNE PODA ILI ANTIPODA .... TUK SI4KO 6TE SPRE NA EDNO NIVO ... NQMA DA IMA RAZVITIE ZABELQZVATE LI 4E KOLKOTO SA PO MALKO BYLGARITE PO SVETA I KOLKOTO PO OBEZVERENI I NI6I STAVAT TOLKOVA PO KUM RAZRUHA OTIVA TOI DRUGOTO SA OPITI ZA SISTEMI I BQGANE OT REALNOSTA ... GOSPODA AZ SUM NI6TOJESTVO PRED VAS NO MOLQ VI PRIEMETE TOVA KOETO E FAKT VSE PAK BOGOVETE SA NI DALI NE6TO NA KOETO DA SE OSNOVAAVA CQLOTO NI RAZVITIE ... PRENEBREGVANETO NA TOVA 6TE PREDIZVIKA NAMESATA IM ! :)

Съгласен съм. Аз лично уважавам евреите. Даже се възхищавам на много от тях.
цитирай
138. tutankhamon661 - 114. анонимен - Избор
04.01.2011 13:14
анонимен написа:
Всеки има право на избор. Една жена, ако наистина иска да отгледа децата си няма да работи за минимална работна заплата, ако трябва ще потърси работа в чужбина. Щом едни могат и други могат. В края на краищата никой на никого не е казал че трябва да гледа децата си с минималната работна заплата
През 96 година баща ми започна и допълнителна работа, за да уча в Пловдив, защото беше непосилно за семейството ни. Никой не ни питаше с колко пари трябваше да живеем, аз все гледах да спестя по нещичко, защото знаех, че за да ми пратят в Пловдив пари, те лишават себе си и брат ми от много нужни неща..
Но това беше техният избор. Те имат право на него и всеки има избор кое как да направи вече.. Щом тогава хората са имали избор, а бяха по-гладни години, сега имат повече възможности да не останат с минималната работна заплата.. А премиерът не е длъжен да го прави вместо тях..

По същия начин разсъждавам и аз. За нещастие голяма частот българите предпочитат някой друг да мисли вместо тях, а те самите никога не се чувстват виновни. Самокритика ли? Дори не знаят значението на тази дума. Може ли да прогресираш без самокритика? Изключено. После защо така, защо онака.
цитирай
139. анонимен - явно виждаме различни неща
04.01.2011 13:18
creatura написа:
Уважавам две неща в хората.Първо да заставаш зад действията си и второ, когато се налага да говориш за това,а не да се скриваш зад хора или политически извъртания.Бойко Борисов притежава и двете.Директен е и е жалко,че хората не виждат положителните стъпки на България от началото на неговото управление.Въпреки,че уж имаше смяна на комунистически режим с демокрация,за мен реалната такава настъпи от избирането на Борисов.Иначе постоянно виждах в правителството същите червени главанари,които въртяха гъз към всяка друга политическа сила,само и само да останат да папат от народа.Или пък постоянно образуваха нови и нови партии.....същите уж сини,жълти,зелени или независими.
Има обаче и една друга страна на медала.Това правителство завари България в много тежко положение и хората с право се оплакват.Няма работа,младите хора са по чужбина,в България е пълно с пенсионери,циганите не искам и да ги споменавам.Но нещата бавно си идват на мястото.Та за прословутите думи на премиера....да правим сметка за живот,деца,кариера,семейство.Това е нещо съвсем естествено.ХОРАТА са го казали "Софрата според парата".ТОЧКА.

Явно виждаме различни неща, всичко е въпрос на гледна точка,тълуване на думите и симпатии.
В крайна сметка всеки има право на мнение, но това ми е странно...
Какво толкова се е променило у нас?
Може би броя (безкраен) на ТВ изявите и непрекъснатите оправдания с "преди"..
Да ама вече ни писна от думи, къде са реалните действия
цитирай
140. rpatel - Говориш за българите, които лупяп ...
04.01.2011 13:55
Говориш за българите, които лупяп семки и отказват да работят и да имат деца, а не мислиш ли, че те са малцина на фона, на цяла една етническа група, която не само отказва да работи, но дори смята, че останалите СА ДЛЪЖНИ да ги хранят и което е най-лошото се плодят безконтролно. Защото Иван, който люпи семки е един, ама какво да кажем за цялата рода на Манго? Мен това с Манго ме притеснява много повече, защото не става дума за определен индивид, както се казва във всяко стадо има мърша, а за цяла етническа група, която от деца е научена така, на мързел и че някой Е ДЛЪЖЕН да ги храни, облича, да им плаща сметките и т.н. Какво ще кажеш по въпроса?
цитирай
141. ironhot - ...Човек трябва добре да си прави сметка на живота, децата, парите, кариерата
04.01.2011 14:08
Е какво толкова ни е казал бате Бойко? Голата истина. Не ми е най-любимия пожарникар на света, не искам да ми дава акъл и направление в живота, но за повечето неща е прав. Хъката, мъката, прав е! Дано колкото говори, толкова и да създаде. Каквото ще да е, магистрали, закони, ред, че МНОГО ИМАМЕ НУЖДА ОТ ВСИЧКО
цитирай
142. tutankhamon661 - 117. therainss - Приятелю автор
04.01.2011 15:15
therainss написа:
Отново се убедих - нито един политик не заслужава уважение!!! Всичките трябва да се натикат в гъза си и празнично да се разстрелят, мамицата им долна!!!

Няма абсолютно честен политик. Няма и абсолютно честен човек - ако си говорим истината.
цитирай
143. tutankhamon661 - 118. silencemurmur - за хората, които прекарват деня си с бутилка бира в ръка, люпейки семки на някоя пейка.
04.01.2011 15:23
silencemurmur написа:
Такива граждани надали биха си използували правото за потомство.
Който има грижи за всекидневната бира и семки,
няма сила нито пък интерес да носи отговорност за деца.
Малцинствата са многплодни...., а не тези по пейките.

Онези по пейките също имат деца. По-нaгoре споменах 36-годишен мъж, който още лежи на гърба на майка си, но вече има дете. Той също недоволства от правителството. Има ли право?
В случая цигани и пияници са в една група - мързеливците, коитo без никакво основание недоволстват от държавата.
цитирай
144. анонимен - ahaha tutka kak ne te e sram be hahah
04.01.2011 17:03
tutankamon prosto ti si tolkoba bezli4nosten i antinacionalist 4e ne moje da bude ni6to konkretno ne otgovarq6 na horata .... samo prostotii .... i te e smeqt s tova ne pe4eli6 simpatiite im ...post 144 e tipi4en primer citiram te - По-нaгoре споменах 36-годишен мъж, който още лежи на гърба на майка си, но вече има дете .... auuu kolko si vazmuten ama ne se vazmu6tava6 4e po 3 miliarda se davat za malcinstva vsqka godina i 4e mango na 18 ima ve4e 4 poneje darjavata mu gi izdarja ama ne s po 35 lv ami s po 90 na par4e ... ne broq desetki drugi pomo6ti i o6te 50 primera moga da ti dam 4e si predatel no prosto razberi edno horata ne vi vqrvat ve4e ne vqrvat na nikoi ot kadrite na BKP
цитирай
145. анонимен - EMI
04.01.2011 17:03
MOJE BI ISKAT REALNI DEISTVIE EDVA LI 6TE VQRVAT VE4E NA DUMI4KI
цитирай
146. tutankhamon661 - 120. ok3223
04.01.2011 22:58
Всичко беше евтино и затова сега плащаме. Недоволстваме за блоковете на АЕЦ-а, но е така, защото другарите едно време не са спазили самия проект, според който на всяка сметка е трябвало да прибавят някакви стотинки за бъдещото затваряне. Сумата е била изчислена и за толкова години щеше да е налице. Но нали са големи хитреци, не са го спазили, за да лъжат народа, че токът е евтин. Има още много подобни глупости, които са подготвяли бъдещия фалит. Eто защо сега патимe.
цитирай
147. tutankhamon661 - 122. vyordanoff - Ако думите бяха на Станишев?Пак ли?
04.01.2011 23:11
Според мен в постинга достатъчно ясно личи, че съм раздвоен и обясних точно защо.
Онова за "лошия материал" не искам да коментирам, защото като нищо ще ме наречеш фашист, но те съветвам да обърнеш внимание колко хора говорят за циганите. Не е ли същото? Всеки ги смята за хора "втора ръка". Представи си бедният как изглежда в очите на богатия.
Преди години Михаел Шумахер каза "Всеки печели толкова, колкото струва." Ти как ги разбираш тези думи?
Казваш Първанов или Станишев. Жан Виденов също беше много възпитан, но това не го направи по-подготвен. Софиянски пуска "разлепваща" усмивка, но тихомълком прибира пачките. Аз обаче имам малко необичайно мнение по въпроса за прибирането на държавни пари. Много неща съм склонен да приема, ако е направено и добро за народа.
цитирай
148. tutankhamon661 - 141. rpatel
04.01.2011 23:52
rpatel написа:
Говориш за българите, които лупяп семки и отказват да работят и да имат деца, а не мислиш ли, че те са малцина на фона, на цяла една етническа група, която не само отказва да работи, но дори смята, че останалите СА ДЛЪЖНИ да ги хранят и което е най-лошото се плодят безконтролно. Защото Иван, който люпи семки е един, ама какво да кажем за цялата рода на Манго? Мен това с Манго ме притеснява много повече, защото не става дума за определен индивид, както се казва във всяко стадо има мърша, а за цяла етническа група, която от деца е научена така, на мързел и че някой Е ДЛЪЖЕН да ги храни, облича, да им плаща сметките и т.н. Какво ще кажеш по въпроса?

В случая Иван и Манго са в една група - онези, които живеят на чужд гръб. Вярно, сред циганите са повече, но има и много българи с циганско поведение. Това бе една от причините да напиша цели три части на "Български митове и легенди." Нямам навика да си затварям очите, само защото обичаме да се правим на много велики.
Иначе за всичко си права. Не може да чакаш на друг.
цитирай
149. tutankhamon661 - 142. ironhot - ...Човек трябва добре да си прави сметка на живота, децата, парите, кариерата
05.01.2011 00:05
ironhot написа:
Е какво толкова ни е казал бате Бойко? Голата истина. Не ми е най-любимия пожарникар на света, не искам да ми дава акъл и направление в живота, но за повечето неща е прав. Хъката, мъката, прав е! Дано колкото говори, толкова и да създаде. Каквото ще да е, магистрали, закони, ред, че МНОГО ИМАМЕ НУЖДА ОТ ВСИЧКО

Отдавна съм забелязал, че този народ не обича да чува истината за себе си. Липсата на самокритика е най-сигурния начин да не се промениш към по-добро.
Сърдят се, че казал "лош материал", но говорят същото за циганите. Някакъв анонимен хиляда пъти копира един и същ коментар и само знае "малцинствата, та малцинствата." Никой не говорел за тях. Как, бе? Това е една от най-обсъжданите теми по форумите. Обаче има и други. Не държа да мисля денонощно за цигани. На който му харесва, нека го прави, но да не ме занимава.
цитирай
150. vyordanoff - Фараоне, не мислех да коментирам ...
06.01.2011 09:18
Фараоне,не мислех да коментирам повторно/ком.122/,но ме провокираш.Да аз също мога да бъда обявен за фашист,защото същото мисля за циганите и лошия материал, но за разлика от бойко не съм премиер и мога да говоря каквото си искам,но не мога да направя почти нищо!Той,бойко е премиер и не може да говори така,защото ако при децата ти някое е лошо- ти правиш нещо да го вкараш в пътя или поне се опитваш.Е кажи ми какво прави и това правителство по въпроса?Нищо!Оправдава се с тях.
Все пак това което ме провокира в отговорът ти е цитата на Шумахер:"Всеки печели толкова,колкото струва."Питаш ме как ги разбирам тези думи?Да за Шумахер,Стоичков,Бербатов това важи.Да,ама успелите хора дори в страни,като Германия и т.н. са като интелектуалците 4-5% и у нас е така.Е, а ма у нас един човек на минимална заплата струва 120 евро,а в Г-а може би 10 пъти повече.Е тук е работа на Бг правителствата,да станем и ние конвертируема стока с европейско измерение.Днес държ.регулатор казва,че ел.разпр. д-ва,ВиК дружества имат право да вдигнат цената зарад инфлацията!Ами стоката ръботна ръка защо не поскъпва поне в часта,в която влияе държавата-мин.заплати,пенсии, праговете по професии,детски?Защо като тези зависещи от правителството неща остават,като нивото на Дунава-без изменение,защо в бюджета има +88мил.лв за заплати?Защо фирми фалират,смъкват заплати,минават на 4ч.раб.ден,а в държ.администраця не намалява?Чувстваш ли при Цв.Цв.,полицията да е по-различна?Не даваш ли по същия начин рушвети на КАТ,в болниците?Когато до вас на някой тъпанар алармата свири цяла нощ,опитай се да се обадиш за съдействие.Защо пред суперите,новите кооперации се иска парко места,а се опитай да закараш неподвижен болен в болница и паркирай,ако можеш,мен по такъв случей ме вдигна и паяк-Тр.болница.Защо приоритет са 100-тина имота на яз.Ивайловград,Искър-а повечето и законни,а осраната от гаражи София..?Ми и тук ли да слушам тройната ламя?Кога е мита вашта улица,тук бойко е от 6г.?Станишев ли доведе Вълка,Титан..
цитирай
151. vyordanoff - . . . Заформих голяма тирада и ми с...
06.01.2011 09:56
...Заформих голяма тирада и ми свършиха символите.
Печеля,толкова,колкото струвам..Не,не,не!Това не важи!Колко струва Ботев?Айде стига!Работя 32г. и винсги съм си имал самочувствието,че не съм живял безмислено.
Защо сменихме лошия/без ирония/комунизъм с нещо още по-лошо?Аз през по-голямата част от труд.си стаж съм бил ръководител,ми при комунизма имаше страшно педантични ревизии и при липсата напълно от възможност да се прелива от държавно в частно ни правеха луди?Сега бизнесмени с джипове за стотици хил.лв с право на данъчен кредит за тях?!Не си издават фактури,касови бележки.По време на комунизма се правеха проверки на грамаж на порции в заведения,на сухо съдържание на кафе в кафето,...Сега,цинично е да питаш как се купиха банки,заводи,...Как не те вълнува ,как Цветелина е купила СИбанк и то от друг спорен бизнесмен Сл.Христов.Нали без да познаваме миналото си не можем да вървим напред?Защо Пашата,Маджо,Трактора са лоши,а съдружникът им бойко е добрия?
Фараоне,мина голямото пране на пари,сега се перът имена и точно това се опитва да прави бойко.Ти,като симпатизнт на него знаеш ли как се оправи Лечков с Кат?АЗ не?
Не правитрелствота,а обществото ни е калпаво.Премиера се гордее с МУУДИС/или както се пише/,с ОЛАФ.Писна ми поне 20 от тези 21г. да съм статис в държавата си.Къде го Болен,да громи циганите,двойните стандарти на EC и USA,къде го когато сложиха паметник на ам.пилоти загинали с "благородната"мисия да бомбардират София?
Не ме разбирай грешно,всичките ми въпроси са насочени към нас гражданското общество?
Та все пак искам да кажа,че човек колко струва не се измерва с пари,иначе да си сложим знака на $ в герба и знамето,а в църквите да се молим на Мамона/той Болен го знае,писал е и книга по въпроса/
Извинявам се,ако съм досаден!Пишеш,че си раздвоен.А аз ,съм отчаян!
цитирай
152. анонимен - Нищо не си написал. Само си дърдо...
09.01.2011 09:14
Нищо не си написал. Само си дърдориш.
цитирай
153. skalistmuj - Кое им е прословутото, че не разб...
10.01.2011 17:15
Кое им е прословутото, че не разбрах?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tutankhamon661
Категория: Други
Прочетен: 5680420
Постинги: 296
Коментари: 13809
Гласове: 59858
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930